ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πού είναι ο πρωταθλητής οεο;

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΣΑ 1-1
Σε είδα και... λαχτάρησα
Βαριά άρρωστοι οι Πράσινοι
Μονομαχία του Σισέ με τον Ταλ Ο Παναθηναϊκός κλώτσησε την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας παραχωρώντας 1-1 στην αποδεκατισμένη Λάρισα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Τζιμπρίλ Σισέ έκανε το... καθήκον του αλλά το ίδιο έκανε και ο Ντανιέλ Κουζέν. Μορφή της συνάντησης αναδείχτηκε ο 19χρονος Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος κλήθηκε να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Νίκου Νταμπίζα. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και στο τέλος του αγώνα αποδοκιμάστηκε... άγρια από τους οπαδούς του.

Έχοντας νέα πρόσωπα στην 11αδα του, τους Καραγκούνη, Μαρίνο και τον Κατσουράνη για δεύτερο σερί ματς σε ρόλο λίμπερο , ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο γήπεδο με σχήμα 4-2-3-1. Προκειμένου να προσδώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στη μεσαία γραμμή ο Νίκος Νιόπλιας τοποθέτησε τον Μαρίνο δίπλα στον Ζιλμπέρτο. Ο φορμαρισμένος Χριστοδουλόπουλος αυτή τη φορά ξεκίνησε στη θέση του αριστερού χαφ.

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Παπακώστας, λόγω της απουσίας των βασικών του στόπερ, Νταμπίζα και Ταυλαρίδη, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνας τους Ταλ και Κολοβέτσιο. Δεν άλλαξε την συνήθη τακτική του «κατεβάζοντας» την ομάδα του με 4-2-3-1. Τον Κουζέν, που έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης υποστήριζαν από δεξιά ο Σίμιτς και από αριστερά ο Μετίν.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να γίνει από την αρχή το «αφεντικό» του αγώνα. Με την παρότρυνση των οπαδών του πίεσε από το πρώτο λεπτό την Λάρισα. Έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 3΄ με τον Χριστοδουλόπουλο και πριν προλάβει να κάνει άλλη δέχτηκε την ψυχρολουσία από το γκολ του Κουζέν (7'). Η αντίδρασή του υπήρξε σπασμωδική. Έτσι ο Αμπάρης δεν ανησύχησε, ούτε στο 8΄ (σουτ του Καραγκούνη), ούτε στο 21' (έφοδος του Σισέ).

Ο Σισέ όμως, που δεν ήθελε ο συμπατριώτης του Κουζέν, να του κλέψει την δόξα μέσα στο «σπίτι του», πέτυχε στο 22' το 8ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα με το οποίο ο Παναθηναϊκός έφερε «στα ίσα» το παιχνίδι. Κι ενώ ο κόσμος περίμενε αυτό το γκολ να ξυπνήσει τον Παναθηναϊκό, συνέβη μάλλον το αντίθετο με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην δημιουργήσουν άλλη φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου ο Νιόπλιας θέλοντας να αυξήσει την δύναμη πυρός του, έριξε στον αγώνα τον Πετρόπουλο (αντί του Γκοβού, ο οποίος υστέρησε για ένα ακόμη παιχνίδι). Ο Πετρόπουλος πήγε δίπλα στον Σισέ και την δουλειά στην δεξιά πτέρυγα ανέλαβε ο Καραγκούνης, ο οποίος από το 20' αγωνιζόταν λόγω τραυματισμού με μπανταρισμένο το κεφάλι του).

Το νέο πλάνο δεν έφερε άμεσα αποτελέσματα καθότι απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των «βυσινί» οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν τρόπο να τροφοδοτήσουν σωστά το επιθετικό τους δίδυμο, ούτε από τον άξονα, ούτε από τις πτέρυγες, κυρίως από την αριστερή, όπου ο Σπυρόπουλος έκανε κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, βλέποντας την ομάδα τους να μην μπορεί να απειλήσει (με εξαίρεση το σουτ του Σισέ στο 70'), άρχισαν να αγανακτούν. Ξέσπασαν μάλιστα σε αποδοκιμασίες όταν ο Νιόπλιας αποφάσισε να αντικαταστήσει στο 73' τον Χριστοδουλόπουλο με τον Λούις Γκαρσία. Ευάλωτος πλέον στα μετόπισθεν ο Παναθηναϊκός «είδε τον χάρο με τα μάτια του» στο 76' στο σουτ του Μακίνουα (άουτ).

Ο Πετρόπουλος έκανε αισθητή την παρουσία του μόλις στο 82' αλλά ο Αμπάρης δεν τον άφησε να γίνει ο «ήρωας» της βραδιάς. Το τελευταίο 10λεπτο ήταν για γερά νεύρα. Στο 83' δεν μέτρησε γκολ του Σισέ επειδή ο Γάλλος είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ενώ στο 94' η... τύχη γύρισε την πλάτη στον Παναθηναϊκό (δοκάρι του Γκαρσία).

Νιόπλιας: "Δεν ήταν καλή η εικόνα μας"

Κόουτς τι έφταιξε σήμερα και ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε έχοντας και πάλι κακή απόδοση; «Αλήθεια είναι ότι η εικόνα μας δεν ήταν καλή. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει αλλά το μόνο που θα έμενε θα ήταν οι βαθμοί. Αργήσαμε πάρα πολύ να μπούμε στο παιχνίδι. Η Λάρισα απέκτησε αυτοπεποίθηση και μετά κυνηγούσαμε να ανατρέψουμε το σκορ».

Κόουτς πως αποφασίσατε να γυρίσετε το σύστημα σε 4-4-2 από τη στιγμή που εδώ και ένα χρόνο δεν το είχαμε δει πολλές φορές; «Γιατί είχε ένα κεντρικό δίδυμο που έπαιζε πρώτη φορά και πίστευα ότι αν τους πιέζαμε θα τους δημιουργούσαμε προβλήματα».

Είδαμε όμως την ομάδα να είναι άναρχη; «Δεν ήμασταν καλοί. Μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Αυτός ήταν ο λόγος που γυρίσαμε το σύστημα».

Η βελτίωση που έχει παρατηρηθεί είναι ελάχιστη ανάλογα με τη ποιότητα της ομάδας, στην αρχή υπήρχαν δικαιολογίες αλλά και αυτές εκλείπουν. Πότε θα δούμε την ομάδα να παίζει με βάση τη ποιότητα των παικτών του; «Λογικό είναι αυτό. Θα πρέπει να παίζεις καλά και να κερδίζεις. Έτσι είναι ο Παναθηναϊκός έχει στόχος να μπορείς να συνδυάζεις και τα δύο, απόδοση και αποτέλεσμα. Δεν το κάναμε πολλές φορές στο φετινό κομμάτι του πρωταθλήματος. Δεν ήταν η εικόνα καλή».

Τι πιστεύετε ότι φταίει πέρα από τους τραυματισμούς; «Μπορούμε να πούμε πολλά. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ένα η να τα ρίξεις σε κάποιον. Είναι μια συνολική εικόνα που δεν βγαίνει καλά προς τα έξω».

Πιστεύετε ότι μπορείτε να αλλάξετε τα πράγματα; «Πάντα πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις κάτι. Άλλες φορές το πετυχαίνεις άλλες όχι. Πάντα όμως υπάρχει η προσπάθεια».

Στον ένα χρόνο που βρίσκεται εδώ πρώτη φορά ακούστηκαν αποδοκιμασίες από τον κόσμο, τι θα μπορούσατε να τους πείτε;«Ήταν λογικό, γιατί ί ήταν μια ευκαιρία να περάσουμε μπροστά. Ο κόσμος πάντα μας στηρίζει. Σας έχω πει ότι δεν μπορούμε να ρίξουμε τις ευθύνες σε ένα πράγμα. Ούτε μπορούμε να αναλύσουμε. Το θέμα είναι τι εικόνα βγαίνει».

Υπάρχουν σκέψεις για παραίτηση; «Οκ μπορούμε να πάμε παρακάτω».

Υπήρχε έλλειψη καθαρού μυαλού, νευρικότητα και για αυτό δεν βγήκαν οι αλλαγές που κάνατε; «Άλλες φορές οι αλλαγές μπορούν να σου αλλάξουν ένα παιχνίδι. Άλλες φορές μπορεί να μην συμβεί αυτό».

Στα τελευταία ματς η ομάδα δεν μπαίνει καθόλου καλά στο πρώτο ημίχρονο, είναι σαν να χάνει ένα μέρος του αγώνα. Έχει λογική εξήγηση αυτό; «Αυτό είναι αλήθεια. Τα παραδείγματα που μου φέρατε αυτό αποδεικνύουν. Όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα πρέπει να τελειώνεις από την αρχή το παιχνίδι. Να μην κυνηγάς και έρχεσαι σε δύσκολη θέση».

Στην αλλαγή του Χριστοδουλόπουλου ακούστηκαν πολλές αποδοκιμασίες. Ποιος ήταν ο λόγος που προχωρήσατε σε αυτή την κίνηση; «Ένας λόγος υπάρχει για τον Λάζαρο. Δεν έκανε προετοιμασία και είναι λογικό από ένα σημείο και μετά να κουράζεται . Είναι ένας καλός παίκτης που μας βοηθάει πολύ αλλά έχει να παίξει από τον Απρίλιο. Αυτή είναι η λογική της αλλαγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...