ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Σαν να μην πέρασε μια μέρα
Μάταια περιμέναμε να αποβεί ευεργετική για τον ΠΑΟΚ η διακοπή του πρωταθλήματος. Τουλάχιστον η εικόνα της ομάδας στον αγώνα με τη Λάρισα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί, με δεδομένο ότι οι παίκτες θα είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν σωματικά και ψυχολογικά.
Ο Δικέφαλος κατάφερε να κερδίσει τους Θεσσαλούς, αλλά το πέτυχε με μεγάλη δυσκολία και πολύ κόπο. Παρά την πολύ καλή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 10.000 φίλαθλοι του που βρέθηκαν στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε «κουμπωμένος», με αρκετά προβλήματα στην οργάνωση και όχι μόνο. Αργή ανάπτυξη, κακές επιλογές στην επίθεση, αργά αντανακλαστικά στην άμυνα συνθέτουν την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανεβάσει στροφές, να απειλήσει ουσιαστικά τον αντίπαλό του, ενώ παράλληλα κινδύνεψε πολλές φορές να δεχθεί γκολ κυρίως από τις ενέργειες του Τσιμπάμπα (που σε αρκετές περιπτώσεις έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ) και την κεφαλιά του Νταμπίζα που εξουδετέρωσε με υπερπροσπάθεια ο Χαλκιάς λίγο πριν από την εκπνοή του αγώνα.

Μακάρι να υπήρχαν δικαιολογίες, αλλά δεν υπάρχουν. Το άγχος το είχε η Λάρισα και όχι ο ΠΑΟΚ, που επίσης είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί πλήρης με δεδομένο ότι η τεχνική ηγεσία είχε όλους τους παίκτες στη διάθεση της.

Ο Δικέφαλος που είδαμε την Κυριακή δεν ήταν η ομάδα που θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοί του και μάλιστα με αντιπάλους όπως η Λάρισα μέσα στην Τούμπα. Είναι λοιπόν γεγονός ότι και το ποδοσφαιρικό τμήμα -όπως εξάλλου και η διοίκηση- χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ ή αν θέλετε, ένα ακόμα ηλεκτροσόκ ενόψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών και κυρίως ενόψει των πλέι οφ.

Με εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στην ΑΕΛ ο Δικέφαλος δεν έχει καμία τύχη να διακριθεί στο μίνι πρωτάθλημα του Μαΐου. Η ομάδα εμφανίζεται ακόμα σαφώς επηρεασμένη και απογοητευμένη από την απώλεια της ευκαιρίας να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας, ενώ αποδείχθηκε ότι η ανάπαυλα των 15 ημερών δεν ήταν αρκετή για να ξεκουραστούν οι παίκτες κι αυτό είναι ένα μήνυμα προς τη διοίκηση για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το καλοκαίρι στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

ΥΓ1. Δυστυχώς ο Έτο συνεχίζει να προκαλεί προβληματισμό με τις εμφανίσεις του, σε αντίθεση με τον Αρίας που είχε πολύ καλή παρουσία ως αντικαταστάτης του Γκαρσία και πιθανόν να εξελιχθεί σε πετυχημένη επιλογή. Στη νέα περίοδο, πάντα, και με δεδομένο ότι θα συμμετέχει στην προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι.

ΥΓ2. Ο Αθανασιάδης έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για άλλη μία φορά. Ίσως αν είχε χρησιμοποιηθεί από την αρχή στη θέση του «βαρύ κι ασήκωτου» Μουσλίμοβιτς να κατάφερνε ο ΠΑΟΚ να φθάσει με μεγαλύτερη άνεση στη νίκη και στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Ενδιαφέρον από τον Πειραιά»

«Ενδιαφέρον από τον Πειραιά»
Ο Δημήτρης Ανάκογλου μιλάει στο gazzetta.gr για τη νίκη του Πανσερραϊκού επί του Παναθηναϊκού, σχολιάζει την απόδοση των «πρασίνων» και αναφέρεται στις... ματιές που του ρίχνει ο Ολυμπιακός.

Ο 19χρονος μέσος των “λιονταριών” ήταν ο δημιουργός του τέρματος που έκρινε την αναμέτρηση, σερβίροντας έτοιμο γκολ στον Γιώργο Γεωργιάδη στο 43ο λεπτό. Ο νεαρός και ταλαντούχος Σερραίος ποδοσφαιριστής που στα μέσα της χρονιάς απασχόλησε τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και το καλοκαίρι αναμένεται να απασχολήσει ακόμη περισσότερες ομάδες, ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του Παύλου Δημητρίου, η οποία πέτυχε την 6η νίκη του στο πρωτάθλημα. Ο Δημήτρης Ανάκογλου συμπλήρωσε 17 συμμετοχές στην εφετινή Superleague και μιλώντας στο gazzetta.gr, άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα θα μετακομίσει σε άλλες πολιτείες...

- Πόσο δύσκολο είναι για ένα ποδοσφαιριστή να είναι συγκεντρωμένος σε ένα τόσο αδιάφορο παιχνίδι, όσο το χθεσινό με τον Παναθηναϊκό; Όχι μόνο για σας αλλά και για τους περυσινούς πρωταθλητές...

«Για μας ήταν περισσότερο ένας αγώνας περισσότερο γοήτρου, γιατί εδώ και λίγες αγωνιστικές είχαμε χάσει και τις τελευταίες βαθμολογικές ελπίδες σωτηρίας... Ωστόσο, εμείς έχουμε αποφασίσει να αντιμετωπίσουμε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια με την δέουσα σοβαρότητα και να επιδιώξουμε να τα κερδίσουμε για να κλείσουμε με ευχάριστη νότα την χρονιά. Ειδικότερα, όταν έχουμε να παίξουμε με μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, είναι λογικό να έχουμε ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο... Αυτό ισχύει για όλους και πόσο μάλλον για κάποια παιδιά που θα μείνουν και του χρόνου στην ομάδα και πρέπει να πάρουν ευκαιρίες για να στηρίξουν την προσπάθεια επανόδου στην Superleague...»

- Για να το λες, σημαίνει ότι κάτι ξέρεις... Επομένως ετοιμάζεις βαλίτσες; Ισχύει ότι βρίσκεσαι κοντά στον Ολυμπιακό;

«Τίποτε δεν ισχύει... Κάποιες συζητήσεις έγιναν στο πλαίσιο των οποίων μου μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον της ομάδας του Πειραιά... Για την ώρα ανήκω στον Πανσερραϊκό».

- Ποια είναι η δική σου επιθυμία;

«Σίγουρα κάθε παίκτης θα ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να πάρει μετεγγραφή σε μία μεγάλη ομάδα. Αυτό, όμως, είναι θέμα κατά κύριο λόγο του προέδρου του Πανσερραϊκού... Ας τελειώσει πρώτη η σεζόν και μετά θα δούμε».

- Αγωνιστικά, το παιχνίδι πως σου φάνηκε; Ισχύει ότι δεν συναντήσατε μεγάλη αντίδραση από τον Παναθηναϊκό;

«Η αλήθεια είναι ότι μπήκαμε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και παίξαμε με πάθος, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που ξεκίνησε πολύ χαλαρά χωρίς μεγάλη αγωνιστική διάθεση... Ήταν εμφανές ότι η ομάδα τους ταξίδεψε από την Αθήνα χωρίς κίνητρο και αυτό προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε. Στο πρώτο μέρος, είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις κι ευτυχήσαμε να σκοράρουμε λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Στο 2ο μέρος, δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα και νομίζω ότι η νίκη μας χαρακτηρίζεται απολύτως δίκαιη...»

- Επομένως, μας λες ότι δεν απειληθήκατε σχεδόν καθόλου;

«Έτσι είναι... Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό αλλά ο Παναθηναϊκός που είδαμε στο γήπεδο, δεν ήταν αυτός που περιμέναμε να αντιμετωπίσουμε... Δε φάνηκε να καίγεται ούτε καν να ισοφαρίσει...»

- Πως ερμηνεύεις αυτή την αγωνιστική συμπεριφορά;

«Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι είναι εγνωσμένης αξίας και ποιότητας. Δεν πιστεύω ότι δεν ήθελαν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Απλά, ίσως να μην είχαν ενδιαφέρον και όρεξη... Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και την απώλεια του πρωταθλήματος, σε ένα βαθμό είναι λογικό να μην έχουν μεγάλη αγωνιστική διάθεση...»

- Το εφετινό πρωτάθλημα πως σου φάνηκε;

«Προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου γιατί ήταν ανταγωνιστικό μόνο για λίγες αγωνιστικές. Ο Ολυμπιακός “καθάρισε” πολύ γρήγορα την υπόθεση του τίτλου, η μάχη του υποβιβασμού, ουσιαστικά, κρίθηκε πολύ νωρίς για τις δύο από τις τρεις ομάδες, τον Πανσερραϊκό και τη Λάρισα και το μόνο ενδιαφέρον περιορίστηκε στις δύο τελευταίες θέσεις των πλέϊ-οφ.»

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Μπάντοβιτς: «Δίκαιη νίκη Πανιωνίου»

Μπάντοβιτς: «Δίκαιη νίκη Πανιωνίου»
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου πως ο Πανιώνιος πήρε δίκαια τη νίκη παρά τις όποιες ευκαιρίες είχε στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του.
Η νίκη του Πανιωνίου επί της Κέρκυρας ήταν δίκαιη, όπως παραδέχτηκε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου. «Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Μπήκαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο. Παρά τις όποιες ευκαιρίες είχαμε, ο Πανιώνιος πήρε δίκαια το παιχνίδι», ανέφερε ο Σέρβος τεχνικός.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Σολάκης: «Δίκαιη η νίκη μας»

Σολάκης: «Δίκαιη η νίκη μας»
Ο Ηλίας Σολάκης τόνισε ότι η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί της Ξάνθης ήταν δίκαιη, ενώ στάθηκε και στο επόμενο παιχνίδι με τον Άρη, το οποίο χαρακτήρισε «ιδιόρρυθμο» λόγω της παρουσίας του Σάκη Τσιώλη στον... αντίπαλο πάγκο.«Σίγουρα ήταν σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Δώσαμε τα πάντα και δικαιούμασταν τη νίκη. Την αφιερώνουμε στον κόσμο, στον προπονητή, στα παιδιά, στον πρόεδρο και σε όλους όσους συνέβαλαν. Περιμέναμε κάτι καλύτερο από την Τρίπολη και τον Άρη για να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την είσοδό μας στα πλέι οφ», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του επιθετικού του Ολυμπιακού.

Όσο για τη συνέχεια και το γεγονός ότι θα τεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην τεχνικό του, σχολίασε: «Έχουμε δυο κρίσιμα παιχνίδια, πρώτα μέσα στον Άρη και βλέπουμε. Είναι ένα παιχνίδι ιδιόρρυθμο ένας προπονητής ήταν εδώ πριν από λίγες εβδομάδες. Θα έχει ενδιαφέρον».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Νέο σοκ για Λιόν, δύσκολα η Μαρσέιγ

Νέο σοκ για Λιόν, δύσκολα η Μαρσέιγ
Η Λιόν βρέθηκε να προηγείται 2-0 στη Νίκαια μέχρι τα τελευταία λεπτά, όμως η Νις με δύο γκολ στις καθυστερήσεις κατάφερε να ισοφαρίσει! Σημαντική νίκη της Μαρσέιγ, 1-0 τη Λανς, που τη διατηρεί στο «κόλπο» του τίτλου.Ούτε τώρα η Λιόν!

Λίγες οι καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, με τους παίκτες της Λιόν να αποδεικνύονται υπέρ το δέον αποτελεσματικοί και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-0. Ο Κιμ Σέλστρεμ σκόραρε με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ τον Οσπίνα στο 22', ενώ τα τέρματα των «λιονέ» διπλασίασε ο Λισάντρο στο 44'. Ο Γκοναλόν έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έκανε ωραία ενέργεια και έδωσε την ασίστ στον Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις μία καλή στιγμή στα καρέ της Λιόν, με τον Κλερκ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Στο δεύτερο μέρος οι «νισουά» μπήκαν πολύ δυνατά και οι φιλοξενούμενοι έμειναν όρθιοι χάρη στις αποκρούσεις του Ούγκο Γιορίς.

Η Νις κέρδισε πέναλτι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όμως ο Γάλλος γκολκίπερ νίκησε τον Λιουμπόγια από την άσπρη βούλα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες, με τους παίκτες της Λιόν να προσπαθούν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, κάτι που κατάφεραν μετά το 65' και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Μπριάν και Γκουρκίφ. Ο Σέλστρεμ παραλίγο να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 81' και πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ... τις τελευταίες λέξεις είχαν οι γηπεδούχοι! Αρχικά κέρδισαν νέο πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μουλουνγκί αυτή τη φορά να ευστοχεί και τον Ντιακατέ να δέχεται κόκκινη κάρτα, ενώ δύο λεπτά αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση με τον Πεϊτσίνοβιτς να σκοράρει από κοντά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και να δίνει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του!

Παραμένει στο «κόλπο» η Μαρσέιγ!

Οι παίκτες της Λανς προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους, μπαίνοντας πολύ δυνατά στο παιχνίδι, όμως αυτά μέχρι το πρώτο 10λεπτο, όπου και πίεσαν. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπήσαν το παιχνίδι και άρχισαν να έχουν την υπεροχή, όμως δε μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Ρούνιε. Από την άλλη πλευρά Ζεμά και Ακαλέ προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντεπίθεση, όμως η αμυντική λειτουργία των Μαρσεγιέζων ήταν αρκετά καλή. Το ημίχρονο έληξε χωρίς κάποια κλασική ευκαιρία στο 0-0. Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους «Φωκαείς» να έχουν την υπεροχή, να προσπαθούν να απειλήσουν με τους Αγιού και Ρεμί και τους «λανσουά» να παίζουν στην κόντρα.

Ούτε η είσοδος του Ζινιάκ στο 66' στη θέση του Βαλμπουένα έδωσε πνοή στην επιθετική λειτουργία της Μαρσέιγ και χρειάστηκε μία εκπληκτική ατομική ενέργεια του Μπρούνο Σεϊρού στο 69' για να νικηθεί ο Ρούνιε. Ο Γάλλος μέσος έκανε ωραία προσπάθεια έξω από την περιοχή της Λανς και με εξαιρετικό σουτ άφησε άναυδο τον Κροάτη για το 1-0. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, όμως το έκαναν ανορθόδοξα με αποτέλεσμα οι Μασσαλοί να φύγουν από το «Φελίξ Μπολάρ» με τη νίκη, που τους επιτρέπει να συνεχίσουν τα όνειρα του δεύτερους συνεχόμενου πρωταθλήματος, καθώς βρίσκονται 4 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λιλ, ενώ τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για τη Λανς, που μοιάζει φαβορί για τον υποβιβασμό, μετά την Αρλ, που έχει χάσει το... τρένο προ πολλού.

Σεντ Ετιέν και Βαλενσιέν αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τον Πιζόλ να ανοίγει το σκορ για τους «νορντίστ» στο 49' το 12ο τέρμα του στη Λιγκ 1, ενώ το παιχνίδι έφερε στα ίσα ο Παγέ στο 58'.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο (02/04)

Αρλ - Μονακό 0-2
(30' Μουκαντζό, 66' Παρκ)

Λιλ - Καέν 3-1
(29' Σεντζού, 61' Αζάρ, 73' Σόου - 85' Ελ Αραμπί)

Νανσί - Μπορντό 0-0

Παρί - Λοριάν 0-0

Ρεν - Οσέρ 0-0

Σοσό - Μπρεστ 2-1
(7' πέν. Μπουντεμπούζ, 90+1' Ιντεγέ - 61' πέν. Γκρουζί)

Τουλούζ - Μονπελιέ 0-1
(74' Καμαρά)

Κυριακή (03/04)

Νις - Λιόν 2-2
(90+1' Μουλουνγκί, 90+3' Πεϊτσίνοβιτς - 22' Σέλστρεμ, 44' Λισάντρο)

Σεντ Ετιέν - Βαλενσιέν 1-1
(58' Παγιέ - 49' Πιζόλ)

Λανς - Μαρσέιγ 0-1
(69' Σεϊρού)

Η βαθμολογία

1. Λιλ 58
2. Μαρσέιγ 54
3. Ρεν 51
4. Λιόν 50
5. Παρί 46
6. Μονπελιέ 42
7. Σεντ Ετιέν 40
8. Μπορντό 39
9. Λοριάν 39
10. Σοσό 38
11. Τουλούζ 37
12. Νανσί 36
13. Μπρεστ 35
14. Καέν 35
15. Νις 35
16. Βαλενσιέν 34
17. Οσέρ 33
18. Μονακό 32
19. Λανς 28
20. Αρλ 12

Επόμενη αγωνιστική

Οσέρ - Σεντ Ετιέν
Μπορντό - Αρλ
Καέν - Παρί
Λοριάν - Σοσό
Μονακό - Λιλ
Βαλενσιέν - Νανσί
Μπρεστ - Ρεν
Μαρσέιγ - Τουλούζ
Μονπελιέ - Νις
Λιόν - Λανς

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Κράξιμο σε Ντουντού!

Κράξιμο σε Ντουντού!
Πολύ βαρύ ήταν το κλίμα στο Καραϊσκάκη για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Ντουντού Σεαρένσε, που αποδοκιμάστηκε εντονότατα από τον κόσμο και όπως όλα δείχνουν πλέον η παραμονή του στο λιμάνι είναι δύσκολη.Ο Βραζιλιάνος παίκτης του Ολυμπιακού, Ντουντού τα... άκουσε για τα καλά από την κερκίδα, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Ο άσος των πρωταθλητών Ελλάδας αποδοκιμάστηκε έντονα από την κερκίδα όταν ακούστηκε το όνομά του στην αρχική ενδεκάδα. Εκτός αυτού, ο κόσμος τον γιούχαρε με κάθε ευκαιρία που του δινόταν, είτε έκανε λάθος είτε απλά έπαιρνε την μπάλα. Είναι η πρώτη φορά φέτος που παίκτης των Πειραιωτών εισπράττει τέτοια συμπεριφορά προτού ξεκινήσει ένα παιχνίδι.

Ο ίδιος ο Ντουντού φάνηκε μες στο παιχνίδι πως ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από αυτήν την εξέλιξη. Φυσικά, μετά από αυτό θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να συνεχίσει και του χρόνου στο λιμάνι.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τον έβγαλε... off!

Τον έβγαλε... off!
Αν και βρέθηκε να χάνει, και με δέκα παίκτες λόγω δολοφονικού χτυπήματος του Καστίγιο, ο Άρης πέρασε από την Τρίπολη (2-1), έβγαλε ουσιαστικά off τον Αστέρα και ελπίζει για playoffs.Σε ένα ματς με συγκλονιστική εξέλιξη, ο Άρης πήρε παλικαρίσια νίκη στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, ο οποίος έχασε ευκαιρίες και τελικά το πλήρωσε με ήττα. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν με τον Ορόθκο και στο 40' απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Καστίγιο σε μία αψυχολόγητη ενέργεια στο κέντρο, κοντά στη γραμμή του πλαγίου. Στο 44' ο Κόκε κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε ο ίδιος για το 1-1, το οποίο ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν και έχασαν τρομερές ευκαιρίες με Αρσενίεβιτς και Ροζέριο, όμως ο Άρης ήταν αυτός που έκανε τη ζημιά με τον Λαζαρίδη, ο οποίος με προβολή έκανε το 1-2 και δεν το πανηγύρισε. Στο 90' Μπαστία δεν κατάφερε να δώσει από τη βούλα του πέναλτι βαθμό στον Αστέρα, καθώς ο Χουάνμα απέκρουσε και κράτησε τη νίκη, αφήνοντας την ομάδα του Δερμιτζάκη με λίγες ελπίδες για παραμονή. Τρίτη νίκη σε τρία ματς με τον Τσιώλη ο Άρης, ενώ ο Αστέρας τελείωσε επίσης το ματς με δέκα λόγω αποβολής του Φρανκού με δεύτερη κίτρινη στο 85' (και οι δύο για θέατρο).

Man of the match:
Δεν γίνεται να είναι άλλος από τον τερματοφύλακα του Άρη, Χουάνμα. Ο Ισπανός απέκρουσε το πέναλτι του Μπαστία στο 90' και κράτησε τη μεγάλη νίκη για τον Άρη με 2-1, η οποία του δίνει ελπίδες για τα playoffs.

Αδύναμος κρίκος: Νέρι Καστίγιο. Ο Μεξικανός έχασε την ψυχραιμία του στο πρώτο μέρος και πάτησε το πόδι του Μπαστία με δολοφονικό χτύπημα. Δικαίως πήγε στα αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα από πολύ νωρίς στην αναμέτρηση της Τρίπολης.

Στο ύψος του: Νίκος Λαζαρίδης. Ο Έλληνας στόπερ ήταν αυτός που έβαλε το χρυσό γκολ του Άρη μέσα σε ένα γήπεδο στο οποίο έπαιξε αρκετά χρόνια. Ο κεντρικός αμυντικός δεν το πανηγύρισε, καθώς ο Αστέρας είναι η ομάδα στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πέρυσι.

Η γκάφα: Μπαστία. Είχε την ευκαιρία να σκοράρει και να δώσει πολύτιμο βαθμό στη σκληρή μάχη που δίνει για παραμονή στην κατηγορία. Ο Αργεντινός όμως δεν τα κατάφερε από την άσπρη βούλα και ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όσον αφορά την προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού.

Το στραγάλι: Σωστές οι αποφάσεις του Κωνσταντινέα, ο οποίος ήταν σε καλό απόγευμα. Δεν ισχύει το ίδιο με τους βοηθούς του, οι οποίοι σταμάτησαν τον Άρη σε μια-δυο περιπτώσεις με ανύπαρκτα οφσάιντ.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Εγγύηση στο πρόσωπο του Τσιώλη βρήκε ο Άρης, ο οποίος έδειξε... χαρακτήρα και έκανε τρίτη ανατροπή στα τρία ματς που ο Έλληνας τεχνικός είναι στον πάγκο. Μπορεί ΠΑΟΚ και Βόλος να κέρδισαν, όμως οι Κίτρινοι έχουν μαθηματικές ελπίδες για playoffs, όπως επίσης και μεγάλη βοήθεια από τον πάγκο. Αν ο Τσιώλης ήταν λίγες βδομάδες πιο πριν στο «Βικελίδης», ο Άρης θα έμπαινε εύκολα στην πεντάδα.

Οι συνθέσεις


Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Ρούμπιλ, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Λαδάκης (72' Φορτούνης), Φρανκού, Ουντότζι (61' Αρσενίεβιτς), Ροζέριο (78' Παπάζογλου), Ματούσιακ.

Αρης (Σάκης Τσιώλης): Μπαρέρο, Βαγγέλη, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Σακάτα (38' Καζναφέρης), Φατί, Τόχα, Καστίγιο, Κόκε (72' Μενδρινός), Τσέζαρεκ (57' Πορτίγια).

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ένας βαθμός και πλέι οφ!

Ένας βαθμός και πλέι οφ!
Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε της Ξάνθης με 3-0 στο Πανθεσσαλικό και χρειάζεται έναν βαθμό στο «Κλ. Βικελίδης» απέναντι στον Άρη, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ!Δυνατά ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι σε αντίθεση με τους παίκτες της Ξάνθης, οι οποίοι κλείστηκαν στην άμυνά τους στο ξεκίνημα. Ουμπίντες και Μαρτίν ήταν πολύ δραστήριοι και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, με τον Γκσπούρνινγκ να κρατά την ομάδα του στο παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο.

Ισορρόπησε η Ξάνθη, ο Ολυμπιακός το γκολ

Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου ισορροπούσαν το παιχνίδι και άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση. Δημιούργησαν τις πρώτες τους ευκαιρίες με τον Μαρσελίνιο, όμως οι Ερυθρόλευκοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 34'. Ο Ουμπίντες εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Σανκαρέ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, για να νικήσει τον Αυστριακό γκολκίπερ. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την Ξάνθη να έχει την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στα τελευταία λεπτά. Ο Κιντάνα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπόατενγκ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και έφτασε στον Σταθάκη, ο οποίος έκανε νέο σουτ και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Νωχελικό το ξεκίνημα στο β' μέρος

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν... νωχελικό και για τις δύο ομάδες, καθώς οι γηπεδούχοι από τη μία είχαν το προβάδισμα και μπήκαν προσεκτικά, ενώ οι φιλοξενούμενοι από την άλλη επέλεξαν και πάλι να παίξουν προσεκτικά. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την Ξάνθη στο 61'. Ο Κιντάνα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καζάκης επιχείρησε να κάνει το γυριστό σουτ, η μπάλα έφτασε στον Μαρσελίνιο, όμως ο Γιακούποβιτς ήταν εκεί και κράτησε το 1-0 με μεγάλη απόκρουση.

Ο Σολάκης «τελείωσε» το παιχνίδι

Αφού η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ, τα κατάφεραν οι παίκτες του Ολυμπιακού! Στο 67' ο Ουμπίντες έβγαλε εξαιρετική μπαλιά πίσω από την πλάτη της άμυνας στον Σολάκη, ο οποίος κατέβασε πολύ ωραία και με εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Γκσπούρνινγκ για το 2-0. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι παρέδωσαν... πνεύμα και οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν εύκολα στη νίκη. Στο 75' ο νεοεισελθών Ακόστα έχασε μέσα σε ένα λεπτό δύο μεγάλες ευκαιρίες! Αρχικά ο Ουμπίντες έβγαλε τη σέντρα και ο Ακόστα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκσπούρνινγκ που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης, μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Σανκαρέ τού γύρισε την μπάλα και από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Αυστριακού τερματοφύλακα!

Ο Τομάς ολοκλήρωσε τον θρίαμβο!

Στο 83' ο Ουμπίντες εκτέλεσε το φάουλ και ο Τομάς με κεφαλιά έκανε το 3-0 και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του Ολυμπιακού, με τον Μαρτίν να χάνει την τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι στο 85' όταν βρέθηκε απέναντι στον Γκσπούρνινγκ, όμως έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη που τους φέρνει ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στα πλέι οφ.


Man of the Match: Τρία γκολ από τον Ολυμπιακό με τρεις διαφορετικούς σκόρερ. Όλα τα τέρματα των Ερυθρολεύκων, όμως, είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Τον Ουμπίντες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, ήταν συνεχής κίνδυνος για την άμυνα της Ξάνθης και με τρεις ασίστ οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Στο ύψος του: Ο Σανκαρέ ήταν ακόμη μία φορά πολύ καλός. Ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα το δρόμο για τη νίκη σε καθοριστικό σημείο, καθώς οι παίκτες της Ξάνθης είχαν ισορροπήσει το παιχνίδι και προσπαθούσαν για το γκολ. Καθοριστική η συμβολή του και σε αυτό το παιχνίδι.

Ο αδύναμος κρίκος: Η αμυντική λειτουργία της Ξάνθης στα στημένα. Κάθε στημένη φάση που ξεκινούσε από τα πόδια του Ουμπίντες, ήταν επικίνδυνη για τους φιλοξενούμενους. Οι αμυντικοί έχασαν τους αντιπάλους τους, έπαιρναν κακές θέσεις και τελικά τα στημένα ήταν ένας από τους παράγοντες που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού.

Η γκάφα: Ο... θηριώδης Σανκαρέ είναι γνωστό ότι προωθείται σε κάθε στημένη φάση. Δεν είναι δυνατόν να μένει μόνος του, έστω και αν ο αμυντικός που καλείται να τον μαρκάρει πέφτει στο έδαφος. Ο Σενεγαλέζος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά και η Ξάνθη το πλήρωσε, καθώς δέχθηκε το 1-0.

Το στραγάλι: Δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα ο Τσινιάρης, αν και είχε κάποια προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο. Απέφυγε πάντως το μεγάλο λάθος και το παιχνίδι κύλησε ομαλά.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός Βόλου ήλεγχε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και εν τέλει έφτασε εύκολα στη νίκη με 3-0. Η ομάδα του Κατσαβάκη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ήξερε τι ήθελε. Απέναντι ήταν η Ξάνθη του Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος αποφάσισε να ακολουθήσει αμυντική τακτική. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι αν σκόραραν σε μία από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν, όμως μετά το δεύτερο γκολ κατέρρευσαν... Οι Ερυθρόλευκοι πλέον ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για τον πρώτο... τελικό απέναντι στον Άρη και αν πάρουν έστω έναν βαθμό εξασφαλίζουν μία θέση στα πλέι οφ! Από την άλλη, η Ξάνθη έχει εξασφαλίσει την παραμονή της και σχεδιάζει την επόμενη σεζόν.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Μητρόπουλος, Ζαραδούκας, Ζέλεσι, Σανκαρέ (Ψυχογιός), Ρόκας, Τόμας, Μπρέσκα (Ακόστα), Ουμπίντες, Μαρτίν (Ροντρίγκες), Σολάκης

Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Σταθάκης, Βάλλας, Μπέρτος, Τζάγκι (Τσουμάνης), Βασιλακάκης, Σταθάκης, Μπόατενγκ (Μάνταλος), Αντεφέμι, Κιντάνα, Μαρσελίνιο

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ένταση Νίνη με οπαδό

Ένταση Νίνη με οπαδό
Η ήττα από τον Πανσερραϊκό δεν ήταν και το καλύτερο δώρο για τον εορτάζοντα Σωτήρη Νίνη, ο οποίος είχε λεκτικό επεισόδιο με οπαδό του Παναθηναϊκού!Μόλις η αποστολή των «πρασίνων» αποχωρούσε από το Δημοτικό στάδιο Σερρών, ένας οπαδός του «τριφυλλιού» ζήτησε από τον μικρό, που έχει γενέθλια σήμερα, ένα αυτόγραφο. Ο διεθνής μέσος προχώρησε προς το πούλμαν χωρίς να του δώσει σημασία και εξοργισμένος ο οπαδός του είπε «σταμάτα να φέρεσαι σαν ψώνιο»! Τότε ο Νίνης γύρισε, τον κοίταξε και του είπε «έλα να μου το πεις εδώ». Σε εκείνο το σημείο τον ηρέμησαν οι συμπαίκτες του και το επεισόδιο έλαβε τέλος.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Θόλωσε τα... νερά ο Βαλβέρδε!

Θόλωσε τα... νερά ο Βαλβέρδε!
Ανοιχτό παραμένει το θέμα του προπονητή στον Ολυμπιακό, με τον Ισπανό τεχνικό Ερνέστο Βαλβέρδε να τονίζει πως έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση να μιλήσει για το θέμα αυτό μετά το τέλος της χρονιάς.Το... πρέσινγκ των δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου ήταν στενό, όμως ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετέθεσε τις όποιες εξελίξεις μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, καθώς επισήμανε ότι έχει συμφωνήσει με την ομάδα να συζητήσουν το επίμαχο θέμα της παραμονής του στον πάγκο του Ολυμπιακού μετά το πέρας των δύο επόμενων αγώνων. Ο Βάσκος τεχνικός είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για μεταγραφές.

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο. Όσο για το άλλο σκέλος της ερώτησής σας που έχει να κάνει με μένα λόγω μίας συνέντευξης στην Ισπανία έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο θέμα.

Έχω κάνει μία συμφωνία με τον σύλλογο να μη συζητήσουμε καθόλου αυτό το θέμα μέχρι να τελειώσει η χρονιά, ούτε ιδιωτικά αλλά ούτε και δημόσια».

Στη συνέχεια είπε πως «αυτό γίνεται για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι πως όταν ήρθα στην ομάδα, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ο Ολυμπιακός ήταν πέμπτος στη βαθμολογία και εκτός Ευρώπης, και ήθελαν ηρεμία για να επιστρέψουν στην κορυφή για να κερδίσουν έναν τίτλο.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι πριν από αρκετές αγωνιστικές -πριν από δύο μήνες- είχε γίνει μεγάλη κουβέντα για το ότι θα πήγαινα είτε στη Σεβίλλη είτε στην Ατλέτικο. Αυτό το θέμα συζητιέται καιρό και σε Ισπανία και σε Ελλάδα.

Είχαμε συμφωνία με τον Ολυμπιακό γι' αυτό. Θέλαμε ηρεμία. Αυτό το σταμάτησε ο Ολυμπιακός γιατί έπρεπε να σταματήσουν οι φήμες. Και αυτό γιατί η ομάδα μου είχε αρχίσει να τις πιστεύει. Είπαμε, λοιπόν, πως μέχρι να τελειώσει η χρονιά δεν θα πούμε κάτι για το θέμα αυτό».

Συγγνώμη για τη συνέντευξη

Ο Βάσκος μάλιστα ζήτησε και συγγνώμη για τη συνέντευξη που είχε δώσει στην Ισπανία. «Έχω μιλήσει σε κάποιο Μέσο για το θέμα αυτό και ζητάω συγγνώμη. Καταλαβαίνω και εσάς, γιατί θέλετε να γράψετε και να ανακοινώσετε πράγματα διότι έχουμε τελειώσει με το πρωτάθλημα.

Πέρυσι δεν θα είχαμε αυτό το πρόβλημα. Αυτό είναι το πρόβλημα του να κερδίζεις έναν τίτλο τόσο γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση, έχω ένα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και είμαι εδώ για να τηρήσω τις όποιες δεσμεύσεις.

Το ίδιο είπα και στον πρόεδρο, και για το συμβόλαιο και για όλα τα άλλα θέματα. Δεν θέλω να συμβεί ότι έγινε πριν από δύο χρόνια, όπου μου γινόταν συνεχώς η ίδια ερώτηση. Γιατί μία ερώτηση μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους, αλλά η απάντηση θα είναι πάντα η ίδια», διευκρίνισε σχετικά.

Δεν δέχθηκε να διευκρινίσει τη διάρκεια του συμβολαίου

Κάνοντας χιούμορ στη συνέχεια τόνισε: «Θα πάω σε όλες τις ομάδες που δεν έχουν προπονητή. Ο καθένας θα πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του και εγώ εμένα». Επιπλέον αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει ποιες δεσμεύσεις έχει με την ομάδα αλλά και το κυριότερο, δηλαδή εάν έχει συμβόλαιο 1+1 ή κλειστό διετές.

«Φυσικά και δεν θα σας πω τις δεσμεύσεις μου. Τις δεσμεύσεις που υπάρχουν ανάμεσα στον σύλλογο και σε μένα. Αισθάνομαι σαν παίκτης. Πρώτη φορά μου κάνουν αυτήν την ερώτηση.

Σας είπα πως δεν θα μιλήσουμε για το συμβόλαιό μου. Αυτό είναι εκεί και θα το τηρήσουμε. Τώρα σχεδιάζω την προετοιμασία της ομάδας, γιατί αυτό λέει το συμβόλαιό μου. Δεν έχει σημασία για πόσα χρόνια είναι, εάν είναι για ένα ή για δέκα», επισήμανε.

Υπήρχαν και τα του παιχνιδιού...

Ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου ο Βαλβέρδε είπε για τον αγώνα με την Καβάλα και τις δυσκολίες του ματς: «Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι η Καβάλα έχει κάνει πολύ καλή χρονιά.

Μας δημιούργησε δυσκολίες. Δεν ξεκινήσαμε με την ίδια ένταση που συνηθίζουμε. Μας δημιούργησε δυσκολίες ο αντίπαλος. Είναι καλό όμως το να δυσκολευόμαστε να κερδίζουμε εντός έδρας, για να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν είναι εύκολο να νικάς».

Για το κατά πόσον αποτελεί κίνητρο το να επιτευχθεί το απόλυτο στα εντός έδρας ματς, είπε ότι «το κίνητρο υπάρχει πολύ έντονο. Το έχουμε συζητήσει στην ομάδα.

Θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι που τα καταφέρνουν. Ειδικά σήμερα ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε την Καβάλα, που ήρθε εδώ να πάρει βαθμούς για τα πλέι οφ. Δεν θέλουμε όμως να νικήσουμε μόνο εντός, αλλά και να κερδίσουμε και στο εκτός έδρας που έχουμε».

Αναφορικά με το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας χρονιάς είπε: «Είμαστε στους ομίλους. Είμαστε ήδη εκεί». Εν συνεχεία δέχθηκε την πρώτη ερώτηση για το μέλλον του, για να απαντήσει πως «προτού απαντήσουμε σε αυτό, θέλω να απευθύνετε όποια άλλη ερώτηση έχετε για το σημερινό παιχνίδι».

Σχετικά με τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Ντουντού, υπογράμμισε: «Σε μένα αρέσει οι οπαδοί να χειροκροτούν πάντα τους παίκτες μας. Γιατί αυτό θα βοηθήσει να παίξουν καλύτερα και να βοηθήσουν την ομάδα να παίξει καλύτερα. Αυτό πιστεύω εγώ.

Ο κόσμος μας, μας έχει βοηθήσει πολύ σε όλες αυτές τις νίκες. Χωρίς αυτούς δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Ο Ντουντού είναι σημαντικός για εμάς, όμως ο ίδιος και όλοι οι άλλοι παίκτες είναι επαγγελματίες. Πρέπει να παίζουν και όταν ο κόσμος είναι μαζί τους αλλά και όταν δεν είναι».

Για το κατά πόσον αντικατοπτρίζει την αλήθεια η βαθμολογική διαφορά που υπάρχει με τον Παναθηναϊκό τόνισε: «Αν δεν την αντικατοπτρίζει, σίγουρα την πλησιάζει πολύ.

Αυτό είναι υπέρ μας. Είναι χάρη σε εμάς. Η διαφορά είναι αυτή και δεν αλλάζει. Είναι αυτό που έχει κάνει η κάθε ομάδα. Ίσως είναι μικρότερη η διαφορά με τον Παναθηναϊκό. Σήμερα όμως είναι αυτή. Θα παλέψουμε όμως να την αυξήσουμε».

Ερωτηθείς για το εάν έχει καταλήξει στο ποια είναι τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού, ισχυρίστηκε: «Φυσικά και έχουμε καταλήξει στο ποια είναι. Ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει και όταν έρθει η ώρα θα αναλύσουμε και τα θετικά και τα αρνητικά και θα εμβαθύνουμε σε αυτά».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Κάστρο για πρωταθλητές!

Κάστρο για πρωταθλητές!
Με το 3-1 επί της Καβάλας ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έκανε 14 τις νίκες στο Καραϊσκάκη και πλέον με τρίποντο επί της Λάρισας πετυχαίνει το απόλυτο και απλησιάστο ρεκόρ!Έτσι έπαιξαν

Ο Ολυμπιακός κατέβασε σχήμα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια έκανε ντεμπούτο ο Μέγιερι. Δεξί μπακ ήταν ο Μανιάτης και αριστερό ο Χολέμπας. Τα δύο στόπερ ήταν οι Μοντέστο και Μέλμπεργκ.

Αμυντικό χαφ ξεκίνησε ο Ουρτάδο και μπροστά του στη μεσαία γραμμή ήταν ο Ντουντού. Δεξί χαφ ήταν ο Μιραλάς, αριστερό ήταν ο Ριέρα, ο Φουστέρ ήταν ο κρυφός κυνηγός και ο Τζιμπούρ μοναδικός προωθημένος. Οι τρεις αλλαγές σε σχέση με την ΑΕΚ ήταν ο Μέγιερι αντί του Πάρντο, ο Ντουντού αντί του Ιμπαγάσα και ο Ουρτάδο αντί του Αβραάμ Παπαδόπουλου, όπου εκεί έγινε και εσωτερική αλλαγή με τον Μοντέστο να γίνεται στόπερ από αμυντικό χαφ.

Η Καβάλα έπαιξε 4-5-1. Ο Γκαλίνοβιτς ήταν βασικός γκολκίπερ. Χργκοβτς και Πφερτζελ ήταν τα δύο μπακ, με τους Θεοδωρέλλη και Τόμασιτς να είναι τα δύο στόπερ.

Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ντιέ και Ντικρόκ. Ο Αμπντούν ξεκίνησε δεξιά στα χαφ, ενώ αριστερά ο Ονουάτσι. Ο Ρίος είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ. Βασικός στράικερ ήταν ο Νικουλάε.

Δυνατά και οι δύο ομάδες

Στο πρώτο μέρος και οι δύο αντίπαλοι μπήκαν δυνατά στο ματς, με τους πρωταθλητές Ελλάδας όμως να παρουσιάζουν πιο καλή εικόνα από τους Καβαλιώτες στο ξεκίνημα. Στο 9ο λεπτό ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρίος πάνω στον Μιραλάς σε μία φάση όπου υπήρξε επαφή ανάμεσα στους δύο παίκτες, ωστόσο ο ρέφερι του αγώνα, Τάσος Σιδηρόπουλος άφησε το ματς να συνεχιστεί.

Έβγαλε φάσεις, αλλά γκολ δεν ήρθε

Στη συνέχεια του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο κινητικός και πιο επικίνδυνος από την Καβάλα -η οποία έριξε γρήγορα ρυθμό και κλείστηκε πίσω- ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη κάποιου γκολ, αν και δημιούργησε αρκετές καλές φάσεις. Στο 20ό λεπτό ο Μιραλάς έπιασε ένα καλό σουτ, το οποίο όμως πέρασε άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 23ο λεπτό έκανε νέο σουτ που πέρασε πάλι έξω.

Στο 25ο λεπτό ύστερα από ωραία ενέργεια του Μανιάτη η μπάλα έφτασε στον Μιραλάς του οποίου το σουτ απομάκρυνε με τα πόδια ο Γκαλίνοβιτς. Στο 29' ο Ντουντού προσπάθησε να σκοράρει με μακρινό σουτ δίχως να τα καταφέρει. Στο 32' ο Ριέρα έκανε νέο σουτ, που όμως μπλόκαρε ο αντίπαλος πορτιέρο.

Στο 33' δε, ο Τζιμπούρ είχε χαμένο τετ α τετ. Στο 37ο λεπτό η Καβάλα ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ουρτάδο μες στη μικρή περιοχή. Στο 43ο λεπτό ο Αμπντούν έπιασε καλό σουτ που κατέληξε λίγο άουτ.

Χορταστικό δεύτερο μέρος!

Το δεύτερο μέρος αποδείχθηκε... χορταστικό αλλά και απολαυστικό, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν δίχτυα βάζοντας συνολικά τέσσερα γκολ. Η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς στο 58ο λεπτό. Ο Μιραλάς έβγαλε πολύ ωραία την μπάλα για τον Χολέμπας. Ο Ελληνογερμανός βρέθηκε απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, προσπάθησε να σουτάρει,, με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Φουστέρ, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό που βάσει ευκαιριών δικαιούνταν ένα γκολ.

Απάντησε γρήγορα η Καβάλα

Στο 63ο λεπτό η Καβάλα έκανε το 1-1, φέρνοντας στα ίσια τον αγώνα. Ο Ρίος έκανε το κόρνερ, ο Νικουλάε πήδηξε πάνω από τον Μοντέστο και με κεφαλιά βρήκε δίχτυα.

Δύο γκολ... μαζεμένα!

Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση και κατάφερε να βάλει δύο γκολ... κολλητά. Στο 65ο λεπτό έμελλε να γίνει το 2-1 μετά τη σέντρα του Μανιάτη και την κεφαλιά του Τζιμπούρ.

Δύο λεπτά μετά ήρθε το 3-1 με τον Μιραλάς. Ο Φουστέρ έβγαλε την μπαλιά στον Βέλγο, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ διεύρυνε τον δείκτη του σκορ. Στη συνέχεια του δευτέρου μέρους οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι και κυνήγησαν κι άλλο γκολ, δίχως όμως να τα καταφέρουν.

Man of the match: Ο Κέβιν Μιραλάς, που αναδείχθηκε και MVP του ματς. Ο Βέλγος άσος ταλαιπώρησε αφάνταστα την αντίπαλη άμυνα. Ήταν πολύ κινητικός, έβγαλε φάσεις και έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και πάλι. Μάλιστα στο γκολ του Φουστέρ είναι εκείνος που πασάρει στον Χολέμπας. Από κοντά του και ο Φουστέρ για την εν γένει του προσπάθεια, το γκολ που έβαλε και την ασίστ στο γκολ του Μιραλάς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντουντού. Αποτέλεσε το... μαύρο πρόβατο για την κερκίδα, αλλά ξέχωρα απ' αυτό ο Βραζιλιάνος παρουσίασε εκ νέου μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο. Δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τον παλιό καλό Ντουντού και δεν βοήθησε όσο έπρεπε οργανωτικά και επιθετικά.

Στο ύψος του: Μανιάτης, Τζιμπούρ και Ριέρα από πλευράς του Ολυμπιακού στάθηκαν στο ύψος τους. Ο Έλληνας μπακ κάλυψε ιδιαίτερα καλά την πλευρά του, ενώ προσπάθησε να συμβάλει και στο επιθετικό παιχνίδι. Ο Ριέρα από την άλλη είχε πολλά κέφια και πήγε καλά και οργανωτικά και επιθετικά. Ο Τζιμπούρ σημείωσε ένα τέρμα και γενικά πάλεψε αρκετά. Από τη μεριά της Καβάλας ξεχώρισαν ο σκόρερ Νικουλάε και ο Αμπντούν.

Η γκάφα: Ανήκει και στις δύο άμυνες. Στην άμυνα του Ολυμπιακού για τη φάση του γκολ του Νικουλάε και το πώς αντέδρασε, και σε αυτήν της Καβάλας για τον τρόπο που δέχθηκε το τέρμα του Τζιμπούρ.

Το στραγάλι: Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Σιδηρόπουλος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Καβάλα. Ελέγχεται κυρίως για τα δύο πέναλτι που ζητούν Ολυμπιακός και Καβάλα.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας ικανοποιητικό πρώτο μέρος και πολύ καλό δεύτερο, μπόρεσε να... καθαρίσει δίκαια και σχετικά άνετα το παιχνίδι με την Καβάλα. Οι Αργοναύτες πάλεψαν αλλά δεν άντεξαν στις διαρκείς... αντεπιθέσεις του ανώτερού τους Ολυμπιακού, που είχε άλλη μία φορά τον Μιραλάς σε πολύ καλή μέρα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν έτσι σε μία ακόμα νίκη και φυσικά ο στόχος παραμένει το απόλυτο στο Καραϊσκάκη.


Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Τζιμπούρ (68' Ζαϊρί), Μιραλάς, Φουστέρ (76' Φετφατζίδης), Χολέμπας, Ουρτάδο, Ριέρα (81' Ραούλ Μπράβο).
Καβάλα: Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Πφέρτζελ (76' Περεϊρίνια), Ρίος (68' Βουτσίσεβιτς), Ντικρόκ, Νικουλάε (81' Ογκμπέτσε), Χργκοβιτς, Ντιέ, Ονουάτσι, Θεοδωρέλλης, Αμπντούν.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Αιώνια Κυρία στη Ρώμη! *ΒΙΝΤΕΟ*

Αιώνια Κυρία στη Ρώμη! (vids)
Η... πελατεία της Γιουβέντους με τη Ρόμα καλά κρατεί, καθώς η Μεγάλη Κυρία για ακόμη μία χρονιά έφυγε νικήτρια από την Αιώνια Πόλη, αυτή τη φορά με 2-0!Στις τελευταίες πέντε επισκέψεις της στο «Ολίμπικο» για να αντιμετωπίσει τους Τζιαλορόσι η Γιουβέντους μετρούσε τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Οι νίκες έγιναν πέντε, πλέον, καθώς ακόμη και φέτος που δεν είναι σε καλή κατάσταση και είχε να αντιμετωπίσει και πολλές σημαντικές απουσίες, η Μεγάλη Κυρία επικράτησε με 2-0! Αποτέλεσμα που τη φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη, αλλά αν υπολογίσουμε και το πρόγραμμα στη συνέχεια του πρωταθλήματος, τη διατηρεί ζωντανή ακόμη και στη διεκδίκηση της εξόδου στο Champions League. Όσο για τη Ρόμα, θεωρητικά είχε τα πάντα με το μέρος της αλλά το αποτέλεσμα άλλα έδειξε...

Στον αγωνιστικό τομέα, το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό από το ξεκίνημά του με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι στο πρώτο ημίχρονο δεν σκόραραν αποκλειστικά λόγω του Στοράρι που έκανε τρεις τρομερές αποκρούσεις σε σουτ των Βούτσινιτς, Τότι και Ντε Ρόσι, ενώ η Γιουβέντους έφτασε κοντά στο γκολ με τους Κράσιτς, Μάτρι και Γκρόσο.

Το παιχνίδι άρχισε καλά και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά... καλύτερα για τους Τορινέζους, που στο 60ό λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Γκρόσο από αριστερά γύρισε για τον Κράσιτς και αυτός με δυνατό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Ντόνι για το 0-1. Αμέσως μετά οι Μάτρι και Πέπε δεν κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα για την ομάδα του Ντελνέρι, με τη Ρόμα να απαντά με το δοκάρι του Μενέζ έπειτα από πάσα του Τότι.

Αμέσως μετά, όμως, οι Μπιανκονέρι κλείδωσαν το τρίποντο, καθώς ο Μάτρι έφυγε στην πλάτη της άμυνας... από τη σέντρα και πλάσαρε ψύχραιμα τον Ντόνι για το 0-2!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο (02/04)
Μπρέσια-Μπολόνια 3-1 (4' Χετεμάι, 9' Ζομπόλι, 66' πέν. Καράτσιολο-30' Ντι Βάιο)
Μίλαν-Ιντερ 3-0 (1',62' Πάτο, 90' πέν. Κασάνο)
Κυριακή (03/04)
Νάπολι-Λάτσιο 4-3 (60' Ντοσένα, 62', 81' πέν., 88' Καβάνι - 29' Μάουρι, 57' Ντίας, 68' Αρόνικα αυτ.)
Κατάνια-Παλέρμο 4-0 (48' αυτ. Μπαλζαρέτι, 61' Μπερτζέσιο, 67' Λεδέσμα, 77' Πέσκε)
Τσεζένα-Φιορεντίνα 2-2 (18' Χιμένεθ, 87' Καζέρτα - 35' Τζιλαρντίνο, 69' Μοντολίβο)
Κιέβο-Σαμπντόρια 0-0
Τζένοα-Κάλιαρι 0-1 (16' Ακουαφρέσκα)
Λέτσε-Ουντινέζε 2-0 (48', 65' Μπερτολάτσι)
Πάρμα-Μπάρι 1-2 (80' Αμάουρι - 64' Παρίζι, 92' Αλβάρες)
Ρόμα-Γιουβέντους 0-2 (60' Κράσιτς, 74' Μάτρι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (31 αγωνιστικές)

1. Μίλαν 65
2. Νάπολι 62
3. Ίντερ 60
4. Ουντινέζε 56
5. Λάτσιο 54
6. Ρόμα 50
7. Γιουβέντους 48
8. Παλέρμο 43
9. Φιορεντίνα 42
10. Κάλιαρι 42
11. Μπολόνια 40
12. Τζένοα 39
13. Κιέβο 36
14. Κατάνια 35
15. Πάρμα 32
16. Σαμπντόρια 32
17. Λέτσε 31
18. Τσεζένα 30
19. Μπρέσια 29
20. Μπάρι 20

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (32η)
Ίντερ - Κιέβο
Ουντινέζε - Ρόμα
Γιουβέντους - Τζένοα
Κάλιαρι - Μπρέσια
Μπάρι - Κατάνια
Παλέρμο - Τσεζένα
Σαμπντόρια - Λέτσε
Μπολόνια - Νάπολι
Λάτσιο - Πάρμα
Φιορεντίνα - Μίλαν





Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Προς ασφαλιστικά για Χριστοφιδέλη

Προς ασφαλιστικά για Χριστοφιδέλη
Το τελευταίο τους χαρτί για να δικαιωθούν με τον Χριστοφιδέλη ετοιμάζουν οι «πράσινοι». Συγκεκριμένα σκέφτονται σοβαρά να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα και να μην αρχίσουν τα πλέι οφ μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για τον διεθνή ακραίο. Συνάντηση με τους παίκτες θα έχουν οι οπαδοί την Τρίτη.Παρότι με δεδομένο το δεδικασμένο Σιριάνις το δίκιο φαίνεται να είναι με το μέρος τους, στον Παναθηναϊκό δεν θέλησαν να είναι ιδιαίτερα επιθετικοί όσον αφορά την υπόθεση του Κώστα Χριστοφιδέλη. Όταν η ΕΣΑΠ χωρίς κανείς εκτός από τις ομάδες που το καταψήφισαν, δεν δέχτηκε το συμβόλαιο του ακραίου του «τριφυλλιού», η λύση ήταν η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, κάτι που φυσικά και έγινε.
Οι «πράσινοι» το μόνο αίτημα που είχαν κάνει στο ΑΣΕΑΔ, ήταν να βγει η απόφαση το συντομότερο δυνατό, καθώς η επιστροφή ή όχι του παίκτη είναι σε θέση να κρίνει πράγματα στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Μια απόφαση όμως που ακόμα δεν έχει βγει και την Τετάρτη αρχίζουν τα πλέι οφ. Βλέποντας την αργοπορία, στον Παναθηναϊκό σκέφτονται πολύ σοβαρά να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα με αίτημα να μην αρχίσουν τα πλέι οφ αν δεν βγει η απόφαση για τον Χριστοφιδέλη. Ακόμα δεν είναι κάτι σίγουρο, ωστόσο είναι πολύ πιθανόν να γίνει και μάλιστα μια τέτοια κίνηση έχει πολλές πιθανότητες να έχει επιτυχία, κάτι που μας ανέφεραν και νομικοί στους οποίους απευθυνθήκαμε.

«Κληρώνει» για Λάππα

Η ανάγκη για ασφαλιστικά γίνεται ακόμα μεγαλύτερη σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Ηλία Λάππα. Ο διεθνής ακραίος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον ώμο και σήμερα έκανε μαγνητική, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν τη Δευτέρα. Πάντως οι πιθανότητες να παίξει ο Λάππας στο ντέρμπι της Τετάρτης είναι μοιρασμένες.

Στη Γλυφάδα οι οργανωμένοι

Την επιθυμία τους να βρεθούν στη Γλυφάδα και να μιλήσουν στους παίκτες πριν τα πλέι οφ, εξέφρασαν στους ανθρώπους της ομάδας οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Η επιθυμία τους έγινε δεκτή και την Τρίτη, αντιπροσωπεία των οργανωμένων θα πάρει στο «Μάκης Λιούγκας» και θα μιλήσει με τον Λάιο και τους παίκτες του μια μέρα πριν από την έναρξη των πλέι οφ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Σούπερ Κόστα, διπλό Ατλέτικο

Σούπερ Κόστα, διπλό Ατλέτικο
Μπορεί ο Αγουέρο να έλειπε και ο Φορλάν να ήταν στον πάγκο, όμως κενό στην επίθεση δεν φάνηκε ποτέ. Ο Ντιέγκο Κόστα πέτυχε χατ τρικ στο «Ρέινο Ντε Ναβάρα» και η Ατλέτικο επικράτησε 3-2 της Οσασούνα.Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πέτυχε τρία γκολ και έφερε την Ατλέτικο Μαδρίτης κοντά στις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Κίκε Σόλα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 31', όμως πριν από το ημίχρονο ολοκληρωθεί ο Ντιέγκο Κόστα ισοφάρισε (1-1) και μέσα σε δύο λεπτά στην επανάληψη (61', 63') έδωσε στους Ροχιμπλάνκος προβάδισμα νίκης, φτάνοντας στο χατ τρικ. Στο 80' ο Νεκουνάμ μείωσε από τη βούλα του πέναλτι, με το 2-3 να είναι το τελικό. Η Οσασούνα ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Σέρχιο στο 84'.

Σε θέση Ευρώπης η Σεβίλλη

Στην πέμπη θέση της Primera Divison πέρασε η Σεβίλλη, η οποία επικράτησε 3-1 της Σαραγόσα στο «Σαντσεθ Πιθχουάν» και μπήκε στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League. Τα γκολ για την ομάδα του Γκρεγκόριο Μανθάνο πέτυχαν οι Περότι (43'), Κανουτέ (56') και Νεγρέδο (93'), ενώ η Σαραγόσα είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Γιάροσικ στο 47'.

Νωρίτερα, η Ερκουλες έσπασε ένα αρνητικό ρεκόρ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι νεοφώτιστοι συμπλήρωσαν 1.113 λεπτά χωρίς γκολ μακριά από την έδρας τους, πριν ο Χαβιέ Πορτίγιο σκοράρει στο 70' για το 0-1. Στη συνέχεια ο Ρόιστον Ντρέντε σκόραρε δύο φορές για το τελικό 0-3 που έδωσε στην Ερκουλες νίκη-οξυγόνο στη μάχη για την παραμονή.
Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Σανταντέρ, που αν και βρέθηκε να χάνει την Εσπανιόλ από το πέναλτι του Οσβάλντο στο 37' γύρισε στην επανάληψη το ματς και έφυγε με 2-1 από την Βαρκελώνη.

Ανατροπή πέτυχε και η Λα Κορούνια, καθώς μετά τ 0-1 από την Μαγιόρκα από το γκολ του Γουεμπό (27') επέστρεψε και αυτή στην επανάληψη με τους Σίσκο και Λασάντ να χαρίζουν τη νίκη με τέρματα στο 55' και το 67' αντίστοιχα. Τέλος, σημαντικούς βαθμούς πήρε η Λεβάντε με το 3-1 κόντρα στην Μάλαγα, που παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-1 με τον Στουάνι να βάζει δύο γκολ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Σάββατο (02/04)

Ρεάλ-Χιχόν 0-1
(79' Ντε Λας Κουέβας)

Χετάφε-Βαλένθια 2-4
(13' Μανού, 88' Σαρδινέρο - 46', 64, 66' 77' Σολδάδο)

Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα 0-1
(67' Πικέ)

Κυριακή (03/04)

Λα Κορούνια-Μαγιόρκα 2-1
(55' Σίσκο, 67' Λασάντ - 27' Γουεμπό)

Εσπανιόλ-Σανταντέρ 1-2
(37' πεν. Οσβάλδο - 50' Κόλσα, 75' Ντος Σάντος)

Λεβάντε-Μάλαγα 3-1
(6', 71' Σουάνι, 9' Σουάρες - 61' Φερνάντες)

Σοσιεδάδ-Ερκουλες 1-3
(93' Ιφράν - 70' Πορτίγιο, 84', 90' Ντρέντε)

Σεβίλλη-Σαραγόσα 3-1
(43' Περότι, 56' πεν. Κανουτέ, 93' πεν. Νεγρέδο - 47' Γιάροσικ)

Οσασούνα-Ατλέτικο 2-3
(31' Σόλα, 80' πεν. Νεκουνάμ - 39', 61', 63' Ντιέγκο Κόστα)

Δευτέρα (04/04)

Αλμερία-Μπιλμπάο (22.00)

Η βαθμολογία
(30 αγώνες)

1. Μπαρτσελόνα 81
2. Ρεάλ 73
3. Βαλένθια 57
4. Βιγιαρεάλ 54
5. Σεβίλλη 45
6. Εσπανιόλ 43
7. Μπιλμπάο 42*
8. Ατλέτικο 42
9. Λεβάντε 38
10. Μαγιόρκα 38
11. Σανταντέρ 36
12. Οσασούνα 35
13. Χιχόν 35
14. Σοσιεδάδ 35
15. Χετάφε 34
16. Λα Κορούνια 34
17. Σαραγόσα 30
18. Ερκουλες 29
19. Μάλαγα 29
20. Αλμερία 26*

Οι ομάδες με * έχουν ένα ματς λιγότερο.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Οι αρτίστες και οι... τουρίστες!

Οι αρτίστες και οι... τουρίστες!
Ο Παναθηναϊκός πήγε... εκδρομή στις Σέρρες, ο υποβιβασμένος Πανσερραϊκός δεν του έκανε τη χάρη και με την εξαιρετική συνεργασία Ανάκογλου-Γεωργιάδη πήρε τη νίκη με 1-0.

Πρώτη για Κοτσόλη

Η αναμέτρηση με τον υποβιβασμένο Πανσερραϊκό μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να τσεκάρει την ετοιμότητα του Στέφανου Κοτσόλη, με τον έμπειρο πορτιέρο να κάνει ντεμπούτο στην επανεμφάνισή του με τα πράσινα. Αριστερά έπαιξε ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο των μετόπισθεν.

Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης τα αμυντικά χαφ, σε ελεύθερο ρόλο ο Χριστοδουλόπουλος. Αριστερό «φτερό» ο Λέτο, δεξί ο Μαρίνος και στην κορυφή της επίθεσης ο Πετρόπουλος. Από το 20’ και μετά, ο Φερέιρα βλέποντας τα χάλια της ομάδας του έφερε τον Μαρίνο στον άξονα και άλλαζε συχνά πτέρυγες τον Αργεντινό με τον Λάζαρο.

Αδιαφορία και… γκολ για σεμινάριο!

Από την στιγμή που το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό τελείωσε όπως τελείωσε στο Καραϊσκάκη, το βλέμμα των «πρασίνων» έχει στραφεί στα πλέι οφ. Κάτι η διακοπή όμως, κάτι το… μαξιλαράκι του +3 στην ειδική βαθμολογία και φυσικά η απίστευτη αδιαφορία των «πρασίνων», έφεραν σε ρόλο οδηγού τον αδιάφορο και υποβιβασμένο Πανσερραϊκό. Μια εικόνα εντελώς αποκρουστική, με ποδοσφαιριστές να περπατάνε στο γήπεδο, να κάνουν αγγαρεία λες και πήγαν στις Σέρρες για… εκδρομή. Μια εικόνα που εξόργισε και δικαίως τον Φερέιρα.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι δεν άφησαν την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και απλά κάνοντας τα στοιχειώδη είχαν την κατοχή, δημιούργησαν ευκαιρίες και στο φινάλε (44’) άνοιξαν το σκορ με τον Γεωργιάδη. «Μισό» γκολ η κάθετη πάσα του Ανάκογλου σε αυτή την εξαιρετική συνεργασία δύο νεαρών παιδιών, που σίγουρα θα απασχολήσουν τους «μεγάλους» το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το κράτησε με Ράντμαν!

Με το… καλησπέρα της επανάληψης ο Φερέιρα άλλαξε τον Μαρίνο με τον Νίνη, ενώ δεν άργησε να ρίξει στη μάχη και τον Γκοβού αντί του Σπυρόπουλου και να γυρίσει το σύστημα σε 3-4-3, με Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα στην άμυνα.

Ο Πορτογάλος το πάλεψε από τον πάγκο, πήρε τα ρίσκα του, αλλά κανείς εκτός από τον Κοτσόλη που όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών, δεν είχε την όρεξη, τη διάθεση και την ικανότητα να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως τη φάση της επανάληψης την είχαν οι γηπεδούχοι στο 67’ με Μπέλιτς και Ανάκογλου.

Ο Παναθηναϊκός αρκέστηκε σε μια-δυο φάσεις με καλύτερη αυτή του Καντέ στο 95’ αλλά ο Ράντμαν κράτησε ανέπαφη την εστία του και έδωσε ένα «τρίποντο» γοήτρου στον Πανσερραϊκό.

MAN OF THE MATCH: Ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, τον οποίο «ζαχαρώνουν» όλοι οι μεγάλοι, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Εκτός από το γκολ που σημείωσε, δείχνοντας ξανά ότι είναι και «εκτελεστής», δεν άφησε σε ησυχία την άμυνα των «πρασίνων». Από κοντά και ο Ανάκογλου με αρκετή δουλειά στον άξονα και την εξαιρετική ασίστ στο γκολ που έδωσε τη νίκη στα «λιοντάρια».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αν κάποιος διακρίθηκε από το αποψινό… ναυάγιο του Παναθηναϊκού, αυτός δεν ήταν άλλος από τον Στέφανο Κοτσόλη. Είναι ενδεικτικό για την εμφάνιση των «πρασίνων» πως κορυφαίος ήταν ο πορτιέρο του. Πάντως, ο 32χρονος άσος και με δεδομένη την απουσία του, ήταν εξαιρετικός. Είχε 3-4 σπουδαίες επεμβάσεις σε πολύ δύσκολες φάσεις, για κάθε τερματοφύλακα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Θα ήταν αδικία για τους παίκτες του Παναθηναϊκού αν κάποιος βρισκόταν σε αυτή τη θέση και δεν βρισκόταν κάποιος άλλος. Για αυτό βρίσκονται όλοι (πλην του Κοτσόλη). Αδιάφορη παρουσία μέσα στο γήπεδο, δίχως ίχνος εγωισμού και διάθεσης.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση του «πράσινου« κεντρικού διδύμου στην κάθετη του Ανάκογλου. Κανείς δεν «πήρε» την κίνηση του Γεωργιάδη, με αποτέλεσμα ο διεθνής μεσοεπιθετικός να έχει όλο τον χρόνο να προσποιηθεί και να πλασάρει χωρίς καμία πίεση τον Κοτσόλη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Αμπάρκιολη και των βοηθών του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Δεν χωρά ιδιαίτερη κριτική σε αυτό το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο και οι παίκτες του έκαναν τουρισμό στις Σέρρες. Εξαιρετικό ματς από τους γηπεδούχους, όλα τα λεφτά η συνεργασία Γεωργιάδη-Ανάκογλου στη φάση του γκολ.

Στα αξιοσημείωτα το... ρεκόρ του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα, όπου δεν έχει νικήσει κανέναν από τους τρεις ουραγούς της Λίγκας. Ήττα στη Λάρισα, ισοπαλία στην Τρίπολη, ήττα και στις Σέρρες!

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Σούπερ Λίγκα… με μια ματιά!

Σούπερ Λίγκα… με μια ματιά!

Σε μια αγωνιστική χωρίς μεγάλες συγκινήσεις, όπου ξεχώρισαν τα διπλά του Άρη στην Τρίπολη και του Πανιωνίου στην Κέρκυρα αλλά και η ταπεινωτική ήττα του Παναθηναϊκού, δείτε συνοπτικά στο gazzetta.gr, τα αποτελέσματα, τους σκόρερ και τη βαθμολογία!

Tα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ 3-1 (57' Φουστέρ, 64' Τζιμπούρ, 67' Μιραλάς-63' Νικουλάε)


ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1-0 (31' Γκερέιρο)


ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0 (44' Γεωργιάδης)


ΠΑΟΚ-ΛΑΡΙΣΑ 1-0 (67' Αθανασιάδης)


ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-2 (64' Επστάιν-30' Μήτρογλου, 79' Σιόβας)


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΡΗΣ 1-2 (34΄Ορόθκο-44' Κόκε, 67' Λαζαρίδης)


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0 (32' Χίμπλιγκερ)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΞΑΝΘΗ 3-0 (33' Σανκαρέ, 67' Σολάκης, 83' Τόμας)

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Η βαθμολογία σε 28 αγώνες

1. Ολυμπιακός 70

2. Παναθηναϊκός 57

3. ΑΕΚ 46

4. ΠΑΟΚ 44

5. Ολυμπιακός Βόλου 44

6. Άρης 39

7. Καβάλα 38

8. Εργοτέλης 36

9. Ξάνθη 35

10. Πανιώνιος 34

11. Ηρακλής 33

12. Ατρόμητος 30

13. Κέρκυρα 30

14. Αστέρας Τρίπολης 28

15. Λάρισα 25

16. Πανσερραϊκός 23

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29η)


Άρης-Ολυμπιακός Βόλου

Ατρόμητος-Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης

Ηρακλής-ΠΑΟΚ

Καβάλα-Ξάνθη

Κέρκυρα-Εργοτέλης

Λάρισα-ΑΕΚ

Πανιώνιος-Πανσερραϊκός

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...