ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

«Οι Έλληνες είναι οι ήρωές μου!»

«Οι Έλληνες είναι οι ήρωές μου!»
Ο Μαλτέζος διεθνής γκολκίπερ Τζάστιν Χάμπερ χαρακτηρίζει «καταζητούμενο» τον Βασίλη Τοροσίδη, αποθεώνει την Εθνική μας ομάδα και μέσω του gazzetta.gr υπόσχεται να... κατεβάσει τα ρολά εναντίον της Κροατίας.

Πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια, στις 28 Μαρτίου του 2007 (παρά μία μέρα), ο 25χρονος τότε Μαλτέζος διεθνής τερματοφύλακας ήταν από τους κορυφαίους της Εθνικής του ομάδας στη δύσκολη νίκη (1-0) της Ελλάδας μέσα στη Βαλέτα για τα προκριματικά του Euro 2008. O Τζάστιν Χάμπερ είχε νικηθεί από τον Άγγελο Μπασινά που εκτέλεσε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Βασίλης Τοροσίδης. Μετά από εκείνη την εμφάνιση ο γκολκίπερ της Εθνικής Μάλτας κέντρισε το ενδιαφέρον ελληνικών ομάδων και το επόμενο καλοκαίρι υπέγραψε για έναν χρόνο στο Χαϊδάρι και αγωνίστηκε στη Β' Εθνική κατηγορία.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στο χθεσινό κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας στο ίδιο γήπεδο, απέναντι στην ίδια αντίπαλο αλλά για τα προκριματικά του Euro 2012, o Χάμπερ ήταν ίσως ο κορυφαίος παίκτης της Μάλτας, αλλά λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα νικήθηκε από τον «φίλο του», Βασίλη Τοροσίδη. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο διεθνής πορτιέρο της Φερεντσβάρος επισκέφθηκε τους φίλους του στα αποδυτήρια της ελληνικής ομάδας και είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον «χρυσό» σκόρερ της Εθνικής ομάδας. Το gazzetta.gr τον εντόπισε στο αεροδρόμιο της Βαλέτας, λίγο πριν «πετάξει» για τη Βουδαπέστη, και σας παρουσιάζει την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που εξασφάλισε από τον 29χρονο Μαλτέζο τερματοφύλακα.

- Πώς είδες το χθεσινό παιχνίδι;

«Παίξαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, ίσως το καλύτερο που έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια, αν εξαιρέσουμε τα τελευταία πέντε λεπτά... Τι πέντε λεπτά λέω; Δύο λεπτά... Τι να σου πω ρε φίλε (σ.σ. στα ελληνικά)... Big malakia... Είμαστε όλοι σκασμένοι, γιατί χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία από τις νέες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Άσε που έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει κιόλας... Η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα...»

- Πώς σου φάνηκε η ελληνική ομάδα; Όχι και τόσο καλή;

«Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν ήταν πολύ απειλητική, με αποτέλεσμα να μην έχω πολλή δουλειά χθες βράδυ... Ωστόσο, είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, την κατοχή συντριπτικά με το μέρος της κι έπαιξε με πολύ σωστή τακτική... Εντάξει μπορεί να είμαι Μαλτέζος, ωστόσο, είμαι μεγάλος θαυμαστής της Εθνικής σας ομάδας... Με καταλαβαίνεις φίλε; (σ.σ. στα ελληνικά)... Από τότε που πήρατε το Euro, παρακολουθώ από πολύ κοντά την πορεία σας και αυτός ήταν κι ένας λόγος που ήρθα να παίξω και στη χώρα σας... Για μένα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι απίστευτοι μάγκες και οι απόλυτοι ήρωες! Η τωρινή φουρνιά αποτελείται από νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που έχουν δημιουργήσει μία νέα ομάδα, η οποία χρειάζεται χρόνο... Πιστεύω ότι έχετε μεγάλες πιθανότητες όχι μόνο να προκριθείτε στην τελική φάση του Euro αλλά να πρωταγωνιστήσετε κιόλας στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας».

- Πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι το φαβορί για την πρόκριση από τον 6ο όμιλο;

«Μετά την χθεσινή νίκη της Γεωργίας επί της Κροατίας, πλέον στην κορυφή του ομίλου γίνεται χαμός... Μετά και το “διπλό” το δικό σας, νομίζω ότι δύσκολα θα χάσετε την πρόκριση... Προσωπικά, σας υποστηρίζω και θα κάνω τα πάντα για να κατεβάσω τα “ρολά” στον αγώνα με την Κροατία»!

- Ο φίλος σου ο Τοροσίδης, πάντως, σε στενοχώρησε στην τελευταία φάση;

«He is big malakas, φίλε, αλλά πολύ καλός φίλος μου... Στη Μάλτα πλέον καταζητείται... Την προηγούμενη φορά που μας κερδίσατε 1-0, ο “Τόρο” κέρδισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι και τώρα μας πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα... Είναι μεγάλος παίκτης και χθες ήταν ο MVP του αγώνα, έκανε τη διαφορά».

- Είναι αλήθεια ότι μετά το τέλος του αγώνα πήγες στα αποδυτήρια και ζήτησες τη φανέλα του;

«Ναι, πού το ξέρετε; Τον γνώρισα στην Αθήνα, την περίοδο 2007-08 όταν και έπαιζα στο Χαϊδάρι και από τότε γίναμε φίλοι... Είναι πολύ καλό παιδί και ήταν τιμή για μένα που μου έδωσε τη φανέλα του».

- Θα ήθελες κάποια στιγμή να επιστρέψεις στην Ελλάδα για να παίξεις μπάλα;

«Το ρωτάς; Αυτό είναι το όνειρό μου, φίλε... Για την ώρα ανήκω στη Φερεντσβάρος, μέχρι το τέλος της σεζόν... Έχω κάποια προβλήματα εκεί, γιατί ο προπονητής δεν με βάζει να παίξω αν δεν υπογράψω επέκταση της συνεργασίας μου για άλλα δύο χρόνια. Εγώ όμως δεν μπορώ να παραμείνω κι άλλο στην Ουγγαρία... Οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ θυμωμένοι και δεν είναι όπως στην Ελλάδα χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι... Ελπίζω χθες να με είδε κάποιος προπονητής ή κάποιος manager και να ενδιαφερθεί να με φέρει στη χώρα σας... Αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο για μένα»!

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...