ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

«Όλοι θέλουν να μας κερδίσουν»

«Όλοι θέλουν να μας κερδίσουν»
Τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε παιχνίδια με ομάδες τύπου Αστέρα Τρίπολης, τόνισε ο Άλμπερτ Ριέρα στο περιθώριο της βράβευσής του για το καλύτερο γκολ της 18ης αγωνιστικής. 

«Είμαστε μία ομάδα που όλοι θέλουν να την κερδίσουν. Είναι δύσκολο παιχνίδι, σε ένα δύσκολο γήπεδο. Έχουμε κερδίσει μία φορά εκεί για το Κύπελλο, θα κατεβούμε για να κερδίσουμε και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε», είπε για την επόμενη αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» στο πρωτάθλημα. 

«Είμαι ευχαριστημένος, τα γκολ που μπαίνουν από στημένες φάσεις είναι πάντα όμορφα! Έδωσε ηρεμία στην ομάδα (σ.σ. το γκολ), το χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή. Είμαστε πολλοί παίκτες που δουλεύουμε στα φάουλ στις προπονήσεις και αυτό είναι καλό γιατί υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσά μας. Μπορεί να υπάρξει ένα απόγευμα που στην προπόνηση θα βάλουμε γκολ όλα τα φάουλ και άλλο που δεν θα βάλουμε κανένα», ανέφερε για το γκολ-φάουλ με το οποίο ο Ολυμπιακός πέτυχε το 4-2 κόντρα στον Πανσερραϊκό: «Ήταν ένα τρελό παιχνίδι χωρίς γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με έξι στο δεύτερο»! 

«Πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορείς να βελτιώσεις. Παίζουμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή. Είμαστε 12 νέοι ποδοσφαιριστές που είμαστε μόλις τέσσερις μήνες μαζί και προσπαθούμε να δεθούμε, πιστεύουμε τα πηγαίνουμε καλά. Είμαστε μόλις τέσσερις μήνες μαζί. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα», υποσχέθηκε ο Ριέρα και κατέληξε: «Μέσα στο Καραϊσκάκη θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια για να πάρουμε στο τέλος το πρωτάθλημα». 

Ο Ριέρα βραβεύτηκε από τον παλαίμαχο της ομάδας, Πέτρο Ξανθόπουλο. «Συγχαρητήρια. Σου εύχομαι το καλοκαίρι το καλοκαιρινό τρόπαιο να είναι μεγαλύτερο και να είναι αυτό του πρωταθλήματος. Ηταν ένα υπέροχο γκολ. Ελπίζω στη συνέχεια να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος. Αλλωστε το αξίζει αυτό. Ελπίζω αυτό το γκολ να ήταν προθέρμανση για ακόμα περισσότερα στη συνέχεια», ήταν τα λόγια του προς τον Ισπανό. 

Πηγή sport-fm Read more!

Από πρωταθλητές κόσμου… καρτούν!

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλου από την Ισπανία, ενέπνευσε πολλούς, αλλά σίγουρα οι δημιουργοί των «Σίμπσονς» θα έχουν πολλά να πουν βλέποντας τους Πρωταθλητές κόσμου να γίνονται ήρωες καρτούν!
Από πρωταθλητές κόσμου… καρτούν!


Το περιοδικό «Cinemania», που ασχολείται με διοφόρων ειδών ταινίες, αποκάλυψε μια φωτογραφία που εμφανίζει την «χρυσή» ενδεκάδα της εθνικής Ισπανίας, αλλά κάπως διαφορετική. Όλοι οι παίκτες έχουν… μεταλλαχθεί σε ήρωες από την γνωστή σειρά κινουμένων σχεδίων «Σίμπσονς» και μπορούμε να πούμε πως το αποτέλεσμα είναι αρκετά επιτυχημένο. Δεν αναφέρθηκε, βέβαια αν αυτή η φωτογραφία αποτελεί μέρος μελλοντικής ταινίας κινουμένων σχεδίων, αλλά όλα είναι πιθανά.
Η ενδεκάδα της φωτογραφίας αναλυτικά από τα αριστερά στα δεξιά και απο πάνω προς τα κάτω είναι: Κασίγιας, Τόρες, Πουγιόλ, Βίγια, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Τσάβι, Ινιέστα, Σίλβα, Τσάμπι Αλόνσο και Φάμπρεγκας.
Πηγή gazzeta
Read more!

Επιβεβαιώνει για Σουάρες η Λίβερπουλ

Επιβεβαιώνει για Σουάρες η Λίβερπουλ
Το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Λουίς Σουάρες του Άγιαξ και τον Άσλεϊ Γιανγκ της Άστον Βίλα επιβεβαίωσε ο διευθυντής μεταγραφικού σχεδιασμού των «κόκκινων», Ντάμιεν Κόμολι, καθησυχάζοντας , ταυτόχρονα, τους φιλάθλους, καθώς αρνήθηκε ότι υπάρχει κρίση στις τάξεις της ομάδας. 

Όσον αφορά τον Ουρουγουανό επιθετικό, ο Κόμολι τόνισε ότι στο πρόσωπό του οι ιθύνοντες της Λίβερπουλ βρίσκουν την ταυτότητα που λείπει από τη γραμμή κρούσης, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με τον «Αίαντα». 

Επιπλέον, οι «κόκκινοι» του Μέρσεισαϊντ θα «μονομαχήσουν» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τότεναμ για την υπογραφή του Άσλεϊ Γιανγκ, παρόλο που οι «χωριάτες» δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν. 

Τέλος, για τις αιτίες της αγωνιστικής κοιλιάς που εμφανίζει η Λίβερπουλ, ο Κόμολι αρνήθηκε πως υπάρχει κρίση αλλά έλλειψη εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της ομάδας, ενώ οι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελούν τον κυριότερο λόγο για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των «κόκκινων». 

Πηγή sport-fm Read more!

Ενθουσιασμένος ο Σάρας


 Δεν έκρυψε τη χαρά του για τη νίκη μέσα στο ΣΕΦ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός γκαρντ της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ τόνισε πως έμεινε ικανοποιημένος από τη νίκη της τουρκικής ομάδας επί του Ολυμπιακού, ενώ τόνισε πως «γουστάρει να κερδίζει στην Αθήνα».
Χαρακτηριστικά, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού τόνισε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα για την πρώτη αγωνιστική του Top 16: «Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη, όμως τα πάντα είναι ανοικτά. Γουστάρω να κερδίζω στην Αθήνα».
Πηγή novasports
Read more!

Στα κίτρινα ο Μπομπαντίγια

Παίκτης του Άρη έως το τέλος της σεζόν θα είναι ο Ραούλ Μπομπαντίγια έως το τέλος της σεζόν, με τον Άρη να έρχεται σε συμφωνία για την απόκτηση του παίκτη για έξι μήνες με τη μορφή δανεισμού από την Μπορούσια Μένχεν Γκλάντμπαχ. Ο 23χρονος παίκτης αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να ξεκινήσει προπονήσεις με τους "κίτρινους".

Ο Αργεντινός επιθετικός συμφώνησε σε όλα με τους "κίτρινους" και εμφανίζεται έτοιμος να βοηθήσει τη νέα του ομάδα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, καθώς έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League. Ο 23χρονος επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ρίβερ Πλέιτ, ενώ στην συνέχεια αγωνίστηκε με τη φανέλα της Γκρασχόπερς, στην οποία είχε σημειώσει 26 γκολ σε 47 συμμετοχές. Το 2009 μετεγγράφηκε στην Γκλάντμπαχ, στην οποία όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί, λόγω του χαρακτήρα του.

Η διοίκηση του Άρη αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες την απόκτηση του παίκτη, καθώς επίσης και την ημέρα άφιξής του στη Θεσσαλονίκη, για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Πηγή novasports Read more!

Ρέινα: «Πιστός στο συμβόλαιό μου»

Ρέινα: «Πιστός στο συμβόλαιό μου»Τα πάντα για να δει τη Λίβερπουλ στην κορυφή με τον ίδιο να παραμένει στις τάξεις της ομάδας του Μερσεϊσάιντ, θα δώσει ο Ισπανός τερματοφύλακας των «Ρεντς», Πέπε Ρέινα.


Ο 28χρονος τερματοφύλακας της Λίβερπουλ παραμένει αισιόδοξος παρά την άσχημη πορεία της ομάδας του, επισημαίνοντας πως τα θετικά αποτελέσματα θα έρθουν σε βραχυπρόθεσμο χρονικό διάστημα:
«Υπήρξαν στιγμές που δεν παίξαμε καλά και δεν είχαμε καλή ψυχολογία, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να δίνεις καθημερινή μάχη για να βελτιωθείς ως σύνολο. Όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, τα έδωσα όλα από την πλευρά μου για να ανεβάσω την ομάδα.
Ήμουν πάντα αισιόδοξος, γιατί με τη στενοχώρια δεν βγαίνει τίποτα. Πλέουμε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι και θέλουμε να δούμε την ομάδα να παίρνει τα αποτελέσματα τα οποία αξίζει. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ, είναι να υποστηρίξω τους συμπαίκτες μου ψυχολογικά και να ανεβάσω όσο γίνεται την απόδοσή μου».
Για το μέλλον του ίδιου στην ομάδα, είπε:
«Ανανέωσα πέρυσι το συμβόλαιό μου και υπολείπονται ακόμη πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί. Προφανώς θέλω να είμαι μέλος μίας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό, που προσπαθεί για κάθε δυνατό τρόπαιο και απαρτίζεται από κορυφαίους ποδοσφαιριστές. Αυτά όμως περιμένω να γίνουν εδώ στη Λίβερπουλ. Η ομάδα θα επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο και εγώ θα μείνω πιστός στο συμβόλαιό μου».
Πηγή gazzeta
Read more!

«Ο Μπαλοτέλι μιλάει πολύ, αλλά σκοράρει κιόλας»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, υπερασπίστηκε τον ποδοσφαιριστή του, Μάριο Μπαλοτέλι, τονίζοντας πως το σημαντικό είναι να βάζει γκολ και αυτό το κάνει πολύ καλά.
«Ο Μπαλοτέλι μιλάει πολύ, αλλά σκοράρει κιόλας»

Ο Μάριο Μπαλοτέλι είναι κάθε βδομάδα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην Αγγλία, άλλοτε γιατί τσακώθηκε με κάποιον, άλλοτε γιατί κατηγορεί τον Μουρίνιο και γενικότερα «μιλάει» πολύ. Αυτό, βέβαια, δεν μειώνει καθόλου την προσφορά του «Σουπερμάριο» στους «πολίτες», κάτι που αναγνωρίζει και ο προπονητής του: «Ναι μιλάει, αλλά έχει πετύχει 8 τέρματα σε 11 αγώνες. Εμένα το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι τραυματίζεται πολύ συχνά».
Πηγή gazzeta Read more!

Ετό υπέρ Μπενίτεθ

Ετό υπέρ Μπενίτεθ

Υποστηρικτή στο πρόσωπο του Σαμουέλ Ετό βρήκε ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο Καμερουνέζος επιθετικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον μέχρι πρότινος προπονητή του στην Ίντερ.


«Δεν συμφωνώ με την κριτική που δέχθηκε ο Μπενίτεθ για όλη τη θητεία του στην Ίντερ. Σε μερικούς αγώνες παίξαμε πολύ καλά, αλλά μετά κάτι έγινε στα αποδυτήρια και έτσι τελείωσε. Προσωπικά δεν μπορώ να μιλήσω άσχημα γι αυτόν  επειδή τον ξέρω από τότε που ήμουν 17 χρονών και πάντα είχα καλή σχέση μαζί του», τόνισε στον ιταλικό Τύπο.

Στη συνέχεια ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα μίλησε για κάποιους προπονητές. Αρχικά αναφέρθηκε στον Φάμπιο Καπέλο. «Ήταν ο πρώτος μου προπονητής στην Ευρώπη και με βοήθησε να γίνω ένας από τους καλύτερους», ενώ μετά μίλησε για τον Λουίς Αραγονιές: «Είναι σαν πατέρας για μένα, αν έφτασα εδώ που είμαι το χρωστάω σε αυτόν». Τέλος για τον Πεπ Γκουαρντιόλα είπε: «Είναι ένας εξαιρετικός τεχνικός, είχαμε κάποιες διαφωνίες, αλλά έχουμε καλή σχέση».

Κλείνοντας σχολίασε την ρατσιστική επίθεση που είχε δεχθεί σε έναν αγώνα απέναντι στη Σαραγόσα για το ισπανικό πρωτάθλημα: «Ήταν μια πολύ άσχημη κατάσταση. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να πληρώσει κάποιος εισιτήριο για δει μια μαϊμού να παίζει».
Read more!

«Καίει» τον ΠΑΟΚ η αστυνομία


 Επιβαρυντική για την υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟΚ είναι η έκθεση της αστυνομίας για τα επεισόδια του Βόλου. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για προσπάθεια οπαδών του ΠΑΟΚ να εισέλθουν στις εξέδρες, χωρίς έλεγχο, ενώ αναφέρονται και οι φθορές που προκλήθηκαν στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
Αναλυτικά η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει: «1. Πριν την έναρξη του αγώνα , ομάδα 400 περίπου οπαδών του ΠΑΟΚ με διακριτικά του συλλόγου, επιχειρούν να εισέλθουν χωρίς έλεγχο στην 3η πεζογέφυρα που οδηγεί στο βορεινό πέταλο που θα φιλοξενηθούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Τους εμποδίζουν την είσοδο οι άνδρες των ΜΑΤ και αρχίζει η επίθεση των οπαδών με κυβόλιθους που ξήλωσαν από το δάπεδο του δρόμου (αναφέρει η αστυνομική έκθεση). Εκεί γίνεται για πρώτη φορά αναγκαστική χρήση δακρυγόνων.
2. Περίπου 1000 οπαδοί του ΠΑΟΚ, έχοντας μπει στο πέταλο, καταστρέφουν τα υδραυλικά των τουαλετών που υπάρχουν στο χώρο των κερκίδων του χώρου αυτού, σιφόνια και βρύσες και δημιουργώντας εκτεταμένες καταστροφές τα εκσφενδονίζουν στους αστυνομικούς. Εκεί πλέον γίνεται εκτεταμένη χρήση δακρυγόντων με τις γνωστές συνέπειες.
3. Οπαδοί του ΠΑΟΚ παράλληλα σπάζουν καθίσματα της βόρειας κερκίδας τα οποία πετούν στον αγωνιστικό χώρο ή στους αστυνομικούς της διμοιρίας ΜΑΤ. Παράλληλα βάζουν φωτιά σε αρκετά καθίσματα και δεν επιτρέπουν στο όχημα της πυροσβεστικής να πλησιάσει για να σβήσει την εκδηλωθείσα φωτιά, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά του οχήματος».
Ο ΠΑΟΚ ποντάρει στην απεργία των δικηγόρων, προκειμένου να καθυστερήσει η εκδίκαση της υπόθεσης. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στον «Δικέφαλο» του Βορρά να υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό αγώνα του κυπέλλου Ελλάδος, παρουσία των οπαδών του στις εξέδρες της Τούμπας.
Πηγή novasports
Read more!

Με οδηγό τον Ρόουζ


Με μια ακόμα καταπληκτική εμφάνιση του Ντέρικ Ρόουζ, οι Σικάγο Μπουλς επικράτησαν 82-77 των Ντάλας Μάβερικς. Ο παίκτης των «ταύρων» είχε 26 πόντους στην συγκερκιμένη αναμέτρηση και ήταν ο μόνος παίκτης της ομάδας του, ο οποίος είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Από την πλευρά των ηττημένων, ο Νοβίτσκι είχε 19 πόντους.
Οι περίοδοι: 19-20, 25-15, 12-25, 26-17
Μπουλς: Ντενγκ 7, Γκίμπσον 4, Τόμας 9, Μπόγκανς 6, Ρόουζ 26, Κόρβερ 9, Μπρέβερ 8, Ουάτσον 8, Ασίκ 5.
Μάβερικς: Νοβίτσκι 19, Πάβλοβιτς 3, Τσάλντερ 12, Κιντ 8, Στίβενσον 12, Τέρι 12, Μάριον 6, Χέιγουντ 3, Μπαρέα 2.
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:
Σάρλοτ Μπομπκάτς - Φιλαντέλφεια 76ers 100-97
Πόρτλαντ Μπλέιζερς - Λος Άντζελες Κλίπερς 108-93
Πηγή Novasports
Read more!

«Πρέπει να νικηθεί η Μπαρτσελόνα»

«Πρέπει να νικηθεί η Μπαρτσελόνα»
Ο Γουέιν Ρούνεϊ, σε δηλώσεις του σε αγγλικά μέσα, τόνισε πως για να έχει κάποια ομάδα ελπίδες να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης, πρέπει να νικήσει την Μπαρτσελόνα.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραδέχθηκε πως η ομάδα των Καταλανών παίζει την καλύτερη μπάλα αυτή την περίοδο και πως για να έχει κάποια ελπίδα η ομάδα του για το Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να ηττηθεί η Μπάρτσα: «Πρέπει να νικηθεί η Μπαρτσελόνα. Είναι φανταστική ομάδα και όλοι θα την θυμούνται όπως την παλιά Ρεάλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Το ποδόσφαιρο που παίζουν χαίρεσαι πραγματικά να το παρακολουθείς. Για μένα, αν κάποια ομάδα κερδίσει την Μπαρτσελόνα, μπορεί να πει πως έχει σημαντικές ελπίδες να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ».
Πηγή gazzeta Read more!

«Ψήνεται» ανταλλαγή Ράμος-Εβρά!

Πλησιάζουμε το τέλος της χειμερινής περιόδου μεταγραφών και ίσως ήρθε η ώρα για την πρώτη ευρωπαϊκή μεταγραφική «βόμβα», καθώς Ρεάλ και Γιουνάιτεντ σκέφτονται «τράμπα» Εβρά και Σέρχιο Ράμος.
«Ψήνεται» ανταλλαγή Ράμος-Εβρά!

Σύμφωνα με ξένα σάιτ, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον θεωρεί ιδανικό για την ομάδα του τον Σέρχιο Ράμος, και θα έκανε το παν για να τον δει στα «κόκκινα». Για τον Ισπανό, που το τελευταίο διάστημα δεν είναι και πολύ ικανοποιημένος από το κλίμα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η Άρσεναλ, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» σχεδιάζουν στην πρότασή τους να προτείνουν ως έμψυχο αντάλλαγμα τον Πατρίς Εβρά. Η Ρεάλ, από την άλλη, ψάχνει ένα καλό αριστερό μπακ, έχει στα υπόψη της τον Φάμπιο Κοεντράο, αλλά και η περίπτωση του Εβρά ίσως «γλυκάνει» τους Μαδριλένους.
Πηγή gazzeta Read more!

Ανακοίνωσε Δερμιτζάκη ο Αστέρας!

Ανακοίνωσε Δερμιτζάκη ο Αστέρας!
Αίσιο τέλος και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από όσο αρχικά είχε γίνει λόγος, υπήρξε στις συζητήσεις του Παύλου Δερμιτζάκη με τον Αστέρα Τρίπολης. 

Οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε προφορική συμφωνία από το βράδυ της Πέμπτης και παρά τις πληροφορίες ότι θα αναλάμβανε την ομάδα μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, τελικά η ανακοίνωση της πρόσληψής του για 1,5 έτος έγινε σήμερα. Πάντως, στον αγώνα με τους Πειραιώτες δεν θα βρίσκεται στον πάγκο ο νεαρός τεχνικός. 

Η ανακοίνωση: 

«Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την συνεργασία της για τον επόμενο ενάμιση χρόνο με τον προπονητή κ. Παύλο Δερμιτζάκη».

Πηγή sport-fm Read more!

«Φουλάρει» ο Μενδρινός

«Φουλάρει» ο Μενδρινός
Καλύτερα μέρα με τη μέρα είναι ο Κώστας Μενδρινός, ο οποίος έκανε προπόνηση σε εντονότερο ρυθμό σήμερα. 

Ο μέσος του Άρη θα δοκιμάσει το Σάββατο να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα της ομάδας και να δει πως θα αντιδράσει το πόδι του, ενώ δεν υπολογίζεται για την αναμέτρηση της Κυριακής, με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. 

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος δεν υπολογίζει για το συγκεκριμένο ματς ούτε τους Κόκε, Πρίττα, Οριόλλ, η αποθεραπεία των οποίων είναι σε πολύ καλό δρόμο. 

Όσον αφορά τους νεοαποκτηθέντες, ο Νέρι Καστίγιο ξεκίνησε ένα ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης, ώστε να βρεθεί σε αγωνιστική κατάσταση το συντομότερο δυνατό, σε αντίθεση με τους Σακάτα και Περέιρα, οι οποίοι ακολουθούν το κανονικό πρόγραμμα των «κιτρίνων» και θα βρεθούν, όπως όλα δείχνουν στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην Κρήτη. 

Πηγή sport-fm Read more!

Μέσι εναντίον Κριστιάνο *ΒΙΝΤΕΟ*

Μέσι εναντίον Κριστιάνο (video)
Τη διαφορά μεταξύ του «καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο» και του «μοντέλου» Κριστιάνο Ρονάλντο τονίζει σε διαφημιστικό σποτάκι η adidas. H «κόντρα» των δύο, τώρα και σε καρτούν!

Δείτε το σποτάκι της adidas που πικάρει τον Κριστιάνο και αποθεώνει τον Λιονέλ Μέσι. Μάλιστα, τον δείχνει ναι περνάει – ανάμεσα σε πολλούς άλλους – και τον Κριστιάνο Ρονάλντο λίγο πριν σκοράρει.

Ενδεικτικό είναι το σχόλιο της διαφήμισης: «Μια μεγάλη αθλητική εταιρεία πιστεύει σ’ εσένα, γίνεται χορηγός σου, αλλά δεν σε μετατρέπει σε μοντέλο! Μην παρασύρεσαι, εσύ είσαι ποδοσφαιριστής!»
http://www.youtube.com/watch?v=adiQ7Mms5Zs&feature=player_embedded

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο... Βασιλιάς της Τούμπας

Βιεϊρίνια
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια τείνει να εξελιχθεί στον νέο ηγέτη του ΠΑΟΚ, αφού τα γκολ του έχουν δώσει σημαντικούς βαθμούς στο πρωτάθλημα, πρόκριση στην Ευρώπη και προβάδισμα στο Κύπελλο Ελλάδας. Το sport24.gr θυμάται πως ξεκίνησε και που βρίσκεται σήμεραΤο πιο σημαντικό πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή που ξεκινάει την καριέρα του σε μία ομάδα είναι ένα. Να έχει εξέλιξη μέσα από τους αγώνες της ομάδας και να μπορέσει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της βασικής ενδεκάδας.Βλέποντας την καριέρα του Βιεϊρίνια στην Ελλάδα από το ξεκίνημα του στον ΠΑΟΚ μέχρι και σήμερα, το συμπέρασμα είναι ένα. Ο Πορτογάλος άσος είναι ένα από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά προϊόντα που έχουν έρθει ποτέ στη χώρα μας.Πως βρέθηκε ο Βιεϊρίνια στον Δικέφαλο του Βορρά; Ο Φερνάντο Σάντος τον έφερε από την Πόρτο, εκμεταλλευόμενος τις καλές σχέσεις που έχει με την διοίκηση της ομάδας, με την μορφή δανεισμού και ο Πορτογάλος άσος με το καλημέρα έδειξε πως άξιζε τα χρήματα που δαπανήθηκαν στο τέλος της σεζόν.

Βέβαια η πρώτη του σεζόν δεν ήταν ονειρεμένη, αφού είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, ενώ το μεγαλύτερο του πρόβλημα ήταν το τελείωμα των φάσεων. Το ταλέντο του όμως έκανε "μπαμ" και έτσι ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποφάσισε να επενδύσει στον νεαρό άσο.

Συνολικά τη σεζόν 2008-2009 ο Βιεϊρίνια είχε 21 συμμετοχές και ένα γκολ στο ματς με την ΑΕΚ στον Τούμπα (3-1 για τον ΠΑΟΚ).

Βελτίωση στο κατακόρυφο

Από την επόμενη σεζόν κιόλας ο (τότε) 23χρονος ποδοσφαιριστής άρχισε να δείχνει σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι του. Καταρχάς συμμετείχε στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, σκόραρε πιο συχνά, ενώ έκανε ένα καλό δίδυμο με τον Μουσλίμοβιτς.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι μπήκε στο πετσί της ομάδας. Άρχισε να γίνεται ένα με την ομάδα και την νοοτροπία της, γεγονός που τον βοήθησε στο να εξελιχθεί. Η παρουσία του Φερνάντο Σάντος επίσης έπαιξε μεγάλο ρόλο, αφού δούλεψε πολύ με τον Βιεϊρίνια και αυτός από την πλευρά του δούλεψε πολύ σε ατομικό επίπεδο.

Ηγέτης...

Τι άλλαξε φέτος στον Βιεϊρίνια σε σχέση με την περσινή σεζόν; Ο Πορτογάλος έχει την φυσική εξέλιξη που περιμένουν όλοι. Βλέποντας πως ο Ίβιτς και ο Γκαρσία έχουν αρχίσει και μεγαλώνουν, άρχισε να παίρνει επάνω του τα παιχνίδια και με κρίσιμα γκολ χάρισε σημαντικές νίκες.

Συγκεκριμένα έχει σκοράρει γκολ στο ματς με την ΑΕΚ (2-1 γκολ στο 88'), στο ματς με τον Ηρακλή (1-0), γκολ με την Φενέρμπαχτσε και την Βιγιαρέαλ για την Ευρώπη (1-0 έληξαν και τα δυο), όπως και στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη.

Φέτος λοιπόν ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Δείχνει να έχει αντιληφθεί τον ρόλο του μέσα στην ομάδα και έχει αποδεχθεί να ηγηθεί του ΠΑΟΚ στα δύσκολα. Το κακό για τον Δικέφαλο όμως είναι πως την εξέλιξη του έχουν εντοπίσει και αρκετές ομάδες του εξωτερικού.

Το αν θα αποφασίσει γίνει σύμβολο του ΠΑΟΚ ή θα αποχωρήσει το καλοκαίρι είναι πλέον στο δικό του χέρι, γιατί για την αξία του είναι βέβαιο πως σε λίγους μήνες οι προτάσεις θα πέσουν βροχή...

Πηγή sport24
Read more!

Αυτή (θα) είναι η Μεσογειακή Λίγκα


Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κήρυξε την έναρξη της δημόσιας συζήτησης της Μεσογειακής Λίγκας. Προφανώς οι διεργασίες έχουν προχωρήσει. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες ομάδες περιλαμβάνει το σχέδιο, πού θα βρεθούν τα λεφτά και τι θα γίνει με την Α1, αν γεννηθεί τελικά η νέα λίγκα.Μιλώντας στο Sport TV και στο περιθώριο της κοπής της πίτας της ΕΣΚΑ, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έκανε για πρώτη φορά λόγο δημοσίως περί της Μεσογειακής Λίγκας. Ή "λίγκας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου με τη συμμετοχή αραβικών κρατών", όπως την περιέγραψε.Επειδή ο πρόεδρος της ΕΟΚ ούτε χθεσινός είναι ούτε αφελής, δεν ανοίχτηκε τυχαία. Ούτε προανήγγειλε στην τύχη ότι "μέσα στον Φεβρουάριο θα υπάρξουν μεγάλες εξελίξεις". Προφανώς κάτι έχει στα χέρια του.

Τι ακριβώς, δεν γνωρίζουμε. Άλλωστε το θέμα της Μεσογειακής Λίγκας μπορεί να... σέρνεται εδώ και κάμποσο καιρό, από τότε που έγραψε για πρώτη φορά σχετικά η εφημερίδα SportDay, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η πληροφόρηση επ' αυτού είναι από ανεπαρκής ως ανύπαρκτη. Περισσότερο σε επίπεδο φημών κινείται, παρά σε οτιδήποτε άλλο.

Τα στόματα όσων είναι πιθανό να γνωρίζουν παραμένουν κλειστά, επομένως δεν μπορεί να έχει κανείς σαφή εικόνα του τι πάει να γίνει. Και, πολύ περισσότερο, αν θα γίνει τελικά. Το Sport24.gr προσπάθησε πάντως να συλλέξει από εδώ και από εκεί κάποιες πληροφορίες και επιχειρεί να παρουσιάσει ένα βασικό... προσχέδιο αυτής της εικόνας.

Ποιοι θα παίζουν

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στη νέα λίγκα είναι το κεντρικής σημασίας ζητούμενο. Είναι προφανές πως για να ζητηθεί από τηλεοράσεις και χορηγούς να επενδύσουν χρήματα στο νέο οργανισμό και να τον στηρίξουν, θα πρέπει το "πακέτο" των ομάδων που θα τον απαρτίζουν να είναι το πλέον ανταγωνιστικό. Με άλλα λόγια θα πρέπει σε αυτό το καινούριο πρωτάθλημα να πάρουν μέρος οι καλύτεροι, αλλιώς δεν μπορεί να έχει καμία τύχη.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος προσδιόρισε τη νέα λίγκα ως "λίγκα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου με τη συμμετοχή αραβικών κρατών" κι αυτή η γεωγραφική οριοθέτηση "προδίδει" κάποιες από τις ομάδες που περιλαμβάνονται στο πλάνο.

Σύμφωνα και με κάποιες πληροφορίες του Sport24.gr το σχέδιο της νέας λίγκας περιλαμβάνει τις παρακάτω ομάδες: Από την Ελλάδα Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και μία τρίτη, πιθανότατα ο Άρης, στον οποίο έχει ήδη γραφεί ότι έχει γίνει κρούση. Από την Τουρκία Εφές Πίλσεν, Φενερμπαχτσέ και μία τρίτη ακόμα. Από το Ισραήλ Μακάμπι Τελ Αβίβ και μία ακόμα, πιθανόν η Χάποελ Ιερουσαλήμ ή η Χάποελ Γκιλμπόα. Από τη Σερβία η Παρτιζάν (οι Σέρβοι έχουν ήδη γράψει πως δέχτηκε κρούση) και ο Ερυθρός Αστέρας, οι οποίες πάντως ανήκουν ήδη στην Αδριατική Λίγκα. Από την Κύπρο η ΑΕΛ ή το ΑΠΟΕΛ, που είναι οι πιο εύρωστες οικονομικά ομάδες. Από τη Βουλγαρία η Λουκόιλ Ακαντέμικ, που φτιάχνει και καινούριο γήπεδο στη Σόφια. Μία ομάδα από την Ουκρανία (ίσως η Άζοβμας), η οποία φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τη Μεσόγειο, έχει όμως σχέση και μάλιστα πολύ στενή, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της, Αλεξάντερ Βολκόφ, με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Και βέβαια μια ομάδα από το Κατάρ.

Δεν χρειάζεται να είναι μάγος κανείς για να καταλάβει το ότι οι Άραβες από το Κατάρ προσκαλούνται λόγω των... πετροδολαρίων τους. Κι επειδή και οι ίδιοι ενδιαφέρονται σφόδρα για την επέκταση των αθλητικών δραστηριοτήτων τους (ιδιαίτερα ενόψει της διοργάνωσης του Μουντιάλ ποδοσφαίρου του 2022), έρχονται... τρέχοντας. Μάλιστα όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες, για να μειωθεί η απόσταση και να μην τρέχουν όλοι οι υπόλοιποι στο Κατάρ, θα φιλοξενηθούν πιθανότατα στην Κύπρο, όπου οι σεΐχηδες κάνουν ήδη business με την κυβέρνηση της χώρας.

Επαφές με όλες αυτές τις ομάδες έχουν προφανώς γίνει, αλλά αν και ποιες εξ αυτών έχουν συμφωνήσει, παραμένει άγνωστο. Κάποιοι λένε πως το θέμα των συμμετοχών έχει κλείσει και γι' αυτό ο Γιώργος Βασιλακόπουλος βγήκε και μίλησε δημόσια. Όμως ας κρατήσουμε μικρό καλάθι...

Πού θα βρεθούν τα λεφτά

Διοργάνωση πρωταθλήματος χωρίς να υπάρχουν χρήματα που θα στηρίξουν, συντηρήσουν και συμβάλουν στην ανάπτυξή του δεν νοείται. Κατά συνέπεια η εξεύρεση πόρων από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες αποτελεί κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα. Το οποίο φυσικά βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το ποιες ομάδες θα απαρτίζουν τη λίγκα. Αν το πακέτο είναι ελκυστικό, θα είναι και πιο εύκολη η εξοικονόμηση των πόρων.

Σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα εφαρμοστεί η κεντρική διαχείρισή τους, άλλωστε είναι κοινά αποδεκτό πως αυτό το μοντέλο είναι το πλέον ενδεδειγμένο. Η λίγκα θα διαπραγματεύεται κεντρικά με τα ενδιαφερόμενα κανάλια στις διάφορες χώρες και στη συνέχεια θα διανέμει τα έσοδα στις ομάδες με κριτήρια που θα θεσπιστούν.

Ζήτημα μπορεί να προκύψει αν αναζητηθεί τηλεοπτική στέγη για ένα πρωτάθλημα που θα αρχίσει το προσεχές φθινόπωρο, δεδομένου ότι τα κανάλια έχουν ήδη καταρτίσει τους προϋπολογισμούς τους και θα είναι δύσκολο να εξευρεθούν νέα κονδύλια. Λέγεται πάντως ότι έχουν ήδη γίνει κάποιες συζητήσεις με διαφημιστικές εταιρείες στη βάση ενός δυνητικού πακέτου ομάδων και έχει ήδη αρχίσει μια σχετική προεργασία, ώστε να κινηθούν άμεσα οι εξελίξεις όταν οριστικοποιηθεί η δημιουργία της λίγκας.

Σε ό,τι αφορά τους χορηγούς, είναι προφανές ότι η συμμετοχή των Αράβων από το Κατάρ έχει κομβική σημασία. Διότι από μπάσκετ μπορεί να μη... σκαμπάζουν πολλά, όμως δολάρια έχουν άφθονα και από τη στιγμή που θέλουν να τα επενδύσουν είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι, έστω κι αν η Μεσόγειος τούς πέφτει λίγο μακριά. Η λογική λέει πως στις δικές τους χορηγίες θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό το οικονομικό οικοδόμημα της νέας λίγκας.

Από εκεί και πέρα, φυσικά, αναζητούνται κι άλλοι σπόνσορες και υπ' αυτή την έννοια η νέα λίγκα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ευθέως ανταγωνιστική με τις άλλες λίγκες αυτού του είδους, δεδομένου ότι δεν είναι δα και τόσο πολλές οι εταιρείες που επενδύουν στο μπάσκετ στην Ευρώπη. Ήδη, μάλιστα, κάποιες φήμες κάνουν λόγο για προσέγγιση ακόμα και αυτής της Turkish Airlines (με τη λογική φυσικά της συμμετοχής τριών τουρκικών ομάδων στη λίγκα), η οποία έχει κάνει δυναμικό μπάσιμο στα αθλητικά πράγματα της "γηραιάς ηπείρου" τα τελευταία χρόνια και είναι βασικός χορηγός της Ευρωλίγκας!

Τι είδους λίγκα θα είναι

Ένα ακόμα ζήτημα που πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι το καθεστώς υπό το οποίο θα συμμετέχουν οι ομάδες στη νέα λίγκα. Θα πρόκειται δηλαδή για κλειστή λίγκα, με συγκεκριμένο αριθμό ομάδων που δεν θα μεταβάλλεται, ή θα δοθεί η δυνατότητα μερικής ανανέωσης των συμμετεχόντων; Αν δηλαδή θα ισχύσει κάτι ανάλογο με τα τριετή και μονοετή συμβόλαια που δίνει η Ευρωλίγκα. Τούτο παραμένει ασαφές.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να καθοριστεί και το σύστημα διεξαγωγής, αλλά αυτό είναι το πιο εύκολο. Αν βρεθούν ομάδες και χρήματα, τότε το σύστημα διεξαγωγής δεν είναι τίποτα. Γι' αυτό άλλωστε δεν φαίνεται να έχει γίνει ακόμα σοβαρή κουβέντα επί του θέματος, όπως και για άλλα τέτοιου είδους θέματα, όπως η διαιτησία κλπ.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στη νέα λίγκα θα αποσχιστούν μερικώς από τα εθνικά τους πρωταθλήματα. Δεν θα αγωνίζονται, δηλαδή, στην κανονική περίοδο, αλλά θα μπαίνουν κατ' ευθείαν στα πλέι οφ, όπου θα διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή. Ό,τι δηλαδή ισχύει ήδη στην Αδριατική Λίγκα. Κι εδώ που τα λέμε, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις ομάδες που (λέγεται ότι) θα πάρουν μέρος στη νέα λίγκα, συμμετέχουν και στην Ευρωλίγκα, επομένως είναι πρακτικά αδύνατο να παίρνουν μέρος ταυτόχρονα σε τρεις διοργανώσεις.

Τι θα γίνει με την Α1

Κάτι που γεννά ένα ακόμα ερώτημα: αν τελικώς γεννηθεί η Μεσογειακή-ή όπως αλλιώς κι αν λέγεται-Λίγκα, ποιο θα είναι το μέλλον της ελληνικής Α1; Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν φαίνεται να νοιάζεται ιδιαίτερα. "Δεν βλέπω να γίνεται ανταγωνιστική η Α1, γι' αυτό οραματιζόμαστε τη νέα λίγκα", είπε μέσες άκρες στις δηλώσεις του στο Sport TV κι αυτό προοιωνίζεται ακόμα πιο δύσκολες ημέρες για τις ομάδες που δεν θα παίξουν στην καινούρια Λίγκα.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα το καθεστώς υπό το οποίο θα συμμετέχουν οι ομάδες στο υπό δημιουργία πρωτάθλημα. Αυτό αφήνει ανοικτό παράθυρο για την υλοποίηση μιας σκέψης που υπάρχει και σύμφωνα με την οποία η τρίτη ελληνική ομάδα της Μεσογειακής Λίγκας, μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δεν θα είναι η ίδια κάθε χρόνο, αλλά θα προκύπτει μέσα από τη σεζόν στην Α1.

Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα κίνητρο για τις ομάδες που θα μείνουν εδώ να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να προσπαθήσουν να φανούν ανταγωνιστικές ώστε να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για μια πιο εύρωστη λίγκα με τα αντίστοιχα οφέλη (αφού έτσι κι αλλιώς το πρωτάθλημα δεν μπορούν να το διεκδικήσουν από τους δύο "αιώνιους").

Παρ' όλα αυτά εγείρονται πολλά ερωτηματικά με πιο βασικό το ποιος θα συντηρήσει ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Αν τα κανάλια κληθούν να ξοδέψουν χρήματα για τα πακέτα της Ευρωλίγκας και της Μεσογειακής Λίγκας, που είναι και τα πλέον εμπορικά, τότε δεν θα έχουν άλλα να δώσουν για την κουτσουρεμένη Α1. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως μιλάμε για μπάσκετ, που έτσι κι αλλιώς υστερεί δραματικά σε δημοφιλία έναντι του ποδοσφαίρου. Το ίδιο θα ισχύσει ασφαλώς και για τους χορηγούς, τα πράγματα δε γίνονται ακόμα πιο δύσκολα δεδομένου του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος.

Χωρίς χρήματα, λοιπόν, πώς θα φτιαχτούν ομάδες και πώς θα γίνει πρωτάθλημα στην Ελλάδα; Αν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θέλει να δώσει "διέξοδο σε κάποια σωματεία που θέλουν να πρωταγωνιστούν στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο", τι σκέφτεται να κάνει με τα υπόλοιπα, που δεν έχουν τέτοιες βλέψεις, αλλά απλώς επιδιώκουν τη συμμετοχή σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα; Εκτός των όσων αφορούν τη νέα λίγκα, θα πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις και σε αυτά τα ερωτήματα.

Πηγή sport24

Read more!

Βλέπει Κρέσιτς η Μπάγερν

Βλέπει Κρέσιτς η Μπάγερν
Η πολύ καλή σεζόν και οι εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Ντάριο Κρέσιτς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έχουν προσελκύσει σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ το ενδιαφέρον της Μπάγερν.

Όπως σημειώνουν τα Μέσα από τη χώρα του κίπερ του ΠΑΟΚ, ο 27χρονος τερματοφύλακας του «Δικεφάλου του Βορά» είναι στη μεταγραφική λίστα της γερμανικής ομάδας και άνθρωπος της ομάδας, θα παρακολουθήσει τον Κρέσιτς στα επόμενα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα είναι πρώιμο ακόμη ενώ το συμβόλαιο του παίκτη με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, λαμβάνει φινάλε το 2013.

Παράλληλα, ο ίδιος μίλησε στην έκδοση 24 sata και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σε μερικές ώρες θα ξέρω περισσότερα. Δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα για την Μπάγερν, Έχω μερικές προσφορές από την Μπουντεσλίγκα και από δυο ή τρεις ιταλικές ομάδες αλλά θα γνωρίζω περισσότερα σε μερικό καιρό».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μίτσελ, ένα εργαλείο στο κέντρο της ΑΕΚ

Ο Μίτσελ από προπόνηση της Σπόρτινγκ Χιχόν (2009)

Ο Μιγκέλ Μάρκος Μαδέρα, πιο γνωστός ως Μίτσελ, έφτασε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα και σήμερα αναμένεται να υπογράψει το καινούργιο του συμβόλαιο με την «Ένωση». Ο Ισπανός χαφ δόθηκε δανεικός στην ΑΕΚ για έξι μήνες από την Μπέρμιχαμ, στην οποία αγωνίζεται εδώ και έναν χρόνο.

Το Sport24.gr παρουσιάζει την μέχρι σήμερα καριέρα του Μίτσελ, για τον οποίο μας μίλησε ο Θιριάκο Κάνο, ο πρώην προπονητής της Σπόρτινγκ που τον καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα του Χιχόν πριν έξι χρόνια.

Για το photostory πατήστε εδώ.

Ο Miguel Marcos Madera γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1985 στην Pola de Lena, ένα μικρό χωριό στο διαμέρισμα των Αστούριας στη Βόρεια Ισπανία. Από μικρός έδειξε την κλίση του στο ποδόσφαιρο και ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από τα παιδικά τμήματα της τοπικής ομάδας Pilar. Στα 14 χρόνια του μπήκε στις ακαδημίες της Οβιέδο, όπου παρέμεινε μέχρι το 2003, όταν και αναγκάστηκε να φύγει για την «αιώνια» αντίπαλο, Σπόρτινγκ του Χιχόν, αφού ο σύλλογος της πρωτεύουσας των Αστούριας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούσε να συντηρήσει τα εφηβικά τμήματα.

Στην Σπόρτινγκ ο Μίτσελ έγινε αμέσως βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα των Νέων και στο τέλος της πρώτης του σεζόν κατέκτησε το Πρωτάθλημα Νέων Ισπανίας, κερδίζοντας στον τελικό την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ίδιος αναδείχθηκε MVP του τελικού και ο τότε προπονητής του, Αλεχάνδρο Μενέντεθ, πήρε μεταγραφή στους «μερένγκες». Την επόμενη χρονιά (2004-05) ο Μίτσελ αγωνίστηκε με την Sporting B στην Tercera División, έχοντας 33 συμμετοχές και 2 γκολ. Στο ξεκίνημα της περιόδου 2005-06, ο τότε προπονητής της πρώτης ομάδας, Θιριάκο Κάνο, τον πρόσεξε και του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του με τους «μεγάλους» που τότε αγωνίζονταν στην Segunda División.

Με αντίπαλο τον Τσάβι σε αγώνα της Σπόρτινγκ με την Μπαρτσελόνα (2009)

Ο Μίτσελ δεν διέψευσε τις προσδοκίες του Κάνο και καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα, με την οποία εκείνη τη χρονιά είχε 24 συμμετοχές και 1 γκολ. Την επόμενη σεζόν (2006-07) η Σπόρτινγκ προσέλαβε στον πάγκο της τον Μανουέλ Πρεθιάδο, ο οποίος όχι μόνο διατήρησε τον Μίτσελ στην πρώτη ομάδα, αλλά του έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κέντρο του γηπέδου. Ο Μιτσέλ έκλεισε τη χρονιά με 35 συμμετοχές και 3 γκολ. Αποτελούσε πλέον αναντικατάστατο μέλος της Σπόρτινγκ που μπήκε στη σεζόν 2007-08 με μοναδικό στόχο την άνοδο και επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία.

Η περίοδος 2007-08 ήταν η πιο επιτυχημένη του Μίτσελ, ο οποίος με 36 συμμετοχές (3 γκολ) βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να καταλάβει την 3η θέση στην τελική βαθμολογία της Segunda División και να πάρει το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο – μαζί με τις Νουμάνθια και Μάλαγα – για την Πριμέρα Ντιβισιόν. Ήταν μια μεγάλη ημέρα για την Σπόρτινγκ και το Χιχόν, αφού η ομάδα είχε συμπληρώσει μια δεκαετία μακριά από τα «σαλόνια» της μεγάλης κατηγορίας. Ο Πρεθιάδο επιβράβευσε τον Μίτσελ για τη συνεισφορά του στην άνοδο, δίνοντάς του το περιβραχιόνιο του δεύτερου αρχηγού της ομάδας.

Με αντίπαλο τον Τσάμπι Αλόνσο της Ρεάλ Μαδρίτης (2009)

Στην πρώτη του χρονιά στην Primera División (2008-09), ο Μίτσελ είχε συνολικά 36 συμμετοχές (30 στο Πρωτάθλημα και 6 στο Κύπελλο) και έζησε ένα από τα μεγαλύτερα θρίλερ της ποδοσφαιρικής σεζόν στην Ισπανία. Ενώ απέμεναν 9 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της Λίγκα, η Σπόρτινγκ βρέθηκε στη 17η θέση, μία μόλις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Επί 8 αγωνιστικές – μέχρι και την προτελευταία – η ομάδα του Χιχόν ανεβοκατέβαινε σε ένα ατελείωτο «ασανσέρ» αγωνίας από την 17η στη 18η θέση και ανάποδα. Μόλις στις καθυστερήσεις του τελευταίου αγώνα κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της, στέλνοντας στην Segunda την Μπέτις...

Το καλοκαίρι του 2009 η νεοφώτιστη στην Πρέμιερ Λιγκ, Μπέρμιχαμ, έκανε την πρώτη επαφή με τη διοίκηση της Σπόρτινγκ για να αποκτήσει τον Μίτσελ. Οι αντιδράσεις των φίλων της ομάδας έδωσαν παράταση στη μεταγραφή, αφού ο παίκτης, εκτός από σημαντικός αγωνιστικά, ήταν και από τους πλέον αγαπητούς στο Χιχόν. Η ρήτρα του Μίτσελ μπορεί να ανερχόταν στα 12 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η πρόταση της Μπέρμιχαμ του Άλεξ Μακλίς ήταν συμφέρουσα και για τις δυο πλευρές. Ικανοποιούσε τόσο τον Μίτσελ, αφού του ανέβαζε τις αποδοχές στο τετραπλάσιο, όσο και την Σπόρτινγκ που έβλεπε ότι μπορούσε να βάλει στα ταμεία της κάτι λιγότερο από 4 εκατομμύρια ευρώ σε μια δύσκολη για τον σύλλογο εποχή.

Με αντίπαλο τον Ζέεντορφ της Μίλαν από το τουρνουά Villa στο Χιχόν (2008)

Η σεζόν 2009-10 ξεκίνησε με τον Μίτσελ βασικό και αναντικατάστατο στην Σπόρτινγκ, η διοίκηση της οποίας όμως συνέχιζε τις επαφές με τους Άγγλους για την παραχώρηση του παίκτη. Τελικά η συμφωνία επήλθε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και ανακοινώθηκε επίσημα από τους δυο συλλόγους στις 11 Ιανουαρίου του 2010. Οι Ισπανοί εισέπραξαν 3 εκατομμύρια λίρες και ο Μίτσελ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 + 1 ετών, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Μπέρμιχαμ στις 27 Ιανουαρίου, στην ήττα της ομάδας του με 3-0 από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Παρά το γεγονός ότι η απόκτηση του Μίτσελ ήταν προσωπική επιλογή του Μακλίς, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού ο Ισπανός πήρε ελάχιστες ευκαιρίες στον ένα χρόνο που έμεινε στο Μπέρμιχαμ. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του αρχηγού των «blues», Μπάρι Φέργκιουσον, άφησαν τον Μίτσελ στον πάγκο και η διοίκηση της ομάδας πήρε την απόφαση πριν λίγο καιρό να τον δώσει δανεικό. Στον αγγλικό σύλλογο ο νέος παίκτης της ΑΕΚ είχε μόλις 9 συμμετοχές, τις περισσότερες εκ των οποίων ως αλλαγή. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Μανόλο Χιμένεθ ενδιαφέρθηκε για τον Μίτσελ, η ΑΕΚ διαπραγματεύτηκε με την Μπέρμιχαμ και τελικά επήλθε η συμφωνία για τον δανεισμό των 6 μηνών.

Η επίσημη παρουσίαση του Μίτσελ από την Μπέρμιχαμ (2010)

Θιριάκο Κάνο: «Η ΑΕΚ πήρε έναν μικρό Χάβι Μαρτίνεθ»

Το Sport24.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Θιριάκο Κάνο, τον προπονητή που πήρε τον Μίτσελ από την Sporting B και τον καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα του Χιχόν. Ο πρώην τεχνικός μας μίλησε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Ελλάδα. Ιδού τι μας είπε:

«Ο Μίτσελ είναι ένας παίκτης πολυεργαλείο στον χώρο του κέντρου. Δεν είναι μόνο αμυντικό χαφ, ξέρει να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα. Κινείται με άνεση ανάμεσα στις δυο περιοχές, βοηθάει στο μαρκάρισμα, καλύπτει χώρους. Ξέρει να προωθείται στην επίθεση, χωρίς όμως να κάνει κατάχρηση. Έχει πολύ δυνατό σουτ και είναι αρκετά καλός στο εναέριο παιχνίδι. Έχει καλή τεχνική κατάρτιση, όχι κάτι εντυπωσιακό, αλλά αρκετό ώστε να αναπτύξει ή να απελευθερώσει το παιχνίδι της ομάδας του από τη στιγμή που θα βρεθεί με τη μπάλα στα πόδια. Τηρουμένων των αναλογιών, θα τον παρομοίαζα με τον Χάβι Μαρτίνεθ της Μπιλμπάο.

Υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία στο παιχνίδι τους, βέβαια για να μην παρεξηγηθώ, θα το θέσω ως εξής: η ΑΕΚ πήρε έναν μικρό Χάβι Μαρτίνεθ. Πέρα από το αγωνιστικό, ο Μίτσελ είναι ένα χρυσό παιδί, ένας καταπληκτικός χαρακτήρας και υποδειγματικός συνάδελφος. Είναι χαμηλών τόνων και αν μέσα στο γήπεδο χαρακτηρίζεται από απόλυτη συγκέντρωση, έξω από αυτό είναι τελείως αφηρημένος (γέλια)! Πολλές φορές οι συμπαίκτες του, τού πηγαίνουν τα πράγματά του, αφού σχεδόν πάντα θα ξεχάσει κάτι στα αποδυτήρια! Από τότε που εγώ τον πρωτοείδα στα τμήματα υποδομής της Σπόρτινγκ, μέχρι σήμερα, έχει αλλάξει πολύ, έχει βελτιωθεί ποδοσφαιρικά και έχει δυναμώσει σωματικά.

Το πέρασμά του από την Μπέρμιχαμ, παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε πολύ, ήταν σίγουρα χρήσιμο και διδακτικό για τον ίδιο. Επίσης του έκανε καλό από πλευράς φυσικής κατάστασης. Νομίζω ότι ο Μανόλο Χιμένεθ, που τον ξέρει από την Ισπανία, έκανε καλή επιλογή. Αλλά και η παρουσία του εκεί, θα βοηθήσει πολύ τον Μίτσελ να προσαρμοστεί πιο εύκολα και γρήγορα. Αν πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει στην Ελλάδα; Ναι, θεωρώ ότι διαθέτει ικανότητες, παραστάσεις και αρκετή εμπειρία παρά την σχετικά μικρή του ηλικία, ώστε να βοηθήσει την ομάδα του και να βοηθηθεί και ο ίδιος από αυτήν. Εγώ του εύχομαι καλή τύχη και όσο μπορώ θα τον παρακολουθώ και θα μαθαίνω πώς τα πάει με την ΑΕΚ».


Με τον Μανουέλ Πρεθιάδο από προπόνηση της Σπόρτινγκ (2009)

Ο Μίτσελ με αριθμούς

- Έχει αγωνιστεί σε 4 συλλόγους στην μέχρι σήμερα καριέρα του: στην Pilar (ομάδα του χωριού του, Pola de Lena), στην Real Oviedo CF (στα τμήματα υποδομής), στην Real Sporting de Gijon (στα τμήματα υποδομής, στην Sporting B και στην πρώτη ομάδα) και στην Birmingham City FC (στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας).

- Στην Ισπανία έχει αγωνιστεί σε 3 διαφορετικές κατηγορίες: στην Tercera Division (με την Sporting B), στην Segunda Division (με την Sporting) και στην Primera Division (επίσης με την Sporting).

- Στην Primera Division έχει συνολικά 43 συμμετοχές, στην Segunda 95 συμμετοχές με 7 γκολ και στην Tercera 33 συμμετοχές με δυο γκολ. Με την Μπέρμιχαμ αγωνίστηκε σε 9 παιχνίδια.

- Συνολικά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 180 επίσημα παιχνίδια Πρωταθλήματος και σε 7 Κυπέλλου, ενώ έχει σημειώσει 9 γκολ.

- Είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στις κάρτες. Στις τρεις (και μισή) τελευταίες περιόδους που αγωνίστηκε στην Ισπανία (2006-09) με την Σπόρτινγκ, έχει αντικρύσει 43 κίτρινες και 6 κόκκινες κάρτες.

Πηγή sport24

Read more!

"Δεν πληρώνω διόδια λόγω... Βιεϊρίνια!"


Το κίνημα των διοδίων εξαπλώνεται μέρα με την μέρα όλο και πιο πολύ. Δείτε ένα απολαυστικό βίντεο με οπαδούς του Ολυμπιακού να μην πληρώνουν μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ "λόγω... Βιειρίνια"!

Την αρχή στον ποδοσφαιρικό χώρο την έκανε ο Σάββας Κωφίδης. Ακολούθησαν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην εκδρομή τους στον Βόλο και για να έρθουν στη συνέχεια και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.

Το κίνημα των διοδίων εξαπλώνεται κάθε μέρα όλο και πιο πολύ με δυσαρεστημένους πολίτες να σηκώνουν τις μπάρες και να περνάνε ελεύθερα. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, ο τρόπος που επέλεξε ο οπαδός του Ολυμπιακού να τα περάσει ήταν απολαυστικός!

Αν και πικραμένος για το ισόπαλο 1-1 με τον ΠΑΟΚ, πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του χωρίς να χάσει το χιούμορ του και φτάνοντας στα διόδια είπε τον... πόνο του στην υπάλληλο που συνάντησε:

"Ακου καλή μου γυναίκα, γυρνάμε από το Καραϊσκάκη, μας έχει... παστελώσει ο Βιερινία στο 81'...Δεν με κοιτάς... Και έχω το Νεκτάριο να μου λέει πως αν είχαμε τον Φουστέρ δεν θα χάναμε το παιχνίδι... Καλό βράδυ, δεν θα πληρώσουμε, σε ευχαριστώ!"

Δείτε το χιουμοριστικό στιγμιότυπο:

http://www.youtube.com/watch?v=kbtJuvCiqTI&feature=player_embedded

Μακάρι όλοι οι οπαδοί να αντιμετώπιζαν κάπως έτσι τα άσχημα αποτελέσματα των ομάδων τους, με χιούμορ!

Πηγή sport24

Read more!

Δυσκολεύει του Ντάνι Άλβες

Δυσκολεύει του Ντάνι Άλβες
Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ντάνι Άλβες πλέον είναι πολύ δύσκολο για την Μπαρτσελόνα μιας και ο Βραζιλιάνος άσος απάντησε αρνητικά σε ακόμα μια πρόταση των «Μπλαουγκράνα».

Σύμφωνα με την έκδοση «elmundodeportivo» η πλευρά του Βραζιλιάνου είχε συνάντηση χθες με την διοίκηση της Μπαρτσελόνα για το θέμα του συμβολαίου του παίκτη με τους πρωταθλητές Ισπανίας να ανεβάζουν την προσφορά τους αλλά ο Λατίνος άσος να απαντάει αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο.

Όπως αναφέρουν οι Ίβηρες οι Καταλανοί πρόσφεραν συμβόλαιο στον Άλβες με ετήσιες αποδοχές ανάλογες με αυτές που έχουν οι Πικέ, Βαλντές, Πουγιόλ, που δεν άφησαν ικανοποιημένο τον παίκτη.


Τέλος, ο πρώην άσος της Σεβίλλης βρίσκεται στο «στόχαστρο» τόσο της Σίτι όσο και της Γιουνάιτεντ.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Χωρίς Νίνη στη Νέα Σμύρνη

Χωρίς Νίνη στη Νέα Σμύρνη
Ο Σωτήρης Νίνης έκανε και σήμερα θεραπεία και δεν προλαβαίνει να δώσει το παρών για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Θεραπεία ακολούθησε και ο Φερνάντες.

Ο Ελληνας μέσος του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε στον αστράγαλο ούτε σήμερα και τίθεται νοκ άουτ για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν μπορεί να υπολογίζει στον Νίνη, αλλά και στον Ντάνι Φερνάντες, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν βρίσκεται στα πλάνα του Πορτογάλου προπονητή.

Στη σημερινή προπόνηση ς, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν ζέσταμα, συνέχισαν με ταχύτητες, ακολούθως εκτέλεσαν ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2» και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με ελεύθερο δίτερμα στο μισό γήπεδο. Ο Σωτήρης Νίνης και ο Ντάνιελ Φερνάντες υποβλήθηκαν σε θεραπεία ενώ στη προπόνηση συμμετείχε και Καπίνος από την ομάδα Κ-20.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Επιβεβαίωση για Βέλλιο

Επιβεβαίωση για Βέλλιο

Ο πατέρας του Απόστολου Βέλλιου επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόταση της ιταλικής Μπολόνια για τον νεαρό επιθετικό του Ηρακλή και δήλωσε χαρούμενος για το γεγονός.

Το θέμα για τη συμφωνία Βέλλιου και Μπολόνια δημοσίευσε η ιταλική «Gazzetta dello Sport» και ο πατέρας του Κώστας μίλησε στον Sentra FM.

«Χθες το βράδυ ήρθε μια πρόταση δια του εκπροσώπου. Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει στο εξωτερικό; Είναι ό,τι καλύτερο» ενώ συμπλήρωσε χαριτολογώντας ότι: «Για μένα η χαρά μου θα ήταν να αγωνίζεται για 2-3 χρόνια ακόμη στον Ηρακλή για ευνόητους λόγους. Τώρα πάλι στην προπόνηση είμαι και τον παρακολουθώ».

Ο Βέλλιος το καλοκαίρι είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί για τη μεταγραφή του, όπως επιβεβαίωσε και ο πατέρας του κι ενώ για τον 19χρονο επιθετικό ερίζουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός.

«Είναι τιμή για τον Απόστολο, όπως τιμή είναι και το ενδιαφέρον των ελληνικών ομάδων. Είναι τιμή να το θέλουν το παιδί προπονητές σαν τον Βαλβέρδε ή τον Χιμένεθ».

Πηγή gazzetta.gr


Read more!

«Μπόμπα»... όνομα και πράγμα *ΒΙΝΤΕΟ*

«Μπόμπα»... όνομα και πράγμα (videos)
Την περίπτωση του Ραούλ Μπομπαντίγια παρακολουθεί ο Ολυμπιακός για την ενίσχυση της επίθεσής του. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του 24χρονου εκρηκτικού Αργεντινού άσου της Γκλάντμπαχ. Ο Ραούλ Μαρσέλο Μπομπαντίγια, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου του 1987 στο Μπουένος Άιρες. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ, αλλά σε ηλικία 19 ετών αποφάσισε να κάνει το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Η πρώτη ομάδα που του έδωσε ουσιαστικά επαγγελματική στέγη ήταν η ελβετική Κονσόρντια. Μία σεζόν πρόλαβε να αγωνιστεί εκεί αφού τα 18 γκολ του σε 28 αγώνες, ανάγκασαν την Γκρασχόπερς να κινηθεί άμεσα για την απόκτησή του. Ο νεαρός Αργεντινός δείχνει ότι δεν έχει πρόβλημα προσαρμογής ούτε στη νέα του ομάδα.

Την πρώτη του σεζόν πετυχαίνει 18 γκολ σε 33 ματς και τη δεύτερη (2008/09) προσθέτει στο ενεργητικό του αλλά 8 τέρματα σε 14 αγώνες. Το πρωτάθλημα της Ελβετίας αποδεικνύεται «μικρό» για να τον κρατήσει και το καλοκαίρι του 2009 η Γκρασχόπερς αποδέχεται τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ της Γκλάντμπαχ που τον κάνει δικό της.

RaulbobadillaΈπειτα από 1,5 χρόνο ωστόσο, ο γερμανικός σύλλογος μάλλον μετάνιωσε που έδωσε τόσα χρήματα για να τον αποκτήσει. Και όχι για αγωνιστικούς, αλλά για λόγους συμπεριφοράς. Ο Μπομπαντίγια είναι μια «μηχανή» παραγωγής γκολ αφού σε όποια ομάδα και αν έπαιξε, έδειξε ότι διαθέτει πολύ καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Ωστόσο, ο εκκεντρικός χαρακτήρας του είναι αυτός που δημιουργεί διάφορες περίεργες καταστάσεις.

Στις 5 Δεκεμβρίου του 2010 στην αναμέτρηση της Γκλάντμπαχ με το Αννόβερο, ο Αργεντινός επιθετικός, κλώτσησε δυνατά τον αντίπαλό του Σέρχιο Πίντο, την ώρα που ο τελευταίος ήταν στο έδαφος έπειτα από ένα δυνατό μαρκάρισμα. Ο Μπομπαντίγια αφού αποβλήθηκε, «στόλισε» με διάφορα κοσμητικά τον τέταρτο διαιτητή κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια έσπασε από τα νεύρα του μια τηλεόραση.

Το περιστατικό αυτό έκανε έξω φρενών τους ανθρώπους της Γκλάντμπαχ, οι οποίοι αποφάσισαν να τον «τελειώσουν», στέλνοντάς τον αρχικά να προπονείται με την β΄ ομάδα. Παράλληλα, τιμωρήθηκε με 5 αγωνιστικές και 50.000 ευρώ πρόστιμο. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι δύσκολα δέχεται τις αποφάσεις των διαιτητών και γκρινιάζει όταν οι εκάστοτε προπονητές του τον αντικαθιστούν.

Η καριέρα του με αριθμούς


ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΓΚΟΛ

2006/07

Κονσόρντια

28

18

2007/08

Γκρασχόπερς

33

18

2008/09

Γκρασχόπερς

14

8

2009/10

Γκλάντμπαχ

30

4

2010/11

Γκλάντμπαχ

14

3


http://www.youtube.com/watch?v=21Qu9ElW9IY&feature=player_embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=HoVDJbN5EAE&feature=player_embedded#!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε…

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε…
Ο Βαρδινογιάννης λέει «stop» στα 4 εκατ. ευρώ που έπρεπε να βάλει, αιτιολογώντας την απόφασή του στη μη συμφωνία με τον Βγενόπουλο, το μνημόνιο συνεργασίας άλλα γράφει και ο Παναθηναϊκός ψάχνει να βρει ισόποσο δάνειο! Τοsday.gr αναλύει… 

Διαβάστε το θέμα για τις εξελίξεις στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό στο sday.gr

Πηγή sport-fm Read more!

Λίβερπουλ καλεί Κόουλ

Λίβερπουλ καλεί Κόουλ
Τον πραγματικό Τζο Κόουλ θέλουν να δουν σύντομα στη Λίβερπουλ και ο Κένι Νταλγκλίς καλεί τον Άγγλο μέσο να ανεβάσει την απόδοσή του, ώστε να βρει θέση στη βασική ενδεκάδα. 

Οι τραυματισμοί του και η άσχημη πορεία της ομάδας, μπορεί να έχουν παίξει το λόγο τους, άλλα στους «κόκκινους» περιμένουν να δουν τον πρώην αστέρα της Τσέλσι να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να ξεφεύγει από τις μέτριες εμφανίσεις του: 

«Όλοι οι παίκτες ξεκινούν από το μηδέν τώρα και είναι στο χέρι τους να εντυπωσιάσουν. Ο Τζο θα πάρει τις ευκαιρίες του και αν θέλει να παίξει πρέπει να το δείξει. Πολλοί είναι οι παίκτες που έχουν δείξει να αναγεννιούνται, αλλά δυστυχώς μόνο 11 μπορούν να παίξουν. Υπόσχομαι ωστόσο να πάρουν όλοι ανεξαιρέτως την ευκαιρία τους», τονίζει ο Νταλγκλίς. 

Πηγή sport-fm Read more!

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 70-84


Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στο ΣΕΦ απέναντι στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 84-70 στην πρεμιέρα του για το top-16 της Ευρωλίγκα.Οι Τούρκοι έβαλαν... σεβντά στα στήθια του Ολυμπιακού, καθώς επικράτησαν των "ερυθρολεύκων" με 84-70 για το πρώτο ματς της φάσης των "16" της Ευρωλίγκα. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να επιβάλουν τον ρυθμό τους και πήρε το θετικό αποτέλεσμα.Μάλιστα, για την ομάδα του Νέβεν Σπάχια δεν αγωνίστηκε ο Μιρσάντ Τουρκσάν (τράβηγμα στην τελευταία προπόνηση), ενώ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.
Σε ένα ματς που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, καθώς τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έκαναν πολλά λάθη (35 στο σύνολο) και έχασαν αρκετές βολές (19/26 οι γηπεδούχοι, 20/27 οι Τούρκοι) οι παίκτες του Νέβεν Σπάχια πήραν το θετικό αποτέλεσμα επί των "ερυθρολεύκων", καθώς παρουσιάστηκαν εξαιρετικά εύστοχοι από την γραμμή των 6μ.75 (8/10 τρίποντα), επιβεβαιώνοντας την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονταν.

Η ήττα από τους Τούρκους, πάντως είναι η πρώτη μετά από 20 σερί νίκες για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε να χάσει στο Φαληρικό Στάδιο από τις 15 Φεβρουαρίου του 2009, όταν είχε γνωρίσει την ήττα με 68-78 από τη γαλλική Λε Μάν στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα!

Πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν για τους "ερυθρόλευκους", καθώς ακόμα και με πέντε νίκες ίσως δεν εξασφαλίσουν την πρώτη θέση του ομίλου τους. Το ματς της επόμενης αγωνιστικής με την Ζαλγκίρις στο κρύο Κάουνας παίρνει τον χαρακτήρα τελικού για τους Πειραιώτες, όπου στοχεύουν μόνο στο θετικό αποτέλεσμα για να μην χάσουν το... τρένο.

Ο αγώνας

Οι παίκτες του Νέβεν Σπάχια ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση και με τους Ρόκο Λένι Ούκιτς, Μάρκο Τόμας μετέτρεψαν το 5-2 των πρώτων λεπτών σε 5-12 με επιμέρους σκορ 10-0. Σε εκείνο το σημείο οι φωνές του "Ντούντα" φαίνεται ότι έπιασαν τόπο και με 5 διαδοχικούς πόντους από τον Μπουρούση οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν σε 10-12, ενώ προσπέρασαν χάρη σε τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς (13-12). Και πάλι, πάντως η Φενέρ δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να ξεφύγουν στο σκορ, οι οποίοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 18-16 με τον... επίμονο Έρτσεγκ να αξιοποιεί το επιθετικό ριμπάουντ ύστερα από άστοχο σουτ του Τεόντοσιτς.

Οι Τούρκοι συνέχισαν να είναι "γατζωμένοι" στον Ολυμπιακό, εκμεταλλευόμενοι και τις ήδη 4 χαμένες βολές (4/8) των "ερυθρολεύκων". Ο Πρέλτζιτζ με έμμεσο τρίποντο - καλάθι και συμπληρωματική βολή - και ο Ονάν με... κανονικό διατηρούσαν σε απόσταση αναπνοής τη Φενέρ (24-22). Σε ένα μέτριο παιχνίδι, όπου τα λάθη είχαν την τιμητική τους (5 ο Ολυμπιακός, 6 η Φενέρ) καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν στο σκορ, κάτι που όπως αποδείχτηκε βόλευε τους παίκτες του Νέβεν Σπάχια. Η έλλειψη, όμως συγκέντρωσης και η πίεση της Φενέρ έδωσαν στους φιλοξενούμενους προβάδισμα 7 πόντων (26-33) για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες (33-33) σε ένα ματς όπου ήδη είχαν γίνει 21 λάθη (6 για τους γηπεδούχους, 13 για τους Τούρκους).

Εκνευριστική... ευστοχία

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς όπως το πρώτο. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και όποια ξεσπάσματα προσπαθούσαν να κάνουν οι "ερυθρόλευκοι" δεν απέδιδαν. Το ματς συνέχισε να βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία (45-45) με τις άστοχες και τα λάθη να υπερισχύουν του μπάσκετ. Σε εκείνο το σημείο τα διαδοχικά τρίποντα των Γιοτάμ Χαλπερίν, Βασίλη Σπανούλη σε συνδυασμό με τις λάθος επιλογές των Τούρκων έφεραν στους Πειραιώτες ένα προβάδισμα 5 πόντων (56-51). Η ομάδα του Νέβεν Σπάχια προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά με ένα... οριακό 58-55.

Στα τελευταία 10' της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός διατηρούσε το ισχνό, όσο και επίφοβο προβάδισμα (65-64), καθώς ο Μέι δεν επέτρεπε στους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς να αποσπαστούν στο σκορ. Μάλιστα, ο Μέι με 2/2 βολές πέρασε τη Φενέρ μπροστά (65-66), ενώ ο Ονάν διεύρυνε το σκορ με εύστοχο τρίποντο (65-69). Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις και ο Γιασικεβίτσιους ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (65-73)! Σε εκείνο το σημείο οι Τούρκοι έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό, φτάνοντας τελικά στην μεγάλη νίκη με 84-70.

Δεκάλεπτα: 18-16, 33-33, 58-55, 70-84

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 15(2), Νεστέροβιτς 2, Σπανούλης 14(1), Μπουρούσης 7, Κέζελι, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 4, Νίλσεν 2, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 10(1), Τεόντοσιτς 7(1), Χαλπερίν 5(1).

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Σπάχια): Ούκιτς 17(1), Ονάν 14(2), Λαβρίνοβιτς 4(1), Γιασικεβίτσιους 5(1), Πεκέρ, Σαβάς 7, Κίνσεϊ 3, Τόμας 19(2), Μέι 8, Πρέλτζιτζ 7(1).

Πηγή sport24

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...