ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Κορυφαίος στο TOP-16 o Νεστέροβιτς


Ο Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς ήταν αναμφίβολα ο πολυτιμότερος της ομάδας του Ολυμπιακού στο TOP-16. Ο Σλοβένος οδήγησε τους ερυθρόλευκους τόσο στην πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα, όσο και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου, η οποία απέφερε το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας στις ερχόμενες αναμετρήσεις κόντρα στη Σιένα για τους "8" της διοργάνωσης, όντας μέσα στους μεγάλους πρωταγωνιστές των ερυθρολεύκων και στις πέντε σερί νίκες τους.
Ο Ράσο πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις στο TOP-16, καθώς ολοκλήρωσε την φάση έχοντας μέσο όρο πόντων 13.3 (75%δ) και 5.7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Αν εξαιρέσει κανείς την εντός έδρας ήττα από την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΣΕΦ (70-84), ματς στο οποίο δεν φάνηκε, στις υπόλοιπες πέντε σερί νίκες ήταν πάντα μέσα τους κορυφαίους παίκτες του Ολυμπιακού. Στο Κάουνας (64-71) μάζεψε 8 πολύτιμα ριμπάουντ και πέτυχε 9 κρίσιμους πόντους, "σκότωσε" στο ΣΕΦ την Βαλένθια (77-62) με 17 πόντους (8/10δ), την κατατρόπωσε (16π-7/8δ, 6ρ) στην Ισπανία (79-85) ενώ στην Κωνσταντινούπολη (65-80) ήταν αριστουργηματικός (16π, 8ρ).

Η αποθέωση στο ΣΕΦ και η εντυπωσιακή του συνέπεια

Την Πέμπτη (3/3) στο ΣΕΦ, στον αγώνα κόντρα στην Ζαλγκίρις (78-64), ήταν για ακόμη μία φορά απολαυστικός, γνωρίζοντας δικαιολογημένα την αποθέωση από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στο γήπεδο, οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι και τον καταχειροκρότησαν κατά την διάρκεια της αλλαγής του, λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, με τον Σλοβένο σέντερ να τους ευχαριστεί. Στο παιχνίδι, ο Ράσο Νεστέροβιτς έκανε "season high", στην επίθεση, καθώς σημείωσε 20 πόντους (10/15) σε 23 λεπτά συμμετοχής. Στις δηλώσεις του στα αποδυτήρια της ομάδας, όντας μετριόφρων, όπως και είναι, δεν θέλησε να σταθεί στην για ακόμη μία φορά σπουδαία του εμφάνιση, σχολιάζοντας πως οι ερυθρόλευκοι νίκησαν γιατί έπαιξαν ομαδικά. Είναι πραγματικά αξιέπαινος γιατί παρουσιάζει εντυπωσιακή συνέπεια, σταθερότητα και διάρκεια στην απόδοση του. Απλά, "respect".

Αναλυτικά, τα στατιστικά του Νεστέροβιτς στο TOP-16:

 

Παίκτης ΟΜΑΔΑΣ και υπόδειγμα για όλους

Ο Σλοβένος σέντερ δεν είναι θεαματικός παίκτης, αλλά αναμφίβολα είναι ένας από τους κορυφαίους σέντερ στην Ευρωλίγκα αυτή την στιγμή, αν όχι ο κορυφαίος. Είναι εκπληκτικό το πως καταφέρνει να φαίνονται τόσο απλά τα πράγματα όταν έχει την μπάλα στα χέρια του. Απλός, δίχως περιττές ενέργειες, ουσιαστικός και αποτελεσματικός, έχοντας μία απίστευτη ηρεμία στο παιχνίδι του. Ένας παίκτης ΟΜΑΔΑΣ, ο οποίος λειτουργεί ονειρεμένα μέσα στο καλοφτιαγμένο σύνολο του Ντούσαν Ίβκοβιτς και συνεχίζει να δίνει απαντήσεις με την απόδοση του στους αμφισβητίες του. Εξωαγωνιστικά, άνθρωποι που δουλεύουν εδώ και πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, έχουν να λένε πως δεν έχουν ξαναδεί παίκτη στο παρελθόν που να διαθέτει τέτοιο επαγγελματισμό στην δουλειά του. Ο Ράσο, ξέρει πότε πρέπει να φάει, πότε πρέπει να κοιμηθεί, πότε πρέπει να διασκεδάσει ενώ στις προπονήσεις όλοι έχουν να λένε πως αποτελεί υπόδειγμα πειθαρχίας και συνέπειας. Σπουδαίος χαρακτήρας, σοβαρός, άνθρωπος χαμηλών τόνων, αντιμετωπίζοντας πάντα με ευγένεια και σεβασμό τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Η μεταγραφή του ήταν σωστή κίνηση

Aν ο Ολυμπιακός αποκτούσε τον Ράσο Νεστέροβιτς πριν πέντε χρόνια, θα μιλούσαμε για μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας μπάσκετ. Το γεγονός, όμως, πως ο Σλοβένος "δεινόσαυρος" ήρθε στον Πειραιά στα 34 του χρόνια (30/5/1976), έκανε τους περισσότερους φιλάθλους της ομάδας να απορήσουν και να κρατήσουν, αρχικά, μία επιφυλακτική στάση απέναντι στον πανύψηλο (2.13μ.) σέντερ. "Αφήσαμε τον 32άχρονο Βούιτσιτς, για να πάρουμε τον 34άχρονο Νεστέροβιτς; Είναι σωστή κίνηση;", αναρωτιόντουσαν αρκετοί. Και όμως είναι.

Ποιος Βούιτσιτς; Νεστέροβιτς!

Με όλο το συμπάθειο προς σπουδαίο Νίκολα Βούιτσιτς, τα παιχνίδια που έκανε φέτος στο TOP-16 ο Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς, δεν θα μπορούσε να το κάνει τώρα ο Κροάτης σέντερ, καθώς τα ταλαιπωρημένα του γόνατα, δεν μπορούν, πλέον, να ακολουθήσουν την αναμφισβήτητα ταχύτατη σκέψη του, ενώ είναι φανερό πως το κορμί του "Ράσο" είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, από εκείνο του "Νικ". Ο Σλοβένος σέντερ, έστω και κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος, μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στην φετινή ομάδα του Ολυμπιακού, τόσα στο σκοράρισμα, όσο και στην άμυνα, αλλά και στα ριμπάουντ. Άλλωστε, όλα αυτά φαίνονται, πλέον, στην πράξη. O Nεστέροβιτς, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα "5άρια" που έχει αναδείξει το ευρωπαϊκό μπάσκετ την τελευταία 15ετία και αυτό φροντίζει να το αποδεικνύει εντός αγωνιστικού χώρου.

 

Γνωρίζει άριστα την θέση του σέντερ

Γνωρίζει άριστα την θέση του σέντερ, έχει το σουτάκι από μέση απόσταση, μαζεύει πολλά "σκουπίδια", παίζει άμυνα, είναι ψύχραιμος στις βολές, ενώ με την παρουσία του και μόνο, αποτελεί φόβητρο για τον εκάστοτε αντίπαλο. Ξέρει να παίζει με πλάτη, είναι εξαιρετικός στο "low post"και διαθέτει στο ρεπερτόριο του έναν πλουραλισμό κινήσεων ώστε να σκοράρει, έχοντας έναν τρόπο, δείγμα του ταλέντου του, να τελειώνει με άνεση πολλές δύσκολες φάσεις, δίνοντας σου την εντύπωση πως είναι εύκολες, ενώ δεν είναι. Λειτουργεί αρμονικά στα "πικ-εν-ρολ" με τους γκαρντ του Ολυμπιακού, ξέρει να παίρνει την σωστή θέση μέσα στην ρακέτα και είναι εκπληκτικό το γεγονός πως βρίσκεται πάντα εκεί, όταν χρειάζεται, απλά, να σπρώξει την μπάλα μέσα στο καλάθι. Ναι, είναι λίγο αργός, αλλά όπως βλέπετε, δηλώνει "παρών" στα δύσκολα και η παρουσία του θα είναι καθοριστική ενόψει της συνέχειας.

Η πλούσια καριέρα του στο ΝΒΑ του προσφέρει σιγουριά και αυτοπεποίθηση

Η πλούσια εμπειρία που διαθέτει ο "Ράσο", έχοντας αγωνιστεί για 11 σερί σεζόν στο ΝΒΑ (1999-2010), κατακτώντας, μάλιστα, το χρυσό δαχτυλίδι του πρωταθλητή το 2005 με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, τον κάνει να έχει τεράστια αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, σιγουριά στις κινήσεις του και την αίσθηση ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα απέναντι στον οποιοδήποτε "ψηλό" στην Ευρώπη. Πράγμα, λογικό, όταν τα έχει πάει περίφημα στο παρελθόν, έχοντας αντιμετωπίσει μερικούς από τους κορυφαίους σέντερ στον κόσμο, όπως οι Σακίλ Ο'Νιλ, Τιμ Ντάνκαν, Γιάο Μινγκ, Πάου Γκασόλ και Ντουάιτ Χάουαρντ. Στις ΗΠΑ, έπαιξε σε 811 αγώνες, στους 595 ξεκίνησε βασικός, μετρώντας 22.2 λεπτά συμμετοχής, με 6.8 πόντους μέσο όρο και 5.1 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Ο Ράσο εκπέμπει σιγουριά

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια στο ρόστερ του είχε πάρα πολλούς ταλαντούχους σέντερ, όπως τους Σχορτσανίτη, Βούιτσιτς, Βουγιούκα και Μπουρούση. Όλοι τους σπουδαίοι ψηλοί, με τα προτερήματα και τα ελαττώματα τους. Κανείς από όλους αυτούς, όμως, δεν είχε την διάρκεια και την συνέπεια στην απόδοση τους, όπως αυτή που παρουσιάζει φέτος στον Πειραιά ο Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς. Σου προσφέρει εγγύηση και σου εκπέμπει μία τεράστια σιγουριά του στυλ πως ό,τι και αν γίνει κάτω από τα καλάθια, κάπου εκεί είναι ο Ράσο!
Πηγή red planet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...