ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ανακοίνωσε Αλτιντοπ η Ρεάλ!

Την απόκτηση του Χαμίτ Αλτιντοπ ανακοίνωσε μέσω του site της η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 28χρονος Τούρκος έμεινε ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου και υπέγραψε για τέσσερα χρόνια.


Μετά τον Νούρι Σαχίν από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Ρεάλ συνέχισε τα ψώνια της από την Bundesliga με την απόκτηση του άσου της Μπάγερν. Ο Αλτιντοπ, που έμεινε ελεύθερος, μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις του κέντρου, δεξί μπακ αλλά και δεξιός μεσοεπιθετικός και θα αποτελέσει ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Ζοζέ Μουρίνιο. Ο 28χρονος πέρασε τέσσερα χρόνια στο Μόναχο και κατέκτησε με τους Βαυαρούς δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα super cup Γερμανίας.
Ο Αλτιντοπ είχε δηλώσει πριν μία εβδομάδα ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπάγερν και πως το να παίξει στην Ρεάλ ήταν για αυτόν ένα όνειρο. Μετά τους Οζίλ (Βέρντερ Βρέμης) και Κεντίρα (Στουτγκάρδη) πέρυσι και τον Σαχίν (Ντόρτμουντ) φέτος, ο 55 φορές διεθνής άσος έγινε η τέταρτη μεταγραφή σε δύο χρόνια από την Γερμανία για τους Μαδριλένους.

Πηγή gazzetta
Read more!

Χρυσή συμφωνία για Σάλκε

Μία συμφωνία που έρχεται σαν σανίδα σωτηρίας για την οικονομική της κατάσταση σύναψε η Σάλκε. Η γερμανική ομάδα επέκτεινε τη συνεργασία της με τη «Gazprom» μέχρι το 2017 αποφέροντας κέρδη που υπολογίζονται από 13 μέχρι 15 εκατ. ευρώ ετησίως. 
Χρυσή συμφωνία για Σάλκε


Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου αποτελεί βασικό χορηγό της Σάλκε από το Νοέμβριο του 2006 και η προηγούμενη συμφωνία τους επρόκειτο να εκπνεύσει τον Ιούνιο του 2012. Το έλλειμμα της Σάλκε σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τελευταίου ισολογισμού, υπολογίζονται σε 155 εκατ. ευρώ.

Πηγή sport-fm Read more!

Επιχείρηση «Φάμπρεγας» στην Άρσεναλ

Επιχείρηση «Φάμπρεγας» στην Άρσεναλ
Το τέλος της σεζόν φτάνει και το μεταγραφικό σίριαλ των τελευταίων ετών - Σεσκ Φάμπρεγας - ετοιμάζεται να ξεκινήσει πάλι. Ο Αρσέν Βενγκέρ δηλώνει αποφασισμένος να δώσει τη μάχη του για την παραμονή του Ισπανού μέσου και άρχισε το «ψήσιμο» από τώρα. 


Ο Αλσατός τεχνικός το έριξε αρχικά στο φιλότιμο και ξεκινάει μία μάχη που θα κρατήσει για καιρό με την Μπαρτσελόνα να περιμένει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πριν προσπαθήσει να αρχίσει εκ νέου διαπραγματεύσεις. Μένει να φανεί αν αυτή τη φορά θα μπει στο παιχνίδι και η Ρεάλ Μαδρίτης, σενάριο που παίζει πολύ στα ισπανικά Μέσα. Μέχρι τότε όμως το παιχνίδι είναι στα χέρια του Βενγκέρ: 

«Περιμένω από εκείνον να παραμείνει εδώ. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να τον κρατήσω. Πρέπει να δίνεις μάχη όταν έχεις ένας παίκτη τέτοιας ποιότητας. Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη τιμή για έναν αρχηγό είναι να μένει αφοσιωμένος και πιστός στην ομάδα του, οδηγώντας τη σε τίτλους. Ένας παίκτης που αλλάζει ομάδα κάθε φορά που απογοητεύεται δεν θα καταφέρει τίποτα στο τέλος. Το μυστικό της αθλητικής ζωής είναι η αφοσίωση σε μία ομάδα στα εύκολα και στα δύσκολα». 

Πηγή sport-fm Read more!

«Αιώνιοι» και Τούρκοι για Αμπντούν

«Αιώνιοι» και Τούρκοι για Αμπντούν
Ένα από τα ονόματα που φαίνεται πως θα μας απασχολήσουν την προσεχή μεταγραφική περίοδο, είναι αυτό του Τζαμέλ Αμπντούν. Δημοσίευμα του «mercato365.com» χρίζει φαβορί για την απόκτησή του τον Παναθηναϊκό, προσθέτοντας ότι για τον ποδοσφαιριστή της Καβάλας ενδέχεται να κινηθεί τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η τουρκική Μπουρσασπόρ. 

«Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός της Καβάλας μπορεί να αγωνίζεται την επόμενη χρονιά στον Παναθηναϊκό. Ο Αμπντούν, που έχει περάσει από Αζαξιό και Σεντάν, βρίσκεται στα υπόψη του Παναθηναϊκού, ο οποίος κινεί τα νήματα για την απόκτησή του. Μεγάλος αντίπαλός του, ο Ολυμπιακός. Την περίπτωσή του παρακολουθεί και η τουρκική Μπουρσασπόρ», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Πηγή sport-fm Read more!

Ζητεί εισαγγελείς η ΑΕΚ για τον Βόλο

Ζητεί εισαγγελείς η ΑΕΚ για τον Βόλο
Την παρουσία δύο εισαγγελέων, ενός στα αποδυτήρια κι ενός στην κερκίδα του Πανθεσσαλικού Σταδίου για την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό Βόλου (20:30, Novasports 2) για την πέμπτη αγωνιστική των πλέι οφ ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της «Ένωσης» κάλεσε στο γήπεδο να βρεθούν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας Πατρίκ Κομνηνός, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο αρχιδιαιτητής Βασίλης Τεροβίτσας και ο διευθυντής του τμήματος Ανάπτυξης Διαιτησίας Κύρος Βασσάρας. 

Οι «κιτρινόμαυροι» ανησυχούν για το κλίμα που θα συναντήσουν στο γήπεδο και για παν ενδεχόμενο θέλουν να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Παράλληλα θα ζητήσουν να υποβληθούν σε αιματολογικό έλεγχο ντόπινγκ δύο παίκτες από κάθε ομάδα, όπως έχουν δικαίωμα να πράξουν και όπως ζήτησε ο Παναθηναϊκός για το χθεσινό του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Εξάλλου, η ΠΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε αίτημα να έχουν κοινή ώρα έναρξης οι αγώνες των δύο τελευταίων αγωνιστικών των πλέι οφ, κάτιπου έγινε δεκτό. 

Το προσεχές παιχνίδι αντιμετωπίζεται σαν τελικός και από τις δύο ομάδες. Για τη μεν ΑΕΚ, προκειμένου να πάρει την πρώτη θέση των πλέι οφ, για το δε Ολυμπιακό Βόλου επειδή απεύχεται το παραπάνω ενδεχόμενο, αφού σε αυτή την περίπτωση θα μείνει εκτός Ευρώπης ο τελευταίος των πλέι οφ και θα πάρει το εισιτήριο για το Europa League ο Ατρόμητος ως φιναλίστ του Κυπέλλου.

Πηγή sport-fm Read more!

«Λαβράκι» 15 ετών στη Λίβερπουλ

«Λαβράκι» 15 ετών στη Λίβερπουλ
Πέρα από το παρόν η Λίβερπουλ ρίχνει βάρος και στο μέλλον και σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε στην απόκτηση του 15χρονου ταλαντούχου Ιρλανδού μέσου, Άλεξ Ο’ Χάνλον. 

Ο συγκεκριμένος παίκτης θεωρείται ότι καλύτερο έχει να επιδείξει σε αυτή την ηλικία το ποδόσφαιρο της Ιρλανδίας και δεν είναι τυχαίο ότι για την απόκτησή του είχαν ενδιαφερθεί Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ. 

Ωστόσο, ο Κένι Νταλγκλίς, που έχει εξαιρετική άποψη για τον Ο’ Χάνλον, πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Επιδίωξε και πέτυχε συνάντηση με τους γονείς του παίκτη, τους οποίους και έπεισε ότι το καλύτερο για το παιδί τους θα ήταν να υπογράψει με τους «κόκκινους». 

Ο Άλεξ Ο’ Χάνλον είναι… προϊόν του «St Kevins Boys Club» του Δουβλίνου, ομάδα που έχει αναδείξει παίκτες όπως ο Λίαμ Μπρέιντι και ο Ντάμιεν Νταφ. 

Πηγή sport-fm Read more!

Άκουσε… καμπάνες ο Γκαρσία!

Άκουσε… καμπάνες ο Γκαρσία!
Ακριβά θα κοστίσει, όπως αναμενόταν, στον Πάμπλο Γκαρσία η απαράδεκτη συμπεριφορά του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. 

Ο Ουρουγουανός τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές για το αντισυναδελφικό χτύπημα του στον Μίτσελ και θα χάσει -πέρα από τα δύο τελευταία ματς των play off- άλλα τόσα στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος. 

Πιο συγκεκριμένα, η πειθαρχική επιτροπή της Superleague επέβαλε στον Γκαρσία ποινή μιας αγωνιστικής για την κόκκινη κάρτα και τριών επιπλέον για το (διπλό) χτύπημά του (με το οποίο, πάντως δικαιολογήθηκε ότι… δεν ήθελε να σκοτώσει τον Μίτσελ). 

 

Πηγή sport-fm Read more!

Ρούντι: «Θέλω να κατακτήσω την Ευρωλίγκα»

Ρούντι: «Θέλω να κατακτήσω την Ευρωλίγκα»
Ο Ρούντι Φερνάντεθ δεν κρύβει πως θα ήθελε πολύ να αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη και να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Ο Ισπανός φόργουορντ των Μπλέιζερς δεσμεύεται για έναν ακόμη χρόνο με συμβόλαιο, αλλά φαίνεται πως δεν αργεί η ώρα που θα επιστρέψει στα… μέρη μας. 

«Θα ήθελα να διεκδικήσω έναν τίτλο του ΝΒΑ, αλλά θα ήθελα να κατακτήσω και την Ευρωλίγκα. Πρόκειται για δύο διαφορετικές διοργανώσεις, αλλά πολύ σημαντικές για το μπάσκετ. Έχω αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα με την Μπανταλόνα, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να παίξω σε ένα Final 4. Είχαμε φτάσει μέχρι τη φάση των 16, κάτι που αποτελούσε επιτυχία με βάση το μπάτζετ που είχαμε. Θέλω όμως πολύ να αγωνιστώ σε ένα Final 4 και μακάρι μία μέρα να τα καταφέρω. Πρόσφατα είχα την εμπειρία να παρακολουθήσω ένα, αυτό στη Βαρκελώνη, και μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν είναι μόνο για το επίπεδο του μπάσκετ που παίζεται, αλλά και λόγω της ατμόσφαιρας που επικρατεί», δήλωσε ο 26χρονος άσος.

Πηγή sport-fm Read more!

Το πιστεύουν για Πισάρο

Το πιστεύουν για Πισάρο
Αποφασισμένοι να δώσουν μάχη για να ντύσουν τον Νταβίντ Πισάρο στα ερυθρόλευκα είναι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Ο Χιλιανός μέσος δεν υπολογίζεται από τη Ρόμα, η οποία ωστόσο για να τον παραχωρήσει ζητεί αρκετά χρήματα. Τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όσο και ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλουν πολύ τον εν λόγω ποδοσφαιριστή, αλλά δεν προτίθενται να δώσουν υπέρογκα ποσά για έναν ποδοσφαιριστή 32 ετών. Οι «τζιαλορόσι» φέρονται να αξιώνουν περίπου 2 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα τόσα λέγεται πως θα θελήσει ο παίκτης για κάθε χρόνο συμβολαίου. 

Το θέμα είναι να καμφθούν οι αντιρρήσεις του Πισάρο, ο οποίος στην κρούση που του είχε γίνει πριν ένα μήνα εμφανιζόταν αρνητικός, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει στάση. 

Αναμονή για Σάντσες 

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουν στον Ολυμπιακό τις φήμες περί εμπλοκής άλλων ομάδων για την απόκτηση του Κάρλος Σάντσες. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του παίκτη, περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την επίσημη πρόταση που θα είναι αρκετή για να φέρει τον Κολομβιανό μέσο στο λιμάνι. Εκτιμούν πως με ένα ποσό που δεν θα ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ θα μπορέσουν να πείσουν τη Βαλανσιέν να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή. Πάντως δεν δείχνουν καμία διάθεση να μπουν σε διαδικασία πλειστηριασμού ή να μετατραπεί η συγκεκριμένη υπόθεση σε σίριαλ. 

Πάει Ελβετία ο Κοβάτσεβιτς 

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στην Ελβετία. Πιθανολογείται πως το ταξίδι αφορά την περίπτωση του 22χρονου ακραίου φορ από την Ακτή Ελεφαντοστού (έχει γαλλική υπηκοότητα), Τζιοβάνι Σίο, που αγωνίζεται στη Σιόν και φέτος είχε 29 συμμετοχές και 10 γκολ στο εγχώριο πρωτάθλημα. Στο ίδιο πρωτάθλημα αγωνίζεται και ο 26χρονος Ιρανός (με σουηδική υπηκοότητα) αριστερός μπακ Μπεχράν Σαφαρί, που μένει ελεύθερος από τη Βασιλεία και τον γνωρίζει ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, καθώς είχε περάσει από τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Σοσιεδάδ. 

Γέφυρες από Πάρντο 

Θολό παραμένει το τοπίο για την ενίσχυση στον… άσο για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν δύο γκολκίπερ και οι πιθανότητες ανατροπής στην υπόθεση του Ούρκο Πάρντο είναι ελάχιστες, αφού οι πρωταθλητές προσφέρουν 300.000 ευρώ κι εκείνος αρχικά είχε ζητήσει 550.000 ευρώ. Ο 28χρονος γκολκίπερ, που φήμες θέλουν τις τελευταίες ημέρες να έχει ρίξει γέφυρες ελπίζοντας σε ανατροπή του σκηνικού, θα δεχόταν να υπογράψει και με 400.000 ευρώ, αλλά φαίνεται πως πλέον είναι αργά.

Πηγή sport-fm Read more!

Διαφορά με Γκάμπριελ και ο… βέβαιος Μάτος

Άκαρπη ήταν η πρώτη επαφή του Γκάμπριελ και του εκπροσώπου του με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, καθώς οι «πράσινοι» θέλουν να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από την πώλησή του και δεν δέχονται να τους χαρίσει ο παίκτης τα λεφτά από τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Πάντως το θέμα δεν έχει ακόμη κλείσει και δεν αποκλείεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο να έρθουν κάποιοι ταλαντούχοι παίκτες από τη Γκρέμιο για δοκιμή ως μέρος των ανταλλαγμάτων. 

Στο μεταξύ, ο Μαρσέλο Μάτος μιλώντας από τη Βραζιλία παρουσιάστηκε βέβαιος πως θα παραμείνει στην Μποταφόγκο. «Θα μείνω στη Μποταφόγκο. Γνωρίζω πως θα πάρει καιρό, μέχρι να λυθεί το θέμα, ωστόσο είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσω να αγωνίζομαι εδώ. Προσπαθώ να κρατώ αποστάσεις από τις συζητήσεις και αφήνω όλη τη δουλειά στο μάνατζέρ μου, ο οποίος μου έχει πει πως θα τα καταφέρει. Είμαι αισιόδοξος», τόνισε. Πάντως ο Παναθηναϊκός δεν προτίθεται να τον δώσει αν δεν αποζημιωθεί και σίγουρα όχι με τα χρήματα που φέρονται να δίνουν μέχρι τώρα οι Βραζιλιάνοι. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Ματίας Μπιέρσμιρ. 

Πηγή sport-fm Read more!

Λαμ: «Αν είστε γκέι, μην το πείτε»

Λαμ: «Αν είστε γκέι, μην το πείτε»Ο Φίλιπ Λαμ συμβουλεύει τους συναδέλφους του, ποδοσφαιριστές, που είναι ομοφυλόφιλοι να μην δημοσιοποιήσουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, γιατί οι αντιδράσεις που θα συναντήσουν δεν θα είναι καλές. 

«Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους γκέι, αλλά αν κάποιος ποδοσφαιριστής αποκάλυπτε δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος, θα δεχόταν πολύ άσχημα σχόλια και θα ήταν δύσκολα τα πράγματα για εκείνον», δήλωσε ο πολύπειρος μπακ της Μπάγερν Μονάχου.

Πηγή sport-fm Read more!

Απονομή… δικαιοσύνης! *ΒΙΝΤΕΟ*

Απονομή… δικαιοσύνης!
Η κούπα του Europa League κατέληξε στα χέρια της καλύτερης, χωρίς αμφιβολία, ομάδας της φετινής διοργάνωσης, της Πόρτο! 

Οι «δράκοι» επικράτησαν 1-0 της Μπράγκα στο «Dublin Arena» και με μία μόλις ήττα σε ολόκληρη την διαδρομή… έφτασαν στην κορυφή ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τέταρτη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά το 2004. 

Ο Βίλας Μπόας έγινε ο νεότερος σε ηλικία (33 χρόνων και 213 ημερών)προπονητής που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο. 

Ρεκόρ και για τον Φαλκάο που σταμάτησε στα 17 τέρματα, έχοντας ξεπεράσει τον Κλίνσμαν (15) από τον ημιτελικό! Πολύ καλή παρουσία και από την έκπληξη της διοργάνωσης, Μπράγκα που επέβαλε τον ρυθμό της στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ούσα εξαιρετικά στημένη από τον Ντομίνγκος αλλά είχε ένα και μοναδικό… μελανό σημείο. Αυτό στο 44ο λεπτό, όταν και δέχθηκε το γκολ του Φαλκάο. Μάλιστα, ο Μοσορό στο 46΄ έχασε τετ-α-τετ και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. 

 

Η πρώτη καλή στιγμή του τελικού ανήκει στην Μπράγκα. Ο Κουστόδιο στο τέταρτο λεπτό, βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Πόρτο και δοκίμασε το δεξί του πόδι με την μπάλα να περνάει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο η Πόρτο απάντησε. Ο Χουλκ έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε δύο αντιπάλους και αφού μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την συμβολή. 

Η Μπράγκα μετά το δέκατο λεπτό και βλέποντας την Πόρτο με Γκουαρίν και Χουλκ από τα πλάγια να αρχίζει να ξεδιπλώνει την εξαιρετική επιθετική της λειτουργία, οπισθοχώρησε. Εξάλλου, ήταν η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στην διοργάνωση και αυτό ήταν ένα στοιχείο του παιχνιδιού της. 

Ο Χουλκ ήταν ένας από τους παίκτες που… προβλημάτιζε πιο συχνά από κάθε άλλον την άμυνα της Μπράγκα, που όταν δεν έβρισκε άλλο τρόπο δεν δίσταζε να χρησιμοποιήσει και… αντιαθλητικές μεθόδους και σκληρά μαρκαρίσματα. Η Μπράγκα δεν επέτρεψε στην Πόρτο να επιβάλλει τον ρυθμό της σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου αλλά στο 45ο λεπτό ο Φαλκάο απέδειξε ότι αν μείνει μόνος του για μία στιγμή είναι ικανός να κάνει την ζημιά. Ο Γκουαρίν από δεξιά στο 44ο λεπτό βρήκε χώρο, έκανε την σέντρα και ο Κολομβιανός επιθετικός νίκησε με το κεφάλι τον Αρτούρ για να κάνει το 1-0, πετυχαίνοντας το 17ο προσωπικό του τέρμα στην διοργάνωση. 

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε το δεύτερο ημίχρονο για την Μπράγκα. Ο Μοσορό που μπήκε στην θέση του Ούγκο Βιάνα, μετά από λάθος στην άμυνα της Πόρτο, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Έλτον αλλά το πλασέ που έκανε δεν ήταν καλό και ο γκολκίπερ της Πόρτο απομάκρυνε με τα πόδια. Η είσοδος του Μοσορό άλλαξε την εικόνα της ομάδας του Ντομίνγκος που έδειχνε μεγαλύτερη διάθεση να τρέξει και να πιέσει. 

Η Μπράγκα κατάφερε και στο δεύτερο ημίχρονο να… φράξει όλους τους διαδρόμους προς την εστία της και έψαχνε με πιο ορθόδοξους τρόπους απ’ ότι στο πρώτο ημίχρονο το γκολ της ισοφάρισης χωρίς όμως να έχει καταφέρει να κάνει μεγάλη ευκαιρία με εξαίρεση αυτήν του 46ου λεπτού. 

Ο Βίλας Μπόας έριξε εντός αγωνιστικού χώρου τον Φερνάντο Μπελούτσι ώστε να κρατήσει η ομάδα του την μπάλα στα πόδια, την ώρα που το ρευστό 1-0 παρέμενε. Η Πόρτο έκανε σωστή διαχείριση, μεγάλη στιγμή στο υπόλοιπο του αγώνα δεν υπήρχε από καμία ομάδα και έτσι οι «δράκοι» πήραν τη νίκη και κατέκτησαν το τρόπαιο. 

 

Πόρτο (Βίλα Μπόας): Έλτον, Αλβάρο Περέιρα, Γκουαρίν (73' Μπελούτσι), Μουτίνιο, Φαλκάο, Χουλκ, Ρολάντο, Βαρέλα(79' Ροντρίγκες), Σαπουνάρου, Φερνάντο, Οταμέντι 

Στον πάγκο: Μπέτο, Μαϊκόν, Βάλτερ, Σόουζα, Ρούμπεν 

Μπράγκα (Ντομίνγκος): Αρτούρ, Αλμπέρτο Ροντρίγκες (46΄ Κακά), Παουλάο, Πάουλο Σέζαρ, Μιγκέλ Γκαρσία, Λίμα (66΄ Μεγιόνγκ), Κουστόδιο, Σίλβιο, Άλαν, Ούγκο Βιάνα (46΄Μοσορό), Βαντίνιο 

Στον πάγκο: Κριστιάνο, Έλντερ Μπαρμπόσα, Έλντερσον, Λεάντρο Σαϊνιο 

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο 
Βοηθοί: Φερνάντες, Γκουανταμούρο , Γκόμες, Πέρες 

 




Πηγή sport-fm Read more!

Για πάντα στη Ferrari ο Αλόνσο

Για πάντα στη Ferrari ο Αλόνσο
Πίσω από το τιμόνι της Ferrari θα βρίσκεται ο Φερνάντο Αλόνσο μέχρι το 2016. Η «σκουντερία» ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ισπανό πιλότο, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της το 2010 και στην πρώτη του χρονιά έφτασε τέσσερις βαθμούς μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος χάνοντας τον τίτλο στο τελευταίο Grand Prix. 

«Χαίρομαι για αυτή τη συμφωνία. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στη Ferrari ένιωσα άνετα και πλέον αισθάνομαι την ομάδα σαν δεύτερη οικογένειά μου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που εργάζονται στο Μαρανέλο και σε αυτούς που διοικούν την ομάδα. Είναι, συνεπώς, φυσιολογικό για μένα να επεκτείνω τη συνεργασία μου μαζί με τη Ferrari, στην οποία θα ολοκληρώσω κάποια μέρα την καριέρα μου στη Formula 1», δήλωσε ο 30χρονος οδηγός. 

Ο πρόεδρος της Ferrari, Λούκα Ντι Μοντεζέμολο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το νέο συμβόλαιο του δις παγκοσμίου πρωταθλητή με τη Renault (2005 και 2006). «Χαιρόμαστε πολύ που συμφωνήσαμε με έναν οδηγό που έχει αποδείξει πως διαθέτει νοοτροπία νικητή, ακόμη και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες. Ο Φερνάντο έχει όλες τις δυνατότητες, τόσο από πλευράς τεχνικής όσο και προσωπικότητας, για να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία της Ferrari. Ελπίζω πως θα εμπλουτίσει πολύ σύντομα και με άλλες διακρίσεις την καριέρα του». 

Η φετινή σεζόν δεν έχει αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο για τον Αλόνσο, καθώς μετά από τα τέσσερα πρώτα Grand Prix βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών με 41 βαθμούς, ενώ ο πρωτοπόρος Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull έχει 93 βαθμούς.

Πηγή sport-fm Read more!

Υπογράφει στη Γιουβέντους ο Πίρλο

Υπογράφει στη Γιουβέντους ο ΠίρλοΘέμα ωρών παρουσιάζουν τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, ότι είναι η απόκτηση του Αντρέα Πίρλο από τη Γιουβέντους. 

Ο 32χρονος μέσος, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τη Μίλαν, αναμένεται να περάσει από τα γραφεία των «μπιανκονέρι» και να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Τορίνου, σύμφωνα με την “Tuttosport”, αντί του ποσού των 4 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. 

Πηγή sport-fm Read more!

Κυρ. Παπαδόπουλος: «Μόνο Ολυμπιακός»!

Κυρ. Παπαδόπουλος: «Μόνο Ολυμπιακός»!
Μακριά από την Ελλάδα σκέφτεται το μέλλον του οΚυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος, ωστόσο, στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό"Present Days", ξεκαθαρίζει πως αν και εφόσον επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα το κάνει μόνο για χάρη του Ολυμπιακού! 

Αναλυτικά, όσα είπε ο αμυντικός μέσος της Σάλκε: 

Πέραν της Σάλκε, πριν φύγεις από τον Ολυμπιακό υπήρχαν άλλες ομάδες από το εξωτερικό που να σε πλησίασαν έστω κι ανεπίσημα; 

«Υπήρχαν πολλές ομάδες που με πλησίασαν πριν τη Σάλκε, όπως η Τότεναμ, η Τζένοα κι όχι μόνο. Πιστεύω, όμως, πως έκανα τη σωστή επιλογή και νοιώθω δικαιωμένος». 

Ποιος είναι ο καλύτερος σου φίλος στη γερμανική ομάδα; 

«Εννοείται ότι κάνω παρέα με τους όλους τους έλληνες της Γερμανίας, αλλά καλύτεροι φίλοι μου είναι ο Σαρπέι κι ο Νόιερ». 

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και στο γερμανικό πρωτάθλημα; 

«Γενικότερα είναι πιο οργανωμένο το πρωτάθλημα. Στην Γερμανία βλέπουν το ποδόσφαιρο ως χαρά και διασκέδαση». 

Υπήρξε κάποιος παίκτης από τη Γερμανία που να σε ρώτησε για το ελληνικό πρωτάθλημα και κάποια ομάδα του, λόγω του ότι δέχθηκε κάποια κρούση για μεταγραφή κι, αν ναι, ποιος; 

«Δεν τους ενδιαφέρει πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν μιλάμε γι' αυτό. Υπήρχε το χειμώνα ενδιαφέρον για τον Γιεντρίσεκ από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν με ρώτησε -για παράδειγμα- πώς είναι το δικό μας πρωτάθλημα και αν άξιζε να έρθει στην Ελλάδα». 

Ποιος φταίει για το γεγονός πως στον Ολυμπιακό δεν έπαιξες πολύ; 

«Δεν μπορώ να το χρεώσω σε κάποιον. Δεν ξέρω τι έφταιξε και δεν αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό. Τώρα είμαι παίκτης της Σάλκε και παίζω εδώ'». 

Μήπως δεν έκανες εσύ κάτι καλά στο διάστημα της παραμονής σου στο λιμάνι; 

«Όχι. Αυτό που ήταν να κάνω, το έκανα όσο καλύτερα μπορούσα. Τώρα αν δεν πήρα ευκαιρίες είναι άλλο θέμα». 

Έχεις μιλήσει με καλά λόγια για τον Τιμούρ Κετσπάγια κατά το παρελθόν. Θεωρείς ότι θα μπορούσε να δείξει περισσότερα πράγματα στον Ολυμπιακό; Αδικήθηκε; 

«Σίγουρα ήταν καλός προπονητής, αλλά έφυγε γρήγορα. Ήταν πολύ δίκαιος. Δεν καταλάβαινε από ονόματα. Αν ήσουν καλός στην προπόνηση, σου έδινε την ευκαιρία να παίξεις. Αυτό ήταν το προτέρημα του. Ήταν καλός στην δουλειά του». 

Οι σχέσεις σου με τον κ. Μαρινάκη ποιες είναι; Έχετε μιλήσει καθόλου; 

«Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ με τον κ. Μαρινάκη. Δεν τον γνωρίζω». 

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα φύγεις από τον Ολυμπιακό, υπήρξε μήπως κάποια εμπλοκή άλλης ομάδας προκειμένου να σε προλάβει; 

«Υπήρχαν ομάδες, όπως είπα και στην αρχή, που ενδιαφέρονταν για μένα. Εγώ όμως είχα πάρει την απόφαση μου να πάω στην Σάλκε». 

Το ενδεχόμενο να επιστρέψεις κάποια στιγμή στην Ελλάδα πώς το βλέπεις; 

«Στο άμεσο μέλλον δεν το σκέφτομαι με τίποτα να γυρίσω». 

Θα συζητούσες μια καλή πρόταση από τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ; 

«Όχι, δεν θα συζητούσα. Και δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτή την στιγμή το ελληνικό πρωτάθλημα. Για μένα τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός που είναι και η ομάδα που με ανέδειξε». 

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Ολυμπιακού; 

«Να παραμείνουν φανατικοί, να στηρίζουν την ομάδα. Τους ευχαριστώ για την αγάπη που μου έδειξαν, όταν ήμουν και εγώ παίκτης του Ολυμπιακού».

Πηγή sport-fm Read more!

«Στο χέρι μας και στο… σπίτι μας»

«Στο χέρι μας και στο… σπίτι μας»
Επέστρεψε η αισιοδοξία στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη, αλλά προπαντός την καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Οι «πράσινοι» γνωρίζουν πως αν κάνουν το καθήκον τους και κερδίσουν τα δύο εναπομείναντα ματς, θα πετύχουν το στόχο της πρώτης θέσης στα πλέι οφ. Ένα επιπλέον ατού για το «τριφύλλι» είναι το γεγονός ότι υποδέχονται τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ και την επόμενη Τετάρτη αντιμετωπίζουν την τυπικά γηπεδούχο ΑΕΚ στην άδεια λόγω τιμωρίας κοινή τους έδρα. 

«Είναι πλέον στο χέρι μας», έλεγαν στις μεταξύ τους συζητήσεις οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που ήταν ικανοποιημένοι με την εικόνα που παρουσίασαν εντός γηπέδου. Και έχουν κάθε λόγο να είναι, αφού σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στα τρία προηγούμενα ματς (με εξαίρεση ίσως κάποια καλά διαστήματα απέναντι στην ΑΕΚ) είχαν πλούσια επιθετική δραστηριότητα, αρκετές ευκαιρίες και κέρδισαν το χειροκρότημα των περίπου 5.000 φιλάθλων τους. 

Τους «πώρωσε» ο Φερέιρα 

Φαίνεται πως στην αγωνιστική μεταμόρφωση έπαιξε ρόλο και η ομιλία του Ζεσουάλδο Φερέιρα πριν τον αγώνα. «Όλοι μας λιθοβολούν, λένε πως είμαστε άχρηστοι. Εσείς το δέχεστε αυτό; Εγώ ξέρω πως έχουμε πολύ καλή ομάδα και πολύ καλούς παίκτες. Δείτε την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Είμαστε πέντε φορές καλύτεροι. Δέχεστε να έχουμε χάσει από αυτή την ομάδα τρεις φορές και να μας κοροϊδεύουν; Βγείτε και δείξτε επιτέλους τι αξίζετε!», ήταν το μήνυμα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και μάλιστα ο πανηγυρισμός τους στην αγκαλιά του μετά το γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ ήταν μία αναγνώριση προς το πρόσωπο του Πορτογάλου προπονητή που έχει ακούσει πολλά. 

Χωρίς Κατσουράνη με ΠΑΟΚ 

Από σήμερα η προσοχή όλων στρέφεται στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο Κώστας Κατσουράνης θα είναι ο μεγάλος απών, αφού μετά την έβδομη κίτρινη κάρτα που δέχτηκε και προκειμένου να μη χάσει και τα δύο ερχόμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, επεδίωξε να αποβληθεί για να λείψει μόνο από το πρώτο και να επανέλθει με την ΑΕΚ. Στις τάξεις της διοίκησης υπάρχει βεβαιότητα πως η παρουσία του κόσμου θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τον απογοητευτικό χθεσινό αριθμό. 



Πηγή sport-fm Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...