ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Πωλείται ο Νίνης !

Πωλείται ο Νίνης
Σε ανεπίσημες επαφές με ομάδες του εξωτερικού για τη μεταγραφή του Σωτήρη Νίνη βρίσκεται εσχάτως ο Παναθηναϊκός, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “PRESS Time”. 

Αν κατατεθεί ικανοποιητική επίσημη πρόταση στους «πράσινους» και με δεδομένο το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, είναι πολύ πιθανό ο Έλληνας μέσος να αποχαιρετήσει την Παιανία το προσεχές καλοκαίρι. 

«Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή ο Σωτήρης από τον Παναθηναϊκό για ομάδα της Ευρώπης. Ειδικά, φέτος, οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες, διότι το συμβόλαιό του τελειώνει του χρόνου» τονίζει πηγή της εφημερίδας, συμπληρώνοντας: 

«Ο Νίνης προέρχεται από μία όχι πολύ καλή χρονιά και αυτό επηρεάζει το κλίμα. Επαφές και συζητήσεις με ομάδες του εξωτερικού υπάρχουν και θα υπάρχουν. Δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να του κάνει πρόταση ανανέωσης, όμως, όλα είναι πολύ ρευστά, λόγω και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στο σύλλογο. Από εδώ και στο εξής θεωρείται πιθανό να έρθουν προτάσεις από ξένες ομάδες…» 

Ο 21χρονος χαφ έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2012, ενώ η ρήτρα αποδέσμευσής του είναι 15 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή sport-fm Read more!

Μπακαούκας: «Γίναμε το καμάρι της ΑΕΚ»

Μπακαούκας: «Γίναμε το καμάρι της ΑΕΚ»
Ο Χριστόφορος Μπακαούκας βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στο studio τουNovaΣΠΟΡ FM 94,6καλεσμένος του Μιχάλη Ηλιού και της Φλώρας Μιχαλοπούλου στην εκπομπή «Μπάλα δεν είναι μόνο μία». 

Ο εξτρέμ της ΑΕΚ θεωρεί πως το τμήμα χάντμπολ έχει γίνει το «καμάρι» του συλλόγου, ενώ αργότερα συμφώνησε με τον προπονητή των Βριλησσίων, Νίκο Γραμματικό, πως μόνο καλό θα έκανε στο άθλημα, η συμμετοχή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. 

«Εμείς παλεύουμε και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την ομάδα και τον κόσμο. Πιστεύω ότι έχουμε γίνει το καμάρι της ΑΕΚ», δήλωσε αρχικά ο Χριστόφορος Μπακαούκας, ενώ σε ερώτηση για το πόσο ακόμα θα αγωνίζεται, απάντησε: «Για τουλάχιστον 20 χρόνια!». 

Για τον γυρισμό από τη Θεσσαλονίκη: «Αυτό που ζήσαμε θα μείνει για πάντα στη ζωή μας. Ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι για αυτό που κάναμε, γιατί δώσαμε πολύ χαρά στον κόσμο. Ήταν ένα ταξίδι εννιά ωρών, όπου τα συναισθήματα ήταν τρελά και δεν πρόκειται να το ξεχάσει κανένας από εμάς. Το αποκορύφωμα ήταν οι πανηγυρισμοί στην Νέα Φιλαδέλφεια, όπου μας περίμενε 3.000 κόσμος». 

Για τα παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου: «Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αποδείξαμε ότι τίποτα δεν τελειώνει, εάν δεν σφυρίξει ο διαιτητής. Είμαστε άξιοι πρωταθλητές και όλοι αξίζουν συγχαρητήρια. Στο ματς του Κυπέλλου δεν είχαμε καθαρό μυαλό, ενώ μας έλειπε το εύκολο γκολ. Τα Βριλήσσια είναι άξιοι Κυπελλούχοι. Ο Νίκος (σ.σ. Γραμματικός) έκανε πολύ καλή δουλειά, καθώς έφτιαξε την ομάδα, όπως ακριβώς έπρεπε για αυτό το Final 4». 

Για την κλήση στην Εθνική ομάδα: «Είναι κάτι πολύ ευχάριστο και τιμή στην καριέρα μου, που κλήθηκα στην Εθνική ομάδα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα που αυτή άργησε λίγο». 

«Ως άνθρωποι του χάντμπολ, θέλουμε να μπουν οι μεγάλες ομάδες στο πρωτάθλημα, ώστε να αναπτυχθεί το άθλημα. Με την είσοδο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ ανέβηκε το χάντμπολ, αλλά αν έρθουν, ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκός, τότε πιστεύω ότι θα έχει ακόμη περισσότερη προβολή». κατέληξε ο αρχηγός της ΑΕΚ. 

Πηγή sport-fm Read more!

Ίδιο επίπεδο Μέσι – Κριστιάνο Ρονάλντο

Ίδιο επίπεδο Μέσι – Κριστιάνο Ρονάλντο
Ίσως στο μεγαλύτερο ερώτημα των τελευταίων ετών (δηλαδή, Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο;) απάντησε ο Ίκερ Κασίγιας. «Είναι στο ίδιο επίπεδο», υποστήριξε ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης και συμπαίκτης του Πορτογάλου, μιλώντας στη MARCA. 

«Νομίζω ότι και οι δύο είναι στο ίδιο επίπεδο. Έχουν τις ίδιες ικανότητες και αγωνίζονται με τον ίδιο τρόπο», τόνισε –αρχικά- ο Κασίγιας και συνέχισε: 

«Είναι ανώτεροι από τους άλλους παίκτες. Είναι δύσκολο βέβαια να παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο και ειλικρινά δεν μπορούμε να τους συγκρίνουμε γιατί έχουν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. 

Ο Κριστιάνο είναι ο ηγέτης της ομάδας. Έχει σκοράρει 39 γκολ, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δεν ξέρω τι θα σκεφτόμουν εάν ήμουν αυτός… Να έχω πετύχει 39 γκολ και να μην κατακτώ το πρωτάθλημα δεν είναι φυσιολογικό», σχολίασε…

Πηγή sport-fm Read more!

Μοντελάκι ο Σωκράτης!

Μοντελάκι ο Σωκράτης!
Με την πρώτη ματιά θα μπορούσε να είναι ένα από τα κορυφαία και πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα διεθνών επώνυμων οίκων. 

Κι όμως είναι δικός μας, γέννημα θρέμμα 'Ελληνας, ακούει στο όνομα Σωκράτης Παπασταθόπουλος και είναι αμυντικός της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Μίλαν. 

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στοprotothema.gr .
Read more!

Μέσα ο Λάζαρος, έξω Γκοβού

Με ενισχυμένη την επιθετική γραμμή του θα υποδεχθεί αύριο τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός, αφού και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για την αναμέτρηση της πέμπτης αγωνιστικής των πλέι οφ. Αντίθετα με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, εκτός αυτής έμεινε ο Σίντνεϊ Γκοβού, ο οποίος δεν θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα των «πρασίνων» για φέτος. 
Μέσα ο Λάζαρος, έξω Γκοβού


Κανονικά συμμετείχε για άλλη μία ημέρα στην προπόνηση των «πρασίνων» ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις που είχε και θέτοντας αυτόματα εαυτόν στη διάθεση του Ζεσουάλδο Φερέιρα για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Το πρόγραμμα της ομάδας, το οποίος περιελάμβανε ζέσταμα, ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2» και ταχύτητες ακολούθησαν και όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, πλην του Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος έκανε ατομικό. 

Μετά το τέλος του προγράμματος, ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή για το ντέρμπι με τον «Δικέφαλο του Βορρά», εκτός της οποίας έμειναν οι: Σεϊταρίδης, Μαυρίας, Καπίνο, Γκοβού, Καρνέζης, Μαχλελής, Ιωαννίδης, Κλέιτον και Κατσουράνης (τιμωρημένος). 

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Φερέιρα αναμένεται να παρατάξει το «τριφύλλι» σε σχηματισμό 4-3-3 και τους Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Καντέ στην άμυνα, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη και Νίνη στα χαφ, ενώ την επιθετική τριπλέτα θα συνθέτουν οι Σισέ, Λέτο και Γκαρσία ή Χριστοδουλόπουλος. 

Ανακοίνωση προς τους οπαδούς 

Την προσοχή σε όσους βρεθούν στο ΟΑΚΑ επέστησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της. Στο εν λόγω κείμενο τονίζεται ο κίνδυνος διακοπής του αγώνα σε περίπτωση επεισοδίων, βάσει των κανονισμών που ισχύουν στα πλέι οφ. 


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: 

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, εν όψει του τελευταίου εντός έδρας αγώνα των playoffs με τον ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 22 Μαΐου, υπενθυμίζει στους φιλάθλους μας ότι κάθε ενέργεια που παρεμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα επιφέρει άμεσες κυρώσεις (διακοπή αγώνα, τιμωρία έδρας κλπ.).

Για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή εκτροπή που θα θέσει σε κίνδυνο την προσπάθεια της ομάδας, η οποία είναι υπότροπη. Καλούμε όλους τους φιλάθλους μας να υποστηρίξουν τον Παναθηναϊκό με τη φωνή τους και να τον προστατεύσουν διατηρώντας τη συμπεριφορά τους σε αυστηρά φίλαθλα πλαίσια, όπως έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν με την άψογη συμπεριφορά τους στους φετινούς αγώνες για το Champions League.

Τέλος, ενημερώνουμε τους φιλάθλους μας πως ο Τομέας Α (πλησίον του Τείχους των Εθνών) θα παραμείνει κλειστός λόγω έργων. Οι φίλαθλοι θα μπορούν να εισέρχονται στον χώρο περιμετρικά του Σταδίου από τους Τομείς Β, Γ και Δ (Βορειοανατολική πλευρά του ΟΑΚΑ)
". 

Πηγή sport-fm Read more!

Νοκ άουτ ο Μπλάνκο

Νοκ άουτ ο Μπλάνκο
Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε για τον Μανόλο Χιμένεθ με τον Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν συμμετείχε στη σημερινή προπόνηση, λόγω ενοχλήσεων στη δεξιά ποδοκνημική, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την αποστολή για τον αγώνα της πέμπτης αγωνιστικής των πλέι οφ κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. 

Εκτός από τον Μπλάνκο, πρόβλημα παρουσιάστηκε και στον Μίτσελ, ο οποίος αναγκάστηκε να διακόψει το πρόγραμμα ενοχλήσεων στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του αριστερού γόνατος, αλλά σε αντίθεση με τον συμπαίκτη του θα ταξιδέψει στη Θεσσαλία. 

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ο Μανόλο Χιμένεθ καλείται να αναδιοργανώσει τα πλάνα του, αφού πλην των προαναφερθέντων δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Παντελή Καφέ, Νίκο Λυμπερόπουλο και Σανέλ Γιάχιτς. Απών θα είναι και ο τιμωρημένος Γρηγόρης Μάκος, ο οποίος αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. 

Η πιο πιθανή σύνθεση στο 4-4-2 με ρόμβο που θα χρησιμοποιήσει ο Ισπανός τεχνικός είναι με τους: Σάχα, Γεωργέας, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Ντιόπ, Γκέντσογλου ή Μίτσελ, Λαγός, Γκερέιρο, Σκόκο και Μπαχά. 

Η αποστολή της ΑΕΚ: Σάχα, Αραμπατζής, Γεωργέας, Καράμπελας, Νταντόμο, Δέλλας, Ματέος, Νασούτι, Μανωλάς, Ντρπιτς, Ντιόπ, Γκέντσογλου, Γκερέιρο, Λαγός, Λεονάρντο, Έντερ, Σκόκο, Μπαχά, Μίτσελ. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Ο τελικός θα είναι εύκολος για την Μπαρτσελόνα»

Εύκολη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ προέβλεψε ο Χρίστοφ Στόιτσκοφ μιλώντας σε ισπανικά ΜΜΕ. 
«Ο τελικός θα είναι εύκολος για την Μπαρτσελόνα»


Ο παλαίμαχος –πλέον- Βούλγαρος επιθετικός, ο οποίος στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας της Καταλονίας δικαιολόγησε την πρόβλεψή του αυτή ως εξής… 

«Ο τελικός με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι γιατί η ομάδα δεν θα έχει άγχος. Η Γιουνάιτεντ θα έχει περισσότερο άγχος και πίεση γιατί αγωνίζεται στη χώρα της», τόνισε ο Στόιτσκοφ και συνέχισε… 

«Ούτε ο Ρούνεϊ ούτε ο Τσακαρίτο με φοβίζουν», σχολίασε ο Βούλγαρος χαρακτηρίζοντας τον Μπερμπάτοφ ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την εστία της Μπαρτσελόνα.

Πηγή sport-fm Read more!

«Άλλα είκοσι πρωταθλήματα»

«Άλλα είκοσι πρωταθλήματα»
Το φετινό πρωτάθλημα να αποτελέσει την αρχή της δυναστείας του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τα επόμενα χρόνια θέλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση της ΠΕΦΟ κατά την οποία βραβεύτηκαν για την προσφορά τους οι Σταύρος Νταϊφας και Λεωνίδας Ανδριανόπουλος. 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας προς τα μέλη της ΠΕΦΟ, έθεσε σαν στόχο της διοίκησής του, την έναρξη μιας δυναστείας του Ολυμπιακού με αφετηρία το φετινό πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την κατάκτηση είκοσι πρωταθλημάτων στα επόμενα χρόνια, αλλά και την καταξίωση του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Στο σημείο που στάθηκε ήταν η στήριξη που θα πρέπει να υπάρχει από τον κόσμο των «ερυθρολεύκων», και η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά και στο κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας. «Στον Ολυμπιακό κανένας δεν νιώθει μόνος του, γιατι είμαστε μια οικογένεια», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Πειραιωτών. 

«Τους είχα στη δίαιτα» 
Τις εντυπώσεις έκλεψε ο Σταύρος Νταϊφάς με την ατάκα προς τον πρόεδρο του Ολυμπιακού… Ο ιστορικός πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» διηγήθηκε τις επιτυχίες του ως διοικητικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων», έπλεξε το εγκώμιο του κ. Μαρινάκη και στη μεγάλη σημασία της παρουσίας του στον Ολυμπιακό σε μια τόσο δύσκολη χρονική στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και έδωσε τις συμβουλές του… 

«Να τους παίρνεις τα πρωταθλήματα και να μην τους το λες. Έτσι… Κι εγώ τους είχα στη δίαιτα», τόνισε ο Σταύρος Νταϊφάς. 

Εκτός του Σταύρου Νταϊφά, τιμήθηκε ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος και η εφημερίδα «Γαύρος».

Πηγή sport-fm Read more!

Η λίστα της Ίντερ

Ονόματα μεγάλων αστέρων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου βρίσκονται στη μεταγραφική λίστα της Ίντερ σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες, όπως αυτά των Τέβες, Ρόμπεν, Φερνάντο, Γκουαρίν και Κασεμίρο.
Μετά την απώλεια του φετινού πρωταθλήματος ο Μάσιμο Μοράτι φέρεται αποφασισμένος να επιστρέψει στην παλιά επιτυχημένη συνταγή βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η Corriere dello Sport αναφέρει μια λίστα υποψήφιων στόχων, αρχής γενομένης από τον Κάρλος Τέβες για την ενίσχυση της επίθεσης.

Για τη μεσαία γραμμή ακούγονται έντονα τα ονόματα των Φερνάντο και Γκουαρίν που κατέκτησαν το Europa League με τη φανέλα της Πόρτο. Εναλλακτική λύση αποτελεί ο Κασεμίρο της Σάο Πάολο. Ωστόσο, η μεγάλη αδυναμία των ανθρώπων της Ίντερ δεν είναι άλλη από τον Άριεν Ρόμπεν της Μπάγερν Μονάχου.
Πηγή gazzetta
Read more!

Στους χειρότερους ο «Παπασταθό»

Δεν πρέπει να ευχαριστεί τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο το γεγονός ότι είναι 8ος στη λίστα με τις 10 χειρότερες μεταγραφές της φετινής Serie A, σύμφωνα με την ιταλική έκδοση του Eurosport.
«Ντεμπούτο για να ξεχαστεί και μετά μικρή ανάκαμψη για τον νεαρό Έλληνα αμυντικό, ο οποίος πλήρωσε το άλμα από μια ομάδα όπου ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής, σε μια μεγάλη όπου τη θέση την κερδίζεις κυρίως κρατώντας τη θέση σου. Η αποστολή δεν εξετελέσθη στην Τσεζένα, όπου ο Μπογκντάνι έμοιαζε με παίκτη φαινόμενο και στην έδρα της Νάπολι. Φεύγει ή πηγαίνει δανεικός. Δύσκολα να μπορέσει να βασιστεί και πάλι σε αυτόν η Μίλαν», είναι το σχόλιο της ιστοσελίδας.
Οι 10 χειρότερες μεταγραφές στη φετινή Serie A:
10. Νταβίντε Σαντόν (από την Ίντερ στην Τσεζένα με τη μορφή δανεισμού)
9. Μάρκο Μότα (από την Ουντινέζε στη Γιουβέντους για 5 εκατομμύρια ευρώ)
8. Σωκράτης Παπασταθόπουλος (από την Τζένοα στη Μίλαν)
7. Φιλίπε Κοουτίνιο (από τη Βάσκο ντα Γκάμα στην Ίντερ για 4 εκατομμύρια ευρώ)
6. Εντουάρντο (από την Μπράγκα στην Ίντερ)
5. Κριστιάνο Λουκαρέλι (από τη Λιβόρνο στη Νάπολι με τη μορφή δανεισμού)
4. Μάσιμο Μακαρόνε (από τη Σιένα στην Παλέρμο για 4,5 εκατομμύρια και από εκεί στη Σαμπντόρια για 3)
3. Φεντερίκο Μακέντα (από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Σαμπντόρια)
2. Ντιντάκ (από την Εσπανιόλ στη Μίλαν για 3 εκατομμύρια)
1. Χόρχε Αντρές Μαρτίνες (από την Κατάνια στη Γιουβέντους για 12 εκατομμύρια)
Πηγή gazzetta
Read more!

Φόβοι για Αεκτζήδες στον Βόλο!

Μπαρούτι μυρίζει το Πανθεσσαλικό για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου την Κυριακή, καθώς Ενωσίτες οπαδοί έχουν σκοπό να αψηφήσουν την απαγόρευση μετακινήσεων και να μεταβούν στον Βόλο!
Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ ενόψει του κυριακάτικου αγώνα στον Βόλο.
Μετά τις φωνές της Ένωσης στην Τούμπα, η διοίκηση ζήτησε τον ουρανό με τα άστρα στο Πανθεσσαλικό, καθώς χαρακτηρίζει το παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο sportdog.gr
Read more!

Αντίο με δάκρυα για Πίρλο *BINTEO*

Ύστερα από δέκα χρόνια παρουσίας κι έχοντας κατακτήσει τα πάντα, ο Αντρέα Πίρλο αποτελεί παρελθόν από τη Μίλαν. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης, ο Ιταλός άσος με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισε τους συμπαίκτες του και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του με τις παλιοσειρές Νέστα, Ζέεντορφ, Γκατούζο και Ιντζάγκι. 
Πηγή gazzetta
Read more!

Μπατίστ: «Να παίζω ως πρωταθλητής...»

Ο Μάικ Μπατίστ έχει... ριζώσει στον Παναθηναϊκό, με τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ/σέντερ να αναφέρεται στο... διαχρονικό του κίνητρο για την κατάκτηση τίτλων, αλλά και στη... συμβουλή του «Ζοτς».
Ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ των πρωταθλητών Ευρώπης, Μάικ Μπατίστ, μίλησε στην εφημερίδα Καθημερινή:

- Ποια είναι τα δυνατά σου στοιχεία τα οποία πιστεύεις ότι σε διατήρησαν στον Παναθηναϊκό επτά χρόνια;

«Κυριότερο κίνητρο είναι ότι μου αρέσει το τεχνικό επιτελείο και οι συμπαίκτες μου. Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Ομπράντοβιτς. Με διαφορά ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη.
Πάντα οι παίκτες του παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Μου αρέσει να είμαι μ' έναν προπονητή που σε πειθαρχεί αγωνιστικά και σου δείχνει εμπιστοσύνη.
Αν είσαι δυνατός πνευματικά, τότε μόνο θα κερδίσεις. Πάντα έλεγα στον εαυτό μου ότι πρέπει να έχω πολύ σκληρό δέρμα, σαν... Αρμαντίλο, γιατί η πίεση που βιώνουμε κάθε μέρα είναι μεγάλη. Τη δαμάζεις με σκληρή δουλειά και πειθαρχία».

- Όταν ήρθες στον Παναθηναϊκό, είχες την προσδοκία ότι θα έμενες τόσα χρόνια στην ίδια ομάδα και θα έκανες πρωταθλητισμό; Τι χρειάζεται να κάνει κάθε Αμερικανός παίκτης για να στεριώσει σε ευρωπαϊκή ομάδα;

«Δεν περίμενα να μείνω τόσο πολύ. Είχα έρθει από το ΝΒΑ, το στιλ του παιχνιδιού ήταν τελείως διαφορετικό.
Το να έρχεσαι σε μια ομάδα του Ομπράντοβιτς και να πρέπει να ακολουθήσεις το δικό του σύστημα με τόσες λεπτομέρειες και πειθαρχία σε άμυνα και επίθεση, ήταν ένας χρόνος μάθησης για μένα.
Τώρα ξέρω το σύστημα με δεμένα μάτια! Είμαι μαθητής του παιχνιδιού. «Διαβάζω» στο σπίτι.
Ειδικά όταν ο προπονητής μας δίνει DVD με τους αντιπάλους, πάντα αφιερώνω χρόνο να τα δω. Πάντα μπορείς να έχεις πλεονέκτημα απέναντι στον αντίπαλό σου, αν τον μάθεις καλά, πριν τον αντιμετωπίσεις».

- Στον Παναθηναϊκό, όχι μόνο παίζεις για έβδομο χρόνο, αλλά ανταποκρίθηκες στη θέση του σέντερ με ύψος για τη θέση του πάουερ φόργουορντ. Πώς τα κατάφερες;

«Ήταν μια δύσκολη μετάβαση το να βρεθώ από σμολ/πάουερ φόργουορντ στη θέση του σέντερ.
Το να παίζω απέναντι σε ψηλότερους, δυνατότερους παίκτες δεν ήταν εύκολο, αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν έκανα πίσω σε τίποτα.
Σε τίποτα! Μισώ να χάνω. Πάντα ένιωθα ότι ανεξαρτήτως από τον χρόνο συμμετοχής, μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα, σε όποια θέση κι αν έπαιζα.
Και όταν ο Ομπράντοβιτς με χρησιμοποίησε ως σέντερ, έπρεπε να το κάνω. Να δείξω ότι μπορώ να παίξω σε αυτή τη θέση και να είμαι επιτυχημένος».

- Οι Αμερικανοί παίκτες είναι συνήθως γυρολόγοι στις ευρωπαϊκές ομάδες ή σε άλλες ομάδες του ίδιου πρωταθλήματος. Στον Παναθηναϊκό βρήκες σιγουριά, ασφάλεια, οικογενειακό κλίμα; Όλα μαζί; Σκέφτηκες να επιστρέψεις στο ΝΒΑ;

«Σκέφτηκα να επιστρέψω στο ΝΒΑ. Ειδικά μετά τα πρώτα δύο χρόνια, είχα κάποιες προσφορές.
Εκτιμώντας την κατάστασή μου και το τι είναι καλύτερο συνολικά, μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας αποφάσισα να μείνω εδώ.
Μετά τον τρίτο χρόνο άφησα το ΝΒΑ πίσω μου και πραγματικά δεν μου έλειψε. Σίγουρα, ήμουν και τυχερός που συναντήθηκα επαγγελματικά με τον Ομπράντοβιτς και «άρπαξα» την ευκαιρία.
Όταν βρίσκει παίκτες που έχουν τη διάθεση να έρθουν στο γήπεδο και να δουλέψουν κάθε μέρα, τους εμπιστεύεται περισσότερο. Ο κόουτς μου είπε αν ήθελα να φύγω, να το έκανα όπως έκανε και ο Πέκοβιτς.
Αποφάσισα σωστά. Βέβαια, δεν μπορεί να συμβαίνει το ίδιο με κάθε Αμερικανό».

- Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που έχεις ακούσει από τον Ομπράντοβιτς;

«Η καλύτερη συμβουλή που μου έχει δώσει είναι να έχω πάντα κίνητρο να παίζω μπάσκετ. Να έχω κίνητρο να κατακτήσω όσο περισσότερους τίτλους μπορώ.
Πάντα μου έλεγε πως το παιχνίδι δεν κρατάει για πάντα και όταν συναντιέσαι με τους φίλους σου, πάντα θέλεις να έχεις να λες ιστορίες για τους τίτλους που κατέκτησες, για τα τρόπαια της Ευρωλίγκας, τα κύπελλα, τα πρωταθλήματα, τους τελικούς…
Θα υπάρχουν πολλές ιστορίες να πεις 10-20 χρόνια αργότερα όταν ξαναβρεθείς με παλιούς συμπαίκτες ή προπονητές.
Νομίζω ότι αυτή ήταν η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσε. Να βγαίνω και να παίζω ως πρωταθλητής. Τα καταφέραμε καλά μέχρι τώρα και ελπίζω ότι θα συνεχιστεί».
Πηγή gazzetta
Read more!

«Πολίτες» για Σάντσες

Ακόμη ένας... μνηστήρας προστέθηκε για τον Αλέξις Σάντσες, καθώς εκπρόσωποι της Μάντσεστερ Σίτι αναμένεται να βρεθούν στην Ιταλία προκειμένου να συζητήσουν για τη μεταγραφή του Χιλιανού επιθετικού από την Ουντινέζε.
Ο Τέβες έχει αρχίσει και εκδηλώνει και πάλι τάσεις φυγής από το Μάντσεστερ και στη Σίτι θέλουν να προλάβουν τις εξελίξεις αποκτώντας τον Χιλιανό επιθετικό της Ουντινέζε.
Ο Σάντσες αναμένεται να είναι είτε ο... άμεσος είτε ο μακροπρόθεσμος αντικαταστάτης του Αργεντινού στους «πολίτες», οι οποίοι θέλουν να προλάβουν τους υπόλοιπους... μνηστήρες του 22χρονου άσου. Η Ίντερ έχει ήδη καταθέσει επίσημη πρόταση στην ιταλική ομάδα ύψους 15 εκατ. ευρώ συν τρεις παίκτες ως έμψυχα ανταλλάγματα, η οποία όμως απορρίφθηκε από τη διοίκηση της Ουντινέζε.
Οι «φριουλιάνι» έχουν θέσει την τιμή πώλησης του Σάντσες στα 30 εκατ. ευρώ, με την Corriere dello Sport να αποκαλύπτει ότι οι Άγγλοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν 25... Εκπρόσωποι της Σίτι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να βρεθούν στο Ούντινε, προκειμένου να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για τον Χιλιανό άσο.

Πηγή gazzetta
Read more!

Πέταξε ξανά ο Γουέμπερ!

Ο Μαρκ Γουέμπερ επανέλαβε τη χθεσινή εκπληκτική του απόδοση και πήρε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές της Καταλονίας κι έσπασε το απόλυτο σερί του Σεμπάστιαν Φέτελ, που έμεινε δεύτερος. Τρίτος ο Χάμιλτον.
Με τον Μαρκ Γουέμπερ στην κορυφή ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές της Ισπανίας. Ο Αυστραλός έβγαλε… φτερά, όπως και χθες, και κατάφερε να σπάσει το 1:21.0 και το 1:21.181, που έκανε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε αρκετά πίσω στην πρώτη περίοδο, ήταν πρώτος στη δεύτερη κι επιδίωξε να κάνει το ίδιο και στην τρίτη.
Όμως, δεν υπολόγιζε στον ομόσταβλό του, ο οποίος ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα να του πάρει τη θέση. Τρίτος και πάνω από οχτώ δέκατα του δευτερολέπτου πιο πίσω έμεινε ο Λιούις Χάμιλτον, που δε θα μπορούσε να περιμένει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αφού ήταν πιο αργός από τις Red Bull, ενώ υπέπεσε και σ’ ένα λάθος. Αυτός που ακολούθησε ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο.
Ο Ισπανός γνώρισε ουκ ολίγες φορές την αποθέωση από τους οπαδούς του, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πλασαριστεί στην τέταρτη θέση. Από εκεί και πέρα, οι Μπάτον, Πετρόφ, Ρόζμπεργκ, Μάσα, Μαλντονάντο και Σουμάχερ συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, με τον τελευταίο να μην γράφει χρόνο στο τρίτο σκέλος. Ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βγήκε τα τελευταία λεπτά για να κάνει ένα γύρο, όμως έπεσε η καρό σημαία πριν προλάβει, με αποτέλεσμα να εκκινήσει δέκατος.
Όσον αφορά τους αποκλεισμούς, από την πρώτη περίοδο αποκλείστηκαν οι Τρούλι, Μπαρικέλο, Γκλοκ, Λιούτσι, Καρθικέγιαν, Ντ’ Αμπρόσιο, Χάιντφελντ. Ο πιλότος της Renault δεν πραγματοποίησε ούτε ένα γύρο, καθώς οι άνθρωποι της γαλλικής ομάδας αδυνάτησαν να έχουν έτοιμο το μονοθέσιο, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών.
Από αυτούς κανένας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με το 107%, που σημαίνει ότι όλα τα μονοθέσια θα δώσουν το παρών στον αυριανό αγώνα. Τέλος, από τη δεύτερη περίοδο έμειναν εκτός οι Μπουέμι, Πέρεζ, Αλγκουερσουάρι, Κομπαγιάσι, Κοβαλάινεν, Ντι Ρέστα, Σούτιλ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Γουέμπερ Red Bull 1:20.981 12 γύροι
Φέτελ Red Bull 1:21.181 13 γύροι
Χάμιλτον McLaren 1:21.961 12 γύροι
Αλόνσο Ferrari 1:21.964 15 γύροι
Μπάτον McLaren 1:21.996 12 γύροι
Πετρόφ Renault 1:22.471 14 γύροι
Ρόζμπεργκ Mercedes 1:22.599 14 γύροι
Μάσα Ferrari 1:22.888 15 γύροι
Μαλντονάντο Williams 1:22.952 14 γύροι
Σουμάχερ Mercedes 12 γύροι
Μπουέμι Toro Rosso 6 γύροι
Πέρεζ Sauber 9 γύροι
Αλγκουερσουάρι Toro Rosso 9 γύροι
Κομπαγιάσι Sauber 8 γύροι
Κοβαλάινεν Lotus 6 γύροι
Ντι Ρέστα Force India 13 γύροι
Σούτιλ Force India 13 γύροι
Τρούλι Lotus 4 γύροι
Μπαρικέλο Williams 5 γύροι
Γκλοκ Virgin 8 γύροι
Λιούτσι Hispania Racing 9 γύροι
Καρθικέγιαν Hispania Racing 9 γύροι
Ντ’ Αμπρόσιο Virgin 5 γύροι
Χάιντφελντ Renault Δεν έκανε χρόνο
Q1 107% 1:28.767

Πηγή gazzetta
Read more!

A beautiful mind!

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ετοιμάζεται για την τελευταία παράσταση μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr παρουσιάζει… έναν υπέροχο άνθρωπο!
Η φανέλα με το 15 θα εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ για τελευταία φορά μπροστά σε πράσινο φόντο. Ο σπουδαίος Ζιλμπέρτο Σίλβα θα αποχαιρετίσει αύριο τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και το κλαμπ αναμένεται να κλείσει ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο που άνοιξε το καλοκαίρι του 2008 και κλείνει σε λίγες μέρες.
Ο Βραζιλιάνος λατρεύτηκε από τους οπαδούς των «πρασίνων». Όχι για τα γκολ, όχι για τις φαντεζί ενέργειες. Εξάλλου άλλος ήταν ο ρόλος του, άσχετα αν άργησαν κάποιοι να το καταλάβουν. Ο «Ζιλ» αυτή την τριετία ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Ήταν το απόλυτο είδωλο επαγγελματία που έβαζε πάνω από όλους και από όλα την ομάδα. Δύσκολο να συναντήσεις παίκτες με τόση συνέπεια, ειδικά από τη στιγμή που έχουν κατακτήσει τα… πάντα όλα!
Με αφορμή την τελευταία παράστασή του το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Ζιλμπέρτο έξω από τα γήπεδα, πίσω από τα φώτα και τις κάμερες.
Κύριος αληθινός
Θα περίμενε κανείς ότι το τουπέ, το σταριλίκι και το υφάκι θα τον συνόδευαν σε κάθε εμφάνισή του. Μάλλον θα μιλάμε για άλλον ποδοσφαιριστή. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αντιμετώπιζε τους πάντες με απίστευτο σεβασμό. Από τους εκπροσώπους του Τύπου, στους οποίους ποτέ δεν αρνήθηκε δήλωση, μέχρι τον απλό κόσμο που του ζητούσε αυτόγραφα και φωτογραφίες. Τουλάχιστον δέκα φορές έξω από τα αποδυτήρια έχει… στήσει την γυναίκα του, Ζαναΐλντα, για να μιλήσει με τους οπαδούς και να μη χαλάσει χατίρι σε κανέναν. Ο ορισμός του πραγματικού σταρ.
Home, sweet home
Μπουζούκια για πρώτη φορά στην ζωή του είδε πέρυσι το καλοκαίρι. Και αυτό έπειτα από τεράστιο… παρακαλετό από τους συμπαίκτες του. Σπιτόγατος, προτιμούσε τον ελεύθερο χρόνο να τον αφιερώνει στα παιδιά του ενώ έκανε πολλή παρέα με τον Κλέιτον, χωρίς να καταφέρει παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να του… αλλάξει μυαλά. «Αδερφός» του ο Γιόσου Σαριέγκι, με τον οποίο έχει εξαιρετική σχέση.
Λατρεία για την Ελλάδα
Από τους πιο καλλιεργημένους ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή στην Παιανία, δεν σταμάτησε να ταξιδεύει όπου του δινόταν η ευκαιρία. Εκτός λοιπόν από τη Ρώμη και την Κωνσταντινούπολη, ο Ζιλμπέρτο προσπάθησε να καταλάβει για όλος ο πλανήτης… αποθεώνει τα ελληνικά νησιά. Και όχι μόνο το κατάλαβε αλλά έγινε και από τους μεγαλύτερους θαυμαστές της χώρας μας. Αδυναμία του η Σαντορίνη και η Μήλος, ενώ πρόσφατα πήγε στην Αρχαία Κόρινθο, θέλοντας να περπατήσει στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου.
Το κοινωνικό πρόσωπο
Έχοντας ζήσει στα όρια της φτώχειας, γνωρίζει πολύ καλά πόσο δύσκολα είναι να τα βγάλεις πέρα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ο Βραζιλιάνος δεν αρνήθηκε ποτέ να δώσει βοήθεια και δεν σταμάτησε ποτέ τη φιλανθρωπική του δράση στη Βραζιλία.
Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν είχαν ληστέψει τους οικιακούς του βοηθούς. Από αστυνομικό τμήμα σε αστυνομικό τμήμα έτρεχε και ήταν εκείνος που… κάλυψε τη ζημιά από την κλοπή.
Το… αγαπημένο του «περίμενε»
Αν θα τον ρωτήσεις ποια ελληνική λέξη θα του μείνει για πάντα στο μυαλό, αυτή είναι το «περίμενε». Σαν Έλληνας, όπως και το κάνουμε, η αναβλητικότητα είναι τρόπος ζωής. Κάτι που… τρέλαινε τον Ζιλμπέρτο. «Όπου και να πας, ό,τι υποχρέωση και να έχεις, η πρώτη λέξη που ακούς είναι ‘’περίμενε’’. Περίμενε, περίμενε, περίμενε» σχολιάζει με χιούμορ στους δικούς του ανθρώπους. Κατά τα λοιπά, σε αυτή την τριετία, έμαθε μόνο τα βασικά, καθώς μπορούσε να συνεννοηθεί με όλους σε άπταιστα αγγλικά.
Θα… αγόραζε τον Σκόκο!
Είπαμε, έξω πήγαινε μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις. Η παραμονή στο σπίτι περιελάμβανε παρακολούθηση αγώνων. Μέσα από τα παιχνίδια που παρακολουθούσε και φυσικά από τα ντέρμπι με την ΑΕΚ, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Νάτσο Σκόκο. Σε αρκετές ποδοσφαιρικές κουβέντες έλεγε για πλάκα ότι «αν μπορούσα θα αγόραζα τον Σκόκο. Είναι παιχταράς!»

Πηγή gazzetta
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...