ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

"Καλά τα είπαμε, άντε να κερδίσουμε"


Αρκετά ευδιάθετος ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, κατά την αναχώρηση της ομάδας για Μάλαγα, λέγοντας στα "πηγαδάκια": "καλά τα είπαμε, αλλά να τα κάνουμε σωστά στον αγώνα και να κερδίσουμε". Το RedPlanet.gr βρίσκεται στην Μάλαγα και σας μεταφέρει το ρεπορτάζ.

Read more!

Πρώτες σκέψεις για την λύση με Κάλβο

Μόνος του προπονείται ο Κάλβο σύμφωνα με πληροφορίες και υπάρχουν σκέψεις στον Άρη, να δοθεί δανεικός.


Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νίκης του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο "Κλεάνθης Βικελίδης" είχε κάνει ξεκάθαρο πως δεν υπολογίζει πλέον στον Τόνι Κάλβο.

Ο Αργεντινός τεχνικός είχε τονίσει μάλιστα πως στην διάρκεια της εβδομάδας που θα ακολουθούσε και βρισκόμαστε στα μέσα της θα ξεκαθάριζε το τοπίο με τον Ισπανό.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες ο Κάλβο προπονείται μόνος του και όχι με την υπόλοιπη ομάδα του Άρη σε ένα πρώτο δείγμα ότι δεν βρίσκεται πλέον στα πλάνα του Κούπερ ενώ ήδη κυκλοφόρησαν τα πρώτα σενάρια για το μέλλον του.

Σύμφωνα με αυτά ο Ισπανός είναι πολύ πιθανό να μην αποτελέσει παρελθόν για τον Άρη με τον οποίο έχει συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι του 2012 αλλά να δοθεί μέχρι το καλοκαίρι σε άλλη ομάδα με την μορφή δανεισμού.

Από το περιβάλλον του Κάλβο προκύπτει πως υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδα του Καμπιονάτο την ίδια ώρα που φαίνεται να έχουν αναπτυχθεί σειρήνες από την Κύπρο για ενδεχόμενο δανεισμού του.Όπως ακριβώς δηλαδή είχε συμβεί το καλοκαίρι με τον Νάτσο Γκαρσία και της μετακίνησής του στην Ανόρθωση με τις πρώτες φήμες για τον Κάλβο να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Ομόνοιας λόγω της παρουσίας και του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Κατά τα άλλα παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται ήδη για τον Άρη ο Βραζιλιάνος επιθετικός Φαμπιάνο που είχε αποτελέσει το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του περασμένου καλοκαιριού με την ΠΑΕ να κάνει χρήση σχετικού όρου που είχε τοποθετηθεί.

Άγνωστο παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι και με τον Μεντί Ναφτί με «αγκάθι» στην δική του περίπτωση να είναι η λύση του συμβολαίου του, τα χρήματα που θα χρειαστεί να δαπανηθούν σε αυτή όπως και αυτά για την απόκτηση του αντικαταστάτη του.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δεδομένες για το Σάββατο και το παιχνίδι στον Βόλο με τον τοπικό Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό θα είναι οι απουσίες των τραυματιών Τσεζνάουσκις (λογικά θα είναι έτοιμος με την Ρόζενμποργκ), Ρονάλντο, Οριόλ, Χουάνμα, Παπαζαχαρία, Αγτζίδη και του τιμωρημένου Μίσελ.Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και σήμερα οι Κόκε, Χαβίτο, Κουλουχέρης, Ναφτί, Σηφάκης, Πορτίγια με τους τέσσερις πρώτους όμως να ανεβάζουν ρυθμούς και λογικά να είναι στην διάθεση του Κούπερ για τον αγώνα του Σαββάτου.Μάλιστα ο διεθνής Έλληνας γκολκίπερ αύριο αναμένεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς με την δική του απουσία να είχε να κάνει κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Πηγή sport24 Read more!

Η περίπτωση Βεντ...

Ο Όσκαρ Βεντ της Κοπεγχάγης, είναι μια πολύ καλή περίπτωση για το αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού και μάλιστα έχει προταθεί στους Πειραιώτες. Διαβάστε το ρεπορτάζ στο RedPlanet.gr.

Ο Σουηδός αριστερός μπακ, ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπως και στα περισσότερα παιχνίδια της Κοπεγχάγης.

Όπως γράφει στο σχόλιο του στο RedPlanet, ο Χρήστος Μεγγλίδης, ο διεθνής με την Εθνική Σουηδίας, είναι μια εξαιρετική περίπτωση για τον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα σε περίπτωση που δεν παραμείνει ο Ραούλ Μπράβο.

Είναι μόλις 25 ετών, γρήγορος, με καλή σέντρα και το σημαντικότερο είναι πως το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τους πρωταθλητές Δανίας. Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ.

Read more!

Ο Ζιντάν κάλεσε Πάμπλο Γκαρσία και Ζαγοράκη

Τους Πάμπλο Γκαρσία και Θοδωρή Ζαγοράκη κάλεσε στο φιλικό κατά της φτώχειας, που θα διεξαχθεί στις 14 Δεκεμβρίου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Στο παιχνίδι θα αγωνιστούν οι φίλοι Ζιντάν εναντίον των φίλων Ρονάλντο και ο μέσος του ΠΑΟΚ, όπως και ο πρόεδρος του "δικεφάλου" δέχθηκαν πρόσκληση από τον Γάλλο σούπερ σταρ.Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι δύο "εκπρόσωποι" του ΠΑΟΚ θεωρείται απίθανο να δώσουν το "παρών" στο φιλικό, καθώς την επόμενη μέρα διεξάγεται το κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι του με την Ντινάμο, στο Ζάγκρεμπ.

Πηγή sport24
Read more!

Αύξηση... ομάδας και μετοχικού κεφαλαίου

Ο Νικόλας Πατέρας μετά το Δ.Σ. μίλησε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τόνισε πως ενημερώθηκαν οι μέτοχοι για την ομάδα από τον Αντωνίου και αν εισηγηθούν ο ίδιος και οι Φερέιρα, Φρέιτας θα γίνουν μεταγραφές.

Δυόμιση ώρες διήρκησε περίπου το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με κύριο θέμα της ενίσχυσης της ομάδας με μεταγραφές τον Ιανουάριο και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Για το θέμα αυτό αναφέρθηκε ο Νικόλας Πατέρας αλλά και για την υπόθεση του Παύλου Γιαννακόπουλου και τα χρήματα που ζήτησε να του επιστραφούν.

Το παρών στα γραφεία της ΠΑΕ δεν έδωσαν οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος και Ανδρέας Βγενόπουλος ωστόσο το παρών έδωσαν οι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Κώστας Αντωνίου (για την ενημέρωση σχετικά με την ομάδα) Αργύρης Μήτσου και Μάνος Μαυροκουκουλάκης.

Εξερχόμενος ο Νικόλας Πατέρας μετά τον Γιάννη Βαρδινογιάννη που δεν θέλησε να πει κάτι, ο πρόεδρος της ΠΑΕ σταμάτησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και δήλωσε:

"Ολοκληρώθηκε το Δ.Σ. Εγινε μια ενημέρωση από τον κ. Αντωνίου για διάφορα ποδοσφαιρικά ζητήματα. Αποφασίσαμε, αφού παραλάβουμε σχετική εισήγηση αν και εφόσον ζητηθεί μετά το πέρας του πρώτου γύρου να ενισχυθεί η ομάδα, να το κάνουμε. Θα περιμένουμε την εισήγηση τις επόμενες δύο εβδομάδες.


Δεύτερον, αποφασίσαμε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 700.000 ευρώ στη θυγατρική εταιρία της ΠΑΕ Green Team.


Τρίτον, για το θέμα του κ. Γιαννακόπουλου που ζητά να επιστραφούν χρήματα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, οι δικηγόροι της ΠΑΕ γνωμοδότησαν ότι η ΠΑΕ δεν μπορεί επιστρέψει χρήματα από αύξηση. Πλέον θα δουν οι υπόλοιποι μέτοχοι μεταξύ τους μήπως θέλουν να αγοράσουν τις μετοχές
", υποστήριξε αρχικά ο Νικόλας Πατέρας και εν συνεχεία ο "πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ, απάντησε στις ερωτήσεις:


- Για την κίνηση του Παύλου Γιαννακόπουλου, μήπως σημαίνει ότι φεύγει από την ΠΑΕ;



"Όχι, καμία σχέση, ο κ. Γιαννακόπουλος έχει εκφράσει την αγάπη και την επιθυμία να είναι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Απλώς είχε ζητήσει να μην αυξηθεί το ποσοστό του μέσω της αύξησης. Η επιθυμία του έγινε γνωστή αρκετές μέρες μετά την αύξηση και δεν μπορούσε να επιστραφεί. Είναι ασήμαντο το πόσο. Απλώς θα πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση αν και εφόσον επιμένει".


- Οι μεταγραφές θα γίνουν σε περίπτωση που το θελήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα;



"Φυσικά ο κ. Φερέιρα είναι υπεύθυνος και μαζί με τους κ.κ. Αντωνίου και Φρέιτας θα μας κάνουν εισηγήσεις και αναλόγως θα πράξουμε".


- Το μπάτζετ θα είναι απεριόριστο;



"Ό,τι χρειαστεί θα γίνει. Δεν είναι θέμα μπάτζετ παιδιά, μπορεί να μη ζητήσει τίποτα ή να ζητήσει κάποιους. Όταν θα ξέρουμε ποιο είναι το πλάνο θα έρθουμε και πάλι στο Δ.Σ. να συζητήσουμε ότι χρειάζεται για να ενισχυθεί η ομάδα αν και εφόσον".


- Ο Κώστας Αντωνίου μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα;



"Ο κ. Αντωνίου ενημέρωσε γενικά για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και έδωσε τεχνικές λεπτομέρειες για κάποια θέματα που ήθελε το Δ.Σ.".


- Συζητήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο οι μετοχικές ισορροπίες...


"Όχι, απολύτως τίποτα δεν συζητήθηκε. Διάβασα κάποια δημοσιεύματα που δεν τα κατάλαβα. Στη συνάντηση που έκανα με τους παλαιμάχους μίλησα για θέματα του Ερασιτέχνη και των παλαιμάχων. Διάβασα πράγματα που είναι αναληθή. Δεν μίλησα για ποσοστά των μετόχων, ούτε για μεταγραφές του Ολυμπιακού. Συζητήσαμε θέματα καθαρά που αφορούν παλαιμάχους και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό".

Πηγή sport24

Read more!

ARSENAL-PARTIZAN 3-1 !!!!

Read more!

Η ΑΕΚ φέρνει τον...ερωτύλο Ντρπιτς!


Τον ...παθιάρη Ντρπιτς που παίζει στόπερ θα δοκιμάσει η ΑΕΚ, καθώς ο Κροάτης έρχεται να δοκιμαστεί από τον Χιμένεθ. Διαβάστε για ποιο λόγο έγινε πασίγνωστος σε όλη την Ευρώπη.
O Κροάτης Ντρπιτς έρχεται για λογαριασμό της ΑΕΚ στην Αθήνα. Θα δοκιμαστεί από τον Χιμένεθ. Είναι 23 ετών, 1.93, παίζει στόπερ και έγινε διάσημος όταν έκανε έρωτα με τη κοπέλα του στο γήπεδο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ο 29χρονος κροάτης στόπερ Ντίνο Ντρπιτς θα αφιχθεί απόψε στην Αθήνα για να περάσει από το μικροσκόπιο του Μανόλο Χιμένεθ.

Το βλέμμα του ισπανού τεχνικού δεν θα είναι στραμμένο μόνο στον Λουσέν στις επόμενες προπονήσεις. Στα Σπάτα θα δοκιμάζεται από σήμερα και ο 29χρονος Ντίνο Ντρπιτς, ευρύτερα γνωστός για ένα σεξουαλικό «σκάνδαλο» το οποίο υποχρέωσε την Ντιναμό Ζάκγρεμπ να τον πουλήσει στη γερμανική Καρσλρούη τον Ιανουάριο του 2009.

Συγκεκριμένα ο Ντριπτς συνελήφθη να κάνει σεξ με τη σύζυγό του (και διάσημο στην Κροατία τοπ-μόντελ) Νίβες Σέλζιους στο χορτάρι του γηπέδου της Ντιναμό. Λέγεται ότι η χυμώδης Νίβες είχε "ειδοποιήσει" για τη "συνεύρεση" με τον Ντίνο και όλως τυχαίως (λέμε τώρα) άναψαν οι προβολείς. Λίγες μέρες αργότερα αποκάλυπτε τα πάντα σε τηλεοπτική εκπομπή!Ο θηριώδης (1,93 μ. ύψος) στόπερ ήταν από τα αγαπημένα παιδιά των οπαδών της Ντιναμό και βασικό στέλεχος της ομάδας από το 2000, ωστόσο η διοίκηση δεν θέλησε να τον κρατήσει άλλο στο δυναμικό της ομάδας μετά τις διαστάσεις που έλαβε το σκάνδαλο.

Περίπτωση εξαιρετικού στόπερ

Εκτός από τις σεξουαλικές επιδόσεις του πάντως, ο Ντρπιτς διακρίνεται εδώ και πολλά χρόνια και για τις αγωνιστικές ικανότητές του. Διέγραψε σπουδαία καριέρα ως βασικός κεντρικός αμυντικός της Ντιναμό και είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Κροατίας. Είναι σε καλή ηλικία και έχει παραστάσεις πρωταθλητισμού.

Τον Ιανουάριο του 2009 (ύστερα από 201 συμμετοχές και 13 γκολ με τη φανέλα της Ντιναμό κι έχοντας κατακτήσει 4 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα της χώρας), το σεξουαλικό σκάνδαλο στο χορτάρι του γηπέδου της κροατικής ομάδας αποτέλεσε τη βασική αιτία για να μετακομίσει ως δανεικός στην Καρλσρούη με τη φανέλα της οποίας διέγραψε έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο στην Μπουντεσλίγκα.

Η προσθήκη του πάντως δεν βοήθησε τη γερμανική ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό και η σεζόν 2009/10 επεφύλασσε μια προβληματική χρονιά για τον κροάτη ποδοσφαιριστή. Η Καρλσρούη αγόρασε μεν τα δικαιώματα του Ντριπτς ο οποίος ήταν πλέον ανεπιθύμητος στο Ζάγκρεμπ, ωστόσο ο 29χρονος στόπερ δεν έκανε καλή σεζόν στη β’ κατηγορία της Γερμανίας.

Το περασμένο καλοκαίρι κατάφερε να εξασφαλίσει την ελευθερία του και πλέον έρχεται στην ΑΕΚ με την ελπίδα ότι θα δώσει νέα πνοή στην καριέρα του η οποία πήρε την κατιούσα με εντελώς αιφνίδιο και αναπάντεχο τρόπο.

Πηγή sport24

Read more!

Έτοιμος ο Ραούλ Μπράβο

Ο Ραούλ Μπράβο προπονήθηκε κανονικά την Τετάρτη και θα είναι στην διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για το ματς με τον Ατρόμητο. Συνέχισε με ατομικό ο Γκαλίτσιος
Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε από την προπόνηση της Τετάρτης και όσον αφορά την περίπτωση του Ραουλ Μπράβο.Ο Ισπανός αριστερός μπακ των Πειραιωτών, προπονήθηκε κανονικά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και έτσι θα είναι στην διάθεση του προπονητή του για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Αντίθετα, με τον Ραούλ Μπράβο, ο Γκαλίτσιος ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο, τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο.

Πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο ακολούθησε ο Ριέρα και ειδικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης οι Τοροσίδης και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους την Πέμπτη με την προπόνηση που θα γίνει στις 10:30 το πρωί.

Πηγή sport24
Read more!

Αλλαγή σελίδας στον Πανιώνιο!

Θέμα ωρών είναι να μπει (και επίσημα) τέλος στη σχέση Τσακίρη-Πανιωνίου! 

Αλλαγή σελίδας στον Πανιώνιο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «διαζύγιο» του κ. Τσακίρη με την ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι οριστικό και αμετάκλητο και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται o (ακόμα) μεγαλομέτοχος της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ να παραχωρήσει τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη! 

Ο κ. Τσακίρης είχε συνάντηση το πρωί της Τετάρτης με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Γεράσιμο Βεντούρη, στα γραφεία του πρώτου, στο Ψυχικό. 

Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η συμφωνία για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών είναι, πλέον, γεγονός! Το μόνο που απομένει είναι μία νέα συνάντηση των κ.κ. Τσακίρη και Βεντούρη, που θα γίνει το απόγευμα, ώστε να μπει και επίσημα ο Πανιώνιος σε μία νέα εποχή. 

Στο ταμείο του ερασιτέχνη Πανιωνίου υπάρχουν 500.000 ευρώ που προορίζονται να καλύψουν τα τρέχοντα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος, οπότε, μιας και το συγκεκριμένο νούμερο μοιάζει μικρό για τα δεδομένα της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ, η πιθανότητα να παραχωρηθεί κάποιος πρωτοκλασάτος παίκτης είναι πολύ μεγάλη, αλλά και αναγκαία… 



Πηγή sport-fm Read more!

Δεν πάει «Καραϊσκάκη» ο Πάμπλο Γκαρσία

Δεν πάει «Καραϊσκάκη» ο Πάμπλο Γκαρσία
Ο Πάμπλο Γκαρσία κλήθηκε από τον Ζινεντίν Ζιντάν να συμμετάσχει στο φιλικό κατά της φτώχειας στο «Καραϊσκάκη» την επόμενη Τρίτη, πρόσκληση που δεν μπορεί να αποδεχθεί, αφού μία μέρα μετά είναι προγραμματισμένος ο καθοριστικός για το μέλλον του ΠΑΟΚ στο Europa League αγώνας με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Μαξιμίρ» της Κροατίας. 

Γενικά πάντως θα ήταν δύσκολο να πάρει μέρος, παρά το φιλανθρωπικό χαρακτήρα του παιχνιδιού, αφού οι σχέσεις του με την ερυθρόλευκη εξέδρα δεν είναι η καλύτερη δυνατή. 

Ανάλογο προσκλητήριο έφτασε και στον πρόεδρο του «δικεφάλου», Θοδωρή Ζαγοράκη, που είναι εξίσου δύσκολο να την αποδεχθεί, μιας και λογικά θα προτιμήσει να βρεθεί δίπλα στο πλευρό της ομάδας του.

Πηγή sport-fm Read more!

Κοντά σε Σο ο Πανελλήνιος

Κοντά σε Σο ο Πανελλήνιος
Κοντά στην απόκτηση του Ποπ Σο βρίσκεται η ομάδα μπάσκετ του Πανελλήνιου και όπως όλα δείχνουν ο Σενεγαλέζος θα είναι ο αντικαταστάτης του Αντρέ Μπράουν. Ο 29χρονος πάουερ φόργουροντ που αγωνίζεται στην Αλικάντε, βρίσκεται κοντά στη λύση της συνεργασίας του με τον ισπανικό σύλλογο, πράγμα που θα ανοίξει το δρόμο για την μετακίνηση του στους «Ολυμπιονίκες». 

Όσον αφορά στην επικείμενη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για την όγδοη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ντέρικ Μπάιαρς ο οποίος δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του.

Πηγή sport-fm Read more!

Μπλάτερ: «Bad Losers οι Άγγλοι»

Με βαρείς χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε κατά των αγγλικών αντιδράσεων μετά την ήττα τους στην Ζυρίχη για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 ο Σεπ Μπλάτερ. Ο πρόεδρος της FIFA τόνισε ότι οι Άγγλοι δεν ξέρουν να χάνουν και επιδεικνύουν υπεροψία απέναντι στις υπόλοιπες χώρες. 
Μπλάτερ: «Bad Losers οι Άγγλοι»Τα αγγλικά μέσα και τα περισσότερα μέλη της επιτροπής της αγγλικής υποψηφιότητας τα έβαλαν με την διαδικασία ψηφοφορίας της FIFA κάνοντας λόγο για διαφθορά. Οι μόλις δύο ψήφοι που πήρε υπέρ της σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως αλλά πάντα με αρνητική διάθεση και τονίστηκε ότι η καλύτερη υποψηφιότητα βγήκε τελευταία. 

Όλα αυτά όμως δεν ήχησαν ευχάριστα στον ισχυρό άντρα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου που τόνισε:«Για να είμαι ειλικρινής, ξαφνιάστηκα από τα παράπονα των Άγγλων μετά την ήττα. Η Αγγλία, η μητέρα του fair play. Τώρα όμως κάποιοι από αυτούς αποδεικνύονται σε Bad Losers (δεν ξέρουν να χάνουν). Δεν μπορείς μετά να έρχεσαι και να λες ότι μας είχαν υποσχεθεί πως θα μας ψηφίσουν. Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο και τα λέει όλα.

Εγώ είδα στις αντιδράσεις τους κάποια υπεροψία για τον υπόλοιπο κόσμο. Κάποιοι δεν το αντέχουν να δίνεται μια ευκαιρία και σε άλλους για αλλαγή. Ποιο το κακό να πάει το ποδόσφαιρο σε περιοχές όπου η δυναμική του θα ξεφεύγει από τα όρια του αθλητισμού; Δεν υπάρχει καμία δολοπλοκία στη FIFA. Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας προς τα έξω. Πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε και κάποια πράγματα μεταξύ μας». 

Πηγή sport-fm Read more!

Πατέρας: "Περιμένουμε τις εισηγήσεις"


Πριν από λίγα λεπτά αποχώρησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος δήλωσε: "Ο Κώστας Αντωνίου ανέλυσε το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας και εξήγησε εικόνα που παρουσιάζει. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένο μπάτζετ. Θα περιμένουμε πρώτα τις εισηγήσεις των Αντωνίου και Φρέιτας που θα γίνουν εντός των δυο εβδομάδων. Επίσης αποφασίσαμε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 700.000 ευρώ στη θυγατρική εταιρία της ΠΑΕ Green Team".
Σε ερώτηση για το αίτημα του Παύλου Γιαννακόπουλου να επιστραφούν τα 350.000 ευρώ από το μετοχικό κεφάλαιο, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ απάντησε: "Νομικά αυτό δεν μπορεί να γίνει. Θα εξεταστεί αν μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο, δηλαδή κάποιος μέτοχος να αγοράσει το μερίδιό του".


Για το αν η κίνηση αυτή του Παύλου Γιαννακόπουλου σημαίνει ότι φεύγει από την ΠΑΕ: "Όχι, καμία σχέση, ο κ. Γιαννακόπουλος έχει εκφράσει την αγάπη και την επιθυμία να είναι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Απλώς είχε ζητήσει να μην αυξηθεί το ποσοστό του μέσω της αύξησης. Η επιθυμία του έγινε γνωστή αρκετές μέρες μετά την αύξηση και δεν μπορούσε να επιστραφεί. Είναι ασήμαντο το πόσο. Απλώς θα πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση αν και εφόσον επιμένει".



Για το αν οι μεταγραφές θα γίνουν σε περίπτωση που το θελήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα: "Φυσικά ο κ. Φερέιρα είναι υπεύθυνος και μαζί με τους κ.κ. Αντωνίου και Φρέιτας θα μας κάνουν εισηγήσεις και αναλόγως θα πράξουμε".


Για το αν το μπάτζετ θα είναι απεριόριστο: "Ό,τι χρειαστεί θα γίνει. Δεν είναι θέμα μπάτζετ παιδιά, μπορεί να μη ζητήσει τίποτα ή να ζητήσει κάποιους. Όταν θα ξέρουμε ποιο είναι το πλάνο θα έρθουμε και πάλι στο Δ.Σ. να συζητήσουμε ότι χρειάζεται για να ενισχυθεί η ομάδα αν και εφόσον".



Για το αν ο Κώστας Αντωνίου μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα: "Ο κ. Αντωνίου ενημέρωσε γενικά για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και έδωσε τεχνικές λεπτομέρειες για κάποια θέματα που ήθελε το Δ.Σ.".


Για το αν συζητήθηκαν στο Δ.Σ. οι μετοχικές ισορροπίες: "Όχι, απολύτως τίποτα δεν συζητήθηκε. Διάβασα κάποια δημοσιεύματα που δεν τα κατάλαβα. Στη συνάντηση που έκανα με τους παλαιμάχους μίλησα για θέματα του Ερασιτέχνη και των παλαιμάχων. Διάβασα πράγματα που είναι αναληθή.  Δεν μίλησα για ποσοστά των μετόχων, ούτε για μεταγραφές του Ολυμπιακού. Συζητήσαμε θέματα καθαρά που αφορούν παλαιμάχους και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό".
Πηγή prasina nea
Read more!

Συμφωνία Lotus με Renault

Σε συμφωνία με τη Renault προχώρησε η Lotus, ώστε να της παρέχει κινητήρες και λοιπό τεχνικό εξοπλισμό το 2011. Μετονομάζεται σε Lotus Renault GP.
Συμφωνία Lotus με Renault
Από τη στιγμή, που πραγματοποίησε την επιστροφή της στη Formula1 και παρά το γεγονός ότι δεν πήρε ούτε βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα, η Lotus θέλησε να συνεχίσει το έργο της και για δεύτερη συνεχή χρονιά και όχι μόνο. Έτσι, η ομάδα από τη Μαλαισία συμφώνησε με τη Renault, ώστε να την προμηθεύει με κινητήρες και με τεχνικό εξοπλισμό. Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι η ομάδα μετονομάζεται από Lotus Cosworth σε Lotus Renault GP. Τέλος, το νέο μονοθέσιο θα φέρει και το όνομα της γαλλικής ομάδας.
Πηγή gazzeta Read more!

Αρχίζει ξανά το πρωτάθλημα

Θετική έκβαση είχε η συνάντηση του Γιώργου ΝΙκητιάδη με τον Παντελή Ταρνατώρο καθώς συμφωνήθηκε η επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατώρο και τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη

Η συζήτηση άφησε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό και έτσι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Νικητιάδης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η θέληση για τη διατήρηση της χρηματοδότησης των ΤΑΑ της Α1 ανδρών (100.000 ανά ομάδα) και των σωματείων της Α2 ανδρών (50.000 ευρώ ανά ομάδα) για τα επόμενα δύο χρόνια.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ των φορέων του αθλήματος (ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ), ώστε να διαμορφωθεί τελικά το θεσμικό πλαίσιο του ελληνικού βόλεϊ για το μέλλον.

Read more!

Υπολογίζει Σνάουτσνερ ο Χάβος

Μετά την "καταιγίδα" των τραυματισμών που έπληξε τον ΠΑΟΚ, στον ουρανό της Τούμπας άρχισε να διαφαίνονται και μερικές... αχτίδες φωτός.
Στην προπόνηση της Τετάρτης (8/12) επέστρεψε ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, ο οποίος ακολούθησε κανονικό πρόγραμμα έπειτα από αρκετές ημέρες και έθεσε υποψηφιότητα για να συμμετάσχει στο σαββατιάτικο (11/12) ντέρμπι με τον Ηρακλή.

Ασφαλώς, το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Πολωνός, ακόμη και ως βασικός, θα κριθεί από την παρουσία του στις προπονήσεις των επόμενων ημερών και από την απόφαση του προπονητή του "Δικεφάλου", Μάκη Χάβου.

Το "παρών" για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έδωσε και ο Λίνο, που βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης, ενώ κανονικά προπονήθηκε και ένας ακόμη αμυντικός που ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα τραυματισμού τον τελευταίο καιρό, ο Μίρκο Σαβίνι. Μάλιστα, ο Ιταλός ανεβάσει ρυθμούς μέρα με τη μέρα και "χτυπάει" με αξιώσεις την πόρτα της ενδεκάδας για τον αγώνα με τους "κυανόλευκους".

Αρκετά τα προβλήματα

Η προπόνηση του ΠΑΟΚ, ωστόσο, δεν περιλάμβανε μόνο ευχάριστα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ, που αντιμετωπίζει ένα αιμάτωμα στο πέμπτο μετατάρσιο, όπως και ο Στέλιος Μαλεζάς, που δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τη θλάση που είχε υποστεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι Βιτόλο, Ίβιτς και Ζουέλα δε συμμετείχαν καν στην προπόνηση και αντ' αυτού έκαναν θεραπεία. Ο Ζουέλα χάνει σίγουρα τα παιχνίδια με Ηρακλή και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο Βιτόλο θα απουσιάσει από αυτό με τους "κυανόλευκους" και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον "τελικό" του Ζάγκρεμπ, ενώ η περίπτωση του Ίβιτς αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Πέμπτη (9/12).


Read more!

Ίβκοβιτς: "Νίκη για πρωτιά"

Αναχώρησε για την Μάλαγα η αποστολή του Ολυμπιακού που την Πέμπτη αντιμετωπίζει στις 21:45 την Ουνικάχα για την όγδοη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Αισιόδοξος για μία εμφάνιση καλύτερη από αυτή εναντίον του ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ματ Νίλσεν.

"Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το παιχνίδι στη Μάλαγα, με εκείνο κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αν όμως παίζουμε έτσι δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και προετοιμάζεται ανάλογα με τις συνθήκες", είπε αρχικά ο Σέρβος κόουτς.

"Πρέπει να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα για να πάρουμε την πρώτη θέση, αλλά αυτό δημιουργεί πίεση. Το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή για εμένα είναι να δω τους παίκτες μου να παίζουν όπως θέλω. Και αυτό δεν το είδα στο ματς με τον ΠΑΟΚ", πρόσθεσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος μίλησε πιο διεξοδικά για τη Μάλαγα.

Δηλώσεις έκανε και ο Ράσο Νεστέροβιτς, που χαρακτήρισε τον αγώνα μεγάλης σημασίας, δεν δέχθηκε ότι η ομάδα νιώθει πίεση και όταν ρωτήθηκε για την έκρηξη Ίβκοβιτς απάντησε με νόημα: ""Ο προπονητής ξέρει καλύτερα πως έχει η κατάσταση. Το σίγουρο είναι πως αν θες τίτλους πρέπει να παίξεις και να τα δώσεις όλα…".

Διαβάστε τι ακριβώς είπαν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς στο redplanet.gr.

Read more!

Τα γήπεδα του Μουντιάλ 2018!!

Η Ρωσία θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ 2018 και μέχρι στιγμής οι εικόνες από τα στάδια που θα φιλοξενήσουν την διοργάνωση είναι το λιγότερο εντυπωσιακές.Νόβγκοροντ
Μπορεί η Αγγλία να έμεινε στα κρύα του λουτρού, καθώς όλοι πίστευαν πως εκείνη θα διοργάνωνε το Μουντιάλ το 2018, όμως τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής από την Ρωσία είναι βέβαιο πως δικαιολογούν την απόφαση της FIFA να της παραδώσει την σκυτάλη.

Δεκαέξι στάδια θα φιλοξενήσουν τα παιχνίδια της τελικής φάσης του Μουντιάλ, το ένα καλύτερο από το άλλο. Ας τα δούμε ένα προς ένα...

1) STADIUM MOSCOW REGION

Θα βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Μόσχας και θα πρόκειται για ένα στάδο χωρητικότητας 44.257 θέσεων. Εντυπωσιακό όπως βλέπετε...

2) YAROSLAVL STADIUM

Λίγο έξω από το κέντρο της πόλης της Μόσχας σε βιομηχανική περιοχή, το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 44,042 θέσεις.

3) LUZHNIKI STADIUM

Χτισμένο το 1956 το στάδιο βρίσκεται και αυτό στη Μόσχα, όμως θα ανανεωθεί αρκετά. Ήδη έχει πέντε αστέρια, όμως οι Ρώσοι έχουν σκοπό να ανεβάσουν τη χωρητικότητα του στις 89.318 θέσεις.

4) DYNAMO STADIUM

Με χωρητικότητα 44,920 θέσεων το Dynamo Stadium θα θυμίζει εκείνο του 1920. Βρίσκεται έξι χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Μόσχας.

5) SPARTAK STADIUM

Γήπεδο της Σπαρτάκ η οποία έχει ιστορία 75 χρόνων! Χωράει 46.990 θεατές και βρίσκεται 25 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα.

6) NEW STADIUM

Φεύγουμε από την Μόσχα και πάμε στην Αγία Πετρούπολη με πληθυσμό 4.5 εκ ανθρώπων. Το νέο στάδιο θα φιλοξενεί την Ζενίτ και θα μοιάζει με διαστημόπλοιο! Χωρητικότητα 62.000 θέσεις.

7) STADIUM KALININGRAD

Κοντά στην Βαλτική και ανάμεσα στις Πολωνία και Λιθουανία, το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 45.015 θέσεων και θα περιβάλλεται από τον ποταμό Πρελόγκια. Θυμίζει αστέρι...

8) NAME TBA

Το νέο γήπεδο θα χτιστεί κοντά σε πανεπιστήμια και θα χωράει 45,015 θεατές. Μετά το Μουντιάλ θα το χρησιμοποιεί η ομάδα της Ρουμπίν Καζάν. Και αυτό δίπλα σε ποταμό.

9) STADIUM NIZHNY NOVGOROD

Το νέο γήπεδο θα χτιστεί σε μία από τις 100 ιστορικότες πόλεις του κόσμου σύμφωνα με την unesco. Θα χωράει 44,899 θεατές.

10) STADIUM SAMARA

Σίγουρα δεν είναι αφιερωμένο στον Έλληνα επιθετικό της Σέλτικ, ο οποίος θα εύχεται στο μέλλον να παίξει εκεί στο Μουντιάλ. Χωράει 44,918 θέσεις και θυμίζει αρκετά βάρκα. Εντυπωσιακό...

11) STADIUM VOLGOGRAD

Ιστορικό μέρος λόγω των μαχών του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου θα έχει χωρητικότητα 45,015 θεατών. Βρίσκεται σε μία βιομηχανική περιοχή δίπλα από ποταμό.

12) STADIUM SARANSK

Στα τέλη του 2012 θα είναι έτοιμο όμως δεν θα φιλοξενήσει αγώνες ποδοσφαίρου, παρά μόνο αθλητικές δραστηριότητες. Πριν το Μουντιάλ θα διαμορφωθεί και θα χωράει 45,000 θεατές σε μία πόλη 300.000 κατοίκων.

13) STADIUM KRASNODAR

Πολύ εντυπωσιακό στάδιο που θυμίσει αρκετά τις κορυφές βουνών στην περιοχή. Θα χωράει 50,015 ανθρώπους και θα αποτελεί έδρα τριών ομάδων στο μέλλον.

14) STADIUM SOCHI

Στο ίδιο στάδιο θα φιλοξενηθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες το 2014 και όπως βλέπετε είναι ένα φανταστικό γήπεδο. Οι Ρώσοι μιλάνε για απίστευτη ακουστική και μοναδική εμπειρία για να παρακολουθήσεις αγώνες. Χωρητικότητα 47,659 θεατές.

15) STADIUM YEKATERINBURG

Κοντά στα σύνορα με την Ασία, το Στάδιο θα έχει πολλά στοιχεία των γειτόνων σε μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ρωσίας. Θα χωράει 44,130 θεατές και η εμφάνιση του θα θυμίζει το χρώμα των βουνών.

16) STADIUM YAROSLAVL

250 χιλιόμετρα μακριά από την Μόσχα το νέο στάδιο θα έχει χωρητικότητα 44,042 θεατών και θα βρίσκεται σε μία από τις πιο αναπτυσσόμενες περιοχές στον κόσμο.

Πηγή sport24

Read more!

Πέφτει η αυλαία του CHAMPIONS LEAGUE

Ο Σονγκ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Σαχτάρ...
Με ανοιχτές εκκρεμότητες για τρεις θέσεις που οδηγούν στους "16", πέφτει η αυλαία της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ το βράδυ της Τετάρτης.
Η Ρόμα με την Βασιλεία στον 5ο όμιλο και η Σαχτάρ, η Άρσεναλ και η Μπράγκα στον 8ο, διεκδικούν τα επαναπομείναντα εισιτήρια για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

Στον 5ο όμιλο,η Μπάγερν Μονάχου έχει "σφραγίσει" την πρόκριση αλλά και την πρωτιά ενώ η Ρόμα έχει το αβαντάζ έναντι της Βασιλείας για τη δεύτερη θέση καθώς της αρκεί και η ισοπαλία στη Ρουμανία απέναντι στην Κλουζ.

Στον 8ο όμιλο, η Άρσεναλ δείχνει να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση καθώς υποδέχεται στο Λονδίνο(21:45-ΝΕΤ) την αδιάφορη Παρτιζάν και σε περίπτωση νίκης θα πάρει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Η Σαχτάρ μονομαχεί με την Μπράγκα στο Ντόνετσκ και χρειάζεται ένα βαθμό για να πανηγυρίσει την πρόκριση της για πρώτη φορά στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την άλλη πλευρά το έργο των Πορτογάλων είναι δύσκολο καθώς χρειάζονται νίκη επί των Ουκρανών και να μην κερδίσει η Άρσεναλ την Παρτιζάν, διαφορετικά θα πρέπει να νικήσουν με τέσσερα γκολ διαφορά για να μην συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί στους άλλους ομίλους ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων.

Στον 6ο όμιλο, η Τσέλσι και η Μαρσέιγ είναι οι δύο ομάδες που "σφράγισαν" το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ η Σπαρτάκ Μόσχας θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Τέλος στον 7ο όμιλο, Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν πήραν την πρόκριση για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ στο φινάλε, ο Άγιαξ θα μονομαχήσει με την Οσέρ για την τρίτη θέση και τη συνέχεια στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πιο αναλυτικά:

5ος όμιλος:. Η Μπάγερν Μονάχου ήδη έχει το μυαλό της στην επόμενη φάση έχοντας κατακτήσει και την πρώτη θέση και υποδέχεται την Βασιλεία η οποία έχει ελπίδες για τη δεύτερη θέση χωρίς όμως να κρατάει την τύχη στα...πόδια της.

Οι Ελβετοί χρειάζονται νίκη επί των "Βαυαρών" στη Γερμανία και να ηττηθεί η Ρόμα από την Κλουζ στην Ρουμανία.

Οι Ιταλοί από την πλευρά τους χρειάζονται ένα βαθμό στο τελευταίο τους παιχνίδι στη φάση των ομίλων για να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση και να συνεχίσουν στον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όσο για την Κλουζ, δεν έχει ελπίδες για να αλλάξει την μοίρα της και θα αγωνιστεί για το γόητρο της στο φινάλε.

6ος όμιλος: Η νίκη της Μαρσέιγ στη Μόσχα επί της Σπαρτάκ είχε ως αποτέλεσμα οι Μασσαλοί να ακολουθήσουν την Τσέλσι στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι λονδρέζοι εξάλλου έχουν κατακτήσει και την πρώτη θέση. Όσο για τους Ρώσους, θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στην τελευταία αγωνιστική, η Μαρσέιγ θα αναμετρηθεί με την Τσέλσι στο "Βελοντρόμ" σε ένα αδιάφορο παιχνίδι ενώ στον άλλο αγώνα, η Ζίλινα θα φιλοξενήσει την Σπαρτάκ Μόσχας με στόχο να πει αντίο στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατακτώντας τους πρώτους της βαθμούς.

7ος όμιλος: Τα δύο φαβορί του ομίλου από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση, έχουν ήδη "σφραγίσει" την πρόκριση τους στην επόμενη φάση.Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει ήδη την πρώτη θέση ενώ το εισιτήριο για τους "16", θα πάρει ως δεύτερη η Μίλαν.

Η μοναδική εκκρεμότητα ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής έχει να κάνει με την τρίτη θέση και την ομάδα που θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ με τον Άγιαξ και την Οσέρ να δίνουν την μάχη. Ο "Αίαντας" χωρίς τον Μάρτιν Γιολ στο "τιμόνι" του ο οποίος παραιτήθηκε, φιλοξενείται από την Μίλαν στο Μιλάνο και έχει αβαντάζ ενός βαθμού από τους Γάλλους οι οποίοι αντιμετωπίζουν την Ρεάλ στην Μαδρίτη.

Οι Ολλανδοί χρειάζονται θετικό αποτέλεσμα στην έδρα των "ροσονέρι" ώστε σε περίπτωση που η Οσέρ αποδράσει με βαθμολογικό όφελος από το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" να μην τους ξεπεράσει στην βαθμολογία.

Αν ο Άγιαξ ηττηθεί από την Μίλαν και η Οσέρ αναδειχτεί ισόπαλη με την Ρεάλ, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στην τρίτη θέση με την ομάδα της Γαλλίας να υπερέχει στην διαφορά τερμάτων και να είναι αυτή που θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

8ος όμιλος: Εκτός από την Παρτιζάν που δεν έχει καμία ελπίδα, οι τρεις άλλες ομάδες του ομίλου θα δώσουν μάχη για τις δύο θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ υποδέχεται την Μπράγκα και χρειάζεται ένα βαθμό για να "σφραγίσει" το εισιτήριο της για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την άλλη πλευρά οι Πορτογάλοι θέλουν το τρίποντο στην Ουκρανία και να μην νικήσει στο Λονδίνο η Άρσεναλ την Παρτιζάν αλλιώς θα πρέπει να νικήσουν με τέσσερα γκολ διαφορά την Σαχτάρ για να την αφήσουν εκτός συνέχειας και να πάρουν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Η Άρσεναλ κρατάει την τύχη στα...πόδια της καθώς για να προκριθεί είναι αρκετή η νίκη επί της αδιάφορης Παρτιζάν στην έδρα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν η Σαχτάρ ηττηθεί από την Μπράγκα και η Άρσεναλ επικρατήσει της Παρτιζάν, οι τρεις ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 12 βαθμούς και σε αυτή την περίπτωση, οι 'κανονιέρηδες" θα είναι η μία ομάδα που θα προκριθεί και η Σαχτάρ η δεύτερη εκτός αν ηττηθεί από την Μπράγκα με τέσσερα γκολ διαφορά καθώς είχε νικήσει με 3-0 στην Πορτογαλία.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

5ος όμιλος

1. Μπάγερν 12 (13-6)

2. Ρόμα 9 (9-10)

3. Βασιλεία 6 (8-8)

4. Κλουζ 3 (5-11)

6ος όμιλος

1. Τσέλσι 15 (14-3)

2. Μαρσέιγ 9 (11-3)

3. Σπαρτάκ 6 (5-9)

4. Ζίλινα 0 (2-17)

7ος όμιλος

1. Ρεάλ 13 (11-2)

2. Μίλαν 8 (7-5)

3. Άγιαξ 4 (4-10)

4. Οσέρ 3 (3-8)

8ος όμιλος

1. Σαχτάρ 12 (10-6)

2. Άρσεναλ 9 (15-6)

3. Μπράγκα 9 (5-9)

4. Παρτίζαν 0 (1-10)

Πηγή sport24
Read more!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο Κοπεγχάγη-ΠΑΟ

Με τη βοήθεια του Michael Cox και της Zonal Marking, το Sport24.gr αναλύει και σήμερα τον αγώνα του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ και εκτιμά πως οι "πράσινοι" χρειάζονται φρέσκα πόδια και μυαλά για να σταθούν καλύτερα στη διοργάνωση στο μέλλον.

Η έλλειψη δημιουργικότητας στο κέντρο του γηπέδου, ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας, που αφαιρεί φρεσκάδα από το σύνολο, και η διαφορετική φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζει τα παιχνίδια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι οι βασικές αιτίες της κακής πορείας του Παναθηναϊκού στο φετινό Champions League.

Αναλυτικά:

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 3-1 στην Κοπεγχάγη για το τελευταίο φετινό του ματς στο Champions League, ολοκληρώνοντας μια πολύ φτωχή πορεία στο θεσμό.

Η Κοπεγχάγη κράτησε την ίδια ενδεκάδα με το προηγούμενο παιχνίδι, όταν και είχε ηττηθεί με 1-0 στην έδρα της Ρούμπιν Καζάν. Παρατάχθηκε και πάλι με δυο στιβάδες των τεσσάρων παικτών σε άμυνα και κέντρο, έχοντας πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντάμε Ν'Ντόι τον Γιέσπερ Γκρόνκιερ, ο οποίος ήταν άλλωστε ο παίκτης κλειδί για την επικράτηση με 2-0 της Κοπεγχάγης στην πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε το 4-2-3-1 σαν σχήμα, με τον Λουίς Γκαρσία να παίζει ψηλά, πίσω από τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Οι αρχικές ενδεκάδες

Η χρήση του 4-2-3-1 σήμαινε πως οι δυο αντίπαλοι έπαιζαν ουσιαστικά με παρόμοια συστήματα. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Στέργιος Μαρίνος οπισθοχωρούσαν στην ευθεία με τα δυο αμυντικά χαφ, κάτι που μεταφράζονταν στο ότι και ο Παναθηναϊκός αμύνονταν με δυο στιβάδες των τεσσάρων παικτών, καθώς ο Λουίς Γκαρσία απασχολούσε τα δύο αμυντικά χαφ της Κοπεγχάγης.

Αυτοί οι δυο παίκτες, ο Γουίλιαμ Κβιστ και ο Κλάουντεμιρ, είναι κλειδί για τον τρόπο παιχνιδιού της Κοπεγχάγης. Παίζουν με κοντινές εύκολες πάσες τη μπάλα μεταξύ τους και περιμένουν μια καθαρή ευκαιρία για να κάνουν μπαλιά μπροστά. Ο Παναθηναϊκός δεν τους περιόρισε επαρκώς, κάτι που σήμαινε πως η Κοπεγχάγη είχε τη δυνατότητα να κυριαρχήσει στην κατοχή και να μπορεί να ελέγχει το τέμπο της αναμέτρησης. Επιπρόσθετα μερικές εξαιρετικές διαγώνιες μπαλιές από τους δυο κεντρικούς χαφ στις πτέρυγες και τα επερχόμενα εξτρέμ ξεκίνησαν καλές επιθέσεις για τους γηπεδούχους.

Κάποια στιγμή ο Ζιλμπέρτο ανέβηκε στο γήπεδο και άρχισε να πιέζει τον Κλάουντεμιρ, ενώ ο Σιμάο έμεινε πιο πίσω και κινούνταν λίγο μπροστά από την αμυντική τετράδα. Αυτό όμως ήταν μάλλον το ανάποδο από αυτό που θα έπρεπε να συμβεί μιας και ο νεότερος και πιο ενεργητικός Σιμάο θα έπρεπε να είναι αυτός που θα ασκούσε την πίεση στα αντίπαλα χαφ και ο περισσότερο στατικός Ζιλμπέρτο θα έπρεπε να βρίσκεται μπροστά από την αμυντική τετράδα των πρασίνων.

Κακή κυκλοφορία

Ο Παναθηναϊκός ήταν σχετικά ακίνδυνος όταν έπαιρνε την κατοχή της μπάλας. Η κυκλοφορία από τους κεντρικούς αμυντικούς ήταν ένα πρόβλημα καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ειδικά ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ έκανε πάρα πολλές μεγάλες μπαλιές προς το κέντρο κάτι που συνέβαλε στη γρήγορη απώλεια της κατοχής για τον Παναθηναϊκό. Βέβαια από την άλλη η έλειψη δημιουργικότητας στο κέντρο των φιλοξενούμενων, έδειχνε πως ίσως οι μεγάλες μπαλιές θα ήταν πιθανότατα και ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξουν κάποιες ευκαιρίες. Ο Τζιμπρίλ Σισέ έκανε ένα πολύ κακό ματς, έχασε και τις επτά διεκδικήσεις που έδωσε, αν και πρέπει να σημειωθεί ταυτόχρονα πως είχε την ελάχιστη βοήθεια από τους μέσους της ομάδας του.

Ο πίνακας με τις πάσες για τον Παναθηναϊκό δείχνει πως είχε δυσκολία να στείλει μπαλιές στην περιοχή της Κοπεγχάγης

Με τους μέσους της Κοπεγχάγης να είναι αρκετά οπισθοχωρημένοι και να δίνουν χώρο ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να παίξει τη μπάλα πάνω από αυτούς και χρησιμοποιώντας τα τρεξίματα των επιθετικών του να φτάσει πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων. Δυστυχώς όμως ούτε ο Ζιλμπέρτο, ούτε ο Σιμάο έχουν πραγματικά την ευχέρια να δώσουν τέτοιες πάσες. Μια καλή βαθιά μπαλιά του Μπουμσόνγκ εξελίχθηκε σε πολύ καλή ευκαιρία για τον Μαρίνο, του οποίου όμως το κόψιμο προς τον Σισέ δεν ήταν επιτυχημένο προκειμένου να δημιουργηθεί πραγματικός κίνδυνος.

Η Κοπεγχάγη πήρε το προβάδισμα ακριβώς στην επόμενη επίθεση. Φαίνεται να υπήρχε η στρατηγική να δοκιμαστεί ο Αλέξανδρος Τζόρβας με μακρινά σουτ, καθώς οι Δανοί επιχείρησαν οκτώ σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Το συγκεκριμένο, που έφερε το πρώτο γκολ για την Κοπεγχάγη ήρθε από το αριστερό εξτρέμ, Μάρτιν Βίνγκαρντ, περνώντας πάνω από τον Τζόρβα και καταλήγοντας στη γωνία της εστίας του Παναθηναϊκού.

Σωστή σκέψη, αλλά...

Στο ημίχρονο ο Φερέιρα επέλεξε να αλλάξει εντελώς το σύστημά του, μετατρέποντάς το σε 4-1-4-1. Για να το πετύχει αυτό έπρεπε να βγάλει έναν αμυντικό μέσο, τον Ζιλμπέρτο, ενώ έκανε αλλαγή και τον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος προσέφερε λίγα στο διάστημα που αγωνίστηκε. Στο γήπεδο μπήκαν ο Σεμπαστιάν Λέτο στην αριστερή πτέρυγα και ο Σωτήρης Νίνης ο οποίος έπαιξε στην κεντροδεξιά πλευρά της επίθεσης.

Μετά το ημίχρονο ο Φερέιρα άλλαξε το σύστημα σε 4-1-4-1

Στη θεωρία αυτή η κίνηση ήταν απολύτως σωστή, αφού όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα στο να κλείσει και να πιέσει τους Κβιστ και Κλάνουτεμιρ και συνεπώς βάζοντας παίκτες ψηλότερα στο γήπεδο προκειμένου να απασχολούν τα δυο αμυντικά χαφ της Κοπεγχάγης, ο Παναθηναϊκός κατάφερνε να αμύνεται καλύτερα στο κέντρο του γηπέδου.

Το παιχνίδι άνοιξε και ο Παναθηναϊκός είχε τέσσερις μεσοεπιθετικούς σε καλή θέση για να υποστηρίξουν τον Σισέ. Παρά ταύτα υπήρχε μικρή αλλαγή στο τέμπο, ίσως επειδή δεν διακυβεύονταν πολλά στην αναμέτρηση και έτσι η Κοπεγχάγη συνέχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο. Το δεύτερο γκολ, το οποίο προήλθε από πέναλτι που έκανε ο Σπυρόπουλος στον Γκρόνκιερ και εκτέλεσε εύστοχα ο δεύτερος, έληξε ουσιαστικά το παιχνίδι.

Ο Λέτο και ο Λουίς Γκαρσία εναλλάσσονταν στα αριστερά, κάτι που κάποιες στιγμές έφερνε έλλειψη αμυντικής κάλυψης από τη συγκεκριμένη πτέρυγα, με το δεξί μπακ της Κοπεγχάγης, τον Ζντένεκ Πόσπεχ να εκμεταλλεύεται αυτά τα κενά και να εφορμεί στην επίθεση, προσθέτοντας μερικά μακρινά σουτ στο ενεργητικό του.

Τα υπόλοιπα τέρματα της αναμέτρησης ήταν απλά λάθη σε στημένες φάσεις. Αρχικά ο Σισέ ολοκλήρωσε μια κακή βραδιά κάνοντας μια κεφαλιά σε κόρνερ των γηπεδούχων που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάφας και στη συνέχεια ο Καντέ είδε το όνομά του να γράφεται στον πίνακα τον σκόρερ στο τέλος της αναμέτρησης. Ήταν μια βραδιά που ο Παναθηναϊκός θα ξεχάσει γρήγορα, τη στιγμή που η Κοπεγχάγη έγινε η πρώτη ομάδα από τη Δανία που κατάφερε να περάσει στη νοκ άουτ φάση του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός παραχώρησε πολλα φάουλ στο αντίπαλο μισό του γηπέδου χάνοντας συχνά την κατοχή της μπάλας.

H πορεία του Παναθηναϊκού στο Champions League

Οι δυο βαθμοί σε έξι αγώνες δίνουν ανάγλυφα την εικόνα, όμως και τα μόλις δυο τέρματα σε αυτό το διάστημα είναι ένα ακόμα χειρότερο ρεκόρ. Μάλιστα αν σκεφτεί κανείς πως το γκολ του Γκοβού στο Καμπ Νου ήρθε στο 20ο λεπτό και του Καντέ στη Δανία ήρθε στο 90', υπήρξε μια περίοδος 520 λεπτών κατά την οποία ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να σκοράρει.

Αυτό είναι ένα σοκαριστικό ρεκόρ αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως οι πράσινοι έχουν ταλαντούχους (παρά τη μεγάλη τους ηλικία) επιθετικούς παίκτες, κάτι που επισημαίνει την έλλειψη δημιουργικότητας στη μεσσαία γραμμή. Όλη η ομάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την αδυναμία να κερδίσει τη μπάλα ψηλά στο γήπεδο. Με το να κάθεσαι συνεχώς οπισθοχωρημένος και να προσπαθείς να κερδίσει τη μπάλα μόνο στο δικό σου ένα τρίτο του γηπέδου, θα έχεις πάντα να διανύσεις 60-70 μέτρα για να φτάσεις στην αντίπαλη ευθεία. Ο Παναθηναϊκός δεν δημιούργησε ούτε ένα γκολ σε έξι παιχνίδια παίζοντας σε ανοιχτό γήπεδο, ή με κάποια οργανωμένη επίθεση. Το γκολ εναντίων της Μπαρτσελόνα ήρθε μετά από ένα μακρινό βολέ, ενώ αυτό του Kαντέ στην Κοπεγχάγη ήρθε από στημένη φάση.

Ο πίνακας με τα κοψίματα δείχνει πως ο Παναθηναϊκός γενικά κέρδισε τη μπάλα περισσότερο στα άκρα.

Είναι δύσκολο για ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό να αγωνίζονται στο Champions League. Από τη στιγμή που έχουν συνηθίσει να κυριαρχούν στις εγχώριες αναμετρήσεις, το να γυρνάνε την τακτική τους σε αμυντική αποκλειστικά για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, σημαίνει πως αναγκάζονται να παίξουν με τρόπο με τον οποίο δεν έχουν εξικοιωθεί και μάλιστα πρέπει να το κάνουν στο υψηλότερο και δυσκολότερο επίπεδο. Η Κοπεγχάγη παίζει καλά αμυντικά, αλλά πρέπει να τονιστεί πως παίζει αρκετά συντηρητικά και στο εγχώριο πρωτάθλημα με τους Κλάουντεμιρ και Κβιστ να παίζουν ιδιαίτερα οπισθοχωρημένοι.

Ίσως το αποφασιστικό για την αποτυχία του Παναθηναϊκού να ήταν φέτος τα πολύ άσχημα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Η ομάδα που ξεκίνησε στο ματς με την Κοπεγχάγη είχε μέσο όρο ηλικίας τα 28.5 χρόνια και ήταν οι νεότεροι από τους πάικτες των πρασίνων που έδειξαν περισσότερη διάθεση και ενέργεια. Μια νέα γενιά παικτών φαίνεται απαραίτητη στον Παναθηναϊκό αν οι πράσινοι θέλουν να ξαναφήσουν το σημάδι τους στο Champions League στο μέλλον.

Πηγή sport24

Read more!

Κομνινάκης: "Τιμή για Ολυμπιακό και Ελλάδα"

Το πρώτο... πιάτο του "8ου αγώνα κατά της φτώχειας" σερβιρίστηκε την Τετάρτη στο "Καραϊσκάκη" με την συνέντευξη Τύπου, όπου ο Σωκράτης Κομνινάκης χαρακτήρισε τιμή, την επιλογή να γίνει αυτός ο αγώνας στην Ελλάδα και με μπροστάρη τον Ολυμπιακό. Κάλεσμα Νικοπολίδη στον κόσμο.

Είναι πολύ μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό που επιλέχθηκε για αυτόν τον αγώνα. Αυτός ο αγώνας να αναδείξει τις κινήσεις φιλανθρωπίας του Ολυμπιακού.

Το παιχνίδι γίνεται σε μια δύσκολη συγκυρία για τον κόσμο και εμείς θέλουμε να αναδείξουμε την έννοια της προσφοράς, προσφέροντας βοήθεια. Το κομμάτι που αναλογεί στον Ολυμπιακό από τα έσοδα θα πάει στον σύλλογο 'Αργώ', αλλά και στα συσσίτια, ενόψει εορτών, της εκκλησίας του Πειραιά για τους άστεγους", δήλωσε ο Σωκράτης Κομνινάκης.

Νικοπολίδης: "Καλούμε τον κόσμο να έρθει"

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Νικοπολίδης ζήτησε από τον κόσμο να δώσει το παρών στο γήπεδο, αφού τα έσοδα θα πάνε για καλό σκοπό: "Καλούμε τον κόσμο να έρθει γιατί είναι σημαντικός ο σκοπός. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από πλευράς θεάματος, αφού εκτός από παίκτες του παγκοσμίου ποδοσφαιρικού στερεώματος, θα εμφανιστούν και πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού των προηγούμενων χρόνων. Μέσα από τους αγώνες καλούμαστε να ανταποδώσουμε προς τον κόσμο που υποφέρει, την αγάπη που λαμβάνουμε".

"Καταπληκτική η προσφορά του Μαρινάκη"

Στην συνέντευξη Τύπου, υπήρχε και εκπρόσωπος του ΟΗΕ, η Αζιαλτε Ποντιέ, η οποία μίλησε με πολύ καλά λόγια για την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη, που έγινε αμέσως αποδεχτεί από Ζιντάν και Ρονάλντο.

"Αποφασίσαμε να γίνει φέτος στην Ελλάδα, αν και είχαμε πολλές προσφορές, όμως η προσφορά του κ. Μαρινάκη ήταν καταπληκτική και ο Ζιντάν με τον Ρονάλντο πάντα ήθελαν να κάνουν κάτι στην Ελλάδα. Η προσφορά του κ. Μαρινάκη τους ενθουσίασε και είπαν αμέσως το 'ναι'.Στην Γαλλία και στην Ισπανία είχαμε επαφές, αλλά έχει γίνει ήδη μία φορά στη Γαλλία και δύο στη Ισπανία. Έτσι, ο Ζιντάν και ο Ρονάλντο σκέφτηκαν ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και είπαν αμέσως το 'ναι' γιατί ήταν και πολύ καλή η προσφορά. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό σε τέτοια ματς. Οι δύο τους έχουν γραφείο στην Ελλάδα και θα έρθουν πολλά αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου", τόνισε η εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

"Ευχαριστούμε τον Μαρινάκη και την ΠΑΕ"

Τέλος, η πρόεδρος του ιδρύματος "Αργώ", δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός που μας συμπεριέλαβε στα ιδρύματα κατά της φτώχειας. Είμαστε ένα ίδρυμα από μητέρες ναυτικών με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε τις μητέρες που ήταν αποκλεισμένες από την εργασία και θέλαμε να κοινωνικοποιήσουμε τα παιδιά μας που έχουν προβλήματα. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με έρευνες το 10% είναι άτομα με ειδικές ανάγκες. Ευχαριστούμε τον κ. Μαρινάκη και την ΠΑΕ για όλα αυτά. Στόχος μας να συνεχίσουμε και να παίρνουμε θάρρος από τη συμπαράσταση του κόσμου. Θέλω να ευχηθώ να μην υπάρχει φτώχεια και να ζήσουμε όλοι καλύτερα".

Πηγή sport24


Read more!

«Μπορεί και να είμαι Ολυμπιακός»!! *ΒΙΝΤΕΟ*

«Λάθος το πέναλτι στον Ντάρκο»! (video)
«Μπορεί και να είμαι Ολυμπιακός», είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο Ηλίας Μαζαράκος, παραδεχόμενος το λάθος του να σφυρίξει πέναλτι σε πτώση του Κοβάσεβιτς στην αναμέτρηση της σεζόν 2007-08 με τον Άρη!«Δεν ήταν πέναλτι αυτό που σφύριξα, έκανα λάθος», δήλωσε ο γνωστός διαιτητής αναφερόμενος στη «βουτιά» του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στον αγώνα των Ερυθρολεύκων με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο Καραϊσκάκη, που τελείωσε 1-0 υπέρ των γηπεδούχων με αυτό το πέναλτι.

Ο Ηλίας Μαζαράκος είχε καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της εφημερίδας ΜΕΤΡΟΣΠΟΡΤ για δημοσίευμα στο οποίο υπήρχε φωτογραφία του με κόκκινο σαρίκι του Ολυμπιακού και για αυτά που έγραφε η εφημερίδα σχετικά με την τότε διαιτησία του: «Εφόσον είσαι φίλος του Ολυμπιακού, θα έπρεπε να δηλώσεις κώλυμα από τους αγώνες της αγαπημένης σου ομάδας, έστω και σε νεαρή ηλικία».

Μάλιστα, σε ερώτηση του ποινικολόγου Δημήτρη Τσάκου για το αν είναι Ολυμπιακός, απάντησε «μπορεί και να είμαι…», αφήνοντας άναυδους όλους τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η δικαστής, που φαινόταν να μη γνωρίζει πολλά για τα του ποδοσφαίρου αναρωτήθηκε «Τι σημαίνει μπορεί να είστε Ολυμπιακός; Είστε ή δεν είστε;». Ο Μαζαράκος απάντησε: «Μπορεί και να είμαι, μπορεί και να μην είμαι» και η δικαστής εξερράγη: «Είναι σοβαρά πράγματα να τα λέτε αυτά ενώπιον του δικαστηρίου;»

Σε παρασκηνιακή στήλη της εφημερίδας είχε αναφερθεί τότε ότι ο Μαζαράκος διάβαζε σε σεμινάριο διαιτητών στο Καρπενήσι Φως και Πρωταθλητή, πράγμα που ο διαιτητής δεν αρνήθηκε, χωρίς αυτό φυσικά να αποτελεί και τεκμήριο... ενοχής για τα ολυμπιακά του αισθήματα.

Η πλευρά του Μαζαράκου υποστήριξε μάλιστα ότι η τοποθέτηση της εφημερίδας έπαιξε ρόλο στη διαγραφή του διαιτητή από τους πίνακες, καθώς «ήρθε ο Πατέρας στη Σούπερ Λίγκα και αμέσως τον έβγαλαν διότι ήταν χαρακτηρισμένος Ολυμπιακός».

Ο εισαγγελέας στη δική του ετυμηγορία κατέληξε ότι «αποδεικνύεται ότι ο κύριος Μαζαράκος είναι όχι απλά Ολυμπιακός, αλλά βαμμένος Ολυμπιακός» κι έτσι πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων.

Τελικά έπειτα από διαδικασία 4 ωρών το δικαστήριο αθώωσε τους εκδότες, τον διευθυντή και τους δημοσιογράφους της εφημερίδας. Εκκρεμεί στο αστικό δικαστήριο η απόφαση για την πρωτόδικη ποινή που είχε επιδικάσει στον Μαζαράκο ποσό 20.000 ευρώ, ωστόσο μετά την απόφαση της Δευτέρας, όλα δείχνουν ότι και αυτή θα μπει στο αρχείο...

http://www.youtube.com/watch?v=ju9kcop8zTM&feature=player_embedded

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Οπλίζει ο «τρομοκράτης»

Οπλίζει ο «τρομοκράτης»
Στις προπονήσεις της ΑΕΚ επανήλθε το πρωί της Τετάρτης ο Ραφίκ Τζεμπούρ και είναι πολύ πιθανό να είναι έτοιμος στο ματς με τη Ζενίτ. Καλά στοιχεία από τον Λουσέν! Παρ' όλα αυτά ο Γαλλοαλγερινός θεωρείται απίθανο να προλάβει την αναμέτρηση με τη Λάρισα στο πρωτάθλημα, ωστόσο ο Μανόλο Χιμένεθ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τον έχει στη διάθεσή του για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην ομάδα της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Σεμπάστιαν Σάχα ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης και φυσιοθεραπεία, ενώ ο Λεονάρντο έκανε ατομικό και φυσιοθεραπεία. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά, ενώ στο πρόγραμμα συμμετείχε και ο υπό δοκιμή Γάλλος μέσος Πίτερ Λουσέν. Η προπόνηση της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη για τις 10.30.

Καλά στοιχεία από τον Λουσέν

Την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ έκανε ο Πέτερ Λουσέν και έδειξε καλά στοιχεία, καθώς φάνηκε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για τεχνίτη ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, καθοριστικά συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν ακόμη, καθώς η προπόνηση έγινε σε χαλαρό ρυθμό και πρέπει να εξακριβωθεί για τον Γάλλο πώς είναι ιατρικά αλλά και από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Πού έχεις καταντήσει, ρε Παναθηναϊκέ...»

«Πού έχεις καταντήσει, ρε Παναθηναϊκέ...»
Ο Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει στο katimagiko.gr και σχολιάζει την άθλια εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Champions League, ενώ κατακρίνει και τους δημοσιογράφους που παρουσίαζαν το Τριφύλλι... υπερηχητικό! «Είναι η μεγαλύτερη κατάντια για μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων αυτό που έχει πάθει ο Παναθηναϊκός φέτος! Είναι κατάντια για τους δημοσιογράφους που παρουσίαζαν το καλοκαίρι αυτό το ρόστερ του Παναθηναϊκού ως το καλύτερο όλων των εποχών! Μάθετε μπαλίτσα επιτέλους.
Φωνάζω από πέρσι για το υλικό του Παναθηναϊκού ότι είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και ότι πέρσι ήταν εξωφρενικά άθλιος ο Ολυμπιακός, γι’ αυτό πήρε άνετα το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός - συν το ότι είχε καλή φυσική κατάσταση. Πώς κατάντησε έτσι ο Παναθηναϊκός που στεκόταν πάντα αξιοπρεπώς στην Ευρώπη; Εδώ μιλάμε για διασυρμούς συνεχόμενους. Πάλι τα σέντερ μπακ κουτουλάγανε. Η όλη εμφάνιση ήταν μια συνέχεια του αγώνος με τον Πανσερραϊκό.
Δραματική κατάσταση, δεν είναι Παναθηναϊκός αυτός. Δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Από θέμα τακτικής, από θέμα ταχύτητας, από θέμα ατομικών ικανοτήτων παικτών, από θέμα φυσικής κατάστασης, παίκτες ξεζουμισμένοι. Σκέφτεσαι και λες «δηλαδή τι θέλει αυτή η ομάδα, 10 μεταγραφές»; Έχω πει ότι χρειάζεται γενική ανακατασκευή.
Και τον προπονητή δεν τον βλέπω φρέσκο. Κουρασμένο τον βλέπω… Ξέρετε, η ηλικία δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρόνια, αλλά και με την ψυχή. Αλλοπρόσαλλες αλλαγές, τον Χριστοδουλόπουλο γιατί τον έβγαλε τόσο νωρίς, τι μπορείς να περιμένεις με Μαρίνο έξω δεξιά κλπ.», τονίζει χαρακτηριστικά ο πολύπειρος τεχνικός στην «ερυθρόλευκη» ιστοσελίδα.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο katimagiko.gr!
Read more!

Λεονάρντο ο αντι-Μπενίτεθ

Λεονάρντο ο αντι-Μπενίτεθ
Η ήττα της Ίντερ από τη Βέρντερ Βρέμης την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ θα επιφέρει την απομάκρυνση του Ράφα Μπενίτεθ από τον πάγκο των «νερατζούρι», με τον Λεονάρντο να βρίσκεται προ των πυλών. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Βραζιλιάνος προπονητής θα είναι ο αντικαταστάτης του Ισπανού, καθώς το ποτήρι φαίνεται να ξεχείλισε για τον τελευταίο μετά τη νέα ήττα και την κακή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του.

Συγκεκριμένα, το FCinter1908.it αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη μέχρι τώρα απόδοση της ομάδας και βρίσκεται σε συζητήσεις με τον άλλοτε προπονητή της Μίλαν, Λεονάρντο για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Tσάβι για «Χρυσή Μπάλα»


Ο Τσάβι πρέπει πάρει την «Χρυσή Μπάλα» για το 2010 σύμφωνα με τους αναγνώστες του gazzetta.gr που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς. Ο Τσάβι προτιμήθηκε από την πλειοψηφία των 5134 αναγνωστών του gazzetta.gr που απάντησαν στην ψηφοφορία για τον κορυφαίο της χρονιάς. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα συγκέντρωσε το 48% των προτιμήσεων, έναντι του 34% που πήρε ο Μέσι αλλά και του 17% που πήρε ο άλλος συμπαίκτης του στους «μπλαουγκράνα», ο Ινιέστα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Τσάβι πήρε την πρώτη θέση και στην αντίστοιχη και στο αντίστοιχο δημοψήφισμα της Marca.

Πηγή gazzetta Read more!

Kαλεί για απαντήσεις ο Downing

Στη 16η θέση έχει κατρακυλήσει η Aston Villa του Gerard Houllier, μετά και την ήττα της περασμένης Δευτέρας στο Anfield από τη Liverpool. Οι Villans ηττήθηκαν με 3-0, πραγματοποιώντας μια πολύ άσχημη εμφάνιση. Πλέον η ομάδα των Midlands, βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και το μόνο που επιζητούν άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας είναι η άμεση αγωνιστική ανάκαμψη.

Αυτό ακριβώς θέλησε να τονίσει και ο Stewart Downing, με δηλώσεις του σε μερίδα του αγγλικού Τύπου, καλώντας τους συμπαίκτες του να δείξουν το απαραίτητο σθένος ώστε να βγάλουν την Villa από αυτό το αγωνιστικό τέλμα.

" Πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα. Πρέπει να παλεύουμε περισσότερο τα παιχνίδια μας. Εχουμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι το Σάββαο και πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Δεν παλέψαμε (κόντρα στη Liverpool) και πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε να αμυνόμαστε καλύτερα. Είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να βελτιωθούμε. Αν επιστρέψουν κάποιοι παίκτες και αρχίσουμε να μαζεύουμε κάποιους βαθμούς θα είμαστε εντάξει", ήταν, μεταξύ άλλων τα λόγια του Downing. 

H Villa πρόκειται να αντιμετωπίσει τη West Bromwich στο derby του Birmingham το ερχόμενο Σάββατο, με σκοπό τη νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές στην Premier League.

Πηγή english football Read more!

Οι χούλιγκαν τον αφήνουν πάλι μόνο!

Οι χούλιγκαν τον αφήνουν πάλι μόνο!
Eρμαιο των χούλιγκαν για μία ακόμη φορά γίνεται ο Παναθηναϊκός που απειλείται με ποινή δύο αγωνιστικών, μετά και την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα για τα επεισόδια με τον Πανσερραϊκό. Δίωξη άσκησε σε βάρος του Παναθηναϊκού ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Οι «πράσινοι» που είναι υπότροποι απειλούνται με ποινή δύο αγωνιστικών και εάν εκδικασθεί άμεσα η υπόθεση, τότε θα παίξουν χωρίς κόσμο, στα ματς πρωταθλήματος με Ολυμπιακό Βόλου και Κυπέλλου με Τρίκαλα.

Η δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Εγκαλείται πειθαρχικά, διότι στην Αθήνα, στις 4-12-2010, φίλαθλοί της δημιούργησαν στον εν γένει χώρο του γηπέδου Ο.Α.Κ.Α. ευρείας κλίμακας επεισόδια, για την καταστολή των οποίων αναγκάστηκε η Αστυνομική Αρχή να πάρει επιχειρησιακά μέτρα πέραν των ήδη ληφθέντων και ανακοινωθέντων στις ΠΑΕ κατά τις συσκέψεις ασφαλείας συνήθων αστυνομικών μέτρων και από τα οποία επεισόδια προκλήθηκαν σωματικές βλάβες σε πρόσωπα, από τις οποίες η μια σοβαρή και προξενήθηκαν εκτεταμένες φθορές ξένης περιουσίας»

Πηγή gazzetta
Read more!

Πρόταση της Ρεάλ στη Ρεν για τον Μβίλα


Το νέο μεγάλο ταλέντο του γαλλικού ποδοσφαίρου, Γιαν Μβίλα, θέλει να εντάξει στο δυναμικό της η Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής εφημερίδας «AS», η ομάδα της Μαδρίτης κατέθεσε ήδη πρόταση 15 εκατ. ευρώ στη Ρεν για να πάρει τα δικαιώματα του νεαρού αμυντικού μέσου, ο οποίος ήταν η αποκάλυψη της περασμένης σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα. 


Πηγή in.gr Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...