ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Τα «είπε» με τους αρχηγούς

Συζήτηση με τους αρχηγούς της ομάδας είχε σήμερα το μεσημέρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης στα γραφεία της ΠΑΕ. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συνομίλησε με τους Αντώνη Νικοπολίδη και Βασίλη Τοροσίδη για τον εσωτερικό κανονισμό και άλλα θέματα που αφορούν την ομάδα. 
Τα «είπε» με τους αρχηγούςΚύριο θέμα ήταν ο εσωτερικός κανονισμός της ομάδας που έχει μοιραστεί στους ποδοσφαιριστές, και η τήρηση των σημαντικών σημείων του. Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα των πριμ για την κατάκτηση των φετινή στόχων της ομάδας. 

Φυσικά, από την συζήτηση των δύο πλευρών δεν θα μπορούσε να λείπει και η πορεία της ομάδας μέχρι τώρα και η συνέχεια της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι από την σημερινή συνάντηση απουσίαζε ο τρίτος αρχηγός των «έρυθρολεύκων» ο Ντουντού. Θυμίζουμε ο βραζιλιάνος βρίσκεται στην πατρίδα του και συνεχίσει την αποθεραπεία του για το πρόβλημα που είχε στο γόνατο. 


Πηγή  sport-fm Read more!

Βιάστηκε να «σχολάσει» ο Ντουράντ

Με το σκορ στο 99-92 και την μπάλα στην κατοχή της Θάντερ, η αναμέτρηση με τους Μάβερικς είχε κριθεί. Ο Κέβιν Ντουράντ, κορυφαίος των νικητών με 28 πόντους, φαίνεται πως βιάστηκε για τη λήξη, αφού οκτώ δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή έδωσε την μπάλα στον αντίπαλο προπονητή, Ρικ Καρλάιλ (που παρεμπιπτόντως είναι σαν... χαμένος δίδυμος αδερφός του ηθοποιού Τζιμ Κάρεϊ). Οι διαιτητές δεν έδειξαν κατανόηση και έδωσαν την κατοχή στο Ντάλας, που πέτυχε ένα τελευταίο τρίποντο αφήνοντας όλους με την απορία «τι σκεφτόταν ο Ντουράντ».

http://www.youtube.com/watch?v=Ryb7fPv-maw&feature=player_embedded 
Πηγή sport-fm



Read more!

Η... αναγέννηση του Τζινόμπιλι

Το φετινό ξεκίνημα των Σπερς στο NBA είναι αρκούντως... δυναμικό, με τον Μάνου Τζινόμπιλι να αναφέρεται στις βλέψεις των «Σπιρουνιών» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και την αγωνιστική του... αναγέννηση.
Η... αναγέννηση του Τζινόμπιλι

Ο διεθνής Αργεντινός γκαρντ της ομάδας του Σαν Αντόνιο, που μετρά φέτος στο ΝΒΑ 18.6 πόντους, 3.6 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ και 1.7 κλεψίματα κατά μέσο όρο, μίλησε στην Equipe για...

... την φετινή αγωνιστική του... μεταμόρφωση:

«Νιώθω ότι έχω αναγεννηθεί. Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν έχουν τίποτα να φοβάμαι, όσον αφορά τη φυσική μου κατάσταση. Μπορεί να έχω μεγαλώσει και να έχω αλλάξει κάπως τον τρόπο παιχνιδιού μου, ωστόσο συνεχίζω να αγωνίζομαι με το ίδιο πάθος».

... τους διάφορους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια:

«Τα τελευταία δύο χρόνια είχα κάποιες αμφιβολίες λόγω των τραυματισμών, αλλά όλα άλλαξαν αυτό το καλοκαίρι. Μίλησα με προηγούμενους προπονητές μου, έτσι ώστε να έχω την καλύτερη προσέγγιση στο παιχνίδι μου, κρατώντας παράλληλα το στιλ μου. Πράγμα που με κάνει να νιώθω πολύ άνετα τώρα».

... το εξαιρετικό φετινό ξεκίνημα των Σπερς στο NBA:

«Όλοι μας θεωρούσαν ομάδα ''βετεράνων'' και ότι δύσκολα θα καταφέρουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Εγώ δεν εκπλήσσομαι καθόλου με την πορεία που έχουμε κάνει έως τώρα. 

Είμαστε ένα ''μείγμα'' που αποτελείται από έμπειρους παίκτες, όπως ο Ντάνκαν, ο Πάρκερ και εγώ και νέους, οι οποίοι διψούν για διάκριση. Με αυτό το σύνολο μπορείς να στοχεύεις ψηλά».

... το αν τα «Σπιρούνια» είναι ικανά να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα:

«Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για πρωτάθλημα. Έχουμε να δώσουμε σαράντα παιχνίδια και να δώσουμε πολύ δυνατά τεστ με τη Βοστώνη και το Μαϊάμι. Πάντως, είναι ο απώτερός μας στόχος».

... την δήλωση του Τσαρλς Μπάρκλεϊ που χαρακτήρισε ως τον καλύτερο μη Αμερικανό παίκτη στο NBA: 

«Αυτό με τιμά ιδιαιτέρως, ειδικά αφού προέρχεται από ένα τόσο μεγάλο παίκτη, όπως ο Σερ Τσαρλς. Ωστόσο, ποτέ δεν με άγγιζαν οι ατομικές διακρίσεις, όσο οι ομαδικές».
Πηγή gazzeta Read more!

Τόνι: «Είναι ένα όνειρο»!

Μπορεί οι οπαδοί της Γιουβέντους να μην είναι και... ευτυχισμένοι για τη μεταγραφή του Λούκα Τόνι, αλλά ο ίδιος είναι, κάνοντας λόγο για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.
Τόνι: «Είναι ένα όνειρο»!

Ο υψηλόσωμος επιθετικός υπέγραψε την Παρασκευή συμβόλαιο με την «Μεγάλη Κυρία» μέχρι και το καλοκαίρι του 2012 και στην επίσημη παρουσίαση του δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του για αυτή την εξέλιξη. 

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Πάντα ήθελα να φορέσω τη φανέλα της Γιουβέντους και το κατάφερα τώρα, απορρίπτοντας άλλες προτάσεις, που ήταν καλύτερες οικονομικά. Ήρθα για να αποδείξω την αξία μου και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρω, γιατί ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας με βολεύει. Θα είναι εκπληκτικό να παίξω στην επίθεση δίπλα στον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, που είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής», τόνισε αρχικά ο Τόνι και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. 

«Η Γιουβέντους είναι πάντα Γιουβέντους και δεν αλλάζει κάτι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια είναι χωρίς τίτλο. Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος. Είμαι έτοιμος για τον αγώνα με τη Νάπολι και ο στόχος μας είναι η νίκη, καθώς θέλουμε να κατακτήσουμε το Scudetto. Πέρυσι πήγα στη Ρόμα τον Ιανουάριο όταν η ομάδα ήταν πολύ πίσω στη βαθμολογία και χάσαμε τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική. Ελπίζω τώρα να φέρω τύχη στη Γιούβε». 

Για να φέρει τύχη στους «μπιανκονέρι» ο Τόνι και να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το Scudetto πάντως, θα πρέπει ο ίδιος να θυμηθεί ξανά πώς είναι να σκοράρεις...
Πηγή gazzeta Read more!

«Αncelotti + Abramovich… out!!!»

«Αncelotti + Abramovich… out!!!»
Έγινε και αυτό… Αγανακτισμένος οπαδός της Τσέλσι ανάρτησε πανό και εκτός από τον Κάρλο Αντσελότι ζητά να φύγει από την ομάδα και ο… Αμπράμοβιτς!

Η άσχημη πορεία της Τσέλσι έχει φέρει στο… αμήν μεγάλη μερίδα οπαδών της Τσέλσι, και οι φωνές διαμαρτυρίας είναι αρκετές. Μάλιστα, οπαδός των «Μπλε» έφτασε σε σημείο να κρεμάσει πανό το οποίο τόνιζε «Φύγετε Αντσελότι και Αμπράμοβιτς», αλλά και ένα άλλο «Δεν είστε άξιοι να φοράτε τη φανέλα της ομάδας». Ο Αντσελότι βλέποντας το πανό γέλασε, τονίζοντας «Στην Ιταλία τα πράγματα είναι χειρότερα. Είδατε έξω ένα μόνο πρόσωπο που δεν είναι ευχαριστημένο με αυτό που έχει συμβεί. Στην Ιταλία, θα ήταν διαφορετικά... Εκεί θα βλέπατε 1000 άτομα και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Το ένα άτομο μπορούμε...».
Πηγή gazzeta Read more!

«Δεν πάει για πρωτάθλημα η Μπάγερν»

Καθόλου αισιόδοξος για την πιθανότητα της Μπάγερν Μονάχου να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Γερμανία δεν φάνηκε ο πρόεδρος, Φραντς Μπεκενμπάουερ. «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να τους φτάσουμε» είπε αναφερόμενος στην Ντόρτμουντ.
«Δεν πάει για πρωτάθλημα η Μπάγερν»

Ο «Κάιζερ» δεν πιστεύει ότι η ομάδα του ,που βρίσκεται 14 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, έχει ελπίδες να πάρει το πρωτάθλημα και πρέπει να παλέψει για την δεύτερη θέση. «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να τους φτάσουμε, είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών αλλά και κούρασης εξαιτίας της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλου» ήταν τα λόγια του.
Πηγή gazzeta Read more!

Σφοδρή επίθεση σε Αδαμίδη, Χιμένεθ!

Σφοδρή επίθεση σε Αδαμίδη, Χιμένεθ!«Ηθικός αυτουργός ο Αδαμίδης, κατασκευαστής ο Χιμένεθ»! Ευθεία επίθεση σε πρόεδρο και προπονητή της ΑΕΚ για όσα συνέβησαν με τον Τζιμπούρ εξαπέλυσε ο δικηγόρος του, Γιώργος Παναγόπουλος, με νέες δηλώσεις του!



Μιλώντας στον Sentra FM o Παναγόπουλος χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό» του όλου επεισοδίου τον Σταύρο Αδαμίδη και «κατασκευαστή» τον Μανόλο Χιμένεθ, επαναλαμβάνοντας και όσα είπε στο gazzetta.gr για οφειλές της ΠΑΕ προς τον Αλγερινό επιθετικό. 

Αναλυτικά ο δικηγόρος του Αλγερινού είπε τα ακόλουθα:

«Ετσι όπως πληρώνει η ΑΕΚ δικαιολογείται και ο Τζιμπούρ και ο κάθε Τζιμπούρ να του ξεφεύγει κάποιο ποσό. Η ΑΕΚ χρωστάει τουλάχιστον δύο δόσεις ξεκάθαρες. Ο ποδοσφαιριστής έχει να παίρνει άλλες τρεις δόσεις, υπάρχουν και επαυξήσεις. Εγώ είμαι πάντα υπέρ των συμβιβασμών. Σήμερα ο Τζιμπούρ πήγε στην προπόνηση, το νομικό πρόβλημα είναι η υπαιτιότητα και όχι το εάν θα φύγει. Κατηγορούμε για ηθικό αυτουργό τον Αδαμίδη και ως κατασκευαστή του επεισοδίου τον Χιμένεθ, ο οποίος μπήκε και σε άλλα προσωπικά θέματα, δυστυχώς δεν σκέφτηκε ούτε το όνομά του». 

Παράλληλα, ο Παναγόπουλος επιβεβαίωσε όσα έχουν κυκλοφορήσει περί σχολίων του Χιμένεθ προς τον Τζιμπούρ για την εξωγηπεδική ζωή του.

Πηγή gazzeta Read more!

«Τιμή μου, αλλά...»

Τιμή χαρακτήρισε την προεδρία του Παναθηναϊκού η Λιάνα Κανέλλη, όμως τόνισε πως δεν θα προλαβαίνει για τα καθήκοντά της.



Η βουλευτής του ΚΚΕ και επώνυμη οπαδός των πρωταθλητών Ελλάδας μίλησε στον Sentra 103,3, τονίζοντας πως την τιμά το γεγονός πως την σκέφτηκαν για τον προεδρικό θώκο, ωστόσο λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορεί να αναλάβει καθήκοντα.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για τη σχέση πολιτικής- ποδοσφαίρου: «Όταν μιλάς για μάζα, πλήθος όλα είναι πολιτικά. Ο Πάγκαλος βέβαια έχει λιγότερη φαντασία από τη Θύρα 13...»!
Για τον Παναθηναϊκό: «Είμαι πάντα Παναθηναϊκός. Είτε είναι στην πρώτη κατηγορία είτε στην έκτη. Είτε βάζει γκολ ο Σισέ είτε δεν βάζει. Είτε έχει λεφτά είτε δεν έχει».
Για εκείνη: «Με παραξενεύει που βγήκε ξανά αυτή η ιστορία. Προσπαθώ να καταλάβω αν είναι επιθυμία κάποιων. Είναι αλήθεια πως η ομάδα περνά μια κρίση. Διοικητική, γιατί την αγωνιστική πάει να τη μαζέψει. Εγώ όμως είμαι σε ένα κόμμα και στη Βουλή εκλεγμένη για να υπηρετώ την εργατική τάξη που δεν έχει ομάδα. Δεν εκπροσωπώ τον Παναθηναϊκό. Θα ήταν παράλογο ένας άνθρωπος που κάνει αυτή τη δουλειά, γιατί δεν την κάνω για γκλαμουριά, να πάει σε μια ΠΑΕ να διαχειριστεί χρήματα».
Για τον πρόεδρο που ψάχνει η ομάδα: «Πρώτα από όλα οι ΠΑΕ θέλουν προέδρους με λεφτά. Μπορεί βέβαια οι ίδιοι οι οπαδοί να μην έχουν να φάνε, αλλά να θέλουν προέδρους με λεφτά. Κι εγώ θέλω να είναι ήρεμος ο Παναθηναϊκός και να χώνει τεσσάρες».
Για τον ρόλο του προέδρου: «Μοιάζω σε κανέναν για γλάστρα; Έχω πει πολλά όχι στη ζωή μου. Μπορώ να είμαι στο πεζοδρόμιο με τονΠαναθηναϊκό. Αλλά αυτό δεν με κάνει πρόεδρο. Το ποδόσφαιρο έπρεπε να είχε παραμείνει ερασιτεχνικό, αλλά είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Είτε διοικείς τον Παναθηναϊκό είτε την ΗΒΗ που βγάζει πορτοκαλάδες, είναι το ίδιο πράγμα. Αυτό όμως δεν περνά στη μάζα. Ο κόσμος βλέπει την ντρίμπλα, το γκολ, την απόκρουση. Για αυτό το ποδόσφαιρο είναι δημοφιλές. Είναι στα αλήθεια λαϊκό άθλημα. Συγκινεί από γυναίκες μέχρι μαϊμούδες».
Για τα προβλήματα του Παναθηναϊκού: «Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τι συζητάς; Γιατί δεν κατέβασε καλά την μπάλα ή τι γίνεται με τις μεταγραφές; Ο Παναθηναϊκός δεν χρώσταγε στο κράτος. Ξαφνικά το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι και οικονομικό και διαχειριστικό και στα αποδυτήρια και αγωνιστικό.
Όταν γιουχάρει όλο το γήπεδο τον Έκι που πάει να χτυπήσει πέναλτι, κάτι λες είναι άρρωστο. Η μάζα δεν πάει να δει μπάλα, αλλά για να βγάλει καημούς, απωθημένα. Μπλέχτηκε το πράγμα. Το ψάρι δεν βρομάει από το κεφάλι, από την κοιλιά πονάει. Χάσαμε αξίες. Εμένα με απασχολεί πως εδώ και 35 χρόνια, έρχονται παίκτες, προπονητές, γυμναστές και φεύγουν και δεν μένουν Παναθηναϊκοί στην ψυχούλα τους. Αυτό ίσως είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα».
Για τις διαφορές του ποδοσφαίρου με τα άλλα σπορ: «Με πονάει που τα παιδιά στο βόλεϊ δεν έχουν να φάνε. Από τη μία ο πακτωλός χρημάτων και από την άλλη παίζουν άφραγκοι. Στο μπάσκετ παίζουν απλήρωτοι και πάνε οι άλλοι και τους βρίζουν τις μανάδες τους που δουλεύουν για 600 ευρώ».
Για τους Πατέρα και Βγενόπουλο: «Έκαναν πολύ μεγάλα λάθη. Εδώ είδαμε το "εν τη ενώσει η ισχύς" με υπογράμμιση εγωιστικού γονιδίου. Αυτό που προέχει είναι τάχιστα να βρει αγωνιστικούς ρυθμούς οΠαναθηναϊκός. Πέντε βαθμοί είναι από τον Ολυμπιακό».
Για τον Μαρινάκη: «Δεν είναι ζήτημα προσώπου. Για παράδειγμα αν ο Μαρινάκης αναλάμβανε και έλεγαν πως είναι καβούριας και τα λοιπά, θα ήταν ο κόσμος έτσι όπως είναι; Μιλάς για χρήμα, για επιταγή. Είμαι τόσο Παναθηναϊκός που όποιος και να γίνει πρόεδρος μου είναι παντελώς αδιάφορο».
Για το αν σκοπεύει να ανακατευτεί στα κοινά του ΠΑΟ: «Εξαρτάται με ποια μορφή να ανακατευτώ. Υπάρχει κανείς να πιστεύει πως είμαι τόσο ανέντιμος άνθρωπος ώστε να κάνω δύο βαριές δουλειές; Δηλαδή πώς το σκέφτονται; Να είμαι το πρωί στον Παναθηναϊκό, το μεσημέρι στη Βουλή και μετά πάλι στον Παναθηναϊκό; Δεν θα αρχίσει ο κόσμος να σκέφτεται -και θα έχει και δίκιο- ότι για άλλους λόγους τα κάνω;
Κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα είχα αντίρρηση. Ευχαριστώ αυτούς που το σκέφτονται, αλλά τα έχω με τους συναδέλφους που το γράφουν χωρίς να με ρωτήσουν. Αν είμαι ένα κομμάτι από όνειρο για έναν καλύτερο Παναθηναϊκό, τιμή μου που το σκέφτηκαν. Θα ήμουν μανούλα μιας ομάδας στην εποχή των πατερούληδων...»
Πηγή leoforos
Read more!

«Εμείς φταίμε τελευταίοι»

Ο Κώστας Κατσουράνης τόνισε πως οι τελευταίοι που έχσυν ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού είναι οι παίκτες και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να κάνουμε σερί»!





Η συνέντευξη του Κατσουράνη στο Nova sports:
Για το πρωτάθλημα:«Κάθε παιχνίδι για μας είναι οριακό, όπου κι αν έχουμε απώλεια βαθμών θα είναι αρνητικό για εμάς γιατί ο Ολυμπιακός είναι πέντε βαθμούς μπροστά. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συγκεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να  κοιτάμε μόνο τα δικά μας παιχνίδια κι αν μπορέσουμε να μη χάσουμε καθόλου βαθμούς. Μόνο αν κάνουμε ένα νικηφόρο σερί έχουμε τύχη να διεκδικήσουμε τον φετινό τίτλο. Στην Ξάνθη κάναμε απλά μια νίκη και απλά μια βελτιωμένη εμφάνιση σε σχέση με τις εμφανίσεις που είχαμε συνηθίσει όλο τον κόσμο στην Ελλάδα στον πρώτο γύρο και είχαμε την προηγούμενη χρονιά»
«Εμείς φταίμε τελευταίοι»
Για το ματς με τον Άρη: «Για τον Άρη είναι γνωστό τι μπορεί να κάνει ο προπονητής τους και τι έχει πετύχει στον Άρη, η πορεία του Άρη στην Ευρώπη τα λέει όλα. Είναι λογικό με το ρόστερ που έχει ο Άρης να μην έχει τόση σταθερότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη γιατί είναι πάρα πολύ λογικό στο ποδόσφαιρο αυτό που συμβαίνει. Ο Άρης είναι μια καλή ομάδα, πειθαρχημένη που πρώτα απ ΄ όλα κοιτάει πώς να μην δεχτεί γκολ και στο ποδόσφαιρο όποιος δεν δεχτεί γκολ έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το παιχνίδι. Είναι μια καλή ομάδα, οργανωμένη , έχουμε παίξει πολλές φορές με τον Άρη και ξέρουμε τι περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε.
Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί σαν ομάδα είναι να δίνουμε τα πάντα σε κάθε αγώνα και νομίζω ότι το κάνουμε, δεν έχουμε δείξει σε κανένα παιχνίδι αδιαφορία, ανεξάρτητα με το αν παίξαμε καλά ή όχι , αν ήρθαν τα αποτελέσματα ή όχι. Οπότε, αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε, να είμαστε όλοι μαζί και ο κόσμος πιστεύω θα γυρίσει σιγά – σιγά πάλι δίπλα μας και θα μας στηρίξει»
Για την απουσία του κόσμου: «Είναι πάρα πολύ άσχημο για εμένα που θα παίξουμε χωρίς τον κόσμο, γιατί ο κόσμος πάντα βοηθάει. Δίνει ώθηση. Μοιάζει όντως σαν ένα παιχνίδι που το δίνεις εκτός έδρας και ίσως και χειρότερα γιατί εκτός έδρας υπάρχουν τουλάχιστον οι οπαδοί της άλλης ομάδας που κι αυτοί σου δίνουν κίνητρο. Εμείς πρέπει να έχουμε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση  και να μην ασχοληθούμε με τον αν έχει κόσμο ή όχι. Πρέπει να βλέπουμε το γήπεδο σαν να είναι γεμάτο και να προσπαθήσουμε ο ένας να εμψυχώσει τον άλλον, να πιάσουμε καλή απόδοση και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι του Σαββάτου, γιατί είναι αρνητικό που θα παίξουμε χωρίς κόσμο. Και για τις δύο ομάδες νομίζω ότι είναι αρνητικό»
Για το πρόγραμμα που ακολούθησαν την περίοδο της διακοπής: «Δεν ήταν λίγες οι ημέρες, ήταν δύο εβδομάδες, νομίζω πως ήταν το πρώτο μεγάλο διάστημα που μπορούσαμε να δουλέψουμε με τον προπονητή. Νομίζω πως ό, τι κάνεις στην προπόνηση βγαίνει και στο παιχνίδι. Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία και αυτό άλλαξε. Κάναμε πιο πολύ προπόνηση με τον προπονητή για αυτό και η ομάδα έδειξε λίγο καλύτερο πρόσωπο . Θεωρώ πως αυτή την εποχή έτσι όπως είναι η ομάδα είναι καλό που δεν έχουμε μεσοβδόμαδα παιχνίδι. Δυστυχώς βέβαια γιατί όλοι θα θέλαμε να έχουμε, αλλά επειδή είναι ένας καινούργιος προπονητής ίσως αυτό μας βοηθήσει σημαντικά όχι μόνο για αυτή τη χρονιά αλλά και για αυτή που έρχεται »
Για τα νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας: «Εντάξει τα στοιχεία της τακτικής, σύμφωνα με τη δική μου φιλοσοφία, μένουν μέσα στην ομάδα. Αυτό που άλλαξε είναι ο ρυθμός της προπόνησης και όταν αλλάζει ο ρυθμός και η ένταση της προπόνησης δίνουν στην ομάδα έναν πιο γρήγορο ρυθμό κι αν δουλεύεις στην προπόνηση όπως πρέπει να παίξεις στο παιχνίδι, δηλαδή δίνεις το 100% σίγουρα αυτό σου βγαίνει και στο παιχνίδι. Νομίζω ότι αυτό κάνουμε τον τελευταίο καιρό και σιγά – σιγά θα μας βγαίνει και στα παιχνίδια. Το να δίνουμε ένταση στην προπόνηση, νομίζω ότι θα μας δίνει ένταση και θα έχει μεγαλύτερη ενέργεια η ομάδα και στα επίσημα παιχνίδια της»
Για τα λάθη:«Έγιναν πάρα πολλά λάθη, όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης για αυτό που συμβαίνει, ποτέ δεν φταίνε μόνο οι ποδοσφαιριστές, ίσα-ίσα κατά τη δική μου άποψη και το έχω πει χιλιάδες φορές οι ποδοσφαιριστές είναι οι τελευταίοι που φταίνε, ό, τι κι αν ακούγεται στην Ελλάδα και όσο κι αν πάει να το περάσει ο Τύπος ότι είναι ακριβοπληρωμένοι, ότι κάνουν, ράνουν…. Δεν παίρνουν οι ποδοσφαιριστές αποφάσεις, τις αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι και δυστυχώς δεν λήφθηκαν οι σωστές αποφάσεις χωρίς να βγάζουμε εμείς τον εαυτό μας έξω, ότι δεν έχουμε ευθύνη. Αλλά δυστυχώς δεν παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις οπότε έγιναν πολλά λάθη και έμεινε η ομάδα πίσω, είμαστε ήδη πέντε βαθμούς πίσω και προσπαθούμε να διορθώσουμε πρώτα από όλα τα αγωνιστικά λάθη που κάναμε στο προηγούμενο εξάμηνο όταν ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λίγκ που η ομάδα ήταν πολύ κακή και είχε πολύ κακό πρόσωπο. Μικρά – μικρά, όσα λάθη προσπαθούμε, να τα διορθώσουμε για να έχουμε καλύτερη εικόνα.
Αυτά δεν χρειάζεται να τα συζητάμε άλλο ούτε να στεκόμαστε εκεί. Όλοι μπορούν να καταλάβουν τι έγινε και να έχουν την άποψή τους με βάση αυτό που βλέπουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο κόσμος δεν μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα αλλά πάει με βάση αυτά που βλέπει στον αγωνιστικό χώρο . Οπότε το σωστό είναι να τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη και να προσπαθήσουμε εμείς οι παίκτες να ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει και να τις δώσουμε ο ένας στον άλλο ψυχολογία ώστε η ομάδα να πάει μπροστά. Νομίζω ότι έχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές εδώ στην ομάδα που μπορούν να το κάνουν αυτό, ο ένας να βοηθήσει τον άλλον και η ομάδα να παρουσιάσει τουλάχιστον το περσινό πρόσωπο και ακόμη καλύτερο»
Για το αν επηρεάζονται από τα διοικητικά:«Στο ποδόσφαιρο όλοι μπορούν να δουν πλέον ποιος ποδοσφαιριστής έχει άγχος και ποιος όχι . Σίγουρα όλα αυτά που γίνονται επηρεάζουν την ομάδα αλλά δεν είναι δικό μας κομμάτι το διοικητικό, εμείς πρέπει να δίνουμε το 100% των δυνάμεων μας στην προπόνηση κάθε μέρα και μετά στον αγώνα. Για αυτόν προετοιμαζόμαστε. Αυτή είναι η δική μας δουλειά και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι, να έχουμε αυτοσυγκέντρωση να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη γιατί κάποια λάθη θα γίνονται πάντα και αν μπορούμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια.
Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλά λάθη κι αυτό είναι κακό, γιατί μπάλα είναι μπορεί να παίξεις καλά σε ένα παιχνίδι και να μην κερδίσεις αλλά το σημαντικό είναι να έχουμε τουλάχιστον καλή εικόνα ως ομάδα και όχι αυτή την εικόνα που είχαμε στον πρώτο γύρο και νομίζω ότι αυτό τουλάχιστον θα το καταφέρουμε και όλοι στην ομάδα θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε όσο περισσότερους πόντους χρειαζόμαστε για να φτάσουμε κοντά στον Ολυμπιακό και να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Στόχος της ομάδας εδώ που έχουμε φτάσει τώρα, είναι να παίζει καλά σε κάθε παιχνίδι και να παίρνει τους τρεις βαθμούς. Θα κάνουμε το παν για τους βαθμούς, δεν ενδιαφέρει πολύ αυτή τη στιγμή αν θα παίξουμε καλά ή όχι αλλά το να πάρουμε τους τρεις βαθμούς το Σάββατο»
Για το νέο έτος: «Το 2011 είναι ένας χρόνος που με το υλικό που έχει η ομάδα μπορεί να παίξει και καλύτερα από το ποδόσφαιρο που έπαιξε ακόμα και πέρσι. Μπορεί να κυνηγήσει τον τίτλο και αν μπορέσει να τον κατακτήσει και πάλι καθώς και το Κύπελλο που είναι στόχος μας και φέτος »
Για τον ρόλο των παικτών στην ομάδα: «Ο ρόλος ενός παίκτη αλλάζει γενικά σε μια ομάδα, Ο καθένας έχει το ρόλο του, αν αντιλαμβάνεται τι έχει να κάνει και παίζει για την ομάδα - γιατί αυτό είναι το σημαντικό να παίζει για την ομάδα - θα πάμε καλά »
Για δημοσιεύματα που αναφέρονται στον ίδιο: «Δεν μιλάω γιατί στην Ελλάδα πολύ μιλάμε και δεν είναι πολύ καλό αυτό νομίζω. Ο καθένας μπορεί να έχει άποψη εγώ δεν επηρεάζομαι από το τι γράφει ο καθένας. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο και η πορεία σου όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο.Στην Ελλάδα δυστυχώς η σιωπή είναι χρυσός τελικά »
Για τους στόχους του: «Δεν έχω προσωπικούς στόχους. Οι στόχοι είναι ομαδικοί. Αυτό που θέλω είναι η ομάδα να πατήσει γερά στα πόδια της γιατί είχαμε πολύ άσχημους αυτούς τους τρεις – τέσσερις μήνες, ακούσαμε πάρα πολλά, μερικές φορές σωστά, όπως πρέπει να γίνετε, και μερικές φορές όχι σωστά. Εμείς πρέπει να βαδίσουμε με την ομάδα και να κατακτήσουμε τους δύο στόχους που έχουμε: το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αυτοί είναι και οι δικοί μου στόχοι»

Πηγή gazzeta
Read more!

Ξανά για Φαλκάο η Άρσεναλ

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Άρσεναλ βρίσκεται για μία ακόμη φορά ο ποδοσφαιριστής της Πόρτο, Ρανταμέλ Φαλκάο.
Ξανά για Φαλκάο η Άρσεναλ

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα που λαμβάνουν χώρα στον βρετανικό Τύπο, ο Κολομβιανός άσος επανέρχεται στο προσκήνιο για τους Λονδρέζους οι οποίοι είχαν δείξει ενδιαφέρον και το παρελθόν για τον άσο της Πόρτο. Ο Λατίνος άσος των «Δράκων», αγωνίζεται στους Ίβηρες από το 2009 έχοντας 64 συμμετοχές και 53 γκολ συγκομιδή.
Πηγή gazzeta Read more!

Μώραλης: "Το +5 δύσκολα ανατρέπεται"


Παράλληλα, ο δ' αντιπρόεδρος το Θρύλου, τόνισε πως στόχος των ερυθρολεύκων είναι να έρθουν περισσότεροι Έλληνες παίκτες στην ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που ταλανίζουν τους πράσινους.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη στον "Sentra 103,3":

Για το καλό ποδαρικό στο 2011:

"Τελειώσαμε καλά το 2010 και μπήκαμε με το δεξί στο 2011. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι, να κάνουμε ένα καλό πεντάμηνο και να κατακτήσουμε στο τέλος το πρωτάθλημα και το κύπελλο που μας έλειψαν πέρυσι".

Για τις μεταγραφές:

"Η ομάδα δείχνει να θέλει να κλείσει τρύπες. Ο Μανιάτης ανήκει ήδη στον Ολυμπιακό. Μας ενδιαφέρει ο Κουμορτζί και είμαστε σε συζητήσεις. Μέσα σε δυο, τρεις, τέσσερις ημέρες περιμένουμε θετική εξέλιξη.

Να ενταχθεί κι άλλος παίκτες από τώρα θα είναι δύσκολο. Αφήνω βέβαια ένα παράθυρο. Δεν θέλουμε να αποπροσανατολίσουμε ομάδα και φιλάθλους. Έχουμε ικανό ρόστερ να κατακτήσει τίτλους. Γενικότερος στόχος του Ολυμπιακού είναι η ελληνοποίηση από το καλοκαίρι. Παρακολουθούμε αρκετούς Έλληνες και θα δούμε ποιοι θα αποκτηθούν".

Για τον Κώστα Μήτρογλου:

"Δεν έχει κολλήσει πουθενά το θέμα. Θα γίνει μια πρώτη συνάντηση του κύριου Μαρινάκη με τον Κώστα να δούμε τις προθέσεις του. Τον υπολογίζουμε, δεν τον πουλάμε. Δεν είναι στα πλάνα του Βαλβέρδε μέχρι το τέλος της σεζόν και καλό είναι να πάει σε μια ομάδα να αγωνιστεί. Μέχρι το απόγευμα θα ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι".

Για τη μάχη του τίτλου:

"Ο Ολυμπιακός έχει ένα προβάδισμα, όχι σε σχέση με την εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός, αλλά σε σχέση με δική μας εικόνα. Αντικειμενικά παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν μαγεύουμε, αλλά παίζουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο. Είμαστε καλύτερα στο Καραϊσκάκη, αλλά και εκτός έδρας δείχνουμε σοβαρότητα και ποιότητα. Όταν στην Ελλάδα είσαι στο +5 στην αρχή του δεύτερου γύρου και παίζεις και καλύτερα, είναι κάτι που δύσκολα ανατρέπεται.

Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και τα προβλήματα που αντικειμενικά έχει, δεν θα τον αφήσουν εκτός μάχης. Άλλωστε εμείς θέλουμε έναν Παναθηναϊκό δυνατό. Ο ανταγωνισμός κάνει καλό σε όλες τις ομάδες. Πέρυσι ο Ολυμπιακός αντέδρασε από το -9 πήγε στο -2, έτσι έχουμε την προσοχή μας στραμένη, γιατί ο εγωισμός των ποδοσφαιριστών πληγώνεται και ίσως μας δημιουργήσει προβλήματα. Δεν εφησυχάζουμε, αλλά πιστεύουμε πως όλα θα πάνε καλά".

Για τον Ράφικ Τζιμπούρ:

"Δεν έχω ακούσει κάτι. Δεν ξέρω αν είναι στη σκέψη κάποιων, αλλά δεν έχει ακουστεί τίποτα".
Πηγή red planet
Read more!

Βάζει μαύρα η Μπαρτσελόνα

Βάζει μαύρα η Μπαρτσελόνα
Μετά τη φανέλα με το λογότυπο «Qatar Foundation», η Μπαρτσελόνα επιφυλάσσει μια ακόμα έκπληξη στους φίλους της. Η ομάδα της Καταλονίας θα χρησιμοποιήσει σε ορισμένα ματς μαύρη εμφάνιση.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '70 η δεύτερη εμφάνιση της Μπαρτσελόνα ήταν η μαύρη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμοποιήσει το πορτοκαλί, το μπλε και το κίτρινο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της El Mundo Deportivo η Μπαρτσελόνα θα φοράει πλέον και μαύρα από την επόμενη σεζόν.
Πηγή gazzeta Read more!

Προπονήθηκε ο Γκέντσογλου


Προπονήθηκε ο ΓκέντσογλουΜια ακόμα λύση θα έχει στα... χέρια του ο Μανόλο Χιμένεθ για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Ο Σάββας Γκέντσογλου ακολούθησε σήμερα μέρος της προπόνησης και φάνηκε να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε. Αντίθετα για μια ακόμα ημέρα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και είναι μάλλον απίθανο να αγωνιστεί στις Σέρρες την Κυριακή. Στην προπόνηση δεν πήρε μέρος ο Παντελής Καφές λόγω της θλάσης που θα τον αφήσει έξω για περίπου δύο εβδομάδες. Ο Έλληνας μέσος της Ενωσης έκανε φυσιοθεραπεία, ενώ ο Ραφίκ Τζιμπούρ γυμνάστηκε μόνος του υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή.
Η προπόνηση του Σαββάτου είναι προγραμματισμένη για τις 12.00. Μετά το τέλος της, στη 13.30, ο Μανόλο Χιμένεθ, θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής με τον Πανσερραϊκό.

Πηγή aek365
Read more!

Ο Γούντγκεϊτ στη Λίντς;

Ο προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ έχει τονίσει στο παρελθόν ότι ο ποδοσφαιριστής θα επωφεληθεί από ένα δανεισμό σε ομάδα που θα του παρέχει χρόνο βασικού στα παιχνίδια της.
Ο Γούντγκεϊτ στη Λίντς;


Ο Γούντγκεϊτ είχε πάνω από 100 συμμετοχές με την Τόττεναμ το διάστημα μεταξύ 1998-2003, αλλά οι πολλοί τραυματισμοί όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν τροχοπέδη για την πολλά υποσχόμενη καριέρα του. Ούτε στη Νιουκάστλ, ούτε στη Ρεάλ Μαδρίτης μπόρεσε να αποδώσει, αλλά ούτε έχει εμφανιστεί με τα «κοκόρια» από τον Νοέμβριο του 2009.
«Είμαστε μια ελκυστική ομάδα και το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν. Είμαστε ένα μεγάλος οοδοσφαιρικός σύλλογος και θέλω να δείξουμε τις προθέσεις μας. Αν ο Τζόναθαν Γούντγκεϊτ ή οποιοσδήποτε άλλος που έπαιξε στην Premier League θα μας κάνει καλύτερους στη συνέχεια, θα προσπαθήσουμε να τον πείσουμε να υπογράψει. Είμαι σίγουρος πως ο Γούντγκεϊτ θα πρέπει να εξετάσει πολύ σοβαρά την προοπτική μας», δήλωσε ο προπονητής της Λίντς Γιουνάιτεντ, Σάιμον Γκρέιασον.
Πηγή gazzeta
Read more!

Στην Μπάρτσα μια ζωή

Ο Τσάβι Ερνάντεζ ορκίστηκε ακόμη μία φορά αιώνια πίστη στην Μπαρτσελόνα και αιώνια αγάπη, τονίζοντας πως για εκείνον το να φορά αυτή τη φανέλα είναι το παν στη ζωή του…
Στην Μπάρτσα μια ζωή

«Για μένα, να υπερασπίζομαι την φανέλα της Μπάρτσα είναι το παν και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να φοράει κάποια άλλη. Είναι ο σύλλογος της ζωής μου», λέει ο Τσάβι, ο οποίος δήλωσε ότι είναι  πολύ ευτυχής και υπερήφανος που έχει περάσει σε συμμετοχές ιερά τέρατα της ιστορίας της Καταλονικής ομάδας.
«Για μένα το καλύτερο θα ήταν να παίζω ποδόσφαιρο όλη μου τη ζωή, αλλά ξέρω ότι αυτό δεν είναι εφικτό», δήλωσε ο Τσάβι, ο οποίος τόνισε ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2014 και προτίθεται να το ανανεώσει μέχρι το τέλος της καριέρας του.
Μίλησε ακόμη και για την τενοντίτιδα που έχει υποστεί τους τελευταίους μήνες, λέγοντας: «πρακτικά δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα στα παιχνίδια. Δεν με ενοχλεί όπως πριν λίγο καιρό. Αισθάνομαι πολύ καλά».
Πηγή  gazzeta
Read more!

Ψηφίζει... Μέσι ο Πικέ

Με συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, ο Ζεράρ Πικέ μίλησε για τον ίδιο αλλά και το θέμα της «Χρυσής Μπάλας»... ψηφίζοντας Λιονέλ Μέσι.
 Ψηφίζει... Μέσι ο Πικέ


Ο Ισπανός μπακ της Μπαρτσελόνα τόνισε μεταξύ άλλων
«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η επιθυμία. Απολαμβάνω αυτό που κάνω και έχω γύρω μου εκπληκτικούς συμπαίκτες και τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, σε ένα μέρος που θεωρώ σπίτι μου. Υπάρχουν πολλά πράγματα για μένα να κάνω στο ποδόσφαιρο», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Πιστεύω πως  η παράδοση με τους νεαρούς παίκτες που έρχονται από τις ακαδημίες είναι πολύ σημαντική. Το να πιστεύεις στην δουλειά που γίνεται στις μικρότερες ομάδες και πάντα να ξέρεις τι συμβαίνει είναι σημαντικό. Η αξία των νεαρών παικτών της Μπαρτσελόνα την έχει βοηθήσει να αναπτύξει έναν ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού. Νομίζω πως καμία άλλη ομάδα δεν το έχει».

Για την «Χρυσή μπάλα», τόνισε: «Θα έλεγα ο Μέσι καθώς αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Όμως αν μπορούσα να  την χωρίσω στα τρία θα το έκανα». 
Πηγή gazzeta
Read more!

Το ψάχνει για "κόφτες"


Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την απόδοση του Γιάννη Παπαδόπουλο στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον Ηρακλή.
Ο νεαρός κεντρικός μέσος με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα στο πρώτο μέρος, κολύμπησε σε... ρηχά νερά απόδοσης.

Επί τούτου, ο Βάσκος τεχνικός των ερυθρολεύκων προσανατολίζεται στην αντικατάσταση του ενόψει Κέρκυρας με τους Φρανσουά Μοδέστο και Ραούλ Μπράβο να είναι δύο από τους υποψήφιους για να παίξουν ως "κόφτες".

Όπως με Αστέρα...

Ο Φρανσουά Μοδέστο εξέτισε την ποινή του στο ματς με τον Ηρακλή και πλέον μπορεί να αγωνιστεί κανονικά κόντρα στους "Φαίακες". Ο Γάλλος στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης είχε χρησιμοποιηθεί ως αμυντικός μέσος και σε γενικές γραμμές είχε πάει αρκετά καλά, έχοντας στο πλάι του τον Μοϊσές Ουρτάδο.

Ο πρώην παίκτης της Μονακό έδειξε πως με την εμπειρία του και τις αμυντικές του ικανότητες, ότι μπορεί να προσφέρει στην συγκεκριμένη θέση αν του ζητηθεί. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, λοιπόν, σκέφτεται σοβαρά να τον αξιοποιήσει και πάλι ως "κόφτη", καθώς δεν έχει και πολλές εναλλακτικές λύσεις για την συγκεκριμένη θέση.

Εκτός από τον Κορσικανό, ο οποίος είναι φαβορί για να ξεκινήσει στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα υπάρχει και ο Ραούλ Μπράβο, ο οποίος επίσης έχει κάποιες πιθανότητες για να αποτελέσει τον παρτενέρ του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν κατά την διάρκεια των τελευταίων προπονήσεων με τον 46χρονο προπονητή του Ολυμπιακού να σκέφτεται πλην των προαναφερθέντων και τον Νταβίδ Φουστέρ, ο οποίος όμως συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες για να παίξει ως αμυντικός μέσος.   
Πηγή red planet
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...