ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Τράβηγμα ο Νίνης


Για τα καλά έχει εγκατασταθεί στην Παιανία η ατυχία... Δεν πρόλαβε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο Σωτήρης Νίνης, και έβγαλε πρόβλημα στην προπόνηση της Τρίτης και χάνει σίγουρα το παιχνίδι με τη Ρούμπιν Καζάν. Ο νεαρός μέσος αισθάνθηκε ένα τσίμπημα στο δεξί του πόδι, στον τετρακέφαλο, όταν επιχείρησε να σουτάρει και αποχώρησε από το πρόγραμμα.
Άμεσα ο Νίνης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Παιανίας, όπου έκανε υπέρηχο για να γίνει μια πρώτη εκτίμηση του προβλήματος του. Σε πρώτη φάση, το ιατρικό επιτελείο εμφανίζεται καθησυχαστικό και θεωρεί ότι ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει πολλές πιθανότητες να προλάβει το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ. Πάντως το πρωί της Τετάρτης θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, ώστε να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς. Read more!

«Καλύτερος του Μέσι ο Παστόρε»

«Καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος παίκτης από τον Μέσι», είναι ο μεσοεπιθετικός της Παλέρμο Χαβιέ Παστόρε σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ροζανέρι, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι.
«Ο Παστόρε είναι μοναδικός, πιστεύω ότι είναι καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής από τον Μέσι, και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα κάποια στιγμή», ήταν τα λόγια του αφεντικού του κλαμπ της Σικελίας, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο υποστήριξε προηγούμενη δήλωσή του, με την οποία είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να πουλήσει τον 22χρονο Αργεντινό ούτε με 60 εκατ. ευρώ.

Ο πρώην άσος της Ουρακάν έχει τραβήξει τα βλέμματα μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης και ο τεχνικός διευθυντής της Παλέρμο, Βάλτερ Σαμπατίνι, δήλωσε σχετικά: «Η πρόθεσή μας είναι να κρατήσουμε τον Παστόρε στην ομάδα μας και ο πρόεδρός μας δεν τον πουλάει ούτε με 60 εκατ. ευρώ. Ξέρουμε ότι υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται γι' αυτόν, καθώς βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και είναι ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης».
Read more!

Kαι Χόντα θέλουν οι «Ρεντς»

Kαι Χόντα θέλουν οι «Ρεντς»
Η Λίβερπουλ είναι βέβαιο ότι θα ενισχυθεί μεταγραφικά τον Ιανουάριο και ήδη στην Αγγλία τα πρώτα ονόματα έχουν έρθει στην επιφάνεια με τους Κερζακόφ και Χόντα να βρίσκονται στο προσκήνιο.
Η πολύ άσχημη πορεία των «Κόκκινων» μέχρι στιγμής από τη μία και η αλλαγή της ιδιοκτησίας από την άλλη έχουν κάνει τον τεχνικό της ομάδας, Ράιαν Χίντγκσον, να ψάχνει τους κατάλληλους παίκτες που θα βοηθήσουν στην αγωνιστική ανάκαμψη της Λίβερπουλ και ήδη οι πρώτες σκέψεις του Βρετανού τεχνικού έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Δημοσιεύματα από την Αγγλία κάνουν λόγο για πρόταση ύψους 8 εκατ ευρώ για την απόκτηση του πιο φορμαρισμένου αυτή την εποχή Ρώσου παίκτη, του Αλεξάντρ Κερζακόφ, στην αντίπαλο της ΑΕΚ στο Europa League Ζενίτ.

Ο άλλος παίκτης που φαίνεται ότι απασχολεί σοβαρά της Λίβερπουλ δεν είναι άλλος από τον Κεϊσούκε Χόντα, ο οποίος με τις εμφανίσεις του στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιαπωνία ανέβασε κατά πολύ τις μετοχές του, οι οποίες πάντως δεν ήταν ούτε και πριν τόσο... χαμηλές όσο θα ήθελαν στο Νησί, καθώς η ΤΣΣΚΑ στην οποία ανήκει ο παίκτης δαπάνησε περίπου 7,5 εκατ ευρώ για την απόκτησή του...

Έτσι, οι Ρώσοι τον αποτιμούν γύρω στα 15 εκατ ευρώ, ποσό που εισέπραξαν και από τη Γιουβέντους για την παραχώρηση του Μίλος Κράσιτς. Και όλα αυτά ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος του μεταγραφικού μπάτζετ που αναμένεται να έχει στα χέρια του για την επόμενη μεταγραφική περίοδο ο Χόντγκσον... Read more!

Χωρίς «Λύμπε» και στην Άντερλεχτ

Με αρκετά σημαντικά προβλήματα ταξιδεύει αύριο το πρωί (10.00) η ΑΕΚ για τις Βρυξέλλες, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Μανόλο Χιμένεθ ανακοίνωσε την αποστολή του αγώνα από την οποία απουσιάζουν οι Λυμπερόπουλος, Πατσατζόγλου, Γεωργέας, όπως και ο Σάνελ Γιάχιτς. Ο τελευταίος υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο και η διάγνωση έδειξε ότι έχει υποστεί κάκωση πελματιαίας απονεύρωσης. Ο ποδοσφαιριστής ξεκίνησε σήμερα θεραπεία και θα μείνει για τρεις εβδομάδες εκτός προπονήσεων. Το γεγονός αυτό κάνει δύσκολη την επιλογή του προπονητή για τη θέση του δεξιού μπακ, δεδομένου ότι απουσιάζει και ο Νασούτι λόγω τιμωρίας (είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα στο ματς με τη Ζενίτ).
Εν τω μεταξύ ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο έκαναν και σήμερα ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Νίκος Γεωργέας, ενώ ο Χρήστος Πατσατζόγλου συνεχίζει τη φαρμακευτική αγωγή λόγω της ιγμορίτιδας που τον ταλαιπωρεί. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά.
Η αποστολή: Σάχα, Αραμπατζής, Μανωλάς, Δέλλας, Αργυρίου, Καράμπελας, Νταντόμο, Λαγός, Καλαμιώτης, Μπερνς, Γκέντσογλου, Μάκος, Ντιόπ, Καφές, Λεονάρντο, Σκόκο, Έντερ, Τζιμπούρ, Μπλάνκο.(Εκτός αποστολή είναι φυσικά και ο Γκερέιρο ο οποίος δεν έχει δηλωθεί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια) Read more!

Μουρίνιο: Ας βάλουν όποιον θέλουν αλλά όχι τον Ιντσάγκι!


Τον 37χρονο Φίλιπο Ιντσάγκι θεωρεί ως την μεγαλύτερη απειλή για την Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζοσέ Μουρίνιο, ενόψει της επίσκεψης της Μίλαν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Στην συνέντευξη Τύπου πριν από το μεγάλο ματς της Μαδρίτης, ο Πορτογάλος αποκρίθηκε σε ένα σχόλιο του Αλέγκρι σε ιταλικές εφημερίδες, με το οποίο προειδοποιούσε πως οι «ροσονέρι» ίσως παίξουν με 6 επιθετικούς απέναντι στην «βασίλισσα», θέλοντας να δείξει πως δεν υπάρχει φόβος.

«Σε ότι με αφορά, μπορούν να παρατάξουν και δέκα επιθετικούς αρκεί να μην βάλουν τον Ιντσάγκι, τότε τα πράγματα θα μπλέξουν για μας», απάντησε ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο «special one» είχε κέφια και δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω. Μάλιστα, όταν αναφέρθηκε στον Κακά θυμήθηκε και τις ευχαριστίες του Γκαλιάνι προς τον Φλορεντίνο Πέρεθ για το πήρε τον Μουρίνιο από την Ίντερ και άνοιξε τον δρόμο για την ομάδα του στην Serie A.

«Ο Κακά θα κάνει την διαφορά για την Ρεάλ Μαδρίτης. Θα είναι η αγορά του Ιανουαρίου για μας χωρίς κόστος και θα είναι καθοριστικός. Θα πω ευχαριστώ, με τον τρόπο που το είπε ο Γκαλιάνι στον πρόεδρο μου. Ευχαριστώ που μας τον φέρατε στην Μαδρίτη».

Από την συζήτηση, δεν έλειψε και η αναφορά στο όνομα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για τον οποίο ο Μουρίνιο θεωρεί πως δεν τον κατάλαβαν στην Ισπανία. «Παίζουμε εναντίον μιας ομάδας και όχι ενός παίκτη, αλλά με τον Ιμπραΐμοβιτς είναι διαφορετικά. Τον ξέρω και τον ξέρουν και στην Ιταλία. Στην Ισπανία δεν τον έμαθαν, δεν ήταν χαρούμενος, δεν είχε αυτοεκτίμηση, δεν είχε αυτοπεποίθηση». Επιπλέον του ευχήθηκε να είναι ευτυχισμένος στο Μιλάνο αλλά ευχήθηκε ακόμα πως το πρωτάθλημα θα πάει στην παλιά αγάπη του, την Ίντερ.

Read more!

Λαδάκης: «Δεν φοβόμαστε κανένα παιχνίδι». «Πάρτε παράδειγμα τον Φετφατζίδη»


Ικανοποιημένος από την ως τώρα πορεία του Αστέρα στο πρωτάθλημα εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» ο Αντώνης Λαδάκης.Ο έμπειρος άσος υπογράμμισε πως η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα της Τρίπολης είναι προϊόν σωστής δουλείας, ενώ αναφερόμενος στους πολλούς νεαρούς Έλληνες στο ρόστερ των Αρκάδων τόνισε πως ο κόσμος διψάει να βλέπει Έλληνες ποδοσφαιριστές και έφερε ως παράδειγμα τον Γιάννη Φετφατζίδη.

Αναλυτικά:

Για το ξεκίνημα του Αστέρα στο πρωτάθλημα:
«Σύμφωνα με την δουλειά που έχουμε κάνει είναι φυσιολογική εξέλιξη η θέση μας στη βαθμολογία. Για να βρισκόμαστε εδώ το πιστεύαμε. Αλλιώς δεν θα το είχαμε πετύχει. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν φοβόμαστε κανένα παιχνίδι. Εκτός παίζουμε πολύ καλά κάτι που σημαίνει πολλά».

Για την παρουσία αρκετών Ελλήνων και δη νεαρών στο ρόστερ του Αστέρα:
«Υπάρχει καλύτερη επικοινωνία. Γίνεται προσπάθεια προώθησης ελληνόπουλων στην πρώτη ομάδα. Σιγά σιγά τους δίνονται ευκαιρίες. Πρέπει να τις αρπάξουν για να καθιερωθούν. Για να βοηθήσουν τον Αστέρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κόσμος διψάει να βλέπει Έλληνες ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται. Πάρτε παράδειγμα τον Φετφατζίδη του Ολυμπιακού ή τον Φορτούνη σ’ εμάς».
Για τη συνέχεια:
«Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε γιατί έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Σε παιχνίδια όπως εκείνο κόντρα στον Ηρακλή που ακολουθεί, δεν επιτρέπεται να χάσουμε βαθμούς. Για να τα πάμε καλά, πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά το κεφάλι, να συνεχίσουμε τη δουλειά και να είμαστε σταθεροί».
Για τους προσωπικούς του στόχους:
«Πρώτα απ’ όλα θέλω να είμαι υγιής. Θεωρώ τον εαυτό μου έναν απλό εργάτη της ομάδας, που δίνει τα πάντα κάθε φορά για να κερδίζει η ομάδα του. Αυτός είναι ο στόχος μου. Εξάλλου είναι να δύσκολο να διακριθεί ένας αμυντικός χαφ…». Read more!

Αυτούς είδε! Ποιους νεαρούς ξεχώρισε από τη Βιγιαρεάλ Β’ ο Ντάρκο. Αρέσει κι ο Μπράβο


Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς αναμένεται να ενημερώσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε για τους παίκτες που «τσέκαρε» στην Ισπανία.

Ο Σέρβος το Σάββατο το απόγευμα παρακολούθησε την αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ Β’ κόντρα στη Θέλτα για τη Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Ντάρκο παρακολούθησε δύο νεαρούς παίκτες που έπαιξαν στη βασική ενδεκάδα της Βιγιαρεάλ Β’, αλλά και έναν ακόμα που πέρασε ως αλλαγή.

Τα πιτσιρίκια της Βιγιαρεάλ

Πρώτος είναι ο Μάρκος Γκιγιόν. Ο 21χρονος μέσος, ο οποίος την περυσινή σεζόν είχε παίξει στο Βαλένθια – Βιγιαρεάλ (3-2) όταν ήταν στον πάγκο του «κίτρινου υποβρύχιο», ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Πρόκειται για μέσο που αγωνίζεται στον άξονα και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2013.

Δεύτερος είναι ο Ιάγκο Φόλκε, ο οποίος είναι δανεικός από τη Γιουβέντους στη δεύτερη ομάδα της Βιγιαρέαλ για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Έχει βγει από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και πέρυσι έπαιξε δανεικός στην Μπάρι. Μάλιστα, στην αναμέτρηση που παρακολούθησε ο Κοβάσεβιτς ο Φόλκε σκόραρε!

Ο τρίτος είναι ο 20χρονος Βραζιλιάνος, Τιάγκο Ντούτρα, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην Μακάμπι Χάιφα και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος.

Μπράβο για πορτιέρο

Από εκεί και πέρα, την Κυριακή ο Κοβάσεβιτς παρακολούθησε και τον αγώνα της Λεβάντε με την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Σέρβος φαίνεται να «τσέκαρε» απ’ αυτόν τον αγώνα τον τερματοφύλακα της Σοσιεδάδ, Μπράβο, ο οποίος κοστολογείται στα 3 εκ. ευρώ και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015. Read more!

«Βλέπουν το σχέδιο θετικά»


ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ। «ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ», ΕΙΠΕ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ.

Με τον υφυπουργού περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, Θάνο Μωραϊτη, για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα είπε σήμερα το μεσημέρι ο Σταύρος Αδαμίδης.

Παρόντες στην κουβέντα ήταν οι εκπρόσωποι της Ερασιτεχνικής (Xατζηχρήστος και Τόγελος), ο αρχιτέκτονας, Στέλιος Αγιοστρατίτης, αλλά και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βούρος.

Όλοι οι φορείς τα είπαν σε καλό κίμα για περίπου μία ώρα και μετά το τέλος της συνάντησης ο Σταύρος Αδαμίδης, δήλωσε:

«Καταθέσαμε μία συγκεκριμένη πρόταση. Πλέον περιμένουμε την απάντηση της πολιτείας και πολύ σύντομα θα ξέρουμε που βαδίζουμε. Μέσα σε ένα μήνα θεωρούμε ότι θα έχουμε την απάντηση της πολιτεία. Βλέπουν το σχέδιο πολύ θετικά. Πολύ σύντομα θα έχουμε απάντηση. Παρουσιάσαμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για πρώτη φορά», τόνισε. Read more!

Συμφωνία Ολυμπιακού με WWW


Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της χορηγικής της συνεργασίας με την εταιρεία «Διαδικτυακή Μεταφορική» (WWW), η οποία και θα αποτελέσει «Επίσημο Υποστηρικτή» της ομάδας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Η «Διαδικτυακή Μεταφορική WWW» δραστηριοποιείται στους τομείς των logistics, των μεταφορών και της ολοκληρωμένης φύλαξης εταιρικών αρχείων κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία υπάρχει η διεύθυνση: www.worldwidewheel.gr. Read more!

«Το λάθος δεν συγχωρείται»


Ο Νίκος Νιόπλιας στάθηκε στη σημασία που έχει για τον Παναθηναϊκό η μονομαχία με τη Ρουμπίν, ενώ ξεκαθάρισε πως «είναι τόσο κρίσιμο παιχνίδι, που δεν επιτρέπονται οι αλλαγές». Βύντρα: «Θέλουμε τη νίκη και θα την πάρουμε».Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Tύπου ο τεχνικός του «τριφυλλιού»:

Είναι τελικός το αυριανό ματς;

Δεν μπορούμε να λέμε για τελικούς. Είναι σημαντικό όπως κάθε ματς, είτε έχεις περάσει είτε έχεις αποκλειστεί είτε θες να πας στον επόμενο γύρο. Όταν παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο, όπως είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, που μπορεί να συγκριθεί με το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν παύει να είναι σημαντικό. Πόσo μάλλον τώρα που χρειαζόμαστε και τη νίκη.

Τι άλλαξε στην ομάδα από την ήττα κόντρα στην Κοπεγχάγη;


Τα αποτελέσματα ήταν καλά. Θέλαμε τις νίκες και τις πήραμε. Και με καλές εμφανίσεις. Αν το δούμε γενικά κάναμε βήματα προόδου. Μιλάμε για διαφορετικά επίπεδα ποδοσφαίρου, όμως. Άλλο το πρωτάθλημα, άλλο το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός και σε τι κατάσταση είναι η Ρουμπίν;

Είναι καλή ομάδα. Δύσκολη. Τα τελευταία χρόνια είναι ανερχόμενη δύναμη. Θέλουν να αναδειχθούν. Είναι σε καλό επίπεδο. Έχω την εντύπωση ότι θα δώσουν βάση στο Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί το πρωτάθλημα είναι υπόθεση της Ζενίτ.

Μοιάζει το ματς με αυτό της Κοπεγχάγης και τι πρέπει να αποφύγει ο Παναθηναϊκός


Καλύτερη απόδοση πρέπει να έχουμε σίγουρα. Όσο λιγότερα λάθη τόσο το καλύτερο. Το λάθος δεν συγχωρείται εύκολα σε αυτά τα παιχνίδια.

Έχετε στείλει άνθρωπο στη Ρούμπιν για να τη δει από κοντά;

Όχι. Μόνο από dvd. Έχουμε εικόνα από το ρωσικό ποδόσφαιρο και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ζωντανά δεν την έχουμε δει, αλλά έχουμε κανάλι που δείχνει το ρωσικό πρωτάθλημα.

Ακολουθεί το ματς με την ΑΕΚ. Σκέφτεστε να αλλάξετε κάποια πρόσωπα στο κέντρο; Να ξεκουράσετε παίκτες;

Τι να ξεκουράσουμε; Δεν νομίζω. Πρώτα τη Ρούμπιν κοιτάμε. Σίγουρα, είναι παίκτες που παίζουν συνεχώς. Είναι η κρισιμότητα του αγώνα τέτοια, που δεν μας επιτρέπει αλλαγές. Έχουμε και πολλά προβλήματα. Είναι σημαντικά και έτσι μικραίνουν και οι επιλογές πάρα πολύ.

Μπορεί ο Νίνης να βοηθήσει;

Μπορεί. Χθες μπήκε για πρώτη φορά. Κάθε μέρα είναι και καλύτερα. Το καλό είναι ότι δεν έχουμε πρόβλημα υποτροπής. Αν αντέχει τον πόνο... Είναι θέμα ημερών. Κάθε μέρα και καλύτερα. Την Κυριακή θα είναι έτοιμος.

Ο Γκοβού έχει πρόβλημα;


Ναι. Δεν θα μπορέσει να παίξει.

Παίζουν οι Γάλλοι καλά;

Ναι. Παίζουν καλά και περιμένουμε περισσότερα. Είχαμε δύο πέρυσι (σ.σ Σισέ, Καντέ που αν και από το Μάλι έχει γαλλικό διαβατήριο) και είμαστε ευχαριστημένοι. Περιμένουμε και τους άλλους τρεις που ήρθαν φέτος.



Βύντρα: «Μόνο νίκη»

Τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Λουκάς Βύντρα. Ο διεθνής μπακ που έκανε... παπάδες κόντρα στον ΠΑΟΚ και ετοιμάζεται για τους Ρώσους, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν θα έχουμε πίεση εξαιτίας της ήττας από την Κοπεγχάγη. Και να την κερδίζαμε την Κοπεγχάγη θα θέλαμε νίκη και αύριο. Θέλουμε τη νίκη, είναι στόχος μας και πιστεύω ότι θα τον υλοποιήσουμε.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε καλά. Να είμαστε βελτιωμένοι. Ξέρουμε ότι η Ρουμπίν έχει καλό σύνολο και καλές μονάδες. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.

Πρέπει να προσέξουμε όλη την ομάδα. Αν είμαστε μέσα στο γήπεδο ομάδα όπως πέρυσι, θα είμαστε πολύ καλά.

Ο Σισέ είπε ότι αν νικήσουμε ελπίζουμε, αμά χάσουμε τελειώσαμε. Συμφωνείς;

Όχι, δεν συμφωνώ. Αν χάσουμε θα έχουμε πολύ δύσκολη συνέχεια, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Δεν σκεφτόμαστε την ήττα, σκεφτόμαστε τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός σκέφτεται να σε φωνάξει για ανανέωση. Σκέφτεσαι να κλείσεις την καριέρα σου στον Παναθηναϊκό;

Δεν το σκέφτομαι από τώρα.

Μπορεί να παίξεις στόπερ αύριο. Σε αγχώνει καθόλου αυτό;

Εμένα ρωτάς; (σ.σ γελάει και κοιτά τον Νιόπλια). Δεν νομίζω να έχω κάποιο πρόβλημα.

Σε εκείνο το σημείο ο Νιόπλιας πήρε τον λόγο και γελώντας είπε: «Πρόβλημα θα είχε αν δεν έπαιζε!» Read more!

Μάρτυρας στο calciopoli ο Ντελ Πιέρο


Στη δίκη για τα «στημένα» παιχνίδια που διεξάγεται στην Ιταλία θα παρευρεθεί ως μάρτυρας ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. «Εγώ μετράω και τα πρωταθλήματα που μας αφαιρέθηκαν», τόνισε.
Στη δίκη για το σκάνδαλο calciopoli που ξέσπασε στην Ιταλία το 2006 και είδε τη Γιουβέντους να υποβιβάζεται στη Serie B, κατηγορούμενος είναι ο πρώην γενικός διευθυντής των Μπιανκονέρι Λουτσιάνο Μότζι.

Όταν ο Ντελ Πιέρο ρωτήθηκε από τον δικηγόρο πόσα πρωταθλήματα έχει κατακτήσει απάντησε: «Εξαρτάται, εγώ μετράω και τα δύο πρωταθλήματα που μας αφαιρέθηκαν. Πιστέυω ότι κάθε ομάδα αξίζει τα πρωταθλήματα που έχει κερδίσει μέσα στο γήπεδο». Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός υποστηρίζει την καμπάνια της Γιουβέντους να αφαιρεθεί από την Ίντερ το πρωτάθλημα του 2006 εξαιτίας της εμπλοκής της στο σκάνδαλο.

*Ο Ντελ Πιέρο είναι ένας από τους πολλούς ποδοσφαιριστές που έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες. Read more!

Στοιχηματικές Προβλέψεις 19/10-21/10


ΤΡΙΤΗ 19/10
115 ΡΕΑΛ ΜΑΡΔΙΤΗΣ-ΜΙΛΑΝ ΟΒΕΡ 1.70
111 ΑΡΣΕΝΑΛ-ΣΑΧΤΑΡ ΟΒΕΡ 1.60
116 ΡΟΜΑ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2-3 ΓΚΟΛ 1.80

ΤΕΤΤΑΡΤΗ 20/10
137 ΛΥΩΝ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΑΣΣΟΣ 1.95
139 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ ΑΣΣΟΣ 1.35
140 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΡΟΥΜΠΙΝ ΑΣΣΟΣ 2.60

ΠΕΜΠΤΗ
148 ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΑΕΚ ΙΣΟΠΑΛΙΑ Ή ΔΙΠΛΟ 1.81
152 ΜΕΤΑΛΙΣΤ-ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ ΔΙΠΛΟ 2.05
156 ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΑΣΣΟΣ 1.60
163 ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΠΑΟΚ ΑΣΣΟΣ 1.30 Read more!

Θέλει Κερζάκοφ η Λίβερπουλ

Θέλει Κερζάκοφ η Λίβερπουλ
Την πρώτη της κίνηση υπό τη νέα διοίκηση ετοιμάζει η Λίβερπουλ, η οποία όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του εξωτερικού, θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον Αλεξάντερ Κερζάκοφ της Ζενίτ.
Οι άνθρωποι των Reds έχουν δει σε πολλά ματς τον Ρώσο πρώην στράικερ της Σεβίλλης και το κλαμπ είναι διατεθειμένο να βγάλει από τα ταμεία του το ποσό των 8 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει η μεταγραφή. Ο 27χρονος άσος έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με τον σύλλογο της Αγίας Πετρούπολης στο πρωτάθλημα και το Europa League αλλά και με την Εθνική Ρωσίας σε όσα ματς έχει δώσει υπό το βλέμμα των scout της Λίβερπουλ, έχοντας πετύχει 11 γκολ στους 8 τελευταίους οκτώ αγώνες.

Ο Κερζάκοφ επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ντιναμό Μόσχας στην οποία αγωνίστηκε την σεζόν 2008-09 σκοράροντας 21 γκολ σε 51 ματς για φορέσει και πάλι τη φανέλα της Ζενίτ έναν χρόνο αργότερα. Αν και στην Primera Division δεν κατάφερε να αφήσει το σημάδι του, έχει δείξει ότι παραμένει ένας εξαιρετικά επικίνδυνος και ικανός επιθετικός. Read more!

Νιόπλιας: "Σημαντικό το ματς, όχι τελικός"

Ο Νίκος Νιόπλιας στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την Ρουμπίν Καζάν... Το παιχνίδι με τη Ρούμπιν Καζάν είναι σημαντικό, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για τελικούς, τόνισε ο Νίκος Νιόπλιας στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την πρωταθλήτρια Ρωσίας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ (Τετάρτη, 21:45).

Ο τεχνικός των "πρασίνων" επισήμανε ακόμη ότι η ομάδα του και ο ίδιος έχουν μελετήσει καλά τον αντίπαλο μέσω dvd, τον οποίο χαρακτήρισε «ανερχόμενη δύναμη στο ρωσικό ποδόσφαιρο», και υπογράμμισε ότι «... πρέπει να έχουμε καλύτερη απόδοση από το ματς με Κοπεγχάγη. Τα λάθη σε αυτό το επίπεδο δεν συγχωρούνται εύκολα».

«Θέλουμε τη νίκη, όπως πάντα σε αυτά τα παιχνίδια», δήλωσε επίσης ο Νιόπλιας, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Τα αποτελέσματα στην Ελλάδα ήταν καλά. Θέλαμε τις νίκες και τις πήραμε. Αν το δούμε θετικά, θα πρέπει να πούμε πως το τελευταίο διάστημα κάναμε βήματα προόδου. Βέβαια μιλάμε για διαφορετικό επίπεδο. Αλλο πράγμα το ελληνικό πρωτάθλημα, άλλο το Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο προπονητής του "τριφυλλιού" τόνισε επίσης ότι το μυαλό των παικτών του είναι στο ματς με τη Ρούμπιν και από την Πέμπτη θα αρχίσουν να σκέφτονται τα ντέρμπι που ακολουθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ αναφορικά με την κατάσταση του τραυματία Σωτήρη Νίνη είπε: «Μπορεί να βοηθήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μόνο χθες χρησιμοποίησε το δεξί πόδι στην προπόνηση, ούτε καν την Κυριακή. Είναι θέμα ημερών, κάθε μέρα θα είναι και καλύτερα. Την Κυριακή θα είναι έτοιμος, το καλό είναι πως σε τέτοιους τραυματισμούς δεν υπάρχει κίνδυνος υποτροπής, όπως σε μία θλάση». Read more!

Αποχωρεί ο Ντεμικέλις


Την πόρτα της εξόδου από την Μπάγερν θα δει τον Ιανουάριο ο Μάρτιν Ντεμικέλις, όπως αναφέρει το Kicker. Απογοητευμένος από τον Φαν Γκάαλ είναι ο Αργεντινός αμυντικός.Πιο κοντά από ποτέ στην αποχώρηση από το Μόναχο είναι ο Μάρτιν Ντεμικέλις, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το Kicker. Ο Αργεντινός έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα της Μπάγερν και πλέον θα επιδιώξει τη μεταγραφή του τον προσεχές Ιανουάριο.

Η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόφαση του Φαν Γκάαλ να τον αφήσει εκτός από την 11άδα με το Ανόβερο. Ο Φαν Μπούιτεν είχε τεθεί εκτός λόγω τραυματισμού, όμως ο Ολλανδός προπονητής της Μπάγερν δεν προτίμησε τον Ντεμικέλις για την άμυνα αλλά τον Ανατόλι Τιμόστσουκ, που είναι χαφ!

Αυτό εξόργισε τον Αργεντινό αμυντικό, ο οποίος ψάχνει την επόμενη ομάδα της καριέρας του. Σύμφωνα με το «TZ», για τον διεθνή άσο ενδιαφέρονται σύλλογοι της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Αργεντινής. Read more!

Στα δικαστήρια ο Λαπόρτα!


Το μεγάλο χρέος της Μπαρτσελόνα βάζει σε μπελάδες τον Ζουάν Λαπόρτα, καθώς όπως αποφάσισε η γενική συνέλευση του συλλόγου, το πρώην διοικητικό συμβούλιο θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο για οικονομικές ατασθαλίες! Η απόφαση πάρθηκε με ψήφους 468 υπέρ και 439, με τον Λαπόρτα να την αμφισβητεί, καθώς υποστηρίζει πως δεν τον άφησαν να παρουσιάσει τη δική του θέση, ενώ τόνισε: «Υποστηρίζω τον ισολογισμό που υπέγραψα εγώ και το διοικητικό μου συμβούλιο. Η διοίκησή μας ήταν άψογη, η σημερινή διοίκηση φταίει για το σημερινό έλλειμμα της Μπαρτσελόνα, καθώς παραποίησε τους ισολογισμούς».

Ο διευθυντής και εκπρόσωπος Τύπου του διοικητικού συμβούλιου της Μπαρτσελόνα απάντησε στον Λαπόρτα λέγοντας πως «η γενική συνέλευση ήταν καθόλα νόμιμη, όπως και η απόφαση που πήραν τα μέλη της».

Από εκει και έπειτα, ο διάδοχος του Λαπόρτα στον προεδρικό θώκο του συλλόγου, Σάντρο Ροσέλ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση, όχι όμως και για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου: «Η απόφαση που ελήφθη στη γενική συνέλευση ήταν η σημαντικότερη στην ιστορία του συλλόγου, αν και δεν μπορεί να είναι κανένας χαρούμενος με αυτή την κατάσταση και προσωπικά νιώθω αρκετά άβολα»

Ο Ροσέλ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Μπαρτσελόνα τον Ιούλιο μετά τη σαρωτική νίκη του στις τελευταίες εκλογές, διέταξε λογιστικό έλεγχο στην ομάδα, ο οποίος φανέρωσε απώλειες μετά φόρων 77,1 εκατομμυρίων ευρώ, σε αντίθεση με τα 11 εκατομμύρια κέρδη που παρουσίασε η προηγούμενη διοίκηση κατά την αποχώρησή της. Read more!

Σερ Άλεξ: «Θα φύγει ο Ρούνεϊ»!


Οι σχέσεις του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τον Γουέιν Ρούνεϊ βρίσκονται στο χειρότερο τους σημείο, με τον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αποκαλύπτει πως ο διεθνής άσος του εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει από την ομάδα!«Είμαι σαστισμένος και απογοητευμένος από αυτό που άκουσα, όπως άλλωστε και ο καθένας στην ομάδα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί θέλει να φύγει», τόνισε ο Φέργκιουσον ο οποίος πάντως δήλωσε πως υπολογίζει τον 24χρονο φορ: «Η πόρτα είναι ανοικτή για τον Ρούνεϊ», ήταν τα λόγια του!

Πλέον, φαίνεται πως το γυαλί δεν κολλάει και μένει να φανεί ποιες ομάδες θα μπουν στον χορό της απόκτησής του! Read more!

Στις 21:00 το ντέρμπι


Η Superleague ανακοίνωσε πως το παχνίδι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός θα διεξαχθεί στις 21:00 (αντί για 20:30) λόγω αγώνα μπάσκετ την ίδια ώρα. Αξιοσημείωτο είναι πως ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα της πρεμιέρας σην Α1 ενώ δεν είναι βέβαιο πως θα γίνουν αναμετρήσεις το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια αποδοχής αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αγώνας A.E.K. –Παναθηναικος , στο πλαίσιο της 7ης Αγωνιστικής της Super League ΟΠΑΠ, θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 στις 21:00 (αντί για τις 20:30), λόγω διεξαγωγής αγώνα μπάσκετ την ίδια μέρα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ».

Read more!

Το ντέρμπι των… ντέρμπι


Το ντέρμπι του 7ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μίλαν σήμερα καθηλώνει (21:45, Mega).

Η μάχη ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μίλαν αποτελεί κατά πολλούς το καλύτερο ποδοσφαιρικό θέαμα και θα μπορούσε άνετα να είναι ο ιδανικός ευρωπαϊκός τελικός. Οι δύο ομάδες στο παρελθόν έχουν συναντηθεί άλλες έξι φορές στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όλες για το Κύπελλο Πρωταθλητριών ή Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «μερένχες» μετρούν συνολικά 4 νίκες, ενώ έχουν από μία ήττα και ισοπαλία. Μάλιστα, η πρώτη εντός έδρας ήττα της «Βασίλισσας», ήρθε την περσινή σεζόν όταν είχε συναντηθεί με την ιταλική ομάδα και πάλι για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ρεάλ είχε προηγηθεί με τον Ραούλ στο 18΄. Η Μίλαν κατάφερε να γυρίσει το ματς με τα γκολ των Πίρλο (63΄) και Πάτο (65'), αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Ντρέντε στο 75΄. Τελικά ο Πάτο στο 87΄ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 3-2. Read more!

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Ήδη το ζήτημα με το εξώδικο του Δαλούκα έχει περάσει πλέον στα χέρια της νομικής υπηρεσίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, όπου και μελετάται, ώστε να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις. Κανένα σχόλιο από τους ανθρώπους της ομάδας. Από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο.

Η νομική υπηρεσία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ εξετάζει το εξώδικο αναλυτικά έτσι ώστε να υπάρξουν οι πρέπουσες κινήσεις στην συνέχεια και να δοθεί η σχετική... απάντηση στον ρέφερι για την κίνησή του εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη. Όπως διευκρινίστηκε πάντως δεν θα υπάρξει κάποιο σχόλιο από την ομάδα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Read more!

Εξώδικο Δαλούκα σε Μαρινάκη!


Με εξώδικη διαμαρτυρία ο διαιτητής Δαλούκας ζητάει από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη, να ανασκευάσει δημόσια τις δηλώσεις εις βάρος του, αλλιώς θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ο Γιώργος Δαλούκας έπραξε τελικά αυτό με το οποίο είχε «απειλήσει» τον Μαρινάκη. Του έστειλε εξώδικο μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Αλέξη Κούγια και του ζητά δημόσια ανασκευή των δηλώσεων που είχε κάνει μετά το ντέρμπι με τον Αρη, με τις οποίες τον είχε κατηγορήσει για το πέναλτι που έδωσε υπέρ του Παναθηναϊκού.

«Δυστυχώς σήμερα διαπράχθηκε ένα καθαρό έγκλημα, εναντίον του ελληνικού ποδοσφαίρου, εναντίον της Ελλάδας», είχε πει μεταξύ άλλων ο Μαρινάκης και τώρα ο Δαλούκας ζητάει δημόσια αποκατάσταση, αλλιώς τον λόγο θα έχουν τα δικαστήρια.

Read more!

Όλα τα... λεφτά για Ρούνεϊ!

Τελικά του πάνε τα γαλάζια  Έτοιμη να σπάσει τα κοντέρ είναι η Μάντσεστερ Σίτι προκειμένου να δει ένα ακόμα αστέρι να φορά τη φανέλα της. Οι «πολίτες» προσφέρουν το ποσό των 100 εκατ. λιρών για τον Γουέιν Ρούνεϊ.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου οι ιθύνοντες της Σίτι θέλουν να εκμεταλλευτούν την επιθυμία του Άγγλου επιθετικού να αποχωρήσει από τη Γιουνάιτεντ και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Οι «πολίτες» είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν στους «κόκκινους διαβόλους» το ποσό των 100 εκατομμυρίων λιρών, ενώ ο ίδιος ο Ρούνεϊ θα αμείβεται με 250 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια που θα τον κάνουν τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στον κόσμο. Read more!

Τζιμπούρ: "Μας έφτιαξε ψυχολογικά ο Χιμένεθ"


Για τη σύνδεση του Μανόλο Χιμένεθ με την αλλαγη αγωνιστικού προσώπου της ομάδας: «Είναι πολύ σημαντικό πως έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω πως ο νέος προπονητής κατάφερε να ξεμπλοκάρει πολλούς παίκτες της ομάδας. Πλέον το ποδόσφαιρο βασίζεται πάρα πολύ στη ψυχολογία. Π.χ ο Βενγκέρ στην Αρσεναλ έχει καταφέρει να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα πολλούς ποδοσφαιριστές της ομάδας του. Το ψυχολογικό ήταν το πρώτο πράγμα με το οποίο ασχολήθηκε ο νέος προπονητής. Αυτά που ακούσαμε μέσα σε έξι μέρες έφεραν το αποτέλεσμα απέναντι στον Αρη».
Τι γίνεται με το συμβόλαιό του: «Απολαμβάνω το γεγονός ότι είμαι στην ΑΕΚ. Αν ο προπονητής θεωρεί ότι με θέλει, τότε πολύ ευχαρίστως».
Για το γεγονός ότι σκοράρει συχνά: «Δεν πιστεύω ότι παίζει όλη η ομάδα για μένα. Απλά τυχαίνει και βρίσκομαι στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή. Δεν σκοράρω μόνο εγώ, σκοράρει και ο Νάτσο, σκοράρουν όλα τα παιδιά. Το μέλλον μου στην ΑΕΚ θα είναι θετικό πιστεύω. Αρχίζουν και βγαίνουν κάποιοι αυτοματισμοί στην ομάδα, πιστεύω ότι στο μέλλον θα παίζουμε ακόμα πιο επιθετικά και αυτό θα βοηθάει και εμένα».
Για το πανηγυρικό κλίμα ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Ένα 4-0 θέλεις να το απολαύσεις όσο περισσότερο γίνεται. Όμως προηγείται ένα δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό». Read more!

Φεύγει από Τουρκία και πάει Λίβερπουλ (;)

Ο προπονητής της Γαλατασαράι, Φρανκ Ράικαρντ, βρίσκεται στα πρόθυρα της απόλυσής του μετά το κακό ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Η απόφαση θα ανακοινωθεί την Τρίτη.


Το διοικητικό συμβούλιο της τουρκικής ομάδας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση μετά την ήττα με 4-2 από την Ανκαρακουτσού, για να συζητήσουν αν ο Ράικαρντ θα συνεχίσει στο σύλλογο. Η απόφαση σχετικά με το μέλλον του Ολλανδού στον πάγκο της ομάδας θα ανακοινωθεί την Τρίτη.
Οι οπαδοί της ομάδας είχαν μαζευτεί έξω από τα γραφεία και φώναζαν το όνομα του Φατίχ Τερίμ, αλλά ο νούμερο ένα υποψήφιος φαίνεται να είναι ο προπονητής της Μανίσασπορ, Χικμέτ Καραμάν. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Χακάν Σουκούρ θα αναλάβει χρέη αθλητικού διευθυντή στην Γαλατασαράι.

ΟΡάικαρντ ανέλαβε την ομάδα της Κωνσταντινούπολης το 2009, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει στην τέταρτη θέση πέρυσι, ενώ σήμερα η ομάδα βρίσκεται στην ένατη θέση με 12 βαθμούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αργά σήμερα το απόγευμα υπήρχαν αρκετά βρετανικά δημοσιεύματα που ανέφεραν ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Ράικαρντ, με σκοπό να αναλάβει τους «Ρέντς» άμεσα.

Read more!

Ξεκάθαρες κουβέντες για Κακά

Το όνομα του Κακά έχει συνδεθεί το τελευταίο διάστημα με μια επιστροφή στη Μίλαν, όμως ο Αντριάνο Γκαλιάνι φέρεται να έχει διαφορετική άποψη χαρακτηρίζοντας κάτι τέτοιο απίθανο.
«Ο Κακά; Είναι απίθανη μεταγραφή», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, αναφερόμενος στον Βραζιλιάνο άσο, ο οποίος δεν έχει καταφέρει στη Ρεάλ Μαδρίτης να δείξει το καλό του πρόσωπο.

Όσο για την αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Μίλαν και την κόντρα του Ζοζέ Μουρίνιο με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο Γκαλιάνι δήλωσε: «Ελπίζω ότι ο Αλέγκρι θα καθοδηγήσει την ομάδα για πολλά χρόνια και να βαδίσει τα χνάρια του Μουρίνιο. Με τον Πορτογάλο δώσαμε τα χέρια. Ήταν πολύ ωραίο εκ μέρους του». Read more!

Περιμένουν τον Καμάνιο στον Αρη


Στη χώρα μας αναμένεται να έρθει την Πέμπτη ο Αλεχάντρο Καμάνιο. Ο εκπρόσωπος του Εκτορ ραούλ Κούπερ θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Αρη με τη Λεβερκούζεν για την Τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και παράλληλα θα έχει και συζήτηση με τη διοίκηση των "κίτρινων" για την ανανέωση συμβολαίου του Αργεντινού τεχνικού.

Ο 55χρονος το καλοκαίρι μπορεί να μείνει ελεύθερος και να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας, ωστόσο ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει κάτοικος Θεσσαλονίκης και να προσπαθήσει με τον Αρη να φτάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου.

Οι πρώτες συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν γίνει και το κλίμα είναι θετικό, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μέχρι να φτάσουν σε οριστική συμφωνία, όπου θα κρατήσει τον Κούπερ για περισσότερα χρόνια στον Αρη. Read more!

ΕΝΑΣ ΜΑΓΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΙΩΣΕ ΤΗ ΡΕΑΛ ΜΕ 82-66


Ο φανταστικός ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ξεκίνησε με το... δεξί την περιπέτεια του στην Ευρωλίγκα αφού «ισοπέδωσε» τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ με 82-66, αποδίδοντας πολύ καλό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν μία σημαντική διαφορά +16, η οποία ίσως τους φανεί χρήσιμη στην προσπάθεια που κάνουν για την κατάκτηση της 1η θέσης του ομίλου.

Με καλό βαθμό πέρασε το πρώτο του σημαντικό τεστ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Συγκεντρωμένος για 40 λεπτά και καλό μπάσκετ κατά διαστήματα. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν τα μηνύματα είναι άκρως θετικά.



Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάστηκαν διστακτικοί στην επίθεση και ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνα, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει σε χαμηλά επίπεδα και το θέαμα να μην είναι ανάλογο της ποιότητας τους.
Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ξεκίνησε την αρχική του πεντάδα με τον Τεόντοσιτς στον άσο τον Σπανούλη στο δύο, τον Παπανικολάου στο τρία και τους Νίλσεν, Νεστέροβιτς στη φροντ λάιν. Τα τρεξίματα του Σπανούλη έδειχναν πως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πλέον μπορεί να περιμένει κάποια διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι του, όμως όπως είπαμε και πριν ήταν νευρικός στην επίθεση. Ο Kill-Bill πάντως ήταν ο πρώτος που ξεσήκωσε τους φίλαθλους των γηπεδούχων όταν και πέτυχε το 8-6.

Η απάντηση ήταν άμεση δια χειρός Γιουλ για το 9-8, όμως το καλάθι αλά ΝΒΑ του Μίλος αποκατέστησε την τάξη μεν, προσωρινά δε. Το 13-10 του Ροντρίγκεθ ακολουθήθηκε από ένα σερί 5-0 (15-13), όμως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν μπορούσε να ξεφύγει και αν επιβάλλει το ρυθμό του. Ως εκ τούτου το 17-17 της πρώτης περιόδου μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενο και απόλυτα δικαιολογημένο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ρεάλ βγήκε από το καβούκι της και αιφνιδίασε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Κατάφερε να πάρει προβάδισμα 9 πόντων χάρη σε τρίποντο του Ρέγιες (30-21, 15’).

Η τεχνική ποινή που δόθηκε όμως στον Μεσίνα λόγω διαμαρτυριών του στους διαιτητές, σε συνδυασμό με την εκτελεστική δεινότητα του Γιάννη Μπουρούση άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν σε 30-30 μετά από 5 προσωπικούς πόντους του έλληνα σέντερ και προσπέρασαν με τον Σπανούλη (32-30, 18’). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ στο +1(36-35), αλλά και την ψυχολογία με το μέρος του.

Ότι έκανε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η Ρεάλ Μαδρίτης, το έκανε ο Ολυμπιακός σε αυτό του τρίτου δεκαλέπτου. Το τρίποντο του Τεόντοσιτς αποτέλεσε την αρχή (39-35), με τη συνέχεια να δίνεται λίγο αργότερα από τον Νεστέροβιτς για το 46-40 (24’). Ο σλοβένος δεν σταμάτησε εκεί έδωσε αέρα εννέα πόντων με γκολ φάουλ (51-42, 25’), όμως ο εκνευριστικά εύστοχος Γιουλ έδωσε σημαντική ανάσα στην ομάδα του. Η διαφορά μειώθηκε σε απόσταση αναπνοής από τον Σουάρεθ (56-57, 29’), αλλά ο Μαυροκεφαλίδης έκοψε το… βήχα των ισπανών σκοράροντας 5 συνεχόμενους πόντους (62-56).

Η ψυχολογία ήταν φανερά υπέρ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Πατούσε γερά στα πόδια του και το μόνο που απέμενε ήταν να εκμεταλλευτεί τα ορατά πλέον πλεονεκτήματα του. Με νέο δυνατό ξεκίνημα η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι από τις αρχές της τελευταίας περιόδου. Ο Κέσελι ήταν αυτός που έφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά στον αγώνα (67-56) και ο συμπατριώτης του Μίλος απλώς σκότωσε το ήδη βαριά χτυπημένο θηρίο (72-56). Η συνέχεια ήταν διαδικαστική, αν και η Ρεάλ δεν τα παράτησε. Παρόλα αυτά ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν πολύ καλά διαβασμένος και όλοι οι παίκτες του παθιασμένοι. Σίγουρα το πρώτο –σοβαρό- δείγμα είναι θετικό…

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 36-35, 62-56, 82-66

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 11, Σπανούλης 16(1), Μπουρούσης 16(1), Κέσελ 3(1), Μαυροκεφαλίδης 9(1), Νίλσεν 4, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 15(3), Λούκας 2.

ΡΕΑΛ Μ. (Μεσίνα): Τόμιτς 10, Σουάρεθ 12(2), Ρέγες 9(1), Ροντρίγκεζ 6, Βελίτσκοβιτς, Γκαρμπαχόσα, Βιντάλ 2, Φίσερ 4, Γιούλ 18(2), Τάκερ 5(1).

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...