ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 70-84


Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στο ΣΕΦ απέναντι στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 84-70 στην πρεμιέρα του για το top-16 της Ευρωλίγκα.Οι Τούρκοι έβαλαν... σεβντά στα στήθια του Ολυμπιακού, καθώς επικράτησαν των "ερυθρολεύκων" με 84-70 για το πρώτο ματς της φάσης των "16" της Ευρωλίγκα. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να επιβάλουν τον ρυθμό τους και πήρε το θετικό αποτέλεσμα.Μάλιστα, για την ομάδα του Νέβεν Σπάχια δεν αγωνίστηκε ο Μιρσάντ Τουρκσάν (τράβηγμα στην τελευταία προπόνηση), ενώ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.
Σε ένα ματς που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, καθώς τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έκαναν πολλά λάθη (35 στο σύνολο) και έχασαν αρκετές βολές (19/26 οι γηπεδούχοι, 20/27 οι Τούρκοι) οι παίκτες του Νέβεν Σπάχια πήραν το θετικό αποτέλεσμα επί των "ερυθρολεύκων", καθώς παρουσιάστηκαν εξαιρετικά εύστοχοι από την γραμμή των 6μ.75 (8/10 τρίποντα), επιβεβαιώνοντας την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονταν.

Η ήττα από τους Τούρκους, πάντως είναι η πρώτη μετά από 20 σερί νίκες για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε να χάσει στο Φαληρικό Στάδιο από τις 15 Φεβρουαρίου του 2009, όταν είχε γνωρίσει την ήττα με 68-78 από τη γαλλική Λε Μάν στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα!

Πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν για τους "ερυθρόλευκους", καθώς ακόμα και με πέντε νίκες ίσως δεν εξασφαλίσουν την πρώτη θέση του ομίλου τους. Το ματς της επόμενης αγωνιστικής με την Ζαλγκίρις στο κρύο Κάουνας παίρνει τον χαρακτήρα τελικού για τους Πειραιώτες, όπου στοχεύουν μόνο στο θετικό αποτέλεσμα για να μην χάσουν το... τρένο.

Ο αγώνας

Οι παίκτες του Νέβεν Σπάχια ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση και με τους Ρόκο Λένι Ούκιτς, Μάρκο Τόμας μετέτρεψαν το 5-2 των πρώτων λεπτών σε 5-12 με επιμέρους σκορ 10-0. Σε εκείνο το σημείο οι φωνές του "Ντούντα" φαίνεται ότι έπιασαν τόπο και με 5 διαδοχικούς πόντους από τον Μπουρούση οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν σε 10-12, ενώ προσπέρασαν χάρη σε τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς (13-12). Και πάλι, πάντως η Φενέρ δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να ξεφύγουν στο σκορ, οι οποίοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 18-16 με τον... επίμονο Έρτσεγκ να αξιοποιεί το επιθετικό ριμπάουντ ύστερα από άστοχο σουτ του Τεόντοσιτς.

Οι Τούρκοι συνέχισαν να είναι "γατζωμένοι" στον Ολυμπιακό, εκμεταλλευόμενοι και τις ήδη 4 χαμένες βολές (4/8) των "ερυθρολεύκων". Ο Πρέλτζιτζ με έμμεσο τρίποντο - καλάθι και συμπληρωματική βολή - και ο Ονάν με... κανονικό διατηρούσαν σε απόσταση αναπνοής τη Φενέρ (24-22). Σε ένα μέτριο παιχνίδι, όπου τα λάθη είχαν την τιμητική τους (5 ο Ολυμπιακός, 6 η Φενέρ) καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν στο σκορ, κάτι που όπως αποδείχτηκε βόλευε τους παίκτες του Νέβεν Σπάχια. Η έλλειψη, όμως συγκέντρωσης και η πίεση της Φενέρ έδωσαν στους φιλοξενούμενους προβάδισμα 7 πόντων (26-33) για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες (33-33) σε ένα ματς όπου ήδη είχαν γίνει 21 λάθη (6 για τους γηπεδούχους, 13 για τους Τούρκους).

Εκνευριστική... ευστοχία

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς όπως το πρώτο. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και όποια ξεσπάσματα προσπαθούσαν να κάνουν οι "ερυθρόλευκοι" δεν απέδιδαν. Το ματς συνέχισε να βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία (45-45) με τις άστοχες και τα λάθη να υπερισχύουν του μπάσκετ. Σε εκείνο το σημείο τα διαδοχικά τρίποντα των Γιοτάμ Χαλπερίν, Βασίλη Σπανούλη σε συνδυασμό με τις λάθος επιλογές των Τούρκων έφεραν στους Πειραιώτες ένα προβάδισμα 5 πόντων (56-51). Η ομάδα του Νέβεν Σπάχια προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά με ένα... οριακό 58-55.

Στα τελευταία 10' της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός διατηρούσε το ισχνό, όσο και επίφοβο προβάδισμα (65-64), καθώς ο Μέι δεν επέτρεπε στους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς να αποσπαστούν στο σκορ. Μάλιστα, ο Μέι με 2/2 βολές πέρασε τη Φενέρ μπροστά (65-66), ενώ ο Ονάν διεύρυνε το σκορ με εύστοχο τρίποντο (65-69). Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις και ο Γιασικεβίτσιους ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (65-73)! Σε εκείνο το σημείο οι Τούρκοι έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό, φτάνοντας τελικά στην μεγάλη νίκη με 84-70.

Δεκάλεπτα: 18-16, 33-33, 58-55, 70-84

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 15(2), Νεστέροβιτς 2, Σπανούλης 14(1), Μπουρούσης 7, Κέζελι, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 4, Νίλσεν 2, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 10(1), Τεόντοσιτς 7(1), Χαλπερίν 5(1).

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Σπάχια): Ούκιτς 17(1), Ονάν 14(2), Λαβρίνοβιτς 4(1), Γιασικεβίτσιους 5(1), Πεκέρ, Σαβάς 7, Κίνσεϊ 3, Τόμας 19(2), Μέι 8, Πρέλτζιτζ 7(1).

Πηγή sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...