ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η επιστροφή του «βασιλιά»

Η επιστροφή του «βασιλιά»

Τον λάτρεψαν σαν Θεό. Ενσάρκωνε την ελπίδα μίας ολόκληρης πόλης για να πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημα σε οποιοδήποτε μεγάλο σπορ από το 1964. Δεν τα κατάφερε και αποφασίζοντας να μετακομίσει στο καλοκαιρινό Μαϊάμι από «εκλεκτός» έγινε «μισητός». Ο Λεμπρόν Τζέιμς επιστρέφει απόψε στο Κλίβελαντ, όχι όμως σαν ήρωας, αλλά σαν αντίπαλος, προδότης, εχθρός... Το www.sport-fm.gr ξενυχτά και λίγο πριν τις 3:00 θα αρχίσει να σας μεταφέρει live τη μεγάλη επιστροφή του «βασιλιά» στο παλιό του παλάτι ενώ το protathlitesgr.blogspot.com θα έχει αύριο πλούσιο ρεπορτάζ για το ματς!
Read more!

Ίβκοβιτς: "Ρεβάνς με Μπάμπεργκ"

Η γερμανική ομάδα ήταν αυτή που ανάγκασε τους "ερυθρόλευκους" στην πρώτη τους επίσημη ήττα τη σεζόν 2010-2011 κι αυτό δείχνει ότι κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος είναι.
 
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε για το παιχνίδι της Πέμπτης κάνοντας αναδρομή και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου: "Παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι περιμένοντας την ομάδα να… στρώσει και να έχουμε διάρκεια. Παίζουμε με μια ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ και η οποία μας κέρδισε δίκαια στο πρώτο παιχνίδι. Αυτό μας κάνει να θέλουμε μια ρεβάνς. Η Μπάμπεργκ είναι γρήγορη ομάδα που της αρέσει να παίζει στο ανοιχτό γήπεδο. Όταν παίζει χωρίς πίεση, όπως έκανε με μας και τη Ρεάλ εκτός έδρας είναι πολύ καλή. Με τη Ρόμα όμως που έπαιζε στην έδρα της και είχε πίεση, έχασε. Έχουμε την εμπειρία από το πρώτο παιχνίδι και βάση αυτής θα κινηθούμε προσπαθώντας από την αρχή να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα".

Νίλσεν: "Να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε"

Ο Ματ Νίλσεν δεν θέλει νίκη για να πάρει… εκδίκηση, αλλά μέσα από το παιχνίδι της ομάδας του να διαπιστωθεί πως υπήρξε βελτίωση και διόρθωση των λαθών του αγώνα στη Μαδρίτη: "Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να παίζουμε το παιχνίδι μας και στην προκειμένη να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε κυρίως στο ματς με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Τα λάθη μας είναι κυρίως αμυντικά και τα γνωρίζουμε. Αυτή τη στιγμή δεν κοιτάμε τους αντιπάλους μας, αλλά το πώς θα βελτιωθούμε εμείς. Δεν θέλω να παίξουμε καλά απέναντι στην Μπάμπεργκ γιατί χάσαμε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά γιατί απλά πρέπει να παίζουμε καλά σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε πολύ χώρο στην ομάδα για βελτίωση".

Ο Αυστραλός αναφέρθηκε και στον παίκτη που έκανε τη μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της Γερμανίας: "Σίγουρα ο Χάινς είναι σημαντικό κομμάτι στο παιχνίδι της Μπάμπεργκ, αλλά δεν θεωρώ ότι όλους αυτούς τους παίκτες που ξεχωρίζουν από μια ομάδα τους αντιμετωπίζεις πιο σωστά μέσα από την ομαδική δουλειά κι αυτό θα κάνουμε κι απέναντί του".
Read more!

Γυμνάστηκαν τα… δυο τους!

Γυμνάστηκαν τα… δυο τους!

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε ο Ζεσουάλντο Φερέιρα στην τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού. Ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε Γιώργο Καραγκούνη και Σεμπάστιαν Λέτο να γυμναστούν… χεράκι-χεράκι και ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα!

Επιστροφή Αντωνίου-Φρέιτας, για δύο μέσους θα κινηθεί το «τριφύλλι».

Όλοι μαζί κι οι δυο τους χώρια!

Ο Φερέιρα αποφάσισε οι Λέτο και Καραγκούνης να προπονηθούν μόνοι τους, θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο, θέλοντας και μη, οι δυο τους θα έρθουν πιο… κοντά, ώστε να λυθεί οριστικά η μεταξύ τους κόντρα, μετά το χθεσινό επεισόδιο που είχαν. Έτσι, λοιπόν, ο Αργεντινός και ο Έλληνας γυμνάστηκαν μαζί, σε διπλανό γήπεδο, απ’ αυτό που προπονήθηκαν οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Κατσουράνης και Σισέ έκαναν πρόγραμμα αποφόρτισης, ενώ οι υπόλοιποι επιδόθηκαν σε ασκήσεις κατοχής μπάλας «5-2» και δίτερμα σε μικρό χώρο με έμφαση στην τακτική. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με δουλειά στα στημένα.

Θέλει δύο μέσους

Στο μεταξύ, η επιστροφή των Κώστα Αντωνίου και Κάρλος Φρέιτας στην Ελλάδα, σηματοδοτεί και το άνοιγμα του φακέλου «μεταγραφές» στον Παναθηναϊκό. Φαίνεται πως οι «πράσινοι» δεν θα κινηθούν για την απόκτηση μόνο ενός μέσου, όπως είχε διαρρεύσει μέχρι τώρα, αλλά θα γίνει προσπάθεια για δύο ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται στο χώρο του κέντρου.
Read more!

Νέο πρόβλημα με Νίκολας

Ιδιαίτερα άτυχος είναι τον τελευταίο καιρό ο Ντρου Νίκολας. Ο σούτινγκ γκαρντ του Παναθηναϊκού, μετά το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε πριν περίπου είκοσι ημέρες, αντιμετωπίζει πρόβλημα τενοντίτιδας στον αστράγαλο. Ο Αμερικανός έχει ξεκινήσει ήδη θεραπευτική αγωγή, ωστόσο η συμμετοχή του στην αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στον Ηρακλή, θεωρείται αμφίβολη.
Νέο πρόβλημα με Νίκολας
Όσον αφορά στον, επίσης τραυματία, Άλεξ Μάριτς, τη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα θα του αφαιρεθούν τα ράμματα από τον αγκώνα, οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία αποθεραπείας.

Read more!

Πρίττας: «Η πρόκριση είναι στα πόδια μας»

Πρίττας: «Η πρόκριση είναι στα πόδια μας»Η παλικαρίσια νίκη μέσα στη Μαδρίτη δίνει στον Άρη φοβερό πλεονέκτημα έναντι της Ατλέτικο, κάτι που αναγνωρίζουν όλοι στην ομάδα και δεν σκοπεύουν να το αφήσουν να πάει χαμένο. «Η πρόκριση είναι στα πόδια μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάκης Πρίττας με την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη και δεν έχει καθόλου άδικο.

Με νίκη επί της Ρόζενμποργκ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την τελευταία αγωνιστική, οι «κίτρινοι» εξασφαλίζουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League, αδιαφορώντας πλήρως για το τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα στην Ατλέτικο και την Μπάγερν Λεβερκούζεν στη Γερμανία, αφού υπερτερούν των Ισπανών στην ισοβαθμία.

Ο Έλληνας μέσος έκανε αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος και έστω κι αν αγωνίστηκε λίγο χθες στο «Βιθέντε Καλντερόν», έβαλε το δικό του λιθαράκι στην ιστορική νίκη του Άρη.

«Φτάσαμε σε αυτή τη νίκη μετά από μεγάλη προσπάθεια, ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα για εμάς, γιατί απέναντί μας δεν είχαμε καμία τυχαία ομάδα. Είναι σίγουρα πολύ μεγάλη επιτυχία και τη χαιρόμαστε όλοι μας πάρα πολύ», δήλωσε στον “ARIS FM 92.8”, με τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να τυγχάνουν αποθεωτικής υποδοχής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τα ξημερώματα.

Επόμενος αντίπαλος είναι ο Αστέρας Τρίπολης στο πρωτάθλημα, εκεί που ο Άρης -για την ώρα τουλάχιστον- παρουσιάζει το κακό του πρόσωπο. «Φέτος έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ικανοί για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Στο πρωτάθλημα έχουμε παρουσιάσει μία πολύ κακή εικόνα και πρέπει να την αλλάξουμε, για να είμαστε στην Ευρώπη και τη νέα χρονιά. Τα λόγια όμως είναι το πιο εύκολο πράγμα. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και να μην υποτιμάμε τους πιο αδύναμους αντιπάλους, γιατί από αυτούς έχουμε χάσει βαθμούς έως τώρα. Βαθμούς που αν τους είχαμε πάρει, θα ήμασταν πιο ψηλά στη βαθμολογία».
Read more!

Bundesliga: Έτοιμη για τον πρώτο τίτλο η Ντόρτμουντ

Την έκτη συνεχή νίκη, που θα τη διατηρήσει σε απόσταση ασφαλείας από όλους τους διώκτες της και θα της χαρίσει πρόωρα τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα αναζητεί η Ντόρτμουντ, που για τη 15η αγωνιστική δοκιμάζεται στη Νυρεμβέργη. Ο Γιούργκεν Κλοπ, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους Βεστφαλούς στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 2002, πέραν των συνήθων υπόπτων Κρίνγκε, Κελ και ο Ογουομογέλα, δεν υπολογίζει αυτή τη φορά και στο βαρύ πυροβολικό της ομάδας, τον Λούκας Μπάριος, που είναι τραυματίας.
Bundesliga: Έτοιμη για τον πρώτο τίτλο η Ντόρτμουντ
Η Μάιντς, που δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά την κρίση που πέρασε και την έριξε στη δεύτερη θέση, έχει δύσκολη αποστολή στη Φρανκφούρτη απέναντι στην Άιντραχτ, που με τη σειρά της με δύο συνεχείς «τεσσάρες» από Χόφενχαϊμ και Μπάγερν προσγειώθηκε ανώμαλα. Οι Κρις, Φραντς, Μπαϊράμοβιτς και Ρόντε θα απουσιάσουν από τους γηπεδούχους, αλλά επανέρχεται ο Γιώργος Τζαβέλλας που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ ο Σβένσον θα είναι ο μοναδικός απών για τους φιλοξενούμενους.

Η Μπάγερν Μονάχου, που καλείται να καλύψει διαφορά 14 βαθμών από την κορυφή, έχει δύσκολο έργο στη «Φέλτινς-Αρένα» απέναντι στη Σάλκε, έστω κι αν η τελευταία προέρχεται από συντριβή με 5-0 από την Καϊζερσλάουτερν. Οι Ρόμπεν, Κλόζε και Όλιτς παραμένουν στο ιατρικό δελτίο των Βαυαρών, ενώ οι Χούγκλαντ, Μόριτς και Τζόουνς δεν υπολογίζονται από τον Φέλιξ Μάγκατ.

Δύο από τις απογοητεύσεις της σεζόν, Βόλφσμπουργκ και Βέρντερ, αναμετρώνται στη «Φολκσβάγκεν Αρένα». Οι «λύκοι»-δίχως νίκη για τέσσερα συνεχή ματς-θα παραταχθούν χωρίς Γκραφίτε, Φρίντριχ και Τζόνσον, ενώ η ομάδα της Βρέμης, που πήρε ανάσα με τη νίκη επί της Ζανκτ Πάουλι, έχει και πάλι πολλές απουσίες. Ο Τόμας Σάαφ δεν υπολογίζει μεταξύ άλλων τον τιμωρημένο Αλμέιδα και τους τραυματίες Πισάρο, Γουέσλεϊ, Μπένις, Νάλντο και Μπορόφσκι.

Η τρίτη Λεβερκούζεν φιλοξενεί την Κολωνία με τις γνωστές απουσίες των Κίσλινγκ και Μπάλακ, ενώ το τέταρτο Ανόβερο φιλοξενείται από την Γκλάντμπαχ και το έβδομο Αμβούργο από την όγδοη Φράιμπουργκ. Read more!

Αισιόδοξος για τίτλο ο Βενγκέρ


Αισιόδοξος για τίτλο ο Βενγκέρ
Απόλυτη εμπιστοσύνη έχει στην ομάδα του ο Αρσέν Βενγκέρ και είναι πεπεισμένος ότι φέτος θα μπορέσει να βάλει τέλος στην αναμονή των «κανονιέρηδων» για να κατακτήσουν ένα τρόπαιο.

Η Άρσεναλ από το 2005 δεν είχε τη χαρά να πανηγυρίσει ένα τρόπαιο, αλλά ο προπονητής της θεωρεί ότι πλέον η ομάδα του έχει την ποιότητα μέσα στους επόμενους μήνες να το κατορθώσει.

«Είμαστε σε πολύ καλή θέση σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε αυτό σημαίνει ότι η συμπεριφορά μας είναι σωστή και το πνεύμα της ομάδας είναι αυτό που πρέπει. Είμαι αισιόδοξος ότι έχουμε την κατάλληλη ποιότητα και θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε». Read more!

Σε Ρωσία και Κατάρ τα Μουντιάλ!

Σε Ρωσία και Κατάρ τα Μουντιάλ!

Σε δύο χώρες που δεν έχουν διοργανώσει ποτέ ένα Παγκόσμιο Κύπελλο αποφάσισε να αναθέσει τα δύο επόμενα Μουντιάλ, η FIFA. Αυτό του 2018 θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, το Κατάρ θα γίνει η πρώτη αραβική χώρα που θα φιλοξενήσει την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη. Δείτε πώς το Κατάρ ετοιμάζεται να αφήσει άφωνο ολόκληρο τον κόσμο! Ο Πούτιν το ισχυρό χαρτί των Ρώσων.

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, η Ρωσία κατάφερε να ξεπεράσει στην ψηφοφορία το μεγάλο φαβορί, την Αγγλία αλλά και τις υποψηφιότητες από Ολλανδία-Βέλγιο και Ισπανία-Πορτογαλία. Η Αγγλία αποκλείστηκε από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία, λαμβάνοντας μόλις δύο ψήφους (!) και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες μουρμούρες σχετικά με την στάση του βρετανικού Τύπου τις προηγούμενες ημέρες. Διαβάστε εδώ πώς εξελίχθηκαν οι ψηφοφορίες.

Αντίστοιχα, για εκείνο του 2022, το Κατάρ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που το ήθελαν από την αρχή να τα καταφέρνει απέναντι σε Αυστραλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Κορέα.

Καμία από τις δύο χώρες δεν είχε αναλάβει ως τώρα μια τόσο σημαντική ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Μετά την ανακοίνωση των χωρών που θα διοργανώσουν τα Παγκόσμια Κύπελλα των 2018 και 2022 ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, δήλωσε: «Πάμε σε καινούργιους τόπους. Ποτέ το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είχε διεξαχθεί στην Ρωσία (2018) και στην ανατολική Ευρώπη, ούτε στη Μέση Ανατολή (Κατάρ, 2022). Ο αραβικός κόσμος περίμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε νιώθω πολύ ευτυχισμένος πρόεδρος, όταν μιλάμε για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου».

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ που εκπροσώπησε την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας στη Ζυρίχη φανερά ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είπε:

«Μας εμπιστευθήκατε με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και μπορώ να σας υποσχεθώ, όλοι μας μπορούμε, ότι δεν θα το μετανιώσετε ποτέ. Ας γράψουμε μαζί ιστορία».

Στην Ελβετία αναμένεται να ταξιδέψει και ο Βλάντιμιρ Πούτιν ο οποίος ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος και θα τηρήσει την υπόσχεση του: «Φεύγω για Ζυρίχη! Το είχα υποσχεθεί στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, πως αν η απόφαση είναι ευνοϊκή για τη Ρωσία θα πήγαινα να τους ευχαριστήσω και να τους μιλήσω για τον σχεδιασμό της προετοιμασία μας. Η Ρωσία αγαπάει το ποδόσφαιρο και θα κάνει το καλύτερο. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι όλοι εμπιστεύθηκαν τις δυνατότητές μας, παρότι κάποιες εγκαταστάσεις δεν είναι έτοιμες».

O γιος του Εμίρη του Κατάρ, Σεϊχης Μοχάμεντ μπιν Χαμάντ Αλ-Τανί, o oποίος ήταν επικεφαλής της υποψηφιότητας της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σας ευχαριστούμε που μας υποστηρίξατε και βοηθήσατε στην εξάπλωση του ποδοσφαίρου. Θα είστε υπερήφανοι για όλα όσα θα πετύχουμε και θα είστε υπερήφανοι για τη Μέση Ανατολή».

Read more!

Ροτέν και… Σία στα Σπάτα!

(Μόνο) η δοκιμή θα την πείσει…

Όπως ακριβώς είχε ξεκαθαριστεί από τον Χιμένεθ, ο Ζερόμ Ροτέν μπήκε από σήμερα στη διαδικασία να αποδείξει πως αξίζει συμβόλαιο με την ΑΕΚ.
Ροτέν και… Σία στα Σπάτα!
Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός προπονήθηκε για πρώτη φορά στα Σπάτα, όπου το «παρών» -στο πλαίσιο των δοκιμών- έδωσαν τρεις ακόμα παίκτες!

Η προπόνηση της Πέμπτης χρησίμευσε για να επιβεβαιωθεί πως όντως ο Γάλλος θα περάσει από το «μικροσκόπιο» του Μανόλο Χιμένεθ.

Δεν χρησίμευσε, όμως, για να δώσει κάποια (έστω ισχνά) συμπεράσματα για το βαθμό ετοιμότητας του, αφού το πρόγραμμα -μια μέρα μετά το παιχνίδι με τη Χάιντουκ- ήταν σε χαλαρούς ρυθμούς.

Όπως και να ‘χει, ο Γάλλος χαφ (που δεν έχει περάσει ακόμα και από εργομετρικά τεστ) θα έχει την ευκαιρία στις επόμενες προπονήσεις να δικαιολογήσει το -αναμφισβήτητα καλό- όνομα του.

Από την άλλη, το δικό τους όνομα θα προσπαθήσουν να κάνουν… γνωστό τρεις ακόμα παίκτες που δοκιμάστηκαν (και θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται) στα Σπάτα:

Ο Φιλανδός Χέντβεντ Γκέλα -που έδωσε το «παρών» σε μια ακόμα προπόνηση της ΑΕΚ- αλλά και οι Ιβάν Μόγια και Τζάριου Σανγκ, που γυμνάστηκαν για πρώτη φορά με τα «κιτρινόμαυρα».

Εκτός του «γνωστού» Γκέλα, ο δεύτερος είναι Ισπανός στόπερ, 23 χρονών και αγωνίζεται στην Εθίχα (ομάδα Γ’ κατηγορίας). Έχει 13 συμμετοχές σε 15 παιχνίδια της και φέρεται να έχει καλές συστάσεις από τον Χιμένεθ -μιας και προέρχεται από περιοχή κοντά στα δικά του μέρη. Όσο για τον Σανγκ, προέρχεται από την Γκάμπια και αγωνίζεται ως ακραίος μπακ.

Όλοι τους θα δώσουν το «παρών» και στις επόμενες προπονήσεις των «κιτρινόμαυρων», από τις οποίες -δεδομένης και της οικονομικής… στενότητας- αναμένεται να περάσουν αρκετοί ακόμα υπό δοκιμήν, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη. Read more!

Σκέψεις για Τζέκο στη Ρεάλ

Ματιές στον Έντιν Τζέκο ρίχνει η Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να καλύψει το κενό του τραυματία, Γκονσάλο Ιγκουαΐν, σύμφωνα με την εφημερίδα, ''Marca''. Ο 24χρονος επιθετικός της Βόλφσμπουργκ είναι στη λίστα του Ζοζέ Μουρίνιο, ωστόσο αυτό που «τρενάρει» κάπως τις διαδικασίες είναι η τιμή του βόσνιου ποδοσφαιριστή, καθώς εκτιμάται από το γερμανικό σύλλογο κοντά στα 25 εκατομμύρια ευρώ.
Σκέψεις για Τζέκο στη Ρεάλ
Στην περίπτωση που η μεταγραφή δεν προχωρήσει το χειμώνα στη Ρεάλ εξετάζουν και άλλες λύσεις όπως αυτές των Λουκάκου, Αντεμπαγιόρ, Ούγκο Αλμέιδα, Νιλμάρ και Ντιέγκο Φορλάν. Read more!

Καλύτερη στον κόσμο η «Μπάρτσα», στην Ελλάδα ο ΠΑΟ

Παγκόσμια κατάταξη..
Καλύτερη στον κόσμο η «Μπάρτσα», στην Ελλάδα ο ΠΑΟ
Την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, όπως αυτή διαμορφώνεται βάσει των κριτηρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) για την περίοδο 01/12/2009-29/11/2010, κατέλαβε η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση όπου πέρυσι βρισκόταν η Ίντερ, ενώ αντίθετα οι Μιλανέζοι «έπεσαν» στην δεύτερη θέση.

Στην 58η ο Παναθηναϊκός (πέρυσι στην 55η) με 152,5 βαθμούς, πρώτος από τους ελληνικούς συλλόγους.
Η κακή χρονικά που έκανε ο Ολυμπιακός την περυσινή αγωνιστική περίοδο τον οδήγησε σε πτώση 22 θέσέων. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» από την 118η, βρέθηκαν στην 140η.
Άνοδος 16 θέσεων για τον ΠΑΟΚ που αναρριχήθηκε από την 114η στην 98η.
Πτώση για την ΑΕΚ, από την 187η στην 204η, αλλά και για τον Άρη, από την 101η στην 103η.
Όσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες που συμπληρώσουν τη δεκάδα εκτός των Μπαρτσελόνα και Ίντερ, πρόκειται για τις, Μπάγερν Μονάχου, Εστουδιάντες, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, Τσέλι, Λίβερπουλο, Ρεάλ Μαδρίτης και Ιντερνασιονάλ.

Αναλυτικά:

1. Μπαρτσελόνα (Ισπανία, 2η) 301β.
2. Ίντερ (Ιταλία, 1η) 297
3. Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία, 3η) 264
4. Εστουδιάντες (Αργεντινή, 7η) 239
5. Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία, 6η) 236
6. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία, 11η) 235
-. Τσέλσι (Αγγλία, 4η) 235
8. Λίβερπουλ (Αγγλία, 5η) 230
9. Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία, 8η) 222
10. Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία, 9η) 217
...
58. Παναθηναϊκός (Ελλάδα, 55η) 152,5

98. ΠΑΟΚ (Ελλάδα, 114η) 130

103. Αρης (Ελλάδα, 101η) 126

140. Ολυμπιακός (Ελλάδα, 118η) 113

204. ΑΕΚ (Ελλάδα, 187η) 90


Read more!

Βιεϊρά: «Μάριο δουλειά. Όχι μόνο γκολ»

Βιεϊρά: «Μάριο δουλειά. Όχι μόνο γκολ»
Περισσότερη δουλειά στις προπονήσεις και στους αγώνες περιμένει από τον Μάριο Μπαλοτέλι ο Πατρίκ Βιειρά για το καλό της Μάντσεστερ Σίτι. Παραδέχεται πάντως ότι ο Ιταλός επιθετικός είναι γεννημένος γκολτζής.

Ο Μπαλοτέλι με δύο προσωπικά γκολ οδήγησε το βράδυ της Τετάρτης τους «πολίτες» στην εντός έδρας νίκη με 3-0 κόντρα στη Σάλτσμπουργκ. Η απόδοσή του κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα όμως ο Γάλλος μέσος της Σίτι περιμένει ακόμη περισσότερα πράγματα από το συμπαίκτη του:

«Έχει ήδη πετύχει πολλά γκολ. Είναι γκολτζής, αλλά πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να βοηθήσει την ομάδα. Έχει πάντως φοβερά τελειώματα». Read more!

«Παρελθόν για μένα ο Παναθηναϊκός»

«Παρελθόν για μένα ο Παναθηναϊκός»

Για τα όνειρα που έκανε όταν πήγε στο ΝΒΑ, για λάθος αποφάσεις, για την μετακίνησή του στον Ολυμπιακό, για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και για την εθνική Ελλάδας, μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό περιοδικό «Gigantes». Ο δημοσιογράφος Κάρλος Βελάσκο τον συνάντησε στη Μαδρίτη και προσπάθησε να τον «στριμώξει», αλλά ο «Kill Bill», απέφυγε περίτεχνα τις «παγίδες»…

Διαβάστε περισσότερα στο www.superbasket.gr

Read more!

Δεν θα υπάρξουν αλλαγές


Δεν θα υπάρξουν αλλαγές
Μπορεί στην λίστα που εξέδωσε η FIA με τις ομάδες και τους πιλότους που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 την επόμενη σεζόν, να μην υπήρχαν τα ονόματα των Αλγκουερσουαρί και Μπουεμί για λογαριασμό της Toro Rosso, ωστόσο η ομάδα δεν φαίνεται να βρίσκεται στην αναζήτησηn νέων πιλότων.

Η Toro Rosso φέτος τερμάτισε στην ένατη θέση του πρωταθλήματος των κατασκευαστών, ενώ οι υπεύθυνοι της ομάδας έμειναν ικανοποιημένοι από την απόδοση του Ζαίμ Αλγκουερσουαρί και του Σεμπαστιάν Μπουεμί.

Από την άλλη, μπορεί η Toro Rosso να μην έχει ακόμη ανακοινώσει και επίσημα τα ονόματα των πιλότων της, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι ο Ντανιέλ Ρικιάρντο θα έχει τη θέση του τρίτου οδηγού. Ο 21χρονος πιλότος προέρχεται από το πρωτάθλημα της Formula Renault 3.5 Series.
Read more!

«Σαν το παλιό καλό κρασί…»

Όσο μεγαλώνει γίνεται και καλύτερος, όπως το «παλιό καλό κρασί», ισχυρίζεται ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο περιοδικό της Τσέλσι. Ο 32χρονος επιθετικός πιστεύει ότι δεν έχει φτάσει ακόμα στο απόγειο της καριέρας του και πως έχει χρόνια μπροστά του για να προσφέρει.
«Σαν το παλιό καλό κρασί…»
«Ξεκίνησα αργά να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο –κοντά στα 25-, όπου έπαιζα στη Μαρσέιγ και ύστερα από ένα χρόνο ήρθα εδώ. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν νιώθω ακόμα ‘‘κουρασμένος’’», για να συμπληρώσει ο διεθνής Ιβοριανός: «Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό, αλλά πιστεύω ότι βελτιώνομαι κάθε σεζόν, ενώ δεν ξέρω πότε θα σταματήσω γιατί αγαπώ πολύ αυτό που κάνω». Read more!

Ικανότητα και χρήμα…

Δύο ήταν τα προσόντα που έστειλαν τον Μαλντονάτο στη Williams.

Δύο προσόντα χρειάζεται κάποιος οδηγός αγώνων για να βρει θέση στη Φόρμουλα 1. Η να είναι σούπερ ταλέντο και να μπορεί να φέρει κάποια χρήματα στην ομάδα (δικά του ή από χορηγούς), ή να είναι απλά καλός οδηγός και να έχει πολλά λεφτά ώστε να βρει θέση σε κάποια μικρομεσαία ομάδα. Στην περίπτωση του Παστόρ Μαλντονάτο, φαίνεται ότι τα δύο προσόντα ισοδυναμούν.

Ο 25χρονος οδηγός από τη Βενεζουέλα τρέχει από το 2007 στο πρωτάθλημα μονοθεσίων GP2, προθάλαμο της F1. Στην πρώτη του χρονιά με την Trident ήταν 11ος, το 2008 τερμάτισε 5ος, το 2009 ήταν 6ος και φέτος έκανε την ειδοποιό διαφορά, κερδίζοντας τον τίτλο της κατηγορίας με 7 νίκες, 6 εξ’ αυτών συνεχόμενες. Το γεγονός αυτό σχολίασε θετικά ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς και έτσι τον έφερε στην ομάδα του ώστε να πλαισιώσει τον γερόλυκο Ρούμπενς Μπαρικέλο.
Ικανότητα και χρήμα…
Βέβαια, προηγήθηκαν οι δοκιμές που έκανε ο Μαλντονάτο με τη Williams στο Αμπού Ντάμπι, μόλις πριν 10 ημέρες, δοκιμές, για τα νέα ελαστικά της Pirelli (από το 2011 για τρία χρόνια επίσημος προμηθευτής του πρωταθλήματος). Ο Μαλντονάτο θα αντικαταστήσει στη βρετανική ομάδα τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, τον Γερμανό που είχε φέτος τη μοναδική πολ ποζίσιον για τη Williams στη Βραζιλία, ύστερα από πολλά χρόνια. «Γνωρίζουμε ήδη τον Παστόρ από τη δουλειά στο Αμπού Ντάμπι, ωστόσο προσβλέπουμε στη βελτίωση του ταλέντου του κατά τη διάρκεια του χειμώνα, για να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά το 2011», ανέφερε το αφεντικό της Williams.

Όσον αφορά τα χρήματα, ο Μαλντονάτο προέρχεται από μια πετρελαϊκή χώρα, έχοντας και την υποστήριξη του τρομερού προέδρου Ούγκο Τσάβες. Για τη Βενεζουέλα θα είναι ο τρίτος οδηγός στη Φόρμουλα 1. Προηγήθηκε ο Ετόρε Μούρο Χιμέρι, που αγωνίστηκε για ένα μόνο αγώνα, στο γκραν πρι της Αργεντινής (7 Φεβρουαρίου του 1960), οδηγώντας μιά Maserati 250F (την είχε τρέξει προηγουμένως ο θρύλος του σπορ, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο).

Ο Χιμέρι, δύο εβδομάδες αργότερα, πέθανε σε νοσοκομείο, ύστερα από ατύχημα που είχε σε δοκιμές για αγώνα με σπορ αυτοκίνητα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αβάνα, οδηγώντας Ferrari 250TR. Ο δεύτερος οδηγός από τη Βενεζουέλα ήταν πιο διάσημος.

Ο Τζόνι Τσεκότο έτρεξε σε 23 αγώνες, το 1983 με τη Theodore Racing και το 1984 με την Toleman, έχοντας παρτενέρ τον αείμνηστο Αϊρτον Σένα στο ξεκίνημά του. Τώρα, ο Μαλντονάτο εύχεται να κάνει μεγαλύτερη καριέρα. «Αισθάνομαι υπερήφανος που με επέλεξε η Williams.

Έπειτα από περίπου 30 χρόνια η Βενεζουέλα εκπροσωπείται ξανά στη Φόρμουλα 1 και θέλω να πάρω καλά αποτελέσματα για να υποστηρίξω τη χώρα μου στην επιστροφή της στο σπορ», ανέφερε ο νεαρός οδηγός, ο οποίος δεν… καράφλιασε στο άκουσμα της μεταγραφής του! Read more!

Μόνο η Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναικός είχε μπόλικα…κενά αέρος στην Μόσχα, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει την ήττα από την Βαλένθια. Πήρε τη μεγάλη σε σημασία νίκη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και έμεινε ζωντανός για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Η απόδοσή του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά ήταν αρκετή για να πετύχει τον στόχο του.
Μόνο η Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός!
Μπείτε στο Superbasket.gr για να διαβάσετε το σχόλιο του Τόλη Κοτζιά για τη φετινή Ευρωλίγκα.

Read more!

Δύσκολη η απόφαση

Ακόμη οι υπεύθυνοι της Renault δεν έχουν αποφασίσει ποιος θα είναι ο δεύτερος πιλότος που θα επανδρώσει το μονοθέσιο τους την επόμενη σεζόν, με τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα να τονίζει πως είναι σημαντικό να έχει δίπλα του έναν έμπειρο οδηγό.
Δύσκολη η απόφαση
«Αυτό είναι ένα δύσκολο θέμα. Σίγουρα η ομάδα θα είχε μεγάλο πλεονέκτημα από έναν έμπειρο οδηγό. Σαν ρούκι βρίσκεις ότι η Φόρμουλα 1 δεν είναι τόσο εύκολη, όσο αρχικά νομίζεις. Επίσης, πρέπει να πούμε πως έχουν υπάρξει και νέοι πιλότοι που έχουν πολύ καλή απόδοση από την αρχή. Όσον αφορά τον δικό μου ομόσταβλο, η ομάδα είναι σε καλύτερη θέση να γνωρίζει τι θέλει», ήταν τα λόγια του Πολωνού πιλότου της γαλλικής ομάδας.

Το αφεντικό της ομάδας Ερίκ Μπουγιέ, στις τελευταίες του δηλώσεις είχε τονίσει πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Χάιντφελντ, δίνοντας ωστόσο περισσότερες πιθανότητες στον Βιτάλι Πετρόφ για να παραμείνει στην ομάδα. Read more!

Εξώδικο για το γήπεδο!


Εξώδικο για το γήπεδο!
Μετά την καταγγελία της σύμβασης με τον Δήμο Αθηναίων για το γήπεδο, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προχώρησε σε άλλη μια κίνηση με την οποία προσπαθεί να διαφυλάξει τα δικαιώματά της. Απέστειλε εξώδικο προς τον δήμο, με το οποίο ζητάει την προβλεπόμενη αποζημίωση για τη μη περάτωση του γηπέδου στον Βοτανικό.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν Νίκος Πατέρας, Ανδρέας Βγενόπουλος και Γιάννης Βαρδινογιάννης στην οποία ενημερώθηκαν για το θέμα του γηπέδου από το Βαγγέλη Σαμαρά.

Πρόκειται για μια κίνηση η οποία –ως ένα σημείο ήταν αναμενόμενη- καθώς η σύμβαση προέβλεπε ρητά την καταβολή ποινικής ρήτρας και αποζημίωσης στον Παναθηναϊκό εάν το έργο δεν προχωρούσε χωρίς δική του υπαιτιότητα. Το ποσό το οποίο ζητά ο Παναθηναϊκός ανέρχεται συνολικά στα 25,9 εκατομμύρια ευρώ.

Read more!

Δεν το βάζει κάτω ο Σούμι!

Μπορεί η επιστροφή του στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, ύστερα από την τρίχρονη αποχή του να μην στέφθηκε με επιτυχία, ωστόσο ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν τα παρατά και δηλώνει πως το 2011 σκοπεύει να επιστρέψει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Δεν το βάζει κάτω ο Σούμι!
«Τώρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Θα κάνουμε βήματα μπροστά και αν όλα πάνε καλά θα κερδίζουμε αγώνες», ήταν τα λόγια του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Ο Γερμανός φέτος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το μονοθέσιο, κυρίως με τα ελαστικά και τώρα ελπίζει πως ο σχεδιασμός της Mercedes, θα του ταιριάζει περισσότερο.

Ο Σουμάχερ πλασαρίστηκε στην ένατη θέση του πρωταθλήματος των οδηγών, ενώ η επόμενη σεζόν θα αποτελέσει κριτήριο για την παραμονή του στη Mercedes και για τον τρίτο χρόνο. Read more!

Ανησυχεί για Κόουλ ο Χότζον

Εκ φύσεως απαισιόδοξος είναι ο Τζο Κόουλ, κατά τον Ρόι Χότζον και ο Άγγλος προπονητής ανησυχεί μήπως ο παίκτης του δεν είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Για το λόγο αυτό συμπαίκτες και τεχνικό τιμ της Λίβερπουλ δίνουν την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη στο Άγγλο μέσο.

Η δύσκολη προσαρμογή μετά την μεταγραφή από την Τσέλσι στη Λίβερπουλ, αλλά και η κακή αγωνιστική παρουσία των «κόκκινων» στη σεζόν είναι λόγοι που ο Χότζον φοβάται ότι έχουν ρίξει ψυχολογικά τον Κόουλ. Δείχνει πάντως εμπιστοσύνη στις ικανότητες του ποδοσφαιριστή του και ελπίζει να τον έχει σύντομα πάλι σε υψηλούς αγωνιστικούς ρυθμούς:

«Δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος χαρακτήρας. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, επηρεάζεται ιδιαίτερα. Όλοι στην ομάδα προσπαθούν να τον κάνουν να προσαρμοστεί και να μην πάρει πάνω του μεγάλες ευθύνες γρήγορα, γιατί του αρέσει να αναλαμβάνει γενικά ευθύνες. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ο Τζο θέλει πάρα πολύ να μου αποδείξει πράγματα. Είναι ένας παίκτης ποιότητας. Όσο πιο γρήγορα εγκλιματιστεί τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει να προσφέρει στην ομάδα». Read more!

Πρωτοφανή επεισόδια στην Αγγλία! *ΒΙΝΤΕΟ*

Απίστευτα επεισόδια έγιναν Τετάρτη το βράδυ στο παιχνίδι της Μπέρμιγχαμ με την Άστον Βίλα, όταν περισσότεροι από 1000 οπαδοί της πρώτης κατευθύνθηκαν εναντίον των φίλων της Βίλα. Μακ Λις: "Επιστρέφουμε σε άσχημες εποχές".Επεισόδια
Τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη το βράδυ στην Αγγλία θύμισαν εποχές προηγούμενων δεκαετιών, αφού η βία έκανε και πάλι γνωστή την παρουσία της σε ένα παιχνίδι που δεν έδειχνε πως θα είχαμε δυσάρεστα γεγονότα.
Η ομάδα της Άστον Βίλα αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κάρλινγκ Καπ, καθώς ηττήθηκε με 2-1 από την ομάδα του Άλεξ Μακ Λις (12' πέν. Λάρσον, 84' Ζίγκιτς / 30' Αγκμπονλαχόρ), με αποτέλεσμα οι οπαδοί της Βίλα να εκτοξεύσουν φωτοβολίδες προς την πλευρά των γηπεδούχων.Αυτό ήταν. Οι οπαδοί της Μπέρμιγχαμ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο (περίπου 1000 με 1200 άτομα) και άρχισαν να κατευθύνονται προς την μεριά των γηπεδούχων."Αυτά τα γεγονότα μας οδηγούν σε σκοτεινές εποχές. Δεν φαίνονται καλά τα πράγματα ειδικά όταν οι οπαδοί εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν απαίσιο. Δεν πιστεύω πως θα επηρεάσει τη διεκδίκηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου", είπε ο προπονητής της Μπέρμιγχαμ.

Δείτε το βίντεο με τα επεισόδια

http://www.youtube.com/watch?v=xRsq-t7C1Rw&feature=player_embedded

Read more!

"Δεν έπρεπε να γίνει το ματς"

Η Γιουβέντους έμεινε στο 1-1 με την Λεχ Πόζναν στην Πολωνία και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League, με τον αρχηγό της να διαμαρτύρεται (δικαιολογημένα) για τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα.
Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο δεν μάσησε τα λόγια του για την αποτυχία της "Μεγάλης Κυρίας" να περάσει στους 32 του θεσμού: "Είναι ντροπή που δεν συνεχίζουμε. Είμαστε όλοι πολύ απογοητευμένοι γιατί θέλαμε να περάσουμε, αλλά τελικά αποκλειστήκαμε χωρίς να χάσουμε".Μπορεί λοιπόν η Γιούβε να μένει έξω με 5 ισοπαλίες σε ισάριθμους αγώνες στον όμιλο, ωστόσο για το χθεσινό ματς που έγινε σε ένα κατάλευκο τοπίο, με σφοδρή χιονόπτωση και θερμοκρασία στους... -11, έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται."Δεν έχω παίξει ποτέ κάτω από τέτοιες συνθήκες, ήταν πραγματικά μια παράξενη εμπειρία. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσε να δούμε τις γραμμές του γηπέδου, το παιχνίδι δεν θα έπρεπε να γίνει", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντελ Πιέρο στην Corriere dello Sport.
Read more!

Ψάχνοντας τον αντι-Ριέρα


Το κρίσιμο παιχνίδια στην Καβάλα πλησιάζει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να προβληματίζεται πια και για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ποιος είναι ο επικρατέστερος να αγωνιστεί.Η κατάρα των θλάσεων ήρθε στου Ρέντη... για να μείνει. Και αφού "θέρισε" την αμυντική γραμμή των ερυθρολεύκων, ήρθε η ώρα να δημιουργήσει ξανά πρόβλημα στην επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού (είχε προηγηθεί το τραυματισμός του Ιμπαγάσα). Και με το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του έτους να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο (εκτός έδρας Καβάλα και ΑΕΛ στο νέο γήπεδο της, εκτός σε νοκ-άουτ ματς στην Τρίπολη με Αστέρα και στο Καραϊσκάκη μόνο με Ατρόμητο), ο Ερνέστο Βαλβέρδε ψάχνει την καλύτερη δυνατή λύση για να καλύψει το κενό του Ριέρα.

Η πρώτη του σκέψη, όπως φάνηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ μόλις αποχώρησε ο Ισπανός, ήταν να μετατοπιστεί εκεί ο Νταβίντ Φουστέρ. Μια σκέψη που αποδείχθηκε αποτυχημένη στην πράξη, γι' αυτό άλλωστε στο ημίχρονο ο Βάσκος τεχνικός άλλαξα πάλι τα πλάνα του.Ωστόσο ούτε η παρουσία του Κέβιν Μιραλάς στη συγκεκριμένη θέση πρόσφερε αυτά που περίμενε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βέλγος ήταν φανερό πως σε αυτή τη θέση έχανε πολύ από την εκρηκτικότητα του, γι' αυτό άλλωστε και συχνά μετακινούνταν προς το κέντρο της επίθεσης.Με βάση την εικόνα των Φουστέρ και Μιραλάς στο ντέρμπι, θα πρέπει να αποκλείσουμε την πιθανότητα να τους εμπιστευτεί σε αυτή τη θέση με την Καβάλα ο Ισπανός κόουτς. Από εκεί και πέρα οι επιλογές του Βαλβέρδε είναι αρκετές με τη λύση του Γιάννη Φετφατζίδη να μοιάζει πιο πιθανή.Εκεί άλλωστε τον χρησιμοποιεί στις τελευταίες προπονήσεις ενώ στην ίδια θέση έχει αγωνιστεί πρόσφατα και στην Εθνική Ανδρών. Επειδή όμως το να μπεις στο μυαλό του Ερνέστο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα (αφού ο Βάσκος συνηθίζει να ανακατεύει την τράπουλα) ας δούμε και τις άλλες λύσεις που έχει.

Πρώτα να μετατοπίσει εκεί τον Ρόμενταλ και να αγωνιστεί δεξιά ο Φετφατζίδης. Ακόμα και αν ξεκινήσουν ανάποδα στην Καβάλα, το σενάριο να αλλάζουν θέσεις κατά τη διάρκεια του ματς, ανάλογα με την εξέλιξή του, λογικά θα το δούμε αρκετές φορές.Από εκεί και πέρα υπάρχει η λύση του Χολέμπας, ωστόσο όποτε τον χρησιμοποίησε αριστερό εξτρέμ ο Βαλβέρδε το έκανε όταν ήθελε να κρατήσει το σκορ. Στην Καβάλα όμως που χρειάζεται τη νίκη για να παραμείνει στην κορυφή, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εμπιστευτεί από την αρχή τον Γερμανό. Άλλωστε λείπει και ο Μπράβο, οπότε ο Χολέμπας θα βρίσκεται στο αριστερό άκρο της άμυνας.Τέλος υπάρχει και η περίπτωση του Ζαιρί, τον οποίο τον είδαμε εκεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν στη συγκεκριμένη θέση. Εδώ όμως το θέμα έχει να κάνει κατά πόσο εμπιστεύεται τον Μαροκινό ο Ισπανός κόουτς, κάτι που μέχρι τώρα δεν το έχουμε δει να συμβαίνει.

Read more!

Τα ξένα ΜΜΕ για τη νίκη του Άρη

Η ιστοσελίδα της μεγαλύτερης εφημερίδας της Ισπανίας, η Marca, αναφέρει ότι η υπόθεση "πρόκριση" δεν εξαρτάται πλέον από την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Τα γκολ των Κόκε και Λαζαρίδη έδωσαν στον Άρη μιας από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του. Τα ισπανικά Μέσα αναγνωρίζουν ότι η κάτοχος του τροπαίου δύσκολα θα περάσει στην επόμενη φάση του Europa League, μετά την ήττα της από τον Άρη.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν: "Δεν εξαρτάται από την Ατλέτικο να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Europa League, μετά την ήττα τους από τον Άρη στο "Καλντερόν". Αν οι Έλληνες νικήσουν την Ρόσενμποργκ στην έδρα τους, θα αποκλείσουν την ομάδα του Κίκε Φλόρες, ό,τι και να κάνει απέναντι στην Λεβερκούζεν".

Και η "AS" στέκεται στο γεγονός ότι η Ατλέτικο έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην Ρόζενμποργκ.

"Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα παίξει την πρόκρισή της στους 32 του Europa League στην τελευταία αγωνιστική στην φάση των ομίλων. Το χειρότερο είναι ότι εξαρτάται από τρίτους (σ.σ εννοεί τον Άρη). Η ήττα στο "Βιθέντε Καλντερόν" από τον Άρη με 3-2 την υποχρεώνει να νικήσει στις 16/12 στη Γερμανία την Μπάγερ Λεβερκούζεν και να ελπίζει ότι η Ρόζενμποργκ είναι ικανή να νικήσει ή να πάρει ισοπαλία με τον Άρη στην Ελλάδα".

Με τη σειρά της η "El Pais" λέει: "Η ομάδα του Κίκε Φλόρες έχασε ξανά από τον Άρη και δεν εξαρτάται από εκείνη η πρόκριση. Χρειάζεται να νικήσει τη Λεβερκούζεν στη Γερμανία και να στραβοπατήσει ο Άρης".

Read more!

Τέταρτη σερί ήττα για τους Λέικερς

Κόμπε Μπράιαντ
Νέα σφαλιάρα για τους Λέικερς που έκαναν τέταρτη σερί ήττα από τους Χιούστον Ρόκετς αυτή τη φορά. Τρία χρόνια είχαν να επαναλάβουν ένα τέτοιο αρνητικό ρεκόρ. Συνεχίζουν εντυπωσιακά οι Μαϊάμι, μεγάλη νίκη για τους Ορλάντο Μάτζικ. Ήττα σοκ για Σαν Αντόνιο Σπερς.Από το κακό στο χειρότερο πάει η ομάδα των Λος Άντζελες Λέικερς, καθώς ηττήθηκε για τέταρτη διαδοχική φορά. Η ομάδα του Κόμπε Μπράιαντ είχε τρία χρόνια να επαναλάβει ένα αντίστοιχο ρεκόρ. Στα άλλα παιχνίδια οι Μαϊάμι συνεχίζουν τις θετικές εμφανίσεις, ενώ Θάντερ και Μάτζικ πέτυχαν σημαντικές εκτός έδρας νίκες.

Τα αποτελέσματα των αγώνων που διεξήχθησαν το βράδυ της Τετάρτης:

Ατλάντα Χοκ - Μέμφις Γκρίζλις: 112-109

Νιού Τζέρσι Νετς - Οκλαχόμα Θάντερ: 120-123

Τορόντο Ράπτορς - Ουάσινγκτον Γουίζαρντς: 127-108

Μπόστον Σέλτικς - Πόρτλαντ Μπλέιζερς: 99-95

Μαϊάμι Χιτ - Ντιτρόιτ Πίστονς: 97-72

Σικάγο Μπουλς - Ορλάντο Μάτζικ: 78-107

Ν.Ο. Χόρνετς - Σάρλοτ: 89-73

Ντάλας Μάβερικς - Μινεσότς Τίμπεργουλφς: 100-86

Χιούστον Ρόκετς - ΛΑ Λέικερς: 109-99

Γιούτα Τζαζ - Ιντιάνα Πέισερς: 110-88

Ντένβερ Νάγκετς - Μιλγουόκι Μπακς: 105-94

Κλίπερς - Σαν Αντόνιο Σπερς: 90-85

Read more!

ΑΕΛ για Κουτσιανικούλη


Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ έως το τέλος της σεζόν, έχει δείξει η ΑΕΛ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Κύπρο.Όπως μάλιστα αναφερόταν, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Μάριος Αγαθοκλέους ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη για συζητήσεις με τους ιθύνοντες των "ασπρόμαυρων".

Ο πρώην παίκτης του Εργοτέλη δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής φέτος με τον "Δικέφαλο του Βορρά" και μένει να φανεί αν το ενδιαφέρον της ομάδας της Κύπρου θα πάρει σάρκα και οστά.Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης φέρεται να είναι στο στόχαστρο της ΑΕΛ η οποία αναζητά έναν μεσοεπιθετικό παίκτη ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Read more!

Νέα διάκριση για Σισέ

Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι μέσα στους δέκα καλύτερους αθλητές του 2010 σύμφωνα με τα βραβεία που διοργανώνει το περιοδικό "Status".
Ο Γάλλος άσος έχει συνηθίσει να κερδίζει τα φώτα της δημοσιότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Για δεύτερη χρονιά λοιπόν είναι υποψήφιος για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή στη χώρα μας σύμφωνα με τον διαγωνισμό του διοργανώνει το περιοδικό "status".

Μαζί με τον 29χρονο άσου του "τριφυλλιού" βρίσκονται και οι Ηλίας Ηλιάδης, Κώστας Καϊμακόγλου, Φίλιππος Κασιδόκοστας, Βλάσης Μάρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Γεράσιμος Πυλαρινός, Γιάννης Ταμουρίδης, Γιώργος Τζαβέλας και Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, οι οποίοι επίσης πρωταγωνίστησαν σε άλλα αθλήματα.

Το περιοδικό αναφέρει για τον Γάλλο άσο στο βιογραφικό του: "Ήταν όχι μόνο ο παίκτης που, μετά από έξι χρόνια "ξηρασίας", οδήγησε στον τίτλο το "Τριφύλλι", αλλά και η μεγάλη ατραξιόν του περσινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Αναδεικνυόμενος σε MVP και πρώτος σκόρερ της με 23 γκολ-29 συνολικά μαζί με το Κύπελλο Ελλάδας και το Γιουρόπα Λιγκ. Επιδόσεις που "υποχρέωσαν" τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό της Γαλλίας, Ραιμόν Ντομενέκ, να τον καλέσει ξανά στους Τρικολόρ για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής".

Read more!

"Σταρ του ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης"

Βερέγιεν
Μία από τις εμβληματικές μορφές της Μπριζ, ο Γκερτ Βερέγιεν, ξεχωρίζει τον διεθνή φορ από τους υπόλοιπους παίκτες του ΠΑΟΚ και χρίζει τον "Δικέφαλο" φαβορί για το αποψινό παιχνίδι με την Μπριζ.
Αβαντάζ του ΠΑΟΚ για τη νίκη στο αποψινό ματς "βλέπει" ο Γκερτ Βερέγιεν , παλιά δόξα της Μπριζ, που συνοδεύει την αποστολή της βελγικής ομάδας στη Θεσσαλονίκη. Ο 40χρονος βετεράνος άσος μίλησε στο OlaPAOK.gr για την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Μπριζ, αναφέρθηκε στους παίκτες του "Δικεφάλου" που ξεχωρίζει, ενώ σχολίασε και τυην παρουσία του Ζαγοράκη στην προεδρία της ομάδας. Τι περιμένετε από τον αγώνα της Μπριζ στην έδρα του ΠΑΟΚ;

"Η Μπριζ θα παίξει για την τελευταία ευκαιρία της, πρέπει να νικήσει. Τον ΠΑΟΚ τον είδα στη Μπριζ, δεν με απογοήτευσε, είναι καλή ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι με εντυπωσίασε όταν τον είδα κόντρα στον Άγιαξ, στο ματς της Τούμπας. Ειδικά η ατμόσφαιρα του σταδίου ήταν φανταστική. Είναι μεγάλο αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ να παίζει στην έδρα του. Θα έχει στο πλευρό του τον 12 παίκτη του, τον κόσμο του".

Read more!

Τότεναμ για Σαμαρά


Σε συζητήσεις με την Τότεναμ βρίσκεται ο Γιώργος Σαμαράς για την μετακόμιση του στην ομάδα του Λονδίνου την περίοδο του Ιανουαρίου, σύμφωνα με αγγλική ιστοσελίδα.Με τον Ρόμπιν Κιν να βρίσκεται κοντά στην έξοδο από την ομάδα, ο Χάρι Ρέντναπ αναζητά τον αντικαταστάτη του Ιρλανδού φορ και ο επιθετικός της Σέλτικ είναι στην λίστα του.

Μάλιστα το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι για τον Γιώργο Σαμαρά, ενδιαφέρεται και η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Ο 25χρονος φορ αγωνίζεται στη Σέλτικ από το 2008 αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αποχωρήσει καθώς δεν έχει έρθει σε συμφωνία με την διοίκηση της ομάδας της Γλασκώβης για νέο συμβόλαιο.

Read more!

Αποθέωση για τους θριαμβευτές!

Κούπερ
Στην Ελλάδα βρίσκεται η αποστολή του Άρη μετά την ιστορική νίκη με 3-2 στο Βιθέντε Καλντερόν επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Περίπου 500 φίλοι των κίτρινων στο αεροδρόμιο. Μίσελ: "Νίκη και στο τελευταίο ματς".Οι θριαμβευτές της Ισπανίας βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης στην Θεσσαλονίκη, καθώς η αποστολή του Άρη επέστρεψε νικήτρια από το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης σκορπώντας χαρά στους φίλους του Άρη και όχι μόνο.

Το σκηνικό που στήθηκε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" ήταν κάτι παραπάνω από πανηγυρικό, αφού περισσότεροι από 500 φίλοι των κίτρινων περίμεναν την αποστολή του Άρη από τις 5 και μισή το πρωί, με σκοπό να την αποθεώσουν.

Η πτήση από τη Μαδρίτη έφτασε κατά τις 06:40 και όπως καταλαβαίνετε η ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί από πριν ήταν εκρηκτική! Με το που βγήκαν παίκτες, προπονητικό τιμ και άνθρωποι της διοίκηση, πλήθος κόσμου άρχισε να λέει συνθήματα υπέρ της ομάδας, ενώ άναψαν και κάποια καπνογόνα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο.

Μόλις εμφανίστηκαν δε οι ποδοσφαιριστές, όλοι έπεσαν στην κυριολεξία επάνω τους για να τους αγκαλιάσουν και να τους σφίξουν το χέρι. Σέρχιο Κόκε, Νίκος Λαζαρίδης αλλά φυσικά και ο... στρατηγός Έκτορ Ραούλ Κούπερ πνίγηκαν στις αγκαλιές του κόσμου που τους αποθέωνε! Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες από την άφιξη της αποστολής.

Read more!

Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού Κάριου και δυο Ολλανδοί

Κάριου
Η επιθυμία του Ζεσουάλδο Φερέιρα να αποκτηθεί ένας ακόμη επιθετικός, φέρνει στο προσκήνιο το όνομα του Τζον Κάριου της Άστον Βίλα. Στο στόχαστρο δυο Ολλανδοί. Τελειώνει από το "τριφύλλι" ο Φερνάντες.Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει και όπως είναι λογικό οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν αρχίσει να εξετάζουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που ενδέχεται να προβληματίσουν τους πράσινους σε λίγο διάστημα. Κάρλος Φρέιτας και Κώστας Αντωνίου βρέθηκαν στην Αγγλία τις προηγούμενες δυο ημέρες και είχαν συνάντηση με διάφορους μάνατζερ για παίκτες, όπως και με ανθρώπους από ομάδες του Νησιού.Οι πράσινοι είναι δεδομένο πως θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού (κάτι που έχει ζητήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα), όπως και για έναν αριστεροπόδαρο μέσο, που θα μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία. Δημοσιεύματα του Τύπου την Πέμπτη φέρνουν στο προσκήνιο τα ονόματα των Τζον Κάριου, Στάιν Σχάαρς και Τέο Γιάνσεν.
Ο Νορβηγός επιθετικός είναι μια εξαιρετική λύση για τη γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού, αφού είναι αρκετά δυνατός και διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Στην Άστον Βίλα το διάστημα δεν περνάει καλά και δεν θα έλεγε "όχι" σε μια ενδεχόμενη πρόταση.
Η περίπτωση του ωστόσο είναι πολύ δαπανηρή, εκτός και αν έχουμε κάποια πώληση τον Γενάρη ή το τραβηγμένο σενάριο που έχει η εφημερίδα "Εξέδρα" για ανταλλαγή Ζιλμπέρτο με τον 30χρονο άσο.
Οι δυο Ολλανδοί...
Ο Στάιν Σχάαρς (26 ετών) είναι μία πολύ καλή περίπτωση, αφού παίζει βασικός και αναντικατάστατος στην Αλκμάαρ τα τελευταία χρόνια στην οποία είναι και αρχηγός. Παίζει στη θέση του μέσου και χρησιμοποιεί περισσότερο το αριστερό του πόδι. Ξεχωρίζει για τα καλά του στημένα και τον δημιουργικό ρόλο.
Βέβαια δεν θα είναι μια φτηνή λύση, όμως τα οικονομικά προβλήματα της Αλκμάαρ ίσως και τον φέρουν κοντά στην πόρτα της εξόδου.
Όσον αφορά τον Τέο Γιάνσεν πρόκειται καθαρά για έναν επιθετικογενή ποδοσφαιριστή, ο οποίος ωστόσο έχει μία έφεση στο σκληρό παιχνίδι. Είναι 29 ετών και αγωνίζεται στην ομάδα της Τβέντε. Δεν θα στοιχίσει πολλά στους πράσινους, όμως ο χαρακτήρας του ίσως παίξει έναν αρνητικό παράγοντα στην όλη υπόθεση.
Τελειώνει ο Φερνάντες
Το πέρασμα του Πορτογάλου πορτιέρο από τον Παναθηναϊκό φαίνεται πως θα είναι αρκετά σύντομο, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας.
Δεν αποκλείεται μάλιστα οι δρόμοι των δυο πλευρών να χωρίσουν τον ερχόμενο Γενάρη, καθώς και ο Φερνάντες θέλει να πάει σε μία ομάδα όπου θα έχει χρόνο συμμετοχής, ενώ και οι πράσινοι θέλουν να απαλλαγούν από το συμβόλαιο του.
Read more!

Τιμητική διάκριση για Μέλμπεργκ!

Η βρετανική ιστοσελίδα thespoiler.co.uk επέλεξε την καλύτερη ενδεκάδα της Αστον Βίλα όλων των εποχών, επιλέγοντας για την θέση του δεξιού οπισθοφύλακα τον Ολοφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός φόρεσε την φανέλα του συλλόγου 232 φορές (πετυχαίνοντας 7 τέρματα) από το 2001 έως το 2008.

Δείτε την καλύτερη ενδεκάδα της Άστον Βίλα:

Read more!

Έτοιμος για Καβάλα ο Τοροσίδης


Ένα λιγότερο πονοκέφαλο έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε για την άμυνα του καθώς ο Βασίλης Τοροσίδης προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς δηλώνοντας τον "παρών" για το ματς με την Καβάλα. Επιφύλαξη για τον Μέλμπεργκ παρόλο που προπονήθηκε κανονικά.Επιτέλους χαμόγελα για τον Βάσκο τεχνικό του Ολυμπιακού μετά από μια προπόνηση στου Ρέντη. Ο Βασίλης Τοροσόδης συμμετείχε σε όλο το ομαδικό πρόγραμμα και τέθηκε στη διάθεση του για τον Κυριακάτιακο αγώνα στην Καβάλα κόντρα στην τοπική ομάδα.

Τα θετικά μηνύματα για τον Έλληνα αμυντικό είχαν φανεί από την προπόνηση της Τετάρτης, για να επιβεβαιωθούν και σήμερα. Πλέον είναι καθαρά θέμα του Βαλβέρδε αν τον ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα, κάτι που λογικά αναμένεται να πράξει το απόγευμα της Κυριακής.

Όσον αφορά τον Όλοφ Μέλμπεργκ, έβγαλε και αυτός όλο το ομαδικό πρόγραμμα χωρίς να νιώσει κάποια ενόχληση. Ωστόσο το ιατρικό επιτελείο των ερυθρολεύκων διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις και θέλει να τον δει και στην προπόνηση της Παρασκευής για να ανάψει το "πράσινο" φως για τη συμμετοχή του στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην Καβάλα.

Read more!

Νοκ-άουτ η Γιουβέντους


Η Γιουβέντους έμεινε στο 1-1 με την Λεχ στο Πόζναν και αποκλείστηκε από την συνεχεία του Europa League, ενώ οι Πολωνοί πέρασαν μαζί με Σίτι που νίκησε με 3-0 την Ζάλτζμπουργκ. Προκρίθηκαν επίσης Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ, Γιουνγκ Μπόις, Αϊντχόφεν και Μέταλιστ.Η "μεγάλη κυρία", η οποία έχει 3 βαθμούς λιγότερους από την Λεχ αλλά υστερεί στην ισοβαθμία, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ρούντνεβς στο 12' και κατάφερε απλά να ισοφαρίσει στο 84' με τον Βιντσέντζο Ιακουΐντα.

Όσον αφορά στην Μάντσεστερ Σίτι, δύο γκολ πέτυχε ο Μάριο Μπαλοτέλι στο 18' και το 65' και ένα ο Άνταμ Τζόνσον, ενώ η πρώτη θέση στον 1ο όμιλο θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

Η Λεβερκούζεν με τέρμα του Σαμ νίκησε με 1-0 την Ρόζενμποργκ στο Τρόντχαϊμ και εξασφάλισε την πρόκριση από τον και την πρώτη θέση του 2ου ομίλου, αφήνοντας Άρη και Ατλέτικο να "μάχονται" για την δεύτερη θέση.

Στον 3ο όμιλο με τέρμα του Πόλγκα η Σπόρτινγκ νίκησε με 1-0 την Λιλ στο "Ζοζέ Αλβαλάβε" της Λισαβόνας και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 3ου ομίλου, ενώ η Γάνδη προσπέρασε του Γάλλους και είναι πλέον δεύτερη μετά την νίκη της με 1-0 επί της Λέφσκι Σόφιας.

Με δύο γκολ του Όλα Τοϊβόνεν η Αϊντχόφεν νίκησε με 2-1 την Σαμπντόρια μέσα στην Γένοβα με ανατροπή και εξασφάλισε την πρόκριση στους "32", μαζί με την Μέταλιστ Κάρκιβ από τον 9ο όμιλο, η οποία νίκησε με το ίδιο σκορ την Ντέμπρετσεν.

*Η αναμέτρηση Γιουνγκ Μπόις - Στουτγκάρδη ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση λόγω χιονιού και είχε και δύο μικρές διακοπές, ενώ το ματς Σαμπντόρια - Αϊντχόφεν είχε διακοπή για 10 λεπτά λόγω προβλήματος με τον φωτισμό

**Κάτω από την καρτέλα με όλα τα αποτελέσματα υπάρχουν όλες οι συνθέσεις, ενώ ακολουθούν οι βαθμολογίες και τα videos των αγώνων...

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Τετάρτη

1ος όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι - Ζάλτζμπουργκ 3-0 (18' και 65' Μπαλοτέλι, 78' Άνταμ Τζόνσον)
Λεχ Πόζναν - Γιουβέντους 1-1 (12' Ρούντνεβς / 84' Ιακουΐντα)

2ος όμιλος
Ατλέτικο - Άρης 2-3 (11' Φορλάν, 16' Αγκουέρο / 2' και 51' πέν. Κόκε, 81' Λαζαρίδης)
Ρόζενμπουργκ - Λεβερκούζεν 0-1 (35' Σαμ)

3ος όμιλος
Σπόρτινγκ - Λιλ 1-0 (28' Πόλγκα)
Γάνδη - Λέφσκι 1-0 (77' Γουάλας)

ΤΕΛΙΚΑ

7ος όμιλος
Ζενίτ - Άντερλεχτ 3-1 (12' Ιονόβ, 65' Μπουχαρόβ, 88' Χούστι / 87' Κανού)
Χάιντουκ - ΑΕΚ 1-3 (90' Μπούλατ / 50' πέν. Σκόκο, 62' Μανωλάς, 84' Μπλάνκο)

8ος όμιλος

Γιουνγκ Μπόις - Στουτγκάρδη 4-2 (34' Νταβίντ Ντεγκέν, 78' Σούτερ, 81' και 82' Μαγιούκα / 48' Πογκρεμπνιάκ, 68' Σίπλοκ)
Οντένσε - Χετάφε 1-1 (92' Αντρέασεν / 17' Πέδρο Ρίος)

9ος όμιλος
Μέταλιστ - Ντέμπρετσεν 2-1 (52' αυτ. Μπόντι, 88' Ολένικ / 48' Τσβίτκοβιτς)
Σαμπντόρια - Αϊντχόφεν 1-2 (40' Πατσίνι / 51' και 90' Τοϊβόνεν)

Πέμπτη


(20:00)


10ος όμιλος
Ντόρτμουντ - Καρπάτι
Παρί Σ.Ζ. - Σεβίλλη

11ος όμιλος

Ουτρέχτη - Νάπολι
Στεάουα - Λίβερπουλ

12ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Μπεσικτάς
Ραπίντ Βιέννης - Πόρτο

(22:05)


4ος όμιλος
Βιγιαρεάλ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ
ΠΑΟΚ - Μπριζ

5ος όμιλος
Σερίφ - Άλκμααρ
ΜΠΑΤΕ - Ντιναμό Κιέβου

6ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λωζάνη
Παλέρμο - Σπάρτα Πράγας

Οι συνθέσεις

1ος όμιλος
ΛΕΧ ΠΟΖΝΑΝ: Κοτορόβσκι, Κοτκόβιακ, Μποσάκι, Αρμπολέδα, Ενρίκες, Ντζούρντζεβιτς, Ίνατς, Πέτσκο, Κρίβετς, Ρούντνεβς, Στίλιτς.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μάνινγκερ, Καμιλιέρι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Τραορέ, Σισοκό, Μαρκίζιο, Κράσιτς, Πέπε, Ντελ Πιέρο, Ιακουΐντα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Γκίβεν, Ζερόμ Μπόατενγκ, Κολό Τουρέ, Λέσκοτ, Σαμπαλέτα, Βιεϊρά, Μίλνερ, Σον Ράιτ-Φίλιπς, Άνταμ Τζόνσον, Μπαλοτέλι, Ζο.
ΖΑΛΤΖΜΠΟΥΡΓΚ: Τρέμελ, Σίμερ, Σεκάγια, Αφολαμπί, Χίντερεγκεν, Μέντες ντα Σίλβα, Λάιτγκεμπ, Χίρλεντερ, Γιάντσερ, Σιόμερ, Μπογκοσιάν.

2ος όμιλος
ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Έρλουντ, Λούστινγκ, Μπιέρσμιρ, Ντεμιντόβ, Ντορσίν, Ανάν, Χένρικσεν, Σκιέλμπρεντ, Μόλντσκρεντ, Πρίτσα, Ίβερσεν.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Γκίφερ, Βίντα, Μίρνε Φρίντριχ, Χίιπια, Κάντλετς, Ράιναρτζ, Μπάλιτς, Μπέντερ, Σαμ, Γιόργκενσεν, Χέλμες.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ντε Χέα, Ουϊφαλούσι, Γκοντίν, Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Αντόνιο Λόπεθ, Τιάγκο, Μάριο Σουάρεθ, Ρέγες, Σιμάο, Αγκουέρο, Φορλάν.
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Φατί, Τόχα, Χαβίτο, Μενδρινός, Κόκε, Τσέζαρεκ.

3ος όμιλος
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουΐ Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Ντανιέλ Καρίσο, Πόλγκα, Εβάλντο, Πέδρο Μέντες, Μανίς, Αντρέ Σάντος, Γιανίκ Ντιαλό, Έλντερ Ποστίγκα, Λιέντσον.
ΛΙΛ: Λαντρό, Μπεριά, Σεντιού, Ρόζεναλ, Έμερσον, Μαβουμπά, Γκουέγ, Μπαλμόν, Αζάρ, Ομπράνιακ, Ντε Μελό.

ΓΑΝΔΗ: Γιοργκάτσεβιτς, Μπάριτς, Βιλς, Σούλερ, Γουάλας, Τάις, Ασοφέιφα, Σμόλντερς, Λούμπιανκιτς, Ελ Γκανασί, Άρμπαϊτμαν.
ΛΕΦΣΚΙ: Μίτρεφ, Μούλντερ, Μίλιεφ, Γκριν, Μίνεφ, Γκάντσεφ, Μπαϊτάνοφ, Γιόβοφ, Μλαντένοφ, Ζοαοζίνιο, Ντεμπελέ.

7ος όμιλος
ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Φερνάντο Μέιρα, Κρίζανατς, Λόμπερτς, Λούκοβιτς, Σιροκόβ, Ζιριανόβ, Ιονόβ, Ροζίνα, Ντάνι, Μπουχαρόβ.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Ζιλέ, Μαζούχ, Γιούχας, Λέτσακς, Μάρετσεκ, Κλιέσταν, Λεζάρ, Πόλακ, Κανού, Λουκακού.

ΧΑΪΝΤΟΥΚ: Ραντόσεβιτς, Όρεμους, Μαλότσα, Μπούλατ, Γιοζίνοβιτς, Λούμπιτσιτς, Στρίνιτς, Τομάσοβ, Σαρμπίνι, Ίμπριτσιτς, Βούκουσιτς.
ΑΕΚ: Σάχα, Γιάχιτς, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Ντιόπ, Μάκος, Γκέντσογλου, Σκόκο, Μπερνς, Λυμπερόπουλος.

8ος όμιλος
ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ: Βέλφλι, Σούτερ, Άφολτερ, Νεφ, Γέμαλ, Σπίτσερ, Ντουμπάι, Νταβίντ Ντεγκέν, Λούλιτς, Κοστάνσο, Μαγιούκα.
ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Τζίγκλερ, Φιλίπ Ντεγκέν, Μπίτσακτσιτς, Νίντερμαϊερ, Μολινάρο, Κουζμάνοβιτς, Μπα, Χάρνικ, Έλσον, Καμορανέσι, Πογκρεμπνιάκ.

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ: Κάρολ, Ρούουντ, Μέλερ Κρίστενσεν, Χάλαντ, Σόρενσεν, Αντρέασεν, Ντζεμπά-Ντζεμπά, Τραορέ, Καντρί, Τοφτ, Ουτάκα.
ΧΕΤΑΦΕ: Ουστάρι, Μιγκέλ Τόρες, Κάτα Ντίας, Μαρκάνο, Μανέ, Ντέρεκ Μπόατενγκ, Παρέχο, Αλμπίν, Πέδρο Ρίος, Μανού, Μίκου.

9ος όμιλος
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Κούρτσι, Κατσιατόρε, Γκασταλντέλο, Λουκίνι, Τζίγκλερ, Παλόμπο, Ντεσένα, Πόλι, Κόμαν, Μαριλούνγκο, Πατσίνι.
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ίσακσον, Μανόλεβ, Μαρσέλο, Μπάουμα, Πίτερς, Χάτσινσον, Ένχελααρ, Άφελαϊ, Ντσούντσακ, Τοϊβόνεν, Ρέις.

ΜΕΤΑΛΙΣΤ: Στάρτσεβ, Βιγιάγκρα, Ομπράντοβιτς, Γκουέγε, Πσενίτσνιχ, Βαλιάγεβ, Μπόρντιαν, Εντμάρ, Ολίνιουκ, Κλέιτον Σαβιέρ, Ντέβιτς.
ΝΤΕΜΠΡΕΝΤΣΕΝ: Μαλινάουσκας, Μπέρνατ, Σίματς, Μιαντινόσκι, Λάτσκο, Βάργκα, Κις, Σάκαλι, Μπόντι, Τσβίτκοβιτς, Κάμπατ.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1ος όμιλος


1. Μάντσεστερ Σίτι 10 (10-5)*
2. Λεχ Πόζναν 8 (10-8)*
3. Γιουβέντους 5 (6-6)
4. Ζάλτζμπουργκ 2 (1-8)

2ος όμιλος

1. Λεβερκούζεν 11 (7-1)*
2. Άρης 7 (5-5)
3. Ατλέτικο 7 (8-6)
4. Ρόζενμποργκ 3 (3-11)

3ος όμιλος

1. Σπόρτινγκ 12 (14-5)*
2. Γάνδη 7 (8-10)
3. Λιλ 5 (5-6)
4. Λέφσκι Σόφιας 4 (5-11)

4ος όμιλος


1. ΠΑΟΚ 7 (3-2)
2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 7 (4-1)
3. Βιγιαρεάλ 6 (3-4)
4. Μπριζ 2 (2-5)

5ος όμιλος

1. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 10 (10-4)*
2. Ντιναμό Κιέβου 7 (6-5)
3. Άλκμααρ 3 (4-9)
4. Σερίφ Τιρασπόλ 3 (4-6)

6ος όμιλος

1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 12 (12-1)*
2. Σπάρτα Πράγας 7 (9-9)
3. Παλέρμο 3 (4-9)
4. Λωζάνη 1 (4-10)

7ος όμιλος


1. Ζενίτ 15 (15-6)*
2. ΑΕΚ 7 (9-10)
3. Άντερλεχτ 4 (6-8)
4. Χάιντουκ Σπλιτ 3 (5-11)

8ος όμιλος

1. Στουτγκάρδη 12 (11-5)*
2. Γιουνγκ Μπόις 12 (12-7)*
3. Χετάφε 4 (3-8)
4. Οντένσε 2 (5-11)

9ος όμιλος


1. Αϊντχόφεν 13 (10-3)*
2. Μέταλιστ Κάρκιβ 10 (9-4)*
3. Σαμπντόρια 5 (5-7)
4. Ντέμπρετσεν 0 (1-11)

10ος όμιλος


1. Σεβίλλη 9 (6-1)
2. Παρί Σ.Ζ. 8 (4-1)
3. Ντόρτμουντ 5 (5-5)
4. Καρπάτι Λιέβ 0 (3-11)

11ος όμιλος

1. Λίβερπουλ 8 (7-2)
2. Στεάουα Βουκουρεστίου 5 (8-9)
3. Νάπολι 3 (4-6)
4. Ουτρέχτη 3 (2-4)

12ος όμιλος

1. Πόρτο 10 (8-2)*
2. Μπεσικτάς 7 (5-5)
3. Ραπίντ Βιέννης 3 (4-7)
4. ΤΣΣΚΑ Σόφιας 3 (2-5)

*με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους "32"

Read more!

Κέσελ: "Μας έβαλαν διαγώνισμα"


Ο Κέσελ και οι συμπαίκτες του πιστεύει ότι μελέτησαν το διαγώνισμα που τους έβαλε η Μπάμπεργκ στη Γερμανία και έχουν μάθει το μάθημά τους. Αήττητος για 18 ματς στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός που περιμένει τους Γερμανούς (21:45, ΝΕΤ) στο ΣΕΦ. Χωρίς νίκη σε 12 εκτός έδρας ματς η ΜπάμπεργκΗ ήττα από την Μπάμπεργκ στο ματς που έγινε στη Γερμανία δεν την ξεχνάνε στον Πειραιά. Και όπως είπε ο Μάρκο Κέσελ στην ανοιχτή προπόνηση του Ολυμπιακού, μια μέρα πριν από το τζάμπολ του αγώνα του ΣΕΦ (2/12, 21:45, ΝΕΤ) αν η ομάδα του "έχει διαβάσει το μάθημά της από εκείνο το ματς, θα φανεί στο γήπεδο".

Ο νεαρός Σέρβος, που ψάχνει κι αυτός τα πατήματά του (αν και στα τελευταία ματς παίρνει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής) πιστεύει ότι η ομάδα του είναι έτοιμη να πάρει τη ρεβάνς, αλλά και να βάλει δυο βαθμούς στο σακούλι, που θα είναι πολύ σημαντική για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

"Η Μπάμπεργκ μας έβαλε ένα διαγώνισμα στο πρώτο ματς. Αποτύχαμε. Νομίζω ότι έχουμε μελετήσει καλά, πλέον, τον τρόπο με τον οποίο παίζουν οι αντίπαλοί μας και θα καταφέρουμε να απαντήσουμε"

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επανέλαβε ότι "κάθε παιχνίδι θέλει προσοχή" και σκιαγράφησε ως εξής την Μπάμπεργκ: "Είναι καλή ομάδα. Τώρα, όμως, θα πρέπει να διαχειριστεί την πίεση που δέχεται, ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εμείς δεν αλλάζουμε στόχους. Θέλουμε να παίζουμε πάντοτε καλά..."

Ο Ντούντα ρωτήθηκε για την διαγραφόμενη παταγώδη αποτυχία της ΤΣΣΚΑ , καθώς μετά την ήττα της από τον Παναθηναϊκό είναι και με τα δυο πόδια εκτός του τοπ-16. Ο Σέρβος, που ουσιαστικά δημιούργησε την αυτοκρατορία της ρωσικής ομάδας σχολίασε:"Δεν είναι καταστροφή. Αυτό ισχύει για μια ομάδα όταν εξαφανίζεται εντελώς από τον χάρτη. Δε πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο με την ΤΣΣΚΑ".

Ο Ολυμπιακός 18-0, η Μπάμπεργκ 0-12

Ο αγώνας στο ΣΕΦ έχει ένα χαρακτηριστικό. Ο Ολυμπιακός μετράει 18 συνεχόμενες νίκες στο γήπεδό του (έχει να χάσει από την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου 2008-09, όταν ηττήθηκε από τη Λε Μαν. Στον αντίποδα η Μπάμπεργκ έχει 12 συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες. Μια φορά έχει νικήσει μακριά από το γήπεδό της.

Κι αυτό συνέβη πριν από ... τέσσερα χρόνια, όταν δηλαδή στις 9/2/2006 είχε επικρατήσει της ΑΕΚ στο Γαλάτσι. Ήταν μια σπουδαία σεζόν για τη Μπάμπεργκ τότε, καθώς με 7-7 προκρίθηκε στους "16", αν και εκεί δεν κατάφερε να κάνει νίκη...

Read more!

Πρόστιμο... και Χάνκε


Την έλευση του Κώστα Αντωνίου περιμένουν στο "τριφύλλι" για την τιμωρία των Καραγκούνη και Λέτο, με βαρύ πρόστιμο και αποκλεισμό από την αποστολή. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου επιστρέφει την Πέμπτη από το μεταγραφικό ταξίδι με Φρέιτας. Σενάρια για Χάνκε.Κώστας Αντωνίου και Κάρλος Φρέιτας βρίσκονται στο εξωτερικό για μεταγραφικούς στόχους που έχουν στο στόχαστρο οι "πράσινοι" ωστόσο εκτός από τα αποτελέσματα του ταξιδιού τους η έλευσή τους αναμένεται με αγωνία για την τιμωρία των Καραγκούνη και Λέτο.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού και ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής αναμένονται στην χώρα μας την Πέμπτη, με τον πρώτο να λαμβάνει άμεσα στα χέρια του τις έγγραφες απολογίες των δύο παικτών.

Στη συνέχεια θα συνεννοηθεί με συνάντηση ή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα και άμεσα θα ανακοινώσει το πρόστιμο, το οποίο αναμένεται βαρύ και για τους δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άσοι του "τριφυλλιού" θα τιμωρηθούν με βαρύ χρηματικό πρόστιμο και παράλληλα θα μείνουν για παραδειγματισμό εκτός αποστολής από το προσεχές Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ.

Μεταγραφικά σενάρια για Χάνκε

Την ίδια ώρα, οι Αντωνίου και Φρέιτας θα ενημερώσουν τον πρόεδρο του "τριφυλλιού" αλλά και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα για το αποτέλεσμα του ταξιδιού τους (πιθανών στην κεντρική Ευρώπη) και όσα έχουν καταγράψει στο μπλοκάκι τους για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sport.ch, ο Παναθηναϊκός φέρεται να είναι ένας απ΄τους συλλόγους που εξετάζει την περίπτωση απόκτησης του Γερμανού Χάνκε του Ανόβερου.

Ο 27χρονος άσος της γερμανικής ομάδας φέρεται να βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής "στέγης" και σύμφωνα με το άρθρο το ενδιαφέρον για να τον αποκτήσουν έχουν εκφράσει πλην του "τριφυλλιού" και οι Ζαινκτ Πάουλι, Τσεζένα και Ραπίντ Βιέννης.

Αξίζει να διευκρινίσουμε πως ο άσος του Ανόβερου ή όποιος άλλος παίκτης στην θέση του επιθετικού αποκτηθεί θα είναι για να προσφέρει βοήθεια στον πρώτο σκόρερ της Σούπερ Λίγκα, Τζιμπρίλ Σισέ.

Και για τον λόγο αυτό, αν ληφθεί απόφαση να συμβεί αυτό (απόκτηση επιθετικού) τότε θα είναι σαφώς μια προσιτά οικονομική λύση, όπως είναι για παράδειγμα αυτή του Μίκε Χάνκε που στο παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των Σάλκε και Βόλφσμπουργκ.

Read more!

Λαμία - Παναθηναϊκός 3-1


Την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο Παναθηναϊκός, με θύτη τη Λαμία, που επικράτησε με 3-1 των "πρασίνων" στο "Χαλκιοπούλειο", στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 6η αγωνιστική.Έτσι, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία, με διαφορά τριών βαθμών από το "τριφύλλι", με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται την επόμενη αγωνιστική στο κλειστό της Γλυφάδας.

Φυσικά, το πότε θα γίνει το συγκεκριμένο ματς είναι ακόμα άγνωστο, λόγω του "λουκέτου" που έχει μπει από την ΕΣΑΠ.Τα σετ: 25-22, 22-25, 25-16, 25-23

ΛΑΜΙΑ (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 9 (3/3 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ), Κόμελ 11 (9/23 επ., 43% υπ. - 29% άριστες), Ρόλιτς 12 (10/18 επ., 1 άσος, 64% υπ. - 43% άριστες), Πράις 18 (13/29 επ., 4 μπλοκ, 1 άσος), Πελεκούδας 6 (4/7, 2 μπλοκ), Χέιν 6 (3/7 επ., 2 μπλοκ), Γκαράς (λ, 63% υπ. - 50% άριστες) / Σφενδυλάκης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καζάζης): Πετρέας 7 (4/5 επ., 3 μπλοκ), Μηνούδης 9 (5/15 επ., 3 μπλοκ, 74% υπ. - 57% άριστες), Γιορντάνοφ 20 (20/44 επ.), Ψάρρας 2, Πανταλέων 11 (6/11 επ., 4 μπλοκ), Πετρέας 4 (2/13 επ., 2 μπλοκ, 44% υπ. - 33% άριστες), Παπαδημητρίου (λ, 79% υπ. - 63% άριστες) / Κόβατς 7 (5/9 επ., 2 μπλοκ), Γκενς 1

Βαθμολογία (σε 6 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 17 (18-4)

2. Παναθηναϊκός 14 (16-6)

3. Ηρακλής 13 (15-8)

4. Λαμία 12 (14-8)

5. Ολυμπιακός 10 (13-10)

6. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 10 (13-12)

7. Άρης 9 (10-12)

8. ΕΑ Πατρών 8 (11-13)

9. ΑΟ Κηφισιάς 7 (9-14)

10. Απόλλων Καλαμαριάς 5 (8-16)

11. Επίκουρος 3 (7-16)

12. Πανελλήνιος 0 (3-18)

Read more!

Βούτσεβιτς: "Εύχομαι να προκριθεί η ΑΕΚ"


Ο τεχνικός της Χάϊντουκ Γκόραν Βούτσεβιτς, ευχήθηκε στην ΑΕΚ να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League, καθώς όπως τόνισε έχει έναν καλό προπονητή.Το εγκώμιο του Μανόλο Χιμένεθ έπελξε ο τεχνικός της Χάιντουκ Γκόραν Βούτσεβιτς. Ο προπονητής της Κροατικής ομάδας, στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, αφού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ισπανό προπονητή επεσήμανε πως η ομάδα του δεν έχει εμπειρία και ευχήθηκε στην ΑΕΚ να πάρει την πρόκριση."Στο δεύτερο ημίχρονο επειδή η ομάδα είναι πολύ νέα δεν κατάφερε να συγκεντρωθεί και να κρατήσει το παιχνίδι όπως ήθελε. Δεν έχει η ομάδα την εμπειρία που χρειάζεται. Τα παιδιά είναι νεαρά και πρέπει να ξαναδούμε το ματς για να καταλάβουμε τι δεν πήγε καλά στο δεύτερο ημίχρονο", είπε και πρόσθεσε:

"Επιμένω πως η ΑΕΚ δεν είναι καλύτερη από την Άντερλεχτ και την Ζενίτ. Η ΑΕΚ έχει έναν καλό προπονητή και της εύχομαι να περάσει στον δεύτερο γύρο. Αυτό που έλειψε από την Χάιντουκ στο πρώτο ημίχρονο, ήταν να πετύχει τα γκολ που μπορούσε".
Read more!

Υπογράφουν οι... Ριβάλντο


Ο Ριβάλντο αυτοσαρκάζεται μέσω twitter, καθώς ανέβασε φωτογραφία με τον εαυτό του να υπογράφει στην Μόζι Μίριμ, δίπλα στον εαυτό του ως πρόεδρο.
Είναι γνωστό πως ο Ριβάλντο εδώ και αρκετά χρόνια είναι πρόεδρος του βραζιλιάνικου συλλόγου πρόσφατα αποφάσισε να παίξει και αυτός στην ομάδα του.
Ο 38άχρονος άσος σχεδιάζει να αγωνιστεί στο Paulistão 2011 και πιθανότατα εν συνεχεία θα τερματίσει την καριέρα του την άνοιξη.
Read more!

Πρόστιμο σε Μαρινάκη-ΠΑΟ

Μαρινάκης
Με πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ τιμωρήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Παναθηναϊκός για δυσμενείς κρίσεις κατά των διαιτητών, ο πρώτος στο παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός και οι "πράσινοι" για την αναμέτρηση Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου.Αντίθετα οι "ερυθρόλευκοι" απαλλάχθηκαν για δυσμενείς κρίσεις σε βάρος του Παναθηναϊκού στις 2 Οκτωβρίου.

Πιο αναλυτικά:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Με την υπ΄αριθμ. 367/30-11-2010 απόφασή της επιβάλλει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000) για δυσμενείς κρίσεις κατά διαιτητών (αγώνας Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου της 2-10-2010).

2. Με την υπ΄αριθμ. 368/30-11-2010 απόφασή της επιβάλλει στον Α΄ Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελο Μαρινάκη, χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000) για δυσμενείς κρίσεις κατά διαιτητών (αγώνας Άρης-Παναθηναϊκός της 11-9-2010).

3. Με την υπ΄αριθμ. 369/30-11-2010 απόφασή της απαλλάσσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός για δυσμενείς κρίσεις εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (2-10-2010).

4. Με την υπ΄αριθμ. 370/30-11-2010 απόφασή της επιβάλλει στο ΤΑΠ Εθνικός Φιλιππιάδας χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000) και στον πρόεδρό του, Αθ. Λιόντο, χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000) για δυσμενείς κρίσεις κατά διαιτητών (αγώνας Εορδαϊκός-Εθνικός Φιλιππιάδας της 17-10-2010).

5. Με την υπ΄αριθμ. 371/30-11-2010 απόφασή της επιβάλλει στο σωματείο Πανακρωτηριακός χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500) για τον αγώνα ΑΟ Πανακρωτηριακός-ΠΑΟ Κρουσσώνος της 10-10-2010".

Read more!

Στην Αθήνα ο Ροτέν


Ο 32χρονος Γάλλος μέσος είναι στην Αθήνα από την Τετάρτη για λογαριασμό της ΑΕΚ και την Πέμπτη θα κάνει την πρώτη του προπόνηση στο αθλητικό κέντρο στα Σπάτα. Στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ είναι από το απόγευμα της Τετάρτης ο Ζερόμ Ροτέν. Ο 32χρονος Γάλλος αριστερός χαφ την Πέμπτη θα βρίσκεται στα Σπάτα προκειμένου να περάσει το το "μικροσκόπιο" του Μανόλο Χιμένεθ και αν είναι σε καλή κατάσταση τότε θα αποκτηθεί.Πάντως, η πλευρά του Γάλλου μεσοεπιθετικού υποστηρίζει ότι θα υπογράψει για 1,5 χρόνο συμβόλαιο με τον "δικέφαλο", αν και η ΠΑΕ ΑΕΚ το διαψεύδει και υποστηρίζει ότι πρώτα θα δοκιμαστεί από τον Χιμένεθ ο οποίος θα πάρει και την τελική απόφαση.
Read more!

Ίβκοβιτς: «Τέλος εποχής για ΤΣΣΚΑ; Μπα...»

«Είναι μία σοβαρή είδηση, αλλά δεν θέλω να πω ότι είναι τέλος εποχής».
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αυριανή αντίπαλο Μπάμπεργκ, ενώ εμφανίστηκε αρκετά προβληματισμένος από την σημερινή ήττα της ΤΣΣΚΑ… χωρίς βέβαια να πιστεύει ότι έχει έρθει το τέλος.

Ο Σέρβος τεχνικός μπήκε στην αίθουσα και ρώτησε σαστισμένος «Τι έκανε η ΤΣΣΚΑ;». Οι δημοσιογράφοι των ενημέρωσαν ότι γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό και ο ίδιος σχολίασε: «δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση. Πολύ ισορροπημένη η ευρωλίγκα φέτος, μεγάλη έκπληξη γιατί έχει καλό υλικό. Δεν ξέρω τι θα γίνει και με αυτούς που αποφασίζουν. Όταν χτίζαμε την ομάδα το 2002 δεν περιμέναμε ότι θα έφτανε σε τόσες επιτυχίες. Είναι μία σοβαρή είδηση, αλλά δεν θέλω να πω ότι είναι τέλος εποχής».

Ο «Ντούντα» σχολίασε για τον αυριανό αγώνα: «εμείς οφείλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Στον πρώτο γύρο δεν είχαμε καλό ρυθμό και δεν παίξαμε καλά. Η Μπάμπεργκ είναι μία έμπειρη ομάδα και για μένα δεν είναι έκπληξη η πορεία της στην διοργάνωση. Έχει έξι Αμερικανούς και Αμερικανό προπονητή. Όταν ο Πλέις παίζει στη θέση 5 ο Χάινς που έχει ύψος 1.98 κινείται στη θέση 3.

Η Μπάμπεργκ γενικά κάνει ένα καλό διάβασμα του παιχνιδιού. Αγωνίζεται καλά εκτός έδρας γιατί δεν είναι υπό πίεση. Επίσης στο παιχνίδι με εμάς στη Γερμανία δεν είχε πίεση και κέρδισε δίκαια. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί για να κερδίσουμε. Είναι από τα πιο σημαντικά παιχνίδια για την πρόκριση και πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα εντός έδρας και τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν. Βασικός μας στόχος είναι να παίξουμε καλή άμυνα και να σταματήσουμε το εύκολο καλάθι των αντιπάλων».

Κέσελ: «Μας έδωσε αρκετό homework…»

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού σχολίασε με τη σειρά του την αυριανή αντίπαλο, που όπως τόνισε στο πρώτο γύρο τους έδωσε αρκετή δουλειά για το σπίτι: «στον αγώνα με τη Ρεάλ, η Μπάμπεργκ έδειξε ότι είναι καλή ομάδα. Στον αγώνα της Γερμανίας μας έδωσε αρκετό homework, είναι πολύ σημαντικό ματς και ελπίζω να είμαστε αρκετά συγκεντρωμένοι.

Για την ήττα από τη Ρεάλ, σχολίασε: «δε σκεφτόμαστε τoν αγώνα με τη Ρεάλ. Είναι διαφορετικό παιχνίδι. Η Μπάμπεργκ είναι διαφορετική ομάδα. Στη Μαδρίτη καταφέραμε να υπερασπιστούμε το +16 και τώρα πρέπει να προσηλωθούμε στη Μπάμπεργκ.

Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα μας. Αυτό ήταν το πρόβλημα μας στη Μαδρίτη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πιο ομαδικοί στην επίθεση. Όσο περνάει ο καιρός θα είμαστε καλύτεροι».

Read more!

Επεισόδιο Μουρίνιο-Ντιαρά *ΒΙΝΤΕΟ*

Επεισόδιο Μουρίνιο-Ντιαρά (video)
Στον απόηχο του κλάσικο ακόμη ένα βίντεο έχει κάνει την εμφάνισή του, στο οποίο Ζοσέ Μουρίνιο και Μαχαμαντού Ντιαρά φαίνεται να έχουν έντονο διάλογο...Βρισκόμαστε στο 87' της αναμέτρησης και το σκορ είναι 4-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα. Σε εκείνο το σημείο η κάμερα πιάνει τον τεχνικό της Ρεάλ να δίνει εντολή στον Ντιαρά να περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι. Ακολουθεί έντονος διάλογος μεταξύ των δύο και από τις κινήσεις του μέσου από το Μάλι φαίνεται ότι αρνείται να περάσει στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά τη δημοσίευση του παρακάτω βίντεο, οι ιθύνοντες της «Βασίλισσας» έσπευσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός, ισχυριζόμενοι ότι ο μεταξύ τους διάλογος αφορούσε μία φάση της αναμέτρησης την οποία σχολίαζαν. Κανένας δεν είναι 100% για το τι ειπώθηκε ανάμεσα στους δύο άνδρες, οπότε τα συμπεράσματα είναι δικά σας...

http://www.youtube.com/watch?v=tNSniJNzIyA&feature=player_embedded
Read more!

Νοκ άουτ η Σαμπντόρια!

Νοκ άουτ η Σαμπντόρια!
Κατάφερε να αποκλειστεί από την Μέταλιστ. Ο λόγος για την Σαμπντόρια, η οποία ηττήθηκε από την Αϊντχόφεν με 2-1 στο «Φεράρις» και είδε τους Ουκρανούς να της παίρνουν τη θέση στους «32». 8ος Ομιλος
Χιονοστοιβάδα η Γιούνγκ Μπόις

Με τρία γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά σε ένα γήπεδο γεμάτο χιόνι, η Γιούνγκ Μπόις ανέτρεψε το 1-2 κόντρα στην Στουτγκάρδη και σε συνδυασμό με το 1-1 στο Οντένσε-Χετάφε, πέρασε μαζί με τους Γερμανούς στους «32» του Europa League. Οι Ελβετοί υποχρέωσαν τους Γερμανούς στην πρώτη τους απώλεια στο γκρουπ, σε έναν αγώνα που άρχισε αργότερα λόγω της χιονόπτωσης. Νωρίτερα, ο Αντρέασεν με κοντινό πλάσε χάρισε στο 92' τον βαθμό στο ματς της Οντένσε με την Χετάφε, όμως η ισοπαλία ξενέρωσε και τις δύο ομάδες. Οι δυο τους παρέμειναν στις τελευταίες θέσεις τους 8ου ομίλου. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με γκολ του φορμαρισμένου, Ρίος, όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη και τέθηκαν εκτός συνέχειας.

Τα αποτελέσματα

Οντένσε-Χετάφε 1-1
(92' Αντρέασεν - 17' Ρίος)

Γιούνγκ Μπόις-Στουτγκάρδη 4-2
(34' Ντέγκεν, 78' Σουτέρ, 81', 82' Μαγιούκα - 48' Πογκρέμπνιακ, 68' Σίπλοκ)

Η βαθμολογία
(5 αγώνες)

1. Στουτγκάρδη 12
2. Γιούνγκ Μπόις 9
3. Χετάφε 4
4. Οντένσε 4

Τελευταία αγωνιστική (16/12)

Χετάφε-Γιούνγκ Μπόις
Στουτγκάρδη-Οντένσε

9ος Ομιλος

Αποκλεισμός σοκ για Σαμπντόρια

Η Σαμπντόρια ήθελε μόνο τη νίκη απέναντι στην Αϊντχόβεν στη Γένοβα για να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη και για ακόμη μία φορά απογοήτευσε τους φίλους της στην Ευρώπη... Παρά το γεγονός ότι κατάφερε να προηγηθεί με τον Πατσίνι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι Ολλανδοί με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν μεγάλη νίκη. Δύο γκολ του Τοϊβόνεν ήταν αυτά που έδωσαν τη νίκη στους φιλοξενούμενους, το πρώτο στο 51' και το δεύτερο στο 90', σφραγίζοντας την πρόκριση για την Ολλανδική ομάδα, η οποία θα υποδεχθεί την Μέταλιστ στην τελευταία αγωνιστική για να ξεκαθαρίσει και η πρωτιά του ομίλου.

Η Μέταλιστ τα... χρειάστηκε στην Ουκρανία, καθώς έπρεπε να φτάσουμε στο 88' της αναμέτρησης με την ουραγό και χωρίς βαθμό Ντέμπρετσεν για να πετύχει το νικητήριο τέρμα ο Ολέινικ και να δώσει στην ομάδα του τη μεγάλη πρόκριση. Το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι με γκολ του Τζβίτκοβιτς, παγώνοντας τους γηπεδούχους, οι οποίο αντέδρασαν, πίεσαν και αφού κατάφεραν αρχικά να ισοφαρίσουν στο 52' με τον Μπόντι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στο τέλος έκαναν την ανατροπή και έφτασαν στη μεγάλη νίκη.

Τα αποτελέσματα

Σαμπντόρια-Αϊντχόβεν 1-2
(45+2' Πατσίνι – 51', 90' Τοϊβόνεν)

Μέταλιστ-Ντέμπρετσεν 2-1
(52' Μπόντι αυτ., 88' Ολέινικ – 48' Τζβίτκοβιτς)

Η βαθμολογία
(5 αγώνες)

1. Αϊντχόβεν 11
2. Μέταλιστ 10
3. Σαμπντόρια 6
4. Ντέμπρετσεν 0

Επόμενη αγωνιστική (16/12)

Ντέμπρετσεν-Σαμπντόρια
Αϊντχόβεν-Μέταλιστ
Read more!

Μπατίστ & Σάτο... α λα Παναθηναϊκός

Ο Μάικ Μπατίστ πανηγύρισε ακόμη ένα «διπλό» με τον Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει νικητής από τη Μόσχα, σε μία νίκη η οποία, σύμφωνα με τους Μπατίστ και Σάτο, ήρθε με τον... παναθηναϊκό τρόπο. «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Ξέραμε ότι η ΤΣΣΚΑ έπρεπε πάση θυσία να κερδίσει. Γνωρίζαμε ποια είναι η κατάσταση και τι συμβαίνει στους αντιπάλους μας, αλλά κι εμείς θέλαμε οπωσδήποτε να φύγουμε με την νίκη. Επίσης ξέραμε ότι η ΤΣΣΚΑ δεν θα είναι ίδια με τα προηγούμενα παιχνίδια και αυτό είναι λογικό. Εμείς από την πλευρά μας παίξαμε καλά και καταφέραμε να φύγουμε από εδώ με την νίκη κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Για μας είναι σημαντικό τόσο το αποτέλεσμα όσο και η απόδοση μας. Είχαμε τον τρόπο να κερδίσουμε» τόνισε αρχικά ο Iron Mike και συνέχισε: «Άλλωστε, ποτέ δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την ΤΣΣΚΑ μέσα στην έδρα της, αφού είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό για την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Εμείς συνεχίζουμε προς τον στόχο μας και κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι».

Από την πλευρά του, ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ υπογράμμισε πως «πάντα ένα παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Καταφέραμε να κερδίσουμε κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για την συνέχεια. Από εδώ και στο εξής κοιτάμε μπροστά και προετοιμαζόμαστε για όλα τα παιχνίδια σαν να είναι τελικοί. Έτσι προετοιμαστήκαμε και γι' αυτό και τα καταφέραμε».
Read more!

«Κάντε Μπομπονέρα το ΟΑΚΑ»!

«Κάντε Μπομπονέρα το ΟΑΚΑ»!
Ικανοποιημένος από το 3-1 επί της Χάιντουκ, ο Μανόλο Χιμένεθ έστειλε μήνυμα στους οπαδούς της ΑΕΚ για το τελευταίο ματς με την Ζενίτ.

Η ΑΕΚ θέλει μια ισοπαλία κόντρα στους Ρώσους για να προκριθεί στους «32» του Europa League και στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ματς στο Σπλιτ, ο Ισπανός προπονητής είπε: «Δεν έχουμε ακόμα πετύχει τίποτα. Μας μένει ένα παιχνίδι. Αυτή την νίκη, την αφιερώνουμε κυρίως στους φιλάθλους, στην διοίκηση που αντέχει στις απαιτήσεις μου. Το σημαντικό είναι στο επόμενο παιχνίδι με την Ζενίτ να γεμίσει το γήπεδο και να θυμίζει το Μπομπονέρα της Μπόκα».

Στη συνέχεια ο Χιμένεθ είπε: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Κυρίως επειδή η κατάσταση του γηπέδου δεν ήταν η καλύτερη και θέλω να τονίσω την μεγάλη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Δεν ήταν εύκολο να παίξεις καλό ποδόσφαιρο σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Υπήρχαν πράγματα που με εντυπωσίασαν σ’ αυτό το ματς. Η δύναμη που έδειξε η Χαιντουκ στο πρώτο ημίχρονο, η αυτοθυσία της ομάδας μου στο πρώτο ημίχρονο. Μέχρι που φτάσαμε στην ανάπαυλα και φροντίσαμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα και να φέρουμε μια ισορροπία στο κέντρο. Αυτό που έπρεπε να διορθώσουμε ήταν το πρόβλημα από την δεξιά πλευρά και να κάνουμε και ένα καλό δεύτερο ημίχρονο. Μεγαλώνουμε όσον αφορά την φυσική κατάσταση. Βελτιωνόμαστε και φάνηκε σε ένα τέτοιο γήπεδο όπως το σημερινό. Όχι μόνο δεν δείξαμε αδυναμία στα τελευταία 30 λεπτά, απλά εκεί δείξαμε περισσότερη δύναμη».

Ερωτηθείς για τον Ζερόμ Ροτέν, που ήρθε στην Αθήνα, τόνισε πως «γνωρίζω πολύ καλά τον παίκτη. Τον είχα αντιμετωπίσει πέρυσι. Είναι καλός παίκτης, αλλά για κάποιο διάστημα δεν έχει παιχνίδια. Πρέπει να τον δούμε, να τον δοκιμάσουμε, να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται και δεν χρειάζεται να βιαστούμε να πάρουμε έναν παίκτη χωρίς να δούμε πρώτα σε τι κατάσταση βρίσκεται».

Ο Χιμένεθ αναφέρθηκε με καλά λόγια στον Μπερνς, για τον οποίο είπε: «Θεωρώ πως εδώ και πολλά ματς, κάνει αυτό που του λέω. Θέλω να είναι ένα βέλος στην δεξιά πλευρά. Έχω συνηθίσει να παίζω με εξτρέμ. Θεωρώ πως ο Νέιθαν έχει τις ικανότητες για να μπορεί να είναι ένας παίκτης που θα μπορεί να παίζει κάθετα και γρήγορα».

Ο προπονητής της ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, λέγοντας: «Θεωρώ πως και η Χαιντουκ είχε δυο διαφορετικά πρόσωπα στο πρώτο ημίχρονο. Μπήκε με ενθουσιασμό. Σημαντικό οι εντολές που δίνονται να φτάνουν άμεσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχει να κάνει με το γλώσσα θα χρησιμοποιήσουμε. Υποφέραμε λοιπόν στο πρώτο ημίχρονο και είχαμε τον χρόνο στην ανάπαυλα να το διορθώσουμε και να γίνουμε καλύτεροι από την Χαιντουκ στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν πιστεύω πως στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε η απόδοση της Χαιντουκ, αλλά εμείς καταφέραμε να συναρμολογήσουμε τα κομμάτια μας. Η μέση ηλικία των παικτών της Χαιντουκ είναι 24 και δεν δικαιολογείται να πέφτει ο ρυθμός τους στο δεύτερο ημίχρονο. Σε τέτοιες ηλικίες μπορείς να τρέχεις τρεις μέρες συνέχεια. Το πρόβλημα της Χαιντουκ ήταν πως ήμασταν εμείς καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο».


Read more!

Παράδειγμα προς μίμηση ο ΠΑΟ για Σακούλιν

Ντμίτρι Σακούλιν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποχαιρετούν σιγά-σιγά τη φετινή Ευρωλίγκα
Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ντμίτρι Σακούλιν, δέχθηκε να δεχθεί τα... βέλη όλων για την ήττα-μισό αποκλεισμό κι αποθέωσε τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, ενώ εξήγησε γιατί ο αντίπαλος άφησε τον Ντμίτρι Σοκόλοφ να του σκοράρει 17 πόντους. «Αν θέλετε να ρίξετε τα... βέλη σας, χρησιμοποιήστε εμένα σαν στόχο. Δεν κριτικάρω τους παίκτες. Μετά το τέλος στα αποδυτήρια τούς εξέφρασα την εκτίμησή μου για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν. Τα θαύματα είναι σπάνια. Κάναμε πολλά μέσα σε τέσσερις ημέρες. Αλλά δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να διορθώσουμε το πρόβλημα της φυσικής κατάστασης, την έλλειψη κατανόησης, να προσθέσουμε νέους παίκτες στο σύστημά μας. Κοιτάξτε τον Παναθηναϊκό, ακόμη και με το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας, παίζουν ως ομάδα, πασάρουν τη μπάλα, δείχνουν υπομονή, κάνουν τον αντίπαλο να τους... βοηθήσει στην άμυνα. Ο Σοκόλοφ ήταν ο πρώτος σκόρερ μας, αλλά αυτή ήταν η θυσία του αντιπάλου. Δεν έδωσαν βοήθειες στο μαρκάρισμά του για χάρη των Λάνγκτον και Σισκάουσκας. Αυτά είναι απλά προπονητικά μαθηματικά. Και λόγω της προσοχής στους σουτέρ μας δεν ήμασταν σε θέση να επιτεθούμε από την περιφέρεια στην τελευταία κατοχή μας» τόνισε ο υπηρεσιακός προπονητής της «ομάδος του στρατού».
Read more!

«Δεν προκριθήκαμε ακόμη»

«Δεν προκριθήκαμε ακόμη»
Η ΑΕΚ είναι μια ανάσα από την πρόκριση στους «32» του Europa League αλλά οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ παραμένουν προσγειωμένοι. Ακολουθούν οι δηλώσεις των κιτρινόμαυρων μετά το τέλος του ματς.

Γρηγόρης Μάκος: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι σκοράραμε γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο και τους κόψαμε τα πόδια. Η ΑΕΚ πρέπει να παίζει εκτός έδρας πάντα για τη νίκη. Αυτό κάναμε και είμαστε πολύ υπερήφανοι. Ακόμη δεν τελείωσε τίποτα, είμαστε κοντά στην πρόκριση αλλά μένει ακόμη ένα ματς».

Κώστας Μανωλάς: «Το πιο δύσκολο ήταν ο αγωνιστικός χώρος. Πήραμε τη νίκη και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί. Αφιέρωσα το γκολ στον προπονητή και το αφιερώνω και στην οικογένεια μου, τον θείο μου Στέλιο και ένα φίλο μου από τη Νάξο που μου είπε ότι θα σκοράρω».

Νέιθαν Μπερνς: «Το τερέν ήταν δύσκολο αλλά τα καταφέραμε. Εγώ προσπαθώ από αγώνα σε αγώνα να βελτιώνομαι και σήμερα έκανα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου. Η Ζενίτ είναι πολύ καλή ομάδα αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι θα πάμε για την ισοπαλία στο τελευταίο ματς. Παίζουμε στην έδρα μας και θα παίξουμε για τη νίκη. Δε γίνεται να χάσουμε στο ΟΑΚΑ».
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...