ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

"Θέλω να επιστρέψω στη σελεσάο"

Ο Ροναλντίνιο εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα καταφέρει να επιστρέψει στην Εθνική Βραζιλίας μέσω της Φλαμένγκο, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή συμβολαίου 4 ετών με την ομάδα του Ρίο ντε Ζανέιρο.
"Μπορώ να φανταστώ τους οπαδούς σε ένα γεμάτο γήπεδο: μπορούν να περιμένουν από μένα ότι θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου", τόνισε αρχικά ο 30χρονος Βραζιλιάνος σούπερ σταρ στην επίσημη ιστοσελίδα της "Φλα", για να συνεχίσει:

"Γύρισα στη Βραζιλία για να παίξω με τη Φλαμένγκο ακριβώς για αυτό το σκοπό. Ελπίζω επίσης ότι μέσα από την απόδοσή μου στο γήπεδο να μπορέσω να ξαναφορέσω τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας μία ακόμα φορά.

Εδώ στο Ρίο ντε Ζανέιρο με υποδέχτηκαν με μεγάλη θέρμη και οι οπαδοί μπορούν να περιμένουν ανάλογη αγάπη και από την πλευρά μου".

Eν τω μεταξύ, τη συμφωνία με τη Φλαμένγκο ανακοίνωσε επίσημα και η Μίλαν, η οποία ευχήθηκε καλή τύχη στον Ροναλντίνιο στην συνέχεια της καριέρα του.

"Η Μίλαν γνωστοποιεί ότι έχει παραχωρήσει τον Ροναλντίνιο στη Φλαμένγκο. Ο σύλλογος ευχαριστεί τον παίκτη για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του και του εύχεται επιτυχία και μεγάλες στιγμές στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του".

Υπενθυμίζεται πως η Φλαμένγκο κατάφερε να "αρπάξει" τον πρώην άσο της Μίλαν μέσα από τα χέρια της Γκρέμιο στην οποία είχε κάνει τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο και την Παλμέιρας του Σκολάρι, ενώ δεν έκανε γνωστό το ποσό που δαπάνησε προκειμένου να "δώσει τα χέρια" με τον Αντριάνο Γκαλιάνι.

Πηγή sport24

Read more!

Καραχάλιος: "Τιμή για τον Ολυμπιακό"

Ο Νίκος Καραχάλιος παρευρέθηκε στην βράβευση της Χρυσής Μπάλας που αποτελεί σημαντική επιτυχία για τον αντιπρόεδρο του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Μιλώντας στον "Sentra 103,3" αναφέρθηκε σε αυτή την τιμή και την δέσμευση του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη να βρίσκεται ο Ολυμπιακός σε παγκόσμια φόρουμ.

Ο Νίκος Καραχάλιος τόνισε ότι το συγκεκριμένο γεγονός αποτέλεσε μία θετική έκπληξη για τον ίδιο επισημαίνοντας ότι και άλλες ελληνικές ομάδες πρέπει να δίνουν το παρών σε ανάλογα φόρουμ.

Για το ότι παρευρέθηκε στην βράβευση για την χρυσή μπάλα: "Ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την πρώτη στιγμή που πήρε την σκυτάλη από τον Σωκράτη Κόκκαλη δεσμεύτηκε απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας, ότι ο Ολυμπιακός δεν θα είναι μόνο πρωταθλητής στην Ελλάδα, αλλά θα δώσει τα διαπιστευτήρια του στα παγκόσμια φόρουμ και στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Αυτό το κάνουμε πράξη. Το πρώτο βήμα του σχεδίου αυτού το είδατε να υλοποιείται με τον αγώνα κατά της φτώχειας στις 14 Δεκεμβρίου.

Έναν αγώνα που έφερε τον Ολυμπιακό στο επίκεντρο της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Τότε πάνω από 350 εκ. τηλεθεατών είδαν τον Ολυμπιακό να παίζει με μεγάλους σταρ. Το δεύτερο βήμα ήταν να παρευρεθεί εδώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά την τελευταία στιγμή είχαμε κάποιες εξελίξεις στην Ελλάδα και έπρεπε να μείνει πίσω. Είχα την τύχη να βρεθώ εγώ εδώ γιατί πρέπει πάντα να υπάρχει συνέχεια στην διοίκηση".

Για το αν εισέπραξαν κάτι αρνητικό λόγω της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας: "Η Βραζιλία ήταν πάντα σε καλή οικονομική κατάσταση; Δεν ήταν πάντοτε πρωταγωνίστρια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο; Το λέω καθ' υπερβολή και δεν θέλω να συγκρίνω τον δικό μας σύλλογο με την Εθνική Βραζιλίας".

Για το τι εισέπραξε από την παρουσία του σ' αυτή την εκδήλωση: "Ήταν μια θετική έκπληξη αυτό που εισέπραξα γιατί όπως γνωρίζεται στη FIFA εκπροσωπούνται Εθνικές ομοσπονδίες και έγινε αποδεκτός σε μια τέτοια εκδήλωση ένας σύλλογος. Ήταν πολύ περιορισμένες οι προσκλήσεις και για να ξεχωρίσει ο Ολυμπιακός αυτό σημαίνει κάτι. Αυτό είναι που είχαμε ως κέρδος από τον αγώνα κατά της φτώχειας. Οι άνθρωποι της FIFA, της UEFA και του ΟΗΕ μας είπαν μετά τον αγώνα κατά της φτώχειας, ότι πλέον μπαίνετε σε ένα άλλο επίπεδο στην διεθνή ποδοσφαιρική οικογένεια.

Δεν ήταν μόνο το γκαλά και οι ποδοσφαιριστές που είδαμε αλλά οι συζητήσεις που έγιναν στο περιθώριο της εκδήλωσης. Είχα μια συνάντηση με τον Ροζέ Μιλά σήμερα, χθες με τον τον Καρεμπέ, αλλά και πολλούς ανθρώπους του αθλητισμού και της οικονομίας, με τραπεζίτες και χορηγούς οι οποίοι στηρίζουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είδαμε ανθρώπους Έλληνες, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και ενδιαφέρονται για τον Ολυμπιακό να τον δουν να πρωταγωνιστεί".

Για το αν υπάρχει συνέχεια και από τις άλλες ελληνικές ομάδες: "Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να είναι μόνος του σε αυτό το forum, γιατί καταλαβαίνουμε ότι όσο ενισχύεται το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καλό και για την ομάδα μας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας αλλά όπως έχουμε πει θα κάνουμε μεταφορά και της τεχνογνωσίας μας αλλά και των επαφών μας με όλους. Ο Ολυμπιακός είναι πραγματικός παγκόσμιος πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου, το σήμα μας είναι αναγνωρίσιμο παντού και αποδεκτό παντού.

Άρα ναι να έρθουν και οι άλλες ομάδες κοντά, αλλά πρέπει να ξεφύγουμε από τον μικρόκοσμο. Όχι ότι δεν είναι σημαντικός ο κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά πολλές φορές είναι εσωστρεφής και βγάζει αυτή την μιζέρια και την γκρίνια που έχει έρθει στην ελληνική κοινωνία και μας εγκλωβίζει. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες και θα πρέπει να τις αξιοποιήσουμε και εκτός Ελλάδος. Αυτό κάνει ο Ολυμπιακός θα πρωτοπορεί και αυτό είναι το όραμα του Βαγγέλη Μαρινάκη και θα το κάνουμε πράξη καθημερινά".

Μια εικόνα από το χθεσινό γκαλά: "Ο Μουρίνιο, ο Ρονάλντο μαζί με τους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα ανέβηκαν στην ίδια σκηνή, αγκαλιασμένοι, χαμογελαστοί και κοιτούσαν μπροστά. Αυτό δεν μπορεί να δώσει ένα μήνυμα προς τους δικούς μας φιλάθλους και παράγοντες;"

Πηγή sport24

Read more!

"Περιμένουμε πράξεις από τους Άραβες"

Το business plan των Αράβων έφτασε στα γραφεία του ΠΑΟΚ, όμως η διοίκηση του Δικεφάλου, αφήνει τα... λόγια και περιμένει να δει πράξεις και συγκεκριμένα χρήμα!

Λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτη, έφτασε στα γραφεία της Θεσσαλονίκης το πλάνο των Αράβων επενδυτών, όμως τα χαμόγελα δεν έρχονται τόσο εύκολα στα πρόσωπα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Ο λόγος είναι απλός...

Στον Δικέφαλο είναι πεπεισμένοι πως η κίνηση των Αράβων έγινε για καθαρά τυπικούς λόγους και πλέον το μόνο που θέλουν είναι να δουν με πράξεις το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έλεγε στους συνεργάτες του: "Για εμάς θα υπάρξει εξέλιξη μόνον στην περίπτωση που κατατεθούν τα χρήματα στον σχετικό λογαριασμό για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου".

Έτσι λοιπόν, ο επίσημος ΠΑΟΚ δεν σκέφτεται τις επόμενες δέκα ημέρες να ασχοληθεί με το θέμα, εάν από την πλευρά των επενδυτών δεν υπάρξει κάποια κίνηση με οικονομικό περιεχόμενο.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του Θοδωρή Ζαγοράκη: "Φτάνουν τα λόγια, περιμένουμε έργα" είναι η θέση του προέδρου του "Δικεφάλου".

Σύμφωνα με πληροφορίες το επιχειρηματικό σχέδιο που έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τους Άραβες αφορά ένα πενταετές πρόγραμμα στο οποίο γίνεται αναφορά τόσο σε θέματα αγωνιστικά όσο και σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής.Αναλύει όλες τις κινήσεις που θα γίνουν σε θέματα ενίσχυσης της ομάδας και βελτίωση της λειτουργίας των Ακαδημιών, καθώς και για το θέμα του γηπέδου στην περίπτωση που οι Άραβες αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών.

Πηγή sport24

Read more!

Επέστρεψε στην Άρσεναλ ο Ανρί!

Επέστρεψε στην Άρσεναλ ο Ανρί!
Ο Τιερί Ανρί επέστρεψε στην Άρσεναλ, όχι όμως ως... μεταγραφή, αλλά για να προπονηθεί με τους «κανονιέρηδες» έπειτα από τη διακοπή στο αμερικανικό πρωτάθλημα!Ο Γάλλος, που ακόμα θεωρείται θρύλος για τους Κανονιέρηδες, πήρε άδεια από τους Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης και προπονείται με την ομάδα του Βενγκέρ για να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση σε αρκετά καλά επίπεδα μέχρι την έναρξη της νέας χρονιάς στο MLS. Ο Ανρί δήλωσε πολύ χαρούμενος που φόρεσε και πάλι τη φανέλα της Άρσεναλ, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μέσι-Mania!

Μέσι παντού!
Η νίκη του Λίο Μέσι έγινε, φυσικά, πρώτο θέμα στα ευρωπαϊκά ειδησεογραφικά σάιτ, ενώ το ιταλικό gazzetta.it δεν παρέλειψε να σχολιάσει την επικράτηση του Ζοζέ Μουρίνιο επί του Βιθέντε ντελ Μπόσκε.

Οι τίτλοι μερικών από τα μεγαλύτερα ξένα σάιτ είναι:

El mundo: “Ο Μέσι κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα 2010”

As.com: “Στον Μέσι η Χρυσή Μπάλα”

Sport.es: “Ο Μέσι πήρε τη Χρυσή Μπάλα”

Equipe: “Ο Μέσι παραμένει βασιλιάς”

Eurosport: “Ο Μέσι κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα”

Gazzetta.it: “Στον Μέσι η Χρυσή Μπάλα, ο Μουρίνιο κέρδισε τον Ντελ Μπόσκε”

Ole: “Μέσι: Δεν πέριμενα να κερδίσω”

Marca: “O Μέσι αφήνει την Ισπανία χωρίς Χρυσή Μπάλα”

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ξύλο... Λάζαρος-Πλεσί!

Πήραν σειρά... Λάζαρος-Πλεσί!
Τα… επεισόδια μεταξύ παικτών στον Παναθηναϊκό είναι πλέον μια ρουτίνα! Αυτή την φορά ήταν ο Πλεσί με τον Χριστοδουλόπουλο που λίγο έλλειψε να έρθουν στα χέρια! Σε απολογία ο Γάλλος και άλλοι 3! Θέλουν να ηρεμήσουν και δεν μπορούν στον Παναθηναϊκό καθώς φαίνεται ότι ούτε οι δύο σερί ήττες με Ξάνθη και Άρη άλλαξαν το βαρύ κλίμα. Δεν είναι μόνο το… διοικητικό μπάχαλο όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα!

Κάτι ανάλογο ισχύει και στο ποδοσφαιρικό τμήμα με τα συνεχόμενα επεισόδια μεταξύ των παικτών. Το περασμένο Σάββατο ήταν ο Λέτο με τον Κατσουράνη που μετά το παιχνίδι με τον Άρη λίγο έλλειψε να έρθουν στα χέρια.

Το πρωί της Τρίτης ανάλογες σκηνές βίωσαν στην Παιανία ανάμεσα σε Νταμιάν Πλεσί και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Μια… χαμένη μπαλιά στην προπόνηση ήταν οι αιτία που οι δύο παίκτες αντάλλαξαν «γαλλικά» εντός αγωνιστικού χώρου όμως το επεισόδιο δεν τέλειωσε εκεί. Η συνέχεια δόθηκε μέσα στα αποδυτήρια όταν ο Γάλλος ζήτησε τον λόγο και λίγο έλλειψε να… πέσουν και ψιλές.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Φιλιππινέζα ο Κόντης!»

«Φιλιππινέζα ο Κόντης!»
Ο Ολυμπιακός βγήκε στην... αντεπίθεση απαντώντας στα όσα είπε ο Γιάννης Κόντης σε ραδιοφωνική συνέντευξη για την υπόθεση του Χαβίτο, τονίζοντας πως είναι «Φιλιππινέζα του Πατέρα!» Από τον Ολυμπιακό δεν θα μπορούσαν να μη σχολιαστούν οι ραδιοφωνικές τοποθετήσεις του Γιάννη Κόντη για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τον Χαβίτο. «Ο κύριος Κόντης είναι η Φιλιππινέζα του κυρίου Πατέρα! Όταν σφαγιάζεται ο Άρης στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό χάνει τη φωνή του και μιλάει τώρα για κάτι που είχε δικαίωμα να κάνει ο Ολυμπιακός. Αλλά δεν αναρωτιόμαστε μόνον εμείς γιατί χάνει τη φωνή του όταν αδικείται ο Άρης με τον Παναθηναϊκό. Αναρωτήθηκε χθες σε πρωτοσέλιδό της και εφημερίδα της Βορείου Ελλάδας», ανέφεραν σχετικά κύκλοι της πειραϊκής ΠΑΕ.

Παράλληλα, από τον Ολυμπιακό ανέφεραν πως δεν κατανοούν γιατί προκλήθηκε τόσος... θόρυβος για το θέμα Χαβίτο. Και αυτό γιατί ο παίκτης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και έχει το δικαίωμα από τώρα να διαπραγματευθεί με άλλη ομάδα, όπως προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Σχινάς, Αναστόπουλος και Κορομηλάς στο ντέρμπι

Σχινάς, Αναστόπουλος και Κορομηλάς στο ντέρμπι

Οι κ.κ. Σχινάς, Αναστόπουλος και Κορομηλάς θα αποτελέσουν την τριάδα διαιτητών στο μεγάλο ντέρμπι της δωδέκατης αγωνιστικής της Α1 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της ΚΕΔ. 

Όπως αναμενόταν, η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν είχε εκπροσώπηση στη διαδικασία που έγινε την παραμονή του αγώνα. Ο τιμ μάνατζερ του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, δεν άφησε ασχολίαστη την απουσία των «ερυθρόλευκων». Βλέποντας την κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού «Sport TV» ανέφερε καυστικά: «Τι είναι αυτό; Για να βλέπουν την κλήρωση στον Πειραιά; Να το ξέρουμε για να μην ερχόμαστε κι εμείς στη διαδικασία της κλήρωσης».

Πηγή sport-fm Read more!

«Δεν σκέφτομαι τον Ολυμπιακό...»

Αφοσιωμένος στην Μπέρμιγχαμ δήλωσε ο Ματ Ντάρμπισιρ, ο οποίος εξέφρασε με δηλώσεις του την επιθυμία να υπογράψει συμβόλαιο με τον βρετανικό σύλλογο και να συνεχίσει να σκοράρει στα γήπεδα του Νησιού.
«Δεν σκέφτομαι τον Ολυμπιακό...»

Ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού που αγωνίζεται ως δανεικός στην Μπέρμιγχαμ μίλησε σε βρετανικά ΜΜΕ, όπου τόνισε την επιθυμία του να μείνει στους «μπλε» τα επόμενα χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν σκέφτομαι καθόλου να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Είμαι αφοσιωμένος στην Μπέρμιγχαμ. Αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι όπως πάνε τώρα, που παίζω και σκοράρω, θα ήθελα πολύ να υπογράψω συμβόλαιο εδώ. Περνώ φανταστικά αυτή τη στιγμή στην Μπέρμιγχαμ».

Ο Άγγλος φορ μίλησε και για τους πρώτους μήνες της παρουσίας του στην Μπέρμιγχαμ, όπου η προσαρμογή του ήταν δύσκολη: «Δεν θα σας πω ψέματα, ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για μένα. Δεν είχα κάποια ευκαιρία να αγωνιστώ μέχρι τώρα. Αναρωτιόμουν αν ήταν αυτό το σωστό μέρος για να βρίσκομαι. Ελπίζω τα δύο γκολ που πέτυχα να αποτελέσουν την αρχή της επιστροφής μου στην Αγγλία. 
Ο μάνατζέρ μου είπε να κάνω υπομονή και πως η ευκαιρία θα μου παρουσιαστεί, όπως κι έγινε. 
Εξακολουθώ να πιστεύω στον εαυτό μου, ποτέ δεν έσκυψα το κεφάλι και δεν τα παράτησα. Δούλεψα σκληρά στις προπονήσεις και περίμενα την ευκαιρία μου. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα που πέτυχα δύο γκολ στο ματς Κυπέλλου με τη Μίλγουολ. Αισθάνομαι σαν μεταγραφή του Ιανουαρίου και είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω. Ελπίζω να συνεχίσω να αγωνίζομαι».

Το βράδυ της Τρίτης, η Μπέρμιγχαμ αντιμετωπίζει τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού του Λιγκ Καπ και ο 24χρονος άσσος έκανε λόγο για μια ανεπανάληπτη για την ομάδα του ευκαιρία: «Θέλουμε πολύ να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο και είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να τα καταφέρουμε. Τέτοια ευκαιρία ίσως να μην υπάρξει ξανά και πρέπει να την αρπάξουμε».
Πηγή gazzeta Read more!

Μένει στη Σάλκε ο Γέντρισεκ

Ακόμα ένας παίκτης που έχει ακουστεί για τον Παναθηναϊκό φαίνεται πως... χάθηκε. Ο Ερικ Γέντρισεκ με δηλώσεις του, τόνισε πως θα παραμείνει στην Σάλκε κατά 90%, εκφράζοντας την άγνοια του για το τριφύλλι.


Μένει στη Σάλκε ο Γέντρισεκ
Ο Σλοβάκος φορ μίλησε σε αθλητική εφημερίδα για το μέλλον του, αναφέροντας πως ο Μάγκατ τον υπολογίζει στην γερμανική ομάδα: «Κατά 90% συνεχίζω στη Σάλκε. Συναντήθηκα με τον κύριο Μάγκατ και με ενημέρωσε. Με υπολογίζει και επιθυμεί να παραμείνω στην ομάδα σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάτι αξιόλογο. Παραμένω αφοσιωμένος στα καθήκοντα μου. Ο προπονητής με χρησιμοποίησε για 90 λεπτά στο πρόσφατο φιλικό και μου εξέφρασε την ικανοποίηση του».
Για τον Παναθηναϊκό και το ενδιαφέρον της Αρμίνια: Δεν έχω κανένα νέο από τον Παναθηναϊκό. Από εσάς πληροφορούμαι τις προθέσεις του ελληνικού συλλόγου. Στη συνάντηση που είχα με τον προπονητή μου δεν μιλήσαμε καθόλου για τον Παναθηναϊκό. Οι πιθανότητες για να παραμείνω εδώ είναι πλέον αρκετές. Δεν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστώ στην Αρμίνια. Επιθυμώ κάτι καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας μου.
Πηγή gazzeta
Read more!

Χωρίς Ιμπαγάσα με Πανσερραϊκό

Χωρίς Ιμπαγάσα με Πανσερραϊκό
Στο παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου απέναντι στον Πανσερραϊκό αποφάσισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε να εκτίσει ο Αριέλ Ιμπαγάσα την ποινή μίας αγωνιστικής που επισύρουν οι τέσσερις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε. 

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού προτίμησε να μην έχει στη διάθεσή του τον Αργεντινό επιτελικό μέσο στο προσεχές ματς, παρά στα θεωρητικά πιο δύσκολα παιχνίδια απέναντι στη Skoda Ξάνθη (εντός έδρας), τον Αστέρα Τρίπολης ή Ολυμπιακό Βόλου (εκτός έδρας).

Πηγή sport-fm Read more!

Λονδρέζος με τα μισά λεφτά

Λονδρέζος με τα μισά λεφτάΈτοιμος να επιστρέψει στην Αγγλία για να φορέσει τη φανέλα της Τότεναμ είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ παρότι ο μισθός του θα πέσει στα μισά χρήματα σε σχέση με αυτά που έπαιρνε στους Γκάλαξι.

Ο 35χρονος μέσος λάμβανε στον σύλλογο του Λος Άντζελες 120.000 λίρες την εβδομάδα, αλλά στην ομάδα του Λονδίνου συμφώνησε στις 65.000 λίρες. Η Τότεναμ ωστόσο, προσπαθεί να πείσει τους Γκάλαξι να αφήσουν τον έμπειρο άσο να παραμείνει δανεικός στο Λονδίνο ως τα μέσα Μαρτίου.
Ο Μπέκαμ βρίσκεται ήδη στην Αγγλία και την Δευτέρα πέρασε από τεστ φυσικής κατάστασης. Ο μέσος της Τότεναμ, Ζερμέν Τζένας ανέφερε: «Ακόμα και αν μείνει για λίγους μήνες μαζί μας θα φέρει μεγάλη εμπειρία στην ομάδα. Έχει κερδίσει τίτλους παντού. Αυτό σε συνδυασμό με την ποιότητά του είναι φανταστικό για μας».
Πηγή gazzeta Read more!

Άγνοια από Αστέρα για Φορτούνη και «Γιούβε»

Καμία απολύτως πρόταση για την παραχώρηση του Κώστα Φορτούνη δεν έχει στα χέρια του ο Αστέρας Τρίπολης, όπως καθίσταται σαφές από τη διοίκηση του συλλόγου που διαψεύδει τις φήμες περί συμφωνίας με τη Γιουβέντους για την πώληση του 18χρονου ποδοσφαιριστή. 
Άγνοια από Αστέρα για Φορτούνη και «Γιούβε»Οι Αρκάδες επιβεβαιώνουν ότι αρκετές ομάδες από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό παρακολουθούν τον νεαρό μεσοεπιθετικό, ωστόσο οτιδήποτε πέρα από αυτό ανήκει-στην παρούσα φάση-στη σφαίρα της φαντασίας και αποδίδεται σε παιχνίδια μάνατζερ. 

Τα ίδια ισχύουν και για τον 18χρονο τερματοφύλακα Νίκο Αναστόπουλο, που φέρεται να βρίσκεται κοντά στην Ουντινέζε.

Πηγή sport-fm Read more!

Μοράτι: Χάσαμε ευκαιρία με τον Καβάνι

Μοράτι: Χάσαμε ευκαιρία με τον Καβάνι

Ο Μάσιμο Μοράτι μετανιώνει για την χαμένη ευκαιρία να αποκτήσει τον Έντισον Καβάνι από την Παλέρμο, που κάνει μεγάλη επιτυχία στην Νάπολι και σκόραρε μάλιστα τρία γκολ εναντίον της Γιουβέντους.



Ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι παραδέχθηκε ότι έχει μετανιώσει την χαμένη ευκαιρία να αποκτηθεί ο Έντισον Καβάνι το καλοκαίρι, πριν ο διεθνής Ουρουγουανός κάνει την μετακίνηση από την Παλέρμο στη Νάπολι.
Ο 23χρονος επιθετικός είχε ήδη εκφράσει την επιθυμία του να πάει στους πρωταθλητές Ιταλίας και Ευρώπης, αλλά οι Νερατζούρι δεν έδειξαν την απαιτούμενη θέληση και ο παίκτης κατέληξε στη Νάπολι.
Ο Καβάνι έχει ξεκινήσει με μεγάλη επιτυχία την καριέρα του στην Νάπολι και σκοράρει συνεχώς.
«Υπάρχει πάντα απογοήτευση, όταν ένας παίκτης που είχες στο στόχαστρο πάει τόσο καλά όσο αυτός. Αλλά δεν μπορείς να αγοράσεις τους πάντες», είπε ο ιταλός πρόεδρος σε ιταλική ιστοσελίδα.
Πηγή gazzeta
Read more!

Οι αθλητικοί συντάκτες ψήφισαν Σνάιντερ!

Αν ψήφιζαν μόνο οι αθλητικοί συντάκτες στην ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς, τότε, ούτε ο Μέσι, ούτε ο Τσάβι, ούτε ο Ινιέστα θα κέρδιζε τη «χρυσή μπάλα»! 
Οι αθλητικοί συντάκτες ψήφισαν Σνάιντερ!Όπως αποκαλύπτει η επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS), ο Σνάιντερ θα ήταν αυτός που θα… σήκωνε το βραβείο και οι ψήφοι προπονητών και ποδοσφαιριστών ήταν αυτές που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα, τη νίκη, δηλαδή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, του Μέσι. 

Οι 148 αθλητικοί συντάκτες ψήφισαν, λοιπόν, Σνάιντερ, (μετά Ινιέστα και Τσάβι, όχι Μέσι, όμως…), αλλά οι 208 ομοσπονδιακοί προπονητές και οι 208 αρχηγοί εθνικών ομάδων είχαν αντίθετη άποψη. 

Έτσι, ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής κέρδισε και πάλι τη «χρυσή μπάλα», ενώ ο Ολλανδός αρκέστηκε στη διάκριση να… μπει στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς. 

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της AIPS, γενικά, οι Ευρωπαίοι, όχι απλά ψήφισαν (και ήθελαν) Σνάιντερ, αλλά ο μέσος της Ίντερ επικράτησε -στην… ειδική αυτή ψηφοφορία- κατά κράτος του Αργεντινού, με 2 προς 1! 

Πηγή sport-fm Read more!

Αποχωρεί από τη Ρόμα ο Τότι!

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την αγαπημένη του Ρόμα σκέφτεται πολύ σοβαρά ο Φραντσέσκο Τότι. Ο «capitano» βλέποντας τον Κλαούντιο Ρανιέρι απέναντι στη Σαμπντόρια να τον ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο στις καθυστερήσεις του αγώνα, σκέφτεται το καλοκαίρι να φύγει από τους «τζιαλορόσι».
Αποχωρεί από τη Ρόμα ο Τότι!

Ο Τότι, ο οποίος σε όλη του τη ζωή έχει αγωνιστεί στην αγαπημένη του Ρόμα (από τον Μάρτιο του 1993 όταν κι έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα) βλέπει ότι φέτος δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή του, Κλαούντιο Ρανιέρι. Μάλιστα, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το παιχνίδι απέναντι στη Σαμπντόρια όταν μπήκε αλλαγή στις καθυστερήσεις του αγώνα. 

Έτσι, ο ίδιος βλέποντας ότι δεν έχει την κάλυψη της διοίκησης σκέφτεται πολύ σοβαρά το καλοκαίρι να πει αντίο στο «Ολίμπικο» και να μετακομίσει εκτός Ιταλίας, αφού εντός χώρας δεν υπάρχει άλλη ομάδα εκτός από τη Ρόμα. Ήδη στο μυαλό του στριφογυρίζει η ιδέα του MLS και των Γκάλαξι, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν μετά τον Μπέκαμ άλλο ένα μεγάλο αστέρι.
Πηγή gazzeta Read more!

«Φαβορί ο ΠΑΟ, αλλά το θέλουμε πολύ»

Ελαφρύ προβάδισμα λόγω έδρας στον Παναθηναϊκό έδωσε έναντι του Ολυμπιακού ο Μάρκο Κέσελ σε συνέντευξή του στον σερβικό Τύπο («Sportski Zurnal»). Ο 23χρονος φόργουορντ ξεκαθάρισε πως θα είναι πανέτοιμος για το ντέρμπι της Τετάρτης, παρά το ελαφρύ διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί, ενώ έδωσε συμβουλές στον Βασίλης Σπανούλη για να αντιμετωπίσει το εχθρικό κλίμα που θα υπάρχει εναντίον του μετά την αλλαγή «στρατοπέδου». 
«Φαβορί ο ΠΑΟ, αλλά το θέλουμε πολύ»«Έχω ένα πρήξιμο στον αστράγαλο, αλλά ελπίζω να είμαι έτοιμος για το ντέρμπι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πόσο πολύ θέλω να διαπιστώσω αν η ατμόσφαιρα είναι όπως όλοι λένε σε αυτά τα παιχνίδια. Ειδικά στο ΟΑΚΑ, όπου οι κερκίδες είναι πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Λένε πως πρόκειται για την πιο δύσκολη έδρα που θα παίξουμε», δήλωσε ο διεθνής άσος και πρόσθεσε: «Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξω με μισό πόδι. Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό για μένα. Πάντα ήμουν επίμονος και θα προσπαθήσω να βγάλω τις προπονήσεις μέχρι τον αγώνα. Πρόκειται για το πιο σημαντικό παιχνίδι της καριέρας μου σε συλλογικό επίπεδο μέχρι τώρα». 

Όσο για το κλίμα στις τάξεις του Ολυμπιακού, λίγες ώρες-πλέον-πριν το πρώτο μεγάλο ραντεβού της σεζόν, είπε: «Όλα είναι νορμάλ. Είμαστε απομονωμένοι. Οι Έλληνες παίκτες σίγουρα είναι πιο αρμόδιοι να μιλήσουν για το παιχνίδι. Όμως μαθαίνουμε τι γράφεται στις εφημερίδες. Μας φέρνουν κείμενα που αναφέρουν ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ετοιμάζουν χαρτονομίσματα με το πρόσωπο του Σπανούλη. Κι αυτό είναι μόνο ένα από αυτά που τον περιμένουν εκεί», τόνισε, ενώ συμβούλεψε τον συμπαίκτη του: «Θα πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένος. Δεν θα πρέπει να αφήσει να τον επηρεάσουν οι αντιδράσεις της μάζας, να μην απαντήσει στις προκλήσεις και κάνει κάποια αντιαθλητική χειρονομία». 

Για τη νίκη έδωσε ένα μικρό πλεονέκτημα στους «πράσινους», αλλά δεν χάνει την πίστη του για «διπλό». «Ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί λόγω της έδρας, αλλά θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Έχουμε μεγάλη επιθυμία να κερδίσουμε, αν και ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει τέσσερα χρόνια στο ΟΑΚΑ. Στο πρώτο διάστημα της περιόδου είχαμε κάποιες κακές εμφανίσεις εκτός έδρας, αλλά τώρα είναι ευκαιρία μας να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο και να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο». 

Τέλος, για όσους συνδέουν τον ερχόμενο αγώνα με τα επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων παικτών των «αιωνίων» στο φιλικό του Αυγούστου, αρκέστηκε να πει: «Λένε διάφορα για μένα και τον Τεόντοσιτς γιατί θα αντιμετωπίσουμε τον Φώτση και τον Τσαρτσαρή, αλλά τι να κάνουμε». 


Πηγή sport-fm Read more!

«Ψευδές και κακόβουλο»

«Ψευδές και κακόβουλο»
Στρεβλή παρουσίαση ενός προσχεδίου της έκθεσης που έκανε η «Grand Thornton» χαρακτηρίζει το δημοσίευμα εφημερίδας που κάνει λόγο για παραλήψεις και άσχημη οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η διοίκηση των «πράσινων» με ανακοίνωσή της. «Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι κακόβουλο, υποβολιμαίο και ψευδές… μεσούσης της περιόδου και ενώ η ομάδα διεκδικεί στο ακέραιο τους στόχους της», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που προαναγγέλλει μηνύσεις. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύεται ως θέμα η οικονομική κατάσταση και η οικονομική προοπτική της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μεσούσης της περιόδου και ενώ η ομάδα διεκδικεί στο ακέραιο τους στόχους της κατάκτησης Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδας. Πιο πρόσφατο κρούσμα η σημερινή διαρροή και στρεβλή παρουσίαση ενός προσχεδίου της έκθεσης που διενεργήθηκε από εταιρεία οικονομικού ελέγχου με την προοπτική μεταβίβασης μετοχών. 

Το προσχέδιο της έκθεσης που διέρρευσε περιέχει τόσες αποκλίσεις από την τελική έκθεση σε όλα τα μεγέθη, και είναι τόσα τα λάθη (;) στην παρουσίαση των στοιχείων από το ρεπορτάζ που συνοδεύει τη διαρροή που εκθέτουν ανεπανόρθωτα και το έντυπο που δημοσίευσε το προσχέδιο και αυτόν που το διέρρευσε. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ακόλουθα: 

•Ενώ στην έκθεση (τόσο στο προσχέδιο όσο και στην τελική) αναφέρεται αύξηση λειτουργικών εσόδων από € 30,7 σε € 47,9 εκατομμύρια, το δημοσίευμα κάνει λόγο για αύξηση των εξόδων κατά τα ίδια ποσά! 

•Ερμηνεύεται ως λογιστικό τρικ (!) το γεγονός ότι το πριμ της κατάκτησης του πρωταθλήματος 2010 καταβάλλεται στους ποδοσφαιριστές κατά την περίοδο 2010-11, μια πράξη αφενός αυτονόητη και συνήθης για όλες τις ΠΑΕ και αφετέρου εγκεκριμένη από το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ! 

•Αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι δεν έχουν υπολογιστεί σωστά οι φόροι των νέων συμβολαίων γεγονός το οποίο (υποτίθεται ότι) θα επιβαρύνει επιπλέον τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ. Αυτό είναι προφανώς ψευδές καθώς, η έκθεση (τόσο στο προσχέδιο όσο και στην τελική της μορφή) επιβεβαιώνει και με το παραπάνω την ακρίβεια της σχετικής πρόβλεψης της ΠΑΕ. 

•Εκτιμάται από το ρεπορτάζ ότι την περίοδο 2010-11 οι ζημιές της ΠΑΕ θα φτάσουν τα € 47 εκατομμύρια, εκτίμηση που δεν προκύπτει από πουθενά, όση φαντασία και να διαθέτει ο συντάκτης. 

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι κακόβουλο, υποβολιμαίο και ψευδές και συνεπώς η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει με κάθε νόμιμο μέσο το συμφέρον της».

Πηγή sport-fm Read more!

Στη Γουέστ Χαμ ο Μπριτζ

Στη Γουέστ Χαμ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γουέιν Μπριτζ. Ο διεθνής Άγγλος άσος συμφώνησε σε όλα με τα «σφυριά» και αναμένεται την Τρίτη στο Λονδίνο για να υπογράψει. Ο Μπριτζ θα αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τη Μάντσεστερ Σίτι.
Στη Γουέστ Χαμ ο Μπριτζ

Ο Μπριτζ δεν βρισκόταν στα πλάνα του Ρομπέρτο Μαντσίνι στη Μάντσεστερ Σίτι και ο ίδιος βρισκόταν σε αναζήτηση ομάδας. Η Άστον Βίλα ήταν η πρώτη ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον, αλλά ο 30χρονος άσος την απέρριψε, αφού επιθυμούσε την επιστροφή του στο Λονδίνο, όπου είχε αγωνιστεί στην Τσέλσι. 

Η Γουέστ Χαμ έχει άμεση ανάγκη από παίκτες και συμφώνησε σε όλα με τη Σίτι να πληρώνει τον πλουσιοπάροχο μισθό του Μπριτζ (90.000 λίρες την εβδομάδα) και ο παίκτης θα παραχωρηθεί μέχρι το τέλος της σεζόν δανεικός.
Πηγή gazzeta Read more!

Κοντά σε Νέβιλ η Τότεναμ!

Κοντά σε Νέβιλ η Τότεναμ!Σε προχωρημένες επαφές με την Έβερτον βρίσκεται η Τότεναμ για την απόκτηση του Φιλ Νέβιλ. Ο άλλοτε αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι στην λίστα του Χάρι Ρέντναπ ο οποίος κατέθεσε επίσημη πρόταση στα «ζαχαρωτά» ύψους 1,5 εκατ λιρών για τον 33χρονο άσο.

Μπορεί ο Νέβιλ να βρίσκεται στην δύση της καριέρας του, αλλά ο Ρέντναπ θεωρεί ότι μπορεί να δώσει λύσεις λόγω της δυνατότητάς του να καλύψει πάνω από μία θέση (δεξί-αριστερό μπακ, αλλά και αμυντικό χαφ). Ο ίδιος ο Νέβιλ παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2012 βλέπει την πρόταση αυτή ως μία τελευταία ευκαιρία για να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Μόγιες παρότι δεν επιθυμεί την αποχώρησή του αρχηγού του συζητάει το ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη εάν υπάρξει κάποιο έμψυχο αντάλλαγμα.
Πηγή gazzeta Read more!

Στην Τβέντε ο Ονιέβου

Η Ολλανδία και η Τβέντε θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Ογκούτσι Ονιέβου. Ο Αμερικανός διεθνής αμυντικός παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι από την Μίλαν.
Στην Τβέντε ο Ονιέβου

Ο 28χρονος άσος που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, δεν κατάφερε να αγωνιστεί ούτε μία φορά με την φανέλα των «ροσονέρι» κατά την διάρκεια των 18 μηνών που βρίσκεται στο Μιλάνο. Έτσι, η Τβέντε στην οποία προπονητής είναι ο Μισέλ Πρεντόμ τον οποίο είχε προπονητή στην Σταντάρ Λιέγης, κι ελπίζει ότι με τον Βέλγο τεχνικό θα βρει ξανά την υγεία του.
Πηγή gazzeta Read more!

«Έμεινα από βλακεία»

«Έμεινα από βλακεία»
Απογοητευμένος από την εμπλοκή του στο χώρο του ποδοσφαίρου δηλώνει ο Πέτρος Παππάς σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» χαρακτηρίζοντας βλακεία την παραμονή του στην ΑΕΚ. «Εσείς στη θέση μου θα μένατε; Για να χάνω συνεχώς χρήματα και να με βρίζουν νυχθημερόν;», διερωτάται, ενώ προσθέτει πως «… δεν είμαι Μαρινάκης». Τι δηλώνει για την αναζήτηση χρηματοδότη, τον Μελισσανίδη, τον Μπάγεβιτς, τα μεταγραφικά και τη Ριζούπολη. 

Από μικρομέτοχος… βασικός χρηματοδότης 

«Έχω βάλει τα ίδια χρήματα με τους άλλους βασικούς χρηματοδότες, περίπου οκταψήφιο νούμερο. Σκεφτείτε πως ξεκίνησα με 200.000 ευρώ και 4% κι επειδή συνέχισα ανελλιπώς να ακολουθώ τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων έδωσα δανεικά (και αγύριστα) μερικά χρήματα που κεφαλοποιήθηκαν και άλλα όχι. Έβαζα χρήματα για τους άλλους που έφευγαν και πήρα πάνω μου το ποσοστό των Χατζηϊωάννου, Γκούμα, που αν δεν το έπαιρνα, δεν θα έβαζαν τα σημαντικά χρήματα που έδωσαν ώστε να φύγουν σαν κύριοι, κάτι που η ομάδα είχε μεγάλη ανάγκη. Έφτασα στο 32%, λίγο λιγότερο από όσα περίπου έχει ο κ. Νοτιάς». 

«Έμεινα από βλακεία…» 

Ο κ. Νοτιάς δεν πήδηξε από το καράβι, παραμένει. Οι κ.κ. Χατζηϊωάννου και Γκούμας πλήρωσαν κι έφυγαν σαν κύριοι. Εγώ θεωρούσα στην αρχή ότι έμεινα από αυτοσεβασμό και τελικά έμεινα μάλλον από… βλακεία. Γιατί μόνο βλακεία μπορεί να θεωρηθεί να πληρώνεις και να σε βρίζουν από πάνω. Επίσης έμεινα για να μη δούμε την ΑΕΚ στο Πρωτοδικείο ή και στη Δ’ Εθνική, έμεινα με την ελπίδα πως κάποιος εύπορος ΑΕΚτζής θα ήθελε κάποια στιγμή να βάλει το χέρι στην τσέπη και να βοηθήσει. . Δεν υπάρχει όμως κανένας τελικά. Ακόμη και οι φίλαθλοι έχουν εγκαταλείψει την ομάδα. Κι ενώ έχουμε δώσει πάρα πολλά χρήματα τους τελευταίους οκτώ μήνες, έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τη συνολική τρύπα κατά λίγο μόνο, γιατί η ομάδα φέτος μπαίνει μέσα κατά 10 εκατ. ευρώ περίπου. Σχεδόν σε κάθε ματς μπαίνουμε μέσα. Οι νέοι φόροι (από 20% σε 40%) μας έχουν τσακίσει. Έχουμε πληρώσει μόνο φέτος περίπου 5,5 εκατ. ευρώ σε φόρους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παλιές οφειλές από την εποχή Ψωμιάδη. Πώς να τα καταφέρουμε λοιπόν οικονομικά; Ο κ. Αδαμίδης έχει κάνει οικονομίες στο μέτρο του δυνατού, αλλιώς θα ήμασταν μέσα φέτος πάνω από 15 εκατ. ευρώ. Όπως πέρυσι που η χασούρα ήταν 3,4-4 εκατ. ευρώ μεγαλύτερη από ό,τι μας έδειξε ο Θανόπουλος φεύγοντας. Κι αυτά τα πλήρωσε ο Νοτιάς και εγώ για άλλη μια φορά». 

«Στη θέση μου θα μένατε;» 

«Με πολύ ακριβό τρόπο έμαθα ότι το ποδόσφαιρο πολύ απέχει από το να είναι ο φυσικός μου χώρος. Ήμουν μάλλον ρομαντικός, για να μην πω γραφικός, που πίστευα ότι θα αλλάξει. Έχουμε να κάνουμε με βία, ψευτιά, νοθεία και εγκληματική αδιαφορία. Οι λέξεις που χρησιμοποιώ είναι στοχευμένες. Εσείς στη θέση μου θα μένατε; Για να χάνω συνεχώς χρήματα, τροφοδοτώντας μία τόσο άρρωστη κατάσταση, σε μια εποχή που όλα πάνε χάλια και υπάρχει μεγάλη ανάγκη ρευστότητας; Για να με βρίζουν νυχθημερόν; Πολλές φορές ήθελα να φύγω και ίσως έπρεπε να το είχα κάνει, αλλά ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που έφεραν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ομάδα και όπως έχει δείξει η πορεία μου, δεν εμπλέκω ανθρώπους και μετά φεύγω. Αυτός ήταν ένας λόγος. Ο βασικότερος όμως ήταν ότι είχα μια συμφωνία με τη διοίκηση, την οποία κι έπρεπε να τηρήσω και θεωρώ ότι την τήρησα στο ακέραιο». 

Για την «επίσκεψη» οπαδών στο γραφείο του 

«Έπρεπε να έχω φύγει την επόμενη μέρα. Το χειρότερο κακό που έκαναν οι άνθρωποι αυτοί ήταν ότι είχαμε ακριβώς τρεις επενδυτές, οι οποίοι είχαν σκοπό να επενδύσουν 9 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ αν εμείς βάζαμε άλλα 9 εκατ. ευρώ. Και μόλις είδαν τι έγινε λάκισαν και δεν θέλησαν να το ξανασυζητήσουμε ποτέ. Σύντομα έφυγαν και οι κ.κ. Χατζηϊωάννου και Γκούμας». 

«Σωστά έφυγε ο Μπάγεβιτς» 

«Θεωρώ πως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έφυγε σωστά, από τη στιγμή που δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που όλοι περιμέναμε και εφόσον το κλίμα ήταν τόσο αρνητικό. Η ομάδα χρειαζόταν αλλαγή. Ήταν γενναία η απόφασή του. Ίσως έπρεπε να φύγει νωρίτερα, μετά τα αισχρά γεγονότα της Καλλιθέας. Τον Μανόλο Χιμένεθ τον γνώρισα μία φορά και μου φαίνεται εξαιρετικός άνθρωπος και από όσο μπορώ να κρίνω, πολύ καλός προπονητής. Θεωρώ πως είμαστε τυχεροί που τον έχουμε». 

Θα γίνουν μεταγραφές; 

«Θεωρώ πως αν μπουν κάποια χρήματα θα είναι πολύ μετρημένα. Ο προπονητής γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν πολλά χρήματα και θα είναι προσεκτικός. Εγώ ό,τι έχω υποσχεθεί μέχρι τώρα το έχω κάνει και με το παραπάνω. Ο κ. Αδαμίδης θα πρέπει να προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο με ό,τι υπάρχει. Αυτά που ζήτησε από μένα θα τα πάρει». 

Μήνυμα στον κόσμο 

«Θα πρέπει να επιστρέψουν στο γήπεδο στον δεύτερο γύρο, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους στην ΑΕΚ. Ακόμη κι αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, αρκεί ένα Champions League μέσω των play-offs για να ορθοποδήσει η ομάδα κι εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας. Μόνο ενωμένοι οι ΑΕΚτζήδες μπορούν να πετύχουν. Έχουμε τους πάντες εναντίον μας, αν τρωγόμαστε και μεταξύ μας είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Απευθυνόμενος στους εύπορους, θα ήθελα να πω ότι τώρα ή ποτέ είναι η ώρα να συνδράμουν οικονομικά. Εάν συνεχίσουν να απέχουν, θα είναι συνυπεύθυνοι για ό,τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον». 

Η περίπτωση Μελισσανίδη 

«Νομίζω ότι δεν θέλει να μπει στην ΑΕΚ. Ρωτήστε τον ίδιο για τις προθέσεις του. Δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος που να γνωρίζω. Όποιος ενδιαφέρεται με οικονομικό υπόβαθρό και αγάπη για την ομάδα, είναι ώρα να εμφανιστεί». 

Γιατί δεν λειτουργεί ως… Μαρινάκης 

«Δεν πλησιάζω την οικονομική ευρωστία του κ. Μαρινάκη. Έμεινα για να μη βυθιστεί το πλοίο χωρίς να είμαι καπετάνιος του, αλλά ούτε καν ο λοστρόμος. Ελπίζω ο κόσμος να εκτιμήσει αυτό το γεγονός. Δεν έχω καμία άλλη φιλοδοξία και η βρωμιά που αναδύει το ποδόσφαιρο δεν με ελκύει». 

Τι χρειάζεται για πρωτάθλημα 

«Για να πάρει σήμερα μία ομάδα το πρωτάθλημα θα πρέπει να τα έχει καλά με τις ποδοσφαιρικές αρχές, με τη διαιτησία και αυτό δεν είναι πολύ απλό υπό τις συνθήκες που κυριαρχούν. Θεωρώ ότι ούτε το κράτος έχει τη θέληση ούτε η ποδοσφαιρική αρχή έχει τα κότσια να καθαρίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο κι εγώ προσωπικά εκ χαρακτήρος δεν είμαι κατάλληλος για να πηδήξω μέσα στο βούρκο και να γίνω μέρος του συστήματος». 

Η αποχή από το γήπεδο 

«Μετά τα επεισόδια της Καλλιθέας, σιχάθηκα αυτή την κατάσταση. Η αποχή μου είναι μια σιωπηλή διαμαρτυρία στη βία, την ψευτιά, τη νοθεία και την αδιαφορία που χαρακτηρίζουν το ποδόσφαιρό μας. Ήμουν και θα είμαι πάντα ΑΕΚτζής». 

Δύσκολα για Ριζούπολη 

«Βρίσκω δύσκολο να επιστρέψει η ΑΕΚ στη Ριζούπολη, γιατί οι οικονομικές απαιτήσεις του Απόλλωνα είναι μεγάλες και το καθιστούν ασύμφορο».

Πηγή sport-fm Read more!

Οι κορυφαίοι… κουμπάροι της Ευρώπης

Πρώτο πολύ δυνατό «κρας τεστ» της χρονιάς για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με τους δύο να αναμετρώνται στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (12/1) για τη 12η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Αναμφισβήτητα τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα στον Βασίλη Σπανούλη. Ωστόσο, υπάρχει άλλη μία «κόντρα» που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και αυτή είναι φυσικά μεταξύ δύο εκ των κορυφαίων προπονητών της Ευρώπης, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς. 
Οι κορυφαίοι… κουμπάροι της ΕυρώπηςΗ σχέση τους κρατά πολλά χρόνια. Η πρώτη τους ήταν, προπονητής με παίκτη, με τον Ντούντα τότε τεχνικό της εθνικής Γιουγκοσλαβίας. Το 1991 ο Ζοτς αποφασίζει να σταματήσει από την ενεργό δράση και να ασχοληθεί με την προπονητική. Οι δρόμοι των δύο ξανασυναντήθηκαν και πάλι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των «πλάβι», με τον Ομπράντοβιτς να είναι τότε βοηθός του Ίβκοβιτς. Εδώ και μερικά χρόνια τους ενώνουν και σχέσεις… συγγένειας, αφού ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού έχει βαφτίσει το γιο του κόουτς των «πρασίνων». 
Όσες φορές έχουν τεθεί αντιμέτωποι στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, είναι μόνο σε προπονητικό επίπεδο. «Στο γήπεδο αναμετρώνται οι ομάδες μας. Εμείς είμαστε φίλοι για πάντα», δήλωσαν σε κοινή τους συνέντευξη, τέλη Νοεμβρίου, στην «Καθημερινή», θέλοντας έτσι να δείξουν πως τίποτα δεν πρόκειται να τους χωρίσει, ενώ τις μεταξύ τους μονομαχίες τις χαρακτηρίζουν ως μία «παρτίδα σκάκι». 
Συνολικά έχουν αναμετρηθεί 18 φορές, με τις νίκες να είναι 9-9. Αξίζει να σημειωθεί, πως σε όλα αυτά τα παιχνίδια ο Ομπράντοβιτς ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό, ενώ για πρώτη φορά θα τεθούν αντιμέτωποι όντας στους πάγκους των «αιωνίων». Ποιος θα κάνει, λοιπόν, το «ρουά ματ» σε αυτή την παρτίδα και θα περάσει τον άλλον κατά μία νίκη; Θα το μάθουμε την Τετάρτη (12/1), περίπου στις 23:00… 

Πηγή sport-fm Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...