ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Μπερμπάτοφ όπως Φαν Νιστελρόι


Με καθοδηγητή τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το 5-0 επί της Μπέρμιγχαμ απέκτησε σημαντικό προβάδισμα στην κούρσα για τον τίτλο... Ο Βούλγαρος επιθετικός σημείωσε χατ-τρικ στην «πεντάρα» επί της Μπέρμιγχαμ, κάτι που ο ίδιος πάντως πετυχαίνει για τρίτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.
Τρία γκολ αυτό το Σαββατοκύριακο σημείωσαν και οι Ρόμπιν Φαν Πέρσι της Άρσεναλ, Μάριο Γκόμες της Μπάγερν και Λουίς Φαμπιάνο της Σεβίλλης.

Με τα τρία γκολ, ο Βούλγαρος επιθετικός έφτασε τα 18 γκολ στην Premier League και διανύει μακράν την πιο παραγωγική του χρονιά στο «Ολντ Τράφορντ», με τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να εκθειάζει την προσφορά του διεθνούς επιθετικού, ο οποίος επέκτεινε στα 21 παιχνίδια το αήττητο των «κόκκινων διαβόλων» στο φετινό πρωτάθλημα, όπου παραμένουν αήττητοι. «Ο Ντίμιταρ θα ξεπεράσει σίγουρα τα 20 γκολ και αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σερ Άλεξ.

Ο Ντίμιταρ Μπερμάτοφ με το χατ-τρικ που σημείωσε ισοφάρισε μια επίδοση που επί 8 χρόνια ήταν απλησίαστη για παίκτη της Γιουνάιτεντ. Τελευταίος παίκτης των "μπέμπηδων" που είχε πετύχει τρία χατ-τρικ μέσα σε μία σεζόν ήταν ο Ρούουντ Φαν Νιστελρόι την περίοδο 2002-03.

Επόμενο ρεκόρ που. μπαίνει στο μάτι του Βούλγαρου επιθετικού αυτό του Άλαν Σίρερ, ο οποίος τη σεζόν 1995-96 είχε σημειώσει 5 χατ-τρικ, κάτι που αποτελεί μέχρι σήμερα ρεκόρ στην ιστορία της Premier League.

Βέβαια, το ρεκόρ όλων των εποχών, ανήκει σε παίκτη της Γιουνάιτεντ. Τον θρυλικό, Ντένις Λόου, ο οποίος στην First Division τη σεζόν 1963-64 είχε σημειώσει 7 χατ-τρικ!!! «Ο Ντίμιταρ γνωρίζει τις ικανότητές του» είπε ο Φέργκιουσον για να προσθέσει: «Επίσης οι άλλοι παίκτες έχουν την ίδια αίσθηση. Παίζουν το δικό τους ρόλο στο παιχνίδι μαζί του. Έχει μοναδικές ικανότητες».


Σε ότι αφορά τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι τώρα, ο Ολλανδός σημείωσε το πρώτο του χατ-τρικ, πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ στο 3-0 επί της Γουίγκαν. Αποτέλεσμα που πάντως κράτησε την Άρσεναλ στο κυνήγι της Μάντσεστερ. Για τον διεθνή Ολλανδό επιθετικό αυτό ήταν το 6ο γκολ στη φετινή σεζόν.
Βέβαια, ο Φαν Πέρσι θα μπορούσε να είχε πετύχει και 4ο γκολ, όμως δεν αξιοποίησε το πέναλτι που εκτέλεσε.

Ο Φαν Πέρσι, με την εμφάνισή του κόντρα στην Γουίγκαν απέδειξε ότι ο τραυματισμός στον αστράγαλο που τον κράτησε εκτός δράσης για 3 μήνες, ανήκει ολοκληρωτικά στο παρελθόν, όμως ο Βενγκέρ υπογράμμισε πως δεν πρέπει να περιμένει ότι θ' αγωνίζεται σε κάθε παιχνίδι.

«Επέστρεψε και είναι σε φόρμα. Είναι σε καλή κατάσταση την τελευταία εβδομάδα. Είναι σημαντικό να τον έχουμε πίσω. Διαθέτουμε πολλούς επιθετικούς και θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τον διατηρήσουμε σε φόρμα και να διαχειριστούμε σωστά την μεγάλη αποχή που είχε από τα γήπεδα».

Από τα αγγλικά γήπεδα, στα γερμανικά και στη Bundesliga, εκεί όπου το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ξεχώρισε ο Μάριο Γκόμες.

Ο διεθνής Γερμανός επιθετικός σημείωσε χατ-τρικ στο 5-1 επί της Καϊζερσλάουτερν, πιάνοντας στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ των Παπίς Σισέ με 15 γκολ, τη στιγμή που ένα λιγότερο έχει ο Φάνης Γκέκας. Παρά το 5-1 η Μπάγερν Μονάχου εξακολουθεί να είναι μακριά από την κορυφή, με τη διαφορά της από την πρωτοπόρο, Μπορούσια Ντόρτμουντ να μειώνεται στους 14 πόντους. «Αυτή είναι η δουλειά μου. Γνωρίζω τις απαιτήσεις που υπάρχουν προς το πρόσωπό μου» τόνισε ο 25χρονος επιθετικός.

Στην Primera Division, πρωταγωνίστησε ο Λουίς Φαμπιάνο, ο οποίος βοήθησε τη Σεβίλλη να πάρει μάλλον εύκολα τη νίκη κόντρα στην ουραγό Λεβάντε με 4-1. Για τον διεθνή Βραζιλιάνο επιθετικό το χατ-τρικ κόντρα στη Λεβάντε βελτίωσε την προσωπική του επίδοση στο πρωτάθλημα, όπου έφτασε τα 8 γκολ.
Ο Λουίς Φαμπιάνο αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα έγινε μόλις ο 5ος παίκτης στην ιστορία της Σεβίλλης που ξεπέρασε το «φράγμα» των 100 γκολ.
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ελπίζει η φόρμα του να συνεχιστεί και στον αγώνα με την Ρεάλ την Τετάρτη για τα ημιτελικά του Copa Del Rey: «Κάθε αγώνας είναι τελικός από εδώ και στο εξής και πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι. Θα είναι ένας σπουδαίος αγώνας κόντρα στη Ρεάλ. Θα μπούμε για τη νίκη και ελπίζουμε ότι θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Έχουν σπουδαία ομάδα, όμως μπορούμε να τους νικήσουμε».
Πηγή Novasports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...