ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

«Στοιχηματίζω σε εμάς»

Ο Στράτος Περπέρογλου μιλάει στο Leoforos.gr και ποντάρει στο πράσινο εν όψει των playoffs με τη Μπαρτσελόνα.

Είτε βασικός είτε ερχόμενος από τον πάγκο, αποτελεί «εγγύηση» στην άμυνα και για να δώσει λύσεις στην επίθεση. Η φετινή είναι, άλλωστε, η καλύτερη χρονιά του στην Ευρωλίγκα με το «τριφύλλι», έχοντας 8,3 πόντους και 2,3 ριμπάουντ μέσο όρο. Αποτελώντας ένα από τα «γρανάζια» της πράσινης μηχανής την τελευταία τετραετία, γνωρίζει όσο ελάχιστοι τις ικανότητες τις ομάδες και μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Και για τον Στράτο Περπέρογλου αυτό είναι η Βαρκελώνη. Όχι τώρα, αλλά στο Final Four, αφού όλοι μαζί κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της πανίσχυρης Μπαρτσελόνα στους «8». Γιατί μπορεί οι Καταλανοί να είναι φαβορί, ιδίως με το πλεονέκτημα έδρας στα χέρια τους, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι... Παναθηναϊκός.

Ο «Πέρπε» μίλησε στο Leoforos.gr για τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα και, αφού πρώτα ξεκαθάρισε πως μόνοι τους έκαναν δύσκολην την μετέπειτα αποστολή τους, εξέφρασε την πίστη του για την προσπάθεια του «τριφυλλιού» στη σειρά των προημιτελικών.

«Διαλέξαμε μόνοι μας το δύσκολο μονοπάτι. Έχουμε την υποχρέωση να παλέψουμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Φυσικά πρέπει να εμφανιστούμε όπως παίξαμε με την Ουνικάχα. Αποφασισμένοι στην άμυνα και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Όπως είπα και πριν, διαλέξαμε το δύσκολο μονοπάτι, αλλά δε σημαίνει κάτι αυτό» είπε αρχικά ο 26χρονος φόργουουοντ, που χθες βράδυ στη Μάλαγα είχε 6 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 12'12' συμμετοχής, βοηθώντας την ομάδα να πάρει την εύκολη νίκη επί της Ουνικάχα (61-77). Μία εμφάνιση που για τον ίδιο πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για τη συνέχεια.

«Πιστεύω ότι παίξαμε αρκετά καλά. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα» είπε και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να ξεκινάμε από την άμυνά μας και να για να έχουμε τύχη με τη Μπαρτσελόνα πρέπει να κάνουμε το ίδιο πράγμα. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να τα δώσουμε όλα στην άμυνα».

Σε τρεις εβδομάδες ο Παναθηναϊκός θα βρίσκεται στη Βαρκελώνη, όχι για το Final Four, το οποίο θα αργεί ακόμη και τότε, αλλά για να επιδιώξει να αφήσει εκτός τελικής φάσης την οικοδέσποινα. Ποιος οι πιθανότητές του, έχοντας να ξεπεράσει και το μειονέκτημα έδρας;

«Εμείς, όπως είπαμε, είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε. Σίγουρα η Μπαρτσελόνα ξέρουμε ότι μία πολύ καλή ομάδα. Από πέρυσι παίζει σε υψηλά επίπεδα, αλλά πιστεύω ότι κι εμείς, αν είμαστε σε καλή κατάσταση, υγιείς και σοβαροί, μπορούμε να κοντράρουμε τη Μπαρτσελόνα» τόνισε. Και δεν έμεινε εκεί...

«Θα πόνταρα σε εμάς. Σίγουρα. Γιατί όχι; Πιστεύω ότι όλα είναι πιθανά. Μπάσκετ παίζουμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Όσο ζούμε, ελπίζουμε και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» είπε και... προειδοποίησε, για να καταλήξει: «Η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα που σέβεται όλα τα παιχνίδια, γι' αυτό βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο. Το πρώτο παιχνίδι είναι αρκετά σημαντικό. Σίγουρα υπάρχει η πίεση να προστατεύσεις την έδρα σου, οπότε πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να πάμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Πηγή leoforos Read more!

Δύσκολα ο Λυμπερόπουλος με ΠΑΟΚ

Δύσκολα ο Λυμπερόπουλος με ΠΑΟΚ
Στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ο Νίκος Λυμπερόπουλος υπέστη κάκωση στο γόνατο. Χθες έκανε πολύ χαλαρό πρόγραμμα, ούτε καν αποθεραπεία όπως οι υπόλοιποι που έπαιξαν. Σήμερα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης με τον φυσιοθεραπευτή Νίκο Πανταζή. Ο «Λύμπε» θα δει αύριο πως είναι το γόνατο του στην τελευταία προπόνηση και ανάλογα θα κριθεί αν παίξει με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή ή όχι. Πάντως, με μία μόνο προπόνηση δύσκολα ο Μανόλο Χιμένεθ να τον συμπεριλάβει στην 11αδα και ενδεχομένως να τον πάρει στην αποστολή για το ΟΑΚΑ για να τον χρησιμοποιήσει αν κριθεί αναγκαίο. Εκτός πλάνων είναι ο Παντελής Καφές που έχει δηλωθεί τιμωρημένος για το παιχνίδι, όπως και ο Σανέλ Γιάχιτς λόγω τραυματισμού. Επιστρέφει πάντως ο Κώστας Μανωλάς στα πλάνα του Χιμένεθ που εξέτισε την τιμωρία του, όπως και ο Σάββας Γκέντσογλου που προπονείται κανονικά.

Πηγή aek365 Read more!

Κορυφαίος στο TOP-16 o Νεστέροβιτς


Ο Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς ήταν αναμφίβολα ο πολυτιμότερος της ομάδας του Ολυμπιακού στο TOP-16. Ο Σλοβένος οδήγησε τους ερυθρόλευκους τόσο στην πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα, όσο και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου, η οποία απέφερε το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας στις ερχόμενες αναμετρήσεις κόντρα στη Σιένα για τους "8" της διοργάνωσης, όντας μέσα στους μεγάλους πρωταγωνιστές των ερυθρολεύκων και στις πέντε σερί νίκες τους.
Ο Ράσο πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις στο TOP-16, καθώς ολοκλήρωσε την φάση έχοντας μέσο όρο πόντων 13.3 (75%δ) και 5.7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Αν εξαιρέσει κανείς την εντός έδρας ήττα από την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΣΕΦ (70-84), ματς στο οποίο δεν φάνηκε, στις υπόλοιπες πέντε σερί νίκες ήταν πάντα μέσα τους κορυφαίους παίκτες του Ολυμπιακού. Στο Κάουνας (64-71) μάζεψε 8 πολύτιμα ριμπάουντ και πέτυχε 9 κρίσιμους πόντους, "σκότωσε" στο ΣΕΦ την Βαλένθια (77-62) με 17 πόντους (8/10δ), την κατατρόπωσε (16π-7/8δ, 6ρ) στην Ισπανία (79-85) ενώ στην Κωνσταντινούπολη (65-80) ήταν αριστουργηματικός (16π, 8ρ).

Η αποθέωση στο ΣΕΦ και η εντυπωσιακή του συνέπεια

Την Πέμπτη (3/3) στο ΣΕΦ, στον αγώνα κόντρα στην Ζαλγκίρις (78-64), ήταν για ακόμη μία φορά απολαυστικός, γνωρίζοντας δικαιολογημένα την αποθέωση από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στο γήπεδο, οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι και τον καταχειροκρότησαν κατά την διάρκεια της αλλαγής του, λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, με τον Σλοβένο σέντερ να τους ευχαριστεί. Στο παιχνίδι, ο Ράσο Νεστέροβιτς έκανε "season high", στην επίθεση, καθώς σημείωσε 20 πόντους (10/15) σε 23 λεπτά συμμετοχής. Στις δηλώσεις του στα αποδυτήρια της ομάδας, όντας μετριόφρων, όπως και είναι, δεν θέλησε να σταθεί στην για ακόμη μία φορά σπουδαία του εμφάνιση, σχολιάζοντας πως οι ερυθρόλευκοι νίκησαν γιατί έπαιξαν ομαδικά. Είναι πραγματικά αξιέπαινος γιατί παρουσιάζει εντυπωσιακή συνέπεια, σταθερότητα και διάρκεια στην απόδοση του. Απλά, "respect".

Αναλυτικά, τα στατιστικά του Νεστέροβιτς στο TOP-16:

 

Παίκτης ΟΜΑΔΑΣ και υπόδειγμα για όλους

Ο Σλοβένος σέντερ δεν είναι θεαματικός παίκτης, αλλά αναμφίβολα είναι ένας από τους κορυφαίους σέντερ στην Ευρωλίγκα αυτή την στιγμή, αν όχι ο κορυφαίος. Είναι εκπληκτικό το πως καταφέρνει να φαίνονται τόσο απλά τα πράγματα όταν έχει την μπάλα στα χέρια του. Απλός, δίχως περιττές ενέργειες, ουσιαστικός και αποτελεσματικός, έχοντας μία απίστευτη ηρεμία στο παιχνίδι του. Ένας παίκτης ΟΜΑΔΑΣ, ο οποίος λειτουργεί ονειρεμένα μέσα στο καλοφτιαγμένο σύνολο του Ντούσαν Ίβκοβιτς και συνεχίζει να δίνει απαντήσεις με την απόδοση του στους αμφισβητίες του. Εξωαγωνιστικά, άνθρωποι που δουλεύουν εδώ και πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, έχουν να λένε πως δεν έχουν ξαναδεί παίκτη στο παρελθόν που να διαθέτει τέτοιο επαγγελματισμό στην δουλειά του. Ο Ράσο, ξέρει πότε πρέπει να φάει, πότε πρέπει να κοιμηθεί, πότε πρέπει να διασκεδάσει ενώ στις προπονήσεις όλοι έχουν να λένε πως αποτελεί υπόδειγμα πειθαρχίας και συνέπειας. Σπουδαίος χαρακτήρας, σοβαρός, άνθρωπος χαμηλών τόνων, αντιμετωπίζοντας πάντα με ευγένεια και σεβασμό τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Η μεταγραφή του ήταν σωστή κίνηση

Aν ο Ολυμπιακός αποκτούσε τον Ράσο Νεστέροβιτς πριν πέντε χρόνια, θα μιλούσαμε για μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας μπάσκετ. Το γεγονός, όμως, πως ο Σλοβένος "δεινόσαυρος" ήρθε στον Πειραιά στα 34 του χρόνια (30/5/1976), έκανε τους περισσότερους φιλάθλους της ομάδας να απορήσουν και να κρατήσουν, αρχικά, μία επιφυλακτική στάση απέναντι στον πανύψηλο (2.13μ.) σέντερ. "Αφήσαμε τον 32άχρονο Βούιτσιτς, για να πάρουμε τον 34άχρονο Νεστέροβιτς; Είναι σωστή κίνηση;", αναρωτιόντουσαν αρκετοί. Και όμως είναι.

Ποιος Βούιτσιτς; Νεστέροβιτς!

Με όλο το συμπάθειο προς σπουδαίο Νίκολα Βούιτσιτς, τα παιχνίδια που έκανε φέτος στο TOP-16 ο Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς, δεν θα μπορούσε να το κάνει τώρα ο Κροάτης σέντερ, καθώς τα ταλαιπωρημένα του γόνατα, δεν μπορούν, πλέον, να ακολουθήσουν την αναμφισβήτητα ταχύτατη σκέψη του, ενώ είναι φανερό πως το κορμί του "Ράσο" είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, από εκείνο του "Νικ". Ο Σλοβένος σέντερ, έστω και κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος, μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στην φετινή ομάδα του Ολυμπιακού, τόσα στο σκοράρισμα, όσο και στην άμυνα, αλλά και στα ριμπάουντ. Άλλωστε, όλα αυτά φαίνονται, πλέον, στην πράξη. O Nεστέροβιτς, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα "5άρια" που έχει αναδείξει το ευρωπαϊκό μπάσκετ την τελευταία 15ετία και αυτό φροντίζει να το αποδεικνύει εντός αγωνιστικού χώρου.

 

Γνωρίζει άριστα την θέση του σέντερ

Γνωρίζει άριστα την θέση του σέντερ, έχει το σουτάκι από μέση απόσταση, μαζεύει πολλά "σκουπίδια", παίζει άμυνα, είναι ψύχραιμος στις βολές, ενώ με την παρουσία του και μόνο, αποτελεί φόβητρο για τον εκάστοτε αντίπαλο. Ξέρει να παίζει με πλάτη, είναι εξαιρετικός στο "low post"και διαθέτει στο ρεπερτόριο του έναν πλουραλισμό κινήσεων ώστε να σκοράρει, έχοντας έναν τρόπο, δείγμα του ταλέντου του, να τελειώνει με άνεση πολλές δύσκολες φάσεις, δίνοντας σου την εντύπωση πως είναι εύκολες, ενώ δεν είναι. Λειτουργεί αρμονικά στα "πικ-εν-ρολ" με τους γκαρντ του Ολυμπιακού, ξέρει να παίρνει την σωστή θέση μέσα στην ρακέτα και είναι εκπληκτικό το γεγονός πως βρίσκεται πάντα εκεί, όταν χρειάζεται, απλά, να σπρώξει την μπάλα μέσα στο καλάθι. Ναι, είναι λίγο αργός, αλλά όπως βλέπετε, δηλώνει "παρών" στα δύσκολα και η παρουσία του θα είναι καθοριστική ενόψει της συνέχειας.

Η πλούσια καριέρα του στο ΝΒΑ του προσφέρει σιγουριά και αυτοπεποίθηση

Η πλούσια εμπειρία που διαθέτει ο "Ράσο", έχοντας αγωνιστεί για 11 σερί σεζόν στο ΝΒΑ (1999-2010), κατακτώντας, μάλιστα, το χρυσό δαχτυλίδι του πρωταθλητή το 2005 με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, τον κάνει να έχει τεράστια αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, σιγουριά στις κινήσεις του και την αίσθηση ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα απέναντι στον οποιοδήποτε "ψηλό" στην Ευρώπη. Πράγμα, λογικό, όταν τα έχει πάει περίφημα στο παρελθόν, έχοντας αντιμετωπίσει μερικούς από τους κορυφαίους σέντερ στον κόσμο, όπως οι Σακίλ Ο'Νιλ, Τιμ Ντάνκαν, Γιάο Μινγκ, Πάου Γκασόλ και Ντουάιτ Χάουαρντ. Στις ΗΠΑ, έπαιξε σε 811 αγώνες, στους 595 ξεκίνησε βασικός, μετρώντας 22.2 λεπτά συμμετοχής, με 6.8 πόντους μέσο όρο και 5.1 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Ο Ράσο εκπέμπει σιγουριά

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια στο ρόστερ του είχε πάρα πολλούς ταλαντούχους σέντερ, όπως τους Σχορτσανίτη, Βούιτσιτς, Βουγιούκα και Μπουρούση. Όλοι τους σπουδαίοι ψηλοί, με τα προτερήματα και τα ελαττώματα τους. Κανείς από όλους αυτούς, όμως, δεν είχε την διάρκεια και την συνέπεια στην απόδοση τους, όπως αυτή που παρουσιάζει φέτος στον Πειραιά ο Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς. Σου προσφέρει εγγύηση και σου εκπέμπει μία τεράστια σιγουριά του στυλ πως ό,τι και αν γίνει κάτω από τα καλάθια, κάπου εκεί είναι ο Ράσο!
Πηγή red planet
Read more!

«Προσοχή και για τη νίκη»

«Προσοχή και για τη νίκη»
Μόνο νίκη θέλουν οι «πράσινοι» απέναντι στη Λάρισα στο Κυριακάτικο παιχνίδι (17:15) για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. 

Με το αγαπημένο του 4-3-3 θα παρατάξει την ομάδα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που θα έχει κάποιες αλλαγές στο σχήμα. 

Τις δυσκολίες λόγω κρύου και ενός αντιπάλου που τα δίνει όλα για τη σωτηρία σκέφτονται στο στρατόπεδο των πράσινων. 

Τους χώρους που θα δώσει η θεσσαλική ομάδα θέλουν να εκμεταλευτούν στον Παναθηναϊκό. 

Η Λάρισα θα μπει και θα παίξει για τη νίκη. Η βαθμολογική της θέση άλλωστε, δεν της επιτρέπει κάτι διαφορετικό. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα βρει χώρους για να ολοκληρώσει με ταχύτητα τις επιθέσεις του. Εκεί βασίστηκε το πλάνο και ο σχεδιασμός του Πορτογάλου τεχνικού για να καταφέρει να πάρει τη νίκη το «τριφύλλι». 

Η επίσκεψη του Γόντικα στην Παιανία και η ομιλία του, αυτή ήταν εξάλλου. Να πάρει ο Παναθηναϊκός όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μέχρι το τέλος και να αυξήσει τη διαφορά του ενόψει play off. Τα ίδια είπε και ο Φερέιρα στους παίκτες του. 

Η Λάρισα είναι μια ομάδα δεμένη που και στον πρώτο γύρο απέσπασε θετικό αποτέλεσμα από τον Παναθηναϊκό. Τώρα, σε γεμάτο γήπεδο με παθιασμένο κόσμο, με αρκετό κρύο (ενδεχομένως να χιονίζει) και τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων να… σκυλιάζουν για την νίκη, οι πράσινοι θα πρέπει να προσέξουν να αποφύγουν πιθανό τραυματισμό αλλά και να παίξουν το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να πάρουν τη νίκη. 

Στο 4-3-3 που θα χρησιμοποιήσει ο Φερέιρα, ο Τζόρβας θα είναι ο γκολκίπερ της ομάδας και στην οπισθοφυλακή μπροστά του θα έχει τους Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλο από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Ζιλμπέρτο θα είναι ο κόφτης της μεσαίας γραμμής και θα έχει μπροστά του τους Νίνη και Κατσουράνη. Στην τριάδα της επίθεσης ο Λέτο θα κινείται αριστερά, ο Γκοβού δεξιά και το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, Σισέ, θα είναι στην κορυφή. 

Πηγή sport-fm Read more!

Συστάσεις Μπιτσαξή σε «Θύρα 7»

Τους εκπροσώπους της «Θύρας 7» με επικεφαλής το μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη, δέχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο γραφείο του ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού,Πάνος Μπιτσαξής. Θέμα συζήτησης, τα φαινόμενα βίας και τα ντέρμπι «αιωνίων» που ακολουθούν σε μπάσκετ και βόλεϊ. 
Συστάσεις Μπιτσαξή σε «Θύρα 7»


Είναι γνωστό πως οι δύο πλευρές δεν διατηρούν τις καλύτερες των σχέσεων, κυρίως λόγω των φετινών απαγορεύσεων στις οργανωμένες μετακινήσεις σε ορισμένα παιχνίδια του Ολυμπιακού και των επιθετικών ανακοινώσεων που έχει εκδώσει κατά καιρούς η «Θύρα 7» εναντίον του γ.γ.Α. Ωστόσο, το γεγονός ότι υπήρξε αυτή η συνάντηση (και θα ακολουθήσουν κι άλλες) είναι ένα θετικό βήμα προς την εκτόνωση της κατάστασης. 

Αυτό που κυρίως μετέφερε ο Πάνος Μπιτσαξής στους εκπροσώπους της «Θύρας 7», είναι να επιδείξουνψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση στα προσεχή ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού σε μπάσκετ και βόλεϊ (ακολουθούν 11 τον αριθμό!), διότι όπως είπε, «η κατάσταση έχει φθάσει σε οριακό σημείο». 

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, οι εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού ήταν απολύτως συναινετικοί στις συστάσεις Μπιτσαξή και δεσμεύτηκαν πως θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά. 

Όπως ειπώθηκε, μετά τη «Θύρα 7», σειρά στις συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού θα πάρουν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και άλλων ομάδων εκτός Αθηνών. 

«Οργανωμένο μέτωπο αντι-βίας» 

Μετά το πέρας της συνάντησης με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, ο Πάνος Μπιτσαξής έκανε την εξής δήλωση: 

«Η καταπολέμηση της βίας, εκτός από τα απαραίτητα κατασταλτικά, πειθαρχικά, αστυνομικά και λοιπά μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί και πρέπει να ληφθούν στο μέλλον, έχει πάντα ανάγκη ενός συνεχούς διαλόγου και πειθούς προς όλες τις πλευρές.

Οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων αισθάνονται, για πάρα πολλά χρόνια, ότι έχουν τεθεί εκτός του δημόσιου διαλόγου. Για το λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνεργασία με την ΔΕΑΒ, άνοιξε πρόσφατα τον δίαυλο επικοινωνίας με τους οργανωμένους οπαδούς όλων των ομάδων. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού με την ομοσπονδία των οργανωμένων οπαδών όλων των ομάδων.

Σήμερα έγινε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή και του προέδρου της ΔΕΑΒ, Γιάννη Πανούση, με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού. Η ΔΕΑΒ έχει ήδη αναπτύξει δράση για την συμφιλίωση διαφόρων δίπολων οπαδικού φανατισμού, με πρόσφατη, τη συνάντηση στη Νίκαια τοπικών φορέων και οπαδών Ιωνικού και Προοδευτικής. Έχουν προγραμματιστεί πολλές τέτοιες συναντήσεις σε όλη τη χώρα.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους οργανωμένους οπαδούς όλων των ομάδων. Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών είναι να γίνει συνείδηση με μέτρα πρακτικά και όχι θεωρίες, η ανάγκη να καταπολεμηθεί στη ρίζα του το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα που γεννά, μεταξύ των άλλων, ο τυφλός και άκριτος οπαδισμός, μερίδας των οργανωμένων οπαδών. Η ανάγκη να χτιστεί ένα οργανωμένο μέτωπο αντι-βίας μεταξύ των φιλάθλων οργανωμένων και μη.

Η συζήτηση που άνοιξε και εξελίσσεται θα ενισχύσει σε πρακτικό επίπεδο τον διαρκή διάλογο μεταξύ της Πολιτείας, των ΠΑΕ και των θεσμών του συντεταγμένου ποδοσφαίρου
». 

Πηγή sport-fm Read more!

Ο Κουρνέτας επιστρέφει στον Πειραιά

Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της καριέρας του ο Βασίλης Κουρνέτας θα κληθεί αύριο το απόγευμα (19.00) να αγωνιστεί επί Πειραϊκού εδάφους κόντρα στον Ολυμπιακό, την ομάδα δηλαδή που αναδείχθηκε και πανηγύρισε και τους 12 τίτλους του (1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 6 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα). 
Ο πασέρ της ΕΑ Πατρών επιστρ
έφει στο Ρέντη για να δώσει τον πρώτο από τους πέντε "τελικούς" που έχει να δώσει η ομάδα του προκειμένου να υλοποιήσει τον στόχο της που είναι η είσοδος στον τελικό.
"Σίγουρα θα προετοιμαστώ ανάλογα για αυτό το παιχνίδι αφού δεν θα είναι για μένα ένα συνηθισμένο ματς. Πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια στον Ολυμπιακό και αυτό δεν το ξεχνώ. Θα χαρώ πολύ να δω πρόσωπα που αγάπησα στον Ολυμπιακό" είπε στη Nova ο Βασίλης Κουρνέτας που θα ηγηθεί της προσπάθειας νίκης της ομάδας του.
Για την παρουσία του 33χρονου πασέρ μίλησε με τα καλύτερα λόγια και το λίμπερο του Ολυμπιακού Παύλος Κουζούνης. «Για τον Βασίλη ότι κι αν πω εγώ είναι λίγο. Είναι ένας παίκτης που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα τον χειροκροτήσει. Δεν ξέρω αν θα μπερδέψει τα αποδυτήρια, αλλά σίγουρα θα έχει να πει πολλά με τον Σπύρο Μπλέτσα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο Ρέντη πάντως οι παίκτες του Ολυμπιακού θα νιώσουν κάπως περίεργα αφού για πρώτη φορά φέτος θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους. Η Θύρα 7 έχει αγοράσει όλα τα εισιτήρια της αναμέτρησης με τους "ερυθρόλευκους" οπαδούς να ετοιμάζουν πάρτι στις εξέδρες προκειμένου να ανταμείψουν τους παίκτες του Καλμαζίδη για την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στον τελικό Κυπέλλου.
Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι η κούραση από τα 5 σετ του αγώνα Κυπέλλου ενώ για τους Πατρινούς η οριστικοποίηση της παρουσίας του Βραζιλιάνου Ντέιβινσον (ξεπέρασε το διάστρεμμα που υπέστη την προηγούμενη Κυριακή με την Ματσεράτα) έχει ανεβάσει την αισιοδοξία.
Ντέρμπι και Ζηρίνειο
Στην Κηφισιά, στο Ζηρίνειο ο τοπικός ΑΟΚ υποδέχεται τον Αρη, με τους γηπεδούχους να είναι απελευθερωμένοι από το άγχος της παραμονής και τους φιλοξενούμενους να έχουν αμυδρές ελπίδες για να προλάβουν τη μάχη της Ευρώπης.
"Ο Άρης είναι μια ομάδα με διαφορετικούς στόχους από εμάς, αλλά πιστεύω ότι από δω και πέρα εμείς θα παίζουμε πιο απελευθερωμένα", τόνισε ο Σωτήρης Δρίκος που δεν υπολογίζει τον τραυματία Μπέλλο.
Στον Άρη θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Μιχάλης Σαρικεϊσογλου, ενώ ο Σιριάνις Ερνάντεζ ταλαιπωρήθηκε από ίωση κι όπως δήλωσε ο Γιώργος Οικονομίδης: "Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίε. Ξέρουμε ότι έχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία, αλλά από δω και πέρα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα κάνουμε την προσπάθεια μας".
Στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης ο τοπικός Εθνικός υποδέχεται τον ουραγό Πανελλήνιο και θέλει το τρίποντο για να απομακρυνθεί κι άλλο από τις τελευταίες θέσεις. Η αυλαία της 18ης αγωνιστικής ανοίγει στις 17.30 στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας, εκεί όπου ο τοπικός ΓΣ υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με τις δύο ομάδες να θέλουν τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.
Οι Ρουμελιώτες έχουν το πρόβλημα του Κόμελ, ο οποίος έχει θλάση στον ώμο και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, ενώ όπως παραδέχθηκε ο Θάνος Μαρούλης: "Το δύσκολο δεκαήμερο πέρασε για εμάς, αλλά τώρα δεν πρέπει να χάσουμε βαθμούς από τις ομάδες που είναι χαμηλότερα στη βαθμολογία κι από κει και πέρα να διεκδικήσουμε την τετράδα ή την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη στα ματς με τον ΠΑΟΚ και την Πάτρα".
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:
Σάββατο 5/3
Λαμίας, 17.30 (Star Κ.Ε.): Λαμία - Απόλλων Καλαμαριάς (διαιτητές Καραμπέτσος - Κουτσής)
Ζηρινείου, 19.00: Κηφισιά - Άρης (Μιχελινάκης - Ρουσάκης)
Ρέντη, 19.00 (Novasports4): Ολυμπιακός - ΕΑ Πατρών (Γεροθόδωρος - Ράπτης)
Αλεξανδρούπολης, 19.00: Εθνικός Αλεξ. - Πανελλήνιος (Γεωργιάδης - Ιωαννίδης)
Κυριακή 6/3
Μίκρας, 18.00: Ηρακλής - Επίκουρος (Αμασιάδης - Δεληκωστίδης)
K. Δευτέρα 7/3
ΠΑΟΚ, 18.00 (Novasports4): ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (Γεωργουλέας - Καραμπαλάσης)
Πηγή novasports
Read more!

Ο Μολίν διάδοχος του Μεσίνα στη Ρεάλ

 Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Έτορε Μεσίνα στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, Εμανουέλε Μολίν, αναλαμβάνει από την Παρασκευή χρέη προπονητή της "βασίλισσας", μετά την παραίτηση του Ιταλού τεχνικού. "Η Ρεάλ Μαδρίτης επιθυμεί να ανακοινώσει ότι ο Ετόρε Μεσίνα, προπονητής της ομάδας μπάσκετ, υπέβαλε την οριστική και αμετάκλητη παραίτησή του. Ο Εμανουέλε Μολίν, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν ο άμεσος συνεργάτης του, αναλαμβάνει καθήκοντα πρώτου προπονητή" αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση των Μαδριλένων.


Πηγή novasports Read more!

Το... μπαλάκι στον Μπλάνκο

Η ΑΕΚ άργησε, αλλά τελικά έκανε την βελτιωμένη πρόταση στον Μπλάνκο. Έχοντας ως δεδομένο την οικονομική κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στο χώρο του ποδοσφαίρου, η προσφορά της Ένωσης προς τον Αργεντινό άσσο, κατά γενική ομολογία χαρακτηρίζεται ως «άκρως ικανοποιητική». Το θέμα βέβαια δεν είναι ούτε τι λέμε εμείς, ούτε ο κόσμος. Αυτό που θα μετρήσει είναι η απόφαση του Μπλάνκο και των εκπροσώπων του.

Το... μπαλάκι τώρα βρίσκεται στο δικό τους... τερέν. Η διοίκηση ανέβασε τις πάγιες αποδοχές του παίκτη, πρόσθεσε τα διάφορα μπόνους και αν συνυπολογίσουμε την εφορία, έγινε μια ακόμα υπέρβαση στα οικονομικά της ΠΑΕ. Το ποσό βέβαια δεν αγγίζει τις αρχικές απαιτήσεις του Αργεντινού, αλλά αν μη τι άλλο πρόκειται για μια αρκετά βελτιωμένη πρόταση από την πλευρά της διοίκησης.
Σε ότι αφορά στο ματς της Κυριακής ο Μανόλο Χιμένεθ αναμένεται να κάνει και πάλι αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα. Στην προπόνηση της Παρασκευής δούλεψε αρκετά το 4-4-2 στις δύο παραλλαγές του (με ρόμβο και σε ευθεία στη μεσαία γραμμή). Αρχικά επέλεξε τον Ντιόπ αμυντικό χαφ, τους Μάκο - Μίτσελ στα άκρα και τον Γκερέϊρο πίσω από τους Μπλάνκο - Σκόκο.

Στη συνέχεια το διαφοροποίησε βάζοντας στην ευθεία τους Σκόκο - Ντιόπ - Καφέ (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής αφού είναι τιμωρημένος) - Λαγό και τους Μπαχά - Μπλάνκο στη γραμμή κρούσης. Για τις θέσεις της άμυνας έχουν το προβάδισμα οι Καράμπελας - Δέλλας - Ματέος - Γεωργέας, με τον Χιμένεθ να ζητάει αμυντική συμπεριφορά ανάλογη μ' αυτή του αγώνα κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ την προηγούμενη Τετάρτη.
Πηγή novasports
Read more!

Όχι τον Αύγουστο

Ο ισχυρός άνδρας της Φόρμουλα 1, Μπέρνι Έκλστοουν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο αγώνας του Μπαχρέιν τον ερχόμενο Αύγουστο.

"Τον Αύγουστο είναι αδύνατο να γίνει γιατί έχει πολύ ζέστη, συνήθως πάνω από 40 βαθμούς κελσίου και θα είναι πολύ δύσκολα για τους θεατές" είπε ο 80χρονος Βρετανός.

Το Γκράν Πρι του Μπαχρέιν ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 13 Μαρτίου, αλλά λόγω των πολιτικών αναταραχών στην περιοχή, αποφάσισαν την ματαίωσή του και την θέσπιση νέας ημερομηνίας μέσα στο 2011, αλλά ακόμα είναι άγνωστο πότε ακριβώς.

Ωστόσο, η σεζόν ξεκινά από την Αυστραλία με το γκραν πρι του Άλμπερτ Πάρκ στη Μελβούρνη, στις 27 Μαρτίου.



Πηγή novasports

Read more!

Ήταν στην Ελλάδα ο Μαθία!


Η επικείμενη συνεργασία με τον Μαθία τάραξε τα νερά στην ΠΑΕ Ολυμπιακός γιατί χάλασε την έκπληξη για την πραγματικά μεγάλη κίνηση που ετοίμαζε ο Μαρινάκης.

Δεν παίρνει κάθε μέρα ελληνική ομάδα έναν τεχνικό διευθυντή που οι προηγούμενες δύο ομάδες του ήταν η Βαλένθια και η Λίβερπουλ και όπως ήταν λογικό, η διοίκηση ήθελε να την ανακοινώσει με τον δικό της τρόπο.

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του gazzetta.gr προκάλεσε μια. διάψευση που σχεδόν σύσσωμοι οι ρεπόρτερ της ομάδας βάφτισαν επιβεβαίωση καθώς την επομένη στα ρεπορτάζ των εφημερίδων αναφερόταν ως πρώτο φαβορί, ουσιαστικά προαναγγέλλοντας τον ερχομό του.

Δεν θα σταθούμε καν στο γεγονός ότι καμία εφημερίδα δεν ανέφερε την πηγή του δημοσιεύματος διότι αυτά δεν αφορούν τους αναγνώστες. Αυτά είναι περισσότερο. συντεχνιακά και αυτά τα πράγματα είναι «δανεικά».

Άλλο είναι το ζήτημα, που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό ως σύλλογο κι όχι η προσπάθεια ορισμένων υπαλλήλων να υποβαθμίσουν το θέμα.

Σήμερα, η εφημερίδα «Πρωταθλητής» (εμείς την αναφέρουμε όπως βλέπετε) δημοσιεύει ένα εκτενές ρεπορτάζ του Σταύρου Γεωργακόπουλου για τον Μαθία που θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού. Το οποίο ρεπορτάζ τι λέει;

Πήγε Καραϊσκάκη...

«Από άριστα ενημερωμένη πηγή μάθαμε χθες ότι ο Ισπανός βρέθηκε στη χώρα μας πριν από περίπου ένα μήνα και παρακολούθησε από την προεδρική σουίτα την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, στην οποία μάλιστα ο παίκτης που αγόρασε ο Ολυμπιακός από τον Ματσία και την Λίβερπουλ πέτυχε δύο γκολ.

Στο περιθώριο εκείνου του αγώνα, ο Μαθία συζήτησε με τον πρόεδρο και υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ εφόλης της ύλης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε ζητήσει το ποσό των 600.000 ευρώ ως ετήσια αποζημίωση σε περίπτωση συνεργασίας».

Και η δική μας πληροφορία λέει ότι και τον έφερε και συμφώνησε! Αν τώρα θέλει να χαλάσει τη συμφωνία επειδή ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης κάνουν ρεπορτάζ και βγάζουν ΑΛΗΘΙΝΕΣ ειδήσεις που ενδιαφέρουν τον κόσμο, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Οι επιθυμίες του Ρόμενταλ

Οι επιθυμίες του Ρόμενταλ
Το γεγονός πως ο Ντένις Ρόμενταλ δεν αγωνίζεται συχνά στον Ολυμπιακό έχει ωθήσει τους Δανούς και όχι μόνο να γράφουν διάφορα σενάρια. Ανάμεσα σε αυτά είναι και εκείνο του να κλείσει στην Κοπεγχάγη. Ωστόσο ο ίδιος έχει διευκρινίσει πως θα γύριζε μόνο στην Ολλανδία ή την... Λίνγκμπι!
Σε καθημερινή σχεδόν βάση βγαίνει στο φως και άλλο ρεπορτάζ για τον δεξιό χαφ του Ολυμπιακού, Ντένις Ρόμενταλ. Οι Δανοί μάλιστα έγραψαν πώς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κοπεγχάγη.

Όμως ο ίδιος ο διεθνής εξτρέμ σε ερώτηση δημοσιογράφου από την χώρα του σχετικά με το μέλλον του είχε πει πως «η γυναίκα μου είναι από την Ολλανδία. Εκεί θα πάω όταν θα σταματήσω. Έχω πιο πολλές επαφές στην Ολλανδία απ' ότι στην Δανία.
Τα παιδιά μου δεν μιλούν δανέζικα καθόλου γιατί μιλάμε ολλανδικά σπίτι αλλά έχω δύο κορίτσια από τον πρώτο μου γάμο στην Δανία. Είναι οι μόνες σοβαρές σχέσεις που έχω στην Δανία και έτσι θα πάω στην Ολλανδία και ίσως πηγαίνω στην Δανία τα καλοκαίρια.

Αν ποτέ γυρίσω στην Δανία για να παίξω ποδόσφαιρο δεν το γνωρίζω. Αν όμως γίνει θα το κάνω μόνο για την πρώτη μου ομάδα, την Λίνγκμπι. Βέβαια κανείς δεν ξέρει αν θα με δεχθούν εκεί (γέλια)». Με άλλα λόγια ο Ρόμενταλ κατέστησε σαφές πως προτιμά Ολλανδία και Λίνγκμπι εφόσον φύγει από τον Ολυμπιακό...

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα
Στην αντίδραση του κόσμου του Διαγόρα εστιάζεται το ενδιαφέρον στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη, καθώς οι οργανωμένοι τα έχουν βάλει με την διοίκηση εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα.

Τα ξεχάσουν τα ολοένα και μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν θα προσπαθήσουν αύριο οι ποδοσφαιριστές του Διαγόρα, οι οποίοι υποδέχονται την Ηλιούπολη στο πλαίσιο της Football League με μοναδικό στόχο να επανέλθουν στις νίκες μετά ένα μικρό σερί αποτυχημένων αποτελεσμάτων.

Ο Πέτρος Ρουτζιέρης δεν θα έχει στην διάθεσή του τον τιμωρημένο Σπάρταλη και τους τραυματίες Προβατίδη και Γκούτμαν, ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Αγκιρίμπα.

Εν τω μεταξύ, με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσουν στο αυριανό παιχνίδι οι φίλοι του Διαγόρα και ειδικά οι οργανωμένοι, οι οποίοι αντιδρώντας στα οικονομικά προβλήματα που πλήττουν την ομάδα, άνοιξαν κόντρα με την διοίκηση. Στο πρόσφατο εντός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό οι «κυανέρυθροι» οπαδοί ανήρτησαν πανό, ενώ μεσοβδόμαδα εξέδωσαν καυστική ανακοίνωση, μέσω της οποίας ζητούσαν από την διοίκηση της ΠΑΕ να αναλάβει τις ευθύνες της και να βρει χρήματα, ώστε να αποκαταστήσει τους ποδοσφαιριστές.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Δεν τρέχω για να κάνω φίλους!»

«Δεν τρέχω για να κάνω φίλους!»
Ο Φερνάντο Αλόνσο τόνισε σε δηλώσεις του ότι δεν αγωνίζεται στη Formula1 για να κάνει καινούριους φίλους, αλλά για να κερδίσει τίτλους και να αποσυρθεί χαρούμενος και περήφανος για την εμπειρία του.Το 2005 και το 2006 ανέβαινε στο πρώτο σκαλί του βάθρου της Formula1 έχοντας κατακτήσει δυο συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους. Αυτό θέλει να κάνει και στη συνέχεια ο Φερνάντο Αλόνσο, καθώς δήλωσε πως γι’ αυτό το λόγο αγωνίζεται στο σπορ και όχι για να κάνει καινούριους φίλους, κάτι όχι ιδιαίτερα… φιλικό προς τους αντιπάλους του.

«Δεν τρέχω για να κάνω καινούριους φίλους. Αν κερδίσω αρκετούς τίτλους, θα με θυμούνται, αν όχι θα αποσυρθώ χαρούμενος και περήφανος για την εμπειρία μου. Στη Φόρμουλα δεν είναι μόνο οι αγώνες, είναι και άλλα συμφέροντα.

Δεν είναι ένας απλός και καθαρός ανταγωνισμός. Δεν είναι όλα τα μονοθέσια ίδια, αλλά ούτε οι κανονισμοί είναι ίδιοι για όλους. Όμως αυτό το γνωρίζουμε και το αποδεχόμαστε», είπε ο Ισπανός, ο οποίος λίγο έλειψε να φτάσει στον τρίτο τίτλο του πέρυσι και που θα τον διεκδικήσει φέτος.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Σώθηκε» στο τέλος η Άντερλεχτ

«Σώθηκε» στο τέλος η Άντερλεχτ
Χάρη σε ένα γκολ του Ούγγρου Γιούχαζ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, η Άντερλεχτ πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στο ντέρμπι κορυφής της «Τζούπιτερ Λιγκ» απέναντι στην Γκενκ.Ισόβαθμες παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα Άντερλεχτ και Γκενκ, αφού καμία από τις δύο δεν πήρε το «τρίποντο» στο μεταξύ τους παιχνίδι στο «Κόνσταντ Βάντεν Στοκ». Οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν τις Βρυξέλλες, καθώς άνοιξαν το σκορ στο 23' με κεφαλιά του Βόσεν, αλλά από κείνο το σημείο και μετά, η γηπεδούχοι του Γιάκομπς πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα της Γκενκ, έχοντας 14(!) κόρνερ και αρκετές ευκαιρίες. Τελικά, το μόνο που κατάφεραν, ήταν να ισοφαρίσουν και να πάρουν το βαθμό στις καθυστερήσεις με γκολ του Ρόναλντ Γιούχαζ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Με Μήτρογλου στην κορυφή

Με Μήτρογλου στην κορυφή
Ο Κώστας Μήτρογλου επανέρχεται στο βασικό σχήμα του Πανιωνίου για την προσεχή αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.O Μήτρογλου θα πάρει εκ νέου την θέση του στην αρχική ενδεκάδα του Πανιωνίου. Ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Τάκης Λεμονής αναμένεται να ξεκινήσει με βασικό γκολκίπερ τον Μάχο.

Στην άμυνα οι στόπερ θα είναι οι Λάτκα και Σιόβας. Δεξί μπακ θα είναι είτε ο Γκαλίτσιος είτε ο Γιόνσον και αριστερό ο Κοντοές. Στο κέντρο θα παίξουν οι Κουμορτζί, Όμο ή Γκαλίτσιος και Σάμαρης ενώ την επιθετική... τριάδα θα απαρτίζουν οι Μπάλαμπαν, Γουνδουλάκης (στα χαφ) και Μήτρογλου.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Την έσπρωξε στον… γκρεμό

Την έσπρωξε στον… γκρεμό
Με την αποψινή νίκη της, η Ντε Γκράαφτσαπ βύθισε πιο βαθιά στην βαθμολογία την Βίλεμ, η οποία πλέον χρειάζεται ένα θαύμα για να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Ο Μπάρκας την τελική «μαχαιριά».

Επτά λεπτά ήταν αρκετά για την Βίλεμ να νιώσει το πέρασμα από… τον παράδεισο στην κόλαση. Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους, χωρίς όμως τη «μεγάλη» φάση που θα έδινε το προβάδισμα σε μία από τις δύο, αν και οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν τα ινία του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά νευρικοί, λόγω της βαθμολογικής σημασίας που είχε το αποψινό παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν δυνατά και έδειχναν σιγά – σιγά να παίρνουν τον αέρα της Ντε Γκράαφτσαπ. Μάλιστα, στο 78’ ευτύχισαν να περάσουν μπροστά στο σκορ με το τέρμα του Ακόλα, όμως η «χαρά» τους δεν κράτησε πολύ.

Δύο λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 80’, ο Ποεπόν έφερε το ματς στα ίσια, και στο 87’ ο Αργεντινός Ούγκο Μπάργκας έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα της Βίλεμ για βαθμό. Έτσι λοιπόν, η Βίλεμ χρειάζεται πλέον ένα θαύμα για να μπορέσει να παραμείνει στην Eredivisie…

Ντε Γκράαφτσαπ – Βίλεμ 2-1

(80’ Ποεπόν, 87’ Μπάργκας / 78’ Ακόλα)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Είμαι σίγουρος για την άνοδο!»

«Είμαι σίγουρος για την άνοδο!»
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναιτωλικού, ο Ντουλέ Τζόνσον, μίλησε στο gazzetta.gr και εμφανίστηκε σίγουρος για την άνοδο στη Super League ενώ τόνισε πως με την βοήθεια της ομάδας θα επιστρέψει γρήγορα στο πολύ καλό επίπεδο που βρισκόταν.Ο Παναιτωλικός στην προσπάθεια που κάνει για την άνοδο στη Super League, προχώρησε στην απόκτηση του διεθνή Λιβεριανού μέσου Ντουλέ Τζόνσον, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την ΑΙΚ Στοκχόλμης, τον περασμένο Ιανουάριο. Ο 26χρονος μέσος, που έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν με επιτυχία σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό όπως η ΑΙΚ και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, έδειξε στις πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας του Αγρινίου πολύ καλά στοιχεία και ότι μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Λιβεριανός διεθνής μίλησε στο gazzetta.gr για τις πρώτες του εντυπώσεις από τη χώρα μας, τους στόχους του, τους φίλους της ομάδας, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για την άνοδο της ομάδας στη Super League.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Παναιτωλικό;

«Ο Παναιτωλικός διαθέτει πολύ καλή ομάδα, είναι πολύ οργανωμένος σύλλογος και οι πρώτες μου εντυπώσεις δε θα μπορούσαν να είναι παρά μόνο θετικές. Η πόλη είναι πολύ όμορφη, η ποιότητα που διαθέτει η ομάδα σε όλα τα επίπεδα πολύ υψηλή και μέχρι στιγμής όλα είναι καλά».

Η ομάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Θα καταφέρει να κερδίσει την άνοδο στην Super League;

«Η ομάδα είναι πολύ καλή, διαθέτουμε έναν εξαιρετικό προπονητή και πολύ ποιοτικούς παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε την άνοδο και θα βοηθήσω όσο μπορώ κι εγώ από την πλευρά μου, για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Είμαστε σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή και έχουμε την κατάλληλη ψυχολογία, για να φτάσουμε στην άνοδο».

Έχεις αγωνιστεί για πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Που βρίσκεται το επίπεδο της Football League;

«Το επίπεδο είναι σίγουρα καλύτερο από αυτό που περίμενα. Υπάρχουν κάποιες καλές ομάδες, όπως είναι και η δική μας, που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και υπάρχουν και κάποιες, που δε διαθέτουν την ίδια ποιότητα. Το επίπεδο σίγουρα δεν είναι αντίστοιχο με εκείνο της Super League, όμως αυτό συμβαίνει παντού. Στη Σουηδία, που ήμουν, ισχύει κάτι ανάλογο. Είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, με πολλές εκπλήξεις. Ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει από αγωνιστική σε αγωνιστική. Είναι η πρώτη φορά που δεν αγωνίζομαι σε τοπ επίπεδο τα τελευταία δέκα χρόνια και μπορώ να πω ότι το πρωτάθλημα της Football League είναι αρκετά περίπλοκο».

Ποιοι είναι οι άμεσοι προσωπικοί σου στόχοι;

«Στόχος και σκοπός μου είναι να επιστρέψω όσο πιο γρήγορα γίνεται στο επίπεδο που ήμουν, καθώς έχω να αγωνιστώ για αρκετό χρονικό διάστημα. Πρέπει να ξαναβρώ τον εαυτό μου και ο Παναιτωλικός μπορεί να με βοηθήσει πολύ σε αυτό, καθώς και οι προπονητικές εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές και οι συνθήκες, που έχω βρει εδώ, είναι εξαιρετικές. Είναι θέμα χρόνου να ξαναβρώ τον καλό μου εαυτό και να δείξω τι αξίζω».

Η αγωνιστική σου απραξία και η συνεργασία σου με ομάδα δεύτερης κατηγορίας πιστεύεις ότι μπορεί να είναι ανασταλτικοί παράγοντες για την παρουσία σου στην εθνική ομάδα;

«Η πόρτα της εθνικής δεν έκλεισε ποτέ. Είμαι διεθνής από το 2004 και πρόσφατα δέχθηκα κλήση για την αναμέτρηση με το Πράσινο Ακρωτήριο, που θα διεξαχθεί στις 25 Μαρτίου για τα προκριματικά του Αφρικανικού Κυπέλλου του 2012, όμως δεν έχω πάρει την ακόμη απόφασή μου, αν θα ταξιδέψω ή όχι».

Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Παναιτωλικού σε κάθε παιχνίδι είναι εντυπωσιακή. Θα ήθελες να τους δώσεις ένα μήνυμα;

«Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι εντυπωσιακή. Η βοήθεια που μας δίνουν είναι πολύ σημαντική. Τους καλώ να συνεχίσουν να κάνουν τόσο καλά τη δουλειά τους και να υποστηρίζουν την ομάδα με τόση θέρμη, γιατί πραγματικά τους χρειαζόμαστε».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Λύτρωση με Πιζάρο!

Λύτρωση με Πιζάρο!
Χάρη στο πέναλτι του Πιζάρο στο 90' η Ρόμα πέρασε από το «Βία Ντελ Μάρε» με 2-1 επί της Λέτσε, ανοίγοντας την αυλαία της 28ης αγωνιστικής στο Campionato.Η φετινή σεζόν έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τον Νταβίντ Πιζάρο με τους συνεχείς τραυματισμούς και την κόντρα που είχε με τον Κλαούντιο Ρανιέρι, αλλά από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Βιτσέντζο Μοντέλα παίζει κανονικά και στο ματς με τη Λέτσε έκανε τη διαφορά. Η κεφαλιά του Μποριέλο στο 90' αποκρούστηκε με το χέρι από τον Μουνάρι της Λέτσε και ο Πιζάρο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, κάνοντας το 1-2 και δίνοντας μια σημαντική νίκη στους Τζιαλορόσι, που διατήρησαν έτσι τις ελπίδες τους για έξοδο στο Champions League. Οι Ρωμαίοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 32' με ένα ωραίο σουτ του Βούτσινιτς -που δεν πανηγύρισε το γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του- αλλά η Λέτσε δεν τα παράτησε και στο 75' είχε καταφέρει να ισοφαρίσει, με κεφαλιά του Τζιακομάτζι. Λίγο μετά οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-1 με τον Σεβαντόν, αλλά δεν τα κατάφεραν και τελικά... τιμωρήθηκαν στο τέλος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Παρασκευή (4/3)
Λέτσε-Ρόμα 1-2 (75' Τζιακομάτζι-32' Βούτσινιτς, 90' πεν. Πιζάρο)
Σάββατο (5/3)
Γιουβέντους-Μίλαν
Κυριακή (6/3)
Σαμπντόρια-Τσεζένα
Μπολόνια-Κάλιαρι
Κιέβο-Πάρμα
Φιορεντίνα-Κατάνια
Ιντερ-Τζένοα
Νάπολι-Μπρέσια
Ουντινέζε-Μπάρι
Λάτσιο-Παλέρμο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (27 αγωνιστικές)
1. Μίλαν 58
2. Ιντερ 53
3. Νάπολι 52
4. Λάτσιο 48
5. Ουντινέζε 47
6. Ρόμα 46*
7. Γιουβέντους 41
8. Παλέρμο 40
9. Κάλιαρι 38
10. Τζένοα 35
11. Μπολόνια 35
12. Φιορεντίνα 34
13. Κιέβο 31
14. Σαμπντόρια 31
15. Κατάνια 29
16. Πάρμα 28
17. Λέτσε 28*
18. Τσεζένα 25
19. Μπρέσια 24
20. Μπάρι 16

* Οι Ρόμα και Λέτσε έχουν ένα ματς περισσότερο.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Πορεία... απελευθέρωσης!

Πορεία... απελευθέρωσης!
Περισσότεροι από 1.500 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικού δρόμους της καταθέτοντας επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη για την αποφυλάκιση των δύο οπαδών.

Οι προειδοποιήσεις έγιναν πράξη με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να συγκεντρώνονται στην Καμάρα και με πορεία διαμαρτυρίας ενημέρωναν τον κόσμο της Θεσσαλονίκης για την άδικη προφυλάκιση των δύο συνοπαδών. Σε όλους τους δρόμους που πέρασαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ πετούσαν φέιγ βολάν, που έλεγαν "Λευτεριά στους οπαδούς" από τη μία και "Άμεση αποφυλάκιση των οπαδών μας" από την άλλη.

Η ειρηνική πορεία κατέληξε στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη με την παράδοση επιστολής. Οι οπαδοί του Δικεφάλου ζητούν από τον Μακεδόνα πολιτικό να παρέμβει για να γίνει πράξη το αίτημά τους.

Η συγκεκριμένη επιστολή αναφέρει:

"Κύριε Καστανίδη, υπουργέ της Δικαιοσύνης, ζούμε το τελευταίο εξάμηνο μια σειρά γεγονότων στα οποία βλέπουμε άνιση μεταχείριση προς τους δύο συνοπαδούς της ομάδας μας, ΠΑΟΚ, που παραμένουν προφυλακιστέοι παράνομα. Παρακάτω θα εξηγήσουμε τις δύο περιπτώσεις αυτές:

1. Ο συνοπαδός μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών επί έξι μήνες και σε όλες τις αιτήσεις μας για αποφυλάκιση μέχρι τη δίκη, υπήρχε αδιαφορία από τις αρχές, με αποτέλεσμα κάθε αρμόδιος να τον στέλνει στον επόμενο, στον επόμενο και στον επόμενο, ώστε να φτάσει μέχρι τη δίκη προφυλακιστέος και να αποφασίσει τότε το δικαστήριο, με αποτέλεσμα να παραμένει στη φυλακή ένα με ενάμιση χρόνο.

Αυτό που σας γράφουμε μας το λένε οι εισαγγελείς, ότι δεν θέλουν να πάρουν την ευθύνη πάνω τους και ότι το Τμήμα Αθλητικής Βίας δεν θέλει να βγουν. Ο παραπάνω συνοπαδός μας κρατείται με κατηγορία ληστείας, που σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε ληστεία, απλά συμπλοκή. Έχουμε τις μαρτυρίες των ανθρώπων με τους οποίους συνεπλάκη σε υπεύθυνες δηλώσεις και αν θέλετε μπορούν να έρθουν αυτοπροσώπως να το πούνε.

Το ερώτημα, λοιπόν, κύριε υπουργέ είναι γιατί να μείνει προφυλακιστέος για κάτι που δεν έχει κάνει και του το χρεώνουν άδικα και σε αυτό το κομμάτι να πιέζει το Τμήμα Αθλητικής Βίας; Γιατί κύριε υπουργέ έτσι μας συμπεριφέρονται; Στις 8/3/2011 υπάρχει επανεξέταση της παραμονής του στις φυλακές. Παρακαλούμε τη δίκαιη απόφαση και το σωστό χειρισμό των αρχών και όχι πάλι να τον πετάξουν στο επόμενο αρμόδιο. Δεν μπορεί να καταστρέφουν οι αρχές τη ζωή κάποιου και την οικογένειά του.

2. Ο συνοπαδός μας αυτή τη στιγμή είναι κρατούμενος στην Καβάλα, σε αστυνομικό τμήμα και περιμένει διαθέσιμο κελί να πάει φυλακή. Ο συνοπαδός μας προφυλακίστηκε πριν τρεις εβδομάδες χωρίς να υπερασπιστεί τον εαυτό του, διότι ήταν φυγόδικος.

Του ήρθε το χαρτί να πάει στον ανακριτή για ένα κινητό, το οποίο αγοράστηκε από κάποιον άσχετο και ήταν κλεμμένο. Το χαρτί της κλήσης του για να πάει στον ανακριτή το πήγανε αστυνομικοί στο σπίτι της πρώην κοπέλας του και φυσικά δεν ήταν εκεί. Ύστερα το χαρτί της κλήσης του το κόλλησαν στο δημαρχείο, αντί να το πάνε στο πατρικό του, που έμενε εκεί.

Γιατί κύριε υπουργέ να γίνεται σε έναν άνθρωπο, που ουδέποτε κρύφτηκε, να μην μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του για κάτι ψεύτικο εις βάρος του και να μπαίνει φυλακή; Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό επειδή είναι ένας γνωστός οπαδός του ΠΑΟΚ, που κάνει κερκίδα και βρίσκεται μπροστά σε τριάντα χιλιάδες οπαδούς μας! Ουδέποτε κρύφτηκε. Θα μπορούσαν οι αρχές να τον βρίσκανε και να του παρέδιδαν την κλήση σε απολογία, αφού ξέρουν που βρίσκεται.

Κύριε υπουργέ, υπάρχει ένας κακός πόλεμος από τις αρχές εις βάρος μας με ψεύτικες μεθόδους, δήθεν για να καταπολεμήσουν τη βία στα γήπεδα. Εμείς σαν οπαδοί εδώ και χρόνια είμαστε κύριοι στο γήπεδο. Ζητάμε δίκαιη μεταχείριση και αποφυλάκιση των δύο συνοπαδών μας μέχρι τη δίκη. Το ξέρουμε ότι θα δικαιωθούμε και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.

Η προφυλάκιση των δύο είναι παράνομη και άδικη και παρακαλούμε να μεριμνήσετε, όχι να τους βγάλετε, απλά να γίνουν οι σωστές διαδικασίες και με ακριβές δίκαιο και θα δείτε ότι θα αποφυλακιστούν. Είναι αμαρτία να την πληρώνουν τα παιδιά για κάτι που δεν έχουν κάνει και να είναι στη φυλακή, απλά για να δείξουν έργο στο Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Οικογένεια αθώων

Σ.Φ. ΠΑΟΚ"

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...