ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Γκαρσία vs Μπράβο στο δικό τους clasico!

Γκαρσία vs Μπράβο στο δικό τους clasico!
Η αντίστροφη μέτρηση για το clasico (22:00) έχει ξεκινήσει και στο gazzetta.gr μιλούν δύο «δικοί» μας αλλά και πρώην παίκτες της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ. Λουίς Γκαρσία και Ραούλ Μπράβο αναφέρονται στη μητέρα των μαχών.

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει με ανυπομονησία τη μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν και… γαλαξίες αστέρων. Μπαρτσελόνα εναντίον Ρεάλ, Κριστιάνο κόντρα στον Μέσι, Μουρίνιο face to face με τον Γκουαρντιόλα και τους 90.000 Καταλανούς που ετοιμάζονται να τον υποδεχθούν, έχοντας στο μυαλό τους τον περυσινό του πανηγυρισμό στον πάγκο της Ίντερ.

«Σαν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός»

Ο άσος του Παναθηναϊκού Λουίς Γκαρσία που έχει φορέσει τη φανέλα των Καταλανών και έχει αγωνιστεί τη σεζόν 2003-2004 σε «el classico», μιλά στο gazzetta.gr, αναλύοντας τη σπουδαία αυτή αναμέτρηση, την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών πριν από ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι αλλά και την προτίμησή του: «Είναι ένα ειδικό παιχνίδι. Σαν το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός εδώ στην Ελλάδα. Ένα παιχνίδι που το περιμένει όλος ο πλανήτης. Οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά στη βαθμολογία, σε εξαιρετική κατάσταση και πέρα από τους οπαδούς των δύο ομάδων όλοι το περιμένουν για να απολαύσουν ποδόσφαιρο. Τη σεζόν 2002-2003 αγωνίστηκα στο clasico με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα φυσικά. Δεν ήταν καλό παιχνίδι για εμάς, καθώς χάσαμε μέσα στην έδρα μας. Βέβαια ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Όλοι θέλουν να παίζουν σε αυτά τα παιχνίδια, περιμένοντας πώς και πως το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή», αποκάλυψε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι να πατήσουμε χορτάρι δεν αντιμετωπίζαμε προβλήματα»

Από την άλλη, πιο έμπειρος από τα ισπανικά ντέρμπι είναι ο Ραούλ Μπράβο του Ολυμπιακού. Ο σημερινός... φιλοξενούμενος αναφέρει τις αναμνήσεις του από το «Καμπ Νου»: «Έχω συμμετάσχει σε αρκετά κλάσικο της Ισπανίας. Στο Καμπ Νου πρέπει να έχω παίξει 4-5 φορές. Η ατμόσφαιρα είναι πάντα εχθρική, πολεμική θα την χαρακτήριζα. Έχουν συμβεί και στην πατρίδα μου παρατράγουδα σε αυτό το ντέρμπι των ντέρμπι, όμως εδώ και πάρα πολλά χρόνια η αστυνομία κάνει καλή δουλειά και προστατεύει την αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης κατά την άφιξή της στο γήπεδο. Τουλάχιστον μέχρι να πατήσουμε στο χορτάρι του Καμπ Νου δεν αντιμετωπίζαμε προβλήματα. Ούτε λιθοβολισμούς ούτε καπνογόνα, τίποτα απʼ όλα αυτά τα οποία έζησα εδώ στο κλάσικο της Ελλάδας», όπως θυμήθηκε.

«Νίκη της Ρεάλ με 2-1»

Τα προγνωστικά εδώ και μέρες δίνουν και παίρνουν, με τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν παιχθεί σε διάφορα στοιχήματα να είναι πάρα πολλά σε όλες τις μεριές του κόσμου. Τι προτείνουν όμως για την τιτανομαχία της Βαρκελώνης δύο παίκτες που έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση, στην οποία θα βρεθούν σήμερα ο Ντι Μαρία, ο Βίγια, ο Κριστιάνο Ρονάλτο, ο Λιονέλ Μέσι και πολλοί άλλοι; Ο πρώην Καταλανός Λουίς Γκαρσία υποστηρίζει την ομάδα της καρδιάς του: «Σίγουρα θέλω να νικήσει η Μπαρτσελόνα. Έχω πολλούς φίλους εκεί. Έπαιξα στο Καμπ Νου και η καρδιά μου χτυπά δυνατά για την Μπαρτσελόνα. Βέβαια, θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι», πιο σίγουρος φάνηκε ο Ραούλ Μπράβο, ο οποίος προβλέπει νίκη της «Βασίλισσας» με 2-1: Η παράδοση δεν είναι με το μέρος της ομάδας μου στο Καμπ Νου, όμως πιστεύω ότι φέτος παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατή η Ρεάλ με τον Μουρίνιο στον πάγκο και νομίζω ότι μπορεί να κάνει το διπλό. Σε τέτοια ματς, στα οποία αγωνίζεται η αφρόκρεμα της αφρόκρεμας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, δεν γίνονται προγνωστικά. Αν θες οπωσδήποτε μια πρόβλεψη, θα σου αναφέρω την επιθυμία μου, που είναι να κερδίσει η Ρεάλ. Το σκορ που βλέπω είναι 1-2. Μη με ρωτήσετε για τους σκόρερ, όποιοι και να τα βάλουν το ίδιο κάνει». Πλέον, ο καθένας μπορεί να ποντάρει ό,τι πιστεύει ή απλά να κάτσει και να παρακολουθήσει το υπερθέαμα.

«Τιμή η νίκη στο Καμπ Νου»

Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, Ραούλ Μπράβο πιστεύει πως σε ένα ντέρμπι μετράει ο... τίτλος στο τέλος της σεζόν, ενώ θυμάται την τιμή που είχε επικρατώντας στο Καμπ Νου το 2004: «Σίγουρα αυτό που στο τέλος μετρά είναι η κατάκτηση του τίτλου, όμως είναι ιδιαίτερη τιμή για έναν Μαδριδίστα να κερδίσει στο Καμπ Νου. Είναι κάτι για το οποίο έχεις να καυχιέσαι ως ποδοσφαιριστής. Θυμάμαι την πρώτη φορά που κέρδισα στη Βαρκελώνη με τη φανέλα της Ρεάλ. Ήταν μια περίοδος αν δεν κάνω λάθος 20 ετών που δεν τα καταφέρναμε στο Καμπ Νου. Πήγαμε και τους κερδίσαμε 1-2 με τον Κάρλος Κεϊρός στον πάγκο (σεζόν 2003-2004). Κάναμε μεγάλο παιχνίδι. Σκοράραμε με Ρομπέρτο Κάρλος και Ρονάλντο και αυτοί μείωσαν στο τέλος με τον Κλάιφερτ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν αλλάζει κάτι αγωνιστικό»

Τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι και δεν μετράει ούτε η αγωνιστική εικόνα που έχει η ομάδα ούτε οι απουσίες, αλλά μόνο η καλή ή κακή ημέρα που θα βρεθεί είτε η μία είτε η άλλη στον αγωνιστικό χώρο. Με αυτό συμφωνεί τόσο ο Λουίς Γκαρσία: «Είναι σούπερ οι φετινές ομάδες αλλά διαφορετικές. Η Μπαρτσελόνα θέλει περισσότερο να κρατάει την μπάλα στα δικά της πόδια, να ελέγχει τον ρυθμό με πάρα πολλές πάσες. Η Ρεάλ από την άλλη βγάζει περισσότερη δύναμη, έχει γρήγορους παίκτες και πολύ σφιχτή άμυνα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές», όσο και ο Ραούλ Μπράβο: «Δεν αλλάζει κάτι αγωνιστικό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από το ντέρμπι. Υπάρχει ο σχετικός θόρυβος και η προσμονή, αλλά πρακτικά για μας τους ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα. Οι προπονήσεις είναι οι ίδιες είτε παίζεις με τη Μπαρτσελόνα είτε με την Αλμερία. Αυτό που νιώθεις ότι είναι διαφορετικό είναι ο αέρας που αναπνέουμε. Όσο πλησιάζει η ημέρα του ντέρμπι καταλαβαίνεις την πίεση. Το συναίσθημα είναι ολοκληρωτικό. Πωρώνεσαι και θες να κερδίσεις αυτό το μεγάλο ματς», τόνισε.

Μουρίνιο, Ρονάλντο και Μέσι

Ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον που θα έχει η επιστροφή του Μουρίνιο στη Βαρκελώνη μετά το θρίαμβο με την Ίντερ: «Φυσικά. Νομίζω δεν θα έχει και την καλύτερη υποδοχή. Όπως και να το κάνουμε όμως δεν θα είναι κάτι καινούριο για τον Ζοσέ Μουρίνιο. Πρέπει να το έχει συνηθίσει!» ενώ δεν μπορεί να ξεχωρίσει Κριστιάνο Ρονάλντο ή Μέσι: «Και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Ντι Μαρία, Κασίγιας, Μπενζεμά, Ιγκουαΐν, Τσάμπι για τη Ρεάλ και Τσάβι, Ινιέστα, Πουγιόλ, Βίγια, Πέδρο για την Μπάρτσα. Και πόσοι ακόμα. Βέβαια, Ρονάλντο και Μέσι είναι κάτι το διαφορετικό. Εμένα λίγο περισσότερο μου αρέσει ο Μέσι. Είναι και το ποδοσφαιρικό γούστο του καθενός που παίζει ρόλο. Ο Μέσι είναι πολύ ποιοτικός, ικανότατος, με σπουδαία ντρίμπλα, ο Κριστιάνο δυνατός, ταχύτατος, εξίσου ποιοτικός. Νομίζω είναι αυτή τη στιγμή οι δύο καλύτεροι παίκτες στον κόσμο», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...