ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Και Νυρεμβέργη για Τζαβέλλα

«Μήλον της έριδος» μεταξύ των ομάδων της Γερμανίας τείνει να εξελιχθεί ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο αμυντικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο οποίος αποτελεί βασικό στόχο του Ολυμπιακού, για τη θέση του αριστερού μπακ, παρακολουθείται από τη Βέρντερ Βρέμης και σύμφωνα με την ιστοσελίδα “fussballtransfers.com”, εσχάτως και από τη Νυρεμβέργη. 
Και Νυρεμβέργη για Τζαβέλλα


Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή του Έλληνα μπακ θα παίξει και το αν θα υποβιβασθεί η ομάδα του ή όχι. Η Άιντραχτ κοντράρεται σήμερα με την, ήδη, πρωταθλήτρια Μπορούσια Ντόρτμουντ και θέλει νίκη, σε συνδυασμό με απώλειες βαθμών από τους έτερους διεκδικητές της παραμονής, ώστε να μείνει στην Bundesliga. 

Όπως τονίζει το γερμανικό δημοσίευμα, σε περίπτωση που πέσει η ομάδα της Φρανκφούρτης, ο Τζαβέλλας θα αποτελέσει έναν από τους πιο περιζήτητους παίκτες στη χώρα. Επιθυμία, άλλωστε του ίδιου του Έλληνα διεθνή είναι να παραμείνει στο εξωτερικό. 



Πηγή sport-fm Read more!

Παύλος: «Να ξεκουραστώ θέλω»

Παύλος: «Να ξεκουραστώ θέλω»
Την επιθυμία του κάποια στιγμή να απεμπλακεί από τα διοικητικά του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο επανέλαβε με συνέντευξή του σε εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα ο Παύλος Γιαννακόπουλος. 

«40 χρόνια στην ομάδα, έχω δώσει τα πάντα. Να ξεκουραστώ θέλω, τίποτα παραπάνω. Είτε τώρα, είτε αύριο, είτε σε ένα χρόνο, μόλις βρω έναν καλό άνθρωπο θα δώσω την ομάδα του μπάσκετ», είπε μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ. 


Ο Παύλος Γιαννακόπουλος επανέλαβε για πολλοστή φορά πως δεν θα ανακατευτεί με το ποδόσφαιρο και απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του γιου του, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που είχε δηλώσει πως «το ιδανικό είναι ο Βαρδινογιάννης στο ποδόσφαιρο, ο Γιαννακόπουλος στο μπάσκετ» λέγοντας χαρακτηριστικά: «ρωτήστε τον γιο μου για αυτά που είπε». 

Αναλυτικά, η συνέντευξη του στην εφημερίδα Dealnews. 

- Πρόεδρε, είπατε ότι κάποια στιγμή θα φύγετε από τον Παναθηναϊκό. Περιμένετε κάτι για να πάρετε την απόφαση; 

«Να ξεκουραστώ θέλω, τίποτα παραπάνω...» 

- Υπάρχει κάποιο όνειρο που δεν έχετε ζήσει με αυτή την ομάδα; Κάτι το οποίο θέλετε να δείτε για να πείτε «φεύγω»; 

«Με τον Παναθηναϊκό έχω δει και έχω ζήσει τα πάντα! Είμαι 40 χρόνια στην ομάδα. Ένιωσα πίκρες, στεναχώριες, αλλά και πολλές χαρές. Σαφώς, οι τελευταίες είναι και οι περισσότερες! Δεν υπάρχει κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσα να περιμένω από την ομάδα του μπάσκετ» 

- Η ομάδα έφθασε τα 6 ευρωπαϊκά. Με άλλα δυο ισοφαρίζει το ρεκόρ της Ρεάλ και με άλλα 3 καταρρίπτει αυτό το μεγάλο ρεκόρ. Αυτό είναι ένα όραμα για εσάς; 

«Βεβαίως και αυτό αποτελεί έναν στόχο, ένα όνειρο. Για να αφήσουμε πίσω μιας μια πολύ μεγάλη ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.» 

- Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Υπάρχει μια γκρίνια, μια δυστοκία... 

«Δεν ανακατεύομαι στα θέματα του ποδοσφαίρου.» 

- Έχετε πει, όμως, ότι θα βάλετε χρήματα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ... 

«Εάν συμμετάσχουν όλοι οι μέτοχοι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τότε θα συμμετάσχω και εγώ, σύμφωνα με το ποσοστό μου στην ΠΑΕ» 

- Επειδή πολλά ακούγονται πολλά γράφονται, ακόμα και ότι αλλάζετε γνώμη για διάφορα θέματα. Για παράδειγμα: το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κύριε πρόεδρε, σας ενδιαφέρει; 

«Όχι, όχι. Η πλειοψηφία της ΠΑΕ δεν με ενδιαφέρει.» 

- Ο γιός σας, ο Δημήτρης, δήλωσε για την «επόμενη μέρα» του Παναθηναϊκού «η οικογένεια Βαρδινογιάννη στο ποδόσφαιρο, η οικογένεια Γιαννακόπουλου στο μπάσκετ». 

«Δεν ξέρω τι έχει πει ο γιός μου, ρωτήστε εκείνον για όσα είπε επάνω σε αυτό το θέμα. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι.» 

- Στο μυαλό σας υπάρχει η πιθανή διαδοχή σας στην ηγεσία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τον γιο σας, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όταν αποφασίσετε να αποχωρήσετε; 

«Ο Δημήτρης έχει δηλώσει επανειλημμένα και κατηγορηματικά ότι δεν τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού». 

- Αυτό ισχύει και για το ποδόσφαιρο και για το μπάσκετ; 

«Σαφώς ναι και στο ποδόσφαιρο εννοεί ότι δεν τον ενδιαφέρει και στο μπάσκετ!» 

- Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια περί τα 350 εκατομμύρια ευρώ για να «χτίσει» αυτή την «αυτοκρατορία» στο μπάσκετ. Αν φύγετε υπάρχει άνθρωπος να πληρώσει άλλα...τόσα, για να συνεχίσει το τεράστιο έργο σας; Προσωπικά νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοιος άνθρωπος... 

«Δεν ξέρω πότε και σε ποιον. Θα τον δώσουμε σίγουρα σε έναν καλό άνθρωπο, ο οποίος θα αγαπά τον Παναθηναϊκό. Μπορεί σήμερα, μπορεί αύριο, μπορεί σε έναν χρόνο. 



Πηγή sport-fm Read more!

Κλείνει «κανόνι» η Μπάγερν Μονάχου

Κλείνει «κανόνι» η Μπάγερν Μονάχου
Την απόκτηση του Νιλς Πέτερσεν από την Κότμπους προσπαθεί να ολοκληρώσει η Μπάγερν Μονάχου, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung”, ο πρώτος σκόρερ της δεύτερης εθνικής κατηγορίας αναμένεται υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίες με τους Βαυαρούς, αντί ποσού που θα κυμαίνεται από τα 2.5 έως τα 2.8 εκατομμύρια ευρώ. 

Ο 22χρονος Δανός στράικερ έχει σημειώσει 24 γκολ τη φετινή σεζόν. 

Πηγή sport-fm Read more!

Έτοιμος ο Σκόκο!

Έτοιμος ο Σκόκο!
Την καταλληλότερη στιγμή ο Νάτσο Σκόκο δηλώνει «παρών». Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός προπονήθηκε κανονικά σήμερα εκπλήσσοντας όλους στην ομάδα. 

Αυτόματα, ο Σκόκο τίθεται στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ για τις επόμενες αναμετρήσεις της ΑΕΚ στα παιχνίδια των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας και μάλιστα σε πολύ σημαντικό σημείο. Λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, στο οποίο εάν η Ένωση νικήσει, τότε, αποκτά μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι-οφ, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ο Σκόκο είχε τραυματιστεί στον τελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στις 30 Απριλίου. Η διάγνωση του ιατρικού επιτελείου της Ένωσης ήταν θλάση Α’ βαθμού. Τις τελευταίες 12 ημέρες ο Σκόκο έκανε ατομικό πρόγραμμα και σήμερα δοκίμασε να μπει σε κανονικό πρόγραμμα. 

Δεν εντόπισε καμία ενόχληση, κάτι που κάνει περισσότερο αισιόδοξους τους ανθρώπους της ομάδας.

Πηγή sport-fm Read more!

Δεν έχει παπούτσια να φορέσει ο Κόκε!

Δεν έχει παπούτσια να φορέσει ο Κόκε!
Τελείως διαφορετικό περίμενε ο Κόκε πως θα ήταν το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Χιούστον. Δεν είναι το γεγονός ότι δεν σκόραρε που τον ενόχλησε, αλλά το ότι αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δανεικά παπούτσια, δύο νούμερα μικρότερα από αυτά που φοράει συνήθως! 

Έτσι από τα… μεγαλεία της Σούπερ Λίγκας (!) ο Ισπανός επιθετικός πέρασε ένα εφιαλτικό 90λεπτο στην ήττα της ομάδας του με σκορ 2-1 από το Τορόντο, χωρίς να κάνει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης αισθητή την παρουσία του. 

«Φίλε μου είχα πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί ο καθένας έχει συνηθίσει να παίζει με τα δικά του παπούτσια. Αλλά οφείλεις να προσαρμοστείς, πάντα υπάρχει κάτι καινούριο στο ποδόσφαιρο. Η πρώτη φορά δεν είναι ποτέ εύκολη κι εγώ είχα πολύ λίγο διάστημα με την ομάδα πριν αγωνιστώ», δήλωσε σε δημοσιογράφο ο πρώην επιθετικός του Άρη. 

Ο λόγος για το ασυνήθιστο αυτό περιστατικό ήταν ότι κάποιες βαλίτσες της αποστολής της ομάδας από λάθος στο αεροδρόμιο δεν έφτασαν ποτέ στο Τορόντο, αναγκάζοντας τον Κόκε και πιθανόν ορισμένους συμπαίκτες του ή να βρουν παπούτσια κάποιου συμπαίκτη τους που να ταιριάζουν ή να… κόψουν σύριζα τα νύχια τους!

Πηγή sport-fm Read more!

Ο Πικέ τράκαρε τον Μέσι *ΒΙΝΤΕΟ*

Ο Πικέ τράκαρε τον Μέσι(video)
Τρομερά απρόσεκτος φάνηκε ο Πικέ, αφού τράκαρε το αυτοκίνητο του Μέσι. 

Και να ήταν μόνο αυτό; Σηκώθηκε κι έφυγε χωρίς καν να κοιτάξει τι ζημιά προκάλεσε. 

Δικαιολογίες, υπάρχουν για το τρακάρισμα. Ήταν πολύ αργά και κανείς παίκτης δεν ήταν συγκεντρωμένος, αφού οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα πανηγύριζαν μέσα στο λεωφορείο την κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου πρωταθλήματος και 21ου συνολικά (η Ρεάλ έχει 31). 

Ο Πικέ, μεθυσμένος από την χαρά, μάλλον, πήρε το αυτοκίνητο του για να φύγει και έκανε τη ζημιά στο αμάξι του Μέσι. 

Ούτε συγγνώμη, ούτε στάση για να διαπιστωθεί το μέγεθος την ζημιάς, ούτε σημείωμα, τίποτα. Το μόνο που έκανε ο Πικέ, ήταν να βάλει την… δεύτερη ταχύτητα να γκαζώσει και να φύγει σαν... κύριος! Τουλάχιστον, έφτασε καλά στο σπίτι του, μια και ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα μας έχει συνηθίσει να πρωταγωνιστεί συχνά και σε εξωαγωνιστικά βίντεο… 

Το βίντεο των πανηγυρισμών και της… τράκας 

 

Πηγή sport-fm Read more!

Τέλος ο Πάρντο!

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Ούργκο Πάρντο. Στη συνάντηση που είχε ο μάνατζερ του παίκτη με τη διοίκηση των «ερυθρολεύκων» δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. 
Τέλος ο Πάρντο!


Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» προσέφεραν συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 300 χιλιάδων ευρώ, δηλαδή, αυξημένες κατά 50.000 σε σχέση με το συμβόλαιο που είχε ο παίκτης, αλλά και αρκετά μπόνους… 

Οι απαιτήσεις της πλευράς του Πάρντο όμως ήταν υψηλότερες. Ο Βελγοισπανός τερματοφύλακας ζητούσε ένα συμβόλαιο με οικονομικές αποδοχές ύψους 550.000 ευρώ. 

Από την πλευρά του Ολυμπιακού έγινε σαφές ότι δεν υπάρχει πρόθεση να ανέβει στα ποσά που ζητούσε ο παίκτης, ο οποίος δεν είχε διάθεση να ρίξει τις απαιτήσεις του. 

Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» μένουν με έναν τερματοφύλακα, τον Μέγιερι, ο οποίος –φυσικά- δεν μπορεί να αποτελέσει την πρώτη επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε στην νέα αγωνιστική σεζόν. 

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει στην απόκτηση δύο τερματοφυλάκων για να καλύψει το κενό που υπάρχει στη θέση, μετά από το «διαζύγιο» με τον Πάρντο, και την απόφαση του Αντώνη Νικοπολίδη να σταματήσει την καριέρα του. 

Έτσι και το σημερινό ραντεβού μεταξύ του Ολυμπιακού και του Πάρντο –η δεύτερη συνολικά- δεν απέφερε κάποιο αποτέλεσμα. 

Οι δύο πλευρές χωρίζουν μετά από δύο χρόνια συνεργασίας. Θυμίζουμε πως ο παίκτης –αρχικά- είχε ζητήσει ένα συμβόλαιο με αποδοχές 1,2 εκατ. ευρώ, κάτι που είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των υπευθύνων του Ολυμπιακού. 

Τις ημέρες που ακολούθησαν ο Πάρντο έριξε τις απαιτήσεις του, αλλά, όπως φάνηκε και σήμερα, όχι σε σημείο που να μπορέσουν να γίνουν αποδεκτές από τους «ερυθρόλευκους». 

Πηγή sport-fm Read more!

Με τη βοήθεια του Τζινόμπιλι

Με τη βοήθεια του Τζινόμπιλι
Ο Μάνου Τζινόμπιλι είναι από τους αθλητές που έχουν έντονη φιλανθρωπική δράση και κοινωνικό έργο. Έτσι όταν πληροφορήθηκε πως στην Ουγκάντα έχει τεθεί προς ψήφιση νόμος για τη θανατική ποινή στους ομοφυλόφιλους, αποφάσισε να αναλάβει δράση. 

Κάλεσε τους fan του μέσω της σελίδας του στο «Twitter» να υπογράψουν κατά της νομοθεσίας και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Την Παρασκευή έγινε γνωστό πως ο νόμος δεν ψηφίστηκε και το σχέδιο «εξόντωσης» των gay εγκαταλείφθηκε. 

Πριν βιαστεί κανείς να πει «σιγά μην άκουσαν τον Τζινόμπιλι», απλώς ας σκεφτεί πως ο Αργεντινός σταρ των Σπερς έχει 548.347 fan στο «Twitter» και οι περισσότεροι εξ αυτών υπέγραψαν κατά του νόμου.

Πηγή sport-fm Read more!

«Πόρτα» Κιελίνι σε Ρεάλ Μαδρίτης

«Πόρτα» Κιελίνι σε Ρεάλ Μαδρίτης
Τις φήμες που τον θέλουν να «μετακομίζει» στη Μαδρίτη για χάρη της Ρεάλ διέψευσε ο Τζιόρτζιο Κιελίνι. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο αμυντικός της Γιουβέντους βρίσκεται στο στόχαστρο της «βασίλισσας» ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, για να αποτελέσει δίδυμο με τον Ρικάρντο Καρβάλιο. 

«Δεν ξέρω τίποτα αναφορικά με τα μεταγραφικά σενάρια, το μόνο που ξέρω είναι ότι θέλω να παραμείνω στη Γιουβέντους» υποστήριξε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα των “μπιανκονέρι” ο Ιταλός σέντερ μπακ. 

Ερωτηθείς μάλιστα για το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης, απάντησε: «Μέχρι πριν μερικές εβδομάδες, οι εφημερίδες έγραφαν ότι είχα ήδη ετοιμάσει τις βαλίτσες μου για την Αγγλία… Νομίζω ότι η ομάδα μου θέλει να με κρατήσει εδώ». 

Πηγή sport-fm Read more!

Πρόταση Βενγκέρ για διαιτησία

Πρόταση Βενγκέρ για διαιτησία
Μία νέα πρόταση έκανε ο Αρσέν Βενγκέρ στην αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ώστε να σταματήσει το φαινόμενο να συζητιέται ένας διαιτητής πριν ακόμη διευθύνει την αναμέτρηση. 

Αφορμή για την όλη συζήτηση προκάλεσε η κλήση σε απολογία για άλλη μια φορά του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με την κατηγορία ότι ο Σκωτσέζος προπονητής αναφέρθηκε με καλά λόγια στον Χάουαρντ Γουέμπ πριν την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι. Σύμφωνα με τη νομοθεσία απαγορεύεται να σχολιάσεις έναν διαιτητή πριν την αναμέτρηση. 

Ο Αλσατός τεχνικός υπερασπίστηκε αρχικά τον συνάδελφό του τονίζοντας ότι δεν έκανε κάτι κακό και αστειεύτηκε δηλώνοντας ότι μάλλον το λάθος του ήταν τα καλά λόγια που είπε, αφού δεν τον έχουν συνηθίσει να μιλάει έτσι για τους ρέφερι στο Νησί. 

Στη συνέχεια όμως ανέπτυξε σοβαρά το όλο θέμα, που μόνο αστείο δεν του φαίνεται: «Δεν μου αρέσουν καθόλου τα σχόλια για έναν διαιτητή πριν τον αγώνα. Μετά το ματς είναι λογικό να μπορεί να έχει λίγη ελευθερία να εκφραστεί ένας προπονητής, όμως πριν όχι. Πρέπει να αφήνει το διαιτητή ήρεμο να μπει στον αγώνα με καθαρό μυαλό». 

Ο τεχνικός της Άρσεναλ δεν έμεινε όμως μόνο στην περιγραφή του προβλήματος, αλλά προχώρησε και σε μία πρόταση προς την Ομοσπονδία: «Να γίνεται μία μυστική ψηφοφορία για την επιλογή του διαιτητή 48 ώρες πριν το ματς και να μην το ξέρει κανείς άλλος πέρα από εκείνον και την Ομοσπονδία. Να πηγαίνουμε στη σέντρα της αναμέτρησης χωρίς να ξέρουμε ποιος διαιτητής ορίστηκε. Αυτό θα κρατούσε μακριά παρόμοια προβλήματα». 

Πηγή sport-fm Read more!

Η πρωτιά του Ομπράντοβιτς και ο… άχαστος Ίβκοβιτς

Οι «αιώνιοι», έστω και με καθυστέρηση, ρίχνονται στη μάχη για την κατάκτηση του πρώτου εγχώριου τίτλου της χρονιάς. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός την Κυριακή θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας. Την ίδια ώρα όμως οι προπονητές των «πράσινων» και των «ερυθρόλευκων» θα δίνουν τη δική τους… άτυπη μονομαχία. 
Η πρωτιά του Ομπράντοβιτς και ο… άχαστος Ίβκοβιτς


Ο Ομπράντοβιτς που συγκατοικεί με τον Γιάννη Ιωαννίδη στην κορυφή του θεσμού έχοντας κατακτήσει έξι τίτλους, θα επιδιώξει να βρεθεί μόνος πρώτος. Από την άλλη ο Ίβκοβιτς, θέλει να συνεχίσει το σερί νικών που έχει στο θεσμό κόντρα στο «τριφύλλι». 

Πιο συγκεκριμένα ο «Ζοτς» έχει διεκδικήσει εννέα φορές το Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό και τα έχει καταφέρει στις έξι από αυτές. Το 2003 στη Λάρισα νίκησε στον τελικό τον Άρη (81-76), το 2005 στο Ηράκλειο επικράτησε και πάλι των «κίτρινων» (72-68), το 2006 στο Γαλάτσι επιβλήθηκε του Αμαρουσίου (68-57), το 2007 στο ΟΑΚΑ συνέτριψε τον ΑΓΟΡ (87-48) και το 2008 και 2009 στο Ελληνικό αναδείχθηκε κυπελλούχος κόντρα τον Ολυμπιακό (81-79, 80-70). Στον Ομπράντοβιτς έβαλαν… Stop σε τελικό τρεις φορές, το 2010 ο Ολυμπιακός και ο Παναγιώτης Γιαννάκης και το 2000 και 2001 η ΑΕΚ του… Ντούσαν Ίβκοβιτς! 

Ο «Σοφός» είναι άχαστος κόντρα στον Παναθηναϊκό σε τελική φάση Κυπέλλου έστω και αν αυτό δεν συνέβη με την ομάδα που κοουτσάρει τώρα. Ο Ίβκοβιτς οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου τόσο το 2000 όσο και το 2001. Και τις δύο φορές αντιμετώπισε στον τελικό τους «πράσινους» στον πάγκο των οποίων βρισκόταν ο μαθητής του και κουμπάρος του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο «Ντούντα» μετρά και μία νίκη με τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Final-4 του Κυπέλλου του 1998 στη Θεσσαλονίκη. Εκεί στον ημιτελικό οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στην ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς, επικρατώντας με 80-56. 

Συνολικά σε 20 αγώνες μεταξύ των ομάδων τους, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετρά 11 νίκες έναντι 0 του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το σίγουρο είναι πως ένας εκ των δύο θα καταφέρει εκτός από το κατακτήσει την κούπα, να διευρύνει τα θετικά... στατιστικά του! 

Όλες τις αναμετρήσεις του «Ντούντα» με τον «Ζοτς»: 

1999-00 Πρωτάθλημα Κανονική Περίοδος ΠΑΟ – ΑΕΚ 64-62 
1999-00 Πρωτάθλημα Κανονική Περίοδος ΑΕΚ – ΠΑΟ 78-69 
1999-00 Πρωτάθλημα. Πλέι Οφ ΠΑΟ – ΑΕΚ 79-69 
1999-00 Πρωτάθλημα Πλέι Οφ ΑΕΚ- ΠΑΟ 77-67 
1999-00 Πρωτάθλημα Πλέι Οφ ΠΑΟ – ΑΕΚ 88-60 
1999-00 Κύπελλο. Τελικός ΑΕΚ – ΠΑΟ 59-57 
2000-01 Πρωτάθλημα Κανονική Περίοδος ΑΕΚ – ΠΑΟ 80-67 
2000-01 Πρωτάθλημα Κανονική Περίοδος ΠΑΟ – ΑΕΚ 68-59 
2000-01 Πρωτάθλημα Πλέι Οφ ΠΑΟ – ΑΕΚ 84-80 
2000-01 Πρωτάθλημα Πλέι Οφ ΑΕΚ – ΠΑΟ 74-82 
2000-01 Κύπελλο Τελικός ΑΕΚ – ΠΑΟ 66-64 
2003-04 Ευρωλίγκα Κανονική Περίοδος ΠΑΟ – ΤΣΣΚΑ 58-69 
2003-04 Ευρωλίγκα Κανονική Περίοδος ΤΣΣΚΑ – ΠΑΟ 75-68 
2004-05 Ευρωλίγκα Κανονική Περίοδος ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ73-85 
2004-05 Ευρωλίγκα Κανονική Περίοδος ΤΣΣΚΑ – ΠΑΟ 75-72 
2004-05 Ευρωλίγκα Φάιναλ Φορ ΤΣΣΚΑ – ΠΑΟ 91-94 
2006-07 Ευρωλίγκα Πλέι οφ ΠΑΟ - Ντιναμό Μόσχας 80-58 
2006-07 Ευρωλίγκα Πλέι οφ Ντιναμό Μόσχας – ΠΑΟ 65-73 
2010-11 Πρωτάθλημα Κανονική Περίοδος ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 61-65 
2010-11 Πρωτάθλημα Κανονική Περίοδος ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 87-83



Πηγή sport-fm Read more!

Κουνάει «μαντήλι»…

Κουνάει «μαντήλι»…
Εντολή στον μάνατζέρ του, να βρει ομάδα στο εξωτερικό έχει δώσει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού προχώρησε σε αυτήν την απόφαση μετά τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε από την «πράσινη» εξέδρα κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με την ΑΕΚ την Πέμπτη. 

Με το χειρότερο τρόπο δείχνει να τελειώνει η σεζόν για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερή του από τότε που πήγε στον Παναθηναϊκό και παρά το γεγονός ότι έχασε την προετοιμασία λόγω τραυματισμού, βοήθησε πολύ τους «πράσινους», με αποκορύφωμα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο, η κακή εμφάνιση στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, αλλά και αυτή με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τον έφεραν απέναντι από τα «πυρά» της εξέδρας για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της «πράσινης» θητείας του. 

Η συμπεριφορά, αυτή του κόσμου έδειξε ότι το κλίμα για τον παίκτη έχει γίνει βαρύ και πολύ δύσκολα θα παίξει και τη νέα χρονιά στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε στο μυαλό του υπήρχε η σκέψη να κάνει το βήμα προς το εξωτερικό, κάτι που τώρα μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό, αφού ο Χριστοδουλόπουλος ζήτησε από τον μάνατζέρ του να ψάξει τνα βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ελλάδος. Το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα τα οικονομικά ανταλλάγματα που θα ζητήσει το «τριφύλλι» να μην είναι ιδιαίτερα υψηλά. 

Στο πλευρό του Χριστοδουλόπουλου βρέθηκαν οι συμπαίκτες του, οι οποίοι του έλεγαν μετά τον αγώνα: «Λάζαρε, κλείσε τα αυτιά σου. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Μη δίνεις σημασία». 

Πηγή sport-fm Read more!

Και πάλι στα ίσα!

Και πάλι στα ίσα!
Πολλοί σκληροί για να πεθάνουν αποδεικνύονται οι Γκρίζλις. Οι «αρκούδες» επικράτησαν της Θάντερ στο Μέμφις με 95-83, ισοφάρισαν σε 3-3 και η πρόκριση στους τελικούς της Δύσης, όπου ήδη περιμένουν οι Μάβερικς, θα κριθεί σε έβδομο ματς που θα γίνει την Κυριακή στην Οκλαχόμα. 

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με διαφορά 13 πόντων λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ωστόσο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος κι έφτασαν στη μεγάλη νίκη. Ο Ζακ Ράντολφ με 30 πόντους και 13 ριμπάουντ ήταν για ένα ακόμη ματς ο κορυφαίος των νικητών, ενώ ο Ράσελ Γουέστμπρουκ με 27 πόντους ξεχώρισε από τους ηττημένους. Αντίθετα, σε κάκιστη βραδιά βρέθηκε ο Κέβιν Ντουράντ, που τελείωσε το ματς με 11 πόντους (1/9 τρίποντα, 2/5 δίποντα). 

Δωδεκάλεπτα: 23-21, 44-54, 72-68, 95-83. 

Γκρίζλις: Ράντολφ 30 (13 ριμπ.), Μέιο 16, Κόνλεϊ 11 (12 ασίστ), Άλεν 10, Γκασόλ 8 (9 ριμπ.), Άρθουρ 8, Γιανγκ 7, Μπατιέ 5, Χαντάντι, Βάσκεζ. 

Θάντερ: Γουέστμπρουκ 27, Χάρντεν 14, Ντουράντ 11, Ιμπάκα 8, Πέρκινς 6, Κόλισον 6, Μέινορ 6, Σεφολόσα 4, Μοχάμεντ 1, Κουκ. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Κλείνει» Κοντοέ

«Κλείνει» ΚοντοέΠαίκτης της ΑΕΚ ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι πολύ πιθανό να γίνει ο Γιάννης Κοντοές. Η «Ένωση» βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον 24χρονο μπακ που μένει ελεύθερος από τον Πανιώνιο και παρά την αρχική διαφορά που υπήρξε μεταξύ της πρότασης και των απαιτήσεών του, υπάρχει αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. 

Ο νεαρός άσος, που μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της άμυνας, ανταποκρίνεται στα οικονομικά στάνταρ που έχουν τεθεί και οι «κιτρινόμαυροι» θα ασχοληθούν με ανάλογες περιπτώσεις. Δηλαδή με παίκτες δεδομένης αξίας (χωρίς μεγάλο ρίσκο) και ελεύθερους, Έλληνες ή από το ελληνικό πρωτάθλημα. 

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται ο Ματίας Ιγκλέσιας με τον μάνατζερ του οποίου υπάρχει προφορική συμφωνία από το χειμώνα για τριετές συμβόλαιο έναντι 250 χιλ. ευρώ ετησίως, αλλά και ο Γιώργος Γεωργιάδης, που αναμένεται να αποχωρήσει από τον Πανσερραϊκό μετά τον υποβιβασμό του. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι περιπτώσεις των Χοσέμι (κεντρικός αμυντικός), Σολτάνι (περιφερειακός φορ) και Παπαστεριανού (μέσος) από τον Ηρακλή.

Πηγή sport-fm Read more!

«Ξέρω για τον Ολυμπιακό»

«Ξέρω για τον Ολυμπιακό»
Ενήμερος για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Κάρλος Σάντσες είναι ο Φρανσίς Ντεκουριέρ, όπως δήλωσε στη Sportday. Ο πρόεδρος της Βαλενσιέν υποστήριξε, ωστόσο, ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με τους «ερυθρόλευκους» για τον 25χρονο μέσο, ο οποίος τονίζει: «Τιμή για μένα να παίξω στην κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα». Ζευγάρι «άσσων» ψάχνουν στου Ρέντη. 

«Ανοιχτό» παραμένει το θέμα της απόκτησης του Κάρλος Σάντσες από την Βαλενσιέν. Η γαλλική ομάδα μάχεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό και για το λόγο αυτόν έχουν «παγώσει» όλα τα μεταγραφικά της θέματα, με αποτέλεσμα να έχει πάρει παράταση και η περίπτωση του Κολομβιανού χαφ. Ωστόσο, όπως προκύπτει από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, υπάρχουν προχωρημένες επαφές για τον 25χρονο μέσο, η τιμή του οποίου υπολογίζεται στα 2.5 εκατομμύρια ευρώ, ίσως και λιγότερα αν η Βαλενσιέν υποβιβαστεί. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του γαλλικού συλλόγου, Φρανσίς Ντεκουριέρ, σε επικοινωνία του με τη Sportday διέψευσε πως υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τους Πειραιώτες: «Ξέρω για τον Ολυμπιακό και το ενδιαφέρον του, αλλά προσωπικά δεν έχω συγκεκριμένες επαφές και περιμένω. Αν έρθει πρόταση, ασφαλώς και θα τη μελετήσω. Η τιμή του θα οριστεί και από τη ζήτηση που θα έχει, διότι υπάρχουν κι άλλοι σύλλογοι που τον παρακολουθούν κι ενδιαφέρονται. Ο Κάρλος είναι καλός παίκτης κι εξαιρετικό παιδί, ελπίζω προς το παρόν να παραμείνει συγκεντρωμένος στη μάχη που δίνουμε για την παραμονή στην κατηγορία. Μετά τα πάντα θα πάρουν τον δρόμο τους». 

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, με δηλώσεις του που φιλοξενούνται στον “Πρωταθλητή”, έχει ζητήσει πίστωση χρόνου μέχρι να ξεκαθαρίσει το που θα παίζει η Βαλενσιέν την επόμενη σεζόν: «Δώστε μου λίγο χρόνο για να οριστικοποιηθεί η παραμονή της Βαλενσιέν στην κατηγορία και τότε θα τους πιέσω και εγώ από την πλευρά μου για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για να γίνει η μεταγραφή στα ποσά που θέλει πάνω-κάτω ο Ολυμπιακός. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να παίξω στην κορυφαία ομάδα της Ελλάδας και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω να γίνει η μεταγραφή». 

Πλην του Σάντσες, στον Ολυμπιακό έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στον Πισάρο της Ρόμα, του οποίου η παραμονή στους «τζιαλορόσι» είναι 50-50, όπως τονίζουν τα ιταλικά ΜΜΕ. Εν τω μεταξύ, εμφανίστηκε ξανά το όνομα του Τζόναθαν Λεζέρ της Άντερλεχτ, ενώ από την Ελλάδα πρώτος στόχος είναι ο Τζαμέλ Αμπντούν. 

Πηγή sport-fm Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...