ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο χαρακτήρας & τα εύσημα από Κ. Αγγελόπουλο

Μαζί στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μαζί και στον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστιο «διπλό» χθες στο Sinan Erden Spor, μία νίκη στην οποία η ομάδα, κατά τον Βαγγέλη Αγγέλου, ανέδειξε « την ταυτότητά της και το χαρακτήρα της», αναγκάζοντας τον Κώστα Αγγελόπουλο να δώσει τηλεφωνικώς τα «συγχαρητήριά» του.Ο πατέρας των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου λίγο μετά τη νίκη της επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ επικοινώνησε με τον προπονητή της ομάδος, Ντούσαν Ίβκοβιτς, εκφράζοντάς του τον θαυμασμό του για την εμφάνιση των παικτών του.

Από την πλευρά του, ο συνεργάτης του «Ντούντα» στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, μιλώντας στο sepk.gr, είπε σχετικά με το χθεσινό 65-80 και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον η' όμιλο:

«Αυτή η νίκη είχε πολλαπλά κέρδη. Το βασικό ήταν ότι σε συνδυασμό με τη διαφορά μας εξασφάλισε την πρώτη θέση μια αγωνιστική πριν από το τέλος του αγώνα. Το δεύτερο είναι ότι η ομάδα ανταπεξήλθε και με το παραπάνω στην κρισιμότητα του αγώνα και στα μπασκετικά προβλήματα του παιχνιδιού. Το τρίτο ήταν ότι από το αποτέλεσμα και τον τρόπο που ήρθε αυτό, φάνηκε ο χαρακτήρας της ομάδας και το βασικό της στοιχείο που είναι το ομαδικό μπάσκετ. Το βασικό πλάνο μας ήταν -όπως και στο παιχνίδι με τη Βαλάνθια- να μη δεχτούμε πόντους στον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, είτε από λάθη είτε από αμυντικά ριμπαουντ χωρίς τη δική μας παρουσία. Μετά θέλαμε να περιορίσουμε τις συνεργασίες των αντιπάλων σε pick-n-roll και hand-off καταστάσεις, τις οποίες έκαναν 60 φορές στο πρώτο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε 14 πόντους από τον αιφνιδιασμό, ενώ η Ούλκερ πέτυχε αρκετούς πόντους από ατομικές ολιγορείες και κακές αμυντικές συνεργασίες. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Παίξαμε εκπληκτική άμυνα από το 26' και μετά, εξού και η διαφορά των 27 πόντων με ένα επιμέρους 43-16. Αυτό ήταν το κλειδί του παιχνιδιού», ενώ σχετικά με τη Σιένα, αντίπαλο στα playoffs, σχολίασε:

«Η ταυτότητα της Σιένα στην Ευρωλίγκα είναι ότι αποτελεί μια ομάδα με σκληροτράχηλη άμυνα, που παλεύει όλα τα παιχνίδια για 40 λεπτά. Είχαν φτιάξει την ομάδα φέτος με άξονα τον ΜακΚάλεμπ, που όπως μαθαίνουμε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε 1-2 βδομάδες. Περιμένουμε μια σειρά από πολύ δυνατά παιχνίδια. Θα δούμε στην πορεία τα υπόλοιπα».

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...