ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ζαϊρί: "Δώρο στον λαό του Θρύλου"


Ο Μαροκινός μέσος σε δηλώσεις του στον Τύπο, υποστήριξε πως περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία την στιγμή που θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή. 

"Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να απαντήσουμε σε κάποιον. Πιστεύω όλη τη χρονιά δείξαμε ότι μόνο από δικά μας λάθη θα χάναμε τον τίτλο. Εξαρτιόταν αποκλειστικά από εμάς. Απλώς εμείς στο ντέρμπι με την ΑΕΚ θέλαμε να χαρίσουμε στον κόσμο μας ένα δώρο. Μία καλή εμφάνιση και νίκη. Παρά το κακό μας ξεκίνημα, οι οπαδοί ήταν δίπλα μας. Κι εγώ προσωπικά θέλω να τον ευχαριστήσω τον κόσμο για το χειροκρότημα προς το πρόσωπό μου".

Για την κατάκτηση του τίτλου...

"Δεν το συζητάμε ότι ήρθα στον Ολυμπιακό πέρσι το καλοκαίρι για να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Πέρσι δεν τα κατάφερα, αλλά η περσινή χρονιά δεν έχει καμία σχέση με την φετινή. Αν και ξεκινήσαμε άσχημα με ήττα από τον Ηρακλή, στην πορεία της σεζόν αποδείξαμε ότι ήμασταν οι καλύτεροι. Δίκαια βγήκαμε πρωταθλητές και για να σου πω την αλήθεια περιμένω πώς και πώς τη φιέστα μας για να σηκώσω το τρόπαιο του πρωταθλητή. Προέχει όμως να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με τρεις νίκες.  Θέλουμε να κάνουμε το 15 στα 15 στο σπίτι μας".

Για τον  MVP του Θρύλου...

"Δύσκολη ερώτηση. Θα αδικήσω τους υπόλοιπους αν μιλήσω για ένα μόνο παιδί. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας είναι ότι ήταν ομάδα! Κι ο Μιραλάς βοήθησε, και ο Ιμπαγάσα, κι ο Μοντέστο και τα παιδιά πίσω στην άμυνα, φυσικά ο προπονητής, η διοίκηση, ο κόσμος. Όλοι είχαν συμμετοχή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος".

Για το θέμα του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι...

"Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό. Ξέρουν όλοι στον Ολυμπιακό ποια είναι η επιθυμία μου, όμως δεν μου επιτρέπεται να πω περισσότερο. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο και μετά θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα".
Πηγή red planet
Read more!

Γκερέιρο: Δεν νιώθω δέσμιος


Γκερέιρο: Δεν νιώθω δέσμιοςΟ μέσος της ΑΕΚ αναφέρθηκε, στον πολωνικό Τύπο, στο παρόν και στο μέλλον του στην Ένωση, ξεκαθαρίζοντας ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και ότι δεν θα είναι αρνητικός, σε μια καλή πρόταση από το εξωτερικό: «Αισθάνομαι καλά εδώ, επειδή παίζω. Όμως παραδέχομαι πως αν έρθει μια καλή πρόταση θα την εξετάσω. Δεν είμαι δέσμιος στην Αθήνα»

Ο 29χρονος Βραζιλιάνος, που επέστρεψε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Πολωνίας και αναμένεται να ξεκινήσει και στο βασικό σχήμα, θα πατήσει για δεύτερη φορά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το χορτάρι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (την πρώτη θέλει να την ξεχάσει και ο ίδιος και κυρίως οι φίλοι της ΑΕΚ), με αυξημένο προσωπικό κίνητρο, όπως δήλωσε: «Για μένα αυτό το ματς είναι ιδιαίτερα και μου δίνει επιπλέον κίνητρο η δυνατότητα να δείξω την αξία μου στο ελληνικό και το πολωνικό κοινό. Είμαι βέβαιος πως θα δούμε ένα δυνατό παιχνίδι, σαν να επρόκειτο για επίσημη αναμέτρηση. Άλλωστε εμείς έτσι αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι, είτε φιλικό είτε όχι»

Για τη δυναμικότητα του ελληνικού συγκροτήματος, ανέφερε: «Η Ελλάδα είναι ένας δυνατός αντίπαλος, ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004. Έχει παίκτες όπως ο Σαμαράς που παίζει στη Σέλτικ, αλλά και καλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ομάδα μου, την ΑΕΚ. Εμείς όμως δεν πρέπει να φοβόμαστε καμία ομάδα».

Ο Ρότζερ μίλησε και για τα κρούσματα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δυστυχώς έχω συνηθίσει στα επεισόδια, αν και δεν το θέλω. Όμως στην Ελλάδα τα επεισόδια είναι στην ημερήσια διάταξη».
Πηγή aek365
Read more!

Διπλό στη Βαρκελώνη

Κατάληψη στο site της «El Mundo Deportivo» έκαναν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, βάζοντας τον Πεντάστερο μπροστά στην ψηφοφορία της πρόκρισης στο F4.




Η τρέλα και μάλιστα η Παναθηναϊκή δεν πάει στα... βουνά, αλλά φτάνει μέχρι τη Βαρκελώνη και τα γραφεία της El Mundo Deportivo, η οποία από την Κυριακή πρέπει να είχε τα περισσότερα κλικ στην ιστορία της από Έλληνες. Αρχικά αφορμή αποτέλεσαν τα υποτιμητικά της σχόλια για τον Πεντάστερο και τη μεγάλη του νίκη την Πέμπτη στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», τα οποία απαντήθηκαν από τους «πράσινους», καθώς υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού.
Η συνέχεια δόθηκε με την ψηφοφορία που διενεργεί το site σχετικά με το ποιος θα πάρει την πρόκριση για το Final Four. Αν και το πρωί της Δευτέρας οι Καταλανοί ήταν μπροστά με δύο χιλιάδες και πλέον ψήφους, η Παναθηναϊκή τρέλα έχει κάνει την ανατροπή. Πλέον το «τριφύλλι» προηγείται με 4.000 ψήφους, δείχνοντας το δρόμο στους παίκτες του Ομπράντοβιτς ενόψει των ματς της Τρίτης και της Πέμπτης.
Πηγή leoforos
Read more!

"Το λιοντάρι της Αλγερίας"


Ο επιθετικός του Ολυμπιακού βοήθησε τα μέγιστα την Αλγερία στο να πάρει τη νίκη κόντρα στο Μαρόκο.  
Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό για δυο λόγους. Πρώτον λόγω της κόντρας που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών σε πολιτικό επίπεδο και δεύτερον λόγω των κακών εμφανίσεων της Αλγερίας εδώ και ένα χρόνο.

Τελικά, η ομάδα του Τζεμπούρ κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 χάρη στο γκολ του Χασάν Γιεντμπά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο καλύτερος, όμως, παίκτης του ματς ήταν ο Τζεμπούρ, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλη την αναμέτρηση.

Έτσι, οι συμπατριώτες του τον χαρακτήρισαν ως το λιοντάρι της Αλγερίας, που επέστρεψε για να βοηθήσει την ομάδα του να επανέλθει στον... δρόμο των επιτυχιών.
Πηγή red planet
Read more!

Τόρες: Ο Μανόλο αρνήθηκε την πρόταση


Τόρες: Ο Μανόλο αρνήθηκε την πρότασηΟι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Έρκουλες, με τις οποίες τόνιζε πως ο ίδιος είχε έρθει σε συμφωνία με τον Μανόλο Χιμένεθ, η οποία όμως κόλλησε στο «όχι» της ΑΕΚ, ήρθαν σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα και προβλημάτισαν αρκετό κόσμο. Ωστόσο, μία μέρα μετά, ο εκπρόσωπος του προπονητή της Ένωσης, Αλβάρο Τόρες, μίλησε στην εφημερίδα «Goal», ανέφερε πως έχουν τα γεγονότα, ξεκαθάρισε πως ο πρόεδρος της Έρκουλες έλαβε δύο αρνητικές απαντήσεις (από τον Χιμένεθ αλλά και από τον ίδιο) και τόνισε πως πρόθεση του Ισπανού είναι να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τον δικέφαλο.
-Καθημερινά διαβάζουμε δημοσιεύματα από την Ισπανία που ασχολούνται με τον επαναπατρισμό του Χιμένεθ, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του προέδρου της Έρκουλες, που κάνει λόγο για συμφωνία η οποία χάλασε από την ΑΕΚ...
Δεν είναι αλήθεια. Ο πρόεδρος της Έρκουλες με κάλεσε το βράδυ της περασμένης Κυριακής για να μου πει πως ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με τον Μανόλο. Του εξήγησα ότι έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ και δεν είναι η κατάλληλη ώρα για τέτοιου είδους συζητήσεις, από τη στιγμή που είναι προσηλωμένος στο Κύπελλο και την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη μέσω των play offs. Όπως αντιλαμβάνεστε υποχρέωσή μου είναι να ενημερώσω και τον πελάτη για την πρόταση που μου κατατέθηκε. Πήρα τον Μανόλο το βράδυ της Κυριακής, του μετέφερα την επιθυμία του προέδρου της Έρκουλες και μου απάντησε το ίδιο πράγμα. Ότι αρνείται την πρόταση, έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ και σκέφτεται μόνο το Κύπελλο και τα play offs. Ο πρόεδρος της Έρκουλες με ξαναπήρε την Δευτέρα, του μετέφερα τα λεγόμενα του Μανόλο, αλλά επέμενε. Μου είπε ότι ήθελε να έρθει στην Ελλάδα και να τον συνόδευα εγώ για να πείσει τον Μανόλο να αλλάξει γνώμη. Του εξήγησα ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, ότι είναι αδύνατον. Έτσι στη συνέχεια κάλεσε και ο ίδιος τον Μανόλο, μίλησαν για 15 λεπτά στο τηλέφωνο, ο Μανόλο τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και αρνήθηκε ευγενικά.

-Και τότε γιατί ο πιστεύετε ότι ο πρόεδρος της Έρκουλες επιμένει να κάνει τέτοιους είδους δηλώσεις και να υποστηρίζει πως η συμφωνία χάλασε λόγω ΑΕΚ;
Δεν είναι δική μου δουλειά να το σχολιάσω αυτό. Μπορεί να το κάνει για να ηρεμήσει τους φιλάθλους της ομάδας του. Δεν ξέρω. Απευθυνθείτε στον ίδιο

-Ο Χιμένεθ θα παραμείνει στην ΑΕΚ και τη νέα περίοδο παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα;
Έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και θέλει να συνεχίσει. Να το εξαντλήσει και να το σεβαστεί. Προφανώς και γνωρίζει πως η οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ είναι μπερδεμένη και δεν ξέρουμε τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα
Πηγή aek365
Read more!

Στο πλευρό του Αυτοκράτορα

Το καθιερωμένο παρών στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα αναμένεται να δώσουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.



Όπως σε κάθε κρίσιμο παιχνίδι του Πεντάστερου έτσι κι αυτή τη φορά στο αυριανό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ το παρών θα δώσουν στις εξέδρες και ποδοσφαιριστές της ομάδας για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο Λουκάς Βύντρα, ο Αλέξανδρος Τζόρβας και ο Σωτήρης Νίνης απαρτίζουν το καρέ των παικτών που δίνουν συχνά πυκνά το παρών στα ματς του Αυτοκράτορα.
Πηγή leoforos Read more!

Σούπερ Νεϊμάρ

Σούπερ Νεϊμάρ (video)!
Η Βραζιλία επικράτησε με 2-0 της Σκωτίας σε φιλική αναμέτρηση, με τον Νεϊμάρ να πετυχαίνει και τα δύο γκολ και να δείχνει πως θα αποτελέσει τον ηγέτη της «σελεσάο» στο προσεχές Κόπα Αμέρικα. Καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση ο άσος της Σάντος.Το φιλικό έγινε στο «Έμιρεϊτς» του Λονδίνου και η ομάδα του Μενέζες πέτυχε την πρώτη της νίκη μετά τις δύο φιλικές ήττες από Αργεντινή και Γαλλία. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Βραζιλιάνους ο Νεϊμάρ, ο οποίος στο 42' άνοιξε το σκορ με δύσκολο διαγώνιο σουτ, ενώ στο 77' έκανε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Άνταμ.

Είναι πια δεδομένο πως ο Νεϊμάρ θα αποτελέσει τον ηγέτη της «σελεσάο» στο Κόπα Αμέρικα του καλοκαιριού, εκεί που η Βραζιλία θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε το 2007, ενώ πάνω στον 19χρονο φορ της Σάντος θα χτιστεί και η ομάδα που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ σε τρία χρόνια.



Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Οι παίκτες γλεντάνε με ποτα και τσιγάρα!ΕΛΕΟΣ!!

Άργησαν αλλά το γλέντησαν! (photos)
Έστω και με μία εβδομάδα καθυστέρηση, οι παίκτες του Ολυμπιακού γιόρτασαν την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό της Ορεστιάδας. Ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Καραχάλιος κάλυψε τα έξοδα του γλεντιού.

Το περασμένο Σάββατο οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη επικρατώντας στην Ορεστιάδα του Ηρακλή με 3-1, κατακτούσαν το Κύπελλο. Ωστόσο κάτι η έλλειψη χώρων, κάτι οι υποχρεώσεις που υπήρξαν, μετέθεσαν το γλέντι για την κούπα κατά μία εβδομάδα. Έτσι χθες το βράδυ, όλοι εκτός των Καλμαζίδη και Χαριτωνίδη που ήταν και οι μοναδικοί που απουσίαζαν, έδωσαν το «παρών» σε γνωστό μαγαζί της Πειραιώς και γιόρτασαν την κατάκτηση του Κυπέλλου. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες για όσους είχαν τις μεγαλύτερες… αντοχές.

Όσον αφορά τα έξοδα της γιορτής, καλύφθηκαν προσωπικά από τον αντιπρόεδρο του Ερασιτέχνη Νίκο Καραχάλιο.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Και το τρίτο στην Τρεντίνο!

Και το τρίτο στην Τρεντίνο! (pics)
Η συλλογή Τσάμπιονς Λιγκ για την Τρεντίνο συνεχίζεται. Η ομάδα των Καζίτσκι και Χουαντορένα επικράτησε της Ζενίτ Καζάν με 3-1 και κατέκτησε το τρίτο κατά σειρά Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνοντας πως είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και φυσικά στον κόσμο.Όταν μια ομάδα έχει στη σύνθεσή της τους δύο καλύτερους ακραίους στον κόσμο, τους Καζίτσκι και Χουαντορένα δύσκολα θα χάσει από κάποιον αντίπαλο, ειδικά σε παιχνίδι που κρίνει τίτλο. Ο Βούλγαρος με τον Κουβανό ανήκουν στη Τρεντίνο και την οδηγούν εκ του ασφαλούς από κούπα σε κούπα. Νέο τρόπαιο για τους δύο παικταράδες και τους συμπαίκτες τους το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Για την ακρίβεια μόνο νέο δεν είναι, καθώς η Τρεντίνο το κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Θύμα των Ιταλών φέτος οι Ρώσοι της Ζενίτ Καζάν, των… δικών μας Μπολ και Πρίντι. Η Τρεντίνο επικράτησε με 3-1 (25-17, 20-25, 25-23, 25-20) της Ζενίτ και βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης για 3η συνεχόμενη χρονιά, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο πως είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Υπερθέαμα

Καλό το ελληνικό πρωτάθλημα και οι… μάχες για πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά όσο και να είμαστε επιεικείς η διαφορά ανάμεσα στο βόλεϊ της χώρας μας και την Ευρώπη είναι τεράστια. Σήμερα στο Μπολτζάνο τόσο η Τρεντίνο, όσο και η Ζενίτ Καζάν παρέδωσαν μαθήματα βόλεϊ, σε έναν υπέροχο τελικό που σίγουρα θα μείνει στη μνήμη όσων το παρακολούθησαν.

ΤΡΕΝΤΙΝΟ: Μπιραρέλι 6π., Καζίσκι 18 (17/28), Χουαντορένα 16 (14/21), Σοκόλοφ 2, Στοκρ 15 (15/26), Ριμπέιρο 4 (3/6) / Μπάρι (λ. - 50% υπ.), Ντελα Λούνγκα, Ζιγκάντλο, Σάλα 2, Σοκόλοφ 2.

ΖΕΝΙΤ ΚΑΖΑΝ: Μπολ 3π., Απαλίκοφ 7, Τετιούκιν 9, Πρίντι 10, Αμποσίμοφ 13, Μιχαήλοφ 17 / Ομπομτσάεφ (λ. - 48% υπ.), Μπάμπιτσεφ (λ. - 36% υπ.), Παντελεϊμονένκο 1, Εγκόρτσεφ

Πολυτιμότερος ο Χουντορένα

Από την στιγμή που η Τρεντίνο κατέκτησε τη κούπα, ήταν λογικό πως πολυτιμότερος θα έβγαινε είτε ο Καζίτσκι, είτε ο Χουαντορένα. Τελικά ο Κουβανός νίκησε στο νήμα τον Βούλγαρο συμπαίκτη του και αποθεώθηκε από τον κόσμο την στιγμή που παραλάμβανε το βραβείο του.

Οι βραβεύσεις:

Καλύτερος υποδοχέας: Πίτερ Βέρες (Ντινάμο Μόσχας)

Καλύτερος σέρβερ: Σεργκέι Τετιούκιν (Ζενίτ Καζάν)

Καλύτερος πασαδόρος: Λόι Μπολ (Ζενίτ Καζάν)

Καλύτερο λίμπερο: Αντρέα Μπάρι (Τρεντίνο)

Καλύτερος μπλοκέρ: Αλεξνάντερ Αμπροσόμοβ (Ζενίτ Καζάν)

Καλύτερος σέρβερ: Ματέι Καζίνσκι (Τρεντίνο)

Καλύτερος σκόρερ: Μάξιμ Μιχαίλοφ (Ζενίτ Καζάν)

Πολυτιμότερος όλων (MVP) :Οσμάνι Χουαντορένα (Τρεντίνο)

Χρυσή βίβλος

2001: Παρί (Γαλλία)
2002: Ματσεράτα (Ιταλία)
2003: Μπέλγκοροντ (Ρωσία)
2004: Μπέλγκοροντ (Ρωσία)
2005: Τουρ (Γαλλία)
2006: Σίσλεϊ Τρεβίζο (Ιταλία)
2007: Φριντρισχάφεν (Γερμανία)
2008: Ντιναμό Καζάν (Ρωσία)
2009: Τρεντίνο (Ιταλία)
2010: Τρεντίνο (Ιταλία)
2011: Τρεντίνο (Ιταλία)

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Το video του Βίγια στο facebook

Το video του Βίγια στο facebook
Video με τις καλύτερες στιγμές του με την Εθνική Ισπανίας ανέβασε στο facebook ο Νταβίδ Βίγια, θέλοντας να μοιραστεί με τους φίλους του τη χαρά για την κορυφή των σκόρερ.Πρώτος σκόρερ όλων τον εποχών της Εθνικής Ισπανίας είναι πλέον ο επιθετικός από την Αστούρια, ο οποίος έβαλε δύο κόντρα στην Τσεχία και προσπέρασε τον Ραούλ, που είχε 44. Ο Βίγια ανέβασε video με highlights με τη φανέλα της La Roja.


Read more!

ΠΑΟΚ vs ΕΠΟ!

ΠΑΟΚ vs ΕΠΟ!
H Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεχίζει να κινείται με ρυθμό... χελώνας όσον αφορά την εκδίκαση της υπόθεσης των επεισοδίων με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και ήδη ο Θοδωρής Ζαγοράκης ετοιμάζεται για επίθεση και μάλιστα δυναμική.

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, που μόνο όταν θέλει συνεδριάζει ακόμα και το Σάββατο και μάλιστα βγάζει αποφάσεις αυθημερόν, δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση για τα επεισόδια στον αγώνα με την ΑΕΚ. Στον «Δικέφαλο» «βράζουν» με την αδιαφορία και ετοιμάζουν δυναμική αντίδραση αν η εκδίκαση της υπόθεσης πάει για τις 31 του μηνός όπως αρχικά είχε οριστεί.

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης είχε λάβει την Πέμπτη (24/3) την προφορική δέσμευση του Σοφοκλή Πιλάβιου και του Παναγιώτη Μπιτσαξή ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, έτσι ώστε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ να συνεδριάσει τη Δευτέρα (28/3). Έτσι λοιπόν περίμεναν τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή μήπως και έρθει το έγγραφο για κλήση σε απολογία. Όμως μάταια περίμεναν. Τίποτα δεν ήρθε στο φαξ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Όλα δείχνουν πλέον ότι η υπόθεση πάει για την Πέμπτη (31/3) και στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να στείλουν αρχικά τον νομικό εκπρόσωπο στον πρόεδρο της επιτροπής, προκειμένου να ενημερωθεί για την εκδίκαση της υπόθεσης και στη συνέχεια αν η απόφαση είναι αρνητική, τότε η ΠΑΕ αναμένεται να εκδώσει πολύ σκληρή ανακοίνωση κατά της ΕΠΟ για ανισότητα μεταξύ των ομάδων.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Φτερούγισε» στην τρίτη θέση!

Ο Τοντόρ Γκετσέφσκι είχε 19 πόντους στη νέα νίκη του ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ και Μαρούσι εντυπωσιάζουν στη φετινή Α1, αλλά στη μεταξύ τους αναμέτρηση ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρέθηκε ένα βήμα πιο μπροστά, παίρνοντας την πολύτιμη νίκη (75-72) και την τρίτη θέση, αν και χωρίς τη διαφορά.Μπορεί πια να μην έχει Πρέλεβιτς και Μπάρλοου ή οικονομική σταθερότητα για να σηκώνει Κύπελλα Κυπελλούχων όπως πριν από 20 χρόνια και μία ημέρα στη Γενεύη, αλλά με τον Σούλη Μαρκόπουλο να κάνει σοβαρή δουλειά κι άλλοτε εύκολα άλλοτε δύσκολα, παίρνει αυτό που θέλει. Και το Μαρούσι, όμως, μπορεί να μην κατακτά πια το Saporta (2001) ή να φτάνει σε τελικούς Α1, και να αναγκάζεται να αποσύρει τη συμμετοχή του από τα προκριματικά της Ευρωλίγκας, αλλά έχει κι αυτό προπονητή στον πάγκο του, που ξέρει να «δένει» ένα σύνολο, ασχέτως πότε δημιουργήθηκε αυτό ή αν στη διάρκεια χάνει κομμάτια του. Δικαίως οι διαρκείς εναλλαγές στο προβάδισμα. Και δικαίως το ροζ φύλλο πήγε στα χέρια του ΠΑΟΚ, ο οποίος έδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία κι ευστοχία στα κρίσιμα δευτερόλεπτα, ανεβαίνοντας μόνος τρίτος στη βαθμολογία με 13-9 έναντι 12-10 του τέταρτου Αμαρουσίου, που κράτησε πάντως τη διαφορά από τον πρώτο γύρο (+5).

Οι δύο ομάδες είχαν από μία περίοδο στο πρώτο 20λεπτο, με τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύεται την αστοχία του Αμαρουσίου (2/8δίπ., 0/6τρίπ., 7/10β. στην πρώτη περίοδο) και με τον Τοντόρ Γκετσέφσκι να βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι, είτε από κοντά είτε από απόσταση, να καταφέρνει να ξεφύγει με διψήφια διαφορά (18-5 στο 6', 20-10 στο 10'). Ωστόσο, το Μαρούσι βρήκε λύσεις στην επίθεση στα πρόσωπα των Μπάσντεν (σ.σ. ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο της ομάδας, έπειτα από έξι άστοχες απόπειρες) και Μπάγκαριτς, βελτίωσε αισθητά την άμυνά τους με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν σε δύσκολες προσπάθειες και με 0-12 ανέτρεψε την εικόνα (20-22 στο 14').

Το προβάδισμα άλλαζε χέρια διαρκώς και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με χαρακτηριστικότερη στιγμή το 37-41 στην έναρξη της τρίτης περιόδου που έγινε 44-41 μέσα σε λιγότερο από ένα δίλεπτο.

Ο Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς έκανε εξαιρετική δουλειά στη ρακέτα, αλλά όσο οι συμπαίκτες του θα βαρούσαν σίδερο πίσω από τα 6,75μ. κι ο Φέλιξ Κογιαντίνοβιτς δεν θα βοηθούσε επιθετικά, τόσο οι γηπεδούχοι θα έμοιαζαν να είναι ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη. Μέχρι που Χαριτόπουλος (2) και Γκαγκαλούδης βρήκαν χώρο κι «εκτέλεσαν» τρεις συνεχόμενες φορές, με το Μαρούσι να ξεφεύγει με 62-67 στο 35! Πριν προλάβει να το χαρεί, ένα έμμεσο τρίποντο του Ρόμπερτ Ντόζιερ κι ένα κανονικό του Ντάντε Στίγκερς προκάλεσαν νέα αλλαγή συναισθημάτων (68-67 στο 36').

Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ έχασε με 5 φάουλ τον πρώτο, αλλά Γκετσέφσκι και Μάρσαλ δεν τον άφησαν να ανησυχήσει (72-67 στο 38' με 10-0 σερί). Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν από τη γραμμή του τριπόντου, αλλά δεν ήταν... Γκετσέφσκι, που με δικό του σουτ έδωσε σαφές προβάδισμα νίκης (75-67) με 53'' να απομένουν για το τέλος. Λίγο αργότερα ο Σκοπιανός πάουερ φοργουορντ δούλεψε για το Μαρούσι κάνοντας κακή πάσα και φάουλ στον Ντένις Κλεμέντο για το «γκολ»-φάουλ (75-70 στα -21''), ενώ ο Έντουαρντ Μπάσντεν εκμεταλλεύτηκε το μπέρδεμα του «δικεφάλου του Βορρά» και με lay up μείωσε σε 75-72. Τα 3,3'' που απέμεναν για το τέλος δεν ήταν αρκετά για να γίνει η ολική επαναφορά, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» είχαν σώσει τουλάχιστον τη διαφορά της πρώτης συνάντησής τους στον Άγιο Θωμά, στερώντας από τους γηπεδούχους τη δυνατότητα να χαρούν πλήρως τη νίκη τους...

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 37-38, 57-53, 75-72
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 20 (2/7τρίπ., 8ρ., 2ασ.), Αράπης, Αποστολίδης 3 (6ασ., 3κλ., 2λ.), Δέδας 3 (0/3τρίπ.), Ντόζιερ 20 (9ρ.), Στίγκερς 7 (1/2τρίπ., 4ασ., 2λ.), Γιαννακίδης 3 (1/1τρίπ.), Καλλές, Γκετσέφσκι 19 (3/4τρίπ., 7ρ., 2ασ., 4λ.), Καλαμπάκας
Μαρούσι (Αλεξανδρής): Νοέας 4 (0/2τρίπ.), Μπάγκαριτς 16 (15ρ., 2ασ., 2λ.), Ακεψιμαΐδης 3 (1/1τρίπ.), Μπάσντεν 10 (3ασ., 3κλ., 2λ.), Χαριτόπουλος 11 (3/7τρίπ., 6ρ., 2κλ., 2λ.), Γκαγκαλούδης 10 (2/4τρίπ.), Κλεμέντε 16 (1/2τρίπ.), Κογιαντίνοβιτς 1 (0/5τρίπ., 6ρ., 2ασ., 1κλ.), Σιαμανδούρας 1

Συνολική στατιστική:
ΠΑΟΚ: 22/43δίπ., 7/17τρίπ., 10/13β., 29-7ρ., 15ασ., 4κλ., 2κοψ., 13λ.
Μαρούσι: 18/39δίπ., 7/22τρίπ., 24-11ρ., 10ασ., 7κλ., 2κοψ., 11λ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Οι Έλληνες είναι οι ήρωές μου!»

«Οι Έλληνες είναι οι ήρωές μου!»
Ο Μαλτέζος διεθνής γκολκίπερ Τζάστιν Χάμπερ χαρακτηρίζει «καταζητούμενο» τον Βασίλη Τοροσίδη, αποθεώνει την Εθνική μας ομάδα και μέσω του gazzetta.gr υπόσχεται να... κατεβάσει τα ρολά εναντίον της Κροατίας.

Πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια, στις 28 Μαρτίου του 2007 (παρά μία μέρα), ο 25χρονος τότε Μαλτέζος διεθνής τερματοφύλακας ήταν από τους κορυφαίους της Εθνικής του ομάδας στη δύσκολη νίκη (1-0) της Ελλάδας μέσα στη Βαλέτα για τα προκριματικά του Euro 2008. O Τζάστιν Χάμπερ είχε νικηθεί από τον Άγγελο Μπασινά που εκτέλεσε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Βασίλης Τοροσίδης. Μετά από εκείνη την εμφάνιση ο γκολκίπερ της Εθνικής Μάλτας κέντρισε το ενδιαφέρον ελληνικών ομάδων και το επόμενο καλοκαίρι υπέγραψε για έναν χρόνο στο Χαϊδάρι και αγωνίστηκε στη Β' Εθνική κατηγορία.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στο χθεσινό κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας στο ίδιο γήπεδο, απέναντι στην ίδια αντίπαλο αλλά για τα προκριματικά του Euro 2012, o Χάμπερ ήταν ίσως ο κορυφαίος παίκτης της Μάλτας, αλλά λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα νικήθηκε από τον «φίλο του», Βασίλη Τοροσίδη. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο διεθνής πορτιέρο της Φερεντσβάρος επισκέφθηκε τους φίλους του στα αποδυτήρια της ελληνικής ομάδας και είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον «χρυσό» σκόρερ της Εθνικής ομάδας. Το gazzetta.gr τον εντόπισε στο αεροδρόμιο της Βαλέτας, λίγο πριν «πετάξει» για τη Βουδαπέστη, και σας παρουσιάζει την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που εξασφάλισε από τον 29χρονο Μαλτέζο τερματοφύλακα.

- Πώς είδες το χθεσινό παιχνίδι;

«Παίξαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, ίσως το καλύτερο που έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια, αν εξαιρέσουμε τα τελευταία πέντε λεπτά... Τι πέντε λεπτά λέω; Δύο λεπτά... Τι να σου πω ρε φίλε (σ.σ. στα ελληνικά)... Big malakia... Είμαστε όλοι σκασμένοι, γιατί χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία από τις νέες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Άσε που έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει κιόλας... Η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα...»

- Πώς σου φάνηκε η ελληνική ομάδα; Όχι και τόσο καλή;

«Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν ήταν πολύ απειλητική, με αποτέλεσμα να μην έχω πολλή δουλειά χθες βράδυ... Ωστόσο, είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, την κατοχή συντριπτικά με το μέρος της κι έπαιξε με πολύ σωστή τακτική... Εντάξει μπορεί να είμαι Μαλτέζος, ωστόσο, είμαι μεγάλος θαυμαστής της Εθνικής σας ομάδας... Με καταλαβαίνεις φίλε; (σ.σ. στα ελληνικά)... Από τότε που πήρατε το Euro, παρακολουθώ από πολύ κοντά την πορεία σας και αυτός ήταν κι ένας λόγος που ήρθα να παίξω και στη χώρα σας... Για μένα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι απίστευτοι μάγκες και οι απόλυτοι ήρωες! Η τωρινή φουρνιά αποτελείται από νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που έχουν δημιουργήσει μία νέα ομάδα, η οποία χρειάζεται χρόνο... Πιστεύω ότι έχετε μεγάλες πιθανότητες όχι μόνο να προκριθείτε στην τελική φάση του Euro αλλά να πρωταγωνιστήσετε κιόλας στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας».

- Πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι το φαβορί για την πρόκριση από τον 6ο όμιλο;

«Μετά την χθεσινή νίκη της Γεωργίας επί της Κροατίας, πλέον στην κορυφή του ομίλου γίνεται χαμός... Μετά και το “διπλό” το δικό σας, νομίζω ότι δύσκολα θα χάσετε την πρόκριση... Προσωπικά, σας υποστηρίζω και θα κάνω τα πάντα για να κατεβάσω τα “ρολά” στον αγώνα με την Κροατία»!

- Ο φίλος σου ο Τοροσίδης, πάντως, σε στενοχώρησε στην τελευταία φάση;

«He is big malakas, φίλε, αλλά πολύ καλός φίλος μου... Στη Μάλτα πλέον καταζητείται... Την προηγούμενη φορά που μας κερδίσατε 1-0, ο “Τόρο” κέρδισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι και τώρα μας πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα... Είναι μεγάλος παίκτης και χθες ήταν ο MVP του αγώνα, έκανε τη διαφορά».

- Είναι αλήθεια ότι μετά το τέλος του αγώνα πήγες στα αποδυτήρια και ζήτησες τη φανέλα του;

«Ναι, πού το ξέρετε; Τον γνώρισα στην Αθήνα, την περίοδο 2007-08 όταν και έπαιζα στο Χαϊδάρι και από τότε γίναμε φίλοι... Είναι πολύ καλό παιδί και ήταν τιμή για μένα που μου έδωσε τη φανέλα του».

- Θα ήθελες κάποια στιγμή να επιστρέψεις στην Ελλάδα για να παίξεις μπάλα;

«Το ρωτάς; Αυτό είναι το όνειρό μου, φίλε... Για την ώρα ανήκω στη Φερεντσβάρος, μέχρι το τέλος της σεζόν... Έχω κάποια προβλήματα εκεί, γιατί ο προπονητής δεν με βάζει να παίξω αν δεν υπογράψω επέκταση της συνεργασίας μου για άλλα δύο χρόνια. Εγώ όμως δεν μπορώ να παραμείνω κι άλλο στην Ουγγαρία... Οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ θυμωμένοι και δεν είναι όπως στην Ελλάδα χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι... Ελπίζω χθες να με είδε κάποιος προπονητής ή κάποιος manager και να ενδιαφερθεί να με φέρει στη χώρα σας... Αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο για μένα»!

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Τέρμα στα σενάρια από Ρόμενταλ!

Τέρμα στα σενάρια από Ρόμενταλ!
Σαφώς και στον Ολυμπιακό περίμεναν περισσότερα τη φετινή χρονιά από τον Ρόμενταλ, ενώ και ο ίδιος προσδοκούσε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Παρ' όλα αυτά έσβησε τις φήμες και φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως περιμένει τη νέα χρονιά να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ!Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο χαφ των πρωταθλητών Ελλάδας, Ντένις Ρόμενταλ, ατάκες της οποίας εξασφάλισε το katimagiko.gr, δήλωσε αναφορικά με τη συνέχεια της καριέρας του: «Είμαι ευχαριστημένος από τη ζωή μου στην Ελλάδα, την ομάδα μου και φυσικά την κατάκτηση του τίτλου. Περιμένω να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό». Δείτε ΕΔΩ όλο το άρθρο.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Γαστρεντερίτιδα ο Φώτσης

Ο Αντώνης Φώτσης ήταν ο πρώτος άτυχος του Παναθηναϊκό έπειτα από αρκετό καιρό
Η επιστροφή του Άλεκς Μάριτς στις προπονήσεις είχε φέρει πληρότητα στον Παναθηναϊκό. Μία γαστρεντερίτιδα με άτυχο τον Αντώνη Φώτση ήρθε να τη χαλάσει, λίγα 24ωρα πριν από την πρώτη αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (29/3).Εδώ και δύο εβδομάδες ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε την ευχαρίστηση να έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του. Η παρουσία του Άλεκς Μάριτς, που είχε επιστρέψει μετά τις διαδοχικές επεμβάσεις στον δεξί αγκώνα, είχε εξαλείψει το προβλήματα και στην πιο κρίσιμη περίοδο, αφού πλησίαζε η σειρά των πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα. Δύο αναμέτρήσεις μέσα στη σειρά και 48 ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να έχει πια το πλεονέκτημα, ο Αντώνης Φώτσης διατάραξε αυτή την απαρτία.

Μία γαστρεντερίτιδα ανάγκασε τον διεθνή φόργουορντ να μη δώσει το «παρών» στο πρόγραμμα της ομάδος, με τον «Ζοτς» να τον περιμένει να ανακτήσει δυνάμεις το γρηγορότερο δυνατό.

Η προετοιμασία των «πρασίνων», που θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο, θα συνεχίσει αύριο με μία απογευματινή προπόνηση.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

H Σίτι δίνει 110 εκατ. για Ίμπρα, Καβάνι!

H Σίτι δίνει 110 εκατ. για Ίμπρα, Καβάνι!
Απίστευτα ποσά θα δώσει η Μάντσεστερ Σίτι για να κάνει δικούς της τόσο τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς όσο και τον Έντσον Καβάνι, με την «Daily Star» να υποστηρίζει ότι οι «πολίτες» θα διαθέσουν 110 εκατ. ευρώ!Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει ζητήσει τους συγκεκριμένους παίκτες και ο Άραβας ιδιοκτήτης δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν πράξη την επιθυμία του σύμφωνα με το αγγλικό δημοσίευμα. Η αγγλική ομάδα, παρότι έχει ξοδέψει πάρα πολλά ως τώρα, δεν αποκλείεται να προσφέρει συνολικά 110 εκατ. ευρώ σε Μίλαν (ο Σουηδός παίζει δανεικός με... υποχρεωτική οψιόν αγοράς) και Νάπολι προκειμένου να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή.

Θεωρείται, πάντως, σίγουρο ότι μία τέτοια κίνηση θα φέρει και αποχωρήσεις στην αγγλική ομάδα. Άλλωστε, τα σενάρια για το «διαζύγιο» με τον Τέβες είναι αρκετά συχνά ενώ και το κλίμα για τον Μπαλοτέλι δεν είναι ιδανικό στο Μάντσεστερ...

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Ελεύθεροι» Κεντίρα και Οζίλ

«Ελεύθεροι» Κεντίρα και Οζίλ
Σε μία κίνηση που δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητη προχώρησε ο Γιόακιμ Λεβ. Ο τεχνικός της Εθνικής Γερμανίας αποδέσμευσε από το φιλικό με την Αυστραλία τους παίκτες της Ρεάλ, Οζίλ και Κεντίρα.Ο 51χρονος προπονητής έδωσε άδεια στους δύο μέσους να επιστρέψουν στην Μαδρίτη και να αποφύγουν έτσι την... ταλαιπωρία του φιλικού αγώνα της Τρίτης (29/03), στον οποίο η Νασιοναλμάνσαφτ θα παίξει στο Μενχεγκλάντμπαχ κόντρα στην Αυστραλία. Όπως αναφέρεται σε ισπανικά Μέσα, ο Λεβ αποφάσισε να δώσει ρεπό ένα διάλειμμα στους δύο άσους της Ρεάλ, καθώς αμφότεροι φάνηκαν αρκετά κουρασμένοι μετά την 90λεπτη παρουσία τους με αντίπαλο το Καζακστάν, για τα προκριματικά του Euro 2012.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Το πάρτι τίτλου και τα… χρήματα!

Το πάρτι τίτλου και τα… χρήματα!
Το… πάρτι της 17ης Απριλίου περιμένει ο Ντένις Ρόμενταλ, ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος με τον Ολυμπιακό και τον τίτλο που κατέκτησε. Τι λέει για τα χρήματα, και τις ευκαιρίες που… έχασε!
«Είμαι πολύ χαρούμενος με τη ζωή στην Ελλάδα και ποδοσφαιρικά και όχι μόνο. Έχει εξελιχθεί καλύτερα απ’ ότι περίμενα και είναι μια πραγματικά θετική εμπειρία. Πρέπει να παίρνεις τα πράγματα όπως είναι. Έως τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος στην ομάδα και θα γιορτάσουμε το πρωτάθλημα στις 17 Απριλίου εντός έδρας» τόνισε ενθουσιασμένος ο Ντένις Ρόμενταλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ekstra Bladet.

Ο Δανός πάντως ξεκαθάρισε πως τα χρήματα δεν παίζουν κανένα ρόλο στη ζωή του
«Τα λεφτά δεν σημαίνουν πολλά. Κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη, αλλά μέχρι εκεί. Μπορώ να ζήσω και χωρίς γάλα στον καφέ μου, γνωρίζοντας ότι η οικογένειά μου είναι καλά. Είναι κάτι πραγματικά πιο σημαντικό. Αν έπαιζαν τόσο σημαντικό ρόλο τα λεφτά θα είχα επιλέξει μία διαφορετική καριέρα όταν ήμουν νεότερος, που ίσως να ήταν και πιο συγκλονιστική».

Η… χαμένη ευκαιρία της Αϊντχόφεν!

Ο μέσος του Ολυμπιακού, για το… κρίσιμο σταυροδρόμι του 2002 και τον δρόμο που διάλεξε, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την Αϊντχόφεν «Ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα στην καριέρα μου, ήταν το καλοκαίρι του 2002, όταν έπαιξα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα μπορούσα να είχα πάρει μεταγραφή με πολλά λεφτά και να μην υπέγραφα νέο συμβόλαιο με την PSV. Όμως έβαλα τη ζωή μου πάνω από το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω πραγματικά που θα μπορούσα να είχα καταλήξει. Γινόταν μεγάλη κουβέντα τότε, όμως ένιωθα καλά εκεί που βρισκόμουν και κάποια στιγμή σταματάς να κοιτάζεις τα χρήματα. Πάντα πρόσεχα τις ομάδες που επέλεγα και τις εμπειρίες που θα μπορούσα να αποκομίσω παίζοντας σε αυτές. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό».

Ο Ρόμενταλ καταλήγοντας διευκρίνισε πως δεν έχει παράπονο από τον δρόμο που πήρε η καριέρα του «Δεν έχω παράπονο. Μπορεί να βγάλεις περισσότερα, μπορεί να βγάλεις λιγότερα. Ο καθένας στον κόσμο θα ήθελε να κερδίζει περισσότερα χρήματα, ανεξαρτήτως της δουλειά που κάνει. Και φυσικά προσπαθείς να κερδίσεις όσα περισσότερα μπορείς όταν διαπραγματεύεσαι. Αλλά πρέπει επίσης να υπολογίζεις και τι είναι αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τρίτη… κοντή γιορτή!

Τρίτη… κοντή γιορτή!
Με απόλυτη ηρεμία πέρασε το Σαββατοκύριακο στον Παναθηναϊκό, εν όψει μιας εβδομάδας που αναμένεται ιδιαίτερα έντονη λόγω του κρίσιμου διοικητικού συμβουλίου της Τρίτης!

Οι αγώνες των εθνικών ομάδων, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, άδειασαν την Παιανία και όσοι δεν είχαν δράση με το εθνόσημο απόλαυσαν ένα διήμερο ρεπό με τις προπονήσεις να αρχίζουν πάλι από το απόγευμα της Δευτέρας καθώς θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την αναμέτρηση στις Σέρρες με τον αδιάφορο και υποβιβασμένο Πανσερραϊκό.

Όλα αυτά τα… χαλαρά αγωνιστικά, κάνουν όλο τον κόσμο του «τριφυλλιού» να στρέφει την προσοχή του στο κρίσιμο και πολυδιαφημισμένο διοικητικό συμβούλιο της προσεχούς Τρίτης. Εκεί όπου το παρών αναμένεται να δώσουν τουλάχιστον οι τρεις από τους 4 μεγαλομετόχους της ομάδας (δεν πρόκειται να δώσει το παρών ο Βγενόπουλος).

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο καθώς όπως είναι λογικό δεν μπορεί μια ομάδα με το μέγεθος του Παναθηναϊκού να βαδίζει με εσωστρέφεια και… διοικούσες επιτροπές σωτηρίας! Τα σενάρια για… συμμαχίες και για το τι θα ειπωθεί είναι πολλά και καθημερινά. Καλό είναι πάντως οι πάντες ως την Τρίτη να κρατούν μικρό καλάθι!

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Αμφίβολος, αλλά ταξιδεύει ο Τεόντοσιτς!

Αμφίβολος, αλλά ταξιδεύει ο Τεόντοσιτς!
Ο Μίλος Τεόντοσιτς συμμετείχε σε μέρος της προπόνησης του Ολυμπιακού, αλλά θα συμμετάσχει στην αποστολή για Σιένα, με τη συμμετοχή του να αποφασίζεται την τελευταία στιγμή. Έτοιμος ο Μάρκο Κέσελ.Ο Σέρβος γκαρντ ταλαιπωρείται το τελευταίο δεκαήμερο από έντονες ενοχλήσεις στη μέση και δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί μαζί με τους συμπαίκτες του. Στην τελευταία προπόνηση πριν την αναχώρηση για την Ιταλία, ο Τεόντοσιτς συμμετείχε σε όσες ασκήσεις δεν είχαν σωματική επαφή και στο υπόλοιπο διάστημα του προγράμματος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Κατόπιν τούτων, ο Τεόντοσιτς θα ταξιδέψει κανονικά με την αποστολή του Ολυμπιακού και θα δοκιμάσει ξανά επί ιταλικού εδάφους να προπονηθεί και να συμμετάσχει στο τρίτο παιχνίδι. Έτοιμος αντιθέτως, είναι ο Μάρκο Κέσελ που ξεπέρασε το διάστρεμμα που υπέστη στο ματς με τον Ίκαρο και τον κράτησε εκτός δράσης το τελευταίο δίμηνο σχεδόν. Στην αποστολή για την Ιταλία που αναχωρεί το μεσημέρι της Δευτέρας θα συμμετάσχουν 14 παίκτες με τον Μιχάλη Πελεκάνο να είναι ο μοναδικός που θα παραμείνει στην Αθήνα.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Είμαστε το φαβορί»

«Είμαστε το φαβορί»
Φαβορί για την πρώτη θέση του 6ου ομίλου των προκριματικών για την τελική φάση του Euro 2012 έχρισε την Εθνική ομάδα ο Κώστας Κατσουράνης, καθώς έχει το μέταλλο, την αυτοπεποίθηση και την εμπειρία, προκειμένου να τα καταφέρει.Ο διεθνής μέσος μίλησε στο «Sport FM 94,6» για τη αγχωτική νίκη της Εθνικής επί της Μάλτας, για τη συνέχεια του ομίλου και τις ελπίδες πρόκρισης της Ελλάδας στα τελικά του Euro 2012, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα τελευταία γεγονότα του ελληνικού ποδοσφαίρου, προτρέποντας τα νέα παιδιά να ψάξουν την τύχη τους στο εξωτερικό, όπου οι συνθήκες είναι σαφώς καλύτερες από ό,τι εδώ.

«Είμαι από αυτούς που αγχώθηκαν πως δε θα τα καταφέρουμε. Το πάθος και η θέληση μας οδήγησαν στη νίκη, η οποία είναι πολύ σημαντική, επειδή περάσαμε στην πρώτη θέση κι αν πάρουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους θα τερματίσουμε πρώτοι», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο διεθνής άσος.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η εθνική μας ομάδα είναι το φαβορί, «νομίζω πως είμαστε φαβορί, επειδή έχουμε το μέταλλο, την αυτοπεποίθηση και την εμπειρία να τα καταφέρουμε. Όσο για το παιχνίδι, είχαμε ευκαιρίες, ειδικά στο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου που πιέσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, αγχωθήκαμε και φτάσαμε κοντά στην γκέλα. Όμως το πιστέψαμε και δικαιωθήκαμε».

Αναλύοντας την τακτική της Εθνικής Ελλάδος και σε ερώτηση για το αν πρέπει να παίξει με δύο επιθετικούς όταν αντιμετωπίζει υποδεέστερες ομάδες, ο Πατρινός άσσος απάντησε:

Σχολιάζοντας την τακτική της ομάδας και ερωτώμενος αν θα πρέπει να παίζει με δύο επιθετικούς, όταν αντιμετωπίζει υποδεέστερους αντιπάλους, ο Κώστας Κατσουράνης ανέφερε, «όχι, δεν νομίζω. Ξεκινήσαμε με πολλούς επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές έτσι κι αλλιώς. Απλώς δεν σκοράραμε και δεν παίξαμε όπως πρέπει. Κλείσαμε μόνοι μας τους χώρους επειδή είχαμε πολλούς παίκτες στο κέντρο και έξω από την περιοχή και δεν ανοίξαμε όπως πρέπει το παιχνίδι. Για αυτό είμαστε υπεύθυνοι και εμείς οι πιο έμπειροι παίκτες. Δεν κάναμε όσα είπαμε στην προπόνηση… Ξέραμε ότι η Μάλτα θα είναι κλεισμένη πίσω. Η μπάλα δεν πήγαινε γρήγορα εκεί που έπρεπε και αυτό μας δυσκόλεψε. Ήταν και το χορτάρι σε κακή κατάσταση και μας καθυστερούσε το παιχνίδι, αλλά μόνοι μας κλείσαμε τους χώρους. Ευτυχώς πήραμε το παιχνίδι».

Για τη συνέχεια του ομίλου, τόνισε, «προσωπικά, το ήθελα το αποτέλεσμα της Κροατίας, αφού τη θεωρώ πιο δυνατή από τη Γεωργία. Και το Ισραήλ μπαίνει δυνατά τώρα επειδή έχει καλή ομάδα. Η Μάλτα έχει ανέβει και είμαι σίγουρος ότι σε μερικά χρόνια δεν θα τερματίζει με μηδέν βαθμούς. Το μυστικό για τις προκρίσεις είναι να μην χάνεις βαθμούς από τις υποδεέστερες ομάδες».

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού δεν άφησε ασχολίαστες και τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, παροτρύνοντας τα νέα παιδιά να ψάξουν τις ιδανικότερες συνθήκες στο εξωτερικό. «Εδώ προτρέπαμε τα νέα παιδιά να πάνε στο εξωτερικό παλιότερα, δεν θα τα παροτρύνουμε να πάνε τώρα που εδώ γίνεται κόλαση;», είπε.

Τέλος, ο παίκτης του Παναθηναϊκού είπε πως το κλίμα στην ομάδα είναι ιδανικό και αυτό μπορεί να το διακρίνει οποιοσδήποτε ενώ α αργήσει να φανεί η δουλειά του Φερνάντο Σάντος αφού

Τέλος, αναφέρθηκε και στο κλίμα της ομάδας, ενώ έδωσε πίστωση χρόνου στον Φερνάντο Σάντος, προκειμένου να φανεί η δουλειά του Πορτογάλου τεχνικού μέσα στο γήπεδο. «Είναι λίγο το χρονικό διάστημα του νέου προπονητή. Υπάρχουν κάποια δείγματα της δουλειάς του, αλλά επειδή δεν είμαστε καθημερινά μαζί και δεν γίνεται να φανεί τόσο σύντομα αυτό που θέλει να δημιουργήσει ο Φερνάντο Σάντος», δήλωσε, ενώ αφιέρωσε όλες τις νίκες στον Αλέξανδρο Τζιώλη, που λείπει από τα παιχνίδια της Εθνικής λόγω τραυματισμού.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Διψάμε ακόμα περισσότερο!

Διψάμε ακόμα περισσότερο!
Η νίκη στη Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα έχει δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο στον Μάικ Μπατίστ, που εκφράζει μέσω του προσωπικού του blog στο gazzetta.gr την πίστη του στον Παναθηναϊκό. Γεια σας!

Ακόμα έχουμε πολλά να αποδείξουμε. Όπως είχα γράψει και στο προηγούμενο blog, υπήρχαν πολλοί που μας αμφισβητούσαν και επέμεναν ότι δεν είμαστε ίδια ομάδα με την τελευταία διετία. Κάτι που είναι αληθές, αλλά την ίδια ώρα είμαστε παίκτες που πιστέψαμε στον Παναθηναϊκό και πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε.

Είμαστε η ομάδα που νίκησε την Μπαρτσελόνα την περασμένη εβδομάδα. Αυτό, ωστόσο, στο δικό μας μυαλό δεν σημαίνει τίποτα, αφού έχουμε πολλά να αποδείξουμε. Αυτό που προέχει είναι να επικεντρωθούμε στο ματς της Τρίτης. Αυτό το παιχνίδι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο από αυτά που δώσαμε στη Βαρκελώνη. Καταρχάς, γιατί η πίεση είναι πάνω μας και επίσης, γιατί δεν πιστεύω ότι στην έδρα μας είμαστε τόσο κυρίαρχοι όσο ήμασταν στο παρελθόν.

Είχαμε κάποιες ήττες στο ΟΑΚΑ που δεν ήταν φυσιολογικές συγκριτικά με το τι κάναμε στο παρελθόν. Όλα αυτά όμως είναι πίσω μας. Αυτό που μας απασχολεί είναι τι θα γίνει την Τρίτη. Ξέρω ότι κάποιοι αμφισβήτησαν τον τρόπο που παίξαμε στη Βαρκελώνη. Έχω να πω ότι παίξαμε πολύ έξυπνα, αλλά τώρα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο έξυπνοι και δυνατοί, γιατί δεν έχω καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί να έρθει εδώ και να πάρει τα δυο ματς.

Εγώ αν ήμουν κόουτς θα έβγαζα όποιο τρικ υπήρχε στο μυαλό μου προκειμένου να νικήσω. Όταν είσαι προπονητής και θέλεις να πετύχεις, αυτό κάνεις. Το ίδιο έκανε και ο Ζοτς. Αλλάζαμε διαρκώς στην άμυνα ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού, γιατί η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα που δεν μπορείς να της δώσεις το περιθώριο να νιώσει άνετα. Πρόκειται για ομάδα που μπορεί να προσαρμοστεί άνετα και να σε πληγώσει. Όλα αυτά απαιτούν από όποιον θέλει να τη νικήσει, το πιο εξαιρετικό παιχνίδι του.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μάχη. Πιστεύω ότι αν παίξουμε όπως στη Βαρκελώνη, θα είμαστε μια χαρά. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο διψασμένοι και να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση.

Στη Βαρκελώνη κερδίσαμε ένα παιχνίδι, αλλά και παίκτες. Αυτό που ισχύει πάντα είναι ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι μπορούν να βοηθήσουν, τόσο καλύτερη γίνεται η ομάδα στο σύνολό της. Για παράδειγμα, ο Σάτο που ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο ματς, έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι και είχε έξτρα κίνητρο να παίξει καλύτερα και πιο επιθετικά. Δεν ήταν καλός στο πρώτο παιχνίδι, όπου αν έβαζε ένα καλάθι ή έστω εκβίαζε μια κατάσταση, θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει.

Για τον Νικ έχω να πω ότι είναι πολύ καλός αμυντικός. Είναι από τους πιο γρήγορους παίκτες στην Ευρώπη, κατηγορία στην οποία ανήκει και ο Ναβάρο. Αντιπαραθέσαμε την ταχύτητα με την ταχύτητα και αυτό το match up ήταν ίσο και για αυτό ήταν αποτελεσματικό.

Ο Μάριτς ήταν ένα έξτρα κορμί, ακόμα και για 1-2 λεπτά που μπορούσε να είναι στο παρκέ. Εγώ ήξερα ότι μπορούσα να ξεκουραστώ, γιατί κάποιος ήταν στο παρκέ που μπορούσε να παίξει στο επίπεδο που θέλαμε.

Πολλοί σχολιάζουν το κάρφωμα στο τέλος του δεύτερου παιχνιδιού. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου που νικήσαμε και δεν είχα καμία επιθυμία να κοροϊδέψω το κοινό της Μπαρτσελόνα. Η ουσία είναι ότι η σειρά αλλάξει χέρια τώρα. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να κάνουμε λίγο καλύτερη δουλειά. Σκεπτόμαστε μόνο την Τρίτη, γιατί αν κάνουμε το λάθος να σκεφτούμε πιο μακριά, η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα που μπορεί να μας ντροπιάσει μπροστά σε 20.000 φίλους μας και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλω.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Ποντικοί» και στην Κυψέλη

«Ποντικοί» και στην Κυψέλη
Μετά το Ρέντη και τη Νέα Φιλαδέλφεια, «ποντικοί» χτύπησαν και την Κυψέλη. Οπαδοί μπήκαν στα αποδυτήρια του Πανελληνίου στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και πήραν πορτοφόλια και κινητά.Η ατιμωρησία και ασυδοσία δεν έχει πλέον τελειωμό στον αθλητισμό και εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί το βόλεϊ. Ένα βόλεϊ που βάλλεται από παντού και κυρίως από τους οπαδούς. Τελευταίο χτύπημα ήταν αυτό που έγινε στην Κυψέλη και ακολούθησε τα όσα είχαν προηγηθεί σε Ρέντη (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός) και Νέα Φιλαδέλφεια (ΑΕΚ-Παναθηναϊκός γυναίκες). Συγκεκριμένα τη στιγμή που η διαιτητής της συνάντησης του αγώνα Πανελλήνιος-Ολυμπιακός εκκένωνε την εξέδρα επειδή οι οπαδοί πετούσαν αντικείμενα (μέχρι και προφυλακτικά), αυτοί φεύγοντας βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν «ντου» στα αποδυτήρια των παικτών του Πανελληνίου και να σηκώσουν τα πάντα. Βούτηξαν κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια με την αστυνομία να τους αφήνει να κάνουν τη δουλειά τους.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...