ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Προηγείται ο Ιμπαγάσα!

Προηγείται ο Ιμπαγάσα!
Το 65,1% θεωρεί ότι ο Αριέλ Ιμπαγάσα είναι ο MVP του φετινού Ολυμπιακού, στο poll του sday.gr. Ακολουθεί ο Κέβιν Μιραλάς και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Νταβίντ Φουστέρ. 


Η ψηφοφορία συνεχίζεται! Κάντε κλικ στοwww.sday.gr και ψηφίστε τον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή των «ερυθρόλευκων» της περιόδου 2010-11.

Πηγή sport-fm Read more!

Χριστοδουλόπουλος: «Το καλύτερο μου»

Χριστοδουλόπουλος: «Το καλύτερο μου»
Ως το καλύτερο γκολ το οποίο έχει σημειώσει στην καριέρα του χαρακτήρισε εκείνο που πέτυχε εναντίον της Κέρκυρας ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού παρέλαβε το βραβείο του Best Goal-ΟΠΑΠ της 27ης αγωνιστικής, ενώ έμεινε «άγαλμα» όταν διαπίστωσε ότι τη βράβευση θα έκανε η αρραβωνιαστικιά του, Βάσω Τρέμκατζη, στην οποία άλλωστε, το αφιέρωσε! 

Πάντως, ο 24χρονος δεν απέφυγε και την καζούρα του Ζεσουάλντο Φερέιρα, ο οποίος παρίστατο στη βράβευση και σχολίασε: «Θα έπρεπε να της δώσεις το βραβείο (σ.σ στην Βάσω), γιατί έτρεχες πιο πολύ για να δώσεις φιλιά μετά το γκολ, απ΄ ότι έτρεξες σε όλο το παιχνίδι», ήταν το πείραγμα του Πορτογάλου προπονητή. 


Για το τέρμα που σημείωσε, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είπε: 

«Από τη στιγμή που ερχόταν η μπάλα, ήθελα να την πάρω μπροστά μου για να σουτάρω, σήκωσα το κεφάλι, είδα τη γωνία ανοικτή, το έχω δοκιμάσει πολλές στην προπόνηση και ευτυχώς πήγε η μπάλα ακριβώς εκεί που είχα σκεφτεί... Νομίζω πως είναι το καλύτερο γκολ που έχω πετύχει». 

Για τους στόχους της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν, ο ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» τόνισε: 

«Έχουμε άλλα τρία παιχνίδια για να φτάσουμε σε αυτόν τον σκοπό και στόχο της ομάδας. Ελπίζουμε να ανεβάσουμε τη διαφορά, για να έχουμε το κεφάλι μας πιο... ήσυχο. Πρέπει να πάρουμε και τα εκτός έδρας παιχνίδια και την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα και νομίζω πως στα πλέι οφ, όλα θα πάνε καλά. Αναπροσαρμόσαμε εφέτος τους στόχους μας, έτσι όπως εξελίχθηκε η χρονιά και νομίζω ότι αυτόν τον στόχο δεν πρέπει με τίποτα να τον χάσουμε. Για μας είναι σαν μικροί τελικοί, γιατί θέλουμε να αυξήσουμε τη διαφορά και δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Και από την στιγμή που δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, πρέπει να τα δώσουμε όλα». 

Στη συνέχεια ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος απεύθυνε κάλεσμα στήριξης στον κόσμο της ομάδας. 

«Να μας βοηθήσουν ώστε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση τα πλέι οφ και να είμαστε όλοι μαζί του χρόνου στις ποδοσφαιρικές γιορτές, στις πραγματικές ποδοσφαιρικές γιορτές, όπως είναι το Champions League». 

Τέλος, αναφέρθηκε στη δική του απόδοση αλλά και το κεφάλαιο «Εθνική ομάδα». 

«Μια χρονιά με τραυματισμούς και σκαμπανεβάσματα, όμως το σημαντικό είναι ότι φέτος μετά από κάθε τραυματισμό, έχω γυρίσει καλά. Για μένα αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Κλήθηκα στο παρελθόν στην Εθνική, πριν από τέσσερις- πέντε μήνες. Δεν είναι στο δικό μου χέρι, το μόνο που έχω να κάνω είναι να δείχνω στο γήπεδο ότι αξίζω μια θέση. Από εκεί και πέρα είναι επιλογές, τις οποίες παίρνουν άλλοι».

Πηγή sport-fm Read more!

«Μπορεί τη νίκη η Μίλαν»

«Μπορεί τη νίκη η Μίλαν»
Την αγάπη του για τη Μίλαν δεν την έκρυψε ποτέ ο Αντρέι Σεφτσένκο. 

Ο Ουκρανός σταρ, μπορεί να αγωνίζεται στη Ντιναμό Κιέβου, όμως συνεχίζει να παρακολουθεί τις προσπάθειες των «ροσονέρι» για να κατακτήσουν τον τίτλο. 

Σε ότι αφορά το μεγάλο ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Ίντερ (2/04), τόνισε ότι η Μίλαν μπορεί να πάρει τη νίκη που θα αποδειχτεί καθοριστική στην μάχη του τίτλου. 

«Η Μίλαν ήταν πολύ άτυχη στο τελευταίο διάστημα και έχασε αρκετούς βαθμούς. Πιστεύω βέβαια ότι διαθέτει όσα χρειάζεται για να πάρει τη νίκη, η οποία θα είναι καθοριστική για την κούρσα του τίτλου. Μια τόσο σημαντική επιτυχία θα δώσει μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ σε σχέση με την Ίντερ». 

Η Μίλαν βρίσκεται στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος με 62 βαθμούς, ενώ η Ίντερ ακολουθεί δύο βαθμούς πίσω, οχτώ αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Πηγή sport-fm Read more!

Πρόβα 11άδας για την Εθνική

Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου εν όψει του σαββατιάτικου αγώνα με την Μάλτα για τα προκριματικά του Euro 2012 ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να καταστρώσει τα πλάνα του έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. 
Πρόβα 11άδας για την Εθνική


Ο Φερνάντο Σάντος είδε με ικανοποίηση όλους τους παίκτες του να συμμετέχουν κανονικά στο πρόγραμμα και έτσι έχει γεμάτο το «οπλοστάσιό» του. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε για μία ακόμα φορά ιδιαίτερη βαρύτητα στις στημένες φάσεις αλλά και στον τρόπο που θέλει να συνεργάζονται οι ακραίοι αμυντικοί με τους μέσους. Στο τέλος του διτέρματος, Καραγκούνης, Νίνης, Κονέ, Τζαβέλλας και Φετφατζίδης "δούλεψαν" στις απευθείας εκτελέσεις φάουλ με τεχνητό τείχος, ενώ δοκίμασαν και μία "κομπίνα" με ψηλοκρεμαστή πάσα πάνω από το τείχος ψάχνοντας τον Σαλπιγγίδη. 

Σε ότι αφορά τα πλάνα 11άδας, δεν έχει αλλάξει κάτι. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τζόρβας, στο κέντρο της άμυνας οι Αβρ. Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος, στο αριστερό άκρο θα είναι ο Τζαβέλας και στο δεξί ο Τοροσίδης. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Καραγκούνης και Κατσουράνης, στην δεξιά πτέρυγα ο Νίνης και στην αριστερή ο Σαμαράς, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σαλπιγγίδη θα πάρει θέση ο Λυμπερόπουλος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δεύτερο ημίχρονο του σημερινού προγράμματος, ο Σάντος δοκίμασε τον Μόρα στη θέση του Παπασταθόπουλου σε ρόλο στόπερ, ενώ χρόνο πήρε και ο Παναγιώτης Κονέ αντί του Νίνη στην δεξιά πτέρυγα. 

Η αποστολής της Εθνικής ομάδας θα αποχωρήσει το πρωί (11:00) της Παρασκευής για την Βαλέτα.

Πηγή sport-fm Read more!

Έβαλαν γκαζάκια στο σπίτι του Σκόκο!

Έβαλαν γκαζάκια στο σπίτι του Σκόκο!
Απίστευτο κι όμως… ελληνικό! 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (23/3), άγνωστοι τοποθέτησαν τρία γκαζάκια έξω από το σπίτι του Νάτσο Σκόκο, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα, μαζί με τη σύζυγό του και το νεογέννητο μωρό τους! 

Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά στην είσοδο της αυλής της διώροφης οικίας του Αργεντινού ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξουν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές. 

Οι γείτονες έτρεξαν αμέσως στο σημείο, ενώ οι πυροσβέστες, που έφτασαν εκεί λίγη ώρα αργότερα, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. 

Προς το παρόν, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχει πάρει θέση για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα, καθώς δεν έχει ενημερωθεί γι' αυτό… 

Πηγή sport-fm Read more!

Η ώρα του Μπέου!

Η ώρα του Μπέου!
Στις 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου προκειμένου να ενημερώσει ο Αχιλλέας Μπέος τα μέλη, για τις εξελίξεις και τα τεκταινόμενα στον σύλλογο, ενώ στις 4 του μήνα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης στα γραφεία της ΠΑΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, έχει ήδη κάνει γνωστή την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Παράλληλα, μέσω ανακοίνωσης στο σάιτ της ΠΑΕ, ο κ. Μπέος γνωστοποίησε ότι την 1η του μήνα, θα παραθέσει γεύμα στον Βόλο προς τιμήν του ποδοσφαιρικού τμήματος και της τεχνικής ηγεσίας ενώ στις 4 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης στα γραφεία της ΠΑΕ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση στο σάιτ του Ολυμπιακού Βόλου: 

«Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κ. Αχιλλέας Μπέος θα έρθει στο Βόλο την Παρασκευή 1 Απριλίου και θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του ποδοσφαιρικού τμήματος και της τεχνικής ηγεσίας. Το Σάββατο 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο, όπου θα ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. για τις εξελίξεις και τα τεκταινόμενα και τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011, στις 12.30, θα παραθέσει συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης, στα γραφεία της ΠΑΕ, Π. Μελά 3 με Ιάσονος, στο Βόλο».

Πηγή sport-fm Read more!

«Ένα μέρος της καρδιάς μου ανήκει στον Ολυμπιακό»!

Ξεχωριστή νότα στο σημερινό φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα αναμένεται να δώσει ο Μίλος Σέστιτς. Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρολεύκων» και μέλος της ισχυρής Εθνικής ομάδας της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του ’80 θα τιμηθεί από τη διοίκηση των Πειραιωτών, με τον ίδιο να δηλώνει στονNovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Γιώργο Μαζιά: «Είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ. Ένα μέρος της καρδιάς μου ανήκει στον Ολυμπιακό»! 
«Ένα μέρος της καρδιάς μου ανήκει στον Ολυμπιακό»!


Ο 54χρονος, πλέον, Σέστις αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση που του έγινε προκειμένου να βοηθήσει στην εκστρατεία για την οικονομική ενίσχυση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. To παιχνίδι βέβαια θα το ζήσει ως θεατής. «Είμαι πολύ μεγάλος για τέτοια πράγματα», αστειεύτηκε. 

«Θυμάμαι τα πάντα από την παρουσία μου στον Ολυμπιακό. Ειδικά τα ντέρμπι. Λυπάμαι που δεν κερδίσαμε κάποιο τίτλο εκείνη την περίοδο», είπε για τις δυο σεζόν επί της ουσίας που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα το διάστημα 1985-87 και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη μέρα για μένα. Είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ. Η ομάδα έχει κατακτήσει 13 πρωταθλήματα τα τελευταία 15 χρόνια. Ένα μέρος της καρδιάς μου ανήκει στον Ολυμπιακό. 

Ο Σέστιτς υποστήριξε πως ποτέ δεν σταμάτησε να μαθαίνει νέα του Ολυμπιακού. «Συνεχίζω να παρακολουθώ τον Ολυμπιακό και τους ιδιαιτέρως τους Σέρβους του. Τον Τζόρτζεβιτς, τον Κοβάσεβιτς, τον Πάντελιτς τώρα. Επίσης μου είχε κάνει θετική εντύπωση ο Γκαλέτι». 

Από τους Έλληνες συμπαίκτες του, ανέφερε μερικά ονόματα που έχουν μείνει στην μνήμη του. «Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Μίχος, Βαμβακούλας Σαργκάνης, τον Λεμονή από τους πιο νεαρούς». Παρότι έδειξε να καταλαβαίνει ελληνικά, παραδέχθηκε πως «δεν μπορώ πλέον να μιλήσω τη γλώσσα». 

Πηγή sport-fm Read more!

ΠΑΜΕ ΤΑΜΕΙΟ

Το blog μας επιστρέφει στις στοιχηματικές προβλέψεις.Σήμερα με μικρό ποντάρισμα θα πάμε με το καλοπληρωμένο διπλό των U21 Ισπανών και με τον βραδινό άσο της Βελέζ!

ΓΑΛΛΙΑ U21-ΙΣΠΑΝΙΑ U21 2 2,60
ΒΕΛΕΖ-ΟΥΝΙΟΝ 1 1,35 Read more!

Ματσάρα στην Κηφισιά

Ματσάρα στην Κηφισιά
Παρότι αδιάφορο βαθμολογικά, καθώς η Κηφισιά έχει σωθεί και ο Πανελλήνιος έχει πέσει, οι δύο ομάδες προσέφεραν πολύ καλό θέαμα στο Ζηρίνειο, με τους γηπεδούχους να επικρατούν 3-0.Αν και αδιάφορο βαθμολογικά, το παιχνίδι στο Ζηρίνειο εξελίχθηκε ιδιαίτερα στο 2ο και 3ο σετ σε μια εξαιρετικά αμφίρροπη μονομαχία με τον ΑΟΚ πιο ψύχραιμο στο φινάλε να κερδίζει.
Μάλιστα η ομάδα του Σωτήρη Δρίκου αγωνίστηκε με λίμπερο τον Κυριάκο Καλαϊτζίδη (ο Κώστας Ταμπουρατζής λόγω προσωπικού προβλήματος έμεινε εκτός αποστολής)

Τα σετ: 25-19, 27-25, 36-34

Α.Ο. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Δρίκος): Νικολάκης 2, Παπαγγελόπουλος 7 (5/5 επ., 1 μπλοκ), Ντάνγκουμπιτς 11 (7/9 επ., 4 μπλοκ), Γιάρμοχ 20 (20/33 επ., 46% υπ. - 23% άριστες), Νανγκά 18 (16/23 επ.), Καριπίδης 4 (3/5 επ., 67% υπ. - 33% άριστες), Καλαϊτζίδης -λ 54% υπ. - 35% άριστες) / Γεώργας 1

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Κλαρούδας): Ρουμελιωτάκης 7 (5/12 επ., 58% υπ. - 46% άριστες), Τοκάνης 7 (7/17 επ., 67% υπ. - 44% άριστες), Παγιάν 22 (20/34 επ.), Σαμαντάς 7 (5/9 επ., 1 μπλοκ), Σασάτης 6 (5/8 επ., 1 μπλοκ), Δρογκάρης 1, Γκούζντα -λ 48% υπ. - 33% άριστες) / Λουκάς 1.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Αναπληρωτής στη Virgin ο Γιαμαμότο

Αναπληρωτής στη Virgin ο Γιαμαμότο
Ο Σακόν Γιαμαμότο θα είναι αναπληρωτής πιλότος της Virgin, όπως ανακοίνωσε η ρωσική ομάδα. «Εκτιμώ ότι μου έδωσε μια ευκαιρία να είμαι εδώ», είπε ο Ιάπωνας.Τον αναπληρωτή οδηγό της ανακοίνωσε η Virgin. Η ρωσική ομάδα τον βρήκε στο πρόσωπο του Σακόν Γιαμαμότο. Ο Ιάπωνας ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula1 με τη Super Aguri το 2006, όμως με την αποχώρηση της ομάδας δε βρήκε ξανά «στέγη» στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Γι’ αυτό εκτιμά που η Virgin του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει στο σπορ, όπως δήλωσε ο ίδιος. «Πραγματικά εκτιμώ ότι η ομάδα μου έδωσε μια ευκαιρία να είμαι εδώ. Έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά φέτος και πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλω στην εξέλιξη του μονοθεσίου τους με την εμπειρία μου», ανέφερε ο 28χρονος Γιαμαμότο.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Συννεφιά» στη Σιένα

«Συννεφιά» στη Σιένα
Η Σιένα προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ που της προκάλεσε ο Ολυμπιακός, αλλά η επιχείρηση «ανασύνταξη» είναι δύσκολη. Το gazzetta.gr βρέθηκε στο ξενοδοχείο της ομάδας και μεταφέρει το κλίμα.Οι Ιταλοί δεν ξεχείλιζαν από αισιοδοξία όταν έφθαναν στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά πίστευαν ότι τουλάχιστον μπορούσαν να προβληματίσουν τον Ολυμπιακό. Η ήττα με 48 πόντους διαφορά και κυρίως η εμφάνιση τους γέμισε οργή και αγανάκτηση τον Σιμόνε Πιανιτζιάνι που προσπαθεί να ηρεμήσει από το βράδυ της Τρίτης, αλλά μάταια… Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τον ανάγκασε να γίνει πέρα από προπονητής και ψυχολόγος για να βελτιωθεί η αυτοπεποίθηση των παικτών του ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης μεταξύ των δυο ομάδων.

Το gazzetta.gr βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή της Σιένα και πήρε μια μικρή γεύση από την ατμόσφαιρα… πένθους που έχει στηθεί από το τέλος του πρώτου αγώνα και μετά.

Το περιθώριο μεταξύ των δυο αγώνων είναι πολύ μικρό και έτσι ο Πιανιτζιάνι έδωσε εντολή στους παίκτες του για meeting το πρωί της Τετάρτης. Η αίθουσα «Κρήτη» του ξενοδοχείου των νοτίων προαστίων είχε δεσμευτεί από την Σιένα και εκεί ο κόουτς της ομάδας ανέλυσε το πρώτο παιχνίδι της σειράς επιχειρώντας να εξηγήσει στους παίκτες του τι (δεν) έκαναν και τι μπορούν να βελτιώσουν. Μέχρι το απόγευμα οι παίκτες χαλάρωναν γνωρίζοντας πως το βράδυ δεν θα έκαναν προπόνηση!

Προπόνηση στο… Αιγάλεω

Ο Ιταλός κόουτς είχε αποφασίσει να μην προπονήσει τους παίκτες του στο ΣΕΦ για ανεξήγητους λόγους. Κατά την προσφιλή συνήθεια των φιλοξενούμενων ομάδων σε παιχνίδια Ευρωλίγκας, η γηπεδούχος παραχωρεί το γήπεδο της το βράδυ της παραμονής, την ώρα του αγώνα της επόμενης ημέρας. Ο Ολυμπιακός προγραμμάτισε την προπόνηση του ώστε να τελειώσει στις 20:00, αλλά η Σιένα δεν εμφανίστηκε ποτέ, καθώς όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι της ιταλικής ομάδας, θα έκαναν την τελευταία τους προπόνηση πριν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς στο κλειστό του… Αιγάλεω! Ακόμα και από το συγκεκριμένο γεγονός μπορούσε να αντιληφθεί κανείς την αλλόκοτη συμπεριφορά των Ιταλών.

Το τεχνικό επιτελείο της Σιένα είχε συγκεντρωθεί νωρίς το απόγευμα στο λόμπι του ξενοδοχείου και συζητούσε για τα ματς αναλύοντας κάθε παράμετρο αυτού που προηγήθηκε, αλλά και αυτού που θα ακολουθήσει. Ο Πιανιτζιάνι διέκοψε λίγο για να συνομιλήσει με τους Ιταλούς δημοσιογράφους που ταξίδεψαν στην Αθήνα για να καλύψουν τους αγώνες και έπειτα αφοσιώθηκε και πάλι στους συνεργάτες του.

Όλα τα μέλη της ομάδας της ομάδας φορούσαν φόρμες και φανέλες με τα διακριτικά της Σιένα και έτσι ακόμα και ένας αδαής θα μπορούσε να παρατηρήσει ότι οι τύποι με τα πράσινα και μαύρα ρούχα «είχαν σκυθρωπά πρόσωπα και είτε μιλούσαν πολύ έντονα, είτε είχαν κατεβασμένο το κεφάλι τους».

Η μάσκα του Γιάριτς

Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι παίκτες της Σιένα χαλάρωναν στα δωμάτια τους με τους Καουκένας, ΜακΚάλεμπ να κάνουν αποθεραπεία για να συνέλθουν από τους τραυματισμούς τους και τον Μάρκο Γιάριτς να μην μπορεί να… κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέπτη λόγω της μαυρισμένης (και σπασμένης) μύτης που απέκτησε ως σουβενίρ από το πρώτο ματς μετά από σύγκρουση με τον Μαυροκεφαλίδη. Ο Σέρβος γκαρντ μάλιστα, ενδέχεται να αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα, αλλά αυτό αναμένεται να αποφασιστεί λίγο πριν το παιχνίδι.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«ΑΕΚ, όπως Ατλέτικο»

«ΑΕΚ, όπως Ατλέτικο»
Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τον τελικό του Κυπέλλου, ενώ παρομοίασε την ΑΕΚ με τη Σεβίλλη και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τέλος, αποκάλυψε ότι ενδιαφέρονται ομάδες γι' αυτόν και ότι αρκετά σύντομα θα επιστρέψει στη χώρα του.Αναλυτικά η συνέντευξη του Ισπανού τεχνικού στην AS:

Πώς είναι η προπονητική σας εμπειρία μακριά από την Ισπανία;

«Πολύ θετική. Πάλεψα πολύ όταν ήμουν στη Σεβίλλη, όμως η ΑΕΚ έκανε μεγάλη προσπάθεια για να με φέρει. Εμπιστεύτηκε εμένα και το τεχνικό μου επιτελείο και πρέπει να πω πως μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος».

Στα τέλη Απριλίου θα παίξετε τελικό κυπέλλου με τον Ατρόμητο, έτσι δεν είναι;

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Είναι σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, έτσι το να φτάσεις στον τελικό είναι όνειρο για την ομάδα. Η ΑΕΚ ιστορικά είναι η τρίτη ομάδα στην Ελλάδα, κάτι σαν την Ατλέτικο, την Σεβίλλη και τη Βαλένθια στην Ισπανία, οπότε το να πάρεις τίτλο είναι μεγάλο πράγμα».

Πιστέψατε ότι θα φτάσει η ομάδα τόσο μακριά όταν αναλάβατε τον Οκτώβριο;

«Αυτή η πρώτη μου σεζόν είναι μεταβατική και ο βασικός στόχος είναι να τερματίσουμε τρίτοι. Έτσι μπαίνοντας στα πλέι οφ μπορούμε να διεκδικήσουμε ακόμα και την έξοδό μας στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Δεν είναι εύκολο, γιατί έχουμε να ανταγωνιστούμε άλλες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Ο τελικός Κυπέλλου σού δίνει ένα πλεονέκτημα, όμως ο Ατρόμητος δεν είναι εύκολος αντίπαλος και δεν πρέπει να εφησυχάσουμε».

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα σε ισπανικό και ελληνικό πρωτάθλημα;

«Το ισπανικό είναι πιο γρήγορο και τεχνικό. Το ελληνικό στηρίζεται πιο πολύ στη δύναμη. Έτσι προσπαθούμε να δουλέψουμε από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο κομμάτι στην τεχνική μας. Αυτή είναι μία από τις προκλήσεις μου στην ομάδα, καθώς το πρότζεκτ είναι μεγάλο».

Την Κυριακή η ομάδα υπέστη βαριά ήττα με 6-0 από την ομάδα του Βαλβέρδε. Μιλήσατε καθόλου μετά το ματς;

«Φυσικά. Είμαστε φίλοι και του έδωσα συγχαρητήρια μετά το παιχνίδι. Με ενθάρρυνε να ζήσω την εμπειρία στην Ελλάδα και του είμαι ευγνώμων. Σε αυτό το ματς παίξαμε μετά την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ».

Είναι αλήθεια για το ενδιαφέρον της Χέρκουλες;

«Ναι, είναι αλήθεια. Και μάλιστα δεν είναι η μόνη ομάδα που ενδιαφέρεται. Όμως έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ και είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα».

Θα σας δούμε σύντομα στην Ισπανία;

«Σίγουρα...»

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Επίσημα αναβολή στην Primera!

Επίσημα αναβολή στην Primera!
Στην αναβολή της 30ής αγωνιστικής της Primera Division, εξαιτίας της κόντρας για τα τηλεοπτικά, προχώρησε επίσημα η λίγκα της Ισπανίας, που εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση.Οι αγώνες για την 30ή αγωνιστική ήταν προγραμματισμένοι για τις 2 και 3 Απριλίου, όμως όπως ανακοινώθηκε από το site της ισπανικής ομοσπονδίας δεν θα γίνουν στην ώρα τους εξαιτίας της κόντρα των συλλόγων με την κυβέρνηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για«στασιμότητα» στις διαπραγματεύσεις πάνω στο θέμα των αιτημάτων των συλλόγων, που είχαν ζητήσει την κατάργηση του νόμου για το ένα ματς σε ελεύθερο κανάλι κάθε βδομάδα.

Οι σύλλογοι είχαν ζητήσει να ισχύει μοντέλο τηλεοπτικών δικαιωμάτων πλήρους απασχόλησης, όπως στην Αγγλία και την Ιταλία, έτσι ώστε να έχουν περισσότερα κέρδη. Οι 20 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας είχαν ταχθεί υπέρ αυτού, αν και επτά από αυτές (όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό άρθρο) είχαν ταχθεί κατά της αναβολής της αγωνιστικής.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ύμνοι Λούκιτς για Ολυμπιακό

Ύμνοι Λούκιτς για Ολυμπιακό
Με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό μίλησε σε συνέντευξή του στο katimagiko.gr ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Βλάνταν Λούκιτς με αφορμή την διεξαγωγή του φιλικού των δύο ομάδων για την ενίσχυση του Ερ. Ολυμπιακού.Μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη ΕΔΩ.
Read more!

«Θα μείνει ο Παππάς»

«Θα μείνει ο Παππάς»
Την πεποίθησή του πως ο Πέτρος Παππάς θα παραμείνει στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε ο Κώστας Μακρής, με δηλώσεις του την Τετάρτη.Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας μιλώντας στη NOVA αναφέρθηκε στις προθέσεις του αναφορικά με την «Ένωση» αλλά και στις μετοχικές εξελίξεις στην ΠΑΕ.

Για το πόσο προχωρημένες είναι οι επαφές με τους μετόχους της ΠΑΕ: «Δεν είμαστε ούτε κοντά, ούτε μακριά. Πρέπει να γίνουν μερικά πράγματα. Δεν θέλω να πω ποια, τα καταλαβαίνετε. Για να μπεις σε έναν μεγάλο σύλλογο, πρέπει να ελέγξεις. Την έπαθα μια φορά με την Παναχαϊκή και δεν την ξαναπαθαίνω. Όταν καείς στο χυλό, φυσάς και το γιαούρτι. Δεν αμφισβητώ τους ανθρώπους, πιστεύω πως είναι πολύ κύριοι, αλλά δεν μπορείς να πεις σε δύο μέρες την παίρνω την ομάδα. Θα χρειαστώ το αργότερο έξι μήνες, μπορεί να είναι και δύο-τρεις μήνες. Ξέρω πως είναι μεγάλο το διάστημα, αλλά αυτές οι δουλειές δεν γίνονται σε μια μέρα. Έχω ένα όνομα στην Αυστραλία, είμαι τίμιος άνθρωπος και πρέπει να είμαι σίγουρος. Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να βγάλω λεφτά. Δόξα το Θεό έχω. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που το έχεις στο αίμα σου. Αν δεν μου άρεσε το ποδόσφαιρο δεν θα έμπαινα μέσα».

Για τα σχέδια για τη συνεργασία με τους νυν μετόχους: «Πιστεύω πως ο κ. Παππάς και ο κ. Χατζηιωάννου θα είναι μαζί μου, αν πάνε τα πράγματα όπως λέμε. Για το θέμα της αδειοδότησης, τα χρέη τα δημιούργησαν οι μέτοχοι και πρέπει να πληρώσουν. Ο κ. Χατζηιωάννου πιστεύω πως θα γυρίσει στην ΑΕΚ, γιατί αγαπά την ομάδα. Πιστεύω πως τέσσερις μεγάλοι επιχειρηματίες φτάνουν. Μακάρι να συμμετέχει και ο κ. Νοτιάς. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, αλλά δεν τον έχω γνωρίσει. Γνώρισα τον κ. Παππά και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Πιστεύω πως ο κ. Παππάς θα μείνει και θα περιμένει να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω για να τελειώσουμε το συντομότερο. Η ΑΕΚ είναι μια ιδέα και δεν αγοράζεται μια ιδέα. Εμείς θα είμαστε εγγυητές για να δουλεύει σωστά η ομάδα. Δεν θα υπάρχει 51% για να πληρώνει ένας τα περισσότερα κι ένας τα λιγότερα. Μιλάμε για ένα 25% στον καθένα. Αυτά τα τέσσερα άτομα θα έχουν εκπροσώπους, θα συναντιόνται μια φορά το μήνα και θα έρχονται ο προπονητής και ο πρόεδρος για να παίρνουν αποφάσεις».

Για τις αμφιβολίες που εκφράζονται για τις προθέσεις του: «Πάντα ήμουν καλός άνθρωπος και παραμένω απλός και καλός. Αυτό μου έχει στοιχίσει πολύ ακριβά. Η ομάδα που έχω, η Γκάλαξι της Αδελαΐδας, έχει δώσει το όνομά μου στο γήπεδό της. Κάτι πάει να πει ότι αναγνωρίζουν την προσφορά μου. Διάβασα πως γράφτηκε ότι κουμάντο κάνουν στις επιχειρήσεις η γυναίκα και ο γιός μου. Στις επιχειρήσεις τις δικές μου είμαι ο μόνος που διευθύνω. Γράφονται πολλές ανακρίβειες, που πολλές φορές σκέφτεσαι σαν μεγαλοεπιχειρηματίες ‘τι κάνω εγώ εδώ τώρα;’. Κάποιος έγραψε ότι μίλησα με τον Τσακίρη για τον Πανιώνιο κι όταν μου ζήτησε πέντε χιλιάδες ευρώ το έβαλα στα πόδια. Αυτοί είναι δημοσιογράφοι που τα έγραψαν αυτά; Ας πάρουν τον κύριο Τσακίρη να τον ρωτήσουν. Προσπαθούν να λασπώσουν έναν άνθρωπο που ήρθε να βοηθήσει μια ποδοσφαιρική ομάδα και το ποδόσφαιρο της Ελλάδας».

Για την κατασκευή γηπέδου: «Το πιο σημαντικό για μια ομάδα είναι το γήπεδο. Η μόνη έδρα είναι η Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν έχουν αφήσει χώρο αρκετό, ώστε να έρχονται χρήματα κάθε μέρα όχι μόνο όταν παίζει η ομάδα. Γι’ αυτές τις δουλειές είμαι ο καταλληλότερος από την εμπειρία μου στην Αυστραλία».

Για τα οπαδικά του συναισθήματα: «Εδώ στην Ελλάδα παρεξηγούν τα πάντα. Στην Παναχαϊκή είχα το ίδιο πρόβλημα. Είχα πει παλαιότερα πως μικρός ήμουν Ολυμπιακός. Ήμουν Παναχαϊκή, είμαι Γκάλαξι της Αδελαΐδας, αλλά όταν θα μπω σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ θα είμαι πιο βαμμένος και από τους φανατικούς της ΑΕΚ. Γίνει δε γίνει η συμφωνία, δεν θέλω να παρεξηγήσουν οι φίλοι της ΑΕΚ αυτό το πράγμα».

Για το πέρασμά του από την Παναχαϊκή: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο μού έχει αφήσει πικρή γεύση. Ξόδεψα περίπου 10 εκατ. ευρώ στους καλούς ανθρώπους της Πάτρας και δυστυχώς δεν πήρα τίποτα. Με πολέμησαν άσχημα. Δεν υπάρχει παίκτης που να έμεινε απλήρωτος από μένα. Μιλήστε με τον κύριο Γεωργάτο, στον οποίο έδωσα 400.000 ευρώ για να κάνει πληρωμές. Ποιος τα κάνει αυτά τα πράγματα. Έδωσα την Παναχαϊκή για ένα κομμάτι ψωμί. Οι ψευτιές και οι ατιμίες δεν μου αρέσουν. Ο κόσμος της Παναχαϊκής με αγαπά και το 90% θα ήθελε να γυρίσω. Είχαμε 5.000 κόσμο στο γήπεδο και τώρα έχουμε 300 εισιτήρια».

Για το αν υπάρχουν επαφές για την αγορά ομάδας από την ανατολική Ευρώπη: «Ναι, αλλά δεν θέλω να πω όνομα. Είχαμε μια συνάντηση και θα συνεχίσουμε τις επαφές».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ρομέιν Σάτο... παρουσιάσου!

Ρομέιν Σάτο... παρουσιάσου!
Μία, δυο, τρεις... έξι και τον τσάκωσαν! Ο Ρομέιν Σάτο είναι άφαντος από το Top 16 και ο Παναθηναϊκός απαιτεί υπέρβαση από όλους για την ανατροπή. Το μήνυμα Ζοτς, Ιτούδη και συμπαικτών.Είναι το συμβόλαιο του 1,8 εκ. ευρώ βαρύ φορτίο στους ώμους του ή η νοοτροπία Σιένα και Παναθηναϊκού τόσο διαφορετική; Αν είναι πάντως, ένα απλό παρατεταμένο ντεφορμάρισμα από αυτά που συμβαίνουν σε όλους τους αθλητές θα φανεί λίαν συντόμως.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός παίρνει λίγα πράγματα σε σχέση με όσα πλήρωσε από τον Αφρικανό, γιατί τα μεγάλα ματς είναι για τους μεγάλους παίκτες. Οι Διαμαντίδης, Νίκολας, Μπατίστ ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο ή μικρότερο βαθμό, όμως ο Σάτο αναζητείται.

Μετά από ένα εντυπωσιακό πρώτο δίμηνο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η σπουδαία προσωπική του απόδοση κόντρα στον Ολυμπιακό, τον Αφρικανό τον πήρε η κατηφόρα και το αποκορύφωμα συνέβη από το Top 16 μέχρι τον πρώτο προημιτελικό.

Σε κανένα από τα έξι ματς που συμμετείχε δεν πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων (7, 2, 6, 6, 9, 0 οι... εβδομαδιαίοι λήγοντες που πέτυχε σε σκορ) και στο μοναδικό ματς που δεν έπαιξε, ο Παναθηναϊκός διέλυσε τη Λιέτουβος, αν και αυτό μοιάζει περισσότερο συμπτωματικό.

Το γεγονός όμως, ότι τόσο ο Ιτούδης όσο και στη συνέχεια ο Ομπράντοβιτς δεν αρνήθηκαν δημόσια να τοποθετηθούν δείχνει και τις απαιτήσεις που έχουν από εκείνον. Άδικα; Όχι δα. Άλλωστε ο Σέρβος τεχνικός επικαλέστηκε άλλα πέντε ονόματα παικτών (Φώτσης, Τσαρτσαρής, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου, Μπατίστ) ζητώντας τους να πάρουν πρωτοβουλίες και την ομάδα στις πλάτες τους συνεπικουρώντας τους Διαμαντίδη και Νίκολας στη μάχη για το πολύτιμο break...

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τον… τουμπάνιασαν στο ξύλο!

Τον… τουμπάνιασαν στο ξύλο! (video)
Το ξύλο της αρκούδας έπεσε στην Αργεντινή και την πόλη Κόρδοβα, όταν ο διαιτητής… τόλμησε να αποβάλει παίκτη. Από τα… κλοτσομπούνια δεν γλίτωσαν ούτε οι βοηθοί!

Αν νομίζετε πως στην Αργεντινή το ξύλο πέφτει στις εξέδρες, κάνετε μεγάλο λάθος… Η Κόρδοβα φιλοξένησε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος ανάμεσα στη Γιουβεντούδ Κατόλικα και την Σπορτίβο Λαγκούνα και τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου, όταν ο διαιτητής αποφάσισε να αποβάλλει παίκτη των γηπεδούχων. Το… ξύλο που έφαγε δεν περιγράφεται, ενώ οι βοηθοί που πήγαν να τον απομακρύνουν δεν είχαν καλύτερη τύχη… «Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι σώος… Ήμουν στο νοσοκομείο για ακτινογραφίες, όμως δεν είναι σοβαρά τα τραύματα» τόνισε ο άτυχος ρέφερι, Ούγκο Βέγκα.




Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο «μαγικός» κόσμος της Σούπερ Λίγκας!

Ο «μαγικός» κόσμος της Σούπερ Λίγκας!
Όλα αγγελικά πλασμένα τα είδε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Bαγγέλης Μαρινάκης, που μαζί με Μποροβήλο και Κομνηνό παρουσίασαν μια μαγική εικόνα ενός... αναβαθμισμένου πρωταθλήματος. Με άκομψο τρόπο αρνήθηκε ο Μαρινάκης να απαντήσει σε ερωτήσεις για το σκάνδαλο με τις κασέτες, που συγκλονίζει το ποδόσφαιρο!Παράλληλα ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας έκανε και ... φροντιστήριο σε δημοσιογράφους πώς να μην πολεμούν το ποδόσφαιρο, ενώ επιτέθηκε στον γγΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή! Φυσικά δεν πήρε καμία θέση για το σκάνδαλο που συγκλονίζει το ποδόσφαιρο με τις καταγγελίες και τις κασέτες, αποφεύγοντας να απαντήσει και μιλώντας απρεπώς προς τους δημοσιογράφους. Όλα καλά, λοιπόν, στο ελληνικό πρωτάθλημα σύμφωνα με τους ανθρώπους της Σούπερ Λίγκας, οι οποίοι μόνο καλά λόγια είχαν να πουν και ανακάλυψαν ακόμα και αύξηση των θεατών στα γήπεδα!!! Να επισημάνουμε ότι τη συνέντευξη σε κεντρικό ξενοδοχείο παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ο πρόεδρος του Πανιωνίου Γεράσιμος Βεντούρης.
Δείτε τι είπαν:

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Superleague, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε: Σύντομα ολοκληρώνεται μια πενταετία λειτουργίας της SUPER LEAGUE. Πέντε χρόνια πετυχημένης πορείας, xωρίς αυτό να σημαίνει και ότι ήταν χωρίς προβλήματα ή ότι έχουν λυθεί όσα υπάρχουν.

Όμως σίγουρα η Λίγκα δεν είναι «ένα καρτέλ ισχυρών από όπου αναδύεται σήψη και διαφθορά», όπως ανέφερε σε τελευταία του συνέντευξη ο κ. Μπιτσαξής. Χαρακτηρισμός ο όποιος είναι τουλάχιστον αστήρικτος, αβάσιμος και συνεπώς συκοφαντικός. Η Λίγκα επίσης δεν φιλοδοξεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το κατηχητικό της ενορίας του κ. Μπιτσαξή, όπως φαίνεται ότι θα ήθελε ο ίδιος και δήλωσε στο ένθετο της Καθημερινής το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Σίγουρα, πάντως, ένα πρωτάθλημα που θα διοργάνωνε η ενορία του δεν θα ενδιέφερε κανέναν και πιθανώς ούτε τον ίδιο.

Η προσπάθεια εξορκισμού των εκατοντάδων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, με το κυνήγι μαγισσών του κ. Γενικού, ευτυχώς δεν φαίνεται να βρίσκει πολλούς αποδέκτες.

Εμείς πάντως, η Λίγκα, οφείλουμε όχι μόνο να απαντήσουμε αλλά και να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ τα όσα λέμε. Αντίθετα με τον κ. Γενικό, που μέχρι σήμερα κάνει αόριστες δηλώσεις και καταγγελίες και τα βάζει με τους φανταστικούς εχθρούς του νόμου και της τάξης.

Αντί για φανταστικούς πολέμους, που διεξάγονται μόνο για την ικανοποίηση των ΜΜΕ και του κοινού, ας μιλήσουμε ειλικρινά και με στοιχεία. Όχι χαρακτηρισμοί και επίθετα εντυπωσιασμού. Σήμερα θα παρουσιάσουμε σημαντικά στοιχεία και περιμένουμε το ίδιο να κάνει και ο κ. Γενικός και μάλιστα άμεσα, διαφορετικά ή θα πρέπει να ανασκευάσει ή η συμπεριφορά του θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους προϊσταμένους του.

Αν θέλει να πατάξει τη βία στα γήπεδα είμαστε μαζί του. Αλλά θα πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να μασάμε την ίδια καραμέλα. Εδώ και αρκετό καιρό, κατέθεσα πρόταση για εφαρμογή των κανονισμών της UEFΑ σε συνδυασμό βέβαια με τη σωστή λειτουργία και όλων των άλλων συντελεστών. Δυστυχώς δεν είδα κανέναν να αντιδρά.

Η Αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Είμαστε η χώρα με τις λιγότερες συλλήψεις παραβατών φιλάθλων στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι έχουμε πρόβλημα. Γιατί δεν συλλαμβάνονται όλοι αυτοί που καίνε, που λιθοβολούν, που σπάνε, που μεταφέρουν βεγγαλικά, που επιτίθενται σε αστυνομικούς;

Δαπανήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης των γηπέδων, τα οποία χειρίζεται αποκλειστικά η ΕΛΑΣ, ας μας πουν πότε χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη υπευθύνων για παραβατική συμπεριφορά; Πότε παρουσίασε ο κ. Γενικός σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες το έργο τους για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα;

Και επιτέλους τι ακριβώς προτείνει; Εκτός βέβαια από το μόνιμο, ότι πρέπει να γίνει αυστηρότερος ο Πειθαρχικός Κώδικας για τις ομάδες.

Όπως θα σας εξηγήσει αργότερα με στοιχεία και ο κ. Κομνηνός, έχουμε τον πλέον αυστηρό πειθαρχικό κώδικα. Κάθε χρόνο προστίθεται και μία καινούργια δικαστική Αρχή στο χώρο του ποδοσφαίρου. Κάθε χρόνο αυξάνονται οι ποινές που επιβάλλονται στις ΠΑΕ. Κάθε χρόνο πληρώνουμε περισσότερα στην Αστυνομία, από κρατήσεις στα τηλεοπτικά έσοδα και στα εισιτήρια. Κάθε χρόνο πληρώνουμε περισσότερους φόρους. Γιατί κανένας αστυνομικός διευθυντής δεν ενημερώνει ποτέ για τη μέθοδο και τους τρόπους που χρησιμοποιούν και για την αποτελεσματικότητά τους; Γιατί δεν βλέπουμε ποτέ να καλούνται στην εισαγγελία αυτοί που τα έσπασαν, τα έκαψαν, που επιτέθηκαν; Γιατί δεν βλέπουμε καταδίκες αυτουργών, αυτών που δημιουργούν τη βία, αλλά καλούνται μόνο οι ΠΑΕ στην αθλητική δικαιοσύνη; Και η Δικαιοσύνη της ελληνικής Πολιτείας τι κάνει με όλους αυτούς που πετροβολούν και επιτίθενται κυρίως σε αστυνομικούς;

Οι ΠΑΕ καταδικάζονται γιατί η αθλητική δικαιοσύνη λειτουργεί, και καταδικάζονται αυστηρότατα. Αυτοί που τα σπάνε όμως, κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με αυτούς.

Ξέρουμε όλοι ότι το πρωτάθλημα που διοργανώνει η Λίγκα μας είναι το μεγαλύτερο θέαμα στη χώρα και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σχεδόν του 80% του ελληνικού πληθυσμού. Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον αριθμό των καθημερινών αθλητικών εφημερίδων, στις χιλιάδες blog, ιστοσελίδες που το αφορούν και στα εκατομμύρια εισιτήρια που πωλούνται κάθε χρόνο και στα μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης

Ξέρουμε επίσης ότι έχει προβλήματα, άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα, που όλα, λόγω της προσοχής και του ενδιαφέροντος, διογκώνονται και μοιάζουν κολοσσιαία γεγονότα, ακριβώς επειδή αποτελούν κομμάτι του μεγαλύτερου θεάματος στη χώρα. Ειδικά σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής, και όχι μόνο, κρίσης.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα με τη διαιτησία, από την πρώτη μέρα το δήλωσα και δυστυχώς επαληθεύτηκα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε και αξιόλογους διαιτητές και αξιόλογους πρώην διαιτητές για την διαχείριση της ΚΕΔ, απλά θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία, και πρέπει να τους στηρίξουμε για να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς φόβο.

Ξέρουμε επίσης ότι η Λίγκα δημιουργήθηκε για να βελτιώσει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, να δημιουργήσει οικονομικά καλύτερες συνθήκες ανταγωνισμού, να δυναμώσει τις μικρές και τις μεσαίες ομάδες ώστε το θέαμα να είναι καλύτερο και να παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό.

Σήμερα οι πλειονότητα των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής έχει τουλάχιστον τριπλασιάσει τα έσοδά της σε σχέση με το παρελθόν. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό μέχρι την τελευταία ημέρα. Εφαρμόζουμε το πλέον αυστηρό σύστημα αδειοδότησης.

Και το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Ούτε καν για τα στάδια που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία, τα οποία συντηρούνται και επισκευάζονται, σε σημαντικό βαθμό, με χρήματα των ΠΑΕ. Δείτε τι συμβαίνει σε όσα καταπληκτικά στάδια χτίστηκαν για τους Ολυμπιακούς και δεν παίζει κάποια ποδοσφαιρική ομάδα. Όλα τα έσοδα των ΠΑΕ και της Λίγκας προέρχονται από ανταποδοτικές συμβάσεις, από εμπορικές συνεργασίες προβολής εταιριών. Με αυτά τα χρήματα πληρώνονται οι ομάδες των νέων, οι ακαδημίες ποδοσφαίρου. Με χρήματα που δεν εισπράττουμε από το κράτος αλλά από τη σωστή και νόμιμη εμπορική αξιοποίηση του προϊόντος. Με αυτά τα χρήματα επίσης πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές μας, όλων των ηλικιών που απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες και όχι από κρατικά χρήματα. Να θυμηθούμε μόνο ότι η Ελλάδα είναι δέκατη στο κόσμο σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Πώς είναι λοιπόν κρατικοδίαιτο το ποδόσφαιρο; Ακόμα και στην περίπτωση της ΕΠΟ, και εκεί η Λίγκα και οι ΠΑΕ καλύπτουν ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος του ετήσιου προϋπολογισμού του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Σε ό,τι αφορά την ΟΠΑΠ, να θυμίσουμε, ότι η ΟΠΑΠ είναι μία Α.Ε. εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και η σχέση της με το ποδόσφαιρο βασίζεται εξολοκλήρου σε εμπορική βάση με παροχές και αντιπαροχές ιδιαίτερα σημαντικές, που συμβάλλουν καθοριστικά στην κερδοφορία της, με συμβάσεις που προβλέπουν δεσμεύσεις και υποχρεώσεις και από τις δύο πλευρές. Δεν κρέμεται από τις αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, αλλά στηρίζεται στους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται σε κάθε σύμβαση.

Δεν προσπαθήσαμε ποτέ να κρύψουμε τα προβλήματα, πρώτοι εμείς πήγαμε στην Πολιτεία και ζητήσαμε συνεργασία για να τα αντιμετωπίσουμε, να τα επιλύσουμε. Αλλά η κατάληξη είναι πάντα η ίδια. «Αυξήστε τις ποινές στις ομάδες»

Τώρα, βέβαια σε αυτά προστέθηκε και το «πηγαίνετε το πρωτάθλημα στην ΕΠΟ».

Ο πολιτικός σχεδιασμός και η πολιτική βούληση εξαντλείται σε αυτή τη σύντομη πρόταση: «Αυξήστε τις ποινές στις ομάδες».

Λυπάμαι, αλλά έτσι δεν θέλουμε ποδόσφαιρο αλλά αποδιοπομπαίους τράγους. Να είστε σίγουροι ότι κανένας μας δεν θέλει να παίξει αυτό το ρόλο. Πόσο μάλλον όταν πρέπει να ενισχύουμε τις ομάδες και από δικά μας χρήματα.

Στη συνέχεια ο κ. Κομνηνός θα σας παρουσιάσει τα στοιχεία του έργου της Λίγκας, τόσο τον τελευταίο χρόνο όσο και τα πρώτα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της. Όπως είπα και πριν, είναι η σειρά της Πολιτείας να κάνει σοβαρή δουλειά, με σοβαρές προτάσεις, με σχεδιασμό και συνεργασία.

Πρέπει κάποια στιγμή κάποιος να συντονίσει την αξιοποίηση των συστημάτων εποπτείας γηπέδων που πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει επιτέλους κάποιος να συντονίσει το έργο των κυβερνητικών υπηρεσιών (Αστυνομία-Δικαιοσύνη) και των ποδοσφαιρικών Αρχών για την αντιμετώπιση της βίας.

Με την ευκαιρία θέλω να κάνω έκκληση σε όλους όσους ζουν και εργάζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και γύρω από αυτό (συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων)να μην πριονίζουν το κλαρί που κάθονται. Μπορεί να έχει προβλήματα, και θα ήταν αφύσικο να μην έχει, δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα χωρίς προβλήματα. Αλλά πρέπει και να στηριχθεί. Το ποδόσφαιρο προσφέρει τόση χαρά και αποτελεί πραγματικά καταφύγιο, ειδικά στη σημερινή δοκιμαζόμενη κοινωνία, για κάθε εργαζόμενο, αποτελεί ιδέα για τα νέα παιδιά και έχει προβάλλει και συνεχίζει να προβάλλει την πατρίδα μας στο εξωτερικό. Ας μην τα ξεχνάμε τόσο εύκολα όλα αυτά.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μας,με δημιουργικό διάλογο και επικοδομητική κριτική, να βελτιώσουμε και άλλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σας ευχαριστώ...

Στη συνέχεια τον λόγο ανέλαβε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Superleague, Γιώργος Μποροβήλος: «Ερχόμαστε σαν Σούπερ Λίγκα να αποδείξουμε το αυτονόητο. Βλέπουμε όλους να κόπτονται και να παρουσιάζονται βασιλικότεροι του βασιλέως για το καλό του ποδοσφαίρου και να μην ενδιαφερόμαστε εμείς. Αυτό είναι ένα οξύμωρο σχήμα. Ο πρώτος που πρέπει να ενδιαφέρεται και πραγματικά ενδιαφέρεται είναι η Σούπερ Λίγκα. Λάθη γίνονται, είναι ένας νέος συνεταιρισμός, μόλις τεσσάρων ετών, αλλά έχει πετύχει πάρα πολλά. Όποιος κι αν λέει πως κόπτεται για το ποδόσφαιρο ξεκινά από ίδιον όφελος. Υπάρχει περίπτωση η Σούπερ Λίγκα να μη θέλει ένα καθαρό ποδόσφαιρο;

Εμείς θα πρέπει να είμαστε αντίπαλοι στα 90 λεπτά και σε όλα τα άλλα ενωμένοι, γιατί βαλλόμεθα πανταχόθεν. Γίνονται κάποιες καταγγελίες για τα κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι κι έτσι. Το ζήτημα είναι αυτός που καταγγέλλει να μπορεί και να το αποδείξει, γιατί η ζημιά που γίνεται στη Λίγκα και το ποδόσφαιρο είναι ανυπολόγιστη. Είμαστε έτοιμοι και θα προτείνουμε αυστηροποίηση σε αυτές τις διαδικασίες. Δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτα. Οι καταγγέλλοντες πρέπει να παρέχουν αποδείξεις, ώστε οι αρμόδιες αρχές να εξαφανίσουν τον καταγγελλόμενο. Διαφορετικά να εξαφανίσουν τον καταγγέλλοντα. Δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτα. Αλλά δεν μπορεί να γίνει δουλειά με το άκουσα, είδα, μου είπανε. Αυτός που ακούει όλα αυτά δεν θα κάνει το δικαστή, ούτε τον κριτή και λέει ‘πού να πάω όπως τα μαγειρεύουν και τα κασετοποιούν;’. Αυτό που μένει στον θεατή είναι πως όλα είναι σάπια. Πώς να φέρεις μετά κόσμο, οικογένειες στα γήπεδα, χορηγούς, και πώς διώξεις τη βία; Τα πρόστιμα έφτασαν στο Θεό! Όλες οι ομάδες πληρώνουν, αλλά δεν έγινε τίποτα. Η βία είναι και εισαγόμενη. Λέγαμε κάποτε ότι φταίει το ποδόσφαιρο, αλλά γεμίσανε και τα άλλα αθλήματα με σπασμένα καθίσματα και χίλια προβλήματα.

Έχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας, τις αναλαμβάνουμε, αλλά αυτό που πάει να περάσει στην κοινή γνώμη, πως για όλα φταίνε οι ΠΑΕ, είναι άδικο. Η Σούπερ Λίγκα είναι ένας συνεταιρισμός που προσπαθεί για το καλύτερο. Δεν τα κάνει όλα καλά, αλλά δεν θα πρέπει να φορτώνονται όλα στην καμπούρα της Σούπερ Λίγκας και των ομάδων. Οι ομάδες είναι οι πρώτες που ενδιαφέρονται για ένα καθαρό και καλό προϊόν. Γιατί αν το προϊόν εκφυλιστεί, πού θα απευθύνεται; Σε ποιους θεατές, σε ποιους χορηγούς;»

Tέλος, ο εκτελεστικός διευθυντής Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός, παρουσίασε με διαφάνειες το πώς στήθηκε ο συνεταιρισμός της Σούπερ Λίγκας και τους σκοπούς του, ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειές της για την αναβάθμιση και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος, όπως και όσα έγιναν για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη χώρα μέσω της αναβάθμισης των πρωταθλημάτων υποδομής. Ακολούθως τόνισε: «Υπάρχει ανοδική τάση τα εισιτήρια. Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με το 1985/86. Αν προσθέσουμε και τα εισιτήρια των play-offs ξεπερνούμε τα 2 εκατ. εισιτήρια το χρόνο, κάτι που είναι το 20% του πληθυσμού και δεν είναι αμελητέος αριθμός. Τον τελευταίο χρόνο υπήρχε μικρή πτώση λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτό έχει οικονομικά οφέλη για τις ομάδες και ένα καλύτερο προϊόν».

Παράλληλα ανέφερε: «Την πρώτη μας χρονιά είχαμε έσοδα 10 εκατ. ευρώ και τώρα έχουμε 70 εκατ. ευρώ, μιλάμε δηλαδή για επταπλασιασμό εσόδων. Η φετινή χρονιά θα φτάσει πάνω από 66 εκατ. ευρώ. Μεγάλο ρόλο παίζει σε αυτό η συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Κατηγορούμαστε πως ασχολούμαστε με τα χρήματα. Δεν νομίζω πως η Premier League ή οποιοδήποτε άλλο μεγάλο πρωτάθλημα δεν ασχολείται με τα χρήματα. Τα έσοδα που πηγαίνουν από τη Σούπερ Λίγκα υπέρ της ΕΠΟ και την Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής είναι πολλά. Αντιλαμβάνεται κανείς πως τα αυξημένα έσοδα της Σούπερ Λίγκας έρχονται να βοηθήσουν το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τη συνεργασία με τον ΟΠΑΠ είπε: «Δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Είναι μια ανταποδοτική σύμβαση χορηγίας. Είναι μια εμπορική συμφωνία, που σήμερα εδώ γίνεται με τον ΟΠΑΠ κι έξω γίνεται με κάποιες άλλες εταιρείες. Δεν είναι κάτι που δίνεται δωρεάν, ούτε κάτι που έχει αμελητέα αξία και ποσότητα».

Ακολούθως, ο Πατρίκ Κομνηνός χαρακτήρισε το τρέχον πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών κάνοντας λόγο για την ισομερή κατανομή των εσόδων, τη θέσπιση των play-offs, την πριμοδότηση των βαθμών (20.000 ευρώ ο βαθμός) και την αποκέντρωση του πρωταθλήματος.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, αρχικά ξεκαθάρισε ποιες αρμοδιότητες έχει η Αστυνομία (κάνοντας λόγο για τις λιγοστές συλλήψεις), η Πολιτεία (αναφέροντας πως δεν έχει επιβληθεί καμία ποινή φυλάκισης), η ΕΠΟ και τέλος της Σούπερ Λίγκας. Μάλιστα στάθηκε και στο ποσό των προστίμων που έχει επιβληθεί στις ομάδες στα χρόνια λειτουργίας της Σούπερ Λίγκας και το οποίο έφτασε συνολικά τα 7.961.330 ευρώ.

«Εμείς ζητάμε να τιμωρηθούν επιτέλους οι υπαίτιοι. Δεν ζητάμε κάτι καινούριο, αλλά την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας», τόνισε ο κ. Κομνηνός και πρόσθεσε: «Ο Έλληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει 13 εκατ. ευρώ για τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης στα γήπεδα και δεν χρησιμοποιούνται».

Ακολουθούν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου...

Ερώτηση:
Ο κ. Πιλάβιος είπε ‘εύχομαι το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην παίζεται κάποια μέρα στην Ευελπίδων’. Για το ζήτημα με τις καταγγελίες που έγιναν από τον κ. Κούγια… Πριν ολοκληρώσει την ερώτηση ο δημοσιογράφος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε πως δεν πρόκειται να απαντήσει και πρόσθεσε «… άλλη ερώτηση».

Ερώτηση: Ζητήσατε διάλογο με Αστυνομία και Πολιτεία. Με αυτούς που έχουν αποτύχει;

Β. Μαρινάκης: «Υπάρχει άλλη επιλογή; Σας αντιστρέφω την ερώτηση».

Ερώτηση: Τι δεν σας άρεσε φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Β. Μαρινάκης: «Ακόμη και μετά την έκκληση που έκανα πυροβολείτε το ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως έχουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, ο κόσμος παρά την κρίση πάει στο γήπεδο και πρέπει να το στηρίξουμε. Το να λέτε πως το ποδόσφαιρο νοσεί και να γράφονται χιλιάδες άρθρα εναντίον του, δεν βοηθά. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά πρέπει να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος και μία εποικοδομητική κριτική. Αν τα ισοπεδώνουμε όλα, δεν γίνεται τίποτα».

Ερώτηση: Κανείς πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας δεν εξάντλησε τη διετία στην προεδρία. Θα την εξαντλήσετε εσείς;

Β. Μαρινάκης: «Το πρωτάθλημα έχει άλλες τρεις αγωνιστικές και μετά έχουμε τα play-offs. Μετά θα κάτσουμε να συζητήσουμε για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να βρούμε λύσεις».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Δεν θα ήθελα να ήμουν ο Πιανιτζιάνι»

«Δεν θα ήθελα να ήμουν ο Πιανιτζιάνι»
Ο Ίβκοβιτς εξήγησε πως το δεύτερο ματς του Ολυμπιακού με τη Σιένα δεν θα έχει καμία σχέση με το πρώτο, αλλά παραδέχθηκε πως… δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του Πιανιτζιάνι.Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε λίγο μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης της ομάδας πριν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τη Σιένα και κράτησε ξανά χαμηλούς τόνους. Εξήγησε δηλαδή ότι «η Σιένα είναι καλή ομάδα και θα ήμουν ευχαριστημένος αν κερδίζαμε και ένα πόντο. Έτσι είναι τα playoffs», αλλά συνέχισε με αρκετή ειλικρίνεια λέγοντας πως «δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση ου αντίπαλου προπονητή».

Σχετικά με το δεύτερο παιχνίδι δήλωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να κάνει επανάληψη του σεναρίου. Ελπίζουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου. Δουλέψαμε σε κάποιες λεπτομέρειες στο παιχνίδι μας».

Στη συνέχεια εξήγησε την κατάσταση του τραυματισμού του Τεόντοσιτς που συνεχίζει να είναι αμφίβολος και έβγαλε το καπέλο του ξανά στον Κατσίβελη που «έπαιξε πολύ καλά, άντεξε το ξύλο και ευχαριστήθηκα την απόδοση του», αλλά και στον Μπουρούση, για τον οποίο είπε ότι «είχε 12 ριμπάουντ σε 16 λεπτά και μας βοήθησε πολύ. Ολη η ομάδα είχε συμμετοχή σε αυτή την εμφάνιση. Θα έχουμε την ίδια ενέργεια και αύριο».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Tα «περίεργα» πονταρίσματα και τα… κουκούτσια!

Tα «περίεργα» πονταρίσματα και τα… κουκούτσια!
Οι καταγγελίες του Αλέξη Κούγια για το Στοίχημα και τα ύποπτα ματς αναμένεται να ανοίξουν εκ νέου τον… ασκό του Αιόλου! Η Σοφία Φασουλάκη έχει το ρεπορτάζ!

Μια νέα δικογραφία θα απασχολήσει όπως όλα δείχνουν τις εισαγγελικές αρχές μετά τις πρωινές (σ.σ. Τετάρτη) καταγγελίες του Αλέξη Κούγια, για περίεργα «παιχνίδια» που παίζονται στο Στοίχημα και αγώνες που «στήνονται» γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό. Για να κερδίζουν κάποιοι χρήματα και κυρίως παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Δικαστικές πηγές έλεγαν στο gazzetta.gr ότι είναι πολύ πιθανό η καινούργια δικογραφία να ενσωματωθεί στην ήδη υπάρχουσα που έχει σχηματίσει το τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος και αφορά τα στημένα παιχνίδια. Ωστόσο, εάν αποτελέσει αυτόνομη δικογραφία, τότε θα ερευνηθεί από τον επίκουρο αθλητικό εισαγγελέα Στέφανο Μπαξεβάνη, ο οποίος αναλαμβάνει δράση στο πλευρό του Κ. Σιμιτζόγλου.

Αργά το μεσημέρι, ο Αλέξης Κούγιας, από τον οποίο άνοιξε η υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, προχώρησε τις καταγγελίες του ένα βήμα παραπάνω, συνδέοντας πολλές ομάδες της Β' Εθνικής με… περίεργα πονταρίσματα στο Στοίχημα, με αιχμή του δόρατος το τελευταίο παιχνίδι Ηλιούπολη-Λεβαδειακός. Μίλησε όμως και για τις κασέτες που έφτασαν στο γραφείο του, οι οποίες, όπως είπε ο γνωστός δικηγόρος, ύστερα από προσεκτική ακρόαση, αναφέρονται στο Στοίχημα.

«Έδωσα συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία έχει δώσει και συνάδελφός σας δημοσιογράφος. Η λέξη "κουκούτσια" που ακούγεται στις κασέτες νόμιζα αρχικά ότι αφορούσε στη μεροληπτική διαιτητική συμπεριφορά που έλεγε "κόψε το καρπούζι στη μέση και δώσε τα κουκούτσια στην ίδια ομάδα". Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, αυτό αφορά στοιχηματική έκφραση. Τα στοιχηματικά παράνομα αλλά και νόμιμα γραφεία δεν εννοούν μόνο τη μεροληπτική διαιτητική συμπεριφορά αλλά και το πολύ χοντρό παιχνίδι που γίνεται, το οποίο αναφέρεται σε κάρτες, κόρνερ, αποβολές ακόμη και πέναλτι, τα οποία είναι στοιχεία που δεν γνώριζα», είπε στους δημοσιογράφους ο Αλέξης Κούγιας.

Για τον πρόεδρο της Παναχαικής, «όποιος αναδείξει αυτά τα στοιχεία και τα συγκρίνει με όσα φέρεται να λέει ο Αχιλλέας Μπέος στις κασέτες, καταλαβαίνει ότι η παρέμβαση του Μπέου- είτε αυτή είναι δωροδοκία είτε εκβίαση- αφορά το στοίχημα και δεν έχει σχέση με το αποτέλεσμα Άρης-Παναθηναϊκός. Και έτσι καταρρέει το επιχείρημα του Μπέου ότι είναι «αδύνατον να επηρέασα τον Δαλούκα» και αυτός να έδωσε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού».

Για τη Football League

Μεγάλο μέρος της κατάθεσης του Αλέξη Κούγια απασχόλησε και το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ της Ηλιούπολης και του Λεβαδειακού, το οποίο δεν το συμπεριέλαβε στο κουπόνι του στοιχήματος τόσο ο ΟΠΑΠ όσο και οι άλλες στοιχηματικές εταιρίες, με εξαίρεση μία.

«Θα μιλήσω και για άλλα παιχνίδια, για παράδειγμα το Ηλιούπολη-Λεβαδειακός», είπε ο γνωστός ποινικολόγος και πρόσθεσε: «Είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι την τελευταία ώρα και ενώ ο Λεβαδειακός έχανε με 2-0, έγιναν εκπληκτικά πονταρίσματα υπέρ της νίκης του. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί. Οι πληροφορίες που ήρθαν σε εμένα αφορούν και τον Αστέρα Τρίπολης. Μου ήρθαν αδιάσειστα στοιχεία μέσα από το Ίντερνετ αλλά και από ανθρώπους που γνωρίζουν από στοίχημα, όπου φαίνεται ότι υπάρχει μια αξιοπερίεργη ακραία στοιχηματική συμπεριφορά στα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης, όταν παίζει εντός Τρίπολης και όταν παίζει εκτός.

Η ίδια ακραία συμπεριφορά υπάρχει και σε άλλα παιχνίδια της Β' Εθνικής. Όπως στον Διαγόρα Ρόδου, στον Αγροτικό Αστέρα. Και ενώ σε άλλα παιχνίδια παίζονται ποσά έως 10 χιλιάδες ευρώ, σε αυτά τα παιχνίδια παίζονται από 200 έως 400 χιλιάδες ευρώ».

Περί πλουτισμού

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και σε ονόματα ποδοσφαιρικών παραγόντων, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον προσωπικό τους πλουτισμό.

«Αν ισχύει ότι ο Δημήτρης Μποροβήλος, ο πρώην γενικός διευθυντής του Αστέρα Τρίπολης, αδερφός του νυν πρόεδρου Γιώργου Μποροβήλου, που είναι αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, έχει 13 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς του, τότε είναι χρυσή ευκαιρία να ερευνηθούν αυτά και να γίνει κάθαρση στο ποδόσφαιρο».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Είμαι στην καλύτερη ομάδα»!

«Είμαι στην καλύτερη ομάδα»!
Η παραμονή του Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό έρχεται πιο κοντά... μέσω Λίβερπουλ! Στην εκδήλωση των «κόκκινων» στην Αθήνα, ο Γάλλος σούπερ σταρ είπε «η Λίβερπουλ είναι πολύ καλή ομάδα αλλά είμαι στην καλύτερη»!To gazzetta.gr ήταν εκεί!
Λίγα λεπτά μετά τις 20:00 έφτασαν στην αίθουσα ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Λουίς Γκαρσία. Ο Γάλλος σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού φορούσε μια γκρι φόρμα, καπέλο και τα γνωστά παπούτσια με τα... φτερά ενώ ο Γκαρσία είναι σαφώς πιο κυριλέ με πουκάμισο και γραβάτα.

Στην συνέχεια, οι δύο πρώην άσοι της Λίβερπουλ βραβεύθηκαν από τον σύνδεσμο. Πρώτος ο Ισπανός και στην συνέχεια ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος μέσα σε πολύ θερμό χειροκρότημα. Μετά ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου σχετικά με την πορεία των δύο παικτών στους «κόκκινους».

Ο Σισέ είπε μεταξύ άλλων:

«Σας εύχομαι να μπορέσετε να νιώσετε, όπως εμείς εκείνο το βράδυ με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν κάτι φανταστικό. Θυμαμαι δεν μπορουσα να κοιμηθω αλλά ολα πηγαν καλα. Έχω γερή κατασκευή, έβλεπα τα άλλα παιδιά και ήθελα να γυρίσω πίσω και έτσι ξεπέρασα τον τραυματισμό».

Για την μεταγραφή του στην Λίβερπουλ: Ήξερα τον Ουγιέ, είχαμε πολύ καλές σχέσεις από την Γαλλία και όταν το έμαθα για το ενδιαφέρον δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά.

Για τις προτιμήσεις του: «Η καρδιά μου είναι για τον Παναθηναϊκό και την Λίβερπουλ».

Για την μοϊκάνα: « Πάει ανάλογα με την διάθεση μου. Τώρα είναι κακή γιατί χάσαμε το πρωτάθλημα». Σε εκείνο το σημείο από το ακροατήριο κάποιος του είπε ότι « θα το πάρεις του χρόνου», με τον Γάλλο απλά να χαμογελά.

Για το αν θα επιστρέψει στην Λίβερπουλ: «Η Λίβερπουλ είναι μία πολύ καλή ομάδα αλλά τώρα είμαι στην καλύτερη, τον Παναθηναϊκό»

Ο Γκαρσία τόνισε:

«Σίγουρα ήταν από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου όταν γυρίσαμε από το αεροδρόμιο και είδαμε όλον αυτόν τον κόσμο να μας περιμένει και να γιορτάζει το Τσάμπιονς Λιγκ. Το καλύτερο μου γκολ είναι αυτό που έβαλα εκείνη την χρονιά με την Τσέλσι. Όταν έπαιζα με τον Σισέ η συνεργασία μας ήταν καλή αλλά πάντα φώναζε.

Πάντα είναι ωραίο να συναντάς ανθρώπους που αγαπάνε την Λίβερπουλ. Μας άρεσε που ήμασταν εδώ και θυμηθήκαμε ωραίες χρονιές. Είναι πολλά τα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Βλέπω πολλά ματς της ομάδας αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα. Εύχομαι του χρόνου να καταφέρουν να είναι στην κορυφή. Η Λίβερπουλ είναι η ομάδα που μου έδωσε σχεδόν τα πάντα στην καριέρα και θέλω να την ευχαριστήσω.

Μικρά-μικρά
*Μια κοπέλα που βρέθηκε στην εκδήλωση γλίστρησε κάποια στιγμή και έπεσε κάτω. Ο τρόπος ήταν... όλα τα λεφτά και ο Σισέ δεν μπορούσε να ηρεμήσει από τα γέλια.
Τον έπιασε σπαστικό γέλιο και μάλιστα δεν απάντησε καθόλου σε μία ερώτηση! Όταν ηρέμησε έκανε χαρακτηριστική χειρονομία στην κοπέλα αν ήταν καλά.

*Ένας φανατικός οπαδός της Λίβερπουλ ήξερε τα... πάντα όλα για τους δύο ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, είπε στον Γκαρσία ότι «ήμουν παρών στο πρώτο ματς που έβαλες γκολ», με τον Γκαρσία
να του λέει «έλα την επόμενη φορά στο ΟΑΚΑ αν είναι να έχω τέτοια αποτελέσματα».

*Ο Τζιμπρίλ Σισέ είπε πως ο πιο δύσκολος προπονητής που είχε στην καριέρα του ήταν ο Γκι Ρου ενώ ο Λουίς Γκαρσία ανέφερε τον Χενκ Τεν Κάτε! Στην Μπαρτσελόνα, όταν ο πρώην τεχνικός του
«τριφυλλιού» ήταν βοηθός του Ράικαρντ.

*Με νέο λουκ και πλέον χωρίς στέκα εμφανίστηκε ο Λουίς Γκαρσία. Κούρεψε το μαλλί του ο Ισπανός.

*Κάποια στιγμή ρωτήθηκε ο Σισέ για το ποιος είναι ο πιο δύσκολος αμυντικός που έχει παίξει. Εκείνη την στιγμή πετάχτηκε κάποιος από το ακροατήριο και είπε «ο Μαρινάκης». Η αίθουσα ξ
έσπασε σε γέλια και ο Γάλλος είπε με ειρωνεία «ναι είναι και φίλος μου».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ξενερωμένος ο Πατέρας

Ξενερωμένος ο Πατέρας
Απίθανο είναι το ενδεχόμενο ενεργής συμμετοχής του Νικόλα Πατέρα στα διοικητικά του Παναθηναϊκού κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες. Για «ξεκαθάρισμα» πάει στο Δ.Σ!«Καταρχήν αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι θα αποτελέσει έκπληξη πρώτου μεγέθους πιθανή νέα ενασχόληση του Πατέρα με τα διοικητικά. Όσοι βρίσκονται κοντά στον πρώην πρόεδρο του τριφυλλιού ξέρουν ότι έχει μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που γύρισε τον Σεπτέμβριο. Είναι δεμένος με την ομάδα, ασχολείται ακόμη και σήμερα με θέματα που την αφορούν, έχει ωστόσο αηδιάσει με πρόσωπα και καταστάσεις που επαναλήφθηκαν τη φετινή σεζόν και μάλιστα στο… μάξιμουμ. Πως να κάτσει και γιατί»;

Διαβάστε τα «Τρίφυλλα» του Νικόλα Βασιλαρά εδώ: http://www.leoforos.gr/editorial/17699/telika-tha-bei-kaneis
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...