ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Οι κορυφαίοι… κουμπάροι της Ευρώπης

Πρώτο πολύ δυνατό «κρας τεστ» της χρονιάς για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με τους δύο να αναμετρώνται στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (12/1) για τη 12η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Αναμφισβήτητα τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα στον Βασίλη Σπανούλη. Ωστόσο, υπάρχει άλλη μία «κόντρα» που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και αυτή είναι φυσικά μεταξύ δύο εκ των κορυφαίων προπονητών της Ευρώπης, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς. 
Οι κορυφαίοι… κουμπάροι της ΕυρώπηςΗ σχέση τους κρατά πολλά χρόνια. Η πρώτη τους ήταν, προπονητής με παίκτη, με τον Ντούντα τότε τεχνικό της εθνικής Γιουγκοσλαβίας. Το 1991 ο Ζοτς αποφασίζει να σταματήσει από την ενεργό δράση και να ασχοληθεί με την προπονητική. Οι δρόμοι των δύο ξανασυναντήθηκαν και πάλι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των «πλάβι», με τον Ομπράντοβιτς να είναι τότε βοηθός του Ίβκοβιτς. Εδώ και μερικά χρόνια τους ενώνουν και σχέσεις… συγγένειας, αφού ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού έχει βαφτίσει το γιο του κόουτς των «πρασίνων». 
Όσες φορές έχουν τεθεί αντιμέτωποι στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, είναι μόνο σε προπονητικό επίπεδο. «Στο γήπεδο αναμετρώνται οι ομάδες μας. Εμείς είμαστε φίλοι για πάντα», δήλωσαν σε κοινή τους συνέντευξη, τέλη Νοεμβρίου, στην «Καθημερινή», θέλοντας έτσι να δείξουν πως τίποτα δεν πρόκειται να τους χωρίσει, ενώ τις μεταξύ τους μονομαχίες τις χαρακτηρίζουν ως μία «παρτίδα σκάκι». 
Συνολικά έχουν αναμετρηθεί 18 φορές, με τις νίκες να είναι 9-9. Αξίζει να σημειωθεί, πως σε όλα αυτά τα παιχνίδια ο Ομπράντοβιτς ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό, ενώ για πρώτη φορά θα τεθούν αντιμέτωποι όντας στους πάγκους των «αιωνίων». Ποιος θα κάνει, λοιπόν, το «ρουά ματ» σε αυτή την παρτίδα και θα περάσει τον άλλον κατά μία νίκη; Θα το μάθουμε την Τετάρτη (12/1), περίπου στις 23:00… 

Πηγή sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...