ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Στο CAS για Χαβίτο η «Ντέπορ»

Όλα τα ένδικα μέσα θα εξαντλήσει η Λα Κορούνια για να εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής του Φρανθίσκο Χαβίτο στις υποχρεώσεις της ομάδας. Μετά την άρνηση της FIFA να ανάψει το πράσινο φως στον Ισπανό εξτρέμ, οι Γαλιθιάνοι προσέφυγαν στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης. 
Στο CAS για Χαβίτο η «Ντέπορ»


Ο 28χρονος άσος αποκτήθηκε δανεικός από τον Άρη μέχρι το τέλος της σεζόν (έχοντας συμφωνήσει να μετακομίσει το καλοκαίρι ως ελεύθερος στον Ολυμπιακό), ωστόσο κάποια γραφειοκρατικά λάθη που έγιναν στη διαδικασία της μετακίνησής του δεν του έχουν επιτρέψει ακόμη να ενισχύσει τη Λα Κορούνια.

Πηγή sport-fm Read more!

Προλαβαίνει ΑΕΚ ο Μπράβο

Προλαβαίνει ΑΕΚ ο Μπράβο
Στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ αναμένεται να βρίσκεται ο Ραούλ Μπράβο. 

Ο Ισπανός αμυντικός συνέχισε την ανοδική του πορεία στις προπονήσεις. Σήμερα γυμνάστηκε σε πιο έντονους ρυθμούς. Ακολούθησε ένα μεγάλο μέρος της προπόνησης και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του με ατομικό. 

Το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού εκτιμά ότι την Τετάρτη ο Ισπανός αμυντικός θα είναι σε θέση να ακολουθήσει το ομαδικό πρόγραμμα χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Εφόσον όλα πάνε καλά, ο Μπράβο αναμένεται να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς μέχρι και το Σάββατο. Έτσι έχοντας τρεις προπονήσεις στα πόδια πρέπει να θεωρείται σίγουρή η συμμετοχή του στην αποστολή του αγώνα. Εάν θα βρεθεί στην 11άδα του Ολυμπιακού, θα εξαρτηθεί από τον Ερνέστο Βαλβέρδε. 

Όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν σε όλο ή έστω σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης της Τούμπας έκαναν αποθεραπεία. Αύριο οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν ρεπό και την Τετάρτη θα γυμναστούν στις 10.30 το πρωί.

Πηγή sport-fm Read more!

Τελικός θα γίνει. Σύντομα το «πότε»

Ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που ήταν προγραμματισμένος για τις 6 Μαρτίου αλλά αναβλήθηκε, θα γίνει. Παρά τις φήμες περί πιθανής ματαίωσής του, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Μάλιστα σύντομα θα γίνει γνωστή και η ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου αγώνα.
Τελικός θα γίνει. Σύντομα το «πότε»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομοσπονδία θα έχει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με την αντίστοιχη του ΕΣΑΚΕ, προκειμένου-σε πρώτη φάση-να βρεθεί μία ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού, η οποία θα βρίσκει σύμφωνους τους «αιώνιους» και δεν θα επηρεάζει την προετοιμασία τους για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Σημειώνεται πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συμμετέχουν στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και οι αγώνες τους θα τελειώσουν το νωρίτερο στις 29 Μαρτίου και το αργότερο στις 4 Απριλίου. Επίσης θα ληφθεί υπόψη πως στις 24 Απριλίου είναι το Πάσχα, ενώ 6-8 Μαΐου διεξάγεται το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στη Βαρκελώνη. Και δεν καθόλου απίθανο ο τελικός να γίνει μεταξύ φάιναλ φορ (αν περάσουν οι «αιώνιοι» αναμετρώνται στον ημιτελικό) και τελικών Α1.

Η έδρα του τελικού δεν αλλάζει. Σε ό,τι αφορά στους θεατές, η ομοσπονδία επιμένει στην πρότασή της να γίνει το ματς παρουσία φιλάθλων των δύο ομάδων, όπως είχε προτείνει από την περσινή περίοδο. Αν η αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί η ασφάλεια, θα αναζητηθούν άλλες λύσεις. Μένει-πάντως-να διαπιστωθεί και αν η ΓΓΑ επιμένει στη διεξαγωγή του αγώνα χωρίς οπαδούς, αλλά με μαθητές. Ποιοι θα βρίσκονται στις κερκίδες του Ελληνικού θα αποφασιστεί σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εγκαίρως και αφότου έχει βρεθεί πρώτα η ημερομηνία για τον αγώνα.
Πηγή sport-fm

Read more!

«Αν δεν γινόταν η κλοπή...»

Ανοιχτό υποστήριζαν στον Παναθηναϊκό ότι θα ήταν το πρωτάθλημα, αν δεν είχαν συμβεί όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη. Στο «πράσινο» στρατόπεδο σχολίαζαν την τρίτη ήττα σε εκτός έδρας ντέρμπι του Ολυμπιακού, τη στιγμή που οι ίδιοι πέρασαν αλώβητοι από τη Θεσσαλονίκη. Δευτέρα ή Τρίτη υπογράφει ο Βύντρα. 
«Αν δεν γινόταν η κλοπή...»


«Αν δεν γινόταν η κλοπή στο μεταξύ μας παιχνίδι, η διαφορά τώρα θα ήταν στους 4 και όχι στους 10 βαθμούς. Και θα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε την ανατροπή. Είναι ξεκάθαρο ότι το φετινό πρωτάθλημα εξελίσσεται σε πλασματικό. Αν παίρναμε τη νίκη, όπως δικαιούμασταν, στο ντέρμπι, όλα τώρα θα ήταν διαφορετικά» τόνιζε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στους συνεργάτες του, τονίζοντας πως «είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Κάναμε κάποια λάθη κόντρα σε μικρομεσαίες ομάδες, που μας στοίχισαν, αλλά στο Καραϊσκάκη με το έτσι θέλω μας στέρησαν το δικαίωμα να μπούμε γερά και πάλι στη μάχη του τίτλου». 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην Τούμπα έλεγαν: «Έχουν χάσει δύο φορές από εμάς, έχασαν από την ΑΕΚ, από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και παίρνουν το πρωτάθλημα. Αν τώρα ήμασταν στο -4, όλα θα ήταν ανοιχτά και θα κάναμε την ιστορική ανατροπή». 

Ωστόσο στο «πράσινο» στρατόπεδο τονίζουν πως αν η διαφορά ήταν στους τέσσερις βαθμούς, θα ήταν άλλη η συμπεριφορά της ομάδας κόντρα σε Λάρισα και Ατρόμητο, όπως άλλωστε και του Ολυμπιακού κόντρα στον Πανιώνιο. Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πέρασε με τρεις νίκες από τη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας 1-0 των Άρη και ΠΑΟΚ, αλλά και 3-1 του Ηρακλή. 

Σήμερα ή αύριο ο Βύντρα 

Θέμα ημερών, αν όχι ωρών είναι να απαντήσει θετικά στην πρόταση ανανέωσης του Παναθηναϊκού ο Λουκάς Βύντρα. Η προσφορά των «πρασίνων» είναι πάρα πολύ καλή για τα ισχύοντα οικονομικά δεδομένα και ο Έλληνας αμυντικός πολύ δύσκολα θα βρει καλύτερη σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας, αλλά και στο εξωτερικό. Βάσει αυτών ο μπακ των «πρασίνων» θα παραμείνει στην Παιανία για τρία χρόνια ακόμα, τουλάχιστον. 

*Ρεπό έχουν και σήμερα οι παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από Τρίτη την προετοιμασία τους για τον αγώνα της Κυριακής με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ.

Πηγή sport-fm Read more!

«Δεν λες όχι στον Άρη»!

Πεπεισμένος πως ο Άρης θα επιστρέψει ξανά εκεί που του αξίζει δήλωσε στονNovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σάκης Τσιώλης. «Με την ποιότητα που διαθέτει θα έπρεπε να βρισκόταν πιο ψηλά», τόνισε και εξήγησε γιατί πείστηκε να αναλάβει από τώρα: «Ο τρόπος που με προσέγγισε η διοίκηση και φυσικά η ιστορία της ομάδας. Δεν λες όχι στον Άρη!», ενώ για τα μεταγραφικά, είπε: «Κατ’ αρχήν πρέπει να δούμε ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν από τους υπάρχοντες». 
«Δεν λες όχι στον Άρη»!


Αναλυτικά, τα όσα είπε: 

Το ντεμπούτο του συνδυάστηκε με νίκη, με το εμφατικό 4-3 επί της Κέρκυρας, τη στιγμή που στις 25 αγωνιστικές που προηγήθηκαν, η ίδια ομάδα είχε σημειώσει μόλις 16 γκολ! «Με την ποιότητα που διαθέτει ο Άρης, ειδικά στην επίθεση πρέπει φυσιολογικά να απαιτούμε να έρχονται γκολ και φάσεις. Φυσικά και παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά δεν δικαιολογείται η θέση μας στην βαθμολογία». 

Βέβαια δεν θα μπορούσε να αλλάξει πολλά πράγματα μέσα σε λίγες ημέρες. «Χωρίς τον Μπομπαντίγια και τον Τσέζαρεκ έπρεπε να ενισχύσουμε τον Κόκε στην επίθεση με έναν ακόμη ποδοσφαιριστή. Ο Καστίγιο ήταν η καλύτερη λύση για να δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα, συμπλήρωσε ιδανικά τον Κόκε». 

Αν και αρχικά δεν ήταν «ζεστός» να αναλάβει από τώρα τις τύχες του Άρη, εν τέλει πείστηκε από την διοίκηση των «κίτρινων». «Ο στόχος των play-off έχει απομακρυνθεί και αυτό είναι ντροπή για μια ιστορική ομάδα. Αυτό έκανε επιτακτική την ανάγκη να αναλάβω από τώρα. Δεν εξαρτάται από τον Άρη, ωστόσο πρέπει να κοιτάξουμε να βελτιωθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: 

«Θα ήθελα να τελειώσω στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου. Ήταν ψυχοφθόρο να αφήσεις μια ομάδα που την ανέβασες από την δεύτερη κατηγορία και έφτασε εδώ που έφτασε, χρειαζόμουν κάποιο χρόνο να ηρεμήσω. Κάναμε μια συζήτηση να αναλάβω από το καλοκαίρι, αλλά ο τρόπος που με προσέγγισε η διοίκηση του Άρη και γνωρίζοντας την ιστορία της ομάδας, η οποία είχε μείνει χωρίς προπονητή μετά την αποχώρηση του φίλου μου, του Γιάννη Μιχαλήτσου, δεν μπορούσα να πω όχι». 

Για το πώς θα κινηθεί η ομάδα στο μεταγραφικό «μέτωπο», είπε: «Ρεαλιστικά πρέπει να δούμε τι συμβόλαια θα έχουμε. Ποιοι θα μείνουν βασικά και ποιοι θα φύγουν από τους υπάρχοντες. Επαναλαμβάνω βάσει ποιότητας μας αδικεί η (7η) θέση στην βαθμολογία. Καλά κάνουν οι φίλοι του Άρη να έχουν υψηλές απαιτήσεις από την ομάδα τους. Είναι για ψηλότερα ο Άρης με αυτό το ρόστερ και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέτυχε κάτι μοναδικό στην Ευρώπη». 

Πηγή sport-fm Read more!

«Το ματς θέλει άντρες»

«Το ματς θέλει άντρες»
Την προσπάθεια αφύπνισης των παικτών του στην ΑΕΚ άρχισε από σήμερα ο Μανόλο Χιμένεθ ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού Κυπέλλου ΟΠΑΠ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. 

Ο Ισπανός στην προπόνηση που έγινε το πρωί στα Σπάτα μίλησε στους ποδοσφαιριστές του σε αυστηρό τόνο και με λόγια που αποδεικνύουν το πόσο μεγάλη σημασία δίνει και ο ίδιος στο παιχνίδι της Τούμπας. 

«Συγχαρητήρια σε όλους σας. Κερδίσατε μία πολύ καλή ομάδα, αλλά πρέπει να το ξεχάσουμε γρήγορα», ήταν τα πρώτα λόγια του Χιμένεθ, ο οποίος στη συνέχεια… ταρακούνησε για τα καλά τους παίκτες του. 

«Το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ ξέρετε τι σημαίνει για την ΑΕΚ. Ξέρετε καλά τι σημαίνει η ΑΕΚ να πάρει την πρόκριση στον τελικό», τόνισε και συνέχισε: 

«Είστε επαγγελματίες παίκτες, ξέρετε καλά τι χρειάζεται αυτό το παιχνίδι. Αυτό το ματς θέλει παίκτες μαχητές, παίκτες άντρες. Όποιος δεν αντέχει τον τσαμπουκά σε αυτό το ματς να μου το πει να μην έρθει», είπε σε αυστηρό τόνο ο Ισπανός και κατέληξε: 

«Θέλω να παίξετε αυτό που ξέρετε, το ποδόσφαιρο που ξέρετε να παίζεται. Μόνο έτσι θα προκριθούμε στον τελικό. Αυτό θέλουμε όλοι μας και αυτό πρέπει να κάνουμε στην Θεσσαλονίκη»…

Πηγή sport-fm Read more!

ΑΕΚ και Ολυμπιακός για Βενκέρ

Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός μαζί με πολλές άλλες ευρωπαϊκές ομάδες (Φράιμπουργκ, Μονακό, Ρεν, Λοριάν και Σεντ Ετιέν) παρακολουθούν τον Γουίλιαμ Βενκέρ σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα. Τον 22χρονο μέσο της Ναντ φέρονται να παρακολούθησαν σκάουτερ των δύο ελληνικών ομάδων κι όχι μόνο την Παρασκευή στη νίκη επί της Αζαξιό (2-0) για τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. 
ΑΕΚ και Ολυμπιακός για Βενκέρ


«Δεν ήξερα πως είχαν έρθει να με παρακολουθήσουν. Και δεν ξέρω πως ήταν για να δουν εμένα. Κι άλλες φορές στο παρελθόν λεγόταν πως υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά δεν έγινε κάτι», δήλωσε ο πρώην διεθνής με τις Ελπίδες της Γαλλίας άσος, που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2013 αλλά δεν έχει κρύψει την επιθυμία να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Φέτος μετρά 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο.

Πηγή sport-fm Read more!

Τρέμουν και φοβούνται τον Μαρινάκη


Κύριε Πρόεδρε,

Έπαιξε ρόλο τελικά, στο αποτέλεσμα του αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, το 100% ΚΑΛΠΙΚΟ πέναλτι με το οποίο νίκησαν οι Θεσσαλονικείς?
Ήταν το σφύριγμα του κ.Κωνσταντινέα, ένα. στιγμιαίο λάθος, ή μήπως το προϊόν μιας νέας... κασέτας?

Και ποιος θα μιλήσει γι' αυτό? Θα την στείλει -την... άγνωστη κασέτα- κάποιος στον κ.Κούγια, θα την πάει αυτός στο κ.Πατέρα, θα καταλήξει- πάντα η... άγνωστη κασέτα- στον εισαγγελέα?

Θα ρωτήσω και πάλι: Έπαιξε ρόλο τελικά στην διαμόρφωση του αποτελέσματος το πέναλτι-μαϊμού όπως παραδέχτηκε στον ΣΚΑΪ και ο κ.Βασιλάκης?

Δεν περιμένω καμία απάντηση, ο στόχος είναι πολύ μεγαλύτερος και λέγεται Μαρινάκης

Αυτόν τρέμουν!

Αυτόν φοβούνται.

Γιατί βλέπουν πως έχει και τη διάθεση και την τρέλα και την αγάπη αλλά και το χρήμα για να φτάσει ακόμα πιο ψηλά τον Ολυμπιακό.

Και θέλουν να τον πολεμήσουν, να τον σταματήσουν όσο πιο νωρίς γίνεται.

Υπερβολικό με βρίσκετε? Ίσως. Αλλά εξηγήστε μου πριν, δεν σας κάνει εντύπωση η σιωπή όλων εκείνων που εμφανίζονται ως. εξυγιαντές, στο σφύριγμα του Κωνσταντινέα που έκρινε έναν αγώνα?

Όταν ΑΠΑΙΤΕΙΣ καθαρό πρωτάθλημα πως κλείνεις τα ματιά και τα αυτιά σε ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΙΑ που συμβαίνει εις βάρος του Ολυμπιακού?

Δεν είναι φυσικό να σκεφτεί κάποιος πως εξυπηρετείς συμφέροντα όταν τα βλέπεις όλα πράσινα ή μάλλον βλέπεις ως ΑΛΗΘΕΣ μόνο ότι είναι αντιολυμπιακό?

Το οξύμωρο της ιστορίας αυτής είναι το γεγονός πως όλοι όσοι τώρα σιωπούν, πως όλοι όσοι ανασύρουν και. επισείουν κασέτες, στη φιέστα θα 'ναι πρώτοι πρώτοι, έτοιμοι να αποθεώσουν το 38ο, τον Βαλβέρδε, τον Μαρινάκη, όλους.

Κι αυτό είναι το ΤΕΛΕΙΟ κατάντημα τους!

Με σεβασμό.

Πηγή gazzetta.gr Read more!

Oριστικά την Παρασκευή το Άρης-Παναθηναϊκός

Oριστικά την Παρασκευή το Άρης-Παναθηναϊκός
Την προσεχή Παρασκευή (18/3, 8.00μ.μ, Novasports) θα διεξαχθεί τελικά η αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο, για την 21η αγωνιστική της Α1.O ΕΣΑΚΕ με την συγκατάθεση των «κιτρίνων» έκανε δεκτό το αίτημα των «πράσινων» για την μετάθεση του αγώνα μία μέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία τέλεσής του.

Ύστερα από την σχετική εξέλιξη, οι πρωταθλητές Ελλάδος θα διευκολυνθούν στην προετοιμασία τους για τον προσεχή εκτός έδρας αγώνα με την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας (22/3).

Yπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είχε αποδεχτεί αντίστοιχο αίτημα του Ολυμπιακού για αλλαγή της ημέρας της αναμέτρησης με τον Ηλυσιακό.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Από κάμερα η τρίτη κασέτα!

Από κάμερα η τρίτη κασέτα!
Δεν έχει ηχητικά αλλά... οπτικά ντοκουμέντα η τρίτη κασέτα για το σκάνδαλο με τις δωροδοκίες, στην οποία υπάρχουν δύο κορυφαίοι παράγοντες να συζητάνε έπειτα από ματς της Σούπερ Λίγκας.

Το «Εθνοσπόρ» αναφέρει ότι στην 3η κασέτα υπάρχουν και συζητάνε πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ και θεσμικός παράγοντας του ποδοσφαίρου. Είναι η επομένη ενός φετινού αγώνα της Σούπερ Λίγκας και ο πρόεδρος κάνει σκληρή κριτική για τα λάθη του διαιτητή, ζητώντας παράλληλα την καρατόμησή του.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται και το ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο μιλάει ο Αχιλλέας Μπέος, με την αποκάλυψη να αφορά τη χρονική περίοδο που έγινε η συζήτηση. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου επικοινώνησε με τον... άγνωστο συνομιλητή του, όχι αμέσως μετά το ματς Άρης-Παναθηναϊκός, αλλά σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Πάρτε ένα ντέρμπι ρε!»

 «Πάρτε ένα ντέρμπι ρε!»
Ο Νίκος Αλέφαντος δεν κρύβει την απογοήτευσή του! Τι λέει για τα μαύρα χάλια του Ντουντού, τον ανύπαρκτο Ουρτάδο, τους Ρόμενταλ, Ζαϊρί και τις... τρίχες τις κατσαρές.
Από το λάθος του Πάρντο στο τέλος του α’ ημιχρόνου ήρθε το σκορ στα ίσα. Ο Πάρντο τα συνηθίζει αυτά. Ο Ολυμπιακός θέλει τερματοφύλακα, λέμε. Ας αφήσουν τις επικοινωνιακές στηρίξεις. Ήταν άλλη μία γκάφα του Πάρντο, ο Ολυμπιακός θέλει πρώτο τερματοφύλακα, πάει και τελείωσε.

Το κέντρο του Ολυμπιακού δεν τραβάει, αυτά με τον Ντουντού και τον Μοντέστο είναι για λύπηση, ο Μοντέστο παλεύει το παιδί πολύ, αλλά δεν είναι για να οργανώνει παιχνίδι, ο δε Ντουντού έχει μαύρα χάλια. Χάλια ατελείωτα. Έχω ξεχάσει πότε έπαιξε μπάλα ο Ντουντού για τελευταία φορά. Και να πεις ότι δεν πληρώνονται…

Για τον Ουρτάδο τι άλλο να πω, τα έχω πει απ’ την αρχή, ανύπαρκτος. Αργός πολύ, δεν υπάρχει ρε! Και τυφλός να είσαι, από το ραδιόφωνο να παρακολουθείς το ματς, δεν θα ακούς τον σπίκερ να λέει το όνομα Ουρτάδο!

Μανιάτης. Μίλησα πριν τη μεταγραφή αυτή, όχι κατόπιν εορτής. Δεν θεωρώ κανέναν Έλληνα ικανό να έρθει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, ένας μόνο υπάρχει: Παπασταθόπουλος. Γρήγορος, για ειδικές αποστολές στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπιασε μέχρι και τον Μέσι στο Μουντιάλ και τον περιόρισε. Είναι ένας παίκτης που στον Ολυμπιακό θα έκανε καλό δίδυμο με τον Αβραάμ για χρόνια. Στο Τσάμπιονς Λιγκ θα μπορούσε σε κάποια δύσκολα ματς να παίζει με τρία σέντερ μπακ ο Ολυμπιακός. Όπως η Ουντινέζε φέτος που τους έχει τρελάνει ο Γκουιντολίν, και πάει με αυτόν τον τρόπο να βγάλει την Ουντινέζε στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάνει φοβερή πορεία! Και μην ακούω ότι είναι αμυντικό το 3-5-2. Άμα το παίζεις έξυπνα, είναι μια χαρά, τώρα 4 γκολ έβαλε η Ουντινέζε στην Κάλιαρι, και πριν από λίγες μέρες έβαλε 7 γκολ μέσα στην Παλέρμο!».

Παίξτε και σε ένα ντέρμπι ρε, πάρτε ένα ντέρμπι. Σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, πάρτε ντέρμπι, πάλι ανατροπή σάς έκαναν, δύο φορές σάς έκανε ανατροπή φέτος ο ψόφιος Παναθηναϊκός, μην το ξεχνάμε. Παίζει μόνος του ο Γκαρσία σε όλα τα ματς τον Ολυμπιακό ρε; Ο Γκαρσία σε αυτήν την ηλικία; Επειδή έχει ψυχή», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πολύπειρος κόουτς.

Διαβάστε πολλές ακόμα σπαρταριστές ατάκες του Νίκου Αλέφαντου μόνο στο katimagiko.gr!
Read more!

Με Μιραλάς, Ριέρα κατά της ΑΕΚ

Με Μιραλάς, Ριέρα κατά της ΑΕΚ
Οι Κέβιν Μιραλάς και Άλμπερτ Ριέρα εξέτισαν τις ποινές τους και θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους Ερνέστο Βαλβέρδε, εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Μαγεία» στο Φοίνιξ

«Superman»!
Οι Σανς μάχονται με νύχια και με δόντια να μπουν στην 8άδα, αλλά οι Μάτζικ δεν αστειεύονται και τους έκοψαν το δρόμο, «περνώντας» με 88-111 από το US Airways Center του Φοίνιξ.Η ομάδα του Ορλάντο, που είχε σε ακόμη μία μεγάλη βραδιά τον Ντουάιτ «Superman» Χάουαρντ, «ανέβηκε» στο 42-25 και βρίσκεται σταθερά στην τέταρτη θέση της Ανατολής. Από την άλλη, οι «Ήλιοι» πήγαν στο 33-31, είναι ένατοι και κυνηγούν τους όγδους Γκρίζλις (36-31).

Τα δωδεκάλεπτα: 26-32, 26-29, 13-26, 23-24
Σανς: Μπρουκς 19 (10ασ.), Κάρτερ 11 (1/4τρίπ.), Λόπεζ 2, Γουόρικ 7 (8ρ.), Χιλ 4
Γκόρτατ 12, Ντάντλεϊ 10 (7ρ., 4λ.), Πίετρους 14 (3/8τρίπ.), Τσίλντρες 2, Νταουντέλ 6 (3ασ., 4λ.), Σάιλερ 1
Μάτζικ: Ρίτσαρντσον Τζ. 10 (1/5τρίπ., 8ρ., 3ασ.), Νέλσον 14 (3/5τρίπ.), Χάουαρντ 26 (15ρ., 5λ.), Μπας 17 (6ρ.), Τούρκογλου 13 (1/3τρίπ., 7ρ.), Αρίνας 16 (2/4τρίπ., 5ρ., 3κλ.), Ντουχόν 1 (4ασ., 3κλ., 3λ.), Άντερσον 11 (1/4τρίπ., 6ρ.), Ρίτσαρντσον Κ. 1, Κλαρκ 2, Άλεν

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Σας πιάσαμε κορόιδα!»

«Σας πιάσαμε κορόιδα!»
Ανακοίνωση με την οποία απαντά στον Γιώργο Δώνη και τις αιχμές που άφησε για τo πρόγραμμα των δύο ομάδων πριν από το μεταξύ τους ημιτελικό του Κυπέλλου, εξέδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου. Συμφωνούν οι δύο ομάδες για έλεγχο ντόπινγκ.

«Απάντηση στις δηλώσεις του συμπαθέστατου κατ’ άλλα κ. Γιώργου Δώνη: Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις του είναι άδικες και άσκοπες. Θα του θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα των αγώνων της Super League έχει βγει πριν από δύο μήνες. Επίσης, στον πρώτο ημιτελικό της Τετάρτης 2 Μαρτίου, ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνίστηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου με τον Πανσερραϊκό, ενώ η ομάδα του αγωνίστηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου με τον Πανιώνιο, τότε όμως δεν κάνατε καμία αναφορά.

Εμείς ως μεγάλη ομάδα ούτε καν ασχοληθήκαμε, γιατί τέτοιες μικρότητες αποτελούν βιώματα μικρών ομάδων και προπονητών. Και στην τελική, αν δεν σας καλύπτουν τα παραπάνω, σας πιάσαμε κορόιδα, ας προσέχατε», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.


Επιστολή προς την ΕΠΟ

Στο μεταξύ η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου απέστειλε σήμερα το πρωί την παρακάτω επιστολή προς την Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ, με την οποία ζητά τη διεξαγωγή ελέγχου αντιτόπινγκ κοντρόλ, στον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ατρόμητο.

«Κύριε Πρόεδρε,

Με δεδομένο ότι την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 διεξάγονται οι δύο αγώνες της Β’ αγωνιστικής της 7ης ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, από τους οποίους θα αναδειχθεί το ζευγάρι του τελικού, φρονούμε ότι είναι σκόπιμο και απολύτως υγιές να υποβληθούν όλες οι διαγωνιζόμενες ομάδες σε έλεγχο ντόπινγκ.
Προς τούτο ζητούμε για το δικό μας αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος, τη διεξαγωγή του ελέγχου ντόπινγκ και για τις δύο ομάδες, την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να εξυπηρετηθεί και να γίνει απολύτως ευχερής ο έλεγχος του ΕΣΚΑΝ.
Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
Ο Πρόεδρος

Αχιλλέας Μπέος»

Συμφωνεί ο Ατρόμητος για έλεγχο ντόπινγκ

Ο Ατρόμητος απάντησε με ανακοίνωση στον Αχιλλέα Μπέο περί έλεγχου ντόπινγκ τονίζοντας πως να γίνει με αιμοληψία και όχι μόνο με την συλλογή ούρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος χαιρετίζει την πρωτοβουλία του κυρίου Αχιλλέα Μπέου να ζητήσει έλεγχο ντόπινγκ σε όλες τις ομάδες που αγωνίζονται την Τετάρτη στους ημιτελικούς του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε.

Προτείνουμε λοιπόν ο έλεγχος ντόπινγκ για το μεταξύ μας παιχνίδι να μη πραγματοποιηθεί με τη συνήθη διαδικασία της συλλογής ούρων αλλά να γίνει με αιμοληψία. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το πράξουμε.

Όσον αφορά δε, την ανακοίνωση για τις δηλώσεις του προπονητή μας και τα περί «μικρών» ομάδων, τις απαντήσεις θα τις δώσουμε μέσα στο γήπεδο».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Βασικά... δεν φταίει ο Βαλβέρδε!

Βασικά... δεν φταίει ο Βαλβέρδε!
Ορισμένες φορές τα γεγονότα λένε τόσο πολλά που οποιοσδήποτε σχολιασμός μοιάζει περιττός.ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0. Προσθέτοντας και το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός του Καραϊσκάκη και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 του πρωταθλήματος φτάνουμε σε έναν απολογισμό που στην ουσία «μιλάει» για μία νίκη των ερυθρολεύκων σε επτά αγώνες!

Ίσως όμως ο χαρακτηρισμός «ντέρμπι» να μην είναι και τόσο δόκιμος για να αποδώσει την πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός έχασε και στο Τελ Αβίβ, έχασε και στο Καυταντζόγλειο και νίκησε μόνο στο Βικελίδης από όλα τα «μεγάλα», σημαντικά παιχνίδια που είχε να δώσει. Τα περισσότερα μάλιστα τα έχασε και με πανομοιότυπο τρόπο. Άλλα με ανατροπές ενώ είχε προηγηθεί κι άλλα, χωρίς ποτέ να πάρει τα ηνία του αγώνα. Το έκανε στο Βικελίδης και νίκησε. Κυριάρχησε στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος, και προηγήθηκε. Το ίδιο και στο Καραϊσκάκη με τους πράσινους. Ποτέ όμως δεν έκανε ολόκληρο 90λεπτο ή… περισσότερο από ένα καλό ημίχρονο. Στην πλειοψηφία των αγώνων μάλιστα ήταν γυμνός στην επανάληψη και εκεί δέχθηκε όλα τα γκολ!

Δύο από τον Παναθηναϊκό μέσα-έξω (στο Καραϊσκάκη μέτρησε το ένα), ένα από την ΑΕΚ, τρία από τον ΠΑΟΚ, δύο από τον Ηρακλή. Δέκα στο σύνολο και όλα (πλην του Κατσουράνη για άλλους λόγους) κόστισαν βαθμούς.

Η τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού για νίκη θα είναι στο δεύτερο ματς μπολ-τίτλου με την ΑΕΚ.

Ωστόσο, το σημαντικό για τον Ολυμπιακό δεν είναι να καθίσει να απαριθμήσει τις ήττες αλλά να ρίξει μια δεύτερη ματιά στο υλικό του. Διότι το να τα ρίχνεις όλα στον προπονητή, που δεν είναι άμοιρος ευθυνών, είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να δεις με ποιους παίκτες παίζει ο προπονητής.

Με χαφ, που πλην του Ιμπαγάσα είναι αρκούντως ικανοποιητικοί για τα ματς πλην των μεγάλων στο… γκρικ λιγκ αλλά ποτέ των ποτών για Champions League. Με τερματοφύλακα β’ διαλογής. Με άκρα που κανείς δεν δημιουργεί ανισορροπίες στην αντίπαλη άμυνα.

Τα ντέρμπι τα κερδίζουν οι μεγάλοι παίκτες κι όχι η φιλοσοφία των προπονητών. Κι ο Ολυμπιακός πάσχει από πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές. Τα εργαλεία είναι καλά και χρήσιμα και η σταθερότητά τους σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση είναι στοιχεία κρίσιμα σε έναν μαραθώνιο. Ο Βαλβέρδε πέρασε στην ομάδα αυτό που ήθελε. Πίεση ψηλά, καλή κυκλοφορία, συμπαγή ομάδα. Να κάνει τον Χολέμπας, τον Μανιάτη, τον Ντουντού, τον Μοντεστό, τον Φουστέρ, τον Πάρντο, τον Ρόμενταλ, τον Ζαϊρί ποδοσφαιριστές που «κρίνουν» με προσωπικές ενέργειες μεγάλα παιχνίδια είναι κομματάκι δύσκολο.

ΥΓ. Για τον ΠΑΟΚ η νίκη χαρίζει περισσότερα πράγματα από ένα απλό τρίποντο. Πρώτον γιατί η ηττοπάθεια 13 ετών με τον Ολυμπιακό έχει γυρίσει από πέρυσι ολοκληρωτικά τούμπα, δεύτερον γιατί η ήττα στο Κύπελλο δεν σημαίνει καταστροφή αφού το τρένο της Ευρώπης παραμένει ζωντανό μέσω πλέι οφ, τρίτον γιατί γέμισε ηθικό και αυτοπεποίθηση ενόψει του τελικού της Τετάρτης.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Η βαθμολογία των play-off

Η βαθμολογία των play-off
Ο Παναθηναϊκός θα ήταν πρώτος με τρεις βαθμούς και η ΑΕΚ δεύτερη με έναν, αν άρχιζαν τώρα τα play-off της Σούπερ Λίγκας, ενώ ΠΑΟΚ και Καβάλα θα ξεκινούσαν με… άδεια τα χέρια.Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η βαθμολογία των play-off που θα ξεκινήσουν με το τέλος του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που αυτά άρχιζαν τώρα, τότε ο Παναθηναϊκός θα είχε τρεις βαθμούς και η ΑΕΚ δύο λιγότερους, ενώ ΠΑΟΚ και Καβάλα δεν θα είχαν κανέναν.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η βαθμολογία προκύπτει με βάση την διαφορά που έχει κάθε ομάδα με την τελευταία που θα μπει στα play-off, διαιρούμενη διά του πέντε. Για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός έχει 54 βαθμούς, 16 περισσότερους από την πέμπτη Καβάλα. Αν διαιρεθεί το 16 με το πέντε, τότε προκύπτει στρογγυλοποιημένη η βαθμολογία με την οποία θα αρχίσει ο Παναθηναϊκός στα play-off (δηλαδή τρεις βαθμούς στην παρούσα φάση). Αντίστοιχα η ΑΕΚ έχει πέντε βαθμούς περισσότερους από την Καβάλα, άρα 5/5= 1 βαθμός που θα έχει στην αρχή. Η τελευταία ομάδα θα αρχίσει εκ των πραγμάτων με μηδέν βαθμούς την έξτρα διαδικασία.

Στην παρούσα στιγμή, η βαθμολογία για τα play-off είναι:
1. Παναθηναϊκός 3
2. ΑΕΚ 1
3. ΠΑΟΚ 0
4. Καβάλα 0

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

All Star... Repeat!

All Star Game χωρίς θέαμα δεν υφίσταται!
Οι Greek Stars επικράτησαν ξανά (141-122), ο Ντρου Νίκολας υπερασπίστηκε τον τίτλο του «μπόμπερ», ενώ ο Λανς Χάρις αυτόν του καλύτερου dunker. Έκανε τη... διαφορά ο MVP Αντώνης Φώτσης!Μετά το Ηράκλειο πέρυσι, ήταν η σειρά του Πύργου φέτος να διοργανώσει (το 19ο) All Star Game. Το «Γ. Βασιλακόπουλος»... τίγκαρε (σ.σ. 5.200 θεατές) κι ο κόσμος της Ηλείας θαύμασε από κοντά πρόσωπα τα οποία δεν έχει σχεδόν ποτέ την ευκαιρία να δει από κοντά. Ανάμεσά τους κι η παρουσιάστρια της εκδήλωσης Κατερίνα Στικούδη, μαζί με τις Khimki Dancers και τους Dunking Devils, που είχαν αναλάβει να γεμίσουν τα «νεκρά» διαστήματα. Αυτοί όμως που τους αποζημίωσαν και με το παραπάνω ήταν οι παίκτες των δύο ομάδων, οι οποίοι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να προσφέρουν θέαμα.

Οι Greek Stars επανέλαβαν την περσινή (και προπέρσινη) νίκη τους και με 141-122 επικράτησαν εκ νέου των Rest of the World, που δεν είχαν μυαλό για άμυνα. Κορυφαίος του 40λέπτου ήταν ο Αντώνης Φώτσης του Παναθηναϊκού, διαδεχόμενος τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, που φέτος αγωνίζεται στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τον «Batman» να είναι ο μόνος που δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει το repeat. Γιατί εκτός από τη νίκη των Ελλήνων, το έργο επαναλήφθηκε στο διαγωνισμό τριπόντων και καρφωμάτων!

Στη «μάχη» πίσω από τα 6,75μ. ο Ντρου Νίκολας πήρε το... ντέρμπι «αιωνίων» από τον Μίλος Τεόντοσιτς, ενώ στον διαγωνισμό καρφωμάτων ο άκρως εντυπωσιακός Λανς Χάρις επικράτησε του Αλέξη Ράπτη της ΑΕΚ Άργους, με αμφότερους τους νικητές να διατηρούν τα πρωτεία.

Τα δεκάλεπτα: 30-30, 67-56, 100-82, 141-122
Greek Stars (Αλεξανδρής, Σφαιρόπουλος): Βουγιούκας 6, Καλάθης Π. 24 (2), Μαυροκεφαλίδης 22, Διαμαντίδης 13 (3), Σπανούλης 8, Καλάθης Ν. 11 (1), Καϊμακόγλου 4, Φώτσης 18 (2), Νικολαΐδης 11 (3), Χαρίσης 15, Περπέρογλου 4, Μπάρλος 5
Rest of the World (Ομπράντοβιτς, Πρίφτης): Σμιθ 13 (1), Έρτσεγκ 4, Νεστέροβιτς 6, Τεόντοσιτς 7 (1), Νίκολας 10 (2), Χάρις 18, Παλάσιο 3 (1), Μπατίστ 14, Μπάξτερ 20 (1), Σίμονς 4, Μάρσαλ 11 (1), Τόμπσον 12 (1)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Tο… αλογάκι έχει ψυχή!

Tο… αλογάκι έχει ψυχή! (video)
Η Λάρισα «αρνείται» να εγκαταλείψει τη Σούπερ Λίγκα! Οι Θεσσαλοί αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-1 από τον Πανιώνιο, ισοφάρισαν σε 3-3 και παραμένουν… ζωντανοί. Τραγική η διαιτησία του Παππά!

Αν ο αγώνας στη Νέα Σμύρνη γινόταν για άλλο πρωτάθλημα και όχι για τη Σούπερ Λίγκα, θα μιλάγαμε για υπερθέαμα. Πραγματικά το μεγάλο ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στον Πανιώνιο και τη Λάρισα τα είχε όλα. Είχε έξι γκολ, τρία από κάθε ομάδα. Είχε πέναλτι, αποβολή, σημαντικές ευκαιρίες και απίστευτη εξέλιξη. Τι άλλο δηλαδή να ζητήσει ένας φίλαθλος από ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου; Οι «κυανέρυθροι» με τους «βυσσινί» ήρθαν ισόπαλοι με 3-3 και η αγωνία για τη σωτηρία συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, από τη στιγμή μάλιστα που και στο Εργοτέλης-Ατρόμητος το τελικό 1-1 δεν δίνει προβάδισμα σε Κρητικούς και Περιστεριώτες.

Συνεχόμενα ταξίδια από κόλαση σε παράδεισο…

Εκτός του εξαιρετικού θεάματος, αυτό που έκανε τη διαφορά στη Νέα Σμύρνη ήταν η διακύμανση του σκορ. Οι γηπεδούχοι έδειχναν πως θα καθαρίσουν εύκολα το ματς, καθώς προηγήθηκαν με 2-0 και 3-1. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν και καταθέτοντας την ψυχή τους πήραν τον έναν πόντο που τους κρατάει ζωντανούς. Φυσικά και έχουν μειονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους, αλλά το σίγουρο είναι πως αν συνεχίσουν έτσι, όλα μπορούν να συμβούν.

Εκρηκτικό ξεκίνημα από Λάρισα

Και όμως, στο ξεκίνημά του ο αγώνας δεν έδειχνε σε καμία περίπτωση πως θα εξελισσόταν έτσι. Οι «βυσσινί» μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε δύο λεπτά έφτασαν μια ανάσα από το 0-1. Αρχικά στο 6’ ο Πανκράτ από πλεονεκτικότατη θέση έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 8’ κατάφερε να σκοράρει, με το τέρμα να ακυρώνεται, καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Κούλιτς στον Κοντοέ.

Πήγε να το καθαρίσει από το πρώτο ο Πανιώνιος

Στη συνέχεια τα ηνία του αγώνα ανέλαβε ο Πανιώνιος, ο οποίος ήταν πιο εύστοχος από τη Λάρισα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους να σκοράρουν δύο φορές και να γίνουν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Αρχικά στο 20’ ο Γκαλίτσιος με κεφαλιά και εν συνεχεία στο 32’ ο Μήτρογλου με εκτέλεση πέναλτι έκαναν το 2-0, δίνοντας στην ομάδα τους σημαντικό πλεονέκτημα νίκης.

Υπερθέαμα στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά και έγινε ένας από τους καλύτερους της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη, ενώ συνολικά μπήκαν και τέσσερα γκολ.

Μείωση με διαμαρτυρίες

Με το 0-2 κατά της η Λάρισα μπήκε δυνατά και προσπάθησε να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Οι Θεσσαλοί κατάφεραν να το πετύχουν σχετικά νωρίς, καθώς στο 62’ ο Βενετίδης εκτέλεσε φάουλ και ο Νταμπίζας με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται πως ο Μετίν βρήκε την μπάλα με το χέρι, ενώ η διοργανώτρια αρχή αναφέρει πως τελικά το γκολ χρεώνεται στον Σιόβα που σκόραρε εναντίον της ομάδας του.

Τραγικό λάθος και 3-1

Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως εύκολα ή δύσκολα η Λάρισα θα φτάσει στο 2-2, ένα τραγικό λάθος του Αμπάρη στο 76’ έφερε τον Πανιώνιο μπροστά με δύο γκολ. Ο Μπάλαμπαν εκτέλεσε φάουλ και ο τερματοφύλακας κάνοντας λανθασμένο υπολογισμό και στήσιμο του τείχους, είδε την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα του και να γίνεται το 3-1.

Επική ανατροπή με αμφισβητούμενο πέναλτι

Όμως και πάλι αντί ο αγώνας να ολοκληρωθεί με τον Πανιώνιο να κερδίζει, ήρθε η ανατροπή από τη Λάρισα. Αρχικά οι «βυσσινί» μείωσαν με πέναλτι του Μετίν στο 83’. Ένα πέναλτι που όπως φάνηκε στην επανάληψη δεν υπήρξε ποτέ, καθώς ο Μάχο δεν φάνηκε να ανατρέπει τον Ιγκλέσιας. Η ισοφάριση για τους Θεσσαλούς ήρθε στο 85’, με τον Μετίν να εκτελεί φάουλ και τον Νταμπίζα με κεφαλιά να κάνει το 3-3. Ο κεντρικός αμυντικός της Λάρισας πανηγύρισε έξαλλα και δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα με συνέπεια να αποβληθεί.

Man of the match: Ο Νταμπίζας ήταν για πολλούς λόγους ο παίκτης του αγώνα. Αρχικά για τα δύο γκολ και ειδικά το δεύτερο προσωπικό του, που έδωσε και τον βαθμό στην ομάδα του. Εν συνεχεία για τους πανηγυρισμούς του και τη δεύτερη κίτρινη που δέχτηκε.

Αδύναμος κρίκος: Και οι δύο άμυνες ήταν αδύναμοι κρίκοι σε Πανιώνιο και Λάρισα. Το 3-3 αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως πίσω καμία ομάδα δεν τα πήγε καλά.


Στο ύψος του: Ο Μετίν στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του. Ο Τούρκος σκόραρε με πέναλτι και ήταν αυτός που με τις μαγικές του μπαλιές δημιοργούσε καλές στιγμές για τους συμπαίκτες του.


Η γκάφα: Το πέναλτι υπέρ της Λάρισας ήταν η γκάφα του ματς, καθώς ο Μάχο δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση να ανατρέπει τον Ιγκλέσιας.

Το στραγάλι: Πολύ κακός ο Παππάς. Τόσο στο πέναλτι του Ιγκλέσιας, όσο και στο γκολ του Νταμπίζα φάνηκε να πήρε εσφαλμένες αποφάσεις. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, διαμαρτύρονται για το πέναλτι του Πανιωνίου αλλά και για το γκολ που τους ακυρώθηκε.

Το ταμείο του Gazzetta: Και οι δύο ήθελαν τη νίκη, προκειμένου να συνεχίζουν να παλεύουν με ακόμα περισσότερες πιθανότητες για τη σωτηρία τους. Το 3-3 μπορεί να ικανοποιήσει, αλλά και να αδικήσει τόσο τον Πανιώνιο όσο και τη Λάρισα, αλλά αυτό που μένει είναι πως όσοι είδαν αυτό το ματς το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους. Μακάρι μέχρι το τέλος οι αγώνες να είναι ίδιοι.

Συνθέσεις ομάδων

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Όμο, Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (73' Μπάλαμπαν), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Σβέρκος (60' Λάτκα)

Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Μελίσσης (46' Ταλ), Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Αμπουμπακάρι (62' Κανόμπιο), Μετίν, Πανκράτ, Ρομέου (46' Κουζέν), Κούλιτς, Ιγκλέσιας

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Στον… δρόμο για την Τούμπα!

Στον… δρόμο για την Τούμπα!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις… κιτρινόμαυρες ετοιμασίες ενόψει του αγώνα της χρονιάς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Τετάρτη, καθώς και για τις επιλογές Χιμένεθ!


Το ματς με την Καβάλα πέρασε και έρχεται η Τούμπα… Αισθάνομαι πάντα όμορφα όταν φτάνει η στιγμή που θα ταξιδέψω στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσω έναν αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Μελαγχολώ λίγο βέβαια μια και όταν φτάνω στη συγκεκριμένη έδρα θυμάμαι (λίγο μια και για μένα το γήπεδο της Ενωσης στην Νέα Φιλαδέλφεια δεν συγκρινόταν με κανέναν) από το πιο όμορφο «κιτρινόμαυρο σπίτι»…

Επιπρόσθετα θα συναντήσω φίλους, καλούς όμως και θα είμαι μαζί τους πριν και μετά τον αγώνα, για να περάσουμε καλά, να χαρούμε που βρεθήκαμε και να εκμεταλλευτούμε την επίσκεψή μου στην Θεσσαλονίκη για ένα ακόμη ματς της Ενωσης με τον ΠΑΟΚ. Ετοιμάζουμε λοιπόν βαλίτσα και πετάμε για Θεσσαλονίκη προκειμένου να δούμε το πιο κρίσιμο τεστ μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για τη φετινή σεζόν. Θα έρθουν κι άλλα παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες με τις κοινές ρίζες, όμως κανένα δεν θα είναι όπως αυτό που έρχεται την Τετάρτη.

Ελπίζω και εύχομαι να δούμε ένα καλό ματς. Ωστόσο η κρισιμότητα της αναμέτρησης για τις δυο ομάδες νομίζω πως δεν θα επιτρέψει να δούμε ένα ανοιχτό παιχνίδι με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω με πολλές φάσεις στις δυο εστίες. Δεν το αποκλείω γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει ένας αγώνα. Ειδικά μετά το ματς με την Καβάλα φαντάζομαι πως οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν σαν στόχο να δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο. Σύμφωνοι πως σημασία έχει η κατάκτηση της νίκης. Προσωπικά το πιστεύω ακράδαντα. Αλλά το πρώτο 45λεπτο ήταν τραγικό στο ΟΑΚΑ με τις προσωπικές εμπνεύσεις του Αμπντούν να είναι η μοναδική παρηγοριά στο… άρρωστο ποδόσφαιρο που παρακολουθούσαμε.

Επιμένω να μην κατανοώ τη χρησιμοποίηση του Ναμπίλ Μπαχά από τον Μανόλο Χιμένεθ γιατί πρόκειται για απόλυτα ανέτοιμο ποδοσφαιριστή όπως διαπιστώθηκε (και) στην αναμέτρηση με την Καβάλα και ειδικά στη φάση του 39ου λεπτού όταν ο «Λύμπε» του πέρασε κάθετα την μπάλα στην πλάτη του Ντουγκλάο και όμως ο τελευταίος κατάφερε να τον προλάβει. Προφανώς ο Ανδαλουσιανός τεχνικός έχει τους λόγους του για να επιμένει να χρησιμοποιεί βασικό τον Μαροκινό φορ και γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Εγώ δεν θα τον ξεκινούσα τον Μπαχά αλλά ευτυχώς για την ΑΕΚ δεν είμαι προπονητής…

Πραγματικά δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να γράψω κάτι παραπάνω για την αναμέτρηση της Ενωσης με την ομάδα του Ψωμιάδη. Η νίκη ήρθε μεν δύσκολα αλλά ήταν απαραίτητη για την ΑΕΚ και τους ΑΕΚτσήδες για περισσότερο από έναν λόγους και όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ας είναι καλά πάντως οι 3 αλλαγές που έκανε ο 47χρονος τεχνικός των Κιτρινόμαυρων γιατί αυτές (μαζί με την αποβολή του Καρντόσο) χάρισαν στην ομάδα τους 3 βαθμούς. Ο Ντιόπ ήταν άρχοντας στον άξονα με την είσοδό του και βοήθησε στον έλεγχο της μπάλας και στην μεταφορά της προς την επίθεση. Ο Γκερέιρο ήταν για πέντε με οκτώ λεπτά εκτός ματς αλλά όταν χρειάστηκε έβγαλε την μπάλα μισό γκολ. Και ο Σκόκο απλά απέδειξε ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Οχι μόνο για την κίνηση και το γκολ που σημείωσε ο «Δαίμονας», αλλά για τη συνολική του παρουσία στο διάστημα που αγωνίστηκε αφού κατάφερε να απειλήσει και να τον «νιώσει» η αντίπαλη άμυνα. Επαναλαμβάνω σε όλα τα παραπάνω έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η Καβάλα έπαιζε με 10 παίκτες.
Πολύ καλός ήταν για ένα ακόμη ματς ο Ματέος και δίπλα του καλά πήγε και ο Νασούτι ενώ οι υπόλοιποι ήταν μέτριοι έως κακοί…

Κατάφερα να παρακολουθήσω (και) το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Τούμπας με τους δυο επόμενους αντιπάλους της ΑΕΚ (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό). Μπορώ να πω ότι ο Δικέφαλος του Βορρά στο διάστημα που παρακολούθησαν ήταν πολύ καλός και θα μπορούσε να σημειώσει περισσότερα γκολ. Μου εξήγησαν ότι στο πρώτο ημίχρονο το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμη και 0-3, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω. Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάστηκε να δεχτεί πρώτα… σφαλιάρα ο ΠΑΟΚ για να αντιδράσει και να μετατρέψει σε παράσταση με έναν πρωταγωνιστή το ματς με τον Ολυμπιακό. Με σούπερ τον Σκόκο πάντως μπορώ και ελπίζω σε δυο νίκες σε ισάριθμα ματς…

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

TεσσΑΡΗΣ με... σφραγίδα Τσιώλη!

TεσσΑΡΗΣ με... σφραγίδα Τσιώλη! (video)
Ο Άρης είχε πετύχει όλα κι όλα 16 τέρματα στο πρωτάθλημα και στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της ομάδας οι «κίτρινοι» πέτυχαν 4 και πήραν μεγάλη νίκη επί της Κέρκυρας με 4-3!Ο φετινός Ολυμπιακός Βόλου εντυπωσίασε άπαντες με την εξαιρετική επιθετική του λειτουργία με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του, ενώ από την άλλη ο Άρης μετά τα δύο χθεσινά τέρματα του Αστέρα Τρίπολης, είχε τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Στο ντεμπούτο του Θεσσαλού τεχνικού στον πάγκο των «κιτρίνων», η ομάδα δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, όμως πέτυχε τέσσερα τέρματα για πρώτη φορά στη σεζόν, ανέτρεψε δύο φορές εις βάρος του αποτέλεσμα και έφυγε με τη νίκη από την Κερκυρα, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 4-3 σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε ντέρμπι... παραμονής!

Δυνατά η Κέρκυρα, ασύνδετος ο Άρης

Η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ μόλις στο 7', όταν ο Στολτίδης και με όλους τους αμυντικούς του Άρη στην πλάτη του, έστρωσε την μπάλα στον Μαζνόφ, που βρισκόταν μόνος του και με ευθύβολο σουτ νίκησε τον Σηφάκη. Καμία από τις δύο ομάδες δεν βρήκε ρυθμό στο πρώτο μέρος και δεν μπόρεσε να επιβάλει το παιχνίδι της, με τους παίκτες του Άρη όμως να έχουν μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές τους και να δυσκολεύονται πολύ στην ανάπτυξη. Παρ' όλα αυτά κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 25'.

Ένα λεπτό νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση και ο Καστίγιο υποχρέωσε τον Κωνσταντόπουλο σε δύσκολη απόκρουση, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Από το κόρνερ προήλθε η ισοφάριση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς ο Φατί εκμεταλλεύτηκε το λάθος των Κωνσταντόπουλου και Κοντοδήμου, που δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα από την περιοχή, και από κοντά έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στη συνέχεια, με τους γηπεδούχους να είναι εκείνοι που δημιουργούσαν ευκαιρίες και κατάφεραν να ξαναπάρουν το προβάδισμα στο 31' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γραμμόζη, ο οποίος δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Σηφάκη.

Βροχή τα γκολ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με την Κέρκυρα να χάνει μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ στο 54', όταν ο Καλαντζής πρόλαβε τον Γιάρο, πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη. Στο 65' ο Νέτο εκτέλεσε το φάουλ από τα πλάγια και ο Λαζαρίδης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου, ο οποίος έμεινε απλός... θεατής της φάσης. Τρία λεπτά αργότερα ο Νέτο έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Καστίγιο μέσα στην περιοχή και με την άμυνα των γηπεδούχων να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση για το τεχνητό οφσάιντ, ο Μεξικανός έμεινε μόνος απέναντι στον Κωνσταντόπουλο και δεν δυσκολεύτηκε να τον πλασάρει και να βάλει τον Άρη μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο παιχνίδι!

Κάθε επίθεση «μύριζε» και γκολ, με τον Καστίγιο να κάνει ωραία ενέργεια στο 76' και να βγάζει την ασίστ στον Κόκε, ο οποίος αφού πέρασε και τον γκολκίπερ της Κέρκυρας έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του για το 4-2. Ο Άρης έδειξε να τελειώνει εκεί το παιχνίδι, όμως ο Γκουστάβο είχε άλλη άποψη, καθώς ένα λεπτό αργότερα έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την περιοχή του Σηφάκη και με αριστερό σουτ νίκησε τον Έλληνα τερματοφύλακα για το 4-3, στέλνοντας μήνυμα στους παίκτες του Άρη ότι το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει... Στο 82' ο Γραμμόζης άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, τη στιγμή που είχε βγει μπροστά για την ισοφάριση και στην ουσία την καταδίκασε σε ήττα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι «κίτρινοι» πήραν πολύ σημαντική νίκη, βάζοντας σε περιπέτειες τους Φαίακες.

Man of the match: Ο Νέρι Καστίγιο θύμισε τις ημέρες που ήταν παίκτης του Ολυμπιακού. Πέτυχε το τέρμα με το οποίο ο Άρης πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα, έδωσε την ασίστ στον Κόκε για το 4-2, ενώ από τη δική του απευθείας εκτέλεση φάουλ προήλθε το κόρνερ από το οποίο ο Φατί ισοφάρισε σε 1-1. Αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη.

Στο ύψος του: Ντάρσι Νέτο και Μιχάλης Σηφάκης ήταν συνοδοιπόροι του Νέρι Καστίγιο. Ο δεύτερος παρά το γεγονός ότι δέχθηκε τρία γκολ, δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε, όμως τον κερδίζει στο νήμα ο Βραζιλιάνος. Ο Νέτο έδωσε συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις και του πιστώνονται δύο ασίστ στο παιχνίδι, η πρώτη στον Λαζαρίδη και η δεύτερη στον Καστίγιο.

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική λειτουργία της Κέρκυρας στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Κωνσταντόπουλου, με το πρέσινγκ να ασκείται ψηλά και να μη μένουν πολλοί κενοί χώροι. Στο δεύτερο μέρος οι «κίτρινοι» έκαναν... σμπαράλια την άμυνα των γηπεδούχων με τις κάθετες πάσες τους, οι οποίες τους επέτρεψαν να φτάσουν στη νίκη.

Η γκάφα: Ο Γραμμόζης ήταν εκείνος που έδωσε στην Κέρκυρα το προβάδισμα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και ήταν από τους διακριθέντες της ομάδας του. Η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε, όμως, στο 82' και ενώ οι Φαίκες είχαν μειώσει σε 4-3 και είχαν βγει μπροστά για την ισοφάριση, έδωσε σημαντικό προβάδισμα στον Άρη για τη νίκη.

Το στραγάλι:
Ο Σιδηρόπουλος τα πήγε καλά και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ δεν χρειάστηκε να πάρει τη «δύσκολη» απόφαση σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Το ταμείο του gazzetta: Το παιχνίδι εξελίχθηκε, μετά από τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής, σε ντέρμπι... παραμονής! Ο Άρης στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη κατάφερε να πετύχει 4 τέρματα για πρώτη φορά, με τον Έλληνα τεχνικό να φέρνει την... αύρα του στη Θεσσαλονίκη, ενώ έδειξε ποια θα είναι η φιλοσοφία της ομάδας από εδώ και πέρα. Από την άλλη πλευρά η Κέκρυρα έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο απειλήθηκε ελάχιστα, ενώ η παρουσία της στο δεύτερο μέρος θα πρέπει να προβληματίσει τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Το τελικό αποτέλεσμα απομάκρυνε προς το παρόν τα σενάρια υποβιβασμού από το «Χαριλάου», όμως θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Στον αντίποδα, οι Φαίακες βρίσκονται σε τόσο δύσκολη θέση για πρώτη φορά φέτος και θα πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση για να παραμείνουν στη Σούπερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Στολτίδης, Καλαντζής (Γιάντσης), Παρασκευαΐδης (Τσίγκας), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Μαζνόφ, Γκουστάβο, Επστάιν, Γραμμόζης, Μακρής

Άρης (Σάκης Τσιώλης): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο Γιάρο, Κόκε, Φατί, Μισέλ, Μενδρινός (Τόχα), Λαζαρίδης, Περέιρα (Σακάτα), Βαγγέλη, Καστίγιο (Παπαζαχαρίας)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο πελάτης ο καλός!

Ο πελάτης ο καλός!
Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τις αποδείξεις που έδωσε ο ΠΑΟΚ και για όσους λογάριζαν για φιέστες χωρίς τον ξενοδόχο. Παράλληλα, δηλώνει δυσαρεστημένος που δεν θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ... Ο ΠΑΟΚ απέδειξε το βράδυ της Κυριακής ότι η δύναμη της ψυχής είναι ανίκητη.

ΑΝΙΚΗΤΗ!

Ο Δικέφαλος – για πολλούς και διάφορους λόγους – υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό με την πλάτη στον τοίχο. Βρέθηκε πολύ γρήγορα πίσω στο σκορ από το λάθος του Κοντρέρας που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Τζιμπούρ αλλά δεν υπέκυψε. Δεν θα μπορούσε να επιτρέψει στους υπερόπτες – οι δηλώσεις που έκαναν στην διάρκεια όλης της προηγούμενης εβδομάδας μου δίνουν όλο το δικαίωμα να τους χαρακτηρίζω με τον τρόπο αυτό - παίκτες του Ολυμπιακού που πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε.

Λογάριαζαν χωρίς τους ξενοδόχους. Στην προκειμένη περίπτωση το ρόλο αυτό ( των ξενοδόχων δηλαδή ) ανέλαβαν οι παίκτες του Δικεφάλου και οι χιλιάδες οπαδοί του στις κερκίδες στους οποίους και ανήκει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας. Ο κόσμος πίστεψε στην ανατροπή του σκορ και μετέδωσε την πίστη του στην ομάδα που κατάφερε για τρίτη φορά στην διάρκεια της φετινής περιόδου ( το είχε επαναλάβει στους αγώνες με τον Πανσερραικό στην Τούμπα και τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο ) να ανατρέψει εις βάρος της σκορ και τελικά να κερδίσει.

Χωρίς να μπορεί να καυχηθεί ότι βασίστηκε σε οργανωμένες επιθέσεις ο ΠΑΟΚ κατάφερε από συνεχόμενα λάθη της αμυντικής γραμμής των ερυθρολεύκων και την επιμονή του Κουτσιανικούλη να ισοφαρίσει λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Σ΄ αυτό το πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι έδειξαν εντελώς ανοργάνωτοι στις προσπάθειες τους ενώ υπέπεσαν σε σωρεία λαθών στην άμυνα. Ο ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πιέσει ουσιαστικά την εστία του Πάρντο. Χωρίς λογική οι γηπεδούχοι αντί να μεταφέρουν το παιχνίδια στα πλάγια προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες από τον άξονα, που αποδείχθηκαν εύκολη λεία για τον Μέλμπεργκ και τον Παπαδόπουλο.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο β΄ ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετική. Η ομάδα ξεκίνησε πολύ πιο αποφασιστικά το παιχνίδι μετέφερε το παιχνίδι στα πλάγια και ανάγκασε τον Πάρντο και την ερυθρόλευκη άμυνα να ανησυχήσουν. Η ζυγαριά έγειρε υπέρ του ΠΑΟΚ μετά την είσοδο του Βιειρίνια – σ΄ ένα σημείο που ο Δικέφαλος ασκούσε ασφυκτική πίεση στην αντίπαλη άμυνα – που μπήκε κεφάτος στο παιχνίδι και αποφασισμένος να ταλαιπωρήσει τους αντίπαλους αμυντικούς.

Ο νεαρός πορτογάλος κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Βιτόλο πανηγυρίζοντας το με συναίσθημα. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανταποδώσει και να φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Τούμπα αλλά το παιχνίδι στον ψυχολογικό τομέα είχε κριθεί. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν ήταν διατεθειμένοι να χαρίσουν την ισοπαλία μετά την επιτυχημένη υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν να ανατρέψουν το σκορ.

Υ. Γ. 1 Οι εποχές που γινόταν φιέστες στην Τούμπα πέρασαν. Ανεπιστρεπτί.

Υ. Γ. 2 Ο Κωνσταντινέας θα έπαιρνε άριστα αν δεν επέτρεπε στους παίκτες του Ολυμπιακού να χτυπούν αδιάκριτα και δεν έπαιζε τόσο απροκάλυπτα υπέρ των φιλοξενούμενων μετά το 2 – 1. Ίσως αισθάνθηκε ενοχές γιατί έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Βλέπετε τόσα χρόνια αυτό απαγορευόταν να συμβεί.

Υ. Γ. 3 Για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου οφείλει να αγωνιστεί με πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα την Τετάρτη κόντρα στην ΑΕΚ.

Υ. Γ. 4 Ο Ετό για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ιδιαίτερα στο α΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έπαιζε με παίκτη λιγότερο καθώς ο βραζιλιάνος αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου. Αν συνεχίσει να έχει την ίδια εικόνα θα μπορούμε να μιλάμε για την πλέον αποτυχημένη επιλογή της τετραετίας.

Υ. Γ. 5 Καλά το πάει ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη. Ήττα στο κύπελλο, ήττα και στο πρωτάθλημα. Κρίμα που δεν συμμετέχει στα πλει οφ. Θα είχε μια σίγουρη νίκη ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...