ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Μαρακανά… the new version!

Μαρακανά… the new version!
Το πεπαλαιωμένο πια, μα θρυλικό Μαρακανά βρίσκεται στη διαδικασία εκσυγχρονισμού με στόχο να φιλοξενήσει αγώνες του Μουντιάλ 2014, και οι εργασίες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Χτισμένο πριν από 62 χρόνια, το άλλοτε μεγαλύτερο στάδιο της γης, έχοντας φιλοξενήσει κατά διαστήματα μέχρι και 150.000 θεατές, θα συνδέσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, την Βραζιλία του χτες με αυτήν του σήμερα. Για το λόγο αυτό, οι εργασίες της μερικούς ανακατασκευής καθώς και των βελτιωτικών έργων του εσωτερικού χώρου του σταδίου συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Όπως φαίνεται εξάλλου και από τη φωτογραφία οι μπουλντόζες έχουν ξεκινήσει το… έργο τους, και η ανάπλαση συνεχίζεται!

Μάλιστα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε η Κυβέρνηση της Βραζιλίας από το Ρίο ντε Τζανέιρο, οι εργασίες για το Μαρακανά αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2013. Το θετικό πάντως είναι πως το έργο προχωράει με ικανοποιητικό τρόπο, σύμφωνα με μια περιοδική τεχνική ανάλυση που πραγματοποιήθηκε τμήμα της Οργανωτικής Επιτροπής της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα, το οποίο μάλιστα είχε φιλοξενήσει και τον τελικό του Μουντιάλ του 1950, μεταξύ της Ουρουγουάης και της Βραζιλίας, με νικητές τους Ουρουγουανούς σε έναν ιδιαίτερα επεισοδιακό τελικό. Να τονίσουμε πως η χωρητικότητα του Μαρακανά για το Μουντιάλ θα είναι λίγο μικρότερη από 80.000 θεατές, και αναμφισβήτητα παραμένει ένα χαώδες γήπεδο, που προκαλεί το θαυμασμό των επισκεπτών.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...