ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Πλιάτσικας: "Έτοιμος και πιο δυνατός"

Ο Βασίλης Πλιάτσικας μίλησε στον Γιώργο Βασιλείου... Όταν πήρε μεταγραφή στη Σάλκε, πριν 1,5 χρόνο όλοι απόρρησαν. Πως γίνεται ο Φέλιξ Μάγκατ να δαπάνησε χρήματα για έναν παίκτη που η ΑΕΚ είχε, ουσιαστικά, στα αζήτητητα, ήταν η σκέψη των περισσοτέρων. Κι όμως ο 22χρονος αρχηγός της Εθνικής Ελπίδων μέχρι πριν λίγες μέρες, με τις πρώτες του εμφανίσεις δικαίωσε την επιλογή του Γερμανου προπονητή. Δυστυχώς όμως γι' αυτόν, αλλά και για τη Σάλκε, στον αγώνα μπαράζ της Εθνικής Ελλάδας με την Ουκρανία τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο, έχοντας πραγματοποιήσει συγκλονιστική εμφάνιση...

Ο τραυματισμός του τον κράτησε εκτός δράσης για σχεδόν 8 μήνες, όμως εδώ και αρκετό καιρό, ο Βασίλης Πλιάτσικας έχει αφήσει στο παρελθόν αυτή τη την άσχημη στιγμή και είναι πλέον πανέτοιμος και πιο δυνατός για τις νέες προκλήσεις στην καριέρα του... Μόνιμος κάτοικος Γκλάντμπεκ (5 λεπτά από το Γκελζενκίρχεν) ο νεαρός αμυντικός, τον οποίο έχει σε μεγάλη εκτίμηση ο Φέλιξ Μάγκατ μιλάει αποκλειστικά στο Novasports.gr και τον Γιώργο Βασιλείου...

Απογοητευτικό ξεκίνημα για την Σάλκε, τη στιγμή που όλοι πίστευαν πως με το ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει φέτος η χρονιά θα ήταν καλύτερη από την προηγούμενη...
"Σίγουρα το ξεκίνημα δεν είναι καλό για την ομάδα μου. Εννοείται, πως δεν είναι αυτό που περιμένα, αυτό που είχαμε φανταστεί. Κατά την άποψή μου το άσχημο ξεκίνημα οφείλεται στο γεγονός ότι το καλοκαίρι αποχώρησαν βασικοί παίκτες της ομάδας, που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο την περασμένη χρονιά. Έφυγαν παίκτες που γνώρισαν τη νοοτροπία της ομάδας και φυσικά ήξεραν πολύ καλά το γερμανικό πρωτάθλημα, αφού αγωνίζονταν σ’ αυτό πολλά χρόνια. Και σίγουρα είχαν προσφέρει πολλά στην ομάδα. Ξαφνικά, ένας-ένας άρχισαν να αποχωρούν και να έρχονται καινουργια πρόσωπα στην ομάδα. Ήρθαν ποιοτικοί παίκτες, δεν χωραεί αμφιβολία επ' αυτού. Ήρθαν παίκτες από διαφορετικά πρωταθλήματα, οπότε είναι λογικό να χαθεί η ομοιογένεια της ομάδας. Χρειάζονται χρόνο για να μπουν στη νοοτροπία του πρωταθλήματος και να προσαρμοστούν στις νέες καταστάσεις. Είμαι σίγουρος όμως ότι δεν θα αργήσουμε να μπούμε στο σωστό δρόμο".

Τα πράγματα όμως είναι εντελώς διαφορετικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την Σάλκε να έχει 7 βαθμούς και να είναι κοντά στην πρόκριση στους "16"... Πως εξηγείς αυτή την αλλαγή;
"Υπάρχουν παίκτες στην ομάδα που έχουν τεράστια εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παίκτες όπως είναι ο Ραούλ και ο Χούντελααρ. Σπουδαίες προσωπικότητες που ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα. Οι εμπειρίες τους σε τέτοιο επίπεδο βοηθούν σημαντικά την Σάλκε".

Φέλιξ Μάγκατ. Όλοι μιλούν για έναν αυστηρό προπονητή... Είναι όντως έτσι;
"Και πολύ περισσότερο θα συμπλήρωνα εγώ... Είναι ένας προπονητής που γνωρίζουν όλοι πόσο αυστηρός είναι και ότι οι προπονήσεις που κάνει είναι απίστευτα επίπονες. Και μόνο η διάρκεια και η πορεία που έχει όλα αυτά τα χρόνια στη Γερμανία τον καθιστούν έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην χώρα".
Ο Βασίλης Πλιάτσικας μίλησε στον Γιώργο Βασιλείου
Στα μπαράζ για το Μουντιάλ 2010 με την Εθνική κόντρα στην Ουκρανία έκανες ένα σπουδαίο παιχνίδι, αν και για κάποιο διάστημα έπαιζες τραυματίας... Ένας σοβαρός τραυματισμός που όμως ανήκει οριστικά στο παρελθόν..."Σωστά... Πλέον είμαι απόλυτα υγιείς, έχω ξεπεράσει 100% τον τραυματισμό μου και προπονούμαι μαζί με την ομάδα μου σε φουλ ρυθμούς δίχως να έχω ενοχλήσεις. Στόχος μου είναι να επιστρέψω δυνατός και πιστεύω ότι το έχω καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Θέλω να κερδίσω και πάλι θέση στη ενδεκάδα της Σάλκε. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που κάθε μέρα δίνω τα πάντα στις προπονήσεις. Ήταν ένας τραυματισμός που μ' έφερε πίσω, όμως ανήκει στο παρελθόν. Πλέον είμαι υγιείς και πανέτοιμος να προσφέρω, όποτε με καλέσει ο προπονητής μου. Στόχος μου είναι να βοηθάω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Πρώτα θέλω ξανά τη θέση μου στην ενδεκάδα. Από εκεί και πέρα, η Εθνική είναι πάντα τιμή για κάθε παίκτη. Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και με καλέσει ο προπονητής θα επιστρέψω στην Εθνική".

Προπονητής στην Εθνική ο Φερνάντο Σάντος, ένας άνθρωπος που σε γνωρίζει καλά... "Η έλευση του νέου προπονητή έχει φέρει άλλον αέρα στην Εθνική ομάδα. Σίγουρα ο κύριος Ρεχάγκελ άφησε σπουδαίο έργο. Είναι ιστορία για όλους μας. Όπως και να το κάνουμε, ότι και να πούμε βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα. Έκλεισε όμως ο κύκλος του και τώρα άνοιξε ένας άλλος με τον κύριο Σάντος. Θα κοιτάξουμε να τον βοηθήσουμε για να πετύχει τους στόχους του, αλλά και εμείς τους δικούς μας και της ΕΘνικής ομάδας".

Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, κάνεις πολύ παρέα στη Γερμανία... Με ποιους άλλους παίκτες της ομάδας έχεις ιδιαίτερη σχέση; "Με τον Νόιερ , τον Σάρπεϊ... Με αυτούς κυρίως κάνουμε και οι δύο αρκετή παρέα. Πιο πολύ όμως με τον Κυριάκο. Είναι καινούργιος εδώ και εγώ σαν πιο... παλιός προσπαθώ να τον βοηθήσω να προσαρμοστεί όσο πιο γρήγορα γίνετε. Ξέρω ότι είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα".

Ζεις εδώ και 1,5 χρόνο στο Γκλάντμπεκ... Έχεις συνηθίσει τον γερμανικό τρόπο ζωής; "Είναι σίγουρα τελείως διαφορετική νοοτροπία η γερμανική απ’ αυτή που έχουμε εμείς στην Ελλάδα. Η ζωή είναι πιο δύσκολη για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να ζει στην Ελλάδα. Είναι όμως μια χώρα που προσφέρεται για ποδόσφαιρο. Δεν έχει... ζωή. Οπότε, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να προσαρμοστείς το γρηγορότερ. Για μένα πλέον είναι πιο εύκολα, αφού μπορώ και μιλάω γερμανικά, οπότε έχει λυθεί το πρόβλημα της επικοινωνίας, που είναι πολύ σημαντικό".

Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα; "Η οικογένειά μου φυσικά. Και κάποιοι επιλεγμένοι φίλοι..."

Ραούλ. Μια σπουδαία προσωπικότητα, με μια σταδιοδρομία που θα ζήλευαν άπαντες. Πως είναι να τον έχεις συμπαίκτη; "Φανταστικό. Είναι ένας θαυμάσιος παίκτης και πολύ απλός άνθρωπος. Έχει πετύχει τόσα πράγματα στην καριέρα του με την Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει πάρει τόσους τίτλους. Και ποιος δεν θα ήθελε να το έχει συμπαίκτης. Με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα αποδεικνύει πόσο μεγάλος άνθρωπος είναι και γιατί έχει πετύχει τόσα πολλά πράγματα".

Σάρπεϊ και Χούντελααρ για τον Πλιάτσικα

Χανς Σάρπεϊ:
"Ο Βασίλης είναι εξαιρετικός παίκτης. Ήταν όμως άτυχος με τον τραυματισμό του. Μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα. Είναι υγιείς. Επίσης, μαζί του κάνω παρέα και εκτός προπονήσεων. Είναι καλό παιδί, όπως επίσης το ίδιο ισχύει και για τον Κυριάκο".

Κλάας Γιαν Χούντελααρ: "Ο Βασίλης είναι ένας σπουδαίος παίκτης και καλό παιδί. Είναι σκληρός αμυντικός μέσος, δύσκολα τον ξεπερνάς. Διαθέτει ποιότητα σαν παίκτης και σαν άνθρωπος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...