ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Φιλομένο ο επαναστάτης!

Φιλομένο ο επαναστάτης!
Ο Φιλομένο ήταν ο πρωτεργάτης της χθεσινής απεργίας των παικτών του ΠΑΟΚ, καθώς ξεσήκωσε τους ξένους να μην πάρουν μέρος στην προπόνηση επειδή είναι απλήρωτοι!



Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παντελής Κωνσταντινίδης τους είπε ότι πήραν ένα μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται, που ήταν μεγαλύτερο από τα μισά, ενώ τα υπόλοιπα θα τα έπαιρναν την Τρίτη. Τότε ο Φιλομένο εξοργίστηκε και άρχισε τις διαβουλεύσεις με τους υπόλοιπους ξένους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Πάντως έγινε θέμα χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος, καθώς στους λογαριασμούς των παικτών τουΠΑΟΚ, μπήκαν 420.000 ευρώ αντί για τα 600.000 που έπρεπε να πάρουν.  Στους παίκτες του ΠΑΟΚοφείλεται το πριμ κατάκτησης στόχων από τον Ιούνιο, το οποίο είναι περίπου 12.000 ευρώ για τον καθένα. Τα χρήματα που ζητάνε από το Σεπτέμβριο είναι τα πριμ για το Γιουρόπα Λιγκ, τα οποία βέβαια θα πάρουν όταν έρθουν τα χρήματα από την UEFΑ.
Πηγή gazzeta Read more!

Ο Πλατινί θα τους πάρει το παιχνίδι απ' τα χέρια

Διάβασα ακόμη μια φορά έναν ποταμό από λέξεις, τις λύσεις στα προβλήματα του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου, του πρωταθλήματος.

Ο Πλατινί θα τους πάρει το παιχνίδι απ τα χέρια


Όλο αυτό που συνέβη την τελευταία εβδομάδα μού θυμίζει τις μέρες που γράφαμε έκθεση στο σχολείο και καθένας από μας έψαχνε να βρει και να γράψει μια συγκλονιστική ιδέα, μια κουταμάρα για να γοητεύσει το πνεύμα του καθηγητή και να πάρει καλό βαθμό. Στα λόγια και πάλι, το λύσαμε οι Έλληνες το πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Της δώσαμε και κατάλαβε της βίας. Και της διαφθοράς. Και αφού τα λύσαμε τα προβλήματα, γιατί τρέμουμε τώρα απο την ανησυχία τού τι θα συμβεί στα γήπεδα; Δεν τα έχει προβλέψει και προλάβει όλα το συγκλονιστικό νέο νομοσχέδιο για την πάταξη της βίας;

Σε όσες δημοσκοπήσεις παρακολούθησα μέσα από τα sites, η συντριπτική πλειοψηφία ζητούσε τη διακοπή του πρωταθλήματος. Η Superleague όμως δεν άκουσε. Και η κυβέρνηση δεν ίδρωσε. Το αντίθετο μάλιστα, για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει, δεν ήθελε με τίποτα τη διακοπή του πρωταθλήματος, την αναβολή της 24ης αγωνιστικής. Εύχομαι να ξέρουν αυτοί που διοικούν το κράτος κάτι που εμείς οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε και δεν βλέπουμε. Είμαι όμως περίπου πεπεισμένος για το αντίθετο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε σαφές ότι θα ζητήσει τη βοήθεια της UEFA. Η εμπλοκή του Πλατινί είναι η μόνη προοπτική επίλυσης του προβλήματος. Καταλαβαίνω ότι η ΕΠΟ, έπειτα και από απαίτηση της κυβέρνησης, θα επιδίωξει να πάρει επάνω της την ευθύνη διοργάνωσης του πρωταθλήματος. Είτε συμφωνούν είτε όχι τα συνεταιράκια της Superleague.

Καλά είναι τα σχέδια για το επόμενο πρωτάθλημα. Με το τρέχον όμως τι γίνεται; Πώς θα τελειώσει; Υπάρχει έστω ένας που κυκλοφορεί στα γραφεία διοίκησης του ποδοσφαίρου με σχέδιο για την ασφαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος; Ρητορική ερώτηση. Η απάντηση δίδεται κάθε Σαββατοκύριακο από όλους. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Πηγή gazzeta Read more!

«Μήνυση εσύ, μήνυση και εμείς!»

Τον Τζιμπρίλ Σισέ σκέφτεται να μηνύσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, αφού όπως τονίζουν οι άνθρωποι των Πειραιωτών τα επεισόδια ξεκίνησαν από τις προκλήσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα από τον Γάλλο επιθετικό και τον Τζόρβα!


«Μήνυση εσύ, μήνυση και εμείς!»
Ο Τζιμπρίλ Σισέ κατέθεσε μήνυση εναντίον του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, στον Ολυμπιακό όμως δεν σκοπεύουν να κάτσουν με... σταυρωμένα χέρια σε αυτή την κίνηση του Γάλλου και σύμφωνα με τον Πρωταθλητή σκέφτονται να ανταποδώσουν με το ίδιο νόμισμα!

Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες των Πειραιωτών υποστηρίζουν ότι τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου ξεκίνησαν από τις προκλήσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα από τον Γάλλο επιθετικό αλλά και τον Αλέξανδρο Τζόρβα, ενώ σύμφωνα με τα βίντεο που επικαλέστηκαν οι «ερυθρόλευκοι», ο Σισέ αρχικά κλότσησε τον γιατρό της ομάδας, Νίκο Τζουρούδη που πήγε να τον οδηγήσει στη φυσούνα του «Γ. Καραϊσκάκης» και στη συνέχεια του έριξε αγκωνιά!

Έτσι λοιπόν, ο γιατρός των Πειραιωτών σκέφτεται σοβαρά να κάνει μήνυση στον Γάλλο επιθετικό, ενώ το ίδιο σκέφτεται και ο υπεύθυνος διεξαγωγής αγώνων στο «Γ. Καραϊσκάκης», Βαγγέλης Μπαλόκας, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στον μηνίσκο μετά την κλοτσιά που δέχτηκε από τον Σεντρίκ Καντέ!

Πηγή gazzeta Read more!

O Μπέκαμ σε tattoo σε ρόλο Χριστού

O Μπέκαμ σε tattoo σε ρόλο Χριστού (pics/video)
Το νέο του τατουάζ αποκάλυψε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Σε αυτό απεικονίζεται ο Χριστός να μεταφέρεται στα χέρια τριών χερουβείμ, αλλά μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ο συμβολισμός που έχει το συγκεκριμένο σχέδιο για τον Άγγλο σταρ. 

Ο ίδιος εξηγεί και… σοκάρει: «Αυτά τα χερουβείμ είναι οι τρεις γιοι μου και η σκέψη μου είναι πως κάποια στιγμή τα παιδιά μου θα χρειαστεί να με φροντίζουν και αυτό κάνουν σε αυτή την εικόνα. Σημαίνει πολλά για μένα. 



http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=usxEdyQSjro


Πηγή sport-fm Read more!

«Όνειρό μου να πάω σε μεγάλη ομάδα»

«Όνειρό μου να πάω σε μεγάλη ομάδα»
Την επιθυμία του να αγωνιστεί κάποια στιγμή με τη φανέλα μίας εκ των τριών «μεγάλων» του ελληνικού πρωταθλήματος εξέφρασε ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο αμυντικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα γεγονότα του ντέρμπι, τον Βασίλη Τοροσίδη, αλλά και τους πρώην «κυανέρυθρους», Μανιάτη και Τζεμπούρ. 

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο Έλληνας μπακ στην εφημερίδα “Δημοκρατία”: 

Είχες έρθει να παρακολουθήσεις το πρόσφατο ντέρμπι στο Φάληρο. Με ποια εικόνα επέστρεψες στη Γερμανία; 
«Όποτε με την ομάδα μου αγωνιζόμαστε Παρασκευή, είναι μία καλή ευκαιρία να έρχομαι στην Ελλάδα να βλέπω φίλους μου, την οικογένειά μου και βέβαια αγώνες. Έτυχε το ντέρμπι να είναι Σάββατο, μπορούσα να είμαι στην Αθήνα και μαζί με δύο δικούς μου ανθρώπους το παρακολούθησα από κοντά. Και ο Πανιώνιος αν αγωνιζόταν εντός έδρας, θα τον παρακολουθούσα για ακόμη μία φορά ή και στο ΟΑΚΑ, αν γινόταν το ντέρμπι. Μου αρέσουν τα ντέρμπι και το πάθος που βγαίνει σε αυτά. Το πρόσφατο κάπου ξέφυγε. Με στεναχώρησε που είδα αυτή την κατάσταση. Ενώ στο καθαρά αγωνιστικό ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, οι τσακωμοί και τα επεισόδια, ακόμη και η διαιτησία χάλασαν την εικόνα. Στη Γερμανία, αν και δεν έχουμε και τις καλύτερες διαιτησίες, ουδείς ασχολείται με αυτό. Εκεί είναι η διαφορά». 

Σχολιάστηκαν από τους συμπαίκτες σου και τον γερμανικό Τύπο όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη; 
«Πολλά με ρώτησαν, πολλά έμαθαν, πολλά είδαν, άκουσαν έτσι κι αλλιώς. Η βία ωστόσο στην Ελλάδα δεν προκάλεσε καμία εντύπωση στα γερμανικά Μέσα, αν και δεν διαβάζω τα γερμανικά κείμενα». 

Πρόσφατα δήλωσες πως είναι τιμή σου να σε θέλει μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός… 
«Δήλωσα πως είναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή να με θέλει ο Ολυμπιακός. Κάποτε, όταν ξεκινούσα από τη Δόξα Βύρωνα και την Τερψιθέα, ούτε που φανταζόμουν ότι μπορεί μία μέρα το όνομά μου να συζητιέται για τις μεγάλες ομάδες. Οπότε από μόνο του το ενδιαφέρον π.χ. του Ολυμπιακού είναι τιμητικό, όπως και των άλλων μεγάλων ομάδων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι θέλω, ούτε ότι δεν θέλω να αγωνιστώ αποκλειστικά στον Ολυμπιακό. Απλώς ο Τύπος στην Ελλάδα πλάθει τα πράγματα όπως θέλει. Παρερμηνεύτηκαν, εννοώ, οι δηλώσεις μου. Μπέρδεψαν το θέλω με το… είναι τιμή μου. Πάντα ήταν όνειρό μου να πάω σε μεγάλη ομάδα. Και μεγάλες ομάδες είναι και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Δεν θα είχα πρόβλημα να αγωνιστώ εφόσον το επέτρεπαν οι συνθήκες σε κάποια από αυτές τις ομάδες». 

Το καλοκαίρι, εκτός της ΑΕΚ, ενδιαφέρθηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για σένα; 
«Με τιμά το ενδιαφέρον κάθε μεγάλης ομάδας. Όπως σαφώς και η πρόταση της ΑΕΚ το καλοκαίρι. Πέραν αυτού όμως υπήρξε ενδιαφέρον και από τις άλλες δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες, όπως και από άλλες. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μέσα σε μία μέρα πήρα τις αποφάσεις μου. Η Άιντραχτ μου είχε κάνει ήδη την πρόταση, εξέτασα τα δεδομένα και συμφώνησα. Το συμβόλαιό μου είναι τριετές. Θέλω να αγωνιστώ όσο περισσότερο μπορώ έξω. Αυτό είναι σκοπός μου. Τώρα, αν κάτι δεν πάει καλά, η ομάδα δεν με θέλει, κάτι στραβώσει κ.λπ., δεν μπορείς να προβλέψεις πού θα βρεθείς ξαφνικά». 

Δίκαια παίρνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός; 
«Ο Ολυμπιακός έχει την πιο σταθερή ομάδα φέτος και δίκαια φτάνει στον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά προβλήματα μέσα στη χρονιά αγωνιστικά και μη. Έχασε πολύ έδαφος, δεν ήταν ο περυσινός Παναθηναϊκός. Όλοι θα θέλαμε ένα πρωτάθλημα που θα κρινόταν στο τέλος. Αλλά και στη Γερμανία πάνω κάτω το ίδιο γίνεται, με την Ντόρτμουντ να έχει ξεφύγει από νωρίς. Απλά στην Μπουντεσλίγκα όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους». 

Με φίλους από την παλιά σου ομάδα, τον Πανιώνιο, επικοινωνείς; 
«Και με τον κόσμο και με πολλούς παίκτες του Πανιωνίου έχω τακτική επικοινωνία. Ποτέ δεν έκρυψα ότι αγάπησα αυτή την ομάδα, με αγάπησαν και οι φίλαθλοί της και έφυγα με καλό τρόπο το καλοκαίρι. Έληξε αρμονικά μία συνεργασία δυόμισι ετών. Ενώ μπορούσα να επιλέξω μία ελληνική ομάδα να αγωνιστώ, εντούτοις ήθελα να παίξω στο εξωτερικό φεύγοντας από τον Πανιώνιο. Κάποτε ο Πανιώνιος θα είναι μία από τις πιθανές μου ομάδες, ώστε να αγωνιστώ ξανά. Είτε σε λίγα είτε σε πολλά χρόνια. Πάντως θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή. Και θέλω να πω πως είναι άδικο να μάχεται για την παραμονή του. Θα τα καταφέρει όμως και θα βρει τον δρόμο του». 

Δύο πρώην συμπαίκτες σου, Μανιάτης και Τζεμπούρ, βρίσκονται στον Ολυμπιακό. Συζητάτε μεταξύ σας; 
«Με τον Γιάννη είμαστε φίλοι έτσι κι αλλιώς, όπως και με τον Ραφίκ. Ο Γιάννης ύστερα από πολλά χρόνια στον Πανιώνιο έπρεπε και ήθελε και εκείνος να αναζητήσει μία μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του. Η μεταγραφή του βοήθησε οικονομικά τον Πανιώνιο σε μία δύσκολη στιγμή. Ο Τζεμπούρ είναι ένα ιδιαίτερο παιδί, μεγάλος ποδοσφαιριστής και δείχνει ακόμη πιο συνεσταλμένος ειδικά τώρα στον Ολυμπιακό». 

Την αντίδραση του Τοροσίδη στο φινάλε του ντέρμπι πώς την κρίνεις; 
«Ο Βασίλης είναι ένα εκπληκτικό παιδί. Καμιά φορά μέσα στην ένταση του αγώνα ξεφεύγεις και χάνεις τον έλεγχο, βγαίνεις εκτός εαυτού. Συμβαίνουν αυτά και εκτός παιχνιδιού όλα είναι διαφορετικά. Καλό είναι βέβαια να είμαστε όσο πιο συγκρατημένοι μπορούμε όλοι μας. Γιατί το πάθος ενός αγώνα μας παρασύρει». 

Τα πρόσφατα επεισόδια θα επηρεάσουν το κλίμα στην Εθνική Ελλάδος; 
«Θέλω να πιστεύω ότι η Εθνική μένει έξω από όλα αυτά. Ακόμη και αν υπήρξαν σκέψεις ποδοσφαιριστών ή παροτρύνσεις οπαδών για αποχή παικτών από την Εθνική, ελπίζω όλα να ήταν η κακιά στιγμή. Εν βρασμώ τα πράγματα πάντα τα βλέπεις αλλιώς. Δεν νομίζω να διαταραχθεί το καλό κλίμα της Εθνικής. Τους παίκτες μας χωρίζουν μόνο τα 90? σε κάθε αγώνα. Στην Εθνική είμαστε όλοι ένα». 

Γιατί χάνονται τα ταλέντα στην Ελλάδα; 
«Πράγματι πολλοί παίκτες χάνονται στην Ελλάδα. Δεν βοηθάμε τους παίκτες και δεν παίρνουμε από αυτούς όσα μπορούν να δώσουν. Δεν παίρνουν ευκαιρίες. Σε ό,τι αφορά τον εαυτό μου, θέλω να δίνω πάντα ό,τι καλύτερο μπορώ και να φτάσω σε μία ηλικία και σε ένα επίπεδο κάποτε που να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος και γεμάτος από όσα προσέφερα. Να μη φτάσω ποτέ στο σημείο να αδικήσω τον εαυτό μου». 

Έχεις πει πως πάνω από όλα είναι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Ήδη πάντως μετράμε αρκετές αποχωρήσεις (Γκέκας, Κυργιάκος, Αμανατίδης). 
«Το να παίζω στην Εθνική είναι τα πάντα. Μπαίνει πάνω από συλλόγους, πάνω από όλα. Έχω ακολουθήσει την Εθνική σε όλα τα κλιμάκιά της και είναι η ύψιστη τιμή να φοράω το εθνόσημο. Από κει και πέρα είναι στο μυαλό και στη σκέψη του κάθε παίκτη πώς κρίνει την παρουσία του ή όχι στην Εθνική. Δεν μπορώ να σχολιάσω τις αποφάσεις των τριών παιδιών, αν και είμαι σίγουρος -επειδή είναι φίλοι μου- πως έχουν τους λόγους τους για να κάνουν κάτι τέτοιο και αυτό είναι σεβαστό. Αποτελούν μεγάλες απώλειες και οι τρεις». 

Ποιες διαφορές έχεις διακρίνει ανάμεσα σε Ρεχάγκελ και Σάντος; 
«Για μένα είναι ένα όνειρο η συμμετοχή μου με τα γαλανόλευκα. Σε ανύποπτο χρόνο πριν από το παιχνίδι στην Ουκρανία (Οκτώβριος 2009) ο Τάκης Φύσσας επικοινώνησε μαζί μου και άκουσα τα ευχάριστα. Θα συμπλήρωνα την αποστολή. Ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου. Για τον Ρεχάγκελ δεν χρειάζεται να πω πολλά πράγματα. Είναι αυτός που έφερε τη μεγαλύτερη στιγμή στο ποδόσφαιρό μας και μας έβγαλε στους δρόμους το 2004. Είχαμε πάντως πιο αμυντικό προσανατολισμό ως ομάδα. Με τον Σάντος κάνουμε περισσότερη δουλειά στην τακτική και έχουμε ένα πιο απελευθερωμένο στιλ παιχνιδιού. Έχουμε τους παίκτες ώστε να χτυπήσουμε κάθε ματς και κάθε διοργάνωση. Εγώ προσπαθώ στη θέση όπου αγωνίζομαι και δίνω ό,τι έχω και δεν έχω. Είναι θέμα του προπονητή ποιον πότε και πόσο εμπιστεύεται». 

Από την θητεία σου σε όλα τα κλιμάκια της Εθνικής, ποια συνεργασία σού άφησε κάτι; 
«Με τον Νιόπλια στην Ελπίδων κάναμε πολλά και επιτυχημένα πράγματα ως ομάδα. Ήταν μία συνεργασία που με βοήθησε πολύ. Βέβαια δεν ξέρω πώς αυτός ο προπονητής, από επιτυχημένος πέρυσι ως νταμπλούχος με τον Παναθηναϊκό, φέτος βρέθηκε τόσο απότομα εκτός ομάδας. Ήταν πιεσμένος από την αρχή της χρονιάς, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις το έργο του αποτυχημένο σε καμία περίπτωση. Το γιατί έφυγε δηλαδή είναι θέμα κάποιων ανθρώπων που γνωρίζουν καλύτερα». 

Ύστερα από μία κακή εμφάνιση ή ήττα πώς αντιδράς; 
«Στον αγωνιστικό χώρο κάθε παίκτης αντιδρά διαφορετικά. Και στην έξω ζωή του πάντα όλα είναι αλλιώς. Εγώ βγάζω πολλή ένταση και δείχνω νευρικός στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αυτά όλα πρέπει να μένουν μέσα εκεί. Μετά απλά ηρεμείς και σκέφτεσαι το επόμενο ματς. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μένεις στο πίσω. Κοιτάς μπροστά». 

Κατά πόσο έχουν στοιχίσει στην Άιντραχτ οι συνεχείς ήττες στον β' γύρο; 
«Έχουμε κάνει πολύ κακό ξεκίνημα στον δεύτερο γύρο και ψάχνουμε οπωσδήποτε νίκες για να ανέβουμε ξανά βαθμολογικά και ψυχολογικά. Μέσα στη Νυρεμβέργη ήταν πολύ άσχημη η ήττα. Το 3-0 διαμορφώθηκε μέσα σε δέκα λεπτά. Μία ομάδα χρειάζεται μία νίκη για να πάρει τα πάνω της. Αυτό θέλουμε κι εμείς και ο Φάνης και όλοι στην Αϊντραχτ. Είχαμε ηρεμήσει και συνηθίσει όταν σκόραρε συνέχεια ο Γκέκας, αλλά τώρα όλοι μαζί πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Πάντως δεν συμβαίνει το ίδιο με την Ελλάδα. Δεν θα ακούσουμε από τον κόσμο διάφορα. Ούτε καν από τις εφημερίδες θα διαβάσουμε πολλά. Υπάρχει μόνο μία εφημερίδα σε ολόκληρη τη Γερμανία». 

Τί αντιμετώπιση έχετε οι ποδοσφαιριστές από τον γερμανικό Τύπο; 
«Γενικότερα στη Γερμανία ο Τύπος δεν ασχολείται με το τι κάνεις έξω από το γήπεδο. Έρχονται παρακολουθούν την προπόνηση, τους αγώνες και αυτό είναι. Γράφουν ό,τι βλέπουν ως εκεί. Η προσωπική σου ζωή μένει για σένα». 

Ποια ομάδα υποστηρίζεις; 
«Μικροί όλοι ήμασταν με κάποια ομάδα. Μεγαλώνοντας αλλάζεις. Βλέπεις αλλιώς τα πράγματα, και ειδικά αν είσαι και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Πάντα έχω δεθεί με όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα. Κυρίως με τον Πανιώνιο, όπου συνδέθηκα με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση». 

Τί σου λείπει περισσότερο από την πατρίδα; 
«Αλήθεια, πέραν της οικογένειάς μου, την οποία βλέπω όμως συχνά είτε όταν έρχομαι είτε όταν με επισκέπτονται, δεν μου λείπει κάτι. Είμαι συνειδητοποιημένος και έχω έρθει για έναν σκοπό στη Γερμανία. Όσο περισσότερο αντέξω θέλω να παίζω στο εξωτερικό». 

Πηγή sport-fm Read more!

«Να μην εκθέτουμε τη χώρα διεθνώς»

Υπερβολική χαρακτηρίζεται από τους «ερυθρολεύκους» η αντίδραση του Τζιμπρίλ Σισέ να μηνύσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τα όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. «Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται εδώ, στο εσωτερικό και όχι να εκθέτουμε τη χώρα διεθνώς» ήταν η άποψη των Πειραιωτών. 
«Να μην εκθέτουμε τη χώρα διεθνώς»


Στον Ολυμπιακό, μάλιστα, δεν δέχονται ως αληθή κάποια από τα σημεία της μήνυσης που έχει καταθέσει ο Σισέ, επικαλούμενοι το βίντεο του αγώνα, όπου δεν φαίνεται ότι μέχρι να φτάσει στον βοηθό υπεύθυνο ασφαλείας του Παναθηναϊκού, Κυριάκο Κρητικόπουλο, δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι και στα πλευρά. Επίσης σημείωναν ότι ήταν ψευδές πως σε όλη τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε ρατσιστική συμπεριφορά κατά του επιθετικού του Παναθηναϊκού. 

«Δηλαδή έπρεπε και ο Μιραλάς να κάνει μήνυση στον Ζαγοράκη που πήγε να χάσει το μάτι του στην Τούμπα και μάλιστα σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών; Έπρεπε να στείλει και φάκελο στην ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ; Και κάθε ποδοσφαιριστής να κάνει μήνυση στον πρόεδρο της αντίπαλης ομάδας; Έπρεπε εμείς πέρυσι να στείλουμε φάκελο στη ΦΙΦΑ για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ όταν έφτασε η αποστολή για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται εδώ, στο εσωτερικό και όχι να εκθέτουμε τη χώρα διεθνώς. Υπάρχουν προβλήματα και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Κι αυτό λέει και ο Μαρινάκης. Να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρούμε λύσεις» λεγόταν από την πλευρά της ομάδας. 

Πηγή sport-fm Read more!

Σε «καραντίνα» οι διαιτητές του ντέρμπι

Την απόφαση να μην σφυρίξουν ξανά την τρέχουσα σεζόν οι διαιτητές του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός πήρε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Στην ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΕΔ στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ αναφέρεται ότι η απόφαση για δημοσιοποίηση της ποινής πάρθηκε εξαιτίας «της σοβαρότητας και της δημιουργηθείσας κατάστασης στο ποδόσφαιρο». 
Σε «καραντίνα» οι διαιτητές του ντέρμπι


Η ποινή αναφέρεται στον διαιτητή της αναμέτρησης, Δημήτρη Καλόπουλο, στους βοηθούς, Δημήτρη Σαραϊδάρη, Σπυρίδωνα Τρύφωνα και τον παρατηρητή διαιτησίας, Δημήτρη Νταμπώση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν τιμωρείται ο τέταρτος διαιτητής, Αλέξανδρος Αρετόπουλος, στον οποίο δεν καταλογίζονται ευθύνες. 

Ουσιαστίκά η ΚΕΔ αναγνωρίζει τα λάθη που έγιναν στο συγκεκριμένο αγώνα από το διαιτητικό τρίο και συγκεκριμένα τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Τοροσίδη, την ακύρωση του γκολ του Κατσουράνη ως οφσάιντ και την καταμέτρηση του τέρματος του Τζεμπούρ παρότι υπήρχε οφσάιντ. Ο παρατηρητής διαιτησίας τιμωρείται επειδή δεν κατέγραψε όλες τις παραλήψεις των διαιτητών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό το ερχόμενο καλοκαίρι ο βοηθός Σπυρίδων Τρύφωνας να καρατομηθεί και να τεθεί οριστικά εκτός πινάκων, ενώ οι περιπτώσεις των υπολοίπων τεσσάρων θα επανεξεταστούν το καλοκαίρι. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

«Ύστερα από συνάντηση της ΚΕΔ/ΕΠΟ και της ΔΑΔ/ΕΠΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, έπειτα από την εκπλήρωση διεθνών υποχρεώσεων των κυρίων Μπριάκου (παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα Champions League Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης), Βασάρα (παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα Europa League Βιγιαρεάλ-Νάπολι), από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανακοινώνονται τα εξής:

Όλοι οι ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο (φίλαθλοι, παράγοντες, ομάδες κ.λπ.) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελληνική διαιτησία λειτουργεί σύμφωνα με την Σύμβαση Διαιτησίας της UEFA, την οποία έχει αποδεχθεί και συνυπογράψει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκδίδοντας και τον αντίστοιχο Ελληνικό Κανονισμό Διαιτησίας.

Μέχρι σήμερα η ΚΕΔ/ΕΠΟ τηρώντας τις αντίστοιχες οδηγίες και την εφαρμοζόμενη πρακτική της UEFA δεν δημοσιοποίησε ποινές διαιτητών για αγωνιστικά παραπτώματα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Όμως η ΚΕΔ/ΕΠΟ. λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα (video αγώνα, Φύλλο Αγώνα, έκθεση παρατηρητή αγώνα και διαιτησίας κ.λπ.) του αγώνα μεταξύ των Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΟ (Σάββατο 19.2.2011), επιβάλλει στους αξιωματούχους της διαιτησίας του αγώνα, τις δέουσες ποινές για κάθε αγωνιστικό παράπτωμά τους και λόγω της σοβαρότητας και της δημιουργηθείσας κατάστασης στο ποδόσφαιρο, ανακοινώνει κατ’ ελάχιστον τη μη χρησιμοποίηση τους έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου
». 

Πηγή sport-fm Read more!

Χρειάζεται αρκετή δουλειά


Την ήττα 115-109 γνώρισαν οι Νιού Γιόρκ Νικς, παρά τις καταπληκτικές εμφανίσεις των Άντονι και Μπίλαπς. Ο πρώτος είχε 27 πόντους και ο δεύτερος 26 για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν σε μεγάλη βραδιά και τον Στούντεμαϊρ, ο οποίος σημείωσε 31 πόντους και μάζεψε έντεκα ριμπάουντ. Από την πλευρά των νικητών, ο Τζέιμσον είχε 28 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Χίκσον είχε 24 πόντους και 15 ριμπάουντ.
Οι πόντοι:
Κλίβελαντ: Τζέιμισον 28, Χίκσον 24, Σέσιονς 22, Πάρκερ 16, Γκι 11
Νέα Υόρκη: Στούντεμαϊρ 31, Άντονι 27, Μπίλαπς 26, Φιλντς 11.
Τα αποτελέσματα:
Σάρλοτ Μπόμπκατς-Σακραμέντο Κινγκς 110-98
Ιντιάνα Πέισερς-Γιούτα Τζαζ 84-95
Φιλαδέλφεια 76ερς-Ντιτρόιτ Πίστονς 110-94
Τορόντο Ράπτορς-Φίνιξ Σανς 92-110
Κλίβελαντ Καβαλίερς-Νιου Γιορκ Νικς 115-109
Μαϊάμι Χιτ-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 121-113
Ορλάντο Μάτζικ-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 111-88
Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Νιου Ορλίνς Χόρνετς 81-95
Σαν Αντόνιο Σπερς-Νιου Τζέρσεϊ Νετς 106-96
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Ατλάντα Χοκς 79-95
Λος Άντζελες Λέικερς-Λος Άντζελες Κλίπερς 108-95
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Ντένβερ Νάγκετς 107-106 (97-97)
Πηγή novasports
Read more!

Εκτός οι Λύμπε και Δέλλας


Με τους Νίκος Λυμπερόπουλο και Τραϊανό Δέλλα εκτός αποστολής, θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τον Εργοτέλη. Ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να αφήσει τους δυο έμπειρους παίκτες στην Αθήνα, προκειμένου να πάρουν ανάσες ενόψει του πρώτου ημιτελικού του κυπέλλου Ελλάδος, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Η προετοιμασία της Ένωσης για την αναμέτρηση με τους Κρητικούς ολοκληρώθηκε το Σάββατο με μια τελευταία προπόνηση, όπου πήρε μέρος για μια ακόμα ημέρα και ο Ντένις Καλίνκοφ.
Ο Σανέλ Γιάχιτς και ο Λευτέρης Ιντζόγλου έκαναν πρόγραμμα φυσιοθεραπείας, ενώ ο Σάββας Γκέντσογλου ατομικό υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά. Η προπόνηση ξεκίνησε στις 12:30 στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Μετά το τέλος της, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα της 24ης αγωνιστικής.
Σε αυτή συμμετέχουν οι: Σάχα, Αραμπατζής, Γεωργέας, Μανωλάς, Νασούτι, Καφές, Καράμπελας, Ματέος, Αργυρίου, Λεονάρντο, Ντιόπ, Μπλάνκο, Μίτσελ, Γκερέιρο, Μπαχά, Μπερνς, Έντερ και Λαγός.
Τέλος, γενική είσοδο 10 ευρώ αποφάσισε η ΑΕΚ στον ημιτελικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο Ελλάδος. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 12:00 τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα της 7ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2010-11 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2/03/11, 21:00). Οι φίλαθλοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν σε ώρες καταστημάτων από τα εξής σημεία:
. aekshop 1: Κ. Βάρναλη 25 (Νέα Ερυθραία) τηλ. 210-6254002
. aekshop 2: Δεκελείας 146, Νέα Φιλαδέλφεια τηλ. 210-2525784
. aekshop 4: Λεωφόρος Θηβών 376, Αιγάλεω τηλ. 210-5317482
. aekshop 6: Ηλιουπόλεως 105, Δάφνη τηλ. 210-9735470
Επίσης, οι φίλαθλοι θα μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους με χρέωση πιστωτικής κάρτας (VISA, MASTERCARD, DINERS, AEKDINERS) καλώντας στα τηλέφωνα 210-8056740 και 801 100 21-21 (Δευτέρα 12:00-17:30, Τρίτη 09:30-17:30 και την ημέρα του αγώνα 09:30-14:00) και θα μπορούν να τα παραλάβουν προσκομίζοντας την ταυτότητα που δήλωσαν κατά την αγορά ΜΟΝΟ από ειδικό εκδοτήριο έναντι της Θύρας 12 το οποίο θα λειτουργήσει την ημέρα του αγώνα από τις 18:00 μέχρι και 10ʼ μετά την έναρξη της αναμέτρησης.
Από την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 12:00 εισιτήρια θα πωλούνται και από το εκδοτήριο του ΟΑΚΑ (σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη»), ώρες 12:00-20:00.
Την Τρίτη 1 Μαρτίου το εκδοτήριο του ΟΑΚΑ (σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη») θα λειτουργήσει από τις 10:00 έως τις 17:00.
Την ημέρα του αγώνα η πώληση εισιτηρίων στα aekshops θα σταματήσει στις 15:00, ενώ τα εκδοτήρια θα λειτουργήσουν ως εξής:
. σταθμός ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και Λ. Κύμης, από τις 13:00 έως και 20' μετά την έναρξη του αγώνα
. εκδοτήριο μπάσκετ και εκδοτήριο θύρας 12, από τις  16:30  έως και 30' μετά την έναρξη του αγώνα
Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:
ΚΑΝΟΝΙΚΑ    
Θύρες  4, 15, 16, 17, 19 : 10? (Παιδικά 5?)
Θύρες  5, 12, 13, 14, 31 : 15? (Παιδικά 5?)
Θύρα  6 : Μόνο παιδικά 5?
Θύρες 7, 8, 9, 10, 11 : 20? (Παιδικά 7?)
Θύρα  29 : 50? (Παιδικά 20?)
Θύρες P1, P2 : 130? (Παιδικά 30?)
ΑΜΕΑ 13 : 10?
Τα παιδικά εισιτήρια καθώς και τα εισιτήρια ΑΜΕΑ θα προπωλούνται από την Δευτέρα στα εκδοτήρια του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη» ενώ την ημέρα του αγώνα θα πωλούνται ΜΟΝΟ στο εκδοτήριο έναντι της θύρας 12.
Απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίου σε ανηλίκους. Γι αυτό το λόγο παιδικά εισιτήρια θα μπορούν να προμηθευτούν μόνο ενήλικοι που αγοράζουν κανονικό εισιτήριο ή είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας».
Πηγή novasports
Read more!

Η Γουίλιαμς δεν θα κατέβαινε...

Την αποχή της από τον πρώτο αγώνα της σεζόν, στο Μπαχρέιν, ακόμα κι αν δεν ακύρωναν τον αγώνα οι ίδιοι οι διοργανωτές, δήλωσε ο υπεύθυνος της Γουίλιαμς, Άνταμ Πάρ.

Ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν θα γινόταν στις 13 Μαρτίου, όμως οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα αυτή την περίοδο, υποχρέωσαν τους διοργανωτές να τον αναβάλουν.

"Η απόφαση του Πρίγκιπα του Μπαχρέιν να μη γίνει ο αγώνας ήταν πολύ σωστή, αλλά ακόμα κι αν δεν έπαιρνε αυτή την απόφαση, εμείς δεν θα πηγαίναμε" είπε ο υπεύθυνος της Βρετανικής ομάδας στην ιστοσελίδα www.autosport.com.

Η πρώτη κόντρα στη νέα σεζόν θα γίνει στην Αυστραλία, σε άλλη μια πίστα που δείχνει να έχει αρκετά προβλήματα, οικονομικής φύσεως, ωστόσο εκεί ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 27 Μαρτίου.

Πηγή novasports Read more!

Ιn... Theo we trust!

Ιn... Theo we trust!
Παραφράζοντας την επιγραφή που φέρει το δολάριο και επειδή God σημαίνει θεός, ο Βασίλης Σκουντής αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τα του Θεού τω (από μηχανής) Θεώ και τα του... Παπαλουκά τω Παπαλουκά!

Δεν είναι ούτε κομψό, ούτε σωστό να το ζητήσω από την αρχή διότι, διάβολε, με τη λογική του πελάτη, το ίδιο και ο αναγνώστης έχει πάντοτε δίκιο, αλλά σας ικετεύω να μου κάνετε το χατίρι και να μην... σκοτωθείτε πάλι μεταξύ σας! Το κείμενο που ακολουθεί κείμενο δεν γράφεται με σκοπό να προκαλέσει άλλη μια σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στους οπαδούς των αιωνίων αντιπάλων για το αν ο Παπαλουκάς τρώει λάχανο τον Διαμαντίδη ή αν ο Διαμαντίδης θέλει πέντε Παπαλουκάδες στην καθισιά του. Στο κάτω-κάτω εγώ είμαι με τον... Ζήση, γι αυτό άλλωστε έδωσα το όνομα του και στον σκύλο μου!

Παρεμπιπτόντως ο Νίκος Ζήσης θα βρεθεί απέναντι στον Θοδωρή Παπαλουκά και στον (κολλητό, ομογάλακτο από τις εθνικές ομάδες, αδελφοποιτό και εδώ κι έναν χρόνο) κουμπάρο του Βασίλη Σπανούλη, όντας ένα από τα εμπόδια στο δρόμο του Ολυμπιακού προς το τρίτο στη σειρά Φάιναλ Φορ.

Στο δρόμο προς τη Βαρκελώνη, από τον οποίο πριν από εννέα χρόνια, οι “γαύροι” ξεστράτισαν χωρίς να το καταλάβουν, με εκείνη την απροσδόκητη εντός έδρας ήττα τους από την Ολύμπια Λιουμπλιάνα. Αλλά αυτά είναι όντως περυσινά ξινά σταφύλια, άλλωστε για να συνειδητοποιήσουμε πόσος καιρός πέρασε από τότε αρκεί και μόνο να αναλογιστούμε ότι στον Ολυμπιακό έπαιζε ακόμη (στην πρώτη θητεία του) ο Παπαλουκάς!

Τότε ο Θοδωρής δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε έναν προορισμό, που προϊόντος του χρόνου, έμοιαζε τόσο μανίκι, όσο το ταξίδι των Εβραίων προς τη Χαναάν. Εντέλει δέκα χρόνια μετά το Φάιναλ Φορ του Μονάχου, ο Ολυμπιακός πήγε στο Βερολίνο, πέρυσι έφτασε στο Παρίσι και τώρα σημαδεύει τη Βαρκελώνη, με την προσδοκία ότι αυτή θα είναι η αληθινή Γη της Επαγγελίας, που του έταξαν πριν από έξι χρόνια (δίκην Μωυσή) οι Αγγελόπουλοι, οδηγώντας τον στην “Έξοδο” από τη σκλαβιά των πέτρινων χρόνων!

Γλαφυρή αυτή η περιγραφή, αλλά ταιριάζει γάντι στην υπόθεση και θα ταίριαζε ακόμη περισσότερο εάν το Φάιναλ Φορ δεν γινόταν στη Βαρκελώνη, αλλά στο Τελ Αβίβ, όπου ο Ολυμπιακός έχει ούτως ή άλλως απωθημένα εδώ και 17 χρόνια...

Βεβαίως πριν από τη Βαρκελώνη, ο Ολυμπιακός έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τη Σιένα, απλώς κρίνοντας από την ενθουσιώδη παρότρυνση που απηύθυνε χθες το βράδυ ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος προς τους φιλάθλους (“κλείστε εισιτήρια για το Φάιναλ Φορ”), φαίνεται ότι η πρωταθλήτρια Ιταλίας δεν υπολογίζεται ως πολύ υψηλό εμπόδιο, αλλά κάτι τέτοια πίστευαν και στον Παναθηναϊκό πριν από δύο χρόνια και μέχρι να συνέλθουν από την ισοφάριση της Σιένα στο ΟΑΚΑ, κόντεψαν να δουν τον Μακ Ιντάιρ φαντάρο!

Το έθεσα αυτό το ζήτημα μιλώντας με τον Παπαλουκά σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Sentra 103.3 και ο Τεό απέδειξε ότι εκτός από τα Φάιναλ Φορ, τις ασίστ, τα κλεψίματα, τους αγώνες (και εσχάτως και τα... τρίποντα-τούβλα) θα μπορούσε να είναι ρέκορντμαν της Ευρωλίγκας και στις ντρίμπλες, όπως αποδεικνύεται από το σχόλιο του: “Έχω βρεθεί και άλλες φορές σε αυτή τη θέση και πιστεύω ότι το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας δεν μπορεί να μπει σε αυτή τη διαδικασία., γιατί δεν θα μας κάνει καλό. Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος εκφράζει τη χαρά του και παροτρύνει τον κόσμο να οργανωθεί”!

Προσπερνώ τον προχθεσινό αγώνα (τον οποίο άλλωστε φρόντισε να αναλύσει επισταμένως από νωρίς ο Μανουσέλης) και στέκομαι στο ρεκόρ του Παπαλουκά. Στέκομαι έγραψα;

Υποκλίνομαι στη μακροβιότητα, στο ταλέντο, στην ευστροφία, στο μεγαλείο και κυρίως στην τόλμη και στον επίμονο χαρακτήρα του ανδρός, που ενώ βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, στάθηκε όρθιος και βεβαίως δικαιώθηκε για την ούτως ή άλλως αναγκαστική επιλογή του να αφήσει τον ήλιο της Αθήνας και να εμπιστευθεί τον τότε εκπρόσωπο του Βασίλη Ευαγγελινό που τον συνέστησε στον Ιβκοβιτς κι αυτός τον μάζεψε σαν (είναι αλήθεια, δεν υπερβάλλω, μου το επιβεβαίωσε εκ των υστέρων ο Κουσένκο) τσόντα του Χατζηβρέττα!

Από χθες το βράδυ ο Παπαλουκάς αποτελεί την απόλυτη εικόνα στο εξώφυλλο του βιβλίου της Ευρωλίγκας. Γιασάν του μάγκα, που λένε, διότι πλέον φιγουράρει στο Νο 1 τριών στατιστικών κατηγοριών (με 886 ασίστ, 307 κλεψίματα και 210 αγώνες), ενώ η καταμέτρησις συνεχίζεται και επίσης μετρά και οκτώ συνεχείς συμμετοχές σε Φάιναλ Φορ στη σειρά.

Εάν μάλιστα στις 6 Μαΐου πατήσει το πόδι του στο παρκέ του Σαν Τζόρντι θα καταρρίψει και αυτό το ρεκόρ που μέχρι τώρα κατέχει με τον πρώην σύντροφό του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, JR Xόλντεν. Εννέα (εάν φτάσει στη Βαρκελώνη) Φάιναλ Φορ στη σειρά, χώρια τα δυο τρόπαια της Ευρωλίγκας, οι άλλες παρουσίες σε τελικούς, ο ένας τίτλος MVP σε τελικό, ο ένας τίτλος MVP ολόκληρης της σεζόν, η μία συμμετοχή στην καλύτερη πεντάδα της χρονιάς και οι δύο συμμετοχές στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της χρονιάς.

Too much για έναν παίκτη που το 2002 βγήκε στη ζητιανιά και η καλύτερη πρόταση που είχε προτού τον περιμαζέψει ο Ντούντα στα χιόνια της Μόσχας ήταν από μια ιταλική ομάδα, που (κάνω πως) δεν θυμάμαι ούτε ποια ήταν!

Εάν (σε συνέχεια του προηγουμένου) πατήσει το παρκέ του Σάν Τζόρντι αργά το βράδυ και της 8ης Μαΐου τότε θα μπορέσει να κυνηγήσει το στοιχειωμένο όνειρο του, διότι εκείνη τη μέρα- του τελικού του Φάιναλ Φορ- έχει τα γενέθλια του!

Εκτός από εικόνα στο εξώφυλλο του λευκώματος της Ευρωλίγκας, ο Παπαλουκάς είναι επίσης ένα παράδειγμα προς μίμηση για τη συνέχεια, τη συνέπεια, την αφοσίωση, τη στοχοπροσήλωση και κυρίως για την αποδοχή του ρόλου του: αυτό θαρρώ πως είναι το πιο πλουμιστό από τα παράσημα του, το ανέδειξε άλλωστε και από χθες στο blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, ο αρχισυντάκτης της, ο Φρανκ Λόουλορ, ο οποίος αποκάλεσε τον Τεό “transformational”, δηλαδή “μετασχηματιστικό”.

Τι σημαίνει αυτό; Το αυτονόητο, ότι ο Παπαλουκάς μπορεί να μετασχηματίζει το ρεύμα των ομάδων στις οποίες αγωνίζεται, αλλά ο Λόουλορ το τράβηξε ακόμη περισσότερο και υποστηρίζει (με το δίκιο του) ότι ο Τεό μετέτρεψε την εικόνα και την άποψη που είχε η κοινή γνώμη για τους σούπερ σταρ!

Πράγματι ο Παπαλουκάς έχει αυτό το προνόμιο, που οφείλεται σε χάρισμα και δεν εννοώ την ταπεινότητα, αλλά τη συνειδητοποιημένη άποψη του και την αντίστοιχη στάση ζωής μέσα στο γήπεδο, την οποία ο ίδιος προσδιορίζει με τα δικά του μέτρα και όχι με εκείνα της πλειοψηφίας. Το εννοώ αυτό διότι ο πρώτος σε τέσσερις κατηγορίες και άλλοτε MVP της Ευρωλίγκας ανέβηκε σε όλα αυτά τα Έβερεστ χωρίς να 'ναι η πρώτη μούρη της ομάδας του.

Το στοιχείο που αποκάλυψε ο Φρανκ είναι όντως συγκλονιστικό: από αυτά τα 210 ματς, μόνο στα 12 (το ξαναγράφω ολογράφως για να μη γίνει κανένα τυπογραφικό λάθος) έπαιξε στη βασική πεντάδα, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα οι προπονητές του τον φώναζαν από τον πάγκο, συνήθως εκεί στο 6ο-7ο λεπτό, ποντάροντας κιόλας στην ικανότητα του να διαβάζει τις καταστάσεις έξω από τις τέσσερις γραμμές και να παρεμβαίνει ως από μηχανής θεός!

Η μάλλον ως από μηχανής... Τεό(ς) κατεβαίνοντας στο παρκέ από έναν γερανό, όπως είχαν πλάσει στα σενάρια τους την ιδέα “deus ex machina”οι αρχαίοι τραγικοί ποιητές!

Είτε ως “transformational”, είτε ως “monitor”, ο Παπαλουκάς είναι ένας παίκτης, που επιβεβαιώνει το ρηθέν υπό ενός συχωρεμένου εδώ και χρόνια Αμερικανού προπονητή ότι “μην ασχολείστε με τους τύπους, σημασία δεν έχει ποιος αρχίζει ένα ματς, αλλά ποιος το τελειώνει”...

• YΓ: Αναλόγως, κι ο ίδιος ξέρει πολύ καλά ότι σημασία δεν έχει ποιος βγαίνει πρώτος στον όμιλο του Τop 16, ποιος ρίχνει το πιο μεγάλο... τούβλο στο τουρκικό καλάθι και ποιος κάνει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ της Ευρωλίγκας, αλλά ποιος φεύγει τελευταίος από το γήπεδο τη βραδιά του τελικού!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Παράγκα» και στο ΝΒΑ! *ΒΙΝΤΕΟ*

Αυτή ήταν η πρώτη υποψηφιότητα και το πρώτο βραβείο Oscar στην καριέρα του Κρις Μπος
Οι Χιτ θέλουν να αποδείξουν πως είναι ομάδα για δαχτυλίδι, αλλά χθες βράδυ στο Σικάγο ο Κρις Μπος το έκανε με λάθος τρόπο, με τον οποίο, πάντως, θα κέρδιζε εύκολα ένα από τα μεθαυριανά Oscars.Περίπου στα μισά της δεύτερης περιόδου ο Κάρλος Μπούζερ βρέθηκε με πλάτη στον φόργουορντ των Χιτ και στην προσπάθειά του να γυρίσει πρόσωπο με πρόσωπο άπλωσε λίγο παραπάνω τους αγκώνες του. Ο αριστερός αγκώνας του χάιδεψε τη μύτη του Μπος, αλλά εκείνος... έπεσε προς τα πίσω σαν να τον πυροβόλησαν στο δόξα πατρί, με τους διαιτητές να καταλογίζουν επιθετικό φάουλ. Το μόνο που κέρδισε ακόμη ο 27χρονος All Star ήταν οι αποδοκιμασίες από το κοινό του Σικάγο, αφού οι Χιτ αποχώρησαν με ήττα (93-89).

Δείτε σε ποιον το Oscar goes to, στο video που ακολουθεί...


Read more!

«Ζωγράφισε» το στήθος του ο Μπέκαμ

«Ζωγράφισε» το στήθος του ο Μπέκαμ (pics)
Το νέο του τατουάζ στο στήθος, που παρουσιάζει τον εαυτό του σαν το Θεό, παρουσίασε, στο facebook, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και έγινε πρώτο θέμα συζήτησης σε πολλά σάιτ του εξωτερικού.

Ο «Μπεκς» αυτή τη φορά, «χτύπησε» στο αριστερό του στήθος, μια εικόνα που παρουσιάζει το Θεό, περιτριγυρισμένο από τρεις Αγγέλους. Ο Άγγλος άσος, όπως τόνισε, είναι μεταφορικό το σχέδιο, καθώς οι Άγγελοι είναι οι γιοί του και ο Θεός ο ίδιος: «Δεν είχα σκοπό να κάνω και άλλο τατουάζ. Αλλά μερικές φορές, οι ιδέες, σου έρχονται ξαφνικά. Το σχέδιο αναπαριστά εμένα και το πώς θα με βοηθούν τα τρία μου παιδιά, μετά από μερικά χρόνια. Όλα μου τα τατουάζ είναι μνήμες και σημαίνουν πολλά για μένα», τόνισε ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Θυμίζουμε πως ο Μπέκαμ έχει ήδη «καλλωπιστεί» στην πλάτη, με τα ονόματα των τριών διαδόχων του. Οι φωτογραφίες με τα τατουάζ του μέσου των LA Galaxy, είναι από τη Sun.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Κανείς παίκτης μας στην Μπάγερν»

«Κανείς παίκτης μας στην Μπάγερν»
Δηλώσεις μέσω των οποίων υπογραμμίζει πως κανένας ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ δεν θα αποχωρήσει με προορισμό την Μπάγερν Μονάχου, έκανε ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπορούσια, Χανς-Γιοακίμ Βάτσκε.Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας μίλησε στην έκδοση «Bild» τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Αν φοβάμαι ότι η Μπάγερν Μονάχου θα ‘κυνηγήσει’ παίκτες μας; Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για κάποιους από αυτούς. Πιστεύω όμως ότι κι άλλες ομάδες θα προσπαθήσουν να δελεάσουν κάποια από τα αστέρια μας για να φύγουν από την Ντόρτμουντ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Σέζαρ ο… πoδαράτος!

Σέζαρ ο… πoδαράτος!
Όποιος δεν έχει… μυαλό, έχει πόδια! Ο γκολκίπερ της Ίντερ, Ζούλιο Σέζαρ, αφού ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς, άφησε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του γηπέδου και έφυγε… περπατώντας για το σπίτι του!Απογοητευμένος από την ήττα της ομάδας του, μα πιο πολύ από τη λανθασμένη αντίδρασή του στη φάση του γκολ της Μπάγερν ο Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίςο ζητούσε μετά το τέλος του ματς… ηρεμία. Βγαίνοντας από το γήπεδο, ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς, ωστόσο αντί να μπει στο αυτοκίνητό του, το πήρε… ποδαράτο για το σπίτι του, ώστε να ηρεμήσει το μυαλό του. Αυτό είπε στη διοίκηση, με τον Μάσιμο Μοράτι πάντως να τον στηρίζει…

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο Μουρίνιο για τον Ματέος

Ο Μουρίνιο για τον Ματέος

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε στην ισπανική εφημερίδα «As» για τον Ματέος. Ο παίκτης αγωνίζεται ως δανεικός στην ΑΕΚ και ο Πορτογάλος τεχνικός τον χαρακτήρισε «Πικέ της Ρεάλ».

Ο Ματέος έχει δοθεί δανεικός από τη «Βασίλισσα» στην ελληνική ομάδα, αλλά ο «Special One» δεν τον ξεχνάει και περιμένει να γυρισει πίσω τον Ιούνιο δείχνοντας του μεγάλη εμπιστοσύνη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Μουρίνιο πιστεύει αρκετά στον Ματέος και παρότι τον παραχώρησε στην Ενωση τον έχει πάντα στο μυαλό του. Μάλιστα, γίνεται λόγος και για τον χαρακτηρισμό του: «Ο Ματέος μπορεί να γίνει ο Πικέ της Ρεάλ». Αλλωστε είναι ψηλός (1,91 μ.) σαν τον κεντρικό αμυντικό της Μπαρτσελόνα ενώ έχει και την πολυτέλεια να φτιάξει παιχνίδι αν και αμυντικός.

Επίσης, η «As» αναφέρεται στους στόπερ των Μαδριλένων. Συγκεκριμένα, ο Πέπε δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιο, ο Γκαράι έχει συχνούς τραυματισμούς με τον Ματέος να διεκδικεί μια θέση.

Το δημοσίευμα καταλήγει με το τι κάνει στην Ελλάδα ο Ματέος με την φανέλα της ΑΕΚ, αλλά και την προσωπική του ζωή: «Θέλει να προσαρμοστεί γρήγορα και την επόμενη εβδομάδα θα αφήσει το ξενοδοχείο και θα πάει σε ένα σπίτι. Ο Μανόλο Χιμένεθ στις 5 Φεβρουαρίου τον ξεκίνησε με τον Άρη αλλά για κακή του τύχη είδε την δεύτερη κίτρινη. Πλέον ο Ματέος θα έχει την ευκαιρία την Κυριακή να παίξει κόντρα στον Ηρακλή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Κάουτ: «Θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες»

 Κάουτ: «Θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες»

Η πρόκριση επί της Σπάρτα Πράγας ήταν η απαρχή για τον Ντιρκ Κάουτ, ο οποίος προέβλεψε ανάλογη συνέχεια στις επόμενες υποχρεώσεις της Λίβερπουλ.

Ο Ολλανδός άσος, ο οποίος ήταν και ο σκόρερ των «Ρεντς» στον αγώνα με την τσεχική ομάδα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας του Μέρσεσάιντ.

«Αργήσαμε να σκοράρουμε, όμως το 1-0 ήταν αρκετό. Μας άφησε ικανοποιημένους. Είχαμε και σημαντικές ελλείψεις οπότε η νίκη αυτή είναι ενθαρρυντική για τη συνέχεια. Θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι που θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει νωρίτερα, όμως στο τέλος της ημέρας είμαστε χαρούμενοι για την πρόκριση. Δημιουργούσαμε ευκαιρίες και πίστευα ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν και το γκολ όπως και έγινε».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Με Όουεν κόντρα στην Γουίγκαν

 Με Όουεν κόντρα στην Γουίγκαν
Εντός αποστολής για το παιχνίδι με τη Γουίγκαν είναι ο Μάικλ Όουεν ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των «Μπέμπηδων».

Εντός αυτής είναι και ο Ράιαν Γκιγκς, ενώ στα… πιτς έμειναν οι Φέρντιναντ, Έβανς, Βαλένσια, Παρκ και Άντερσον.

Αναλυτικά η αποστολή:

Φαν ντερ Σαρ, Κιούστσακ, Λίντεργκαρντ, Βίντιτς, Ο΄Σι, Μπράουν, Ράφαελ, Φάμπιο, Εβρά, Σμόλινγκ, Σκόουλς, Γκίμπσον, Νάνι, Κάρικ, Φλέτσερ, Μπέμπε, Ομπερτάν, Γκιγκς, Τουνικλάιφ, Ρούνεϊ, Όουεν, Μπερμπάτοφ, Ερνάντεζ, Κινγκ.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Τσικνοπαρασκευή για ΑΕΚ!

Τσικνοπαρασκευή για ΑΕΚ!
Σε ταβέρνα των Σπάτων πήγαν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ, μετά την πρωινή προπόνηση, προκειμένου να συσφίξουν την σχέση τους και να φτιάξουν το κλίμα στην ομάδα.Λίγο μετά τη μία ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα πήγε σε ταβέρνα στο κέντρο των Σπάτων, κοντά στο προπονητικό κέντρο, για να γευματίσουν. Πρώτοι έφτασαν οι αρχηγοί της ομάδας προκειμένου να υποδεχτούν τους υπόλοιπους.

Όλοι ήταν ευδιάθετοι και χαλαροί, εκτός από τον Πρόεδρο Σταύρο Αδαμίδη, ο οποίος πρόλαβε μόνο να σηκώσει το ποτήρι του για μία πρόποση και έφυγε αμέσως για να παραστεί στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκα, όπου ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής στον Μαρινάκη.

Το μενού περιελάμβανε κρέατα και σαλάτες και το κυριότερα θέματα συζήτησης ήταν τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα με τον Εργοτέλη και τον ΠΑΟΚ, αλλά και η κατάκτηση του Κυπέλλου. «Να τα δώσουμε όλα από εδώ και πέρα, να κάνουμε μια νέα αρχή με επιστροφή στις νίκες και να κατακτήσουμε το κύπελλο, διεκδικώντας και την έξοδο στο Champions League», ήταν τα λόγια του Μανόλο Χιμένεθ προς τους παίκτες του.

Η πρωινή συζήτηση
Στο μεταξύ, πριν την έναρξη της πρωινής προπόνησης της Παρασκευής, ο Χιμένεθ και οι παίκτες του συνομίλησαν παρουσία και του ψυχολόγου και συνεργάτη του προπονητή, Μιγκέλ Μορίγια, ώστε να δουν τι φταίει. Αυτό που τόνισε ο Ισπανός τεχνικός στους κιτρινόμαυρους είναι πως θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο από εδώ και πέρα για να πετύχουν τους τελευταίους στόχους που έχουν απομείνει, ενώ τους ξεκαθάρισε πως για οποιοδήποτε θέμα θέλουν, μπορούν να απευθυνθούν στον Μορίγια, αν κρίνουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Αποθέωση για Τζόρτζεβιτς

Αποθέωση για Τζόρτζεβιτς
To παρών στην εκδήλωση της κοπής της πίτας της Θύρας 7 Χίου έδωσε το βράδυ της Παρασκευής ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που έγινε αντικείμενο λατρείας από τον κόσμο.Η εκδήλωση της Θύρας 7 στην Χίο στέφθηκε με επιτυχία, καθώς ουκ ολίγοι φίλοι του Ολυμπιακού παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας. Μεταξύ αυτών ήταν και ο παλιός άσος των Πειραιωτών, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. «Είμαι ενθουσιασμένος για την παρουσία μου στο νησί και ανάμεσα σε τόσους φίλους του Ολυμπιακού», τόνισε ο Ελληνοσέρβος, που γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο, που του φώναζαν «είναι τρελός ο αρχηγός».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Σενάρια για Πίρλο στην Μπαρτσελόνα

Σενάρια για Πίρλο στην Μπαρτσελόνα
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μπαρτσελόνα είναι σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, ο Αντρέα Πίρλο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της έκδοσης «Sport» οι πρωταθλητές Ισπανίας έχουν στο στόχαστρο τους τον Ιταλό άσος της Μίλαν με το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης να συγκεντρώνεις πολλές πιθανότητες.

Το στοιχείο αυτό ενισχύεται και από το γεγονός πως το συμβόλαιο του 31χρονου παίκτη με τους «Ροσονέρι» λήγει τι προσεχές καλοκαίρι.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Κόουλ: «Θέλω το Τσάμπιονς Λιγκ»

 Κόουλ: «Θέλω το Τσάμπιονς Λιγκ»
Ως στόχο της Τσέλσι έθεσε την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ ο Άσλεϊ Κόουλ. Τι είπε για τους στόχους της ομάδας αλλά και τις δύο φορές που δεν κατάφερε να πάρει το βαρύτιμο τρόπαιο.

«Είναι κάτι που δεν έχουν κερδίσει πολλοί παίκτες στην ομάδα, οπότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Έχω βρεθεί δύο φορές σε τελικό και έχω χάσει και τις δύο, οπότε δεν έχω ευχάριστες μνήμες. Ελπίζω αυτή τη φορά να έρθουν διαφορετικά τα πράγματα και να έχω κάτι θετικό να αναπολώ. Θέλω πάρα πολύ να σηκώσω το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ και θα είναι φανταστικό να το καταφέρω τώρα με την Τσέλσι», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Παρά το καλό ξεκίνημά μας φέτος, κάναμε μία μεγάλη αγωνιστική κοιλιά και τώρα προσπαθούμε να βελτιωθούμε και πάλι. Δεν θα τα παρατήσουμε στο πρωτάθλημα. Θα προσπαθούμε μέχρι το τέλος».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Προετοιμασίας συνέχεια για ΑΕΚ

 Προετοιμασίας συνέχεια για ΑΕΚ
Χωρίς τους Γιάχιτς, Γκέντσογλου και Ιντζόγλου, οι οποίοι δεν ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας, ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ.

Κανονικά συνεχίστηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ για τον επερχόμενο αγώνα με τον Εργοτέλη στην Κρήτη.

Ο Μανόλο Χιμένεθ εκτός των γνωστών προβλημάτων δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα. Απόντες από το πρόγραμμα ήταν οι Γιάχιτς και Ιντζόγλου, που έκαναν φυσιοθεραπεία, και ο Σάββας Γκέντσογλου ο οποίος γυμνάστηκε ατομικά.

Στην προπόνηση έλαβε μέρος και ο Ντένις Καλίνκοφ που αναμένεται να αναχωρήσει για την πατρίδα του. Η προετοιμασία της «Ένωσης» περιλαμβάνει μία ακόμη προπόνηση η οποία θα λάβει χώρα αύριο το πρωί στις 12.30.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ντελ Πιέρο: Το τελευταίο μου συμβόλαιο

Ντελ Πιέρο: Το τελευταίο μου συμβόλαιο
Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο δήλωσε πως δεν θα υπολογίσει τα χρήματα του τελευταίου του συμβολαίου καθώς θέλει να τελειώσει την καριέρα του στην ομάδα που μεγαλούργησε όλα αυτά τα χρόνια, την Γιουβέντους.

Ο θρύλος της Γιουβέντους, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο αποκάλυψε ότι θα τελειώσει την καριέρα του στην Γιουβέντους.

Το συμβόλαιο του 36 λήγει τον Ιούνιο και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Οι ιταλικές εφημερίδες δημοσίευσαν ότι οι διαπραγματεύσεις πάγωσαν μετά από τις απαιτήσεις του Ιταλού, ωστόσο ο «Μέγας Αλέξανδρος» της Γιουβέντους είπε την αλήθεια σε δηλώσεις του στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Διάβασα ιστορίες που συνέδεαν το όνομα μου με συμπεριφορές που δεν ανήκουν σε εμένα και αυτό με πίκρανε. Το κίνητρο για την καριέρα μου ήταν πάντα η βαθιά αγάπη μου για το ιταλικό ποδόσφαιρο, για την Γιουβέντους και τους φιλάθλους. Τα λεφτά δεν ήταν ποτέ η κύρια ανησυχία μου καθώς έχω κερδίσει πολλά στη ζωή μου. Θα μπορούσα να βγάλω παραπάνω λεφτά δεχόμενος προσφορές από άλλες ομάδες, αλλά δεν είναι αυτό ο στόχος μου. Είπα στον πρόεδρο ότι ο σκοπός μου είναι να υπογράψω ένα νέο συμβόλαιο και κινείται όχι από τον οικονομικό παράγοντα, αλλά από την επιθυμία μου να κερδίσω ξανά. Θέλω να υπογραμμίσω την αγάπη μου για την ομάδα και τους φιλάθλους. Θέλω να υπογράψω το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας μου με την Γιουβέντους».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ο χαρακτήρας & τα εύσημα από Κ. Αγγελόπουλο

Μαζί στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μαζί και στον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστιο «διπλό» χθες στο Sinan Erden Spor, μία νίκη στην οποία η ομάδα, κατά τον Βαγγέλη Αγγέλου, ανέδειξε « την ταυτότητά της και το χαρακτήρα της», αναγκάζοντας τον Κώστα Αγγελόπουλο να δώσει τηλεφωνικώς τα «συγχαρητήριά» του.Ο πατέρας των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου λίγο μετά τη νίκη της επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ επικοινώνησε με τον προπονητή της ομάδος, Ντούσαν Ίβκοβιτς, εκφράζοντάς του τον θαυμασμό του για την εμφάνιση των παικτών του.

Από την πλευρά του, ο συνεργάτης του «Ντούντα» στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, μιλώντας στο sepk.gr, είπε σχετικά με το χθεσινό 65-80 και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον η' όμιλο:

«Αυτή η νίκη είχε πολλαπλά κέρδη. Το βασικό ήταν ότι σε συνδυασμό με τη διαφορά μας εξασφάλισε την πρώτη θέση μια αγωνιστική πριν από το τέλος του αγώνα. Το δεύτερο είναι ότι η ομάδα ανταπεξήλθε και με το παραπάνω στην κρισιμότητα του αγώνα και στα μπασκετικά προβλήματα του παιχνιδιού. Το τρίτο ήταν ότι από το αποτέλεσμα και τον τρόπο που ήρθε αυτό, φάνηκε ο χαρακτήρας της ομάδας και το βασικό της στοιχείο που είναι το ομαδικό μπάσκετ. Το βασικό πλάνο μας ήταν -όπως και στο παιχνίδι με τη Βαλάνθια- να μη δεχτούμε πόντους στον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, είτε από λάθη είτε από αμυντικά ριμπαουντ χωρίς τη δική μας παρουσία. Μετά θέλαμε να περιορίσουμε τις συνεργασίες των αντιπάλων σε pick-n-roll και hand-off καταστάσεις, τις οποίες έκαναν 60 φορές στο πρώτο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε 14 πόντους από τον αιφνιδιασμό, ενώ η Ούλκερ πέτυχε αρκετούς πόντους από ατομικές ολιγορείες και κακές αμυντικές συνεργασίες. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Παίξαμε εκπληκτική άμυνα από το 26' και μετά, εξού και η διαφορά των 27 πόντων με ένα επιμέρους 43-16. Αυτό ήταν το κλειδί του παιχνιδιού», ενώ σχετικά με τη Σιένα, αντίπαλο στα playoffs, σχολίασε:

«Η ταυτότητα της Σιένα στην Ευρωλίγκα είναι ότι αποτελεί μια ομάδα με σκληροτράχηλη άμυνα, που παλεύει όλα τα παιχνίδια για 40 λεπτά. Είχαν φτιάξει την ομάδα φέτος με άξονα τον ΜακΚάλεμπ, που όπως μαθαίνουμε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε 1-2 βδομάδες. Περιμένουμε μια σειρά από πολύ δυνατά παιχνίδια. Θα δούμε στην πορεία τα υπόλοιπα».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Γιατί ψήφισε λευκό ο ΠΑΟΚ!

Γιατί ψήφισε λευκό ο ΠΑΟΚ!
Η απόφαση του Ζαγοράκη να ψηφίσει λευκό ήταν αναμενόμενη. Όχι όμως για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που περίμενε μια διαφορετική στάση απέναντι στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι θέσεις του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι συγκεκριμένες και το gazzetta.gr σας τις παρουσιάζει.

Αυτό που επιθυμεί ο «Ζαγόρ» είναι ότι πρωταγωνιστές μέσα στα γήπεδα πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές και ότι οι παράγοντες όλων των ομάδων θα πρέπει να φροντίζουν οι αγώνες να είναι μία γιορτή.

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ασχοληθεί με την κόντρα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό γιατί απλά «Ο ΠΑΟΚ έχει τη δική του γραμμή και όποιος θέλει την ακολουθεί». Μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα τα όσα έγιναν την περσινή χρονιά στο «Βικελίδης» εκεί όπου προπηλακίστηκε η διοίκηση του Δικεφάλου, αλλά και το κλίμα τρομοκρατίας που συνάντησε η αποστολή.

Τότε κανείς δεν ασχολήθηκε με τον ΠΑΟΚ ούτε καν ο τότε πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Νικόλας Πατέρας. Γιατί δηλαδή να μπουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης σε μια κόντρα που κρατάει χρόνια και το μόνο που νοιάζει αυτές τις δύο ομάδες και τους δορυφόρους τους είναι να περνάνε αυτοί καλά και οι άλλοι να πάνε να…

Φυσικά είναι και η πλευρά των οπαδών που θα περίμεναν κάτι διαφορετικό, κάτι πιο δυναμικό από το Ζαγόρ, καθώς ούτε αυτοί ξέχασαν αυτά που υπέστη η ομάδα τόσο πέρσι στο Βικελίδης, όσο και φέτος στο Καραϊσκάκη και πολύ περισσότερο στην εντός έδρας αναμέτρηση του Κυπέλλου, καθώς ο κ. Μαρινάκης έκοβε βόλτες και προκαλούσε σα να ήταν στο… αμπέλι του… Τότε πετούσαν ελικόπτερα, ομάδες Δ κατέφθασαν από την Αθήνα στη συμπρωτεύουσα, μόνο και μόνο για να «προστατευτούν» οι παίκτες του Ολυμπιακού. Αυτοί και άλλοι τόσοι είναι οι λόγοι που ο ΠΑΟΚτσής περίμενε κάτι… διαφορετικό!!!

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...