ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

«Ξεφτιλίσαμε τον Παναθηναϊκό»

«Ξεφτιλίσαμε τον Παναθηναϊκό»
Ανακοίνωση για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, τονίζοντας ότι το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό άθλημα! Λίγο αργότερα ο Μπέος τόνισε: «Ξεφτιλίσαμε τον Παναθηναϊκό».

Αναλυτικά:

«Αρχικά θα επαναλάβουμε πως το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα και δεν διοικείται από υπαλλήλους και φλώρους και με την ευκαιρία, ας κάνουμε και κάποιες διευκρινίσεις.

Πρώτον: Σε ότι αφορά τη ρίψη μπάλας στον αγωνιστικό χώρο, πραγματικά συνέβη 2-3 φορές και κακώς έγινε, αφού είναι κάτι που δεν αρέσει και στη δική μας ομάδα, όταν μας το κάνουν άλλοι.
Δεύτερον: Πραγματικά υπήρχε φραστική αντιπαράθεση στο τέλος του αγώνα με τον υπάλληλο-προεδρεύων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κ. Γόντικα. Μέχρις εδώ όμως.

Εμείς ως ΠΑΕ δεν έχουμε δικές μας εφημερίδες και δημοσιογραφικό επιτελείο για να διαμορφώνουμε καταστάσεις κατά το δοκούν. Η φιλοξενία στο Βόλο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και ας βγουν τα μέλη της αποστολής να το διαψεύσουν.

Θα πούμε λοιπόν σε αυτόν τον περιφερόμενο θίασο ή «βαριετέ», όπως τον έχουν μετονομάσει, να σταματήσουν επιτέλους το «κλάμα». Είμαστε τόσο περήφανοι για την ομαδάρα που έχουμε δημιουργήσει, αφού αναγκάσαμε τον Παναθηναϊκό να τάζει στους ποδοσφαιριστές έξτρα πριμ και να επιδίδεται σε παθιασμένες ομιλίες περί τελικού για να μας κερδίσει.
Θα θέλαμε να τους προτείνουμε για την επόμενη φορά, στις ομιλίες εμψύχωσης να μην πάει μόνος του ο υπάλληλος κ. Γόντικας αλλά να πάρει μαζί του τον Ησαία και τον κ. Ξυλά, όπως έκαναν στο Πανθεσσαλικό και για να μη μπερδευτούν, στο τι ακριβώς θα πουν, τους προτείνουμε να γράψουν την ομιλία σε κασέτα και να ζητήσουν τη συνδρομή του πρώην προέδρου τους, που έχει και την εξειδίκευση στο μοντάρισμα κασετών.

ΥΓ. Αλήθεια, όταν μιλάτε για άλλο ποδόσφαιρο εσείς και τα φερέφωνα του δημοσιογραφικού σας επιτελείου, εξηγήστε μας ποιο ακριβώς εννοείτε. Μήπως αυτό που είχατε δημιουργήσει με τα παραρτήματα ανά την επικράτεια; Τις αρπαγές παιχτών με σύμμαχο την ΕΠΟ; Τους Σπανέες και Ψυχομάνηδες; Απορούμε πως πέρυσι που κατακτήσατε το πρωτάθλημα ήταν όλα όμορφα κι ωραία και φέτος ξαφνικά όλα είναι στραβά.

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ δεν θα απαντήσει σε καμία περαιτέρω πρόκληση προερχόμενη από το πλούσιο δημοσιογραφικό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ».

«Εκεί κατάντησε ο Παναθηναϊκός»

Με τοποθέτηση του στον «Novasport FM» ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε:

«Επειδή έχει ειδικό βάρος ο Παναθηναϊκός πρέπει να επηρεάζει καταστάσεις κατά το δοκούν; Να κερδίζει ο Παναθηναϊκός και όταν βρίζει ο Γόντικας να μην του απαντάς; «Έχω βγάλει μια ανακοίνωση, όπου φαίνεται ότι αναγνωρίζουμε πως οι μπάλες κακώς έπεσαν και σίγουρα δεν έπεσαν μόνες του. Είτε τις έριξε ο φροντιστής, είτε ο φυσικοθεραπευτής, είτε ο υπεύθυνος ασφαλείας, το θέμα είναι ότι δεν πήρε εντολή. Κακώς έπεσαν οι μπάλες στο γήπεδο. Δεν είμαι δίπλα στον πάγκο και μόλις το είδα πήγα και τους είπα να σταματήσουν.


Είναι φτηνές δικαιολογίες τα μπολ μπόις. Δεν διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Δεν ήταν οι φραστικές επιθέσεις η αιτία της ήττας. Κακώς έγινε ό,τι έγινε από κάποιον, αλλά είμαστε καινούργια ομάδα που μαθαίνει».

Για το επεισόδιο με τον Γόντικα:


«Παραδέχομαι ότι είχα φραστικό επεισόδιο με τον κ. Γόντικα. Αν υποστηρίζετε ότι έγινε χωρίς να προκληθώ, σας λέω ότι δεν έχω χαρτί από τρελοκομείο».

Φιλοξένια για μένα σημαίνει οι 20-30-130 επίσημοι του Παναθηναϊκού, να έρθουν στο Βόλο να τους κεράσουμε έναν καφέ και στο γήπεδο να μην τους συμβεί τίποτα. Οι δηλώσεις μου έγιναν μπροστά στην κάμερα και δεν σημαίνουν τίποτα. Δεν τις έκανα κρυφά μετά το τέλος του αγώνα.

Τις τελευταίες 10-20 μέρες έχω δεχτεί επίθεση από δικαίους και αδίκους, από παράγοντες και μη, οπότε τελειώνοντας το παιχνίδι είπα, μίλησα κατά την άποψή μου, είπα την κρίση μου. Το Σύνταγμα μου δίνει το δικαίωμα αυτό. Η κρίση μου ήταν ότι το ποδόσφαιρο δεν διοικείται από τεχνοκράτες και υπαλλήλους. Αυτοί δεν πληρώνουν από την τσέπη τους. Εδώ δεν είμαστε Αγγλία και Ισπανία. Δεν τα έχουν καταφέρει άνθρωποι όπως ο Μυτιληναίος και ο Κοντομηνάς. Δεν είναι όλοι Βαρδινογιάννης και Κόκκαλης. Θέλετε να πω ότι οι δηλώσεις ήταν με άκομψο τρόπο, έστω, αλλά αυτή είναι η κρίση μου».

Για την παρουσία των παραγόντων του Παναθηναϊκού στον Βόλο:

«Επειδή εμείς είμαστε άντρες περήφανοι για αυτό που κάνουμε, δεν θέλαμε αδιάφορο Παναθηναϊκός. Ήρθε με διάφορους παράγοντες να έχουν τάξει πριμ νίκης, να κάνουν εκστρατεία οι προεδρεύοντες αντιπρόεδροι τύπου Γόντικα, να προσπαθούν να πείσουν τους παίκτες τους ότι είναι τελικός και καλά κάνανε. Αυτό δείχνει την αξία μας όταν ένας Παναθηναϊκός κάνει όλα αυτά για να νικήσει το Βόλο. Εκεί καταντήσατε τον Παναθηναϊκό και μπράβο σας.

Στον πρώτο γύρο, όταν μπουκάρησαν οι οπαδοί στο γήπεδο χτύπησαν τον φροντιστή μας, αλλά δεν δώσαμε συνέχεια, αλλά αυτά τα πράγματα γίνονται στην Ελλάδα».

Αν νομίζετε ότι τα τελευταία 30 χρόνια, τα κακώς κείμενα που υπάρχουν τα δημιούργησε ο Μπέος, τότε τι να πω. Δηλαδή πέρσι που ήταν το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό, όλα ήταν καλά. Για τα κακώς κείμενα δεν φταίνε τα Τρίκαλα, οι Σέρρες και ο Βόλος, ούτε ο Θεοδωρίδης και Μπέος, αλλά αυτοί που διευθύνουν τη Σούπερ Λίγκα.

Εάν νομίζεται ότι το “φλώρος” είναι αυτό που δημιουργεί πρόβλημα στο ποδόσφαιρο, τότε σκεφτόσαστε λάθος. Συγγνώμη να ζητήσει ο Παναθηναϊκός, όχι ο Βόλος και ο Μπέος. Στον Βόλο, δεν έχουμε καμία βία κι ούτε έχουμε δημιουργήσει, άλλοι που έχουν έρθει εδώ τα έχουν προξενήσει. Προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο ότι αυτός ο “θίασος” που παρουσιάζετε στον αγωνιστικό χώρο είναι φταίξιμο του Μπέου.

Για το τι είπε στον Σισέ:

«Να ρωτήσετε τον Σισέ τι του είπα. Διαφωνώ με τον χαρακτήρα του, αλλά αναγνωρίζω την ποιότητά του. Προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι το ματς ήταν ραντεβού με την ιστορία για εμάς. Αν κάναμε δύο λάθη, τρία λάθη, του ζητώ συγγνώμη. Αν πετάξαμε δύο μπάλες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, το καταδικάζουμε. Και σε μας έχουν πετάξει και δεν μας άρεσε. Τι να κάνουμε θα προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε. Το παράδειγμα πρέπει να το δείχνει ο μεγάλος. Να τα καταδικάσουν πρώτα αυτού και να κάνουν την αρχή».

Όσον αφορά το διάλογο που έγινε στα αποδυτήρια, δεν είδε ο κόσμος τίποτα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Βόλος δεν κέρδισε παλικαρίσια τον Παναθηναϊκό. Τον ξεφτίλισε. Είναι μια τεράστια δύναμη ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τον Βόλο. Στο 2-0 γυρίσαμε πίσω επειδή είχαμε ένα παιδί από τις ακαδημίες, αν είχαμε κανονικό πορτιέρο θα βάζαμε κι άλλα γκολ».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ο... πολύτιμος Ιμπαγάσα!

Ο... πολύτιμος Ιμπαγάσα!
Δεν ήταν και κανένας δύσκολος γρίφος! Από την στιγμή που πήρε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα υπήρχε περίπτωση να μην αναδειχθεί ο Ιμπαγάσα ως πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν; Όχι βέβαια! Απλά η στατιστική υπηρεσία το πιστοποίησε.
Τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της φετινής Super League κατέκτησε ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο κοντόσωμος, αλλά … θαυματουργός «Κάνιο» του Oλυμπιακού με την πληθωρική του παρουσία συνέβαλε τα μέγιστα , ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να επιστρέψουν στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Αργεντινός μέσος αναδείχθηκε ως ο MVP της περιόδου που ολοκληρώθηκε, σύμφωνα πάντοτε με την στατιστική υπηρεσία του Galanis Sports Data, καθώς συγκέντρωσε τον εκπληκτικό βαθμό αξιολόγησης 0.279 και κατέκτησε με τη αξία του την πρώτη θέση στο σχετικό πίνακα.

Το κατόρθωμα του πρώην παίκτη των Βιγιαρεάλ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μαγιόρκα έχει ακόμη μεγαλύτερες προεκτάσεις εάν αναλογιστεί το γεγονός ότι δεν σκόραρε στο πρωτάθλημα, αντίθετα, μοίρασε πολλές ασίστ στους συμπαίκτες του!

Στα αξιοσημείωτα, επίσης, περνάει το γεγονός ότι στην πρώτη 11αδα κυριαρχεί το «ερυθρόλευκο» χρώμα, καθώς στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Άλμπερτ Ριέρα, με βαθμό αξιολόγησης 0,247, ο οποίος έχει να επιδείξει αρκετές ουσιαστικές προσπάθειες, που «μετράνε» για την στατιστική υπηρεσία. Στην τέταρτη θέση υπάρχει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Κέβιν Μιραλάς με μέσο όρο 0.244 Στην 8η θέση είναι ο Ραφίκ Τζιμπούρ (σ.σ. 0.223) και στην 11η ο Νταβίντ Φουστέρ (0.215).

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Οι τρεις λόγοι του Φύσσα

Ο Τάκης Φύσσας δέχτηκε πρόταση από τον Παναθηναϊκό για να αναλάβει τεχνικός διευθυντής στο Τριφύλλι, αλλά είπε όχι. Ο παλαίμαχος άσος των Πρασίνων αρνήθηκε το πόστο για τρεις λόγους.
Οι τρεις λόγοι του Φύσσα


Η πρόταση του Παναθηναϊκού ήταν άκρως δελεαστική, αλλά ο πρώην αριστερός μπακ εξήγησε στον Δημήτρη Γόντικα πως δεν μπορεί να εγκαταλείψει την Εθνική ομάδα επειδή πρώτον είναι σε εξέλιξη τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 και η Ελλάδα διεκδικεί με πολλές αξιώσεις την απευθείας συμμετοχή στα τελικά της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Δεύτερον, ήταν από αυτούς που ήθελαν πάρα πολύ την τεχνική ηγεσία να αναλάβει ο Φερνάντο Σάντος και θα ήταν μεγάλο ατόπημα να αποχωρήσει τώρα.
Τέλος, ο Τάκης Φύσσας πιστεύει πολύ στο πλάνο του ομοσπονδιακού τεχνικού και θέλει να είναι μαζί του για να το υλοποιήσει.
Υπενθυμίζουμε πως ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού έχει συμβόλαιο με την Εθνική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2012.
Πηγή gazzetta
Read more!

«Έκλεισε» σχολείο στο Μιλάνο ο Μουρίνιο!

Θέση σε σχολείο δίπλα στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ έκλεισε για τα παιδιά του ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ξανά στο προσκήνιο για τους Νερατζούρι φέρνουν οι Ιταλοί τον τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης!
«Έκλεισε» σχολείο στο Μιλάνο ο Μουρίνιο!

Δεν έχει ακουστεί λίγες φορές ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι πιθανό να αποχωρήσει από τηΡεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι και σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα ο Πορτογάλος έχει ήδη κάνει τις κινήσεις του. Όπως αποκαλύπτει η Gazzetta dello Sport, o 48χρονος έχει κλείσει θέση για τα παιδιά του σε σχολείο του Μιλάνου, το οποίο βρίσκεται 37 χιλιόμετρα από το αθλητικό κέντρο της Ίντερ, Απιάνο Τζεντίλε. Τα παιδιά του Πορτογάλου ήταν στο ίδιο σχολείο την περσινή σεζόν, όταν κατέκτησε το τρεμπλ με τους Νερατζούρι.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μπορεί το γεγονός να έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το σχολείο των παιδιών του Special One, όμως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν σενάρια για επιστροφή στο «Μεάτσα». Ο Μουρίνιο θέλει όσο τίποτα να κατακτήσει το Champions League με τη Ρεάλ και μετά να αποχωρήσει, ενώ πρόσφατα τόνισε ότι αν αποχωρήσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο από την ομάδα θα τον ακολουθήσει στην έξοδο.
Πηγή gazzetta Read more!

Έτοιμος για Ηρακλή ο Φερνάντες

Έτοιμος για Ηρακλή ο Φερνάντες Προ των πυλών είναι η επιστροφή του Ντάνι Φερνάντες στον Ηρακλή μιας και ο Πορτογάλος γκολκίπερ φέρεται πως συνάντηθηκε με τους ανθρώπους της ομάδας της Θεσσαλονίκη και συζήτησε το ενδεχόμενο επιστροφής του.


Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ο οποίος έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στις Σέρρες σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκε με ανθρώπους της ομάδας του Ηρακλή στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η αποστολή του «Γηραιού» στην Αθήνα και οι δύο πλευρές συζήτησαν για την επιστροφή του παίκτη.
Ο ίδιος μένει ελεύθερος από τη Μπόχουμ ενώ σύμφωνα με φημολογία που έχει αναπτυχθεί υπάρχει συμφωνία προφορική για συμβόλαιο στον παίκτη για έναν χρόνο.
Πηγή gazzetta
Read more!

«Εξάντλησε τη χυδαιότητα ο Μπέος»!

«Εξάντλησε τη χυδαιότητα ο Μπέος»!Ανακοίνωση-καταπέλτης του Παναθηναϊκού κατά της συμπεριφοράς του Αχιλλέα Μπέου απόψε στο Πανθεσσαλικό! «Συγχαρητήρια σε όσους τον επιβράβευσαν για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Αναλυτικά η... πράσινη απάντηση στα όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος μετά από το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Παναθηναϊκό έχει ως εξής:

«Σήμερα το Ελληνικό Ποδόσφαιρο έζησε άλλη μια βραδιά δόξας και μεγαλείου. Ενορχηστρωτής του τελευταίου αυτού επεισοδίου - ποιος άλλος; - ο νεοεκλεγείς εκπρόσωπος της Superleague στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, ο κ. Αχιλλέας Μπέος.

Το «βαριετέ» στο Πανθεσσαλικό Στάδιο είχε απ’ όλα: Ball boys που εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν από τις θέσεις τους ανάλογα με τη διακύμανση του σκορ, μπάλες που χάνονταν και άλλες που, ενώ το παιχνίδι εξελισσόταν, προσγειώνονταν στον αγωνιστικό χώρο εν είδει βροχής (για να ταιριάζουν προφανώς με τις καιρικές συνθήκες), όλα υπό τον απαράμιλλο συντονισμό του πληθωρικού οικοδεσπότη.

Ο οποίος βέβαια δεν παρέλειψε να κρατήσει την τελευταία πράξη του έργου για τον εαυτό του, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του στα αποδυτήρια και εξαντλώντας το ρεπερτόριο χυδαιότητας και προκλητικότητας, το οποίο αποτελεί σπεσιαλιτέ του.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους τον επιβράβευσαν για την προσφορά του στο ελληνικό Ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια, ψηφίζοντάς τον να τους εκπροσωπεί στην ΕΠΟ. Να τον χαίρονται και εις ανώτερα!

ΥΓ. Οι υπάλληλοι μια ομάδα αγάπησαν και μια ομάδα υπηρέτησαν στη ζωή τους. Εν αντιθέσει με κάποιους "ιδιοκτήτες" που αλλάζουν τις ομάδες σαν τα πουκάμισα...».
Πηγή gazzetta Read more!

Τα video μιας αξέχαστης βραδιάς

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε όπως του άξιζε την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος και το gazzetta.gr θυμίζει με video τι έγινε στο Καραϊσκάκη στη φιέστα των «ερυθρόλευκων».
Τα video μιας αξέχαστης βραδιάς

Η απονομή του τροπαίου στους πρωταθλητές


O Mάρκο Πάντελιτς ανεβαίνει στη Θύρα 7

Και πάλι ο Σέρβος κρατώντας το μικρόφωνο

Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό, τραγουδάει ο κόσμος 

Η απονομή από άλλη οπτική γωνία  

Τα πυροτεχνήματα στο Καραϊσκάκη 

Τα πλάνα και τα coreo από τις κερκίδες του Καραϊσκάκη 

 μαζορέτες ξεσηκώνουν τον κόσμο 

Η αλλαγή του Νικοπολίδη και το ευχαριστώ στον κόσμο και στους συμπαίκτες του 

Οι κερκίδες στο Καραϊσκάκη έχουν πάρει φωτιά!  Read more!

Ο Νταλγκλίς έβρισε τον Βενγκέρ!

Μετά την ισοφάριση της Άρσεναλ από τη Λίβερπουλ στο 9' των καθυστερήσεων, Κένι Νταλγκλίς και Αρσέν Βενγκέρ είχαν έντονο διάλογο, με τον πρώτο να βρίζει τον δεύτερο στον... αέρα!
Ο Νταλγκλίς έβρισε τον Βενγκέρ! (video)


Η Άρσεναλ κατάφερε να προηγηθεί στο 7' των καθυστερήσεων με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαν Πέρσι, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Κάουτ... πλήρωσε τους «κανονιέρηδες» με το ίδιο νόμισμα, καθώς έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον ίδιο τρόπο. Μετά το γκολ του Ολλανδού ο Αρσέν Βενγκέρ έδειξε τη δυσαρέσκειά του προς τον Κένι Νταλγκλίς, ο οποίος τον πλησίασε, οι δυο τους αντάλλαξαν κάποια... γαλλικά και ο τεχνικός των φιλοξενούμενων έβρισε μπροστά στην κάμερα τον Αλσατό! Η γνωστή λέξη που ξεκινά από το γράμμα «f» ακούστηκε από τα χείλη του Νταλγκλίς με αποδέκτη τον τεχνικό της Άρσεναλ!
Πηγή gazzetta
Read more!

Εφοπλιστής και λαϊκή βάση για ΑΕΚ

Μετά τη διάψευση των σεναρίων περί Lottomatica για την ΑΕΚ, νέα σενάρια επιμένουν και κάνουν λόγο όχι μόνο για υπαρκτό ενδιαφέρον των Ιταλών, αλλά και για εφοπλιστή που είναι έτοιμος να μπει μπροστά. Παράλληλα οι Supporters ετοιμάζουν πρόταση για εταιρία λαϊκής βάσης.
 Εφοπλιστής και λαϊκή βάση για ΑΕΚ


Η Εξέδρα σήμερα επανέρχεται σχετικά με τα σενάρια που κάνουν λόγο για εμπλοκή της Lottomatica στην ΑΕΚ. Μάλιστα γίνεται λόγος για την ανάγκη που έχει το σχήμα πρώην παραγόντων της Ένωσης να αποκτήσει έναν μπροστάρη, ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έχει ήδη βρεθεί.
Αυτός δεν είναι ο Γιώργος Δαλακούρας, αλλά ένας εφοπλιστής που ετοιμάζεται να εμφανιστεί στο προσκήνιο. Μάλιστα, εάν προχωρήσει αυτή η κίνηση θα τη στηρίξει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όπως λένε οι άνθρωποι που προχωρούν την κίνηση για την εξεύρεση λύσης στην ΑΕΚ.
Εκτός από αυτά τα σενάρια και τις διαδόσεις, υπάρχει και η πιο απτή περίπτωση της πρότασης των Supporters. Ο πρόεδρός τους και μέλος του Δ.Σ. της ΑΕΚ, Μάκης Κασνακίδης επεξεργάζεται την ιδέα μετατροπής της ΠΑΕ σε εταιρία λαϊκής βάσης.
Μάλιστα έχει ξεκινήσει επαφές με πρώην και νυν μετόχους για να δει αν θα μπορούσε να προχωρήσει μια τέτοια κίνηση και κατά πόσο θα μπορούσαν κάποιοι από αυτούς να την στηρίξουν. Μάλιστα, κατά τις επαφές του με τους μετόχους της ομάδας προσπάθησε να μάθει κατά πόσον θα ήταν αυτοί διατεθειμένοι να παραχωρήσουν δωρεάν τις μετοχές τους.
Πηγή gazzetta
Read more!

«Μιλάμε με Ολυμπιακό...»

«Μιλάμε με Ολυμπιακό...»

Πολύ κοντά στη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό βρίσκεται ο μέσος της Καβάλας, Τζαμέλ Αμπντούν σύμφωνα με αλγερινό ΜΜΕ, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις του Σταύρου Ψωμιάδη, ο οποίος παραδέχεται ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τους Πειραιώτες!
Συγκεκριμένα, το ΑPS (Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Αλγερίας) τονίζει πως υπάρχουν προχωρημένες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Τζαμέλ Αμπντούν της Καβάλας, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις του προέδρου των «Αργοναυτών», Σταύρου Ψωμιάδη, ο οποίος υποστηρίζει χαρακτηριστικά: «Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να γίνει η μεταγραφή του Αμπντούν στον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν. Η εμπορική του αξία υπολογίζεται στο ένα εκατ. ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του συμπατριώτη του Αμπντούν και ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος τονίζει: «Θα του πω ότι σύμφωνα με την απόδοσή του στην Καβάλα μπορεί να εξελιχθεί σημαντικά στον Ολυμπιακό. Είναι το ίδιο ικανός να ανέβει ψηλά και να διακριθεί στη θέση του», αναφέρει ο «τρομοκράτης».
Πηγή gazzetta
Read more!

Ξανά Λάτσιο για Σισέ

Η Λάτσιο συνεχίζει να έχει στο στόχαστρό της τον Τζιμπρίλ Σισέ, με τον παίκτη να βρίσκεται στο σημειωματάριο του προπονητή των «λατσιάλι». Όπως αναφέρουν οι Ιταλοί, αν η ομάδα της Ρώμης πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ θα καταθέσει επίσημη πρόταση στον Παναθηναϊκό.
Ξανά Λάτσιο για Σισέ



Σύμφωνα με το calciomercato, ο Γάλλος φορ στοιχίζει 15 εκατομμύρια ευρώ και η Λάτσιο δεν τον έχει ξεχάσει και τον παρακολουθεί συνεχώς. Η Λάτσιο είναι με το ένα πόδι στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο πρόεδρός της Λοτίτο είναι διατεθειμένος να «σκάσει» πολλά εκατομμύρια ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι.
 Πηγή gazzetta
Read more!

Οι πιθανότητες αποχώρησης του Σερ

Τις πιθανότητες αποχώρησης του σερ Άλεξ Φέργκιουσον από την τεχνική ηγεσία της Γιουνάιτεντ επιχειρεί να αναλύσει σημερινό βρετανικό δημοσίευμα.
 Οι πιθανότητες αποχώρησης του Σερ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη The Sun, ο Σκοτσέζος τεχνικός έχει επισημάνει πως θα παραμένει στο πάγκο της ομάδας για όσο ευχαριστιέται αυτό που κάνει αλλά και για όσο είναι καλά βάσει υγείας. Η ήττα ωστόσο που υπέστη η ομάδα από τη Σίτι δεν ευχαρίστησε κάνεναν, ενώ στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως ο Φέργκιουσον δεν  έχει αποφασίσει ακόμα για το μέλλον του στην ομάδα, περιμένοντας να δει την τελική έκβαση και το… ταμείο της σεζόν.
Πηγή gazzetta Read more!

Παπαστεριανό και Γεωργιάδη θέλει η ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει ξεχωρίσει δύο περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που θέλει να τους δει να φοράνε τη φανέλα της ΑΕΚ, τον Μανώλη Παπαστεριανό και τον Γιώργο Γεωργιάδη, και δεν αποκλείεται η επιθυμία του να πραγματοποιηθεί.
Παπαστεριανό και Γεωργιάδη θέλει η ΑΕΚ


Δύο είναι οι περιπτώσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών που ξεχώρισε ο Μανόλο Χιμένεθ και θα ήθελε να τους έχει υπό τις οδηγίες του τη νέα χρονιά, σύμφωνα με την Κιτρινόμαυρη Ώρα.
Ο πρώτος παίκτης είναι ο Μανώλης Παπαστεριανός του Ηρακλή, που έχει προταθεί πολλές φορές από τον μάνατζέρ του, ωστόσο η υπόθεσή του κολλάει στις διοικητικές εξελίξεις της ΑΕΚ, ενώ ο δεύτερος είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού.
Ο 20χρονος δεξιός μέσος είχε συμφωνήσει με την ΑΕΚ και τα Χριστούγεννα και εκτός απροόπτου θα αποκτηθεί και αυτός το καλοκαίρι.
Οι δύο παίκτες επιθυμούν διακαώς να μεταγραφούν στην Ένωση, καθώς πιστεύουν ότι μπορούν να διακριθούν και να βρουν «χώρο» στην ΑΕΚ με την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.
Πηγή gazzetta
Read more!

Στο... καναβάτσο οι Λέικερς!

Οι Χόρνετς ακολούθησαν το παράδειγμα των... Γκρίζλις, αφού πέρασαν νικηφόρα από το Λ.Α και έκαναν το break στη σειρά με τους Λέικερς. Με το... δεξί Σέλτικς και Θάντερ κόντρα σε Νικς και Νάγκετς αντίστοιχα.
Στο... καναβάτσο οι Λέικερς! (vids)


Ο Κρις Πολ ήταν απλά... ασταμάτητος (33π., 14ασ., 7ρ.) στο Staples Center και οδήγησε τις «Σφήκες» σε σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση επί των «Λιμνανθρώπων» με 109-100, ενώ με τρίποντο του Ρέι Άλεν 12’’ πριν από το τέλος, οι «Κέλτες» επικράτησαν στη Βοστόνη των Νικς με 87-85.

Οι Κέβιν Ντουράντ (41π., 9ρ.) και Ράσελ Γουέστμπρουκ (31π.) οδήγησαν τους «Κεραυνούς» στην εντός έδρας νίκη επί των Νάγκετς με 107-103.

Λος Άντζελες Λέικερς - Νιου Όρλινς Χόρνετς 100-109 (0-1)


Δωδεκάλεπτα: 24-26, 47-55, 72-73, 100-109

Λέικερς: Μπράιαντ 34 (12/24 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7/8 βολές, 5 ασίστ, 4 ριμπ.), Αρτέστ 16 (11 ριμπ.), Μπάινουμ 13 (9 ριμπ.), Όντομ 10, Γκασόλ 8 (4/4 βολές, 2/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο), Φίσερ 8, Μπράουν 8, Τζόνσον 3, Μπαρνς, Ράτλιφ, Σμιθ.

Χόρνετς: Πολ 33 (9/15 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 9/12 βολές, 14 ασίστ, 7 ριμπ., 4 κλεψ.), Λάντρι 17, Τζακ 15, Γκρέι 12, Μπελινέλι 10, Γκριν 8, Αρίζα 6, Οκαφόρ 4, Σμιθ 2, Εμπένγκα 2.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Ντένβερ Νάγκετς 107-103 (1-0)

Δωδεκάλεπτα: 24-33, 59-60, 86-82, 107-103.

Θάντερ: Ντουράντ 41 (9 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 31 (7 ασίστ, 6 ριμπ.), Μέινορ 12, Χάρντεν 5, Κουκ 5, Πέρκινς 4, Ιμπάκα 3, Σεφολόσα 2, Κόλισον 2, Μοχάμεντ 2.

Νάγκετς: Ιλάριο 22 (8 ριμπ.), Γκαλινάρι 18, Φέλτον 12 (8 ασίστ), Λόσον 10, Τσάντλερ 9 (8 ριμπ.), Σμιθ 9, Άντερσεν 8, Χάρινγκτον 5.

Μπόστον Σέλτικς - Νιου Γιορκ Νικς 87-85 (1-0)

Δωδεκάλεπτα: 24-23, 39-51, 59-64, 87-85.

Σέλτικς: Άλεν 24, Πιρς 18, Γκαρνέτ 15 (13 ριμπ.), Ζ. Ο’ Νιλ 12, Ρόντο 10 (9 ριμπ., 9 ασίστ), Γκριν 4, Ντέιβις 2, Γουέστ 2, Κρστιτς.

Νικς: Στούντεμαϊρ 28 (11 ριμπ.), Άντονι 15, Μπίλαπς 10, Τουριάφ 9, Ντάγκλας 8, Ουόκερ 7, Τζέφρις 3, Σον Ουίλιαμς 3, Κάρτερ 2, Φιλντς. Read more!

Κορυφαίος ο Μπέιλ

Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ κατέκτησε ο Γκάρεθ Μπέιλ από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών Αγγλίας και Ουαλίας, με τον ίδιο να εκφράζει τον ενθουσιασμό του.
Κορυφαίος ο Μπέιλ


«Είμαι κάτι περισσότερο από ενθουσιασμένος. Είναι ένα τεράστιο βραβείο και μεγάλη τιμή για εμένα το ότι με επέλεξαν άλλοι ποδοσφαιριστές. Δεν έχουν κερδίσει πολλοί Ουαλοί το συγκεκριμένο βραβείο και είναι κάτι το σπουδαίο», δήλωσε ο Ουαλός άσος της Τότεναμ.

Στη δεύτερη θέση πίσω από τον Γκάρεθ Μπέιλ βγήκε ο Σαμίρ Νασρί της Άρσεναλ και τρίτος ο Κάρλος Τέβεζ της Μάντσεστερ Σίτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ακραίος μέσος της Τότεναμ ήταν επίσης υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή, το οποίο τελικά κέρδισε ο Τζακ Γουίλσιρ της Άρσεναλ.
Πηγή gazzetta Read more!

Αντώνης, ο Μέγας!

Ο Αντώνης Νικοπολίδης «κρέμασε» οριστικά τα γάντια του μέσα σε αποθέωση από χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού και τοgazzetta.gr κάνει αναδρομή στην καριέρα του καλύτερου τερματοφύλακα που έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο την τελευταία 20ετία.
Αντώνης, ο Μέγας!
«Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν», συνηθίζει να αναφέρει ένα σοφό γνωμικό και κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στην καριέρα του μεγαλύτερου Έλληνα τερματοφύλακα της τελευταίας 20ετίας.
Το «πλήρωμα» του χρόνου έφτασε για τον Αντώνη Νικοπολίδη το βράδυ της 17ης Απριλίου του 2011 και το gazzetta.gr κάνει μια αναδρομή σε όσα κατάφερε να πετύχει ο 40χρονος, παλαίμαχος πλέον, γκολκίπερ, ενός ανθρώπου που η ζωή του σημαδεύτηκε τόσο από το «πράσινο», όσο και από το «κόκκινο»...

Το μακρινό '87 στην Άρτα...

Ο γεννημένος στις 14 Ιανουαρίου του 1971, Αντώνης Νικοπολίδης ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της γεννέτειρας του, την Αναγέννηση Άρτας.
Εκεί ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ο 40χρονος πλέον τερματοφύλακας, στα γήπεδα της Γ' Εθνικής, όπου το ταλέντο του δεν άργησε να φανεί.
Με την φανέλα της πρώτης του χρονικά ομάδας ο Αντώνης σημείωσε 49 εμφανίσεις, εμφανίσεις που αποτέλεσαν το «διαβατήριο» για το μεγάλο βήμα στην πλούσια καριέρα του, τον Παναθηναϊκό. Τον Ιούνιο του 1989, ο Νικοπολίδης θα γίνει ποδοσφαιριστής του «Τριφυλλιού», εκεί όμως έχει να αντιμετωπίσει το «βουνό», Γιόζεφ Βάντσικ.
Ο παλαίμαχος Πολωνός γκολκίπερ έμελλε να γίνει ο... μέντορας του νεαρού Αρτινού και θα του μάθει όλα τα μυστικά της θέσης, τον διδάσκει και τον μαθαίνει να έχει κουράγιο και υπομονή. Αυτό προστάζει ο δρόμος προς την καθιέρωση...

Εκεί ξεκίνησε, εκεί έμελλε να σταματήσει...

Ο Νικοπολίδης περιμένει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, βλέπει τον Βάντσικ να αγωνίζεται σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια και αρκείται στο να... ξεκουράζει τον γίγαντα Πολωνό σε κάποια εύκολα θεωρητικά παιχνίδια μέσα στην σεζόν. Περιμένει, πάντα με ήθος, αξιοπρέπεια και όρεξη για δουλειά. Η στιγμή του πρώτης εμφάνισης του στην βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού έρχεται και είναι «βγαλμένη» από τα παιχνίδια που παίζει η μοίρα.

Το ντεμπούτο του Νικοπολίδη θα γίνει την σεζόν 1989/90 σε ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης», αφού ο Βάντσικ είναι εκτός λόγω τραυματισμού.
Οι «πράσινοι» κερδίζουν  τους «ερυθρόλευκους» με 3 - 4, το ντεμπούτο του Έλληνα τερματοφύλακα συνδυάζεται με νίκη επί του «Αιωνίου» και ο ίδιος θα επιστρέψει στις επόμενες αγωνιστικές στον πάγκο της ομάδας του...

Ακολουθούν κάποιες... guest εμφανίσεις τα επόμενα χρόνια, αφού την αγωνιστική περίοδο 1994/95 παίζει σε πέντε ματς και την επόμενη σεζόν σε τρία. Φανέλα βασικού παίρνει ουσιαστικά τη σεζόν 1997/98...

Αργεί αλλά καταξιώνεται...

Ο Αντώνης Νικοπολίδης έχει πλέον «γκρίζους» κροτάφους αλλά καταξιώνεται στον Παναθηναϊκό ως ο Νο1 τερματοφύλακας, κάνει εξαιρετικές χρονιές, δείχνει σταθερότητα και χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και καλύτερος.
Το 2002 είναι από τους «στυλοβάτες» του Παναθηναϊκού στην καταπληκτική πορεία του «Τριφυλλιού» εκείνης της σεζόν, απολαμβάνει πλέον την καθολική εκτίμηση των Ελλήνων φιλάθλων και είναι βασικός στην Εθνική ομάδα...

Οι φήμες μίλησαν...

Λίγο καιρό αργότερα και συγκεκριμένα γύρω στα τέλη του 2003, ρεπορτάζ της εποχής δείχνουν τον έμπειρο τερματοφύλακα να είναι δυσαρεστημένος με το θέμα της υπόθεσης του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό και τον τρόπο που οι άνθρωποι των «πράσινων» χειρίζοντα το όλο θέμα.
Οι οπαδοί του «Τριφυλλιού» τάσσονται αρχικά με το μέρος τους, αφού ο Νικοπολίδης είναι αρχηγός της ομάδας μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, ο πιο σταθερός σε απόδοση ποδοσφαιριστής και σίγουρα δικαιούται κάτι καλύτερο...

Ο καιρός περνάει, ο Νικοπολίδης παραγκωνίζεται αγωνιστικά με εντολή της «πράσινης» διοίκησης και τα ρεπορτάζ της εποχής τον θέλουν να βρίσκεται σε συζητήσεις τόσο με ομάδες του εξωτερικού, όσο και με τον Ολυμπιακό. Κανείς «πράσινος» δεν πιστεύει τις φήμες, οι οποίες όμως μίλησαν στο τέλος...

Η διαρροή της συμφωνίας του Αντώνη με τον Ολυμπιακό γίνεται μέσα στο 2004, οι οπαδοί του «Τριφυλλιού» πληγώνονται, αφού βλέπουν τον ηγέτη της ομάδας να αλλάζει «στρατόπεδο» και το γυαλί ραγίζει.
Εκείνη την σεζόν, ο Παναθηναϊκός κατακτά το νταμπλ, η φιέστα όμως στην Λεοφώρο θα είναι εφιαλτική για τον 33χρονο τότε γκολκίπερ, αφού αποδοκιμάζεται εν χορώ από περίπου 16.000 φίλους του συλλόγου. Αυτοί που τον λάτρεψαν, τον μίσησαν για πάντα...

ΕURO 2004, το Έπος!

Η Εθνική μας συμμετέχει στο EURO που διοργανώνεται στην Πορτογαλία και η συνέχεια είναι... πασίγνωστη σε όλους!
Ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αν και έχει να αγωνιστεί αρκετούς μήνες. Δεν δείχνει επηρεασμένος από τον παραγκωνισμό του στον Παναθηναϊκό, από την αγωνιστική απραξία.
Πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις απέναντι σε Γαλλία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ισπανία, είναι εκεί, φύλακας - άγγελος όταν πρέπει. Ταυτόχρονα, η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό αποτελεί «κοινό μυστικό»...

Το Έπος της Εθνικής στα γήπεδα της Πορτογαλίας γράφεται με χρυσά γράμματα και λίγο καιρό μετά τον ιστορικό θρίαμβο, μια... ιστορική ανακοίνωση θα έρθει από πλευράς Ολυμπιακού. 
Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ επισημοποιεί τις... φήμες, ο Νικοπολίδης πιάνει Λιμάνι...

«Αντωνάκη είσαι τρέλα...»

«Μου έγινε μία πρόταση την οποία δεν αποδέχθηκα κι έτσι τελειώνει η συνεργασία μας. Ούτε φεύγω, ούτε με διώχνουν. Μου πρότεινε ένα συμβόλαιο η ομάδα, εγώ δεν το αποδέχθηκα και χώρισαν οι δρόμοι μας. Θεώρησα ότι η προσφορά αυτή δεν αρμόζει σε μένα. Η ομάδα ξόδεψε πάρα πολλά δισεκατομμύρια αυτά τα χρόνια σε μισθούς και καλά έκανε. Όμως, η προσφορά μου την τελευταία 7ετία ήταν μεγάλη. Αν μη τι άλλο, το ίδιο σημαντική με των άλλων παιδιών που πήραν πολλά λεφτά στον Παναθηναϊκό», θα πει τότε, συμπληρώνοντας για τις διαπραγματεύσεις που έγιναν:

«Πρώτη φορά είδα τέτοιον όρο σε συμβόλαιο. Από τη μία έπρεπε να συζητήσω για να υπογράψω στον Παναθηναϊκό και το καλοκαίρι να μου έλεγαν, βρες κάτι καλύτερο και σήκω φύγε... Το μυαλό μου πήγε στο ότι ο Παναθηναϊκός φοβόταν τον Ολυμπιακό, γιατί ας μη γελιόμαστε, μόνο ο Ολυμπιακόςείναι η ελληνική ομάδα που μπορούσε να κάνει τέτοια κίνηση. Ο Παναθηναϊκός  προσπάθησε να με παγιδεύσει. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Δεν την κατάλαβα ποτέ αυτή την πρόθεση. Από εκείνη τη στιγμή πλέον κατάλαβα ότι δεν πάει άλλο».

Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στον πρώτο αγώνα στο νεόδμητο «Γ. Καραϊσκάκης» στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Καλλιθέα. Ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε, ίσως να μην είχε φανταστεί την υποδοχή που του επιφύλασσαν οι οπαδοί της νέας του ομάδας...

«Αντωνάκη είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα», ακουγόταν σε εκκωφαντικό τόνο από 33.000 εκστασιασμένους φίλους των Πειραιωτών. Πλέον, είχε αφήσει πίσω του τα πάντα, μόνο οΟλυμπιακός τον απασχολούσε...

Το παρελθόν αναφέρεται όλο και λιγότερο, το παρόν είναι κόκκινο και το μέλλον ερυθρόλευκο. Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα γίνει πολύ πιο αναγνωρίσιμος, θα αναπτύξει μια πιο κοινωνική εικόνα, έστω κι αν πάντα θα παραμείνει ο ίδιος σπιτόγατος.
Συμμετέχει σε διαφημιστικές καμπάνιες (ενδεικτικά αναφέρουμε exalco, vodafone, folie-folie), δέχεται πρόταση να παίξει το ρόλο του ηθοποιού στα «σκετσάκια» και βρίσκεται ανάμεσα στους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές από το ασθενές φύλλο.

Την ίδια στιγμή, η δημοτικότητά του στον Ολυμπιακό ανεβαίνει και από το 2006, ορίζεται αρχηγός των ερυθρολεύκων, τίτλο που είχε μέχρι χθες...

Χρόνια ωραία, χρόνια «ερυθρόλευκα»...

Με τον Ολυμπιακό θα κατακτήσει συνολικά 6 πρωταθλήματα (ένα παραπάνω απ' ότι με τον Παναθηναϊκό), καθώς και δύο ακόμη νταμπλ. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2009/10 ο Νικοπολίδης αποφασίζει να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ωστόσο δέχεται πιέσεις από τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη και πείθεται να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο.

Στην τελευταία του σεζόν, έχει χάσει πια τη θέση του βασικού, ωστόσο πραγματοποιεί 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 3 στην Ευρώπη, έχοντας έτσι ενεργό ρόλο στην κατάκτηση του φετινού τίτλου.

2008/09, η χρονιά των πέναλτι...

Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει «μυθικές» εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την φανέλα του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια, εμφανίσεις όπως στο «Εμιρέιτς» κόντρα στην Άρσεναλ, όπου μετά το τέλος του αγώνα τον αποθέωσαν οι Αρσέν Βενγκέρ και Ρόμπιν Φαν Πέρσι,

Όπως την σεζόν 2007/08 στο ντέρμπι των «Αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό, όπου αποκρούει μεταξύ άλλων το πέναλτι του Δημήτρη Παπαδόπουλου.
Εκείνη την σεζόν θα αποκρούσει πέναλτι των... μισών επιθετικών της Superleague, του Μπάρκογλου της Ξάνθης, του Γκονζάλες του ΠΑΟΚ, είναι από τους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του πρωταθλήματος...

«Έδειξα την φανέλα γιατί δεν με λένε κηπουρό...»

Το Δεκέμβριο του 2008, περίπου δέκα μέρες πριν φύγει ο χρόνος θα ερχόταν στην επιφάνεια μια πρόσληψη-σκάνδαλο. Ο Αντώνης Νικοπολίδης για τους ουδέτερους, ο αρχηγός για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, το «μέλος» για τους... εχθρούς στον Παναθηναϊκό, θα γινόταν αντικείμενο σχολιασμού και χλεύης. Αιτία; Η αίτηση που είχε κάνει, όντας πρωταθλητής Ευρώπης, για πρόσληψη στο δημόσιο και η θέση του δενδροκηπουρού στο δήμο Κηφισιάς.

Η πρώτη του αντίδραση στην έκταση που πήρε το θέμα ήταν μια ανακοίνωση: «Σχετικά με το θέμα που προέκυψε και αφορά το διορισμό μου στο Δημόσιο, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής: Το Κράτος δίνει αυτό το δικαίωμα, βάσει νόμου, σε αθλητές σημαντικών διακρίσεων (στη δική μου περίπτωση μετά την κατάκτηση του Euro 2004). Το 2005 έκανα χρήση του δικαιώματός μου, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου, και χθες δημοσιοποιήθηκε η είδηση του διορισμού μου.

Το να σχολιάζει ο καθένας, με υποτιμητικό κατά τη γνώμη μου τρόπο, το γεγονός ότι έκανα χρήση ενός δικαιώματος που δίνει η Πολιτεία, χωρίς εγώ να έχω απαντήσει εάν θα κάνω αποδεκτό τον διορισμό, είναι τουλάχιστον άδικο. Με βάση το σχετικό νόμο, έχω δικαίωμα να απαντήσω, θετικά ή αρνητικά, μέσα σε διάστημα δύο μηνών και θα το κάνω όταν εγώ κρίνω, γνωστοποιώντας παράλληλα και τους λόγους της απόφασής μου αυτής».

Ουδέποτε γνωστοποίησε τι, τελικά, έγινε. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για την πρόθεσή του να απαντήσει αρνητικά, κάτι που δεν μέτρησε στη συνείδηση του κόσμου. Για τη μάζα έγινε ο «κηπουρός», με αποκορύφωμα τα σχετικά συνθήματα στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ. «Έδειξα το όνομά μου για να δουν ότι δεν με λένε κηπουρό», θα πει μέρες μετά τον αξέχαστο αγώνα, στον οποίο ήταν πρωταγωνιστής αποκρούοντας το τελευταίο πέναλτι και παράλληλα σκοράροντας στη διαδικασία. Στην ίδια συνέντευξη απέφυγε να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς σκοπεύει να πράξει με τη θέση που του δόθηκε στο δήμο Κηφισιάς.

«Δεν έγινε κάτι παράνομο, όπως προσπάθησαν να το περάσουν. Το 2005, όλοι οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στο EURO, πήραν κάποια θέση στο δημόσιο. Τότε κατέθεσα τα χαρτιά μου και με τη γραφειοκρατία άργησε να βγει η απόφαση. Δεν σημαίνει ότι παίρνω τη θέση κάποιου άλλου. Είναι μια έξτρα θέση, τιμητική. Σκοπός μου ήταν με την παρουσία μου να προσελκύσω παιδιά στο Δήμο Κηφισιάς. Για μένα ήταν ένα κίνητρο η συνεργασία μου με το Δήμο».

Έτσι το ονειρευόταν!

«Ο Παναθηναϊκός με έμαθε πολλά, αλλά τον Ολυμπιακό τον αγάπησα περισσότερο», είπε στην τελευταία του συνέντευξη του, λίγες ώρες πριν αποχαιρετίσει τους αγωνιστικούς χώρους...

Η τελευταία μεγάλη βραδιά για τον Νικοπολίδη συνοδεύτηκε από «καυτό» χειροκρότημα και μια ακόμα μεγάλη επιτυχία, τον 38ο τίτλο του Ολυμπιακού και τον 6ο δικό του σε μια ομάδα όπου κατάφερε να αγαπηθεί τόσο γρήγορα. Υπό την αποθέωση 33.000 φίλων των Πειραιωτών. Στην πραγματικότητα όλο το φίλαθλο ελληνικό κοινό υποκλίθηκε στον Αντώνη που με το ήθος του όλα αυτά τα χρόνια, την συνέπεια του, την σταθερότητα, τις εμφανίσεις του και την ταπεινότητα του ορίζεται πλέον ως παλαίμαχος...

Όλα τα ωραία, κάποτε τελειώνουν λοιπόν...
Πηγή gazzetta Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...