ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Του φέρνει γούρι η Θεσσαλονίκη

Του φέρνει γούρι η Θεσσαλονίκη
Ολυμπιακός θα έχει τη δυνατότητα να πανηγυρίσει τίτλο μέσα στη Θεσσαλονίκη, εφόσον νικήσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ή ηττηθεί ο Παναθηναϊκός στο Καυταντζόγλειο από τον Ηρακλή.Ι

διαίτερα ευχάριστες αναμνήσεις ξυπνάει στους φίλους του Ολυμπιακού η... όμορφη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου οι «ερυθρόλευκοι» με ενδεχόμενη νίκη, ασχέτως αποτελέσματος στην αναμέτρηση Ηρακλή-Παναθηναϊκού, αναδεικνύονται και μαθηματικά πρωταθλητές από την 26η αγωνιστική.

Μπορεί μέχρι πρότινος ο Ολυμπιακός να μετρούσε στη «νύμφη του Θερμαϊκού» έξι συνεχόμενες ήττες σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, πλέι οφ και Κύπελλο (σ.σ. συγκεκριμένα από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2009 όταν οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν θριαμβευτές από την Τούμπα νικώντας 1-2 τον ΠΑΟΚ με γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 90') αλλά τα όμορφα γκολ των Τζιμπούρ και Φουστέρ στον θρίαμβο με 2-1 επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 12 του περασμένου Φλεβάρη αποκατέστησαν τη... σχέση της πειραϊκής ομάδας με τις νίκες στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε στην «καυτή» Τούμπα απέναντι σ' έναν ΠΑΟΚ που θα παίζει το τελευταίο του χαρτί όσον αφορά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της άνοιξης, το gazzetta.gr θυμίζει δύο ακόμη περιπτώσεις στις οποίες ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τίτλους στη... Νύμφη του Θερμαϊκού. Σενάριο που είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί την προσεχή Κυριακή...

Χάρισε πρωτάθλημα ο Ριβάλντο

Η πρώτη φορά ήταν στις 25 Μαΐου του 2005. Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής εκείνης της περιόδου αντιμετώπιζε στο Καυταντζόγλειο τον Ηρακλή έχοντας διαφορά ενός μόλις βαθμού από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη ώστε να κατακτήσει το νταμπλ, καθώς τέσσρις ημέρες νωρίτερα είχε φτάσει ήδη στην κατάκτηση του Κυπέλλου νικώντας με 3-0 τον Άρη στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Ο Ριβάλντο με δικό του γκολ στο 61' χάρισε στους «ερυθρόλευκους» τη νίκη με 1-0, που σήμανε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο τελικός Κυπέλλου του 2008

Τρία χρόνια αργότερα, ο Ολυμπιακός διεκδικούσε πάλι στη Θεσσαλονίκη τίτλο. Αυτή τη φορά ήταν για τον θεσμό του Κυπέλλου, όπου κονταροχτυπιόταν με τον Άρη στο Καυταντζόγλειο. Ο Ολυμπιακός με τέρματα των Ντάρκο Κοβάσεβιτς (30') και Μίχαλ Ζεβλάκοφ (54') νίκησε με 2-0 μπροστά σε 10.000 οπαδούς του, οι οποίοι μετέτρεψαν σε Καραϊσκάκη το Καυταντζόγλειο.

Το ωραίο της... υπόθεσης είναι ότι ενδεχομένως το Καυταντζόγλειο να αποδειχθεί για τρίτη φορά γούρικο για τον Ολυμπιακό, αφού εάν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από τον Ηρακλή το Σάββατο, τότε ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίσει τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου ένα 24ωρο πριν από τη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...