ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Γάντια από τον τόπο σου...

Ο Στεφάνος Κοτσόλης μετά το 2005 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και το gazzetta.gr κάνει μια αναδρομή στα πράσινα χρόνια του 31χρονου άσου, αλλά και στο τι κατάφερε μακριά από την Παιανία.
Γάντια από τον τόπο σου... (video)


Ο γεννημένος στην Αθήνα, στις 5 Ιουνίου του 1979, Στέφανος ασχολήθηκε αρκετά με το μπάσκετ λόγω του ύψους του (1,90 μ.) αλλά και με το τένις, αλλά τελικά κατέληξε να φοράει γάντια και να υπερασπίζεται εστίες.
Αποφοίτησε από τη σχολή Αναβρύτων και μετέπειτα μπήκε στην Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών. Σε ηλικία μόλις 15 ετών γράφτηκε στη σχολή του Χουάν Ραμόν Ρότσα και ο Αργεντινός και νυν τεχνικός της Golden Team, ήταν αυτός που εισηγήθηκε να μπει στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Ο Κοτσόλης έμαθε αρκετά από τα μυστικά του τερματοφύλακα από τον Τάκη Οικονομόπουλο και το 1999 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Το ντεμπούτο του το έκανε σε αγώνα Κυπέλλου (13 Απριλίου 1999) κόντρα στον Αθηναϊκό (2-2). Στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε στο Ηράκλειο και την νικηφόρα (3-2) αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, αποκρούοντας μάλιστα και πέναλτι.
Στη σκιά Νικοπολίδη, Χαλικά και Γκαλίνοβιτς
Λόγω της παρουσίας στο τριφύλλι του Αντώνη Νικοπολίδης και του Κώστα Χαλκιά ήταν τρίτος τερματοφύλακας και δεν είχε ευκαιρίες. Παρά και την αποχώρηση του Νικοπολίδη, αποκτήθηκε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς και ο Κοτσόλης πάλι δεν μπόρεσε να δείξει την αξία του. Πάντως, ήταν παρών στο νταμπλ του 2004 αφού αγωνίστηκε την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 2003-04 καθώς είχε παραγκωνιστεί ο Νικοπολίδης και τραυματίστηκε στο ματς με την Προοδευτική στον Κορυδαλλό (1-2) ο Χαλκιάς. Ετσι, ήταν ο βασικός πορτιέρο και στο φινάλε της σεζόν στον Πύργο απέναντι στον Πανηλειακό με τους πράσινους να επικρατούν με 1-0 κατακτώντας και μαθηματικό τον τίτλο.

Λάρισα και Κύπελλο
Τον Ιούνιο του 2005 ο Στέφανος Κοτσόλης άνοιξε τις πόρτες της Παιανίας με προορισμό την Λάρισα. Στην αρχή δόθηκε δανεικός αλλά οι Θεσσαλοί πλήρωσαν την οψιόν αγοράς του και τον έκαναν δικό τους. Ο 31χρονος πορτιέρο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος με την ΑΕΛ, ως βασικός τερματοφύλακας το 2007. Στον τελικό που έγινε στον Βόλο οι «βυσσινοί» νίκησαν τον Παναθηναϊκό και πήραν το Κύπελλο στον Πηνειό.

Τ'ίτλο και στην Κύπρο
Ο Κοτσόλης έφυγε από την ομάδα της Λάρισας το καλοκαίρι του 2009 και συμφώνησε λίγες μέρες μετά (17 Σεπτεμβρίου) με την Ομόνοια. Ο Ελληνας πορτιέρο κατέκτησε τίτλους και στην Κύπρο αφού στον ένα χρόνο παρουσίας του στην κυπριακή ομάδα πήρε το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ πριν αποχωρήσει τον περασμένο Αύγουστο.

Κεφάλαιο Εθνική
Ο Στέφανος Κοτσόλης είχε δείξει από μικρός το ταλέντο του και για αυτό ήταν μέλος όλων των μικρών εθνικών ομάδων. Φόρεσε το εθνόσημο με την Παίδων, την Νέων, την Ελπίδων και την Ανδρών παίρνοντας δύο πολύ σπουδαία βραβεία. Τον Δεκέμβρη του 1995 αναδείχτηκε καλύτερος τερματοφύλακας στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Παίδων που διεξήχθη στο Ισραήλ και ένα χρόνο αργότερα στην ίδια χώρα πήρε το ίδιο βραβείο στο τουρνουά Νέων.
Οσον αφορά την εθνική Ανδρών πήρε το «βάπτισμα του πυρός» με τον Οτο Ρεχάγκελ στο τιμόνι της «γαλανόλευκης». Εκανε το ντεμπούτο του στις 16 Νοεμβρίου του 2005 σε φιλικό ματς απέναντι στην Ουγγαρία (2-1) στο «Καραϊσκάκη», ενώ έχει άλλες τρεις συμμετοχές.
Ξανά σμίγει με Βύντρα, Τζόρβα
Ο Κοτσόλης επιστρέφει στην Παιανία μετά το 2005 και θα βρει μόλις δύο παλιούς συμπαίκτες του. Ο λόγος για τον Λουκά Βύντρα και τον Αλέξανδρο Τζόρβα, άλλωστε αυτοί είναι οι μοναδικοί που παραμένουν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού από τότε. Ομως ο Στέφανος έχει πολύ καλές σχέσεις και με τον Γιώργο Καραγκούνη (αν και το 2005 αγωνιζόταν στην Ιντερ) αφού ήταν μαζί στις Ακαδημίες του τριφυλλιού.
Πηγή gazzeta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...