ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Αύξηση... 260.000 ευρώ!


Τίναξαν την... μπάνκα στον άερα οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού! 260.000, αυτά του Αδαμάντιου Πολέμη, ήταν το αστρονομικό ποσό που μαζεύτηκε για την αύξηση των 15εκ. ευρώ στον ειδικό λογιαριασμό που έκλεισε σήμερα!
Ήταν λίγο-πολύ δεδομένο ότι η αύξηση των 15εκ. ευρώ στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίστηκε μόνο για να... αποφασιστεί. Κανείς από τους μετόχους δεν ήταν διατεθειμένος να βάλει το χέρι στην τσέπη. Και έτσι έγινε με εξαίρεση τον Αδαμάντιο Πολέμη. Το όνομα του γνωστού εφοπλιστή ήταν το μοναδικό που μπήκε στη λίστα, όσων έβαλαν χρήματα. Ο ειδικός λογαριασμός έκλεισε το απόγευμα της Δευτέρας, έχοντας μέσα το... αστρονομικό ποσό των 260.000 ευρώ! Για γέλια και για κλάματα, λοιπόν.
Επόμενα επεισόδια στο... σίριαλ του πολυμετοχικού αναμένονται μέχρι την κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων στις 17 του μήνα, όταν λογικά θα ανοίξουν όλα τα χαρτιά τους.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Βαλντές: «Δεν έχω σχέση με παίκτες της Ρεάλ»

Βαλντές: «Δεν έχω σχέση με παίκτες της Ρεάλ»
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανησυχούν στην Ισπανία μήπως η κόντρα μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης επηρεάσει το κλίμα στις τάξεις της εθνικής ομάδας της χώρας. Ο Βίκτορ Βαλντές, αν και δεν δίστασε να ομολογήσει πως δεν έχει φίλους στις τάξεις της «βασίλισσας», τόνισε πως δεν θα διαταραχθεί η ομόνοια στους «φούριας ρόχας». 

«Εγώ δεν έχω προσωπική σχέση με παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν νομίζω πως ό,τι έγινε μεταξύ των παικτών στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων θα επηρεάσει το κλίμα στην εθνική ομάδα. Ό,τι έγινε ήταν στο γήπεδο και θα μείνει εκεί. Και δεν είναι καλό να συνεχίζουμε να το συζητάμε, γιατί δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα», δήλωσε ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα.

Πηγή sport-fm Read more!

Προάγγελος αποχώρησης για Μήτρογλου

Προάγγελος αποχώρησης για Μήτρογλου
Πολύ δύσκολα θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Κώστας Μήτρογλου στη νέα αγωνιστική σεζόν. Ο νεαρός επιθετικός δεν θα ταξιδέψει με την αποστολή των «ερυθρόλευκων» για την Κύπρο, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον άφησε εκτός, ουσιαστικά, μια απόφαση η οποία αποτελεί ένδειξη για τις προθέσεις του Ισπανού τεχνικού για το μέλλον του νεαρού διεθνούς επιθετικού στο «λιμάνι». 

Αντίστοιχα, εκτός έμεινε και ο Ντένις Επστάιν. Την ίδια στιγμή, ο Ισπανός τεχνικός πήρε στην αποστολή όλους τους δανεικούς που είχε στη διάθεσή του στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών. Γκαλίτσιος, Σουμπίνιο, Παπάζογλου: συμπεριλήφθησαν στην αποστολή και θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στα δύο φιλικά παιχνίδια. 

Στη σημερινή προπόνηση ο Άλμπερτ Ριέρα έκανε πρόγραμμα αποκατάστασης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο. Παρόλα αυτά ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα… ακολουθήσει την αποστολή και θα συνεχίσει το ειδικό πρόγραμμα επί κυπριακού εδάφους. 

Αναλυτικά οι παίκτες που θα «πετάξουν» αύριο το πρωί για την Κύπρο: 

Πάρντο, Μέγερι, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ρ. Μπράβο, Ουρτάδο, Ρόμενταλ, Γ. Παπαδόπουλος, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Τοροσίδης, Ζαϊρί, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Τζιμπούρ, Γκαλίτσιος, Πάντελιτς, Παπάζογλου, Σουμπίνιο.

Πηγή sport-fm Read more!

«Μα πού να πάω;»

«Μα πού να πάω;»
Ευτυχής που ανήκει στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Νικ Καλάθης προσθέτοντας πως το ΝΒΑ μπορεί να… περιμένει. «Είμαι στην καλύτερη ομάδα. Μα πού να πάω; Δεν χρειάζεται να πάω κάπου άλλου. Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια», δήλωσε ο ομογενής γκαρντ στη «SportDay». «Στόχος μας πλέον το τριπλ-κράουν», πρόσθεσε ο 22χρονος άσος που αποθέωσε Ομπράντοβιτς και Διαμαντίδη. 

Αναλυτικά η συνέντευξη: 

-Πώς αισθανόσουν πριν από το πρώτο σου φάιναλ φορ και πώς αισθάνεσαι μετά το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιό σου; 
«Τεράστια διαφορά. Πριν από το φάιναλ φορ υπήρχαν αρκετή νευρικότητα, άγχος, αλλά και προσμονή για το τι θα καταφέρουμε. Μετά τον τελικό τα πάντα ήταν μαγικά, ονειρικά. Έζησα πρωτόγνωρες στιγμές και το συναίσθημα δεν εκφράζεται με λόγια». 

-Αν και είσαι μόλις 22 χρόνων, νιώθεις «μεγαλύτερος» εντός παρκέ δίνοντας τη μάχη σου σε αυτά τα ματς χωρίς αύριο; 
«Οι εικόνες ήταν πάρα πολλές, αμέτρητες και θα αποτελέσουν οδηγό στη συνέχεια της καριέρας μου. Βοηθούν πάντα έναν αθλητή καταστάσεις που δεν έχει ζήσει μέχρι τώρα να τις ζει και να είναι επιτυχημένες. Πάντως, έχω πολλά να μάθω ακόμα και θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου όσο μπορώ. Είμαι υπερήφανος που ανήκω εδώ και έχω αυτούς τους συμπαίκτες». 

-Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της κατάκτησης του τροπαίου είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει παίκτες που βρίσκονται με κλειστά μάτια; 
«Έπαιξε μεγάλο ρόλο. Παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Νίκολας, ο Μπατίστ, ο Τσαρτσαρής και ο Φώτσης. Με προσωπικότητα που ξέρουν πάντα τι πρέπει να κάνουν και με ποιον τρόπο βοηθώντας και εμάς τους νεότερους στην ομάδα». 

-Στα του φάιναλ φορ και στον ημιτελικό κόντρα στη Σιένα, στον οποίο ομολογουμένως έπεσε αρκετό ξύλο, τι ήταν αυτό που διατήρησες στο τσιπάκι σου; Είχες πάρει ειδικές συμβουλές από τον Ομπράντοβιτς; 
«Έγινε μεγάλη μάχη, σώμα με σώμα, αλλά έτσι είναι όταν θέλεις πολύ να αποκτήσεις κάτι τόσο σημαντικό. Δεν ξεκινήσαμε καλά και χάσαμε τα ριμπάουντ, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε τις λύσεις ακολουθώντας το πλάνο που υπήρχε κι έτσι βγάλαμε αιφνιδιασμούς και σκοράραμε εύκολους πόντους. Όσον αφορά τη δεύτερη ερώτησή σου, ο κόουτς μού είχε πει να είμαι πιο επιθετικός σε άμυνα και επίθεση και να παίρνω πρωτοβουλίες». 

-Μετά τον ημιτελικό κόντρα στη Σιένα ο Ομπράντοβιτς είπε ότι «δεν ήταν έκπληξη για μένα η εμφάνιση του Νικ». Είναι ένα ιδιαίτερο δώρο για σένα; 
«Πάντα χαίρεσαι να ακούς ωραία πράγματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχω κάνει κάτι. Βασικά πάντα είχα αυτοπεποίθηση, αλλά χρειαζόμουν περισσότερο χρόνο για να μάθω δίπλα στους συμπαίκτες μου, οι οποίοι έχουν τεράστια εμπειρία, κομμάτια που θα με βοηθήσουν. Χάρηκα που βοήθησα την ομάδα, αλλά πρέπει να βελτιώνομαι καθημερινά». 

-Πάντως, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου με τους Ιταλούς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σου είπε μερικά πράγματα σε έντονο ύφος... 
«Ναι. Μου είπε να παίζω πιο έξυπνα, γιατί είχε προηγηθεί και ένα πολύ κακό σουτ που είχα κάνει». 

-Κωδικός Μακάμπι. Αν πατήσεις rewind ποιες στιγμές σού έχουν μείνει εντός παρκέ; 
«Ήταν δύσκολο ματς, αλλά είχαμε πάντα το πάνω χέρι. Στο τέλος κάναμε βέβαια αρκετά λάθη λόγω και της πίεσης της Μακάμπι και η διαφορά μειώθηκε από τους 12 στους 6. Το θέλαμε πολύ και το καταφέραμε, γιατί έχουμε παίκτες να κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Όπως ο Διαμαντίδης, που έκλεψε, αλλά και το πικ εν ρολ που έκανε με τον Μπατίστ και τελείωσε το παιχνίδι». 

-Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σας χαρακτήρισε «ήρωες» για όσα έχετε κάνει αυτή τη χρονιά. Αν σκεφτείς την πορεία πριν αντιμετωπίσετε την Μπαρτσελόνα και με την αμφισβήτηση που υπήρχε μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου. 
«Ποτέ δεν είχαμε χάσει την αυτοπεποίθησή μας ως ομάδα. Απλώς ήμασταν έτοιμοι και δώσαμε την απάντηση όταν έπρεπε!». 

-Πώς σου ήχησε στ' αυτιά η αποθέωση που γνώρισες από τον κόσμο της ομάδας στο αεροδρόμιο; 
«Είναι φανταστικοί. Είναι τρελοί, είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν και αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένος, γιατί γι' αυτούς παίζουμε, για να τους κάνουμε υπερήφανους». 

-Επίσης, οι οπαδοί της ομάδας ζήτησαν το 7ο την επόμενη χρονιά. Θεωρείς ότι επόμενο στοίχημα είναι για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός να κάνει το ριπίτ; 
«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι' αυτόν τον στόχο από τη στιγμή που έχουμε μπροστά μας δύο ακόμα τίτλους που θέλουμε να κατακτήσουμε. Πρώτα το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια το πρωτάθλημα. Όταν ολοκληρωθεί η σεζόν, τότε θα μπορέσω να σου απαντήσω, αν και θέλω πολύ να συμβάλω ώστε η ομάδα να κατακτήσει και του χρόνου το τρόπαιο. Στόχος είναι το τριπλ κράουν για μία ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός». 

-Νικ, έχεις άλλη μία χρονιά συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό. Βλέπεις τον εαυτό σου για πολλά χρόνια στην ομάδα; 
«Θέλω πολύ να μείνω. Αγαπάω την Ελλάδα, την Αθήνα, τους συμπαίκτες μου, τους οπαδούς μας. Φυσικά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον, αλλά είμαι στην καλύτερη ομάδα. Μα πού να πάω; Δεν χρειάζεται να πάω κάπου άλλου. Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια». 

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είναι απλώς ο κορυφαίος προπονητής. Τα δύο τελευταία χρόνια μαθαίνω πολλά πράγματα από εκείνον και καθημερινά είναι τεράστια εμπειρία να συνεργάζεσαι μαζί του. Είμαι πολύ τυχερός», 

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Μαθαίνω πολλά πράγματα και από εκείνον. Παίρνω διάφορα κομμάτια. Είναι ο αρχηγός, είναι ο κορυφαίος και έχει συμβάλει ώστε η ομάδα να κατακτήσει τόσα τρόπαια».



Πηγή sport-fm Read more!

«Δεν είναι ανίκητη η Red Bull»

«Δεν είναι ανίκητη η Red Bull»
Τρεις νίκες και τέσσερις πολ ποζίσιον είναι ο απολογισμός της Red Bull στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 που μετρά μόλις τέσσερα γκραν πρι. Ωστόσο, το αφεντικό των «κόκκινων ταύρων», Κρίστιαν Χόρνερ, τόνισε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να θεωρηθεί η ομάδα του ανίκητη. 

«Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα. Ο Φερνάντο αυτή την εβδομάδα ήταν γρήγορος και πριν δύο εβδομάδες ήταν η McLaren, επίσης και η Mercedes έχει κάνει βήματα προόδου», ανέφερε ο Χόρνερ, ο οποίος πρόσθεσε, 

«Είναι φανταστικό να πηγαίνεις στην Βαρκελώνη και να προηγείσαι με 34 βαθμούς. Αλλά όπως όλοι ξέρουμε αυτοί οι βαθμοί μπορούν να χαθούν πολύ γρήγορα. Πέρυσι χάσαμε 43 βαθμούς στην Τουρκία, συνεπώς το φετινό ένα- δύο ήταν υπέροχο», συμπλήρωσε. 

Ευχαριστημένοι είναι οι «κόκκινοι ταύροι» και με την απόδοση του KERS στην Τουρκία, με τον Φέτελ να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, σε αντίθεση με τον Γουέμπερ, ο οποίος πίεσε το εν λόγω σύστημα στην προσπάθεια του να περάσει τον Αλόνσο. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Ζήτημα χρόνου να θρηνήσουμε νεκρό»

«Ζήτημα χρόνου να θρηνήσουμε νεκρό»
Τις προτάσεις του για την καταπολέμηση της βίας στα ελληνικά γήπεδα έκανε, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. 

Στο συγκεκριμένο κείμενο τονίζεται η αναγκαιότητα διαφοροποίησης του Πειθαρχικού Κώδικα, ώστε να αυστηροποιηθούν οι ποινές, αλλά και η τιμωρία των ίδιων των παραβατών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ: 

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και έχει στηλιτεύσει το φαινόμενο της βίας στα ελληνικά γήπεδα, το οποίο δυστυχώς ξεφεύγει πια από κάθε όριο και αποτελεί διαρκή απειλή όχι μόνο για το ποδόσφαιρο μας αλλά και για τις ζωές όλων όσοι το υπηρετούν και επιμένουν να το παρακολουθούν.

Είναι προφανές ότι είναι ζήτημα χρόνου να θρηνήσουμε νεκρό από την γηπεδική βία.

Για ακόμα μία φορά, ο Π.Σ.Α.Π. τοποθετείται με συγκεκριμένο και σαφή τρόπο στο μέγα πρόβλημα της βίας και συνεισφέρει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της, με συγκεκριμένες προτάσεις.

Πρωταρχικά, θα πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο που καθορίζει τις ποινές οι οποίες επιβάλλονται για την πρόκληση επεισοδίων.

Είναι αναγκαίο να διαφοροποιηθεί ο υφιστάμενος πειθαρχικός κώδικας ώστε να υπάρξουν αυστηρότερες ποινές οι οποίες ωστόσο θα εκφράζουν διαφορετική φιλοσοφία και προσέγγιση του προβλήματος.

1. Δεν αρκεί μόνο να τιμωρούνται οι ομάδες αλλά πρέπει, πρωτίστως, να επιβάλλονται ποινές στους ίδιους τους παραβάτες.

Η απόφαση για αγώνες “κεκλεισμένων των θυρών” αποδεικνύεται ότι δε λύνει το πρόβλημα. Η επιβολή πόιντ σίστεμ στο ποδόσφαιρο θα μπορούσε να αποδειχθεί περισσότερο αποτελεσματική.

Όποτε υπάρχουν επεισόδια, η ομάδα που έχει την ευθύνη για την τέλεση τους, θα τιμωρείται με πόντους ποινής, ανάλογα με τη σοβαρότητα και τον χαρακτήρα των επεισοδίων και μόλις συγκεντρωθούν 10 πόντοι ποινής θα υπάρχει αφαίρεση 1 ή 2 βαθμών από τις ομάδες και ανάλογα, θα ακολουθεί κλιμάκωση ως προς τους βαθμούς που θα αφαιρούνται.

Αυτή η τιμωρία θα έχει πολύ πιο ουσιαστικό αντίκρισμα σε σχέση με το οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο.


2. Η εισβολή στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να αποτελεί ποινικό αδίκημα και να διώκεται ανάλογα, αλλά, ανεξάρτητα από το γεγονός αυτό είναι απαραίτητο να δοθεί βάσει κανονισμού, η δυνατότητα στον διαιτητή να διακόπτει άμεσα και οριστικά το παιχνίδι που διευθύνει, εφόσον υπάρχει εισβολή οπαδού ή οπαδών εντός του αγωνιστικού χώρου και απειλείται η σωματική ακεραιότητα ποδοσφαιριστή ή ποδοσφαιριστών.

Παράλληλα, θα πρέπει να καλύπτονται από τον κανονισμό οι διαιτητές ώστε μετά από 2 προειδοποιήσεις για ρίψη αντικειμένων, φωτοβολίδων, καπνογόνων, χρήση λέιζερ να μπορούν να διακόπτουν οριστικά το παιχνίδι.


3. Ουσιαστικής σημασίας είναι ο ρόλος των σεκιούριτι που αναλαμβάνουν υπηρεσία στα γήπεδα. Επιβάλλεται να υπάρχει πιστοποιημένη εκπαίδευση τους και να έχουν συγκεκριμένα προσόντα και αποδεδειγμένες γνώσεις σε ότι έχει σχέση με τη διαχείριση εκτάκτων και έκρυθμων καταστάσεων στα γήπεδα. Ο ρόλος τους πρέπει, κατά βάση, να είναι προληπτικός και αποτρεπτικός εφόσον στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν είναι εύκολο να είναι κατασταλτικός. Στο σκέλος της καταστολής, η συνεργασία με την Αστυνομία είναι απαραίτητη, κάτω από συγκεκριμένες διαδικασίες και με την ανάθεση καθηκόντων σεκιούριτι σε άτομα που θα έχουν ελεγχθεί διεξοδικά προτού αναλάβουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα γήπεδα.


4. Η ενεργοποίηση της Αστυνομίας στα γήπεδα είναι αναγκαία, αλλά, με όρους αμοιβαιότητας και σεβασμού όσων αναλαμβάνουν υπηρεσία στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η αμοιβή των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. που θα είναι στα γήπεδα, πρέπει να διασφαλίζεται. Η δημιουργία ειδικής μονάδας που θα ασχολείται κατά κύριο λόγο με την τήρηση της τάξης στα γήπεδα, θα βοηθήσει καθώς θα έχουν πλέον εξειδίκευση στο αντικείμενο. Μετά από τη σύσταση της θα πρέπει να εκτιμηθεί και η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται στα γήπεδα σκύλοι, ειδικά εκπαιδευμένοι από την ΕΛ.ΑΣ.


5. Πρέπει να προβλεφθεί η κατάργηση της ποινής μηδενισμού και αφαίρεσης βαθμών για την ομάδα που αποχωρεί από το τερέν, κατά τη διάρκεια αναμέτρησης, εφόσον έχει προηγηθεί, από οπαδό ή οπαδούς, επίθεση σε ποδοσφαιριστή μέλος της εντός του αγωνιστικού χώρου.


6. Στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στο χώρο των αποδυτηρίων, να επιτρέπεται να βρίσκονται μόνο οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές και αυτοί που θα δηλωθούν στο φύλλο αγώνος και σε καμμία περίπτωση οι πρόεδροι και ιδιοκτήτες των ομάδων που αγωνίζονται.


7. Η άμεση ενεργοποίηση των διατάξεων του εν ισχύ αθλητικού νόμου για τις λέσχες φιλάθλων, την κάρτα φιλάθλου και την υλοποίηση των διατάξεων για τις κάμερες στα γήπεδα.


8. Κανένα παιχνίδι δε θα ξεκινά αν δεν γίνεται 4 ώρες πριν από την έναρξη του συστηματική έρευνα από την Αστυνομία στους χώρους του και στις εξέδρες ώστε να εντοπισθούν επικίνδυνα αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο έλεγχος των φιλάθλων κατά την προσέλευση τους στο γήπεδο είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να επιτραπεί η είσοδος τους ενώ η Αστυνομία πρέπει να διασφαλίζει ότι δε θα γίνονται μαζικές εισβολές στις εξέδρες από άτομα που δεν έχουν εισιτήρια και φυσικά δεν έχουν υποστεί κανενός είδους σωματικό έλεγχο προτού μπουν στο γήπεδο.


9. Η δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής στην οποία θα δίδονται πληροφορίες και στοιχεία για την παραβατική δραστηριότητα οπαδών στα γήπεδα.
Σε αυτή την γραμμή θα απαντούν στο τηλέφωνο ψυχολόγοι, αστυνομικοί και άτομα που έχουν εκπαιδευθεί στην επικοινωνία.


10. Η λύση της νομοθέτησης της προσφοράς κοινωνικής εργασίας από άτομα που έχουν δείξει παραβατική συμπεριφορά στα γήπεδα, επίσης θα προσφέρει βοήθεια. Με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρουν στην κοινωνία και παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα επανένταξης στο σύνολο μέσα από διαδικασίες που θα τους οδηγήσουν ακόμα και στον επαναπροσδιορισμό της ίδιας της ταυτότητας τους.


11. Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που σήμερα προσφέρει η τεχνολογία αλλά και το διαδίκτυο, θα προσφέρει πολλά, κυρίως ως προς την πρόληψη των επεισοδίων καθώς η καλή πληροφόρηση και η σωστή ενημέρωση θα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό ώστε η Αστυνομία να αποτρέπει επεισόδια. Ως αποδεικτικά στοιχεία, που από ένα σημείο και έπειτα, θα βοηθούν ώστε να αποθαρρύνονται οι χούλιγκανς, επειδή γνωρίζουν ότι θα εντοπισθούν και θα συλληφθούν, μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθεί το υλικό από κάμερες χεριού που θα χρησιμοποιούν αστυνομικοί με πολιτικά οι οποίοι θα βρίσκονται στις εξέδρες. Η ταυτοποίηση των χούλιγκανς θα είναι πολύ πιο απλή στη συνέχεια.

Όλα αυτά τα μέτρα που προτείνει ο Π.Σ.Α.Π. είναι εφικτό να εφαρμοσθούν.
Ουσιαστικά, όμως, τίποτα δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει εάν δεν υπάρχει πραγματική βούληση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας από την Πολιτεία, την Ομοσπονδία, την Λίγκα και τις ομάδες.

Ο Π.Σ.Α.Π. δεν αντιμετωπίζεται μέχρι τώρα ως ισότιμος κοινωνικός εταίρος στο θέμα της συζήτησης και της λήψης αποφάσεων για την βία.

Είναι καιρός ωστόσο να αναγνωρίσουν όλοι ότι ο Π.Σ.Α.Π. έχει τόσο την ευαισθησία όσο και την γνώση αλλά και τη διάθεση ώστε να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Τουλάχιστον, εάν επιμένετε να συνεχίζετε μόνοι την προσπάθεια σας, αποφασίστε επιτέλους να βάλετε το μαχαίρι στο κόκαλο γιατί διαφορετικά δε θα υπάρχει ούτε κόκαλο σε λίγο. Θα το έχουν σπάσει οι χούλιγκανς.

Οι ανωτέρω προτάσεις έχουν αποσταλεί στους: Π. Γερουλάνο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδη Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Μπιτσαξή Γεν. Γραμ. Αθλητισμού, Σ. Πιλάβιο Πρόεδρο Ε.Π.Ο. και Β. Μαρινάκη Πρόεδρο SUPERLEAGUE.

ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Σ.Α.Π. / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
».

Πηγή sport-fm Read more!

Ήταν «Big» και οι «Three» *BINTEO*

Ήταν «Big» και οι «Three»
Μία νίκη από την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής απέχει το Μαϊάμι, καθώς επικράτησε 98-90 των Σέλτικς στην παράταση μέσα στη Βοστώνη κι έφτασε στο 3-1. Ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Ντουέιν Ουέιντ και ο Κρις Μπος πέτυχαν τους 83 πόντους της ομάδας τους (και όλους στην παράταση) και μάζεψαν τα 35 από τα 45 ριμπάουντ της στον αγώνα. 

Ειδικά ο «βασιλιάς» είχε 35 πόντους και 14 ριμπάουντ, δείχνοντας αποφασισμένος να πάρει ρεβάνς από την ομάδα που πέρυσι τον πέταξε εκτός play-offs στην ίδια φάση, ως παίκτη των Καβαλίερς. 

Ο Πολ Πιρς είχε 27 πόντους για τους γηπεδούχους, ωστόσο μετά το λάθος του Λεμπρόν στην τελευταία επίθεση της Χιτ στην τέταρτη περίοδο αστόχησε σε σουτ με την εκπνοή χάνοντας την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Οι παίκτες του Ντοκ Ρίβερς είχαν 1/6 σουτ στο έξτρα πεντάλεπτο. Ο πέμπτος αγώνας της σειράς θα γίνει τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Μαϊάμι. 

 

Δωδεκάλεπτα: 31-28, 53-50, 73-69, 86-86, 90-98. 

Σέλτικς: Πιρς 27 (8 ριμπ.), Άλεν 17, Ρόντο 10, Γουέστ 10, Ζ. Ο’ Νιλ 8, Γκαρνέτ 7 (10 ριμπ.), Γκριν 7, Ντέιβις 4, Σ. Ο’ Νιλ. 

Χιτ: Τζέιμς 35 (14 ριμπ.), Ουέιντ 28 (9 ριμπ.), Μπος 20 (12 ριμπ.), Άντονι 4, Μπίμπι 4, Τσάλμερς 3, Τζόουνς 2, Ιλγκάουσκας 2, Μίλερ, Χάους, Τσάλμερς. 

Πηγή sport-fm Read more!

Κρίνεται στα πλέι οφ ο Φερέιρα

Κρίνεται στα πλέι οφ ο ΦερέιραΘέμα παραμονής του Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι πολύ πιθανό να τεθεί στον Παναθηναϊκό, αν η ομάδα δεν καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ και να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. 

Η συνεχείς κακές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού έχουν προβληματίσει τους διοικούντες την ομάδα, χωρίς ωστόσο να έχουν υπάρξει ακόμα σκέψεις απομάκρυνσης του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ωστόσο, αν συνεχιστεί η κακή πορεία των «πρασίνων» και στα πλέι οφ και χαθεί η πρωτιά, τότε ίσως υπάρξει θέμα και όχι μόνο από την πλευρά του «τριφυλλιού», αλλά και από εκείνη του Πορτογάλου. Από την άλλη πλευρά, αν τελικά συνεχίσει ο Φερέιρα και την επόμενη σεζόν, θα χρειαστούν ένας μεταφραστής και ένας γενικός αρχηγός που θα εμπνέει σεβασμό, διότι στα αποδυτήρια έχει χαθεί προ πολλού ο έλεγχος. Στην περίπτωση που φύγει 65χρονος τεχνικός, πρώτη επιλογή είναι οι Δώνης και Τσιώλης από Ελλάδα και Κούπερ από το εξωτερικό. 

Τα λέει με τους συνδεσμίτες ο Γόντικας 

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των συνδέσμων του Παναθηναϊκού θα έχει σήμερα (13:00) ο Δημήτρης Γόντικας, στα γραφεία της ΠΑΕ. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος δεν θέλει ο αγώνας της Πέμπτης κόντρα στην ΑΕΚ να μετατραπεί σε συλλαλητήριο, για τις κακές εμφανίσεις της ομάδας και έχει προγραμματιστεί αυτό το ραντεβού, όπου θα επισημανθούν δύο πράγματα. Πρώτον, η αποφυγή επεισοδίων που μπορεί να κοστίσουν νέα τιμωρία της έδρας και δεύτερον να στηριχθούν οι παίκτες, για να πάρουν έστω την πρώτη θέση στα πλέι οφ. 

Από την πλευρά των οπαδών υπάρχει το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αποχή, εις ένδειξη διαμαρτυρίας ή να κρεμάσουν πανό για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. Οι οργανωμένοι, παράλληλα, θα ζητήσουν να ενημερωθούν για το πλάνο της επόμενης σεζόν, αν θα υπάρξουν πωλήσεις και ποιοι θα φύγουν, ποιοι μέτοχοι τελικά θα μπουν μπροστά και αν θα ενισχυθεί η ομάδα. 

Αλλαγές προσώπων με ΑΕΚ 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν φέρεται διατεθειμένος να αλλάξει το 4-3-3 που χρησιμοποίησε στην Τούμπα. Οι επιστροφές των Καντέ και Μπουμσόνγκ, ωστόσο, προσθέτουν λύσεις, ιδίως στον αμυντικό τομέα. Ο Πορτογάλος προπονητής, για το παιχνίδι της Πέμπτης με την ΑΕΚ δεν μπορεί να υπολογίζει τον τιμωρημένο Λέτο, αλλά και τους τραυματίες Σπυρόπουλο και Μαρίνο. 

Ο τεχνικός των «πρασίνων» αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους Τζόρβα κάτω από δοκάρια, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Καντέ στην άμυνα, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και Καραγκούνη στα χαφ, με τον Σισέ μοναδικό προωθημένο και τους Χριστοδουλόπουλο, Νίνη στα άκρα. 

Πηγή sport-fm Read more!

Δώνης: «Δεν ανακαλώ»

Δώνης: «Δεν ανακαλώ»
Στις δηλώσεις που έκανε μετά τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ και τις οποίες καλείται να ανακαλέσει με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για να μην τιμωρηθεί, επιμένει ο Γιώργος Δώνης όπως τόνισε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6. 

Ο προπονητής του Ατρόμητου γνωστοποίησε το σχέδιό του να έχει 5 παίκτες από 17-21 ετών στην βασική 11άδα της ομάδας του από του χρόνου, ενώ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του. 

Μιλώντας στους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα, ο Έλληνας τεχνικός είπε για: 

Την ποινή ανάκλησης των δηλώσεών του από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ: 
«Ρωτήθηκα από τον Εισαγγελέα αν ανακαλώ τις δηλώσεις μου και αν τις έκαναν εν θερμώ και απάντησα ότι τα είπα εν ψυχρώ και με μεγάλη ωριμότητα. Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά θα ζητήσω να τιμωρηθώ όπως η Ναόμι Κάμπελ και η Πάρις Χίλτον στην Αμερική, με κοινωνική εργασία.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που είναι δημοκρατική και δεν μπορείς να ταπεινώνεις τον άλλον. Δεν ανακαλώ σε καμία περίπτωση. Είναι ένας τρόπος έκφρασης και δεν είναι το θέμα όσα είπα, αλλά όσα έγιναν.

Όταν με ρώτησαν οι δικαστές, τι να έκαναν οι σεκιούριτι τους είπα ότι στην Αγγλία αν βρίσεις μόνο από την εξέδρα σε πετάνε έξω και αν μπεις σε βάζουν φυλακή. Ρώτησα αν υπάρχουν κάμερες και μου είπαν ναι, οπότε τους λέω τους αναγνωρίσουν την επόμενη μέρα και να τους βάλουν φυλακή, αλλά μου είπαν ότι το πάω πολύ βαθιά
». 

Για το μέλλον του: 
«Έχω συγκεκριμένα πράγματα στο συμβόλαιό μου. Έχω μία ρήτρα για τρεις συγκεκριμένες ομάδες από την Ελλάδα και για τις ομάδες του εξωτερικού, ότι μένω ελεύθερος. Ειδάλλως δεν αλλάζει κάτι». 

Για τα όσα ακούγονται για Παναθηναϊκό: 
«Είναι φήμες. Δεν θέλω να απαντώ σε πράγματα που δεν ισχύουν. Δεν έχει γίνει καμία κίνηση». 

Για το πέρασμά του από την ΑΕΚ: 
«Μου έκανε πάρα πολύ καλό η εμπειρία της ΑΕΚ. Είναι διαφορετικό να είσαι σε ομάδα με πιεστικές συνθήκες και να μην την πετυχαίνεις σε καλό τάιμινγκ. Αν αξιολογήσεις αυτή την εμπειρία σωστά, ακόμα και αν δεν είναι καλή, σε βοηθάει για τη συνέχεια. Πλέον ξέρω πολύ καλά τις δυνάμεις μου». 

Για τα σχεδιασμό της επόμενης σεζόν: 
«Τα θέλω μας φέτος ήταν διαφορετικά σε σχέση με αυτά που θα έχουμε την επόμενη σεζόν. Φέτος ήμασταν ομάδα ενός χρόνου. Θέλαμε να διεκδικήσουμε είσοδο στα πλέι οφ και να πάμε όσο πιο μακριά γινόταν στο Κύπελλο. Ωστόσο μας κόστισαν δύο πράγματα, πρώτον ήμασταν αναποτελεσματικοί σε σχέση με τις ευκαιρίες που κάναμε και δεύτερον προσφέραμε πράγματα στον αντίπαλο σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού στην έδρα μας. Δώσαμε βαρύτητα στο να πάμε στον τελικό, αφού στην έκτη αγωνιστική του 2ου γύρου ήμασταν στην έκτη θέση και λέγαμε μία νίκη θέλουμε για να σωθούμε θα την πάρουμε 

Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με 5 παίκτες από 17-21 χρονών στη βασική ενδεκάδα. Όλοι Έλληνες. Δεν είναι μονόδρομος η επιλογή μας αυτοί για κάλλιστα μπορείς να αντικαταστήσεις κάποιους μεγάλους σε ηλικία παίκτες, που δεν θα συνεχίσουν με εξίσου έμπειρους και μεγάλους σε ηλικία. Το έχουμε σκεφτεί σοβαρά και θα πάρουμε παιδιά από την ακαδημία. Σε αυτό το σχέδιο και το πλάνο συμφωνεί απόλυτα και ο Γιώργος Σπανός».

Πηγή sport-fm Read more!

Με «μπλαουγκράνα» αεροπλάνο!

Με «μπλαουγκράνα» αεροπλάνο!
Πρόταση στην Μπαρτσελόνα να μεταφέρει την αποστολή της στο Λονδίνο για τον τελικό του Champions League κόντρα στη Μαν. Γιουνάιτεντ στις 28 Μαΐου μέσα σε ένα αεροπλάνο βαμμένο στα χρώματα της ομάδας έκανε η «Turkish Airlines». 

Ο πρόεδρος της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας, που είναι μεταξύ των χορηγών του καταλανικού συλλόγου, δήλωσε πως «… το ταξίδι στην Αγγλία δεν περιλαμβάνεται στην εμπορική συμφωνία μας. Όμως επειδή η ομάδα έφτασε στον τελικό και μας έκανε υπερήφανους προσφέρουμε ένα αεροπλάνο στην Μπαρτσελόνα χωρίς επιπρόσθετο κόστος».

Πηγή sport-fm Read more!

«Έρχομαι με 1.5 εκατ. ευρώ»

«Έρχομαι με 1.5 εκατ. ευρώ»
Το δρόμο προς τον Πειραιά είναι διατεθειμένος να πάρει ο Μανουέλ Αλμούνια, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά. Ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ αναζητά νέο ποδοσφαιρικό σταθμό, από τη στιγμή που έχασε τη θέση βασικού που είχε στους «κανονιέρηδες», με τον Ολυμπιακό που παίζει και στο Champions League, να βρίσκεται μέσα στις επιλογές του. 

Ο Ισπανός τερματοφύλακας, με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Πρωταθλητής” υποστήριξε για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού: «Ναι, έρχομαι. Γιατί όχι; Αν τα βρούμε στο οικονομικό, έρχομαι. Είναι ομάδα που παίζει στο Champions League και πρωταγωνιστεί. Θέλω 1.5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και έρχομαι». 

Σάντσες και πάλι 

Νέος κύκλος επαφών αναμένεται να ξεκινήσει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Κάρλος Σάντσες, ο οποίος αποτελεί το βασικό στόχο του Ερνέστο Βαλβέρδε για τη μεσαία γραμμή των «ερυθρόλευκων». Για τον Κολομβιανό χαφ, οι Πειραιώτες είναι διατεθειμένοι να δώσουν ένα ποσό κάτω από τα 3 εκατομμύρια ευρώ και για τον λόγο αυτό περιμένουν να πέσει η τιμή του για να κάνουν την κίνησή τους. Βέβαια, ο Ισπανός προπονητής δεν μένει μόνο στον μέσο της Βαλενσιέν, αφού έχει αρκετές εναλλακτικές στη λίστα του, όπως τον Εμβουεμπά, για τον οποίο η Λοριάν ζητάει περισσότερα απ’ όσα χρειάζονται για τον Σάντσες, αλλά και ο Πισάρο της Ρόμα, η υπόθεσή του οποίου κάθε άλλο παρά έχει κλείσει. Στα υπ’ όψιν παραμένει πάντα και ο Αλεξάντερ Χλεμπ, ο οποίος είναι και η πιο ακριβή περίπτωση, αλλά και ο Τζαμέλ Αμπντούν από Ελλάδα. 

Φιλικό Νο1 με ΑΕΚ 

Την ευκαιρία να τσεκάρει τους παίκτες, οι οποίοι έλειπαν ως δανεικοί από την ομάδα, θα έχει σήμερα ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στο πρώτο από τα δύο φιλικά που θα δώσει ο Ολυμπιακός στην Κύπρο, κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας. Στη Μεγαλόνησο δεν ταξίδεψε ο Μήτρογλου, ο οποίος δεν υπολογίζεται όπως φαίνεται από τον Ισπανό τεχνικό και επί της ουσίας ψάχνει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, αντίθετα με τους Πάρντο, Μέγιερι, Μανιάτη, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλο, Χολέμπας, Ρ. Μπράβο, Ουρτάδο, Ρόμενταλ, Γ. Παπαδόπουλος, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Τοροσίδης, Ζαϊρί, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Τζεμπούρ, Γκαλίτσιο, Πάντελιτς, Παπάζογλου, Σουμπίνιο. 

*Την Παρασκευή θα γίνει πιθανότατα η συνάντηση μεταξύ Ούρκο Πάρντο και Εντουάρντο Μαθία, για να ολοκληρωθεί, είτε θετικά είτε αρνητικά, το θέμα παραμονής του Βέλγου στους «ερυθρόλευκους». Ο Πάρντο πρέπει να μειώσει πολύ τις απαιτήσεις για να επέλθει συμφωνία, κάτι πάντως που αναμένεται να γίνει. 

Πηγή sport-fm Read more!

Μποντίρογκα: «Πανάξια πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός»

Μποντίρογκα: «Πανάξια πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός»
Σαν δικό του πανηγύρισε ο Ντέγιαν Μποντίρογκα το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του Παναθηναϊκού. Ο άλλοτε παίκτης των «πράσινων», δις πρωταθλητής Ευρώπης μαζί τους και πλέον αντιπρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ χαρακτήρισε πανάξιους πρωταθλητές Ευρώπης τους παίκτες του «τριφυλλιού», ενώ αποθέωσε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. 

«Ο Παναθηναϊκός έπαιξε έξυπνα και λογικά στον τελικό. Είναι πανάξια ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης και είναι καλύτερη ομάδα από τη Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί είναι καλοί στο ανοικτό γήπεδο, παίζουν καλή ομαδική άμυνα, αλλά αυτό δεν αρκεί για να αντιμετωπίσεις μία ομάδα που έχει στον πάγκο της έναν κορυφαίο προπονητή σαν Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η νίκη κρίθηκε από την εξαιρετική άμυνα της ελληνικής ομάδας στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ξέφυγαν με διψήφια διαφορά. Η Μακάμπι κατάφερε να πλησιάσει στους τέσσερις, αλλά η νίκη του Παναθηναϊκού δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν είχε λύση στο πικ-εν-ρολ με τους σέντερ του Παναθηναϊκού και κυρίως με τον Μπατίστ», τόνισε ο «Μπόντι» στον σερβικό Τύπο. 

«Συγχαρητήρια από την καρδιά μου στην παλιά μου ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Μετά το ματς ακολούθησε μεγάλη γιορτή με τους παίκτες και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Τους αξίζει ένα μπράβο για αυτή τη νέα ιστορική επιτυχία, ειδικά στον φίλο μου και πρώην προπονητή μου Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τον όγδοο ευρωπαϊκό του τίτλο», πρόσθεσε. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Φινάλε στην Ίντερ»


Το όνομα του Ζανέτι έχει ταυτιστεί με την Ίντερ και ο Αργεντίνος δεν έκρυψε την σιγουριά του πως η καριέρα του θα ολοκληρωθεί με την φανέλα των «νερατζούρι».

«Νιώθω ότι το σπίτι μου βρίσκεται στο Μιλάνο. Η Ίντερ μου έχει δώσει τα πάντα, είμαι ο αρχηγός της και νιώθω μεγάλη ευθύνη. Θα τελειώσω εδώ την καριέρα μου. Δεν νομίζω να γυρίσω στην Αργεντινή και να παίξω στην πατρίδα μου. Από την στιγμή που θα αποσυρθώ, θα πηγαίνω αρκετά συχνά και στην χώρα μου καθώς θα έχω χρόνο αλλά η πραγματικότητα είναι πως η οικογένεια μου περνάει υπέροχα στο Μιλάνο. Τα παιδιά μου πηγαίνουν σε σχολείο στην Ιταλία και όταν αποσυρθώ θέλω να περνάω χρόνο μαζί τους», τόνισε ο Ζανέτι ο οποίος παίζει στην Ίντερ από το 1995...

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Γκατούζο : «Λεονάρντο, είσαι σκατάνθρωπος»!

Η απόφαση του Λεονάρντο να αναλάβει την Ίντερ τον περασμένο Δεκέμβριο φαίνεται πως έχει... πειράξει πολύ τον Γκατούζο, ο οποίος αποκάλεσε... σκατάνθρωπο τον άλλοτε συμπαίκτη και προπονητή του! Ο δεύτερος αρχηγός της Μίλαν βρέθηκε στην εξέδρα των οπαδών της ομάδας προκειμένου να πανηγυρίσει τον 18ο τίτλο των «ροσονέρι» και εκεί ενδεχομένως να παρασύρθηκε... «Λεονάρντο, είσαι σκατάνθρωπος», τραγουδούσαν οπαδοί και Γκατούζο, με τον Αμπάτε που στεκόταν δίπλα να αποφασίζει να μην μπει στον... χορό κατά του Λεονάρντο....

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Οι ώρες διεξαγωγής των πλέι οφ


Ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Σούπερ Λίγκα οι ώρες και μέρες κατά τις οποίες θα διεξαχθούν οι επόμενες πέντε αγωνιστικές των πλέι οφ.

Η Σούπερ Λίγκα έκανε σήμερα γνωστές τις ώρες των επόμενων πέντε αγωνιστικών των πλέι οφ, με την ανακοίνωση να αναφέρει: «Η Superleague ανακοινώνει το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των Play Offs ΟΠΑΠ 2011:

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Hμέρα Αγώνας Γήπεδο Ώρα TV
Πέμπτη 12/05/11 ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ - Π.Α.Ο.Κ. ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 19:30 NOVA
Πέμπτη 12/05/11 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Α.Ε.Κ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 21:45 NOVA

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Hμέρα Αγώνας Γήπεδο Ώρα TV
Κυριακή 15/05/11 Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 18:15 NOVA
Κυριακή 15/05/11 ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 20:30 NOVA

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Hμέρα Αγώνας Γήπεδο Ώρα TV
Τετάρτη 18/05/11 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 17:15 NOVA
Τετάρτη 18/05/11 Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ. ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ 19:30 NOVA


5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Hμέρα Αγώνας Γήπεδο Ώρα TV
Κυριακή 22/05/11 ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ - Α.Ε.Κ. ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 18:15 NOVA
Κυριακή 22/05/11 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 20:30 NOVA



6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Hμέρα Αγώνας Γήπεδο Ώρα TV
Τετάρτη 25/05/11 Π.Α.Ο.Κ. - ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ 18:15 NOVA
Τετάρτη 2505/11 Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 20:30 NOVA».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Δέχθηκε συγχαρητήρια ο Μιραλάς


Το κεντρικό πρόσωπο στην απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας ήταν στον Ολυμπιακό ο Κέβιν Μιραλάς που δέχθηκε τα συγχαρητήρια από τους συμπαίκτες και τον προπονητή του Ερνέστο Βαλβέρδε για την παραμονή του.

Τα βλέμματα όλων συγκέντρωσε ο Κέβιν Μιραλάς στην απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας. Δεν αποτελεί υπερβολή ότι η … εκκρεμότητα με το συμβόλαιο του Βέλγου παικταρά είχε προκαλέσει ανησυχία στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, αφού κανείς δεν επιθυμούσε να αποχωριστεί τα γκολ και την πληθωρική παρουσία του φετινού πρώτου σκόρερ των πρωταθλητών!

Η είδηση της επέκτασης της συνεργασίας του 24χρονου επιθετικού έφερε πολλά χαμόγελα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και όπως είναι φυσικό, ο Μιραλάς ήταν το κεντρικό πρόσωπο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι άμεσοι συνεργάτες του, όπως και όλοι οι συμπαίκτες του, τον συνεχάρησαν για την επισφράγηση της συμφωνίας του με τον σύλλογο και την θετική έκβαση του σίριαλ παραμονής του για τρία ακόμη χρόνια.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Αποψινές προβλέψεις

Σήμερα φίλες και φίλοι με χαμηλό budget θα πάμε για ένα σύστημα με ζητούμενα μιας και έχει ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Manchester City-Tottenham Χ/2 3,20/3,70
La Corunia-Atletic Bilbao 1 2,20
Sent Etien-Lille 2 1,90
Malaga-Xixon 1 1,60
Palermo-Milan 2 1,85 Read more!

Πλέι οφ χωρίς κόσμο για ΑΕΚ


Με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο τιμωρήθηκε η ΑΕΚ για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Δύο αγωνιστικές στους Περιστεριώτες, επίπληξη στον Δώνη.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για την ΑΕΚ. Η Ένωση τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές και πρόστιμο 292.500 ευρώ και θα δώσει χωρίς κόσμο τα δύο εναπομείναντα εντός έδρας ματς των πλέι οφ απέναντι σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, όπως επίσης και το πρώτο της ματς την επόμενη περίοδο. Παράλληλα απαγορεύτηκε στην ΑΕΚ η μετακίνηση των οπαδών της για το υπόλοιπο της περιόδου.

Ούτε ο Ατρόμητος τη γλίτωσε, αφού τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές καθώς και με πρόστιμο 60.000 ευρώ. Παράλληλα έγινε επίπληξη στον προπονητή των Περιστεριωτών, Γιώργο Δώνη, και υποχρεούται να ανακαλέσει τις δηλώσεις του εντός 15 ημερών μέσω μίας αθλητικής και μίας πολιτικής εφημερίδας. Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι εφέσιμες.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Εκτός ακόμα ο Σπανούλης


Ο Βασίλης Σπανούλης δεν κατάφερε να επανέλθει ακόμα στις προπονήσεις του Ολυμπιακού με τις πιθανότητες να είναι έτοιμος στον τελικό Κυπέλλου να μειώνονται. Διάστρεμμα υπέστη ο Μιχάλης Πελεκάνος.

Παρά την εντατική θεραπεία που υποβλήθηκε το προηγούμενο δεκαήμερο οι ενοχλήσεις του στους κοιλιακούς-προσαγωγούς δεν υποχώρησαν και έτσι στην απογευματινή προπόνηση ο «Kill-Bill» ακολούθησε μόνο το πρώτο μέρος.

Η ανησυχία στον Πειραιά είναι μεγάλη ενόψει του τελικού Κυπέλλου, καθώς ο Σπανούλης δεν έχει προπονηθεί κανονικά τον τελευταίο μήνα και αυτό θέτει σε αμφιβολία την ετοιμότητα του ενόψει Παναθηναϊκού. Δεν θα αγωνιστεί στα δυο φιλικά με την Ραντίτσκι που θα διεξαχθούν το προσεχές διήμερο στο ΣΕΦ και αναμένεται να δοκιμάσει ξανά την Πέμπτη.

Εκτός αυτού, διάστρεμμα υπέστη στο δεξί του πόδι υπέστη ο Μιχάλης Πελεκάνος με την οριστική εκτίμηση για τον τραυματισμό του να αναμένεται από την Τρίτη.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Best seller το λογισμικό του Μουρίνιο!


Το λογισμικό με όνομα «Mourinho Tactical Board», το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την Ρεάλ από την πορτογαλική εταιρία, Forward Green, είναι ήδη best seller σε προπονητές και μάνατζερ!

Αυτή η εφαρμογή, η οποία εκδόθηκε τον Απρίλιο, δίνει τη δυνατότητα στο τεχνικό επιτελείο να τσεκάρει τους παίκτες της ομάδας αλλά των αντιπάλων σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, τακτικής και σταστιστικών! Οπως μεταδίδεται από τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης, μπορεί να αποκτηθεί μέσω του διαδικτύου και είναι είναι διαθέσιμο για smartphones και notebooks και έχει γίνει best seller σε προπονητές και μάνατζερ ποδοσφαίρου.

«Εχει αγοραστεί από ανθρώπους από την Ισπανία, την Ιταλία, την Γαλλία τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Κίνα. Συνολικά σε 182 χώρες» ήταν τα λόγια του Πέδρο Αραούχο, ενός εκ των μάνατζερ της Forward Green.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Γερμανικά σενάρια για Γκέκα


Το όνομα του Φάνη Γκέκα για τον Ολυμπιακού μπλέκουν γερμανικά δημοσιεύματα. Ο Έλληνας επιθετικός δύσκολα θα μείνει στην Άιντραχτ αν υποβιβαστεί και η περίπτωση των «ερυθρολεύκων» είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Μέρα που να μην υπάρξει σύνδεση του Ολυμπιακού με την Άιντραχτ δεν φαίνεται να υπάρχει. Μετά το ενδιαφέρον των «ερυθρολεύκων» για τον Γιώργο Τζαβέλλα, οι πρωταθλητές φαίνεται πως κοιτάζουν και πάλι προς την γερμανική ομάδα, έχοντας βάλει στο μάτι έναν άλλον Έλληνα. Ο λόγος για τον Φάνη Γκέκα, για τον οποίο η εφημερίδα «Frankfurter Rundschau» αναφέρει πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να μείνει στην ομάδα μετά τον υποβιβασμό, καθώς και το συμβόλαιό του είναι μεγάλο, αλλά και ο ίδιος θέλει να παίξει σε μεγαλύτερο σύλλογο και σε μεγαλύτερη από την Β’ Γερμανίας κατηγορία. Μάλιστα μπλέκουν και τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως ο Θεσσαλός επιθετικός βλέπει με καλό μάτι την επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Επιλεκτικές τιμωρίες»


Ο Γιάννης Τάκης με δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή «Η δίκη στο Blue Sky» ζήτησε για μια ακόμη φορά να ανοιχθούν όλοι οι φάκελοι των ομάδων. Ενώ επανέλαβε ότι ο Ηρακλής θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου να δικαιωθεί στο θέμα της αδειοδότησης

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ υποστήριξε πως με αυτή την απόφαση αφανίζεται ο Ηρακλής. Ο Γιάννης Τάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε και πάλι ότι η ομάδα του είναι καθαρή. «Μετά τον Ηρακλή, τιμωρούνται και οι παράγοντές του. Είναι κλαυσίγελος αυτό. Την Τετάρτη μας κοινοποιήθηκε η απόφαση ότι δεν έγινε δεκτή η έφεση και μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει το σκεπτικό της απόφασης.

Είναι απόφαση που αφανίζει τον πιο ιστορικό σύλλογο της Ελλάδας. Πρέπει να ενημερώσουν τον κόσμο τι ήταν αυτό που δεν πήγε καλά. Είναι η δεύτερη φορά που στοχοποιούμαστε. Τιμωρούμαστε επειδή είμαστε η πιο καθαρή ομάδα. Φέτος και άλλες ομάδες ζήτησαν να ανοιχτούν όλοι οι φάκελοι.

Αν μόνο ο Ηρακλής έχει πρόβλημα, τότε να τιμωρεί μόνο ο Ηρακλής. Αλλιώς να έχουν και άλλοι την ίδια ποινή. Είναι πρόστυχο να τιμωρείται ομάδα επιλεκτικά, για να δείξουν ότι τιμωρείται μια ομάδα. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Λίβερπουλ σε... Μάξι έκδοση!


Με τον Μάξι Ροντρίγκες να πετυχαίνει ξανά χατ τρικ, η Λίβερπουλ πέρασε από το «Κρέιβεν Κότατζ» με 5-2 επί της Φούλαμ και προσπέρασε την Τότεναμ στην βαθμολογία της Premier League.

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται η Λίβερπουλ τον τελευταίο μήνα και το επιβεβαίωσε σε ένα ακόμα ένα ματς. Οι Reds συνέτριψαν με 5-2 την Φούλαμ εκτός έδρας σε εξαναβολής ματς παραμένοντας αήττητοι στα τελευταία πέντε και έχοντας συντελεστή γκολ 17-3! Για την ομάδα του Κένι Νταλγκλίς σε τρελή φόρμα είναι ο Μάξι Ροντρίγκες, ο οποίος πέτυχε νέο χατ τρικ στα τελευταία τρία ματς, ενώ έχει συνολικά επτά γκολ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός στο 7' είχε κάνει το σκορ 0-2!

Κάουτ και Σουάρες πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, που προσπέρασε την Τότεναμ στον βαθμολογικό πίνακα και διεκδικεί στα ίσα την 5η θέση, η οποία οδηγεί στο Europa League της επόμενης σεζόν. Με τους Σπερς στο «Ανφιλντ» είναι το επόμενο ματς και το τελευταίο στην έδρα της Αστον Βίλα. Ο Ντιρκ Κάουτ σκόραρε σε πέμπο σερί ματς, κάτι που είχε κάνει τελευταίος για την Λίβερπουλ ο Μάικλ Οουεν.

Φούλαμ-Λίβερπουλ 2-5
(57' Ντεμπελέ, 86' Σίντγουελ - 1', 7', 70', Μάξι Ροντρίγκες, 16' Κάουτ, 75' Σουάρες)

Η βαθμολογία
(36 αγώνες)


1. Μάντσεστερ Γ. 76
2. Τσέλσι 70
3. Αρσεναλ 67
4. Μάντσεστερ Σ. 62*
5. Λίβερπουλ 58
6. Τότεναμ 56
7. Εβερτον 51
8. Στόουκ 46
9. Μπόλτον 46
10. Φούλαμ 45
11. Νιούκασλ 44
12. Σάντερλαντ 44
13. Γουέστ Μπρομ 43
14. Αστον Βίλα 42
15. Μπλάκμπερν 39
16. Μπέρμιγχαμ 39
17. Γουλβς 37
18. Μπλάκπουλ 36
19. Γουίγκαν 36
20. Γουέστ Μπρομ 33

Οι ομάδες με * έχουν ένα ματς λιγότερο.

Με τον Μάξι Ροντρίγκες να πετυχαίνει ξανά χατ τρικ, η Λίβερπουλ πέρασε από το «Κρέιβεν Κότατζ» με 5-2 επί της Φούλαμ και προσπέρασε την Τότεναμ στην βαθμολογία της Premier League.

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται η Λίβερπουλ τον τελευταίο μήνα και το επιβεβαίωσε σε ένα ακόμα ένα ματς. Οι Reds συνέτριψαν με 5-2 την Φούλαμ εκτός έδρας σε εξαναβολής ματς παραμένοντας αήττητοι στα τελευταία πέντε και έχοντας συντελεστή γκολ 17-3! Για την ομάδα του Κένι Νταλγκλίς σε τρελή φόρμα είναι ο Μάξι Ροντρίγκες, ο οποίος πέτυχε νέο χατ τρικ στα τελευταία τρία ματς, ενώ έχει συνολικά επτά γκολ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός στο 7' είχε κάνει το σκορ 0-2!

Κάουτ και Σουάρες πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, που προσπέρασε την Τότεναμ στον βαθμολογικό πίνακα και διεκδικεί στα ίσα την 5η θέση, η οποία οδηγεί στο Europa League της επόμενης σεζόν. Με τους Σπερς στο «Ανφιλντ» είναι το επόμενο ματς και το τελευταίο στην έδρα της Αστον Βίλα. Ο Ντιρκ Κάουτ σκόραρε σε πέμπο σερί ματς, κάτι που είχε κάνει τελευταίος για την Λίβερπουλ ο Μάικλ Οουεν.

Φούλαμ-Λίβερπουλ 2-5
(57' Ντεμπελέ, 86' Σίντγουελ - 1', 7', 70', Μάξι Ροντρίγκες, 16' Κάουτ, 75' Σουάρες)

Η βαθμολογία
(36 αγώνες)


1. Μάντσεστερ Γ. 76
2. Τσέλσι 70
3. Αρσεναλ 67
4. Μάντσεστερ Σ. 62*
5. Λίβερπουλ 58
6. Τότεναμ 56
7. Εβερτον 51
8. Στόουκ 46
9. Μπόλτον 46
10. Φούλαμ 45
11. Νιούκασλ 44
12. Σάντερλαντ 44
13. Γουέστ Μπρομ 43
14. Αστον Βίλα 42
15. Μπλάκμπερν 39
16. Μπέρμιγχαμ 39
17. Γουλβς 37
18. Μπλάκπουλ 36
19. Γουίγκαν 36
20. Γουέστ Μπρομ 33

Οι ομάδες με * έχουν ένα ματς λιγότερο.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...