ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Νέο σοκ για Λιόν, δύσκολα η Μαρσέιγ

Νέο σοκ για Λιόν, δύσκολα η Μαρσέιγ
Η Λιόν βρέθηκε να προηγείται 2-0 στη Νίκαια μέχρι τα τελευταία λεπτά, όμως η Νις με δύο γκολ στις καθυστερήσεις κατάφερε να ισοφαρίσει! Σημαντική νίκη της Μαρσέιγ, 1-0 τη Λανς, που τη διατηρεί στο «κόλπο» του τίτλου.Ούτε τώρα η Λιόν!

Λίγες οι καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, με τους παίκτες της Λιόν να αποδεικνύονται υπέρ το δέον αποτελεσματικοί και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-0. Ο Κιμ Σέλστρεμ σκόραρε με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ τον Οσπίνα στο 22', ενώ τα τέρματα των «λιονέ» διπλασίασε ο Λισάντρο στο 44'. Ο Γκοναλόν έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έκανε ωραία ενέργεια και έδωσε την ασίστ στον Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις μία καλή στιγμή στα καρέ της Λιόν, με τον Κλερκ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Στο δεύτερο μέρος οι «νισουά» μπήκαν πολύ δυνατά και οι φιλοξενούμενοι έμειναν όρθιοι χάρη στις αποκρούσεις του Ούγκο Γιορίς.

Η Νις κέρδισε πέναλτι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όμως ο Γάλλος γκολκίπερ νίκησε τον Λιουμπόγια από την άσπρη βούλα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες, με τους παίκτες της Λιόν να προσπαθούν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, κάτι που κατάφεραν μετά το 65' και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Μπριάν και Γκουρκίφ. Ο Σέλστρεμ παραλίγο να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 81' και πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ... τις τελευταίες λέξεις είχαν οι γηπεδούχοι! Αρχικά κέρδισαν νέο πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μουλουνγκί αυτή τη φορά να ευστοχεί και τον Ντιακατέ να δέχεται κόκκινη κάρτα, ενώ δύο λεπτά αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση με τον Πεϊτσίνοβιτς να σκοράρει από κοντά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και να δίνει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του!

Παραμένει στο «κόλπο» η Μαρσέιγ!

Οι παίκτες της Λανς προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους, μπαίνοντας πολύ δυνατά στο παιχνίδι, όμως αυτά μέχρι το πρώτο 10λεπτο, όπου και πίεσαν. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπήσαν το παιχνίδι και άρχισαν να έχουν την υπεροχή, όμως δε μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Ρούνιε. Από την άλλη πλευρά Ζεμά και Ακαλέ προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντεπίθεση, όμως η αμυντική λειτουργία των Μαρσεγιέζων ήταν αρκετά καλή. Το ημίχρονο έληξε χωρίς κάποια κλασική ευκαιρία στο 0-0. Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους «Φωκαείς» να έχουν την υπεροχή, να προσπαθούν να απειλήσουν με τους Αγιού και Ρεμί και τους «λανσουά» να παίζουν στην κόντρα.

Ούτε η είσοδος του Ζινιάκ στο 66' στη θέση του Βαλμπουένα έδωσε πνοή στην επιθετική λειτουργία της Μαρσέιγ και χρειάστηκε μία εκπληκτική ατομική ενέργεια του Μπρούνο Σεϊρού στο 69' για να νικηθεί ο Ρούνιε. Ο Γάλλος μέσος έκανε ωραία προσπάθεια έξω από την περιοχή της Λανς και με εξαιρετικό σουτ άφησε άναυδο τον Κροάτη για το 1-0. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, όμως το έκαναν ανορθόδοξα με αποτέλεσμα οι Μασσαλοί να φύγουν από το «Φελίξ Μπολάρ» με τη νίκη, που τους επιτρέπει να συνεχίσουν τα όνειρα του δεύτερους συνεχόμενου πρωταθλήματος, καθώς βρίσκονται 4 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λιλ, ενώ τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για τη Λανς, που μοιάζει φαβορί για τον υποβιβασμό, μετά την Αρλ, που έχει χάσει το... τρένο προ πολλού.

Σεντ Ετιέν και Βαλενσιέν αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τον Πιζόλ να ανοίγει το σκορ για τους «νορντίστ» στο 49' το 12ο τέρμα του στη Λιγκ 1, ενώ το παιχνίδι έφερε στα ίσα ο Παγέ στο 58'.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο (02/04)

Αρλ - Μονακό 0-2
(30' Μουκαντζό, 66' Παρκ)

Λιλ - Καέν 3-1
(29' Σεντζού, 61' Αζάρ, 73' Σόου - 85' Ελ Αραμπί)

Νανσί - Μπορντό 0-0

Παρί - Λοριάν 0-0

Ρεν - Οσέρ 0-0

Σοσό - Μπρεστ 2-1
(7' πέν. Μπουντεμπούζ, 90+1' Ιντεγέ - 61' πέν. Γκρουζί)

Τουλούζ - Μονπελιέ 0-1
(74' Καμαρά)

Κυριακή (03/04)

Νις - Λιόν 2-2
(90+1' Μουλουνγκί, 90+3' Πεϊτσίνοβιτς - 22' Σέλστρεμ, 44' Λισάντρο)

Σεντ Ετιέν - Βαλενσιέν 1-1
(58' Παγιέ - 49' Πιζόλ)

Λανς - Μαρσέιγ 0-1
(69' Σεϊρού)

Η βαθμολογία

1. Λιλ 58
2. Μαρσέιγ 54
3. Ρεν 51
4. Λιόν 50
5. Παρί 46
6. Μονπελιέ 42
7. Σεντ Ετιέν 40
8. Μπορντό 39
9. Λοριάν 39
10. Σοσό 38
11. Τουλούζ 37
12. Νανσί 36
13. Μπρεστ 35
14. Καέν 35
15. Νις 35
16. Βαλενσιέν 34
17. Οσέρ 33
18. Μονακό 32
19. Λανς 28
20. Αρλ 12

Επόμενη αγωνιστική

Οσέρ - Σεντ Ετιέν
Μπορντό - Αρλ
Καέν - Παρί
Λοριάν - Σοσό
Μονακό - Λιλ
Βαλενσιέν - Νανσί
Μπρεστ - Ρεν
Μαρσέιγ - Τουλούζ
Μονπελιέ - Νις
Λιόν - Λανς

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...