ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Μάλαγα - Ολυμπιακός 76-74


Για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στο "Μαρτίν Καρπένα" την Μάλαγαοπου και έχασε το ματς με σκορ 76-74.
Read more!

«Μόνο για Μιραλάς!»

«Μόνο για Μιραλάς!»
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέστησε σαφές πως δεν την απασχολεί κανείς άλλος παίκτης της Σεντ Ετιέν πέραν του Βέλγου άσου, Κέβιν Μιραλάς, διαψεύδοντας έτσι τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να ασχολείται και με άλλον παίκτη από αυτήν την ομάδα. Ο Ολυμπιακός έσπευσε να διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δημοσιεύματα της Πέμπτης, που ανέφεραν πως είναι σε επαφή με την Σεντ Ετιέν και για άλλον παίκτη της γαλλικής ομάδας, πέραν του Κέβιν Μιραλάς. Από το μεγάλο λιμάνι διευκρίνισαν πως ο μόνος ποδοσφαιριστής, που θέλουν από τον συγκεκριμένο σύλλογο. «Εμάς μας απασχολεί μόνο ο Μιραλάς!», τόνιζαν σχετικά από την ΠΑΕ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μοναχά ΠΑΟ εσύ!

Μοναχά ΠΑΟ εσύ!
Με 13 πόντους στα τελευταία 70'' της κανονικής διάρκειας του ματς του Παναθηναϊκού με την Ολίμπια, ο Δημήτρης Διαμαντίδης το έστειλε στην παράταση, όπου οι πρωταθλητές«καθάρισαν» την νίκη και την πρωτιά στον όμιλο (95-88)!

Το «πράσινο Διαμάντι», ο μεγάλος αρχηγός του «τριφυλλιού», είχε μέτρια παρουσία μέχρι το 38,5’. Όταν όμως… έσφιξαν τα γάλατα έκανε αυτό που γνωρίζει πολύ καλά. Πήρε από χέρι την ομάδα του και την έφερε από την Κόλαση στον Παράδεισο. Με 13 πόντους σε 70 δευτερόλεπτα και ένα καλάθι τρία δέκατα του δευτερολέπτου πριν την εκπνοή ισοφάρισε σε 79-79.

Οι Σλοβένοι μπήκαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ αποφασισμένοι να πουλήσουν πολύ ακριβά το... τομάρι τους και κατάφεραν να κοντράρουν στα ίσια τους γηπεδούχους. Το 5-2 που έγινε με ένα τρίποντο του Φώτση στο 2’ δεν είχε ανάλογη συνέχεια καθώς η Ολίμπια έβρισκε λύσεις στα προβλήματα που προσπαθούσε να της δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός. Στο 5’ ισοφάρισε σε 12-12 εκμεταλλευόμενη και τα πολλά λάθη των «πράσινων» (4 ως τότε). Το τηλεοπτικό τάιμ άουτ έδωσε την ευκαιρία στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να συνεφέρει τους παίκτες του και εκείνοι από την πλευρά τους να «τρέξουν» ένα σερί 6-0 και να προσπεράσουν με 18-12 πριν το 23-17 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο.

Έπειτα από ωραία προσπάθεια του Καλάθη το «τριφύλλι» ξεφεύγει με 26-17 στο 11’ και δείχνει να ξεφεύγει. Ωστόσο, τα συνεχιζόμενα λάθη στην επίθεση και ο οίστρος του πρώην φόργουορντ του ΠΑΟΚ, Κένι Γκρέγκορι άλλαξαν την κατάσταση (26-24 στο 24’). Οι «πράσινοι» διατηρούνταν με δυσκολία μπροστά στο σκορ (31-28 στο 16’, 33-30 στο 17’, 35-33 στο 19’) πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου με 37-33.

Στο 23’ οι Σλοβένοι προσπέρασαν για πρώτη φορά (39-41), ενώ στο 27’ ξέφυγαν με τέσσερις πόντους διαφορά (46-50) σκορπίζοντας προβληματισμό στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν ιδιαίτερα νευρικοί με αποτέλεσμα να κάνουν λάθη, να είναι πολύ άστοχοι ειδικά έξω από τη γραμμή των 6,75 (0/4 είχαν ως το 27’) και κακοί στην άμυνα. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 50-54 και να μοιάζουν ικανοί να κάνουν τη… ζημιά στο «τριφύλλι».

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου η Ολίμπια ξέφυγε με εννιά πόντους διαφορά (50-59) και έγινε αυτομάτως το φαβορί για νίκη. Ένα τρίποντο του Καϊμακόγλου έδωσε «ανάσα» στον Παναθηναϊκό, αλλά με 19 λάθη σε 33 λεπτά δεν… πας πουθενά. Ακόμη κι έτσι ο Νίκολας με τρίποντο μείωσε σε 56-59 και έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι. Στο 37’ το ματς έμοιαζε «τελειωμένο» αφού ο Όζμπολτ έστειλε ξανά τη διαφορά στους οκτώ πόντους (60-68). Δύο τρίποντες «βόμβες» από Νίκολας και Περπέρογλου έδωσαν ξανά ελπίδα στο «τριφύλλι» (66-68). Το ματς πήγε στη… ρουλέτα των βολών από εκεί και πέρα με τους Σλοβένους να αποδεικνύονται ψύχραιμοι. Έλα, όμως που οι «πράσινοι» είχαν… Διαμαντίδη. Με 13 σερί πόντους σε 70 δεύτερα και καλάθι 3 δέκατα πριν την εκπνοή ο Μήτσος, έπειτα κλέψιμο του Φώτση και άστοχο τρίποντο του Μπατίτς, έστειλε το ματς στην παράταση (79-79).

Με την ψυχολογία στα ύψη και έναν εκπληκτικό Νίκολας ο Παναθηναϊκός δεν γινόταν να χάσει στο έξτρα πεντέλεπτο. Στο 43’ η διαφορά έφτασε στο +8 (90-82) υπέρ των «πράσινων» πριν το τελικό 95-88.


Τα δεκάλεπτα: 23-17, 37-33, 50-54, 79-79 (κ.δ.), 95-88

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ο γρήγορος μέσος στόχος στις μεταγραφές

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός σάρωσε την αγορά ώστε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ. Ο χειμώνας είναι διαφορετικός, με μοναδική προσθήκη -αν γίνει- ενός παίκτη της μεσαίας γραμμής που θα πρώτα απ' όλα θα δώσει ταχύτητα στους "ερυθρολεύκους".

Ένας παίκτης που θα δώσει ταχύτητα στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, ενδεχομένως να είναι η έξτρα κίνηση του Ολυμπιακού αυτό τον χειμώνα, εκτός από το κλείσιμο της υπόθεσης Μιραλάς. Τον τελευταίο λόγο έχουν Μαρινάκης και Βαλβέρδε.

Μπορεί η Σεντ Ετιέν να προτείνει στον Ολυμπιακό, όπως γράφτηκε σήμερα στις εφημερίδες, να πάρει κι άλλο παίκτη ώστε να γίνει μια "συνολική" διαπραγμάτευση και για την παραμονή του Μιραλάς, ωστόσο, στον Ολυμπιακό έχουν σχεδόν καταλήξει στο πως θα κινηθούν σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο.

Όπως αποκαλύπτει το Replanet.gr, οι "ερυθρόλευκοι" θα αναζητήσουν ένα χαφ, ο οποίος θα προστεθεί στον άξονα και θα συμπληρώσει Ντουντού και Ουρτάδο. Αμφότεροι είναι ικανοί να κάνουν αρκετά πράγματα μέσα στο γήπεδο, τους λείπει, όμως, η ταχύτητα και τα τρεξίματα, που ενδεχομένως θα αναζητήσει ο Ολυμπιακός από μια έξτρα λύση στην μεσαία γραμμή.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο Ιμπαγάσα μπορεί να παίξει και πιο ... μπροστά (πίσω από τους δυο επιθετικούς) ενδεχομένως η μεταγραφή ενός ακόμη αμυντικού μέσου να λύσει τα χέρια του Ισπανού κόουτς. Ο Βαλβέρδε, πάντως, είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση, καθώς από τη δική του άποψη και θεώρηση για το ρόστερ των "ερυθρολεύκων" ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για μεταγραφή.

Προφανώς, η άφιξη του Βαγγέλη Μαρινάκη (θα είναι παρών στο Καραϊσκάκη για τον αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο) και η ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στον πρώτο γύρο (μένουν ακόμη δυο αγωνιστικές) θα φέρουν τον Ισπανό προπονητή τετ-α-τετ με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, για μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης και τις αποφάσεις για το πως θα συνεχίσει η ομάδα στον β΄γύρο.

Οι αποχωρήσεις

Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να σαρώσει την αγορά, όπως έκανε το καλοκαίρι. Τότε η ανάγκη για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ρόστερ ήταν επιτακτική όσο ποτέ. Τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται, πλέον, ένα σωρό παίκτες. Ίσως μάλιστα να μη χρειαστεί καν μεταγραφή, αν και κατά τα φαινόμενα κίνηση για αμυντικό μέσο θα γίνει.

Πιο πολύ ενδιαφέρον έχει τι θα συμβεί με τους παίκτες που θα αποχωρήσουν. Ήδη έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για παίκτες του Ολυμπιακού που απασχολούν άλλες ομάδες της Superleague (Μήτρογλου, Γκαλίτσιος) αλλά θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε τι θα συζητήσουν Μαρινάκης και Βαλβέρδε και μετά να αρχίσουν να βγαίνουν συμπεράσματα. Προφανώς προτεραιότητα σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο είναι το "κλείσιμο" του Κέβιν Μιραλάς και για τον Βέλγο σκόρερ είναι το πρώτο μέλημα της διοίκησης...

Read more!

Πάτησε Θεσσαλονίκη ο Μεντί


Ο 29χρονος Γάλλος δεξιός οπισθοφύλακας ωστόσο δεν ήρθε μόνος του αλλά συνοδευόμενος με τον ατζέντη του για την πραγματοποίηση των τελικών συζητήσεων με την ΠΑΕ Ηρακλής.

Κι αν ο Μεντί προτίμησε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» να μην προβεί στην παραμικρή δήλωση στις τάξεις της ΠΑΕ Ηρακλής αισιοδοξούν πως άμεσα θα αποσπάσουνε την υπογραφή του.

Μία εξέλιξη που θα ισοδυναμεί πως αυτόματα θα ξεκινήσει προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα υπό τις οδηγίες του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το σημερινό πρόγραμμα του τεχνικού του Ηρακλή στα πλαίσια της προετοιμασίας για το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας το απόγευμα του Σαββάτου (11/12, 19:30) περιλάμβανε μία πρωινή προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο του Καυτανζογλείου Σταδίου.

Στην διάρκεια αυτής ο Ουζουνίδης δοκίμασε πλάνα αγωνιστικής στρατηγικής στην πιο εντατική προπόνηση της προετοιμασίας βλέποντας τον Καρίκμ Σολτάνι να πέρασε σε πλήρεις ρυθμούς και να υπολογίζεται για την μάχη της Τούμπας.

Κατά τα άλλα οι Ντάνι και Κομπαγιάσι συνέχισαν την θεραπεία τους, ενώ ο Τάσος Κατσαμπής ακολούθησε πρόγραμμα γυμναστηρίου στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα. Τέλος για αύριο είναι προγραμματισμένη η τελευταία πριν το τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ προπόνηση στις 11:00 στις Εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα.

Πηγή sport24

Read more!

Μάλαγα - Ολυμπιακός LIVE STREAMING


Όπως αναφέρουν οι κάτωθι ιστοσελίδες, για την σημερινή αναμέτρηση (21:45) Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός , για την Ευρωλίγκα,θα υπάρχει LIVE STREAMING από τα παρακάτω links που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο:

http://www.firstrow.net/watch/40855/1/watch-unicaja-vs-olympiacos.html

http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=97423&part=sports

http://livetv.ru/en/eventinfo/61370_unicaja_olympiacos/

http://www.rojadirecta.org/goto/www.mips.tv/player/embedplayer.php?id=1935&e=1&width=600&height=400

http://www.rojadirecta.org/goto/www.rtve.es/deportes/baloncesto/directo/

http://www.rojadirecta.org/goto/www.mips.tv/player/embedplayer.php?id=1976&e=1&width=570&height=420

http://www.rojadirecta.org/goto/veetle.com/index.php/channel/view#4cfe988514bcf

http://www.rojadirecta.org/goto/www.nuestracasa.netne.net/options2.html

Το Protathlitesgr.blogspot.com δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετε.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Read more!

Παναθηναϊκός - Ολύμπια Λουμπλιάνα 95-88

Ο Παναθηναικός κέρδισε στην παράταση την Ολύμπια Λουμπλιάνα
στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με τους πράσινους να περνάνε στην 1η θέση του ομίλου τους.
Read more!

Στηρίζει και ο Πλατινί

Στηρίζει και ο Πλατινί
Τη συμπαράσταση της UEFA στον Αγώνα κατά της Φτώχειας που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα την Τρίτη με την αναμέτρηση φίλων Ζιντάν-Ρονάλντο με All Stars του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί, συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες στη φιλανθρωπική πρωτοβουλία και αναφέρεται στον τρόπο που μπορεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο και σε τέτοιους ιερούς σκοπούς.

«Ο Αγώνας κατά της Φτώχειας είναι μοναδική ευκαιρία για να τραβήξουμε τα βλέμματα του κόσμου πάνω στο αναπτυξιακό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, που έχει σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την αντιμετώπιση της φτώχειας παγκοσμίως. Φέτος τα χρήματα θα δοθούν στα εκατομμύρια των ανθρώπων που επλήγησαν από το σεισμό στην Αϊτή και από τις πλημμύρες στο Πακιστάν.

Από όλα τα αθλήματα, ίσως μόνο το ποδόσφαιρο χάρη στην παγκόσμια απήχηση και τους απλούς κανόνες fair play που το διέπουν μπορεί να ενώσει τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο και να προκαλέσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για τέτοια ζητήματα. Στέλνω την υποστήριξή μου σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων των πρέσβεων καλής θέλησης Ρονάλντο και Ζιντάν, αλλά και όλους τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους που θα δώσουν το παρών», ήταν το μήνυμα του Μισέλ Πλατινί.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LIVE STREAMING Παναθηναϊκός-Ολίμπια Λιουμπλιάνας

LIVE: Παναθηναϊκός-Ολίμπια Λιουμπλιάνας
http://www.rojadirecta.org/goto/spo
http://www.rojadirecta.org/goto/veetle.com/index.php/channel/view#4cfff8c4c926frtHDch05.blogspot.com/
http://www.rojadirecta.org/goto/www.webcaston.com/embed.php?fileid=gggggggggggggggg&vw=600&vh=450&domain=www.rojadirecta.com

Το Protathlitesgr.blogspot.com δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετε.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Read more!

Οι τραυματισμοί έφεραν... αγιασμό!

Οι τραυματισμοί έφεραν... αγιασμό!
Οι πολλοί τραυματισμοί ανάγκασαν διοίκηση και τεχνική ηγεσία να προβούν σε αγιασμό για να ξορκίσουν το κακό μάτι. Ο Δικέφαλος είναι από τις ομάδες που έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς. Μπήκε στο πρόγραμμα ο Ελ Ζαρ. Το ευχάριστο ήταν η επιστροφή του Ελ Ζαρ, ο οποίος μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα αφού το αιμάτωμα στο μετατάρσιο έχει υποχωρήσει. Παρ' όλα αυτά, ο Μαροκινός δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι με τον Ηρακλή, αφού έχει μείνει αρκετό καιρό έξω.

Αντίθετα, ο Ίβιτς που είχε αποχωρήσει με ενοχλήσεις στο ματς με τη Λάρισα, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία η οποία βγήκε καθαρή. Ωστόσο ο ίδιος ο Σέρβος αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο, με συνέπεια να ακολουθήσει ξανά ατομικό πρόγραμμα.

Πηγή gazztta.gr
Read more!

Σαν χελώνα κόντρα σε λαγούς!

Σαν χελώνα κόντρα σε λαγούς!
Ήταν ο κακός ο Παναθηναϊκός, έπεσε και στον πιο... τρεχαλατζίδικο όμιλο του Champions League και φυσιολογικά αποκλείστηκε. Το gazzetta.gr αναλύει την ιδιαιτερότητα του ομίλου των «πρασίνων»!

Σαν να μην έφταναν τα γνωστά και δεδομένα προβλήματα φυσικής κατάστασης του Παναθηναϊκού, κάπου μέσα σ’ όλα ήταν και «άτυχος» ο νταμπλούχος, κι όχι μόνο επειδή στον όμιλο βρισκόταν η υπερομάδα Μπαρτσελόνα. Θα εξηγήσουμε, λοιπόν, αμέσως τι εννοούμε.

Ο όμιλος του Παναθηναϊκού αποδείχθηκε ότι ήταν ο πιο απαιτητικός από πλευράς τρεξιμάτων. Έτσι τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία από τις σχετικές μετρήσεις της ΟΥΕΦΑ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, αρχίσαμε τη στατιστική μελέτη για ένα προς ένα τα 96 παιχνίδια που έγιναν μέχρι χθες. Οι χιλιομετρικές αναλύσεις, έτσι όπως τις παρουσιάζει σε κάθε ματς η ΟΥΕΦΑ, διαφωτίζουν σε αρκετά πράγματα, που δεν μπορούν να θεωρηθούν λεπτομέρειες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Οι ανταγωνιστές των Πρασίνων

Στον όμιλο του Παναθηναϊκού διανύθηκαν συνολικά 2.741 χλμ. στα 12 ματς που γίνανε στις έξι αγωνιστικές. Ο μέσος όρος ανά ομάδα ήταν στα 14,6 χλμ. Αν εξαιρέσει κανείς την Μπαρτσελόνα η οποία παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, άρα στηρίζεται ως επί το πλείστον στην ποιότητά της, οι άλλες δύο βασικές ανταγωνίστριες ομάδες του Παναθηναϊκού είχαν πολύ υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Η μεν Κοπεγχάγη είχε μ.ό. 116 χλμ. ανά ματς και η Ρούμπιν 120,5 χλμ.! Το κοντέρ των Πράσινων έφτασε μόλις στα 109,8 χλμ. μέσο όρο.

Καλογυμνασμένοι
Μπορεί να μην ήταν αυτή η αποκλειστική αιτία που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε 4ος στον όμιλο, αφού ούτως ή άλλως είχε σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα όπως και αρκετούς τραυματισμούς, όμως σίγουρα σε τόσο υψηλό επίπεδο παίζουν ρόλο και τα ενεργειακά αποθέματα. Και οι Πράσινοι υστερούσαν σαφώς, ειδικά από τη στιγμή που οι δύο βασικοί αντίπαλοί του ήταν καλογυμνασμένοι. Οι «αθλητικοί» Δανοί
Η Ρούμπιν, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στο τέλος του πρωταθλήματός της, έτρεξε τα περισσότερα -έστω όχι εκρηκτικά πάντα- χιλιόμετρα από τους υπόλοιπους 31 του Τσάμπιονς Λιγκ (723 χλμ. στα τέσσερα ματς). Με 2η τη Σάλκε με 703 χλμ., 3η τη Βέρντερ με 699 χλμ., ενώ η πολύ «αθλητική» και δεμένη σαν ομάδα Κοπεγχάγη ήταν κι αυτή πολύ ψηλά (5η με 696 χλμ.). Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να έχει -τουλάχιστον- τα πνευμόνια του γεμάτα οξυγόνο, όπως π.χ. πρόπερσι, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στον συγκεκριμένο όμιλο, απέναντι στην τοπ ομάδα της Ευρώπης, αλλά και δύο σαφώς καλύτερα προετοιμασμένους αντιπάλους. Οι Πράσινοι, όμως, εμφανίστηκαν υποτονικοί και σε αυτόν τον τομέα. «Ποιοτικά»

Για να αποφευχθούν παρερμηνείες, θα αναφέρουμε ότι τα συνολικά χιλιόμετρα σε έναν αγώνα δεν λένε πάντα την αλήθεια, ούτε και αποτελούν τον βασικό δείκτη φυσικής κατάστασης μιας ομάδας. Και ειδικά από τη στιγμή που η ΟΥΕΦΑ προς το παρόν δεν δίνει περισσότερα «ποιοτικά» στοιχεία (π.χ. αριθμό σπριντ ανά παίκτη, μέση ταχύτητα σπριντ κλπ.), έτσι ώστε να δημιουργείται πιο ολοκληρωμένο παζλ.


Γι’ αυτό και κριτήριο καθοριστικό είναι η αγωνιστική εικόνα της κάθε ομάδας στο γήπεδο, όπως και η γνώση των ρεπορτάζ σχετικά με τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Ούτε βέβαια σημαίνει ότι όποιος τρέχει περισσότερο, κερδίζει κιόλας. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο, όχι στίβος. Είναι δηλαδή πάνω απ’ όλα τεχνική!Όσο να 'ναι, όμως, η φυσική κατάσταση έχει αναδειχθεί σε σημαντικό κεφάλαιο τα τελευταία χρόνια και στην μπάλα, ειδικά για ομάδες που προσπαθούν μέσω τρεξιμάτων να καλύψουν άλλες αδυναμίες τους. Συνεπώς, ακόμα και 1 χλμ. λιγότερο στον αγώνα μπορεί να μοιάζει μικρό κακό, όμως παίζει ρόλο αν αυτό το 1 χλμ. έχει να κάνει με τζόκινγκ ή με 100 σπριντ των 10 μ., οπότε σε αυτή την περίπτωση σίγουρα υπάρχει πρόβλημα!

Συγκεκριμένα, τα χιλιόμετρα ανά όμιλο:


1ος όμιλος (Τότεναμ, Ίντερ, Τβέντε, Βέρντερ): 2.707


2ος όμιλος (Σάλκε, Λιόν, Μπενφίκα, Χάποελ): 2.725


3ος όμιλος (Μάντσεστερ Γ., Βαλένθια, Ρέιντζερς, Μπούρσασπορ): 2.655


4ος όμιλος (Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη, Ρούμπιν, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ): 2.741


5ος όμιλος (Μπάγερν, Ρόμα, Βασιλεία, Κλουζ): 2.681


6ος όμιλος (Τσέλσι, Μαρσέιγ, Σπάρτακ, Ζίλινα): 2.685


7ος όμιλος (Ρεάλ, Μίλαν, Αγιαξ, Οσέρ): 2.614


8ος όμιλος (Σαχτάρ, Άρσεναλ, Μπράγκα, Παρτιζάν): 2.686

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Νέα ατυχία με Δέλλα

Νέα ατυχία με Δέλλα
Η ατυχία στην ΑΕΚ με τους τραυματισμούς συνεχίζεται, αφού χτύπησε στην πρωινή προπόνηση ο Τραϊανός Δέλλας και χάνει το ματς με την ΑΕΛ. Θετικές εντυπώσεις από Λουσέν, Ντρπιτς.Η κατάσταση του έμπειρου αμυντικού θα εκτιμηθεί από το ιατρικό επιετελείο της ομάδας, ωστόσο θεωρείται απίθανο να βρίσκεται στα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ για την αναμέτρηση της Κυριακής με τη Λάρισα. Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα προλάβει το ματς με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Σεμπάστιαν Σάχα έκανε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Ραφίκ Τζεμπούρ ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και είναι στο χέρι του προπονητή του αν θα τον συμπεριλάβει για το ματς με τη Λάρισα. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά.

Στην προπόνηση συμμετείχαν και ο Πίτερ Λουσέν αλλά και ο Ντίνο Ντρπιτς. Ο πρώτος έκανε τη δεύτερή του προπόνηση με την ΑΕΚ, ενώ ο δεύτερος είχε την πρώτη του γνωριμία με τον Χιμένεθ. Ο Γάλλος προπονήθηκε για δεύτερη μέρα αφήνοντας και πάλι εξαιρετικές εντυπώσεις, ενώ ο Κροάτης είχε την πρώτη γνωριμία με τον Μανόλο Χιμένεθ και έδειξε καλά στοιχεία, αλλά ο τεχνικός της ΑΕΚ θα περιμένει και τις επόμενες ημέρες για να βγάλει το πόρισμά του.

Η προπόνηση της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη για τις 10.30.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μία αγωνιστική στον Παναθηναϊκό!

Μία αγωνιστική στον Παναθηναϊκό!
Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ποινή μίας αγωνιστικής θα επιβληθεί στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Χωρίς κόσμο στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αναμένεται και βαρύ πρόστιμο!

Οι πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι τελικά ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με μία αγωνιστική και βαρύ πρόστιμο και θα παίξει χωρίς οπαδούς στο ματς της 15ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι η τρίτη φορά φέτος που ο Παναθηναϊκός θα παίξει κεκλεισμένων των θυρών μέσα σε ένα γύρο, καθώς είχαν προηγηθεί οι αγώνες με Ξάνθη και ΠΑΟΚ!

Κατά την απολογία, ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Ιωάννης Κάρμης, τόνισε πως η δίωξη προήλθε λόγω δημοσιεύματος οπαδικής εφημερίδας και αυτοί που έκαναν τα επεισόδια επιτέθηκαν και σε μπουτίκ του Τριφυλλιού: «Η δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα προκλήθηκε από δημοσίευμα οπαδικής εφημερίδας. Η επίθεση δεν είχε ουδεμία σχέση με τον αγώνα, καθώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν έρθει με μολότοφ και επιτέθηκαν στην μπουτίκ της ομάδας».

Ενώπιον του αθλητικού δικαστή ως μάρτυρας βρέθηκε και ο επιχειρησιακός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Πέτσος, ο οποίος ανέφερε πως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού βγήκαν από το γήπεδο είτε για να αναπνεύσουν από τα καπνογόνα είτε από περιέργεια: «Τα επεισόδια δεν έγιναν από οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά από κάποιους που εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρο για να συγκρουστούν με την αστυνομία λόγω της επετείου από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι οπαδοί που βγήκαν έξω από το ΟΑΚΑ δεν ενώθηκαν με τους άλλους για τα επεισόδια και βγήκαν είτε για να αναπνεύσουν από τα καπνογόνα είτε από περιέργεια. Αν δεν ήταν η συγκεκριμένη επέτειος, δεν θα γινόταν κανένα επεισόδιο».

Το απόγευμα η απόφαση

Η απόφαση θα γίνει γνωστή το απόγευμα. Ο Παναθηναϊκός είναι υπότροπος και η ποινή που θα του επιβληθεί θα διπλασιαστεί αν τα επεισόδια θεωρηθούν εκτεταμένα. Σε περίπτωση που τα επεισόδια θεωρηθούν ευρείας έκτασης, ο Παναθηναϊκός δεν είναι υπότροπος, αλλά θα τιμωρηθεί με μία ή δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Υπάρχει και η περίπτωση οι Πράσινοι να τιμωρηθούν με βαρύ χρηματικό πρόστιμο αν ο αθλητικός δικαστής δεχθεί τους ισχυρισμούς των εκπροσώπων του Τριφυλλιού.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Βιεϊρίνια, Ντουγκλάο θέλει ο... «Αλέ»!

Βιεϊρίνια, Ντουγκλάο θέλει ο... «Αλέ»!
Το εγκώμιο των Αντελίνο Βιεϊρίνια και Ντουγκλάο έπλεξε στο katimagiko.gr ο Νίκος Αλέφαντος, ενώ λέει «όχι» σε προσθήκη του Μπερνάρντ Κουμορτζί στον Ολυμπιακό! Απολαυστικός είναι για ακόμα μια φορά στις απαντήσεις του προς τους αναγνώστες του katimagiko.gr ο Νίκος Αλέφαντος, ο οποίος λέει «ναι» σε Βιεϊρίνια και Ντουγκλάο αλλά «όχι» σε Κουμορτζί! Eνδεικτικά:

- Jogi, ο Καμαρά είναι γρήγορος, ωραίος παίκτης, αλλά δυσκολεύεται πολύ στο γκολ. Όχι για Ολυμπιακό αυτός. Για Παναθηναϊκό ίσως, απ’ τον Γκοβού περισσότερα θα πρόσφερε. Μπάλαμπαν; Έλα μωρέ, παλαίμαχος, όχι για Ολυμπιακό. Γεωργιάδης των Σερρών; Μου άρεσε πολύ με τον Παναθηναϊκό. Γρήγορος, με ντρίμπλα, ό,τι ώρα ήθελε έφευγε από τα σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού, και το μπόι του είναι πολύ καλό. Κάνει κάτω ωραία πράγματα, απαλλάσσεται πολύ καλά, σουτάρει, μου αρέσει. Μπορεί να έχει καλή εξέλιξη. Αρκεί να πάρει 3-4 μυϊκά κιλά. Να πέσει σε καλά χέρια, να τον αναλάβει ειδικός σε αυτόν τον τομέα.

- KOSTAS, γενικά θα σου πω από το ελληνικό πρωτάθλημα ποιους θα έπαιρνα στον Ολυμπιακό. Βιεϊρίνια και Ντουγκλάο. Και θα πρόσεχα τον Ονουάτσι για να κατασταλάξω. Τους δύο πρώτους όμως σίγουρα.

- Stauros gavros, Ντουγκλάο ναι. Γεωργιάδη, είπα πριν, μπορεί να έχει καλή εξέλιξη. Κουμορτζί όχι. Πολυδιαφημισμένος.

- Orestis, δεν συμφωνώ. Σε καμιά περίπτωση δεν απειλούσε ο Φετφατζίδης στην Καβάλα. Σε ό,τι αφορά τα χαφ και τον Ιμπαγάσα, κατέβαινε η Καβάλα κατά κύματα. Δεν αρκεί να κρατάει μόνο την μπάλα ένας παίκτης. Γι’ αυτό δεν κριτίκαρα τον Βαλβέρδε για τις αλλαγές του. Άλλα ήταν τα προβλήματα.

- Stauros Gate 7, ναι, 100% θα έμενα στον Ολυμπιακό αν έπαιρνα εκείνο το πρωτάθλημα. Διότι θα ήταν το πιο ηρωικό πρωτάθλημα, όταν είχαν ξεγραμμένο τον Ολυμπιακό. Με είχε σε μεγάλη εκτίμηση ο Κόκκαλης, είχε δηλώσει ότι αν ο χαρακτήρας μου ήταν πιο ήπιος, θα είχα κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Και με γούσταραν πολύ ο Καστίγιο με τον Τζιοβάνι. Ήταν να φέρει εκείνο το καλοκαίρι και τον Ριβάλντο ο Κόκκαλης, καταλαβαίνεις τι θα γινόταν. Τι μεταγραφές θα έφερνα από εκεί και πέρα; Αυστηρά μόνο γρήγορους, να δημιουργούν ένταση και ξεσηκωμό στον κόσμο. Στην Ευρώπη θα πηγαίναμε πολύ καλά πιστεύω, εκτός έδρας θα έπαιζα 3-5-2 ή και 5-4-1, αλλά δουλεμένα στην προετοιμασία, θα δαγκώναμε στις αντεπιθέσεις. Όπως έκανε ο Ρεχάγκελ με την Εθνική και έφερε ολόκληρο Ευρωπαϊκό στην Ελλάδα, ο μεγαλύτερος άθλος. Και ας του έλεγαν διάφορα οι «μοντέρνοι».

- Pantelis, εγώ το είχα δηλώσει κιόλας στο ΦΩΣ πέρσι, ότι το συμβόλαιο του Ζεβλάκοφ θα το ανανέωνα 100% αν ήταν στο χέρι μου. Αλλά μην υπερβάλλεις, δεν είναι το πρόβλημα του Ολυμπιακού ο Ζεβλάκοφ, εκεί που έπαιζε έχουμε καλυμμένες τις θέσεις.

Διαβάστε όλο το άρθρο μόνο στο katimagiko.gr!
Read more!

Θέλει Ετό ο Μουρίνιο

Επανασύνδεση με τον Σαμουέλ Ετό θέλει ο Ζοζέ Μουρίνιο, όπως αναφέρεται στα Μέσα Ενημέρωσης της Ισπανίας. Ο τεχνικός της Ρεάλ θέλει να λύσει το πρόβλημα στην επίθεση με τον Καμερουνέζο.
Θέλει Ετό ο Μουρίνιο

Ακόμα και δεξί μπακ χαφ έπαιξε ο 28χρονος επί των ημερών του Special One στους Νερατζούρι και τώρα με τον Ιγκουαΐν τραυματία και τον Μπενζεμά σε μέτρια επίπεδα, τον θέλει ξανά κοντά του. Ο Ετό μπορεί να μην έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Champions League, αν όμως η συμφωνία επιτευχθεί, ο Μουρίνιο θα έχει ένα ακόμα όπλο στην προσπάθεια που κάνει για να πάρει τον εγχώριο τίτλο από την Μπαρτσελόνα. Το ρεπορτάζ ανήκει στην καταλανική El Mundo Deportivo, σύμωνα με την οποία ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν αποκλείεται να κινηθεί για να φέρει έναν ακόμα Galactico στο «Μπερναμπέου».
Πηγή gazzeta
Read more!

«Με πρόδωσε ο Μπενίτεθ»

«Με πρόδωσε ο Μπενίτεθ»

Το τέλος του Ράφα Μπενίτεθ από την Ίντερ πλησιάζει, καθώς ο Μάσιμο Μοράτι δε δείχνει διατεθειμένος να τον ανεχθεί για πολύ καιρό ακόμη.


Η ήττα... μόνο με 3-0 από τη Βέρντερ Βρέμης το βράδυ της Τρίτης και πολύ περισσότερο το -10 από την κορυφή της Serie A -διαφορά που είναι σχεδόν αδύνατο να καλυφθεί από αυτή την Ιντερ- προκάλεσαν πλέον την οργή του αφεντικού των «νερατζούρι», που σε δηλώσεις του τόνισε ότι αισθάνεται προδομένος από τον Ισπανό προπονητή, απαίτησε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και παρέπεμψε μετά το τέλος αυτής της διοργάνωσης για τις όποιες εξελίξεις. 

«Δε θέλω να δημιουργήσω προβλήματα πριν το Παγκόσμιο Συλλόγων και θα δούμε μετά από αυτά τα παιχνίδια τι πρέπει να γίνει. Είχα διαίσθηση ότι θα χάσουμε από τη Βέρντερ, αλλά δεν το περίμενα τόσο χάλια. Αισθάνομαι προδομένος, όπως πάντα όταν χάνουμε ένα ματς με αυτόν τον τρόπο. Το πήρα πολύ βαριά, αλλά δε νομίζω πως οι παίκτες το έκαναν επίτηδες. Πρέπει πλέον να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Συλλόγων. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν. Ο Μπενίτεθ πρέπει να δείξει χαρακτήρα, αλλιώς δε θα κατακτήσουμε αυτόν τον τίτλο. Δεν είναι τελεσίγραφο, απλά λέω ότι είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Οι παίκτες μπορούν να τα καταφέρουν με ψυχολογική υποστήριξη και ο Μπενίτεθ πρέπει να βρει ένα τρόπο να διορθώσει αυτή τη σεζόν», ήταν τα λόγια του Μοράτι.

Πηγή gazzeta Read more!

Ο Ροτέν θα αποφασίσει την άλλη εβδομάδα


Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνει γνωστό εάν ο Ζερόμ Ροτέν θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. 

Ο 32χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός μίλησε στην εφημερίδα «Parisien», τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Επισκέφθηκα τις εγκαταστάσεις της ομάδας και συζήτησα με τον προπονητή. Πρόκειται για μία ομάδα με στόχους. 

Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για το οικονομικό μέρος. Εχω προτάσεις από τις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Γαλλία, τις οποίες θα εξετάσω και θα αποφασίσω σε μερικές ημέρες». 

Πηγή in Read more!

O… άστατος Ρομαρίκ

Ο άσος της Σεβίλλης και της Ακτής Ελεφαντοστού Ρομαρίκ μαζί με τον συμπαίκτη του Ντιντιέ Ζοκορά δέχθηκαν πρόστιμο 30.000 ευρώ από την ομάδα τους μετά τη νυχτερινή τους έξοδο πριν από αγώνα.
O… άστατος Ρομαρίκ
 Ρομαρίκ που είναι στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού, μάλλον δεν θα βρίσκεται εκεί για πολύ καιρό μετά τα κατορθώματά του.
Στον Παναθηναϊκό που ήδη είχαν προβλήματα με την συμπεριφορά του Γκοβού, σίγουρα θα το σκεφτούν δυο φορές πριν κινηθούν για έναν παίκτη που δείχνει να έχει παρόμοια προβλήματα συμπεριφοράς.
Ο Ρομαρίκ λοιπόν μαζί με τον συμπαίκτη του στην Σεβίλλη και στην Ακτή Ελεφαντοστού, Ντιντιέ Ζοκορά, έγιναν τσακωτοί από κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου της ομάδας, το βράδυ πριν τον αγώνα της Σεβίλλης με την Μπαρτσελόνα, να βγαίνουν για να περάσουν την νύχτα τους έξω.
Η Σεβίλλη έχασε τον συγκεκριμένο αγώνα με 5-0 και έτσι η Σεβίλλη τιμώρησε τους δυο παίκτες με πρόστιμο 30.000 ευρώ, μετά τις αποκαλύψεις για τα όσα συνέβησαν πριν τον αγώνα.
Ο Ρομαρίκ επίσης έχει αποτελέσει παρελθόν από την εθνική της Ακτής του Ελεφαντοστού για λόγους κακής συμπεριφοράς.
Πηγή gazzeta
Read more!

Θέλει Τσαμπαλάλα η Έβερτον

Θέλει Τσαμπαλάλα η Έβερτον

Για την απόκτηση του Σιφί Τσαμπαλάλα... ψάχνεται η ομάδα της Έβερτον, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.



Ο Νοτιοαφρικανός άσος των Κάιζερ Τσιφς βρίσκεται στη λίστα του τεχνικού της ομάδας, Ντέβινιτ Μόγες και η διοίκηση της Έβερτον εμφανίζεται διατεθειμένη να δαπανήσει το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων λιρών για να εντάξει τον παίκτη στο δυναμικό της στη θέση του συμπατριώτη του, Στίβεν Πίενααρ, που ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το «Γκούντισον Παρκ».
«Όλοι γνωρίζουν πως ο Στίβεν θα φύγει και ο Τσαμπαλάλα είναι ο παίκτης που θα τον αντικαταστήσει», αναφέρει άνθρωπος της Έβερτον, ο οποίος τοποθετήθηκε στο Goal.com.
Πηγή gazzeta
Read more!

Master MIG

Έτοιμος να γίνει απόλυτο αφεντικό στον Παναθηναϊκό είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο Mr MIG αναμένεται να αποκτήσει με τη βοήθεια φίλων επιχειρηματιών το 51-55% της ΠΑΕ, κρατώντας στα χέρια του τις τύχες του συλλόγου. Μέχρι την Παρασκευή οι συνεργάτες του θα συναντηθούν με ανθρώπους της εταιρείας «Grand Thornton», που έκανε έλεγχο στην ΠΑΕ και για τα αποτελέσματα του οποίου είναι ενήμερος ο ίδιος. Με την απόκτηση του 25% του Γιάννη Βαρδινογιάννη, η οποία και θα γίνει πολύ νωρίτερα από το Μάιο, ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα είναι πλέον απόλυτος κυρίαρχος στην ΠΑΕ. 
Master MIGΜεταγραφές εν όψει 

Στα πρώτα σχέδια του Ανδρέα Βγενόπουλου είναι να γίνουν οι μεταγραφές που θα ζητηθούν από την τεχνική ηγεσία. Μάλιστα μετά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου θα υπάρξει σύσκεψη και θα αποφασιστεί για ποιους παίκτες θα κινηθούν οι νταμπλούχοι. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και περιμένουμε τις εισηγήσεις των κ.κ. Φερέιρα, Αντωνίου και Φρέιτας», δήλωσε εξερχόμενος από το χθεσινό ΔΣ ο Νικόλας Πατέρας. 

Το πιθανότερο είναι να υπάρξει ενίσχυση στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, ενώ δεν αναμένεται να γίνουν υπερβάσεις στο μπάτζετ, εκτός κι αν υπάρξει κάποια πώληση ποδοσφαιριστή. Άλλωστε ο Κώστας Αντωνίου εξέφρασε χθες ενώπιον των μετόχων την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες του υπάρχοντος ρόστερ και τη βεβαιότητα πως υπό την καθοδήγηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα θα τις δείξει μέσα στο γήπεδο.



Πηγή sport-fm Read more!

«Νοκ άουτ» ο Ντούντεκ για έξι εβδομάδες από τη Ρεάλ


Ο Γέρζι Ντούντεκ έπαθε κάταγμα στο σαγόνι στο χθεσινό 4-0 της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Οσέρ για το Τσάμπιονς Λιγκ και θα μείνει εκτός γηπέδων για περίπου έξι εβδομάδες. Ο Πολωνός τερματοφύλακας της «βασίλισσας» ξεκίνησε βασικός στο χθεσινό παιχνίδι, αλλά πριν το τέλος το πρώτου ημιχρόνου είχε μία σύγκρουση με τον επιθετικό της Οσερ, Ρόι Κοντούτ, και έγινε αλλαγή. Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα για τον Ντούντεκ καθώς πέρα τον τραυματισμό του τιμωρήθηκε και με πρόστιμο από την UEFA γιατί πήρε μέρος στο επεισόδιο με τους Τσάμπι Αλόνσο και Σέρχιο Ράμος, που πήραν επίτηδες κίτρινη κάρτα στον προηγούμενο αγώνα με τον Άγιαξ. 
Πηγή in Read more!

Πλήγμα με Δέλλα

Πάνω που η κακοδαιμονία με τους τραυματισμούς έδειχνε να βρίσκεται σε… ύφεση στην ΑΕΚ, ήρθε η σημερινή προπόνηση για να θέσει εκτός μάχης τον Τραϊανό Δέλλα. Ο πολύπειρος αμυντικός υπέστη κάκωση στο αριστερό γόνατο στη διάρκεια του προγράμματος της Πέμπτης και θα απουσιάσει από το ματς της ερχόμενης Κυριακής με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ. Πάντως εκτιμάται πως θα προλάβει το κρίσιμο παιχνίδι με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης σε μία εβδομάδα για το Europa League.
Πλήγμα με Δέλλα
Πλέον, δεδομένης και της απουσίας του τιμωρημένου Νασούτι, ο Μανόλο Χιμένεθ πονοκεφαλιάζει για τον αντικαταστάτη του στο κέντρο της άμυνας. Παρτενέρ του Κώστα Μανωλά θα είναι πιθανότατα ένας εκ των Σανέλ Γιάχιτς και Σάββα Γκέντσογλου, ενώ σε περίπτωση που προτιμηθεί ο Βόσνιος, αναζητείται παίκτης για το δεξί άκρο με τους Γεωργέα και Αργυρίου να είναι οι μοναδικές λύσεις.

Ο Σεμπαστιάν Σάχα συνέχισε ατομικό πρόγραμμα και δεν υπολογίζεται για το προσεχές παιχνίδι, ενώ ο Ράφικ Τζεμπούρ ακολούθησε για μία ακόμη μέρα το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και είναι στο χέρι του Μανόλο Χιμένεθ αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή.

Στην προπόνηση έλαβαν μέρος ο Πίτερ Λουσέν και ο Ντίνο Ντρπιτς, με τον Γάλλο μέσο να προπονείται για δεύτερη μέρα με τους «κιτρινόμαυρους» και τον Κροάτη αμυντικό να έχει την πρώτη του γνωριμία με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Η προπόνηση της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί για τις 10:30.

Πηγή sport-fm

Read more!

«Θα μιλήσουμε με Ολυμπιακό για Νέμεθ»

Ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του Κρίστιαν Νέμεθ στον Ολυμπιακό έχει δημιουργήσει σενάρια για πιθανό δανεισμό του, αν και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από το σύλλογο. Ο μάνατζερ του Ούγγρου επιθετικού, Βίκτορ Κοβέσντι, μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του προανήγγειλε επαφές με τη διοίκηση του συλλόγου κι έκανε λόγο για ενδιαφέρον για τον πελάτη του, όχι όμως από την Κύπρο. 
«Θα μιλήσουμε με Ολυμπιακό για Νέμεθ»«Μετά τον αγώνα Κυπέλλου του Ολυμπιακού στις 22 του μήνα θα αξιολογήσουμε τις προτάσεις που υπάρχουν και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την Κύπρο και ο Κρίστιαν δεν θέλει να αγωνιστεί εκεί, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ούτε ο παίκτης έχει θέσει ζήτημα αποχώρησης, ούτε από τον Ολυμπιακό έχουμε ενημερωθεί για τέτοια πρόθεση, αλλά αυτό δεν αποκλείει να γίνει κάτι, από τη στιγμή που ο Νέμεθ προσελκύει το ενδιαφέρον ομάδων», τόνισε ο εκπρόσωπος του Νέμεθ.

Πηγή sport-fm Read more!

Τέρι: «Δεν υπάρχει λόγος πανικού»

Τέρι: «Δεν υπάρχει λόγος πανικού»
Να ρίξει τους τόνους για το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα της Τσέλσι μετά την ήττα από τη Μαρσέιγ θέλησε ο Τζον Τέρι. Ο αμυντικός των «μπλε» προτρέπει τους συμπαίκτες του να παραμείνουν ήρεμοι και να αρχίσουν την αντεπίθεσή τους από το προσεχές ντέρμπι με την Τότεναμ. 

Η Τσέλσι υπέστη άλλη μία ήττα, μετρώντας μόλις δύο νίκες στα οχτώ τελευταία παιχνίδια της, όμως ο Άγγλος άσσος δεν χάνει την αυτοπεποίθησή του: 

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ξέρουμε ότι δεν αποδίδουμε όσο καλά θα μπορούσαμε και ότι υπάρχουν περιθώρια για μεγάλη βελτίωση. Την Κυριακή έχουμε ένα μεγάλο ντέρμπι και για εμάς και για τους οπαδούς. Ελπίζουμε να αρχίσουμε την αντεπίθεση από εκεί». 


Πηγή sport-fm Read more!

Ελμάντερ: «Τα λεφτά δεν είναι το παν»

Την επιθυμία να μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν στην Μπόλτον εξέφρασε ο Γιόχαν Ελμάντερ, μέσω της εφημερίδας «Bolton News». Ο 29χρονος επιθετικός τόνισε επίσης πως τα χρήματα δεν αναμένεται να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για το μέλλον του, καθώς το συμβόλαιό του με τους «wanderers» λήγει το καλοκαίρι. 
Ελμάντερ: «Τα λεφτά δεν είναι το παν»«Ασφαλώς ένας ποδοσφαιριστής θα ήθελε ένα παχυλό συμβόλαιο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να μιλήσω για τίποτα παραπάνω», δήλωσε ο διεθνής Σουηδός επιθετικός και πρόσθεσε: «Ποτέ στην καριέρα μου δεν έκανα επιλογές λόγω χρημάτων, πήγαινα πάντα εκεί που μου έλεγε η καρδιά μου». 

Τα καλύτερα λόγια είχε να πει για τον προπονητή του, Όουεν Κόιλ: «Μου δίνει αρκετή ελευθερία στο παιχνίδι μου. Πέρυσι τέτοια εποχή αντιμετώπιζα κάποιες δυσκολίες, αλλά όταν ήρθε ο Όουεν και ανέλαβε, είδα τεράστια αλλαγή πάνω μου» και συμπλήρωσε: «Ο Όουεν είναι τίμιος και αυτό το εκτιμώ πολύ. Είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ». 


Πηγή sport-fm Read more!

Νο1 πονοκέφαλος για Φερέιρα

Πολλές απόψεις έχουν ακουστεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει φέτος ο Παναθηναϊκός και τις αιτίες από τις οποίες πηγάζει το πρόβλημα. Ωστόσο άπαντες συμφωνούν σε ένα πράγμα: ο Αλέξανδρος Τζόρβας διανύει μία περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος. Ο διεθνής τερματοφύλακας του Τριφυλλιού παρουσιάζεται ιδιαίτερα ασταθής και με εξαίρεση ορισμένα παιχνίδια, πραγματοποιεί άσχημες εμφανίσεις.
Επίσης, είναι γεγονός ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει προβληματιστεί πάρα πολύ με την απόδοση του Τζόρβα, ωστόσο μέχρι τώρα επέλεξε τον δρόμο που ακολουθούσε ο Νίκος Νιόπλιας: να τον στηρίζει. Όμως το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη και η νέα άσχημη εμφάνιση του 27χρονου γκολκίπερ, τον έβαλαν σε σκέψεις. Ο Πορτογάλος προπονητής αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο να τον διατηρήσει βασικό και στο να δώσει ευκαιρία σε έναν από τους Καρνέζη, Φερνάντες.
Η απόφαση δεν είναι απλή, αφού ελλοχεύει μία σειρά από ρίσκα. Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να "χάσει" τον Τζόρβα, μιας και θα φανεί ότι αίρεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του και παράλληλα εάν ο αντικαταστάτης δεν βγάλει τουλάχιστον σταθερότητα μέσα στο γήπεδο, τότε δεν αποκλείεται να "καεί" και αυτός. Από την άλλη όμως, ίσως είναι προτιμότερο να προστατευτεί ο Τζόρβας, από τη στιγμή που είναι ντεφορμέ και η παρουσία του αποδεικνύεται επιβλαβής για την ομάδα.
Η μία απόφαση έχει να κάνει με την έξοδο του Τζόρβα από την ενδεκάδα και η επόμενη, συνέπεια της πρώτης, είναι η επιλογή ενός από τους Καρνέζη και Φερνάντες. Είναι δεδομένο ότι ο Φερέιρα δεν έχει επαρκή εικόνα για τον πρώτο, ενώ γνωρίζει τον δεύτερο λόγω κοινής καταγωγής. Σε ποια λύση θα καταφύγει τελικά ο 64χρονος τεχνικός είναι δύσκολο να προβλεφθεί, αλλά το βέβαιο είναι ότι η αλλαγή στα γκολπόστ του Τριφυλλιού είναι πιο πιθανή από ποτέ...
Πηγή prasina nea
Read more!

Τάτος: "Τιμή να ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός"

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού μίλησε ο άσος του Ατρομήτου, Ανδρέας Τάτος.



O Aνδρέας Τάτος του Ατρομήτου είναι ένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τον Ολυμπιακό, καθώς πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν ως τώρα με την φανέλα της ομάδας του Περιστερίου.
Το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη αντιμετωπίζει μάλιστα τους Πειραιώτες την Κυριακή (17:15) στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 14η αγωνιστική της Super League και θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τσεκάρουν ακόμα παραπάνω το νεαρό άσο.

Ο ίδιος μίλησε στην εφημερίδα "Γαύρος" για όλα όσα έχουν ακουστεί για τον Ολυμπιακό, απαντώντας: "Σίγουρα, είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα να ενδιαφέρεται μία τόσο μεγάλη ομάδα για την απόκτησή μου. Αυτήν τη στιγμή δεν έχω κάποια επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό. Παρακολουθώ και εγώ τα δημοσιεύματα για να μάθω κάτι παραπάνω".

Αναφορικά με ορισμένες συζητήσεις που είχαν γίνει προτού αναλάβει ο Μαρινάκης την ομάδα, είπε: "Πριν αλλάξει διοίκηση στον Ολυμπιακό, ο μάνατζερ μου Κίμων Κοκορογιάννης είχε επίσημες συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας, όμως τελικά, δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη".

Ολοκληρώνοντας, ο Τάτος τόνισε: "Δεν έχω μπει στη διαδικασία να σκεφτώ τον εαυτό μου σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Όπως είπα και πριν, αναμφισβήτητα είναι μεγάλη μου τιμή να ενδιαφέρεται για μένα μία τέτοια ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, τώρα αγωνίζομαι στον Ατρόμητο και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να βοηθήσω την ομάδα μου να συνεχίσει την ανοδική πορεία και να ανακάμψει βαθμολογικά. Από εκεί και πέρα, αν υπάρξει κάτι επίσημο τότε φυσικά και θα είναι καλοδεχούμενο".
Πηγή red planet
Read more!

Μπουλντόζες το 2011!

Αισιόδοξος για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια εμφανίστηκε ο Σταύρος Αδαμίδης μετά και τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Σηφουνάκη. Στόχος να ξεκινήσουν τα έργα μέσα στο 2011, σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Ένωσης».
Μπουλντόζες το 2011!
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Σταύου Αδαμίδη με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Σηφουνάκη, για το θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στη συνάντηση ήταν παρών τόσο ο αρχιτέκτονας Στέλιος Αγιοστρατίτης όσο και η νομική σύμβουλος της ΑΕΚ.

Μετά το τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου και τόνισε ότι στόχος είναι να ξεκινήσουν τα έργα το 2011. «Έκλεισε ο πρώτος κύκλος των επαφών με τους αρμόδιους φορείς. Ξέρω πως ο κόσμος της ΑΕΚ κουράζεται να ακούει μόνο συναντήσεις και θέλει κάτι πιο ουσιαστικό. Θέλω να τον καθησυχάσω ότι γίνεται μια πολύ ουσιαστική δουλεία. 

Υπάρχουν 7-8 άνθρωποι που δουλεύουν καθημερινά πάνω στο ζήτημα κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπαίνουμε τώρα σε ένα στάδιο κατά το οποίο θα επεξεργαστούμε τις νομικές ρυθμίσεις που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσει το έργο και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να έχουμε πιο ευχάριστες ειδήσεις. Από την πλευρά του υπουργείου είναι πολύ θετικό το κλίμα. 

Η Ελλάδα περνάει μια περίοδο μεγάλη ύφεσης και είχε ανάγκη από αναπτυξιακά έργα και θεωρούμε ότι σήμερα ότι βρήκαμε ακόμα έναν σύμμαχο στην προσπάθειά μας για κατασκευή του γηπέδου Νέα Φιλαδέλδεια. Θα προσπαθήσουμε και αυτός είναι ο στόχος μας να ξεκινήσουμε να έργα μέσα στο 2011. Δεν μπορούμε να πούμε το πότε ακριβώς αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Όσον αφορά τη χρηματοδότηση έχουμε κάποιες ιδέες στο μυαλό μας και όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή θα δούμε με ποιο τρόπο θα αντλήσουμε τα έσοδα προκειμένου να ξεκινήσει το έργο», ανέφερε ο κ. Αδαμίδης.


Πηγή gazzeta Read more!

Φαν Πέρσι: «Μπορούμε τρόπαιο»

Την πεποίθησή του πως η Άρσεναλ θα κατακτήσει κάποιο τρόπαιο τη φετινή σεζόν, εξέφρασε με τοποθέτησή του ο Ρόμπιν φαν Πέρσι.
Φαν Πέρσι: «Μπορούμε τρόπαιο»
«Όλα είναι θέμα πίστης. Αν δεν πιστεύεις ότι όλα είναι πιθανά, τότε καλύτερα να σταματήσεις το ποδόσφαιρο. Εμείς σίγουρα το πιστεύουμε. Με την Παρτιζάν νιώσαμε πίεση. Παίξανε αρκετά καλά. Είναι δυνατή ομάδα η Παρτιζάν. Είχαν κατοχή και πολλά τρεξίματα».
Πηγή gazzeta Read more!

Δεν βλέπει μέλλον στο λιμάνι ο Ζαϊρί

Ο Ζαουάντ Ζαϊρί σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει άμεσα από τον Ολυμπιακό, ώστε να αναζητήσει νέα "στέγη".



Δεν ανακαλύπτει και την πυρίτιδα ο Ζαουάντ Ζαϊρί, αντιλαμβανόμενος ότι δεν βρίσκεται στα άμεσα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε και αναμένεται να ζητήσει άμεση αποδέσμευσή του από τον Ολυμπιακό, ούτως ώστε να βρει νέα "στέγη".
Ο Μαροκινός μέσος έχει παίξει απειροελάχιστα από την στιγμή που ήρθε ο "Τσινγκούρι" στο λιμάνι για δεύτερη φορά, έστω και αν επί Έβαλντ Λίνεν διαφαινόταν πως ήταν έτοιμος να αφήσει για τα καλά το... στίγμα του και να αποδείξει ότι το αστείρευτο ταλέντο του μπορεί να συνδυαστεί με συνέπεια και άκρατο επαγγελματισμό που αποτελούν απαραίτητα κριτήρια για ποδοσφαιριστή ομάδας πρωταθλητισμού. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι για τον Ζαϊρί και η έξοδος είναι κοντά...

Η αλήθεια είναι ότι περνάει ακόμα η "μπογιά" του και υπάρχουν ομάδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο που θα ήθελαν να τον δουν με την φανέλα τους, αλλά το πρώτο που ο ίδιος θέλει, είναι μια συνάντηση του ιδίου και του εκπροσώπου του με τους διοικούντες την ερυθρόλευκη ΠΑΕ προκειμένου να βρεθεί η "χρυσή τομή" και να μην χρειαστεί να φτάσει το συμβόλαιο ως το φινάλε του (καλοκαίρι του 2011), πηγαίνοντας πιθανότατα κάπου δανεικός τον προσεχή Γενάρη.

Ο Ζαϊρί θέλει να παίζει και αυτός δεν του το εξασφαλίζει ο φετινός Ολυμπιακός. Ο Βαλβέρδε έχει κάποια πράγματα στο μυαλό του και ο Μαροκινός δεν έχει εξέχουσα θέση, κάτι που έχει γίνει φανερό σε όλους. Η γνώμη του RedPlanet.gr για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή έχει καταγραφεί πολλάκις, θεωρώντας τον έναν από τους πιο προικισμένους άσους στο πρωτάθλημά μας, όμως ο 46χρονος Ισπανός κόουτς είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος και παίρνει τις αποφάσεις.

Να δούμε τι θα συμβεί με τους δανεικούς του Ολυμπιακού και ειδικότερα αυτούς που παίζουν ακραίοι (βλέπε Επστάιν, Σοϊλέδης...), καθώς πιθανή λύση της συνεργασίας με τον Ζαουάντ Ζαϊρί ίσως φέρει εξελίξεις και σ' αυτό το θέμα, κυρίως για να υπάρξει εναλλακτική λύση πίσω από τον -τραυματία τώρα- Άλμπερτ Ριέρα.
Πηγή red planet
Read more!

Δεν το κουνάει ο «Ρόνι»

Στη Μίλαν θέλει να μείνει ο Ροναλντίνιο, ο οποίος για πολλοστή φορά ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να μετακομίσει στη Λίβερπουλ τον Ιανουάριο, όπως ακούγεται τις τελευταίες μέρες.
Δεν το κουνάει ο «Ρόνι»

«Είμαι ήρεμος που παραμένω στη Μίλαν, προσπαθώ να κάνω πάντα το καλύτερο για να βοηθώ την ομάδα. Αισθάνομαι τη στοργή και την αγάπη των οπαδών, ακόμα και όταν δεν αγωνίζομαι. Και αυτό με κάνει να αισθάνομαι σημαντικός, έχω τεράστια κίνητρα χάρη σε αυτούς», τόνισε ο Βραζιλιάνος άσος στο επίσημο κανάλι του συλλόγου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι μία σημαντική χρονιά, είμαι εδώ τρία χρόνια και είναι η πρώτη φορά που είμαστε πρώτοι, γεγονός που με ευχαριστεί», ενώ για την επιστροφή του στην ενδεκάδα στο ματς με την Οσέρ είπε: «Είμαι χαρούμενος επειδή μου δόθηκε η δυνατότητα να παίξω σε όλο το ματς και να δείξω στον προπονητή μου ότι έχω μεγάλη διάθεση να βοηθήσω την ομάδα και να τα πάω καλά».
Πηγή gazzeta Read more!

Ξανά για Αλμέιδα οι Πορτογάλοι

Ξανά για Αλμέιδα οι Πορτογάλοι
Σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ ο Παναθηναϊκός, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Λάτσιο και η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας είναι το καρέ ομάδων που ενδιαφέρονται για τον Ούγκο Αλμέιδα. Τι δηλώνει ο παίκτης για το μέλόν του.


Όπως αναφέρει η έκδοση της «Record» οι τέσσερις εν λόγω ομάδες ενδιαφέρονται για τον Αλμέιδα με τον ίδιο να τονίζει
«Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι τού 2011. Στις διακοπές μου θα συναντηθώ με τον μάνατζέρ μου (σ.σ. τον Ζόρζε Μέντες, ο οποίος εκπροσωπεί και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα) και θα αποφασίσω για το μέλλον μου. Αν δεν συμβεί κάτι στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, θα επιστρέψω με μεγάλη χαρά στη Βέρντερ Βρέμης».
Πηγή gazzeta
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...