ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Τα 'χουν με τον Αδαμίδη στο Λιμάνι…

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί -που εμπεριείχαν τον Ολυμπιακό…- του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρου Αδαμίδη, αλλά και τουΒασίλη Δημητριάδη, στο πούλμαν της ομάδας, μετά τη νίκη-πρόκριση των «κιτρινόμαυρων» στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους «ερυθρόλευκους». 
Τα 'χουν με τον Αδαμίδη στο Λιμάνι…


Χαρακτηριστικά, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έλεγαν για τη συμπεριφορά, κυρίως, του κ. Αδαμίδη: «Έκανε ολόκληρη ιστορία στον αγώνα του α' γύρου για τονΜαρινάκη και τώρα συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο;». 

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, ο Ραούλ Μπράβο προπονήθηκε κανονικά σήμερα, καθώς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον αριστερό τετρακέφαλο. 

Ωστόσο, ενδεχομένως να είναι στην αποστολή, αλλά πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός. 

Ο Βαλβέρδε αναμένεται να ξεκινήσει -όπως και στην Τούμπα- τον Χολέμπας. 

Πηγή sport-fm Read more!

Ανησυχητικός… Ολυμπιακός

Ανησυχητικός… Ολυμπιακός
Όχι τόσο εύκολα όσο αναμενόταν, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ηλυσιακού στο ΣΕΦ με 73-70, για την 21η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» προβλημάτισαν με την εμφάνιση τους στην πρόβα τζενεράλε πριν τα κρίσιμα ματς με τη Σιένα για τα προημιτελικά της Euroleague. Τα πολλά λάθη των παικτών του «Ντούντα» και η αστοχία τους από τα 6,75 παραλίγο να τους στοιχίσουν ακριβά αφού οι φιλοξενούμενοι απείλησαν αρκετές φορές τους γηπεδούχους. 

Τελικά, με την ψυχραιμία των πιο έμπειρων οι Πειραιώτες διατήρησαν το αήττητο στο πρωτάθλημα. 


Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μπουρούση που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έπειτα από απουσία 22 ημερών. 

Χατζής και Μπάξτερ οι κορυφαίοι των Ιλισιωτών. 

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία. 

* Εκτός 12άδας ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς για προληπτικούς λόγους αφού οι ενοχλήσεις που έχει εδώ και αρκετό καιρό δεν έχουν ξεπεραστεί πλήρως. 


Το ματς 

Με τον Μπουρούση να μπαίνει δυνατά ξεκίνησε η αναμέτρηση στο ΣΕΦ. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ έδωσε προβάδισμα έξι πόντων στον Ολυμπιακό (6-0) με δύο καρφώματά του και ένα λέι απ. Την ίδια ώρα ο Ηλυσιακός ήταν υπερβολικά άστοχος με 0/7 δίποντα. Οι Πειραιώτες πάντως έδειξαν να μην έχουν βρει απόλυτα το ρυθμό τους επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να τρέξουν επιμέρους σκορ 12-1 (7-12). Ο Ίβκοβιτς κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ και τα έψαλε στους παίκτες του ένα χεράκι, ωστόσο δεν άλλαξαν και πολλά. Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν στο +7 σε αρκετά σημεία της πρώτης περιόδου (9-16, 11-18, 13-20, 15-22) ωστόσο οι τέσσερις πόντοι του Νεστέροβιτς στο τέλος μείωσαν σε 17-22. 

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα τους, μέχρι που ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» πήρε μπρος. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς με έξι δικούς του πόντους έκανε το 25-26 ενώ στη συνέχεια ανέλαβε ο Νεστέροβιτς για το 35-31. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να ανακτήσουν το προβάδισμα και να πάνε έτσι στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (36-33) παρά το γεγονός ότι ήταν απελπιστικά άστοχοι από τα 6,75 (0/12) ενώ υπέπεσαν σε πολλά λάθη 9. Κατά κράτος πάντως κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (23 έναντι 9). 

Με φόρα από τα αποδυτήρια ήρθε και στην τρίτη περίοδο ο Γιάννης Μπουρούσης για να κάνει το 42-34. Λίγο αργότερα ο Σπανούλης ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο των γηπεδούχων στο παιχνίδι και έκανε το 45-36. Μια έντονη λογομαχία ανάμεσα στον Βαγγέλη Αγγέλου (συνεργάτη του Ίβκοβιτς) και στον Κώστα Φλεβαράκη είχε σαν αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα και μαζί την αποβολή του πρώτου, ο οποίος είδε το υπόλοιπο ματς από τη φυσούνα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να αυξάνει την «ψαλίδα» φτάνοντας στο +13 (53-40) με τρίποντο του Μπουρούση. Στην αντεπίθεση πέρασαν οι Ιλισιώτες μειώνοντας στους πέντε (55-50), ωστόσο ο Έρτσεγκ ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων για το 58-50. 

Ούτε στην τελευταία περίοδο το έβαλαν κάτω οι φιλοξενούμενοι. Ο Ντόσον μείωσε στους τέσσερις (58-54) με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, ενώ λίγο αργότερα ο Τόντιτς έκανε το 61-58. Σπανούλης, Παπαλουκάς και Μπουρούσης έβαλαν –προσωρινά- τα πράγματα σε τάξη (67-58) όμως ο Ηλυσιακός συνέχισε να το παλεύει και 20’’ πριν το τέλος με το σκορ στο 70-67 είχε την ευκαιρία ακόμα και να ισοφαρίσει. Ο Πελεκάνος όμως έκλεψε την μπάλα, έβαλε και το καλάθι (72-67) σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη του Ολυμπιακού. Παπανικολάου και Μπάξτερ διαμόρφωσαν το τελικό 73-70. 

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 38-33, 58-50, 73-70 

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 8, Νεστέροβιτς 10, Λούκας 6, Σπανούλης 10 (5 ασίστ), Μπουρούσης 17 (8 ριμπάουντ), Πελεκάνος 8, Μαυροκεφαλίδης, Χαλπερίν 3 (1), Γλυνιαδάκης, Νίλσεν 6, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3 (1) 

Ηλυσιακός (Κώστας Φλεβαράκης): Καπινιάρης, Καρύδας 2, Γουέμπ, Χατζής 16 (1), Παπαντωνίου 14 (2), Κανονίδης, Κουκουλάς, Τόντιτς 2, Κασελάκης 6, Μπάξτερ 19 (2), Γαλιώτος 2, Ντόσον 9 

Γήπεδο: ΣΕΦ 

Διαιτητές: Γκούμας, Σταματόπουλος, Μαλανδρής

Πηγή sport-fm Read more!

ΕΠΟ: «Όχι» σε Μπιτσαξή για λίγκα και ξένους διαιτητές

ΕΠΟ: «Όχι» σε Μπιτσαξή για λίγκα και ξένους διαιτητές
Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η ΕΠΟ, επισημαίνει πως το πρωτάθλημα της «μεγάλης» κατηγορίας θα εξακολουθεί να το διοργανώνει η Σούπερ Λίγκα, παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Μπιτσαξής την έχει χαρακτηρίσει «ακατάλληλη». Παράλληλα, αρνείται κατηγορηματικά να προχωρήσει σε μετάκληση ξένων διαιτητών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

«Η διαπίστωση ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικώς στην επαγγελματική εκδοχή του, αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα οργάνωσης και διαχείρισης των πρωταθλημάτων με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις με άμεση αντανάκλαση στην αξιοπιστία και την ανταγωνιστικότητά του, είναι κοινή σε όλους που ασχολούνται με οποιαδήποτε ιδιότητα με το άθλημα.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αφουγκράζεται σε καθημερινή βάση τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της ποδοσφαιρικής οικογένειας που είναι και δικοί της και για το λόγο αυτό προχώρησε ήδη σε μια σειρά ανακοινώσεων για μέτρα που πρόκειται να ληφθούν σε διάφορα επίπεδα (αντιμετώπιση της βίας κλπ), ενώ μελετάει και άλλα σε εξίσου κρίσιμους τομείς (διαιτησία κλπ).

Η επιστολή του ΓΓΑ κ. Μπιτσαξή θέτει, αντικειμενικά, σειρά θεμάτων με επισημάνσεις που στη γενικότητά τους είναι σωστές. Ως προς τις επισημάνσεις αυτές, σε συνδυασμό με την δημόσια ανακοίνωση – απάντηση της Super League στο περιεχόμενο της επιστολής του κ. Μπιτσαξή, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιθυμεί να επισημάνει τα εξής:

1. Η Super League αποτελεί Συνεταιρισμό Ανωνύμων Εταιρειών που έχει ιδρυθεί με δικαστική πράξη, αναγνωριστεί με νόμο της Βουλής και επικυρωθεί, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, από την Γενική Συνέλευση των Ενώσεων – Μελών της Ε.Π.Ο. Στο πεδίο των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνεται και η διαχείριση του προϊόντος που παράγει (τηλεοπτικά συμβόλαια, κεντρικές χορηγίες κλπ) την οποία κανείς δεν μπορεί να της αρνηθεί και πολύ περισσότερο να την ακυρώσει με άνωθεν διαδικασίες και σε αντίθεση με την άποψη των ΠΑΕ- Μελών της.

2. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι, με βάση την παραπάνω διαπίστωση, υπέρ της συνέχισης διαχείρισης του ποδοσφαιρικού προϊόντος της πρώτης κατηγορίας του επαγγελματικού πρωταθλήματος από τη Super League καθώς και της συνέχισης της συμμετοχής της στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι ως Ένωσης- μέλος της Ε.Π.Ο.

3. Η Super League είναι προφανές ότι αντιμετωπίζει, όπως και στην ανακοίνωσή της παραδέχεται, προβλήματα διοίκησης, οργάνωσης, εκπροσώπησης και λειτουργίας στο επίπεδο της απλής διαχείρισης του πρωταθλήματος, για τα οποία δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε προτάσεις επίλυσης μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

4. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συμβάλλει με προτάσεις της στην αντιμετώπιση προβλημάτων διοίκησης και διαχείρισης του πρωταθλήματος από την πλευρά της Super League και στην θεσμική κάλυψη των αλλαγών που πρέπει να γίνουν μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες με τελική επικύρωση από την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

5. Περίπτωση μετάκλησης ξένων διαιτητών στα εγχώρια πρωταθλήματα δεν υφίσταται με βάση τη Σύμβαση Διαιτησίας αλλά και τη δεδομένη απόφαση της Ε.Π.Ο.
».

Πηγή sport-fm Read more!

Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα ματς του Σαββατοκύριακου

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του μεγάλου σεισμού της Ιαπωνίας, θα τηρηθεί πριν από την έναρξη των αγώνων όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων στις 19, 20 και 21 Μαρτίου 2011, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΕΠΟ. 

Με τη σειρά της, η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε πως «θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του μεγάλου σεισμού της Ιαπωνίας στους αγώνες της 27ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος» Το ίδιο θα ισχύσει και για τα πρωταθλήματα Β' και Γ' Εθνικής.

Πηγή sport-fm Read more!

Την Τετάρτη μιλάει για όλα ο Μαρινάκης

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα θέματα βίας, την υπόθεση των κασετών και την κριτική που δέχεται ο συνεταιρισμός από την πολιτεία, θα παραχωρήσει την προσεχή Τετάρτη ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης. 
Την Τετάρτη μιλάει για όλα ο Μαρινάκης


Όπως είχε προαναγγείλει η διοργανώτρια στην τελευταία της συνεδρίαση, επρόκειτο να προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου, «ώστε αφενός να παρουσιάσει το έργο(;) της από την ίδρυσή της (2006) μέχρι σήμερα και αφετέρου να εξηγήσει(!) προς τη φίλαθλη κοινή γνώμη τι εμπίπτει στις αρμοδιότητες και δυνατότητές της και τι όχι». 

Η συνέντευξη Τύπου θα παραχωρηθεί τελικά την προσεχή Τετάρτη 23/3 στις 13:00 σε αίθουσα ξενοδοχείου των Αθηνών. 

Η αφορμή με την οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα μιλήσει με την ιδιότητα του προέδρου του συνεταιρισμού, είναι η περίφημη επιστολή του Πάνου Μπιτσαξή προς στην ΕΠΟ, με την οποία χαρακτήριζε «ακατάλληλη» τη Σούπερ Λίγκα να διοργανώσει το πρωτάθλημα, μιλώντας παράλληλα για διαφθορά και στηλιτεύοντας συμπεριφορές παραγόντων. 

Από την άλλη, η αφορμή για να συντάξει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού την εν λόγω επιστολή, είναι τα γεγονότα του ντέρμπι των «αιωνίων», τα συνεχή κρούσματα βίας και τέλος η πολύκροτη υπόθεση των κασετών. Συνεπώς, ο κ. Μαρινάκης αναμένεται να τοποθετηθεί σε όλα τα παραπάνω… 
Πηγή sport-fm
Read more!

Στα… πιτς κι ο Μπλάνκο!

Στα… πιτς κι ο Μπλάνκο!
Αντί να μικραίνουν, μεγαλώνουν οι αγωνιστικοί «πονοκέφαλοι» του Μανόλο Χιμένεθ, ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό. 

Εκτός των Δέλλα, Μάκου, Καράμπελα, που επέστρεψαν τραυματίες από τη Θεσσαλονίκη και κατά πάσα πιθανότητα θα χάσουν το ντέρμπι του «Καραϊσκάκη», ο Ανδαλουσιανός είδε και τον Ίσμαελ Μπλάνκο να μην μπορεί να προπονηθεί την Παρασκευή. 

Ο Αργεντινός δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα (ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί πόδι), ωστόσο έχασε και τη σημερινή προπόνηση, ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή. 

Ακόμα, λοιπόν κι αν ξεπεράσει το πρόβλημα και συμμετέχει σε φουλ ρυθμούς το Σάββατο, θα πάει με μια μόνο προπόνηση στο ντέρμπι. Ενδεχόμενο που αφήνει μεγάλες πιθανότητες να μη βρίσκεται στο βασικό σχήμα και να αντικατασταθεί σε αυτό από τον Μπαχά. 

Την ίδια ώρα, δε, και τα υπόλοιπα νέα από το (ιατρικό) μέτωπο δεν είναι ακριβώς ενθαρρυντικά για την ΑΕΚ. Κι αυτό διότι, τόσο οι Καράμπελας, Μάκος, όσο και ο Δέλλας (για διαφορετικούς λόγους) θα απουσιάσουν από την ενδεκάδα της Κυριακής. 

Ο αριστερός μπακ λόγω της κάκωσης στον αστράγαλο (οι πόνοι της οποίας δεν έχουν υποχωρήσει ακόμα), ο χαφ της «Ένωσης» λόγω του τραυματισμού στο δεξιό δικέφαλο (που πιθανότατα θα τον αφήσει επίσης εκτός αποστολής) και ο «κολοσσός» -όχι τόσο εξαιτίας της κάκωσης στην ποδοκνημική, αλλά λόγω της αγωνιστικής επιβάρυνσής του από τα πολλά παιχνίδια. 

Όπως και να ‘χει, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μετά το τέλος της προπόνησης του Σαββάτου (16:30), πριν την οποία ο Μανόλο Χιμένεθ θα κάνει δηλώσεις και μετά το τέλος της θα ανακοινώσει την αποστολή. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Ο πρώτος γύρος έφταιγε»

«Ο πρώτος γύρος έφταιγε»
Ο Κώστας Κατσουράνης με δηλώσεις του σε αφιερωματική εκπομπή της FIFA για τον Παναθηναϊκό και τον Σωτήρη Νίνη, δήλωσε πως το πρωτάθλημα χάθηκε από τον κακό πρώτο γύρο της ομάδας. 

Στο «FIFA Football Mundial» που μεταδόθηκε από το Novasports2, ο Γιώργος Καραγκούνης τόνισε πως το «τριφύλλι» έχει όλα τα φοντά να πετύχει τους στόχους του με μια διοικητική σταθερότητα ενώ ο Σωτήρης Νίνης για τον οποίο έγινε το αφιέρωμα δήλωσε πως «κάποια στιγμή θέλω να παίξω στο εξωτερικό». 

Το «FIFA Football Mundial» εκθείασε το ταλέντο του ... μικρού του Παναθηναϊκού που μίλησε για τις φιλοδοξίες του, ενώ στο β’ μέρος θα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Σωτήρης Νίνης δήλωσε «πρώτα από όλα θα ήθελα να έχω την υγεία μου. Θέλω κάποια στιγμή να παίξω στο εξωτερικό. Ελπίζω αργά ή γρήγορα αυτό να γίνει. Το έχω σαν όνειρο. Πριν παίξω τον πρώτο αγώνα με τη πρώτη ομάδα, μια εβδομάδα πριν ήμουν με τους Νέους και ήμουν "ball-boy" στα παιχνίδια μας. Το να ξεκινήσω βασικός και να είναι "ball-boy" οι συμπαίκτες μου ήταν μοναδικό για μένα και ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία». 

Ο Κώστας Κατσουράνης από την πλευρά του δήλωσε. «Έχει όλες τις δυνατότητες να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα στο εξωτερικό. Και θα ήταν καλό και για τον ίδιο να πάει κάποια στιγμή και να δοκιμάσει την τύχη του» ενώ όσον αφορά το χαμένο φετινό πρωτάθλημα τόνισε: «Υπάρχουν διαφορές στη φετινή σεζόν σε σχέση με την περσινή. Γίνανε κάποια λάθη το καλοκαίρι και αυτά πληρώσαμε στον πρώτο γύρο. Στο β' γύρο η ομάδα είναι πολύ καλή. Υπό κανονικές συνθήκες θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να το κατακτήσουμε». 

Ο Γιώργος Καραγκούνης, τέλος, υποστήριξε πως «Το βάρος πολλές φορές είναι πολύ μεγάλο αλλά ο Νίνης δείχνει ότι είναι σοβαρό παιδί και μπορεί να το αντέξει. Εξαρτάται από αυτόν να συνεχίσει να δουλεύει και να κάνει μια μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό και μετέπειτα στην Ευρώπη». Ο «τυπάρας» πάντως, θεωρεί πως «Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα. Πρέπει να βρεθεί μία λύση στα διοικητικά της ομάδας. Από εκεί και πέρα έχει πολύ κόσμο πίσω του και υπάρχουν τα φόντα ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει για πολλά χρόνια». 

Πηγή sport-fm Read more!

Αγγλική τιτανομαχία και στο βάθος «clasico»

Ακόμη μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν παλιοί λογαριασμοί δίνει η κλήρωση των προημιτελικών και ημιτελικών του Champions League. Αγγλική τιτανομαχία Τσέλσι- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους "8"!Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ, Ρεάλ Μαδρίτης-Τότεναμ και Ίντερ- Σάλκε τα άλλα ζευγάρια. Πιθανότητα ευρωπαϊκού "κλάσικο"Ρεάλ-Μπάρτσα στα ημιτελικά! 
Αγγλική τιτανομαχία και στο βάθος «clasico»


Αναμφισβήτητα, στη φάση των «8» το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι είναι το Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μια επανάληψη του τελικού του 2008. Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις είναι Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ, Ρεάλ Μαδρίτης-Τότεναμ, Ίντερ-Σάλκε τα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών. 

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής αυτών των αγώνων είναι 5 και 6 Απριλίου, με τους επαναληπτικούς να λαμβάνουν χώρα μία εβδομάδα αργότερα. 

Στα ημιτελικά, ο νικητής του Ρεάλ Μαδρίτης-Τότεναμ θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ, με πολλούς να ονειρεύονται ήδη το «clasico» του ισπανικού ποδοσφαίρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 
Ο έτερος φιναλίστ του Γουέμπλεϊ θα προκύψει από τη σύγκρουση της ομάδας που θα προκριθεί από το Ίντερ-Σάλκε κόντρα σε εκείνη από το Τσέλσι-Γιουνάιτεντ. 

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν 26 και 27 Απριλίου με τις ρεβάνς 3 και 4 Μαΐου. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Μιλάει πολύ ο Σβαϊνστάιγκερ»

«Μιλάει πολύ ο Σβαϊνστάιγκερ»
Δεν άφησε τα όσα είπε ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ να πέσουν κάτω ο Μάρκο Ματεράτσι. Ο 37χρονος αμυντικός απάντησε στον Γερμανό διεθνή ότι «μιλάει πολύ» και διέψευσε ότι προκάλεσε.

«Ο Σβαϊνστάιγκερ είπε ότι προκάλεσα. Μιλούσε πολύ πριν από το ματς στη Μαδρίτη και είχε πει ότι ξέρει μόνο παίκτες της Μίλαν. Ο Σβαϊνστάιγκερ μιλάει πολύ. Δεν προκάλεσα, απλά του είπα ότι είναι καλύτερο να μιλάς όταν έχεις νικήσει», είπε ο βετεράνος αμυντικός στην Gazzetta dello Sport.

*Ο «Σβάινι» είχε πει μετά το ματς μεταξύ των δύο ομάδων ότι «καταλαβαίνω τον Ζιντάν», θέλοντας να τονίσει ότι ο Ματεράτσι, που είχε δεχθεί κεφαλιά από τον Γάλλο θρύλο, είναι προκλητικός.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Φαβορί από τις εταιρίες η Μπάρτσα

Φαβορί από τις εταιρίες η Μπάρτσα
Νο1 φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Champions League είναι η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τις μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρίες. Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι ακολουθούν τους Μπλαουγκράνα, μεγάλο αουτσάιντερ η Σάλκε!Στανταράκι θεωρείται από τους book η Μπαρτσελόνα, η οποία έχει ήδη δύο κατακτήσεις μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια (2006, 2009). Στις μεγαλύτερες εταιρίες οι Καταλανοί πληρώνουν 2,20 για να σηκώσουν τη μεγάλη κούπα, ενώ η τιμή που μπορεί να βρει κανείς είναι μέχρι 2,30. Η διαφορά της με το δεύτερο είναι μεγάλη, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι στη δεύτερη θέση δίνει 4,50 μέχρι καi 5,50. Τρίτο φαβορί είναι η Τσέλσι, ενώ η Σάλκε αποτελεί το απόλυτο αουτσάιντερ, καθώς όποιος ποντάρει ένα ευρώ θα πάρει πίσω 51.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Κόλπο γκρόσο για Μπέιλ

 Κόλπο γκρόσο για Μπέιλ
Το ποσό των 46 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ ετοιμάζεται να προσφέρει η Μπαρτσελόνα στην Τότεναμ, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Metro, ο Ουαλός παίκτης της αγγλικής ομάδας είναι ο πρωταρχικός στόχος των «μπλαουγκράνα» για τον παίκτη.

Στο κόλπο για τον Μπέιλ είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αξίζει να σημειωθεί πως αν λάβει χώρα αυτή η πρόταση, τότε η Τότεναμ δύσκολα θα αρνηθεί να παραχωρήσει τον παίκτη.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ποια ΑΕΚ; Ο ΠΑΟΚ…

Ποια ΑΕΚ; Ο ΠΑΟΚ…
Μπορεί ακόμα να μην έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί για την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, ωστόσο στον Ατρόμητο αυτό που κοιτάζουν είναι η σωτηρία και ο αγώνας πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι.

Ο άθλος της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου, είναι μεγάλος, αν αναλογιστούμε πως σημειώθηκε και για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας. Ωστόσο για τον Ατρόμητο και τους παίκτες του Γιώργου Δωνη ο χρόνος για πανηγυρισμούς όχι δεν είναι μεγάλος, αλλά ουσιαστικά δεν υπάρχει καν. Οι Περιστεριώτες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σκεφτούν τον μεγάλο τελικό με την ΑΕΚ που θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου, καθώς έχουν όλα τα βλέμματα στραμμένα στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη παρά το όμορφο ποδόσφαιρο που παίζει, βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και την Κυριακή θα υποδεχθεί στο άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο του Περιστερίου, τον ΠΑΟΚ.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι που σκέφτονται πλέον όλοι στον Ατρόμητο, μιας και σκοπός τους είναι να κατακτηθούν οι βαθμοί που πρέπει πριν τον τελικό προκειμένου να πάνε απερίσπαστοι στο ΟΑΚΑ να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Φυσικά από μόνη η πρόκριση στην γιορτή του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να φύγει έτσι εύκολα από το μυαλό όλων, αλλά αυτό το έχει αναλάβει ο Δώνης. Ο έμπειρος προπονητής έχοντας πετύχει σπουδαίες επιτυχίες και ως παίκτης και ως τεχνικός, από την στιγμή προσπάθησε να επαναφέρει τους παίκτες στα του πρωταθλήματος. Άλλωστε καλός ο τελικός, αλλά όπως τόνιζαν και οι παρισσότεροι άνθρωποι της ομάδας, ο μεγάλος στόχος είναι η σωτηρία.

Σήμερα ξεκίνησε και η προετοιμασία για την κόντρα με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επίσης παίζει ένα από τα σημαντικά χαρτιά του για πρόκριση στην πεντάδα. Ο Γιώργος Δώνης για την αναμέτρηση της Κυριακής δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Μπαζίνσκι και τον τιμωρημένο Τάτο, ενώ η συμμετοχή του Μιχαηλίδη είναι αμφίβολη.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Η ώρα των… μεγάλων!

Η ώρα των… μεγάλων!
Στη Νιόν της Ελβετίας , την Παρασκευή, οι κορυφαίοι της Ευρώπης παίρνουν θέση και ετοιμάζονται για… τιτανομαχίες! Η κληρωτίδα ετοιμάζει τα ζευγάρια και Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Ρεάλ, Γιουνάιτεντ, Ίντερ, Σάλκε Τότεναμ και Σαχτάρ βλέπουν… Γουέμπλεϊ!Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης ήταν όι δυο τελευταίες ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά και η Νιόν ετοιμάζεται να βγάλει… τιτανομαχίες. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Ελβετία (13.00 ώρα Ελλάδας), εκεί όπου θα περιμένουν τα ζευγάρια των προημιτελικών. Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Ρεάλ, Γιουνάιτεντ, Ίντερ, Σάλκε Τότεναμ και Σαχτάρ βλέπουν… Γουέμπλεϊ, οι Ισπανοί… απεύχονται έναν «εμφύλιο», και μόνο το 27% σε πρόσφατο γκάλοπ θέλει να δει τους Καταλανούς να συγκρούονται με την «Βασίλισσα». Οι… πρωτάρες Τότεναμ, Σαχτάρ ευελπιστούν σε μια κλήρωση… ευνοϊκή, ενώ Τσέλσι και Γιουνάιτεντ μπαίνουν δυνατά για να φτάσουν ως τον… εντός έδρας τελικό! Οι πρώτοι προημιελικοί θα διεξαχθούν στις 05/06 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 12/13 Απριλίου

Ομάδες Τελ. Πρόκριση Φετινή επίδοση Σκόρερ
Μπαρτσελόνα 2009/10 5-2-1 18-6 Μέσι (8)
Ρεάλ 2003/04 6-2-0 19-3 Μπενζεμά (6)
Μαν. Γιουν. 2009/10 5-3-0 9-2 Τσικαρίτο (3)
Τσέλσι 2008/09 6-1-1 16-4 Ανελκά (7)
Ίντερ 2009/10 4-1-3 15-14 Ετό (8)
Τότεναμ 1961/62 4-3-1 19-11 Μπέιλ, Κράουτς(4)
Σαλκέ 2007/08 5-2-1 14-5 Φαρφάν (4)
Σαχτάρ - 7-0-1 18-8 Εντουάρντο, Αντριάνο(4)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Συστάσεις από Μαρινάκη!

Συστάσεις από Μαρινάκη!
Τις απαιτούμενες διευκρινίσεις προς τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την ΑΕΚ έκανε στην συνάντηση που είχε μαζί τους το απόγευμα της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης.Ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ ο Μαρινάκης θέλησε να μιλήσει με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας του προκειμένου να τους καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί να υπάρξει το οποιδήποτε πρόβλημα στην αναμέτρηση με την Ένωση. Ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών τους ζήτησε να έχουν κόσμια συμπεριφορά σε όλη την διάρκεια του αγώνα και να στηρίξουν όπως μόνο εκείνοι ξέρουν τον Ολυμπιακό από την αρχή έως το τέλος του ματς.

«Στο ματς με την ΑΕΚ δεν πάμε για φιέστα. Πηγαίνουμε για να νικήσουμε και να τελειώσουμε με το πρωτάθλημα. Από εσάς θέλω προσοχή στην συμπεριφορά σας. Να μην πέσουν καπνογόνα ή κάτι άλλο στο γήπεδο.

Σκεφτείτε ότι κάθε φορά που διακόπτεται ο αγώνας αυτό θα είναι σε βάρος μας. Αυτό το έχει πει και ο Βαλβέρδε.

Αυτήν την στιγμή μας γίνεται πόλεμος. Θέλουν να σταματήσει το πρωτάθλημα. Μην... τσιμπάτε σε οποιαδήποτε πρόκληση. Σχετικά με τις τιμωρίες, βλέπετε τι γίνεται με εμάς και το τι συμβαίνει με τις άλλες ομάδες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μαρινάκης με τους οργανωμένους να δεσμεύονται πως θα δείξουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Στην συνάντηση αυτή -που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης- παρέστη και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης. Επίσης το παρών έδωσε ο Μιχάλης Κουντούρης.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Κάτσο» για δεξιά

«Κάτσο» για δεξιά
To 4-4-2 ενόψει Κέρκυρας έχει «κλειδώσει» στο μυαλό του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος όπως έδειξε στη σημερινή προπόνηση... ψάχνεται για το δεξί χαφ, καθώς δοκίμασε τον Κώστα Κατσουράνη. Επιστροφή στην ενδεκάδα για Λάζαρο.Mετά το Καυτανζόγλειο και την εξαιρετική συνεργασία Σισέ-Πετρόπουλου στην κορυφή, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προτιμά και πάλι το 4-4-2 ενόψει Κέρκυρας, αλλά δείχνει να μην έχει αποφασίσει ακόμη για το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Χθες ήταν ο Μαρίνος με τους βασικούς, στην προπόνηση της Πέμπτης ο Πορτογάλος επέλεξε τον Κώστα Κατσουράνη στο δίτερμα 8 εναντίον 8. Από κει και πέρα, και με δεδομένη την απουσία του Λέτο επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που επίσης ήταν με το γκρουπ των βασικών.

Ο Ζιλμπέρτο με τον Καραγκούνη θα είναι στον άξονα αν τελικά ξεκινήσει στην πτέρυγα ο «Κάτσο». Ο Τζόρβας θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Ιωαννίδης, δεξιά ο Βύντρα και από κει πέρα ο Πορτογάλος τεχνικός θα περιμένει την αυριανή προπόνηση για Καντέ και Σαριέγκι που έκαναν ατομικ,ό αλλά δεν φαίνεται να έχουν κάτι το σοβαρό. Επιθετικό δίδυμο, όπως και στη Θεσσαλονίκη, ο Σισέ με τον «Πετρογκόλ».

Ξεκάθαρη, πάντως, εικόνα για την ενδεκάδα θα υπάρξει αύριο και λαμβάνοντας πάντα υπ'όψιν την κατάσταση των δύο κεντρικών αμυντικών του «τριφυλλιού» και τα όσα δοκιμάζει ο Φερέιρα.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Δίδυμο Μιραλάς-Τζιμπούρ για ΑΕΚ

Δίδυμο Μιραλάς-Τζιμπούρ για ΑΕΚ
Το δίδυμο των Τζιμπούρ-Μιραλάς προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ ο προπονητής των Πειραιωτών, Ερνέστο Βαλβέρδε.Οι Τζιμπούρ και Μιραλάς θα αποτελέσουν την... αιχμή του δόρατος για τον Ολυμπιακό στην επίθεση. Ο Γαλλοαλγερινός αναμένεται να ξεκινήσει ως δεξιός χαφ κόντρα στην ΑΕΚ με τον Μιραλάς να ξεκινά στην κορυφή της επίθεσης. Αριστερό χαφ θα είναι ο Ριέρα και κρυφός κυνηγός ο Φουστέρ.

Από εκεί και πέρα ο Πάρντο θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ θα είναι ο Μανιάτης και αριστερό ο Χολέμπας. Τα δύο στόπερ θα είναι οι Α. Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ. Στο κέντρο αμυντικό χαφ πρόκειται να είναι ο Μοντέστο με τον Ιμπαγάσα ν' αγωνίζεται μπροστά του στην μεσαία γραμμή.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Επιτυχημένη επέμβαση σε Αμπιντάλ!

Επιτυχημένη επέμβαση σε Αμπιντάλ!
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Ερίκ Αμπιντάλ, και τις επόμενες ώρες η Μπαρτσελόνα θα ανακοινώσει την ιατρική κατάσταση του Γάλλου αμυντικού.Ώρες αγωνίας για τον Ερίκ Αμπιντάλ, τους δικούς του και όλη την Μπαρτσελόνα, αφού σε λίγες ώρες το κλαμπ θα ανακοινώσει την ιατρική κατάσταση του Γάλλου. Σύμφωνα με την «Sport» η επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου στο συκώτι διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες και ήταν επιτυχημένη. Αξίζει να σημειωθεί, πως τα μηνύματα συμπαράστασης για τον Γάλλο είναι χιλιάδες, ενώ και οι συμπαίκτες του είναι στο πλευρό του!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Λαβράκι» από το Καμερούν!

«Λαβράκι» από το Καμερούν! (vid)
Τον αρχηγό της Εθνικής Νέων του Καμερούν, Φαμπρίς Φοκόμπο, έφερε στην Παιανία ο Παναθηναϊκός και τον τσεκάρει το επόμενο δεκαήμερο!Το σημαντικότερο κομμάτι αυτή την στιγμή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι το scouting. Η δυνατότητα να αγοράζεις φθηνά έναν ποδοσφαιριστή πριν η αξία του... εκτοξευθεί στα ύψη και μετά είναι προσιτός μόνο σε ποδοσφαιρικά μεγαθήρια. Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση αλλά ποτέ με μια συγκεκριμένη τακτική.

Όπως και να'χει την τελευταία πενταετία το «τριφύλλι» έκανε ανάλογες κινήσεις, με τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ να αποτελεί τον ορισμό του scouting, όπως φυσικά και ο Βραζιλιάνος Ντέιβιντ, ο οποίος πλέον βγάζει... μάτια στην Φλαμένγκο και το γιατί έναν τέτοιο λαβράκι αποτελεί παρελθόν από το «τριφύλλι» αποτελεί άλυτο μυστήριο.

Έχοντας στο μυαλό τους περιπτώσεις σαν και εκείνες που αναφέραμε, ο Παναθηναϊκός έφερε σήμερα στην Παιανία τον αρχηγό της Εθνικής Νέων του Καμερούν, Φαμπρίς Φοκόμπο. Μιλάμε για ένα παιδί γεννημένο το 1994, με εξαιρετική σωματοδομή και πολύ καλά στοιχεία, όπως αυτά φάνηκαν στην πρώτη του ατομική προπόνηση που έκανε σήμερα με τον Γιάννη Σαμαρά. Αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος και έχει προσελκύσει αρκετές ομάδες από την ευρωπαϊκή αγορά.

Ο νεαρός άσος θα δοκιμαστεί για το επόμενο δεκαήμερο και αν πείσει τους τεχνικούς των «πρασίνων» θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για την απόκτηση του.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Έρχεται με... 107 η Σιένα

Η Σιένα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα
Όταν δεν μπορεί ο δεύτερος να κοντράρει τη Σιένα, ο τελευταίος δεν έχει καμία τύχη. Λίγα 24ωρα πριν βρεθεί στο ΣΕΦ, η Μοντεπάσκι έκανε «προπόνηση» με την Τέραμο (107-71) για την 22η αγωνιστική της Serie A.Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα playoffs της Ευρωλίγκας αγωνίστηκε χωρίς τους ανέτοιμους ΜακΚάλεμπ και Καουκένας, ενώ ο Σον Στόουνρουκ, που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, έμεινε στον πάγκο.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 59-29, 84-52, 107-71
Σιένα (Πιανιτζιάνι): Λαβρίνοβιτς 15 (6ρ.), Μικελόρι 6 (5ασ.), Χέρστον 18 (2/3τρίπ., 5ασ.), Σεβερίνι 3 (1/1τρίπ.), Καραρέτο 11 (3/3τρίπ.), Ζήσης 6 (6ασ.), Γιάριτς 16 (2/3τρίπ.), Αραντόρι 8 (5ρ.), Μος 11 (1/2τρίπ., 4ασ.), Ράκοβιτς 7, Ρες 6
Τέραμο (Ραμάγκλι): Ζορόσκι 7 (1/5τρίπ.), Ντίενερ, Ντε Φουέντε 7 (1/2τρίπ.), Ντέιβις 12 (2/3τρίπ., 8ρ.), Φλέτσερ 11, Φουλτζ 2, Ρούλο 6 (1/1τρίπ.), Γιανγκ 14, Μποσκαγκίν 8, Πολονάρα 4

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής: (σήμερα) Σιένα-Τέραμο , (Σάββατο) Καντού-Καζέρτα, Σκαβολίνι-Μπένετον, (Κυριακή) Σορεσίνα-Ρόμα, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο-Μοντεγκρανάρο, Βίρτους Μπολόνια-Βαρέζε, Αβελίνο-Μπιέλα, Μπρίντιζι-Σάσαρι

Η βαθμολογία: Σιένα 40*, Καντού 30, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο 30, Βίρτους Μπολόνια 24, Αβελίνο 22, Σκαβολίνι 20, Σάσαρι 20, Ρόμα 20, Καζέρτα 20, Σορεσίνα 18, Βαρέζε 18, Μοντεγκρανάρο 18, Μπένετον 18, Μπιέλα 16, Τέραμο 12*, Μπρίντιζι 12* Έχουν έναν αγώνα περισσότερο

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

This is... Braga!

This is... Braga!
Το γκολ του Αλαν στην Πορτογαλία έφτανε στην Μπράγκα για να αποκλείσει την Λίβερπουλ! Οι Ιβηρες πήραν 0-0 στο «Ανφιλντ» και πρόκριση στους «8» του Europa, όπως Βιγιαρεάλ, Πόρτο, Αϊντχόφεν.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Της έκλεισε το Σ(π)ίτι...


Της έκλεισε το Σ(π)ίτι... (video)
Είχε στην πλάτη το 2-0 και ο Μπαλοτέλι την αποτελείωσε! Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε 1-0 την Ντιναμό, όμως έμεινε έξω από τους «8» του Europa League, πέρασαν Σπαρτάκ, Μπενφίκα, Τβέντε.

Την έκαψε ο Μπαλοτέλι
Είχε να φέρει σε πέρας μια αποστολή που ήταν στα μέτρα της, τουλάχιστον για να στείλει το ματς στην παράταση, όμως στην Σίτι λογάριαζαν χωρίς τον Μπαλοτέλι. Ο νεαρός Ιταλός έκαψε τους Πολίτες με κόκκινη μετά από καρατιά στο 36’ και ενώ το σκορ ήταν στο 0-0. Η ομάδα του Μαντσίνι, μπήκε δυνατά, έχασε ευκαιρίες, όμως η Ντιναμό κατάφερνε να υπερασπιστεί πολύ καλά το 2-0 του πρώτου ματς. Λίγο μετά την αποβολή του Μπαλοτέλι (39’), ο Κολάροφ μετά από πάσα του Σίλβα σε φάουλ έκανε το 1-0 δίνοντας στην Σίτι το προβάδισμα και βάσιμες ελπίδες. Τελικά δεν έμελλε να γίνει και η φανέλα της Ντιναμό επικράτησε της ακριβής αγγλικής ομάδας, καθώς στην επανάληψη, οι Ουκρανοί διαχεθρίστηκαν άψογα την κατάσταση και επιστρέφουν στην πατρίδα τους με μία μεγάλη πρόκριση.

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ (Μίλνερ), Μπάρι (Α. Τζόνσον), Ντε Γιονγκ, Γ. Τουρέ, Σίλβα (Τζέκο), Τέβες, Μπαλοτέλι

Διναμό Κιέβου (Γιούρι Σέμιν): Σοφκόφσκι, Σίλβα, Βουκόγεβιτς, Ποπόφ, Γκούσεφ, Γιουσούφ, Νίνκοβιτς (Ζοζούλια), Ερεμένκο, Λεάντρο, Γαρμολένκο (Μπετάο), Σεφτσένκο (Γκαρμάς)

Πάρτι στο «Λουζνίκι»!

Το σκορ του πρώτου αγώνα και η νίκη της Σπαρτάκ στο Άμστερνταμ με 1-0 σίγουρα κολάκευε τη ρωσική ομάδα, σύμφωνα με την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Βαλερί Κάρπιν, μάλιστα, άφησε πίσω της τη συντριβή με 4-0 από την Ροστόφ του Όλεγκ Προτάσοφ για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος την περασμένη Δευτέρα και με επιβλητική εμφάνιση σκόρπισε τον Άγιαξ! Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Ντίκαν αναγκάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά στο… 75’. Το σκορ άνοιξε ο Διμίτρι Κομπάροφ στο 21’, ο Βέλιτον έκανε το 2-0 με ωραίο πλασέ στο 30’, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ο Άλεξ στο 54’. Μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν το πλασέ από το... μισό μέτρο του Εζμπιλίζ, με τον Ντίκαν να κάνει εξαιρετική επέμβαση στο 75'.

Σπαρτάκ (Βαλερί Κάρπιν): Ντίκαν, Σεσούκοφ, Ρόχο, Μακέεφ, Κ. Κομπάροφ, Ίμπσον, Ραφαέλ Καριόκα, ΜακΓκίντι (Άρι), Δ. Κομπάροφ, Άλεξ (Τζιούμπα), Βέλιτον

Άγιαξ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Φερχόφεν, Φαν Ντερ Βιλ, Αλντερβάιλντερ, Φερτόνχεν, Ανίτα, Μπλιντ (Ενόχ), Έρικσεν (Τσβίτανιτς), Ντε Ζέουφ, Σουλεϊμάνι (Εζμπιλίζ), Εμπεσίλιο, Ντε Γιονγκ

Την πλήγωσαν οι ευκαιρίες...
Δεν κατάφερε να αναστρέψει την εις βάρος της κατάσταση από το 2-1 στην Πορτογαλία η Παρί Σεν Ζερμέν και γνώρισε τον αποκλεισμό από την πιο έμπειρη, Μπενφίκα και είπαν «αντίο» στους «8» του Europa League. Οι Γάλλοι που είχαν χάσει σωρεία ευκαιριών στο πρώτο μέρος του πρώτου ματς βρέθηκαν να χάνουν από το γκολ του Γκαϊτάν στο 27’ μετά από λάθος του τερματοφύλακά τους (0-1). Η απάντηση δεν άργησε να έρθει για το σύνολο του Κουμπουαρέ, καθώς ο Μποντμέρ με βολέ στο 35’ έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Οπως και στο πρώτο ματς έτσι και στο δεύτερο οι ευκαιρίες πλήγωσαν τους Παριζιάνους. Η Παρί ήταν σαφώς ανώτερη στην επανάληψη, όμως δεν μπόρεσε να αξιποιήσει καμία από τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε και με το 1-1 έβαλε τέλος στο ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Παρί (Αντουάν Κομπουαρέ): Εντέλ, Σεαρά (Μορίς), Σακό, Ζαλέ, Αρμάν, Μποντμέρ (Ζιουλί), Μακελελέ, Τιενέ, Σαντόμ, Νενέ, Ερντίνγκ (Οαρό)

Μπενφίκα (Ζορζ Ζεσούς): Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Σίντνεϊ, Κοεντράο, Χάβι Γκαρσία, Αϊμάρ (Πεϊσότο), Γκαϊτάν (Ζαρντέλ), Σάλβιο (Κάρλος Μάρτινς), Σαβιόλα, Καρντόσο

Κοντά στο... θαύμα η Ζενίτ!
Πόσες πιθανότητες μπορεί να έχει μία ομάδα, που έχει χάσει 3-0 στο πρώτο παιχνίδι; Κι όμως, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι μετά το τέλος της αναμέτρησης της Τβέντε με τη Ζενίτ στην Ολλανδία είχε δηλώσει ότι η πρόκριση είναι ανοιχτή, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στην Αγία Πετρούπολη! Στη σκιά του τραγικού θανάτου της Μαρίνα Μαλαφέεφ, συζύγου του τερματοφύλακα της ομάδας και της Ρωσίας, Βιάτσεσλαβ, η Ζενίτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Τβέντε για να επιτεθεί και έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα. Οι Ρώσοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κατέφεραν να προηγηθούν στο 17’ με τον Σιρόκοφ. Ο Ντάνι του έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα και ο Ρώσος αμυντικός μέσος νίκησε τον Μιχαΐλοφ, βάζοντας φωτιά στο «Πετρόφσκι».

Οι γηπεδούχοι μπορεί να μη δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες στο παιχνίδι, όμως διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 37’ με τον Κερζακόφ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια των αμυντικών των Ολλανδών και από κοντά να κάνει το 2-0. Η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, προκειμένου να πετύχει και τρίτο τέρμα χάθηκε στο 50’, όταν και πάλι ο Κερζακόφ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μιχαΐλοφ σε τετ α τετ. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας στην Τβέντε μία πολύ αγχωτική πρόκριση, ενώ άφησε τους Ρώσους με το αίσθημα της πρικρίας.

Ζενίτ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ζεφνόφ, Ανιουκόφ, Μπρούνο Άλβες, Μέιρα (Χούζτι), Λούκοβιτς, Ντενίσοφ, Ντάνι, Ιόνοφ, Σιρόκοφ, Κερζακόφ (Ζιριάνοφ), Λάζοβιτς (Μπουχάροφ)

Τβέντε (Μισέλ Προντόμ): Μιχαΐλοφ, Ονιέγου, Μπράμα, Βίσγκερχοφ, Μπούις, Λάντζαατ, Γιάνσεν, Ροσάλες, Μπαϊράμι (Γιον), Ντε Γιονγκ, Τσαντλί

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...