ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Tο… αλογάκι έχει ψυχή!

Tο… αλογάκι έχει ψυχή! (video)
Η Λάρισα «αρνείται» να εγκαταλείψει τη Σούπερ Λίγκα! Οι Θεσσαλοί αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-1 από τον Πανιώνιο, ισοφάρισαν σε 3-3 και παραμένουν… ζωντανοί. Τραγική η διαιτησία του Παππά!

Αν ο αγώνας στη Νέα Σμύρνη γινόταν για άλλο πρωτάθλημα και όχι για τη Σούπερ Λίγκα, θα μιλάγαμε για υπερθέαμα. Πραγματικά το μεγάλο ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στον Πανιώνιο και τη Λάρισα τα είχε όλα. Είχε έξι γκολ, τρία από κάθε ομάδα. Είχε πέναλτι, αποβολή, σημαντικές ευκαιρίες και απίστευτη εξέλιξη. Τι άλλο δηλαδή να ζητήσει ένας φίλαθλος από ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου; Οι «κυανέρυθροι» με τους «βυσσινί» ήρθαν ισόπαλοι με 3-3 και η αγωνία για τη σωτηρία συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, από τη στιγμή μάλιστα που και στο Εργοτέλης-Ατρόμητος το τελικό 1-1 δεν δίνει προβάδισμα σε Κρητικούς και Περιστεριώτες.

Συνεχόμενα ταξίδια από κόλαση σε παράδεισο…

Εκτός του εξαιρετικού θεάματος, αυτό που έκανε τη διαφορά στη Νέα Σμύρνη ήταν η διακύμανση του σκορ. Οι γηπεδούχοι έδειχναν πως θα καθαρίσουν εύκολα το ματς, καθώς προηγήθηκαν με 2-0 και 3-1. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν και καταθέτοντας την ψυχή τους πήραν τον έναν πόντο που τους κρατάει ζωντανούς. Φυσικά και έχουν μειονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους, αλλά το σίγουρο είναι πως αν συνεχίσουν έτσι, όλα μπορούν να συμβούν.

Εκρηκτικό ξεκίνημα από Λάρισα

Και όμως, στο ξεκίνημά του ο αγώνας δεν έδειχνε σε καμία περίπτωση πως θα εξελισσόταν έτσι. Οι «βυσσινί» μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε δύο λεπτά έφτασαν μια ανάσα από το 0-1. Αρχικά στο 6’ ο Πανκράτ από πλεονεκτικότατη θέση έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 8’ κατάφερε να σκοράρει, με το τέρμα να ακυρώνεται, καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Κούλιτς στον Κοντοέ.

Πήγε να το καθαρίσει από το πρώτο ο Πανιώνιος

Στη συνέχεια τα ηνία του αγώνα ανέλαβε ο Πανιώνιος, ο οποίος ήταν πιο εύστοχος από τη Λάρισα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους να σκοράρουν δύο φορές και να γίνουν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Αρχικά στο 20’ ο Γκαλίτσιος με κεφαλιά και εν συνεχεία στο 32’ ο Μήτρογλου με εκτέλεση πέναλτι έκαναν το 2-0, δίνοντας στην ομάδα τους σημαντικό πλεονέκτημα νίκης.

Υπερθέαμα στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά και έγινε ένας από τους καλύτερους της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη, ενώ συνολικά μπήκαν και τέσσερα γκολ.

Μείωση με διαμαρτυρίες

Με το 0-2 κατά της η Λάρισα μπήκε δυνατά και προσπάθησε να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Οι Θεσσαλοί κατάφεραν να το πετύχουν σχετικά νωρίς, καθώς στο 62’ ο Βενετίδης εκτέλεσε φάουλ και ο Νταμπίζας με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται πως ο Μετίν βρήκε την μπάλα με το χέρι, ενώ η διοργανώτρια αρχή αναφέρει πως τελικά το γκολ χρεώνεται στον Σιόβα που σκόραρε εναντίον της ομάδας του.

Τραγικό λάθος και 3-1

Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως εύκολα ή δύσκολα η Λάρισα θα φτάσει στο 2-2, ένα τραγικό λάθος του Αμπάρη στο 76’ έφερε τον Πανιώνιο μπροστά με δύο γκολ. Ο Μπάλαμπαν εκτέλεσε φάουλ και ο τερματοφύλακας κάνοντας λανθασμένο υπολογισμό και στήσιμο του τείχους, είδε την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα του και να γίνεται το 3-1.

Επική ανατροπή με αμφισβητούμενο πέναλτι

Όμως και πάλι αντί ο αγώνας να ολοκληρωθεί με τον Πανιώνιο να κερδίζει, ήρθε η ανατροπή από τη Λάρισα. Αρχικά οι «βυσσινί» μείωσαν με πέναλτι του Μετίν στο 83’. Ένα πέναλτι που όπως φάνηκε στην επανάληψη δεν υπήρξε ποτέ, καθώς ο Μάχο δεν φάνηκε να ανατρέπει τον Ιγκλέσιας. Η ισοφάριση για τους Θεσσαλούς ήρθε στο 85’, με τον Μετίν να εκτελεί φάουλ και τον Νταμπίζα με κεφαλιά να κάνει το 3-3. Ο κεντρικός αμυντικός της Λάρισας πανηγύρισε έξαλλα και δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα με συνέπεια να αποβληθεί.

Man of the match: Ο Νταμπίζας ήταν για πολλούς λόγους ο παίκτης του αγώνα. Αρχικά για τα δύο γκολ και ειδικά το δεύτερο προσωπικό του, που έδωσε και τον βαθμό στην ομάδα του. Εν συνεχεία για τους πανηγυρισμούς του και τη δεύτερη κίτρινη που δέχτηκε.

Αδύναμος κρίκος: Και οι δύο άμυνες ήταν αδύναμοι κρίκοι σε Πανιώνιο και Λάρισα. Το 3-3 αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως πίσω καμία ομάδα δεν τα πήγε καλά.


Στο ύψος του: Ο Μετίν στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του. Ο Τούρκος σκόραρε με πέναλτι και ήταν αυτός που με τις μαγικές του μπαλιές δημιοργούσε καλές στιγμές για τους συμπαίκτες του.


Η γκάφα: Το πέναλτι υπέρ της Λάρισας ήταν η γκάφα του ματς, καθώς ο Μάχο δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση να ανατρέπει τον Ιγκλέσιας.

Το στραγάλι: Πολύ κακός ο Παππάς. Τόσο στο πέναλτι του Ιγκλέσιας, όσο και στο γκολ του Νταμπίζα φάνηκε να πήρε εσφαλμένες αποφάσεις. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, διαμαρτύρονται για το πέναλτι του Πανιωνίου αλλά και για το γκολ που τους ακυρώθηκε.

Το ταμείο του Gazzetta: Και οι δύο ήθελαν τη νίκη, προκειμένου να συνεχίζουν να παλεύουν με ακόμα περισσότερες πιθανότητες για τη σωτηρία τους. Το 3-3 μπορεί να ικανοποιήσει, αλλά και να αδικήσει τόσο τον Πανιώνιο όσο και τη Λάρισα, αλλά αυτό που μένει είναι πως όσοι είδαν αυτό το ματς το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους. Μακάρι μέχρι το τέλος οι αγώνες να είναι ίδιοι.

Συνθέσεις ομάδων

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Όμο, Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (73' Μπάλαμπαν), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Σβέρκος (60' Λάτκα)

Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Μελίσσης (46' Ταλ), Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Αμπουμπακάρι (62' Κανόμπιο), Μετίν, Πανκράτ, Ρομέου (46' Κουζέν), Κούλιτς, Ιγκλέσιας

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...