ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σισέ και πάσης Ευρώπης!

Σισέ και πάσης Ευρώπης!

Ο Σισέ έχει «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα με 12 γκολ σε 11 ματς. Όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, o Γάλλος φορ είναι ο πέμπτος σκόρερ στην Ευρώπη που σκοράρει κατά ριπάς.

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν αγωνίστηκε μόνο στην πρεμιέρα με την Ξάνθη, όπου το Τριφύλλι ήρθε ισόπαλο (1-1) στη Λεωφόρο και έκτοτε έπαιξε στα επόμενα 11 παιχνίδια πετυχαίνοντας με τα δύο του χθεσινά, τα 11 συνολικά. Δηλαδή ο Τζιμπρίλ Σισέ σκοράρει μέσο όρο 1,09 γκολ ανά αγώνα και βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πίνακα των μεγάλων σκόρερ της Ευρώπης.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας που παρουσιάζει το gazzetta.gr βρίσκεται ο Γκάρα Ντέμπελε της Λέφσκι Σόφιας. Ο 24χρονος Γάλλος με ρίζες από το Μάλι έχει σημείωσει στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας 16 γκολ σε 11 αναμετρήσεις, ενώ τον ακολουθεί ο Λιονέλ Μέσι με 13 τέρματα σε 10 συναντήσεις στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Τα περισσότερα γκολ από όλους έχει πετύχει ο Κένι Μίλερ με τη φανέλα της Ρέιντζερς. Ο Σκωτσέζος φορ έχει πανηγυρίσει 18 φορές φέτος με 14 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ Σκωτίας. Δηλαδή κατά μέσο όρο 1,28 ανά ματς. Πάνω από τον Σισέ βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς έχει σκοράρει 14 φορές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν σε μια ντουζίνα αγώνες.

Κάτω από τον Γάλλο φορ του Παναθηναϊκού είναι ο Βόσεν της Γκενκ που είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά, τον Φάνη Γκέκα που «πυροβολεί» σχεδόν σε κάθε αγωνιστική, τον Μπερμπάτοφ που σημείωσε πέντε γκολ προχθές στη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Μπλάκμπερν με 7-1. Τη δεκάδα συμπληρώνουν ο Μπιορν Βλέμινξ της Ναϊμέγκεν και ο Σαμουέλ Ετό!

Read more!

Όλα… μηδέν στην Ρόδο!

Όλα… μηδέν στην Ρόδο!

Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για τον ΠΑΣ Γιάννινα και μετά το 0-0 στην Ρόδο με τον Διαγόρα ο «Άγιαξ» έμεινε πρώτος αλλά με συγκάτοικο!

Με την νίκη του Παναιτωλικού επί του ΟΦΗ, οι Γιαννιώτες γνώριζαν πριν από την σέντρα ότι έπρεπε να κερδίσουν προκειμένου να μείνουν μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία. Τελικά δεν τα κατάφεραν. Αν και ήταν καλύτεροι από τον γηπεδούχο Διαγόρα, δημιούργησαν φάσεις αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Ταμπάση.

Έτσι με την δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία, μετά από αυτή της περασμένης αγωνιστικής με τον Ιωνικό στα Γιάννενα, ο ΠΑΣ παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά πλέον όχι μόνος αλλά μαζί με τον Παναιτωλικό, που ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής.

Από την άλλη ο Διαγόρας παραμένει στην 4η θέση και μέσα στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ για την 3η προνομιούχο θέση της ανόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ροδίτες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες καθώς στο 89’ αποβλήθηκε ο Σαλαμαστράκης.

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Χατζόπουλος, Σαλαμαστράκης, Ρέγες (90' Εξουζίδης), Ζουρούδης, Γκούτμαν, Ζλάτκοβιτς, Γεωργίου (90+4' Σπάρταλης), Προβατίδης, Ταραχούλσκι (81' Καμινιώτης), Πουλόπουλος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Βάντερσον, Κώτσιος, Πάντος, Κεϊτά, Τζημόπουλος (60' Κυριακός), Ντε Βινσέντι (60' Ανδράλας), Σιαλμάς (70' Φουρτάδο), Τζάνης, Μπακαγιόκο.

Read more!

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 (Ημ.)

Ασυγκράτητοι οι "μπλαουγκράνα", προηγούνται ήδη 2-0 στο σκορ, με γκολ των Τσάβι (10') και Πέδρο (18')! 6' - ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!: Σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή της Ρεάλ, ο Μέσι "σκάβει" υπέροχα την μπάλα από πλάγια θέση και δεξιά, αλλά εκείνη δεν του κάνε το χατίρι και σταματάει στο δεξί δοκάρι του Κασίγιας!

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 2-0

10' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!: Μετά από υπέροχη μπαλιά του Ινιέστα από αριστερά, ο Μαρσέλο δεν καταφέρνει να ανακόψει την πορεία της μπάλας προς τον Τσάβι κι εκείνος -αφού κοντρόλαρε- πλάσαρε εύκολα τον Κασίγιας!

14': Ο Ρονάλντο βγάζει μπαλιά-ξυραφιά από αριστερά για τον Μπενζεμά, ο Αμπιντάλ προλαβαίνει οριακά να κόψει την μπάλα, αλλά -αν αυτή δεν έβρισκε στο σώμα του Βαλντές- θα κατέληγε στα δίχτυα της ομάδας του!

18' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!: Ο Βίγια μπαίνει υπέροχα από αριστερά, γυρίζει την μπάλα στη μικρή περιοχή και -αφού ο Κασίγιας δεν μπορεί να τη συγκρατήσει- ο Πέδρο τη σπρώχνει από κοντά στα δίχτυα!
 35': Ο Ρονάλντο εκτελεί απευθείας το φάουλ, αλλά η μπάλα περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βαλντές

25': Τα δύο γκολ δεν αποδεικνύονται αρκετά για να ανακόψουν τον ρυθμό της Μπαρτσελόνα, που εξακολουθεί να πιέζει! Σοκαρισμένη από την εξέλιξη μοιάζει η Ρεάλ!

31': Μεγάλη ένταση στον αγωνιστικό χώρο! Η ενέργεια του Κριστιάνο Ρονάλντο να σπρώξει τον Γκουαρντιόλα -όταν εκείνος δεν του έδωσε γρήγορα την μπάλα για να εκτελέσει ένα πλάγιο- έκανε "μπαρούτι" τους παίκτες του Καταλανού και πυροδότησε αψιμαχίες μεταξύ εκείνων και του Πορτογάλου!
Read more!

Κρίση στους Χιτ!

Κρίση στους Χιτ!
Οι τέσσερις ήττες που έχουν υποστεί οι Μαϊάμι Χιτ σε πέντε παιχνίδια, έχουν προκαλέσει ρήξη μεταξύ των σχέσεων του Έρικ Σπόελστρα και των παικτών του. Οι παίκτες υποστηρίζουν ότι ο 40χρονος τεχνικός δεν τους αφήνει να είναι οι εαυτοί τους, ενώ πιστεύουν ότι έχει πανικοβληθεί στο ενδεχόμενο να χάσει τη δουλειά του.

Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο Σπόελστρα φέρεται σκληρά στους παίκτες του, ενώ πρόσφατα ζήτησε από το… πειραχτήρι των Χιτ ΛεΜπρον Τζέιμς να σοβαρευτεί μπροστά σε όλους, με την υπόλοιπη ομάδα να μένει έκπληκτη.

Επίσης μέλη της ομάδος εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για τα απλά συστήματα που εφαρμόζει στην επίθεση, με κάποιους από αυτούς να αναρωτιούνται αν είναι ο σωστός προπονητής για την ομάδα τους…
Read more!

Νίκησε στο «θρίλερ» ο Πανιώνιος

Νίκησε στο «θρίλερ» ο Πανιώνιος

Την τρίτη σερί νίκη του στον πάγκο του Πανιωνίου πανηγύρισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας καθώς οι «κυανέρυθροι» επιβλήθηκαν εκτός έδρας του Ηλυσιακού με 74-72 έπειτα από ένα ματς-«θρίλερ»...

Οι γηπεδούχοι παρέμειναν χωρίς νίκη μετά το πέρας των έξι πρώτων αγωνιστικών παρά την αλλαγή στην τεχνική τους ηγεσία και την ανάληψη των ηνίων από τον Κώστα Φλεβαράκη, ο οποίος αντικατέστησε στην αρχή της εβδομάδας του Βασίλη Φραγκιά. Μεγάλος «πρωταγωνιστής» των νικητών ήταν ο Νίκος Μπάρλος (28 π.).

Η αύρα της αλλαγής προπονητή και της έλευσης του Κώστα Φλεβαράκη συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι παίκτες του Ηλυσιακού να μπουν στο παιχνίδι με καλή ψυχολογία. Με μπροστάρηδες τους Πρόγουελ και Χατζή η γηπεδούχος ομάδα πήρε τα ηνία του αγώνα και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 20-12.

Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν μουδιασμένα και ήταν ιδιαίτερα άστοχοι. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι ψυχωμένοι «κιτρινόμαυροι» και συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό. Έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 39-28, ενώ στο 23’ η διαφορά έφτασε στο +12 (45-33). Σε αυτά τα επίπεδα παρέμεινε ως τα μέσα της τρίτης περιόδου (53-42 στο 26’) σημείο από το οποίο ο Πανιώνιος ξεκίνησε την αντεπίθεσή του.

Με «όπλο» την άμυνα, από την οποία κέρδισε σε ψυχολογία και εύκολα καλάθια έτρεξε ένα σερί 12-0 με αποτέλεσμα να «προσπεράσει» (53-54 στο 29’) πριν τη λήξη του δεκαλέπτου με το υπέρ τους 56-55. Δηλαδή σε αυτό το διάστημα το επιμέρους σκορ ήταν 16-28.

Το ματς διατήρησε τον χαρακτήρα του ντέρμπι ως το φινάλε του. Ο Τόντιτς υπέπεσε σε βήματα έξι δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή με το σκορ στο 71-70 υπέρ των «κυανέρυθρων». Ακολούθησε φάουλ στον εκπληκτικό Μπάρλο, ο οποίος ήταν ψύχραιμος και έκανε το 73-70 στα 5,6’’. Μετά το τάιμ άουτ του Κώστα Φλεβαράκη, ο Κυρίτσης πήρε τη μπάλα και ο Μπατής του έκανε άμεσα φάουλ (4,8’’) με τον γκαρντ του Ηλυσιακού να ευστοχεί και στις δύο βολές (72-73).

Στην επαναφορά ο Καρύδας επιχείρησε να κλέψει τη μπάλα από τον ΜακΛίοντ, εν μέρει τα κατάφερε, αλλά ο άσος του Πανιωνίου να ανέκτησε την κατοχή με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για φάουλ, το οποίο δεν δόθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 39-28, 55-56, 72-74
Read more!

Ανακοίνωση Πανσερραϊκού κατά Άρη

Ανακοίνωση Πανσερραϊκού κατά Άρη

Ανακοίνωση κατά της ΠΑΕ Άρης εξέδωσε η ΠΑΕ Πανσερραϊκός, με την οποία απαντάει σε δημοσίευμα εφημερίδας των «κιτρινόμαυρων» για τη ρατσιστική επίθεση, που δέχτηκε ο Κρίστι Βανγκέλι.

Το παιχνίδι του Πανσερραϊκού με τον Άρη φαίνεται πως έχει και συνέχεια εκτός αγωνιστικού χώρου, μετά τα όσα συνέβησαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Αθλητικά Νέα δημοσίευσε ότι ο Κρίστι Βανγκέλι δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από τον πρόεδρο του Πανσερραϊκού, Πέτρο Θεοδωρίδη. Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα, η ΠΑΕ Πανσερραϊκός εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για τη συμπεριφορά του παίκτη των «κιτρινόμαυρων» καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς και για κατασκευάσματα της διοίκησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός

Σε απάντηση του δημοσιεύματος εφημερίδας που πρόσκειται στον Άρη, η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ανακοινώνει:

«Δεν ασχολούμαστε με τα κατασκευάσματα της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης και του ποδοσφαιριστή, Κρίστι Βανγκέλι. Ας ψάξουν να βρουν πως συμπεριφερόταν ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και τις δύο ημέρες διεξαγωγής του, όπου με χυδαίες φράσεις καταφερόταν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας και τα Θεία».

Ρεπό ενόψει Παναθηναϊκού

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο Ντάγκαν Κοκότοβιτς έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του και, έτσι, από αύριο θα ξεκινήσει η προετοιμασία των «λιονταριών» για το επερχόμενο δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο (4/12 19:30).
Read more!

BARCELONA-REAL ΜADRID LIVE STREAMING!!!

Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για ένα από τα σπουδαιότερα ματς του πλανήτη!Οπότε τα Link για Live Streaming είναι πάμπολλα.Το θέμα είναι ότι άλλα θα κολλάνε και άλλα όχι..Σε καμία περίπτωση μην μπείτε στο λούκι να κατεβάσετε προγράμματα που θα σας πούνε μερικά Link ότι είναι απαραίτητα.Σαν ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣGR σας προτείνουμε κάποιο από τα τρία πρώτα Link.Anyway,ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!
http://atdhe.net/29578/watch-fc-barcelona-vs-real-madrid
http://atdhe.net/29579/watch-fc-barcelona-vs-real-madrid
http://atdhe.net/29568/watch-fc-barcelona-vs-real-madrid
http://www.rojadirecta.org/goto/ikan.pptv.com/p/34364
http://www.rojadirecta.org/goto/www.futbolenhd.com/12703.html
http://www.rojadirecta.org/goto/ikan.pplive.com/p/4835/
http://www.rojadirecta.org/goto/lacanchatv.blogspot.com/
http://www.rojadirecta.org/goto/www.sports365.info/2010/09/ch-1.html
http://www.rojadirecta.org/goto/www.jabulanitv.net/2010/10/channel-2.html
http://www.rojadirecta.org/goto/futbacanotv.com
http://www.rojadirecta.org/goto/www.deportonline.com/p/transmision-en-vivo.html
http://www.rojadirecta.org/goto/www.jabulanitv.net/
http://www.rojadirecta.org/goto/www.portal-deportivo.blogspot.com/2010/10/channel-3.html
http://www.rojadirecta.org/goto/www.jabulanitv.net/2010/10/channel-3.html
http://www.rojadirecta.org/goto/www.portal-deportivo.blogspot.com/
http://www.rojadirecta.org/goto/verelfutbolenvivo.blogspot.com/
http://www.rojadirecta.org/goto/senaluruguay2.blogspot.com/
http://www.rojadirecta.org/goto/forcelive01.blogspot.com/
http://www.rojadirecta.org/goto/www.thwfxsports.tk/
http://www.rojadirecta.org/goto/onmeteorotv.blogspot.com/
http://www.rojadirecta.org/goto/www.futboldeprimeraenvivo.blogspot.com/
http://www.rojadirecta.org/goto/wavingflag200.blogspot.com/
http://www.rojadirecta.org/goto/www.footv4.com/channel1.html
http://www.rojadirecta.org/goto/verlauefaenvivo5.blogspot.com/
http://www.rojadirecta.org/goto/livetv-2.blogspot.com/p/tv2.html
http://www.rojadirecta.org/goto/www.iniestatv.com/p/iniesta-tv.html
https://www.bwin.com/es/livebets.aspx?zoneid=25686
http://el.justin.tv/psnhd_2#standard_holder
http://www.rojadirecta.org/goto/www.rojadirecta.com/justin/riky13hd
http://www.rojadirecta.org/goto/www.rojadirecta.com/justin/kunalex_hcf
http://www.rojadirecta.org/goto/www.rojadirecta.com/justin/psnhd1x

** Το ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ GR δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετε.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Read more!

Μήνυμα τίτλου από «Μπουμ»!

Μήνυμα τίτλου από «Μπουμ»!
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή και ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ξεκαθάρισε ότι οι «πράσινοι» θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να παραμείνουν στο... ρετιρέ μέχρι τέλους! -Γνωρίζεις την παράδοση που είχε στην Κέρκυρα ο Παναθηναϊκός. Δύο ήττες σε δύο παιχνίδια. Μία παράδοση που «σπάσατε»…

«Είμαι πολύ χαρούμενος που νικήσαμε. Ήταν πολύ σημαντικό να πάρουμε αυτό το ματς από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχασε. Θέλαμε λοιπόν τη νίκη για να επιστρέψουμε στην κορυφή και τα καταφέραμε. Συνολικά πιστεύω ότι παίξαμε καλά και αυτό το παιχνίδι θα κάνει καλό στην ψυχολογία μας και στην αυτοπεποίθησή της. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να δουλεύουμε το ίδιο καλά».

-Μετά το πρώτο γκολ του Σισέ είδαμε ορισμένα σημάδια πανικού. Σε τι πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

«Γιατί θέλετε να υποδεικνύεται μόνο τα λάθη που γίνονται; Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ελέγξαμε το παιχνίδι. Σίγουρα δεν έπρεπε να κάνουμε αυτά τα λάθη. Αυτό θα πρέπει να μας γίνει μάθημα για το μέλλον, για να είμαστε πιο προσεκτικοί. Να μη δίνουμε ποτέ την ευκαιρία στον αντίπαλο να “επιστρέψει” στο παιχνίδι. Γενικά πάντως πιστεύω ότι αξίζαμε πέρα για πέρα τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα…»

-Τώρα πλέον όλα στη βαθμολογία είναι στα ίσα ανάμεσα σε εσάς και τον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα δείχνει να ξεκινάει από την αρχή.

«Το ξέραμε από την αρχή ότι ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Και το ότι ήμασταν λίγο πίσω δεν σήμαινε τίποτα. Ποτέ δεν κλονίστηκε η πίστη μας για τον τίτλο. Ακόμη και τώρα όμως που τα πράγματα είναι στα ίσα δεν τελείωσε τίποτα. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να δουλεύουμε το ίδιο σκληρά σε κάθε αγώνα. Θέλουμε να κερδίσουμε τον τίτλο, όπως και άλλες ομάδες στην Ελλάδα. Αλλά πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να μην κάνουμε λάθη. Δεν πανικοβληθήκαμε όμως στο συγκεκριμένο ματς».

-Αυτή η νίκη εκτιμάς πως θα σας σπρώξει ακόμη περισσότερο ψυχολογικά στη μάχη του πρωταθλήματος;

«Δεν πρόκειται να πιεστούμε και να αγχωθούμε τώρα που πατήσαμε και πάλι στην κορυφή. Ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε εκεί. Όταν παίζεις σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, πρέπει να γνωρίζεις πως θα ανταποκρίνεσαι στην πίεση. Να είσαι ήρεμος και να παίζεις σε κάθε αγώνα για να νικάς. Και στο τέλος της σεζόν θεωρώ πως θα έχουμε ένα πολύ, πολύ καλό αποτέλεσμα».
Read more!

Νέο σκάνδαλο στην FIFA!

Νέο σκάνδαλο στην FIFA!
Η ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλου του 2018 και του 2022 βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και ένα νέο σκάνδαλο δωροδοκίας μελών της FIFA ταράζει τα νερά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αρκετών εφημερίδων της Ευρώπης, υπάρχουν έγγραφα που δείχνουν ότι τρία εκτελεστικά μέλη της FIFA πήραν τον... περασμένο αιώνα χρήματα από εταιρία μάρκετινγκ που συνεργαζόταν με την ομοσπονδία. Πρόκειται για τον Βραζιλιάνο Τεϊσέρα, τον Καμερουνέζο Χαγιάτου και τον Παραγουανό Λεόθ, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία που θα γίνεται την Πέμπτη για την ανάθεση των Μουντιάλ.

Η εταιρία είναι η ISL η οποία χρεοκόπησε το 2001 και σύμφωνα με τα έγγραφα έδινε μεγάλα ποσά στους τρείς προαναφερθέντες, από το 1988 ως και το 1999! Η FIFA δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής για το θέμα και παρόλο που οι συγκεκριμένες συναλλαγές έγιναν πριν πολλά χρόνια, είναι δεδομένο ότι πλήττουν το πρεστίζ της ομοσπονδίας αλλά και την διαδικασία της προσεχούς ψηφοφορίας.
Read more!

Μένουν Τσάμπιονς Λιγκ λόγω κόστους

Θα συνεχίζουν όπως όλα δείχνουν να παίζουν Ευρώπη οι «πράσινοι»
Δεν θα αποσυρθούν όπως όλα δείχνουν οι «πράσινοι» από το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς τα πρόστιμα της CEV θα είναι μεγαλύτερα από τα λεφτά που θα γλιτώσουν. Από την στιγμή που πάρθηκε η απόφαση για την αποχώρηση της γυναικείας ομάδας βόλεϊ από το CEV Cup, τον Παναθηναϊκό έκαναν και σκέψεις και για αποχώρηση των ανδρών από το Τσάμπιονς Λιγκ. Σκέψεις που όμως όπως όλα δείχνουν θα μείνουν σκέψεις, καθώς μετά την κινητοποίηση που υπήρξε, φάνηκε πως το ύψος των προστίμων που θα κληθούν να πληρώσουν οι «πράσινοι» στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, θα είναι σαφώς μεγαλύτερο από τα λεφτά που θα γλιτώσουν.

Αγκάθι τα τηλεοπτικά δικαιώματα…

Με απλά μαθηματικά, ο Παναθηναϊκός σε κάθε Ευρωπαϊκό ματς ξοδεύει από 12.000 έως 20 με 25.000. Αν όμως αποφασίσει να φύγει, θα πρέπει εκτός του τριετή αποκλεισμού, να δώσει 14.000 πρόστιμο για κάθε αναμέτρηση, αλλά και από 7 έως 42.000 ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία από την στιγμή που δεν θα γίνεται αγώνας, αυτά θα πρέπει να πληρωθούν στα κανάλια που τα είχαν αποκτήσει. Έτσι το κόστος πιθανής αποχώρησης κυμαίνεται από 21 έως 56.000 ευρώ, ένα κόστος που κάνει όπως όλα δείχνουν απαγορευτική την απόφαση να υπάρξει αποχώρηση των ανδρών από το Τσάμπιονς Λιγκ.
Read more!

Ο «Αλέ» για το «El Clasico»!

Ο «Αλέ» για το «El Clasico»!
Τις απαντήσεις του στα ερωτήματα των φιλάθλων έδωσε ο Νίκος Αλέφαντος ενόψει του μεγάλου ντέρμπι μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, με τον μοναδικό απολαυστικό του τρόπο!

Ο Αλέφαντος μιλώντας για το «El Clasico» τόνισε πως με τη Μπαρτσελόνα προλαβαίνεις να πας και για… καφέ, κι αν θες πας και τουαλέτα, σε αντίθεση με τη Ρεάλ που δεν σε αφήνει να… αναπνεύσεις!

Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις του στο KatiMagiko.gr:

* ο Γκουαρντιόλα το χειρίζεται πολύ σωστά εκεί, αλλά μόνο αν πετύχει και σε άλλη ομάδα θα δείξει ότι αξίζει πολλά. Όπως ο Μουρίνιο. Σε τόσες ομάδες έχει πάει και τα έχει ξεσκίσει όλα. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για εμένα. Πριν είχα τον Φέργκιουσον, τα τελευταία χρόνια έχω αυτόν. Το ποδόσφαιρο της Ρεάλ μου αρέσει περισσότερο από το ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα! Η οποία είναι λίγο κουραστική. Μία, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι, εφτά, οκτώ, εννέα, δέκα πάσες, αν χάσει τη μπάλα, σπριντάρει και την ξαναπαίρνει. Και μετά πάλι, μία, δύο, τρεις, τέσσερις, δεκατέσσερις πάσες. Μπορείς να πας να πιείς έναν… καφέ και να έρθεις να δεις τη συνέχεια! Η Ρεάλ όμως έχει εκπληκτική ταχύτητα, φεύγουν τα μπακ, φεύγουν τα εξτρέμ, γρήγορα, παικταράδες, μπαμ- μπαμ εκτελούν.

* Συνεχίζω το προηγούμενο διότι έχει «ψωμί». Το ποδόσφαιρο που είδα να παίζει η Ρεάλ τώρα με τον Άγιαξ και με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, είναι το αγαπημένο μου. Είδα ένα ποδόσφαιρο που μπορεί ο άλλος να μου πει «Νίκο, που να ακουμπήσω την πορτοκαλάδα» και να του φωνάξω «άσε με ρε, μην με αποσπάς»! Ενώ με την Μπαρτσελόνα άμα λάχει πάω και στην… τουαλέτα!

* Τι βλέπω για το Μπαρτσελόνα- Ρεάλ; Ο Μουρίνιο τη σακάτεψε την Μπαρτσελόνα πέρσι. Τρία μπαλάκια τους έριξε στο Μιλάνο και μετά στην Βαρκελώνη έκλεισε όλους τους χώρους και τους απέκλεισε. Έχει δείξει ότι ξέρει να την παίξει την Μπαρτσελόνα. Στο ντέρμπι της Δευτέρας είμαι με τον Μουρίνιο. Με τη Ρεάλ. Βλέπω όμως περισσότερο Χ ή άσσο! Μακάρι να διαψευστώ. Πιστεύω ότι θα σκυλιάσουν οι της Μπαρτσελόνα σε αυτό το ματς και θα γίνει πανδαισία.

* σωστός είσαι, γι’ αυτό ζητάω γρήγορο χαφ. Όσο για τον Φουστέρ, για εμένα δεν έχει προσφέρει πολλά. Τι να κάνουμε τώρα. Αυτό βλέπω, αυτό λέω. Κάποιοι προσπαθούν να… ανακαλύψουν τη δουλειά που κάνει ο Φουστέρ και λένε ότι κάνει δουλειά που δεν φαίνεται. Δηλαδή εμείς που φάγαμε τη ζωή μας στα γήπεδα είμαστε ανίκανοι να δούμε τη δουλειά του Φουστέρ. Μας δουλεύετε; Μέχρι τα 26 του δεν είχε παίξει Πριμέρα Ντιβιζόν ο παίκτης.

Τι λέει ακόμα για Μανιάτη Ριέρα Σκόκο Πάντο και τον 13χρονο παιχταρά εγγονό του στο KatiMagiko.gr!
Read more!

Καλάθης: «Μπορούμε περισσότερα»

Καλάθης: «Μπορούμε περισσότερα»
Στη νίκη επί του Άρη ο Κολοσσός εντυπωσίασε με την απόδοσή του έχοντας για άλλη μια φορά τον Πατ Καλάθη σε καλή μέρα. Ο Ελληνοαμερικάνος φόργουορντ υπόσχεται ακόμα καλύτερες μέρες. Ο Καλάθης δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κολοσσού: «Είχαμε προετοιμαστεί ειδικά γι' αυτό το παιχνίδι. Όλη τη βδομάδα είχαμε δυνατές προπονήσεις και ο κόουτς ήταν πολύ συγκεκριμένος για το τι έπρεπε να κάνει ο καθένας μας, ώστε να κερδίσουμε το ματς. Και το κάναμε. Παίξαμε πολύ καλά και κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά. Αυτό το αποτέλεσμα ήρθε, με πολλή δουλειά στην προετοιμασία, συγκέντρωση στο παιχνίδι, και προσήλωση στην άμυνα. Γενικά, η ομάδα έκανε πολλά πράγματα σωστά το Σάββατο και σίγουρα μπορεί και περισσότερα. Πάντα μπορείς να βελτιώνεσαι. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά και να προσπαθούμε για το καλύτερο».
Read more!

Προαγωγή για τον Λεάντρο


Στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού προωθήθηκε ο 16χρονος Βραζιλιάνος μέσος Λεάντρο Κλιμάκο Πίντο, ο οποίςο από την Τρίτη ξεκινάει προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η ώρα της επιβεβαίωσης έφτασε για τον Λεάντρο Κλιμάκο Πίντο. Ο 16χρονος Βραζιλιάνος μέσος πήρε προαγωγή στην ανδρική ομάδα του Ολυμπαικού και από την Τρίτη ξεκινάει προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Βάσκος προπνητής των «ερυθρόελυκων» τρέφει απεριόριστη εκτίμηση στο ταλε΄ντου του νεαρού Βραζιλιάνου.Θυμίζουμε, ότι ο Λεάντρο τον περασμένο Οκτώβρη είχε συμμετάσχει στο φιλικό με την ανδρική ομάδα, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, αγωνιζόμενος στη θέση του αμυντικού μέσου, αν και η φυσική του θέση είναι στόπερ.


Read more!

Σηφάκη δώσε πίσω το βραβείο»!

«Σηφάκη δώσε πίσω το βραβείο»!
Να ξεκαθαρίσει τα πράγματα για το επεισόδιο που είχε με τον Μίσελ στον αγώνα Πανσερραϊκός-Άρης επιχείρησε μέσω του gazzetta.gr ο Νίκος Ζαλίκας, που καλεί τον Σηφάκη να επιστρέψει το βραβείο αν θίχτηκε τόσο πολύ. Η σκηνή που εκτυλίχθηκε στο γήπεδο των Σερρών δεν ήταν και η πιο... συνηθισμένη σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και συζητήθηκε αρκετά. Ο βοηθός προπονητή του Πανσερραϊκού τα έβαλε με τον παίκτη του Άρη, οι άνθρωποι του οποίου κατηγόρησαν τον Ζαλίκα.

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ αλλά και βοηθός προπονητή στον Άρη, μέσω του gazzetta.gr θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, λέγοντας ακριβώς τι έγινε.

«Για να ξεκαθαρίσω μια και καλή το συγκεκριμένο θέμα, θα σας πω ακριβώς τι συνέβη. Καταρχάς εκείνη τη στιγμή είναι δεδομένο ότι υπάρχει πολλή ένταση σε όλους και αυτό είναι κατανοητό. Από εκεί και πέρα, εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή δεν υπήρχε παιχνίδι. Το ματς είχε διακοπεί γιατί εμείς θέλαμε να κάνουμε μια αλλαγή και είδα ότι η μπάλα είχε μετακινηθεί αρκετά μέτρα μπροστά. Εγώ φώναξα προς τον 4ο διαιτητή και τον α' βοηθό αλλά δεν με άκουγε κανείς τους. Τότε, κακώς και το παραδέχομαι, έφυγα από τα όρια του πάγκου και πήγα προς την μπάλα. Επειδή υπάρχει και βίντεο, μπορούν όλοι να δουν ότι εκείνη τη στιγμή η μπάλα ήταν εκτός γηπέδου και ο παίκτης του Άρη είχε σκύψει και καθώς βρήκα την μπάλα αυτή χτύπησε στο χέρι του και αντέδρασε όπως αντέδρασε. Η ενέργεια του ήταν απαράδεκτη και το χτύπημα πολύ δυνατό. Επαναλαμβάνω ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε παιχνίδι. Είχε σταματήσει για την αλλαγή».

«Δεν κάνω μήνυση λόγω της ιστορίας του Άρη»
Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Ζαλίκας είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μήνυση κατά του Μίσελ. Κάτι τέτοιο, όμως, το απέκλεισε μιλώντας στο gazzetta.gr, λέγοντας πως δε θα κάνει κάτι τέτοιο λόγω του σεβασμού που τρέφει για την ιστορία του Άρη.

«Εμένα αυτή η κίνηση του παίκτη του Άρη με στενοχώρησε τόσο πολύ που σκεφτόμουν ακόμη και το να κάνω μήνυση. Δε θα το προχωρήσω, τελικά, νομικά το θέμα, όχι επειδή σέβομαι την ένταση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή εκείνη τη στιγμή αλλά επειδή σέβομαι την ιστορία του Άρη. Επαναλαμβάνω ότι κακώς εγώ ήμουν σε εκείνο το σημείο αλλά πάνω στην ένταση γίνονται πολλά. Ένταση δεν έχουν μόνο οι παίκτες, έχουμε και οι υπόλοιποι. Σε καμία περίπτωση, όμως, ο ποδοσφαιριστής δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι».

«Ας δώσει το βραβείο πίσω...»
Ο Ζαλίκας σχολίασε και τα όσα είπε ο Μιχάλης Σηφάκης μετά το τέλος του ματς, όταν και τόνισε πως θα επιστρέψει το βραβείο fair play που πήρε, λόγω των όσων γίνονται στα ελληνικά γήπεδα.

«Ο Σηφάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Ίσως να προσπαθούν έτσι να καλύψουν την ήττα και ό,τι άλλα προβλήματα υπάρχουν. Προσωπικά σέβομαι και εκτιμώ τον Σηφάκη ως τερματοφύλακα αλλά και για το ήθος του. Αν, όμως, θίχτηκε τόσο πολύ που θέλει να επιστρέψει το βραβείο του fair play, τότε ας το επιστρέψει λόγω της ενέργειας του συμπαίκτη του. Ή τουλάχιστον κατά το ήμισυ λόγω της ενέργειας του συμπαίκτη του». «Παίζουμε πάντα ποδόσφαιρο»
Τέλος, ο Ζαλίκας έκανε κι ένα σχόλιο για την αγωνιστική παρουσία του Πανσερραϊκού ως τώρα και στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα προσπαθεί πάντα να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να... καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου.

«Εμείς στον Πανσερραϊκό κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς και αυτό που μας αρέσει είναι το γεγονός ότι προσπαθούμε πάντα να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι φουλ άμυνα. Προσπαθούμε να παίξουμε ανοιχτά κόντρα σε κάθε αντίπαλο, ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο αλλά θα τα δώσουμε όλα μέχρι το τέλος για να πετύχουμε τον στόχο μας».
Read more!

Γκαρσία vs Μπράβο στο δικό τους clasico!

Γκαρσία vs Μπράβο στο δικό τους clasico!
Η αντίστροφη μέτρηση για το clasico (22:00) έχει ξεκινήσει και στο gazzetta.gr μιλούν δύο «δικοί» μας αλλά και πρώην παίκτες της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ. Λουίς Γκαρσία και Ραούλ Μπράβο αναφέρονται στη μητέρα των μαχών.

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει με ανυπομονησία τη μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν και… γαλαξίες αστέρων. Μπαρτσελόνα εναντίον Ρεάλ, Κριστιάνο κόντρα στον Μέσι, Μουρίνιο face to face με τον Γκουαρντιόλα και τους 90.000 Καταλανούς που ετοιμάζονται να τον υποδεχθούν, έχοντας στο μυαλό τους τον περυσινό του πανηγυρισμό στον πάγκο της Ίντερ.

«Σαν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός»

Ο άσος του Παναθηναϊκού Λουίς Γκαρσία που έχει φορέσει τη φανέλα των Καταλανών και έχει αγωνιστεί τη σεζόν 2003-2004 σε «el classico», μιλά στο gazzetta.gr, αναλύοντας τη σπουδαία αυτή αναμέτρηση, την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών πριν από ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι αλλά και την προτίμησή του: «Είναι ένα ειδικό παιχνίδι. Σαν το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός εδώ στην Ελλάδα. Ένα παιχνίδι που το περιμένει όλος ο πλανήτης. Οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά στη βαθμολογία, σε εξαιρετική κατάσταση και πέρα από τους οπαδούς των δύο ομάδων όλοι το περιμένουν για να απολαύσουν ποδόσφαιρο. Τη σεζόν 2002-2003 αγωνίστηκα στο clasico με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα φυσικά. Δεν ήταν καλό παιχνίδι για εμάς, καθώς χάσαμε μέσα στην έδρα μας. Βέβαια ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Όλοι θέλουν να παίζουν σε αυτά τα παιχνίδια, περιμένοντας πώς και πως το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή», αποκάλυψε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι να πατήσουμε χορτάρι δεν αντιμετωπίζαμε προβλήματα»

Από την άλλη, πιο έμπειρος από τα ισπανικά ντέρμπι είναι ο Ραούλ Μπράβο του Ολυμπιακού. Ο σημερινός... φιλοξενούμενος αναφέρει τις αναμνήσεις του από το «Καμπ Νου»: «Έχω συμμετάσχει σε αρκετά κλάσικο της Ισπανίας. Στο Καμπ Νου πρέπει να έχω παίξει 4-5 φορές. Η ατμόσφαιρα είναι πάντα εχθρική, πολεμική θα την χαρακτήριζα. Έχουν συμβεί και στην πατρίδα μου παρατράγουδα σε αυτό το ντέρμπι των ντέρμπι, όμως εδώ και πάρα πολλά χρόνια η αστυνομία κάνει καλή δουλειά και προστατεύει την αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης κατά την άφιξή της στο γήπεδο. Τουλάχιστον μέχρι να πατήσουμε στο χορτάρι του Καμπ Νου δεν αντιμετωπίζαμε προβλήματα. Ούτε λιθοβολισμούς ούτε καπνογόνα, τίποτα απʼ όλα αυτά τα οποία έζησα εδώ στο κλάσικο της Ελλάδας», όπως θυμήθηκε.

«Νίκη της Ρεάλ με 2-1»

Τα προγνωστικά εδώ και μέρες δίνουν και παίρνουν, με τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν παιχθεί σε διάφορα στοιχήματα να είναι πάρα πολλά σε όλες τις μεριές του κόσμου. Τι προτείνουν όμως για την τιτανομαχία της Βαρκελώνης δύο παίκτες που έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση, στην οποία θα βρεθούν σήμερα ο Ντι Μαρία, ο Βίγια, ο Κριστιάνο Ρονάλτο, ο Λιονέλ Μέσι και πολλοί άλλοι; Ο πρώην Καταλανός Λουίς Γκαρσία υποστηρίζει την ομάδα της καρδιάς του: «Σίγουρα θέλω να νικήσει η Μπαρτσελόνα. Έχω πολλούς φίλους εκεί. Έπαιξα στο Καμπ Νου και η καρδιά μου χτυπά δυνατά για την Μπαρτσελόνα. Βέβαια, θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι», πιο σίγουρος φάνηκε ο Ραούλ Μπράβο, ο οποίος προβλέπει νίκη της «Βασίλισσας» με 2-1: Η παράδοση δεν είναι με το μέρος της ομάδας μου στο Καμπ Νου, όμως πιστεύω ότι φέτος παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατή η Ρεάλ με τον Μουρίνιο στον πάγκο και νομίζω ότι μπορεί να κάνει το διπλό. Σε τέτοια ματς, στα οποία αγωνίζεται η αφρόκρεμα της αφρόκρεμας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, δεν γίνονται προγνωστικά. Αν θες οπωσδήποτε μια πρόβλεψη, θα σου αναφέρω την επιθυμία μου, που είναι να κερδίσει η Ρεάλ. Το σκορ που βλέπω είναι 1-2. Μη με ρωτήσετε για τους σκόρερ, όποιοι και να τα βάλουν το ίδιο κάνει». Πλέον, ο καθένας μπορεί να ποντάρει ό,τι πιστεύει ή απλά να κάτσει και να παρακολουθήσει το υπερθέαμα.

«Τιμή η νίκη στο Καμπ Νου»

Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, Ραούλ Μπράβο πιστεύει πως σε ένα ντέρμπι μετράει ο... τίτλος στο τέλος της σεζόν, ενώ θυμάται την τιμή που είχε επικρατώντας στο Καμπ Νου το 2004: «Σίγουρα αυτό που στο τέλος μετρά είναι η κατάκτηση του τίτλου, όμως είναι ιδιαίτερη τιμή για έναν Μαδριδίστα να κερδίσει στο Καμπ Νου. Είναι κάτι για το οποίο έχεις να καυχιέσαι ως ποδοσφαιριστής. Θυμάμαι την πρώτη φορά που κέρδισα στη Βαρκελώνη με τη φανέλα της Ρεάλ. Ήταν μια περίοδος αν δεν κάνω λάθος 20 ετών που δεν τα καταφέρναμε στο Καμπ Νου. Πήγαμε και τους κερδίσαμε 1-2 με τον Κάρλος Κεϊρός στον πάγκο (σεζόν 2003-2004). Κάναμε μεγάλο παιχνίδι. Σκοράραμε με Ρομπέρτο Κάρλος και Ρονάλντο και αυτοί μείωσαν στο τέλος με τον Κλάιφερτ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν αλλάζει κάτι αγωνιστικό»

Τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι και δεν μετράει ούτε η αγωνιστική εικόνα που έχει η ομάδα ούτε οι απουσίες, αλλά μόνο η καλή ή κακή ημέρα που θα βρεθεί είτε η μία είτε η άλλη στον αγωνιστικό χώρο. Με αυτό συμφωνεί τόσο ο Λουίς Γκαρσία: «Είναι σούπερ οι φετινές ομάδες αλλά διαφορετικές. Η Μπαρτσελόνα θέλει περισσότερο να κρατάει την μπάλα στα δικά της πόδια, να ελέγχει τον ρυθμό με πάρα πολλές πάσες. Η Ρεάλ από την άλλη βγάζει περισσότερη δύναμη, έχει γρήγορους παίκτες και πολύ σφιχτή άμυνα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές», όσο και ο Ραούλ Μπράβο: «Δεν αλλάζει κάτι αγωνιστικό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από το ντέρμπι. Υπάρχει ο σχετικός θόρυβος και η προσμονή, αλλά πρακτικά για μας τους ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα. Οι προπονήσεις είναι οι ίδιες είτε παίζεις με τη Μπαρτσελόνα είτε με την Αλμερία. Αυτό που νιώθεις ότι είναι διαφορετικό είναι ο αέρας που αναπνέουμε. Όσο πλησιάζει η ημέρα του ντέρμπι καταλαβαίνεις την πίεση. Το συναίσθημα είναι ολοκληρωτικό. Πωρώνεσαι και θες να κερδίσεις αυτό το μεγάλο ματς», τόνισε.

Μουρίνιο, Ρονάλντο και Μέσι

Ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον που θα έχει η επιστροφή του Μουρίνιο στη Βαρκελώνη μετά το θρίαμβο με την Ίντερ: «Φυσικά. Νομίζω δεν θα έχει και την καλύτερη υποδοχή. Όπως και να το κάνουμε όμως δεν θα είναι κάτι καινούριο για τον Ζοσέ Μουρίνιο. Πρέπει να το έχει συνηθίσει!» ενώ δεν μπορεί να ξεχωρίσει Κριστιάνο Ρονάλντο ή Μέσι: «Και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Ντι Μαρία, Κασίγιας, Μπενζεμά, Ιγκουαΐν, Τσάμπι για τη Ρεάλ και Τσάβι, Ινιέστα, Πουγιόλ, Βίγια, Πέδρο για την Μπάρτσα. Και πόσοι ακόμα. Βέβαια, Ρονάλντο και Μέσι είναι κάτι το διαφορετικό. Εμένα λίγο περισσότερο μου αρέσει ο Μέσι. Είναι και το ποδοσφαιρικό γούστο του καθενός που παίζει ρόλο. Ο Μέσι είναι πολύ ποιοτικός, ικανότατος, με σπουδαία ντρίμπλα, ο Κριστιάνο δυνατός, ταχύτατος, εξίσου ποιοτικός. Νομίζω είναι αυτή τη στιγμή οι δύο καλύτεροι παίκτες στον κόσμο», ανέφερε.

Read more!

Με το νέο έτος Ριέρα

Ο Ισπανός εξετάστηκε σήμερα στο Metropolitan τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου θετικά για τον παίκτη και τον Ολυμπιακό.
 
Ο πρώην άσος της Λίβερπουλ θα μείνει στα πιτς 3 με 4 εβδομάδες, καθώς έχει θλάση β' βαθμού στον μακρύ προσαγωγό δεξιά.

Πρόκειται για μία είδηση, η οποία δεν αφήνει καθόλου ικανοποιημένο τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος πλέον καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του, ενόψει της αναμέτρησης με την Καβάλα.
Read more!

Έλλειψη χρημάτων, στάση Eυρώπης


Στις αγορές όταν δεν κινείται τίποτα λόγω έλλειψης ρευστού, η έκφραση που επικρατεί είναι «έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου». Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η έλλειψη χρημάτων στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή της και από την στιγμή που κανείς από τους οικονομικά εύρωστους φίλους του συλλόγου δεν έκανε τον κόπο να βάλει το χέρι στην τσέπη και να βοηθήσει, οι διοικούντες τον ΑΟ, πήραν μια σημαντική απόφαση, την αποχώρηση της γυναικείας ομάδας βόλεϊ από την Ευρώπη. Μια απόφαση που αρχικά μπορεί σε πολλούς να φαίνεται ως ντροπιαστική, αλλά από την άλλη ήταν μονόδρομος καθώς από την στιγμή που δεν υπάρχουν λεφτά, τα έξοδα για τους αγώνες του CEV Cup θα είναι τέτοια που θα βάλουν σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο την ύπαρξη του τμήματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο Παναθηναϊκός Α.Ο, αντιλαμβανόμενος τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που δυστυχώς βασανίζει όχι μόνο τον αθλητικό κόσμο, αλλά όλη την ελληνική κοινωνία αποφάσισε να αποσύρει τη γυναικεία ομάδα πετοσφαίρισης από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συνομοσπονδίας (CEV CUP).
Με δεδομένη την κατά γενική ομολογία δύσκολη κλήρωση και σε συνδυασμό με την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, ο Σύλλογος θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει όλη του την ενέργεια στη διατήρηση των κεκτημένων (Πρωτάθλημα-Κύπελλο).
Καλούμε όλους τους φίλους της ομάδας και του Συλλόγου να κατανοήσουν και να στηρίξουν το τμήμα στις εγχώριες διοργανώσεις. Read more!

Το πουλέν του Ομπράντοβιτς!

Ο 17χρονος Φώτης Ζούμπος πραγματοποίησε ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό κόντρα στο Μαρούσι. Το leoforos.gr παρουσιάζει σε βίντεο ένα παλιότερο... κατόρθωμα του νεαρού παίκτη με 4 τάπες σε 20 δευτερόλεπτα!
Το πουλέν του Ομπράντοβιτς!
Δείτε στο leoforos.gr τον ταλαντούχο παίκτη, που μέτρησε 5 πόντους (0/2δίπ., 1/1τρίπ., 2/2β.), 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 14'42'' συμμετοχής στη νίκη επί της ομάδας των βορείων προαστίων, να... προσφέρει απλόχερα τέσσερις τάπες σε 20 δεύτερα, σε αγώνα της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού! Read more!

«Παίζει» του Τρεζεγκέ στην Ίντερ

Απελπισμένοι είναι οι άνθρωποι της Ίντερ, αφού βλέπουν τα προβλήματα με τους βασικούς επιθετικούς Ετό και Μιλίτο να μεγαλώνουν. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι «νερατζούρι» να εξετάζουν την απόκτηση του Νταβίντ Τρεζεγκέ από τη Χέρκουλες.
«Παίζει» του Τρεζεγκέ στην Ίντερ
Ο Γάλλος επιθετικός των νεοφώτιστων στην Πριμέρα Ντιβιζιόν κάνει πολύ καλή χρονιά, έχοντας πετύχει 7 τέρματα σε 11 εμφανίσεις με τον «Ηρακλή». Ο ατζέντης του, ονόματι Αντόνιο Καλιέντο, που έχει καλές σχέσεις με τους «νερατζούρι» αφού είναι μάνατζερ του Μαϊκόν, δήλωνει στο Calciomercatonews.com: «Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσα στον Νταβίντ και την Ίντερ και δεν αποκλείω να μιλήσουμε και τις προσεχείς ημέρες. Πρέπει να εξεταστεί το θέμα πολύ σοβαρά και δεν χρειάζεται να κάνουμε προβλέψεις». Read more!

Επικίνδυνη αποστολή για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μπει με το δεξί στους ομίλους της Ευρωλίγκα στην υδατοσφαίριση ανδρών, την Τετάρτη (1/12), όμως, του δίνεται η ευκαιρία να βρεθεί ξανά σε τροχιά πρόκρισης.
Επικίνδυνη αποστολή για Ολυμπιακό
Η ήττα από την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία στην πρεμιέρα του Γ’ ομίλου δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν αναμενόμενη, αφού οι Καταλανοί θεωρούνταν στα μέτρα της ελληνικής ομάδας και σίγουρα όχι από τις ομάδες που θα έκαναν τη ζημιά. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι έφυγαν από τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου με κατεβασμένα τα κεφάλια, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο τους για το εισιτήριο της οκτάδας, δεδομένης της δυναμικότητας των υπολοίπων ομάδων που υπάρχουν στο γκρουπ.

Το θετικό για τους Πρωταθλητές Ελλάδας είναι ότι οι δύο επόμενοι αγώνες θα διεξαχθούν στο κολυμβητήριο του Πειραιά, γεγονός που δίνει ένα παραπάνω πλεονέκτημα στο συγκρότημα του Βαγγέλη Πάτερου, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση γίνεται, αυτομάτως, πιο εύκολη.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ερχόμενη Τετάρτη (1/12) για την 2η αγωνιστική την Μπούντβα, την ομάδα που το 2009 του στέρησε την πρόκριση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, γνωρίζοντας ότι η νίκη είναι μονόδρομος, αν θέλει να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του. Η νίκη επί του Πανιωνίου στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής επανέφερε τα χαμόγελα και ανέβασε την ψυχολογία στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο εν όψει της δύσκολης συνέχειας, τα προβλήματα όμως παραμένουν…

Ο Βαγγέλης Πάτερος θα έχει σχεδόν όλους τους παίκτες στη διάθεσή του πλην του αρχηγού Νίκου Δεληγιάννη, ο οποίος τραυματίστηκε πριν από την αναμέτρηση με τον Πανιώνιος και πιθανότατα θα απουσιάσει. Read more!

Ηρακλής καλεί Μήτρογλου

Τον Κώστα Μήτρογλου γλυκοκοιτάζουν στον Ηρακλή και μάλιστα άνθρωπος της ΠΑΕ «χτύπησε» την πόρτα του Ολυμπιακού για τον δανεισμό του διεθνή επιθετικού.
Στον Ηρακλή τα γκολ έρχονται με το σταγονόμετρο και επειδή πλησιάζει η χειμερινή μεταγραφική σαιζόν στην ΠΑΕ, σε συνεργασία με τον προπονητή αποφάσισαν να κινηθούν από τώρα για την εύρεση ενός ικανού φορ. Αποφάσισαν να «χτυπήσουν» την πόρτα του Ολυμπιακού για τον Κώστα Μητρογλου.
Οι «κυανόλευκοι» έκαναν μία πρώτη διερευνητική επαφή για την απόκτηση του έλληνα επιθετικού. Οι συζητήσεις είναι ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο, όμως ο «Γηραιός» εξέφρασε ήδη τις προθέσεις του. Το θέμα είναι αν ο ίδιος ποδοσφαιριστής να δώσει το «Ο.Κ» γι’ αυτή την μετακίνηση με την  μορφή του δανεισμού. Καθώς αν δεν μείνει στον Ολυμπιακό θέλει να πάρει μεταγραφή στην Γερμανία για να είναι κοντά στην οικογένεια του. Read more!

Του χρόνου Μπουντεσλίγκα για Μαρικά

Του χρόνου Μπουντεσλίγκα για Μαρικά
Αποκλεισμό τριών αγωνιστικών και πρόστιμο 50.000 ευρώ πρόκειται να επιβάλει η Στουτγκάρδη στον Ρουμάνο επιθετικό της, Σίπριαν Μαρικά, για την αντίδρασή του μετά την κόκκινη που δέχτηκε στον αγώνα με το Αμβούργο.
Ο πρώην άσος της Σαχτάρ, έχασε την ψυχραιμία του και αντέδρασε άσχημα μετά την κόκκινη κάρτα που του έδειξε ο διαιτητής στην «Ίμτεκ Αρένα» του Αμβούργου. Ο τεχνικός διευθυντής της Στουτγκάρδης, Φρέντι Μπόμπιτς, δήλωσε για το συμβάν: «Η συμπεριφορά του δεν επηρέασε μόνο αυτόν, αλλά όλη την ομάδα. Ένας ποδοσφαιριστής με την εμπειρία του, έπρεπε να ελέγχει περισσότερο τα νεύρα του. Ήταν μια ανόητη ενέργεια και είμαι πολύ δυσαρεστημένος». Γερμανικά μέσα αναφέρουν πως ο Μαρικά θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 50.000 ευρώ, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνει η ομάδα. Σίγουρο, πάντως είναι πως ο Ρουμάνος δεν θα παίξει για τρεις αγώνες στο Γερμανικό πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει πως θα είναι στην ομάδα για τον αγώνα με την Μάιντζ, το 2011. Read more!

Καλάθης: «Μπορούμε περισσότερα»

Στην νίκη επί του Άρη ο Κολοσσός εντυπωσίασε με την απόδοση του έχοντας για άλλη μια φορά τον Πατ Καλάθη σε καλή μέρα. Ο Ελληνοαμερικάνος φόργουορντ υπόσχεται ακόμα καλύτερες μέρες.
Καλάθης: «Μπορούμε περισσότερα»
Ο Καλάθης δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κολοσσού ότι «είχαμε προετοιμαστεί ειδικά γι' αυτό το παιχνίδι. Όλη τη βδομάδα είχαμε δυνατές προπονήσεις και ο κόουτς ήταν πολύ συγκεκριμένος για το τι έπρεπε να κάνει ο καθένας μας ώστε να κερδίσουμε το ματς. Και το κάναμε. Παίξαμε πολύ καλά και κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά. Αυτό το αποτέλεσμα ήρθε, με πολύ δουλειά στην προετοιμασία, συγκέντρωση στο παιχνίδι, και προσήλωση στην άμυνα. Γενικά, η ομάδα έκανε πολλά πράγματα σωστά το Σάββατο και σίγουρα μπορεί και περισσότερα. Πάντα μπορείς να βελτιώνεσαι. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά και να προσπαθούμε για το καλύτερο».
Ο Καλάθης δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κολοσσού ότι «είχαμε προετοιμαστεί ειδικά γι' αυτό το παιχνίδι. Όλη τη βδομάδα είχαμε δυνατές προπονήσεις και ο κόουτς ήταν πολύ συγκεκριμένος για το τι έπρεπε να κάνει ο καθένας μας ώστε να κερδίσουμε το ματς. Και το κάναμε. Παίξαμε πολύ καλά και κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά. Αυτό το αποτέλεσμα ήρθε, με πολύ δουλειά στην προετοιμασία, συγκέντρωση στο παιχνίδι, και προσήλωση στην άμυνα. Γενικά, η ομάδα έκανε πολλά πράγματα σωστά το Σάββατο και σίγουρα μπορεί και περισσότερα. Πάντα μπορείς να βελτιώνεσαι. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά και να προσπαθούμε για το καλύτερο». Read more!

"Καρότο και μαστίγιο" από Μαρινάκη

Πάθος, πειθαρχία και ομαδικό πνεύμα ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τους παίκτες του Ολυμπιακού κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.  Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ προσπάθησε να αγγίξει το φιλότιμο των "ερυθρόλευκων" αλλά ταυτόχρονα εμφανίστηκε σκληρός απέναντί τους. "Ήρθα για να μιλήσουμε όλοι μαζί. Είναι η πρώτη φορά από το καλοκαίρι που έχω την ευκαιρία να μιλήσω με όλους σας. Δεν θα ήθελα να τα πούμε με αυτές τις συνθήκες, αλλά να ξέρετε πως ότι σας πω εκφράζει την καρδιά και το πάθος ενός φιλάθλου του Ολυμπιακού, που αγαπάει πάνω απ' όλα την ομάδα" είπε αρχικά ο κ. Μαρινάκης. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στην καρδιά των παικτών. " Σχεδόν όλοι εσείς εδώ έχετε εμπειρίες από μεγάλα πρωταθλήματα, από μεγάλα παιχνίδια. Έχετε κερδίσει τίτλους και είστε όλοι καταξιωμένοι στην συνείδηση του κόσμου και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ο Ολυμπιακός μας χτίστηκε στα δύσκολα και έτσι έγραψε και την ιστορία του. Αυτό θέλουμε και από εσάς. Να είστε δυνατοί στα δύσκολα, στα ντέρμπι, για να μην ξαναδούμε παιχνίδια όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό και την Α.Ε.Κ., όπου αναστήσαμε τους αντιπάλους μας. Πάντα υπάρχουν περιθώρια για να διορθωθούμε. Είστε οι καλύτεροι, αλλά χωρίς καρδιά και πάθος δεν κερδίζεις. Δείξτε στο γήπεδο την αξία σας" τους είπε.

Στη συνέχεια έθιξε το θέμα της πειθαρχίας. "Εγώ ασχολούμαι είκοσι ώρες το 24ωρο με τον Ολυμπιακό για να μπορείτε εσείς να γυμνάζεστε και να παίζετε με τις καλύτερες συνθήκες. Εκτιμώ απεριόριστα τον προπονητή σας και συνεργάζομαι άψογα μαζί του. Να ξέρετε ότι θα είμαστε αυστηροί πάντα σε θέματα πειθαρχίας. Στο παρελθόν διακόψαμε συνεργασίες με παίκτες για θέματα πειθαρχίας. Για μας αδιαφορία και έλλειψη πειθαρχίας είναι τα ίδια παραπτώματα. Είμαστε ανώτεροι από τους αντιπάλους μας. Δεν θέλουμε να δίνουμε δικαιώματα στους απλήρωτους να κοροϊδεύουν" τόνισε με νόημα.

Ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε στους παίκτες ότι η ομάδα είναι ακόμη πρώτη. Τους ζήτησε να ματώνετε τη φανέλα. Από τους καταξιωμένους και τους αρχηγούς περιμένουμε πάντα πολύ περισσότερα. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι πρώτος σκόρερ η MVP, αλλά η ομαδικότητα. Μην ξεχνάτε ότι είστε πρώτοι και με διαφορά οι καλύτεροι. Από εμάς θα έχετε όλη την υποστήριξη. Είμαστε μια οικογένεια. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και το καλό θέαμα", κατέληξε.
Read more!

Ίβκοβιτς: "Η ευθύνη είναι αλλού"

Για τα ντέρμπι με τον ΠΑΟ, τα επεισόδια, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.
Ίβκοβιτς: "Η ευθύνη είναι αλλού"
Ο Σέρβος τεχνικός του Ολυμπιακού παραχώρησε κοινή συνέντευξη στην "Καθημερινή" με τον προπονητή του ΠΑΟ, στην οποία δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο λεγόμενο "σέρβικο λόμπι" που είχε πει κάποτε ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντούντα:

Η φιλία σας με τον Ομπράντοβιτς μπορεί να κάνει τη διαφορά στον έντονο ανταγωνισμό των δύο ομάδων;
"Η καλή μας σχέση με τον Ζέλικο μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ. Ξέρω ότι ακούγεται σαν όνειρο. Οι αγώνες πρέπει να είναι σαν μία παράσταση. Μεταξύ μας θα είναι σαν μία παρτίδα σκάκι".

Πώς θα αντιμετωπίσετε τυχόν επεισόδια;
"Ο Ζέλικο είχε πει ότι στο πρώτο μπουκάλι που θα πέσει μέσα στο γήπεδο θα πάρει την ομάδα και θα φύγει. Εγώ διαφωνώ. Είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τους παίκτες μας. Η ευθύνη είναι αλλού".

Φέτος ο Ολυμπιακός θα έχει στο δυναμικό του ένα από τα βασικά "όπλα" του Παναθηναϊκού πέρσι, τον Βασίλη Σπανούλη. Εναν παίκτη τον οποίο ο Ομπράντοβιτς γνωρίζει πολύ καλά. Τι ρόλο θα παίξει στις αναμετρήσεις σας;
"Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι αναμφίβολα ένας πολύ καλός παίκτης".

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε κάνει κάποτε λόγο για "σερβικό λόμπι". Τι έχετε να πείτε γι' αυτό;
"Ενα βράδυ είχαμε μαζευτεί μία παρέα Σέρβων: Μπάγεβιτς, Μάλκοβιτς, Σάβιτς και Σάκοτα. Την επόμενη μέρα διάβαζα πρωτοσέλιδα για σερβικό λόμπι. Κι εγώ ήμουν ο αρχηγός! Η διαφορά είναι ότι οι Σέρβοι είμαστε ενωμένοι. Είναι φιλοσοφία ζωής αυτό".

Η Σερβία σας έχει τιμήσει δίνοντάς σας διπλωματικά διαβατήρια. Πώς το διαχειρίζεστε;
"Η Σερβία μας έδωσε διπλωματικά διαβατήρια θεωρώντας μας πρεσβευτές του αθλητισμού της χώρας μας. Δεν χρειάστηκε ποτέ να το χρησιμοποιήσω. Δεν είμαστε άνθρωποι για ειδικές αποστολές".

Υστερα από τόσα χρόνια που έχετε ζήσει στην Ελλάδα πώς βλέπετε την οικονομική κρίση στη χώρα μας;
"Εγώ δεν θα είχα φύγει ποτέ από τη χώρα μου αν δεν υπήρχε οικονομική ανάγκη. Εβλεπα ότι το κράτος θα χωριζόταν και θα γινόταν πόλεμος. Δούλεψα, κέρδισα κάποια χρήματα, όμως η ζωή μου δεν έχει αλλάξει. Στην Ελλάδα ήρθα το 1980 επειδή ο μεγαλύτερος γιος μου είχε βρογχικό άσθμα και έπρεπε να πάμε σε καλύτερο κλίμα. Δέχτηκα τότε την πρόταση του Αρη. Στην Ελλάδα μου αρέσει ο κόσμος, η λαϊκή σας μουσική, η ευαισθησία που έχετε. Δεν είναι εύκολο να καταλάβεις τον Ελληνα. Η Ελλάδα θα ξεπεράσει αυτήν την κατάσταση".

Πόσο έχει επηρεάσει τη ζωή και την καριέρα σας ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία;
"Οταν έπεσε ο πρώτος πύραυλος ήμουν στο σπίτι. Ηταν ξημερώματα και έβλεπα CNN. Ηταν χειρότερα από μαχαιριά στην καρδιά. Από την άλλη έβλεπες αυτή τη φοβερή συμπαράσταση του απλού κόσμου. Στους δρόμους κατάλαβα την ψυχή του Ελληνα, κατάλαβα τη δημοκρατία". Read more!

Όταν δεν τα «καρφώνει» ο Γιορέντε…

…να τι «τραβάει» η Αθλέτικ Μπιλμπάο!
Ο 25χρονος επιθετικός έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και οι Βάσκοι τα βρήκαν «σκούρα» από τη σκληροτράχηλη Οσασούνα στο «Σαν Μαμές».
Ωστόσο, είχαν… αστέρι.
Όταν δεν τα «καρφώνει» ο Γιορέντε…
Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, στο 92'(!), ο Γουρπέγκι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, πέτυχε το πολυπόθητο γκολ για τους γηπεδούχους, που επικράτησαν, τελικά, 1-0 και έφτασαν τους 19 βαθμούς.
Read more!

Δώνης: «Νίκη και με την ΑΕΚ»!

Σύνθημα για συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, με νίκη επί της ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική, έστειλε ο Γιώργος Δώνης μετά το «διπλό» του Ατρομήτου στη Τούμπα. Όσο για την χαμένη εκτέλεση πέναλτι του πορτιέρο της ομάδας Χρυσόστομου Μιχαηλίδη, εξήγησε πως «αφού οι Περόνε, Μπρίτο ήταν στον πάγκο και ο Καμαρά δεν ένιωθε καλά, ήταν η επόμενη επιλογή».
Δώνης: «Νίκη και με την ΑΕΚ»!
Αναλυτικά:

«Συμπεριφερθήκαμε με ψυχραιμία, χωρίς να επιτρέπουμε στον ΠΑΟΚ να κάνει φάσεις. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι σημαντικό για να κάνουμε το βήμα που θέλουμε να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις. Προσπαθούμε να στήσουμε στον Ατρόμητο άλλη φιλοσοφία. Ακόμη δεν το έχουμε καταφέρει στο βαθμό που θέλουμε. "Χαρίζουμε" πολλά δώρα στους αντιπάλους μας και μας έφτασαν στο σημείο που είμαστε. Αυτό μας έφερε άγχος. Το καλό είναι ότι σε δύο έδρες, στον Πανιώνιο και σήμερα, ίσως τη δυσκολότερη έδρα του πρωταθλήματος, πήραμε θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να χαρούμε τη νίκη σήμερα και να πάρουμε τη νίκη στην έδρα μας με ΑΕΚ», είπε ο τεχνικός του Ατρομήτου ο οποίος στο παρελθόν έχει καθίσει στον πάγκο της «Ένωσης», στη συνέντευξη Τύπου.

Read more!

Με την υπογραφή του Αλμέιδα

Ο Ούγκο Αλμέιντα Με πρωταγωνιστή τον Ούγκο Αλμέιδα, που σημείωσε και τα τρία τέρματα της ομάδας του, η Βέρντερ Βρέμης επικράτησε εντός έδρας της Ζανκτ Πάουλι με σκορ 3-0, σε αναμέτρηση για την 14η ημέρα της Μπουντεσλίγκα. Έτσι ο Τόμας Σάαφ παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας της Βρέμης, από τον οποίο πιθανότατα θα αποχωρούσε σε περίπτωση ήττας στη σημερινή αναμέτρηση.

Στο άλλο σημερινό ματς, Κολονία και Βόλφσμπουργκ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Βέρντερ Βρέμης-Ζανκτ Πάουλι 3-0
(1', 20', 64' Αλμέιδα)

Κολονία-Βόλφσμπουργκ 1-1
(51' Νοβάκοβιτς - 81' Σισέρο)
Read more!

«Σίφουνας» η Σοσό

Με μία επιβλητική εμφάνιση η Σοσό πέρασε σαν «σίφουνας» από την έδρα της Καέν, επικρατώντας με σκορ 3-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.
Διπλό και για την Τουλούζ, η οποία επικράτησε 2-1 στην έδρα της Οσέρ.

«Σίφουνας» η Σοσό Read more!

«Θέλετε πριμ; ''Διπλό'' και στο Σπλιτ»!

Το σκέφτηκε, το ξανασκέφτηκε και τελικά, ο Αδαμίδης άλλαξε τακτική.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε λίγες ώρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να μην πάει από το ξενοδοχείο της ομάδας, προκειμένου να αφήσει το φάκελο με το πριμ, όπως είχε κάνει και πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό!
«Θέλετε πριμ; ''Διπλό'' και στο Σπλιτ»!
Και αυτό γιατί η Ένωση και πίσω έχει μείνει στη «μάχη» του τίτλου και γιατί οι ποδοσφαιριστές του δε θέλει να έχουν έξτρα κίνητρο μόνο στα ντέρμπι. Έτσι, τους έταξε πριμ, αλλά μόνο αν γυρίσουν με το «διπλό» από το Σπλιτ!

Η ΑΕΚ την Τετάρτη δίνει τον κρισιμότερο αγώνα της στο Europa League απέναντι στην κροατική Χάιντουκ, καθώς σε περίπτωση νίκης θα βρεθεί με το… ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ με ήττα το… πράγμα θα δυσκολέψει.

Ο Σταύρος Αδαμίδης, λοιπόν, πήρε την απόφαση να δώσει στους παίκτες του έξτρα χρήματα, μόνο αν επιστρέψουν στην Αθήνα με το «διπλό» από την Κροατία!

Επίσης, αύριο θα αποφασιστεί αν η αποστολή θα αναχωρήσει για την Κροατία το απόγευμα ή την Τρίτη. Η προγραμματισμένη ημέρα αναχώρησης είναι η Τρίτη, ωστόσο, την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί απεργία από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και δεν αποκλείεται η αναχώρηση να μετατεθεί για αύριο.

Τη Δευτέρα το πρωί θα γίνει σύσκεψη για το θέμα αυτό.

Η ΠΑΕ, εξάλλου, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση προς ενημέρωση των οπαδών της ομάδας: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους της ενόψει της αναμέτρησης με την Χάιντουκ Σπλιτ την Τετάρτη ότι για πρώτη φορά σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα δεν θα παραλάβει εισιτήρια για λόγους ασφαλείας. Παρακαλεί λοιπόν τους φιλάθλους της από την Ελλάδα να μην ταξιδέψουν μεμονωμένα για την Κροατία, όπως επίσης και όσους κατοικούν εκεί να μην μεταβούν στο γήπεδο γιατί δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος». Read more!

Πέταξε στο Περιστέρι η ΑΕΚ

Φάση από το παιχνίδι ΑΕΚ-Περιστέρι.... Πολύτιμη εκτός έδρας επί του Περιστερίου με 87-82 σημείωσε η ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των Ανδρών. Η συνάντηση ήταν συναρπαστική ως προς την εξέλιξή της και κρίθηκε στην παράταση, καθώς η κανονική διάρκεια έληξε 77-77.

Αυτό ήταν το τρίτο εφετινό "ροζ φύλλο" αγώνα για τους "κιτρινόμαυρους", που έφτασε στη βαθμολογία την ομάδα των δυτικών προαστίων. Από την πλευρά του, το Περιστέρι απέτυχε να σημειώσει την τρίτη συνεχή νίκη αν και προηγήθηκε σταθερά στο μεγαλύτερο διάστημα της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Αρχικά οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 18-14, αλλά οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έτρεξαν ένα σερί 7-0 ανακτώντας γρήγορα το προβάδισμα, το οποίο σταδικά άρχισαν να διευρύνουν για να προηγηθούν με διαφορά οκτώ (44-36) και λίγο αργότερα δεκατριών πόντων (57-44 στο 23΄). Στη συνέχεια η ΑΕΚ πήρε βοήθεια από τον Δορκοφίκη στο σκοράρισμα και, προϊόντος του χρόνου, ξεκίνησε να "ψαλιδίζει" τη διαφορά. Με τρίποντο του Γκράντι, μάλιστα, οι αθλητές του Μηνά Γκέκου προηγήθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από αρκετή ώρα (65-68), για να φτάσουμε στο 77-74 υπέρ του Περιστερίου χάρις στις προσπάθειες του Μότσνικ. Με νέο τρίποντο ο Γκράντι ισοφάρισε (77-77) 20΄΄ πριν τη λήξη, για να αστοχήσει έξω από τα 6.75μ. με τη λήξη ο Σένσλι. Το Περιστέρι είχε χάσει την ευκαιρία του και στην παράταση που ακολούθησε το πλήρωσε, χάνοντας ένα παιχνίδι που φαινόταν να είναι στα μέτρα του.

Τα δεκάλεπτα: 30-26, 50-32, 65-57, 77-77 (κ.δ.), 82-87 (παράταση)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Αργύρης Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 9, Κινγκ 16 (2), Παπανικολάου 8, Αν. Μάντζαρης 3 (1), Σκοτ 9 (3), Τσιάκος 2, Σένσλι 18 (3), Λούμπι 7, Μότσνικ 10.
ΑΕΚ (Μηνάς Γκέκος): Καστλ 7 (1), Μακ 5, Ντικούδης 24 (2), Δορκοφίκης 14, Καλλινικίδης 5 (1), Σπαρκς 11 (3), Γκράντι 19 (2), Μελς 2.
Read more!

Νησιώτες... εξευρωπαϊσμένοι

Νησιώτες... εξευρωπαϊσμένοι
Αυτή η Μαγιόρκα, το… τρένο για Ευρώπη δεν το χάνει!
Τώρα, αν θα… κόψει «εισιτήριο» για το Europa League ή για το Champions League, αυτό θα φάνει από το «πόσα απίδια βάζει ο σάκος της».
Οι Νησιώτες επικράτησαν 2-0 της Μάλαγα με γκολ των Βέμπο (50') και Κάστρο (55') στο ''Iberostar'' και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις οδυνηρές ήττες των Σεβίλλη και Ατλέτικο Μαδρίτης, βάζοντάς τες από κάτω και «σκαρφαλώνοντας» στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...