ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Της έκλεισε το Σ(π)ίτι...


Της έκλεισε το Σ(π)ίτι... (video)
Είχε στην πλάτη το 2-0 και ο Μπαλοτέλι την αποτελείωσε! Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε 1-0 την Ντιναμό, όμως έμεινε έξω από τους «8» του Europa League, πέρασαν Σπαρτάκ, Μπενφίκα, Τβέντε.

Την έκαψε ο Μπαλοτέλι
Είχε να φέρει σε πέρας μια αποστολή που ήταν στα μέτρα της, τουλάχιστον για να στείλει το ματς στην παράταση, όμως στην Σίτι λογάριαζαν χωρίς τον Μπαλοτέλι. Ο νεαρός Ιταλός έκαψε τους Πολίτες με κόκκινη μετά από καρατιά στο 36’ και ενώ το σκορ ήταν στο 0-0. Η ομάδα του Μαντσίνι, μπήκε δυνατά, έχασε ευκαιρίες, όμως η Ντιναμό κατάφερνε να υπερασπιστεί πολύ καλά το 2-0 του πρώτου ματς. Λίγο μετά την αποβολή του Μπαλοτέλι (39’), ο Κολάροφ μετά από πάσα του Σίλβα σε φάουλ έκανε το 1-0 δίνοντας στην Σίτι το προβάδισμα και βάσιμες ελπίδες. Τελικά δεν έμελλε να γίνει και η φανέλα της Ντιναμό επικράτησε της ακριβής αγγλικής ομάδας, καθώς στην επανάληψη, οι Ουκρανοί διαχεθρίστηκαν άψογα την κατάσταση και επιστρέφουν στην πατρίδα τους με μία μεγάλη πρόκριση.

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ (Μίλνερ), Μπάρι (Α. Τζόνσον), Ντε Γιονγκ, Γ. Τουρέ, Σίλβα (Τζέκο), Τέβες, Μπαλοτέλι

Διναμό Κιέβου (Γιούρι Σέμιν): Σοφκόφσκι, Σίλβα, Βουκόγεβιτς, Ποπόφ, Γκούσεφ, Γιουσούφ, Νίνκοβιτς (Ζοζούλια), Ερεμένκο, Λεάντρο, Γαρμολένκο (Μπετάο), Σεφτσένκο (Γκαρμάς)

Πάρτι στο «Λουζνίκι»!

Το σκορ του πρώτου αγώνα και η νίκη της Σπαρτάκ στο Άμστερνταμ με 1-0 σίγουρα κολάκευε τη ρωσική ομάδα, σύμφωνα με την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Βαλερί Κάρπιν, μάλιστα, άφησε πίσω της τη συντριβή με 4-0 από την Ροστόφ του Όλεγκ Προτάσοφ για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος την περασμένη Δευτέρα και με επιβλητική εμφάνιση σκόρπισε τον Άγιαξ! Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Ντίκαν αναγκάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά στο… 75’. Το σκορ άνοιξε ο Διμίτρι Κομπάροφ στο 21’, ο Βέλιτον έκανε το 2-0 με ωραίο πλασέ στο 30’, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ο Άλεξ στο 54’. Μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν το πλασέ από το... μισό μέτρο του Εζμπιλίζ, με τον Ντίκαν να κάνει εξαιρετική επέμβαση στο 75'.

Σπαρτάκ (Βαλερί Κάρπιν): Ντίκαν, Σεσούκοφ, Ρόχο, Μακέεφ, Κ. Κομπάροφ, Ίμπσον, Ραφαέλ Καριόκα, ΜακΓκίντι (Άρι), Δ. Κομπάροφ, Άλεξ (Τζιούμπα), Βέλιτον

Άγιαξ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Φερχόφεν, Φαν Ντερ Βιλ, Αλντερβάιλντερ, Φερτόνχεν, Ανίτα, Μπλιντ (Ενόχ), Έρικσεν (Τσβίτανιτς), Ντε Ζέουφ, Σουλεϊμάνι (Εζμπιλίζ), Εμπεσίλιο, Ντε Γιονγκ

Την πλήγωσαν οι ευκαιρίες...
Δεν κατάφερε να αναστρέψει την εις βάρος της κατάσταση από το 2-1 στην Πορτογαλία η Παρί Σεν Ζερμέν και γνώρισε τον αποκλεισμό από την πιο έμπειρη, Μπενφίκα και είπαν «αντίο» στους «8» του Europa League. Οι Γάλλοι που είχαν χάσει σωρεία ευκαιριών στο πρώτο μέρος του πρώτου ματς βρέθηκαν να χάνουν από το γκολ του Γκαϊτάν στο 27’ μετά από λάθος του τερματοφύλακά τους (0-1). Η απάντηση δεν άργησε να έρθει για το σύνολο του Κουμπουαρέ, καθώς ο Μποντμέρ με βολέ στο 35’ έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Οπως και στο πρώτο ματς έτσι και στο δεύτερο οι ευκαιρίες πλήγωσαν τους Παριζιάνους. Η Παρί ήταν σαφώς ανώτερη στην επανάληψη, όμως δεν μπόρεσε να αξιποιήσει καμία από τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε και με το 1-1 έβαλε τέλος στο ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Παρί (Αντουάν Κομπουαρέ): Εντέλ, Σεαρά (Μορίς), Σακό, Ζαλέ, Αρμάν, Μποντμέρ (Ζιουλί), Μακελελέ, Τιενέ, Σαντόμ, Νενέ, Ερντίνγκ (Οαρό)

Μπενφίκα (Ζορζ Ζεσούς): Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Σίντνεϊ, Κοεντράο, Χάβι Γκαρσία, Αϊμάρ (Πεϊσότο), Γκαϊτάν (Ζαρντέλ), Σάλβιο (Κάρλος Μάρτινς), Σαβιόλα, Καρντόσο

Κοντά στο... θαύμα η Ζενίτ!
Πόσες πιθανότητες μπορεί να έχει μία ομάδα, που έχει χάσει 3-0 στο πρώτο παιχνίδι; Κι όμως, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι μετά το τέλος της αναμέτρησης της Τβέντε με τη Ζενίτ στην Ολλανδία είχε δηλώσει ότι η πρόκριση είναι ανοιχτή, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στην Αγία Πετρούπολη! Στη σκιά του τραγικού θανάτου της Μαρίνα Μαλαφέεφ, συζύγου του τερματοφύλακα της ομάδας και της Ρωσίας, Βιάτσεσλαβ, η Ζενίτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Τβέντε για να επιτεθεί και έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα. Οι Ρώσοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κατέφεραν να προηγηθούν στο 17’ με τον Σιρόκοφ. Ο Ντάνι του έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα και ο Ρώσος αμυντικός μέσος νίκησε τον Μιχαΐλοφ, βάζοντας φωτιά στο «Πετρόφσκι».

Οι γηπεδούχοι μπορεί να μη δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες στο παιχνίδι, όμως διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 37’ με τον Κερζακόφ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια των αμυντικών των Ολλανδών και από κοντά να κάνει το 2-0. Η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, προκειμένου να πετύχει και τρίτο τέρμα χάθηκε στο 50’, όταν και πάλι ο Κερζακόφ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μιχαΐλοφ σε τετ α τετ. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας στην Τβέντε μία πολύ αγχωτική πρόκριση, ενώ άφησε τους Ρώσους με το αίσθημα της πρικρίας.

Ζενίτ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ζεφνόφ, Ανιουκόφ, Μπρούνο Άλβες, Μέιρα (Χούζτι), Λούκοβιτς, Ντενίσοφ, Ντάνι, Ιόνοφ, Σιρόκοφ, Κερζακόφ (Ζιριάνοφ), Λάζοβιτς (Μπουχάροφ)

Τβέντε (Μισέλ Προντόμ): Μιχαΐλοφ, Ονιέγου, Μπράμα, Βίσγκερχοφ, Μπούις, Λάντζαατ, Γιάνσεν, Ροσάλες, Μπαϊράμι (Γιον), Ντε Γιονγκ, Τσαντλί

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...