ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ασπρόμαυρο το ντέρμπυ του Βορρά

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1
Ανοιξε τα φτερά του ο "δικέφαλος" του Βορρά
ΠΑΟΚάρα ξανά!




Ο Βιεϊρίνια ήταν ο χρυσός σκόρερ για τον ΠΑΟΚ... Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στο ντέρμπι των "δικεφάλων", πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του και αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της Super League. Ο "δικέφαλος" του Βορρά "χτύπησε" στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων (45'+1' Φωτάκης, 90'+3' Βιεϊρίνια) Η "Ένωση" που είχε ισοφαρίσει ενδιάμεσα (69' πέν. Λεονάρντο), τελείωσε το ματς με 10 παίκτες (78' Μανωλάς). Αποβλήθηκε και ο Δέλλας.

Ο ΠΑΟΚ μετά από ένα επεισοδιακό ντέρμπι, επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1 και πλησίασε στους 4 βαθμούς τους συμπρωτοπόρους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (με τους "ερυθρόλευκους" να... χρωστάνε ακόμα το δεύτερο ημίχρονο του εκτός έδρας αγώνα με τον Εργοτέλη). Ο "δικέφαλος" του Βορρά, "χτύπησε" τον έτερο "δικέφαλο" στο τέλος κάθε ημιχρόνου.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α' ημιχρόνου ο Φωτάκης άνοιξε το σκορ και στο +3' του επιπλέον χρόνου της αναμέτρησης ο Βιεϊρίνια χάρισε τους τρεις "χρυσούς" βαθμούς στην ομάδα του Μάκη Χάβου, η οποία μετράει τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και άλλες δύο στο Κύπελλο Ελλάδος και στο Europa League.

Πλέον η ομάδα της Θεσσαλονίκης κοιτάει το δεύτερο σερί ντέρμπι που έχει, αυτή τη φορά στο "Γ. Καραϊσκάκης" με τον Ολυμπιακό, όπου θα παίξει χωρίς τη συμπαράσταση των οπαδών του, μιας και οι "ερυθρόλευκοι" δεν της παραχώρησαν εισιτήρια...

Από την άλλη, η ΑΕΚ γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στα τελευταία τρία ματς του πρωταθλήματος (μετά από αυτή στη Νέα Σμύρνη) και τέταρτη συνολικά. Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν τέσσερις ήττες σε πέντε ματς μακριά από το "Σπύρος Λούης".

Η "Ένωση", εκτός από την ήττα και την απώλεια του τουλάχιστον ενός βαθμού (έστω και κόντρα στη ροή του ντέρμπι), έχασε ενόψει της συνέχειας τον Κώστα Μανωλά, που αποβλήθηκε (άδικα) στο 78', τον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος επίσης είδε την κόκκινη κάρτα βρισκόμενος στον πάγκο (σ. σ. γιατί "απάντησε" στη ρίψη των μπουκαλιών), ενώ κινδυνεύει να χάσει και τον Τζιμπούρ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο με πρόβλημα στο χέρι...
ΠΑΟΚάρα ξανά!
Tα αρχικά πλάνα των δύο "στρατηγών"
Ο Μάκης Χάβος "κατέβασε" τους γηπεδούχους με 4-2-3-1. Ο Κρέσιτς ήταν ξανά κάτω από τα γκολπόστ, έχοντας μπροστά του αμυντική τετράδα τους Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Μαλεζά και Σακελλαρίου (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Βιτόλο και Γκαρσία ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Ελ Ζαρ, Φωτάκη και Βιεϊρίνια να συνθέτουν τη μεσοεπιθετική τριάδα. Ο Σαλπιγγίδης ήταν ο μοναδικός προωθημένος για τους "ασπρόμαυρους".

Από την άλλη με την ίδια τακτική (4-2-3-1) παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Σάχα ανέλαβε και πάλι την υπεράσπιση της εστία της "Ένωσης". Πατσατζόγλου και Λαγός ήταν στα άκρα της άμυνας και οι Μανωλάς και Νασούτι στο κέντρο αυτής. Μάκος και Γκέντσογλου συνέθεταν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, ενώ οι Λεονάρντο και Μπλάνκο αγωνίζονταν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, έχοντας ανάμεσά τους τον Γκερέιρο. Τέλος ο Τζιμπούρ ήταν στην κορυφή της επίθεσης...

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, "απρόσωπη" η ΑΕΚ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να διατηρούν από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάνουν την πρώτη καλή ευκαιρία για αν σκοράρουν στο 15' με το μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια. Στο 23' και στο 24', Φωτάκης και Ελ Ζαρ αντίστοιχα απείλησαν τον Σάχα, αλλά δεν βρήκαν στόχο, όπως και ο Σαλπιγγίδης στο 34'.

Στο 38' ο Τζιμπούρ θα μπορούσε να είχε πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Γκαρσία, όμως ο Κάκος χαρίστηκε στον γαλλοαλγερινό επιθετικό της ΑΕΚ. Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα εκμεταλλευτεί την υπεροχή του, ήρθε ο Φωτάκης στις καθυστερήσεις να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του και να βάλει φωτιά στην Τούμπα... Μάλιστα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε ξανά, αλλά το δεύτερο γκολ του σωστά δεν μέτρησε γιατί ήταν οφσάιντ.
Ο Βιεϊρίνια ήταν ο χρυσός σκόρερ για τον ΠΑΟΚ
Αλλαγές πλάνων...
Ο Μανόλο Χιμένεθ βλέποντας ότι η ΑΕΚ δεν "περπατάει" και ότι δεν απειλούσε τον ΠΑΟΚ (σ. σ. είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη προσπάθεια των φιλοξενούμενων καταγράφηκε στο 54'), έριξε αρχικά στη μάχη τον Μπερνς αντί του Γκερέιρο και στη συνέχεια τον Λυμπερόπουλο αντί του Μπλάνκο και μετέτρεψε το σύστημα σε 4-4-2.

Ο ΠΑΟΚ που μέχρι το 65' διατηρούσε χωρίς δυσκολία το προβάδισμα στο σκορ, με άψογη διαχείρηση του αγώνα, "μπερδεύτηκε" και στην πρώτη φάση που δέχθηκε από την "Ένωση", την... πάτησε. Ο Τζιμπούρ εκμεταλλεύτηκε τη βαθιά μπαλιά του Μανωλά και την αροπορημένη αντίδραση του Κρέσιτς και κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Λεονάρντο, ισοφαρίζοντας το σκορ.
Δώρο Κάκκου στους… Μακεδονομάχους
Αριθμητικό πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ
Μία απόφαση του Τάσου Κάκου στο 78' άλλαξε τις ισορροπίες του ντέρμπι. Η αποβολή του Μανωλά κρίνεται τουλάχιστον αυστηρή, η ΑΕΚ, η οποία είχε... αναθαρρήσει και έψαχνε τη δεύτερη κόντρα για να ξαναχτυπήσει, έμεινε με παίκτη λιγότερο και ο ΠΑΟΚ απέκτησε πλεονέκτημα.

Το ντέρμπι πήρε... φωτιά εκτός αγωνιστικού χώρου στο 81' με την είδοσο δύο ανεγκέφαλων, οι οποίοι κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του πάγκου της ΑΕΚ. Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν. Στο... παραδύο της αναμέτρησης, ο Βιεϊρίνια βρέθηκε στο έδαφος υπό την πίεση του Λαγού, όμως ο Κάκος έδειξε να συνεχιστεί το ματς και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων.

Ο χρόνος κυλούσε, ο ΠΑΟΚ πίεζε και ο Βιεϊρίνια που είχε να σκοράρει από την... πρεμιέρα και τη νίκη του "δικεφάλου" του Βορρά επί του Πανσερραϊκού με 3-2, πήρε την κατάσταση στα... πόδια του. Με μία υπέροχη ενέργεια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων απέφυγε τον Λαγό και από το ημικύκλιο της περιοχής, "εκτέλεσε" τον Σάχα, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Νέα επεισόδια στο 90'+5' στον πάγκο της ΑΕΚ προκάλεσαν την αποβολή του Δέλλα και... χάρισαν έξτρα καθυστερήσεις στο ματς (σ. σ. έξι λεπτά ήταν η αρχική υπόδειξη). Έτσι στο 90'+8' η ΑΕΚ άγγιξε την ισοφάριση, όμως έστω και ενστικτωδώς ο Κρέσιτς απέκρουσε το μακρινό φάουλ του Λεονάρντο και στη συνέχεια ο Μουσλίμοβιτς πρόλαβε τον Λυμπερόπουλο και τα... εμφράγματα!

Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Δημήτρης Γούκος (Ηπείρου)
4ος: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Χιμένεθ: Δεν άξιζε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ
Χιμένεθ: Δεν άξιζε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ
Δεν έπρεπε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ το αποψινό παιχνίδι, τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ισπανός απογοητευμένος από το αποτέλεσμα είπε αρχικά: «Θεωρώ ο ΠΑΟΚ είναι μία καλή ομάδα, αλλά δεν νομίζω ότι άξιζε τη νίκη σήμερα. Δεν έχει σημασία όμως τι λέω εγώ. Το πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή, στο δεύτερο ήμασταν εμείς ανώτεροι μέχρι την αποβολή του Μανωλά. Σέβομαι όλους τους αντιπάλους. Δεν πρόκειται να μιλήσω για τον ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο εμείς είχαμε τον έλεγχο της μπάλας. Χάσαμε τον Τζιμπούρ στο πέναλτι. Μετά τον Μανωλά με αποβολή και για τα επόμενα παιχνίδια έχουμε χάσει και τον Τραϊανό Δέλλα».
Όσο για τις αποφάσεις του στην ενδεκάδα είπε: «Δεν χρειάζεται να έχεις μάστερ στα μαθηματικά για να εξηγήσεις γιατί άφησα κάποιους παίκτες έξω. Ο Δέλλας και ο Λυμπερόπουλος προέρχονται από τραυματισμούς και ο Καφές δεν έχει ξεκουραστεί καθόλου παρά μόνο στο ματς με τον Πανθρακικό».

Επιπλέον αναφέρθηκε και στην έλλειψη ευκαιριών από πλευράς ΑΕΚ: «Βεβαίως και με ανησυχεί το ότι δεν κάναμε ευκαιρίες γιατί αν εξαιρέσουμε το γκολ με το πέναλτι και την φάση με τον Λεονάρντο ήταν ελάχιστες οι ευκαιρίες αλλά δεν νομίζω ότι και ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες. Γι' αυτό μιλάω μόνο για το ποια ομάδα είχε τον έλεγχο».
Καταλήγοντας ρωτήθηκε και για τη διαιτησία και τα όσα έζησε στην Τούμπα: «Δεν έχω συνηθίσει να βλέπω να γίνονται πράγματα στο πάγκο όπως αυτά που έγιναν σήμερα. Είναι εύκολο να μιλάς για fair play αλλά δύσκολο να το κάνεις. Μπορείτε και εσείς να κρίνεται τι έγινε για το καλό του ποδοσφαίρου. Θα δείτε την φάση με τον δικό μας παίκτη και γιατί αντέδρασε έτσι. Κρατάω την άποψη μου για τον διαιτητή για μένα γιατί ούτε όταν κερδίζουμε, ούτε όταν χάνουμε θέλω να μιλάω για την διαιτησία»
Read more!

Πού είναι ο πρωταθλητής οεο;

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΣΑ 1-1
Σε είδα και... λαχτάρησα
Βαριά άρρωστοι οι Πράσινοι
Μονομαχία του Σισέ με τον Ταλ Ο Παναθηναϊκός κλώτσησε την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας παραχωρώντας 1-1 στην αποδεκατισμένη Λάρισα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Τζιμπρίλ Σισέ έκανε το... καθήκον του αλλά το ίδιο έκανε και ο Ντανιέλ Κουζέν. Μορφή της συνάντησης αναδείχτηκε ο 19χρονος Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος κλήθηκε να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Νίκου Νταμπίζα. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και στο τέλος του αγώνα αποδοκιμάστηκε... άγρια από τους οπαδούς του.

Έχοντας νέα πρόσωπα στην 11αδα του, τους Καραγκούνη, Μαρίνο και τον Κατσουράνη για δεύτερο σερί ματς σε ρόλο λίμπερο , ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο γήπεδο με σχήμα 4-2-3-1. Προκειμένου να προσδώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στη μεσαία γραμμή ο Νίκος Νιόπλιας τοποθέτησε τον Μαρίνο δίπλα στον Ζιλμπέρτο. Ο φορμαρισμένος Χριστοδουλόπουλος αυτή τη φορά ξεκίνησε στη θέση του αριστερού χαφ.

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Παπακώστας, λόγω της απουσίας των βασικών του στόπερ, Νταμπίζα και Ταυλαρίδη, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνας τους Ταλ και Κολοβέτσιο. Δεν άλλαξε την συνήθη τακτική του «κατεβάζοντας» την ομάδα του με 4-2-3-1. Τον Κουζέν, που έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης υποστήριζαν από δεξιά ο Σίμιτς και από αριστερά ο Μετίν.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να γίνει από την αρχή το «αφεντικό» του αγώνα. Με την παρότρυνση των οπαδών του πίεσε από το πρώτο λεπτό την Λάρισα. Έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 3΄ με τον Χριστοδουλόπουλο και πριν προλάβει να κάνει άλλη δέχτηκε την ψυχρολουσία από το γκολ του Κουζέν (7'). Η αντίδρασή του υπήρξε σπασμωδική. Έτσι ο Αμπάρης δεν ανησύχησε, ούτε στο 8΄ (σουτ του Καραγκούνη), ούτε στο 21' (έφοδος του Σισέ).

Ο Σισέ όμως, που δεν ήθελε ο συμπατριώτης του Κουζέν, να του κλέψει την δόξα μέσα στο «σπίτι του», πέτυχε στο 22' το 8ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα με το οποίο ο Παναθηναϊκός έφερε «στα ίσα» το παιχνίδι. Κι ενώ ο κόσμος περίμενε αυτό το γκολ να ξυπνήσει τον Παναθηναϊκό, συνέβη μάλλον το αντίθετο με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην δημιουργήσουν άλλη φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου ο Νιόπλιας θέλοντας να αυξήσει την δύναμη πυρός του, έριξε στον αγώνα τον Πετρόπουλο (αντί του Γκοβού, ο οποίος υστέρησε για ένα ακόμη παιχνίδι). Ο Πετρόπουλος πήγε δίπλα στον Σισέ και την δουλειά στην δεξιά πτέρυγα ανέλαβε ο Καραγκούνης, ο οποίος από το 20' αγωνιζόταν λόγω τραυματισμού με μπανταρισμένο το κεφάλι του).

Το νέο πλάνο δεν έφερε άμεσα αποτελέσματα καθότι απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των «βυσινί» οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν τρόπο να τροφοδοτήσουν σωστά το επιθετικό τους δίδυμο, ούτε από τον άξονα, ούτε από τις πτέρυγες, κυρίως από την αριστερή, όπου ο Σπυρόπουλος έκανε κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, βλέποντας την ομάδα τους να μην μπορεί να απειλήσει (με εξαίρεση το σουτ του Σισέ στο 70'), άρχισαν να αγανακτούν. Ξέσπασαν μάλιστα σε αποδοκιμασίες όταν ο Νιόπλιας αποφάσισε να αντικαταστήσει στο 73' τον Χριστοδουλόπουλο με τον Λούις Γκαρσία. Ευάλωτος πλέον στα μετόπισθεν ο Παναθηναϊκός «είδε τον χάρο με τα μάτια του» στο 76' στο σουτ του Μακίνουα (άουτ).

Ο Πετρόπουλος έκανε αισθητή την παρουσία του μόλις στο 82' αλλά ο Αμπάρης δεν τον άφησε να γίνει ο «ήρωας» της βραδιάς. Το τελευταίο 10λεπτο ήταν για γερά νεύρα. Στο 83' δεν μέτρησε γκολ του Σισέ επειδή ο Γάλλος είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ενώ στο 94' η... τύχη γύρισε την πλάτη στον Παναθηναϊκό (δοκάρι του Γκαρσία).

Νιόπλιας: "Δεν ήταν καλή η εικόνα μας"

Κόουτς τι έφταιξε σήμερα και ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε έχοντας και πάλι κακή απόδοση; «Αλήθεια είναι ότι η εικόνα μας δεν ήταν καλή. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει αλλά το μόνο που θα έμενε θα ήταν οι βαθμοί. Αργήσαμε πάρα πολύ να μπούμε στο παιχνίδι. Η Λάρισα απέκτησε αυτοπεποίθηση και μετά κυνηγούσαμε να ανατρέψουμε το σκορ».

Κόουτς πως αποφασίσατε να γυρίσετε το σύστημα σε 4-4-2 από τη στιγμή που εδώ και ένα χρόνο δεν το είχαμε δει πολλές φορές; «Γιατί είχε ένα κεντρικό δίδυμο που έπαιζε πρώτη φορά και πίστευα ότι αν τους πιέζαμε θα τους δημιουργούσαμε προβλήματα».

Είδαμε όμως την ομάδα να είναι άναρχη; «Δεν ήμασταν καλοί. Μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Αυτός ήταν ο λόγος που γυρίσαμε το σύστημα».

Η βελτίωση που έχει παρατηρηθεί είναι ελάχιστη ανάλογα με τη ποιότητα της ομάδας, στην αρχή υπήρχαν δικαιολογίες αλλά και αυτές εκλείπουν. Πότε θα δούμε την ομάδα να παίζει με βάση τη ποιότητα των παικτών του; «Λογικό είναι αυτό. Θα πρέπει να παίζεις καλά και να κερδίζεις. Έτσι είναι ο Παναθηναϊκός έχει στόχος να μπορείς να συνδυάζεις και τα δύο, απόδοση και αποτέλεσμα. Δεν το κάναμε πολλές φορές στο φετινό κομμάτι του πρωταθλήματος. Δεν ήταν η εικόνα καλή».

Τι πιστεύετε ότι φταίει πέρα από τους τραυματισμούς; «Μπορούμε να πούμε πολλά. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ένα η να τα ρίξεις σε κάποιον. Είναι μια συνολική εικόνα που δεν βγαίνει καλά προς τα έξω».

Πιστεύετε ότι μπορείτε να αλλάξετε τα πράγματα; «Πάντα πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις κάτι. Άλλες φορές το πετυχαίνεις άλλες όχι. Πάντα όμως υπάρχει η προσπάθεια».

Στον ένα χρόνο που βρίσκεται εδώ πρώτη φορά ακούστηκαν αποδοκιμασίες από τον κόσμο, τι θα μπορούσατε να τους πείτε;«Ήταν λογικό, γιατί ί ήταν μια ευκαιρία να περάσουμε μπροστά. Ο κόσμος πάντα μας στηρίζει. Σας έχω πει ότι δεν μπορούμε να ρίξουμε τις ευθύνες σε ένα πράγμα. Ούτε μπορούμε να αναλύσουμε. Το θέμα είναι τι εικόνα βγαίνει».

Υπάρχουν σκέψεις για παραίτηση; «Οκ μπορούμε να πάμε παρακάτω».

Υπήρχε έλλειψη καθαρού μυαλού, νευρικότητα και για αυτό δεν βγήκαν οι αλλαγές που κάνατε; «Άλλες φορές οι αλλαγές μπορούν να σου αλλάξουν ένα παιχνίδι. Άλλες φορές μπορεί να μην συμβεί αυτό».

Στα τελευταία ματς η ομάδα δεν μπαίνει καθόλου καλά στο πρώτο ημίχρονο, είναι σαν να χάνει ένα μέρος του αγώνα. Έχει λογική εξήγηση αυτό; «Αυτό είναι αλήθεια. Τα παραδείγματα που μου φέρατε αυτό αποδεικνύουν. Όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα πρέπει να τελειώνεις από την αρχή το παιχνίδι. Να μην κυνηγάς και έρχεσαι σε δύσκολη θέση».

Στην αλλαγή του Χριστοδουλόπουλου ακούστηκαν πολλές αποδοκιμασίες. Ποιος ήταν ο λόγος που προχωρήσατε σε αυτή την κίνηση; «Ένας λόγος υπάρχει για τον Λάζαρο. Δεν έκανε προετοιμασία και είναι λογικό από ένα σημείο και μετά να κουράζεται . Είναι ένας καλός παίκτης που μας βοηθάει πολύ αλλά έχει να παίξει από τον Απρίλιο. Αυτή είναι η λογική της αλλαγής».
Read more!

Μέσι σκοράρει… «Μπάρτσα» δεν χάνει

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο δημοσιεύει η «El Mundo Deportivo». Ο Λιονέλ Μέσι έχει σκοράρει σε 100 από τα 229 επίσημα παιχνίδια στα οποία έχει αγωνιστεί με την Μπαρτσελόνα από την ημέρα που έκανε ντεμπούτο και όταν ο Αργεντινός σούπερ σταρ βρίσκει δίχτυα η ομάδα του δεν χάνει. Αυτό συνέβη μόνο μία φορά, την 1η Μαρτίου του 2009, όταν η «Μπάρτσα» είχε χάσει με 4-3 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν».
Μέσι σκοράρει… «Μπάρτσα» δεν χάνει
Στα υπόλοιπα 99 παιχνίδια που έχει πετύχει γκολ ο «Λέο», η Μπαρτσελόνα μετρά 88 νίκες και 11 ισοπαλίες. Φέτος ο Μέσι έχει σκοράρει στα 11 από τα 15 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί και η ομάδα του μετρά σε αυτά 9 νίκες και 2 ισοπαλίες. Read more!

Φάμπρεγκας: «Το πιστεύει ο Βενγκέρ»

«Μπορώ να σας εγγυηθώ για αυτό», τονίζει σίγουρος για την αποφασιστικότητα του προπονητή του ο Σεσκ Φάμπρεγκας. Η Άρσεναλ ηττήθηκε από τη Νιούκαστλ και ακούστηκαν αιχμές ότι ο Αρσέν Βενγκέρ έχει παρατήσει την προσπάθεια για τίτλο βλέποντας τα νεαρά ταλέντα στο όριο. Ο Φάμπρεγκας όμως διαψεύδει κατηγορηματικά.
Φάμπρεγκας: «Το πιστεύει ο Βενγκέρ»
«Είμαι εδώ και εφτά χρόνια στην ομάδα. Τώρα είμαι στον 8ο και μπορώ να σας εγγυηθώ ότι ο Αρσέν Βενγκέρ είναι πιο συγκεντρωμένος από ποτέ. Θέλει να νικήσει. Να κατακτήσει τα πάντα και να αποδείξει ότι η νεανική του ομάδα μπορεί να αναπτύξει πνεύμα πρωταθλητισμού. Είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό και μπορώ να σας το εγγυηθώ 100%», τονίζει ο ηγέτης των «κανονιέρηδων». Read more!

Ο Φέτελ την "pole position"

Μονοθέσιο του Φέτελ Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε την «pole position» στο γκραν πρι του Αμπού Ντάμπι, το οποίο είναι ο 19ος και τελευταίος αγώνας για το φετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα. Ο Γερμανός «πιλότος», ο οποίος είναι τρίτος στη βαθμολογία των οδηγών πίσω από τον Φερνάντο Αλόνσο (Φεράρι) και τον «ομόσταυλό» του στη Red Bull, Μαρκ Γουέμπερ, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά και θα βρίσκεται στην πρώτη θέση της εκκίνησης για τον κυριακάτικο αγώνα.

Δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα βρίσκεται ο Λιούις Χάμιλτον (ΜακΛάρεν), ενώ από την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Αλόνσο. Τέταρτος κατετάγη ο Τζένσον Μπάτον με τη δεύτερη ΜακΛάρεν, ενώ την πέμπτη θέση στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά κατέλαβε ο Γουέμπερ.

Η πρώτη δεκάδα στα επίσημα δοκιμαστικά
1. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 1:39.394
2. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:39.425
3. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 1:39.792
4. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:39.823
5. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 1:39.925
6. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) 1:40.202
7. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Γουίλιαμς) 1:40.203
8. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Mercedes GP) 1:40.516
9. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes GP) 1:40.589
10. Βιτάλι Πετρόφ (Ρωσία/Ρενό) 1:40.901
Read more!

Αποστάσεις κρατάει ο Αντσελότι

Αποστάσεις κρατάει ο Αντσελότι
Αποστάσεις κράτησε ο Αντσελότι από τον πρώην πλέον συνεργάτη του Ρέι Γουίλκινς, στηρίζοντας την απόφαση της διοίκησης, χωρίς ωστόσο και αυτός να εξηγήσει γιατί έγινε αυτή η κίνηση.

Και το μυστήριο που κυκλώνει την απομάκρυνση του Ρέι Γουίλκινς μεγαλώνει όσο δεν δίνεται μια εξήγηση από επίσημα χείλη από την Τσέλσι.

Ο Αντσελότι πάντως μιλώντας για αυτή την απόφαση της διοίκησης αποφάσισε να κρατήσει αποστάσεις και να μην κάνει κάποιο σχόλιο παραπάνω.

«Ο σύλλογος πήρε αυτή την απόφαση. Θεωρώ ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση για όλους, αλλά οφείλω να τη σεβαστώ», είπε ο Ιταλός προπονητής και συνέχισε: «Μίλησε με τους παίκτες και τους είπα ότι η απόφαση αυτή ήταν της διοίκησης, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι».

Read more!

Στην Ελβετία ο Ντάρκο!

Στην Ελβετία ο Ντάρκο!
Στην Ελβετία βρίσκεται ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, προκειμένου να παρακολουθήσει τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού, Σάμουελ Ίνκκουμ και Φράνκο Κοστάνζο της Βασιλείας! Ο Σέρβος σύμβουλος μεταγραφών του Ολυμπιακού βρίσκεται στην Ελβετία, όπου θα παρακολουθήσει από κοντά τον δεξιό μπακ Σάμουελ Ίνκκουμ και τον τερματοφύλακα Φράνκο Κοστάνζο, οι οποίοι αγωνίζονται στην Βασιλεία!

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι η είδηση της παρουσίας του τεχνικού συμβούλου του Ολυμπιακού στην Ελβετία επιβεβαιώνεται και από κορυφαία διοικητική πηγή των Πειραιωτών!

Ο Κοβάσεβιτς θα παρακολουθήσει σήμερα τον αγώνα για το Ελβετικό πρωτάθλημα μεταξύ Βασιλείας και Τουν με τα μάτια στραμμένα στους Ίνκουμ και Κοστάνζο, ενώ ο Ντάρκο θα μείνει και αύριο στην Ελβετία, καθώς έχει στο πρόγραμμά του και άλλη αναμέτρηση για το εγχώριο πρωτάθλημα.
Read more!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ LIVE STREAMING

http://www.nenggeulis.com/watch.php?livestream=3501

http://channelontv.net/template_live.php?ida=34034

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ GR δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετε.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Read more!

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ LIVE STREAMING

http://channelontv.net/template_live.php?ida=34035
http://online-soccer.tv/default.asp?tcg=1&PID=eb2170a0-45d5-4491-8402-f408146c4711

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ GR δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετε.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Read more!

Με προβλήματα στο ντέρμπι

Τσιρίλο και Γκαρσία πανηγυρίζουν... Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ στο σημαντικότερο παιχνίδι της δέκατης αγωνιστικής και ο Μάκης Χάβος θέλει στο πρώτο του μεγάλο ντέρμπι της προπονητικής του καριέρας να πανηγυρίσει τη νίκη, η οποία θα του δώσει την ευκαιρία να παραμείνει αήττητος στον πάγκο του "δικέφαλου".

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απουσιών, κυρίως στην άμυνα, καθώς δεν θα έχει στη διάθεση του τους Κοντρέρας, Λίνο, Σνάουστνερ και Σαβινί. Αυτό σημαίνει πως η μόνη "ρεζέρβα" αυτή την στιγμή είναι Φρανσίσκο Ζουέλα, ενώ στην αποστολή βρίσκεται και ο Μπαλάφας, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στα μετόπισθεν. Επίσης τόσο ο Βλάνταν Ιβιτς, όσο και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης θα παρακολουθήσουν το ντέρμπι από την εξέδρα, λόγω τραυματισμού.

Ο Κρέσιτς θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας θα είναι οι Μπουσαϊντί, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σακελλαρίου. Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ ο Φωτάκης θα έχει ρόλο μπροστά από τους δύο. Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια θα είναι στα άκρα της μεσαίας γραμμής και ο Σαλπιγγίδης στην κορυφή της επίθεσης.
Read more!

Κοιτάζει την κορυφή

Καραγκούνης και Κατσουράνης πανηγυρίζουν Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Λάρισα (19:30) και ελπίζει σε στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στην Κρήτη, έτσι ώστε με νίκη του επί των "βυσσινί" να προσπεράσει τους "ερυθρόλευκους" και να καθίσει μετά από αρκετό καιρό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα...

Ο Νϊκος Νιόπλιας αν και δεν άνοιξε τα χαρτιά του στις προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα, προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Γιώργου Καραγκούνη στη βασική ενδεκάδα, αντί του Σίντνεϊ Γκοβού, ο οποίος στο Περιστέρι απογοήτευσε με την εμφάνιση του. Αυτό σημαίνει πως ο Λουίς Γκαρσία θα μετατεθεί στα δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος στα αριστερά, έτσι ώστε ο αρχηγός των "πρασίνων" να αγωνιστεί πίσω από τον Σισέ.

Μαρίνος και Πλεσί "παλεύουν" για τη θέση του παρτενέρ του Τζιλμπέρτο Σίλβα στη μεσαία γραμμή, καθώς ο Κώστας Κατσουράνης και σε αυτό το παιχνίδι θα αγωνιστεί στην άμυνα μαζί με τους Βύντρα, Καντέ και Σπυρόπουλο. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τζόρβας.
Read more!

Εκαναν την έκπληξη οι Ράπτορς

Ο Στιβ νας κερνούσε πόντους και ασίστ Οι Ράπτορς αν και δεν είχαν στη διάθεση τους τους Μπαρμπόσα, Αντερσεν και Κλέιζα κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Μάτζικ με 110-106, πανηγυρίζοντας τη νίκη μετά από έξι διαδοχικές ήττες. Ο Στιβ Νας... κερνούσε πόντους και ασίστ για τη γέννηση του γιου του. Συγκεκριμένα ο Καναδός βοήθησε τα μέγιστα για να επικρατήσουν οι Σανς των Κινγκς με 103-89, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 28 πόντους και 14 ασίστ, ενώ ο Τσίλντρες είχε 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κόψιμο.

Οι Τζαζ αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 11 πόντους στις αρχές της τέταρτης περιόδου, κατάφεραν να "γυρίσουν" την εις βάρος τους κατάσταση και να πετύχουν τη νίκη επί των Χοκς με 90-86.

Ντουράντ και Γουέστμπρουκ πέτυχαν μαζί 70 πόντους και οδήγησαν τους Θάντερ στη νίκη επί των Μπλέιζερς με 110-108. Ο Τζέισον Κιντ πανηγύρισε την 11.000ή του ασίστ στην αναμέτρηση των Μάβερικς με τους Σίξερς, όππυ βρήκε τους πρώτους να πανηγυρίζουν την έκτη τους νίκη στη σεζόν.

Τα αποτελέσματα:

Ατλάντα-Γιούτα 86-90
Ιντιάνα-Χιούστον 99-102
Ορλάντο-Τορόντο 106-110
Ουάσινγκτον-Σάρλοτ 85-93
Μινεσότα-Νέα Υόρκη 112-103
Ντάλας-Φιλαδέλφεια 99-90
Φοίνιξ-Σακραμέντο 103-89
Οκλαχόμα-Πόρτλαντ 110-108
ΛΑ Κλίπερς-Ντιτρόιτ 107-113 παράταση
Read more!

Έρχονται δύο μεταγραφές...

Έρχονται δύο μεταγραφές...
Μπορεί ο Σταύρος Αδαμίδης να δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει συζητήσει με τον Χιμένεθ για μεταγραφές, αλλά στην ΑΕΚ υπάρχουν ήδη σκέψεις για δύο παίκτες. Η απόφαση είναι να χτυπήσει η ΑΕΚ ποδοσφαιριστές για δύο θέσεις, δηλαδή ενός παίκτη που θα παίζει στο δεξί άκρο και ενός κεντρικού αμυντικού.
Για τη θέση του δεξιού μπακ πρώτο φαβορί είναι ο Γιάννης Μανιάτης του Πανιωνίου, ενώ πάντα εξετάζονται λύσεις και από την ισπανική αγορά...
Το σίγουρο είναι ότι άμεσα θα επικεντρωθεί η ΑΕΚ σε δύο περιπτώσεις και θα κινηθεί για την απόκτησή τους...
Read more!

Συλλήψεις για παράνομο στοίχημα

Συλλήψεις για παράνομο στοίχημα
Δίκτυο παράνομου στοιχηματισμού, από τα μεγαλύτερα που δρούσαν στην Ελλάδα, εξαρθρώθηκε σήμερα στα Γιαννιτσά του Νομού Πέλλας.

Εγκέφαλος φέρεται ένας εποχικός πυροσβέστης και τρία ακόμα άτομα, εκ των οποίων δυο είναι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.
Ειδικότερα, οι συλληφθέντες είχαν νοικιάσει δύο κατοικίες στις παρυφές της πόλης και τις είχαν μετατρέψει σε πρακτορείο παράνομου στοιχήματος, όπου έπαιζαν οι παίκτες και μέσω μηνυμάτων SMS ή τηλεφωνικών εντολών ακόμα και από τους γύρω νομούς.
Τα ευρήματα με 1500 πελάτες, δελτία, χρήματα και επιταγές είναι εντυπωσιακά.
Οι συλληφθέντες αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Read more!

Έβαλε… πλώρη για τίτλο

Έβαλε… πλώρη για τίτλο
Την… πλώρη για την κατάκτηση του τίτλου έβαλε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, καθώς κατέκτησε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι. Δεύτερος ο Λιούις Χάμιλτον, με τον Φερνάντο Αλόνσο να είναι τρίτος.
Read more!

«Λύγισε» ο Ολυμπιακός

«Λύγισε» ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μπει με το δεξί στις φετινές ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα, γνωρίζοντας την ήττα με 10-8 από την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, για τον 3ο όμιλο. Η πρεμιέρα των ερυθρολεύκων στην κορυφαία διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου σε επίπεδο συλλόγων δεν ήταν η ιδανική. Παρότι οι Καταλανοί δεν θεωρούνται από τα μεγαθήρια της Ευρώπης, η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να φύγει από τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου με ένα θετικό αποτέλεσμα, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου έδειχναν να είχαν το «διπλό» στα χέρια τους για 24 λεπτά. Ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 6-4, ενώ η τρίτη περίοδος τους βρήκε να προηγούνται με βραχεία κεφαλή, 7-6. Όμως μέχρι τότε άντεξαν… Οι Ισπανοί με τέσσερα τέρματα στα τελευταία λεπτά -και τον Ολυμπιακό να «απαντά» μόλις σε ένα- έφτασαν στο τελικό 10-8 που τους επιτρέπει να ελπίζουν για την οκτάδα.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός θα πρέπει από εδώ και στο εξής να υπερβάλλει εαυτόν προκειμένου να πετύχει το στόχο του. Τα δύο επόμενα ματς με Μλάντοστ και Παρτιζάν θα λάβουν χώρα στο κολυμβητήριο του Πειραιά και ίσως ο παράγοντας έδρας να λειτουργήσει θετικά στο να μπουν και πάλι οι Πρωταθλητές Ελλάδας στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Τα οκτάλεπτα:
2-3, 2-3, 2-1, 4-1.
Read more!

«Κλείνω τα αυτιά στην κριτική»

«Κλείνω τα αυτιά στην κριτική»
Ο Αλέξανδρος Τζόρβας θα ήθελε μόλις τελειώσει την καριέρα του να τον θυμούνται με αξιοπρέπεια, αλλά κλείνει τα αυτιά του στην κριτική. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αποσπάσματα από όσα δήλωσε στο ΣΚΑΪ:

«Όποτε κάνω λάθος βγαίνω και το λέω. Δεν είμαι ευθυνόφοβος. Έχω παραδεχτεί δημόσια τα λάθη μου και στο παρελθόν, όχι μόνο στο ματς με την Κοπεγχάγη. Ήταν η πιο κακή στιγμή στην καριέρα μου. Αυτό το ματς μάς στοίχισε βαθμολογικό κι εγώ βάζω πάντα πρώτα την ομάδα, το σύνολο»

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το ματς στην πρεμιέρα με την Ξάνθη. Αν δεν είχε έρθει το αποτέλεσμα αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι η πορεία μας μέχρι τώρα δεν είναι αποτυχημένη, αλλά αρκετά καλή, με δύο επιτυχίες στα τρία ντέρμπι που έχουμε δώσει. Αν χάναμε από τον Ολυμπιακό, οι επτά βαθμοί θα ήταν τεράστια διαφορά για να καλυφθεί. Θα ήταν φοβερά δύσκολο να καλυφθεί μία τέτοια διαφορά και μία ήττα από τον Ολυμπιακό θα μας έθετε ουσιαστικά εκτός τίτλου.

Για τη βία:

Με ενοχλεί φοβερά η βία και θεωρώ πως είναι το χειρότερο φαινόμενο που μπορεί να παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο. Μπαίνουν στο γήπεδο οι φίλαθλοι, πετάνε αντικείμενα, συνεχώς διακόπτεται το παιχνίδι και αυτό το πράγμα μάς φέρνει χρόνια πίσω.

Για την κριτική:

Η κριτική είναι ενα περίεργο κομμάτι και μερικές φορές με ενοχλεί. Με ενοχλεί η κριτική που έχει εμπάθεια. Έχω κόψει να διαβάζω οποιαδήποτε είδους κριτική. Δεν φτάνει στα αυτιά μου. Κάθε δημοσιογράφος κριτικάρει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Δεν θέλω κάτι τέτοιο να με... χαλάει ως άνθρωπο. Μου αρέσει η κριτική. Ποτέ δεν ήμουν ευθυνόφοβος. Δεν χρειάζομαι την κριτική για να καταλάβω αν έπαιξα καλά. Κάποιες φορές η κριτική ξεφεύγει από το αγωνιστικό κομμάτι.

Για το Τσάμπιονς Λιγκ:

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Αν κερδίζαμε την Καζάν σε ένα από τα δύο παιχνίδια, θα μιλάγαμε υπό διαφορετικές συνθήκες. Ρεαλιστικά θα πρέπει να κοιτάξουμε την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Αν μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και τη δεύτερη θέση, θα είμαστε τυχεροί.

Για το πώς θέλουν να τον θυμούνται όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο:

Θα ήθελα να με θυμούνται σαν έναν αθλητή εντελώς καθαρό και έξω από διάφορες παγίδες που μπορεί να σου αμαυρώσουν το όνομα στη διάρκεια της καριέρας σου. Η αξιοπρέπεια για μένα είναι το σημαντικότερο στοιχείο που μπορεί να έχει ο άνθρωπος.


Read more!

Τα φώτα στο Τορίνο

Τα φώτα στο Τορίνο
Η 12η αγωνιστική της Serie A ανοίγει το Σάββατο με τη Γιουβέντους να υποδέχεται τη Ρόμα, ενώ νωρίτερα στη Φλωρεντία διεξάγεται το Φιορεντίνα-Τσεζένα. Γιουβέντους-Ρόμα
Η... απέχθεια της μιας ομάδας για την άλλη είναι δεδομένη, οπότε το πάθος θα κάνει και πάλι την εμφάνιση του. Πέρα από το γόητρο, πάντως, υπάρχει και τεράστιο ενδιαφέρον για βαθμολογικούς λόγους, καθώς τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός και αμφότερες θέλουν τη νίκη για να μείνουν κοντά στην κορυφή. Η Γιουβέντους προέρχεται από το εκτός έδρας 1-1 με την Μπρέσια και θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες, με τον Τζίτζι Ντελ Νέρι να έχει ξανά στη διάθεση του τους Αμάουρι, Μέλο και Τραορέ. Παραμένουν, όμως, εκτός οι Μπουφόν, Κράσιτς, Λεγκροτάλιε, Ρινάουντο, Γκριγκέρα, Ντε Τσέλιε, Μαρτίνεζ και Μάνιγκερ... Η Ρόμα, από την άλλη πλευρά, έχει βρει τον καλό της εαυτό, τρέχει ένα σερί νικών που την έχει ανεβάσει αρκετά στην κατάταξη και στοχεύει στη νίκη στο Τορίνο για να δείξει ότι είναι έτοιμη να παλέψει για το Scudetto. Το ευχάριστο για τον Κλαούντιο Ρανιέρι είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, με εξαίρεση τους Ταντέι και Ζουάν. Πρόσωπο του αγώνα ο Ακουιλάνι, που ως Γιουβεντίνος θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του.

Φιορεντίνα-Τσεζένα
Η ήττα από τη Ρόμα πριν λίγες μέρες δεν επέτρεψε στη Φιορεντίνα να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και οι «βιόλα» θα προσπαθήσουν να το πετύχουν αυτό με μια νίκη στον αγώνα του Σαββάτου. Οι Τοσκανοί, που μετά την επιστροφή του Μούτου στη δράση έχουν βελτιωθεί αρκετά, είναι το φαβορί παρά τις απουσίες των Μοντολίβο, Φρέι, Γιόβετιτς, Ζανέτι και Μπούμπατσαρ. Οσο για την Τσεζένα, θα παραταχθεί στο «Αρτέμιο Φράνκι» με καλή ψυχολογία μετά το 1-0 επί της Λάτσιο και θα προσπαθήσει να αποσπάσει έστω την ισοπαλία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο (13/11)
Φιορεντίνα-Τσεζένα
Γιουβέντους-Ρόμα
Κυριακή (14/11)
Λάτσιο-Νάπολι
Μπάρι-Πάρμα
Μπολόνια-Μπρέσια
Κάλιαρι-Τζένοα
Παλέρμο-Κατάνια
Σαμπντόρια-Κιέβο
Ουντινέζε-Λέτσε
Ιντερ-Μίλαν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (11 αγωνιστικές)
1. Μίλαν 23
2. Λάτσιο 22
3. Νάπολι 21
4. Ίντερ 20
5. Γιουβέντους 19
6. Ρόμα 18
7. Σαμπντόρια 15
8. Κιέβο 15
9. Παλέρμο 14
10. Κατάνια 14
11. Τζένοα 14
12. Ουντινέζε 14
13. Φιορεντίνα 12
14. Λέτσε 12
15. Κάλιαρι 11
16. Πάρμα 11
17. Μπρέσια 11
18. Μπολόνια 11
19. Τσεζένα 11
20. Μπάρι 9
Read more!

LIVE STREAMING ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ



http://liveole.tk/

http://livetv.ru/en/eventinfo/59041_ergotelis_olympiacos/

http://betorno.blogspot.com/#inscore_ifheight_xdc_2512

http://www.fromsport.com/v-0/10/88/v-108910.html


http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=94986&part=sports

Read more!

«Ποιος στον π…ο είναι ο Μουρίνιο» *ΒΙΝΤΕΟ*

«Ποιος στον π…ο είναι ο Μουρίνιο» (video!)

«Κανάγιας» και «χαμένος εγωκεντρικός» είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο σύμφωνα με τον προπονητή της Σπόρτινγκ Χιχόν, Μανόλο Πρεσιάδο. Πρωτοφανής λεκτική επίθεση! Δείτε το βίντεο.

Kαταιγιστική επίθεση με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς στην συνέντευξη Τύπου από τον προπονητή της Σπόρτινγκ Χιχόν, δύο ημέρες πριν την αναμέτρηση της ομάδας του με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Πρεσιάδο του τα είχε... μαζεμένα του Μουρίνιο από τα τέλη Σεπτεμβρίου όπου ο «Εκλεκτός» είχε υποστηρίξει: «Η Χιχόν χάρισε τη νίκη στους αντιπάλους. Ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν δεν μπορεί να χαρίζει κανένα παιχνίδι, πρέπει να τα παίζει όλα στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της. Στην Αγγλία, τέτοια ενέργεια τιμωρείται. Μακάρι να κάνουν ροτέισον και όταν παίξουν με μας, βάζοντας τους αναπληρωματικούς », είπε τότε ο Μουρίνιο σχετικά με το παιχνίδι ανάμεσα στην Χιχόν και την Μπαρτσελόνα.

Ο Μουρίνιο επανέλαβε το ίδιο σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις το βράδυ της Πέμπτης, και έτσι Ο Πρεσιάδο του απάντησε εξοργισμένος τα εξής: «Είπε ότι χαρίσαμε ένα παιχνίδι. Ποιος στον π ... ο είναι αυτός, που θα σκεφτεί κάτι τέτοιο; Από πού κι ως πού; Από πού ξεφύτρωσε αυτός ο τύπος; Είναι ένας κανάγιας και ένας πολύ κακός συνάδελφος. ! Αφού κανείς στη Ρεάλ δεν λέει σε αυτόν τον κύριο τι θα πει σεβασμός, θα του το πω εγώ από εδώ »είπε αρχικά αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό και συνέχισε:

«Όταν φτύνεις προς τα πάνω, τελικά αυτό επιστρέφει σε εσένα. Εκεί θέλω να τον δω ... Πήγε στο Μιλάνο τις προάλλες δείχνοντας τα τρία δάχτυλά του στους οπαδούς. Είτε είναι ένας χαμένος εγωκεντρικός, είτε εγώ δεν καταλαβαίνω ...».

Σχετικά με την τιμωρία του Μουρίνιο πρόσθεσε: «Εγώ δε θα τον έβαζα στη θύρα των επισήμων, αλλά στο πέταλο των φανατικών της Χιχόν! Δεν εξαρτάται από μένα όμως ...»।

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

http://www.youtube.com/watch?v=uNEdYHd3psQ&feature=player_embedded

Read more!

Προτάθηκε ο Μεριέμ στον Ηρακλή

Ο Καμέλ Μεριέμ με τη φανέλα του Αρη Ο Καμέλ Μεριέμ ήρθε πέρσι στον Αρη, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού και επέστρεψε στη Γαλλία, όπου αγωνίζεται με τη φανέλα της Αρλ. Πλέον θέλει να φύγει και από εκεί και ο ατζέντης έριξε δίχτυα στον Ηρακλή, καθώς γνωρίζει πως ο "Γηραιός" χρειάζεται παίκτες στα άκρα της μεσαίας γραμμής.

Ο 31χρονος μπορεί να αγωνιστεί, τόσο αριστερά, όσο και δεξιά, ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θέλει να ασχοληθεί ακόμα με μεταγραφικά θέματα. Εξετάζει την περίπτωση του Μεριέμ, όπως και άλλες πολλές και όποτε η διοίκηση και ο προπονητής κρίνουν πως έχουν βρει αυτό που θέλουν, τότε θα υπάρξει και πρόταση.
Read more!

«Δαγκωτό» Κυργιάκος!

«Δαγκωτό» Κυργιάκος!
Μπορεί η μεταγραφή του πέρυσι το καλοκαίρι να μη συγκίνησε και πολλούς στη Λίβερπουλ, όμως οι οπαδοί της ομάδας ψήφισαν ως καλύτερο παίκτη του Οκτωβρίου τον Σωτήρη Κυργιάκο!«Τα πάει εξαιρετικά. Εχει δώσει μερικές πολύ πειστικές εμφανίσεις και θα πρέπει να είναι πάρα πολύ χαρούμενος με την σεζόν του που έχει. Νομίζω πως το αξίζει το βραβείο. Σκόραρε ένα σημαντικόο γκολ και είναι μια ηγετική μορφή», ήταν τα λόγια του Ρόι Χόντγκσον!

Ο Έλληνας αμυντικός κατέκτησε το συγκεκριμένο βραβείο με ποσοστό 61%, αφήνοντας πίσω του τους Ρέινα και Τζέραρντ, με 13% και 8& αντίστοιχα!

Ο Κυργιάκος είχε πέντε συμμετοχές τον Οκτώβριο, απέναντι σε Μπόλτον, Νάπολι, Έβερτον, Μπλάκπουλ και Μπλάκμπερν, ενώ σκόραρε από ένα γκολ στα παιχνίδια με τις δύο τελευταίες.
Read more!

Μπέρμιγχαμ vs Μάντσεστερ!

Μπέρμιγχαμ vs Μάντσεστερ!
Οι πόλεις των Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ έχουν την τιμητική τους στη 13η αγωνιστική της Premiership, καθώς οι... εκπρόσωποί τους κοντράρονται το Σάββατο! Η Άστον Βίλα φιλοξενεί τη Γιουνάιτεντ και η Σίτι υποδέχεται την Μπέρμιγχαμ, ενώ εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Τσέλσι. Με όπλο την παράδοση ταξιδεύει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μπέρμιγχαμ για τον αγώνα με την Άστον Βίλα ο οποίος ανοίγει την αυλαία της 13ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Φέργκιουσον έχει να χάσει από το 1995 στο «Βίλα Παρκ» η Γιουνάιτεντ και θα επιδιώξει να πετύχει μόλις το δεύτερο της διπλό φέτος. Σε διαφορετικό αποτέλεσμα, η διαφορά των τεσσάρων βαθμών που υπάρχει αυτή την στιγμή από την πρώτη Τσέλσι ενδεχομένως θα αυξηθεί καθώς οι «μπλε» έχουν εύκολο έργο την Κυριακή, όταν και υποδέχονται την Σάντερλαντ.

Η άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, η Σίτι, υποδέχεται την Μπέρμιγχαμ στην δεύτερη μονομαχία των πόλεων σε αυτή την αγωνιστική. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση στο «Γκούντισον Παρκ» ανάμεσα στην Εβερτον και την Αρσεναλ, ενώ η Λίβερπουλ πηγαίνει στο «Μπριτάνια» για το ματς με την Στόουκ.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο (13/11)

Αστον Βίλα-Μάντσεστερ Γ. (14:45)
Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρμιγχαμ (17:00)
Νιούκαστλ-Φούλαμ (17:00)
Τότεναμ-Μπλάκμπερν (17:00)
Γουέστ Χαμ-Μπλάκπουλ (17:00)
Γουϊγκαν-Γουέστ Μπρομ (17:00)
Γουλβς-Μπόλτον (17:00)
Στόουκ-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή (14/11)

Εβερτον-Αρσεναλ (16:00)
Τσέλσι-Σάντερλαντ (18:10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)


Τσέλσι 28
Μάντσεστερ Γιουν. 24
Αρσεναλ 23
Μάντσεστερ Σίτι 21
Νιούκαστλ 17
Μπόλτον 16
Σάντερλαντ 16
Τότεναμ 16
Λίβερπουλ 16
Γουέστ Μπρομ 16
Αστον Βίλα 16
Μπλάκμπερν 15
Εβερτον 15
Μπλάκπουλ 14
Φούλαμ 13
Στόουκ Σίτι 13
Μπέρμιγχαμ 12
Γουίγκαν 11
Γουλβς 9
Γουέστ Χαμ 8
Read more!

Αλέγκρι: «Είμαστε έτοιμοι»

 Αλέγκρι: «Είμαστε έτοιμοι»
Για το πρώτο του ντέρμπι απέναντι στην Ίντερ, μίλησε στα ιταλικά ΜΜΕ ο προπονητής της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο Ιταλός τεχνικός με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Corriere dello Sport», σημείωσε για το αυριανό ντέρμπι με τους «Νερατζούρι»

«Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο έχοντας στο μυαλό μας πως είμαστε πρώτοι, τρεις βαθμούς πάνω από την Ίντερ. Μην το ξεχνάτε αυτό. Ξέρω πως πρόκειται για ντέρμπι. Ξέρω πως είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στην Ιταλία, αλλά ξέρω επίσης πως και η Μίλαν είναι πνευματικά έτοιμη για να το αντιμετωπίσει.

Δεν σημαίνει ότι επειδή χάσαμε από την Γιουβέντους γίναμε κακή ομάδα και επειδή κερδίσαμε την Μπάρι και την Παλέρμο γίναμε ομάδα-φαινόμενο. Χρειάζεται μια ισορροπία».

Παρά το γεγονός πως διανύει μια δύσκολη περίοδο, η Ίντερ έπαιξε καλά κόντρα στην Λέτσε. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Πιστεύω πως θα την βρούμε σε καλή κατάσταση. Δεν έχω υπάρξει ξανά σε ντέρμπι. Για εμένα θα είναι το πρώτο. Δεν θα στερούμαστε κινήτρου επειδή αγωνιζόμαστε εκτός έδρας».
Read more!

Πρόστιμο για τη... μασέλα

Πρόστιμο για τον... αποχωρισμό της προστατευτικής μασέλας του θα κληθεί να πληρώσει ο Αντρές Νοτσιόνι
Με πρόστιμο 25.000 δολαρίων τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή του ΝΒΑ ο Αντρές Νοτσιόνι, καθώς ο Αργεντινός φόργουορντ των 76ερς αποφάσισε να... «δωρίσει» το προσταυτετικό του μασελάκι στους φιλάθλους των Θάντερ! Ο 31χρονος φόργουορντ της ομάδας της Φιλαδέλφεια, που μετρά φέτος στο ΝΒΑ 9.9 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ κατά μέσο, πέταξε προς την εξέδρα το... σχετικό αξεσουάρ, κατά την διάρκεια της εκτός έδρας αναμέτρησης με τους «Κεραυνούς», με την Λίγκα να μην αφήνει ατιμώρητη την... έμπνευσή του. Read more!

Το Campionato των εκπλήξεων!

Το Campionato των εκπλήξεων! (videos)
Αν ψάξουμε για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φέτος, τότε αυτό είναι με διαφορά το ιταλικό. Το gazzetta.gr εξηγεί το γιατί. Μετά τις πρώτες 11 αγωνιστικές στο Καμπιονάτο γίνεται ένας πραγματικός χαμός, καθώς η 1η θέση με την 6η έχουν διαφορά μόλις έξι βαθμών και αυτό το σαββατοκύριακο παίζουν οι πρώτοι έξι μεταξύ τους! Ίντερ-Μίλαν, Γιουβέντους-Ρόμα, Λάτσιο-Νάπολι! Έτσι όπως είναι η βαθμολογία και με όλες τις ομάδες να χάνουν βαθμούς φέτος, με μία νίκη πας για Scudetto και με μία ήττα... μένεις εκτός τετράδας. Η λογική λέει ότι ο τίτλος θα καταλήξει στο Μιλάνο ή το Τορίνο, αλλά δεν αποκλείεται και η έκπληξη. Για την ακρίβεια, με βάση την παράδοση, αυτή είναι πολύ πιθανή.

Όπως έχει δείξει η ιστορία και αναλύουμε παρακάτω, τις σεζόν μετά από Μουντιάλ στην Ιταλία αρκετά συχνά έρχονται τα... πάνω-κάτω!

1962-63: Ιντερ
Μετά το Μουντιάλ του 1962, όπου η Ιταλία δεν έκανε τίποτα αξιοσημείωτο, η προσοχή στράφηκε στο Campionato όπου το φαβορί ήταν οι Μίλαν -ως κάτοχος του τίτλου- και Γιουβέντους. Η εξέλιξη της σεζόν, όμως, ήταν διαφορετική με την Ιντερ να παίρνει κεφάλι και να καταφέρνει να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά, φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου. Οι «νερατζούρι», με τον Χελένιο Χερέρα στον πάγκο, κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα επί προεδρίας Άντζελο Μοράτι, τερματίζοντας με 49 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη τη Γιουβέντους με 45 και τρίτη την Μίλαν με 43.

1978-79: Μίλαν
Τη σεζόν 1978-79, μετά το Μουντιάλ της Αργεντινής, το φαβορί για την κατάκτηση του Scudetto ήταν η Γιουβέντους. Η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι είχε κατακτήσει δύο σερί χρονιές το πρωτάθλημα και ήθελε να κάνει το 3Χ3, έχοντας θεωρητικά την πιο δυνατή ομάδα. Η χρονιά, όμως, εξελίχθηκε με έναν περίεργο τρόπο, καθώς η Περούτζια κατάφερε να διεκδικήσει τον τίτλο, διατηρώντας το αήττητο μέχρι και το τέλος! Το πρωτάθλημα, όμως, πήγε στο Μιλάνο και συγκεκριμένα στη Μίλαν, που πανηγύρισε για πρώτη φορά μετά το... 1968, έχοντας για ηγέτη τον Τζιάνι Ριβέρα, που ήταν ο μόνος στο ρόστερ που είχε απομείνει από την ομάδα του '68. Οι «ροσονέρι» τερμάτισαν με 44 βαθμούς, με την Περούτζια να μαζεύει 41 και τη Γιουβέντους να έρχεται τρίτη με 37.

1982-83: Ρόμα
Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις έγινε τη σεζόν 1982-83. Η Ιταλία κατέκτησε το Μουντιάλ του 1982 έχοντας στη βασική 11άδας της οκτώ παίκτες της Γιουβέντους! Η «Μεγάλη Κυρία» ήταν η κάτοχος του Scudetto και ξεκίνησε τη νέα σεζόν έχοντας στη σύνθεση της οκτώ παγκόσμιους πρωταθλητές συν τους Πλατινί και Μπόνιεκ. Οι «μπιανκονέρι» ήταν το ακλόνητο φαβορί για να στεφθούν ξανά πρωταθλητές αλλά η έκπληξη ήρθε από την Ρόμα, που κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση με 43 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερους τους Τορινέζους με 39, ενώ τρίτη ήταν η Ιντερ με 38.

1986-87: Νάπολι
Το Scudetto του 1986 κατέληξε στη Γιουβέντους, που ήταν το φαβορί και για τη σεζόν 1986-87, μετά το Μουντιάλ του Μεξικό. Για ακόμη μία φορά, όμως, μετά από Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιταλία είχαμε έκπληξη! Και η ομάδα που την έκανε ήταν η Νάπολι του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Στην τρίτη του σεζόν στους «παρτενοπέι» και με φόρα από τα όργια που έκανε στο Μουντιάλ, ο Αργεντίνος σούπερ σταρ έκανε πράγματα και θαύματα στο Campionato οδηγώντας τη Νάπολι στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, με 42 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γιούβε με 39 και στην τρίτη την Ιντερ με 38!

1990-91: Σαμπντόρια
Στο Μουντιάλ του 1990 η Ιταλία ως διοργανώτρια έφτασε μέχρι την 3η θέση. Αυτό, για τους γείτονες, ήταν μια (δυσάρεστη) έκπληξη. Δεν ήταν τίποτα, όμως, μπροστά σε αυτό που θα ακολουθούσε στο πρωτάθλημα τη σεζόν 1990-91. Η Sampd'oro («Σαμπ» από χρυσό), όπως έμεινε στην ιστορία της Σαμπντόρια εκείνης της σεζόν, έκανε ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών και με τους Μαντσίνι-Βιάλι να αλωνίζουν έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου -και μοναδικού ως τώρα- Scudetto της ιστορίας της, συγκεντρώνοντας 51 βαθμούς έναντι των 46 που μάζεψαν οι Μίλαν και Ιντερ!

1994-95: Γιουβέντους
Έχοντας κατακτήσει τρία σερί πρωταθλήματα (1992, 1993, 1994), η Μίλαν ήταν το μεγάλο φαβορί και για αυτό της σεζόν 1994-95. Για ακόμη μία φορά μετά από Μουντιάλ, όμως, στα ιταλικά γήπεδα αποδείχθηκε κάτι άλλο. Η Γιουβέντους έμπαινε σε μια νέα εποχή με τον Μαρτσέλο Λίπι στον πάγκο και τον Ουμπέρτο Ανιέλι να ανακοινώνει την Τριάδα των Μότζι, Τζιράουντο, Μπέτεγκα. Η «Μεγάλη Κυρία» δεν υπολογιζόταν ως φαβορί για τον τίτλο αλλά από τον Ιανουάριο του 1995 κι έπειτα έκανε περίπατο, κατακτώντας το πρώτο Scudetto μετά το 1986 με 73 βαθμούς, με τις Λάτσιο και Πάρμα να ακολουθούν με 63.

1998-99: Μίλαν
Μετά το Μουντιάλ του 1998 το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Ιταλία ήταν η Γιουβέντους, που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα το 1997 και το 1998 ενώ μετρούσε και τρεις σερί τελικούς στο Champions League! Τα πράγματα, όμως, εξελίχθηκαν διαφορετικά από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι στη σεζόν 1998-99. Οι Τορινέζοι... κατέρρευσαν με πρωτοφανή τρόπο και τερνάτισαν στην 6η θέση, με τη μάχη για τον τίτλο να γίνεται ανάμεσα στα αουτσάιντερ Μίλαν και Λάτσιο. Αυτοί που τα κατάφεραν τελικά, στην τελευταία αγωνιστική, ήταν οι «ροσονέρι» που συγκέντρωσαν 70 βαθμούς, μόλις έναν περισσότερο από τους «λατσιάλι»!

2006-07: Ίντερ
Η πιο τρελή σεζόν στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου είναι αυτή μετά το Μουντιάλ του 2006, όπου η «σκουάντρα ατζούρα» θριάμβευσε! Τα όσα έγιναν με το Calciopoli είχαν ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της Γιουβέντους στη Serie B καθώς και την αφαίρεση βαθμών από τις Μίλαν, Λάτσιο και Φιορεντίνα. Με τους δύο μεγαλύτερους αντιπάλους της εξουδετερωμένους, η Ιντερ είχε ορθάνοιχτο τον δρόμο για να κατακτήσει το πρώτο Scudetto μετά το... 1989 και τα κατάφερε συγκεντρώνοντας 97 βαθμούς (!), με τη Ρόμα να ακολουθεί με 75. Η έκπληξη, βέβαια, εκείνη τη σεζόν θα ήταν αν... το έχαναν και πάλι οι «νερατζούρι».
Read more!

ΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ!


Καλημέρα αδέρφια...
Σήμερα ξεκινάμε με το διπλό του ΠΑΣ Γιάννενα στην Καλιθέα. Ο ΠΑΣ έχει ανέβει στο τρένο που οδηγεί στην Super League και δεν λέει να κατέβει! Το μόνο φετινό του στραβοπάτημα ήταν το Χ εκτός έδρας με την Βέροια πράγμα που ελπίζουμε πως δεν θα ξαναεπαναλάβει. ΠΑΣ Γίαννενα λοιπόν!

Δεύτερο παιχνίδι θα τολμησώ να προτίνω κάτι δύσκολο. Κάτι που θα σας αρέσει σίγουρα η απόδοση! Δεύτερο σημείο λοιπόν για σημέρα προτίνω την Αϊντράχτ Φρανκφούρτης διπλό μέσα στην Βέρτνερ. Η Αϊντράχτ έχει στις τάξεις της το "πρώτο κανόνι" της Bundesliga,τον "Herr Fanis Gekas"! Από την άλλη η Βέρντερ δεν μας πείθει. Μέσα στο γήπεδό της μετρά δύο ήττες στα δύο τελευταία παιχνιδία.

Τρίτο σημείο για σήμερα η Τόττεναμ. Η Λονδρέζικη ομάδα μετά το μεσοβδόμαδο Χ κόντρα στην Σάντερλαντ θέλει την νίκη για να παραμέινει κοντά στις πρώτες τέσσερις θέσεις του πίνακα. Με παίκτες όπως ο Rafael Van Der Vaart, ο Gareth Bale, o Luca Modric αλλά και ο Roman Pavliuchenko, ο άσσος μοιάζει ως το μόνο πιθανό αποτέλεσμα!

Τελευταίο σημείο για να κλείσει η σημερινή μας τετράδα ειναι η ΑΕΚ. Το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ μας έχει δείξει πως είναι φτιαγμένο για τέτοια δύσκολα παιχνίδια. Ο Πάοκ απο την άλλη έχει βρει τον καλό του ευατό με τον Χάβο στον πάγκο όμως κάτι οι τεχνικές του Χιμένεθ, κάτι ο Djebbour και κάτι ο φορμαρισμένος Ismael Blanco μας παροτρύνουν να ρίξουμε την ΑΕΚ σε αυτές τις πολύ καλές αποδόσεις που της δίνονται!



Για αύριο έχουμε μια τρίαδα στα "υπόψιν"...
Ξεκινάμε με τον άσσο του Παλέρμο. Η ομάδα πετάει.Παραλίγο να πάρει το Χ μέσα στο "Σαν Σίρο" μεσοβδόμαδα αλλά δεν τα κατάφερε. Η Κατάνια από την άλλη είναι μία πολύ..μέτρια ομάδα για την Serie A. Άσσος για το Παλέρμο λοιπόν!

Δεύτερο σημείο για αύριο είναι η Ίντερ στο "Derby della Marodonnina" κόντρα στην Μίλαν. Η Ίντερ η οποία μπορεί να μην αποδίδει μέχρι στιγμής τέλεια αλλά έχοντας του Eto'o, Milito,Sneidjer φαντάζει το φαβορί. Στα "συν" ότι παίζει "σπίτι"της (βασικά με τον κόσμο της) και ότι από την Μίλαν απουσιάζουν οι Ιντσάγκι-Πάτο.

Τρίτο και τελευταίο αυριανό σημείο, είναι το Όβερ στο μάτσς της Χόφενχαϊμ με την Φράιμπουργκ.Οι γηπεδούχοι είναι σαφώς καλύτεροι. Σκοράρουν σχεδόν σε κάθε ματς ενώ συνήθως δέχονται κι όλας! Από την άλλη η Φράιμπουργκ είναι μια αρκετά αξιόλογη ομάδα της Bundesliga η οποία βρίσκει εύκολα το δρόμο για τα δίχτυα στα εκτός έδρας ματς της. Το ίδιο ελπίζουμε πως θα κάνει και την Κυριακή

ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ
128 ΚΑΛΙΘΕΑ-ΠΑΣ ΔΙΠΛΟ 1.85
141 ΒΕΡΝΤΕΡ-ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΔΙΠΛΟ 3.35
151 ΤΟΤΤΕΝΑΜ-ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ ΑΣΣΟΣ 1.55
242 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ΔΙΠΛΟ 2.95

291 ΠΑΛΕΡΜΟ-ΚΑΤΑΝΙΑ ΑΣΣΟΣ 1.70
295 ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ-ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ ΟΒΕΡ 1.45
334 ΙΝΤΕΡ-ΜΙΛΑΝ ΑΣΣΟΣ 2.30 Read more!

Ανοίγει την πόρτα ο Μπέντνερ

Ανοίγει την πόρτα ο Μπέντνερ
Ο Νίκλας Μπέντνερ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από τον χρόνο συμμετοχής του στη Αρσεναλ και τόνισε πως αν δεν παίζει προτιμότερο είναι να φύγει από τον Λονδρέζικο σύλλογο.Ο Δανός επιθετικός νιώθει καλύτερα από ποτέ αλλά δεν αγωνίζεται: «Είμαι εντελώς απογοητευμένος με τον χρόνο που αγωνίζομαι. Έκανα τα πάντα για να επιστρέψω υγιής από τον τραυματισμό μου και τώρα είμαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση στη ζωή μου. Νιώθω καλύτερα από ποτέ και δεν μπορώ να δεχτώ ότι είμαι στον πάγκο όταν είμαι 100% έτοιμος. Ξέρω ότι ο προπονητής σκέφτεται αλλιώς και το σέβομαι. Εκείνος επιλέγει την ομάδα, όμως εγώ διαφωνώ. Πρέπει να συνεχίσω την καριέρα μου και για αυτό τα λέω όλα αυτά. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση και παραμείνω στον πάγκο, τότε θα ψάξω για μεταγραφή. Είναι λογικό. Η πρώτη μου επιλογή πάντως παραμένει αυτή που ήταν πάντα από την αρχή. Να αγωνιστώ για την Άρσεναλ. Έκανα πολύ υπομονή ως τώρα, όμως δεν κάθομαι άλλο στον πάγκο».
Read more!

«Δεν υποτιμάς τη Βιγιαρεάλ»

«Δεν υποτιμάς τη Βιγιαρεάλ»
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αντιμετωπίζει σήμερα την Βιγιαρεάλ στο «Καμπ Νου» αλλά δεν την υποτιμάει. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Πικέ.Ο τεχνικός των Καταλανών υπολογίζει πολύ στο «κίτρινο υποβρύχιο» αφού διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες: «Είναι ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος. Παίζουν εξαιρετικά, διαθέτουν ποιοτικότατους ποδοσφαιριστές και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τους υποτιμήσεις», όπως ανέφερε.
Read more!

Ντι Μαρία… ο κορυφαίος!

Ντι Μαρία… ο κορυφαίος!
Ως την καλύτερη μεταγραφική φετινή προσθήκη της Ρεάλ Μαδρίτης, έχρισαν τον Άνχελ Ντι Μαρία οι οπαδοί των Μαδριλένων.Συγκεκριμένα, σε δημοψήφισμα της «Marca» ο Αργεντινός χαφ συγκέντρωσε το 36,9% των προτιμήσεων των οπαδών των «Μερένχες», σε σύνολο 70.719 επισκεπτών.

Δεύτερος με 28,6% ήταν ο Μεσούτ Οζίλ, τρίτος ο Ρικάρντο Καρβάλιο με 22,5%, τέταρτος ο Σάμι Κεντίρα με 4,7%, ενώ την τελευταία θέση… μοιράστηκαν ισόποσα οι Σέρχιο Κανάλες και Πέδρο Λεόν, με 3,6% ο καθένας.
Read more!

Στη Βρέμη με το… όπλο ο Γκέκας!

Στη Βρέμη με το… όπλο ο Γκέκας!
Με βαρύ πυροβολικό τον Φάνη Γκέκα, και άξιους συμπαραστάτες του, τον Γιάννη Αμανατίδη και το Γιώργο Τζαβέλλα η… ελληνική Άιντραχτ Φρανκφούρτης ταξίδεψε στη Βρέμη για να αντιμετωπίσει τη Βέρντερ με στόχο να παραμείνει στις πρώτες θέσεις της Μπουντεσλίγκα.Για τον Φάνη Γκέκα ο προσωπικός στόχος δεν είναι άλλος από το να σκοράρει για ένα ακόμη παιχνίδι βοηθώντας την ομάδα της Φρανκφούρτης να συνεχίσει την εξαιρετική της πορεία στο πρωτάθλημα. Ο 30χρονος επιθετικός έχει βάλει ήδη 11 γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις και φιλοδοξεί να συνεχίσει την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα.

Μαζί του, άλλοι δύο Έλληνες, ο Γιάννης Αμανατίδης αλλά και ο αριστερός μπακ της Άιντραχτ, Γιώργος Τζαβέλλας, συνθέτουν μια ελληνική παροικία στη Φρανκφούρτη που μέχρι στιγμής τα πηγαίνει άριστα στο πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικό είναι πως η ομάδα της Φρανκφούρτης βρίσκεται στην 4η θέση, και σήμερα (16.30 ώρα Ελλάδας) κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης θα παλέψει για να εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Εξάλλου, η έξοδος στο Champions League είναι εφικτός στόχος για την ομάδα των Ελλήνων παικτών που απολαμβάνουν την συνύπαρξή τους στον ίδιο σύλλογο και αυτό φαίνεται και εντός αγωνιστικού χώρου. Μένει να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει η ελληνική τριπλέτα στο άμεσο μέλλον…
Read more!

Γαλλικά σενάρια με Εντέλ...

Γαλλικά σενάρια με Εντέλ...
Τον Απούλα Εντέλ έχει στο στόχαστρο του ο Ολυμπιακός σύμφωνα με γαλλικό ΜΜΕ, αφού ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας μένει ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν στο τέλος της σεζόν και οι Πειραιώτες εξετάζουν την περίπτωση του. Παιχνίδι με τον Απούλα Εντέλ και τον... Ολυμπιακό γίνεται σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας , αφού σύμφωνα με το Μέσο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στο στόχαστρο τους τον τερματοφύλακα της Παρί Σεν Ζερμέν που μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εντέλ είναι Καμερουνέζος με αρμενική υπηκοότητα, ενώ ο παλιός του μάνατζερ είχε καταγγείλει πως η πραγματική του ηλικία δεν είναι 24 ετών όπως παρουσιάζεται αλλά 29, καθώς επίσης και ότι το πραγματικό του όνομα είναι διαφορετικό.
Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχτεί, αφού οι γαλλικές αρχές διαπίστωσαν πως το διαβατήριο και τα λοιπά έγγραφα που προσκόμισε είναι αυθεντικά.

Στην Παρί πάντως, δεν έχει πείσει γενικά με τις εμφανίσεις του, αφού σε μερικά ματς ήταν ήρωας και σε κάποια άλλα, πρώτος... γκαφατζής.
Read more!

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ!!!



Επειδή πάνω απ'όλα είναι η ανθρωπιά, μεταφέρουμε αυτούσιο το κείμενο από το site "paokmania.gr" για όσους θέλουν να βοηθήσουν το μικρό αγγελούδι :


"Η Παρασκευή-Εφραιμία Θεοδώρου είναι ένα αγγελούδι που γεννήθηκε με σοβαρό πρόβλημα και στα δύο της ματάκια. Οι γονείς της έχουν άλλα δυο παιδιά, τον Παρασκευά και την Παναγιώτα, 10 και 6 χρονών αντίστοιχα. Είναι άνθρωποι της βιοπάλης και δε μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα της (τρίτης !!!) εγχείρησης στην Αμερική που κάνει τη μικρή Βούλα να δει έστω και σε βαθμό 50%.

Tελευταία ενημέρωση 10/11/2010
Η μικρή φαινόταν πως άρχισε να βλέπει όμως αντιμετώπισε και πάλι πρόβλημα όρασης και είναι αναγκαία η μετάβασή της στις ΗΠΑ

Ενώ έχει το πρόβλημα εκ γενετής, τον πρώτο καιρό μετά την γέννηση της δεν είχε αντιληφθεί κανείς κάτι. Με τον καιρό οι γονείς του συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Πήγαν στο Νοσοκομείο Παίδων στις 2 Ιουλίου 2008 και από τότε ξεκίνησε ο γολγοθάς τους: το αγγελούδι τους διαγνώστηκε πως πάσχει από "καταρράκτη άμφω και πιθανή αποκόλληση αμφιβληστροειδούς άμφω".

Θυμίζουμε ότι η πρώτη -εν Ελλάδι- προσπάθεια για να δει η μικρή Βούλα έγινε τον Οκτώβριο του 2008 στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο και οι γονείς επισκέφτηκαν και το Αττικό Νοσοκομείο αλλά και η νέα εγχείρηση είχε απογοητευτικά αποτελέσματα. Ο γιατρός τους ενημέρωσε πως λύση στο θέμα μπορεί να δώσει μονάχα ο εξειδικευμένος γιατρός Τόμας Λι στο Νοσοκομείο παίδων του Λος Άντζελες και δυστυχώς, πλέον, για να σωθεί μόνο το ένα μάτι της μικρής... Η Κοινωνική Πρόνοια χορήγησε το ποσό των 17.500 ευρώ αλλά ήταν απλά ανεπαρκές.. Παρ'όλα αυτά οι γονείς του μετά από γολγοθά κατάφεραν και συγκέντρωσαν πάνω από το 80% του ποσού και το Αμερικανικό Νοσοκομείο τους έκανε δεκτούς αφήνοντας το υπόλοιπο ως οφειλή για μετά την εγχείρηση.

Η εγχείρηση έγινε στις 12 Μαϊου 2009, πέτυχε μεν και το 18μηνο αγγελούδι απέκτησε μικρή ορατότητα από το ένα ματι αλλά λόγω κάποιων επιπλοκών η όραση σιγά σιγά χάθηκε. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ έπρεπε να μεταβεί στην Αμερική και πάλι για να γίνει καινούρια προσπάθεια να δει η μικρούλα από το ένα μάτι. Οι γονείς της τότε είχαν απελπιστεί γιατί τα έξοδα για το ταξίδι και την εγχείρηση ανέρχονταν σε 100.000 Ευρώ αλλά η Κοινωνική πρόνοια χορήγησε πάλι 17.500 Ευρώ. Ο πατέρας, στον οποίο έχουμε μιλήσει προσωπικά, είχε μετά βίας μαζέψει άλλες 30.000 Ευρώ αλλά το υπόλοιπο απαιτούμενο ποσό παραμένει απλήρωτο. Οι γονείς του παιδιού δε ζητούν ελεημοσύνη, ζητούν ανθρωπιά. Δεν έχει σημασία το ποσό, ας είναι και 1 και 2 Ευρώ, ό,τι θέλει και μπορεί ο καθένας. Ας πιούμε εν τέλει ένα ποτό λιγότερο σε μια έξοδο.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κατάσταση της μικρής δεν έχει βελτιωθεί ο κίνδυνος να μη δει παραμένει ορατός πλέον και έτσι θα πρέπει να ξαναπάει στην Αμερική για μια ακόμα επέμβαση !!!

Ο πατέρας ονομάζεται Απόστολος Θεοδώρου, έχουμε συναντηθεί μαζί του, έχουμε το τηλέφωνο και τη διεύθυνση του και φωτοτυπία απ' όλα τα δικαιολογητικά και τις βεβαιώσεις της Ιατρικής γνωμάτευσης της Β' Οφθαλμολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Οφθαλμολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων, της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Γεώργιος Γεννηματάς", την απόφαση χορήγησης επιδόματος Τυφλότητας από την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, την απόφαση για χορήγηση άδειας για άνοιγμα και λειτουργία λειτουργία τραπεζικού λογαριασμού για το κόστος νοσηλείας, την απόφαση εγκρίσεως των 17.500 Ευρώ από τον οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου και τη βεβαίωση του Νοσοκομείου Παίδων του Λος Άντζελες (Childrens Hospital of Los Angeles -Doheny Retina Institute)] και μπορούμε να τα δώσουμε σε όποιον πιθανόν θέλει να άρει τις όποιες αμφιβολίες του για το θέμα.

Έχουν ανοιχτεί τρεις λογαριασμοί για οικονομική βοήθεια:

Τράπεζα Πειραιώς 5027-040379-367 (δικαιούχος Απόστολος Θεοδώρου)

Τράπεζα Αlfa Bank 133-002101-280-728

IBAN GR13 0140 1330 1330 0210 1280 728

Μεταφέρουμε μονάχα 2 φράσεις όπως ακριβώς μας τις είπε ο πατέρας της μικρής: "Πριν 4-5 μήνες άρχισε να κάνει τα πρώτα της βήματα. Στηρίζεται στα πόδια της αλλά δεν περπατάει γιατί δεν βλέπει και φοβάται... Θέλω να με βλέπει με τα μάτια της"
Ήρθε η ώρα μια τόσο μεγάλη "διαδικτυακή κοινότητα" -όπως είναι το paokmania- να ξαναδείξει και το κοινωνικό του πρόσωπο βοηθώντας όσο μπορεί ο καθένας μας και αποδεικνύοντας -κόντρα στα δεδομένα των καιρών- ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί από μέσα μας"... Read more!

Τα «έχωσε» σε Τζόνσον ο Χόγκτσον

Τα «έχωσε» σε Τζόνσον ο Χόγκτσον
Επίθεση στον Γκλεν Τζόνσον έκανε ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Ρόι Χόγκτσον. Ο Άγγλος διεθνής άσος έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά στα επτά τελευταία παιχνίδια, ενώ γενικά η αποδοσή του έχει κυμανθεί σε τραγικά επίπεδα. Ο τεχνικός της Λίβερπουλ αναφέρθηκε στην απόδοση του 26χρονου άσου και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του. «Είναι το δεξί μπακ της Αγγλίας και αναγκαστικά τον περιμένεις να είναι απόλυτα υγιείς για να αγωνιστεί. Αλλά να λέμε την αλήθεια τουλάχιστον τελευταία δεν έχει αγωνιστεί στο επίπεδο που εμείς θέλουμε».

Στη συνέχεια ο Χόγκτσον έγινε πιο σκληρός. «Θα πρέπει κάποιος να τον ρωτήσει: Νομίζεις ότι η απόδοσή σου στο σύλλογο είναι ανάλογη της αξίας σου. Αν απαντήσει ναι τότε διαφωνούμε, αλλά εάν απαντήσει όχι τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί;».

Ο Τζόνσον αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2009 από την Πόρτσμουθ για το ποσό των 18 εκατ. λιρών, αλλά καμία στιγμή δεν έχει καταφέρει να δικαιολογήσει τα λεφτά του με συνέπεια πολλές φορές να έχει αγωνιστεί στην θέση του ο Κάραχερ.
Read more!

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!


Σε άθλια κατάσταση είναι ο αγωνιστικός χώρος στο Παγκρήτιο στάδιο και αν συνεχιστεί η βροχή δεν μπορεί ν'αποκλειστεί το ενδεχόμενο ν'αναβληθεί η αναμέτρηση του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό!

Την τελική απόφαση θα την πάρει ο διαιτητής της αναμέτρησης που θα "τσεκάρει" τον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν την προκαθορισμένη έναρξη. Read more!

Τάκης: «Εμπιστοσύνη για νίκη»

Τάκης: «Εμπιστοσύνη για νίκη»
Το... σύνθημα νίκης για το ντέρμπι της Δευτέρας με τον Άρη έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης.

Ο ισχυρός ιθύνοντας της ομάδας της Θεσσαλονίκης, μίλησε στους παίκτες της ομάδας του, προσπαθώντας να τους τονώσει το ηθικό ενόψει του παιχνιδιού με τους «Κίτρινους», σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Είστε καλοί ποδοσφαιριστές, και έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους σας. Πιστεύουμε στις δυνατότητες και τις ικανότητες που έχετε γι αυτό και θεωρούμε πως τη Δευτέρα θα κερδίσετε», επισήμανε μεταξύ άλλων.
Read more!

Περάστε κόσμε...

Περάστε κόσμε...
Περίπου 3.000 εισιτήρια, σε όλες τις θύρες του γηπέδου της Τούμπας, έχουν μείνει απούλητα για το σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ (19:30, NS1). Μέχρι στιγμής όπως όλα δείχνουν το βράδυ στην Τούμπα θα υπάρξει sold out για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την «Ένωση». Η προπώληση μαζί με τα εισιτήρια διαρκείας ξεπερνούν τις 25.000, ενώ εισιτήρια θα υπάρχουν στα εκδοτήρια μέχρι και την έναρξη του αγώνα και θα διατίθενται στους οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Read more!

Θέλει να γυρίσει ο Μάτος

Θέλει να γυρίσει ο Μάτος
Ο Μαρσέλο Μάτος εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να γίνει πριν τον Ιούνιο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος της Μποταφόγκο έχει βρει τον παλιό καλό του εαυτό και έχει ανάγκη την εμπιστοσύνη.Αναλυτικά η συνέντευξη του στην «Εξέδρα»

- Τα πράγματα πάνε κατ’ ευχήν στην Μποταφόγκο και ο προπονητής σου, Ζοέλ Σαντάνα, ζήτησε από τη διοίκηση να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να επεκταθεί ο δανεισμός σου για ακόμα έναν χρόνο. Ποια είναι η δική σου επιθυμία;

«Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ καλά στην Μποταφόγκο. Εχω ξαναβρεί τον εαυτό μου, είμαι βασικός και η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά. Αυτά είναι θετικά δεδομένα για την παραμονή μου, αλλά θα το σκεφτώ καλύτερο όταν έρθει ο καιρός. Αλλωστε, σημασία έχει και το τι θα πει ο Παναθηναϊκός όπου ανήκω».

- Από τον Παναθηναϊκό ακούγεται ότι σε θέλει πίσω. Ισως και από τον Γενάρη ακόμα. Υπάρχει κάποιο παραθυράκι στο συμβόλαιο του δανεισμού; Και κυρίως υπάρχει η δική σου διάθεση για επιστροφή;

«Το ότι με θέλει ο Παναθηναϊκός με ευχαριστεί. Ωστόσο, από όσο γνωρίζω, δεν είναι εφικτό να φύγω πριν από τον Ιούνιο. Σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω και να έχω ακόμα μία ευκαιρία στον Παναθηναϊκό, αλλά με μία σημαντική προϋπόθεση».

- Και ποια είναι αυτή; Το να είσαι βασικός μήπως;

«Οχι, δεν γίνεται να υπογράψεις συμβόλαιο ότι θα παίζεις συνέχεια βασικός. Ο Μάτος έχει ανάγκη την εμπιστοσύνη. Με κάνει ευτυχισμένο το να είμαι κάπου όπου ξέρω ότι με εκτιμούν σαν ποδοσφαιριστή και ακόμα περισσότερο σαν άνθρωπο και αυτό τη δεύτερη χρονιά μου, τότε που έφυγα, δεν ίσχυε. Εάν λοιπόν με αντιμετωπίσουν με αυτό τον τρόπο, θα πάρουν τα καλύτερα από μένα, όπως και την πρώτη μου σεζόν στην ομάδα».

-Τώρα σε τι κατάσταση βρίσκεσαι; Πώς ξεπέρασες αυτήν τη δύσκολη κατάσταση;

«Δεν μου ήταν καθόλου εύκολο. Θυμάμαι ότι γυρνούσα από την προπόνηση στο δωμάτιο ή στο σπίτι μου αργότερα και ήμουν χάλια. Είχα πέσει σε κατάθλιψη και δεν το λέω με δόση υπερβολής. Οταν ήρθα στην Μποταφόγκο, μίλησα με τον προπονητή και ζήτησα έναν ψυχολόγο για να με βοηθήσει να ξαναβρώ την αυτοπεποίθησή μου. Δούλεψε μαζί μου για περίπου δύο μήνες και έπειτα από τα πρώτα καλά ματς που έκανα, πίστεψα και πάλι στις δυνάμεις μου».

- Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού όμως πίστευαν σε σένα. Θα ήθελες να τους στείλεις κάποιο μήνυμα;

«Η πρώτη χρονιά στην Ελλάδα ήταν μία υπέροχη εμπειρία. Οι οπαδοί της ομάδας ήταν τόσο ιδιαίτεροι. Ηταν η πρώτη φορά που έζησα μία τέτοια ατμόσφαιρα και παραδέχομαι ότι μου λείπει. Θα ήταν καλό να μου πουν από τη διοίκηση, αλλά και ο προπονητής, ότι με υπολογίζουν σοβαρά. Αλλωστε, ακόμα έχω ανικανοποίητη τη φιλοδοξία για καριέρα στην Ευρώπη. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να εκπληρώσω τα όνειρα που έκανα τότε που ταξίδευα πρώτη φορά για να έρθω στον Παναθηναϊκό»!

Read more!

Ώρα... Ρόμενταλ στο Λιμάνι

Ώρα... Ρόμενταλ στο Λιμάνι
Ο Ντένις Ρόμενταλ θα αγωνιστεί πιθανότατα στην βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού απέναντι στον Εργοτέλη και το katimagiko.gr εξηγεί γιατί αυτή θα είναι μία από τις ευκαιρίες που ο Δανός δεν πρέπει να χάσει. Στην βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού απέναντι στον Εργοτέλη θα αγωνιστεί όπως όλα δείχνουν ο Ντένις Ρόμενταλ και πλέον είναι στην ευχέρεια του Δανού να δείξει την αγωνιστική αξία και την κλάση του στην αναμέτρηση του Παγκρήτιου, όπως αναφέρει το katimagiko.gr...

« Πλέον, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, όπου όπως όλα δείχνουν ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα του εμπιστευτεί φανέλα βασικού, ο Ρόμενταλ πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία και να οδηγήσει την ομάδα στη νίκη. Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ανάγκη τον καλό Ρόμενταλ, και ο Δανός έχει τη διάθεση να βοηθήσει, αρκεί η διάθεσή του να μετουσιωθεί και σε έργο.
Ο Βάσκος τεχνικός έχει δουλέψει πολύ μαζί του και θέλει να τον δει να ανταπεξέρχεται στα δύσκολα, καθώς εκτός των άλλων δεν επιθυμεί να χρησιμοποιεί διαρκώς τον 19χρονο Φετφατζίδη -ώστε να κάνει σωστή διαχείρηση του μικρού-, ενώ είναι πολύ σημαντικό ενόψει των ντέρμπι που ακολουθούν με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, να προστεθεί στη φαρέτρα του Βαλβέρδε ένα ακόμη όπλο», αναφέρει μεταξύ άλλων η «ερυθρόλευκη» ιστοσελίδα.
Read more!

Επιβεβαιώνουν οι Ισπανοί για Μίτσου

Επιβεβαιώνουν οι Ισπανοί για Μίτσου
Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Μίτσου και η επιβεβαίωση ήρθε και από την Ισπανία. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Ένωση είναι διατεθειμένη να τον αποκτήσει το καλοκαίρι όταν και μένει ελεύθερος από την Θέλτα. Δεν λέει όχι ο ίδιος. «Η Θέλτα έχει δρομολογήσει από το περασμένο καλοκαίρι την πώληση του Μίτσου, ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα που της έλειπαν για να ισορροπήσει τον προϋπολογισμό της τρέχουσας σεζόν, έναν χρόνο μετά την αποτυχία της πώλησης του στη Σπόρτινγκ Χιχόν (δεν έγινε εξαιτίας της άρνησης του ίδιου, καθώς δέχτηκε απειλητικά μηνύματα από τους οπαδούς της πρώην ομάδας του Οβιέδο, οι οποίοι μισούν τη γειτονική Χιχόν). Τη στιγμή λοιπόν που στο 'Μπαλαΐδος' φαινόταν ότι είχαν χάσει κάθε ελπίδα να βγάλουν κάποια χρήματα από τον νεαρό μέσο από την Αστούριας, εμφανίστηκε η ΑΕΚ που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απόκτησή του» αναφέρει η Marca και συνεχίζει λέγοντας.

Το θέμα ενισχύεται ακόμα περισσότερο χάρη στην παρουσία του πρώην προπονητή της Σεβίλλης, Μανόλο Χιμένεθ, στον πάγκο της ελληνικής ομάδας. Το δύσκολο τόσο καιρό ήταν το ότι η διοίκηση της Θέλτα είχε κοστολογήσει με 1,5 εκατ. ευρώ τον Μίτσου και αυτό το ποσό το καλοκαίρι δεν ήταν διατεθειμένη να το δώσει καμία ομάδα από το ισπανικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, η τιμή του πλέον είναι διαπραγματεύσιμη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Επίσης, ο παίκτης δεν υπολογίζεται από τον προπονητή της Θέλτα, Πάκο Ερέρα. Βέβαια, αν και η ΑΕΚ τον θέλει πολύ και έχει αποφασίσει να κινηθεί για χάρη του στο μεταγραφικό παζάρι του χειμώνα, ήδη έχει γνωστοποιήσει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να... πετάξει χρήματα, φτάνοντας σε τέτοια ύψη.

Στα υπέρ του να καρποφορήσει η συμφωνία με την ΑΕΚ συγκαταλέγεται και η ύπαρξη του Χιμένεθ, ο οποίος όταν ήταν προπονητής στη Σεβίλλη, είχε ζητήσει τον παίκτη για τη δική του ομάδα. Εκτός των άλλων, ο Χιμένεθ αυτή την περίοδο αναζητά στην Ισπανία στόχους που μπορούν να βοηθήσουν την ΑΕΚ να πλησιάσει στην κορυφή. Φυσικά, δεν αποκλείεται και το σενάριο που θέλει την ΑΕΚ εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία από τον χειμώνα, να περιμένει μισή ακόμα σεζόν, ώστε να μην ξοδέψει ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία της. Ωστόσο, η πρώτη επιλογή του Μίτσου είναι να παραμείνει στην Ισπανία και να μπορέσει να αγωνιστεί σε ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν. Φημολογείται ότι τον έχουν στα υπόψη τους Εσπανιόλ και Μάλαγα.

Χωρίς αμφιβολία όμως και η πιθανότητα να φύγει για την ΑΕΚ είναι αρκετά δελεαστική, καθώς εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει και μία σημαντική βελτίωση των απολαβών του (βασικός λόγος που δεν ανανεώνει με τη Θέλτα), αλλά και την αυξημένη πιθανότητα της συμμετοχής του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επίσης, τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του και η σωματοδομή του είναι σίγουρο ότι θα καταστήσουν ιδιαίτερα εύκολη την προσαρμογή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο!».

«Καλή προοπτική η ΑΕΚ»

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μίλησε στην Εξέδρα και τόνισε: «Είναι σίγουρα προτεραιότητά μου να αγωνιστώ κάποτε στη μεγάλη κατηγορία και σε ένα σημαντικό ισπανικό σύλλογο, όμως αν φτάσει μια πρόταση από μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ με συνεχή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εννοείται πως είναι ένα θέμα που θα το εξετάσω σοβαρά γιατί αποτελεί μία πολύ καλή προοπτική για μένα και για την καριέρα μου».
Read more!

ΛεΜπρον: «Θέλουμε δουλειά...»

Πολύ... δρόμο έχουν να διανύσουν ακόμα οι Χιτ, σύμφωνα με τον ΛεΜπρον Τζέιμς
Οι Χιτ γνώρισαν την δεύτερη διαδοχική τους ήττα από τους Σέλτικς στη φετινή σεζόν, με τον ΛεΜπρον Τζέιμς να παραδέχεται πως η ομάδα του Μαϊάμι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά..Οι 35 πόντοι του «King» στην εντός έδρας ήττα των Χιτ από τους «Κέλτες» δεν είχαν το επιθυμητό αντίκρισμα, με τον σούπερ-σταρ της ομάδας του Μαϊάμι να σχολιάζει μετά το πέρας της αναμέτρησης: «Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα. Τώρα χάσαμε από τους Σέλτικς. Είμαστε αρκετά ταλαντούχοι για να πάρουμε νίκες. Ακόμα και για να πάρουμε πολλές νίκες. Χρειαζόμαστε δουλειά, όμως, για να γίνουμε καλύτεροι...».
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...