ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Μαντσίνι: «Μάριο άλλαξε νοοτροπία»

Μαντσίνι: «Μάριο άλλαξε νοοτροπία»
Να αλλάξει νοοτροπία το συντομότερο, προτρέπει τον Μάριο Μπαλοτέλι, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο 20χρονος επιθετικός έχει δώσει αρκετά δείγματα «απειθαρχίας», με τελευταίο την αποβολή του στον αγώνα με τη Γουέστ Μπρομ που του κόστισε την τιμωρία των τριών αγωνιστικών.

«Θα πρέπει να αλλάξει την νοοτροπία του» είπε ο Μαντσίνι και πρόσθεσε: «Το μόνο που έχει να κάνει είναι να σκέφτεται το παιχνίδι, γιατί μπορεί να κάνει τη διαφορά και όχι πότε θα μιλήσει στον διαιτητή».

Πριν από μερικές εβδομάδες βγήκε η φήμη πως ο Μπαλοτέλι ενδεχομένως να μετακομίσει στη Μίλαν, αφού βρέθηκε σε εστιατόριο του Μιλάνου να τρώει με παράγοντες του συλλόγου. Το σχόλιο του Ιταλού τεχνικού πάνω σ’ αυτό ήταν: «Στο Μιλάνο υπάρχει ένα εστιατόριο, όπου πολλοί παίκτες και παράγοντες των δύο ομάδων πηγαίνουν. Για να φύγει θα πρέπει να αρχίσει να παίζει. Έχει υπογράψει πενταετές συμβόλαιο και φέτος έχει αγωνιστεί μόλις τέσσερις φορές». Read more!

Πρόταση για Μόρι από την Μπενφίκα


Πρόταση για Μόρι από την Μπενφίκα
Επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Ροχέλιο Φούνες Μόρι, του 19χρονου επιθετικού, ο οποίος «βγάζει μάτια» με τη Ρίβερ Πλέιτ κατέθεσε η Μπενφίκα. Σύμφωνα με δημοσίευμα ο πορτογαλικός σύλλογος προσφέρει οκτώ εκατομμύρια ευρώ για να ντύσει στα χρώματα του τον ταλαντούχο νεαρό επιθετικό.

Ο Μόρι με τις εμφανίσεις του έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως οι Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Σεβίλλη, Βαλένθια και Ατλέτικό Μαδρίτης. Καμία από αυτές, όμως, όπως αναφέρει η πορτογαλική “A BOLA” δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει μια αντίστοιχη πρόταση με αυτή των «αετών».
Read more!

Νοκ-άουτ και ο Σπίρινγκ!

Νοκ-άουτ και ο Σπίρινγκ!
Δεν έχουν τελειωμό οι τραυματισμοί στη Λίβερπουλ που μετά τον Στίβεν Τζέραρντ τραυματίστηκε και ο Τζέι Σπίρινγκ. Ο 21χρονος μέσος υπέστη ένα μικρό κάταγμα στον αστράγαλο και θα αναγκαστεί να λείψει για 1,5 μήνα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «κόκκινων».

«Είναι μεγάλη συμφορά για τον Τζέι και για εμάς. Τα πήγαινε πολύ καλά και πλησίαζε όλο και περισσότερο στο να κερδίσει θέση στο βασικό σχήμα. Σκεφτόμουν να τον βάλω στον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ, ή ακόμη και να τον ξεκινήσω στο αρχικό σχήμα», τόνισε απογοητευμένος ο Ρόι Χότζον μόλις πληροφορήθηκε τα νέα.

Ο τραυματισμός αυτός ήρθε στο χειρότερο σημείο για τον Άγγλο τεχνικό που δεν θα έχει ούτε τους Στίβεν Τζέραρντ και Λούκας Λέιβα στη διάθεσή του για το σαββατιάτικο ματς στο Άνφιλντ κόντρα στα «σφυριά». Read more!

Άρεσε ο "Φέτφα" στον Ερνέστο

Άρεσε πολύ στον Ερνέστο Βαλβέρδε η απόδοση του Γιάννη Φετφατζίδη στο παιχνίδι με την Αυστρία στο "Ερνστ Χάπελ" της Βιέννης, έστω και αν ο 20χρονος άσος αγωνίστηκε ως αλλαγή για περίπου ένα 20λεπτο.
Άρεσε ο "Φέτφα" στον Ερνέστο
Ο "Φέτφα", που το τελευταίο διάστημα έχει μια πιο... νορμάλ απόδοση με την ερυθρόλευκη φανέλα, άφησε απολύτα ικανοποιημένο τον "Τσινγκούρι" με την παρουσία του στο χορτάρι και ίσως τον δούμε στο βασικό σχήμα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Λείπει από το ματς και ο Αριέλ Ιμπαγάσα, άρα όλοι οι καλοί χωράνε στην 11άδα σε ένα τέτοιας σημασίας παιχνίδι.

Ο Φετφατζίδης έπαιξε τόσο στο αριστερό άκρο όσο και πίσω από τον Γιάννη Σαμαρά, προκαλώντας αρκετά προβλήματα στους Αυστριακούς και θυμίζοντας ορισμένα από εκείνα τα στοιχεία που τον έχουν μετατρέψει σε... ατραξιόν της φετινής περιόδου. Έκανε γεμάτη εμφάνιση ο άσος του Ολυμπιακού, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον 46χρονο προπονητή του, ο οποίος θέλει να δει και πάλι τον παίκτη εκείνο που έκανε όργια πάνω στο χορτάρι. Αυτό το ποιοτικό διάστημα του μικρού, ίσως αποτελέσει το εφαλτήριο για να πάρει εκ νέου τα πάνω του.

Η αλήθεια είναι ότι η κακή του εικόνα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τον επηρέασε και δεν είχε την ίδια απόδοση έκτοτε. Η ψυχολογία του είχε πάρει την κατιούσα, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει άρδην αρχής γενομένης από το ματς με την ομάδα του Μάκη Χάβου μπροστά σε ένα κατάμεστο "Γ. Καραϊσκάκης".
Read more!

Με το στυλό στο χέρι ο Λίντεγκααρντ

Από ιατρικές εξετάσεις περνάει στο Μάντσεστερ, ο Άντερς Λίντεγκααρντ, αφού έχει συμφωνήσει σε όλα με την Γιουνάιτεντ. Ο 26χρονος Δανός τερματοφύλακας αναμένεται να είναι έτσι ο αντικαταστάτης του Έντβιν Φαν ντερ Σαρ που έχει μπει πλέον στα 40.
Με το στυλό στο χέρι ο Λίντεγκααρντ
Η νορβηγική Άαλεσουντ στην οποία αγωνίζεται ο παίκτης δεν έφερε ισχυρές αντιστάσεις και συναίνεσε με ένα ποσό κοντά στα 4 εκ ευρώ για να παραχωρήσει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της. Τον γκολκίπερ που υπερασπίζεται άξια από φέτος και την εστία της εθνικής Δανίας. Read more!

Κίνδυνος τέλος για ΟΦΗ!

Κίνδυνος τέλος για ΟΦΗ!
Οριστικά απαλλάχθηκε ο ΟΦΗ από τον κίνδυνο να του αφαιρεθούν οι βαθμοί της νίκης στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Οι Βοιωτοί απέσυραν την ένσταση που είχαν κάνει για αντικανονική παρουσία του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο των Κρητικών κι έτσι το «τρίποντο» στο μεταξύ τους παιχνίδι θα παραμείνει αμετάκλητα στο «σακούλι» των πρώτων.

Δικαίωμα πλέον να επανέλθει στη δικαστική διαμάχη με τον «μουστάκια» έχει μόνο η Καλλιθέα, η οποία ωστόσο -ακόμα και αν διεκδικήσει ενεργοποίηση της ποινής του- το περισσότερο που μπορεί να πετύχει είναι να τον στερήσει για μια αγωνιστική από τον πάγκο του ΟΦΗ.

Για το θέμα μίλησε στον Κρήτη Σπορ FM 87,6, ο νομικός της κρητικής ΠΑΕ, Ντίνος Μανταδάκης, τονίζοντας ωστόσο πως -παρά τη δικαίωση- «δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς». Read more!

Οι άσοι στο… μανίκι της για το γήπεδο

Αυτή τη φορά οι πιθανότητες για την κατασκευή του γηπέδου είναι καλές.

Τουλάχιστον από την πλευρά της Πολιτείας -αλλά και από τον Δήμο- φαίνεται πως υπάρχει διάθεση να στηρίξουν το έργο και να βοηθήσουν την ΑΕΚ ν’ αποφύγει τις κακοτοπιές που προκύπτουν σαν… μανιτάρια, όποτε γίνονται κινήσεις για την κατασκευή νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι άσοι στο… μανίκι της για το γήπεδο
Γνωρίζω πως πολλοί φίλοι της «Ένωσης» θέλουν και ποσά και λεπτομέρειες. Κάποιες πληροφορίες, λοιπόν, κατάφερε να συλλέξει η στήλη.

Η ΑΕΚ έχει υποσχεθεί στον Δήμο αλλά και στον Υφυπουργό, Θάνο Μωραΐτη, πως στο έργο αυτό, το εργατικό δυναμικό που θ’ απασχοληθεί για την κατασκευή του γηπέδου, θα προέρχεται από την γύρω περιοχή.

Σε μια περίοδο με τεράστιο πρόβλημα ανεργίας, θα είναι θετικό -και για τον Δήμο, αλλά και για την Κυβέρνηση- να προκύψουν θέσεις εργασίας σ’ ένα τέτοιο πρότζεκτ.

Ένα τέτοιο έργο, σε περίοδο που δεν κουνιέται… φύλλο, θα προσφέρει ανάσα για την περιοχή και βέβαια θ’ αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κυβερνώντες -πως κάτι γίνεται από μεγάλα έργα.

Το σημαντικό και νέο στοιχείο που προκύπτει είναι πως ο αρχιτέκτονας του έργου, Στέλιος Αγιοστρατίτης, παρουσίασε μια μελέτη που ξεπερνάει ένα μεγάλο εμπόδιο. Αυτή θα δίνει λύση στο πρόβλημα της συγκοινωνίας και της πρόσβασης.

Σύμφωνα με πολλούς -από τη στιγμή που το θέμα του συντελεστή δόμησης λογικά θα προσπεραστεί, μιας και στο καινούριο πρότζεκτ θα είναι στο 1.4, από το 2.0 που ήταν με βάση το σχέδιο Γρανίτσα- το ζήτημα αυτό είναι το πιο «καυτό». Αυτή η μελέτη θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο να ξεπεραστεί και το εμπόδιο της εύκολης και απρόσκοπτης πρόσβασης στο γήπεδο.

Στην περιοχή κοντά στο γήπεδο υπάρχει, επίσης, ο χώρος του παλιού εργοστασίου της Britanica, έκταση που αυτή τη στιγμή ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο χώρος αυτός απασχολεί τόσο τους ανθρώπους της ΑΕΚ, όσο και το περιβάλλον του Πέτρου Παππά. Αυτός ο χώρος -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να δώσει μια νέα προοπτική για το εμπορικό κομμάτι και την κατασκευή του κλειστού του μπάσκετ.

Ο Σταύρος Αδαμίδης επιμένει από την πλευρά του πως, αν πάρει το ok από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχει έτοιμο το business plan για να βρει τα χρήματα. Η εκτίμηση του προέδρου είναι πως για να ξεκινήσει το έργο θα χρειαστούν 33-35 εκ ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 100εκ. ευρώ.

Όσο για την χρηματοδότηση; Μένουμε στην αποκάλυψη του προέδρου στο δείπνο που παρέθεσε πρόσφατα στους ρεπόρτερ, ότι ο Πέτρος Παππάς είναι «ζεστός», ενώ γνωρίζουμε πως ένα 60% θα καλυφθεί από δάνεια Τραπεζών.

Read more!

Ντίβατς: "Περίμενα να με ξεπεράσει ο Πρέντραγκ"

Ντίβατς και Στογιάκοβιτς πανηγυρίζουν Θετικά εκφράστηκε ο Βλάντε Ντίβατς για το γεγονός πως ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς αποτελεί πλέον τον κορυφαίο Σέρβο σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ. Ο "Πέτζα" ξεπέρασε σε 12 σεζόν στο ΝΒΑ τους 13.398 πόντους που είχε σημειώσει συνολικά ο Ντίβατς σε 16 χρόνια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

"Όλα τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και είμαι χαρούμενος που με ξεπέρασε ο Πέτζα", δήλωσε ο Ντίβατς και πρόσθεσε: "Του αξίζουν συγχαρητήρια και ήταν κάτι που το περίμενα. Μακάρι κάποια μέρα να μας ξεπεράσει κι άλλος Σέρβος. Είναι καλό για το μπάσκετ της χώρας".

Στο τέλος, ο Ντίβατς τόνισε: "Ελπίζω να μην αποσυρθεί φέτος. Είναι νωρίς ακόμη για αυτόν, αλλά σίγουρα εξαρτάται από το πώς θα νιώθει".
Read more!

Έρχονται οι Πορτογάλοι...


Ντέκο, Ούγκο Βιάνα, Νούνο, Ούκρα, Ελισέου και Εντίνιο συζητήθηκαν στη συνάντηση Αντωνίου, Φρέιτας με τον Ζεσουάλδο, όπως αναφέρει δημοσιεύμα αθλητικής εφημερίδας.
Ακόμα δεν ανέλαβε επίσημα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ακούστηκαν τα πρώτα ονόματα Πορτογάλων επιθετικών από την αθλητική εφημερίδα "Εξέδρα"... Φυσικά, το πιο βαρύ απ' όλα είναι αυτό του Ντέκο, ο οποίος αγωνίζεται στη Φλουμινένσε και έχει στο ενεργητικό του δύο Τσάμπιονς Λιγκ με τις Πόρτο και Μπαρτσελόνα. Ο 33χρονος μέσος αδιαμφισβήτητα είναι ένας ποδοσφαιριστής με δεδομένη ποιότητα, ωστόσο η ηλικία του αποτελεί τροχοπέδη...

Επίσης, στα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι για τη θέση του μέσου ήταν αυτό του Πορτογάλου Ούγκο Βιάνα (27 χρόνων, Μπράγκα) που είχε απασχολήσει και το καλοκαίρι τον Παναθηναϊκό. Για τη γραμμή κρούσης ακούστηκαν τα ονόματα των Πορτογάλων Νούνες (Μαγιόρκα, 33 ετών), αλλά και του πρώην επιθετικού της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, Εντίνιο (Μάλαγα, 28 ετών).

Για τη θέση του περιφερειακού επιθετικού (δεξιός χαφ - εξτρέμ), ο Μέντες έχει στη συλλογή του τον 22χρονο Ούκρα (Πόρτο), ο οποίος είχε απασχολήσει τους Πράσινους και το καλοκαίρι (όταν «κυνηγούσαν» τον Νέμεθ), ενώ ο Φερέιρα έχει μεγάλη αδυναμία στον 27χρονο Ελισέου και δεν είναι τυχαίο ότι πηγαίνοντας το καλοκαίρι στη Μάλαγα ζήτησε να τον αποκτήσει από τη Λάτσιο που τον είχε παραχωρήσει ένα χρόνο πριν. Ο Ελισέου, ο οποίος έχει πορτογαλικό διαβατήριο (κατάγεται από το Πράσινο Ακρωτήρι), μπορεί να αγωνιστεί τόσο δεξιά όσο και αριστερά και διακρίνεται για την ταχύτητά του. Read more!

Πλιάτσικας: "Έτοιμος και πιο δυνατός"

Ο Βασίλης Πλιάτσικας μίλησε στον Γιώργο Βασιλείου... Όταν πήρε μεταγραφή στη Σάλκε, πριν 1,5 χρόνο όλοι απόρρησαν. Πως γίνεται ο Φέλιξ Μάγκατ να δαπάνησε χρήματα για έναν παίκτη που η ΑΕΚ είχε, ουσιαστικά, στα αζήτητητα, ήταν η σκέψη των περισσοτέρων. Κι όμως ο 22χρονος αρχηγός της Εθνικής Ελπίδων μέχρι πριν λίγες μέρες, με τις πρώτες του εμφανίσεις δικαίωσε την επιλογή του Γερμανου προπονητή. Δυστυχώς όμως γι' αυτόν, αλλά και για τη Σάλκε, στον αγώνα μπαράζ της Εθνικής Ελλάδας με την Ουκρανία τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο, έχοντας πραγματοποιήσει συγκλονιστική εμφάνιση...

Ο τραυματισμός του τον κράτησε εκτός δράσης για σχεδόν 8 μήνες, όμως εδώ και αρκετό καιρό, ο Βασίλης Πλιάτσικας έχει αφήσει στο παρελθόν αυτή τη την άσχημη στιγμή και είναι πλέον πανέτοιμος και πιο δυνατός για τις νέες προκλήσεις στην καριέρα του... Μόνιμος κάτοικος Γκλάντμπεκ (5 λεπτά από το Γκελζενκίρχεν) ο νεαρός αμυντικός, τον οποίο έχει σε μεγάλη εκτίμηση ο Φέλιξ Μάγκατ μιλάει αποκλειστικά στο Novasports.gr και τον Γιώργο Βασιλείου...

Απογοητευτικό ξεκίνημα για την Σάλκε, τη στιγμή που όλοι πίστευαν πως με το ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει φέτος η χρονιά θα ήταν καλύτερη από την προηγούμενη...
"Σίγουρα το ξεκίνημα δεν είναι καλό για την ομάδα μου. Εννοείται, πως δεν είναι αυτό που περιμένα, αυτό που είχαμε φανταστεί. Κατά την άποψή μου το άσχημο ξεκίνημα οφείλεται στο γεγονός ότι το καλοκαίρι αποχώρησαν βασικοί παίκτες της ομάδας, που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο την περασμένη χρονιά. Έφυγαν παίκτες που γνώρισαν τη νοοτροπία της ομάδας και φυσικά ήξεραν πολύ καλά το γερμανικό πρωτάθλημα, αφού αγωνίζονταν σ’ αυτό πολλά χρόνια. Και σίγουρα είχαν προσφέρει πολλά στην ομάδα. Ξαφνικά, ένας-ένας άρχισαν να αποχωρούν και να έρχονται καινουργια πρόσωπα στην ομάδα. Ήρθαν ποιοτικοί παίκτες, δεν χωραεί αμφιβολία επ' αυτού. Ήρθαν παίκτες από διαφορετικά πρωταθλήματα, οπότε είναι λογικό να χαθεί η ομοιογένεια της ομάδας. Χρειάζονται χρόνο για να μπουν στη νοοτροπία του πρωταθλήματος και να προσαρμοστούν στις νέες καταστάσεις. Είμαι σίγουρος όμως ότι δεν θα αργήσουμε να μπούμε στο σωστό δρόμο".

Τα πράγματα όμως είναι εντελώς διαφορετικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την Σάλκε να έχει 7 βαθμούς και να είναι κοντά στην πρόκριση στους "16"... Πως εξηγείς αυτή την αλλαγή;
"Υπάρχουν παίκτες στην ομάδα που έχουν τεράστια εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παίκτες όπως είναι ο Ραούλ και ο Χούντελααρ. Σπουδαίες προσωπικότητες που ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα. Οι εμπειρίες τους σε τέτοιο επίπεδο βοηθούν σημαντικά την Σάλκε".

Φέλιξ Μάγκατ. Όλοι μιλούν για έναν αυστηρό προπονητή... Είναι όντως έτσι;
"Και πολύ περισσότερο θα συμπλήρωνα εγώ... Είναι ένας προπονητής που γνωρίζουν όλοι πόσο αυστηρός είναι και ότι οι προπονήσεις που κάνει είναι απίστευτα επίπονες. Και μόνο η διάρκεια και η πορεία που έχει όλα αυτά τα χρόνια στη Γερμανία τον καθιστούν έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην χώρα".
Ο Βασίλης Πλιάτσικας μίλησε στον Γιώργο Βασιλείου
Στα μπαράζ για το Μουντιάλ 2010 με την Εθνική κόντρα στην Ουκρανία έκανες ένα σπουδαίο παιχνίδι, αν και για κάποιο διάστημα έπαιζες τραυματίας... Ένας σοβαρός τραυματισμός που όμως ανήκει οριστικά στο παρελθόν..."Σωστά... Πλέον είμαι απόλυτα υγιείς, έχω ξεπεράσει 100% τον τραυματισμό μου και προπονούμαι μαζί με την ομάδα μου σε φουλ ρυθμούς δίχως να έχω ενοχλήσεις. Στόχος μου είναι να επιστρέψω δυνατός και πιστεύω ότι το έχω καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Θέλω να κερδίσω και πάλι θέση στη ενδεκάδα της Σάλκε. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που κάθε μέρα δίνω τα πάντα στις προπονήσεις. Ήταν ένας τραυματισμός που μ' έφερε πίσω, όμως ανήκει στο παρελθόν. Πλέον είμαι υγιείς και πανέτοιμος να προσφέρω, όποτε με καλέσει ο προπονητής μου. Στόχος μου είναι να βοηθάω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Πρώτα θέλω ξανά τη θέση μου στην ενδεκάδα. Από εκεί και πέρα, η Εθνική είναι πάντα τιμή για κάθε παίκτη. Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και με καλέσει ο προπονητής θα επιστρέψω στην Εθνική".

Προπονητής στην Εθνική ο Φερνάντο Σάντος, ένας άνθρωπος που σε γνωρίζει καλά... "Η έλευση του νέου προπονητή έχει φέρει άλλον αέρα στην Εθνική ομάδα. Σίγουρα ο κύριος Ρεχάγκελ άφησε σπουδαίο έργο. Είναι ιστορία για όλους μας. Όπως και να το κάνουμε, ότι και να πούμε βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα. Έκλεισε όμως ο κύκλος του και τώρα άνοιξε ένας άλλος με τον κύριο Σάντος. Θα κοιτάξουμε να τον βοηθήσουμε για να πετύχει τους στόχους του, αλλά και εμείς τους δικούς μας και της ΕΘνικής ομάδας".

Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, κάνεις πολύ παρέα στη Γερμανία... Με ποιους άλλους παίκτες της ομάδας έχεις ιδιαίτερη σχέση; "Με τον Νόιερ , τον Σάρπεϊ... Με αυτούς κυρίως κάνουμε και οι δύο αρκετή παρέα. Πιο πολύ όμως με τον Κυριάκο. Είναι καινούργιος εδώ και εγώ σαν πιο... παλιός προσπαθώ να τον βοηθήσω να προσαρμοστεί όσο πιο γρήγορα γίνετε. Ξέρω ότι είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα".

Ζεις εδώ και 1,5 χρόνο στο Γκλάντμπεκ... Έχεις συνηθίσει τον γερμανικό τρόπο ζωής; "Είναι σίγουρα τελείως διαφορετική νοοτροπία η γερμανική απ’ αυτή που έχουμε εμείς στην Ελλάδα. Η ζωή είναι πιο δύσκολη για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να ζει στην Ελλάδα. Είναι όμως μια χώρα που προσφέρεται για ποδόσφαιρο. Δεν έχει... ζωή. Οπότε, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να προσαρμοστείς το γρηγορότερ. Για μένα πλέον είναι πιο εύκολα, αφού μπορώ και μιλάω γερμανικά, οπότε έχει λυθεί το πρόβλημα της επικοινωνίας, που είναι πολύ σημαντικό".

Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα; "Η οικογένειά μου φυσικά. Και κάποιοι επιλεγμένοι φίλοι..."

Ραούλ. Μια σπουδαία προσωπικότητα, με μια σταδιοδρομία που θα ζήλευαν άπαντες. Πως είναι να τον έχεις συμπαίκτη; "Φανταστικό. Είναι ένας θαυμάσιος παίκτης και πολύ απλός άνθρωπος. Έχει πετύχει τόσα πράγματα στην καριέρα του με την Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει πάρει τόσους τίτλους. Και ποιος δεν θα ήθελε να το έχει συμπαίκτης. Με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα αποδεικνύει πόσο μεγάλος άνθρωπος είναι και γιατί έχει πετύχει τόσα πολλά πράγματα".

Σάρπεϊ και Χούντελααρ για τον Πλιάτσικα

Χανς Σάρπεϊ:
"Ο Βασίλης είναι εξαιρετικός παίκτης. Ήταν όμως άτυχος με τον τραυματισμό του. Μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα. Είναι υγιείς. Επίσης, μαζί του κάνω παρέα και εκτός προπονήσεων. Είναι καλό παιδί, όπως επίσης το ίδιο ισχύει και για τον Κυριάκο".

Κλάας Γιαν Χούντελααρ: "Ο Βασίλης είναι ένας σπουδαίος παίκτης και καλό παιδί. Είναι σκληρός αμυντικός μέσος, δύσκολα τον ξεπερνάς. Διαθέτει ποιότητα σαν παίκτης και σαν άνθρωπος".
Read more!

Βενγκέρ: «Στο 95% ο Μπέντνερ»


Βενγκέρ: «Στο 95% ο Μπέντνερ»
Ούτε να σκεφτεί δεν θέλει ο Αρσέν Βενγκέρ το ενδεχόμενο να χάσει τον Νίκλας Μπέντνερ. Ο Δανός επιθετικός έχει μείνει αρκετά στον πάγκο φέτος και σε πρόσφατες δηλώσεις του έθεσε θέμα μεταγραφής. Ο Αλσατός τεχνικός πάντως έσπευσε να δηλώσει ότι ο 22χρονος φορ αποτελεί σημαντικό μέλος του συλλόγου.

«Είναι περίπου στο 95% της φόρμας του και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε τρόπαια. Δεν εκπαιδεύουμε παίκτες για να τους αφήσουμε να φύγουν», τόνισε αποφασιστικά ο προπονητής της Άρσεναλ θέλοντας να ξεδιαλύνει όσα σύννεφα μαζεύτηκαν τις τελευταίες μέρες.

Ζήτησε ουσιαστικά λίγη ακόμη υπομονή από τον Μπέντνερ ώστε να φτάσει σε τοπ κατάσταση, μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.
Read more!

Στο νοσοκομείο ο Ντρέντε

Στο νοσοκομείο ο Ντρέντε
Λόγω έλκους στον οισοφάγο εισήχθη σε νοσοκομείο του Αλικάντε ο άσος της Ερκουλες, Ρόιστον Ντρέντε. Ο Ολλανδός, που ανήκει στην Ρεάλ είχε αυξημένο άγχος τον τελευταίο καιρό.Ο Ντρέντε εισήχθη σε νοσοκομείο του Αλικάντε με έλκος στον οισοφάγο και αναμένεται να λείψει από τον αγώνα των νεοφώτιστων κόντρα στην Εσπανιόλ στη Βαρκελώνη. Ο Ολλανδός επέστρεψε από το Αμστερνταμ οπού βρέθηκε για το φιλικό της Εθνικής του με την Τουρκία.

Οπως ενημέρωσε ο προπονητής του, Εστεμπάν Βίγκο, ο Ντρέντε πήρε τηλέφωνο τον γιατρό της ομάδας γιατί πονούσε και αμέσως του είπε να πάει να στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Πλέον θεωρείται ότι η εμφάνιση του έλκους προήλθε από το άγχος που είχε τον τελευταίο καιρό. Σημειώνεται ότι ο 23χρονος είναι στο ίδιο νοσοκομείο με τη γυναίκα του η οποία την Πέμπτη (18/11) γέννησε το τέταρτο παιδί τους.
Read more!

Πεν: "Δεν ήμασταν πεινασμένοι"

Toυς λόγους που χάθηκαν πέρυσι πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Σκούνι Πεν.
Πεν: "Δεν ήμασταν πεινασμένοι"
Ο Αμερικανός μίλησε στον Τύπο με λεπτομέρειες για την αρνητική περσινή σεζόν, ενώ αποθέωσε τον προπονητή του Θρύλου Ντούσαν Ίβκοβιτς.

"Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει φέτος λιγότερο ταλέντο, αλλά θεωρώ πως ο προπονητής αναπληρώνει αυτό το κενό. Είμαι σίγουρος ότι με τον Ιβκοβιτς θα παίξουν σκληρή και οργανωμένη άμυνα, μπορούν να βρουν τον τρόπο να παίξουν σπουδαίο μπάσκετ και να μαθαίνουν από τις ήττες τους.

Μπορεί λοιπόν, να γίνει πολλή συζήτηση για το ταλέντο της ομάδας, αλλά στα μεγάλα ματς παίζει ρόλο να 'χεις έναν προπονητή που θα ξέρει τι θα ζητήσει και πώς θα το πάρει.

Εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι στο δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκα και στα ελληνικά πλέι οφ θα 'χει αποφασιστικότητα και ετοιμότητα", είπε αρχικά Σκούνι Πεν και συμπλήρωσε: "O τελικός με την Μπαρτσελόνα μας κατέστρεψε.

Θέλαμε πάρα πολύ την Ευρωλίγκα και στο δικό μου μυαλό, όπως το έζησα, μετά την απώλεια φαινόταν πως σαν ομάδα δεν ήμασταν τόσο πεινασμένοι. Υπήρχαν και πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ένιωσα ότι κάποιοι χαλάρωσαν μόνο και μόνο επειδή πήγαμε στον τελικό της Ευρώπης. Εγώ όπως έζησα την ομάδα, αν πηγαίναμε στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό τόσο πεινασμένοι όσο πριν από το φάιναλ φορ, θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα. Εκείνη η ήττα στο Παρίσι πραγματικά μας πλήγωσε πολύ". Read more!

Θέλει συνάντηση με Γκέκα ο Σάντος

Ο Γκέκας πανηγυρίζει το παιχνίδι με τη Λετονία Προσπάθειες για να πειστεί ο Φάνης Γκέκας να επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδος αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει τον 30χρονο ποδοσφαιριστή της Αιντραχτ Φρανκφούρτης στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και θα προσπαθήσει να έχει συνάντηση μαζί του, μέσα στη διακοπή του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ο Γκέκας αναμένεται να περάσει αρκετό χρόνο από τις χειμερινές διακοπές του στη Λάρισα, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια επαφή των δυο πλευρών σε αυτό το διάστημα. Ο Σάντος θα ζητήσει εξηγήσεις από τον παίκτη για την απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική Ελλάδος, ενώ ο Γκέκας από την πλευρά του θα περιμένει να ακούσει ορισμένα πράγματα από τον Πορτογάλο τεχνικό πριν πάρει την απόφαση για τη μεγάλη επιστροφή.

Δεν αποκλείεται το ραντεβού των δυο πλευρών να μεταφερθεί για τις αρχές του νέου έτους, αφού μέχρι τότε δεν υπάρχουν επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για την εθνική. Από την πλευρά του, ο Γκέκας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Εθνική Ελλάδος στο άμεσο μέλλον, αφού πρώτα ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα, όπως ο ίδιος τόνισε.
Read more!

Στην αποστολή με Γουίγκαν ο Ρούνεϊ

Στην αποστολή με Γουίγκαν ο Ρούνεϊ
Σύμφωνα με τον προπονητή του, σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Γουέιν Ρούνεϊ στα γήπεδα ίσως πραγματοποιηθεί στον αγώνα που δίνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Σάββατο με την Γουίγκαν.Ο Σκωτσέζος τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων», τόνισε πως ο Άγγλος άσος ακόμα και να μην αγωνιστεί το Σάββατο, θα πάρει σίγουρα χρόνο συμμετοχής απέναντι στη Ρέιντζερς την Τετάρτη για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρούνεϊ έχει να «πατήσει» χορτάρι από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν είχε μπει αλλαγή στον αγώνα της Γιουνάιτεντ απέναντι στη Γουέστ Μπρομ. Ένας τραυματισμός του στον αστράγαλο τον ταλαιπώρησε καιρό, αναγκάζοντάς τον να μεταβεί στην Αμερική, έτσι ώστε να ξαναβρεί την καλή φυσική του κατάσταση. Πλέον απομένει να δούμε αν είναι απόλυτα υγιής, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επίθεσης των «κόκκινων διαβόλων»
Read more!

Μία στροφή πριν το «clasico»!

Μία στροφή πριν το «clasico»!
Μπορεί το μυαλό των περισσότερων να βρίσκεται στο «clasicο» της επόμενης Δευτέρας, όμως Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια των Αλμερία και Μπιλμπάο αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.Λίγες μέρες πριν επισκεφτεί την Αθήνα, η Μπαρτσελόνα ταξιδεύει στην Ανδαλουσία για να αντιμετωπίσει την Αλμερία σε ένα παιχνίδι που φαινομενικά είναι εύκολο, ωστόσο δεν αποκλείεται να κρύβει παγίδες. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται μεν στην ζώνη, όμως εντός έδρας έχουν μόλις μία ήττα σε πέντε ματς, ενώ έχουν καλή προϊστορία με τους πρωταθλητές καθώς στις τρεις τελευταίες φορές που έχουν φιλοξενήσει τους «μπλαουγκράνα», έχουν πάρει δύο ισοπαλίες, και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-2). Από την μεριά της, η Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να διατηρήσει το απόλυτο μακριά από το «Καμπ Νου», ενώ ο Μέσι θα ψάξει να σκοράρει για όγδοο σερί παιχνίδι.

Η Ρεάλ υποδέχεται το Σάββατο την Μπιλμπάο, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα της Μπαρτσελόνα (παίζει δύο ώρες νωρίτερα), με στόχο το έξι στα έξι στο «Μπερναμπέου». Η νίκη θα δώσει το δικαίωμα στην ομάδα του Μουρίνιο να πάει ως πρώτη στο «clasico». Στο παιχνίδι με τους Βάσκους, ο Πορτογάλος προπονητής θα εκτίσει την δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του, κάτι που σημαίνει ότι στον πάγκο θα βρίσκεται και πάλι ο Αϊτόρ Καράνκα, παλιά μεγάλη δόξα της Μπιλμπάο. Από την μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν πάρει ούτε έναν βαθμό στα τρία τελευταία εκτός έδρας ματς, θα προσπαθήσουν ωστόσο για την μεγάλη έκπληξη. Τελευταία φορά που έφυγαν με νίκη από το «Μπερναμπέου» ήταν την σεζόν 2004-05, όταν και είχαν κερδίσει με 2-0.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, ξεχωρίζει το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στην Βιγιαρεάλ και την Βαλένθια. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους έχει το απόλυτο στην έδρα της (με παθητικό μόλις ένα γκολ) και θέλει τη νίκη προκειμένου να διατηρηθεί τρίτη, την ώρα που οι «νυχτερίδες» ψάχνουν το πρώτο τους διπλό έπειτα από τις ήττες σε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη.

Δύσκολη αποστολή έχει η Ατλέτικο (προσεχής αντίπαλος του Άρη) καθώς ταξιδεύει στο Σαν Σεμπαστιάν για να αντιμετωπίσει την νεοφώτιστη Σοσιεδάδ. Οι Μαδριλένοι έχουν να κερδίσουν στο «Ανοέτα» από το 1992 και έκτοτε μετρούν 11 ήττες και μόλις δύο ισοπαλίες!

Την πρώην του ομάδα αντιμετωπίζει ο Γκρεγκόριο Μανθάνο, καθώς η Σεβίλλη υποδέχεται την Μαγιόρκα, ενώ το πρόγραμμα της αγωνιστικής ολοκληρώνεται την Δευτέρα με την Χετάφε να φιλοξενεί την ουραγό Σαραγόσα, στον πάγκο της οποίας θα κάνει ντεμπούτο ο Χαβιέ Αγκίρε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο (20/11)
Βιγιαρεάλ-Βαλένθια
Αλμερία-Μπαρτσελόνα
Ρεάλ-Μπιλμπάο

Κυριακή (21/11)
Εσπανιόλ-Έρκουλες
Λα Κορούνια-Μάλαγα
Λεβάντε-Σανταντέρ
Οσασούνα-Χιχόν
Σεβίλλη-Μαγιόρκα
Σοσιεδάδ-Ατλέτικο

Δευτέρα (21/11)
Χετάφε-Σαραγόσα

Η βαθμολογία (11 αγώνες)
1. Ρεάλ 29
2. Μπαρτσελόνα 28
3. Βιγιαρεάλ 23
4. Βαλένθια 20
5. Σεβίλλη 20
6. Εσπανιόλ 19
7. Ατλέτικο Μαδρίτης 17
8. Μπιλμπάο 16
9. Σοσιεδάδ 16
10. Μαγιόρκα 15
11. Χετάφε 13
12. Οσασούνα 12
13. Έρκουλες 12
14. Σανταντέρ 11
15. Λα Κορούνια 11
16. Χιχόν 10
17. Μάλαγα 10
18. Αλμερία 9
19. Λεβάντε 8
20. Σαραγόσα 7
Read more!

Βιερίνια: Ο ΠΑΟΚ μου δίνει τα πάντα!

Ο Βιεϊρίνα πανηγυρίσει το γκολ κόντρα στη Φενέρ... Ο Αντελίνο Βιερίνια, μίλησε στην εκπομπή της Nova "Superleague Preview" και τον Κωστή Μπότσαρη, λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος άσος αναφέρθηκε στον Κυριακάτικο αγώνα, τον Μάκη Χάβο, αλλά και για τους προσωπικούς του στόχους.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βιεϊρίνια:

Για τον ΠΑΟΚ στις διοργανώσεις:
"Ξέρω ότι η ομάδα διαθέτει παίκτες με ποιότητα και γι' αυτό πίστευα ότι μετά από ένα μήνα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, αφού δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν.
Ίσως δεν πίστευα ότι θα ήμασταν πρώτοι στον όμιλο του Europa League, αφού υπάρχουν δύσκολες και ποιοτικές ομάδες, αλλά στο Κύπελλο και στο Πρωτάθλημα ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα πρέπει να βρίσκεται πάντα σε υψηλές θέσεις".

Για τον κ. Μάκη Χάβο και τους παίκτες:
"Νομίζω ότι ο κ. Χάβος άρχισε να δίνει αυτοπεποίθηση στους παίκτες, το χρειάζονται αυτό οι ποδοσφαιριστές, να έχουν κάποιον να εμπιστεύεται την ποιότητα της ομάδας, την ποιότητα των παικτών.
Δεν είναι τόσο διαφορετική η ομάδα σε σχέση με πέρυσι, είμαστε σχεδόν οι ίδιοι παίκτες, εκτός από δύο-τρεις νέους που βρίσκονται στην ενδεκάδα. Νομίζω όμως, ότι η νοοτροπία της ομάδας και των ποδοσφαιριστών είναι ίδια και γι' αυτό αφήνουμε στην άκρη τις κακές στιγμές".

Για τα όρια της ομάδας:
"Δεν υπάρχουν όρια. Πρέπει να δουλεύεις συνέχεια, πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις
ό,τι έκανες ως τώρα, ό,τι άλλαξες μέχρι τώρα και να κρατήσεις τα καλά αποτελέσματα, τα καλά παιχνίδια που έκανες. Να προσπαθείς περισσότερο κάθε φορά".
Βιερίνια: Ο ΠΑΟΚ μου δίνει τα πάντα!
Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:
"Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Έχουν ισχυρή ομάδα με φανταστικούς παίκτες και φέτος έχουν κάνει διαφορετική σεζόν σε σχέση με πέρυσι, με περισσότερη ποιότητα και καλύτερα αποτελέσματα, αλλά έχουμε κι εμείς καλά αποτελέσματα τον τελευταίο μήνα, στα τελευταία ματς και θέλουμε αυτό να το διατηρήσουμε με το να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είδαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια ότι αν και δεν αγωνίστηκαν σημαντικοί παίκτες, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη κι αυτό πρέπει να κάνουμε και σ' αυτό το παιχνίδι, χωρίς τον Κοντρέρας, ο οποίος είναι σημαντικός παίκτης, αλλά τραυματίας. Η ομάδα έχει παίκτες για να τον αντικαταστήσει και σίγουρα θα κάνουμε τα πάντα και σ' αυτό το παιχνίδι".

Για τους στόχους του:
"Αυτό που θέλω απ' αυτή τη σεζόν, όπως άλλωστε ήθελα και πέρυσι, είναι παιχνίδι με παιχνίδι να γίνομαι καλύτερος για να βοηθάω την ομάδα να νικάει στα ματς, είτε με γκολ, είτε με ασίστ, είτε με άλλο τρόπο. Γι' αυτό δουλεύω καθημερινά, κάθε εβδομάδα και μόνο με τον τρόπο αυτό η ομάδα θα νικάει και θα πάει όσο πιο ψηλά γίνεται".

Για τη σχέση του με τον ΠΑΟΚ:
Ο ΠΑΟΚ μου δίνει τα πάντα. Αυτοί που με έφεραν, οι υπεύθυνοι της ομάδας, όλοι με βοήθησαν να γίνω ό,τι είμαι σήμερα και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ελπίζω και το είπα απ' την πρώτη στιγμή που ήρθα στη Θεσσαλονίκη, ότι πριν φύγω, αν φύγω, θα κερδίσω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ.

Για τις προσπάθειες των παικτών:
"Όλοι ξέρουν ότι δεν είναι εύκολο να κάνεις κάτι καλό στην Ελλάδα, επειδή οι ομάδες της Αθήνας έχουν πολλά χρήματα και είναι πιο εύκολο να πάρουν το πρωτάθλημα. Εδώ στη Θεσσαλονίκη όμως, όλοι οι άνθρωποι που ανήκουμε στην ομάδα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε αυτή τη χαρά στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ".
Read more!

«Απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια»

«Απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια»
Την ώρα που στην Αναγέννηση Καρδίτσας θα έπρεπε να έχουν στο μυαλό τους μόνο το ντέρμπι με τον Παναιτωλικό, δημιουργήθηκε αναστάτωση σχετικά με τις θέσεις στην κερκίδα.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν η αστυνομία αποφάσισε τη μεταφορά των κιγκλιδωμάτων της σκεπαστής εξέδρας προς την πλευρά του κολυμβητηρίου στη Θύρα 3. Η διοίκηση της «ΑΣΑ» ήταν κάθετα αντίθετη σε τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο τελικά επικράτησε η άποψη της αστυνομίας. Άμεση ήταν η αντίδραση του συνδέσμου φιλάθλων «ΛΕ.ΦΑ.Κ. 1904, ΚΑΝΑΡΙΑ», που εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για την απόφαση:

«ΟΠΑΔΟΣ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ»: Αναλυτικά το κείμνο έχει ως εξής: «Από σήμερα το πρωί η τοπική κοινωνία προσπαθεί να συγκρατήσει τα γέλια της και τα δάκρυά της μαζί από την πανέξυπνη ιδέα της τοπικής αστυνομίας και του αστυνομικού της διευθυντή κ.Αγγελή να μετακινήσει και πάλι τα πολύπαθα κάγκελα από τη θύρα 1 στη θύρα 3 επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, τη στιγμή που δεν έχει συμβεί το παραμικρό επεισόδιο στη σκεπαστή κερκίδα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αποστολή έγγραφου στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας για κλείσιμο του γηπέδου για εντελώς αστείους και τυπικούς λόγους, τη στιγμή που άλλα γήπεδα έχουν απίστευτες ελλείψεις (π.χ. Αγροτικού Αστέρα), προκαλούν τα εξής ερωτηματικά στον Καρδιτσιώτη φίλαθλο:

1) Γιατί σε όλες τις πόλεις η τοπική αστυνομία είναι με το μέρος της τοπικής ομάδας και εδώ συμβαίνει το αντίθετο;

2) Γιατί η τοπική αστυνομία με κάνει να αισθάνομαι οπαδός δεύτερης κατηγορίας και με θεωρεί πρόβατο, μετακινώντας με όπου θέλει και κακοποιό στοιχείο χωρίς να έχω δώσει το δικαίωμα;

3) Γιατί μόνο στις δικές μας κερκίδες υπάρχουν παντού ασφαλειακοί και γιατί τέτοια τυπολατρία (π.χ άναμμα καπνογόνων) και ευθυνοφοβία;

4) Γιατί η τοπική αστυνομία προβαίνει σε αψυχολόγητες και αιφνίδιες ενέργειες χωρίς να ρωτήσει οπαδούς και διοικούντες;

5) Γιατί οι άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας ΓΕΛΑΝΕ σε προσωπικές συζητήσεις για τα μέτρα που λαμβάνονται ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ;

Οι απαντήσεις δικές σας !!! Εμείς δε θα πούμε τίποτα, ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ για την ορθότητα των μέτρων. Θα σας πούμε όμως ένα!

Η ΑΔΙΚΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! ΝΕΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ!».

«ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Η ΕΥΘΥΝΗ»: Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και η διοίκηση της ΠΑΕ, όπου θέτει την αστυνομία προ των ευθυνών της, επισημαίνοντας τα εξής: «Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις, βρισκόμενη προ τετελεσμένων γεγονότων και σεβόμενη τους φιλάθλους της Καρδίτσας, οφείλει να επισημάνει ότι στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, αναμένεται στη σκεπαστή κερκίδα να δημιουργηθεί τεράστια σύγχυση και αναστάτωση, μετά την αναίτια απαίτηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης να αλλάξει τις θέσεις των φιλοξενούμενων και ενώ τα εισιτήρια ήταν ήδη τυπωμένα.

Η ενέργεια αυτή θεωρείται απαράδεκτη και προκλητική για το Δ.Σ. της ΠΑΕ, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασφαλίσει την ηρεμία τόσο αγωνιστικά όσο και εξωγηπεδικά. Με τον τρόπο αυτό, οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας θα βρίσκονται ουσιαστικά πίσω από τον πάγκο της ομάδας μας και πίσω από τον πρώτο βοηθό διαιτητή. Σε κανένα γήπεδο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης δεν έχει υπάρξει ανάλογη απόφαση από Αστυνομική Διεύθυνση, η οποία μάλιστα διοικείται από ντόπιους ανθρώπους. Το Δ.Σ. της ΠΑΕ ζητά συγνώμη από όλους τους φιλάθλους για την αναταραχή που θα προκύψει από την αυθαίρετη αλλαγή των θέσεων, τονίζοντας πως η ευθύνη θα βαρύνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας.

Θεωρούμε σίγουρο πως οι φίλαθλοι της Καρδίτσας, δεν θα επηρεαστούν από την κατάσταση αυτή και θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Τους καλούμε μέσα σε φίλαθλα πλαίσια να βοηθήσουν την ομάδα μας για να φτάσει στην πολύτιμη νίκη».

Read more!

Μισεί την πολιτική ο Εσιέν

Μισεί την πολιτική ο Εσιέν
Το τελευταίο πράγμα που θα έκανε ο Μίκαελ Εσιέν θα ήταν να ασχοληθεί με την πολιτική. Ο άσος της Τσέλσι στο πλαίσιο φιλανθρωπικής εκστρατείας ήταν σαφής. «Μισώ την πολιτική».«Οχι, όχι, το τελευταίο πράγμα με το οποίο θα ασχοληθώ είναι η πολιτική. Μισή την πολιτική» είπε στο site της Τσέλσι ο 27χρονος Γκανέζος, ο οποίος βρέθηκε στην πατρίδα του για τη διοργάνωση φιλανθρωπικής εκστρατείας. «Γνωρίζω μερικούς σημαντικούς ανθρώπους, που είναι στην πολιτική, όμως ποτέ δεν θα έμπαινα στον χώρο» πρόσθεσε.

Ο αμυντικός μέσος των Μπλε τόνισε ότι ακόμα σκέφτεται το τι θα κάνει όταν αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο. «Αυτό που σκέφτομαι είναι το τι θα κάνω όταν κρεμάσω τα παπούτσια μου. Για την ώρα θα επιστρέψω στο ίδρυμα Μίκαελ Εσιέν. Θέλω να βοηθήσω τα παιδιά να γίνουν κάτι στο μέλλον. Οταν σταματήσω θέλω να βοηθάω άλλους».
Read more!

Έρχεται για… συμφωνία!

Έρχεται για… συμφωνία!
Ο μάνατζερ του Κέβιν Μιραλάς θα παρακολουθήσει την Κυριακή το ματς με τον ΠΑΟΚ, θα υπάρξει επαφή με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και όπως τόνισε στο gazzetta.gr «το κλίμα είναι καλό!». Την Κυριακή θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Κριστόφ Ενροτό, όπου θα παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και θα τα πει από κοντά με τον πελάτη του, Κέβιν Μιραλάς. Μπορεί οι πληροφορίες να κάνουν λόγο πως δεν έχει οριστεί ακόμα επίσημη συνάντηση, όμως στα επίσημα του Καραϊσκάκη Ολυμπιακός και Ενροτό θα μιλήσουν από κοντά «Την Κυριακή θα βρίσκομαι στην Ελλάδα και θα παρακολουθήσω την αναμέτρηση, όπου θα έχω την ευκαιρία να τα πω με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Σίγουρα, το θέμα των χρημάτων, τι θα κοστίσει είναι ακόμα διαπραγματεύσιμο και θα συζητηθεί. Υπάρχει καλή διάθεση, το κλίμα είναι καλό, υπάρχει σεβασμός και οι σχέσεις είναι καλές» τόνισε ο Κριστόφ Ενροτό.

Ο μάνατζερ του Μιραλάς πάντως τόνισε πως ακόμα δεν έχει «φιξαριστεί» κάποιο επίσημο ραντεβού «Ακόμα δεν έχουμε κανονίσει κάποιο επίσημο ραντεβού. Θα δούμε την Κυριακή». Από τη στιγμή που ο Ενροτό θα έρθει στην Αθήνα θα μιλήσει με τους «ερυθρόλευκους», όμως πληροφορίες κάνουν λόγο, πως δύσκολα από την Δευτέρα θα υπάρξει συμφωνία.
Read more!

Sms... αποχώρησης σε Γκοβού!

Sms... αποχώρησης σε Γκοβού!
Μετά το ραντεβού του Γόντικα με τον Έλληνα εκπρόσωπο του Γκοβού και την οργή των «πρασίνων» για τα ξενύχτια, ο αποκλεισμός από την αποστολή με τον Ηρακλή είναι ξεκάθαρο μήνυμα για το δυσοιώνο μέλλον του στην Παιανία. Μέσα ο Νίνης.Θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν μετά το νέο... παραστράτημά του τα ξημέρωματα της Κυριακής, μετά την γκέλα με την Λάρισα, αν ήταν στην αποστολή για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ηρακλή. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού... βράζει με τον Γκοβού και ο αποκλεισμός του από την αποστολή αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα στον Γάλλο επιθετικό ότι δεν υπολογίζεται. Μάλιστα μέσα στην ημέρα έγινε και ραντεβού του α' αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Δημήτρη Γόντικα με τον εκπρόσωπο του Γκοβού στην Αθήνα, Γιάννη Ευαγγελόπουλο και φαίνεται πως στους νταμπλούχους το έχουν πάρει απόφαση ότι ο... δρόμος που έχει πάρει ο 31χρονος επιθετικός δεν έχει γυρισμό.

Τα ευχάριστα από Νίνη, «Σέβα»

Από κει και πέρα, η αποψινή προπόνηση είχε και ευχάριστα νέα για τον Γιάτσεκ Γκμόχ, μιας και ο Σωτήρης Νίνης μετά από αρκετό καιρό συμπεριλήφθηκε κανονικά σε αποστολή και αναμένεται να βρίσκεται στον πάγκο, έχοντας ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Παράλληλα ικανόποιηση προκάλεσε και ο Σεμπάστιαν Λέτο που έβγαλε ένα κομμάτι του προγράμματος πριν ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα.

Στη σημερινή προπόνηση το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περιελάμβανε: ζέσταμα, ασκήσεις με πάσες, εξάσκηση στις στατικές φάσεις και δίτερμα με έμφαση στην τακτική. Ο Λέτο συμμετείχε σε ένα μέρος του προγράμματος και στη συνέχεια προπονήθηκε ατομικά.

Εκτός αποστολής έμειναν οι: Λέτο, Γκοβού, Φερνάντες, Σεϊταρίδης, Δημούτσος, Ιωαννίδης και Μαυρίας.
Read more!

Ψάχνει αντικαταστάτη η Γιουβέντους

Ψάχνει αντικαταστάτη η Γιουβέντους
Προβλήματα δημιουργεί στη Γιουβέντους ο τραυματισμός του Αμαούρι. Ο επιθετικός της «Γηραιάς Κυρίας», αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση, έχοντας τραυματιστεί στο γόνατο, γεγονός που θα τον απομακρύνει από τα γήπεδα τρεις μήνες, και ήδη αναζητείται ο αντικαταστάτης του.

Πρώτος στόχος του Τζουσέπε Μαρότα για τη μεταγραφική περιόδο του Ιανουαρίου είναι ο Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, η ιταλική ομάδα θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη αν θέλει να αποκτήσει τον Γάλλο, του οποίου ο μάνατζερ δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την εν λόγω μετακίνηση.

Στην περίπτωση που η υπόθεση Μπενζεμά δεν έχει αίσιο τέλος, η Γιουβέντους σκέφτεται και την περίπτωση του Αντόνιο Κασάνο, ο οποίος φαίνεται να μην έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τους υπεύθυνους της Σαμπτόρια. Read more!

Πρόβλημα με Γιάχιτς στην ΑΕΚ

Πρόβλημα με Γιάχιτς στην ΑΕΚ
Ακόμα ένα πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε στην ΑΕΚ, αυτήν τη φορά με τον Σανέλ Γιάχιτς. Ο ποδοσφαιριστής της «Ένωσης» υπέστη τράβηγμα στην προπόνηση η συμμετοχή του στο ματς με την Καβάλα είναι αμφίβολη, αν και αυτό το θέμα θα ξεκαθαρίσει οριστικά αύριο, όταν και θα εκτιμηθεί καλύτερα η κατάστασή του.

Ο Βόσνιος αμυντικός υπέστη ελαφρύ τράβηγμα με συνέπεια να αποχωρήσει από την προπόνηση. Αν και η κατάστασή του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, πιθανόν να προφυλαχθεί εν όψει του ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Μανόλο Χιμένεθ προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει Νασούτι και Γκέντσογλου ως δίδυμο στην άμυνα.

Στο μεταξύ, ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο οποίος βέβαια δεν υπολογίζεται για την Καβάλα, αλλά γίνεται αγώνας ώστε να είναι απολύτως έτοιμος στο παιχνίδι κόντρα στους «ερυθρολεύκους».

Read more!

Η «μάχη» του Λονδίνου


Η «μάχη» του Λονδίνου
Το ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τότεναμ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το england365.gr κάνει μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και θυμάται τις σπουδαιότερες μάχες ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Read more!

Στέλνουν Τσετίν στον ΠΑΟ οι Τούρκοι

Κοντά στην απόκτηση του Σερβέτ Τσετίν βρίσκεται ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Fanatik”. Ο αμυντικός της Γαλατασαράι, βρίσκεται στο στόχαστρο των Τραμπζονσπόρ και Μανίσασπορ, αλλά και του Παναθηναϊκού, ο οποίος ψάχνει έναν ικανό στόπερ για να κλείσει τα αμυντικά του κενά, όπως γράφεται χαρακτηριστικά.
Στέλνουν Τσετίν στον ΠΑΟ οι Τούρκοι
Οι «πράσινοι» του… Γιάτσεκ Νιόπλια, όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, έχουν έρθει σε επαφή με τον μάνατζερ του διεθνούς αμυντικού, Μιτάτ Χαλίς, αφού ο Έλληνας τεχνικός έχει δώσει το πράσινο φως για την απόκτησή του. Read more!

Σε απόσταση... αναπνοής από Παναθηναϊκό

Σε απόσταση... αναπνοής από Παναθηναϊκό
Το αργότερο μέχρι αύριο θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Θετική η εισήγηση των Αντωνίου-Φρέιτας για τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Νικόλα Πατέρα για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Στην εξέδρα του ΟΑΚΑ με Ηρακλή και στον πάγκο στο ματς με Μπαρτσελόνα ο 64χρονος προπονητής.

Αρχικά ήταν προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Παναθηναϊκού και των Φρέιτας και Αντωνίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αφού η εισήγηση και των δύο είναι θετική. Το μόνο που απομένει είναι να υπάρξει συζήτηση μεταξύ του Νικόλα Πατέρα και του Ζεσουάλδο Φερέιρα και στη συνέχεια να πέσουν οι υπογραφές.

Αυτό αναμένεται να έχει γίνει μέχρι αύριο, όπως και η άφιξη του προπονητή που έκανε όνομα με την Πόρτο. Στη συνέχεια ο Φερέιρα θα παρακολουθήσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή το Σάββατο και εφόσον δεν προκύψει κάποιο εμπόδιο της τελευταίας στιγμής, θα κάνει το ντεμπούτο του την Τετάρτη, κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο ίδιος ο Πορτογάλος αργά το βράδυ της Πέμπτης έλεγε σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του για τη συνεργασία του με τον «τριφύλλι»: «Είμαι ανυπόμονος γι' αυτή τη νέα πρόκληση. Χαίρομαι που επιστρέφω σε μια ομάδα τοπ επιπέδου, που κάνει πρωταθλητισμό. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

Το ραντεβού με Κοστακούρτα

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν και δύο αντίπαλοι του 64χρονου Φερέιρα στη μάχη για τον «πράσινο» πάγκο. Το όνομα του ενός είναι γνωστό εδώ και καιρό (Γκασπερίνι), ο οποίος δεν είπε «όχι» στον Παναθηναϊκό, απλώς τόνισε ότι δεν μπορεί τώρα άμεσα να δουλέψει στους «πράσινους», αλλά σε λίγο καιρό. Ο άλλος είναι ο «θρύλος» του ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας, Αλεσάντρο Κοστακούρτα! Όπως αποκαλύπτει η «SportDay» ο Κώστας Αντωνίου και ο Κάρλος Φρέιτας στο Μιλάνο συναντήθηκαν με τον παλιό αμυντικό της Μίλαν, ο οποίος όμως έχει πολύ μικρή προπονητική εμπειρία, αφού μόλις πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε από τη Μάντοβα, ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Ο Κοστακούρτα παρουσίασε το πλάνο του, που έκανε πολύ καλή εντύπωση στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αλλά η προπονητική του απειρία είναι ανασταλτικός παράγοντας. Πάντως, ένα παράθυρο ανοιχτό έχει μείνει σε περίπτωση που κάτι χαλάσει με τον Φερέιρα.

Read more!

Αισιοδοξία για Ρούνεϊ

Θετικά είναι τα μηνύματα για τον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό στον αστράγαλο, που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης περισσότερο από ένα μήνα.
Αισιοδοξία για Ρούνεϊ
Ο 25χρονος επιθετικός δεν έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, αλλά έχει κάνει ικανοποιητική δουλειά, ώστε να βρίσκεται στον πάγκο στο προσεχές παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Σάββατο κόντρα στη Γουίγκαν.
«Δεν νομίζω ότι θα ξεκινήσει. Ίσως είναι στον πάγκο, αλλά σίγουρα θα παίξει την επόμενη Τετάρτη κόντρα στη Ρέιντζερς», τόνισε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Read more!

Στάζει μέλι για τον Σκίμπε ο Τζαβέλλας

Ο Τζαβέλλας με τη φανέλα της Αϊντραχτ Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Μίκαελ Σκίμπε ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο διεθνής Έλληνας αριστερός μπακ μίλησε στο γερμανικό περιοδικό "Kicker" για την έως τώρα πορεία του στην Αιντραχτ Φρανκφούρτης και ξεκαθάρισε πως σημαντικό ρόλο στις καλές του εμφανίσεις παίζει η σκληρή προπόνηση και οι εντολές του προπονητή του.

Χαρακτηριστικά, ο Τζαβέλλας τόνισε: "Δεν είχα συνηθίσει να πηγαίνω στα όριά μου σε κάθε προπόνηση. Κανένας προπονητής δε μου είχε μεταδώσει τέτοιο κίνητρο. Με παροτρύνει συνέχεια να χρησιμοποιώ τις επιθετικές αρετές μου ακόμη κι όταν η σέντρα μου πάει στην εξέδρα".

Το δημοσιεύματα του γερμανικού περιοδικού μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και κάνει ειδικά αναφορά στις εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει από το καλοκαίρι, τοποθετώντας τον στους κορυφαίους της Aιντραχτ, μαζί με τον Φάνη Γκέκα.
Read more!

Ντόπες Μαρινάκη εν όψει "Μεγάλης Εβδομάδας"

Μώραλης και Μαρινάκης στου Ρέντη Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα των αγώνων της επόμενης εβδομάδας και για αυτό τον λόγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού αναμένεται να μιλήσει στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία για την ανάγκη κατάκτησης εννέα βαθμών στα επόμενα δυόμισι παιχνίδια πρωταθλήματος, προκειμένου να παραμείνει ο Ολυμπιακός στην κορυφή της βαθμολογίας και παράλληλα να αυξήσει τη διαφορά του από τον Παναθηναϊκό. Όπως υπογραμμίζουν οι ιθύνοντες των "ερυθρολεύκων" οι επόμενες αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ, Εργοτέλη και ΑΕΚ είναι όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό, αφού σε περίπτωση νίκης και στα τρία ματς, θα βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Στα αγωνιστικά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε προβληματίζεται με τον τραυματισμό του Βασίλη Τοροσίδη και είναι αναγκασμένος να καταστρώσει τα πλάνα του για τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις, χωρίς τον διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή. Οι απουσίες αυξάνονται για τον Ισπανό τεχνικό εν όψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" και ήδη αναζητεί λύσεις για να καλύψει τα κενά στην "ερυθρόλευκη" ενδεκάδα. Ο Μοντεστό αναμένεται να πάρει τη θέση του τραυματία Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Γκαλίτσιος είναι ο επικρατέστερος να αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας. Οι Ντουντού και Ουρτάδο θα είναι οι δυο κεντρικοί χαφ των "ερυθρολεύκων", αφού εκτός "μάχης" για την συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει τεθεί και ο Ιμπαγάσα.

Τέλος, αναβάλλονται οι όποιες εξελίξεις στο μετεγγραφικό επίπεδο για τον Ολυμπιακό, καθώς όλοι θέλουν να στραφεί η προσοχή της ομάδας στους επόμενους δύσκολους αγώνες. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο απόκτησης ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν λύσεις σε θέσεις, όπου η ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα.
Read more!

Δεν προπονήθηκε ο Βιεϊρίνια

Χωρίς τον Αντελίνο Βιεϊρίνια πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του ΠΑΟΚ την Παρασκευή. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ένιωσε κάποιες μικροενοχλήσεις στα πλευρά, με αποτέλεσμα ο Μάκης Χάβος να προτιμήσει να τον ξεκουράσει, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμος κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή, αφού δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο ντέρμπι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Δεν προπονήθηκε ο Βιεϊρίνια
Απών ήταν και ο Ελ Ζαρ, ο οποίος ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας, αλλά και ο Μπουσαΐντι αφού παρά το γεγονός ότι αναμενόταν στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πέμπτης, έφτασε τελικά το μεσημέρι της Παρασκευής. Κοντρέρας, Σνάουτσνερ και Σαβίνι (έκαναν αποθεραπεία) ήταν η τριάδα που ολοκλήρωσε τις απουσίες του τεχνικού του «Δικεφάλου του Βορρά». Read more!

Συγκρατημένη αισιοδοξία για Σκόκο

Ο Σκόκο σε μία προσπάθειά του κόντρα στον Θρασύβουλο Πεπεισμένοι πως ο Νάτσο Σκόκο θα απαντήσει τελικά θετικά και θα παραμείνει στην ΑΕΚ και τη νέα αγωνιστική περίοδο εμφανίζονται οι ιθύνοντες της ομάδας, μετά την συνάντηση που είχαν με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή. Το κλίμα στην συνάντηση των δυο πλευρών ήταν αρκετά καλό και η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει μέσω νέας βελτιωμένης πρότασης, την πρόθεσή της να διατηρήσει τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό στο έμψυχο δυναμικό της.

Η διοίκηση προσφέρει 900 χιλιάδες ευρώ ετήσιες απολαβές στον παίκτη, ενώ αύξησε τα μπόνους κατάκτησης στόχων για τον ποδοσφαιριστή. Επίσης, η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ έδειξε πρόθυμη να αποδεχτεί τον όρο του Σκόκο για την άμεση μεταβολή των οικονομικών δεδομένων στα νέα δεδομένα, από την στιγμή που θα πέσουν οι υπογραφές σ το νέο συμβόλαιο και όχι μόλις λήξει το ήδη υπάρχον. Επίσης, η πλευρά Σκόκο ζήτησε από τη διοίκηση να είναι πιο σύντομες οι δόσεις του νέου συμβολαίου, ενώ οι ιθύνοντες της ΑΕΚ διαβεβαίωσαν την πλευρά του παίκτη, πως από εδώ και στο εξής δε θα υπάρξουν παρόμοια προβλήματα με αυτά του παρελθόντος.

Η ΑΕΚ θέλει να τελειώσει σύντομα το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να μην αναγκαστεί να μπει σε πλειστηριασμό για τη διατήρηση του παίκτη στο έμψυχο δυναμικό της, αφού ενδιαφέρον για την απόκτησή του φέρονται να έχουν εκδηλώσει και οι δυο "αιώνιοι" αντίπαλοι.
Read more!

Τα …φώτα στο «Μπερναμπέου»



ΙΣΠΑΝΙΑ ΛΑ ΛΙΓΚΑ - 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Την πάντα υπολογίσιμη Αθλέτικ Μπιλμπάο φιλοξενεί σε αυτή την 12η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» είναι σαφές πως θέλει μόνο νίκη προκειμένου να πάει με το +1 της διαφοράς που έχει από την Μπαρτσελόνα, στο «el Clasico» της επόμενης αγωνιστικής. Να σημειώσουμε ότι οι «Μερένγκες» προέρχονται από μεγάλο «τρίποντο» επί της Χιχόν, ενώ δεν λείπουν τα αγωνιστικά προβλήματα για τον Μουρίνιο, καθώς αμφίβολος είναι ο Ρονάλντο.
Από εκεί και πέρα, η Μπαρτσελόνα, αντιμετωπίζει στο «Μεντιτερανέο» την Αλμερία σε μια αναμέτρηση με πολλές ...παγίδες. Οι «Μπλαουγκράνα» μόνο εύκολο έργο δεν θα έχουν, καθώς γνωρίζουν καλά πως οι «ερυθρόλευκοι» αποτελούν «σκληρό καρύδι» στην έδρα τους.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η «μάχη» στο «Μαδριγάλ», ανάμεσα στην Βιγιαρεάλ και την Βαλένθια, ενώ η Σεβίλλη φιλοξενεί την δυνατή Μαγιόρκα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Τέλος η Ατλέτικο Μαδρίτης αντιμετωπίζει στο «Ανοέτα» την εξαιρετική Σοσιεδάδ, με τους «Ροχιμπλάνκος» να έχουν πάρα πολύ δύσκολο έργο απέναντι στους Βάσκους.
ΛΑ ΛΙΓΚΑ - 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20/11
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΑΛΜΕΡΙΑ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/11
ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ-ΜΑΛΑΓΑ
ΕΣΠΑΝΙΟΛ-ΕΡΚΟΥΛΕΣ
ΛΕΒΑΝΤΕ-ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ
ΟΣΑΣΟΥΝΑ-ΧΙΧΟΝ
ΣΕΒΙΛΛΗ-ΜΑΓΙΟΡΚΑ
ΣΟΣΙΕΔΑΔ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 22/11
ΧΕΤΑΦΕ-ΣΑΡΑΓΟΣΑ Read more!

Ξεπουλάει σε τιμές κόστους η Σίτι

Ξεπουλάει σε τιμές κόστους η Σίτι
Το ακριβοπληρωμένο ρόστερ του Ρομπέρτο Μαντσίνι θέλουν να αναδομήσουν οι διοικούντες την Μάντσεστερ Σίτι. Ο πλουσιότερος σύλλογος του κόσμου πρόκειται να βγάλει στο «σφυρί» μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματά του, όπως τους Ρόκε Σάντα Κρουζ, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, Γουέιν Μπριτζ, Σον Ράιτ-Φίλιπς και Τζο, με σκοπό να στραφεί σε νέους στόχους.

Οι «πολίτες» γνωρίζουν ότι με αυτήν την τακτική θα χάσουν αρκετά από τα χρήματα που έδωσαν για την απόκτηση των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, αλλά τουλάχιστον έτσι θα πάρουν ένα μέρος αυτών πίσω. Ο Αντεμπαγιόρ κοστολογείται με ένα ποσό γύρω στα 4.7 εκατομμύρια ευρώ, με τους Ράιτ-Φίλιπς και Μπριτζ να έχουν ανάλογο αντίτιμο.

Οι Σάντα Κρουζ και Τζο δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ, αν και δαπανήθηκαν 23.5 συνολικά για την απόκτησή τους, ενώ ο Σέι Γκίβεν σε καμία περίπτωση δεν θα πιάσει τα 8.2 εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για χάρη του.

Ωστόσο η ζημία που θα υποστεί ο σύλλογος πολύ δύσκολα θα τον σταματήσει από το να κάνει περαιτέρω επενδύσεις, αρχής γενομένης από τον Έντιν Τζέκο, ο οποίος κοστολογείται περί τα 41 εκατομμύρια ευρώ και είναι ο πρώτος μεταγραφικός στόχος του Μαντσίνι. Read more!

Ψηλά σε κάθε κατηγορία

Πολλοί παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού κατέχουν υψηλές θέσεις στις στατιστικές κατηγορίες μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Διαμαντίδης, Μπατίστ, Σπανούλης, Μπουρούσης και Τεόντοσιτς είναι εκείνοι που ξεχωρίζουν σε ατομικό επίπεδο από τους «αιώνιους».
Ψηλά σε κάθε κατηγορία
Το protathlitesgr σάς παρουσιάζει τους πρώτους ανά στατιστική κατηγορία και τις ελληνικές παρουσίες στο Top 20:

Αξιολόγηση (μέσος όρος index-συνολική βαθμολογία index)
1. Τσακ Έιντσον (Μακάμπι): 18,6 (93)
2. Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός): 18,4 (92)
3. Τζαμόντ Γκόρντον (ΤΣΣΚΑ Μόσχας): 17,8 (89)
4. Μπο ΜακΚάλεμπ (Σιένα): 17,8 (89)
5. Φερνάντο Σαν Εμετέριο (Κάχα Λαμποράλ): 17,6 (88)

8. Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός): 16 (80)
12. Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός): 78 (15,6)

Πόντοι (μέσος όρος-συνολικοί πόντοι)
1. Ιγκόρ Ρακότσεβιτς (Εφές Πίλσεν): 18,4 (92)
2. Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Τσιμπόνα): 16,2 (81)
3. Σάμι Μεχία (Σολέ): 15,8 (79)
4. Μπο ΜακΚάλεμπ (Σιένα): 15,8 (79)
5. Κέβιν Πίνκνεϊ (Ολίμπια Λιουμπλιάνα): 15,8 (79)
...
9. Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός): 14,4 (72)
17. Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός): 13 (65)

Ευστοχία στις βολές
1. Μπράιαν Ρόμπερτς (Μπάμπεργκ): 100% (17/17)
2. Ιγκόρ Ρακότσεβιτς (Εφές Πίλσεν): 95,24% (20/21)
3. Ντεχουάν Κόλινς (Ζαλγκίρις): 93,75% (15/16)
4. Κώστας Τσαρτσαρής (Παναθηναϊκός): 92,86 (13/14)
5. Βλάντο Ιλιέφσκι (Ολίμπια Λιουμπλιάνα): 92,86 (13/14)

Ευστοχία στα δίποντα
1. Αλεξέι Σαβρασένκο (Χίμκι): 83,3% (10/12)
2. Γιόνας Βαλανσιούνας (Λιέτουβος Ρίτας): 76,92% (20/26)
3. Μίλκο Μπιέλιτσα (Λιέτουβος Ρίτας): 76% (19/25)
4. Μπονιφάς Εντόνγκ (Μπαρτσελόνα): 73,33% (11/15)
5. Ρομπέρτας Γιαβτόκας (Βαλένθια): 73,08% (19/26)
...
10. Άλεξ Μάριτς (Παναθηναϊκός): 69,23 (9/13)

Ευστοχία στα τρίποντα
1. Γιόνας Μασιούλις (Μιλάνο): 63,64% (7/11)
2. Κερέμ Τουντσερί (Εφές Πίλσεν): 58,82% (10/17)
3. Αντρέι Βορόντσεβιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας): 57,89% (11/19)
4. Μαρσελίνιο Χουέρτας (Κάχα Λαμποράλ): 54,55% (6/11)
5. Τόμας Ντελινινκάιτις (Ζαλγκίρις Κάουνας): 52,94% (9/17)
...
11. Στράτος Περπέρογλου (Παναθηναϊκός): 46,67% (7/15)
18. Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός): 42,86% (9/21)

Ριμπάουντ (μέσος όρος-συνολικά ριμπάουντ)
1. Ράνταλ Φόκερ (Σολέ): 8,5 (34 σε 4 αγώνες)
2. Παούλιους Γιανκούνας (Ζαλγκίρις): 8,2 (41)
3. Άντε Τόμιτς (Ρεάλ Μαδρίτης): 7,6 (38)
4. Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός): 7,2 (36)
5. Στάνκο Μπάρατς (Κάχα Λαμποράλ): 7 (35)

Αμυντικά ριμπάουντ (μέσος όρος-συνολικά ριμπάουντ)
1. Παούλιος Γιανκούνας (Ζαλγκίρις): 5,8 (29)
2. Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός): 5,6 (28)
3. Στάνκο Μπάρατς (Κάχα Λαμποράλ): 5,2 (26)
4. Ρεϊσόν Τέρι (Μπάμπεργκ): 5 (25)
5. Γιόνας Βαλανσιούνας (Λιέτουβος Ρίτας): 4,8 (24)

Επιθετικά ριμπάουντ (μέσος όρος-συνολικά ριμπάουντ)
1. Ράνταλ Φόκερ (Σολέ): 4 (16 σε 4 αγώνες)
2. Άντε Τόμιτς (Ρεάλ Μαδρίτης): 3,6 (18)
3. Ντ’ Ορ Φίσερ (Ρεάλ Μαδρίτης): 3,2 (16)
4. Ράσο Νεστέροβιτς (Ολυμπιακός): 3 (15)
5. Κάιλ Χάινς (Μπάμπεργκ): 2,8 (14)
...
8. Άλεξ Μάριτς (Παναθηναϊκός): 2,5 (10 σε 4 αγώνες)

Ασίστ (μέσος όρος-συνολικές ασίστ)
1. Μίλος Τεόντοσιτς (Ολυμπιακός): 5,8 (29)
2. Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός): 5,6 (28)
3. Μαρσελίνιο Χουέρτας (Κάχα Λαμποράλ): 4,8 (24)
4. Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός): 4,6 (23)
5. Μπέρνι Ροντρίγκεθ (Μάλαγα): 4,6 (23)

Κλεψίματα (μέσος όρος-συνολικά κλεψίματα)
1. Τσακ Έιντσον (Μακάμπι): 3,2 (16)
2. Μπο ΜακΚάλεμπ (Σιένα): 3 (15)
3. Ντορόν Πέρκινς (Μακάμπι): 2,6 (13)
4. Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός): 2,4 (12)
5. Τζον Γκόλντσμπερι (Μπάμπεργκ): 2,25 (9 σε 4 αγώνες)

Τάπες (μέσος όρος-συνολικές τάπες)
1. Μίρζα Μπέγκιτς (Ζαλγκίρις): 2,6 (13)
2. Αντρέ Ρίντικ (Σαρλερουά): 2 (10)
3. Ράνταλ Φόκερ (Σολέ): 1,75 (7 σε 4 αγώνες)
4. Κάιλ Χάινς (Μπάμπεργκ): 1,6 (8)
5. Σεργκέι Μόνια(Χίμκι): 1,6 (8)
...
7. Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Μακάμπι): 1,2 (6)

Λάθη (μέσος όρος-συνολικά λάθη)
1. Μπραντ Ράιτ (Σαρλερουά): 4 (20)
2. Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός): 3,8 (19)
3. Μπόμπι Μπράουν (Πρόκομ): 3,6 (18)
4. Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Τσιμπόνα): 3,4 (17)
5. Ράφα Φρέιρε (Μάλαγα): 3,2 (16)
...
14. Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός): 2,8 (14)

Λεπτά συμμετοχής (μέσος όρος)
1. Ροκ Στίπτσεβιτς (Τσιμπόνα): 35:44
2. Μίρζα Τελέτοβιτς (Κάχα Λαμποράλ): 35:28
3. Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Τσιμπόνα): 34:24
4. Βλάντο Ιλιέφσκι (Ολίμπια Λιουμπλιάνα): 33:51
5. Κένι Γκρέγκορι (Ολίμπια Λιουμπλιάνα): 33:50
...
8. Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός): 32:32
13. Μίλος Τεόντοσιτς (Ολυμπιακός): 31:29 Read more!

Γκαλιάνι: «Δεν φεύγει κανείς»

Γκαλιάνι: «Δεν φεύγει κανείς»
Tις φήμες περί αποχώρησης των Ροναλντίνιο, Αντρέα Πίρλο και Φίλιπο Ιντζάγκι στο τέλος της περιόδου, διέψευσε κατηγορηματικά, ο Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι» αποκάλυψε ότι ο 38χρονος επιθετικός, παρά τον τραυματισμό του, δεν πρόκειται να σταματήσει από την ενεργό δράση, ενώ οι δύο πρώτοι αναμένεται να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με το σύλλογο του Μιλάνου, την ερχόμενη άνοιξη.

«Η Μίλαν ποτέ δεν είπε πως θέλει να πουλήσει το Ροναλντίνιο, κανείς δεν θα φύγει από τη Μίλαν. Ο Πίρλο και ο Ιντζάγκι θα παραμείνουν επίσης. Μου άρεσαν αυτά που είπε ο “Ρόνι” σχετικά με το ότι θέλει να παραμείνει στην ομάδα. Είμαστε περήφανοι γι΄αυτό γιατί κανείς δεν αμφέβαλλε για εκείνον. Ο Πίρλο και ο Ροναλντίνιο θα ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους την άνοιξη», είπε αρχικά ο Γκαλιάνι και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να αγωνιστεί στους "ροσονέρι": «Δεν τον έχω συναντήσει, απλά βρεθήκαμε στο ίδιο εστιατόριο. Ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι, οπότε καλό είναι να σταματήσουμε να αναφερόμαστε σε αυτόν».

Read more!

Οριστικά εκτός ο Μέλμπεργκ

Χωρίς τον Όλοφ Μπέλμπεργκ θα υποδεχθεί τελικά ο Ολυμπιακός την Κυριακή τον ΠΑΟΚ, αφού ο κεντρικός αμυντικός των «ερυθρολεύκων» δεν κατάφερε ούτε στην προπόνηση της Παρασκευής να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα της ομάδας. Σκέψεις για Ουρτάδο στην άμυνα κάνει ο Βαλβέρδε.
Οριστικά εκτός ο Μέλμπεργκ
Πρόγραμμα θεραπείας περιελάμβανε το πρόγραμμα για τον Σουηδό μπακ την Παρασκευή, όπως άλλωστε και για τον Βασίλη Τοροσίδη, με αποτέλεσμα η επάνοδός τους να μετατίθεται για την επόμενη αγωνιστική και το ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ραούλ Μπράβο και Αριέλ Ιμπαγάσα, με τον Αργεντινό να ανεβάζει ρυθμούς, κάνοντας μάλιστα και ασκήσεις με την μπάλα στο γήπεδο. Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες κανονικά με την ομάδα προπονήθηκαν οι Νικοπολίδης, Ν. Παπαδόπουλος, Μιραλάς και Πάντελιτς.
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...