ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΘ: Ο Άγιος Βασίλης ήταν τζογαδόρος!

ΔΕΘ: Ο Άγιος Βασίλης ήταν τζογαδόρος!
Ένα «πρότυπο πρακτορείο του OΠΑΠ» θα τοποθετηθεί στο χωριό του Αγίου Βασίλη στη ΔΕΘ, γεγονός που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ενδεικτικό είναι ότι πέρα από την τοπική κοινωνία, αντιδρά και η Ένωση Πρακτόρων ΟΠΑΠ Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Η Ένωση, με ανακοίνωσή της που υπογράφουν η Πρόεδρος, κυρία Αναστασία Τζαμπαζλή και η Γραμματέας, κυρία Κωνσταντίνα Κυριακίδου, εκθέτει τα επιχειρήματά της ενάντια σε αυτή την κίνηση:

H HELEXPO ανακοίνωσε πρόσφατα ότι στο χώρο εντός της ΔΕΘ θα λειτουργήσει από τις 27 Νοεμβρίου εως τις 7 Ιανουαρίου 2011 ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο, ένα «χωριό του Αι Βασίλη», το οποίο ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία του.
Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι με την έναρξη της λειτουργίας του «χωριού» που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, ξεκίνησε να λειτουργεί και το «πρότυπο-πρακτορείο» του ΟΠΑΠ εντός της ΔΕΘ.

Το Σωματείο μας θα ήθελε να σας απευθύνει τα παρακάτω ερωτήματα:

Πιστεύετε ειλικρινά ότι είναι ηθικό ένα «πρότυπο-πρακτορείο» ΟΠΑΠ να λειτουργεί σε ένα χώρο που την περίοδο των εορτών απευθύνεται αποκλειστικά σε οικογένειες με παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού σχολείου;

Πιστεύετε ειλικρινά ότι είναι ηθικό οι οικογένειες που επισκέπτονται το «χωριό του Αι Βασίλη» να εισέρχονται στο «πρότυπο-πρακτορείο» με τα ανήλικα παιδιά τους, ή μήπως νομίζετε ότι θα ήταν πιο σωστό να αφήνουν τα παιδιά έξω από αυτό μόνα τους και χωρίς επίβλεψη για να εισέλθουν στο «πρότυπο-πρακτορείο» και να στοιχηματίσουν;

Πιστεύετε, τέλος, ότι η λειτουργία ενός «πρότυπου-πρακτορείου» τυχερών παιχνιδιών συνάδει με την ψυχολογία ενός παιδιού που προσδοκά να περάσει ποιοτικό χρόνο διασκέδασης με τους γονείς του;

Το Σωματείο μας πιστεύει ακράδαντα ότι στερείται ηθικής η λειτουργία του «πρότυπου-πρακτορείου», έστω και αν τα έσοδά του διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όταν αυτό βρίσκεται σε χώρους που μοναδικό σκοπό έχουν να φέρουν τις οικογένειες κοντά και να δώσουν χαρά στα μικρά παιδιά. Πόσο «φιλανθρωπικό» είναι να στερείς τη χαρά ενός μικρού παιδιού;

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση στάλθηκε ως επιστολή στον κ. Ιωάννη Σπανουδάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ.

Η συνέχεια σε αυτό το σήριαλ αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα!

PokerNostra.gr
Read more!

Give me five… ε φανταστικέ μου φίλε; *ΒΙΝΤΕΟ*

Give me five… ε φανταστικέ μου φίλε;
Ο Γκάρι Νιλ… φαίνεται πως έχει αποκτήσει φανταστικούς συμπαίκτες! Μάλιστα μετά από εύστοχη βολή στο χθεσινό αγώνα με τη Νέα Ορλεάνη, δεν ξέχασε να τους δώσει το χέρι! Ο Γκάρι Νιλ κέρδισε το δικαίωμα για μία ελεύθερη βολή, έπειτα από τεχνική ποινή… αφού ευστόχησε και ενώ δεν είχε κανένα συμπαίκτη δίπλα του… αφαιρέθηκε και έδωσε το χέρι στους δύο φανταστικούς του φίλους! Μπορεί το Σαν Αντόνιο να κέρδισε (109-84), αλλά πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί για την περίπτωση του 26χρονου γκαρντ!

Δείτε τον Γκάρι Νιλ και τους φανταστικούς συμπαίκτες του στο βίντεο που ακολουθεί!

http://www.youtube.com/watch?v=j_YhwlLwLts&feature=player_embedded

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τίτλο θέλει ο Κράουτς

Τίτλο θέλει ο Κράουτς
Η Τότεναμ εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της και ο Πίτερ Κράουτς κοιτάζει ακόμα και τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Άγγλος φορ το μόνο που θέλει είναι σταθερότητα στην απόδοση των Λονδρέζων.

Ο διεθνής επιθετικός δείχνει πως δεν φοβάται τους «μεγάλους» του αγγλικού πρωταθλήματος: «Έχουμε παίκτες κλάσεις σε όλες τις γραμμές και είναι λογικό να γίνεται κουβέντα μέχρι και για πρωτάθλημα, απλώς πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί στην απόδοσή μας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλους αντιπάλους, αλλά σαφώς και μπορούμε να ανταποκριθούμε».

Πηγη gazzeta Read more!

Τύφλα στο μεθύσι ο Γκούτι

Τύφλα στο μεθύσι ο Γκούτι (video)

Ο Γκούτι έφυγε από τη Ρεάλ με προορισμό την Μπεσίκτας και το έριξε λίγο παραπάνω έξω. Ο Ισπανός μέσος τράκαρε με λεωφορείο, καθώς ήταν μεθυσμένος και οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα.

Ο Γκούτι τα ξημερώματα της Δευτέρας οδηγούσε το τζιπ του για 1,5 χιλιόμετρο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τύφλα στο μεθύσι και συγκρούστηκε με λεωφορείο της γραμμής. Ο άσος της Μπεσίκτας βρέθηκε θετικός σε αλκοτέστ, αν και δεν χρειαζόταν, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία και του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για έξι μήνες.

Ο πρώην διεθνής άσος επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο σε ντισκοτέκ στις 04:00 τα ξημερώματα και η ανακοίνωση της Μπεσίκτας ανέφερε για το συμβάν: «Ο Γκούτι είναι είναι καλά και τώρα βρίσκεται σπίτι του για να ξεκουραστεί».

Πηγη gazzeta Read more!

"Φύλακας άγγελος" ο Πάρντο

Ο Ούρκο Πάρντο κράτησε το μηδέν στην Καβάλα, ικανοποιώντας και πάλι τους ανθρώπους του Ολυμπιακού με την εμφάνισή του.
Όσο και αν είναι "πολυφορεμένο" το τελευταίο διάστημα, εντούτοις αποτελεί και πραγματικότητα. Άλλωστε, το "'όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά" δεν είναι τυχαίο και απηχεί την αλήθεια, τουλάχιστον όσον αφορά τον Ούρκο Πάρντο και την ολοένα και καλύτερη παρουσία του στα γκολπόστ του Ολυμπιακού.
Ο Βελγοϊσπανός τερματοφύλακας διάγει περίοδο πολύ καλής φόρμας, δημιουργεί εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε δείχνει να τον εμπιστεύεται για τα καλά. Ο 27χρονος πορτιέρε έχει γίνει βασικός και αναντικατάστατος στους Πειραιώτες και αυτό είναι λογικό να κάνει και τον ίδιο να αισθάνεται πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό του και τις ικανότητές του. Η θέση του τερματοφύλακα είναι αρκετά "μοναχική" και αλίμονο αν ο εκάστοτε γκολκίπερ δεν έχει αυτοπεποίθηση...

Στο παιχνίδι με την Καβάλα, ο Πάρντο ήταν και πάλι σταθερός στις επεμβάσεις του, ενέπνεε σιγουριά και προπάντων κράτησε το μηδέν για την εστία του. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-1 χάρη στο πέναλτι-γκολ του Νταβίδ Φουστέρ, αλλά από εκεί και πέρα υπήρξαν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του, με τον Βελγοϊσπανό να παίρνει άριστα. Θα πρέπει ο καθένας να παίρνει ό,τι του αναλογεί και στο "Ανθή Καραγιάννη" ο "φύλακας άγγελος" των ερυθρολεύκων συνέβαλε τα μέγιστα για να έρθει το τρίποντο κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Super League.

Το ξαναγράφουμε, διότι κάποιοι ίσως νομίζουν ότι πάει να περάσει ένα κλίμα πως οι Πειραιώτες "έδεσαν τον γάιδαρό τους" με τον Πάρντο και πως δεν θα κινηθούν το καλοκαίρι για την απόκτηση ικανού τερματοφύλακα. Η διοίκηση θα πάρει γκολκίπερ και μάλιστα καλό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπολογίζει στον 27χρονο για το μέλλον. Όσο του βγαίνει η στήριξη, τόσο τα χαμόγελα θα πληθαίνουν στο λιμάνι, διότι κόντρα σε όλους η ΠΑΕ έκανε την υπέρβαση και κράτησε για δεύτερο χρόνο τον συγκεκριμένο τερματοφύλακα στο δυναμικό της. Και της βγαίνει...

Πηγη red planet
Read more!

Άιβερσον: "Χαρούμενος στην Πόλη"

Ο Άλεν Άιβερσον μετά από περίπου ένα μήνα παραμονής στην Κωνσταντινούπολη δείχνει να είναι πολύ χαρούμενος με την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στη Μπεσίκτας.
Γράφοντας στην προσωπική του σελίδα στο twitter o 35χρονος σούπερ σταρ αποφάσισε να βάλει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να μην ευχαριστιέται με τίποτα τη ζωή στην Τουρκία. "Θέλω να ξέρετε όλοι ότι είμαι πολύ χαρούμενος στην Κωνσταντινούπολη. Θέλω να γίνει το νέο μας "σπίτι" για μένα και για την οικογένεια μου αυτή η πόλη", ήταν το χθεσινό μήνυμα του "answer", ενώ αυτό που υπάρχει μέχρι και σήμερα στη σελίδα του αναφέρει:"Για όλους όσοι ανησυχούν για μένα, θέλω να ξέρετε ότι είμαι πολύ χαρούμενος και απολαμβάνω πολύ αυτό το ταξίδι. Ο Θεός να σας ευλογεί".

Πηγη sport24
Read more!

Παγκόσμιο ταλέντο ο Νίνης

Ο 20χρονος άσος του Παναθηναϊκού συμπεριλαμβάνεται στους 78 πιο ταλαντούχους παίκτες του κόσμου, σύμφωνα με τους συντάκτες του περιοδικού "World soccer".

Στο τεύχος του Δεκεμβρίου γίνεται αναφορά στον Σωτήρη Νίνη, με αφορμή το άρθρο που έχει τίτλο "Η επόμενη γενιά αποκαλύπτεται". Συγκεκριμένα τονίζει: "Από τότε που εμφανίστηκε στην ελληνική σκηνή σε ηλικία 16 ετών το 2007, ο δημιουργικός μέσος του Παναθηναϊκού, που μπορεί να παίξει και δεξιός ακραίος, έχει τα πάνω και τα κάτω του. Ταλαντούχος, αλλά μέχρι τώρα έχει υποστεί αρκετούς τραυματισμούς".

Ανάμεσα στους 78 παίκτες από όλο τον κόσμο που φιλοξενούνται στο αφιέρωμα, βρίσκονται και οι Φάμπρεγκας (Ισπανία), Νάνι (Πορτογαλία), Μπαλοτέλι (Ιταλία), Χαβιέρ Ερνάντεζ (Μεξικό), Πιάνιτς (Βοσνία), Πέρισιτς (Κροατία), Νειμάρ (βραζιλία), Έρικσεν (Δανία), Ντε Γιονκ (Ολλανδία), Τζαγκόεφ (Ρωσία) και ο Κύπριος Γιώργος Εφραίμ.

Πηγη Prasina nea Read more!

Φέργκιουσον: «Πρώτα να παίξει μπάλα»

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την αγωνιστική ανάκαμψη του Όουεν Χάργκριβς σε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου έδειξε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Άγγλος μέσος έχει πάνω από δύο χρόνια να αγωνιστεί σε 90’ και ο Σκωτσέζος τεχνικός πιστεύει πως προτεραιότητα πρέπει να είναι απλά η επιστροφή του στα γήπεδα, αφού κι αυτό μοιάζει αβέβαιο.
Φέργκιουσον: «Πρώτα να παίξει μπάλα»
Ο Χάργκριβς έκανε την επανεμφάνισή του στο ματς με την Γουλβς το Νοέμβριο όμως λίγα λεπτά μετά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το γήπεδο με άλλη μία θλάση. Τώρα βρίσκεται στο Μόναχο σε κέντρο αποκατάστασης και ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» τονίζει προβληματισμένος:

«Όλοι ανησυχούμε. Δεν έχει αγωνιστεί σε ολόκληρο ματς τα τελευταία δυο χρόνια, οπότε πρέπει να είσαι υπεραισιόδοξος για να πιστεύεις ότι θα επιστρέψει ξαφνικά σε καλή κατάσταση και χωρίς προβλήματα. Αυτό που εμείς έχουμε σκοπό να κάνουμε είναι να τον βοηθήσουμε να επιστρέψει σε σημείο που να μπορεί αρχικά απλά να παίζει ποδόσφαιρο. Πρώτα αυτό και μετά βλέπουμε».
Read more!

«Για το γόητρο του Παναθηναϊκού»

Το ευρωπαϊκό όνομα του Παναθηναϊκού επιβάλλει… νίκη στην αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη την Τρίτη στο «Πάρκεν», όπως δήλωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναγνωρίζει πως είναι άχαρο για την ομάδα του να μην διεκδικεί τίποτα, αφού το τρένο για τους «16» του Champions League έχει χαθεί, όπως και η δυνατότητα κατάκτησης της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa League, ωστόσο ο στόχος είναι ξεκάθαρος.

«Θέλουμε νίκη για να διατηρήσουμε ψηλά το γόητρο του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη. Το Champions League και οι τέσσερις ομάδες έχουν πάντα τους ίδιους στόχους. Δυστυχώς δεν έχουμε πιθανότητες πρόκρισης, αλλά θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και πάρουμε τη νίκη, επειδή ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Η Κοπεγχάγη είναι καλή ομάδα και παίζει την πρόκριση, άρα αναμετρώνται δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Η αντίπαλός μας είναι μια ομάδα που έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά χάρη στον προπονητή της. Παίζει ένα ποδόσφαιρο εύκολο αλλά πολύ επιθετικό. Παίζει το 4-4-2 με πολύ κοντινές γραμμές και για μένα αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική. Και αναμφισβήτητα ξέρω όλα όσα έχει πετύχει στο παρελθόν και είναι μια ομάδα άξια για τη διοργάνωση», τόνισε.
«Για το γόητρο του Παναθηναϊκού»
Ερωτηθείς αν προτίθεται να κάνει αλλαγές, καθώς το πρωτάθλημα… προέχει, απάντησε: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος που σε κάθε ματς πρέπει να κάνει το καλύτερο για να κερδίζει. Άρα αύριο σκοπός μας είναι να εγγυηθούμε την όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση της ομάδας. Και μετά τον αυριανό αγώνα και μέχρι την Κυριακή να βρω τους παίκτες που θα είναι πιο καλά προετοιμασμένοι για να παίξουν. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο Champions League, είμαστε πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να παραμείνουμε πρωτοπόροι».

Όσο για τους λόγους που αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον Γιούρκα Σεϊταρίδη και τον Σίντνεϊ Γκοβού, είπε: «Έχουν κάποιες δυσκολίες αναφορικά με το ρυθμό. Ο Σεϊταρίδης δεν έπαιζε εδώ και περίπου δύο μήνες και για να παίξει θα πρέπει να κάνει καλή δουλειά στις προπονήσεις. Παρεμφερής είναι και η κατάσταση του Γκοβού, ο οποίος επιπλέον έχει και πυρετό. Ρυθμός σημαίνει να μπορείς να ανταποκριθείς στις ανάγκες του παιχνιδιού».

Ο Σιμάο, που εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού, μίλησε μόνο για νίκη. «Δεν είχαμε καλό ξεκίνημα. Δεν καταφέραμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι αύριο και είναι σημαντικό για εμάς και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και θα παίξουμε για το γόητρο μας και την περηφάνια μας», τόνισε ο Μοζαμβικανός μέσος, ενώ ερωτηθείς αν η έλλειψη πίεσης για το αποτέλεσμα απελευθερώνει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, απάντησε: «Πάντα υπάρχει πίεση όταν παίζεις στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. Ο σκοπός μας είναι να παίξουμε και να κερδίσουμε».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την άποψη του προπονητή του, πως αρκετοί παίκτες είναι κουρασμένοι, τόνισε: «Ναι είναι γεγονός ότι αισθάνομαι λίγο κουρασμένος. Ακόμα και αν είμαι όμως, αν με επιλέξει ο προπονητής μου θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και αυτό θα κάνουν και οι συμπαίκτες μου. Είναι φυσιολογικό να είμαστε λίγο κουρασμένοι, καθώς δίναμε τρία ματς κάθε εβδομάδα. Όμως είμαστε επαγγελματίες, ξέρουμε τι θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Πηγη sport-fm Read more!

«Μαλάκωσε» η UEFA με Μουρίνιο

Μειώθηκε η τιμωρία που επέβαλε η UEFA στον Ζοσέ Μουρίνιο και τη Ρεάλ Μαδρίτης θεωρώντας πως οι Τσάμπι Αλόνσο και Σέρχιο Ράμος αποβλήθηκαν κατ’ εντολή του προπονητή τους στην αναμέτρηση με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ πριν από δύο εβδομάδες.
«Μαλάκωσε» η UEFA με Μουρίνιο
Το πρόστιμο 120.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στον ισπανικό σύλλογο μειώθηκε κατά 20.000 ευρώ, ενώ ο Πορτογάλος προπονητής θα πληρώσει 30.000 αντί 40.000 ευρώ. Παράλληλα ο Μουρίνιο είχε αρχικά τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές, η δεύτερη με τριετή αναστολή, αλλά μετά την έφεση που ασκήθηκε η ποινή με αναστολή «σβήστηκε» και πλέον θα λείψει από τον πάγκο της ομάδας του μόνο στο αδιάφορο παιχνίδι της Τετάρτης με την Οσέρ.

Πηγη sport-fm Read more!

Μόντριτς: «Μπορούμε την πρώτη θέση»


Μόντριτς: «Μπορούμε την πρώτη θέση»
Αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες στο φετινό Champions League μέχρι στιγμής είναι η Τότεναμ. Η ομάδα του Χάρι Ρέτναπ έχει το απόλυτο νικών στην έδρα της και την Τρίτη θα αγωνιστεί στην Ολλανδία απέναντι στη Τβέντε με στόχο την πρωτιά στον όμιλο.

Ο Λούκα Μόντριτς πιστεύει ότι τα «σπιρούνια» μπορούν να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο την διαδικασία των ομίλων και να πάρουν την πρωτιά.

«Απλά πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να νικήσουμε την Τβέντε γιατί αν το καταφέρουμε και βγούμε πρώτοι στον όμιλο θα έχουμε πιθανότατα μια καλή κλήρωση. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο αλλά είναι πολύ σημαντικό».

Ο Κροάτης μέσος αναφέρθηκε και στο πως έχουν βιώσει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του την εμπειρία της πιο σημαντικής διασυλλογικής διοργάνωσης:

«Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία καθώς αρκετοί από μας συμμετείχαν για πρώτη φορά. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και αρέσει στον κόσμο να μας παρακολουθεί γιατί επιδιώκουμε να σκοράρουμε περισσότερες φόρες από τον αντίπαλο μας και αυτό αρέσει στους οπαδούς. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και αυτό είναι το μεγάλο μας μυστικό για την πορεία μέχρι τώρα».

Πηγη sport-fm
Read more!

Σουμάχερ: «Κανένα πρόβλημα με Ρόζμπεργκ»

Σουμάχερ: «Κανένα πρόβλημα με Ρόζμπεργκ»
Ο Μίκαελ Σουμάχερ αποκάλυψε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον ομόσταβλό του στη Mercedes, Νίκο Ρόζμπεργκ, ενώ έριξε τις ευθύνες στην ομάδα.

Μπορεί να ήταν ως συνήθως πιο αργός από τον Νίκο Ρόζμπεργκ, όμως ο Μίκαελ Σουμάχερ αποκάλυψε πως δεν είχε πρόβλημα με τον ομόσταβλό του στη Mercedes και συμπατριώτη του.

«Δεν είχα προβλήματα με το Νίκο. Ωστόσο, είπα στο Νόρμπερτ Χογκ και τον Ρος Μπρον ότι ήταν ώρα να βρουν εξηγήσεις», ήταν η απάντηση του εφτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, όσον αφορά το ότι δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο Ρόζμπεργκ, κάτι που αποδείχτηκε και από τη συγκομιδή των βαθμών, που έκαναν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Αντίθετα, ο «Σούμι» θεωρεί πως το μονοθέσιό του είχε πολλά προβλήματα. «Ο γρηγορότερος πιλότος δεν αποτελεί σημείο αναφοράς για τον άλλο. Μπορείς να δεις τα στοιχεία του πώς οδηγούσε, αλλά αυτό δεν λειτουργεί τόσο καλά και στο άλλο μονοθέσιο.

Κοιτώντας πίσω,  μπορώ να πω ότι υπήρχαν μερικά πράγματα λάθος στο μονοθέσιό μου. Η εξάτμιση ζεσταινόταν μερικές φορές πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να καίγεται το κάτω μέρος του μονοθέσιου. Όμως δεν έχω μιλήσει δημοσίως γι' αυτά τα θέματα, προτίμησα να τα συζητήσουμε εσωτερικά».

Πηγη gazzeta Read more!

Ο γνωστός πρωταθλητής...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τζούντο ανδρών-γυναικών ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Χαλκιδική, με τον Φίλιππο Αμυνταίου να διατηρεί τα σκήπτρα στους άνδρες και τον ΣΑΠΚ Νεάπολης να κατακτά τον τίτλο στις γυναίκες.

Κατά την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης που έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο των Νέων Μουδανιών, ο σύλλογος του Αμυνταίου, με ακόμη δύο χρυσά μετάλλια στα -60 και -66 κιλά βρέθηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης των ανδρών (5-2-3), όπως κάνει τα τελευταία χρόνια.

Ο Δημόκριτος Μανουσαρίδης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στα -60κ, ενώ το δρόμο του ακολούθησε και ο συναθλητής του Λαυρέντης Αλεξανίδης στα -66κ. Στην κατηγορία Όπεν πρώτος ήταν ο Μιχαήλ Αλεξιάδης.

Στις γυναίκες, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε συνολικά 4 μετάλλια (2 χρυσά, 2 χάλκινα) και πήρε τον τίτλο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ΑΟ Ιλίου με 1 χρυσό, 2 ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο.
Ο γνωστός πρωταθλητής...
Τα αποτελέσματα

ΑΝΔΡΕΣ  

-60 κιλά  
1. Δημόκριτος Μανουσαρίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)  
2. Μιχαήλ Ποποβίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)  
3. Μιχάλης Καλανίδης (ΕΟΣ Αχαρνών)  
3. Νίκος Σονίδης (Μιρμάνης Ξάνθης)  

-66 κιλά  
1. Λαυρέντης Αλεξανίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)  
2. Μανώλης Σαββίδης (Βικτώρια Θεσσαλονίκης)  
3. Αλέξης Ηλιάδης (ΕΟΣ Αχαρνών)  
3. Μιχαήλ Λίλικιν (Sakura Κατερίνης)  

Όπεν  
1. Μιχαήλ Αλεξιάδης (Μιρμάνης Ξάνθης)  
2. Θεόδωρος Μασμανίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)  
3. Ευάγγελος Σκανδάλης (Άρης Ιωαννίνων)  
3. Οδυσσέας Τζεϊρανίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)  

ΓΥΝΑΙΚΕΣ  

-48 κιλά  
1. Σοφία Μαραζοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης)  
2. Φανή Ψαθά (ΟΤΝ Φιλαδέλφειας)  
3. Ελένη Μπαλτζίδου (Βικτώρια Θεσσαλονίκης)  
3. Αλεξία Σεβαστίδου (Φλόγα Ρόδου)  

-52 κιλά  
1. Αναστασία Σαραντοπούλου (Ολυμπιονίκης Αγ.Ι.Ρέντη)  
2. Αντωνία Μαυρίδου (Βικτώρια Θεσσαλονίκης)  
3. Βασιλική Σαραντοπούλου (ΕΟΣ Αχαρνών) 

Όπεν  
1. Σοφία Τσολάνη (ΑΟ Ιλίου)  
2. Σοφία Παπαδοπούλου (Μιρμάνης Ξάνθης)  
3. Κατερίνα Γεωργομήτρου (ΟΤΝ Φιλαδέλφειας)  
3. Ειρήνη Μπουρμπουντέλη (ΣΑΠΚ Νεάπολης)

Πηγη gazzeta Read more!

Εξελίξεις με το γήπεδο στο Βοτανικό…

Ολοκληρώθηκε η Δημόσια Διαβούλευση της νέας νομοθετικής ρύθμισης για τη Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Πλέον στην ΠΑΕ αναμένουν τις επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων.

Ταυτόχρονα, ο Παναθηναϊκός πάτησε Δανία και…κρύωσε από τους -3, κάτι που έγραψε και ο Ζιλμπέρτο στο twitter του, ενώ ο Ζεσουάλδο τόνισε ότι η ομάδα θα αγωνιστεί μόνο για τη νίκη. Σύμμαχος αυτού οι 800 οπαδοί που θα βρεθούν στο πλευρό του.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η Δημόσια Διαβούλευση για τη νέα νομοθετική ρύθμιση για τη Διπλή Ανάπλαση που κατέθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής. Το επόμενο βήμα αφορά την προώθηση προς ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή. Βέβαια η ψήφιση του νόμου από μόνη της δεν έχει καμιά σημασία αν δεν εξασφαλιστεί και η συνταγματικότητα του από πλευράς Υπουργείου. Η προηγούμενη εμπειρία όπου οι ρυθμίσεις που αφορούν στο γήπεδο αποδείχτηκαν απόλυτα συνταγματικές και από το ΣτΕ, όχι όμως και ο νόμος στο σύνολο του.
Εξελίξεις με το γήπεδο στο Βοτανικό…
Αυτό που απομένει είναι ο Δήμος Αθηναίων ως φορέας υλοποίησης να προχωρήσει στον αναγκαίο επανασχεδιασμό του έργου με βάση τα νέα δεδομένα. Αυτό γίνεται την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά οπού η νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει θα δείξει προς πια κατεύθυνση θα κινηθεί. Αυτή είναι που θα πρέπει να επανασχεδιάσει το έργο, τα χρονοδιαγράμματα, καθώς και τις νέες συμβάσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη. Για αυτό το λόγο στον Παναθηναϊκό παρακολουθούν τις εξελίξεις…

Πηγη sport-fm
Read more!

Κοβάσεβιτς: «Ανυπομονώ να πατήσω το χορτάρι»

Σημαντική πρωτοβουλία για έναν ιερό σκοπό, αλλά και ευκαιρία για κάποιους να αντιμετωπίσουν ποδοσφαιρικά τους ινδάλματα και άλλους να ξαναπατήσουν χορτάρι αποτελεί το φιλικό της επόμενης Τρίτης (14/12) ανάμεσα στους φίλους Ρονάλντο-Ζιντάν και τους All Stars του Ολυμπιακού, που παρουσιάστηκε επίσημα.

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς μίλησε για το σημαντικό παιχνίδι, που του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί και πάλι μπροστά στον κόσμο των «ερυθρόλευκων». «Έχω πολλή όρεξη να παίξω μετά από δύο χρόνια στο ‘Καραϊσκάκη’. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, μία αξιέπαινε πρωτοβουλία και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να διασκεδάσει. Σημασία έχει να συγκεντρωθούν πολλά χρήματα για τον αγώνα μας ενάντια στη φτώχεια», τόνισε.
Κοβάσεβιτς: «Ανυπομονώ να πατήσω το χορτάρι»
Ο Γιάννης Φετφατζίδης με τη σειρά του τόνισε: «Είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Ο αγώνας έχει διπλή σημασία. Εκτός από το όμορφο θέαμα, θα είναι και ένα παιχνίδι ενάντια στη φτώχεια. Αποτελεί τεράστιο κίνητρο, τουλάχιστον για μας τους νεότερους, ότι θα παίξουμε απέναντι σε ποδοσφαιριστές που είναι δάσκαλοι για μας.

Ο μάνατζερ της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Μίλαν Τόμιτς, ανέφερε: «Είναι μία τεράστιας σημασίας κίνηση, σε εποχή οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για ιερό σκοπό και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε».

Ο λίμπερο της ομάδας βόλεϊ, Παύλος Κουζούνης, τόνισε: «Είναι πολύ καλή η πρωτοβουλία και πρέπει να παραδειγματιστούν άλλες ομάδες από τον Ολυμπιακό. Μακάρι να πουληθούν όλα τα εισιτήρια».

Το «παρών» έδωσαν κι άλλοι αθλητές του Ολυμπιακού, όπως o Θοδωρής Παπαλουκάς, αθλητές του στίβου όπως η Πηγή Δεβετζή και η Φανή Χαλκιά, αλλά και πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Πηγη sport-fm Read more!

Τέλος ο Χιούτον από την Νιουκάστλ

Κοινή συναινέσει αποφάσισαν να λήξουν την συνεργασία τους Νιουκάστλ και Κρις Χιούτον.
Τέλος ο Χιούτον από την Νιουκάστλ
Η διοίκηση το είχε πάρει απόφαση από το Σάββατο, ύστερα από την ήττα στο ματς με την Γουέστ Μπρομ με 3-1 και την έκανε γνωστή σήμερα στον 52χρονο τεχνικό.

Οι φήμες για την απομάκρυνση του είχαν διαρρεύσει μετά την συντριβή της ομάδας από την Μπόλτον με 5-1 αλλά η ισοπαλία με την Τσέλσι στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» τον κράτησε για λίγο ακόμα στον πάγκο των «καρακαξών».

Πηγη sport-fm

Read more!

Βρίσκει δουλειά ο Μπερέτα!

Υπ ‘ατμόν είναι ο Τζουζέπε Ιακίνι στον πάγκο της Μπρέσια. Παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα στη Serie A, η ομάδα του Παναγιώτη Κονέ έχει κάνει μία μεγάλη κοιλιά και πλέον βρίσκεται στη 18η θέση.
Βρίσκει δουλειά ο Μπερέτα!
Όλα δείχνουν πως το μάρμαρο θα πληρώσει ο προπονητής και υποψήφιος για να τον αντικαταστήσει είναι ο Μάριο Μπερέτα, ο οποίος μετά την απόλυσή του από τον ΠΑΟΚ τον Ιούλιο δεν έχει εργαστεί πουθενά.

Πηγη sport-fm Read more!

Έτοιμος να «δέσει» Σολτάνι

Έτοιμος να «δέσει» Σολτάνι
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο μάνατζερ του Καρίμ Σολτάνι για να συζητήσει με τη διοίκηση του Ηρακλή για την ανανέωση συμβολαίου του Αλγερινού μεσοεπιθετικού. Η αποκάλυψη του «Γηραιού» δεσμεύεται μέχρι τον Ιούνιο και στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι να τον «δέσουν» μέχρι το 2013 ή το 2014, προλαβαίνοντας τους… μνηστήρες που ήδη έχουν εμφανιστεί. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας με τον Ηρακλή.

Πηγη sport-fm
Read more!

«Δεν αξίζετε να φοράτε τη φανέλα της ΑΕΚ»

«Δεν αξίζετε να φοράτε τη φανέλα της ΑΕΚ»
Συνέχεια είχε το ξέσπασμα του Μανόλο Χιμένεθ μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο. Ο Ισπανός δεν μπορούσε να πιστέψει την εικόνα της ομάδας, που είχε αποτέλεσμα την απώλεια ακόμη δύο βαθμών και μιλώντας στους παίκτες, έκανε σαφές ότι κάποιοι από αυτούς σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν από την «Ένωση». Διαβάστε ποιοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται κοντά στην πόρτα της εξόδου.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν έξαλλος μετά το τέλος του αγώνα και στο ξενοδοχείο τα έψαλλε στους ποδοσφαιριστές, κάνοντας λόγο για απογοήτευση και αδιαφορία.

«Θα πάρω μέτρα με κάποιους παίκτες! Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Κάποιοι να τα δίνετε όλα στα ντέρμπι και να αδιαφορείτε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Για κάποιους από εσάς ο χρόνος τελείωσε! Δεν θα πάρετε άλλη ευκαιρία. Είχατε ήδη πολλές και δείξατε ότι δεν αξίζετε να φοράτε τη φανέλα της ΑΕΚ! Έχετε τελειώσει για μένα!», ήταν τα λόγια του Ισπανού, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και εξατομικευμένα στους παίκτες από τους οποίους είχε παράπονα.

«Ο Ρότζερ, για παράδειγμα, ήταν προφανές ότι ήταν αδιάφορος. Σε άλλα ματς δίνεις 3-4 κάθετες, σήμερα (σ.σ.: χθες) δεν έκανες τίποτα, το χειρότερο όμως είναι ότι δεν είχες διάθεση να κάνεις κάτι. Σας έχω ξαναπεί, μπορώ να καταλάβω ότι μια φορά δεν σας βγαίνει το παιχνίδι. Καλύψτε το με τη διάθεσή σας», είπε ο Χιμένεθ, ο οποίος είχε παράπονα και από τον Ντιόπ: «Δεν επιτρέπεται να ενεργείς τόσο έμπειρος παίκτης έτσι, όταν έχεις ήδη κάρτα», αλλά και από τον Γιάχιτς για τη φάση της ισοφάρισης: «Ο αντίπαλος επιθετικός έχει όλον τον χρόνο και την άνεση να σεντράρει. Γιατί δεν τον μαρκάρεις; Γιατί κάθεσαι και τον βλέπεις;». Με αφορμή το γκολ αυτό, ο Χιμένεθ γενίκευσε: «Μέχρι πότε θα τρώμε τέτοια χαζά γκολ; Έχουμε δεχτεί ήδη αρκετά αστεία γκολ. Ξέρετε πόσους βαθμούς θα είχαμε αν παλεύατε τα ματς με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Καβάλα και Ατρόμητο, όπως παλέψαμε στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό;».

Στην πόρτα της εξόδου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «SportDay» κάποιοι παίκτες βρίσκονται σε δυσμένεια και τον Ιανουάριο θα γίνει σίγουρα προσπάθεια για την αποδέσμευση τους. Πρόκειται για τους Πατσατζόγλου, Εντερ, Νταντόμο και Γκερέιρο, ενώ τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για τον Λαγό. Δεδομένη θεωρείται και η αποχώρηση του Νασούτι το καλοκαίρι, για τον οποίο η ΑΕΚ δεν προτίθεται να δώσει τις 900.000 ευρώ της οψιόν αγοράς του. Παράπονα υπάρχουν και για τον Λεονάρντο, που δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Πηγή sport
Read more!

Είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα να είσαι πίσω από αυτό τον ΠΑΟ…

Είναι μεγαλύτερη ξεφτίλα να είσαι πίσω από αυτό τον ΠΑΟ…
Σε ποιόν άρεσε ο Ολυμπιακός χθες στην Καβάλα, ειδικά στο μεγαλύτερο διάστημα του β΄ ημιχρόνου; Σε κανένα, φυσικά. Όλοι προτιμάμε να βλέπουμε τον Ολυμπιακό του α΄ ημιχρόνου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η, τον Ολυμπιακό του διαστήματος 45-75 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η, τον Ολυμπιακό του διαστήματος 25-65 στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο. Έτσι δεν είναι;

• Μόνο που τα συγκεκριμένα εκτός έδρας παιχνίδια, δεν τα μνημονεύω τυχαία. Ναι, σωστά. Τα έχασε και τα τρία ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, ήταν και τα τρία παιχνίδια, στα οποία έπρεπε να είχε εννιά πόντους. Εννιά! Και δεν πήρε ούτε έναν!!! Με τον Ηρακλή προηγούνταν έως το 78. Με τον Παναθηναϊκό προηγούνταν έως το 56. Με την ΑΕΚ το αποτέλεσμα ήταν 0-0 έως το 90 κι ο Ολυμπιακός νωρίτερα είχε χάσει πέναλτι.

• Συγνώμη, αλλά όταν έχω πάθει τέτοιο τριπλό καζίκι εκτός έδρας και πηγαίνω να παίξω στην Καβάλα, από την οποία δεν έχει περάσει κανείς από τους τρεις μεγάλους μέσα σε μία διετία (τρεις ισοπαλίες και δύο νίκες της γηπεδούχου ομάδας σε πέντε παιχνίδια), τότε δεν έχω την πολυτέλεια για τίποτα άλλο από το πώς θα πάρω το τρίποντο, με κάθε τρόπο. Γιατί πολύ απλά θα μείνω πίσω από τον Παναθηναϊκό.

• Και το να μείνεις πίσω από αυτόν τον φετινό Παναθηναϊκό, που αγκομαχάει να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, σε οποιαδήποτε έδρα, είναι πολύ μεγαλύτερη ξεφτίλα από το να ακολουθήσω στην Καβάλα το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», για να κρατήσω ένα τρίποντο, που στο κάτω κάτω το άξιζα και το πήρα καθαρά.

Πηγή sport-fm
Read more!

Πόσπεχ: «Ικανοί να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό»

Πόσπεχ: «Ικανοί  να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό»
Βέβαιος πως η Κοπεγχάγη έχει τις ικανότητες να κερδίσει τον Παναθηναϊκό και να προκριθεί στους «16» του Champions League δήλωσε ο Ζντένεκ Πόσπεχ. Πάντως ο Τσέχος δεξιός μπακ των πρωταθλητών Δανίας ξεκαθάρισε πως οι «πράσινοι» παρότι είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, δεν θα είναι εύκολη λεία.

«Έχουμε μπροστά μας μία τεράστια ευκαιρία για μία ιστορική επιτυχία για την Κοπεγχάγη και το ποδόσφαιρο της Δανίας. Πιστεύω πως είμαστε αρκετά δυνατοί για να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, αλλά χρειάζεται προσοχή. Ο αντίπαλός μας διαθέτει έμπειρους παίκτες και έναν νέο προπονητή. Σίγουρα θα θέλουν να αποδείξουν κάποια πράγματα, παρότι δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης», δήλωσε ο 32χρονος άσος.

Πηγή sport-fm
Read more!

Επίθεση σε λεωφορεία με οπαδούς του Ολυμπιακού

Επίθεση σε λεωφορεία με οπαδούς του Ολυμπιακού
Άγνωστοι έριξαν πέτρες εναντίον τριών λεωφορείων που μετέφεραν οπαδούς του Ολυμπιακού και κινούνταν στην Εγνατία Οδό, ένα χιλιόμετρο πριν από τον κόμβο Λαγκαδά, προκαλώντας φθορές στις τζαμαρίες των τριών οχημάτων.

Οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» επέστρεφαν από την Καβάλα, όπου είχαν παρακολουθήσει την ομάδα τους κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ τα λεωφορεία συνέχισαν κανονικά τα δρομολόγιά τους.

Επίσης, δύο χιλιόμετρα μετά τον κόμβο Δερβενίου, επί της Εγνατίας Οδού, άγνωστοι εκσφενδόνισαν πέτρες και βόμβα μολότοφ εναντίον άλλου λεωφορείου, χωρίς όμως να πετύχουν το στόχο τους.

Πηγή sport-fm
Read more!

Για την ιστορία και την τιμή του

Για την ιστορία και την τιμή του
Όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός, ακόμη και σε ματς χωρίς βαθμολoγικό κίνητρο, δεν δικαιούσαι να είσαι αδιάφορος. Οι «πράσινοι» πέταξαν για Δανία και μιλώντας στο αεροδρόμιο, τόνισαν ότι θα παίξουν κόντρα στην Κοπεγχάγη με στόχο να προφυλάξουν την ιστορία και την τιμή της ομάδας. Τέλος στη μετραγραφολογία έβαλε ο Κώστας Αντωνίου.

Ο τεχνικός της ομάδας, Ζεσουάλντο Φερέιρα, αρκέστηκε να πει: «Πάμε για τη νίκη», ενώ ο Λουΐς Γκαρσία πρόσθεσε: «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα».

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντωνίου, τόνισε: «Πάμε να προφυλάξουμε το όνομα και την ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη. Πρέπει να μπει ένα τέλος στη μεταγραφολογία γιατί δεν κάνει καλό, αλλά κακό. Κάθε ομάδα κάνει επαφές με παίκτες και ομάδες, άλλωστε αυτή είναι η δουλειά της», ενώ αναφερόμενος στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Δανία (στο -5 είναι η θερμοκρασία) αρκέστηκε να πει: «Ο καιρός θα είναι ο ίδιος και για τις δύο ομάδες».

Δηλώσεις έκανε και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος έδειξε επίσης αποφασισμένος να μην επιτρέψει να καταγραφεί αρνητικό ρεκόρ στην ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού.

«Θα παίξουμε για την τιμή μας στην Κοπεγχάγη. Είμαι απογοητευμένος από την παρουσία μας στο Champions League. Είναι η χειρότερη χρονιά μου σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάποιοι είχαν αμφιβολίες για μας, αλλά είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου μέσου.

Πηγή sport-fm
Read more!

Ο ΠΑΟΚ, οι «αιώνιοι» και ο Μουρίνιο

Ο ΠΑΟΚ, οι «αιώνιοι» και ο Μουρίνιο
Μεγάλη ομάδα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ο Φρανσίσκο Ζουέλα. Ο αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά» υποστήριξε πως οι δύο «αιώνιοι» υπερτερούν μόνο σε χρήματα από την ομάδα του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ζοσέ Μουρίνιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αγκολέζος μπακ στο “Metropolis”:

Για τη νίκη επί της Λάρισας και την παρουσία του: «Ξέρω ότι εκεί δεν είναι η θέση μου, αλλά αν χρειαστεί, θα το κάνω για να βοηθήσω την ομάδα. Χθες ο προπονητής μου ζήτησε στο 1-1 να παίξω στα αριστερά, για να καλύψω το χώρο και αυτό προσπάθησα να κάνω. Η Λάρισα έπαιζε στο σπίτι της, στο νέο γήπεδο και ήθελε να γιορτάσει. Ο ΠΑΟΚ δε φοβάται κανέναν αντίπαλο και προσπάθησε μετά το 1-1 να βάλει και δεύτερο γκολ. Μείναμε λίγο πίσω, αλλά μετά στο δεύτερο ημίχρονο και με τις αλλαγές του προπονητή μπορέσαμε να βάλουμε το δεύτερο γκολ. Μπήκαμε δυνατά, η ομάδα ήξερε πού μπορεί να πάει και τι να πετύχει, όπως και στο προηγούμενο ματς».

Για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ: «Εγώ ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Ότι θα έχει καλές και κακές στιγμές, αλλά ότι μπορεί να πάει μπροστά και να ανέβει πιο ψηλά. Προβλήματα ποδοσφαιριστές και προπονητή δεν έχουμε. Νομίζω ότι υπάρχει λίγη κούραση, γιατί σε σχέση με πέρσι έχουμε δέκα ματς παραπάνω και αυτό είναι λογικό. Πέρσι στα πλέι οφ η ομάδα έπαιζε Τετάρτη-Κυριακή, αλλά είχε και πολύ καλή ψυχολογία από το πρωτάθλημα. Φέτος ξεκινήσαμε καλά στην Ευρώπη και αυτό μας κρατάει. Οι άλλες ομάδες γνωρίζουν ότι έχουμε κάθε τρεις ημέρες αγώνα και αυτό προσπαθούν να εκμεταλλευτούν».

Για το ότι άργησε να πάρει χρόνο συμμετοχής: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Καμιά φορά δεν ξέρεις τι να γίνει. Στη θέση μου έχουμε πάρα πολύ καλούς παίκτες, που θα μπορούσαν να παίζουν σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Η ομάδα πήγε καλά στο Γιουρόπα Λιγκ, υπήρχε πίεση να μπούμε στους ομίλους και έπρεπε να περιμένω. Το μόνο που μπορούσα να κάνω, ήταν να δουλέψω και να περιμένω να πάρω μια ευκαιρία».

Για το ματς με την Ντιναμό: «Είναι ένας τελικός. Η Ντιναμό θέλει να κερδίσει, όπως και εμείς. Καλύτερα να περιμένουμε εκείνη την ημέρα, να πάμε στο γήπεδο και να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Για τη σχέση του με την Ελλάδα: «Σέβομαι αυτή τη χώρα, στην οποία ήρθα 21 ετών. Μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο, να κάνω το όνομά μου, ενώ και η γυναίκα μου είναι Ελληνίδα. Όταν έμενα στην Ξάνθη περίμενα κάτι καλύτερο από την καριέρα μου, ευτυχώς είχα μία πολύ καλή πρόταση από την Κούμπαν, αλλά η ζωή εκεί ήταν δύσκολη σε σχέση με την Ελλάδα. Όταν πήγα, στα τέλη Αυγούστου, η ομάδα έπαιζε μόνο στο Β' γύρο, οκτώ ματς. Η ομάδα δεν ήταν σε καλή κατάσταση, μετά τελείωσε η σεζόν, υπήρχαν προτάσεις, αλλά εγώ πήγα στο Κόπα Άφρικα, γι' αυτό μετά κάθισα λίγο παραπάνω στη Ρωσία. Η ζωή εκεί είναι τελείως διαφορετική, αλλά όταν παίζεις ποδόσφαιρο πολλά πράγματα ξέρεις ότι πρέπει να τα αφήνεις στην άκρη».

Για τους διαιτητές στην Ελλάδα: «Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τη διαιτησία, αλλά καλύτερα να μη μιλάω. Είναι επαγγελματίες και όταν κάνουν κάτι, τους πληρώνουν γι' αυτό. Δεν μπορώ να πω παραπάνω».

Για τις διαφορές του ΠΑΟΚ με τους "μεγάλους" τη Αθήνας: «Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλους βαθμούς. Πρέπει να συνεχίσουμε όπως τώρα, γιατί έχουμε πολλά ματς, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν παίζει στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό, που είχε ματς, αλλά τελειώνουν τώρα. Σίγουρα αν είχαμε τα χρήματα που έχουν αυτές οι ομάδες, θα ήμασταν πολύ πιο πάνω. Τα χρήματα παίζουν μεγάλο ρόλο. Ήμουν στην Κουμπάν, όπου η οικονομική κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Όλοι οι παίκτες του μπορούν να παίζουν στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό ή στην Ευρώπη. Μόνο τα χρήματα αποτελούν τη διαφορά».

Για την αίσθηση του να φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές μπορούν να παίξουν στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Αυτό, όμως, θέλουν να παίξουν στον ΠΑΟΚ. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό και ιδιαίτερο αυτό που αισθάνεσαι, όταν φοράς αυτήν τη φανέλα. Εγώ ήμουν στην Ξάνθη και ήθελα να παίζω στον ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω στον ΠΑΟΚ».

Για τον Αθανασιάδη: «Πριν το παιχνίδι, ο Βιτόλο μου έλεγε ότι ο μικρός το "μυρίζει" το γκολ και μόλις μπήκε το παιδί, στην πρώτη φάση έβαλε γκολ. Πήρε την πάσα από τον Κριστιάνο, σούταρε με τη μία και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, όπως και ο Παπάζογλου, ο Φιλομένο και τα άλλα παιδιά. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την προπόνηση με τον αγώνα. Στην προπόνηση απλώς χτίζουμε το σώμα μας. Βοηθάει, αλλά το θέμα είναι τι κάνεις στον αγώνα».

Για τον Κοντρέρας: «Ο Κοντρέρας έκανε μία φανταστική κίνηση και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτόν. Είναι η σιγουριά, η ασφάλεια που έχει, που ξέρει ότι μπορεί να βγει και να κάνει αυτά τα πράγματα. Χαίρομαι πολύ που είναι στον ΠΑΟΚ».

Για τον Μουρίνιο: «Μικρός ήμουν Μπαρτσελόνα, αλλά τώρα είμαι Ρεάλ Μαδρίτης, γιατί έχω φίλους εκεί. Ο Μουρίνιο ήταν προπονητής μου στη Λεϊρία. Είναι φανταστικός άνθρωπος, είναι φίλος, αδελφός, πατέρας, κολλητός, είναι τα πάντα. Είναι απίστευτος προπονητής. Μια φορά θυμάμαι ότι η ομάδα κέρδισε 1-0 το Σάββατο και μετά ο προπονητής είπε "σήμερα το βράδυ θα πάμε σε κλαμπ να το γιορτάσουμε". Κάποιος πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο και του το είπε και εκείνος τηλεφώνησε στον Μουρίνιο να τον ρωτήσει τι έγινε. Ο Μουρίνιο του είπε: "Είναι μέσα στην προπόνηση...". Έμαθα αρκετά από αυτόν».

Πηγή sport-fm Read more!

«Το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια»

«Το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια»
Σίγουρος ότι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια εμφανίστηκε ο Σταύρος Αδαμίδης, μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με τη νέα δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Ευτυχία Αποστολάκη. Τα οφέλη που θα έχει η περιοχή ανέλυσε ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης», ο οποίος θα ξανασυναντηθεί με την κ. Αποστολάκη την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του "Δικεφάλου" μετά το τέλος της συνάντησης:

«Ήταν μία πρώτη ενημέρωση μας στον δήμο και μία πρώτη γνωριμία με τη νέα δήμαρχο, για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και την προσπάθεια που κάνουμε από κοινού. Θα γίνει άλλη μία συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, στην οποία θα αναλύσουμε την δήμαρχο το πλάνο του γηπέδου».

«Νομίζω ότι η ΠΑΕ, η Ερασιτεχνική και ο δήμος, είναι ένα αρραγές μέτωπο στην προσπάθεια για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ενημερώσαμε τον δήμο ότι δεν θα είναι αποκλειστικά της ΑΕΚ, θα έχει και ένα πολιτιστικό κέντρο για τον δήμο και γενικώς θα λειτουργήσει προς όφελος όλης της πόλης. Με την Πολιτεία βρισκόμαστε σε συνεχείς επαφές, υπάρχουν και συναντήσεις που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν κάποια νομικά ζητήματα τα οποία εξετάζονται αλλά να είστε σίγουροι ότι προχωράμε με σταθερά βήματα και θα γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα έχουμε άλλη μία συνάντηση πριν τα Χριστούγεννα ενώ φυσικά γίνει ενημέρωση και ολόκληρου νέου δημοτικού συμβουλίου
».

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Κότσιρας τόνισε: «Είχαμε μία πρώτη γνωριμία με την διοίκηση της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Το γήπεδο είναι πρώτιστης σημασίας για μας. Η ΑΕΚ είναι η ιστορία της πόλης μας θέλουμε και ελπίζουμε να καταφέρει να προχωρήσει το έργο του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εμείς σαν δημοτική αρχή δεν θα είμαστε απλώς κοντά σε αυτή την προσπάθεια, θα είμαστε η αιχμή του δόρατος για να μπορέσει να προχωρήσει αυτό το έργο. Ενδεχομένως παλιότερα να έγιναν λάθος χειρισμοί στο θέμα του γηπέδου, αυτή τη φορά υπάρχει συνεργασία και θέλουμε όλοι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο αντιδήμαρχος της Χαλκηδόνας, Ηλίας Γκρίτζαλης εξερχόμενος του μεγάρου επεσήμανε: «Προχωράμε χέρι-χέρι με την ΑΕΚ για να φτιάξουμε ένα έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή. Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος, πως το σχέδιο του κ. Αγιοστρατίτη, διαφέρει κατά πολύ από αυτό του κ. Γρανίτσα. Πλέον η δημοτική αρχή και η ΑΕΚ είναι μία γροθιά για την κατασκευή του νέου γηπέδου».

Πηγή sport-fm
Read more!

Εγκώμια για Κυργιάκο

Εγκώμια για Κυργιάκο

Ο Σωτήρης Κυργιάκος έχει ικανοποιήσει τον Ρόι Χόγκντσον με την απόδοσή του και ο προπονητής της Λίβερπουλ του έπλεξε το εγκώμιο.Ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας ανέφερε πως ο Sotis δεν είναι πλέον αναγκαστικά πρώτη επιλογή: «Ο Κυργιάκος τα πάει πολύ καλά για εμάς. Είναι δυνατός παίκτης. Θα μπορούσαμε να πούμε πως δεν ήταν αναγκαστικά η πρώτη επιλογή, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις. Ο Λούκας, για παράδειγμα, δεν είναι πολλών η πρώτη επιλογή, ούτε ο Ενγόνγκ, οπότε είναι καλό που οι παίκτες αυτοί έδειξαν ότι είναι καλύτεροι από ό,τι τους υπολόγιζαν».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο «αρχηγός» Ιμπαγάσα

Ο «αρχηγός» Ιμπαγάσα
Μπορεί να μη φορά το περιβραχιόνιο, αλλά η εικόνα του και οι αντιδράσεις του τον μετατρέπουν σε… Captain
Το περιβραχιόνιο στον Ολυμπιακό το φοράει ο Ντουντού. Στην Καβάλα αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο αρχηγός είναι άλλος μέσα στο γήπεδο. Όσο μπόι του λείπει, ο Θεός τού το έδωσε σε προσωπικότητα και ταλέντο. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα μπορεί να βρίσκεται στο 34ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο διψά για μπάλα.
Στο ματς με την Καβάλα ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Η μπάλα πέρασε αμέτρητες φορές από τα πόδια του, ενώ δεν σταματούσε να τρέχει. Βοήθησε και ανασταλτικά - και υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα, ένα σε κάθε ημίχρονο. Τότε που οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους για να επιτεθούν και ο Ιμπαγάσα έφτασε μέχρι την άμυνα για να απομακρύνει. Μόλις οι δύο φάσεις τελείωσαν, ο «κοντός» χοροπήδησε λες και τον είχε χτυπήσει ρεύμα! Έβαλε τις φωνές στους συμπαίκτες του για να τους ξυπνήσει.

Στον Ολυμπιακό έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία του Αργεντινού. Τον θεωρούν ως τον «εγκέφαλο» του παιχνιδιού της ομάδας και χάρηκαν που τον είδαν να τα… χώνει στους συμπαίκτες του μέσα στο ματς. Χρειάζεται και αυτό για την καλή λειτουργία μιας ομάδας…

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Δύσκολο του Μάξι για Γιούβε

Δύσκολο του Μάξι για Γιούβε
Σε αναζήτηση επιθετικού βρίσκεται η Γιουβέντους μετά τον τραυματισμό του Αμάουρι και το όνομα του Μάξι Λόπεζ φιγουράρει ψηλά στη λίστα. Η περίπτωση του Αργεντινού πάντως δεν είναι εύκολη. Ο γενικός διευθυντής της «γηραιάς κυρίας», Τζιουζέπε Μαρότα δήλωσε: «Δεν είμαστε οι μόνοι που τον θέλουμε. Δεν έχει υπάρξει ακόμα επαφή με την Κατάνια και δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα γίνει σύντομα. Πρώτα πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάστασή μας».

Ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πρέπει να βελτιώσουμε την ομάδα μας ποιοτικά. Στόχος μας είναι η ενίσχυσή της. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε δύο πράγματα: πρώτον τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν και δεύτερον τις οικονομικές μας δυνατότητες, αφού δεν θα είναι εύκολο να διαθέσουμε μεγάλο κεφάλαιο σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μένει στη Βαρκελώνη η «Χρυσή Μπάλα»

Μένει στη Βαρκελώνη η «Χρυσή Μπάλα»
Τρεις παίκτες της Μπαρτσελόνα θα διεκδικήσουν το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» που απονέμει κάθε χρόνο η FIFA σε συνεργασία με το γαλλικό περιοδικό «France Football», στον κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης. Πρόκειται για τους Τσάβι, Αντρές Ινιέστα και Λιονέλ Μέσι, ένας εκ των οποίων θα αναδειχθεί σε κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Ευρώπης για το 2010, τίτλο που πέρυσι κατέκτησε ο Αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα.

Στη σχετική ψηφοφορία πήραν μέρος οι προπονητές και οι αρχηγοί 208 εθνικών ομάδων απ' όλο τον κόσμο, καθώς επίσης και αθλητικοί συντάκτες από την υφήλιο, ενώ η απονομή θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ένας κατάλογος από 23 ποδοσφαιριστές που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους και τη Δευτέρα έγινε γνωστή η τελική τριάδα, από την οποία θα αναδειχθεί ο καλύτερος ποδοσφαιριστής για το 2010.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Mε Ασπιάθου η προπόνηση...

Mε Ασπιάθου η προπόνηση...
Υπό τις οδηγίες του Γιόν Ασπιάθου γυμνάστηκαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αφού όπως είναι γνωστό ο Ερνέστο Βαλβέρδε έφυγε με άδεια για την Ισπανία. Ανεβάζει στροφές ο Ραούλ Μπράβο, θεραπεία για Ριέρα. Την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής με τον Ατρόμητο ξεκίνησαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού υπό τις οδηγίες του Γιόν Ασπιάθου μιας και ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετέβη στην Ισπανία για τις επόμενες δύο μέρες.
Όσοι αγωνίστηκαν στον αγώνα με την Καβάλα ή στο μεγαλύτερο διάστημά του ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Παράλληλα, ο Ραούλ Μπράβο ακολούθησε έντονο πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, ενώ ο Γιώργος Γκαλίτσιος πρόγραμμα που περιλάμβανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο. Τέλος, ο Άλμπερτ Ριέρα ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ασκήσεις στην πισίνα.

Πηγή gazzetta.gr Read more!

Στέφανος is coming to town!

Στέφανος is coming to town!
Πριν μερικά χρόνια, μια τέτοια μέρα περίμενε, όπως όλα τα παιδάκια στη Γερμανία, για να πάρει το δώρο του. Πλέον, ο Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης είναι εκείνος που μοιράζει τα δώρα στους φίλους του ΠΑΟΚ! Κάποτε ήθελε να παίξει σε επίσημο ματς με τον ΠΑΟΚ. Το κατάφερε! Αργότερα ονειρεύτηκε να σκοράρει. Το πέτυχε! Δεσμεύτηκε να πανηγυρίσει στη Θύρα 4 το πρώτο γκολ στην Τούμπα. Κράτησε την υπόσχεσή του! Έφυγε, γύρισε και το καλοκαίρι έδινε όρκο να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ. Στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα, απέδειξε ότι τον εννοούσε. Ο Στέφανος Αθανασιάδης θα κλείσει την παραμονή των Χριστουγέννων τα 22 του χρόνια και θα έχει δικαίωμα σε μια ακόμα ευχή, σε ένα ακόμα δώρο. Να σταματήσουν να τον βλέπουν ως ταλέντο, να πάρει τις συμμετοχές που του αξίζουν.

Ανατροφή και περιπλάνηση!

Στο Λάκκωμα Χαλκιδικής και στα χωμάτινα γήπεδα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ξεκινάει η ιστορία του Στέφανου. Εκεί που έβλεπε τον πατέρα του να αγωνίζεται στην ομάδα του χωριού, αλλά και τον θείο του να παίζει στην Αλεξάνδρεια. Οι πρώτες του εικόνες ήταν γεμάτες ποδόσφαιρο, η πρώτη του κατεύθυνση στη ζωή δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Σε ηλικία οκτώ ετών (γεννημένος στις 24/12/1988) εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της ομάδας του χωριού του, όμως όποιος έχει μείνει στα… χαμηλά αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο για να πετύχει.

Ο πατέρας του Στέφανου ήθελε μια διαφορετική καριέρα για τον γιο του από εκείνη που ο ίδιος, αγωνιζόμενος ως αριστερό μπακ, είχε και σύντομα θα τον έγγραφε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Προπαιδικό τμήμα, παιδικό τμήμα και μετά ήρθαν οι… σκάουτερ! Σε ηλικία δέκα ετών, ο Στέφανος Αθανασιάδης άρχισε να ξεχωρίσει. Σε ένα τουρνούα στην Τεργέστη οι Ιταλοί ενθουσιάστηκαν τόσο, που άμεσα κίνησαν όλες τις διαδικασίες για να τον πάρουν στη χώρα τους.

Η προσπάθεια έγινε. Δεν ήταν η μόνη που θα γινόταν, όπως επίσης δεν ήταν πετυχημένη. Ο μικρός δεν μπορούσε να προσαρμοστεί, ούτε η οικογένειά του. Αργότερα, ανέλαβε δράση ο… νονός από τη Γερμανία. Κάτοικος Βερολίνου και άντρας μιας ξαδέλφης του πατέρα του, ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε το «Κλάους» και εκείνος που τον έβαλε στη Χέρτα Βερολίνου. Νέα μετακόμιση για την οικογένεια, που πίστευε πως κοντά σε συγγενείς θα ήταν πιο εύκολο να προσαρμοστούν και να ξεχάσουν την Ελλάδα. Μάταια…

Στο δίμηνο Αύγουστος-Σεπτέμβριος του 1998, η διεθνής καριέρα είχε λάβει τέλος για τον Στέφανο Αθανασιάδη που επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ. Στον δικέφαλο του βορρά γαλουχήθηκε ψάχνοντας τη θέση που του ταιριάζει καλύτερα. Έπαιζε περισσότερο ως ανασταλτικός μέσος, ωστόσο η ταχύτητά του και κυρίως η έλλειψη δύναμης επέτασσαν αλλαγή θέσης. Ο Κώστας Μαλιούφας είχε την έμπνευση και στα χέρια του Κυριάκου Αλεξανδρίδη ολοκληρώθηκε το… πείραμα!

Ξεπέταγμα και ευκαιρία!

Σε χρονιές που ο ΠΑΟΚ δεν είχε και πολλά να περηφανεύεται για την αντρική ομάδα, σε εκείνων των νέων κάτι έμοιαζε να ξεχωρίζει. Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την επιστροφή του από την αναζήτηση της μεγάλης ευκαιρίας, ο Στέφανος Αθανασιάδης έπιανε απ’ τα μαλλιά την ευκαιρία στον δικέφαλο. Είναι η σεζόν 2006-07, όταν ακούγεται διαρκώς για έναν πιτσιρικά που σκοράρει συνεχώς στο πρωτάθλημα Νέων. Ο πιτσιρικάς είναι ο Claus, ο οποίος θα τελειώσει εκείνη τη χρονιά με 24 γκολ, συμπεριλαμβανομένου ενός χατ-τρικ απέναντι στον Άρη. Κάτι που πάντα θα μετράει στο βιογραφικό του!

Ο Γιώργος Παράρχος θα είναι ο πρώτος που θα πιστέψει περισσότερο στο ταλέντο του. Ο Έλληνας τεχνικός, που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του δικεφάλου στις 22 Ιανουαρίου, θα ενημερωθεί άμεσα για τον «μικρό». Θα τον παρακολουθήσει στις προπονήσεις, θα τον δει στα ματς των νέων και θα δώσει εντολή να μπει στην πρώτη ομάδα. Στις 28 του μήνα θα συμπεριληφθεί για πρώτη φορά σε αποστολή του ΠΑΟΚ για να ταξιδέψει στην Κρήτη και ένα μήνα μετά θα έρθει η πρώτη εμφάνιση!

Το ντεμπούτο του Στέφανου Αθανασιάδη θα γίνει σε ηλικία 19 ετών κόντρα – σε ποιον άλλον;; - στη Λάρισα. Ο ΠΑΟΚ θα ηττηθεί σε εκείνο το ματς με 3-1 μέσα στην Τούμπα, ωστόσο ο Claus θα βλέπει το πρώτο του όνειρο να πραγματοποιείται. Το αν θα έπαιζε ένα ή 13 λεπτά (όσο αγωνίστηκε, δηλαδή) ίσως και να μην το θυμόταν μετά το τέλος του αγώνα.

Η επόμενη χρονιά ήταν της υπομονής. Ο Φερνάντο Σάντος θα αναλάμβανε γρήγορα τον ΠΑΟΚ στη θέση του Γιώργου Παράσχου και ο Αθανασιάδης, διανύοντας τη δεύτερη σεζόν του επαγγελματικού συμβολαίου, έπρεπε να ψάξει χώρο ανάμεσα στους Βρύζα, Σάλμον και Ίλιεφ, που κατά κύριο λόγο έπαιζαν στην επίθεση. Ορισμένες αραιές και guest εμφανίσεις, μέχρι τον Απρίλιο του 2008, όταν και το όνομά του θα κάνει πολύ ηχηρό κρότο. Έστω κι αν το παιχνίδι ήταν αδιάφορο, τα δύο γκολ του 20χρονου στη Λάρισα θα φέρουν τον Πορτογάλο τεχνικό σε απολογητική θέση για το λόγο που τόσο καιρό δεν τον χρησιμοποιούσε.

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής με σπουδαίες ικανότητες. Πιστεύω ότι έχει καλά στοιχεία, πρέπει όμως να δουλέψει ακόμη περισσότερο», θα πει ο Σάντος μετά το ματς και η πρώτη επιβράβευση για τον «μικρό» θα έρθει στις 22 Μαΐου. Παρέα με το φιλαράκι του, τον Βαγγέλη Γεωργίου, θα υπογράψουν νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, το οποίο θα τους δεσμεύει ως το 2012.

«Ήταν ένα από τα όνειρα μου!», θα δηλώσει την επόμενη μέρα, αποφασισμένος να δουλέψει και να πείσει ότι άξιζε της εμπιστοσύνης του προέδρου και του προπονητή. «Θα ήθελα να έχω περισσότερες ευκαιρίες αλλά ο προπονητής ξέρει. Είχα υπομονή και σίγουρα περίμενα μία ευκαιρία την οποία θεωρώ ότι την έπιασα από τα μαλλιά. Είναι σίγουρα οι πιο ευτυχισμένες διακοπές στην ζωή μου».

Λογική και ευαισθησία!

Ο ενθουσιασμός της ηλικίας είναι δύσκολο να τιθασευτεί. Ο Φερνάντο Σάντος ήξερε τι έπρεπε να κάνει, σκεφτόταν πως θα χτίσει τον ΠΑΟΚ που θα κερδίζει και όχι πως θα δώσει ευκαιρίες στους νέους. Το καλοκαίρι, ο Αθανασιάδης δεν θα μπορεί ακόμα να το καταλάβει. Δεν μπορούσε καλά-καλά να αντιληφθεί αυτό που του συνέβαινε, πόσω μάλλον να σκεφτεί λίγο παραπέρα. «Από την αρχή είχα όνειρο να φτάσω ψηλά. Όσο μεγάλωνα και πλησίαζα στην α’ ομάδα τόσο αισθανόμουν ότι πλησίαζα τον στόχο μου. Γνωρίζω πλέον πώς είναι να λειτουργείς σε μία μεγάλη ομάδα. Το μυαλό μου είναι μόνο στους στόχους που έχει θέσει η ομάδα και γι’ αυτό θα προσπαθώ και εγώ», θα πει στην προετοιμασία και ζητάει «να μην με βλέπουν πια ως τον μικρό της ομάδας».

Οι πιθανότητες, ωστόσο, να βρει χρόνο συμμετοχής ανάμεσα στους Μπακαγιόκο, Μουσλίμοβιτς και Αναστασάκο ήταν ελάχιστες. Ο Φερνάντο Σάντος τον εμπιστευόταν μόνο για τη… συμμετοχή ή τις καθυστερήσεις. Ένα λεπτό, δύο λεπτά, τρία λεπτά… Τόσα του χρειάστηκαν στη Φυλή στις 30 Νοεμβρίου του 2008 για να λυτρώσει τον ΠΑΟΚ και να γίνει ακόμα μια φορά πρωταγωνιστής. «Αφιερώνω το γκολ στην οικογένειά μου και στον κόσμο μας, που ήταν συγκλονιστικός για ακόμα μια φορά», θα πει μετά το τέλος του ματς, όταν σε πιο ευχάριστη θέση από εκείνη του προπονητή του, που θα δεχόταν εκ νέου κριτική για το γεγονός ότι δεν τον έχει στις επιλογές του.

Τα έντονα συναισθήματα που προέκυψαν μετά το γκολ και την αναγνώρισή του, ήταν δύσκολο να τα διαχειριστεί. Από τη μία ήταν η ηλικία, ο ενθουσιασμός, η… καψούρα για τον ΠΑΟΚ και από την άλλη η λογική της ομάδας που είναι πάνω απ’ όλα. Εκείνη την εποχή, όμως, ζούσε το όνειρό του και περίμενε για το επόμενο. «Το έχω πει πολλές φορές ότι αυτήν τη στιγμή την περιμένω πώς και πώς. Να βάλω ένα γκολ στην Τούμπα και να το πανηγυρίσω στη θύρα 4». Θα το πραγματοποιούσε και αυτό την 1η Φεβρουαρίου απέναντι στον Εργοτέλη.

Η συγκυρία δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Λίγα 24ωρα πριν, ο Αθανασιάδης ήταν ανάμεσα στους «μικρούς» ήρωες του ΠΑΟΚ για την πρόκριση μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη στα πέναλτι. Ευστόχησε στη διαδικασία, έδειξε τη φανέλα του, έκανε νόημα στον κόσμο να σωπάσει… Δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω. «Είμαι μόλις 20 χρονών και σίγουρα η εμπειρία της συμμετοχής μου είναι μεγάλη. Ήμουν ψύχραιμος και σκόραρα. Αυτό έπρεπε να κάνω και αυτό έκανα. Έβλεπα τους οπαδούς του Άρη που με αποδοκίμαζαν, όμως συγκεντρώθηκα στον εαυτό μου. Πέτυχα το γκολ, φίλησα τον δικέφαλο στο στήθος και έκανα αυτήν την κίνηση της σιωπής στους φιλάθλους του Άρη. Μου βγήκε αυτό το συναίσθημα και έτσι ενήργησα».

Αγροτικό και επιστροφή!

Φέτος, μοιράζεται τα ίδια αποδυτήρια με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Έναν ποδοσφαιριστή που θαυμάζει, γιατί βλέπει ομοιότητες με τον εαυτό του. «Ασφαλώς και ο Σαλπιγγίδης αποτελεί πρότυπο μου. Έκανε κι αυτός το «αγροτικό» του, πριν αρκετά χρόνια, δούλεψε σκληρά και έχει πετύχει πολλά στην καριέρα του». Το… αγροτικό είναι μια περίεργη υπόθεση. Κάτι να πάει στραβά και υπάρχει ο κίνδυνος να χαθείς. Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, τα πράγματα έμοιαζαν ανάποδα. Ο Πανσερραϊκός, όπου βρέθηκε ο να παίζει Αθανασιάδης δανεικός, βολόδερνε και ο ίδιος είχε σκοράρει μόλις δύο φορές στο πρωτάθλημα.

Τα πράγματα άλλαξαν άρδην από τον Φεβρουάριο και μετά, όχι τόσο για τον ίδιο, όσο για την ομάδα. Ο Αθανασιάδης θα κλείσει τη χρονιά με τέσσερα γκολ, ωστόσο θα πανηγυρίσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία και την επιστροφή του στην Τούμπα. Κι αυτή τη φορά είχε μόνο ένα στόχο: «Επιστρέφω στην Τούμπα για να μείνω. Θέλω να αποδείξω στον προπονητή μου ότι αξίζω μια θέση στην ομάδα και ότι μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ. Είμαι αποφασισμένος να κάνω το καλύτερο δυνατό».

Έβλεπε τους αγώνες, τους μήνες, τους… προπονητές να περνάνε, χωρίς ο ίδιος να παίρνει την ευκαιρία που περίμενε. Δέκα λεπτά στο «Μαδριγάλ», οκτώ λεπτά απέναντι στην Μπριζ και πρώτη συμμετοχή χθες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως περίμενε εκείνος, περίμεναν και οι προπονητές του. Να έρθει η ομάδα που του φέρνει… γούρι! Ο Claus δεν έφτασε στην πόλη. Επέστρεψε!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-1

Στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου, Ατρόμητος και ΑΕΚ, έμειναν ισόπαλες με 1-1 σε ένα ματς που είχε χιτσκοκικό φινάλε καθώς και τα δύο γκολ μπήκαν μετά το 85'!
Στη συνολική εικόνα του αγώνα, ο Ατρόμητος ίσως να αδικείται από το αποτέλεσμα, καθώς είχε το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά τελικά κατάφερε και... έκλεψε την ισοπαλία από την ΑΕΚ στο τελευταίο λεπτό. Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ για ακόμα ένα ματς έμεινε με δέκα παίκτες, για άλλη μια φορά πέταξε ένα ημίχρονο, για άλλη μια φορά ήταν μέτρια έως κακή, αλλά αυτή την φορά θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Τουλάχιστον δεν έχασε.

Γήπεδο: "Δημοτικό Περιστερίου"


Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών)-Γεωργαράκος (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Ντιόπ 10', Σαγκανόφσκι 38', Τάτος 48', Μελισσάς 67', Μάκος 75'

Κόκκινες κάρτες: Ντιόπ 40'

Γκολ: Μπλάνκο 85', Αναστασάκος 89'

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς (Αναστασάκος 87'), Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Μπρίτο (Περόνε), Σφακιανάκης, Τάτος (Φαβάλι 78'), Καμαρά, Σαγκανόφσκι

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Μάκος, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο (Μπερνς 30'), Σκόκο (Γκέντζογλου 43'), Γιάχιτς, Λεονάρντο (Λυμπερόπουλος 80'), Ντιόπ, Μπλάνκο.

Πηγή sport24

Read more!

Ίβκοβιτς: "Μακριά από τη λέξη ομάδα"


Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε για τις αδυναμίες του Ολυμπιακού στο παιχνίδι του και ξεκαθάρισε πως τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που έχει μπροστά του θα είναι μία ευκαιρία να δείξει πως είναι ομάδα.

Πάντως, ο Σέρβος προπονητής στάθηκε και στο γεγονός ότι η ομάδα του για ένα ακόμα ματς αγωνίστηκε χωρίς την παρουσία του κόσμου τους. "Το πιο δύσκολο για εμάς είναι να παίζουμε σε ένα άδειο γήπεδο. Σήμερα παίξαμε μόνο ένα καλό δεκάλεπτο, το δεύτερο", τόνισε ο Ίβκοβιτς και συνέχισε:

"Περίμενα πως στο δεύτερο ημίχρονο θα παίζαμε καλό μπάσκετ, αλλά αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να βρει τον εαυτό του και να πλησιάσει στο σκορ. Δεν είμαστε κουρασμένοι. Δεν έχουμε διάρκεια παιχνιδιού, δεν ελέγχουμε καλά το παιχνίδι και δεν έχουμε ενέργεια.

Είναι μία κατάσταση που θα προσπαθήσω να αλλάξω μαζί με τα παιδιά. Θα πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοσή μας. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι. Πλέον έχουμε δύο καθοριστικά παιχνίδια. Όχι, για την πρώτη θέση του ομίλου, αυτό δεν με ενδιαφέρει, αλλά για να φτιάξουμε την ομάδα. Είμαστε πολύ μακριά από τη λέξη ομάδα και το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα".

Για τη διαφορά που παίρνουν οι παίκτες του και τη χάνουν, τόνισε: "Θέλουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας. Δεν μπορείς να πατάς το γκάζι για ένα πεντάλεπτο και να παίρνεις τη νίκη. Το μπάσκετ έχει αλλάξει και δεν υπάρχουν πλέον ομάδες που τις κερδίζεις αν παίξεις ένα μικρό διάστημα καλά.

Οι Μαυροκεφαλίδης, Παπανικολάου, Κέσελ έχασαν όλες τις άμυνες στο ένας εναντίον ενός. Όλοι μας επιτίθενται εκεί. Έτσι έγινε και με την Μπάμπεργκ. Οι παίκτες μου δεν μπορούν να το καταλάβουν. Δεν νοείται να περιμένουμε να τα δίνει ο Νεστέροβιτς που έχει κερδίσει τα πάντα στη ζωή του ή ο Παπαλουκάς που μόλις επέστρεψε από τον τρυματισμό. Από εδώ και πέρα όποιος δεν έχει διάθεση δεν θα παίζει".

"Έρχεται η μέρα της αλήθειας"

Στη συνέχεια, ο Σέρβος προπονητής μίλησε με ακόμα σκληρότερη γλώσσα, λέγοντας: "Όταν πήγα στην ΤΣΣΚΑ οι Ελληνες Παπαλουκάς, Χατζηβρέττας μας βοήθησαν πολύ. Τότε είχα στην ομάδα τους Μόνια και Κριάπα που ήταν νέα παιδιά και ταλαντούχα.

Μου είπαν να πάρω τον Άντονι Πάρκερ της Μακάμπι και ήταν εύκολο για την ΤΣΣΚΑ να το κάνει. Θα μπορούσαμε μ’ αυτόν να έχουμε πάρει δυο, τρεις φορές την Ευρωλίγκα. Εγώ όμως είπα ότι θα πρέπει να δουλέψουμε μ’ αυτά τα παιδιά. Ένα χρόνο μετά έγιναν ντραφτ στο ΝΒΑ και δεν άντεξαν την πίεση όταν πήγαν εκεί. Άλλαξαν τρεις, τέσσερις ομάδες και δεν έκαναν τίποτα.

Το ΝΒΑ περιμένουν οι δικοί μου; Ακούνε τους μάνατζερ και παίζουν για τα στατιστικά τους. Ξέρω τι κάνουν γιατί αυτό είναι η ζωή μου. Έρχεται η μέρα της αλήθειας. Μιλάμε για επαγγελματισμό, όχι για συμπάθειες. Όλοι είναι καλά παιδιά".

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Γλυνιαδακης αρκέστηκε να πει: "Δεν κάναμε το παιχνίδι που θέλαμε. Παίξαμε μπάσκετ μόνο κατά διαστήματα και αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να πετύχει πολλά σουτ. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια από εδώ και πέρα".

Μαρκόπουλος: "Δύσκολο να επιστρέψεις"

Στο άδειο γήπεδο στάθηκε και ο Σούλης Μαρκόπουλος ο οποίος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: "Είναι πολύ άσχημο να παίζουν δύο ομάδες σε άδειο γήπεδο. Κανείς δεν μπορεί να παίξει έτσι. Δεν το ευχαριστιέται κανείς. Ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα εξάλεπτο καθάρισε το παιχνίδι. Πήρε μεγάλη διαφορά και εμείς κάναμε πολλά λάθη. Κάναμε μία προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κόντρα σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο να επιστρέψεις".

Αναφερόμενος στην απόδοση του Μάρσαλ: "Ο Μάρσαλ είναι ένας καλό παίκτης και παίζει πολύ καλά. Έχουμε λίγες επιλογές στο ρόστερ και ο ίδιος παίρνει πολλές ευκαιρίες και αισθάνεται άνετα.

Κι έκανε και μια εκτίμηση για το επίπεδο δυναμικότητας του πρωταθλήματος: Αν βγουν οι δύο ομάδες από το πρωτάθλημα, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό οι υπόλοιπες ομάδες είναι περίπου στο ίδιο στυλ. Ακόμα και με μέτριες εμφανίσεις οι δύο μεγάλοι κερδίζουν".

Τέλος, ο Μιχάλης Γιαννακίδης υποστήριξε: "Είχαμε ένα κακό εξάλεπτο στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια καταφέραμε να επιστρέψουμε. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη. Η ζωή συνεχίζεται και πλέον κοιτάμε το ματς με την Ροάν".

Πηγή sport24

Read more!

AEL FC ARENA *ΒΙΝΤΕΟ*


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ COREO ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

http://www.dailymotion.com/video/xfyht4_neo-gipedo-ael-no2_sport#from=embed
ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

http://www.youtube.com/watch?v=JBuREgWEzGE&feature=player_embedded
Read more!

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ: 1-2

Πανηγυρική
Το ντεμπούτο της ΑΕΛ στο νέο γήπεδο φαίνεται πως δεν ήταν γούρικο, αφού οι βυσσινί έχασαν με 2-1 από τον ΠΑΟΚ χάρη στα γκολ των Κοντρέρας και Αθανασιάδη. Για την ΑΕΛ ισοφάρισε προσωρινά ο Ντάνιελ Κουζέν.Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Δικέφαλο να είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και να ανοίγει το σκορ με τον Κοντρέρας, η ΑΕΛ στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση της και ισοφάρισε με τον Κουζέν, μετά από τραγικό λάθος του Χαλκιά.

Στο δεύτερο μέρος οι βυσσινί συνέχισαν να πιέζουν και να είναι καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ, όμως οι κακές επιλογές του Μπλάζεκ στην επίθεση (έχασε δυο απίστευτες ευκαιρίες) και η αδράνεια στην αμυντική γραμμή, έφεραν την ήττα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για ένα χέρι του Βιτόλο μέσα στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ στο 89', με τον διαιτητή ωστόσο να μην σφυρίζει κάτι.

Ο ΠΑΟΚ επίσης έκανε συνολικά τέσσερις ευκαιρίες στο παιχνίδι και πέτυχε δυο γκολ, ενώ η ΑΕΛ έχασε τουλάχιστον πέντε κλασικές φάσεις και πέτυχε ένα. Αυτό είναι δείγμα της νοοτροπίας των δυο ομάδων, με τον Δικέφαλο να είναι πιο σοβαρός και ουσιαστικός.

Γήπεδο: AEL FC ARENA

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νησου)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορίνθου), Γούκος (Ηπείρου)

Ενδεκάδες των δυο ομάδων:

ΑΕΛ (Κατσάρας): Αμπάρης, Βενετίδης, Κολοβέτσιος, Νταμπίζας, Βαλέσκο, Σίμιτς(Τουμέρ 68'), Ιγκλέσιας, Ρομέου, Κανόμπιο, Μπλάζεκ (Βούζας 84'), Κουζέν (Μακίνουα 69').

ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Σακελλαρίου (Μπουσαϊντί 61'), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ζουέλα, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο, Ίβιτς (Φιλομένο 60'), Σαλπιγγίδης (Αθανασιάδης 71').

Σκόρερ: Κοντρέρας 11', Κουζέν 18', Αθανασιάδης 72'.

Κάρτες: Βιτόλο (κίτρινη 53'), Κολοβέτσιος (κίτρινη 85'), Βελάσκο (κίτρινη 89').

Το παιχνίδι

Ο κόσμος γέμισε το γήπεδο και δημιούργησε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα παρά το κρύο που υπήρχε, στο ντεμπούτο της ΑΕΛ στη νέα της έδρα. Μάλιστα κατά την έξοδο των βυσσινί στον αγωνιστικό χώρο έγινε χαμός στις κερκίδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οργανωμένοι οπαδοί έκλεψαν την παράσταση, σχηματίζοντας με πλακάτ σε ολόκληρη την πλευρά του γηπέδου τη λέξη GATE 1.

Πηγή sport24

Read more!

Πάντελιτς: «Έδωσα τη φανέλα για να τους ευχαριστήσω»

Πάντελιτς: «Έδωσα τη φανέλα για να τους ευχαριστήσω»
O Μάρκο Πάντελιτς στις δηλώσεις του μετά το ματς εξήγησε γιατί έδωσε τη φανέλα του σε οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, ενώ μίλησε και για τον Ολυμπιακό.

Μάρκο Πάντελιτς: «Πετύχαμε ένα γκολ και φεύγουμε ευχαριστημένοι από εδώ. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια να δώσουμε ακόμη και έχουμε πίστη σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε οι καλύτεροι και τα δίνουμε όλα.

Από εκεί και πέρα ήταν 70-80 άτομα από τον Ερυθρό Αστέρα και πήγα εκεί να τους δώσω τη φανέλα. Ευχαριστώ για το μεγάλο ταξίδι που έκαναν και τώρα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι.

Για το ματς έχω να πω ότι όπως όλες οι ομάδες που χάνουν, έτσι και η Καβάλα θα έβγαινε στην κόντρα. Εμείς, κάναμε αυτό που έπρεπε και κερδίσαμε τον αγώνα. Έτσι είμαστε ευχαριστημένοι».


Πηγή gazzetta.gr Read more!

Στα χιόνια... με Κάρα και Λέτο

Στην χιονισμένη Κοπεγχάγη θα μεταβεί την Δευτέρα το πρωί η αποστολή του Παναθηναϊκού, έχοντας μαζί τους Καραγκούνη και Λέτο. Αντίθετα εκτός έμειναν οι Γκοβού και Σεϊταρίδης. "Μια καλή περιπέτεια" θεωρεί ο Σχάαρς την υπόθεση του "τριφυλλιού".

Αρκετές εκπλήξεις επεφύλαξε στην επιλογή προσώπων για την αποστολή του αγώνα τη Κοπεγχάγης ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Μέσα Καραγκούνης, Λέτο, εκτός Κατσουράνης, Γκοβού και Σεϊταρίδης.

Το αντίο του στην ευρωπαϊκή φετινή κούρσα δίνει ο Παναθηναϊκός την Τρίτη κόντρα στην Κοπεγχάγη στην Δανία, και την Δευτέρα το "τριφύλλι" θα "πετάξει" το πρωί (10:00) με πτήση τσάρτερ για την χιονισμένη Κοπεγχάγη.
Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται οι τιμωρημένοι από το ματς με τον Πανσερραϊκό, Καραγκούνης και Λέτο. Οι δύο παίκτες θα απολογηθούν στη διοίκηση μετά την επιστροφή της ομάδας από τη Δανία, και θα τιμωρηθούν με βαρύ χρηματικό πρόστιμο.
Παρόλο αυτά θα δώσουν το παρών στο τελευταίο ευρωπαϊκό ραντεβού των "πράσινων" εκεί που θα είναι και ο Λούις Γκαρθία που απουσίασε από την αναμέτρηση με τους Σερραίους.

Εκτός Κατσουράνης, Γιούρκας και... Γκοβού

Σε αντίθεση με την επιλογή αυτή του Πορτογάλου τεχνικού, έκπληξη προκάλεσε η επιλογή να μείνουν στην Αθήνα οι Κατσουράνης, Σεϊταρίδης και Γκοβού.
Ο Ελληνας μέσος σαφώς έχει δικαιολογία την ξεκούρασή του αφού συνεχίζει το πρόγραμμα αποφόρτισης που ακολουθεί και μετά τις Σέρρες, μένει εκτός και σ' ένα ματς δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Σε ότι αφορά τους Σεϊταρίδη και Γκοβού, πιθανών να μην ικανοποίησαν τον προπονητή τους ή πιθανών να μην χρειαστεί να πιεστούν από την επιστροφή τους στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά από καιρό. Εκτός αποστολής έμειναν επίσης και οι Μαυρίας, Δημούτσος.

Το πρόγραμμα στην Δανία
H συνέντευξη Τύπου του Ζεσουάλδο Φερέιρα θα παραχωρηθεί το απόγευμα της Δευτέρα (18:30) στο PARKEN Stadium και η προπόνηση του "τριφυλλιού" θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο ίδιο μέρος.
Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα αναχωρήσει από την Κοπεγχάγη με πτήση charter, αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης και αναμένεται στην Αθήνα περίπου στις 05:35 την Τετάρτη 08/12.

Σχάαρς: "Θα είναι μια καλή περιπέτεια..."
Ενας από τους μεταγραφικούς στόχους που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τους "πράσινους" είναι ο Στάιν Σχάαρς.
Ο μέσος της Αλκμααρ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας για την απόκτησή του μετά το παιχνίδι με την Ντεν Χάανγκ και με δηλώσεις του στην "De Telegraaf".

Ο 26χρονος μέσος της ολλανδικής ομάδας υποστήριξε πως βλέπει την πιθανή μετακίνησή του ως "μια καλή περιπέτεια στην καριέρα του" ενώ συμπλήρωσε: "Θα είναι μια καλή περιπέτεια, αλλά πρέπει να σας πω πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι παραπάνω από ένα απλό ενδιαφέρον".

Read more!

Πωωω, στραβωμάρα ! *ΒΙΝΤΕΟ*

Ο Κόρτνεϊ Λι θα πρέπει να περάσει μία βόλτα από τον οφθαλμίατρο
Το σκριν είναι για να μην περάσει ο αντίπαλος. Μπραντ Μίλερ και Κόρτνεϊ Λι των Ρόκετς κατάφεραν να μην περάσει ο συμπαίκτης! Στη χθεσινή αναμέτρηση στο Σικάγο (νίκη των Μπουλς 119-116) οι δύο παίκτες των Τεξανών προσπάθησαν να τη «στήσουν» στον Σι Τζέι Γουάτσον. Για κακή τους τύχη, όμως, δεν κατάφεραν ούτε ένα απλό σκριν να κάνουν, με τον Λι να τρακάρει με τον ώμο του Μίλερ και να πέφτει κάτω με ματωμένη μύτη! Για κακή τύχη του Γουάτσον, οι διαιτητές έχασαν τη φάση και τον χρέωσαν με φάουλ! Γιατί παντού είναι... Ελλάδα!

Δείτε πώς τα έκαναν «σαλάτα» οι Μίλερ και Λι, στο video που αποκολουθεί...

http://www.youtube.com/watch?v=bH1UAFd07DM&feature=player_embedded
Πηγή gazzetta.gr Read more!

«Μαφιόζικη»... τριάρα η Γιούβε!

«Μαφιόζικη»... τριάρα η Γιούβε!
Με τους Πέπε και Κουαλιαρέλα (2) να σκοράρουν, η Γιουβέντους πέρασε από τη Σικελία με το 3-1 επί της Κατάνια και παραμένει σταθερά στο κυνήγι της Μίλαν. Με τις Ίντερ και Ρόμα να έχουν χάσει βαθμούς, η Γιουβέντους είχε την ευκαιρία το βράδυ της Κυριακής, με νίκη επί της Κατάνια στη Σικελία, να ξεφύγει από αυτές και παράλληλα να μη χάσει έδαφος στη μάχη για το Scudetto. Οι «μπιανκονέρι» έφεραν εις πέρας την αποστολή τους, καθώς επικράτησαν με 3-1 και είχαν ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ, ενώ τους ακυρώθηκε και κανονικό γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Τζίτζι ντελ Νέρι άνοιξε το σκορ στο 35' με σουτ του Πέπε στην κίνηση μετά από ωραίο γύρισμα του Ιακουίντα, αλλά στο 37' οι Σικελοί έφτασαν στην ισοφάριση με κοντινό πλασέ του Μοριμότο μετά από μπέρδεμα στην άμυνα των Τορινέζων.

Αυτή η εξέλιξη, πάντως, δεν πτόησε τη «Μεγάλη Κυρία», που απάντησε άμεσα αλλά... δε μέτρησε. Ο Κουαλιαρέλα έστειλε με ωραίο σουτ την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια αυτή πέρασε ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος, αλλά ο βοηθός διαιτητή δεν το είδε... Μικρό το κακό για τη Γιουβέντους αλλά και τον ίδιο τον Κουαλιαρέλα, καθώς δύο λεπτά μετά, στο 44', έκανε το 1-2 με σουτ μετά από γύρισμα του Ιακουίντα. Το τελικό 1-3, που έβαλε τέλος στον αγώνα, ήρθε στο 58' με υπέροχο πλασέ του Κουαλιαρέλα εκτός περιοχής!

Η επιστροφή του Μούτου!
Το πρώτο του γκολ έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο πέτυχε ο Μούτου, οδηγώντας τη Φιορεντίνα στη νίκη με 1-0 επί της Κάλιαρι. Ο Ρουμάνος φορ είχε τιμωρηθεί για ντόπινγκ στις αρχές του χρόνου και έκτοτε έμεινε εκτός δράσης χάνοντας όλη την περσινή σεζόν. Επέστρεψε στις 7 Νοεμβρίου στον αγώνα με την Κιέβο και κόντρα στην Κάλιαρι βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα οδηγώντας τη Φιορεντίνα στη νίκη με 1-0. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως αυτή ήταν η 17η εντός έδρας σερί νίκη των «βιόλα» επί της Κάλιαρι!

Δύο γκολ του Κρέσπο έδωσαν τη νίκη στην Πάρμα επί της Ουντινέζε με 2-1, ενώ η Σαμπντόρια ξεπέρασε το σοκ του ευρωπαϊκού αποκλεισμού κερδίζοντας εύκολα με 3-0 την ουραγό Μπάρι.

Παρότι κινδυνεύει με χρεοκοπία για μεγάλα χρέη (μεσοβδόμαδα έχασε και έναν βαθμό λόγω μη καταβολής φόρων), η Μπολόνια πέρασε από την Τσεζένα κερδίζοντας 2-0. Σπουδαίο διπλό και για την Τζένοα στη Λέτσε, με την ομάδα της Γένοβας να ανατρέπει το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου και με γκολ των Τόνι, Ρανότσια και Ρόσι να φτάνει στο νικηφόρο 3-1.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Παρασκευή (3/12)
Λάτσιο-Ίντερ 3-1 (26' Μπιάβα, 52' Ζαράτε, 89' Ερνάνες-74' Πάντεφ)
Σάββατο (4/12)
Κιέβο-Ρόμα 2-2 (61' Μοσκαρντέλι, 83' Γκρανότσε-26',44' Σιμπλίτσιο)
Μίλαν-Μπρέσια 3-0 (4' Μπόατενγκ, 28' Ρομπίνιο, 31' Ιμπραΐμοβιτς)
Κυριακή (5/12)
Τσεζένα-Μπολόνια 0-2 (31' Ντι Βάιο, 87' Μπρίτος)
Φιορεντίνα-Κάλιαρι 1-0 (52' Μούτου)
Λέτσε-Τζένοα 1-3 (45' Οφέρε - 55' Τόνι, 76' Ρανότσια, 95' Ρόσι)
Πάρμα-Ουντινέζε 2-1 (24' πεν, 55' Κρέσπο - 35' Ντι Νατάλε)
Σαμπντόρια-Μπάρι 3-0 (17' πεν. Πατζίνι, 56', 61' Γκουμπέρτι)
Κατάνια-Γιουβέντους 1-3 (37' Μοριμότο-35' Πέπε, 44',58' Κουαλιαρέλα)
Δευτέρα (6/12)
Νάπολι-Παλέρμο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (15 αγωνιστικές)
1. Μίλαν 33
2. Λάτσιο 30
3. Γιουβέντους 27
4. Νάπολι 24*
5. Παλέρμο 23*
6. Ιντερ 23
7. Σαμπντόρια 23
8. Ρόμα 23
9. Τζένοα 21
10. Κιέβο 20*
11. Ουντινέζε 20
12. Φιορεντίνα 19
13. Κατάνια 18
14. Πάρμα 18
15. Κάλιαρι 17
16. Μπολόνια 16*
17. Μπρέσια 12
18. Τσεζένα 12
19. Λέτσε 12
20. Μπάρι 10

* Οι Νάπολι, Παλέρμο, Μπολόνια και Κιέβο έχουν ένα ματς λιγότερο.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Γιατί αλλάζεις διάταξη; Ε;…

Γιατί αλλάζεις διάταξη; Ε;…
Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα λάθη του Μανόλο Χιμένεθ στο Περιστέρι, τους απαράδεκτους ποδοσφαιριστές, την ψυχάρα Μπλάνκο και το δεξί μπακ που πρέπει να αποκτηθεί!

Τούτη την ώρα που γράφω αυτό το κείμενο οφείλω να ομολογήσω πως (όπως ο Μανόλο Χιμένεθ έτσι κι εγώ) είμαι πολύ εκνευρισμένος και τσατισμένος με όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ (εξαιρουμένου του Βασίλη Δημητριάδη που δεν έχει σχέση στο αγωνιστικό κομμάτι).

Από τον προπονητή μέχρι την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών. Δεν θέλω να προχωρήσω σε ξεχωριστή αναφορά σε κάποιους από τους Κιτρινόμαυρους γιατί θα βγάλω κακία. Στοιχείο το οποίο δεν θέλω να επηρεάζει την κρίση μου. Εχω μάθει ΠΑΝΤΑ να αναγνωρίζω τα σωστά του εκάστοτε προπονητή και να αναδεικνύω με τον πιο σαφή τρόπο τα λάθη του. Προσωπική μου άποψη είναι πως βασικός υπαίτιος της γκέλας στο Περιστέρι είναι ο Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος επιμένει να… πειραματίζεται και να ακυρώνει τις επιτυχημένες επιλογές – συνταγές για άγνωστη και αδικαιολόγητη για μένα αιτία.

Αρκετοί μου ασκείτε κριτική με τη σειρά σας (επειδή ασκώ κι εγώ στον Ισπανό προπονητή) με αφορμή το γεγονός ότι στέκομαι σε μεγάλο βαθμό στην επιλογή συστημάτων. Θα συνεχίσω να το κάνω γιατί θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι επιστήμη. Είναι απλά τα πράγματα. Αρχίζουμε από τα βασικά: δεν υπάρχει κανείς λόγος αλλαγής διάταξης όταν η ομάδα ανταποκρίνεται άριστα σε αυτή. Είμαι της άποψης –και το ξέρετε καλά όσοι επικοινωνείτε μαζί μου μέσα από τούτο το χώρο– πως ο Χιμένεθ δεν είχε κανένα λόγο να αλλάξει το 4-3-3 και να το γυρίσει στο αντιαισθητικό, αντιλειτουργικό και μη αποτελεσματικό 4-2-3-1. Μπορώ να δικαιολογήσω τον Ισπανό τεχνικό για το γεγονός ότι αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα του επειδή είχε προηγηθεί το ματς στην Κροατία σε έναν ιδιαίτερα βαρύ και κακό αγωνιστικό χώρο. Και πάλι όμως ο Ανδαλουσιανός προπονητής γνώριζε πως την εβδομάδα που ξεκινάει τώρα η ομάδα δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις, κάτι που σημαίνει πως θα μπορούσε να αποφύγει τις πολλές αλλαγές στην 11άδα και δη του συστήματος. Ειδικά με δεδομένο πως παίζοντας με το 4-3-3 η ομάδα μετράει 3 νίκες με 8-1 τέρματα υπέρ της (4 γκολ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», 3 γκολ στο Σπλιτ επί της Χάιντουκ και το 1-0 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό).

Δεν δικαιολογείται με τίποτα η εμμονή του Χιμένεθ να αλλάζει τη διάταξη και να βγάζει εκτός ρυθμού τους παίκτες του και κυρίως να χάνει τον Ντιόπ με αυτόν τον τρόπο. Για μένα συνιστά… έγκλημα η επιλογή να παίξουν μαζί στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Μάκος, Ντιόπ και Γκερέιρο απέναντι σε μία ομάδα με δύναμη στο κέντρο της μεσαίας γραμμής και με αρκετή ταχύτητα (στοιχεία που όφειλε να είχε διαβάσει ο τεχνικός της ΑΕΚ για τον αντίπαλο. Ο Ντιόπ έχει κάνει σούπερ ματς στην Ενωση αγωνιζόμενος μόνος του μπροστά από τα στόπερ και πλαισιωμένος με εσωτερικά χαφ. Γιατί πρέπει να αλλάζει αυτό; Ποιος ο λόγος να αλλάξουμε το 4-3-3 σε 4-2-3-1 όταν η ομάδα περνάει «τρένο» (μετά το 30΄) στο Σπλιτ και σημειώνει 3 γκολ έχοντας δημιουργήσει και ακόμη 4-5 φάσεις για γκολ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα… Δεν υπάρχει δικαιολογία. Και στη τελική, ας αφήσουμε για ένα σερί ματς (4-5 ματς) το 4-3-3 να δούμε πώς θα λειτουργήσει και ας το… κάψουμε μετά. Το είδαμε το 4-2-3-1, παντού: στον Βόλο, στην Καβάλα, στην Πάτρα με την Κέρκυρα, με τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ, στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ… Από όλα αυτά τα ματς η ΑΕΚ πήρε 3 βαθμούς και πάπαλα. Μόνο ήττες τα υπόλοιπα! Και χθες ισοπαλία…

Όσο για τους ποδοσφαιριστές, τι να πει κανείς; Στην άμυνα και στη φάση του γκολ που δέχεται η ομάδα 3 λεπτά μετά την ΓΚΟΛΑΡΑ του Μπλάνκο, οι Γιάχιτς, Μπερνς κοιτάνε και μαρκάρουν με τα μάτια τον Καμαρά (μάλιστα ο Γιάχιτς σε συρτή σέντρα – γύρισμα στην περιοχή, μαζεύει τα χέρια του και γυρνάει την πλάτη του μην κάνει πέναλτι!) ο Μανωλάς είναι αλλού γι’ αλλού και αφήνει την μπάλα να περάσει, ο Μάκος δεν μαρκάρει πουθενά και ο Γκέντζογλου δεν είναι καν στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ. Με μία λέξη: Απαράδεκτοι! Λέξη την οποία χρησιμοποίησε ο Χιμένεθ στην ομιλία του προς τους Κιτρινόμαυρους.

Αααα και για να μη το ξεχάσω. Ρε κόουτς συγνώμη δηλαδή αλλά δεν βγάζεις τον Σκόκο για λόγους τακτικής για να αφήσεις τον Λεονάρντο 93 λεπτά στον αγώνα! Μπορεί ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός να μην ήταν στην καλύτερή του μέρα αλλά όλοι γνωρίζουν ότι με μία του ενέργεια μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ενός ματς. Την ίδια ώρα όλοι συμφωνούν πως (και) ο Λεονάρντο ήταν σε κακή αγωνιστική μέρα (το ίδιο κακός με τον Σκόκο) ωστόσο υπάρχει η σημαντική διαφορά πως δεν γίνεται με μία ενέργειά του να πάρει ένα παιχνίδι… Απλά πράγματα. Πολύ απλά.

Για τον αγώνα θέλω να με συγχωρήσετε αλλά δεν θα γράψω πολλά. Η αλήθεια ήταν στον αγωνιστικό χώρο και με δύο λόγια μπορώ να σημειώσω πως: Στο πρώτο 45λεπτο ο Ατρόμητος έπαιζε μονότερμα την ΑΕΚ, στο δεύτερο απλά βελτιώθηκε η ομάδα (χωρίς να γίνει κυρίαρχος του ματς κάτι λογικό από τη στιγμή που έπαιζε με παίκτη λιγότερο) και λίγο έλειψε να… κλέψει το ματσάκι και να πάρει το «διπλό» όπως και πέρυσι, με τον ίδιο εκτελεστή, τον Μπλάνκο! Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο Ατρόμητος, άτυχη μέσα στην τύχη της η ΑΕΚ. Είναι απλό το ποδόσφαιρο και αυτή είναι η ποδοσφαιρική αλήθεια του αγώνα στο Περιστέρι για όσους θέλουν, ξέρουν και μπορούν να βλέπουν την αλήθεια…

ΥΓ.: Δίνει τη ψυχή του σε κάθε ματς. Παίζει πρώτα για την φανέλα και έπειτα για το (όποιο) προσωπικό όφελος. Σκοράρει σερί. Κάνει στις 2 πάσες τη μία γκολ (με τον Ατρόμητο είχε δυο ευκαιρίες, στο 65΄ και στο 85΄, να σκοράρει και το έκανε τη δεύτερη), παίζει και βοηθάει όπου του ζητηθεί. Είναι εργάτης, πιστός στρατιώτης της ΑΕΚ και δεν εκμεταλλεύεται τη λατρεία του κόσμου, την αδυναμία που του έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της εξέδρας! Τα πιτσιρίκια φοράνε την μπλούζα του χρόνια τώρα και μεγαλώνουν καμαρώνοντας για τον «Ζορό» της ομάδας τους… Κι όμως η ΑΕΚ δεν έχει ακόμη κλείσει την υπόθεση ανανέωσης της συνεργασίας της με τον Ισμαελ Μπλάνκο… Ας είναι. Υγεία να έχει και να σκοράρει μέχρι το τέλος της σεζόν για την ΑΕΚάρα και έπειτα ας πάει τουλάχιστον στο εξωτερικό για να συνεχίσει να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα (αφού στην Ενωση δεν τον θέλουν!)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μαντσίνι: Κανένα πρόβλημα πειθαρχίας

Μαντσίνι: Κανένα πρόβλημα πειθαρχίας
Κανένα πρόβλημα δεν έχει με αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες στην Μάντσεστερ Σίτι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, που μετά το επεισόδιο μεταξύ Μπαλοτέλι και Μπόατενγκ, είδε τον Τέβεζ να αντιδρά άσχημα όταν έγινε αλλαγή.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι φαίνεται να μην βλέπει τι γίνεται δίπλα του, ή να προσπαθεί να μην δώσει και άλλη έκταση στα φαινόμενα απειθαρχίας της ομάδας του.

Μετά το… «οικογενειακό» ξύλο μεταξύ Μπαλοτέλι και Μπόατενγκ, ήρθε και η άσχημη αντίδραση του Κάρλος Τέβεζ την ώρα που έγινε αλλαγή για να δείξει τα σοβαρά προβλήματα απειθαρχίας της Μάντσεστερ Σίτι.

«Δεν είναι μεγάλο πράγμα», είπε ο Ιταλός και συνέχισε: «Είμαι χαρούμενος όταν ένας παίκτης δεν θέλει να φύγει από το γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα αλλά πήρα την απόφαση και νομίζω ότι ήταν η σωστή απόφαση».

Όσο για την απόφαση του να αφήσει τον Μπαλοτέλι εκτός από την αποστολή της ομάδας είπε: «Δεν ήταν μια δύσκολη απόφαση να μην συμπεριλάβω τον Μπαλοτέλι. Τίποτα δεν έγινε την Παρασκευή. Ήταν μια φυσιολογική κατάσταση που συμβαίνει σε κάθε ομάδα κάθρ μέρα. Και ο Μάριο έπαιξε καλά εναντίον της Μπόλτον. Το μόνο που του έλειπε ήταν τα γκολ».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Τοροσίδης: «Νίκη με σημασία»

Τοροσίδης: «Νίκη με σημασία»
Ο παίκτης του Ολυμπιακού Βασίλης Τοροσίδης μίλησε με έμφαση για τη σημασία της κατάκτησης των τριών βαθμών στο ματς με την Καβάλα. Bασίλης Τοροσίδης: «Είναι μία σημαντική νίκη σε μία δύσκολη έδρα. Εδώ δεν έχουν νικήσει οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Παίξαμε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε παίκτες με ποιότητα και μπορούμε να παίξουμε με την μπάλα κάτω. Όσον αφορά τη βαθμολογία, και διαφορά να είχαμε με τον Παναθηναϊκό, πάλι άγχος θα υπήρχε από μέρους μας».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...