ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Κοντά σε Λουίς η Τσέλσι

Κοντά σε Λουίς η Τσέλσι
Στο Λονδίνο για διαπραγματεύσεις με την Τσέλσι για τον Νταβίντ Λουίς φέρονται να βρίσκονται άνθρωποι της Μπενφίκα σύμφωνα με το «Sky Sports». 

Οι διαπραγματεύσεις μοιάζουν να βρίσκονται στο τελικό στάδιο αφού για Αγγλία αναχώρησε πλέον και ο πρόεδρος της Μπενφίκα πιθανότατα για τις τελικές διαπραγματεύσεις και την επισφράγιση της συμφωνίας. 

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον αμυντικό των «αετών της Λισαβόνας» και οι «μπλε» προσφέρουν κοντά στα 25 εκ ευρώ συν έμψυχα ανταλλάγματα για να τον αποκτήσουν. 

Σε περίπτωση που η μεταγραφή του Λουίς ναυαγήσει τότε ο Ιταλός τεχνικός έχει καταλήξει ήδη στην εναλλακτική του επιλογή. Τον Σίμον Κιάερ της Βόλφσμπουργκ. 

Πηγή sport-fm Read more!

Μπαίνει χειρουργείο ο Άιβερσον

Μπαίνει χειρουργείο ο Άιβερσον
Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ο Άλεν Άιβερσον, με τον μάνατζερ του All Star σούτινγκ-γκαρντ να διαβεβαιώνει ότι ο «Αnswer» θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Ο 36χρονος σούτινγκ-γκαρντ της Μπεσίκτας, που θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου στο αριστερό του πόδι, αναμένεται να επιστρέψει στα παρκέ σε 4-6 εβδομάδες.

Ο μάνατζερ του Άιβερσον, Γκάρι Μουρ, μιλώντας για το αγωνιστικό μέλλον του πελάτη του, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους. Θέλει να παίξει πολλά χρόνια ακόμα».

Ο άλλοτε σούπερ-σταρ του ΝΒΑ, πρόλαβε να μετρήσει σε επτά αναμερήσεις του τουρκικού πρωταθλήματος 14.3 πόντους και 4.7 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ στο Eurocup είχε σε τρεις αγώνες 9.3 πόντους και 3 ασίστ κατά μέσο όρο.
Πηγή gazzeta Read more!

Χαλπερίν: "Τελικός με Ζαλγκίρις"


Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το ματς του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις Κάουνας, σύμφωνα με τον Γιοτάμ Χαλπερίν. Ο Ισραηλινός γκαρντ του Ολυμπιακού τόνισε πως η νίκη είναι "μονόδρομος" στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, μετά την ήττα της πρώτης αγωνιστικής από τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ.
Αρχικά, ο έμπειρος γκαρντ τόνισε για την εντός έδρας ήττα από την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ: «Ήταν απλώς το πρώτο παιχνίδι και υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση να διανύσουμε για να δούμε ποιος θα τερματίσει πρώτος. Σίγουρα ήταν καλύτεροι και κέρδισαν δίκαια, όμως θα μπορούσαμε να μην έχουμε χάσει και με τόσο μεγάλη διαφορά. Κάποια λάθη μας στο τέλος ήταν ο λόγος που η διαφορά ανέβηκε στους 14 πόντους και θα πρέπει να παλεύουμε περισσότερο μέχρι το τέλος».
Στην συνέχεια τόνισε για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο Κάουνας: «Σίγουρα το παιχνίδι του Κάουνας με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις έχει αποκτήσει πλέον πολύ μεγαλύτερη σημασία από αυτήν που είχε αρχικά. Πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε παντού και να ανατρέψουμε πιθανό μειονέκτημα έδρας για να προκριθούμε εμείς στο φάιναλ φορ. Στο παρελθόν έχουμε χάσει το πρώτο παιχνίδι ενός ομίλου, πριν από τρία χρόνια συγκεκριμένα στο Μιλάνο, όμως στη συνέχεια είχαμε αντιδράσει και είχαμε τερματίσει πρώτοι στον όμιλο. Άρα τίποτα δεν έχει κριθεί.... Βέβαια ακόμα είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε τι θα γίνει και πρώτα από όλα θα κοιτάξουμε το παιχνίδι στο Κάουνας».
Πηγή novasports
Read more!

«Πρέπει να ωριμάσει ο Πάτο»

Το παράπονό του για τη συμπεριφορά του Αλεξάντρε Πάτο εξέφρασε ο Μάσιμο Όντο. Ο Ιταλός αμυντικός της Μίλαν, τόνισε ραδιοφωνικό σταθμό της γειτονικής χώρας ότι ο συμπαίκτης του πρέπει να ωριμάσει.
«Πρέπει να ωριμάσει ο Πάτο»

«Ο Πάτο είναι ένα αγόρι που πρέπει να ωριμάσει. Πρέπει να ακούει τις συμβουλές που του δίνουν οι μεγαλύτεροι επειδή είναι ένα άπειρο παιδί και όχι να τα βάζει μαζί τους», ήταν τα λόγια του Όντο. 
Πηγή gazzeta Read more!

Έπεται και συνέχεια

Έπεται και συνέχεια
Μονό τελευταία δεν πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του Ραφίκ Τζεμπούρ στον Ολυμπιακό, όπου τα «μέτωπα» παραμένουν πολλά και ανοιχτά. Στο προσκήνιο και πάλι ο Κουμόρτζι, μαζί με Σάντσες και τα ταλέντα από την Λατινική Αμερική. Τερματοφύλακας ο πρώτος στόχος για το καλοκαίρι, «παίζει» του Βιεϊρίνια. 

Μπορεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης να είχε πει πως δεν θα γίνουν μεταγραφές μετά την απόκτηση των Γιάννη Μανιάτη και Μανώλη Μονιάκη, ωστόσο οι κινήσεις του, άλλα λένε. Ο Ραφίκ Τζεμπούρ αποτελεί το μεγαλύτερο «μπαμ» μέχρι στιγμής στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και ίσως έπεται και συνέχεια. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ζητήσει την απόκτηση ενός μέσου, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα και για τον λόγο αυτό παραμένει «ζεστό» το θέμα με τον Μπενάρ Κουμόρτζι. Ο μέσος του Πανιωνίου δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να «μετακομίσει» στον Πειραιά, αλλά τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου, προκειμένου να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί τον Πανιώνιο. Το πιθανότερο σενάριο μάλιστα κάνει λόγο για ολοκλήρωση της συμφωνίας μετά το παιχνίδι των Νεοσμυρνιωτών με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή. 

Από εκεί και πέρα προέκυψαν σενάρια και για τον Βαγγέλη Μόρα, ειδικά από τη στιγμή που ο ατζέντης του είναι ο ίδιος με του Ραφίκ Τζεμπούρ, αλλά και από το γεγονός ότι το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Στα υπ’όψιν παραμένουν οι παίκτες που παρακολουθεί ο Μπαρμπαλιάς στο πρωτάθλημα Νέων της Νοτίου Αμερικής με τους Καρντόνα και Καστίγιο να είναι οι τελευταίες προσθήκες στη λίστα που έχει δημιουργήσει ο Έλληνας σκάουτερ. 

Εν όψει καλοκαιριού τώρα, στον Ολυμπιακό θα κινηθούν για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα, με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο της Κέρκυρας να αποτελεί τον πρώτο στόχο και τον Ματίας Ντεγκρά του Αστέρα Τρίπολης να ακολουθεί. Νύξη μάλιστα έχει γίνει στους «ερυθρολεύκους» και για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, την περίπτωση του οποίου παρακολουθούν διακριτικά και δεν αποκλείεται να γίνει κάποια προσέγγιση, ειδικά αν δεν μπουν στον ΠΑΟΚ οι Άραβες επενδυτές. 

Από την πλευρά των παραχωρήσεων πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου από του Ρέντη βρίσκεται ο Κρίστιαν Νέμεθ, με την απόκτηση του Ραφίκ Τζεμπούρ να αποτελεί «ταφόπλακα» στις όποιες πιθανότητές του να αγωνιστεί με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Για τον Ούγγρο επιθετικό έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του ο Ολυμπιακός Βόλου, όπως και αρκετές ακόμα ομάδες της Σούπερ Λίγκας. 

Πηγή sport-fm Read more!

Ο Τζεμπούρ των... εντυπώσεων

Ο Τζεμπούρ των... εντυπώσεων
Eάν κάποιος ζούσε στον διαστημικό σταθμό και επέστρεφε ξαφνικά σήμερα στην Ελλάδα και έμπαινε στον κόπο να διαβάσει τον Τύπο, θα πίστευε ότι ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Μέσι ή τουλάχιστον με κάποιον άλλο λίγο χειρότερο από τον Αργεντινό!


Στη χώρα της υπερβολής, όπου οι φούσκες θριαμβεύουν εδώ και χρόνια κι εν μέσω της πιο... νεκρής μεταγραφικής χειμερινής περιόδου από τη θέσπισή της, η απόκτηση του Τζεμπούρ έχει αποκτήσει μυθικές διαστάσεις...
Καλός, χρυσός ο Αλγερινός, αλλά μέχρι εκεί! Προβληματικός χαρακτήρας, δεν κατάφερε να στεριώσει πουθενά, μην έχετε λοιπόν την ψευδαίσθηση ότι θα πειθαρχήσει στον Ολυμπιακό και ξαφνικά θα βγάλει από μέσα του το καλό παιδί που έκρυβε εδώ και χρόνια και δεν είχαν ανακαλύψει τόσοι και τόσοι προπονητές.
Ο Τζεμπούρ δεν έχει θέση στην «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα για τον απλούστατο λόγο ότι τόσο ο Μιραλάς όσο και ο Πάντελιτς είναι αντικειμενικά καλύτεροι! Άρα μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που θα γυαλίζει τον πάγκο και θα ψάχνει να βρει θέση σε μια ομάδα που έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 37 γκολ! Και μη μου πείτε ότι ο Τζεμπούρ πήγε στον Ολυμπιακό ως αντι-Μήτρογλου, γιατί το θεωρώ τουλάχιστον αφελές να παραχωρείται δανεικός ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής πάνω στον οποίο μπορεί να επενδύσει ο Ολυμπιακός και στη θέση του να έρχεται ένας 27χρονος ταλαντούχος μεν, αλλά με προβληματικό χαρακτήρα ξένος...
Όπως φυσικά έχετε καταλάβει, η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Τζεμπούρ έγινε για να τη... σπάσει ο Μαρινάκης στον Αδαμίδη, αλλά και για να (ξανα)μπεί στο μάτι του Παναθηναϊκού που πριν από λίγα χρόνια -όταν αγωνιζόταν στον Πανιώνιο- είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τον Αλγερινό επιθετικό, χωρίς όμως να ευδοκιμήσει η μεταγραφή.
Ήταν καθαρά επικοινωνιακό κόλπο η συμφωνία με τον τέως παίκτη της ΑΕΚ και από αυτή την πλευρά, δικαιούνται να πανηγυρίζουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Αλλά έπρεπε να πάρουν τον Τζεμπούρ για να πανηγυρίσουν;
Όταν η ΑΕΚ παίρνει παίκτες από τα αζήτητα (επειδή ο Μίτσελ είχε κάνει κάποτε μια καλή χρονιά στη Χιχόν) και ο Παναθηναϊκός έχει ξεχάσει τι σημαίνει... μεταγραφή, δεν χρειαζόταν ο Τζεμπούρ για να ικανοποιηθεί το ερυθρόλευκο συναίσθημα. Και μόνο η απόκτηση του Μανιάτη είναι αρκετή, όταν ήδη ο Μαρινάκης έχει προαναγγείλει τέσσερις παίκτες κλεισμένους για το καλοκαίρι.
Αλλά ξέχασα.... Στην Ελλάδα ζούμε, τη χώρα των εντυπώσεων και όχι της ουσίας...
Πηγή gazzeta
Read more!

Φουλάρει για Γεωργιάδη


 Στην τελική ευθεία μπαίνει η προσπάθεια της ΑΕΚ για την απόκτηση του Γιώργου Γεωργιάδη. Η Ένωση ετοιμάζει πρόταση ύψους 500 χιλιάδων ευρώ προς τη διοίκηση του Πανσερραϊκού, η οποία θα συμπεριλαμβάνει και την παραχώρηση ενός ποδοσφαιριστή, ως έμψυχο αντάλλαγμα.
Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει καλή άποψη για τον διεθνή μεσοεπιθετικό των «λιονταριών» και πιστεύει πως μπορεί να δώσει λύσεις στα άκρα της επίθεσης της Ένωσης. Η διοίκηση της ομάδας των Σερρών φαίνεται έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ρίξει τις οικονομικές της απαιτήσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η συγκεκριμένη μετεγγραφή.
Όσον αφορά στον Απόστολο Βέλλιο, το συγκεκριμένο θέμα δεν εγκαταλείπεται. Η διοίκηση της ΑΕΚ προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με τον Έλληνα επιθετικό, προκειμένου να πιέσει την πλευρά του Ηρακλή να δώσει την συγκατάθεσή του για να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή. Η Μπολόνια έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του παίκτη και αυτό περιπλέκει τα πράγματα, καθώς και ο παίκτης θέλει να μετακομίσει στην Ιταλία.
Όσον αφορά στον Ραφίκ Τζιμπούρ, οι ιθύνοντες της Ένωσης κάνουν λόγο για ανήθικη συμπεριφορά του Αλγερινού επιθετικού. Όπως τονίζουν οι «κιτρινόμαυροι» το επεισόδιο με τον Μανόλο Χιμένεθ ήταν σκηνοθετημένο από τον 26χρονο ποδοσφαιριστή, καθώς προσπαθούσε να μείνει ελεύθερος για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.
Πηγή novasports
Read more!

Τρελός με Γιούβε ο Μαρκίζιο

Σε ερωτήσεις των φίλων της Γιουβέντους απάντησε μέσω τηςTuttosport ο μέσος του συλλόγου, Κλαούντιο Μαρκίζιο, ο οποίος τόνισε πως δεν θέλει να φύγει από τη «Γηραιά Κυρία» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Τρελός με Γιούβε ο Μαρκίζιο


«Θα απαντούσα στο τηλέφωνο, αλλά θα τους έλεγα πως θέλω να παραμείνω στη Γιουβέντους», απάντησε ο Μαρκίζιο όταν ρωτήθηκε σχετικά, ενώ ο νεαρός μέσος έσπευσε να απαντήσει σε αυτούς που λένε ότι μπορεί να χάσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα της Γιουβέντους, το εξής:

«Ο Αλμπέρτο δεν θα κάνει κανένα κακό σε μένα. Στην πραγματικότητα, πιστεύω πως δίνει ποιότητα στην ομάδα. Προσαρμόστηκε άμεσα».
Πηγή gazzeta
Read more!

Λίγο πριν τα δοκιμαστικά η παρουσίαση

Με καθυστέρηση μιας ημέρας η Βέρτζιν ανακοίνωσε την ημέρα και το μέρος που θα γίνει η παρουσίαση του μονοθεσίου που θα αγωνιστεί στο 2011.

Οι φίλοι της εταιρίας θα απολαύσουν την νέα MVR-02, όπως είναι η κωδική ονομασία της, την 7η Φεβρουαρίου στο Λονδίνο, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Στην παρουσίαση θα παραβρεθούν οι πιλότοι της ομάδας, ο Γερμανός Τίμο Γκλοκ, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στην ομάδα, αλλά και ο Βέλγος "ρούκι", Ζερόμ Ντ΄Αμπρόσιο.

Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, αν η Βέρτζιν θα ξεκινήσει τα πρώτα επίσημα δοκιμαστικά, που θα λάβουν χώρα στην πίστα της Βαλένθια το διάστημα 1-3 Φεβρουαρίου με το παλιό μονοθέσιο, το οποίο θα έχει κάποιες αναβαθμίσεις.

Πάντως, το νέο αυτοκίνητο θα βρίσκεται σίγουρα στα δεύτερα επίσημα δοκιμαστικά, που αρχίζουν στις 10 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται στις 13 του ίδιου μήνα.

Πηγή novasports Read more!

Βάλτε ένα… γκολ!

Βάλτε ένα… γκολ!
Οι Χοκς γνώρισαν τη συντριβή με 100-59 στην Ατλάντα από τους Χόρνετς και έγραψαν ιστορία. Οι πόντοι που σημείωσαν είναι οι λιγότεροι στην ιστορία τους από τη στιγμή που μετακόμισαν στην Ατλάντα (1968) και παράλληλα είναι στις πέντε μικρότερες επιδόσεις των τελευταίων 25 χρόνων στο ΝΒΑ. Τα «γεράκια» είχαν 29,1% στα σουτ. 

Ο Κόμπι Μπράιαντ πέτυχε 14 από τους 18 πόντους του στο τρίτο και καθοριστικό δωδεκάλεπτο οδηγώντας τους Λέικερς σε νίκη επί των Νάγκετς στο Ντένβερ με 107-97. Παράλληλα επέκρινε τους φίλους του Ντένβερ για τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Καρμέλο Άντονι, ο οποίος παρά τις συζητήσεις με διάφορες ομάδες παραμένει «σβόλος». 

Τις οκτώ συνεχείς νίκες έφτασαν οι Σπερς, με το 101-92 απέναντι στους Νικς. Οι 37 νίκες σε 43 ματς συνιστούν νέο ρεκόρ για καλύτερο ξεκίνημα στο ΝΒΑ για τα «σπιρούνια», που είχαν σε μεγάλη μέρα τον Τιμ Ντάνκαν με 21 πόντους, 16 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 5 τάπες. Οι Τεξανοί μετρούν πλέον 17 σερί νίκες εντός έδρας, αλλά θα δώσουν τα 12 από τα 13 επόμενα παιχνίδια τους μακριά από αυτή. 

Ένας μυϊκός τραυματισμός του Σακίλ Ο’ Νιλ στην πρώτη περίοδο δεν πτόησε τους Σέλτικς, που συνέτριψαν με 110-86 τους Τζαζ. Ο Κέβιν Γκαρνέτ και ο Πολ Πιρς είχαν από 21 πόντους, ενώ ο Τούρκος ρούκι Σεμίχ Ερντέν έκανε ρεκόρ με 14 πόντους βοηθώντας τους πρωταθλητές Ανατολής να επεκτείνουν στα έξι ματς το νικηφόρο σερί τους. 

Το Ορλάντο συνέτριψε με 112-72 τους Ράπτορς, οι Μπακς υποχρέωσαν τους Καβαλίερς στη 15η συνεχή ήττα τους, με 102-88 στο Κλίβελαντ, ενώ οι Ουόριορς έφτασαν για πρώτη φορά την τελευταία τριετία σε τέσσερις διαδοχικές νίκες, με 119-112 στην παράταση κόντρα στους Κινγκς. 

Πηγή sport-fm Read more!

Λάζαρος, η επιστροφή

Λάζαρος, η επιστροφή
Τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο σε ρόλο εσωτερικού μέσου αντί του Σωτήρη Νίνη, θα επαναφέρει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης απέναντι στον Πανιώνιο.



Μετά την αλλαγές που έκανε ο Πορτογάλος προπονητής στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ, ετοιμάζει να επαναφέρει όλα τα δυνατά του «όπλα» στο κρίσιμο εκτός έδρας ματς με τους «κυανέρυθρους». Ένα από αυτά είναι και ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος επιστρέφει μετά από καιρό στην αρχική ενδεκάδα αντί του τραυματία Νίνη, σε μια θέση που αγωνιζόταν και στον ΠΑΟΚ.

Οι «πράσινοι» επιδόθηκαν στην προπόνηση του Σαββάτου σε ασκήσεις τακτικής. Η ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει ο Φερέιρα για το ματς με τον Πανιώνιο αποτελείται από τους Τζόρβα, Σπυρόπουλο, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Λέτο, Γκοβού και Σισέ.
Πηγή gazzeta
Read more!

Προβλέψεις του Φίλιππου

Αυτή την αγωνιστική θα πάμε με τα αουτσάιντερ. Δύο μονά ματς είναι στην επιλογή μας. Το διπλό της Στόουκ, η οποία έχει την ποιότητα να πάρει τη νίκη στο «Κρέιβεν Κότατζ» και το διπλό της Μπαθ Σίτι επί της Ολτρινχαμ στην Κόνφερενς. Η Μπαθ είναι ομάδα που παίζει με την μπάλα κάτω και παλεύει πάντα για τη νίκη. Αντίθετα έχουμε μια Ολτρινχαμ που παίζει μόνο για το αποτέλεσμα, χωρίς ποιότητα στο παιχνίδι της.
143 ΦΟΥΛΑΜ - ΣΤΟΟΥΚ ΔΙΠΛΟ 3,05
185 ΟΛΤΡΙΝΧΑΜ – ΜΠΑΘ ΔΙΠΛΟ 2,65
Read more!

Θέλει Βούσινιτς, Ζαράτε η «Γιούβε»

Η Γιουβέντους ολοκλήρωσε πρόσφατα την μεταγραφή του Αντρέα Μπαρτσάλι και όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, η «Μεγάλη Κυρία» προσανατολίζεται στην απόκτηση του Μίρκο Βούσινιτς της Ρόμα ή του Μάριο Ζάρατε της Λάτσιο.
Θέλει Βούσινιτς, Ζαράτε η «Γιούβε»

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της η Γιουβέντους μετά την απόκτηση του αμυντικού, Αντρέα Μπαρτσάλι της Βόλφσμπουργκ θέλει να δυναμώσει και την επιθετική γραμμή της ομάδας και δεν αποκλείεται ο σύλλογος του Τορίνο να καταθέσει πρόταση σε έναν εκ των Μίρκο Βούσινιτς της Ρόμα ή του Μάριο Ζάρατε της Λάτσιο.

Ο μεν Μαυροβούνιος επιθετικός έχει πολύ κακές σχέσεις με τον Ρανιέρι και θα ήθελε να αποχωρήσει από τους Ρωμαίους, ενώ για την μεταγραφή του Ζάρατε η Λάτσιο αξιώνει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. 
Και οι δύο περιπτώσεις πάντως είναι δύσκολες για τους «μπιανκονέρι», οι οποίοι πάντως θέλουν να κάνουν κινήσεις για να χτυπήσουν... κούπα στο Καμπιονάτο.
Πηγή gazzeta Read more!

Το sport-and-bet προτείνει...

Στην Αλιάντζ Αρίνα η Μπάγερν Μονάχου με 7 over σε 9 εντός έδρας αγώνες φέτος, υποδέχεται την Καϊζερσλάουτερν που έχει 8 over σε 9 εκτός έδρας αγώνες. Αν λάβουμε υπ'όψιν και τα 4 over στα 5 τελευταία μεταξυ τους παιχνίδια καταλήγουμε σε ένα καλό οβεράκι.
Κωδ.135 ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.-ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ... over 2,5

Για περισσότερες στοιχηματικές προτάσεις και απόψεις για όλα τα σπόρ επισκεπτείτε το http://sport-and-bet.blogspot.com/ Read more!

Πήρε Εμάνουελσον η Μίλαν

Πήρε Εμάνουελσον η ΜίλανΤην πρώτη της μεταγραφή για το καλοκαίρι πραγματοποίησε η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» ήρθαν σε συμφωνία με τον διεθνή Ολλανδό Ούρμπι Εμάνουελσον, ο οποίος θα μετακομίσει στο Μιλάνο τον Ιούνιο όταν και λήγει το συμβόλαιό του. Προσπάθειες να μετακομίσει από τώρα κάνει ο Αντριάνο Γκαλιάνι.

Σε μία σημαντική μεταγραφή προχώρησε η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» συμφώνησαν σε όλα με τον διεθνή Ολλανδό αριστερό μπακ Ούρμπι Εμάνουελσον, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Η ιταλική ομάδα κινήθηκε με απόλυτη μυστικότητα και απέκτησε τον 24χρονο άσο, ο οποίος μπορεί με την ίδια ευκολία να αγωνιστεί και ως αριστερό χαφ.

Ο ίδιος δεν τα είχε βρει με τον Άγιαξ για νέο συμβόλαιο και ο Αντριάνο Γκαλιάνι βλέποντας ότι οι Κρισκίτο και Ζίγκλερ που ήταν οι πρωταρχικοί του στόχοι δύσκολα θα περνούσαν την πόρτα του Μιλανέλο, αποφάσισε να αποκτήσει τον 24χρονο διεθνή άσο. 

Η συμφωνία θα ισχύσει από το καλοκαίρι, όταν και ο παίκτης μένει ελεύθερος από τον «Αίαντα», αν και στη Μίλαν κάνουν προσπάθειες με ένα μικρό αντίτιμο ο Άγιαξ να τον παραχωρήσει από τον Ιανουάριο.
Πηγή gazzeta Read more!

Ανανέωσε με Άιντραχτ ο Σκίμπε

Ανανέωσε με Άιντραχτ ο Σκίμπε
Νέο συμβόλαιο με την Άιντραχτ υπέγραψε ο Μίχαελ Σκίμπε. Ο 45χρονος τεχνικός, που κάθεται στον πάγκο της ομάδας από τον Ιούνιο του 2009, δεσμεύεται πλέον με το σύλλογο της Φρανκφούρτης μέχρι το 2012. 

Η Άιντραχτ στην πρώτη του σεζόν τερμάτισε δέκατη στην Bundesliga, ενώ φέτος μετά από 19 αγωνιστικές είναι όγδοη με 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 9 ήττες.

Πηγή sport-fm Read more!

Όλο δεξιά

Όλο δεξιά
Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ντιέγκο Αλεχάντρο Αρίας, πλέον στον ΠΑΟΚ έχουν στρέψει την προσοχή τους στην απόκτηση ενός δεξιού μπακ, αφού μετά και την αποχώρηση των Μπουσαϊντί και Ζουέλα, στο ρόστερ έχει απομείνει μόνο ο Σνάουτσνερ για να καλύψει τη συγκεκριμένη θέση. Ίβιτς αντί Γκαρσία 


Ο Παντελής Κωνσταντινίδης ασχολείται αποκλειστικά με το συγκεκριμένο θέμα και παρόλο που παρακολουθεί αρκετές περιπτώσεις παικτών, δεν φαίνεται να έχει καταλήξει κάπου συγκεκριμένα. Το γεγονός ότι μεταγραφική περίοδος οδεύει προς τη λήξη της, στενεύει τα περιθώρια για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα γίνει μια μεταγραφή. 

Αναφορικά με τις παραχωρήσεις σε καλό δρόμο βρίσκεται η περίπτωση του Κριστιάνο Μοράες, με τον οποίο αναμένεται να βρεθεί σύντομα η «χρυσή τομή» για να λυθεί η συνεργασία τους. Επίσης ο Σωτήρης Μπαλάφας θα καταλήξει, όπως όλα δείχνουν, στον Πανιώνιο, με τον οποίο έχει επέλθει καταρχήν συμφωνία. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Ο Σισέ δεν είναι αυτό που ψάχνουμε»

Τον λόγο που δεν προχώρησαν οι επαφές με τον Παναθηναϊκό, για την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ, εξήγησε σε γαλλική ιστοσελίδα ο Ζαν-Λουί Τριό. Ο πρόεδρος της Μπορντό, ωστόσο, παραδέχτηκε ότι ήταν δύσκολη η απόκτησή του, αφού οι «πράσινοι» δεν τον έδιναν. 
«Ο Σισέ δεν είναι αυτό που ψάχνουμε»


«Ο Σισέ δεν έχει το προφίλ του επιθετικού που ψάχνουμε, σε αντίθεση με τον Γκαμέιρο. Επιπλέον η υπόθεσή του ήταν πολύ περίπλοκη, με τη στάση του Παναθηναϊκού» τόνισε ο ισχυρός άνδρας της γαλλικής ομάδας, σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στο «parolesdefoot.com». 

Αναφερόμενος στο «κυνήγι» για στράικερ, πρόσθεσε: «Προς το παρόν δεν ψάχνουμε απλά για έναν επιθετικό, αλλά για κάποιον που θα μπορεί να προσφέρει ικανοποιητικές λύσεις». 

Πηγή gazzeta Read more!

Φωτιά στα Σαββατόβραδα…

Φωτιά στα Σαββατόβραδα…

Αν και το τραγούδι επιτάσσει διαφορετικά, η φωτιά έρχεται από το απόγευμα. Η αγωνιστική ανοίγει με ένα ματς-κόλαση, αφού Κέρκυρα και Λάρισα (17:15, NS4) παίζουν την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ξάνθη, ενώ το βράδυ (19:30) η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Βόλου.


ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΑΡΙΣΑ

Μπορείς να πεις 12 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος πώς ένα παιχνίδι θα κρίνει το μέλλον; Για το συγκεκριμένο ματς, και μπορείς και πρέπει! Η Λάρισα επανήλθε στη ζωή μετά τη νίκη επί του Ηρακλή, αλλά ακόμα συντηρείται με μηχανική υποστήριξη και σε κάθε παιχνίδι πρέπει να κάνει ένα βήμα μακριά από τον θάνατο. Ενδεχόμενη ήττα στην Κέρκυρα θα τη φέρει εκ νέου πολύ πίσω, ίσως χωρίς ελπίδα. Η Κέρκυρα βρίσκεται, πλέον, πολύ κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού και κυρίως πολύ μακριά απ’ το καλό πρόσωπο που έδειχνε στο αντίστοιχο διάστημα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Στη φυσική της έδρα έχει μόνο μία νίκη και αν ηττηθεί από τη Λάρισα, θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα.  

STATUS: Ελευθερία ή θάνατος! 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS4)
ΜΕΡΟΣ: EAK Κέρκυρας
GROUP: Θα το παίξω «Χ»!

Η προϊστορία τους είναι σύντομη μεν, κατατοπιστική δε! Κι αν επιλέξετε το στοίχημα ή το πατροπαράδοτο ΠΡΟΠΟ, τότε η ισοπαλία φαντάζει μια χαρά επιλογή. Τρεις φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες στα σαλόνια της Α’ Εθνικής και σε κανένα εκ των τριών αγώνων δεν υπήρξε νικητής. 0-0 στην Κέρκυρα τον Σεπτέμβριο του 2006, 2-2 στη Λάρισα τον Γενάρη του 2007 και 1-1 στο ματς του πρώτου γύρου πριν από τέσσερις μήνες. Η μοναδική νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος σε σύνολο πέντε αγώνων έχει σημειωθεί από τους Φαίακες το 2002 (σ.σ. 2-1) στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Αμπαρκιόλης, Σαραϊδάρης, Βασιλειάδης 
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Υπολογίζονται οι Μονιάκης, Ρίκκα και Μαζνόφ που αποκτήθηκαν, αλλά όχι ο τιμωρημένος Παρασκευαΐδης. Ο Αμπουμπακάρι και ο Μελίσσης είναι τα νέα πρόσωπα που θα έχει στη διάθεσή του ο Νίκος Κωστένογλου, ενώ δεν υπολογίζει τον τραυματία Κανόμπιο.   

ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ

Ο ΠΑΟΚ βρίσκει πάντα τρόπο να ξεσηκώνει τους οπαδούς του. Εκεί που μοιάζουν «ξενερωμένοι» και αδιάφοροι προς την ομάδα, όπως π.χ. μετά την ισοπαλία στις Σέρρες στο ξεκίνημα του 2011, έρχεται η ανατροπή. Νίκη επί του Αστέρα, επιβλητικό διπλό στο Βόλο και η ισοπαλία στο Στάδιο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό. Η τελευταία, βέβαια, ήταν στο πλαίσιο του κυπέλλου και η ομάδα του Μάκη Χάβου καλείται να προσγειωθεί στην πραγματικότητα του πρωταθλήματος. Θα το κάνει, όμως, εν μέσω αποθέωσης και επιδοκιμασιών για το αποτέλεσμα της Τετάρτης, γεγονός που κάνει πιο εύκολο το ματς με την Ξάνθη. 

STATUS: Πρωτάθλημα και κύπελλο…
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS2) 
ΜΕΡΟΣ: Τούμπα
GROUP: Βάλε μέσα τον Βλάνταν Ίβιτς!

Έλειψε σχεδόν ένα μήνα, αλλά άρχισε να επιστρέφει πάνω στην ώρα. Ίσα-ίσα να ζεσταθεί και να πάρει παιχνίδια πριν αντιμετωπίσει την αγαπημένη του ομάδα. Ο Βλάνταν Ίβιτς είναι η… ειδοποιός διαφορά στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη την τελευταία διετία. Όταν σκοράρει ο Σέρβος, όλα είναι καλά για τον δικέφαλο του βορρά που κέρδισε στην Τούμπα τον Οκτώβριο του 2009 χάρη σε γκολ του Ίβιτς στο 90’, κέρδισε στην Ξάνθη τον Απρίλιο του 2009 χάρη σε δικό του γκολ στο 90’, ενώ τον Φεβρουάριο του 2010 είχε ένα γκολ και μια ασίστ. 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Βοσκάκης, Γκάγκας, Καρατζίκας 
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Εκτός θα μείνει ο τιμωρημένος Πάμπλο Γκαρσία. Ο Τζόρτζ Μπόατενγκ είναι τιμωρημένος και δεν θα αγωνιστεί. 

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2009 ο Ολυμπιακός Βόλου έδωσε την αφορμή που πολλοί έψαχναν και ακόμα περισσότεροι περίμεναν! Η ήττα της ΑΕΚ στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Ντούσαν Μπάγεβιτς και η επαρχιακή ομάδα βρίσκει την Ένωση τέσσερις μήνες μετά στη καλύτερή της φάση, ψυχολογικά και αγωνιστικά. Οι τρεις συνεχόμενες νίκες είναι… ισοφάριση ρεκόρ, ενώ οι πέντε συνεχόμενοι αγώνες χωρίς ήττα είναι το μεγάλο ρεκόρ της σεζόν για την ΑΕΚ. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν κερδίσει ακόμα στο 2011, δηλαδή έχουν να πάρουν τρεις βαθμούς από την προηγούμενη επίσκεψή τους στο ΟΑΚΑ. 

STATUS: Φέρε πίσω τον Μπάγεβιτς! 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 19:30 (NS2) 
ΜΕΡΟΣ: ΟΑΚΑ 
GROUP: Τυχαίο?? Θα δείξει…

Το «group» θα μπορούσε να είναι για την εκπληκτική παράδοση που έχει η ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. 10-0-0 στα χρόνια που αναμετρώνται. 8-2 η αντιστοιχία αγώνων πρωταθλήματος και κυπέλλου με γηπεδούχο την Ένωση και τα τέρματα είναι 37-5 υπέρ της, με αποκορύφωμα το προ έντεκα χρόνων 9-1 στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ο Ολυμπιακός Βόλου, όμως, επιστρέφει στο γήπεδο που θριάμβευσε επί του Παναθηναϊκού το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης αγώνα 19:30) και όλα είναι πιθανά. Κι αν πιστεύετε στις συμπτώσεις, έχουμε να σας αποκαλύψουμε πως η παράδοση των πρασίνων ήταν 10-0-0 και η αντιστοιχία αγώνων πρωταθλήματος και κυπέλλου ήταν 8-2. Τη συνέχεια τη γνωρίζετε… 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Μάνταλος, Μπαλτάς, Μαγιάννης 
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν θα παίξουν οι τραυματίες Γεωργέας, Μανωλάς και Καφές. Οι Ζαραδούκας και Ντολεζάι είναι τιμωρημένοι και δεν είναι στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη. 

ΚΑΒΑΛΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ

Η μοιρασιά ήταν δίκαια. Η Καβάλα κέρδισε στην έδρα της, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (12-3-3 συνολικά), ο Ηρακλής κέρδιζε στη δική του και ήρθαν τα τελευταία χρόνια να χαλάσουν τη μαγιά. Οι κυανόλευκοι έχουν κερδίσει μόλις τρεις φορές στις τελευταίες δώδεκα αναμετρήσεις την Καβάλα και ήταν η επαρχιακή ομάδα εκείνη που του έσπασε τον τσαμπουκά στο καλό ξεκίνημα της σεζόν και τον ανάγκασε στην πρώτη του ήττα. Ήταν, μάλιστα, η μοναδική ομάδα που τον είχε κερδίσει στις πρώτες δέκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Η εκδίκηση του γηραιού θα είναι γλυκιά αν έρθει στο «Ανθή Καραγιάννη», αφού ως τώρα δεν έχει καμία εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, μοναδική ομάδα μαζί με τη Λάρισα με μηδέν ενεργητικό. 

STATUS: Τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου δικά μου! 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (NS2) 
ΜΕΡΟΣ: «Ανθή Καραγιάννη»
GROUP: Δώσε θάρρος στο Ρουμάνο…

Τα βλέμματα στρέφονται στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της Καβάλας. Ο Μάριους Νικολάε ήταν η νέα «βόμβα» που έριξε η διοίκηση των αργοναυτών προκειμένου να ενισχυθεί η ομάδα και την Κυριακή είναι πολύ πιθανόν να κάνει το ντεμπούτο του, αφού βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Υπάρχει, όμως, και στην αντίπερα όχθη ένας κλασικός φορ από τη Ρουμανία, ο οποίος έρχεται με φόρα. Ο Βίκτορ Γιάκομπ έχει σκοράρει σε δύο από τα τρία ματς που έχει παίξει το 2011 και δείχνει σε εξαιρετική φόρμα, ενώ ήταν εκείνος που πέρυσι με γκολ στο 17’ είχε κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε Ηρακλή και Καβάλα στο Καυταντζόγλειο. 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σπάθας, Καρσιώτης, Μπιτσίδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Καρντόζο είναι τιμωρημένος, αλλά επιστρέφουν Ντιέ και Τόμασιτς. Επιστρέφουν οι Μάρα και Ηλιάδης για τον Ηρακλή, όμως δεν θα αγωνιστεί ο τιμωρημένος Πίτου Γκαρσία. 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η έδρα παίζει και θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην υπόθεση παραμονή. Ο Ατρόμητος, χάρη στη νίκη του την περασμένη αγωνιστική, ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη και μπορεί να ατενίζει μέχρι και προς πλέι οφ πλευρά, όμως οι ισορροπίες είναι εύθραυστες. Ο Πανσερραϊκός έκλεισε το δύσκολο πρόγραμμα, χωρίς να καταφέρει να πάρει κάτι από τα δύο τελευταία ματς και από ‘δω και στο εξής αρχίζουν οι «τελικοί» του. Όσο δεν χάνει, παραμένει ζωντανός και κοιτάει τον επόμενο. Αν χάσει, ίσως να σκεφτεί διαφορετικά και πιο απαισιόδοξα τη συνέχεια. 

STATUS: Μπελάδες για δυο!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (NS3) 
ΜΕΡΟΣ: Δημοτικό Σερρών  
GROUP: 30 χρόνια μετά!

Την 1η Φεβρουαρίου του 1981 ήταν η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες στις Σέρρες στο πλαίσιο της Α’ Εθνικής. Ο Πανσερραϊκός είχε κερδίσει με 3-0 κι έκτοτε… έκοψαν επαφές! Συναντήθηκαν οκτώ φορές στη Β’ Εθνική πριν ανταμώσουν εκ νέου στο Περιστέρι στον πρώτο γύρο. Αν θέλουμε να σταθούμε σε ένα κομμάτι της παράδοσης που έχουν οι δύο ομάδες, είναι πως σε επίπεδο Α’ Εθνικής οι αναμετρήσεις στην επαρχιακή πόλη έχουν πάντα πολλά γκολ, αφού υπάρχουν οι νίκες του Πανσερραϊκού με 3-0 και 4-0, όπως και το διπλό του Ατρόμητου με 3-2! 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τριτσώνης, Πάνου, Γούκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Λεοζίνιο είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς, που υπολογίζει και πάλι τους Παπάζογλου και Σουμπίνιο. Δεν προέκυψαν προβλήματα για τον Γιώργο Δώνη. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 

Εκείνα τα πρώτα χρόνια που ο Αστέρας έκανε την εμφάνισή του στην Α’ Εθνική, τα πράγματα ήταν πραγματικά δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Μια ήττα και μια ισοπαλία είχε την πρώτη σεζόν κόντρα στην ομάδα της Τρίπολης, όμως έκτοτε έστρωσαν τα πράγματα. Ειδικά, τον τελευταίο ένα χρόνο οι ερυθρόλευκοι μετρούν 10-1 τέρματα, με τρεις τριάρες και το γκολ του Αριέλ Ιμπαγάσα τον περασμένο Δεκέμβριο, που έδωσε την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας. 

STATUS: Από τριάρα σε τριάρα θα πετάω!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Αστέρα Τρίπολης 
GROUP: New kid on the block!

Ακόμα και στα τέλη Ιανουαρίου, στην Ελλάδα μπορεί να κάνει ένας προπονητής ντεμπούτο. Ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι εκ των προτέρων ένα από τα πρόσωπα του αγώνα, αφού για δες καιρό που διάλεξε να καθίσει στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης. Ο Έλληνας τεχνικός θα αντιμετωπίσει για τρίτη φορά στην καριέρα του ως προπονητής τον Ολυμπιακό και για δεύτερη τον Ερνέστο Βαλβέρδε! Η πρώτη τους αναμέτρηση ήταν τον Οκτώβριο του 2008 στον αγώνα κυπέλλου στη Ρόδο, όταν οι ερυθρόλευκοι χρειάστηκαν ένα γκολ του Κοβάσεβιτς στο 84’ για να καταφέρουν να προκριθούν. 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Κουκουλάκης, Φαντόπουλος, Αλεξέας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Ουντότζι είναι τιμωρημένος και δεν θα παίξει για τον Αστέρα. Στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι και πάλι ο Νταβίντ Φουστέρ. 

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΡΗΣ

Όλα μεταξύ τους μοιάζουν ίδια. Η βαθμολογία: 24 βαθμούς έχει ο Εργοτέλης, 23 ο Άρης. Η προϊστορία στο Παγκρήτιο. Δύο νίκες ο Εργοτέλης, δύο ο Άρης και δύο ισοπαλίες! Το ρεκόρ τους: 7-3-8 ο Εργοτέλης, 7-2-9 ο Άρης. Ε, κάπου και κάτι πρέπει να χαλάσει. Την Κυριακή στο Παγκρήτιο, ένας από τους δύο θα κάνει τη διαφορά και θα αλλάξει τις ισορροπίες, με τον Εργοτέλη να ξέρει ότι η νίκη σημαίνει σίγουρα σωτηρία και για τον Άρη να ξέρει ότι η ήττα σημαίνει μεγάλοι μπελάδες. 

STATUS: Ισορροπία του τρόμου!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (NS3) 
ΜΕΡΟΣ: Παγκρήτιο 
GROUP: Μαύρο ντεμπούτο!

Ο Γιάννης Μιχαλήτσιος αναλαμβάνει να βγάλει – έστω και προσωρινά – τα κάστανα από τη φωτιά στο Παγκρήτιο. Μόνο που τα προγνωστικά και η προϊστορία δεν είναι και τόσο υπέρ του! Σε μια σύντομη αναζήτηση στο παρελθόν του Άρη προκύπτει πως οι προπονητές που αναλαμβάνουν μεσούσης της περιόδου δεν έχουν καλά αποτελέσματα στο ντεμπούτο τους. Ο Δημήτρης Μπουγιουκλής, όντας υπηρεσιακός έφερε πέρυσι 0-0 με την Καβάλα και ακολούθησε το ντεμπούτο του Κούπερ που έχασε από τον ΠΑΟΚ. Παλαιότερα, ο Ιομάρ Μαζίνιο είχε φέρει ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ0-0, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ισοπαλία στην Καλαμαριά 0-0, ο Νίκος Πασιάλης ισοπαλία 1-1 στην Κέρκυρα και μόνο ο Κίκε Ερνάντεθ είχε κερδίσει! 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τσινιάρης, Ακρίβος, Κωσταράς 
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν προέκυψαν προβλήματα για τον Εργοτέλη. Οι νεοαποκτηθέντες Σακάτα και Περέιρα θα είναι στη διάθεση του Γιάννη Μιχαλήτσιου. 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν είναι και ιδανικός για να στοιχηματίσεις πάνω του. Υπάρχουν, όμως, και κάποια δεδομένα που φαντάζουν αδύνατο να τα ανατρέψει. Για παράδειγμα, η παράδοση απέναντι στον Πανιώνιο που τον θέλει να έχει 16 νίκες στις τελευταίες 17 αναμετρήσεις του εντός ή εκτός έδρας. Στη Νέα Σμύρνη έχει εφτά νίκες στα τελευταία οκτώ ματς, με τον Πανιώνιο να έχει κερδίσει τον Δεκέμβριο του 2007. Οι δύο ομάδες ξεκινούν το ματς από διαφορετική ψυχολογική αφετηρία, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως την περασμένη σεζόν ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε πετύχει και τα τέσσερα γκολ του Παναθηναϊκού στα δύο ματς με τον Πανιώνιο. 

STATUS: Άφθαρτος!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:30 (NS1 & HD)) 
ΜΕΡΟΣ: Νέας Σμύρνης 
GROUP: Βγήκαν πιστόλια!

Από την προηγούμενη Κυριακή, έμοιαζε δεδομένος ο πρόλογος για τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη. Από τη μια πλευρά ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και όσα ακολούθησαν την επίσκεψή του στο καμαράκι της μετάδοσης και από την άλλη πλευρά ο Κώστας Μήτρογλου. Ο Έλληνας επιθετικός έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με δύο γκολ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και απέναντι στον Παναθηναϊκό έχει ένα λόγο παραπάνω να πράξει το ίδιο, αφού περιμένουν το δώρο του στον Ολυμπιακό. Όπως δήλωσε, σκέφτεται το πώς θα πανηγυρίσει, ενώ πέρυσι στο ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο των ερυθρολεύκων όταν είχε σκοράρει δις είχε βγάλει τα γνωστά του πιστόλια. 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Κάκος, Ευθυμιάδης, Γεωργαράκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Πλην του τιμωρημένου Μπάλαμπαν, δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα για τον Πανιώνιο. Επιστρέφει ο Μπουμσόνγκ, αλλά δε θα παίξει ο τραυματίας Σωτήρης Νίνης.
Read more!

Τα άπαντα του Τζιμπούρ!

Ο Ράφικ Τζιμπουρ είναι το νέο... 10άρι του Ολυμπιακού και τοKatiMagiko.gr  σάς παρουσιάζει σε ένα κλικ ό,τι γράφτηκε για τον Αλγερινό. Η μεταγραφή, η παρουσίαση, οι δηλώσεις, το προφίλ του, gallery και πολλά άλλα. Ολα σε ένα!
Τα άπαντα του Τζιμπούρ!

«Τον είπαν «Τρομοκράτη» και μάλλον όχι άδικα. Όταν πατούσε το χορτάρι, «εκτελούσε». Όταν ένιωθε να αδικείται, πέταγε μπαρούτι. Κυρίες και κύριοι η απίστευτη ιστορία του Ράφικ Τζιμπούρ από το katimagiko.gr.

Εκείνη η κουβέντα του έβγαινε με θράσος από τα στενά όρια της μπάλας και ακουμπούσε ‘σώψυχα: «Προτιμώ να ζήσω δέκα χρόνια σαν λιοντάρι, παρά 100 σαν πρόβατο». Την ώρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο έπαιρνε απ’ το χέρι την παραδοσιακή του υπερβολή και ανακάλυπτε τον… Ρήγα του, ο Ράφικ Τζιμπούρ ανάσαινε καλύτερα. Όχι απαραίτητα γιατί (και τούτη) η συμπεριφορά του ήτανε πολιτικά ορθή. Αλλά γιατί –λάθος, ξελάθος- ο ίδιος ένιωθε να είναι τίμιος απέναντι στη φιλοσοφία που τον έθρεψε.

Οι κώδικες των εμιγκρέδων

Αυτό ήταν πάντοτε το θέμα με τα παιδιά (των) Αλγερινών μεταναστών, που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν σε κάποιο προάστιο του Παρισιού: οι άλλοι κώδικες. Οι κώδικες των χαμινιών, με τα γδαρμένα γόνατα στο δρόμο. Οι κώδικες των εμιγκρέδων που πάλεψαν να ξεγελάσουν μοίρα και Θεό. Οι κώδικες των παιδιών μιας hardcore γειτονιάς, που, για να πάρουν το αυτονόητο –το σεβασμό, την επιβίωση- έπρεπε να παίξουν ξύλο με τον ντόπιο υπεροπτισμό. «Πρόσφυγες; Πφφ…». Λες και ήταν άρρωστοι, λεπροί.

«Το ποδόσφαιρο μου έσωσε τη ζωή»

Τέτοιο παιδί είναι ο Τζιμπούρ. «Το ποδόσφαιρο», έχει πει, «μου έσωσε τη ζωή. Οι δρόμοι που πήραν τα παιδιά της γενιάς μου δεν ήταν οι καλύτεροι». Το παιδί δυο Αλγερινών μεταναστών στο Γκρενόμπλ του ’60. Ένα παιδί που αναγκάστηκε να μεγαλώσει πριν την ώρα του, μετατρέποντας τον φόβο (του γκέτο) σε ανάγκη. Ράτσα σκληρή, απ’ αυτά (κάπου το διάβασα, δανείζομαι) «έμαθαν να μη σκύψουν το κεφάλι, όταν ένιωθαν το δίκιο να τους φουρκίζει το λαιμό. Κι αν είχαν άδικο; Αρκεί που οι ίδιοι πίστευαν πως ακόμη και τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού, μπορούν να έχουν δίκιο».

Ο ποδοσφαιρικός Τζέιμς Ντιν

Στην ποδοσφαιρική μυθολογία, αυτοί οι τύποι φτιάχνουν είδωλα. Το λαϊκό ποδόσφαιρο –καλώς ή κακώς- ποτέ του δεν «πήγε» τους μπλαζέ και τους «εντάξει». Η αιώνια διαφορά Πελέ και Μαραντόνα. Τους σεβόταν, τους δεχόταν, ως εκεί. Η ταύτιση ζητούσε κάτι άλλο: λίγη τρέλα, ροκ, δυο τζούρες «αλητείας». Έναν ποδοσφαιρικό Τζέιμς Ντιν, που όσο δεν θα ‘δινες με τίποτα στην αδελφή σου, τόσο θα πλήρωνες για να κάτσετε μαζί στο ξύλινο πάσο κάποιου μπαρ για να λέτε ιστορίες. «Σωστές» ιστορίες, αντρικές. Για γκόμενες, για ξύδια και ποδόσφαιρο. Αυτοί οι τύποι στο ποδόσφαιρο δεν έχουν μέσους δρόμους. Ή τους γουστάρεις ή τους απορρίπτεις. Τα «ναι μεν, αλλά» είναι για… τηνΑΕΚ». αναφέρει μεταξύ άλλων η «ερυθρόλευκη» ιστοσελίδα.

Δείτε στο katimagiko.gr όλα όσα γράφτηκαν για τον Ραφίκ Τζιμπούρ με ένα μόνο κλικάρισμα!
Πηγή gazzeta Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...