ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

«Εδώ και τώρα ΔΣ»

Επιστολή στον προεδρεύοντα Δημήτρη Γόντικα με την οποία ζητεί να συγκληθεί το ταχύτερο δυνατό διοικητικό συμβούλιο παρουσία όλων των μετόχων έστειλε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Οι λόγοι που ο «Τζίγκερ» ζητεί να επισπευτούν οι διαδικασίες για αυτό δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής. 
«Εδώ και τώρα ΔΣ»


Πάντως φήμες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ήθελαν το τελευταίο διάστημα τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να βρίσκεται σε επαφές με ξένους επιχειρηματίες για την παραχώρηση των μετοχών του. 

Ούτως ή άλλως, πάντως, η σύγκληση ΔΣ είναι αναγκαία, καθώς πρέπει να γίνει ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν, να διαπιστωθεί αν και ποιοι εκ των μετόχων θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την ομάδα και να ληφθούν άλλες αποφάσεις, όπως-μεταξύ άλλων-η πρόσληψη τεχνικού διευθυντή, πιθανώς και γενικού αρχηγού. 

Το αίτημα του κ. Βαρδινογιάννη να είναι παρόντες όλοι οι κύριοι μέτοχοι (Πατέρας, Βγενόπουλος, Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος) κι όχι απλώς τα μέλη του ΔΣ ερμηνεύεται ως προάγγελος σημαντικών αποφάσεων στη συγκεκριμένη συνεδρίαση για το μέλλον του «τριφυλλιού». Μένει να φανεί πότε θα οριστεί αυτό το ΔΣ και ποιοι εκ των μετόχων θα είναι παρόντες. Ήδη ο Νικόλας Πατέρας έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι παρών στη συνεδρίαση, ενώ κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Πηγή sport-fm Read more!

«Τρέλανε» κόσμο

Η απίθανη εμφάνιση του Νάτσο Σκόκο στη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ ξετρέλανε τους σκάουτερ που παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Ο κατάσκοπος της Μπλάκμπερν, που είχε έρθει στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει μεταξύ άλλων και τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό ήταν εντυπωσιασμένος και το δήλωνε με την παρουσία του 25χρονου άσου. Στον ίδια αγώνα επρόκειτο να βρεθεί και κατάσκοπος της Έβερτον, ωστόσο τελικά δεν έδωσε το «παρών». Πάντως και τα «ζαχαρωτά» παρακολουθούν εδώ και καιρό τον Σκόκο και έχουν ενημερωθεί ήδη για τα κατορθώματά του.
«Τρέλανε» κόσμο

Υπενθυμίζεται πως το (νέο) συμβόλαιο του Νάτσο Σκόκο με την ΑΕΚ λήγει το καλοκαίρι του 2013 και πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτό προβλέπεται ρήτρα 3 εκατ. ευρώ, ποσό που μόνο απαγορευτικό δεν κρίνεται για μία ομάδα της Premiership.

Υπό την… επιτήρηση του Μουρίνιο 

Οι δύο τελευταίες εμφανίσεις του Νταβίντ Ματέος με τη φανέλα της ΑΕΚ επιβεβαίωσαν τη φήμη που τον συνοδεύει. Ο Ισπανός αμυντικός είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Τραϊανό Δέλλα στους δύο συνεχείς εντός έδρας αγώνες με τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι απίθανο να παραμείνει στην «Ένωση» μετά το τέλος της σεζόν. Οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης ενημερώνονται για τις εμφανίσεις του 23χρονου αμυντικού και παρακολουθούν τα κατορθώματά του μέσω DVD. Ο Ζοσέ Μουρίνιο παρακολουθεί την εξέλιξή του κι όλα δείχνουν πως το καλοκαίρι ο Ματέος θα επιστρέψει στη «βασίλισσα».

Ζητούμενο η σταθερότητα 

Οι παίκτες της ΑΕΚ απολαμβάνουν το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Μανόλο Χιμένεθ επιβραβεύοντάς τους για την εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το ζητούμενο είναι για τον Ανδαλουσιανό προπονητή η σταθερότητα σε τέτοια επίπεδα απόδοσης. «Αν συνεχίσουμε έτσι, θα πάρουμε το Κύπελλο κι έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League», έλεγε μετά βεβαιότητας στους συνεργάτες του ο 47χρονος τεχνικός.

Η προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής με την Καβάλα αρχίζει την Τετάρτη. Εκτός πλάνων είναι οι τιμωρημένοι Μάκος και Καφές, ενώ είναι πιθανό να γίνουν κάποιες αλλαγές εν όψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ.
Πηγή sport-fm

Read more!

«Ελάτε μαζί μας»

«Ελάτε μαζί μας»
Ανοικτό κάλεσμα στους ποδοσφαιριστές των Αστέρα Τρίπολης, Κέρκυρας, Καβάλας, Εργοτέλη, Ολυμπιακού Βόλου και Πανιώνιου να συνταχθούν μαζί με αυτούς των άλλων ομάδων της Σούπερ Λίγκας για να απέχουν από τις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος απηύθυνε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. 

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εξερχόμενος από τα γραφεία του Συνδέσμου, μετά από τη συνεδρίαση που είχε με τους αρχηγούς όλων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας τόνισε: 

«Το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Απειλείται η ζωή τους και η ζωή έχει μεγάλη αξία για όλους τους ποδοσφαιριστές όχι μόνο για αυτούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά και για όσους αγωνίζονται και στις άλλες κατηγορίες. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, δηλαδή, οι: ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος, Λάρισα, Ηρακλής, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, SKODA Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκός είναι υπέρ της αποχής», είπε –αρχικά- ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ. 

«Περιμένουμε και αυτούς των: Αστέρα Τρίπολης, Κέρκυρας, Καβάλας, Εργοτέλη, Πανιωνίου και Ολυμπιακού Βόλου. Περιμένουμε κι αυτές τις ομάδες να συνταχθούν μαζί μας για τον αγώνα κατά της βίας. Στο ίδιο μήκος κύματος περιμένουμε να είναι και η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ. Ζητάμε κάτι που στο εξωτερικό θεωρείται δεδομένο», πρόσθεσε. 

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε ότι πρόθεση των ποδοσφαιριστών είναι να απέχουν από τις αναμετρήσεις της ερχόμενης αγωνιστικής, εφόσον όλες οι ομάδες ταχθούν υπέρ αυτής της πρόθεσης. Εκτός αυτού, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ ξεκαθάρισε ότι στις προσθέσεις των ποδοσφαιριστών είναι να γίνουν προτάσεις στα αρμόδια όργανα, οι οποίες εάν δεν γίνουν αποδεκτές, τότε, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και την αποχή των ποδοσφαιριστών από το νέο πρωτάθλημα. 

«Οι αποφάσεις μας και οι προτάσεις μας θα γίνουν γνωστές πολύ σύντομα», κατέληξε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. 

Πηγή sport-fm Read more!

Διαψεύδει και επιτίθεται ο Πατέρας!

Ο Νικόλας Πατέρας με ανακοίνωσή του διαψεύδει τον Αχιλλέα Μπέο για τις κασέτες που ειπώθηκε ότι δόθηκαν από αυτόν. Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζει πολυτάλαντο και λαλίστατο τον παράγοντα του Ολυμπιακού Βόλου.
Διαψεύδει και επιτίθεται ο Πατέρας!(video)


Αναλυτικά η δήλωση του Νικόλα Πατέρα:
Με πληροφόρησαν ότι ο κ. Μπέος σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή και σε αντιπαράθεση που είχε με τον κ. Κούγια σε σχέση με τις ‘’παραγοντικές’’ του δραστηριότητες στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, είπε μεταξύ των άλλων σε ό,τι με αφορά:
‘’Τις κασέτες στον κ. Κούγια , εάν υπάρχουνε, τις έδωσε ο κ. Πατέρας…’’
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε έχω δώσει σε οποιονδήποτε κασέτες για τα θέματα που αναφέρθηκαν στην εκπομπή γιατί δεν έχω τέτοιες κασέτες στην κατοχή μου.
Ας ψάξει ο πολυτάλαντος , λαλίστατος και άκρως πετυχημένος παράγοντας κ. Μπέος να βρει πού "εξομολογήθηκε" αυτά που του καταμαρτυρούνε και στη συνέχεια να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στη δικαιοσύνη για τον τίτλο του "παραγκάρχη" που του απέδωσαν πρόσφατα.
Πηγή gazzeta
Read more!

Mas que un... sueno

Mas que un... sueno

«Δεν έχω παίξει ποτέ στο Καμπ Νου. Απόψε για μένα είναι μια επική βραδιά». Εκεί που ξεκίνησε, εκεί που είναι ο προορισμός του να επιστρέψει. Ο Σεσκ Φάμπρεγας απόψε ζει... κάτι περισσότερο από ένα όνειρο!


Όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει σαν τον Πέπε Γκουαρδιόλα. Όταν μεγάλωσε, ήθελε απλά να τον κερδίσει! Η ζωή του Σεσκ Φάμπρεγας ήταν γεμάτη αντιθέσεις. Τόσο μεγάλες και τόσο έντονες, όσο δύο παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα. Το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα στον περυσινό προημιτελικό διατήρησε ζωντανό το όνειρο της Άρσεναλ και στέρησε από τον ίδιο ένα άλλο όνειρο. Να παίξει, επιτέλους, στη γενέτειρά του. Έστω και ως αντίπαλος. Από τη ρεβάνς απουσίαζε και η ομάδα του ηττήθηκε με 4-1 και αποκλείστηκε. Αυτή τη φορά η μοίρα δεν του έφραξε τον δρόμο και το όνειρό του θα πραγματοποιηθεί.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τη ζωή του 23χρονου Καταλανού που έφυγε από την πατρίδα του γιατί έκαναν πλάκα στην αδελφή του και περιμένει τη στιγμή της επιστροφής.

Εννέα μήνες…

Η ιστορία είθισται να ξεκινά με τη γέννηση. Στην περίπτωση του Φραντσέσκ Φάμπρεγας, η ημερομηνία που αναγράφεται στην ταυτότητά του έχει ενδιαφέρον μόνο για δύο λόγους. Αφενός για το «4», το οποίο θα σημάδευε την καριέρα του και αφετέρου γιατί είναι μόλις 24 ετών. Η ποδοσφαιρική του ιστορία θα ξεκινούσε εννέα μήνες αργότερα. Τόσο κρατήθηκε ο παππούς του πριν τον πάρει για πρώτη φορά στο «Καμπ Νου». Ο Σεσκ, γέννημα θρέμμα Καταλανός, θα παρακολουθούσε για πρώτη φορά την Μπαρτσελόνα στην αγκαλιά του παππού. «Από τότε που με πήγαν για πρώτη φορά στο γήπεδο και για το υπόλοιπο της ζωής μου φορούσα αυτά τα χρώματα», δηλώνει ως αμετανόητος οπαδός της Μπάρτσα και δεν χάνει ευκαιρία σε κάθε συνέντευξή του να μιλήσει για το ενδεχόμενο επιστροφής του.

«Ποτέ δεν έκρυψα ότι κάποια μέρα θα γυρίσω. Εξάλλου, η Βαρκελώνη είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο». Ακόμα και οι πρώην συμπαίκτες του γνωρίζουν μέσα τους πως ο Σεσκ είναι ένας από εκείνους. «Έχει μεγαλώσει με το DNA της Μπαρτσελόνα στο αίμα του», έχει πει ο Τσάβι, ενώ ο συνομήλικός του Ζεράρ Πικέ, το είχε ξεκαθαρίσει: «Ο Σεσκ θα επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα. Ακόμα κι αν ο ίδιος δεν θέλει να το παραδεχτεί, εγώ είμαι σίγουρος».

Δεκαέξι χρόνια…

Η ιστορία είθισται να έχει μια ανατροπή. Ο ήρωας μια αχίλλειο πτέρνα. Ο Σεσκ Φάμπρεγας μεγάλωσε στην οικογένεια της Μπαρτσελόνα. Ήταν παιδί ευκατάστατων γονέων και το απολάμβανε το ποδόσφαιρο με τους φίλους του. Με τη λεγόμενη «class of ‘87». Μια τάξη που αξίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Μια ομάδα που αποτελούνταν από τον Λιονέλ Μέσι, τον Ζεράρ Πικέ και τον Σεσκ Φάμπρεγας. Ο μέσος της Άρσεναλ ήταν πάντα ο αρχηγός τους. Ακόμα και όταν συζητούσαν τι μουσική θα ακούσουν, εκείνος έδινε την εντολή.

Σε μια ομάδα που κέρδιζε τα παιχνίδια 7-0, 8-0 ή ακόμα και 10-0, ο Σεσκ άρχισε να βιάζεται. Ίσως και να ήταν το μεγάλο του λάθος. Το άγχος να προαχθεί στην πρώτη ομάδα και η αγωνία να μη χαθεί από την Μπαρτσελόνα. Την πρώτη φορά ο Πέπε Γκουαρδιόλα, παίκτης ακόμα των Καταλανών, τον επισκέφτηκε. Του χάρισε τη φανέλα με το νούμερο «4», που ο ίδιος φορούσε, λέγοντάς του «μια μέρα θα τη φοράς στην πρώτη ομάδα». Παρηγοριά στον άρρωστο… Ο Σεσκ γινόταν ολοένα και πιο ανυπόμονος.

Σε ηλικία 16 ετών βρέθηκε η προοπτική να κάνει κάτι καινούργιο. Να γίνει εκείνος που ονειρευόταν, να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμούσε. Έστω κι αν χρειαζόταν να αποχωριστεί τα χρώματα που τον μεγάλωσαν. Η Άρσεναλ με 2,2 εκατ. λίρες θα τον αποκτούσε από την Μπαρτσελόνα, αφού ο Αρσέν Βενγκέρ είχε ξεχωρίσει το ταλέντο του «μικρού». Ο Σεσκ έπαιρνε τη μεγάλη απόφαση. Για ένα παιδί 16 ετών η απόρριψη μπορεί να φαντάζει καταδικαστική…

«Όταν είσαι 16 χρονών σε μια άλλη χώρα, με άγνωστη γλώσσα και κουλτούρα, σου λείπουν τα πάντα. Το φαγητό, ο καιρός, ο ήλιος, τα γεύματα της γιαγιάς. Είχα βαρεθεί να πίνω σούπα. Όλοι οι φίλοι μου με έλεγαν τρελό που έφυγα, γιατί ήταν το όνειρό μου να παίξω στην Μπαρτσελόνα. Όμως, ήρθα σε ένα σύλλογο που μου δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Στην Μπαρτσελόνα δεν ξέρω τι θα γινόταν. Ακόμα και την αδελφή μου πείραζαν στο σχολείο και της έλεγαν ότι ο Μέσι είναι καλύτερος από μένα».

Καμαρούλα μια σταλιά…

Η ιστορία είθισται να έχει δυσκολίες για τον πρωταγωνιστή. Βάσανα, ώστε η λύτρωση να είναι πιο εξαγνιστική και η καθιέρωση να έχει μεγαλύτερη αξία. Ο Σεσκ Φάμπρεγας θα εγκαθίστατο στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2003. Πέρασε το καλοκαίρι με την Εθνική Ισπανίας (U-17) και δεν συμμετείχε στην προετοιμασία της Άρσεναλ. Η πρώτη του εικόνα ήταν ένα μικρό δωμάτιο, το οποίο μετά βίας χωρούσε ένα στερεοφωνικό, μερικά ρούχα και μια μικρή τηλεόραση που ήταν συνδεδεμένη με το play station του Σεσκ. «Τον καλύτερό μου φίλο στην Αγγλία τον πρώτο καιρό» όπως έλεγε αστειευόμενος. «Η τηλεόραση ήταν τόσο μικρή, που νομίζω πως λίγο έλειψε να τυφλωθώ», θυμάται όταν γυρίζει το χρόνο πίσω.

Εκεί ήταν και ο Φίλιπ Σεντέρος, που έκανε πιο εύκολη τη ζωή για τον Ισπανό. Εκείνος και η Ιρλανδέζα ιδιοκτήτρια του συγκροτήματος. Η Νορίν βοήθησε στην προσαρμογή και των δύο και την επισκέπτονται ακόμα και σήμερα για να μαθαίνουν τα νέα της. «Στην αρχή όλα ήταν συναρπαστικά. Μετά τους πρώτους έξι μήνες, άρχισαν οι δυσκολίες. Κάθε μέρα η ίδια ρουτίνα. Όταν δεν είχα μάθημα αγγλικών ή προπόνηση, έπρεπε να μένω στο δωμάτιό μου και να κοιτάω τον υπολογιστή χωρίς να ξέρω τι να κάνω. Είχα βαρεθεί απελπιστικά».

Λίγο καιρό μετά θα ξεκινήσει να κάνει παρέα με τον Σεντέρος. Οι βόλτες τους περιείχαν ψώνια, ταινίες και άλλες ήρεμες δραστηριότητες. «Σκεφτόμουν τους φίλους μου που έκαναν κλάμπινγκ και περνούσαν καλά και αναρωτιόμουν τι σκατά κάνω εγώ. Ήταν δύσκολα, αλλά ήταν επιλογή μου». Σταδιακά τα πράγματα θα γίνονταν όλο και καλύτερα. Η σύντροφός του θα μετακόμιζε στην Αγγλία για να σπουδάσει, οι γονείς του θα ταξίδευαν σε κάθε ευκαιρία, ο φιλικός του ορίζοντας θα μεγάλωνε… Το ίδιο και εκείνος.

Λίστα αναμονής…

Η ιστορία είθισται να έχει μια μαγική στιγμή που τα αλλάζει όλα στη ζωή του πρωταγωνιστή. Ο Σεσκ Φάμπρεγας έπρεπε να μάθει με τον σκληρό τρόπο. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν του είπε ποτέ ούτε λέξη στα ισπανικά παρότι είχε γνώσεις. Ο πιτσιρικάς από τη Βαρκελώνη έπρεπε να μάθει πως ουδείς θα του φερόταν σαν να είναι κάτι ξεχωριστό. Έπρεπε εκείνος να βρει τον τρόπο να ενταχθεί στο σύνολο. Ένα σύνολο που όταν έχει τον Πατρίκ Βιεϊρά και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στα χαφ, έχει και μια δυσκολία παραπάνω για να σου δοθεί η ευκαιρία.

Ο Αρσέ Βενγκέρ δεν δίστασε. Στις 23 Οκτωβρίου του 2003, ο Σεσκ Φάμπρεγας έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έπαιξε με την Άρσεναλ και αργότερα έγινε ο νεαρότερος που σκόραρε με τους «κανονιέρηδες». Αν θέλουμε να είμαστε… πιστοί στη διάρθρωση της ιστορίας, η μαγική στιγμή ήρθε με τον τραυματισμό του Βιεϊρά. Ο Ισπανός ξεκίνησε να παίζει βασικός και να αποδεικνύει την αξία του. Οι διακρίσεις θα είναι συνεχόμενες και σύντομα θα ερχόταν το απόλυτο αντικείμενο του πόθου του. Το «4»! Το 2005 ο Γάλλος μέσος θα αναχωρήσει για τη Γιουβέντους και ο Φάμπρεγας θα πάρει το ρόλο του και το νούμερό του.

Η συνέχεια είναι μάλλον συνηθισμένη. Καινούργιο συμβόλαιο, περισσότερα λεφτά, καταξίωση και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μια πορεία προς την κορυφή, που ήρθε βήμα προς βήμα. Ένα μεγάλο ρίσκο που πήρε στα 16 του χρόνια και το οποίο δεν τον πρόδωσε.

Coca-cola πάει με όλα…

Στην ιστορία είθισται να υπάρχουν παραξενιές, ιδιαιτερότητες, ιδιοτροπίες και άστατη ζωή. Όχι σε αυτή την ιστορία. Η ιδιοτροπία του Σεσκ Φάμπρεγας είναι ότι του αρέσει να κοιμάται πολύ. Από 9,5 ώρες μέσο όρο μέχρι και 11 ώρες παραμονές αγώνων! Το πρόβλημα της κοπέλας του είναι ότι δεν ξεκολλάει από το ποδόσφαιρο. «Καμιά φορά που μιλάω με την Κάρλα μπορεί να μου βάλει τις φωνές, γιατί την ίδια στιγμή που μιλάμε μπορεί να βλέπω ένα αδιάφορο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο μικρές ομάδες της Ολλανδίας!» έχει πει αυτοσαρκαζόμενος, ενώ παραδέχτηκε πως μπορεί να βλέπει το ίδιο παιχνίδι τρεις και τέσσερις φορές! Αρκεί να μην έχει χάσει, γιατί τότε κάνει περίπου τέσσερις ώρες να μιλήσει σε άνθρωπο, ειδικά όταν ήταν σε πιο μικρή ηλικία.

Τη Βαρκελώνη τη λατρεύει. Όποτε μπορεί να… ξεκλέψει λίγο χρόνο για να πάει στο σπίτι του, το κάνει με ευχαρίστηση, ώστε να δει και τους φίλους του. Είναι οι ίδιοι από τα παιδικά του χρόνια. Εκείνοι και οι γονείς του τον συμβουλεύουν σε κάθε δυσκολία και τον κρατάνε προσγειωμένο στη γη. Αν και μάλλον δεν χρειαζόταν. Πόσο αλαζονικός μπορεί να γίνει ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος γιόρτασε το πρώτο του γκολ με την Άρσεναλ (σ.σ. εκείνο στα 16 του χρόνια) πίνοντας coca-cola και με ένα αυγό Kinder (!);

Ο Σεσκ Φάμπρεγας είναι αυτό που δείχνει. Ένα παιδί… Ένα παιδί, που μοναδικό του απωθημένο είναι να σπουδάσει και να αποφοιτήσει από τη σχολή γυμναστικής ακαδημίας. Να ολοκληρώσει το σχολείο που άφησε στη μέση. Μετά δυσκολίας θα δει μπάσκετ, ακόμα κι αν πρόκειται για τον τελικό του Ευρωμπάσκετ με την Ισπανία, θα ζοριστεί για να δει τον Ραφαέλ Ναδάλ και θα συνεχίσει να φαντάζεται τη στιγμή που όλα τα όνειρα θα ενωθούν. Το «Καμπ Νου», τα χρώματα που αγάπησε από παιδί, ο Γκουαρδιόλα…

Tonight…



Πηγή gazzeta Read more!

«Έχω συμφωνήσει με τον Άρη, αλλά...»

«Έχω συμφωνήσει με τον Άρη, αλλά...»

Ο υποψήφιος προπονητής για τον Άρη, Σάκης Τσιώλης, μίλησε αποκλειστικά στο gazzetta.gr αποκαλύπτοντας πως υπάρχει συμφωνία για το καλοκαίρι, αλλά δεν ξέρει για τώρα. Υπήρξε επαφή και από ΠΑΟΚ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.
Ο αναμορφωτής του Ολυμπιακού Βόλου, ο Σάκης Τσιώλης, είναι ο τεχνικός που θέλουν να φέρουν στον Άρη άμεσα προκειμένου να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Οι Θεσσαλονικείς, όπως έγραψε και χθες το gazzetta.gr, μιλήσανε για μία ακόμη φορά με τον Λαρισαίο τεχνικό αμέσως μετά τη διακοπή της συνεργασίας με τον Γιάννη Μιχαλήτσο. Ο Έλληνας τεχνικός πήρε προθεσμία μέχρι σήμερα (8/3) το βράδυ να απαντήσει στην πρόταση των «κιτρίνων».
Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο gazzetta.gr για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί από τώρα με τον Άρη, για τη δέσμευση που έχει δώσει στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και για τον ΠΑΟΚ. «Είναι μεγάλη μου τιμή που ενδιαφέρεται μια ομάδα όπως είναι ο Άρης, με μεγάλη δυναμική. Έχουμε μιλήσει με τους ανθρώπους του Άρη και μου ζήτησαν να αναλάβω τις τύχες της ομάδας αυτή τη στιγμή».
- Και η απάντησή σας είναι θετική στο κάλεσμα που σας απεύθυναν οι παράγοντες του Άρη;
«Είχαμε συμφωνήσει να αναλάβω την ομάδα το καλοκαίρι και είχα αρχίσει τον προγραμματισμό μου. Άλλωστε στον Άρη υπήρχε προπονητής, ο Γιάννης (σ.σ. Μιχαλήτσος), και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα. Χθες όμως μιλήσαμε και πάλι και μου ζητήθηκε να αναλάβω την ομάδα από τώρα. Ο Άρης μού έδωσε προθεσμία μέχρι το βράδυ για να αποφασίσω».
- Δηλαδή δεν έχετε αποφασίσει ακόμα αν θα δεχθείτε την πρόταση;
«Κοιτάξτε, ακόμα και τώρα το σκέφτομαι. Ο λόγος είναι ότι όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό Βόλου είχα δεσμευτεί πως μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δεν θα δουλέψω σε άλλη ομάδα. Αν δεχθώ τώρα καταπατώ την υπόσχεση που έδωσα. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι να πράξω. Εύχομαι να ισχύσει η συμφωνία με τον Άρη για συνεργασία το καλοκαίρι αν απαντήσω αρνητικά. Να ξέρετε ότι είναι πολύ δύσκολο για μένα να απέχω από τους πάγκους ομάδων, από το ποδόσφαιρο. Εδώ και ενάμιση μήνα δεν μπορώ να χαλαρώσω».
- Οι σκέψεις σας είναι να πείτε «όχι» τώρα, αλλά να δουλέψετε το καλοκαίρι στον Άρη;
«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Όλα τα σκέφτομαι και εύχομαι να πάρω την κατάλληλη απόφαση για μένα και φυσικά για τον Άρη. Ό,τι και να γίνει, το θέμα θα τελειώσει θετικά ή αρνητικά το καλοκαίρι. Και πάλι σας ξαναλέω πως είναι μεγάλη μου τιμή που έχω στα χέρια μου πρόταση από την ομάδα του Άρη».
-Κάτι τελευταίο, κ. Τσιώλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν συζητήσεις και με τονΠΑΟΚ το ενδεχόμενο συνεργασίας;
«Πράγματι έγινε μια επαφή. Δεν έγινε όμως επίσημη πρόταση από τον ΠΑΟΚ αλλά από τρίτους, από ανθρώπους που βρίσκονται στην αυλή του ΠΑΟΚ».
Πηγή gazzeta
Read more!

Ομπράντοβιτς: «Μία ακόμα νίκη, μια καλή εμφάνιση»

Ομπράντοβιτς: «Μία ακόμα νίκη, μια καλή εμφάνιση»
Ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα θέλει να προσθέσει στο ενεργητικό του ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται την Τετάρτη (09/03, 17:00) στο ΟΑΚΑ τον Ηρακλή για την 20ή αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Ο τεχνικός των «πράσινων» με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το ματς με το «γηραιό» όπως έκαναν και με τη Μάλαγα και να πάρουν τη νίκη πραγματοποιώντας παράλληλα μια καλή εμφάνιση. 

«Επιστρέφουμε για έναν αγώνα μια εβδομάδα μετά την αναμέτρηση στην Ισπανία. Οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, δουλέψαμε και σειρά έχει ο αγώνας με τον Ηρακλή», είπε ο Ζοτς και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να αγωνιστούμε με την ίδια σοβαρότητα, το ίδιο πάθος και κίνητρο με τα οποία αγωνιστήκαμε απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα. Θέλουμε να συνεχίσουμε με μία ακόμη νίκη και μια καλή εμφάνιση». 

Στο ίδιο μήκος με του προπονητή του ήταν και οι δηλώσεις του νεαρού σέντερ του «τριφυλλιού», Γιώργου Μπόγρη: 

«Είναι ένας ακόμη αγώνας για το ελληνικό πρωτάθλημα, στον οποίο θα πρέπει να δώσουμε προσοχή. Οι προπονητές μας έχουν ήδη μιλήσει για την αναμέτρηση, ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε σοβαροί από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και να αγωνιστούμε συγκεντρωμένα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί μιλούν για τις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αλλά εμείς δεν σκεφτόμαστε ακόμη εκείνους τους αγώνες. Για εμάς έχει σημασία πάντα το επόμενο παιχνίδι. Και στην προκειμένη περίπτωση αυτό με τον Ηρακλή». 

Πηγή sport-fm Read more!

Ζαμπίδης: «Περιμένω τον Τούρκο»

Πανέτοιμος να υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του απέναντι στον Αλί Γκιουνιάρ δήλωσε πως είναι ο Μιχάλης Ζαμπίδης, μιλώντας στονNovaΣΠΟΡ FM 94.6. O Έλληνας κικ-μπόξερ υποδέχεται τον Σαββάτο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Τούρκο πρωταθλητή , σε ένα event που ξεκινάει από τις 18:00 το απόγευμα και περιλαμβάνει δέκα αγώνες συνολικά, διαφόρων κατηγοριών. 
Ζαμπίδης: «Περιμένω τον Τούρκο»


Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο “Iron Mike” στους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο: 

Για τον αγώνα του Σαββάτου: «Σήμερα είναι η τελευταία μέρα προπόνησης. Όλη η προετοιμασία πήγε καλά, είμαι σε πολύ κατάσταση και περιμένω τον Τούρκο. Με την ομάδα μου έχουμε υπεραναλύσει τον αντίπαλο και έχουμε βρει όλα τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματά του. Είναι ψηλός παίκτης και παίζει από μακριά. Είναι 1.80 και το δυνατό του σημείο είναι τα γόνατα και τα πόδια. Το ρεκόρ του είναι 92 νίκες σε 110 αγώνες. Εγώ έχω 144 νίκες σε 162 αγώνες». 

Για την παρουσία του κόσμου: «Απ, ό,τι έχω μάθει το αγκαλιάζει ο κόσμος αφού η κίνηση των εισιτηρίων πάει πολύ καλά. Εκτός από το main event, θα γίνουν άλλοι δέκα αγώνες με παίκτες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα προσφέρουν πολύ θέαμα. Θα είναι μια επαγγελματική βραδιά, όπως γίνεται στο Λας Βέγκας και την Ιαπωνία».

Πηγή sport-fm Read more!

Η Τσέλσι είναι εδώ!

Η Τσέλσι είναι εδώ!
Με δύο γκολ του Λάμπαρντ, η Τσέλσι λίγες μέρες μετά από τον θρίαμβο επί της Γιουνάιτεντ επικράτησε εκτός 3-1 της Μπλάκπουλ και έδειξε ότι δεν έχει «πεθάνει». Ασφαιρος ο Τόρες.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Φάμπρεγας: «Μόνο για την Αρσεναλ»

Φάμπρεγας: «Μόνο για την Αρσεναλ»
Κεντρικό πρόσωπο στην Βαρκελώνη ήταν ο Σεσκ Φάμπρεγας, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί πολλές φορές τους τελευταίους μήνες για επιστροφή στους μπλαουγκράνα, όμως ο Καταλανός τόνισε πως το βράδυ της Τρίτης (08/03) θα παίξει μόνο για την Άρσεναλ.«Είμαι εδώ μόνο για να νικήσω με την Άρσεναλ. Κάποιες φορές δεν καταλαβαίνω τα σχόλια που κάποιοι λένε για το πως νιώθω ή τι θέλω. Μόνο εγώ ξέρω τι θέλω και πως νιώθω. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την Άρσεναλ. και αυτό είναι όλο. Δεν βάζω τίποτα στο κεφάλι μου επειδή παίζω απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Είναι ξεχωριστό παιχνίδι για όλους γιατί παίζουμε σε ένα σπουδαίο γήπεδο και απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα. Είναι απλώς ένας ακόμα αγώνας που πρέπει να κερδίσουμε», ήταν τα λόγια του αρχηγού των Λονδρέζων.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Στην Αθήνα η καλύτερή μου στιγμή»

«Στην Αθήνα η καλύτερή μου στιγμή»
Ο Πίπο Ιντζάγκι χαρακτήρισε την κατάκτηση του Champions League του 2007 στην Αθήνα ως την καλύτερη στιγμή στην καριέρα του, ενώ αναφέρθηκε και στα πολλά προβλήματα τραυματισμών.«Η καλύτερη ανάμνηση από την καριέρα μου είναι δίχως αμφιβολία ο τελικός του Champions League το 2007 στην Αθήνα, όταν πέτυχα δύο γκολ απέναντι στην Λίβερπουλ. Η χειρότερη έχει να κάνει με τους διάφορους τραυματισμούς που με άφησαν εκτός για αρκετό χρονικό διστημα. Οι ήττες δεν είναι κακές αναμνήσεις γιατί αποτελούν μέρος του παιχνιδιού», ήταν τα λόγια του Ιταλού φορ της Μίλαν σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της FIFA.

Ο Ιντζάγκι αυτή τη στιγμή είναι τραυματίας ωστόσο νιώθει τυχερός που στα 38 του θα μπορεί να επιστρέψει: «Παρά τις δύσκολες στιγμές, όπως αυτή του Νοεμβρίου που έπαθα ρήξη χιαστών, ποτέ δεν τα παράτησα. Το μυστικό μου είναι το πάθος και η αγάπη για αυτό που κάνω. Είμαι πολύ τυχερός που έχω κερδίσει δύο σπουδαία τρόπαια, όπως το Champions League, και άλλες διοργανώσεις με την Μίλαν. Βλέποντας τον Ρονάλντο, έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία, να αποσύρεται, νιώθω ακόμα πιο τυχερός που είμαι σε θέση να επιστρέψω στα 38 μου».

Το ένστικτο και η εξαιρετική αντίληψη του χρόνου είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το στυλ παιχνιδιού του Ιντζάγκι όπως τόνισε ο ίδιος ο Ιταλός: «Νομίζω ότι το παιχνίδι μου βασίζεται στην κατάλληλη αίσθηση του χρόνου. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή σαν και μένα, που παίζει πολύ στο όριο του οφσάιντ, να είναι έτοιμος να κατευθυνθεί προς το αντίπαλο τέρμα. Το ένστικτο βοηθάει πολύ το να βάζεις την μπάλα στα δίχτυα», κατέληξε ο Ιντζάγκι, που αυτή την στιγμή είναι δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων πίσω από τον Ραούλ. «Ο στόχος μου είναι να επιστρέψω ώστε να πάρω και πάλι το ρεκόρ των γκολ», ήταν η σχετική του ευχή! (σ.σ. έχει 70 έναντι 71 του Ισπανού).

Παράλληλα, ο Ινζάγκι χαρακτήρισε τον Μαλντίνι ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο αμυντικό και τους Φαν Μπάστεν και Πάολο Ρόσι ως τα πιο «κοντινά» του είδωλα.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Σκόκο, Μπρέσκα τα βραβεία

Σκόκο, Μπρέσκα τα βραβεία
Νάτσο Σκόκο και Μάριο Μπρέσκα αναδείχτηκαν καλύτερος παίκτης και καλύτερο γκολ για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Λίγο έλειψε να κάνει... νταμπλ ο φορ της ΑΕΚ.Τα αποτελέσματα των διαγωνισμών MVP και Best Goal για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή. Στον πρώτο νικητής αναδείχτηκε ο Νάτσο Σκόκο με 50,22% και άφησε πίσω του τους Φανούρη Γουνδουλάκη με 42,38% και Τουμέρ Μετίν με 7,4%.

Όσον αφορά το καλύτερο γκολ, έγινε... ντέρμπι, καθώς το τέρμα του Μάριο Μπρέσκα επικράτησε αυτού του Σκόκο με πολύ μικρή διαφορά. Συγκεκριμένα, ο επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου συγκέντρωσε το 49,83% των ψήφων έναντι 48,23% του φορ της ΑΕΚ, στον οποίο δεν επέτρεψε να κάνει... νταμπλ με τα δυο βραβεία. Τελευταίος ήταν ο Κώστας Μήτρογλου με μόλις 1,94%.

Αναλυτικά:

τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:
Νάτσο Σκόκο (ΑΕΚ) 50,22 %
Φανούρης Γουνδουλάκης (Πανιώνιος) 42,38 %
Τουμέρ Μετίν (Λάρισα) 7,4 %

τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:
Μάριο Μπρέσκα (Ολυμπιακός Βόλου) 49,83 %
Νάτσο Σκόκο (ΑΕΚ) 48,23 %
Κώστας Μήτρογλου (Πανιώνιος) 1,94 %

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Της... κασέτας το κάγκελο!

Της... κασέτας το κάγκελο!
Όλα τα... μωρά στην πίστα! Κούγιας, Μπέος και Βοριάς στη... μάχη της κασέτας με αιχμές, απειλές και αποκαλύψεις! «Απειλούσε τον Δαλούκα ο Μπέος», «ο Πατέρας έδωσε τις κασέτες»!Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συμμετέχει αναμφισβήτητα στη νέα παράγκα ο εξυγιαντής Μπέος. Αν υπήρχε κράτος θα έπρεπε να είναι στην φυλακή. Δεν είναι μια κασέτα, εγώ άκουσα τέσσερις. Δεν μπορώ να αποκαλύψω λόγω του απορρήτου. Ο Δαλούκας μου είπε ψέματα, γιατί με κάλεσε ένας κορυφαίος παράγοντας και μου είπε μια άλλη άποψη για το παιχνίδι με την Μακάμπι. Γι’ αυτό παραιτήθηκα από συνήγορος του Δαλούκα.

Άκουσα πως απείλησαν την γυναίκα του Δαλούκα. Η μία συζήτηση έγινε μπροστά στη γυναίκα του. Αυτοί οι ανδρούκλες απειλούσαν την γυναίκα του, έφτασαν έως εκεί.

Στην κασέτα που άκουσα ο Μπεος καθόρισε ποιος θα παίξει στο Άρης-Παναθηνα?ϊκός. Μπροστά στην γυναίκα του Δαλούκα έλεγε «κοίταξε τώρα δεν έχεις άλλα περιθώρια. Στις κασέτες που έχω ακούσει δεν υπάρχει το όνομα του Βασσάρα.

Ακούω να λέει σε κάποιον πως έγιναν κάποια πράγματα πριν τον αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός, πριν τον αγώνα Άρη-Παναθηναϊκός και μετά τον αγώνα αυτό και αναφορά σε Ρώσους, Τσετσένους και Βούλγαρους δολοφόνους. Ο παραγκάρχης λέει το πόσο εύκολα μπορεί να βάζει διαιτητές.
Πάρτε τις κασέτες απομαγνητορφωνήστε τες και αν σας μηνύσουν με τις κασέτες μαζί τις ακούνε και δεν θα υπάρξει θέμα».

Μπέος: «Ο Πατέρας τις κασέτες»!

Άμεση ήταν η απάντηση του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος δήλωσε: «Όλα αυτά που είπε ο Κούγιας δεν στέκουν. Δεν γίνεται να λέει πως ο κύριος Βασσάρας είναι αξιόλογος και πως ελέγχω την ΚΕΔ. Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην δικαιοσύνη. Από τον ίδιο άνθρωπο έχουν πάρει τις πληροφορίες. Δεν μας είπαν από πιο μεγαλοπαράγοντα τις πήραν. Αυτό δεν είναι άλλος από τον Νίκο Πατέρα που έφυγε αποτυχημένος από το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν κασέτες, αλλά και να υπάρχουν να αποδείξουν πως εγώ είμαι εκεί. Ουδέποτε έχω εκβιάσει ή απειλήσει τον Δαλούκα. Μπορεί να τον πάρει ο κύριος Πατέρας τον Δαλούκα για να κάνει παρέμβαση. Να του πει βγες να διαψεύσεις αυτά που λέει ο Μπέος.

Εγώ με τον κύριο Δαλούκα, ήταν διαιτητής διεθνής από το Βόλο, όταν πήγα στο Βόλο, έτρεχε εκεί που κάναμε προπόνηση. Σχέσεις δεν είχαμε καλές και δεν του πρότεινα να μιλήσει με Πατέρα και Μαρινάκη.

Με τον κύριο Μαρινάκη είμαι φίλος, με τον κύριο Πατέρα ήμουν φίλος. Αν έχουμε πιει ένα κρασί με τον κύριο Πατέρα και τι κάναμε μαζί εγώ δεν τα λέω αν θέλει αυτός ας τα πει. Υπήρξε κάποια ρήξη νόμιζε πως κάποιοι μπορεί να είναι υποτακτικοί. Εγώ δεν είμαι. Δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσω τι είπαμε στο κότερό του ή σε έναν καφέ.

Ουδέποτε απείλησα την γυναίκα του και τον ίδιο τον Δαλούκα. Εγώ μπορώ να του έχω πει ότι θέλω του κυρίου Δαλούκα, αυτός τι έκανε με τον Αρη. Αν είμαι παραγκάρχης μπορεί να έδωσα εντολή να παίξει Αρη και να έπαιξε Παναθηναϊκό; Έχω μάθει να μην βγάζω στον αέρα προσωπικές συζητήσεις».

Βοριάς: « Στο μέιλ της ΕΠΟ»

Από κει και πέρα, ο παλαίμαχος διαιτητής κ. Βοριάς, δήλωσε: «Τις έχω στείλει στο mail της ΕΠΟ. Δύο επιστολές. Ο κύριος Δαλούκας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως στην επιστολή του στην ΟΥΕΦΑ έγραψε πως δεν έχει καμία σχέση με το παιχνίδι Μακάμπι-Ολυμπιακός. Του είπαν πως τιμωρήθηκε γι’ αυτό το παιχνίδι. Του το είπαν πως θα παίξεις 52-48 υπέρ του Άρη για να ρεφάρεις τα του καλοκαιριού. Αλλιώς θα έρθουν οι Ρώσοι και οι Τσετσένοι και δεν μπορώ να τους ελέγξω. Αυτά τα έλεγε ο νέος παραγκάρχης.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Καθαρά... νίκη τίτλου

Καθαρά... νίκη τίτλου
Δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν ούτε... για το σαρακοστιανό τραπέζι, οπότε στο παρκέ δεν... νήστεψαν! Τα κορίτσια του Ολυμπιακού νίκησαν 3-1 τον Παναθηναϊκό, ανέβηκαν στην κορυφή και έβαλαν φωτιά στο πρωτάθλημα.Πριν από τον αγώνα στο Μετς δεν υπήρχαν πολλοί που θα πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός έχει έστω και λίγες πιθανότητες για να φύγει με τη νίκη από το Μετς, κόντρα στον Παναθηναϊκό που μετρούσε τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Ωστόσο τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο ήταν εντελώς διαφορετικά. Οι απλήρωτες «ερυθρόλευκες» κατέθεσαν ψυχή μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο. Επικράτησαν του «τριφυλλιού» με 3-1 (25-16, 21-25, 19-25, 20-25), ανέβηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και έκαναν άνω κάτω το πρωτάθλημα.

Ρεσιτάλ από Νικολάκη

Μια μεγάλη ομάδα φαίνεται και από τον προπονητή και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αιχμή για τον Σπύρο Χουντουμάδη, αυτή τη στιγμή ο καλύτερος προπονητής στην Α1 Γυναικών είναι ο Γιάννης Νικολάκης. Ο έμπειρος τεχνικός παρέδωσε μαθήματα κοουτσαρίσματος και με μία του κίνηση πήρε το ματς. Βλέποντας πως η Γκίμπσον έχει έρθει μόνο για διακοπές στην Ελλάδα, γιατί από βόλεϊ δεν το κατέχει, έβαλε την Κόλεβα ακραία, τη Νικούλη διαγώνια και πήρε το τρίποντο. Άλλωστε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως στο γυναικείο βόλεϊ τις νίκες τις παίρνουν οι ακραίες. Έτσι έχοντας στα άκρα την ασταμάτητη Κόλεβα μαζί με την εντυπωσιακή Χαντάβα, έκανε ματ στον αντίπαλό του.

Τοίχος στο μπλοκ, άμυνα και μεγάλη τριάδα…

Όσον αφορά τα σημεία που έκριναν το ντέρμπι, εκτός φυσικά της μεγάλης κίνησης με την Κόλεβα ήταν τρία. Αρχικά το μπλοκ, με τις «ερυθρόλευκες» μετά το πρώτο σετ να έχουν σκεπάσει το φιλέ, σταματώντας τους πάντες. Εν συνεχεία η άμυνα, καθώς καμία δεν άφηνε μπαλιά να πέσει κάτω βγάζοντας εντυπωσιακές άμυνες και δίνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία στην ομάδα. Το τρίτο αφορούσε τρεις παίκτριες, εκτός φυσικά της κορυφαίας πασαδόρου στην Ευρώπη, της Μάγιας Ογκνιένοβιτς που έτσι και αλλιώς πάντα εξαιρετική είναι. Οι παίκτριες που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη μεγάλη νίκη ήταν η Κόλεβα, Χαντάβα και η Κυριακίδου. Και οι τρεις ήταν εντυπωσιακές και πραγματοποίησαν την καλύτερή τους εμφάνιση συνολικά.

Δεν πήγε τίποτα στον Παναθηναϊκό

Από την άλλη στον Παναθηναϊκό με εξαίρεση το πρώτο σετ, τίποτα δεν πήγε καλά. Επιθέσεις από το κέντρο λίγες, η Μλαντένοβιτς σε ένα ακόμα παιχνίδι απούσα, ενώ Μόλναρ και Μαχόν έδειξαν να μένουν από δυνάμεις στο τέλος. Με την εμφάνιση αυτή οι πρωταθλήτριες δεν θα μπορούσαν να περιμένουν κάτι καλύτερο και πλέον εκεί που είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν την… μπουγάδα από πολύ νωρίς, μπαίνουν και πάλι σε περιπέτειες.

«Πράσινος» περίπατος το πρώτο

Και όμως, το ξεκίνημα του πρώτου σετ δεν προδίκαζε σε καμία περίπτωση τη συνέχεια. Οι «πράσινες» ξεκινώντας εντυπωσιακά το κατέκτησαν εύκολα κερδίζοντας με 25-16, ενώ θα μπορούσαν να το κάνουν και με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.

Η κίνηση Νικολάκη και το τέλος του ματς…

Εκεί που όλα έδειχναν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, με τους φίλους του να ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν το έβδομο συνεχόμενο, ήρθε μια κίνηση του Γιάννη Νικολάκη να τα αλλάξει όλα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού όπως προαναφέραμε έβαλε ακραία την Κόλεβα, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο τα λάθη από την επίθεση. Από την πλευρά τους οι «πράσινες» αιφνιδιάστηκαν καθώς δεν σημάδευαν καν τη Βουλγάρα αρχηγό, με συνέπεια να χάσουν εύκολα τα άλλα τρία σετ. Πλέον όπως αναφέραμε, το πρωτάθλημα παίρνει και πάλι… φωτιά, με τον Παναθηναϊκό να παραμένει φαβορί μια και έχει πιο εύκολο πρόγραμμα, ενώ ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κερδίσει μέσα σε ΑΕΚ και Μαρκόπουλο για να έχει την τύχη στα χέρια του στο τελευταίο παιχνίδι με το «τριφύλλι» στο Ρέντη.

Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Χατζηνίκου 3 (1/4 επ., 2 μπλοκ), Μαχόν 12 (2 άσοι, 10/23 επ., 61% υπ.), Τζανακάκη 8 (6/12 επ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 3 (1/8 επ., 2 μπλοκ), Μλαντένοβιτς 15 (15/30 επ.), Μόλναρ 16 (2 άσοι, 13/25 επ., 67% υπ., 1 μπλοκ), Μυλωνά (λ, 42% υπ.), Παπαφωτίου

Ολυμπιακός (Γιάννης Νικολάκης): Κυριακίδου 9 (9/11 επ.), Γιακουμή 6 (1 άσος, 2/5 επ., 3 μπλοκ), Γκίμπσον 1 (1 μπλοκ), Ογκνιένοβιτς 10 (1 άσος, 6/9 επ., 3 άσοι), Χαντάβα 19 (15/31 επ., 44% υπ., 4 μπλοκ), Κόλεβα 14 (1 άσος, 13/34 επ., 53% υπ.), Μαγγίνα (λ, 47% υπ.), Καβαθά 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Νικούλη 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ)

Τας αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Στις αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική της Β' φάσης της Α1 γυναικών στο βόλεϊ σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

ΘΕΣΕΙΣ 1-6

Ηρακλής Κηφ.-Ανατόλια 0-3 (16-25, 24-26, 19-25)

Μαρκόπουλο-ΑΕΚ 0-3 (16-25, 13-25, 22-25)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-3 (25-16, 21-25, 19-25, 20-25)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 15-6 13
2. Παναθηναϊκός 13-6 12
3. Μαρκόπουλο 9-9 7
-. Ανατόλια 9-10 7
5. ΑΕΚ 9-9 6
6. Ηρακλής Κηφισιάς 0-15 0

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τέλος ο Μιχαλήτσος!

Τέλος ο Μιχαλήτσος!
Όπως σας είχε προϊδεάσει από νωρίς, το gazzetta.gr στην αποψινή (Καθ. Δευτέρα) σύσκεψη της ΠΑΕ Άρης αποφασίστηκε ο τερματισμός της συνεργασίας με τον Γιάννη Μιχαλήτσο! Οι «κίτρινοι» θα πορευθούν μέχρι νεωτέρας υπό τις οδηγίες του προπονητή της ομάδας Νέων, Νίκου Πασσιαλή.

Σήμερα ο απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της του Άρη, όπως αποκλειστικά έγραψε το gazzetta.gr, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση μετά την ήττα από τον Ηρακλή. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ, αφού οι «κίτρινοι» βλέπουν πως ο στόχος των πλέι οφ απομακρύνεται επικίνδυνα.

Αυτό που αποφασίσθηκε και γνωστοποιήθηκε στον Γιάννη Μιχαλήτσο που κλήθηκε από την διοίκηση να παραστεί και να δώσει εξηγήσεις είναι πως οι δρόμοι τους χωρίζουν. Η ΠΑΕ μέσω ανακοίνωσης ευχαριστεί τον πρώην τεχνικό της ομάδας για τις υπηρεσίες του και ανακοινώνει πως νέος τεχνικός είναι ο Νίκος Πασσιαλής από την δεύτερη ομάδα.

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον Γιάννη Μιχαλήτσο. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ οφείλει να ευχαριστήσει τον Γιάννη Μιχαλήτσο που για μία ακόμα φορά έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση του συλλόγου. Η αυριανή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί υπό τις οδηγίες του προπονητή της Κ20, Νίκου Πασσιαλή».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Του φέρνει γούρι η Θεσσαλονίκη

Του φέρνει γούρι η Θεσσαλονίκη
Ολυμπιακός θα έχει τη δυνατότητα να πανηγυρίσει τίτλο μέσα στη Θεσσαλονίκη, εφόσον νικήσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ή ηττηθεί ο Παναθηναϊκός στο Καυταντζόγλειο από τον Ηρακλή.Ι

διαίτερα ευχάριστες αναμνήσεις ξυπνάει στους φίλους του Ολυμπιακού η... όμορφη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου οι «ερυθρόλευκοι» με ενδεχόμενη νίκη, ασχέτως αποτελέσματος στην αναμέτρηση Ηρακλή-Παναθηναϊκού, αναδεικνύονται και μαθηματικά πρωταθλητές από την 26η αγωνιστική.

Μπορεί μέχρι πρότινος ο Ολυμπιακός να μετρούσε στη «νύμφη του Θερμαϊκού» έξι συνεχόμενες ήττες σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, πλέι οφ και Κύπελλο (σ.σ. συγκεκριμένα από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2009 όταν οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν θριαμβευτές από την Τούμπα νικώντας 1-2 τον ΠΑΟΚ με γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 90') αλλά τα όμορφα γκολ των Τζιμπούρ και Φουστέρ στον θρίαμβο με 2-1 επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 12 του περασμένου Φλεβάρη αποκατέστησαν τη... σχέση της πειραϊκής ομάδας με τις νίκες στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε στην «καυτή» Τούμπα απέναντι σ' έναν ΠΑΟΚ που θα παίζει το τελευταίο του χαρτί όσον αφορά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της άνοιξης, το gazzetta.gr θυμίζει δύο ακόμη περιπτώσεις στις οποίες ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τίτλους στη... Νύμφη του Θερμαϊκού. Σενάριο που είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί την προσεχή Κυριακή...

Χάρισε πρωτάθλημα ο Ριβάλντο

Η πρώτη φορά ήταν στις 25 Μαΐου του 2005. Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής εκείνης της περιόδου αντιμετώπιζε στο Καυταντζόγλειο τον Ηρακλή έχοντας διαφορά ενός μόλις βαθμού από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη ώστε να κατακτήσει το νταμπλ, καθώς τέσσρις ημέρες νωρίτερα είχε φτάσει ήδη στην κατάκτηση του Κυπέλλου νικώντας με 3-0 τον Άρη στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Ο Ριβάλντο με δικό του γκολ στο 61' χάρισε στους «ερυθρόλευκους» τη νίκη με 1-0, που σήμανε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο τελικός Κυπέλλου του 2008

Τρία χρόνια αργότερα, ο Ολυμπιακός διεκδικούσε πάλι στη Θεσσαλονίκη τίτλο. Αυτή τη φορά ήταν για τον θεσμό του Κυπέλλου, όπου κονταροχτυπιόταν με τον Άρη στο Καυταντζόγλειο. Ο Ολυμπιακός με τέρματα των Ντάρκο Κοβάσεβιτς (30') και Μίχαλ Ζεβλάκοφ (54') νίκησε με 2-0 μπροστά σε 10.000 οπαδούς του, οι οποίοι μετέτρεψαν σε Καραϊσκάκη το Καυταντζόγλειο.

Το ωραίο της... υπόθεσης είναι ότι ενδεχομένως το Καυταντζόγλειο να αποδειχθεί για τρίτη φορά γούρικο για τον Ολυμπιακό, αφού εάν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από τον Ηρακλή το Σάββατο, τότε ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίσει τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου ένα 24ωρο πριν από τη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Παίρνει το... όπλο του

Παίρνει το... όπλο του
«Τρελαμένος» ο Φερέιρα με την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του, τα... γαλλικά των Γκοβού-Νίνη και οι φωνές του «Κάρα».Τίποτα πλέον στην Παιανία δεν θυμίζει την ομάδα που ήταν ικανή, όπως αποδείχθηκε, για την ανατροπή. Τα όσα έγιναν στο Φάληρο έβγαλαν εκτός τροχιάς τους «πράσινους», οι οποίοι στη μετά Καραϊσκάκη εποχή παρουσιάζονται χωρίς κίνητρο. Σαν να έχει τελειώσει η χρονιά. Η χαλαρότητα και η συμπεριφορά των περισσοτέρων έχει βγάλει από τα ρούχα του τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός περίμενε μια πιο επαγγελματική αντίδραση από την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο πως μέσα στην εβδομάδα είχε χτυπήσει «καμπανάκι», ζητώντας έξι νίκες στις τελευταίες ισάριθμες αγωνιστικές.

Χθες το βράδυ, 0 64χρονος προπονητής έλεγε στους συνεργάτες του ότι «είναι ανθρώπινο να έχουμε επηρεαστεί, αλλά είμαστε η ίδια ομάδα που έδειξε τι μπορεί να κάνει στα δύσκολα. Είμαστε επαγγελματίες και δεν μπορούμε να έχουμε αυτή την εικόνα. Δεν επιτρέπεται για τον Παναθηναϊκό. Πάντως και στη Λάρισα ήμασταν άτυχοι σε κάποια σημεία, ενώ ξανά ένας διαιτητής δεν κάνει σωστά τη δουλειά του».

Μάλιστα, στην αυριανή προπόνηση είναι πολύ πιθανό να μιλήσει ξανά στους παίκτες του και να τους βάλει «χέρι».

Δυσαρέσκεια για «Σιντ»

Από κει και πέρα, αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού μέσα στα αποδυτήρια ήταν και η κίνηση του Σίντνεϊ Γκοβού. Ο Γάλλος κατά την αντικατάστασή του πήγε... σφαίρα στα αποδυτήρια βρίζοντας ενώ και μετά το τέλος του παιχνιδιού ήταν εκνευρισμένος από την αλλαγή του. Φυσικά, ο τελευταίος που δικαιούται να έχει παράπονο από τον Φερέιρα είναι ο 31χρονος επιθετικός, ο οποίος οφείλει στον Πορτογάλο το ότι βρίσκεται ακόμη στο «τριφύλλι» σαν ενεργό μέλος της ομάδας, παίρνοντας τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη.

Πάντως, τα... γαλλικά δεν έλειψαν ούτε από τον Σωτήρη Νίνη, που ήταν «τρελαμένος» όχι τόσο με την αλλαγή αλλά με τον ίδιο του τον εαυτό. Για αυτό και αργά το βράδυ στο twitter του έγραφε για «τη χειρότερή μου μέρα».

Όπως και να'χει, ο εκνευρισμός ήταν έκδηλος και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όταν... χάθηκε η μπάλα σχετικά με την τακτική μετά την είσοδο του Πετρόπουλου, με τον Καραγκούνη δικαίως να φωνάζει στους συμπαίκτες του για τα δεξιά της επίθεσης, όπου δεν έβγαινε κανείς αν και υπήρχε εντολή στον Σισέ και τον Μαρίνο να βοηθούν τον Βύντρα.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Θύρα 4»: «Μας ξεφτιλίζετε»!

«Θύρα 4»: «Μας ξεφτιλίζετε»!
Ο μεγαλύτερος και ο πιο δυναμικός σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ, η «Θύρα 4», πήρε θέση για την ήττα από την ΑΕΚ και προειδοποιεί: «Ας σοβαρευτούμε ΟΛΟΙ, πριν είναι αργά».Η «Θύρα 4» με ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί την ομάδα του ΠΑΟΚ για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ΟΑΚΑ, για την στάση της στους αγώνες πρωταθλήματος, αλλά και μερίδα του κόσμου που επισκέπτεται συνεχώς το αεροδρόμιο για να αποθεώσει ή να αποδοκιμάσει.

«Η πιο άθλια εμφάνιση της τελευταίας τριετίας είχε σαν αποτέλεσμα να ρεζιλευτούμε από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και να χάσουμε (μόνο) με 4-0. Η ομάδα δεν είχε κανένα σχέδιο, πλάνο και αγωνιστικό προσανατολισμό και οι παίκτες έμοιαζαν με αδιάφορους τουρίστες που παίζανε φιλικό προετοιμασίας το καλοκαίρι. Είναι προφανές ότι κάπου μπερδεύτηκαν τα πράγματα και το αγωνιστικό τμήμα νομίζει ότι το πρωτάθλημα είναι απλά μία αγγαρεία που πρέπει να τελειώσει.

Επειδή το κύπελλο είναι ο μεγάλος μας στόχος, δεν σημαίνει πως θα ανεχτούμε να βλέπουμε ένα τσούρμο από ποδοσφαιριστές που περιοδεύουν σε όλη τη χώρα και μας ξεφτιλίζουν διαρκώς.

Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση οφείλουμε να κερδίσουμε τον Εργοτέλη την Τετάρτη, τον Ολυμπιακό μετά και στη συνέχεια να πάρουμε το αίμα μας πίσω στέλνοντας τους κίτρινους παραμυθάδες από την Αθήνα για πρόωρες διακοπές.

Ας σοβαρευτούμε ΟΛΟΙ πριν είναι αργά. Αυτό πάει και για τον κόσμο της ομάδας που με μία μέτρια εμφάνιση (που συνοδεύεται από ισοπαλία ή νίκη) αποθεώνει την ομάδα στο αεροδρόμιο και με μία ήττα την κράζει».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Πες το «ναι»!

Πες το «ναι»!
Με το κλίμα στην ΑΕΚ να έχει αλλάξει εντυπωσιακά μετά την εμφάνιση και τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενδεχόμενη θετική απάντηση του Ισμαέλ Μπλάνκο εντός της εβδομάδας θα είναι... ευτυχία!Η αλήθεια είναι πως η τελευταία πρόταση της Ένωσης είναι αρκετά καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως είναι και η ιδανική. Όπως και να έχει, πάντως, ο Αργεντινός σέντερ φορ τη βλέπει με πολύ καλύτερο μάτι σε σχέση με όσες του είχαν γίνει ως τώρα, ενώ το τελευταίο διάστημα εισπράττει ξανά την αγάπη των Ενωσιτών, που τον αποθεώνουν συνεχώς και περιμένουν πώς και πώς να ακούσουν τα ευχάριστα.

Αυτά θέλουν να ακούσουν και οι διοικούντες, που περιμένουν την απάντηση από την πλευρά του «Ζορό». Καταληκτική ημερομηνία για να δοθεί αυτή η απάντηση δεν υπάρχει, αλλά στην ΑΕΚ θα ηθελαν να την ξέρουν πριν από τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, ώστε αν είναι θετική -κάτι στο οποίο ελπίζουν βάσιμα- να φτιάξει κι άλλο το κλίμα στην ομάδα ενόψει των προσεχών υποχρεώσεων που θα κρίνουν πολλά για τους στόχους που έχουν απομείνει στην Ένωση.

Από την άλλη, ενδεχομένως να είναι και λογικό το να περιμένει ο «Ζορό» να περάσει και ο ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ, ώστε να δει τι προοπτική θα υπάρχει για την ΑΕΚ πριν αποφασίσει να πει το «ναι» ή το «όχι». Άπαντες στην Ένωση, πάντως, ελπίζουν πως η απάντηση του Αργεντινού θα είναι τελικά θετική και αυτό το σίριαλ θα ολοκληρωθεί με happy end!

«Ο Χιμένεθ κέρδισε τον σεβασμό μας»
Στο μεταξύ, με δηλώσεις του στο aek365.gr ο Ρότζερ Γκερέιρο έπλεξε το εγκώμιο του Μανόλο Χιμένεθ.

«Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Ο προπονητής μας δουλεύει σκληρά και με τη συμπεριφορά του, τον χαρακτήρα και το πάθος τους έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων μας. Γίνεται καλή δουλειά. Χαρήκαμε πολύ με τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση που την ευχαριστηθήκαμε όλοι. Έχουμε βέβαια ακόμα δρόμο μπροστά μας για να πετύχουμε τους στόχους μας, να σιγουρέψουμε την έξοδο στα πλέι οφ και να κατακτήσουμε το Κύπελλο», τόνισε ο Βραζιλιάνος, πολιτογραφημένος Πολωνός, άσος της ΑΕΚ και κατέληξε: «Έμεινα ικανοποιημένος με την εμφάνισή μου στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά μπορώ ακόμα καλύτερα. Δουλεύω για να φτάσω στο καλύτερο επίπεδο. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι καταπληκτικός. Αξίζει πολλά και πάνω απ' όλα για εκείνους θα πρέπει να κατακτήσουμε το κύπελλο. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να του προσφέρουμε αυτή τη χαρά».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Mάριτς, η επιστροφή!

Mάριτς, η επιστροφή!
Χαμόγελα σκόρπισε στις τάξεις του Παναθηναϊκού η σημερινή επιστροφή του Άλεκς Μάριτς στις προπονήσεις της ομάδας, η οποία επιβεβαίωσε το σαββατιάτικο ρεπορτάζ του gazzetta που έκανε λόγο για... μεταγραφή Μάριτς!

Ο Αυστραλός σέντερ, που ταλαιπωρήθηκε φέτος από δύο τραυματισμούς στον αγκώνα, συμμετείχε σήμερα στο πρώτο κομμάτι της προπόνησης, στην προθέρμανση της ομάδας, ακολουθώντας στη συνέχεια ατομικό πρόγραμμα.

Όσο για τους υπόλοιπους «πράσινους», ήταν κανονικά στη διάθεση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εν όψει της αναμέτρησης με τον Ηρακλή (Τετάρτη 9 Μαρτίου, 17.00, ΟΑΚΑ), έχοντας γεμίσει… μπαταρίες έπειτα από το χθεσινό ρεπό.

Εξάλλου, το «παρών» στο ΟΑΚΑ έδωσε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Κακιούζης-Σάτο στο... Σιένα 10!

Κακιούζης-Σάτο στο... Σιένα 10!
Η Σιένα συμπλήρωσε δέκα χρόνια έχοντας στο όνομά της χορηγία της τράπεζας Μοντεπάσκι. Η αναμόρφωση της ομάδας είχε πολλά highlights, αλλά δέκα πρωταγωνιστές, με τους Σάτο και Κακιούζη να ξεχωρίζουν.Η Μοντεπάσκι ανέλαβε το 2000 τη χορηγία μιας ομάδας χωρίς περγαμηνές και εκτόξευσε τη Σιένα μέχρι την κορυφαία τετράδα της Ευρώπης. Από το 2000 και μετά, η ομάδα της Τοσκάνης κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα (2004, 2007, 2008, 2009, 2010), πέντε Σούπερ Καπ (2004, 2007, 2008, 2009, 2010), τρία Κύπελλα (2009, 2010, 2011), ένα Σαπόρτα (2002) και τη συμμετοχή σε τρία φάιναλ φορ Ευρωλίγκας (2003, 2004, 2008).

Πριν από τη Μοντεπάσκι, είχαν αναλάβει τη χορηγία της Σιένα οι εταιρείες Σάπορι, Αντονίνι, Mister Day, Τιτσίνο, Ολιτάλια, Κόμερσον, Ορολόγκι, Φονταναφρέντα και Ντουκάτο. Η διοίκηση της Σιένα επέλεξε να γιορτάσει την επέτειο των δέκα χρόνων από τη συμφωνία με τη Μοντεπάσκι καταρτίζοντας την κορυφαία δεκάδα παικτών που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας σε αυτό το διάστημα.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο Μιχάλης Κακιούζης, που έμεινε στη Σιένα τρία χρόνια αποτελώντας τον πρώτο Έλληνα της ομάδας (ακολούθησαν οι Ρεντζιάς, Χαρίσης, Ζήσης), ο νυν φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Ρομέιν Σάτο, αλλά και ο αδικοχαμένος Αλφόνσο Φορντ.

Οι δέκα κορυφαίοι
Τερέλ ΜακΙντάιρ
Βρίμπιτσα Στεφάνοφ
Ρομέιν Σάτο
Ριμάντας Καουκένας
Μπούτσι Θόρντον
Αφόνσο Φορντ
Μιχάλης Κακιούζης
Ντέιβιντ Άντερσεν
Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς
Σον Στόουνρουκ

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Με Φαν Πέρσι για το… θαύμα!

Με Φαν Πέρσι για το… θαύμα!
Με τους Φαν Πέρσι, Φάμπρεγας στη διάθεσή του ο Αρσέν Βενγκέρ για την πρόκριση στη Βαρκελώνη! Ο Ολλανδός διέψευσε το ιατρικό τιμ, προπονήθηκε κανονικά και θα επιδιώξει να βοηθήσει τους «κανονιέρηδες».Με τα δύο βασικότερα «όπλα» της ταξιδεύει για τη Βαρκελώνη η Άρσεναλ, με τον Αρσέν Βενγκέρ να έχει στη διάθεσή του για το ματς με την Μπαρτσελόνα τόσο τον Σεσκ Φάμπρεγας όσο και τον Ρόμπιν φαν Πέρσι. Μάλιστα, ο Ολλανδός… διέψευσε το ιατρικό τιμ της ομάδας, ακολούθησε χωρίς κανένα πρόβλημα την προπόνηση και συμπεριλήφθηκε στους 19 της αποστολής.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ιt's a beautiful day!

Ιt's a beautiful day!
Για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό στην ΑΕΚ χαμογελούν διάπλατα! Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αρκετούς λόγους να αισιοδοξεί και η πίστη για επίτευξη των στόχων που έχουν απομείνει... επέστρεψε!
Το 4-0 επί του ΠΑΟΚ δεν μετέτρεψε την Ένωση σε ομαδάρα που θα σαρώσει τους πάντες και τα πάντα, αλλά τόνωσε κατά πολύ την αυτοπεποίθηση όλων καθώς απέδειξαν ότι μπορούν να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο, αρκεί να υπάρχουν σωστές επιλογές από τον πάγκο και παράλληλα απόλυτη σοβαρότητα από όσους είναι στον αγωνιστικό χώρο. Ο Χιμένεθ έμεινε απολύτως ικανοποιημένος από όσα είδε στον αγωνιστικό χώρο την Κυριακή και αυτό που έλεγε στους συνεργάτες του είναι ότι «πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Είναι κομβικής σημασίας να κερδίσουμε την Καβάλα τώρα για να εξασφαλίσουμε τα πλέι οφ και να πάμε στην Τούμπα απαλλαγμένοι από κάθε άγχος».

Ο Ισπανός τεχνικός ξέρει πόσο σημαντικό είναι αυτό και δείχνουν να το έχουν καταλάβει και οι παίκτες, οι οποίοι στις μεταξύ τους συζητήσεις λένε ότι «αν είμαστε τόσο σοβαροί και στην Τούμπα, τότε θα πάρουμε την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου ό,τι κι αν γίνει»! Το ζητούμενο, επομένως, για την ΑΕΚ είναι να διατηρήσει αυτό το καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να μην αποδειχθεί ότι ήταν έκλαμψη.

Για να πάνε όλα καλά, λοιπόν, θα πρέπει ο Νάτσο Σκόκο να παραμείνει στη θέση του δεύτερου επιθετικού όπου έπαιξε την Κυριακή και είναι η αγαπημένη του, ενώ ο Χιμένεθ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για την άψογη συνεργασία του Τραϊανού Δέλλα με τον Νταβίντ Ματέος αλλά και για τη σωστή λειτουργία στο χώρο του κέντρου, από τη στιγμή που ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ έχει ανεβάσει την απόδοσή του.

Επιστροφή την Τετάρτη
Ο Ισπανός τεχνικός, ικανοποιημένος από το 4-0 επί του ΠΑΟΚ αλλά και αναγνωρίζοντας την κούραση από τα προηγούμενα παιχνίδια, έδωσε στους παίκτες του διήμερο ρεπό για τη Δευτέρα και την Τρίτη, με την επιστροφή στις προπονήσεις να είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη. Ετσι οι Κιτρινόμαυροι θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να επιστρέψουν ορεξάτοι για δουλειά και αποφασισμένοι για νίκη με την Καβάλα -χωρίς τους τιμωρημένους Καφέ, Μάκο- και πρόκριση στην Τούμπα.

Στην αναμέτρηση της προσεχής Κυριακής δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί, κατά πάσα πιθανότητα, ούτε ο Σανέλ Γιάχιτς ενώ ο Χιμένεθ δεν αποκλείεται να προφυλάξει κάποιον παίκτη, όπως για παράδειγμα τον Λυμπερόπουλο, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ την επόμενη εβδομάδα.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Να πώς χάνει η Μπαρτσελόνα!

Να πώς χάνει η Μπαρτσελόνα!
Η Φουενλαμπράδα σταμάτησε το σερί 21 νικών της Μπαρτσελόνα ακολουθώντας ό, τι είχαν διδάξει όλοι οι προηγούμενοι θύτες των Καταλανών. Το gazzetta.gr αναλύει πού πρέπει να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός.Η πολύ δυνατή έδρα της Φουενλαμπράδα (μόλις μία ήττα σε έντεκα παιχνίδια πλέον) δεν είχε ανησυχήσει τους Καταλανούς, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Μαδρίτη σχετικά χαλαροί και μετά την ήττα άκουσαν τον Τσάβι Πασκουάλ να κατηγορεί τους παίκτες του ότι «δεν είχαμε το επίπεδο και τη συγκέντρωση που απαιτούνταν για να κερδίσουμε και είχαμε στα προηγούμενα 21 ματς».

Πέρασαν 79 μέρες και 21 παιχνίδια σε κάθε διοργάνωση που έλαβε μέρος η Μπαρτσελόνα (11 ματς για το πρωτάθλημα, 7 για την Ευρωλίγκα και 3 για το Copa Del Rey) για να αναγκαστεί ο Πασκουάλ να μιλήσει για τα αίτια της… ήττας.

Δύο εβδομάδες πριν αό την έναρξη της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό, η Φουενλαμπράδα κέρδισε την Μπαρτσελόνα εφαρμόζοντας τη συνταγή που ακολούθησαν και όλοι όσοι έριξαν τους πρωταθλητές Ευρώπης στο καναβάτσο.

Οι Καταλανοί βραχυκυκλώνουν σε κάθε παιχνίδι που ο αντίπαλός τους καταφέρνει να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα επιδιώκοντας μεγάλες επιθέσεις και αργό ρυθμό. Σε όσα παιχνίδια δηλαδή η Μπαρτσελόνα μένει κάτω από τους 70 πόντους, οι πιθανότητες να φύγει με το κίτρινο φύλλο αγώνα είναι πάρα πολλές.

Από τις επτά φετινές της ήττες, μονάχα στις δύο από αυτές ξεπέρασε το όριο των 70 πόντων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις σε τρία παιχνίδια κέρδισε έχοντας πετύχει κάτω από 70 πόντους.

Το μυστικό για κάθε αντίπαλο της Μπαρτσελόνα είναι να περιορίσει τους αιφνιδιασμούς και να μην αφήσει ελευθερία κινήσεων στους περιφερειακούς που ελέγχουν το ρυθμό (Ρούμπιο, Ναβάρο, Λάκοβιτς, Σάδα). Στις οκτώ αναμετρήσεις που οι «μπλαουγκράνα» έμειναν σε χαμηλό σκορ, έχασαν τις πέντε, οπότε to know είναι γνωστό. Το θέμα είναι να εφαρμοστεί σωστά και το how…

Οι φετινές ήττες της Μπαρτσελόνα
6/3 Φουενλαμπράδα-Μπαρτσελόνα 69-66
16/12 Λιέτουβος Ρίτας-Μπαρτσελόνα 88-87
5/12 Εστουντιάντες-Μπαρτσελόνα 63-62
20/11 Κάχα Λαμποράλ-Μπαρτσελόνα 87-80
17/11 Σιένα-Μπαρτσελόνα 76-67
4/11 Μπαρτσελόνα-Φενερμπαχτσέ 61-69
24/10 Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα 70-71 (κ.α. 62-62)

Οι νίκες της Μπαρτσελόνα με χαμηλό σκορ
27/1 Ολίμπια Λ.-Μπαρτσελόνα 67-68
12/12 Βαγιαδολίδ-Μπαρτσελόνα 55-65
11/11 Μπαρτσελόνα-Λιέτουβος Ρ. 69-55

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Ό,τι κάτσει» ο Παναθηναϊκός!

«Ό,τι κάτσει» ο Παναθηναϊκός!
Ο Γιάσμινκο Βέλιτς γράφει στο blog του για το άναρχο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αλλά και την εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στον Εργοτέλη που έφερε τη διαφορά στο +13.
Ο Ολυμπιακός πήρε άλλη μια νίκη στο γήπεδό του, αυτή τη φορά εναντίον του Εργοτέλη με το ευρύ 3-0, που έχασε όμως την ευκαιρία να προηγηθεί με πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο και ενδεχομένως να διαφοροποιήσει την εξέλιξη του χθεσινού αγώνα.
Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε με το γνωστό 4-2-3-1 και ο Εργοτέλης με 4-1-4-1, με τον Βερπακόφσκις από δεξιά να δίνει βοήθειες στον προωθημένο Λεάλ. Το παιχνίδι στο ξεκίνημά του ανήκε στον Ολυμπιακό, που μπήκε με διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα αλλά και να πιέσει ψηλά τον Εργοτέλη.
Στα πρώτα 20 λεπτά ο Εργοτέλης περιορίστηκε στο να αμύνεται αρκετά χαμηλά στο δικό του μισό του γηπέδου και με πυκνότητα παικτών έξω από την περιοχή του. Επιθετικά ήταν σχεδόν ανύπαρκτος. Αυτό δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό στο να δημιουργήσει και να κερδίσει το επιθετικό βάθος, τόσο από πλάγια όσο και από τον άξονα, παρότι είχε την μπάλα συνέχεια στην κατοχή του. Ήτανε αρκετά προβλέψιμος και έκανε μόλις δύο φάσεις, μία με τον Ρόμενταλ όταν του δόθηκε λίγος χώρος και άλλη μία ύστερα από κόρνερ με τον Ντούυντού.
Μετά το πρώτο 20λεπτο, ο Εργοτέλης κατάφερε να αποφεύγει την πίεση που ασκούσε ψηλά ο Ολυμπιακός, να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα και να βγει μπροστά με αποκορύφωμα τη φάση του πέναλτι. Σίγουρα, αν αξιοποιούσε το πέναλτι το κίνητρό του στη συνέχεια θα ήταν διαφορετικό και ίσως και η εξέλιξη του αγώνα επίσης.
Αν και το ημίχρονο τελειώνει με υπεροχή του Ολυμπιακού χωρίς να δημιουργήσει, ωστόσο, σημαντικές φάσεις, το παιχνίδι κρίνεται οριστικά στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, εκεί που ο Ολυμπιακός μπαίνει πιο αποφασιστικά και με περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του (πλέον με Ιμπαγάσα στη σύνθεσή του). Βεβαίως έχει και την τύχη να προηγηθεί μόλις στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης, ξανά μετά τη φάση που προέρχεται από το κόρνερ υπέρ του.
Συνεχίζει με την πίεση ψηλά, με καλύτερη κατανομή του χώρου που του δίνει τη δυνατότητα να ανακτά γρήγορα την κατοχή μπάλας όταν αυτή χάνεται και να εκδηλώνει περισσότερες επιθέσεις, με τον Ιμπαγάσα πλέον να βάζει τάξη σε αυτόν τον τομέα.
Το δεύτερο γκολ προέρχεται από κάθετη ασίστ του Ιμπαγάσα και γρήγορη εκτέλεση του Πάντελιτς και εκεί ουσιαστικά τελειώνει το παιχνίδι, με τον Εργοτέλη να χάνει οριστικά το κίνητρό του. Στη συνέχεια είναι καταδικασμένος να τρέχει πίσω από την μπάλα, την οποία ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κυκλοφορεί με ακόμα μεγαλύτερη άνεση.
Πολύ καλό το τελείωμα του Μιραλάς στο τρίτο γκολ, αλλά επίσης και η ημικύκλια κίνησή του για να αποφύγει το οφσάιντ. Η δε πάσα του Μοντέστο, χωρίς καθόλου πίεση, αποδεικνύει πως ο Εργοτέλης ήδη είχε καταθέσει τα όπλα του.
Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ μέτριος στο πρώτο ημίχρονο, καλύτερος στο δεύτερο και μετά το δεύτερο γκολ το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.
Ο Παναθηναϊκός για άλλη μία φορά δεν κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι του και βλέπει τη διαφορά να αυξάνεται και να είναι πλέον στο -13 από τον Ολυμπιακό. Εννοείται πως αν είχε μετρήσει το γκολ του Κατσουράνη στο ντέρμπι, τα πράγματα τώρα θα ήταν κάπως διαφορετικά. Εννοείται επίσης πως ο Παναθηναϊκός καλά κάνει και διαμαρτύρεται για όλα αυτά και πρέπει να κοιτάξει πώς θα προστατέψει την ομάδα. Δεν εννοείται όμως πως δεν πρέπει να κοιτάξει και να συνειδητοποιήσει και την παρατεταμένη αγωνιστική του εικόνα και πραγματικότητα. Πώς αλλιώς θα μπορέσει να βελτιώσει αυτά που πρέπει να βελτιώσει αγωνιστικά εάν δεν τα αναγνωρίζει πρώτα;
Εχθές, έπειτα από μόλις λίγα λεπτά, για μένα ήταν ξεκάθαρο πως πρόκειται για άλλο ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού που τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν, άσχετα από τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Τόσο μια άνετη νίκη του Παναθηναϊκού, όσο και η νίκη της Λάρισας. Και αυτή τη μορφή έχουνε πολλά από τα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Αυτό που κομψά λέμε «ελεύθερο και ανοικτό παιχνίδι» με πολλές φάσεις και από τις δύο ομάδες, στην ουσία πρόκειται για άναρχα και μη ανταγωνιστικά παιχνίδια που κυριαρχεί η έλλειψη οργάνωσης, έντασης και συνοχής, τόσο από τον Παναθηναϊκό, όσο και από τον αντίπαλό του.
Προσωπικά δεν μου αρέσει τέτοια προσέγγιση ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού και δεν τη θεωρώ κατάλληλη για ομάδα του βεληνεκούς του Παναθηναϊκού. Δεν μπορεί τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού να είναι του στιλ «ό,τι κάτσει». Αυτά αντιστοιχού σε ομάδες ενός διαφορετικού, κατώτερου επιπέδου. Το ποδόσφαιρο είναι ανταγωνιστικό και ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να είναι ο κύριος εκφραστής αυτής της φιλοσοφίας, πάντα και παντού και αυτό ανεξάρτητα από τη λιγότερη ή περισσότερη ποιότητα που μπορεί να διαθέτει. Γιατί, απλά ποιότητα χωρίς ανταγωνιστικότητα δεν υπάρχει στο σημερινό ποδόσφαιρο. Όπως επίσης δεν υπάρχει, εφόσον δεν υπάρχει διάρκεια και σταθερότητα στην απόδοση, άλλο ένα στοιχείο που κάνει τη διαφορά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Τέλος πάντων, για κάποιο λόγο, έτσι είναι τα πράγματα και τον Παναθηναϊκό τον περιμένει αρκετή δουλειά ακόμα, τόσο στη συνέχεια της φετινής χρονιάς όσο και στην προετοιμασία της επόμενης, έτσι ώστε να διορθωθούν, βελτιωθούν και προσδιοριστούν καλύτερα τα αγωνιστικά ζητήματα που τον απασχολούν άμεσα ή θα τον απασχολήσουν στο μέλλον.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο χούλιγκαν ήταν... ειδικός φρουρός!

Ο χούλιγκαν ήταν... ειδικός φρουρός!
Κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα τοπικού πρωταθλήματος που διεξαγόταν στο Νησέλι Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ο χούλιγκαν που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε στον διαιτητή, ήταν ειδικός φρουρός!Διαβάστε το άρθρο στο newsday.gr

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τζόλε... έσο έτοιμος!

Τζόλε... έσο έτοιμος!
Σε... θέση μάχης ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, καθώς δηλώνει έτοιμος να αναλάβει πόστο στον Ολυμπιακό. Ο «Τζόλε» μιλά για τις φιλοδοξίες που έχει, τους τίτλους της ομάδας του, και τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά αλλά και του Βελιγραδίου.Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μίλησε σε εφημερίδα της Σερβίας

- Για τις αναμνήσεις των επιτυχιών με τον Ολυμπιακό
«Μπορεί να έχω αποσυρθεί, αλλά οι αναμνήσεις από όταν έπαιζα είναι ακόμα φρέσκες, άλλωστε δεν μπορούν να ξεχαστούν τόσες επιτυχίες. Πιστεύω ότι κέρδισα με τον Ολυμπιακό όλα όσα είχα ονειρευτεί».

- Για το πόστο που θα αναλάβει
«Ακόμα έχω χρόνο για τις διακοπές, αλλά έχω επικεντρωθεί και στην οικογένεια. Μπορεί σε έξι μήνες να αναλάβω κάποιο πόστο στον Ολυμπιακό, ακόμα όλα είναι ανοιχτά. Είμαι φιλόδοξος και θέλω η ομάδα μου να φτάσει στο μεγαλύτερο σκαλί των επιτυχιών, μέχρι και το Τσάμπιονς Λιγκ».

- Για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό
«Συνήθισα να γυμνάζομαι για να σηκώνω κούπες, ήταν πολλές… Ο Ολυμπιακός πάει πολύ καλά χωρίς εμένα. Θα είναι ξανά πρωταθλητής. Είναι ωραίο να βλέπεις την πρώην σου ομάδα και από αυτή την πλευρά, αλλά έχω επαφή με τους ιθύνοντες του συλλόγου, όπως με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς».

- Για τους... τίτλους του Μαΐου
«Ελπίζω ο Ολυμπιακός και ο Ερυθρός Αστέρας να το γιορτάσουν μαζί το πρωτάθλημα τον Μάιο. Ο Ολυμπιακός θα είναι πρωταθλητής, πιστεύω και στον Αστέρα, αφού υπάρχει στον πάγκο ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ και οι άλλοι!

Ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ και οι άλλοι! (videos)
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το πολυπόθητο «12 στα 12» επί του Εργοτέλη στην έδρα του! Ρεάλ, Πόρτο και Σαχτάρ οι υπόλοιπες απόρθητες έδρες στην Ευρώπη. Το gazzetta.gr αναλύει!Είναι χιλιοειπωμένο πλέον ότι το «Γ. Καραϊσκάκης» δίνει τον τίτλο στον Ολυμπιακό, μια και οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε αποδεικνύονται εξαιρετικά... αφιλόξενοι οικοδεσπότες και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στις ομάδες που πατάνε... Φάληρο.

Το απόγευμα της Κυριακής το κοντέρ έγραψε ακόμα ένα «θύμα». Ο Εργοτέλης είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο, ο Λεάλ όμως αστόχησε στο πέναλτι και στην επανάληψη ο Ολυμπιακός «γκάζωσε» για το «12 στα 12»!

ΑΕΚ, Καβάλα, Λάρισα και ρεκόρ!

Πλέον οι Πειραιώτες περιμένουν στο «σπίτι» τους την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, την Καβάλα την 28η, ενώ καθώς θα πέφτει η αυλαία της φετινής Superleague, ο Ολυμπιακός ίσως έχει την ευκαιρία στην 30η αγωνιστική να κάνει το απόλυτο στην έδρα του και να σπάσει ένα ρεκόρ που δεν έχει υπάρξει στο νεόδμητο «Γ. Καραϊσκάκης».

Παλεύει με... μεγαθήρια!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το απόλυτο στην έδρα τους κυνηγούν ανά την Ευρώπη σημαντικές ομάδες, όπως η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η Πόρτο αλλά και το μεγαθήριο Ρεάλ Μαδρίτης!

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης...


ΟΜΑΔΑ ΝΙΚΕΣ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΗΤΤΕΣ ΧΩΡΑ
Ρεάλ Μαδρίτης 13 0 0 Ισπανία
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 12 0 0 Ελλάδα
Πόρτο 12 0 0 Πορτογαλία
Σαχτάρ Ντόνετσκ 11 0 0 Ουκρανία

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Κέβιν, το καλύτερο πιστόλι!

Κέβιν, το καλύτερο πιστόλι!
Με εκτενή σχόλια αναφέρθηκαν μία ακόμα φορά τα βελγικά ΜΜΕ στις εμφανίσεις του Κέβιν Μιραλάς με τον Ολυμπιακό, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στον Ούρκο Πάρντο!Η βελγική ιστοσελίδα Nieuwsblad πραγματοποιεί σήμερα το πρωί αναφορά στον Ολυμπιακό, τον Κέβιν Μιραλάς και τον Ούρκο Πάρντο και το τίτλος του δημοσιεύματος είναι ο εξής: «Ο Μιραλάς πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα είναι πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό!»

«Ο Ολυμπιακός κατευθύνεται ολοταχώς στο να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα κατακτήσει φέτος το εγχώριο πρωτάθλημα. Απομένουν πέντε γύροι για την ολοκλήρωση της ελληνικής λίγκας, μόλις 15 βαθμοί μπορύν να κατακτηθούν από τις ομάδες και ο Ολυμπιακός βρίσκεται 13 βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Βέλγοι και στη συνέχεια γίνεται αναφορά στον Ούρκο Πάρντο, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Λεάλ αλλά και στο γεγονός ότι ο Μιραλάς είναι το... «καλύτερο πιστόλι» των μελλοντικών πρωταθλητών Ελλάδος:

«Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τον Εργοτέλη και ο Βέλγος γκολκίπερ Ούρκο Πάρντο έβαλε και αυτός… το χεράκι του, αφού απέκρουσε πέναλτι ενώ το ματς ήταν 0-0. Από τη μεριά του ο Μιραλάς έγραψε το τελικό 3-0. Ο επιθετικός των "Κόκκινων Διαβόλων" (έτσι ονομάζεται η εθνική ομάδα του Βελγίου) έχει σκοράρει δώδεκα φορές και σίγουρα είναι το καλύτερο πιστόλι για τον μελλοντικό πρωταθλητή Ελλάδος».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μήτρογλου λαμπρός τον οδηγεί!

Μήτρογλου λαμπρός τον οδηγεί! (video)
Η επιμονή των ανθρώπων του Πανιωνίου στην απόκτηση του Μήτρογλου δικαιώνεται συνεχώς, καθώς ο διεθνής επιθετικός οδηγεί την ομάδα στη σωτηρία. Το gazzetta.gr θυμίζει τα κατορθώματά του με τον Πανιώνιο.Για πρώτη φορά ο Μήτρογλου φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου στο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και σκόραρε μάλιστα δύο φορές.
Σε έξι ματς με τον Πανιώνιο έχει σκοράρει πέντε φορές και έχει προσφέρει στην ομάδα του οκτώ χρυσούς βαθμούς! Δείτε τα ματς όπου σκόραρε:

16/1 Άρης - Πανιώνιος 0-2, δύο γκολ

23/1 Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-1 , ένα γκολ

20/2 ΑΕΚ - Πανιώνιος 1-1 , ένα γκολ

6/3 Ατρόμητος - Πανιώνιος 1 - 2, ένα γκολ







Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...