ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Καθαρά... νίκη τίτλου

Καθαρά... νίκη τίτλου
Δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν ούτε... για το σαρακοστιανό τραπέζι, οπότε στο παρκέ δεν... νήστεψαν! Τα κορίτσια του Ολυμπιακού νίκησαν 3-1 τον Παναθηναϊκό, ανέβηκαν στην κορυφή και έβαλαν φωτιά στο πρωτάθλημα.Πριν από τον αγώνα στο Μετς δεν υπήρχαν πολλοί που θα πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός έχει έστω και λίγες πιθανότητες για να φύγει με τη νίκη από το Μετς, κόντρα στον Παναθηναϊκό που μετρούσε τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Ωστόσο τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο ήταν εντελώς διαφορετικά. Οι απλήρωτες «ερυθρόλευκες» κατέθεσαν ψυχή μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο. Επικράτησαν του «τριφυλλιού» με 3-1 (25-16, 21-25, 19-25, 20-25), ανέβηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και έκαναν άνω κάτω το πρωτάθλημα.

Ρεσιτάλ από Νικολάκη

Μια μεγάλη ομάδα φαίνεται και από τον προπονητή και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αιχμή για τον Σπύρο Χουντουμάδη, αυτή τη στιγμή ο καλύτερος προπονητής στην Α1 Γυναικών είναι ο Γιάννης Νικολάκης. Ο έμπειρος τεχνικός παρέδωσε μαθήματα κοουτσαρίσματος και με μία του κίνηση πήρε το ματς. Βλέποντας πως η Γκίμπσον έχει έρθει μόνο για διακοπές στην Ελλάδα, γιατί από βόλεϊ δεν το κατέχει, έβαλε την Κόλεβα ακραία, τη Νικούλη διαγώνια και πήρε το τρίποντο. Άλλωστε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως στο γυναικείο βόλεϊ τις νίκες τις παίρνουν οι ακραίες. Έτσι έχοντας στα άκρα την ασταμάτητη Κόλεβα μαζί με την εντυπωσιακή Χαντάβα, έκανε ματ στον αντίπαλό του.

Τοίχος στο μπλοκ, άμυνα και μεγάλη τριάδα…

Όσον αφορά τα σημεία που έκριναν το ντέρμπι, εκτός φυσικά της μεγάλης κίνησης με την Κόλεβα ήταν τρία. Αρχικά το μπλοκ, με τις «ερυθρόλευκες» μετά το πρώτο σετ να έχουν σκεπάσει το φιλέ, σταματώντας τους πάντες. Εν συνεχεία η άμυνα, καθώς καμία δεν άφηνε μπαλιά να πέσει κάτω βγάζοντας εντυπωσιακές άμυνες και δίνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία στην ομάδα. Το τρίτο αφορούσε τρεις παίκτριες, εκτός φυσικά της κορυφαίας πασαδόρου στην Ευρώπη, της Μάγιας Ογκνιένοβιτς που έτσι και αλλιώς πάντα εξαιρετική είναι. Οι παίκτριες που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη μεγάλη νίκη ήταν η Κόλεβα, Χαντάβα και η Κυριακίδου. Και οι τρεις ήταν εντυπωσιακές και πραγματοποίησαν την καλύτερή τους εμφάνιση συνολικά.

Δεν πήγε τίποτα στον Παναθηναϊκό

Από την άλλη στον Παναθηναϊκό με εξαίρεση το πρώτο σετ, τίποτα δεν πήγε καλά. Επιθέσεις από το κέντρο λίγες, η Μλαντένοβιτς σε ένα ακόμα παιχνίδι απούσα, ενώ Μόλναρ και Μαχόν έδειξαν να μένουν από δυνάμεις στο τέλος. Με την εμφάνιση αυτή οι πρωταθλήτριες δεν θα μπορούσαν να περιμένουν κάτι καλύτερο και πλέον εκεί που είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν την… μπουγάδα από πολύ νωρίς, μπαίνουν και πάλι σε περιπέτειες.

«Πράσινος» περίπατος το πρώτο

Και όμως, το ξεκίνημα του πρώτου σετ δεν προδίκαζε σε καμία περίπτωση τη συνέχεια. Οι «πράσινες» ξεκινώντας εντυπωσιακά το κατέκτησαν εύκολα κερδίζοντας με 25-16, ενώ θα μπορούσαν να το κάνουν και με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.

Η κίνηση Νικολάκη και το τέλος του ματς…

Εκεί που όλα έδειχναν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, με τους φίλους του να ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν το έβδομο συνεχόμενο, ήρθε μια κίνηση του Γιάννη Νικολάκη να τα αλλάξει όλα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού όπως προαναφέραμε έβαλε ακραία την Κόλεβα, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο τα λάθη από την επίθεση. Από την πλευρά τους οι «πράσινες» αιφνιδιάστηκαν καθώς δεν σημάδευαν καν τη Βουλγάρα αρχηγό, με συνέπεια να χάσουν εύκολα τα άλλα τρία σετ. Πλέον όπως αναφέραμε, το πρωτάθλημα παίρνει και πάλι… φωτιά, με τον Παναθηναϊκό να παραμένει φαβορί μια και έχει πιο εύκολο πρόγραμμα, ενώ ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κερδίσει μέσα σε ΑΕΚ και Μαρκόπουλο για να έχει την τύχη στα χέρια του στο τελευταίο παιχνίδι με το «τριφύλλι» στο Ρέντη.

Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Χατζηνίκου 3 (1/4 επ., 2 μπλοκ), Μαχόν 12 (2 άσοι, 10/23 επ., 61% υπ.), Τζανακάκη 8 (6/12 επ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 3 (1/8 επ., 2 μπλοκ), Μλαντένοβιτς 15 (15/30 επ.), Μόλναρ 16 (2 άσοι, 13/25 επ., 67% υπ., 1 μπλοκ), Μυλωνά (λ, 42% υπ.), Παπαφωτίου

Ολυμπιακός (Γιάννης Νικολάκης): Κυριακίδου 9 (9/11 επ.), Γιακουμή 6 (1 άσος, 2/5 επ., 3 μπλοκ), Γκίμπσον 1 (1 μπλοκ), Ογκνιένοβιτς 10 (1 άσος, 6/9 επ., 3 άσοι), Χαντάβα 19 (15/31 επ., 44% υπ., 4 μπλοκ), Κόλεβα 14 (1 άσος, 13/34 επ., 53% υπ.), Μαγγίνα (λ, 47% υπ.), Καβαθά 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Νικούλη 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ)

Τας αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Στις αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική της Β' φάσης της Α1 γυναικών στο βόλεϊ σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

ΘΕΣΕΙΣ 1-6

Ηρακλής Κηφ.-Ανατόλια 0-3 (16-25, 24-26, 19-25)

Μαρκόπουλο-ΑΕΚ 0-3 (16-25, 13-25, 22-25)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-3 (25-16, 21-25, 19-25, 20-25)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 15-6 13
2. Παναθηναϊκός 13-6 12
3. Μαρκόπουλο 9-9 7
-. Ανατόλια 9-10 7
5. ΑΕΚ 9-9 6
6. Ηρακλής Κηφισιάς 0-15 0

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...