ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Δεν επιστρέφει Ιταλία ο Τρεζεγκέ

 Δεν επιστρέφει Ιταλία ο Τρεζεγκέ
Φινάλε στις φήμες για πιθανή μεταγραφή του Νταβίντ Τρεζεγκέ στο Καμπιονάτο έβαλε ο ατζέντης του Γάλλου άσου, Αντόνιο Καλιέντο.
Ο Καλιεντο μίλησε στην έκδοση Calciomercato.it αποκαλύπτοντας πως ο παίκτης του θα συνεχίσει την καριέρα του στη Χέρκουλες και αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα επιστροφής του στην Ιταλία.
«Ίσως τον Ιούνιο να υπάρξουν συζητήσεις, αλλά τον Ιανουάριο όχι. Ο Νταβίντ έχει δηλώσει πως είναι μια χαρά στην Ισπανία. Νομίζω πως λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν την τελευταία εβδομάδα της μεταγραφικής σεζόν. Ίσως η Γιουβέντους κάνει κάτι, αλλά τα οικονομικά της παραμένουν ερωτηματικό», υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Φορτούνης... μέσω Μαρινάκη!

Φορτούνης... μέσω Μαρινάκη!
Την μεταγραφή του Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης στην εορταστική εκδήλωση της ΕΠΣ Πειραιά.

Ο ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων» από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των νέων του καθηκόντων είχε εκφράσει την σφοδρή του επιθυμία να δημιουργήσει στα επόμενα χρόνια μια αμιγώς ελληνική ομάδα, η οποία θα απαρτίζεται από τη αφρόκρεμα της νέας ποδοσφαιρικής γενιάς της χώρας.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έδωσε το παρών σε εκδήλωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, με σκοπό να βραβεύσει τους Γιάννη Ποτουρίδη και Γιάννη Φετφατζίδη και στη διάρκεια της εκδήλωσης, προανήγγειλε την μεταγραφή του Κώστα Φορτούνη από τον Αστέρα Τρίπολης.


Αναλυτικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε: « Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ και βραβεύω δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Τους Γιάννη Ποτουρίδη και Γιάννη Φετφατζίδη. Μπορεί σε λίγο καιρό να είναι παίκτης μας και ο Κώστας Φορτούνης. Στόχος μας είναι να έχουμε 7 Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα της ομάδας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να το πετύχουμε».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Διαφορετικά παπούτσια ο Λέτο

Διαφορετικά παπούτσια ο Λέτο
Ο Σεμπαστιάν Λέτο αγωνιζόταν χθες με δύο διαφορετικά χρώματα παπούτσια. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού ένιωσε ενοχλήσεις μόλις στο 10' και ζήτησε αλλαγή υποδημάτων.Ομως επειδή στα αθλητικά υλικά του τριφυλλιού δεν υπήρχε το ίδιο χρώμα, ο «Σέμπα» φόραγε στο δεξί πόδι άσπρο παπούτσι και στο αριστερό πράσινο. Ο Λέτο αγωνίστηκε, έτσι, για όλο τον αγώνα δείχνοντας πως η ατυχία του Παναθηναϊκού συνεχίζεται και μέχρι τα... παπούτσια.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Κοιτάζει Πάντελιτς η Βόλφσμπουργκ!

Κοιτάζει Πάντελιτς η Βόλφσμπουργκ!
Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Μάρκο Πάντελιτς με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών ομάδων. Τελευταίος σύλλογος που κοιτά με… καλό μάτι τον 32χρονο Σέρβο είναι η γερμανική Βόλφσμπουργκ.Η Βόλφσμπουργκ βρίσκεται περίπου στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα της Μπουντεσλίγκα και έπειτα από την παραχώρηση του βασικού της επιθετικού, του Βόσνιου Έντιν Τζέκο στη Μάντσεστερ Σίτι, ψάχνει να βρει τον αντικαταστάτη του.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από τη Γερμανία, ένας από τους υποψήφιους στόχους της Βόλφσμπουργκ είναι και ο Μάρκο Πάντελιτς του Ολυμπιακού, καθώς έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων της ομάδας με τις πολύ καλές του εμφανίσεις με τα ερυθρόλευκα, ενώ στη Γερμανία η αξία του είναι γνωστή και από το πρόσφατο πέρασμά του από τη Χέρτα Βερολίνου.

Βέβαια, το σίγουρο είναι πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ίδιος ο Σέρβος άσος θέλουν να συνεχίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία. Από την άλλη κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει το γεγονός πως οι διοικούντες της Βόλφσσπουργκ έχουν την οικονομική δυνατότητα να δαπανήσουν αρκετά χρήματα για μεταγραφή έπειτα από τα 32 εκατ. ευρώ που καρπώθηκαν από την πώληση του Τζέκο.

Έτσι, αν οι Γερμανοί προχωρήσουν σε επίσημη πρόταση στην πειραϊκή ομάδα, τότε αυτή θα εξεταστεί, αλλά πρώτη προτεραιότητα είναι ο Πάντελιτς να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και γιατί όχι, να ολοκληρώσει την καριέρα του στο μεγάλο Λιμάνι.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο κερδισμένος και η πρασινοκίτρινη... κατάρρευση!

Ο κερδισμένος και η πρασινοκίτρινη... κατάρρευση!
Ο Γιάσμινκο Βέλιτς γράφει στο blog του για τον μεγάλο κερδισμένο της αγωνιστικής, Ολυμπιακό, τον διασυρμό της ΑΕΚ αλλά και τον Παναθηναϊκό που έμεινε εφτά βαθμούς μακριά από την κορυφή.
To Σαββατοκύριακο ο μεγάλος κερδισμένος βαθμολογικά αναμφισβήτητα ήταν ο Ολυμπιακός. Αυξήθηκε η διαφορά από τους ανταγωνιστές του και κυρίως από τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο πλέον απέχει επτά βαθμούς.

Το Σάββατο η ΑΕΚ διασύρθηκε (κυρίως σε ό,τι αφορά την έκταση του σκορ) από τον Ολυμπιακό Βόλου. Το 0-4 είναι αποτέλεσμα που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, δεδομένου ότι μιλάμε για μια ομάδα του μεγέθους της ΑΕΚ και έναν νεοφώτιστο στη Σούπερ Λίγκα αντίπαλό της.

Στην ουσία, όμως, έπαιξαν δύο ομάδες που φάνηκε ότι μεταξύ τους στο προχθεσινό ματς δεν υπήρχε σημαντική διαφορά, με εξαίρεση το χρώμα και το έμβλημα στη φανέλα. Η ΑΕΚ φυσιολογικά είχε τον ρόλο του φαβορί και την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να επιτεθεί, αλλά δεν μπορούσε να βρει λύσεις εναντίον της πειθαρχημένης, μαχητικής και σχετικά καλά οργανωμένης άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου.

Από την άλλη, ο φιλοξενούμενος περιορίστηκε στην καλή άμυνα και στην αποτελεσματικότητα στις αντεπιθέσεις (έχει τους κατάλληλους παίκτες γι’ αυτό), ειδικά μετά το πρώτο γκολ από κόρνερ και λάθος του Σάχα, χωρίς να θυμάμαι να χρειάστηκε να κάνει κάποια οργανωμένη και δομημένη επίθεση.

Στο τέλος πήρε δίκαια και σχετικά φυσιολογικά (από τη στιγμή που το ματς στράβωσε νωρίς για την ΑΕΚ) άνετη νίκη με 0-4, αν και περισσότερα γκολ σε αυτό το ματς δεν θα ήταν κάτι παράλογο βάσει της ροής του ματς. Κάπως έτσι είναι η εικόνα αρκετών παιχνιδιών του εφετινού πρωταθλήματος, όπου φαίνεται πως μειώνονται οι αποστάσεις μεταξύ πολλών ομάδων. Κυρίως όταν τα «φαβορί» καλούνται να αναλάβουν την πρωτοβουλία στο παιχνίδι τους. Παραδείγματα πολλά: Άρης-Πανιώνιος 0-2, ΠΑΟ-Ολ. Βόλου 0-1, ΠΑΟΚ-Ολ. Βόλου 1-1, Άρης-Ξάνθη 0-2… Είτε αυτό οφείλεται στην πτώση των «μεγάλων» είτε στην άνοδο των «μικρών». Άλλωστε, χαρακτηριστικό είναι ότι από την 4η ως τη 13η θέση η διαφορά είναι μόλις δέκα βαθμοί!

Η μοναδική ομάδα η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει τέτοια… περιστατικά είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος παρότι ηττήθηκε στα δύο ντέρμπι εκτός έδρας, βρίσκεται κοντά στον τίτλο.

Χθες εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, ο Ολυμπιακός μπήκε καλά και δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε τη διάθεσή του να κυνηγήσει με αποφασιστικότητα τη νίκη από το πρώτο λεπτό. Αποφασιστικότητα, η οποία διήρκεσε για περίπου 25-30 λεπτά του αγώνα, διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός.

Οργανωμένος ως συνήθως, πιεστικός και επιβλητικός μέσα στο γήπεδο, με ταχύτητα και ρυθμό στο παιχνίδι του. Παίζοντας το καθιερωμένο 4-2-3-1 (με τους Μιραλάς και Ριέρα να αλλάζουν στις πτέρυγες, τον Τοροσίδη να πιέζει ψηλά και να κρατά το πλάτος στην επίθεση από δεξιά, με τον Πάντελιτς αρκετά καλύτερο στις υποδοχές της μπάλας, με τον Ιμπαγάσα να οργανώνει και τον Φουστέρ σε ρόλο πολυεργαλείου), στο διάστημα αυτό των τριάντα πρώτων λεπτών είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Το πιο σημαντικό είναι πως αυτή η πολύ καλή κυκλοφορία γινόταν στο μισό γήπεδο του αντιπάλου, σε περιορισμένο χώρο, με κίνηση, λίγες επαφές και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας. Δημιούργησε ευκαιρίες για να προηγηθεί και πριν από το πέναλτι στο 30'.

Αμυντικά πίεζε αρκετά ψηλά, κάποιες φορές και άμεσα τους στόπερ του Αστέρα Τρίπολης. Παραχώρησε κάποιους χώρους στις μεταβάσεις από την επίθεση στην άμυνα, αλλά οι επιστροφές των παικτών του ήταν ικανοποιητικές και δεν δόθηκε η δυνατότητα στον γηπεδούχο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Μετά το 30' ο ρυθμός έπεσε και το παιχνίδι ισορρόπησε.

Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός περιορίστηκε περισσότερο στη διατήρηση του ελέγχου του ματς. Έπαιξε λίγο με τη φωτιά (όχι ότι ο Αστέρας δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά στο 1-0 πάντα το ματς είναι επικίνδυνο για εκείνον που προηγείται) και μόνο προς το τέλος του ματς «θυμήθηκε» κάπως να κυνηγήσει το δεύτερο γκολ. Ο Ολυμπιακός έκανε σχετικά δύσκολο ένα παιχνίδι που έμοιαζε ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί πιο εύκολα για εκείνον.

Το ματς Πανιώνιος-Παναθηναϊκός ήταν μέτριο ως κακό. Αμφότερες οι ομάδες δεν είχαν εικόνα ανάλογη της κρισιμότητας του ματς και για τους δύο.

Κυρίως ο Παναθηναϊκός (μια που απαιτήσεις από αυτόν είναι μεγαλύτερες) έπαιξε χωρίς πάθος, ανοργάνωτα και άναρχα, με μεγάλη έλλειψη ταχύτητας, ρυθμού και έντασης στο παιχνίδι του. Οι (τεράστιοι) χώροι που παραχώρησαν οι δυο ομάδες μεταξύ των δύο περιοχών, δύσκολα βρίσκονται σε αγώνες ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Δυστυχώς στους αγώνες του Παναθηναϊκού αυτά τα φαινόμενα επαναλαμβάνονται εδώ και πολύ καιρό (με λιγοστές εξαιρέσεις) και το παιχνίδι του σε πολλούς τομείς απέχει αρκετά από τις απαιτήσεις που υπάρχουν στο σημερινό ποδόσφαιρο, ειδικά στα προηγμένα πρωταθλήματα, στα περισσότερα ματς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και από ομάδες του δικού του βεληνεκούς.

Χθες, πάντως, παρά τη μέτρια απόδοσή του είχε τις ευκαιρίες να νικήσει. Δεν τα κατάφερε και τώρα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για τη φετινή χρονιά. Με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα αυτή τη στιγμή, πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει πιο δύσκολη.

Απομένουν ακόμα πολλά ματς (κύπελλο, πρωτάθλημα πιθανώς και πλέι οφ) και απαιτείται προσπάθεια από όλους στην ομάδα, ώστε ο Παναθηναϊκός να αποφύγει την αγωνιστική κατάρρευση, δηλαδή τη μεγαλύτερη απειλή αυτή τη στιγμή. Τουλάχιστον αυτή είναι η εντύπωση που έχω διαμορφώσει. Μακάρι η εντύπωσή μου να είναι λανθασμένη και να αλλάξουν άμεσα τα πράγματα προς το καλύτερο…

ΥΓ. Αντιλαμβάνομαι τον αντίκτυπο των δύο ανύπαρκτων πέναλτι που δόθηκαν υπέρ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, μα στόχος των σημειωμάτων μου δεν είναι η αξιολόγηση των διαιτητών και των αποφάσεών τους. Υπάρχουν άλλοι, πολύ πιο κατάλληλοι από εμένα για να αναλύουν τις αμφισβητούμενες φάσεις. Στόχος μας σ' αυτή τη γωνιά του gazzetta.gr είναι η επικέντρωση, η ανάλυση και η εμβάθυνση στο ποδόσφαιρο.

Πηγή gazzette.gr
Read more!

Προπόνηση με Ντουντού, Ουρτάδο

Προπόνηση με Ντουντού, Ουρτάδο
Στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του βρίσκεται ο Ντουντού Σεαρένσε, ο οποίος ακολούθησε στην προπόνηση της Δευτέρας ένα μέρος του προγράμματος και ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς. Καλύτερα και ο Μοϊσές.


Στο ομαδικό πρόγραμμα προπονήσεων θα επιχειρήσει να μπει τις επόμενες μέρες ο Ντουντού Σεαρένσε, ο οποίος φαίνεται έτοιμος να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας. 
Ο Βραζιλιάνος δεν αποκλείεται να είναι έτοιμος στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά και σε αυτό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, από τον Ολυμπιακό όμως δεν φαίνεται να βιάζονται ιδιαίτερα να τον ρίξουν στη μάχη, δεδομένου ότι ο 27χρονος μέσος προέρχεται από σημαντική αποχή.

Σε ότι αφορά τον Ουρτάδο, ο Ισπανός είναι επίσης καλύτερα και θα χρειαστεί λίγες ακόμη μέρες για να είναι απόλυτα έτοιμος. 
Όπως και με τον Ντουντού, έτσι και για τον Ουρτάδο στον Ολυμπιακό δεν βιάζονται να τον ρίξουν σε αγώνες, αφού είναι η δεύτερη φορά φέτος που έμεινε νοκ άουτ και θέλουν να περιορίσουν το ρίσκο.

Με Ασπιάθου η προπόνηση...

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό τις οδηγίες του Γιον Ασπιάθου προπονήθηκε το πρωί της Δευτέρας η ομάδα του Ολυμπιακού, αφού ο Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται στην Ισπανία.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, μετέβη στην πατρίδα του για προσωπικό του θέμα και έτσι η προπόνηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, υπό το βλέμμα του στενού του συνεργάτη. 
Ο Βαλβέρδε θα επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας την Τετάρτη (26/1), αφού την Τρίτη (25/1) η ομάδα έχει ρεπό.
Πηγή gazzeta
Read more!

Κονσεϊσάο: «Έμαθα πολλά στον ΠΑΟΚ»

Κονσεϊσάο: «Έμαθα πολλά στον ΠΑΟΚ»
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο για την εμπειρία του στον ΠΑΟΚ ως τεχνικός διευθυντής. Ο Πορτογάλος που πλέον είναι βοηθός προπονητή στην Σταντάρ Λιέγης με δηλώσεις του στην O’Jogo αναφέρθηκε και στο θέμα του Ζόρζε Κόστα.



«Η εμπειρία αυτή ήταν σύντομη, γιατί έμεινα για περίπου έξι μήνες, αλλά ήταν κάτι πολύ θετικό για μένα και έμαθα πολλά. Τελείωσα την ποδοσφαιρική μου καριέρα στον ΠΑΟΚ και το κλαμπ ήθελε να με βοηθήσει και εγώ από την πλευρά μου ανταποκρίθηκα σε αυτούς που με βοήθησαν όταν το χρειάστηκα» τόνισε ο Πορτογάλος πρώην παίκτης των Θεσσαλονικέων.

Όσον αφορά τον Ζόρζε Κόστα, απάντησε: «Ήταν μία έκπληξη και για μένα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να είναι ο ίδιος χαρούμενος. Δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά πραγματικά εύχομαι να είναι χαρούμενος. Τον χρειάζεται το ποδόσφαιρο, αλλά όλοι ξέρουν πως είναι αυτή τη δουλειά, σκέφτηκε τον εαυτό του και την οικογένεια του και πήρε την απόφαση που έκρινε αυτός απαραίτητη».
Πηγή gazzeta Read more!

Παράθυρο σε «Σάρας» για εθνική Λιθουανίας

Παράθυρο σε «Σάρας» για εθνική Λιθουανίας
Ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά κι άλλων βετεράνων που απουσίαζαν από το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, όπως ο Ριμάντας Καουκένας και οι αδερφοί Λαβρίνοβιτς, άφησε εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας ο Κεστούτις Κεμζούρα. 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των διοργανωτών δεν έκλεισε την πόρτα σε κανέναν, παρότι η ανανεωμένη «Λιέτουβα» έλαμψε στα γήπεδα της Τουρκίας κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. «Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Οι βετεράνοι θα έχουν την ευκαιρία μας. Θα τους καλέσουμε όλους. Πιστεύω πως θα έχουμε έναν συνδυασμό των παικτών που ήταν στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με κάποιους άλλους», τόνισε. 

Όσο για το μόνιμο ερώτημα, αν υπάρχει πιθανότητα να αγωνιστεί για πρώτη φορά με τη Λιθουανία σε μεγάλη διοργάνωση ο Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας, απάντησε: «Κανείς δεν ξέρει αν θα το θέλει και ο ίδιος ή σε τι κατάσταση θα είναι. Υπάρχει αμφιβολία για το αν θα μπορεί να προπονηθεί κανονικά, ποιος θα μπορούσε να είναι ο ρόλος του ή αν θα μπορούσε να κάνει αυτά που ζητάμε εμείς σαν ομάδα». 

Τέλος, αναφορικά με την κλήρωση της ερχόμενης Κυριακής, είπε: «Δεν μπορείς να διαλέξεις. Όλα είναι πιθανά. Όποιος διαλέγει αντίπαλο, χάνει. Αν θέλεις να έχεις ψηλούς στόχους, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις οποιονδήποτε αντίπαλο».

Πηγή sport-fm Read more!

Μπερμπάτοφ όπως Φαν Νιστελρόι


Με καθοδηγητή τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το 5-0 επί της Μπέρμιγχαμ απέκτησε σημαντικό προβάδισμα στην κούρσα για τον τίτλο... Ο Βούλγαρος επιθετικός σημείωσε χατ-τρικ στην «πεντάρα» επί της Μπέρμιγχαμ, κάτι που ο ίδιος πάντως πετυχαίνει για τρίτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.
Τρία γκολ αυτό το Σαββατοκύριακο σημείωσαν και οι Ρόμπιν Φαν Πέρσι της Άρσεναλ, Μάριο Γκόμες της Μπάγερν και Λουίς Φαμπιάνο της Σεβίλλης.

Με τα τρία γκολ, ο Βούλγαρος επιθετικός έφτασε τα 18 γκολ στην Premier League και διανύει μακράν την πιο παραγωγική του χρονιά στο «Ολντ Τράφορντ», με τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να εκθειάζει την προσφορά του διεθνούς επιθετικού, ο οποίος επέκτεινε στα 21 παιχνίδια το αήττητο των «κόκκινων διαβόλων» στο φετινό πρωτάθλημα, όπου παραμένουν αήττητοι. «Ο Ντίμιταρ θα ξεπεράσει σίγουρα τα 20 γκολ και αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σερ Άλεξ.

Ο Ντίμιταρ Μπερμάτοφ με το χατ-τρικ που σημείωσε ισοφάρισε μια επίδοση που επί 8 χρόνια ήταν απλησίαστη για παίκτη της Γιουνάιτεντ. Τελευταίος παίκτης των "μπέμπηδων" που είχε πετύχει τρία χατ-τρικ μέσα σε μία σεζόν ήταν ο Ρούουντ Φαν Νιστελρόι την περίοδο 2002-03.

Επόμενο ρεκόρ που. μπαίνει στο μάτι του Βούλγαρου επιθετικού αυτό του Άλαν Σίρερ, ο οποίος τη σεζόν 1995-96 είχε σημειώσει 5 χατ-τρικ, κάτι που αποτελεί μέχρι σήμερα ρεκόρ στην ιστορία της Premier League.

Βέβαια, το ρεκόρ όλων των εποχών, ανήκει σε παίκτη της Γιουνάιτεντ. Τον θρυλικό, Ντένις Λόου, ο οποίος στην First Division τη σεζόν 1963-64 είχε σημειώσει 7 χατ-τρικ!!! «Ο Ντίμιταρ γνωρίζει τις ικανότητές του» είπε ο Φέργκιουσον για να προσθέσει: «Επίσης οι άλλοι παίκτες έχουν την ίδια αίσθηση. Παίζουν το δικό τους ρόλο στο παιχνίδι μαζί του. Έχει μοναδικές ικανότητες».


Σε ότι αφορά τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι τώρα, ο Ολλανδός σημείωσε το πρώτο του χατ-τρικ, πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ στο 3-0 επί της Γουίγκαν. Αποτέλεσμα που πάντως κράτησε την Άρσεναλ στο κυνήγι της Μάντσεστερ. Για τον διεθνή Ολλανδό επιθετικό αυτό ήταν το 6ο γκολ στη φετινή σεζόν.
Βέβαια, ο Φαν Πέρσι θα μπορούσε να είχε πετύχει και 4ο γκολ, όμως δεν αξιοποίησε το πέναλτι που εκτέλεσε.

Ο Φαν Πέρσι, με την εμφάνισή του κόντρα στην Γουίγκαν απέδειξε ότι ο τραυματισμός στον αστράγαλο που τον κράτησε εκτός δράσης για 3 μήνες, ανήκει ολοκληρωτικά στο παρελθόν, όμως ο Βενγκέρ υπογράμμισε πως δεν πρέπει να περιμένει ότι θ' αγωνίζεται σε κάθε παιχνίδι.

«Επέστρεψε και είναι σε φόρμα. Είναι σε καλή κατάσταση την τελευταία εβδομάδα. Είναι σημαντικό να τον έχουμε πίσω. Διαθέτουμε πολλούς επιθετικούς και θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τον διατηρήσουμε σε φόρμα και να διαχειριστούμε σωστά την μεγάλη αποχή που είχε από τα γήπεδα».

Από τα αγγλικά γήπεδα, στα γερμανικά και στη Bundesliga, εκεί όπου το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ξεχώρισε ο Μάριο Γκόμες.

Ο διεθνής Γερμανός επιθετικός σημείωσε χατ-τρικ στο 5-1 επί της Καϊζερσλάουτερν, πιάνοντας στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ των Παπίς Σισέ με 15 γκολ, τη στιγμή που ένα λιγότερο έχει ο Φάνης Γκέκας. Παρά το 5-1 η Μπάγερν Μονάχου εξακολουθεί να είναι μακριά από την κορυφή, με τη διαφορά της από την πρωτοπόρο, Μπορούσια Ντόρτμουντ να μειώνεται στους 14 πόντους. «Αυτή είναι η δουλειά μου. Γνωρίζω τις απαιτήσεις που υπάρχουν προς το πρόσωπό μου» τόνισε ο 25χρονος επιθετικός.

Στην Primera Division, πρωταγωνίστησε ο Λουίς Φαμπιάνο, ο οποίος βοήθησε τη Σεβίλλη να πάρει μάλλον εύκολα τη νίκη κόντρα στην ουραγό Λεβάντε με 4-1. Για τον διεθνή Βραζιλιάνο επιθετικό το χατ-τρικ κόντρα στη Λεβάντε βελτίωσε την προσωπική του επίδοση στο πρωτάθλημα, όπου έφτασε τα 8 γκολ.
Ο Λουίς Φαμπιάνο αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα έγινε μόλις ο 5ος παίκτης στην ιστορία της Σεβίλλης που ξεπέρασε το «φράγμα» των 100 γκολ.
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ελπίζει η φόρμα του να συνεχιστεί και στον αγώνα με την Ρεάλ την Τετάρτη για τα ημιτελικά του Copa Del Rey: «Κάθε αγώνας είναι τελικός από εδώ και στο εξής και πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι. Θα είναι ένας σπουδαίος αγώνας κόντρα στη Ρεάλ. Θα μπούμε για τη νίκη και ελπίζουμε ότι θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Έχουν σπουδαία ομάδα, όμως μπορούμε να τους νικήσουμε».
Πηγή Novasports
Read more!

Ρανιέρι: «Είμαστε εδώ»!

Η νίκη της Ρόμα επί της Κάλιαρι με 3-0, άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή των «Τζιαλορόσι», Κλαούντιο Ρανιέρι ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του είναι... εδώ!
Ρανιέρι: «Είμαστε εδώ»!

«Είμαστε εδώ. Η Ίντερ και η Μίλαν μπορεί να έχουν καλύτερο ρόστερ από εμάς αλλά η μάχη για το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολη και όμορφη. Στόχος μας είναι να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Ίσως η Μίλαν να είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος αλλά εμείς θέλουμε να την προβληματίσουμε και με βάση την βαθμολογία μέχρι στιγμής, όλα μπορούν να συμβούν».
Πηγή gazzeta Read more!

Οι επιστροφές του Τζιόλη


Ο Αλέξανδρος Τζιόλης θα επιστρέψει στα γήπεδα τον Μάρτιο αλλά δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο Έλληνας διεθνής μίλησε για το άμεσα και απώτερο μέλλον του στην εφημερίδα «El Diario Montanes». Είπε συγκεκριμένα: «Είμαι πολύ καλύτερα. Τον πρώτο καιρό και για περίπου ενάμιση μήνα ήμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, γιατί δεν μπορούσα καλά-καλά να περπατήσω. Όμως με βοήθησαν οι φίλοι και η οικογένειά μου να ανέβει η ψυχολογία μου. Από το Σάββατο που επέστρεψα στο Σανταντέρ ανυπομονώ να αρχίσω προπονήσεις με την ομάδα μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες απουσίας. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός και χρειάστηκε χρόνος για να τον ξεπεράσω», δήλωσε ο 25χρονος μέσος που είχε τραυματιστεί στον αγώνα της Ελλάδας με τη Λετονία για τα προκριματικά του Euro 2012 τον Οκτώβριο.
Ο Τζιόλης αναφέρθηκε στην πορεία της αποθεραπείας του. «Το πόδι μου πλέον είναι πολύ καλά, αλλά χρειάζομαι τουλάχιστον έναν μήνα ακόμη προπόνησης ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα. Τότε θα είμαι έτοιμος να ενταχθώ στις ομαδικές προπονήσεις. Είμαι αισιόδοξος. Ξέρω πως τον Οκτώβριο είχα πει ότι θα ήμουν έτοιμος να παίξω το Φεβρουάριο και ήμουν λίγο υπερβολικά αισιόδοξος. Δεν θα είμαι σε θέση να αγωνιστώ πριν τα τέλη Μαρτίου. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένη ημερομηνία, γιατί αυτό θα εξαρτηθεί από το πόδι μου» είπε.
Το καλοκαίρι λήγει ο δανεισμός του από τη Σιένα αλλά θα ήθελε να μείνει στη Σανταντέρ. «Φυσικά και θέλω να μείνω στη Σανταντέρ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για να είμαι, όμως, ειλικρινής το πρώτο μου μέλημα τώρα είναι να αναρρώσω πλήρως. Δεν θέλω να σκέφτομαι από τώρα τι θα γίνει τον Ιούνιο. Πρώτα με ενδιαφέρει να αρχίσω προπονήσεις, να παίξω με την ομάδα και το καλοκαίρι θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε αν τίθεται θέμα επιστροφής του στην Ελλάδα, απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: «Όχι, όχι. Δεν είναι αυτός ο στόχος μου» απάντησε
Πηγή novasports
Read more!

Μπάλακ: «Πολύ μπροστά η Ντόρτμουντ»

Παράσταση για έναν ρόλο είναι πλέον η Μπουντεσλίγκα σύμφωνα με τον Μίκαελ Μπάλακ ο οποίος... έχρισε πρωταθλήτρια από τώρα την ομάδα της Ντόρτμουντ.
Μπάλακ: «Πολύ μπροστά η Ντόρτμουντ»

«Η πρώτη θέση είναι χαμένη υπόθεση για όλους τους άλλους, αφού η Ντόρτμουντ είναι πάρα πολύ μπροστά. Η Ντόρτμουντ διαθέτει μια νεανική και πεινασμένη για τίτλους ομάδα, με σωστή νοοτροπία. Εκτός των άλλων μάλιστα, ο τρόπος που αγωνίζεται με έχει εντυπωσιάσει. Μετά τη νίκη της επί της Λεβερκούζεν, έχει φτάσει πολύ κοντά στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος Γερμανίας», τόνισε ο Γερμανός άσος.
Πηγή gazzeta Read more!

Καρβάλιο: Πρέπει να παίξουμε καλύτερα

Ο Ρικάρντο Καρβάλιο τόνισε με δηλώσεις του ότι η Ρεάλ πρέπει να κρατήσει μόνο τη νίκη από το παιχνίδι εναντίον της Μαγιόρκα και να συγκεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει να παίξει καλύτερα.
Καρβάλιο: Πρέπει να παίξουμε καλύτερα


Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να έμεινε κοντά στην Μπαρτσελόνα μετά τη νίκη εναντίον της Μαγιόρκα με 1-0, ωστόσο ο αμυντικός της, Ρικάρντο Καρβάλιο, τόνισε ότι πρέπει να αρχίσουν όλοι να αποδίδουν καλύτερα αν θέλουν να προσπεράσουν την Μπαρτσελόνα.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Δεν παίξαμε τόσο καλά και είχαμε κάποιες δυσκολίες. Το σημαντικό ήταν ότι κερδίσαμε μετά την ισοπαλία με την Αλμερία, αλλά πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο να παίξουμε καλύτερα. Γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για την Ρεάλ να κερδίζει τρόπαια».
Πηγή gazzeta
Read more!

Μέλι ο "Μέλο"

Μέχρι να φύγει με ανταλλαγή ο  Καρμέλο Άντονι φορτώνει τα καλάθια των αντιπάλων των Ντένβερ Νάγκετς. Ο Άντονι ο οπόίος έχει αρνηθεί να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους Νάγκετς ζητώντας μια καλύτερη ευκαιρία στην καριέρα του, σημείωσε 35 πόντους και οδήγησε την ομάδα του στην εκτός έδρας νίκη επί των Ιντιάνα Πέισερς με 121-107. Με αυτή τη νίκη το Ντένβερ έφτασε τις 25 νίκες στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Ο Αντονι είχε άξιο συμπαραστάτη τον Τσόνσι Μπίλαπς (15) πόντους ενώ από την Ιντιάνα εκείνος που προσπάθησε περισσότερο ήταν ο Χάνσμπροου με 27 πόντους. Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε στο 2ο 12λεπτο στο οποίο το Ντένβερ πέτυχε σκορ 32-21.

Πηγή novasports Read more!

Έχασε μεταγραφή στα ζάρια ο Άσλεϊ!

Οι οπαδοί της Νιούκαστλ δεν έχουν και την καλύτερη άποψη για τον ιδιοκτήτη της ομάδας Μάικ Άσλεϊ και ο ίδιος με τις πράξεις του το επιβεβαιώνει. Ο Άσλεϊ έχασε ένα εκατ. λίρες στα ζάρια μέσα σε δύο ώρες, με τον ίδιο να το διασκεδάζει.
Έχασε μεταγραφή στα ζάρια ο Άσλεϊ!

Ο ιδιοκτήτης των «ανθρακωρύχων» αποφάσισε με τον γενικό διευθυντή του συλλόγου Ντέρεκ Λάμπιας, και τον τεχνικό της ομάδας Άλαν Πάρντιου, να επισκεφτούν το καζίνο, με τον 47χρονο μεγιστάνα να κάθεται στο τραπέζι με τα ζάρια.

Στην αρχή τα πράγματα πήγαιναν καλά για τον Άστον αφού κέρδιζε 130.000 λίρες, πριν σταματήσει για ένα ποτό στο μπαρ του καζίνου. Όταν επανήλθε, όμως, η τύχη δεν ήταν με το μέρος του και άρχισε σταδιακά να χάνει όχι μόνο αυτά που είχε κερδίσει, αλλά να βάζει στοιχήματα των 1.000 και 5.000 λιρών, τα οποία όμως έχανε.

Κατά τις 4 το πρωί όταν η παρέα αποφάσισε να αποχωρήσει, ο Άσλεϊ είχε χάσει το ποσό των 970.000 λιρών αλλά ο ίδιος δεν φαινόταν καθόλου στενοχωρημένος. «Είχε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του και μάλιστα έδωσε στον γκρουπιέρη μάρκες αξίας 700 λιρών, κάτι που είναι απίστευτο, αν σκεφτεί κανείς ότι συνήθως στους γκρουπιέρηδες αφήνουν μάρκες μόνο όταν κερδίζουν.

Η περιουσία του Μάικλ Άσλεϊ ανέρχεται στις 890 εκατ. λίρες, οπότε το ποσό αυτό μάλλον θεωρείται αστείο για τα δικά του δεδομένα.
Πηγή gazzeta Read more!

Τον Σισέ βλέπουν για αντι-Τζέκο στη Βόλφσμπουργκ

Τον Σισέ βλέπουν για αντι-Τζέκο στη Βόλφσμπουργκ
Τον αντικαταστάτη του Έντιν Τζέκο, ο οποίος «μετακόμισε» στη Μάντσεστερ Σίτι, ψάχνει η Βόλφσμπουργκ και σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, το βρίσκει στο πρόσωπο του Παπίς Ντεμπά Σισέ. 

Όπως αναφέρει η “Bild”, οι «λύκοι» ετοιμάζουν πρόταση ύψους δώδεκα εκατομμυρίων ευρώ για τον επιθετικός της Φράιμπουργκ, ο οποίος εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του φέτος στο γερμανικό πρωτάθλημα, έχοντας σημειώσει 15 τέρματα σε 17 αναμετρήσεις. 

Για τον Σενεγαλέζο στράικερ έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους και αρκετές ομάδες από Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία. 

Πηγή sport-fm Read more!

Ζητείται άμυνα


Χωρίς αμυντικούς ξέμεινε η ΑΕΚ μετά και τον τραυματισμό του Τραϊανού Δέλλα στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε τα προβλήματά του να γιγαντώνονται στην προπόνηση της Δευτέρας. Οι Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας, Αργυρίου και Παντελής Καφές συνέχισαν τη θεραπεία τους και είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να ενισχύσουν την ομάδα τους κόντρα στους Ακρίτες.
Ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολογίζει σίγουρα για τον επόμενο αγώνα με την Ξάνθη, τους Μπλάνκο και Καράμπελα που συμπλήρωσαν κάρτες, ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι την ποινή του θα εκτίσει και ο Δέλλας. Ο τελευταίος στην ανάπαυλα της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό Βόλου δέχθηκε κίτρινη κάρτα στη φυσούνα για διαμαρτυρία και συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες,
Στην ΑΕΚ επέστρεψε ο Μιχάλης Τσαμουρλίδης. Ο 19χρονος μέσος είχε δοθεί δανεικός για έξι μήνες στην Καλλιθέα, ωστόσο η απόφαση της τεχνικής ηγεσίας ήταν να επανενταχθεί στο ρόστερ της Ενωσης και να μετέχει κανονικά στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. 
Πηγή novasports
Read more!

Ένα «μαγικό χεράκι» θα βοηθάει τους μεγάλους

Ένα «μαγικό χεράκι» θα βοηθάει τους μεγάλους
Την πεποίθησή του πως η φύση του ελληνικού πρωταθλήματος είναι αυτή που προξενεί τα «φαλτσοσφυρίγματα» εξέφρασε ο Γιώργος Δώνης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο προπονητής του Ατρομήτου σχολίασε την πορεία που διαγράφουν οι πρώην ομάδες του, ΑΕΚ και Λάρισα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ανδρέα Τάτο. 

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό: 

Για τον Ατρόμητο: 
«Γενικώς αυτό τον ενάμιση χρόνο που χτίζουμε την ομάδα, το πρόβλημά μας είναι ότι δεν είμαστε τόσο αποτελεσματικοί. Υπήρχαν ματς που ήμασταν ανώτεροι από τους άλλους και δεν κερδίζαμε. Όλες οι ομάδες θέλουν ένα φορ για τα τελειώματα. Είμαστε μέσα στις 4-5 πιο αποτελεσματικές επιθετικά ομάδες με 22 γκολ, αν και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερο. Στα τελευταία ματς είχαμε χάσει αρκετούς πόντους στο τέλος».
 

Για την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό: 
«Δεν κινδυνεύσαμε καθόλου γιατί όταν κυνηγάει την μπάλα ο αντίπαλος κουράζεται εύκολα και αφού ο αντίπαλός μας είχε την ανάγκη για βαθμούς του αφήσαμε χώρο και όταν ανοίχτηκε τον χτυπήσαμε στην κόντρα». 

Για το ρόστερ της ομάδας του: 
«Η αλήθεια είναι υπάρχει η πολυτέλεια, να διαλέγουμε παίκτες γιατί μπορεί να μην συγκαταλεγόμαστε στις μεγάλες ομάδες, αλλά το ρόστερ και οι παίκτες που έχουμε στον πάγκο δεν είναι αμελητέοι. Δεν είμαστε το πιο πλήρες ρόστερ, αλλά όταν έχεις τον Περόνε, τον Μπρίτο, τον Φαβάλι, τον Καραγκούνη και τους άλλους στον πάγκο, τότε φαίνονται πολλά. Σημαντικό είναι ότι μπορούμε να βάζουμε τον πιο έτοιμο». 

Για τη σωτηρία: 
«Είναι υποτιμητικό να λέμε ότι στόχος ήταν η κατηγορία. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν , απλώς όταν εξασφαλίζεις την κατηγορία, νιώθεις πιο απελευθερωμένος στη διεκδίκηση των άλλων ματς. Εμείς, αν και ξεκινήσαμε άσχημα, είχαμε πάντα αισιοδοξία ότι θα βρεθούμε ψηλά. Δεν κοιτάμε προς τα πάνω, αλλά θα διεκδικούμε κάθε ματς ξεχωριστά και όπου φτάσουμε. Η ομάδα τερμάτισε πέρσι έβδομη με 37 βαθμούς και φέτος, από τη στιγμή που έχουμε 25, στόχος είναι να μαζέψουμε περισσότερους και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στο Κύπελλο». 

Για τις διαιτησίες: 
«Αν αντιδράσεις στη διαιτησία δεν κερδίζεις τίποτα, πάλι χαμένος βγαίνεις, είτε εσύ ο ίδιος θα τιμωρηθείς, είτε η ομάδα. Η πίεση και το άγχος είναι πού μεγάλα, αλλά πρέπει να προσπαθούμε να συγκρατηθούμε. Για τους διαιτητές φταίει ο τρόπος που λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλοί από αυτούς είναι ικανοί, αλλά η πίεση που δημιουργείται από τις μεγάλες ομάδες δεν κάνει καλό. Πάντα θα υπάρχει ένα “μαγικό χεράκι” που θα βοηθάει του μεγάλους». 

Για τον Τάτο: 
«Προερχόταν από ίωση και για αυτό δεν είχε καλή απόδοση με τις Σέρρες. Ο Ανδρέας, επειδή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο στη θέση των κεντρώων, θα κάνει μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο ποιοτικός, αλλά έχει και πολύ καλό “μηχάνημα”, μπορεί να τρέξει όλο το γήπεδο». 

Για τον Γεωργιάδη: 
«Δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη γνώμη. Κάνει ένα καλό πρωτάθλημα και έχει καλά στοιχεία, ενώ είναι κοντά στο γκολ. Βέβαια δεν είναι και μικρός-μικρός, είναι 23 χρονών». 

Για τον Ολυμπιακό Βόλου: 
«Είναι μία από της εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό να προοδεύουν άτομα που δουλεύουν σωστά, έχουν πλάνο και σχέδιο. Δεν ξεχωρίζω σε Έλληνες και ξένους τους προπονητές, αλλά σε κακούς, καλούς και μέτριους». 

Για ΑΕΚ και Λάρισα: 
«Μας στεναχωρεί η ΑΕΚ γιατί εκεί που νομίζεις ότι μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι, το χάνει και παίρνουν πόντους ομάδες που περιμέναμε στον Ατρόμητο να χάσουν. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα για το ρόστερ της, αλλά εκεί βρίσκεται το πρόβλημα κατ’ εμέ και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι κερδίζει στα ντέρμπι και σε άλλα ματς πάει πολύ άσχημα, επειδή δεν μπορεί να ξεκουράσει τους παίκτες της. 

Το πρόβλημα με τη Λάρισα δεν είναι μόνο οι βαθμοί, αλλά το ότι δεν εμπνέει κιόλας η εικόνα της. Μπορεί μια ομάδα να μην κερδίζει, αλλά να σου δείχνει ότι μπορεί. Αυτό που πρέπει να περιμένει ο κόσμος της είναι να δει τί μπορεί να κάνει η ομάδα από αγώνα σε αγώνα». 

Για τον Αναστασάκο: 
«Υπήρξα συμπαίκτης μαζί του στην ΑΕΚ, τότε έπαιζε αριστερός χαφ και μου έκανε εντύπωση πως εξελίχθηκε σε σέντερ φορ. Με τα χρόνια τον πήρα στον Ατρόμητο. Μέσα στην περιοχή έχει πολύ καλά τελειώματα. Βλέπει το τέρμα τεράστιο. Επίσης βελτιώνει συνέχεια το παιχνίδι του και βοηθάει και εκτός περιοχής. Στο ποδόσφαιρο μετράει πως μια ομάδα και ένα κόουτς θα συνδέσει τις γραμμές. Από την 7η αγωνιστική και μετά παίζουμε με τρία φορ μπροστά. Είμαστε μια φουλ επιθετική ομάδα». 

Για το μέχρι ποια ηλικία μπορεί να παίζει ένας ποδοσφαιριστής: 
«Η ηλικία δεν σε κάνει να σταματάς να τρέχεις. Αν προσέχεις, κάνεις καλή προπόνηση, καλή ζωή και έχεις καλό σκαρί τότε δεν μετράει η ηλικία. Δεν είναι τυχαίο όταν υπάρχουν σε ομάδες πολλές θλάσεις. Είναι λόγω κακής προπόνησης. Λίγοι είναι οι αθλητές που κάνουν κακή ζωή. Οι πιο πολλοί είναι σωστοί επαγγελματίες». 

Πηγή sport-fm Read more!

«Καμία επαφή με Ολυμπιακό»

«Καμία επαφή με Ολυμπιακό»
Τις φήμες που τον θέλουν να έχει κλείσει στον Ολυμπιακό διέψευσε κατηγορηματικά ο Μπενάρ Κουμόρτζι, με δηλώσεις του στην προσωπική του ιστοσελίδα. 

Ο μέσος του Πανιωνίου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των δύο «αιωνίων» για την απόκτησή του, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι μέχρι τώρα δεν τον έχει πλησιάσει κανείς, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αργά ή γρήγορα θα φύγει από τη Νέα Σμύρνη. 

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο Γκανέζος μέσος: 

-Για κάποιο καιρό δεν έπαιζες στον Πανιώνιο, τί είχε γίνει; 
«όπως συμβαίνει σε κάθε ποδοσφαιριστή είχα έναν τραυματισμό, ο οποίος με κράτησε εκτός δράσης για έξι περίπου εβδομάδες, το οποίο νομίζω πως επηρέασε την απόδοση της ομάδας μου και έβαλε τον Πανιώνιο στη ζώνη του υποβιβασμού». 

-Αυτοί που σε κατέκριναν ισχυρίζονταν πως ο τραυματισμός αυτός ήταν τόσο άσχημος που θα ήταν μεταγραφική καταστροφή η απόκτησή σου από κάποια “μεγάλη ομάδα”. Πώς έχει η κατάσταση; 
«(Γέλια), καταλαβαίνω. Είμαι 25 χρονών και έχω άλλα δέκα χρόνια μπάλας. Όλη η ζωή μου είναι το ποδόσφαιρο. Δεν είχα ποτέ πολύ σοβαρό τραυματισμό, που θα απειλούσε την καριέρα μου, σε αντίθεση με άλλους παίκτες. Είναι αναμενόμενο να έχεις τραυματισμούς και να επιστρέφεις μετά από αυτούς. Χωρίς αυτό το ποδόσφαιρο δεν έχει σημασία, αφού είναι ένα άθλημα επαφών. Αν ο τραυματισμός μου ήταν τόσο σοβαρός για την καριέρα μου, δεν θα έπαιζε τόσο καλά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μερικές φορές, σε οπαδούς και άλλους ανθρώπους από άλλες ομάδες αρέσει να κριτικάρουν, εδικά όταν δεν παίζεις καλά ξεχνώντας πως, όπως και κάθε άνθρωπος, ο παίκτης που έρχεται από τραυματισμό δεν μπορεί να κάνει μαγική εμφάνιση μέσα σε πέντε ματς». 

-Τελευταία υπάρχουν κάποιες φήμες που λένε ότι πας στον Ολυμπιακό και κάποια ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι έχεις ήδη συμφωνήσει. Γιατί είσαι ακόμα στον Πανιώνιο; 
«Με κάνεις να γελάω. Είναι αλήθεια ότι προσφάτως άκουσα και διάβασα ιστορίες για τον Ολυμπιακό και όπου κι αν πήγαινα στην Ελλάδα, οι άνθρωποι μου έδιναν συγχαρητήρια για την μεταγραφή μου αυτή, αλλά κάθε φορά πάθαινα σοκ, από τη στιγμή που δεν είχα υπογράψει τίποτα. Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο οι ομάδες κάνουν μεταγραφικές κινήσεις με δύο τρόπους, είτε επικοινωνούν με την ομάδα, είτε με τον παίκτη ή τον ατζέντη του. Από την πλευρά μου δεν ξέρω τίποτα και κανένας δεν με έχει πλησιάσει, παρά τα όσα λέγονται στις εφημερίδες». 

-Αλλά ο Πανιώνιος είπε επισήμως πως υπάρχει συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή τη δική σου και του Μανιάτη και από τη στιγμή που εκείνος πήγε, όλοι ήξεραν ότι η συμφωνία είχε επέλθει. Πως το κρίνεις εσύ αυτό; 
«Ναι υπήρχε κάτι τέτοιο, αλλά άσε με να σε ρωτήσω κάτι. Αν ένας σύλλογος συμφωνήσει με έναν άλλο σύλλογο για κάποιον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και ο παίκτης δεν έχει μιλήσει με κανέναν, ακόμα και να συμφωνήσουν οι δύο ομάδες και ο παίκτης λέει ότι δεν πάει τότε τί θα γίνει; Για αυτό όπως είπα, είναι πάντοτε καλό να κοιτάς με μεγαλύτερο επαγγελματισμό τέτοιες καταστάσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι κουβέντες των ΜΜΕ». 

-Πιστεύεις πραγματικά ότι ο Ολυμπιακός σε θέλει και μπορείς να βρεις αυτό που ζητάς εκεί; 
«Και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με θέλουν εδώ και δύο χρόνια. Δεν είναι μυστικό. Τις περισσότερες φορές, οι προπονητές που βλέπουν τι μπορώ να προσφέρω, ζητούν από τις ομάδες τους να με αγοράσουν. Αλλά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό να ζητάς κάποιον, από το να του κάνεις πρόταση. Όσο για την πρόκληση, πίστεψέ με, μού αρέσουν οι προκλήσεις. Μάλιστα αυτές βγάζουν τον άντρα από μέσα σου. Σε σκληραίνουν. Ήθελα να αλλάξω την τύχη μου και έτσι ήρθα στην Ευρώπη. Δεν ήρθα για να κάνω πλάκα και τουρισμό στην Αθήνα, αλλά να πάρω σοβαρά την καριέρα μου και να δουλέψω σκληρά, σαν πεινασμένο λιοντάρι, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που κάνει του αντιντόπινγκ γιατρούς να μου κάνουν συνέχεια τεστ. Δεν είναι επειδή έχω περισσότερη δύναμη από κακή πηγή, αλλά επειδή θέλω να φτάσω ψηλότερα». 

-Προς τα πού κατευθύνεσαι με το ποδόσφαιρο; 
«Είμαι ακόμα παίκτης του Πανιωνίου μέχρι να πάρω μεταγραφή. Έχω υπηρετήσει πιστά αυτόν τον σύλλογο. Ο καθένας έχει φιλοδοξίες να πάει ψηλότερα. Ο Πανιώνιος δεν θα είναι η τελευταία μου ομάδα. Φυσικά κι αν δεν γίνει κάτι στην Ελλάδα σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, θα κοιτάξω και στο εξωτερικό το καλοκαίρι και θα αποχαιρετήσω». 

-Γιατί καμία από τις δύο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας δεν σε έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής, αν και θεωρείσαι ένα από τα καλύτερα χαφ στο πρωτάθλημα; 
«Στην Ελλάδα υπάρχει περιορισμένος αριθμός ξένων παικτών, τις οποίες κρατάνε για “μεγάλα” ονόματα και καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για μένα να μπω σε αυτή την κατηγορία. Αλλά τα πράγματα αλλάζουν και οι ομάδες καταλαβαίνουν ότι τα “μεγάλα” ονόματα δεν είναι πάντα αυτό που φαίνονται. 

-Έχεις κανένα μήνυμα προς τους οπαδούς του Πανιωνίου; 
«Για όσους ξέρουν την ιστορία αυτής της ομάδας, τους υπηρέτησα με όλη μου την καρδιά για να τους κάνω κάθε μέρα χαρούμενους. Οι ποδοσφαιριστές είχαν κακές μέρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχασαν το ενδιαφέρον τους. Τώρα που επέστρεψα τους λέω να περιμένουν το καλύτερο από εμένα. Ο,τιδήποτε λιγότερο δεν είναι ο συνηθισμένος Κουμόρτζι. Και αν φύγω από την ομάδα, το οποίο θα γίνει σίγουρα στο μέλλον, να σκεφτούν ότι θα είναι το καλύτερο για την καριέρα μου». 

Πηγή sport-fm Read more!

Σε «χαλάει» η Μινεσότα, Ρούμπιο;

Σε «χαλάει» η Μινεσότα, Ρούμπιο;
Αυτή τη στιγμή ο Ρίκι Ρούμπιο δεν ενδιαφέρεται να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, ωστόσο, αν αυτό προκύψει κάποια στιγμή, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, που έχουν τα δικαιώματά του, δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές του. Μάλιστα, από το περιβάλλον του παίκτη λέγεται πως ο διεθνής Ισπανός θέλει να πάει σε ομάδα της ανατολικής περιφέρειας κατά προτίμηση σε Νέα Υόρκη, Μαϊάμι ή Βοστώνη. 

«Ο Ρούμπιο θα συνεχίσει να κάνει διπλωματικές κινήσεις και η Μινεσότα θέλει να κρατήσει την αξία του σε περίπτωση ανταλλαγής. Ωστόσο η οικογένεια του και ο ίδιος προτιμά την Ανατολική Περιφέρεια, ενώ δεν έχει πρόβλημα να περιμένει ακόμη ένα χρόνο για να έρθει στο ΝΒΑ», ανέφερε άνθρωπος που ήταν κοντά στο Ρούμπιο, σε δηλώσεις του στους «New York Times». 

Ο Ρίκι Ρούμπιο είχε επιλεγεί στο νούμερο 5 του πρώτου γύρου των ντραφτ του 2009 από τους Τίμπεργουλβς, με την ομάδα της Μινεσότα να είναι η μόνη που μπορεί να διαπραγματευτεί το μέλλον του στο NBA. 

Πηγή sport-fm Read more!

Βιεϊρίνια: «Τα πάντα για το Κύπελλο»

Η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη… άνοιξε την όρεξη των παικτών του ΠΑΟΚ. Αυτό φαίνεται και σε συνέντευξη που έδωσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης στην οποία έθεσε σαν πρώτο στόχο της ομάδας την κατάκτηση του Κυπέλλου. 

«Θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτόν τον σκοπό», δήλωσε ο άσος του «Δικεφάλου του Βορρά». 

«Στην Ευρώπη πάμε βήμα-βήμα. Νομίζω ότι τα έχουμε πάει πολύ καλά ως τώρα και κανένας στην Ελλάδα δεν πίστευε ότι θα έχουμε τέτοια πορεία. Τώρα μπροστά μας είναι η ΤΣΣΚΑ, ένας πολύ δύσκολος και δυνατός αντίπαλος, ο οποίος πρέπει να μας απασχολήσει όταν θα έρθει η στιγμή να τον αντιμετωπίσουμε», σχολίασε αρχικά στη συνέντευξή του στα «ΣΠΟΡ του Βορά» και συνέχισε: 
Βιεϊρίνια: «Τα πάντα για το Κύπελλο»


«Νομίζω ότι εφικτός στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς στο πρωτάθλημα ο πρώτος έχει μεγάλη διαφορά. Θέλουμε το Κύπελλο και θα δώσουμε τα πάντα γι' αυτόν τον σκοπό", τόνισε. 

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια εξέφρασε την άποψη πως η φετινή σεζόν είναι καλύτερη από την περσινή. «Νομίζω ότι η ομάδα πάει καλύτερα φέτος από πέρυσι. Πέρσι δεν είχαμε τους ευρωπαϊκούς αγώνες και το Κύπελλο, αφού είχαμε αποκλειστεί νωρίς. Οσον αφορά το πρωτάθλημα είμαστε στην τρίτη θέση και η ομάδα μετά τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα έχει βρει το δρόμο της. Το βασικό είναι γίναμε ξανά μία οικογένεια. Οι πολλές αλλαγές δεν μπορούν να κρατήσουν ένα σύνολο δεμένο. Πλέον όλοι στον ΠΑΟΚ είμαστε ξανά ένα, σαν μια γροθιά», δήλωσε και στη συνέχεια έπλεξε στο εγκώμιο του Δημήτρη Σαλπιγγίδη: 

«Είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Στα πρώτα ματς είχε ατυχία με το σκοράρισμα, αλλά ακόμη και τότε τα έδινε όλα για την ομάδα και βοηθούσε τα μέγιστα. Είναι πολύ καλό που έχουμε τον Σαλπιγγίδη φέτος στην ομάδα. Όλα γίνονται πιο... εύκολα όταν παίζεις μαζί του», δήλωσε. 

Οι… σειρήνες για ενδιαφέρον άλλων ομάδων δεν έχουν σταματήσει λεπτό να ηχούν στα αυτιά του Βιεϊρίνια, αλλά αυτός για άλλη μια φορά δήλωσε «πιστός» στον ΠΑΟΚ και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγει από την ομάδα της Θεσσαλονίκης μόνο στην περίπτωση που έρθει κάποια καλή πρόταση μόνο από ομάδα του εξωτερικού. «Αν φύγω από τον ΠΑΟΚ τότε θα το κάνω μόνο για μια ομάδα του εξωτερικού και όχι για κάποια άλλη ελληνική», υποστήριξε και κατέληξε αναφερόμενος στις εμφανίσεις του στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν… 

«Νομίζω ότι η φετινή σεζόν μου είναι ως τώρα καλύτερη από την περυσινή. Όχι ότι κάνω κάτι το διαφορετικό, απλά τώρα ήρθαν και τα γκολ και αισθάνομαι πραγματικά καλά που βοηθώ την ομάδα μου σκοράροντας», κατέληξε.

Πηγή sport-fm Read more!

Στο «AEL FC Arena» με Καναδά

 Στο «AEL FC Arena» με Καναδά
Ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί πως το φιλικό παιχνίδι της εθνικής μας με τον Καναδά στις 9 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα στο«AEL FC Arena», εξέδωσε η ΕΠΟ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 10:00 θα ξεκινήσει η διαδικασία on-line πώλησης εισιτηρίων για τον φιλικό αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών με την αντίστοιχη του Καναδά, ο οποιος θα διεξαχθεί στις 9-2-2011 στο γήπεδο «AEL FC ARENA» στη Λάρισα. Η διαδικασία on-line πώλησης εισιτηρίων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011. Τα εισιτήρια οι ενδιαφερόμενοι θα τα παραλάβουν την ημέρα του αγώνα από τις 11 το πρωί μέχρι και την ώρα έναρξης από το εκδοτήριο που βρίσκεται στη «Θύρα 1» του γηπέδου
Πηγή gazzeta Read more!

Βλέπει Παπασταθόπουλο η Νάπολι

 Βλέπει Παπασταθόπουλο η Νάπολι
H ενίσχυση της αμυντικής διάταξης της Νάπολι φέρνει στο προσκήνιο το όνομα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου για την ιταλική ομάδα.




Ο Καλαματιανός στόπερ της Μίλαν, βρίσκεται στο στόχαστρο του συλλόγου του «Σαν Πάολο» με τους Ναπολιτάνους να έχουν τοποθετήσει ψηλά στη λίστα τους το όνομα του «Socratis».
Ο Παπασταθόπουλος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μέχρι στιγμής θέση βασικού στους «Ροσονέρι», ωστόσο, όπως έχει διαμηνύσει και ο μάνατζερ του, η Μίλαν δεν σκέφτεται να προχωρήσει στην παραχώρηση του.
Πηγή gazzeta


Read more!

Ανησυχία Αλέγκρι για Νέστα

 Ανησυχία Αλέγκρι για Νέστα Η νίκη επί της Τσεζένα άφησε ικανοποιημένο τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ο οποίος όμως εξέφρασε την ανησυχία του για τον τραυματισμό του Αλεσάντρο Νέστα.


Ο Ιταλός μπακ τραυματίστηκε στον ώμο και ο τεχνικός των «Ροσονέρι» σε καμία περίπτωση δεν είναι ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη. Ο ίδιος τοποθετήθηκε στην έκδοση «Tuttomercatoweb», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων
«Ήταν μια καλή νίκη για εμάς. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς αλλά παίξαμε αρκετά καλά και αξίζαμε την νίκη. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Όσο για τον Νέστα, του βγήκε ο ώμος και θα αξιολογήσουμε την κατάσταση του με περισσότερη ακρίβεια».
Πηγή gazzeta
Read more!

Πάντα +4 η Μίλαν

Έστω και με άγχος, η Μίλαν νίκησε 2-0 την Τσεζένα και διατήρησε το +4 από τη Νάπολι. Ξύλο στο Μπολόνια-Λάτσιο!
Πάντα +4 η Μίλαν (video)

Μετά από δύο σερί ισοπαλίες η Μίλαν ήθελε μόνο τη νίκη υποδεχόμενη την Τσεζένα και τα κατάφερε με το 2-0, που διαμορφώθηκε στο τέλος του κάθε ημιχρόνου. Οι Ροσονέρι στάθηκαν άτυχοι με τους τραυματισμούς των Γκατούζο και Νέστα ενώ είδαν τους φιλοξενούμενους να τους απειλούν σε κάποιες περιπτώσεις και να δείχνουν ότι θα χτυπήσουν το ματς στα ίσα. Στο 45' όμως κι αφού προηγουμένως οι Μιλανέζοι είχαν χάσει ευκαιρίες, ήρθε το 1-0 με το αυτογκόλ του Πελεγκρίνο, στην προσπάθεια του να σταματήσει τον Ιμπραΐμοβιτς. Στην επανάληψη η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχασε αρκετές ευκαιρίες, το 1-0 παρέμενε και προκαλούσε άγχος αλλά στο 93' ο «Ίμπρα» με ωραίο σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Τριάρα η Ουντινέζε!

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι μστο «Φρίουλι», οι Νερατζούρι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν στο 16' με πολύ ωραίο σουτ του Στάνκοβιτς, ο οποίος ήταν ο μόνος που απειλούσε την εστία του Χαντάνοβιτς στο πρώτο μέρος. Στο 9' χάθηκε η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού για τους γηπεδούχους, όταν ο Καστελάτσι παραλίγο να πετύχει ένα απίστευτο αυτογκόλ, όμως στάθηκε τυχερός καθώς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στην προσπάθειά του να τη διώξει. Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 21', όταν ο Ζαπάτα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων και με πολύ ωραίο σουτ νίκησε τον Καστελάτσι, ενώ στο 25' ο Αντόνιο ντι Νατάλε πέτυχε το 99ο τέρμα του στη Σέριε Α με απευθείας εκτέλεση φάουλ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, κάνοντας την απόλυτη ανατροπή.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην Ουντινέζε, η οποία θα μπορούσε να είχε φτάσει το σκορ σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς έχασε πολλές ευκαιρίες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ντομίτσι με προβολή στο 69'. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Ίντερ από τη στιγμή που ο Λεονάρντο κάθισε στον πάγκο της, ενώ η ομάδα του Γκουιντολίν συνεχίζει την ανοδική της πορεία παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Επιστροφή στις νίκες και στη δεύτερη θέση για τη Νάπολι, που όπως αναμενόταν πέρασε εύκολα από την έδρα της τελευταίας Μπάρι με 2-0. Η ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι άνοιξε το σκορ στο 38' με εκπληκτικό τακουνάκι του Λαβέτσι και στο 87' ο Καβάνι διαμόρφωσε το τελικό 0-2, που διατηρεί τους Παρτενοπέι κοντά στην κορυφή και παράλληλα στέλνει την Μπάρι ακόμη πιο κοντά στη Serie B. 

Η Λάτσιο, πάντως, δεν κατάφερε να ακολουθήσει τους Ναπολιτάνους, καθώς ηττήθηκε με 3-1 από την εντυπωσιακή Μπολόνια του Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Οι Λατσιάλι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με πλασέ του Φλόκαρι έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τον Ερνάνες, αλλά η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους. Στο 36' ο Ραμίρεζ ισοφάρισε και αμέσως μετά, στο 39', με ατομική προσπάθεια ο Ντι Βάιο έκανε το 2-1. Ο πολύπειρος επιθετικός της Μπολόνια ήταν αυτός που έκανε και το 3-1 στο 90' με ωραίο πλασέ, δίνοντας στην ομάδα του πολύτιμη νίκη στη μάχη που δίνει... κόντρα σε όλους για την παραμονή.
Ο Ζαράρε πάντως δεν... χώνεψε την ήττα και στα επεισόδια μετά το τέλος του ματς τα έβαλε με όλους και με όλα, έφτυσε επίσης τον Ρουμπίν, όπως τόνισε ο Μαλεζάνι, ενώ το βίντεο τον δείχνει να ρίχνει... ξώφαλτση μπουνιά στον βοηθό διαιτητή. 

Την ήττα της Λάτσιο, αλλά και αυτή της Ίντερ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η Γιουβέντους, που κόλλησε στο 0-0 με τη Σαμπντόρια στη Γένοβα. Οι Μπιανκονέρι είχαν στην κορυφή της επίθεσης τον Αμάουρι και αυτό τα λέει όλα... Ο Βραζιλιάνος δυσκολεύεται απίστευτα να σκοράρει όταν είναι απολύτως υγιής, οπότε αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι ήταν μηδαμινές οι πιθανότητες να τα κατάφερνε τώρα που έπαιζε και με προστατευτική μάσκα, λόγω της σπασμένης μύτης. Οι Τορινέζοι ήταν αυτοί που πίεζαν, δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν, με τον Ντελ Πιέρο να γίνεται μοιραίος στις καθυστερήσεις όταν πλάσαρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι ενώ ήταν αμαρκάριστος.

Ισόπαλα έληξαν και τα ματς Φιορεντίνα-Λέτσε (1-1) και Κιέβο-Τζένοα (0-0). Στη Φλωρεντία ο Ντι Μικέλι, που έβαλε μπροστά στο σκορ τη Λέτσε στο 29', έχασε πέναλτι στο 41' για το 0-2 και ο Τζιλαρντίνο τον τιμώρησε στο 56', διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο (22/01)
Παλέρμο-Μπρέσια 1-0 (87' Μπόβο)
Πάρμα-Κατάνια 2-0 (57' Καντρέβα, 62' Τζοβίνκο)
Ρόμα-Κάλιαρι 3-0 (21' πεν. Τότι, 70' Περότα, 92' Μενέζ)
Κυριακή (23/01)
Ουντινέζε-Ίντερ 3-1 (21' Ζαπάτα, 25' Ντι Νατάλε, 69' Ντομίτσι–16' Στάνκοβιτς)
Μπάρι-Νάπολι 0-2 (38' Λαβέτσι, 87' Καβάνι)
Μπολόνια-Λάτσιο 3-1 (36' Ραμίρεζ, 39',90' Ντι Βάιο-5' Φλόκαρι)
Κιέβο-Τζένοα 0-0
Φιορεντίνα-Λέτσε 1-1 (56' Τζιλαρντίνο-29' Ντι Μικέλε)
Σαμπντόρια-Γιουβέντους 0-0
Μίλαν-Τσεζένα 2-0 (45' αυτ. Πελεγκρίνο, 93' Ιμπραΐμοβιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (21 αγωνιστικές)
  1. Μίλαν 44
  2. Νάπολι 40
  3. Ρόμα 38
  4. Λάτσιο 37
  5. Ίντερ 35*
  6. Γιουβέντους 35
  7. Παλέρμο 34
  8. Ουντινέζε 33
  9. Σαμπντόρια 27*
10. Κάλιαρι 26
11. Φιορεντίνα 25*
12. Πάρμα 25
13. Μπολόνια 25
14. Τζένοα 24*
15. Κιέβο 24
16. Κατάνια 22
17. Λέτσε 20
18. Τσεζένα 19
19. Μπρέσια 18
20. Μπάρι 14

* Οι Ίντερ, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια, Τζένοα έχουν ένα ματς λιγότερο.

Πηγή gazzeta Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...