ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Φετφατζίδης: «Τιμή μου»

Φετφατζίδης: «Τιμή μου»
Ο Γιάννης Φετφατζίδης τόνισε μετά το τέλος του φιλικού ότι είναι τιμή του να τον χειροκροτεί ο κόσμος και να τον αγαπούν φίλαθλοι και άλλων ομάδων εκτός του Ολυμπιακού.«Έχουμε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τον Άρη. Αν πάρουμε τη νίκη, κατά 90% θα είμαστε πρωταθλητές», τόνισε αρχικά ο 21χρονος άσος του Ολυμπιακού όταν ρωτήθηκε για τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος, για να αναφερθεί και στο ντέρμπι των «αιωνίων». «Αν δεν νικήσουμε τον Άρη, θα τα δώσουμε όλα με τον Παναθηναϊκό, για να κερδίσουμε και θα γίνουμε τότε πρωταθλητές».

Για το φιλικό της Εθνικής με τον Καναδά και την προσωπική του απόδοση σχολίασε: «Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο είχα καλή απόδοση. Στο πρώτο δεν έπαιξα τόσο καλά. Όλα τα παιδιά μαζί ήμασταν έτοιμοι για τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Ήταν μια σημαντική νίκη, αν και το ματς είναι φιλικό. Βγήκαν συμπεράσματα. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε πολύ χρόνο μαζί, γι’ αυτό και μέσα από τα φιλικά βγαίνουν συμπεράσματα και βγήκαν. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλοί σαν ομάδα, θέλαμε πολύ τη νίκη».

Για τη νέα φουρνιά που αντιπροσωπεύει ο ίδιος: «Υπάρχει πολύ ταλέντο, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή την Εθνική και θα τα δώσουμε όλα για την ομάδα».

Για την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο: «Ο κόσμος αποθεώνει όποιον είναι καλός στο παιχνίδι. Τους ευχαριστώ όλους, θα δώσω τα πάντα στη συνέχεια».

Για τη συμπάθεια και την πίστη που του δείχνει ο Σάντος: «Είναι τιμή μου και είναι καλό για το ποδόσφαιρο να μην υπάρχουν συμπάθειες μόνο για μένα, αλλά για όλους τους νέους παίκτες».

Για το αν θέλουν οι παίκτες να παίζουν μακριά από την Αθήνα: «Αφού το θέλει ο κόσμος, δεν το θέλουμε εμείς; Δεν είναι στο χέρι μας, είναι στην Ομοσπονδία, εμείς το θέλουμε».

Read more!

Ότο, «Φέτφα» και… αήττητος!

Ότο, «Φέτφα» και… αήττητος!
Η αποθέωση προς τον Ότο Ρεχάγκελ και το γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη είναι ό,τι θα θυμόμαστε από το νικηφόρο φιλικό της… αήττητης Eθνικής (1-0) του Σάντος κόντρα στον Καναδά!

Κράτησε το αήττητο ο Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος εξακολουθεί να είναι αήττητος στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας μετά τη σημερινή νίκη της με 1-0 σε βάρος του Καναδά στο AEL FC Arena. Ο Πορτογάλος τεχνικός, που είδε την Ελλάδα να κάνει ένα πολύ κακό πρώτο μέρος και ένα πολύ καλό δεύτερο, έφτασε στις 5 νίκες ενώ έχει και 2 ισοπαλίες.

Έτσι έπαιξε

Η Εθνική ξεκίνησε τον αγώνα με σύστημα 4-3-3. Ο Σηφάκης ήταν ο βασικός γκολκίπερ. Στο κέντρο της άμυνας έπαιζαν Παπασταθόπουλος και Μόρας. Δεξιά ήταν ο Τοροσίδης και αριστερά ο Τζαβέλλας.

Η τριάδα στο κέντρο ήταν οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης. Δεξί χαφ άρχισε ο Σαλπιγγίδης και αριστερό ο Φετφατζίδης, με τον Λυμπερόπουλο να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Δεν… βλεπόταν στο πρώτο μέρος!

Το πρώτο 45λεπτο του φιλικού αγώνα της Εθνικής μας με τον Καναδά δεν έμεινε στη μνήμη κανενός από αυτούς που το παρακολούθησαν. Ήταν ένα κάκιστο πρώτο μέρος για την Ελλάδα, με λίγες φάσεις απέναντι σε έναν ιδιαίτερα αδύναμο αντίπαλο, και γενικά έπαιζε ιδιαίτερα άσχημα.

Το μόνο που μπορεί να κρατήσει κανείς είναι η φάση του 44’ για την Ελλάδα. Ο Λυμπερόπουλος πάσαρε στον Φετφατζίδη, αυτός γύρισε στον Νίνη που έκανε τη σέντρα για τον Σαλπιγγίδη, αλλά το σουτ του επιθετικού του ΠΑΟΚ έφυγε λίγο άουτ.

Μία... άλλη Εθνική

Η είσοδος του Μήτρογλου στο β’ μέρος αλλά και οι αλλαγές που έκανε ο Φερνάντο Σάντος βοήθησαν την Εθνική ομάδα να ανεβάσει ρυθμό στην επανάληψη, αλλά και να παίξει πιο ορθολογικό και πιο οργανωμένο ποδόσφαιρο. Γενικά στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο. Στο 48’ ύστερα από πάσα του Φετφατζίδη ο Μήτρογλου έκανε ένα γύρισμα, με τους Καναδούς να προλαβαίνουν να διώξουν την μπάλα.

Στο 56’ χάθηκε πολύ καλή ευκαιρία για την Εθνική. Ο Λυμπερόπουλος με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Μήτρογλου, ο οποίος απέναντι από τον τερματοφύλακα του Καναδά, νικήθηκε στο τετ α τετ. Στο 59’ έγινε νέα καλή προσπάθεια για την Εθνική, με τον Τζαβέλλα να πιάνει το μακρινό σουτ και τον Μπόργιαν να διώχνει με γροθιές. Ήταν πλέον θέμα χρόνου για την Εθνική να σκοράρει.

Το λάθος και το καταπληκτικό γκολ από Φετφατζίδη!

Στο 63ο λεπτό ο Φετφατζίδης έμελλε να σκοράρει για το 1-0! Ο Στρέιθ έδιωξε άτσαλα και με λάθος τρόπο και ο νεαρός άσος έγινε κάτοχος της μπάλας και με πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Μπόργιαν.

Στο 65’ ο σκόρερ της Εθνικής μας βρέθηκε απέναντι στον Μπόργιαν, ωστόσο αντί να γυρίσει στον Νίνη έκανε το σουτ χάνοντας σημαντική ευκαιρία, με τον τερματοφύλακα του Καναδά να διώχνει σε κόρνερ.

Ατυχία με Μήτρογλου

Στο 69’ ο Μήτρογλου έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού. Ο νεαρός φορ ένιωσε ένα σφίξιμο και έτσι έπρεπε να βγει εκτός γηπέδου. Από εκεί και πέρα η Εθνική συνέχισε να πιέζει για το γκολ. Στο 71’ ο Φετφατζίδης έκανε ένα ακόμη σουτ, που όμως δεν βρήκε στόχο.

Στο 75’ ήταν η σειρά του Καναδά να κάνει καλή φάση. Το καλό σουτ του Ροζάριο απέκρουσε σε κόρνερ ο Χαλκιάς. Στη συνέχεια του β’ μέρους η Εθνική μας έψαξε και άλλο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρει και έτσι έμεινε το υπέρ της 1-0…

Στο 87’ πάντως ο Καναδάς είχε μία πολύ καλή στιγμή. Ο Ροζάριο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φρεντ σηκώθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η κεφαλιά του πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά. Τέλος στο 90+ χάθηκε απίστευτη ευκαιρία για την Εθνική. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καναδά και απομάκρυνση της ελληνικής άμυνας, ο Φετφατζίδης έγινε κάτοχος της μπάλας πίσω από τη σέντρα και στην κενή από τερματοφύλακα εστία επιχείρησε μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπόργιαν.

Man of the match: Ο Φετφατζίδης. Αν και δεν έκανε ένα καλό πρώτο μέρος, στην επανάληψη ανέβηκε πολύ. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού σκόραρε, ενώ έκανε και άλλες φάσεις για γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Η Εθνική του πρώτου μέρους. Η Ελλάδα έκανε κάκιστο πρώτο μέρος, όπου δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος…

Στο ύψος του: Η αμυντική γραμμή της Εθνικής μας πήγε αρκετά καλά στον σημερινό αγώνα. Πέραν τούτου προσπάθησαν αρκετά οι Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος και Μήτρογλου, ενώ θετικό πρόσωπο από πλευράς Καναδά είχε ο Γιάνκοβιτς.

Η γκάφα: Ανήκει στον Στρέιθ στη φάση του γκολ του Φετφατζίδη. Με τον τρόπο που έδιωξε την μπάλα, την… έστρωσε στον αντίπαλό του, δίνοντάς του την ευκαιρία να βάλει γκολ.

Το στραγάλι: Ο Νορβηγός ρέφερι Σβέιν Οντβάρ Μόεν δεν υπέπεσε σε ιδιαίτερα λάθη. Ήταν αρκετά καλός στον φιλικό αυτόν αγώνα.

Το ταμείο του Gazzetta: Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ για την Εθνική σήμερα. Οι διεθνείς μας είχαν δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος ήταν κάκιστοι απέναντι σε αδύναμη ομάδα. Στην επανάληψη όμως έπαιξαν πολύ καλά και οργανωμένα, καταφέρνοντας και να σκοράρουν αλλά και να βγάλουν αρκετές φάσεις για γκολ. Γενικά είδαμε μία διπρόσωπη Ελλάδα, η οποία όμως κέρδισε δίκαια τους Καναδούς.

Συνθέσεις ομάδων

Ελλάδα: Σηφάκης (46’ Χαλκιάς), Τοροσίδης (46’ Βύντρα), Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Καραγκούνης, Κατσουράνης (46’ Καφές), Νίνης, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης (46’ Μήτρογλου, 69’ λ.τ. Γεωργιάδης), Λυμπερόπουλος (60’ Κονέ).

Καναδάς: Μπόργιαν, Πίτερς, Καν, Γιάνκοβιτς, Τζόνσον (82’ Πατσέκο), Τζάκσον (65’ Έντγκαρ), Στρέιθ, Χάτσινσον, Ντε Ροζάριο, Σίμπσον (78’ Ρίκετς), Όσιαν (46’ Φρεντ).

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Ανάσες» από Μαρινάκη και «7»!

«Ανάσες» από Μαρινάκη και «7»!
Οι πολίστριες του Ολυμπιακού μπορούν πλέον να… ανασάνουν. Η εκδήλωση στο Φλοίσβο στέφθηκε με επιτυχία, αφού όλοι κατέθεσαν τον οβολό τους, μεταξύ αυτών και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ και η Θύρα 7 θα προσφέρει 20.000 ευρώ!Η ανταπόκριση των φίλων και όχι μόνο του συλλόγου ήταν μεγάλη. Πλήθος επωνύμων και απλών φιλάθλων έδωσαν το παρών στη γιορτή που «έστησαν» οι ερυθρόλευκες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των κοριτσιών του Χάρη Παυλίδη.

Το παρών, μεταξύ άλλων έδωσαν αθλητές από τις ομάδες βόλεϊ του Ολυμπιακού και την ανδρική ομάδα πόλο, αθλήτριες της Βουλιαγμένης, πολίστες της ανδρικής ομάδας της Χίου και του Εθνικού, ο πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας Αιμίλιος Παπαθανασίου και πολλοί ακόμη άλλοι από το χώρο του αθλητισμού. Οι παίκτες του μπασκετικού και ποδοσφαιρικού τμήματος δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω υποχρεώσεων, όμως ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση για την ενίσχυση της ομάδας.

Εκεί ήταν ακόμη ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο αντιπρόεδρος Νίκος Καραχάλιος, ο πρώην αντιπρόεδρος, Γιάννης Κεντ, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Γιώργος Μαντούβαλος, ο Γιώργος Σιγάλας, υπάλληλοι της ΚΟΕ, ο Νίκος Βουρλιώτης, ο «ισορροπιστής», αλλά και ο Αντώνης Γλύκας που εκπροσώπησε τους παλαιμάχους του συλλόγου.

Ενίσχυση από Μαρινάκη

Τα χαμόγελα όμως έγιναν ακόμη πιο πλατιά όταν πληροφορήθηκαν πως και ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται στο πλευρό των κοριτσιών. Όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα προσφέρει 5.000 ευρώ για τις ανάγκες της ομάδας, εκτός των 150.000 ευρώ που διέθεσε συνολικά για τον Ερασιτέχνη.

20.000 ευρώ από οργανωμένους!

Ο στόχος επετεύχθη για τη γυναικεία ομάδα των ερυθρολεύκων, αφού κατάφερε να συγκεντρωθεί ένα αξιοσέβαστο ποσό, που θα καταβληθεί στις παίκτριες. Συγκεκριμένα η «ΘΥΡΑ 7» αποφάσισε από τα ταμεία των συνδέσμων της από όλη την Ελλάδα να συγκεντρωθούν 20.000 ευρώ! Παράλληλα υπάρχουν και οι προσκλήσεις που δόθηκαν και ήταν προς 15 ευρώ η κάθε μία, ο Γιώργος Μαντούβαλος υποσχέθηκε 1.000 ευρώ επιπλέον –αγόρασε προσκλήσεις 500 ευρώ-, η Κολυμβητική Ομοσπονδία έδωσε το ποσό των 600 ευρώ, ο σύνδεσμος της Θύρας 7 προσέφερε 1000 ευρώ, ενώ ο Γιάννης Κεντ, πρώην χρηματοδότης του τμήματος προσέφερε 2.000 ευρώ.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Θα είναι… Καστίγιο το Σάββατο

Θα είναι… Καστίγιο το Σάββατο

Ο Νέρι Καστίγιο είναι απόλυτα έτοιμος για να κάνει την επιστροφή του στον αγώνα του Σαββάτου εναντίον του Ολυμπιακού, με τα συναισθήματα να είναι έντονα τόσο για τον Άρη όσο και για την πρώην του ομάδα.



Απόλυτα έτοιμος είναι ο Νέρι Καστίγιο για να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη βασική ενδεκάδα με την φανέλα του Άρη και το έφερε έτσι η τύχη, ώστε η ομάδα που θα αντιμετωπίσει να είναι αυτή που τον ανέδειξε.
Βέβαια ο Καστίγιο θέλει με την απόδοση του να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ αρχικά στην ομάδα του Άρη που του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει στην Ελλάδα και να έχει ακόμη μια ευκαιρία για την καριέρα του.
Ωστόσο τα συναισθήματα εναντίον της πρώην του ομάδας θα είναι και αυτά πολύ δυνατά καθώς μπορεί πλέον να είναι παίκτης του Άρη, ωστόσο δεν πέρασε λίγα χρόνια στον Ολυμπιακό, ενώ θα θέλει να αποδείξει ότι οι Πειραιώτες έκαναν λάθος που δεν τον εμπιστεύτηκαν όταν προσπάθησε να επιστρέψει.
Πηγή Gazzeta
Read more!

Βίγια: Προσοχή στην Άρσεναλ

Με τους αγώνες για την φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα να πλησιάζουν ο Νταβίντ Βίγια τόνισε ότι οι συμπαίκτες του πρέπει να προσέξουν πολύ την Άρσεναλ.
Βίγια: Προσοχή στην Άρσεναλ


Μπορεί η περυσινή συνάντηση της Άρσεναλ με την Μπαρτσελόνα να τελείωσε με θρίαμβο των Μπλαουγκράνα, ωστόσο ο Βίγια πιστεύει ότι δεν πρέπει να θεωρούν ότι θα γίνουν έτσι τα πράγματα και φέτος οι συμπαίκτες του, ενώ τόνισε ότι η μάχη για το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί ακόμη.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για την Άρσεναλ:
«Είμαι αισιόδοξοι ότι θα παίξουμε ένα καλό ζευγάρι αγώνων και μπορούμε να περάσουμε, αλλά δεν θα είναι τόσο εύκολο καθώς είναι μια καλή ομάδα με κάποιους σπουδαίος παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι θα μας δυσκολέψουν πάρα πολύ. Όταν παίζεις με μια ομάδα στο επίπεδο της Άρσεναλ πρέπει να προσέχεις όμως όλους τους παίκτες, αλλά θα πρέπει ειδικά να σταματήσουμε τον Σεσκ Φάμπρεγας, που είναι ο καλύτερος παίκτης τους και το κύριο σημείο αναφοράς».
Για τη μάχη του τίτλου:
«Η διοργάνωση τελειώνει όταν δεν θα μπορούν να μας φτάσουν μαθηματικά. Είμαστε στον Φεβρουάριο και κανείς δεν κερδίζει τίποτα τον Φεβρουάριο. Υπάρχει πολύ δουλειά ακόμα να κάνουμε και πρέπει να κερδίσουμε πολλούς πόντους».
Πηγή Gazzeta
Read more!

«Μπαμ» με Λαβέτσι η Λίβερπουλ;

Μετά την απόκτηση των Άντι Κάρολ και Λουίς Σουάρεζ η Λίβερπουλ είναι έτοιμη να κάνει πρόταση και για τον Εζεκιέλ Λαβέτσι της Νάπολι σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ!
«Μπαμ» με Λαβέτσι η Λίβερπουλ;

Το «ζεστό» χρήμα που μπήκε στα ταμεία της Λίβερπουλ από την πώληση του Φερνάντο Τόρες στην Τσέλσι μπορεί να έφερε στο «Άνφιλντ» τους Άντι Κάρολ και Λουίς Σουάρες, ίσως όμως οι μεταγραφικές κινήσεις των «Reds» δεν τελειώσουν... εδώ!

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η Λίβερπουλ είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση στη Νάπολι για την απόκτηση και του Εζεκιέλ Λαβέτσι, ο οποίος είναι από τους βασικούς συντελεστές της φανταστικής πορείας της Νάπολι στο φετινό Καμπιονάτο!

Ο Αργεντινός αγωνίζεται κυρίως ως περιφερειακός επιθετικός και οι «Παρτενοπέι» για να τον πουλήσουν, ζητάνε 20 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή gazzeta Read more!

Φλερτ Λέικερς με Καρμέλο

Οι Λέικερς έκαναν πρόταση στο Ντένβερ για ανταλλαγή του Αντριου Μπάινουμ με τον Καρμέλο Άντονι. Σύμφωνα με το «ESPN» το οποίο επικαλείται ασφαλείς πηγές, η πρόταση των Λέικερς αφορούσε τη μετακόμιση του σέντερ  Άντριου Μπάινουμ, στο Ντένβερ και πακέτο 65 εκατομμυρίων δολάρια στον Καρμέλο Άντονι για τρία χρόνια.

Στο «deal», εφόσον προχωρήσει, πιθανώς να μπουν κι άλλοι παίκτες, ίσως ακόμη και άλλες ομάδες. Σημειώνεται πως ο 26χρονος άσος μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ η διορία για ανταλλαγές ολοκληρώνεται στις 24 Φεβρουαρίου.  Ο Καρμέλο Άντονι κάθε άλλο παρά αρνητικός είναι στη μετακόμιση στο Λος Άντζελες, καθώς το καλοκαίρι αγόρασε εκεί ένα σπίτι με την σύζυγό του, την τραγουδίστρια Λα-Λα Βάσκες.

Πηγή novasports Read more!

Επιστροφή στα …βάσανα

Επιστροφή στα …βάσανα
Την πρώτη τους προπόνηση μετά το διήμερο ρεπό που τους είχε δώσει ο Μάκης Χάβος αναμένεται να κάνουν σήμερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ξεκινώντας ουσιαστικά την προετοιμασία τους για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον Πανιώνιο. Πληθαίνουν οι μνηστήρες για Βιεϊρίνια. 

Το αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν το αναμενόμενο και για τον λόγο αυτό άπαντες στον ΠΑΟΚ θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες την επόμενη αγωνιστική μέσα στη Νέα Σμύρνη. Στο πίσω μέρος του μυαλού των παικτών του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι λογικό να στριφογυρίζει ο πρώτος αγώνας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για τη φάση των «32» του Europa League, κάτι το οποίο θέλει να εξαλείψει ο Μάκης Χάβος. Οι «κυανέρυθροι» είναι μια ομάδα που καίγεται για βαθμούς, λόγω της δεινής βαθμολογικής της θέσης και αυτό την κάνει πολύ επικίνδυνη. 

Ο Έλληνας τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Σαλπιγγίδη και Χαλκιά μέχρι την Πέμπτη που επιστρέφουν από την Εθνική, ενώ για το παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής δεν μπορεί να υπολογίζει τους Βιτόλο και Φωτάκη, σε αντίθεση με τον Σωτήρη Μπαλάφα, ο οποίος με την προσπάθεια που κάνει τον τελευταίο καιρό διεκδικεί μία θέση στα χαφ. 

Πηγή sport-fm Read more!

Φαν Μπόμελ: Εύκολα στην Τότεναμ

Φαν Μπόμελ: Εύκολα στην ΤότεναμΟ μέσος της Μίλαν Μαρκ Φαν Μπόμελ παραδέχθηκε ότι η Τότεναμ είναι μία από τις αγαπημένες του αγγλικές ομάδες και θα ήθελε να αγωνιστεί σε αυτήν έστω και στο μέλλον.


Ο 33χρονος έφτασε πολύ κοντά στην Τότεναμ στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο πριν καταλήξει στην Μίλαν.
Ο Χάρυ Ρέντναπ παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος τους που δεν τον απέκτησαν και από ότι φαίνεται αυτό ίσως να γίνει το καλοκαίρι καθώς ο Ολλανδός έχει υπογράψει μόλις για 6 μήνες στην Μίλαν και δεν είναι σίγουρο αν θα παραμείνει εκεί και μετά το πέρας του συμβολαίου του.
Μιλώντας σε αγγλικά μέσα δήλωσε ότι δεν θα έλεγε όχι στην μετακίνηση του στην Τότεναμ μελλοντικά.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Είχαμε κάποιες συζητήσεις με την Τότεναμ, δυστυχώς όμως δεν βρήκαμε τη λύση στο τέλος. Είναι μια από τις αγαπημένες μου ομάδες στην Αγγλία, μου αρέσει πραγματικά το γήπεδο και γνωρίζω το προπονητικό τους κέντρο καθώς έχω βρεθεί εκεί με την εθνική Ολλανδίας. Ο Φαν Ντερ Φάαρτ μου έχει πει πολλές καλές ιστορίες. Θα έπαιζα εύκολα στην Τότεναμ και το έχω πει και στον Ράφαελ αυτό. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και αυτό είναι το μόνο που θα πω τώρα. Είμαι ικανοποιημένος με αυτό που είπε ο Χάρυ Ρέντναπ για μένα, αυτό είναι πάντα θετικό. Δεν είναι καλό να κοιτάζεις πίσω. Πρέπει να κοιτάς στο μέλλον. Είμαι χαρούμενος στην Μίλαν αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί».
Πηγή gazzeta
Read more!

Μπάγερν καλεί Πάντεφ!

Στο στόχαστρο της Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται ο Γκόραν Πάντεφ, με τους Βαυαρούς να είναι έτοιμοι να κάνουν κίνηση για την απόκτηση του Σκοπιανού της Ίντερ ενόψει καλοκαιριού.
Μπάγερν καλεί Πάντεφ!

Ο Γκόραν Πάντεφ είναι ο «εκλεκτός» για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης της Μπάγερν σύμφωνα με την «Sportal», αφού οι Βαυαροί σκέφτονται να κάνουν πρόταση στον Σκοπιανό άσο της Ίντερ με σκοπό να τον αποκτήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι άνθρωποι της Μπάγερν βλέπουν πως ο Μάριο Γκόμεζ είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς και δεν μπορεί να προσφέρει τα αναμενόμενα, ενώ και ο Μίροσλαβ Κλόζε πιθανότατα θα φύγει από τον σύλλογο του Μονάχου το ερχόμενο καλοκαίρι.

Παράλληλα, με την απόκτηση του Τζιανπάολο Πατσίνι, ο Πάντεφ δύσκολα θα βρει χώρο στο αρχικό σχήμα της Ίντερ και έτσι η αποχώρηση του έμπειρου σεντερ φορ από τους «Νερατζούρι» φαντάζει εύκολη το ερχόμενο καλοκαίρι.
Πηγή gazzeta Read more!

Πάντελιτς: "Κόκκινη αυτοκρατορία..."


 Ο Μάρκο Πάντελιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό και την εγκαθίδρυση αυτοκρατορίας. Ο Σέρβος επιθετικός έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα "Goal"και μιλησε για όλα τα θέματα. Αναλυτικά η συνέντευξη:
-Πως κρίνεις το πρώτο σου διάστημα στον Ολυμπιακό;
«Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό δεν ήταν καθόλου εύκολα τα πράγματα όχι μόνο για μένα, αλλά γενικότερα για την ομάδα. Ήταν όλοι καινούργιοι στην ομάδα, από την διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες. Έπρεπε να βρεθούμε όλοι μαζί, πολλοί διαφορετικοί χαρακτήρες μαζί και πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα, έπρεπε να κάνουμε, όσοι έχουμε πείρα πρώτα από όλα και παίκτες που είναι χρόνια στην ομάδα, όπως ο αρχηγός Νικοπολίδης και οι Αβραάμ, Τοροσίδης μια καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα. Και πάνω από όλα βέβαια ο προπονητής μας. Στα αποδυτήρια ξεκινούν όλα και αυτό φαίνεται στην προπόνηση, στους αγώνες μετά, στον κόσμο. Αν τα αποδυτήρια είναι καλά, τότε όλα πάνε καλά. Τώρα μετά από έξι μήνες βλέπουμε πως έχουμε καταφέρει να γίνουμε ομάδα σε όλους τους τομείς. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί μιλάμε για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ήταν δύσκολη η δουλειά που κάναμε, όμως τα παιδιά όλα στην ομάδα έχουν εξαιρετικό χαρακτήρα, είμαστε πραγματικά οικογένεια».
Ο Μάρκο Πάντελιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό και την εγκαθίδρυση αυτοκρατορίας.-Ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι για το πρωτάθλημα ή μήπως θεωρείς ότι αυτός ο τίτλος δεν μπορεί να χαθεί με τίποτα;
«Εγώ το έλεγα και στο -2 ότι εμείς θα το πάρουμε και είμαστε φαβορί. Δεν θα το πω τώρα που είμαστε μπροστά με μια μεγάλη διαφορά; Ακόμα και πίσω να ήμασταν τώρα το ίδιο θα σου έλεγα. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Είναι απλά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Είναι ομαδικό άθλημα, άρα πρέπει όλοι να δουλεύουμε για την ομάδα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον κόσμο μας και τον σύλλογό μας. Και το κάνουμε καλά μέχρι τώρα, γίνεται πραγματικά καλή δουλειά στην ομάδα γι αυτό και είμαι σίγουρος πως εμείς θα είμαστε οι πρωταθλητές».
-Μπορεί αυτή η νέα ομάδα να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας «αυτοκρατορίας» για τον Ολυμπιακό;
«Μα αυτό ακριβώς είναι ουσιαστικά ο μεγάλος μας στόχος. Το θέμα είναι σε αυτή την ομάδα που είναι καινούργια να τη βάλουμε σε έναν δρόμο. Δουλεύουμε σκληρά για να επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή και να ξεκινήσουμε κάτι καλό. Δεν δουλεύουμε για να είμαστε 6 μήνες όπως τώρα ή μέχρι το καλοκαίρι στην κορυφή. Δεν είναι το +7 ή το +10 ή το +4, είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο για 5 χρόνια. Να δημιουργήσουμε μια νέα αυτοκρατορία για τον Ολυμπιακό. Όπως πήρε τα 12 πρωταθλήματα σε 14 χρόνια, όπως είχε τα 7 σερί τα 5 σερί, έτσι να βάλουμε από φέτος που είμαστε μια νέα ομάδα τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Αυτή η ομάδα πρέπει να είναι η αρχή για έναν μεγάλο Ολυμπιακό. Να τη βάλουμε σε έναν δρόμο και όσο έρχονται άλλα παιδιά να συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο, έχοντας όμως έτοιμη δουλειά. Αυτό είναι το πιο δύσκολο, να συνεχίσουμε με σοβαρότητα για να πετύχουμε κάτι πολύ σημαντικό. Όχι μόνο για έναν Ολυμπιακό που θα παίρνει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, που έχει πολύ μεγάλη σημασία, αλλά μεγάλο πράγμα θα είναι η Ευρώπη. Δεν γίνεται κατευθείαν να παίξεις μεγάλο ρόλο στην Ευρώπη, αλλά το θέμα είναι να τα δίνεις όλα για να βελτιώνεσαι συνεχώς με τρόπο που ο Ολυμπιακός θα γίνει σφιχτή ομάδα και θα μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό. Και θα πρέπει να ιδρώνουν τη φανέλα για να παίρνουν αποτέλεσμα. Η Ευρώπη θα δώσει μια μεγάλη ώθηση στον σύλλογο. Έτσι φτιάχνεις μια ομαδάρα. Πρέπει να δουλεύεις για να φτάνεις παντού στην κορυφή».
-Τον Ιανουάριο υπήρξε ενδιαφέρον για σένα από τη Γερμανία, σκέφτηκες να φύγεις; Είχες μιας συνάντηση με τον πρόεδρο γι αυτό το θέμα
«Όταν ήρθα εδώ το καλοκαίρι δεν σκεφτόμουν να φύγω. Δεν έχω στο μυαλό μου αυτή τη σκέψη. Όμως πιστεύω πως στο ποδόσφαιρο τα συμβόλαια δεν είναι τίποτα. Είναι άλλα πράγματα που μετράνε. Εγώ είμαι σίγουρος αλλά δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Μετά από αυτή τη σεζόν θα κάνω σίγουρα άλλα τρία χρόνια σε αυτόν τον ρυθμό που παίζω. Τι θα γίνει δεν με απασχολεί τώρα, είμαι καλά πολύ καλά στον Ολυμπιακό. Το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει και το είπα με το που ήρθα στην ομάδα με σιγουριά, είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Να το γυρίσουμε στον Πειραιά, με αυτή την ιδέα ήρθα και έχω στο μυαλό μου όλο το χρόνο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και όταν αυτό θα γίνει θα δούμε τι θα συμβεί. Αυτά που είπα με τον πρόεδρο έμειναν στο δωμάτιο που τα είπαμε. Αυτό που θέλουμε και οι δύο είναι το πρωτάθλημα. Δεν ασχολούμαι με αυτά με το τι ακούγεται και τι γράφεται».
Πηγή novasports
Read more!

Βόλφσμπουργκ για Βιεϊρίνια

Βόλφσμπουργκ για Βιεϊρίνια Μέρα με την μέρα οι μνηστήρες του Αντρέ Βιεϊρίνια αυξάνονται. Η τελευταία ομάδα που προστέθηκε σε αυτές που, ανεπίσημα μέχρι στιγμής, ενδιαφέρονται για τον πορτογάλο είναι η γερμανική Βόλφσμπουργκ.


Η Βόλφσμπουργκ, σύμφωνα με την «Εξέδρα» έχει εξουσιοδοτήσει Έλληνα μάνατζερ για να κάνει μια πρώτη επαφή με τον ΠΑΟΚ σχετικά με τις προθέσεις του δικεφάλου ως προς την πώληση του Βιεϊρίνια.
Η Βόλφσμπουργκ δεν ήθελε να γίνει μεγάλος θόρυβος για αυτή την κίνηση, ωστόσο το έντονο ενδιαφέρον της Ζενίτ έχει κινητοποιήσει τους Γερμανούς.
Στον ΠΑΟΚ περιμένουν και ελπίζουν να υπάρξει πλειστηριασμός ούτως ώστε να εκτοξευθεί η τιμή του παίκτη.
Πηγή Gazzeta
Read more!

Ζητάει εκδίκηση ο Μιραλάς!

Ζητάει εκδίκηση ο Μιραλάς!
Ακόμα δεν έχει ξεχάσει την επίθεση που δέχτηκε στην Τούμπα ο Κέβιν Μιραλάς, όταν ένα γυάλινο αντικείμενο, κόντεψε να του κάνει σοβαρή ζημιά στο μάτι και όπως τονίζει, θέλει να γευτεί την... εκδίκηση του!



Ο Βέλγος άσος του Ολυμπιακού είναι ακόμα σοκαρισμένος από τα όσα είδε και έζησε στην Τούμπα και σύμφωνα με τον «Πρωταθλητή», σε συζήτηση με δικό του άνθρωπο εκμυστηρεύτηκε:

«Δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτή η αντιπαλότητα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Όλοι μου ελέγαν για τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μισούν τόσο πολύ τον Ολυμπιακό στην Θεσσαλονίκη και ειδικά τον ΠΑΟΚ», τόνισε στο κοντινό του περιβάλλον ο Βέλγος επιθετικός, ενώ για το περιστατικό με το αντικείμενο που χτύπησε το μάτι του τόνιζε:

«Λίγο έλειψε. Πάλι καλά. Ήμουν και λίγο τυχερός στην ατυχία μου. Θα ήθελα πάντως να ξεχρεώσω με... γκολ τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ας κερδίσουμε πάντως το παιχνίδι κι ας μην σκοράρω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιραλάς, ο οποίος έχει ένα επιπλέον κίνητρο στο ματς πρωταθλήματος  με τον «Δικέφαλο» του Βορρά.
Πηγή gazzeta Read more!

Το ''clasico'' πουλάει…

Το ''clasico'' πουλάει…
Συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου. Η διαφορά από την Μπαρτσελόνα έχει φτάσει στους επτά βαθμούς. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν ντροπιαστικό για τη Ρεάλ… 

Αυτοί είναι τρεις πολύ σημαντικοί λόγοι για τους οπαδούς της «βασίλισσας», να βρεθούν στις κερκίδες του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και στο πλάι των παικτών του Ζοζέ Μουρίνιο στο «κλάσικο» με τους Καταλανούς. Για να το κάνει αυτό όμως κάποιος, εάν δεν έχει ήδη διαρκείας, θα πρέπει να ενδώσει στις… ορέξεις της διοίκησης της Ρεάλ Μαδρίτης. 

Οι πρωτευουσιάνοι εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία κάνουν γνωστό ότι προχωρούν στη διάθεση εισιτηρίων διαρκείας για τους επόμενους τέσσερις εντός έδρας αγώνες της ομάδας, με σκοπό να μπουν λεφτά στα ταμεία. Φυσικά, και εκμεταλλεύονται το μεγάλο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. 

Εκτός από το πολύ μεγάλο ντέρμπι της 16ης Απριλίου, το «πακέτο» συμπεριλαμβάνει στις αναμετρήσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ, και αυτές με Έρκουλες και Σπόρτινγκ Χιχόν για το πρωτάθλημα. 

Σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά στη Μαδρίτη, εάν κάποιος θέλει να αγοράσει αποκλειστικά εισιτήριο για το ντέρμπι δεν μπορεί, καθώς θα πρέπει να αγοράσει όλο το «πακέτο». Δηλαδή, σε ευρώ… τουλάχιστον 1.045 ευρώ. Εκτός κι αν θέλει να γίνει κάτοχος της ακριβότερης προσφοράς(;) που τίθεται σε πώληση προς 2.200 ευρώ. Φυσικά, πρόκειται για εισιτήρια στην περιοχή των VIP, αλλά ανάλογα με το κόστος, έχουν ή όχι έξτρα παροχές… 

Συνολικά η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πουλήσει 67.000 διαρκείας(!). Εκτιμάται ότι θα διαθέσει, τουλάχιστον άλλα 1.000 με το νέο «πακέτο», από το οποίο –εκτιμούν- πως θα μπουν στα ταμεία -στη χειρότερη περίπτωση- ένα εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή sport-fm Read more!

Γάντια από τον τόπο σου...

Ο Στεφάνος Κοτσόλης μετά το 2005 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και το gazzetta.gr κάνει μια αναδρομή στα πράσινα χρόνια του 31χρονου άσου, αλλά και στο τι κατάφερε μακριά από την Παιανία.
Γάντια από τον τόπο σου... (video)


Ο γεννημένος στην Αθήνα, στις 5 Ιουνίου του 1979, Στέφανος ασχολήθηκε αρκετά με το μπάσκετ λόγω του ύψους του (1,90 μ.) αλλά και με το τένις, αλλά τελικά κατέληξε να φοράει γάντια και να υπερασπίζεται εστίες.
Αποφοίτησε από τη σχολή Αναβρύτων και μετέπειτα μπήκε στην Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών. Σε ηλικία μόλις 15 ετών γράφτηκε στη σχολή του Χουάν Ραμόν Ρότσα και ο Αργεντινός και νυν τεχνικός της Golden Team, ήταν αυτός που εισηγήθηκε να μπει στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Ο Κοτσόλης έμαθε αρκετά από τα μυστικά του τερματοφύλακα από τον Τάκη Οικονομόπουλο και το 1999 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Το ντεμπούτο του το έκανε σε αγώνα Κυπέλλου (13 Απριλίου 1999) κόντρα στον Αθηναϊκό (2-2). Στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε στο Ηράκλειο και την νικηφόρα (3-2) αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, αποκρούοντας μάλιστα και πέναλτι.
Στη σκιά Νικοπολίδη, Χαλικά και Γκαλίνοβιτς
Λόγω της παρουσίας στο τριφύλλι του Αντώνη Νικοπολίδης και του Κώστα Χαλκιά ήταν τρίτος τερματοφύλακας και δεν είχε ευκαιρίες. Παρά και την αποχώρηση του Νικοπολίδη, αποκτήθηκε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς και ο Κοτσόλης πάλι δεν μπόρεσε να δείξει την αξία του. Πάντως, ήταν παρών στο νταμπλ του 2004 αφού αγωνίστηκε την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 2003-04 καθώς είχε παραγκωνιστεί ο Νικοπολίδης και τραυματίστηκε στο ματς με την Προοδευτική στον Κορυδαλλό (1-2) ο Χαλκιάς. Ετσι, ήταν ο βασικός πορτιέρο και στο φινάλε της σεζόν στον Πύργο απέναντι στον Πανηλειακό με τους πράσινους να επικρατούν με 1-0 κατακτώντας και μαθηματικό τον τίτλο.

Λάρισα και Κύπελλο
Τον Ιούνιο του 2005 ο Στέφανος Κοτσόλης άνοιξε τις πόρτες της Παιανίας με προορισμό την Λάρισα. Στην αρχή δόθηκε δανεικός αλλά οι Θεσσαλοί πλήρωσαν την οψιόν αγοράς του και τον έκαναν δικό τους. Ο 31χρονος πορτιέρο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος με την ΑΕΛ, ως βασικός τερματοφύλακας το 2007. Στον τελικό που έγινε στον Βόλο οι «βυσσινοί» νίκησαν τον Παναθηναϊκό και πήραν το Κύπελλο στον Πηνειό.

Τ'ίτλο και στην Κύπρο
Ο Κοτσόλης έφυγε από την ομάδα της Λάρισας το καλοκαίρι του 2009 και συμφώνησε λίγες μέρες μετά (17 Σεπτεμβρίου) με την Ομόνοια. Ο Ελληνας πορτιέρο κατέκτησε τίτλους και στην Κύπρο αφού στον ένα χρόνο παρουσίας του στην κυπριακή ομάδα πήρε το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ πριν αποχωρήσει τον περασμένο Αύγουστο.

Κεφάλαιο Εθνική
Ο Στέφανος Κοτσόλης είχε δείξει από μικρός το ταλέντο του και για αυτό ήταν μέλος όλων των μικρών εθνικών ομάδων. Φόρεσε το εθνόσημο με την Παίδων, την Νέων, την Ελπίδων και την Ανδρών παίρνοντας δύο πολύ σπουδαία βραβεία. Τον Δεκέμβρη του 1995 αναδείχτηκε καλύτερος τερματοφύλακας στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Παίδων που διεξήχθη στο Ισραήλ και ένα χρόνο αργότερα στην ίδια χώρα πήρε το ίδιο βραβείο στο τουρνουά Νέων.
Οσον αφορά την εθνική Ανδρών πήρε το «βάπτισμα του πυρός» με τον Οτο Ρεχάγκελ στο τιμόνι της «γαλανόλευκης». Εκανε το ντεμπούτο του στις 16 Νοεμβρίου του 2005 σε φιλικό ματς απέναντι στην Ουγγαρία (2-1) στο «Καραϊσκάκη», ενώ έχει άλλες τρεις συμμετοχές.
Ξανά σμίγει με Βύντρα, Τζόρβα
Ο Κοτσόλης επιστρέφει στην Παιανία μετά το 2005 και θα βρει μόλις δύο παλιούς συμπαίκτες του. Ο λόγος για τον Λουκά Βύντρα και τον Αλέξανδρο Τζόρβα, άλλωστε αυτοί είναι οι μοναδικοί που παραμένουν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού από τότε. Ομως ο Στέφανος έχει πολύ καλές σχέσεις και με τον Γιώργο Καραγκούνη (αν και το 2005 αγωνιζόταν στην Ιντερ) αφού ήταν μαζί στις Ακαδημίες του τριφυλλιού.
Πηγή gazzeta Read more!

Οι κορυφαίοι της χρονιάς

Στην φετινή απονομή των βραβείων Laureus ο αστέρας του τένις Ραφαέλ Ναδάλ, η σκιέρ Λίντσεϊ Βον και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ισπανίας ξεχώρισαν από τον χώρο του αθλητισμού.

Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο γνωστός αμερικανός ηθοποιός Κέβιν Σπέισι, ενώ παρόντες ήταν πολλά αστέρια του αθλητισμού και της σόουμπιζ.

Το βραβείο του «Αθλητή της χρονιάς» απονεμήθηκε στον Ισπανό τενίστα Ράφα Ναδάλ, που την χρονιά που μας πέρασε κατέκτησε το Ρολάντ Γκαρός, το Γουΐμπλεντον και το Αμερικάνικο Όπεν.

Η Αμερικανίδα σκιέρ Λίντσεϊ Βον, που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην ελεύθερη κατάβαση στους περσινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ και χάλκινο στο υπεργιγαντιαίο σλάλομ, ενώ στέφθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά κυπελλούχος κόσμου, φτάνοντας και στην κατάκτηση του βραβείου της «Αθλήτριας της χρονιάς».

Στην εθνική ομάδα ποδόσφαιρου της Ισπανίας απονεμήθηκε το βραβείο «Ομάδα της Χρονιάς», για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη το καλοκαίρι στην Νότιο Αφρική.

Ακόμα απονεμήθηκε, μεταξύ άλλων, βραβείο στον Ζινεντίν Ζιντάν για τη συνολική προσφορά του στον αθλητισμό. 

Πηγή novasports Read more!

«Μεγαλύτερη ομάδα η Λίβερπουλ»!

Η μεταγραφή του στην Τσέλσι προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στους οπαδούς της Λίβερπουλ, ο Τόρες όμως τόνισε πως οι «ρεντς» είναι μεγαλύτερος σύλλογος από την τωρινή του ομάδα!
«Μεγαλύτερη ομάδα η Λίβερπουλ»!

«Η Λίβερπουλ θα είναι πάντα κάτι ξεχωριστό για μένα. Η ιστορία της δείχνει ότι είναι μεγαλύτερη ομάδα από την Τσέλσι. αλλά τώρα περνάει πολύ δύσκολες στιγμές. Είμαι χαρούμενος που έχω αγωνιστεί και με τους δύο αυτούς συλλόγους. Όμως η Τσέλσι είναι όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι οι πιο δυνατές ομάδες τα τελευταία δέκα χρόνια», ήταν τα λόγια του Τόρες στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.

Όσο για τον λόγο που αποχώρησε από το Άνφιλντ, ο Ισπανός δήλωσε: «Τα χρήματα δεν ήταν τα πιο σημαντικά, έφυγα επειδή είχα χάσει τον ενθουσιασμό μου και ήθελα να πάω κάπου για να βελτιωθώ. Όταν όλα έγιναν χειρότερα, η Τσέλσι εμφανίστηκε και έδειξε ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για μένα».

Ο Τόρες αναφέρθηκε και στο κλίμα που συνάντησε με τη μεταγραφή του στο Λονδίνο: «Έχω εκπλαγεί ευχάριστα από την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια της Τσέλσι. Νόμιζα ότι θα ήταν πιο απόμακροι, αλλά όλα είναι πολύ καλά. Γελούν, κάνουν αστεία και είναι μία όμορφη ατμόσφαιρα».
Πηγή gazzeta Read more!

Σοκαρισμένοι στην Μπάρτσα με Τόρες

Σοκ προκάλεσε στην Μπαρτσελόνα το ποσό το οποίο δαπάνησε η Τσέλσι για την απόκτηση του Φερνάντο Τόρες. Ο παράγοντας των Μπλαουγκράνα, Ραούλ Σανγιεΐ τόνισε ότι οι Μπλε βγήκαν κερδισμένοι.
Σοκαρισμένοι στην Μπάρτσα με Τόρες

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου των Καταλανών έκανε σαφές ότι οι πρωταθλητές Ισπανίας «δεν θα είχαν καν σκεφτεί» να πληρώσουν ένα τέτοιο ποσό, ενώ σχολίασε ότι με το συγκεκριμένο deal «η Τσέλσι έγινε πιο δυνατή και η Λίβερπουλ πιο αδύναμη». Ο Σανγιεΐ μίλησε στα Μέσα Ενημέρωσης στο πλαίσιο συνάντησης ανάμεσα στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης, με θέμα συζήτησης τους νέους κανόνες της UEFA για τα υπέρογκα ποσά για μεταγραφές. Η Μπαρτσελόνα ξόδεψε τον Ιανουάριο 3 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Ιμπραΐμ Αφελάι από την PSV Αϊντχόφεν.
Πηγή gazzeta Read more!

Νέες επαφές με Μανωλά και Μπλάνκο

Νέες επαφές με Μανωλά και Μπλάνκο
Προτάσεις με αυξημένες αποδοχές αναμένεται να καταθέσει στους Μπλάνκο και Μανωλά, εντός των ημερών, η ΑΕΚ. «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» η απάντηση της ΠΑΕ προς οφειλόμενους. Ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμυνα από τον Μανόλο Χιμένεθ, ενόψει Παναθηναϊκού. 

Μπορεί με την αρχική της στάση να ήθελε να τον παραχωρήσει, ωστόσο η επιθυμία του ίδιου να παραμείνει στην ομάδα, αλλά και η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του, έχουν ωθήσει τη διοίκηση της ΑΕΚ να ετοιμάζει νέα πρόταση προς τον Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο Σταύρος Αδαμίδης αναμένεται συναντηθεί και πάλι με τον μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού για να του καταθέσει πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας τους, ύψους λίγο πάνω από τις 500.000 ευρώ, ποσό που δεν έχει ουσιαστικά κάποια διαφορά από εκείνο που έχει ήδη απορρίψει ο ποδοσφαιριστής. Η «Ένωση» είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, αλλά για λόγους επικοινωνιακούς κυρίως καλείται να κάνει άλλη μία προσπάθεια για να κρατήσει τον “Ζορό”, ο οποίος έχει ήδη το δικαίωμα να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του. 

Εκτός του πρώτου σκόρερ του τα τελευταία χρόνια, ο «Δικέφαλος» έχει …ανοιχτό μέτωπο και με τον Κώστα Μανωλά, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Πρόθεση της διοίκησης είναι να υπογραφεί νέο συμβόλαιο μέχρι το 2014, με τις απολαβές του Έλληνα αμυντικού να ανεβαίνουν κλιμακωτά ανά έτος, ξεκινώντας από τις 140.000 ευρώ. Από την πλευρά του ο παίκτης δεν βιάζεται να ανανεώσει και περιμένει να δει αν θα προκύψει κάποια πρόταση το καλοκαίρι. 

Πηγή sport-fm Read more!

Για τον Ότο…

Για τον Ότο…
Η Εθνική ποδοσφαίρου υποδέχεται τον Καναδά σε ένα φιλικό το οποίο ο Φερνάντο Σάντος βλέπει σαν ένα τεστ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μάλτα για τα προκριματικά του Euro 2012. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός –στη χθεσινή συνέντευξη- κάλεσε στους διεθνείς να δουν το παιχνίδι σαν να είναι επίσημο και να αφήσουν στα… αποδυτήρια το φιλικό του χαρακτήρα. Ζωντανά από NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και www.sport-fm.gr 

«Είναι ένα φιλικό παιχνίδι για να προετοιμάσουμε την ομάδα για το επίσημο παιχνίδι που έρχεται, με αντίπαλο την Μάλτα. Δεν έχουμε την ευκαιρία να έχουμε τους διεθνείς συνεχώς μαζί μας και έτσι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ημερομηνίες για να περάσω τις ιδέες μου και τη φιλοσοφία μου. Να κάνουμε δοκιμές. Όταν αγωνιζόμαστε με το εθνόσημο πρέπει να τα δίνουμε όλα. Πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν επίσημο ματς, έχοντας όμως υπόψη μας αυτά που είπα πριν. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα σαν ομάδα. Πρέπει να έχουν αποτέλεσμα οι δοκιμές που θα γίνουν στον αγωνιστικό χώρο», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός. 

Άλλος ένας λόγος για να δουν με διαφορετικό «μάτι» στο σημερινό φιλικό παιχνίδι είναι ο Ότο Ρεχάγκελ ο οποίος θα βραβευτεί από την ομοσπονδία για την προσφορά του. 

Στα αγωνιστικά πλάνα του ο Φερνάντο Σάντος σκοπεύει να κάνει αρκετές δοκιμές για το σημερινό παιχνίδι ενόψει αυτών με τη Μάλτα. Ο Πορτογάλος δεν πίεσε τους διεθνείς στη χθεσινή προπόνηση και στο οικογενειακό διπλό έδειξε στην 11άδα που σκέφτεται να παρατάξει. 

Με την ομάδα των βασικών (θεωρητικά) ο Σηφάκης έκατσε κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης ξεκίνησε στο δεξί ενώ ο Τζαβέλλας στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο κέντρο έπαιξαν οι Μόρας και Παπασταθόπουλος ενώ μπροστά τους ήταν οι Καραγκούνης και Κατσουράνης που τελικά θα συμπεριληφθεί κανονικά στην αρχική ενδεκάδα. Λίγο πιο μπροστά ο Νίνης, στην θέση που τον τοποθετεί στα τελευταία ματς ο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό. Την επιθετική τριάδα στο 4-3-3 που πρόκειται να αγωνιστεί αύριο η Εθνική, «κλείνουν» οι Σαλπιγγίδης δεξιά, Φετφατζίδης αριστερά και στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος. 

Στην αντίπαλη ομάδα, έπαιξε ο Χαλκιάς που λογικά θα μοιραστεί από ένα ημίχρονο με τον Σηφάκη, οι Βύντρα, Σπυρόπουλος δεξιά κι αριστερά. Ο Σιόβας, που θα ντεμπουτάρει στο αυριανό ματς, αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον μεταφραστή του Σάντος, Αλέξανδρο Μανιάτογλου και μπροστά τους στα χαφ ήταν οι Μάκος, Καφές και Ζήσης Βρύζας που σε ελεύθερο ρόλο βοήθησε για να διεξαχθεί το οικογενειακό διπλό και στην επίθεση ο Γεωργιάδης ξεκίνησε αριστερά, ο Κονέ δεξιά και ο Μήτρογλου φουνταριστός.

Πηγή sport-fm Read more!

«Δύο νίκες, τίποτε άλλο»

Την πεποίθησή του πως με δύο νίκες κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα εξέφρασε στους συμπαίκτες του ο Φρανσουά Μοντεστό. Ο μέσος των «ερυθρολεύκων», ελλείψει των Ελλήνων διεθνών, πήρε το ρόλο του αρχηγού και έθεσε τον στόχο για τις επόμενες εβδομάδες. Αμετακίνητος δίπλα στον Ιμπαγάσα ο Γάλλος χαφ και στα ντέρμπι. 
«Δύο νίκες, τίποτε άλλο»


«Πρέπει να τα κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Δύο νίκες να κάνουμε, τίποτε άλλο» ήταν τα λόγια του Μοντεστό στη χθεσινή προπόνηση προς τους συμπαίκτες του, για τα δύο ντέρμπι που ακολουθούν για τη Σούπερ Λίγκα, κόντρα σε Άρη στη Θεσσαλονίκη και Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Ο 31χρονος μέσος, το έχει μέσα του το αρχηγιλίκι, αφού φόραγε το περιβραχιόνιο στη Μονακό, όταν έφυγε ο Ζιβέ, ενώ είναι και αρχηγός της εθνικής Κορσικής (στα πρότυπα της εθνικής Καταλονίας) και ξέρει πόσο σημαντικοί είναι οι αγώνες που ακολουθούν. Με έξι βαθμούς στα συγκεκριμένα ματς, ο Ολυμπιακός θα είναι στη ...χειρότερη στο +10 από τη δεύτερη θέση και ουσιαστικά θα έχει "κλειδώσει" τον τίτλο. 

Πηγή sport-fm Read more!

Υπόθεση Λεμπρόν

Υπόθεση Λεμπρόν
Οι Πέισερς αντιστάθηκαν στο Μαϊάμι, πλησίασαν στη δεύτερη νίκη τους επί της Χιτ εκτός έδρας, αλλά ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν επέτρεψε την έκπληξη. Με 41 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ το Μαϊάμι παρότι βρέθηκε να χάνει με διαφορά 14 πόντων, επικράτησε 117-112 φτάνοντας τις επτά σερί νίκες. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν έτοιμοι να επαναλάβουν το θρίαμβο που είχαν πετύχει στις 22 Νοεμβρίου με 93-77, ωστόσο οι γηπεδούχοι με επί μέρους σκορ 27-15 στην τέταρτη περίοδο ανέτρεψαν τα δεδομένα. 

Οι Σπερς έφτασαν τις 43 νίκες σε 51 αγώνες με το 100-89 επί των Πίστονς στο Ντιτρόιτ έχοντας ως όπλο τον πλουραλισμό και πρώτο σκόρερ τον Τόνι Πάρκερ με 19 πόντους. 

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ είχε 22 πόντους και 20 ριμπάουντ, η άμυνα του Ορλάντο κράτησε τον Μπλέικ Γκρίφιν στους 10 πόντους (4/12 σουτ) και η νίκη ήρθε εύκολα απέναντι στους Κλίπερς με 101-85. 

Οι Τίμπεργουλβς πέρασαν από το Χιούστον με 112-108 και ο Κέβιν Λοβ με 20 πόντους και 14 ριμπάουντ έφτασε τα 38 σερί νταμπλ-νταμπλ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για τους «λύκους». Πολύ καλή απόδοση είχε ο Κώστας Κουφός, ο οποίος ελλείψει του Ντάρκο Μίλιτσιτς έπαιξε για 19 λεπτά έχοντας 8 πόντους (4/7 δίποντα, 0/2 βολές), 5 ριμπάουντ και 2 τάπες, ενώ ο Νίκολα Πέκοβιτς που ξεκίνησε ως βασικός σέντερ είχε 6 πόντους και 7 ριμπάουντ σε 19 λεπτά. 

Οι Γκρίζλις άλωσαν την Οκλαχόμα στην παράταση με 105-101 με 31 πόντους και 14 ριμπάουντ του Ζακ Ράντολφ, αλλά και τον Τόνι Άλεν να αντικαθιστά τον τραυματία Ρούντι Γκέι κάνοντας φετινό ρεκόρ με 27 πόντους και περιορίζοντας με την άμυνά του στο έξτρα πεντάλεπτο τον Κέβιν Ντουράντ. 

Η απουσία του Αλ Χόρφορντ ήταν αισθητή στους Χοκς και οι Σίξερς συνέτριψαν τους αντιπάλους τους στην Ατλάντα με 117-83 φτάνοντας τις επτά νίκες στα τελευταία εννέα παιχνίδια. 

Αναλυτικά: 

Ορλάντο Μάτζικ-Λος Άντζελες Κλίπερς 101-85 
Χάουαρντ 22 (20 ριμπ.), Νέλσον 17, Άντερσον 13, Ρέντικ 12, Ρίτσαρντσον 10, Κλαρκ 10-Ντέιβις 25, Ντιόγκου 18, Γκρίφιν 10 (12 ριμπ.), Αμίνου 9. 

Ατλάντα Χοκς-Φιλαδέλφεια 76ερς 83-117 
Σμιθ 16, Ουίλκινς 12, Ουίλιαμς 10 (10 ριμπ.), Τιγκ 10-Ουίλιαμς 20, Μπραντ 17, Μικς 16, Γιανγκ 16, Χόλιντεϊ 15, Ιγκουοντάλα 11. 

Μαϊάμι Χιτ-Ιντιάνα Πέισερς 117-112 
Τζέιμς 41 (13 ριμπ., 8 ασίστ), Μπος 19, Ουέιντ 17, Τσάλμερς 16-Χίμπερτ 20 (10 ριμπ.), Γκρέιντζερ 19, Χάνσμπρο 18, Κόλισον 15, ΜακΡόμπερτς 12, Τζόουνς 11. 

Ντιτρόιτ Πίστονς-Σαν Αντόνιο Σπερς 89-100 
Μπάινουμ 21, Μονρό 14 (13 ριμπ.), Πρινς 12, Ντέι 10, Στάκεϊ 10-Πάρκερ 19, Μπλερ 18 (12 ριμπ.), Τζινόμπιλι 13, Τζέφερσον 11, Ντάνκαν 10 (10 ριμπ.), Μπόνερ 10. 

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Μέμφις Γκρίζλις 101-105 (κ.α. 95-95) 
Ντουράντ 31 (10 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 21 (11 ασίστ), Χάρντεν 13, Κρστιτς 8-Ράντολφ 31 (14 ριμπ.), Άλεν 27, Γιανγκ 14, Κόνλεϊ 13, Γκασόλ 12. 

Μιλγουόκι Μπακς-Τορόντο Ράπτορς 92-74 
Σάλμονς 17, Μαγκέτι 16, Μπόγκουτ 14, Τζένινγκς 12, Εμπά α Μουτ 10 (14 ριμπ.)-Μπαρνιάνι 23, ΝτεΡόζαν 18, Μπαρμπόσα 8, Τζόνσον 5 (11 ριμπ.). 

Χιούστον Ρόκετς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 108-112 
Μάρτιν 23, Λι 23, Σκόλα 22, Λόουρι 14, Χέιζ 10 (13 ριμπ.)-Λοβ 20 (14 ριμπ.), Έλινγκτον 18, Φλιν 15, Τέλφερ 14, Τζόνσον 13, Μπρούερ 10, Τόλιβερ 4 (10 ριμπ.). 

Πηγή sport-fm Read more!

«Τζίλα» για Παλέρμο!

«Τζίλα» για Παλέρμο!
Πρόταση ύψους 15 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο της Φιορεντίνα ετοιμάζει το καλοκαίρι η Παλέρμο, όπως αναφέρεται σε ιταλικά δημοσιεύματα.



Ο διεθνής επιθετικός, πρωταθλητής κόσμου το 2006, βρίσκεται στο στόχαστρο των Ροζανέρι, οι οποίοι αναμένεται να κινηθούν για την απόκτησή του το καλοκαίρι. Τα σενάρια θέλουν την ομάδα της Σικελίας να βγάζει 15 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της σε περίπτωση που τερματίσει στην πρώτη τετράδα και εξασφαλίσει έξοδο στο Champions League.

Ο Τζιλαρντίνο, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το 2013, δεν έχει καταφέρει να βρει φόρμα φέτος με τη Φιορεντίνα, καθώς έχει σκοράρει μόλις επτά φορές σε 21 ματς. Πέρυσι, ο «Τζίλα» είχε τάσεις φυγής και ζήτησε εγγυήσεις για τις κινήσεις του κλαμπ της Τοσκάνης, μετά την αποχώρηση του Τσέζαρε Πραντέλι από την τεχνική ηγεσία, ενώ φέτος ακούγεται ότι θα αποτελέσει παρελθόν αν οι Βιόλα δεν εξασφαλίσουν έξοδο στην Ευρώπη.
Πηγή Gazzeta Read more!

Προλαβαίνει Τότεναμ ο Νέστα

Για πρώτη φορά στις 15 μέρες ο Αλεσάντρο Νέστα έβγαλε την προπόνηση της Μίλαν και τίθεται στη διάθεση του Αλέγκρι για τον αγώνα με την Τότεναμ για το Champions League.
Προλαβαίνει Τότεναμ ο Νέστα

Ο 34χρονος στόπερ της Μίλαν ολοκλήρωσε κανονικά την προπόνηση, για πρώτη φορά μετά τις 23 Ιανουαρίου, όταν και είχε βγάλει τον ώμο του στον αγώνα με την Τσεζένα (2-0) στο «Σαν Σίρο». Κατά τη διάρκεια τπου προγράμματος της Τρίτης (08/02) δεν αντιμετώπισε προβλήματα, με τους Ροσονέρι να αντιμετωπίζουν εντός την Πάρμα για τη Serie A το Σάββατο (12/02).

Εκτός από τον αγώνα για το πρωτάθλημα, τα νέα για τον Μαξ Αλέγκρι είναι καλά, αφού στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας είναι προγραμματισμένο το πρώτο σκέλος της φάσης των «16» του Champions League κόντρα στην Τότεναμ. Φέτος ο Ιταλός έχει παίξει σε 23 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και σύμφωνα με τα στατιστικά που βγάζουν οι Ιταλοί, είναι πρώτος στην ειδική βαθμολογία των αμυντικών.

Πηγή gazzeta Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...