ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Tα «περίεργα» πονταρίσματα και τα… κουκούτσια!

Tα «περίεργα» πονταρίσματα και τα… κουκούτσια!
Οι καταγγελίες του Αλέξη Κούγια για το Στοίχημα και τα ύποπτα ματς αναμένεται να ανοίξουν εκ νέου τον… ασκό του Αιόλου! Η Σοφία Φασουλάκη έχει το ρεπορτάζ!

Μια νέα δικογραφία θα απασχολήσει όπως όλα δείχνουν τις εισαγγελικές αρχές μετά τις πρωινές (σ.σ. Τετάρτη) καταγγελίες του Αλέξη Κούγια, για περίεργα «παιχνίδια» που παίζονται στο Στοίχημα και αγώνες που «στήνονται» γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό. Για να κερδίζουν κάποιοι χρήματα και κυρίως παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Δικαστικές πηγές έλεγαν στο gazzetta.gr ότι είναι πολύ πιθανό η καινούργια δικογραφία να ενσωματωθεί στην ήδη υπάρχουσα που έχει σχηματίσει το τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος και αφορά τα στημένα παιχνίδια. Ωστόσο, εάν αποτελέσει αυτόνομη δικογραφία, τότε θα ερευνηθεί από τον επίκουρο αθλητικό εισαγγελέα Στέφανο Μπαξεβάνη, ο οποίος αναλαμβάνει δράση στο πλευρό του Κ. Σιμιτζόγλου.

Αργά το μεσημέρι, ο Αλέξης Κούγιας, από τον οποίο άνοιξε η υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, προχώρησε τις καταγγελίες του ένα βήμα παραπάνω, συνδέοντας πολλές ομάδες της Β' Εθνικής με… περίεργα πονταρίσματα στο Στοίχημα, με αιχμή του δόρατος το τελευταίο παιχνίδι Ηλιούπολη-Λεβαδειακός. Μίλησε όμως και για τις κασέτες που έφτασαν στο γραφείο του, οι οποίες, όπως είπε ο γνωστός δικηγόρος, ύστερα από προσεκτική ακρόαση, αναφέρονται στο Στοίχημα.

«Έδωσα συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία έχει δώσει και συνάδελφός σας δημοσιογράφος. Η λέξη "κουκούτσια" που ακούγεται στις κασέτες νόμιζα αρχικά ότι αφορούσε στη μεροληπτική διαιτητική συμπεριφορά που έλεγε "κόψε το καρπούζι στη μέση και δώσε τα κουκούτσια στην ίδια ομάδα". Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, αυτό αφορά στοιχηματική έκφραση. Τα στοιχηματικά παράνομα αλλά και νόμιμα γραφεία δεν εννοούν μόνο τη μεροληπτική διαιτητική συμπεριφορά αλλά και το πολύ χοντρό παιχνίδι που γίνεται, το οποίο αναφέρεται σε κάρτες, κόρνερ, αποβολές ακόμη και πέναλτι, τα οποία είναι στοιχεία που δεν γνώριζα», είπε στους δημοσιογράφους ο Αλέξης Κούγιας.

Για τον πρόεδρο της Παναχαικής, «όποιος αναδείξει αυτά τα στοιχεία και τα συγκρίνει με όσα φέρεται να λέει ο Αχιλλέας Μπέος στις κασέτες, καταλαβαίνει ότι η παρέμβαση του Μπέου- είτε αυτή είναι δωροδοκία είτε εκβίαση- αφορά το στοίχημα και δεν έχει σχέση με το αποτέλεσμα Άρης-Παναθηναϊκός. Και έτσι καταρρέει το επιχείρημα του Μπέου ότι είναι «αδύνατον να επηρέασα τον Δαλούκα» και αυτός να έδωσε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού».

Για τη Football League

Μεγάλο μέρος της κατάθεσης του Αλέξη Κούγια απασχόλησε και το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ της Ηλιούπολης και του Λεβαδειακού, το οποίο δεν το συμπεριέλαβε στο κουπόνι του στοιχήματος τόσο ο ΟΠΑΠ όσο και οι άλλες στοιχηματικές εταιρίες, με εξαίρεση μία.

«Θα μιλήσω και για άλλα παιχνίδια, για παράδειγμα το Ηλιούπολη-Λεβαδειακός», είπε ο γνωστός ποινικολόγος και πρόσθεσε: «Είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι την τελευταία ώρα και ενώ ο Λεβαδειακός έχανε με 2-0, έγιναν εκπληκτικά πονταρίσματα υπέρ της νίκης του. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί. Οι πληροφορίες που ήρθαν σε εμένα αφορούν και τον Αστέρα Τρίπολης. Μου ήρθαν αδιάσειστα στοιχεία μέσα από το Ίντερνετ αλλά και από ανθρώπους που γνωρίζουν από στοίχημα, όπου φαίνεται ότι υπάρχει μια αξιοπερίεργη ακραία στοιχηματική συμπεριφορά στα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης, όταν παίζει εντός Τρίπολης και όταν παίζει εκτός.

Η ίδια ακραία συμπεριφορά υπάρχει και σε άλλα παιχνίδια της Β' Εθνικής. Όπως στον Διαγόρα Ρόδου, στον Αγροτικό Αστέρα. Και ενώ σε άλλα παιχνίδια παίζονται ποσά έως 10 χιλιάδες ευρώ, σε αυτά τα παιχνίδια παίζονται από 200 έως 400 χιλιάδες ευρώ».

Περί πλουτισμού

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και σε ονόματα ποδοσφαιρικών παραγόντων, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον προσωπικό τους πλουτισμό.

«Αν ισχύει ότι ο Δημήτρης Μποροβήλος, ο πρώην γενικός διευθυντής του Αστέρα Τρίπολης, αδερφός του νυν πρόεδρου Γιώργου Μποροβήλου, που είναι αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, έχει 13 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς του, τότε είναι χρυσή ευκαιρία να ερευνηθούν αυτά και να γίνει κάθαρση στο ποδόσφαιρο».

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...