Έμμονη ιδέα έχει γίνει στον Κρόιφ ο Ζοσέ Μουρίνιο, με τον Ολλανδό να καταφέρεται για μία ακόμα φορά εναντίον του τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η μεγάλη δόξα της Ολλανδίας αναφέρθηκε ξανά στις τακτικές του Μουρίνιο, λέγοντας πως δεν πήρε ούτε μία σωστή απόφαση στην τετράδα των clasicos: «Τα πρόσφατα αποτελέσματα της Ρεάλ στο πρωτάθλημα δείχνουν ότι η Μπαρτσελόνα έκανε σπουδαία δουλειά στο Champions League. Η Ρεάλ κέρδισε άνετα την Μπιλμπάο, την Βαλένθια και την Σεβίλλη μακριά από την Μαδρίτη, κάτι που δεν είναι εύκολο. Τα τέσσερα clasicos είχαν πολλή ένταση. Ίσως υπήρχε μεγαλύτερη κούραση στην ψυχολογία παρά στο αγωνιστικό μέρος, και αυτό εξαιτίας του Μουρίνιο», ανέφερε στο εβδομαδιαίο άρθρο του στο El Periodico de Catalunya ο Κρόιφ.

Στην συνέχεια, ο Ολλανδός εξέφρασε για μία ακόμα φορά την έντονη αντίθεσή του στις τακτικές και στην συμπεριφορά του Πορτογάλου: «Ο Μουρίνιο δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία σωστή απόφαση, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν θα έπρεπε να είχε αλλάξει τις τακτικές του αν είχε εμπιστοσύνη στους παίκτες του, αλλά παρόλα αυτά κάθε προπονητής είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις του», τόνισε ο Κρόιφ ο οποίος πλέον δεν θα ασχοληθεί τόσο πολύ με τον Μουρίνιο: «Δεν θέλω να έχω την προσοχή μου τόσο πολύ στον Μουρίνιο και στην εμμονή του με την Μπαρτσελόνα. Αυτές οι τακτικές του δεν μας αγγίζουν πλέον».

Πηγή gazzetta.gr