ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί αλλάζεις διάταξη; Ε;…

Γιατί αλλάζεις διάταξη; Ε;…
Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα λάθη του Μανόλο Χιμένεθ στο Περιστέρι, τους απαράδεκτους ποδοσφαιριστές, την ψυχάρα Μπλάνκο και το δεξί μπακ που πρέπει να αποκτηθεί!

Τούτη την ώρα που γράφω αυτό το κείμενο οφείλω να ομολογήσω πως (όπως ο Μανόλο Χιμένεθ έτσι κι εγώ) είμαι πολύ εκνευρισμένος και τσατισμένος με όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ (εξαιρουμένου του Βασίλη Δημητριάδη που δεν έχει σχέση στο αγωνιστικό κομμάτι).

Από τον προπονητή μέχρι την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών. Δεν θέλω να προχωρήσω σε ξεχωριστή αναφορά σε κάποιους από τους Κιτρινόμαυρους γιατί θα βγάλω κακία. Στοιχείο το οποίο δεν θέλω να επηρεάζει την κρίση μου. Εχω μάθει ΠΑΝΤΑ να αναγνωρίζω τα σωστά του εκάστοτε προπονητή και να αναδεικνύω με τον πιο σαφή τρόπο τα λάθη του. Προσωπική μου άποψη είναι πως βασικός υπαίτιος της γκέλας στο Περιστέρι είναι ο Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος επιμένει να… πειραματίζεται και να ακυρώνει τις επιτυχημένες επιλογές – συνταγές για άγνωστη και αδικαιολόγητη για μένα αιτία.

Αρκετοί μου ασκείτε κριτική με τη σειρά σας (επειδή ασκώ κι εγώ στον Ισπανό προπονητή) με αφορμή το γεγονός ότι στέκομαι σε μεγάλο βαθμό στην επιλογή συστημάτων. Θα συνεχίσω να το κάνω γιατί θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι επιστήμη. Είναι απλά τα πράγματα. Αρχίζουμε από τα βασικά: δεν υπάρχει κανείς λόγος αλλαγής διάταξης όταν η ομάδα ανταποκρίνεται άριστα σε αυτή. Είμαι της άποψης –και το ξέρετε καλά όσοι επικοινωνείτε μαζί μου μέσα από τούτο το χώρο– πως ο Χιμένεθ δεν είχε κανένα λόγο να αλλάξει το 4-3-3 και να το γυρίσει στο αντιαισθητικό, αντιλειτουργικό και μη αποτελεσματικό 4-2-3-1. Μπορώ να δικαιολογήσω τον Ισπανό τεχνικό για το γεγονός ότι αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα του επειδή είχε προηγηθεί το ματς στην Κροατία σε έναν ιδιαίτερα βαρύ και κακό αγωνιστικό χώρο. Και πάλι όμως ο Ανδαλουσιανός προπονητής γνώριζε πως την εβδομάδα που ξεκινάει τώρα η ομάδα δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις, κάτι που σημαίνει πως θα μπορούσε να αποφύγει τις πολλές αλλαγές στην 11άδα και δη του συστήματος. Ειδικά με δεδομένο πως παίζοντας με το 4-3-3 η ομάδα μετράει 3 νίκες με 8-1 τέρματα υπέρ της (4 γκολ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», 3 γκολ στο Σπλιτ επί της Χάιντουκ και το 1-0 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό).

Δεν δικαιολογείται με τίποτα η εμμονή του Χιμένεθ να αλλάζει τη διάταξη και να βγάζει εκτός ρυθμού τους παίκτες του και κυρίως να χάνει τον Ντιόπ με αυτόν τον τρόπο. Για μένα συνιστά… έγκλημα η επιλογή να παίξουν μαζί στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Μάκος, Ντιόπ και Γκερέιρο απέναντι σε μία ομάδα με δύναμη στο κέντρο της μεσαίας γραμμής και με αρκετή ταχύτητα (στοιχεία που όφειλε να είχε διαβάσει ο τεχνικός της ΑΕΚ για τον αντίπαλο. Ο Ντιόπ έχει κάνει σούπερ ματς στην Ενωση αγωνιζόμενος μόνος του μπροστά από τα στόπερ και πλαισιωμένος με εσωτερικά χαφ. Γιατί πρέπει να αλλάζει αυτό; Ποιος ο λόγος να αλλάξουμε το 4-3-3 σε 4-2-3-1 όταν η ομάδα περνάει «τρένο» (μετά το 30΄) στο Σπλιτ και σημειώνει 3 γκολ έχοντας δημιουργήσει και ακόμη 4-5 φάσεις για γκολ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα… Δεν υπάρχει δικαιολογία. Και στη τελική, ας αφήσουμε για ένα σερί ματς (4-5 ματς) το 4-3-3 να δούμε πώς θα λειτουργήσει και ας το… κάψουμε μετά. Το είδαμε το 4-2-3-1, παντού: στον Βόλο, στην Καβάλα, στην Πάτρα με την Κέρκυρα, με τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ, στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ… Από όλα αυτά τα ματς η ΑΕΚ πήρε 3 βαθμούς και πάπαλα. Μόνο ήττες τα υπόλοιπα! Και χθες ισοπαλία…

Όσο για τους ποδοσφαιριστές, τι να πει κανείς; Στην άμυνα και στη φάση του γκολ που δέχεται η ομάδα 3 λεπτά μετά την ΓΚΟΛΑΡΑ του Μπλάνκο, οι Γιάχιτς, Μπερνς κοιτάνε και μαρκάρουν με τα μάτια τον Καμαρά (μάλιστα ο Γιάχιτς σε συρτή σέντρα – γύρισμα στην περιοχή, μαζεύει τα χέρια του και γυρνάει την πλάτη του μην κάνει πέναλτι!) ο Μανωλάς είναι αλλού γι’ αλλού και αφήνει την μπάλα να περάσει, ο Μάκος δεν μαρκάρει πουθενά και ο Γκέντζογλου δεν είναι καν στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ. Με μία λέξη: Απαράδεκτοι! Λέξη την οποία χρησιμοποίησε ο Χιμένεθ στην ομιλία του προς τους Κιτρινόμαυρους.

Αααα και για να μη το ξεχάσω. Ρε κόουτς συγνώμη δηλαδή αλλά δεν βγάζεις τον Σκόκο για λόγους τακτικής για να αφήσεις τον Λεονάρντο 93 λεπτά στον αγώνα! Μπορεί ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός να μην ήταν στην καλύτερή του μέρα αλλά όλοι γνωρίζουν ότι με μία του ενέργεια μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ενός ματς. Την ίδια ώρα όλοι συμφωνούν πως (και) ο Λεονάρντο ήταν σε κακή αγωνιστική μέρα (το ίδιο κακός με τον Σκόκο) ωστόσο υπάρχει η σημαντική διαφορά πως δεν γίνεται με μία ενέργειά του να πάρει ένα παιχνίδι… Απλά πράγματα. Πολύ απλά.

Για τον αγώνα θέλω να με συγχωρήσετε αλλά δεν θα γράψω πολλά. Η αλήθεια ήταν στον αγωνιστικό χώρο και με δύο λόγια μπορώ να σημειώσω πως: Στο πρώτο 45λεπτο ο Ατρόμητος έπαιζε μονότερμα την ΑΕΚ, στο δεύτερο απλά βελτιώθηκε η ομάδα (χωρίς να γίνει κυρίαρχος του ματς κάτι λογικό από τη στιγμή που έπαιζε με παίκτη λιγότερο) και λίγο έλειψε να… κλέψει το ματσάκι και να πάρει το «διπλό» όπως και πέρυσι, με τον ίδιο εκτελεστή, τον Μπλάνκο! Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο Ατρόμητος, άτυχη μέσα στην τύχη της η ΑΕΚ. Είναι απλό το ποδόσφαιρο και αυτή είναι η ποδοσφαιρική αλήθεια του αγώνα στο Περιστέρι για όσους θέλουν, ξέρουν και μπορούν να βλέπουν την αλήθεια…

ΥΓ.: Δίνει τη ψυχή του σε κάθε ματς. Παίζει πρώτα για την φανέλα και έπειτα για το (όποιο) προσωπικό όφελος. Σκοράρει σερί. Κάνει στις 2 πάσες τη μία γκολ (με τον Ατρόμητο είχε δυο ευκαιρίες, στο 65΄ και στο 85΄, να σκοράρει και το έκανε τη δεύτερη), παίζει και βοηθάει όπου του ζητηθεί. Είναι εργάτης, πιστός στρατιώτης της ΑΕΚ και δεν εκμεταλλεύεται τη λατρεία του κόσμου, την αδυναμία που του έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της εξέδρας! Τα πιτσιρίκια φοράνε την μπλούζα του χρόνια τώρα και μεγαλώνουν καμαρώνοντας για τον «Ζορό» της ομάδας τους… Κι όμως η ΑΕΚ δεν έχει ακόμη κλείσει την υπόθεση ανανέωσης της συνεργασίας της με τον Ισμαελ Μπλάνκο… Ας είναι. Υγεία να έχει και να σκοράρει μέχρι το τέλος της σεζόν για την ΑΕΚάρα και έπειτα ας πάει τουλάχιστον στο εξωτερικό για να συνεχίσει να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα (αφού στην Ενωση δεν τον θέλουν!)

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...