ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ομπράντοβιτς: «Έχω τα πάντα εδώ»

Ομπράντοβιτς: «Έχω τα πάντα εδώ»
Ευτυχής και… καλυμμένος στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε μεγάλη συνέντευξή του στη «Marca». «Είμαι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Έχω τα πάντα εδώ», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός. «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου», πρόσθεσε για την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα. «Κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα», ανέφερε για το μυστικό της επιτυχίας του. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του «Ζοτς»: 

Η Μπαρτσελόνα έμοιαζε με ανίκητη ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός απέδειξε παρά το μειονέκτημα έδρας πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο… 
«Το να αποκλείσουμε την Μπαρτσελόνα ήταν πολύ δύσκολο, όχι μόνο επειδή ήταν το φαβορί για την πρόκριση στο Final 4, αλλά και για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στην πόλη της. Προετοιμαστήκαμε πάνω σε κάθε λεπτομέρειες παρακολουθώντας όλα τα παιχνίδια της στην Ευρωλίγκα και τα περισσότερα στο ισπανικό πρωτάθλημα και οι παίκτες μας, που στο τέλος είναι εκείνοι που αγωνίζονται, τα πήγαν περίφημα». 

Πώς προετοιμάσατε τους παίκτες να αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης; 
«Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να τους πείσουμε ότι είχαν πιθανότητες να αποκλείσουν την Μπαρτσελόνα. Μίλησα με τον καθέναν ξεχωριστά και σε όλους μαζί. Όταν χάσαμε μόλις με έναν πόντο στο πρώτο αγώνα, το κατάλαβαν ακόμη περισσότερο. Όταν πιστεύεις σε κάτι, όλα είναι εφικτά». 

Συμφωνείτε με όσους θεωρούν πως κερδίσατε κατά κράτος στην τακτική τον Τσάβι Πασκουάλ; 
«Θαυμάζω σαν προπονητή τον Πασκουάλ, γιατί ξέρω πόσο πολύ προετοιμάζει τα ματς με τους συνεργάτες του. Οι παίκτες μας προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό. Κάποιες φορές οι παίκτες τα πάνε καλά, άλλες όχι τόσο. Στην περίπτωσή μας, εκμεταλλευτήκαμε την ποιότητα των παικτών μας και είδαμε ποιες ικανότητές τους θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Κάθε παίκτης ήξερε τι έπρεπε να κάνει και το έκανε καλά. Είμαι περήφανος γι’ αυτούς». 

Η αμυντική δουλειά που έκανε ο Παναθηναϊκός απέναντι στο Ναβάρο ήταν εξαιρετική… 
«Ο Ναβάρο είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις μόνο τον Ναβάρο, γιατί οι υπόλοιποι παίκτες έχουν αρκετή ποιότητα για να κερδίσουν και χωρίς αυτόν». 

Ξέρατε για το θέμα που προέκυψε με την αντικατάσταση του διαιτητή Ταουρίνο με τον Λαμόνικα στον τέταρτο αγώνα; 
«Διάβασα κάτι στις εφημερίδες, αλλά δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για αυτό. Πιστεύω πως η Ευρωλίγκα είναι πολύ σοβαρή διοργάνωση και η διαιτησία στον τέταρτο αγώνα ήταν πολύ καλή, όπως και σε όλη τη σειρά των αγώνων. Από την αρχή της σεζόν απαγόρευσα στους παίκτες μου να μιλούν για τη διαιτησία και ούτε εγώ πρόκειται να το κάνω». 

Στα 51 σας χρόνια έχετε ήδη κατακτήσει έξι φορές την Ευρωλίγκα. Πώς νιώθετε να είστε ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της διοργάνωσης; 
«Μπορώ μόνο να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος που κάνω μια δουλειά που αγαπώ. Κάποιοι με ρώτησαν αν στη σειρά με την Μπαρτσελόνα ήμουν νευρικός κι αυτό με έκανε να γελάσω, γιατί απολαμβάνω περισσότερο αυτά τα παιχνίδια. Δουλεύουμε όλη τη χρονιά για να παίξουμε σε τέτοια παιχνίδια. Πώς να έχω άγχος λοιπόν;». 

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας; 
«Το πιο σημαντικό είναι να έχουν ο προπονητής και οι παίκτες την ίδια φιλοσοφία στη δουλειά. Αν υπάρχει αμφισβήτηση από τη μία πλευρά στην άλλη, είναι δύσκολο να δουλέψεις. Από την αρχή κάθε σεζόν ξεκαθαρίζω στους παίκτες μου πως η ομάδα είναι πάνω από όλους, ακόμη και από εμένα που είμαι προπονητής». 

Είναι πιο σημαντικό το μπάτζετ στο μπάσκετ από το ποδόσφαιρο; 
«Ναι, γιατί στο μπάσκετ πρέπει να έχεις τους καλύτερους παίκτες αν θέλεις να κερδίζεις. Αυτό δεν είναι πάντα αρκετό, αλλά ό,τι και αν πουν οι προπονητές, οι παίκτες είναι αυτοί που κρίνουν τα παιχνίδια. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, γιατί είναι διψασμένοι για επιτυχίες και το δείχνουν καθημερινά». 

Ποιοι ήταν οι δάσκαλοί σας στην προπονητική και αυτοί που σας έδωσαν τα καλύτερα μαθήματα; 
«Ο μεγαλύτερος δάσκαλος ήταν ο Νίκολιτς. Αυτός με επηρέασε περισσότερο στην καριέρα μου, αλλά και ο Ίβκοβιτς με επηρέασε σαν προπονητή και άνθρωπο». 

Μπορείτε να μάθετε ακόμη από άλλους προπονητές; 
«Φυσικά. Κάθε μέρα μαθαίνεις κάτι καινούριο. Αν πιστέψεις πως ξέρεις τα πάντα, έχεις πεθάνει. Αυτό λέω και στα μεγάλα αστέρια, που μπορούν να μάθουν πολλά από τους νεότερους». 

Στο σύγχρονο μπάσκετ χωρίς άμυνα δεν μπορείς να κατακτήσεις τίτλους… 
«Στα παιχνίδια του Top 16 και των προημιτελικών πετύχαμε περισσότερους πόντους από την Μπαρτσελόνα, που θεωρείται η πιο καλή επιθετικά ομάδα στην Ευρώπη. Όλοι οι προπονητές θα ήθελαν οι ομάδες τους να αμύνονται, να τρέχουν και να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό». 

Γιατί δεν σας προσέλκυσε ποτέ το ΝΒΑ; 
«Είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Έχω πολλούς φίλους στις ΗΠΑ, παρακολουθώ τι γίνεται εκεί, αλλά είμαι χαρούμενος εδώ και λατρεύω τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής». 

Σας αρέσει το κολεγιακό μπάσκετ στις ΗΠΑ; 
«Ναι, μοιάζει περισσότερο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στο ΝΒΑ προτιμώ να βλέπω κατευθείαν τα play-offs, όπου οι προπονητές προετοιμάζονται στη λεπτομέρεια». 

Είναι ο Παναθηναϊκός φαβορί απέναντι στη Σιένα; 
«Έχω λάβει μέρος σε 11 Final 4 και είναι δύσκολο να μιλάς για φαβορί, γιατί όλες οι ομάδες θέλουν να νικήσουν. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι θα γίνει, γιατί μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί. Τώρα επέστρεψε ο Μάριτς, αλλά για δύο εβδομάδες δεν θα έχουμε τον Νίκολας». 

Ποια είναι η γνώμη σας για τον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σιένα, που το σκορ ήταν 53-9 μετά από 24 λεπτά; 
«Δεν έχει σημασία αν σε μια σειρά αγώνων χάσεις ένα ματς με 20, 30 ή 50 πόντους. Είναι πιο δύσκολο να αντιδράσεις, όταν χάνεις με 1 ή 2 πόντους, γιατί η απογοήτευση είναι μεγαλύτερη». 

Ποια είναι η προτίμησή σας για το τελευταίο ζευγάρι ανάμεσα σε Ρεάλ και Βαλένθια; 
«Δεν έχω δει κανένα παιχνίδι της σειράς. Η Ρεάλ παίζει στην έδρα της, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, όπως αποδείχτηκε από εμάς, τη Σιένα και τη Μακάμπι που είχαμε μειονέκτημα έδρας. Το πέμπτο ματς θα είναι ισορροπημένο». 

Πώς βλέπετε τη Ρεάλ Μαδρίτης; 
«Έχει πολλούς νέους παίκτες, αλλά τα έχει πάει καλύτερα από τις τελευταίες σεζόν. Είναι μία ομάδα του μέλλοντος. Ο Ετόρε Μεσίνα έκανε πολύ καλή δουλειά». 

Σας εξέπληξε η απόφαση της απόλυσής του; 
«Δεν έχω ιδέα γιατί έγινε αυτό. Μίλησα με τον Μολίν, που ήταν συνεργάτης μου στην Μπενετόν, για να του ευχηθώ καλή επιτυχία, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί απολύθηκε ο Ετόρε Μεσίνα μετά από μία ήττα που δεν είχε σημασία». 

Στη Βαλένθια αγωνίζεται ο Μίντλετον που είναι 44 ετών… 
«Είναι ένας σπουδαίος επαγγελματίας και ένας εξαιρετικός φίλος. Στη θέση του τώρα έχουμε τον Μπατίστ που μας βοηθά πολύ. Ο Μίντλετον είναι εξαιρετικός παίκτης». 

Υπάρχει ημερομηνία λήξης για την προπονητική καριέρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς; 
«Δεν σχεδιάζω τίποτα. Θα συνεχίσω να δουλεύω για όσο καιρό το απολαμβάνω». 

Θα σας ξαναδούμε να δουλεύετε σε ισπανική ομάδα; 
«Η Ισπανία είναι μία καταπληκτική χώρα και την αγαπώ. Έχω πολλούς φίλους εκεί, είχα μία πολύ καλή συνεργασία με την Μπανταλόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχω ένα σπίτι κοντά στη Βαρκελώνη. Όμως αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έχω συμβόλαιο για δύο χρόνια. Έχω τα πάντα εδώ».

Πηγή sport-fm Read more!

Ψάχνοντας σανίδα σωτηρίας

Ψάχνοντας σανίδα σωτηρίας
Η έκρυθμη κατάσταση στις τάξεις της ΑΕΚ ωθεί προς την έξοδο όχι μόνο τους μετόχους, τον πρόεδρο και τον προπονητή, αλλά και έναν-έναν τους ποδοσφαιριστές, πρωτοκλασάτους και μη. Η «Ένωση» ψάχνει απεγνωσμένα μία σανίδα σωτηρίας, μία αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι που δείχνει να σκεπάζει το παρόν και το μέλλον της. Αυτή φαίνεται πως αναζητείται σε δύο πρόσωπα, τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Πόλυ Χατζηϊωάννου. 

Σύμφωνα με την «Εξέδρα», τις τελευταίες ημέρες εντείνονται οι πιέσεις οργανωμένων και μη οπαδών της ΑΕΚ προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη για να επιστρέψει στην ΠΑΕ και να δώσει τη λύση. Παράλληλα, ο Δημήτρης Χατζηχρήστος δήλωσε χθες ανοικτά πως πρόθεσή του είναι να προσεγγίσει τον Πόλυ Χατζηϊωάννου, πρώην μέτοχο του συλλόγου, να επιστρέψει, θεωρώντας πως έχει την οικονομική ισχύ για να βγάλει την ΑΕΚ από τη δύσκολη θέση. 

Αν το… πρέσινγκ προς τους δύο επιφανείς επιχειρηματίες φέρει αποτελέσματα είναι όχι απλώς άγνωστο, αλλά και εξαιρετικά αμφίβολο. Άλλωστε στην παρούσα φάση, με τα χρέη να συσσωρεύονται και το κλίμα γύρω από την ομάδα να μυρίζει μπαρούτι, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ μόνο ελκυστική δεν είναι για κάθε υποψήφιο επενδυτή. 

Πηγή sport-fm Read more!

Ήδη ψάχνει…

Ήδη ψάχνει…
Την ώρα που αναμένεται το τελικό ραντεβού του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και με την αποχώρησή του να μοιάζει πολύ περισσότερο πιθανή από την παραμονή του, ο Ολυμπιακός έχει ήδη αρχίσει να κάνει έρευνα αγοράς για πιθανό αντικαταστάτη. 

Πρόθεση των «ερυθρόλευκων» είναι ο διάδοχος να είναι προπονητής ανάλογης ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας με αυτή του Βάσκου και για το λόγο αυτό εξετάζονται κυρίως λύσεις από την ισπανική ή… ισπανόφωνη αγορά. Ο Αργεντινός Έκτορ Κούπερ, με πολυετή θητεία στην Primera Division, υψηλές παραστάσεις, σπουδαία εμπειρία και γνώση της ελληνικής πραγματικότητας από τη θητεία του στον Άρη, είναι μεταξύ των λύσεων που αρέσουν. Παραμένει ελεύθερος, αλλά ίσως όχι για πολύ ακόμη, αφού φημολογείται πως τον έχει πλησιάσει η Γαλατάσαραϊ. 

Από την ισπανική αγορά υπάρχει πληθώρα αξιόλογων προπονητών, αλλά δεν είναι εφικτές όλες οι περιπτώσεις. Ο Ουνάι Έμερι και ο Κίκε Φλόρες δύσκολα θα φύγουν από Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα, ο Γκρεγκόριο Μανθάνο που μάλλον αποχαιρετά τη Σεβίλλη έχει υψηλό κασέ και δύσκολα θα πει το «ναι», ενώ τη θέση του στην ομάδα της Ανδαλουσίας αναμένεται να πάρει ο Χοακίν Καπαρός, που είναι επίσης μία δελεαστική λύση. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δύσκολα θα μείνει στη Μάλαγα, ειδικά αν υποβιβαστεί, αλλά οι απαιτήσεις του-τουλάχιστον για την ώρα-είναι απαγορευτικές. Φυσικά ο Ολυμπιακός δεν απορρίπτει λύσεις από άλλες αγορές, όπως την ελληνική, όπου μοναδική επιλογή μοιάζει αυτή του παλιόφιλου Τάκη Λεμονή. 

Πάντως καμία επαφή δεν πρόκειται να γίνει προτού ξεκαθαρίσει οριστικά το μέλλον του Ερνέστο Βαλβέρδε. Το ραντεβού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά οι δυο τους αναμένεται να βρεθούν στον ίδιο χώρο σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για εκδήλωση χορηγού της ομάδας. Όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως κυρίως το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 47χρονος προπονητής τον αναγκάζουν να επιστρέψει στην πατρίδα του. «Ξέρετε τι αισθάνομαι, τι έχω στην καρδιά μου. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Λίγη υπομονή ακόμη», δήλωσε ο Βαλβέρδε στον «Πρωταθλητή». 

«Παγώνει», αλλά δεν σταματά 

Το θέμα προπονητή που προέκυψε στον Ολυμπιακό προκαλεί καθυστέρηση στον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο, όμως κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταγραφές. Κι αυτό γιατί τα υπόλοιπα ζητήματα «προχωρούν» κανονικά. Η απόφαση για αγορά των δικαιωμάτων του Ούρκο Πάρντο, ενεργοποίηση της επέκτασης συμβολαίου του Ράφικ Τζεμπούρ, επέκταση της συμφωνίας με Τοροσίδη και Αβρ. Παπαδόπουλο, καθώς και η αναπροσαρμογή στον Κέβιν Μιραλάς είναι ειλημμένη.

Πηγή sport-fm Read more!

Είδαν τον… άλλο Πορτογάλο

Είδαν τον… άλλο Πορτογάλο
Όσοι θεωρούσαν τον Ζεσουάλδο Φερέιρα ανεκτικό, καλό θα είναι να αναθεωρήσουν. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις και σε έντονο ύφος στους παίκτες του Παναθηναϊκού για την εικόνα τους στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Πανσερραϊκό και τη γενικότερη χαλαρότητα που επιδεικνύουν εσχάτως. 

«Σας είχα πει να μην παρουσιάσουμε ανάλογο πρόσωπο με αυτό του ματς με τη Λάρισα και όχι μόνο δεν με ακούσατε, αλλά ήσασταν και χειρότεροι. Αυτή η εικόνα που παρουσιάσατε δεν αξίζει στον Παναθηναϊκό. Περπατούσατε μέσα στο γήπεδο. Είστε επαγγελματίες και οι υποχρεώσεις σας δεν έχουν τελειώσει. Έχουμε δύο ματς ακόμη στο πρωτάθλημα και μετά τα play-offs, όπου πρέπει να κερδίσουμε τη θέση για τα προκριματικά του Champions League, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα απέναντί στον κόσμο μας που μας έχει στηρίξει», είπε ο Φερέιρα, ενώ απευθυνόμενους στους πιο έμπειρους παίκτες είπε πως «… περιμένω να βοηθήσετε τα άλλα παιδιά για να ξυπνήσουμε σαν ομάδα και να παρουσιάσουμε στη συνέχεια το καλό πρόσωπο που δείξαμε στα ντέρμπι». 

Στόχος του να τους «ταρακουνήσει» και να τους αφυπνίσει εν όψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών και κυρίως τα play-offs που ακολουθούν και μέσω των οποίων οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν τον εναπομείναντα στόχο της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Είναι πιθανό την Τετάρτη θα περάσει από τις εγκαταστάσεις της Παιανίας για να μιλήσει στους παίκτες του Παναθηναϊκού και ο Δημήτρης Γόντικας, για να 

δώσει ανάλογο μήνυμα στους «πράσινους».
Πηγή sport-fm Read more!

Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ

Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ
Δύο ζευγάρια με ξεκάθαρα-τουλάχιστον στη... θεωρία-φαβορί ανοίγουν απόψε την αυλαία των προημιτελικών του Champions League. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Τότεναμ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και η Ίντερ τη Σάλκε στο «Τζουζέπε Μεάτσα» θέλοντας να απαλύνουν τον πόνο από τις πρόσφατες αποτυχίες τους εντός των συνόρων. Διαβάστε το preview των αγώνων από τοwww.sport-fm.gr. 

Ρεάλ Μαδρίτης-Τότεναμ

Η πολύπειρη Ρεάλ Μαδρίτης και η... πρωτάρα Τότεναμ συγκρούονται με έπαθλο την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η μεν «βασίλισσα» θέλει να φτιάξει μία καλή προίκα εν όψει της ρεβάνς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», ενώ οι Λονδρέζοι έχουν οδηγό τη νίκη επί της Μίλαν στο «Σαν Σίρο» στην προηγούμενη φάση. 

Μετά την ήττα σοκ από τη Χιχόν στο «Μπερναμπέου» και την αύξηση της διαφοράς από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα στους οκτώ βαθμούς, το Champions League είναι... μονόδρομος προς τη δόξα για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ζοσέ Μουρίνιο, που το Σάββατο είδε να τερματίζεται το σερί 150 εντός έδρας αγώνων πρωταθλήματος χωρίς ήττα, θα έχει στη διάθεσή του τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Μαρσέλο, όχι όμως και τον Καρίμ Μπενζεμά που παραμένει τραυματίας. Τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να πάρει ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, καθώς ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, που πλέον είναι υγιής, δεν κρίνεται έτοιμος για να αγωνιστεί σε 90λεπτο. 

Η Τότεναμ μετά την υπέρβαση της πρόκρισης επί της Μίλαν φιλοδοξεί να... φονεύσει έναν ακόμη γίγαντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι Λονδρέζοι προέρχονται από εκτός έδρας ισοπαλία με τη Γουίγκαν (0-0) για την Premiership και βρίσκονται στην πέμπτη θέση. Ο Χάρι Ρέντναπ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα για τη στελέχωση της αμυντικής γραμμής, καθώς εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Κινγκ, Καμπούλ, Χάτον και Γούντγκείτ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γκαλάς. Νοκ άουτ τέθηκε και ο Στίβεν Πίεναρ, ενώ αντίθετα αναμένεται να επανέλθει ο Γκάρεθ Μπέιλ. 

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1984/85 με τη Ρεάλ να κερδίζει 1-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (με αυτογκόλ του Στιβ Πέριμαν στο 15’) και να προκρίνεται στους «4» μετά το 0-0 στη Μαδρίτη. Η «βασίλισσα» φτάνει για 27η φορά στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά πρώτη μετά το 2003 κι έχει προκριθεί στα ημιτελικά 21 φορές. Απέναντι σε αγγλικές ομάδες ως γηπεδούχος μετρά 4 νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και 2 ήττες. Η Τότεναμ επισκέπτεται για τέταρτη φορά την Ισπανία έχοντας στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις επί ισπανικού εδάφους μία ισοπαλία και δύο ήττες. 

Στο όριο των καρτών από πλευράς Ρεάλ βρίσκονται οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Άνχελ Ντι Μαρία, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Ρικάρντο Καρβάλιο και Ραούλ Αλμπιόλ. Από την Τότεναμ κανένας παίκτης δεν διατρέχει τέτοιο κίνδυνο. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ. 

Ίντερ-Σάλκε 

Αφού ξεπέρασε το σκόπελο της Μπάγερν Μονάχου, η Ίντερ θέλει να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τον τίτλο που κατέκτησε τον περασμένο Μάιο στη Μαδρίτη. Οι «νερατζούρι» φιλοξενούν τη Σάλκε, από την οποία δεν έχουν και τις καλύτερες των αναμνήσεων στην Ευρώπη, με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα συναντήσουν το νικητή του αγγλικού εμφυλίου ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι. 

Οι «νερατζούρι» απομακρύνθηκαν πέντε βαθμούς από την πρωτοπόρο Μίλαν μετά τη συντριβή τους με 3-0 στο ντέρμπι του Σαββάτου. Ο Λεονάρντο, που δέχτηκε σκληρή κριτική για τις επιλογές του, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Λούσιο κι έτσι ο Ιβάν Ραμίρο Κόρντομπα αναμένεται να αγωνιστεί δίπλα στον Αντρέα Ρανόκια.

Η Σάλκε την Παρασκευή βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στην έδρα της Ζανκτ Πάουλι στο ντεμπούτο του Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο της, προτού το ματς διακοπεί λόγω τραυματισμού του βοηθού διαιτητή από αντικείμενο. Οι «βασιλικοί μπλε» είναι μόλις ενδέκατοι στην Bundesliga, αλλά έχουν προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου και συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους πορεία. Οι τραυματίες Μάριο Γκαβράνοβιτς και Πέερ Κλούγκε, καθώς και ο Άντονι Ανάν που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, θα απουσιάσουν, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κριστόφ Μέτσελντερ, που υπέστη κάταγμα στη μύτη στον τελευταίο αγώνα της ομάδας του. 

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον διπλό τελικό του Κυπέλλου UEFA το 1997, με τη Σάλκε να νικά 1-0 στο Γκελζενκίρχεν (με σκόρερ τον Μαρκ Βίλμοτς στο 69’), την Ίντερ να επικρατεί με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό του «Μεάτσα» (με σκόρερ τον Ιβάν Ζαμοράνο στο 84’), αλλά τους Γερμανούς να κατακτούν το τρόπαιο με 4-1 στα πέναλτι. Την επόμενη σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα προημιτελικά και η Ίντερ πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 2-1 χάρη σε γκολ του Ταρίμπο Γουέστ στην παράταση. Η Ίντερ, που φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά το τρόπαιο του Champions League διαδοχικές σεζόν, συμμετέχει για 11η φορά στα προημιτελικά μετρώντας 8 προκρίσεις. Απέναντι σε γερμανικές ομάδες ως γηπεδούχος έχει 10 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες. Η Σάλκε, που απέτυχε να προκριθεί στις δύο προηγούμενες απόπειρές της στα προημιτελικά (1958/59 και 2007/08), έχει μία νίκη και τέσσερις ήττες επί ιταλικού εδάφους. 

Στο όριο των καρτών από πλευράς Ίντερ βρίσκονται οι Κριστιάν Κίβου και Τιάγκο Μότα και από πλευράς Σάλκε οι Τζέφερσον Φαρφάν, Κλας-Γιαν Χούντελαρ και Μανουέλ Χουράδο. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Μάρτιν Άτκινσον.

Πηγή sport-fm Read more!

Έβαλε τα κιτρινόμαυρα κι έβγαλε τα υπόλοιπα

Έβαλε τα κιτρινόμαυρα κι έβγαλε τα υπόλοιπα
Τον Ντίνο Ντρπιτς αγωνιζόμενο με τη φανέλα της ΑΕΚ δεν τον είδαμε ακόμη, αλλά είδαμε τη σύζυγό του. Η Νίβες Σέλζιους πόζαρε στο facebook με τη φανέλα της ΑΕΚ συνοδευόμενη από… λιτή ενδυμασία, με εσώρουχα και μπότες που φτάνουν πάνω από το γόνατο. 

Μάλιστα γι’ αυτή τη φωτογραφία ανέφερε στον κροατικό Τύπο πως «ήθελα να γίνω η cheerleader του Ντίνο», ενώ προσθέτει πως θα ήθελε να έχει μεγάλα οπίσθια σαν την Κιμ Καρντάσιαν! Μένει να δούμε πώς θα υποδεχτεί η διοίκηση και ο κόσμος της «Ένωσης» τη συγκεκριμένη φωτογράφηση… 

Η 29χρονη σύζυγος του Ντρπιτς, που βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με τα δύο παιδιά τους, υπήρξε «κουνελάκι» του Playboy, ενώ είχε αποκαλύψει (σε τηλεοπτική εκπομπή στις 22 Ιανουαρίου 2009) πως είχε ικανοποιήσει τη φαντασίωση του συζύγου της να κάνει σεξ στη σέντρα του γηπέδου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Πηγή sport-fm Read more!

Σάτο: «Με Ολυμπιακό όπως και με Μπάρτσα»

Σάτο: «Με Ολυμπιακό όπως και με Μπάρτσα»
Οδηγό και στις μάχες του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό πρέπει να αποτελέσουν για τον Παναθηναϊκό οι σπουδαίες εμφανίσεις του απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όπως δήλωσε στη «SportDay» ο Ρομέιν Σάτο. Μετά την πρόκριση στο Final 4 και πριν τη διεκδίκηση της Ευρωλίγκας και του Κυπέλλου, υπάρχει η αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» στο ΣΕΦ και ο Αφρικανός σούτινγκ γκαρντ/φόργουορντ πιστεύει στη νίκη. 

«Η ήττα μας από τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο σημαίνει πως δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ούτε στιγμή. Πρέπει να πάρουμε όλα τα παιχνίδια και με τον Ολυμπιακό να προσπαθήσουμε να κάνουμε την υπέρβαση. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει η κανονική περίοδος και σίγουρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Όσο δύσκολη και αν θεωρείται η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, εμείς θα την κυνηγήσουμε. Δύσκολη δεν ήταν και η υπόθεση πρόκρισης από την Μπαρτσελόνα; Τα καταφέραμε όμως», τόνισε ο Σάτο, που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στον αγώνα με τον Πανιώνιο. 

«Φυσικά και δεν κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας κόντρα στον Πανιώνιο. Για την ακρίβεια, δεν παίξαμε καλά. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και επιτρέψαμε στους αντιπάλους μας να έχουν τη δυνατότητα να πιστέψουν στη νίκη. Βέβαια, ο Πανιώνιος έχει καλή ομάδα και καλή έδρα και αυτό δεν πρέπει να το αμελούμε. Το θετικό είναι πως στο τέλος επιβάλαμε το παιχνίδι μας και πήραμε τη νίκη. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Η νίκη αυτή έπειτα από μία δύσκολη σειρά αγώνων με την Μπαρτσελόνα μάς κρατάει ζεστούς», πρόσθεσε. 

Όσο για τη θριαμβευτική πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, ο 30χρονος άσος ανέφερε: «Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι για την πρόκριση στο Final 4 της Βαρκελώνης. Αναμφισβήτητα μας άξιζε, δεν νομίζω να υπάρχει κανένας που να ισχυρίζεται το αντίθετο. Παίξαμε πολύ σοβαρά και με μεγάλη θέληση. Έχουμε παίξει και καλύτερο μπάσκετ, μπορούμε να παίξουμε και καλύτερα, αλλά στη σειρά με την Μπάρτσα τα δώσαμε όλα! Αυτό είναι πολύ βασικό. Αυτό πρέπει να κάνουμε μέχρι τέλους. Στον ημιτελικό με τη Σιένα, στον τελικό, σε οποιοδήποτε ματς καλούμαστε να δώσουμε». 

Τέλος, για τον ημιτελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας απέναντι στη Σιένα είπε: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά πόσο σκληρή και καλή ομάδα είναι. Πόσο οργανωμένη και τα λοιπά και τα λοιπά. Πιστεύω, όμως, πως εμείς έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Από εμάς εξαρτάται. Η διαφορά με την Μπαρτσελόνα είναι πως εδώ μιλάμε για ένα παιχνίδι. Οπότε δεν υπάρχει δικαίωμα λάθους. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι' αυτό το ματς και φυσικά πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας πόσο πολύ θέλουμε τον τίτλο. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό».

Πηγή sport-fm Read more!

Βιτόλο: «Του χρόνου… τίτλο»!

Βιτόλο: «Του χρόνου… τίτλο»!
Μπορεί και φέτος να μην τα κατάφερε, του χρόνου, όμως, ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός τίτλου με τον ΠΑΟΚ!

Ο λόγος για τον Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος μίλησε στονNovaΣΠΟΡ FM 94.6, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «…η σεζόν δεν τελειώνει όπως θα θέλαμε… θα ήθελα έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ… του χρόνου πρέπει να δουλέψουμε και να κατακτήσουμε έναν τίτλο».

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του, είπε: «Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο, αλλά όλα είναι πιθανά. Θα δούμε».

Αναλυτικά, ο Βίκτορ Βιτόλο δήλωσε:

- Για τη σεζόν που τελειώνει:
«Η σεζόν δεν τελειώνει όπως θα θέλαμε, ωστόσο, ήταν μία μεγάλη χρονιά για τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Κάναμε γνωστή την ομάδα, ενώ στην Ελλάδα φτάσαμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και τώρα θα κοιτάξουμε να πετύχουμε το στόχο μας στα πλέι-οφ, που είναι να ξαναβγούμε στην Ευρώπη».

- Για την προσωπική του απόδοση:
«Νομίζω ότι τα πήγα αρκετά καλά, αλλά είχα κάποιους τραυματισμούς. Σε γενικές γραμμές, είμαι ικανοποιημένος. Θα ήθελα να έχω κατακτήσει έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Τώρα, κοιτάμε να βγούμε και πάλι στην Ευρώπη».

- Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ:
«Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο, αλλά, όπως γίνεται πάντα στο τέλος της σεζόν, θα συζητήσω με τους ανθρώπους της διοίκησης. Όλα είναι πιθανά. Θα δούμε τι θα γίνει. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει στη χώρα από την οποία κατάγεται. Είμαι, όμως, επαγγελματίας και όπου παίζω, κοιτάζω πάντα να κάνω τη δουλειά μου καλά. Έχουμε πει με τη διοίκηση να μιλήσουμε το καλοκαίρι. Με ενδιαφέρει να μείνω και εγώ και αυτή ευχαριστημένη».

- Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Το ελληνικό ποδόσφαιρο ανεβαίνει. Είναι πολύ καλύτερο από όσο ορισμένοι πιστεύουν. Με τον ΠΑΟΚ είχα την τύχη να ζήσω μεγάλες στιγμές και νίκες, όπως αυτή κόντρα στη Φενέρ».

- Για τον στόχο του ΠΑΟΚ, του χρόνου:
«Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κυνηγάει πάντα τίτλους! Και πρέπει να δουλέψουμε όσοι είμαστε του χρόνου εδώ, προκειμένου να πάρουμε έναν τίτλο για τον κόσμο μας».
Πηγή sport-fm
Read more!

Θλάση ο Ζαϊρί

Το παιχνίδι με την Καβάλα ήταν το τελευταίο για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν του Ζαϊρί με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Μαροκινός τραυματίστηκε το παιχνίδι της Κυριακής και σήμερα υποβλήθηκε σε εξετάσεις.
Θλάση ο Ζαϊρί

Αυτές έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στον αριστερό προσαγωγό πράγμα που σημαίνει ότι θα απουσιάζει για τουλάχιστον 15 ημέρες από τις προπονήσεις.

Αν και είχαν ρεπό και σήμερα οι παίκτες του Ολυμπιακού οι Ντουντού, Ποτουρίδης, Πάντελιτς και Γ. Παπαδόπουλος πήγαν στο Ρέντη για να γυμναστούν, καθώς έχουν χάσει προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες.

Οι «ερυθρολεύκοι» επιστρέφουν αύριο στις προπονήσεις, στις 10.30 το πρωί.

(*)Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Κερατσινίου, με επιστολή της στον Πρόεδρο της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Βαγγέλη Μαρινάκη, ευχαριστεί για την διάθεση εισιτηρίων του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ, στους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου.
Πηγή sport-fm
Read more!

To KERS και οι στρατηγικές

To KERS και οι στρατηγικές
Το σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας (KERS) σχολίασε ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Πατ Φράι, τονίζοντας πως κάποιες ομάδες το χρησιμοποιούν μόνο στις κατατακτήριες και στην εκκίνηση, ενώ κάποιες άλλες συνέχεια. 

«Είναι πολύ χρήσιμο στην επίτευξη γρήγορου γύρου, η χρήση του από τις ομάδες είναι διαφορετική. Μερικές το ενεργοποιούν μόνο στις κατατακτήριες, ενώ άλλες συνέχεια», ανέφερε ο Φράι, ο οποίος συμπλήρωσε, 

«Γίνεται ένα παιχνίδι τακτικής μεταξύ του μονοθεσίου που προπορεύεται και αυτού που ακολουθεί, καθώς το τελευταίο μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να προσπεράσει, ενώ το μπροστινό μόνο το KERS για να διατηρήσει τη θέση του. Είναι ενδιαφέρον, αλλά νιώθω πως είναι καλό ότι τα προσπεράσματα δεν έχουν γίνει πιο εύκολα», πρόσθεσε ο τεχνικός της σκουντερία. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Ενδιαφέρον από τον Πειραιά»

«Ενδιαφέρον από τον Πειραιά»
Ο Δημήτρης Ανάκογλου μιλάει στο gazzetta.gr για τη νίκη του Πανσερραϊκού επί του Παναθηναϊκού, σχολιάζει την απόδοση των «πρασίνων» και αναφέρεται στις... ματιές που του ρίχνει ο Ολυμπιακός.

Ο 19χρονος μέσος των “λιονταριών” ήταν ο δημιουργός του τέρματος που έκρινε την αναμέτρηση, σερβίροντας έτοιμο γκολ στον Γιώργο Γεωργιάδη στο 43ο λεπτό. Ο νεαρός και ταλαντούχος Σερραίος ποδοσφαιριστής που στα μέσα της χρονιάς απασχόλησε τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και το καλοκαίρι αναμένεται να απασχολήσει ακόμη περισσότερες ομάδες, ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του Παύλου Δημητρίου, η οποία πέτυχε την 6η νίκη του στο πρωτάθλημα. Ο Δημήτρης Ανάκογλου συμπλήρωσε 17 συμμετοχές στην εφετινή Superleague και μιλώντας στο gazzetta.gr, άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα θα μετακομίσει σε άλλες πολιτείες...

- Πόσο δύσκολο είναι για ένα ποδοσφαιριστή να είναι συγκεντρωμένος σε ένα τόσο αδιάφορο παιχνίδι, όσο το χθεσινό με τον Παναθηναϊκό; Όχι μόνο για σας αλλά και για τους περυσινούς πρωταθλητές...

«Για μας ήταν περισσότερο ένας αγώνας περισσότερο γοήτρου, γιατί εδώ και λίγες αγωνιστικές είχαμε χάσει και τις τελευταίες βαθμολογικές ελπίδες σωτηρίας... Ωστόσο, εμείς έχουμε αποφασίσει να αντιμετωπίσουμε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια με την δέουσα σοβαρότητα και να επιδιώξουμε να τα κερδίσουμε για να κλείσουμε με ευχάριστη νότα την χρονιά. Ειδικότερα, όταν έχουμε να παίξουμε με μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, είναι λογικό να έχουμε ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο... Αυτό ισχύει για όλους και πόσο μάλλον για κάποια παιδιά που θα μείνουν και του χρόνου στην ομάδα και πρέπει να πάρουν ευκαιρίες για να στηρίξουν την προσπάθεια επανόδου στην Superleague...»

- Για να το λες, σημαίνει ότι κάτι ξέρεις... Επομένως ετοιμάζεις βαλίτσες; Ισχύει ότι βρίσκεσαι κοντά στον Ολυμπιακό;

«Τίποτε δεν ισχύει... Κάποιες συζητήσεις έγιναν στο πλαίσιο των οποίων μου μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον της ομάδας του Πειραιά... Για την ώρα ανήκω στον Πανσερραϊκό».

- Ποια είναι η δική σου επιθυμία;

«Σίγουρα κάθε παίκτης θα ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να πάρει μετεγγραφή σε μία μεγάλη ομάδα. Αυτό, όμως, είναι θέμα κατά κύριο λόγο του προέδρου του Πανσερραϊκού... Ας τελειώσει πρώτη η σεζόν και μετά θα δούμε».

- Αγωνιστικά, το παιχνίδι πως σου φάνηκε; Ισχύει ότι δεν συναντήσατε μεγάλη αντίδραση από τον Παναθηναϊκό;

«Η αλήθεια είναι ότι μπήκαμε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και παίξαμε με πάθος, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που ξεκίνησε πολύ χαλαρά χωρίς μεγάλη αγωνιστική διάθεση... Ήταν εμφανές ότι η ομάδα τους ταξίδεψε από την Αθήνα χωρίς κίνητρο και αυτό προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε. Στο πρώτο μέρος, είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις κι ευτυχήσαμε να σκοράρουμε λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Στο 2ο μέρος, δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα και νομίζω ότι η νίκη μας χαρακτηρίζεται απολύτως δίκαιη...»

- Επομένως, μας λες ότι δεν απειληθήκατε σχεδόν καθόλου;

«Έτσι είναι... Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό αλλά ο Παναθηναϊκός που είδαμε στο γήπεδο, δεν ήταν αυτός που περιμέναμε να αντιμετωπίσουμε... Δε φάνηκε να καίγεται ούτε καν να ισοφαρίσει...»

- Πως ερμηνεύεις αυτή την αγωνιστική συμπεριφορά;

«Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι είναι εγνωσμένης αξίας και ποιότητας. Δεν πιστεύω ότι δεν ήθελαν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Απλά, ίσως να μην είχαν ενδιαφέρον και όρεξη... Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και την απώλεια του πρωταθλήματος, σε ένα βαθμό είναι λογικό να μην έχουν μεγάλη αγωνιστική διάθεση...»

- Το εφετινό πρωτάθλημα πως σου φάνηκε;

«Προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου γιατί ήταν ανταγωνιστικό μόνο για λίγες αγωνιστικές. Ο Ολυμπιακός “καθάρισε” πολύ γρήγορα την υπόθεση του τίτλου, η μάχη του υποβιβασμού, ουσιαστικά, κρίθηκε πολύ νωρίς για τις δύο από τις τρεις ομάδες, τον Πανσερραϊκό και τη Λάρισα και το μόνο ενδιαφέρον περιορίστηκε στις δύο τελευταίες θέσεις των πλέϊ-οφ.»

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Να πάρει θέση ο Βαλβέρδε

Ο Βαλβέρδε και οι… άλλοι!
Κύριε πρόεδρε,

Τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Ο Βαλβέρδε κάτι κρύβει. *Την επιθυμία του να φύγει; Το ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ. Κατά την άποψή μου έχει φύγει... Είναι πολύ δυνατό το οικογενειακό του πρόβλημα που τον «κρατάει» στην Ισπανία.

*Ίσως κρύβει κάποια απαίτηση η οποία δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα. Και μην υπολογίσετε το συμβόλαιο, αν είναι 1+1 ή δύο. Πιο πολύ αυτό λειτουργεί υπέρ του εργαζόμενου, οπότε αν θέλει να φύγει το τελευταίο που θα τον κρατήσει είναι το συμβόλαιο.

*Ίσως τον έχει κλονίσει η ΣΚΛΗΡΗ κριτική, που άγγιξε το βαθμό της επίθεσης, πριν από λίγο καιρό, από διάφορα ΜΜΕ. Ανησυχεί ίσως; Φοβάται κάτι; Μία κακή πορεία που ίσως τον οδηγήσει στην έξοδο; Άβυσσος η ψυχή του Ερνέστο.

*Το πιο σωστό έγραψε πριν από λίγες μέρες η «Γάτα».
Πώς η... ομάδα που τον θέλει πίσω στην Ισπανία δεν είναι άλλη από τη γυναίκα του. Είναι ακριβώς έτσι.

*Θα πείτε, γιατί αυτή η ασάφεια στις δηλώσεις του. Είναι απλό. Αν ήταν θετική για τον Ολυμπιακό η απόφασή του, γιατί να μη το ’λεγε... Δεν θέλει όμως να στενοχωρήσει τους οπαδούς του Ολυμπιακού που τον αγαπούν, και το πιθανότερο είναι ό,τι κάνει να το ανακοινώσει μετά από τη φιέστα!

*Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βαλβέρδε πρέπει να πάρει θέση ΑΜΕΣΑ. Δεν υπάρχει λόγος να αιωρείται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

*Ο κ. Μαρινάκης σέβεται την επιθυμία του προπονητή, που προσφέρει ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΡΕΜΙΑ, νομίζω όμως πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να περιμένει.

*Ίσως η επόμενη μέρα είναι χωρίς τον Ερνέστο. Αυτό είναι ένα θέμα σοβαρό, οι αποφάσεις πρέπει να είναι άμεσες και για να συμβεί αυτό πρέπει ο ίδιος ο Ισπανός να μιλήσει. Να ανακοινώσει όμορφα και ωραία την απόφασή του.

*Έτσι θα λυθούν και τα χέρια του προέδρου του Ολυμπιακού, για τον οποίο είμαι απολύτως βέβαιος πως, και ο επόμενος θα ’ναι ακόμα πιο καλός από τον Ισπανό που έφερε δύο τίτλους στο «Καραϊσκάκη»...

Με σεβασμό

ΥΓ.: Υπάρχουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ, διάδοχες λύσεις...

Πηγή gazzetta.gr Read more!

Ο «Ιούδας» έφερε πρόστιμο!

Ο «Ιούδας» έφερε πρόστιμο!
Η Μίλαν βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στο «σκουντέτο», οι οπαδοί πήραν… εκδίκηση από τον Λεονάρντο, όμως το πανό που αναρτήθηκε θεωρήθηκε προσβλητικό και η ομάδα θα πληρώσει 20.000 ευρώ!Ένα τεράστιο πανό που παρομοίαζε τον Λεονάρντο με τον «Ιούδα» υψώθηκε από τους οπαδούς της Μίλαν θέλοντας έτσι να… πικάρουν τον τεχνικό της Ίντερ για την επιλογή του! Ο Βραζιλιάνος πέρασε ένα άσχημο βράδυ, το πανό, τα λέιζερ που τον «τύφλωναν» και η… τριάρα τον έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση. Οι οπαδοί της Μίλαν πήραν… εκδίκηση, αλλά η διοίκηση καλείται να πληρώσει 20.000 ευρώ, αφού το πανό θεωρήθηκε προσβλητικό, ενώ στο πρόστιμο αυτό… βοήθησαν και τα λέιζερ σε Λεονάρντο και Σνάιντερ!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Πρωτόγνωρα πράγματα...»

«Πρωτόγνωρα πράγματα...»
Έκπληκτος με όσα έγιναν την Κυριακή στην ΑΕΚ δήλωσε και ο Μίτσελ, ο οποίος συμπλήρωσε πως θα πρέπει να... συνηθίσει σε αυτή την κουλτούρα των Ελλήνων οπαδών.«Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό, όσα χρόνια αγωνίζομαι. Δεν το έχω ξαναδεί στην καριέρα μου. Είναι αλήθεια ότι για μας ήταν πολύ παράξενο. Ευτυχώς για μας όμως καταφέραμε και το ξεπεράσαμε πολύ γρήγορα, μπήκαμε στο γήπεδο και παίξαμε για να πάρουμε τη νίκη», τόνισε αρχικά ο Μίτσελ και συνέχισε: «Ίσως θα πρέπει να συνηθίσω σε αυτή την κουλτούρα των Ελλήνων οπαδών. Η αλήθεια είναι ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες, ειδικά στα αποδυτήρια της ομάδας που δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να ηρεμήσουμε. Ήταν δύσκολες ημέρες μετά την σκληρή ήττα από τον Ολυμπιακό. Όμως από εδώ και στο εξής μπορούμε να κάνουμε καλά παιχνίδια μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου που θα διεκδικήσουμε τον τίτλο».

Ο Ισπανός μέσος της ΑΕΚ ρωτήθηκε για το αν το ματς με τον Ατρόμητο ήταν πρόβα για τον τελικό κυπέλλου, για να απαντήσει: «Σίγουρα στο παιχνίδι αυτό, μπορούσαμε να δούμε έστω και λίγο πως θα είναι ο αντίπαλος, αν και είναι διαφορετικά παιχνίδια. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που παίζει καλά με την μπάλα στα πόδια. Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα καλό παιχνίδι από εμάς, βάλαμε το γκολ, όμως στο δεύτερο έπεσε η απόδοσή μας. Το καλό είναι ότι κερδίσαμε βαθμούς εν όψει των τελευταίων αγώνων του πρωταθλήματος και των play offs. Είδα τα αποτελέσματα και την ήττα του Παναθηναϊκού. Δεν αποκλείεται να αλλάξει κάτι, προς το καλύτερο για εμάς, αν δουλέψουμε σκληρά και πάρουμε νικηφόρα αποτελέσματα».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Πήγαν Ρέντη, παρά το ρεπό

Πήγαν Ρέντη, παρά το ρεπό
Ειδικά προγράμματα ακολούθησαν οι Πάντελιτς, Ποτουρίδης, Ζαϊρί και Γιάννης Παπαδόπουλος παρά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την νίκη του Ολυμπιακού επί της Καβάλας.

Μπορεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε να δώρισε διήμερο ρεπό στους παίκτες του Ολυμπιακού μετά την άνετη νίκη επί της Καβάλας, που συνδυάστηκε από εξαιρετική εμφάνιση, όμως αυτό δεν ίσχυσε για όλους.

Συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη πήγαν για να κάνουν τα προγράμματά τους οι Μάρκο Πάντελιτς, Γιάννης Ποτουρίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος και Ζαουάντ Ζαϊρί. Ο τελευταίος υπέστη θλάση στον προσαγωγό στην αναμέτρηση με την Καβάλα και αύριο Τρίτη θα διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του, όπως επίσης και το χρονικό διάστημα απουσίας του. Οι πρώτες εκτιμήσεις, πάντως, κάνουν λόγο

για απουσία 15 ημερών από την αγωνιστική δράση.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Με Μπέιλ στο «Μπερναμπέου»

Με Μπέιλ στο «Μπερναμπέου»
Αρκετές είναι οι πιθανότητες του Γκάρεθ Μπέιλ να ξεκινήσει στο ματς της Τότεναμ με την Ρεάλ στην Μαδρίτης για τους «8» του Champions League καθώς ο Χάρι Ρέντναπ τον συμπριέλαβε στην αποστολή, όπως και τον Γκαλάς.Ο Ουαλός προπονήθηκε μαζί με τους συμπαίκτες του στο Μπερναμπέου την Δευτέρα (04/04) και ο τεχνικός των Λονδρέζων λογικά θα του δώσει φανέλα βασικού αν δεν προκύψει κάτι αρνητικό την τελευταία στιγμή. Ο Γκαλάς, που είχε σώσει την Τότεναμ πάνω στην γραμμή στο ματς με την Μίλαν στους «16», μπορεί επίσης να είναι στο αρχικό σχήμα, αν και πριν τρεις μέρες ο Ρέντναπ είχε πει ότι δεν μπορεί καν να κλωτσήσει μπάλα. Αμφίβολος είναι ο Κράνιτσαρ, ενώ το ταξίδι δεν πραγματοποίησε το μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου από την Εβερτον, Στίβεν Πίενααρ. Εκτός έχουν τεθεί οι αμυντικοί, Λέιντλι Κινγκ, Τζόναθαν Γούντγκεϊτ, Γιούνες Καμπούλ και Αλαν Χάτον.

Η αποστολή: Γκόμες, Πλετίκοσα, Κουντιτσίνι- Μπασόνγκ, Γκαλάς, Ασού-Εκοτό, Ντόσον Τσόρλουκα- Μπέιλ, Σάντρο, Τζίνας, Λένον, Ρόουζ, Χάντλεστοουν, Μόντριτς, Κράνιτσαρ, Φαν Ντερ Φάαρτ- Κράουτς, Παβλιουτσένκο, Ντεφόε.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο Βαλβέρδε και οι… άλλοι!

Ο Βαλβέρδε και οι… άλλοι!
Το αίνιγμα του Ερνέστο Βαλβέρδε ουσιαστικά άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και πλέον ο Ολυμπιακός ψάχνει και για αντικαταστάτη του Βάσκου. Πολλά τα ονόματα, με το βλέμμα όμως στην Ισπανία!Αινιγματικός στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Ολυμπιακός δια μέσου του Γιάννη Μώραλη τόνισε πως υπάρχει… διετές συμβόλαιο, όμως η στάση του Βάσκου έδωσε τροφή για αντικαταστάτες. Το θέμα δεν λύθηκε, και πλέον πληθαίνουν οι πληροφορίες που λένε πως ο Βαλβέρδε δεν θα μείνει και την επόμενη σεζόν στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός περιμένει το τέλος του πρωταθλήματος, ο Βάσκος θα… μιλήσει τότε και πιθανόν να… χαιρετήσει, όμως αυτό δεν σημαίνει πως στον Πειραιά δεν ψάχνονται. Αντίθετα, η στάση του Βαλβέρδε… κινητοποίησε τους «ερυθρόλευκους» που θέλουν να έχουν έτοιμη λύση.

Καπαρός, Άντιτς και… Κούπερ!
Ο Ολυμπιακός δεν έχει την πίεση της προηγούμενης σεζόν, αλλά δεν θέλει και να… τρέχει την τελευταία στιγμή. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιθυμεί προπονητή ικανό να ανταπεξέλθει στις υψηλές φιλοδοξίες, το βλέμμα είναι στην Ισπανία, με τον Χοακίν Καπαρός να… αρέσει πολύ, ενώ στη λίστα υπάρχει και ο Γκρεγκόριο Μανθάνο!

Αν ένα όνομα πάντως παίζει περισσότερα από τα άλλα τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν είναι αυτό του Ράντομιρ Άντιτς, αλλά του Ραούλ Έκτορ Κούπερ. Ο Αργεντίνος έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, γνωρίζει καλά πλέον τη Σούπερ Λίγκα και χαίρει της εκτίμησης αρκετών στον Ολυμπιακό!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Πέρασαν στην Ιστορία…

Πέρασαν στην Ιστορία…
Ντένις Ρόντμαν, Κρις Μάλιν, Αρβίντας Σαμπόνις και Τεξ Γουίντερ, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την τριγωνική επίθεση, πέρασαν στην ιστορία του αμερικανικού μπάσκετ, καθώς ανακοινώθηκε η είσοδός τους στο Hall of Fame.Ο πέντε φορές πρωταθλητής ΝΒΑ Nτένις Ρόντμαν, ο Κρις Μάλιν, ο Λιθουανός Άρβιντας Σαμπόνις, όπως και ο εμπνευστής της τριγωνικής επίθεσης Τεξ Γουίντερ, επιλέχθηκαν για την είσοδο στο Hall Of Fame. Eπίσης ο Μόρις Τσικς, Ραλφ Σάμπσον, Τζαμάλ Γουίλκς, η Τάρα βαν Ντέρβερ του Στάνφορντ, ο Χερμπ Μαγκί του Πανεπιστημίου της Φιλαδέλφια, ο Άρτις Γκίλμορ (από το NBA και το ABA), η χρυσή ολυμπιονίκης Τερίσα Έντουαρντς, ο Ρις Τέιτουμ των Harlems Globetrotters και ο Τομ Σάντερς των Σέλτικς.

«Νομίζω ότι είναι ψέμα. Κοιτάξα το πώς είμαι τώρα και δεν πίστευα ότι θα με επιλέξουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρόντμαν.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Δύσκολα μαζί οι Χάμιλτον, Φέτελ»

«Δύσκολα μαζί οι Χάμιλτον, Φέτελ»
Ο Κρίστιαν Χόρνερ παραδέχτηκε πως δύσκολα θα μπορούν να βρεθούν υπό την ίδια… στέγη οι Λιούις Χάμιλτον και Σεμπάστιαν Φέτελ λέγοντας πως θα υπάρξουν πυροτεχνήματα στην ομάδα!Οι φήμες για την αναζήτηση νέας ομάδας από τον Λιούις Χάμιλτον είχαν δει το… φως τον περασμένο χειμώνα, με τη Red Bull να είναι μια από αυτές. Βέβαια, ο Βρετανός συνέχισε στη McLaren, όμως δεν αποκλείεται στο μέλλον να το ξανασκεφτεί, εφόσον η ομάδα του Γουόκινγκ δεν είναι ανταγωνιστική.

Ωστόσο, αυτό το ενδεχόμενο απέκλεισε ο Κρίστιαν Χόρνερ, καθώς πιστεύει ότι δύσκολα θα μπορέσει να συνυπάρξει με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. «Είναι δύσκολο να σκεφτείς πως θα βάλεις δύο οδηγούς του βεληνεκούς του Λιούις και του Σεμπάστιαν κάτω από την ίδια στέγη.

Θα υπάρξουν πυροτεχνήματα, όπως είδαμε στην περίπτωση του Λιούις με τον Φερνάντο Αλόνσο (σ.σ. στη McLaren το 2007)», ήταν τα πρώτα λόγια του αφεντικού της Red Bull γι να προσθέσει πως είναι διαφορετικά να έχεις στην ομάδα σου δυο ανερχόμενους πιλότους και διαφορετικά να έχεις έναν ανερχόμενο κι έναν έμπειρο, όπως ο Μαρκ Γουέμπερ.

«Βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο στην καριέρα τους και δίνουν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο. Έχουν 11 χρόνια διαφορά στην ηλικία και 11 χρόνια σε εμπειρίες ζωής είναι πολύτιμα. Στην περίπτωση του Λιούις και του Σεμπάστιαν έχεις δύο οδηγούς που βρίσκονται κοντά σε ηλικία και στο ξεκίνημα της καριέρας τους».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Έρχονται τα μίνι διαρκείας

Έρχονται τα μίνι διαρκείας
Από την στιγμή που η απόφαση της πειθαρχική επιτροπής της ΕΠΟ ήταν μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, για τα επεισόδια με την ΑΕΚ δίδεται η δυνατότητα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ετοιμάσει τα μίνι διαρκείας των πλέι οφ.

Όπως είναι ήδη γνωστό η πειθαρχική επιτροπή τιμώρησε τον ΠΑΟΚ για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Τούμπα στο δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος με την ΑΕΚ, με ποινή αποκλεισμού της έδρας του Δικεφάλου με μία αγωνιστική και 250.000 ευρώ πρόστιμο.


Αυτόματα γίνεται κατανοητό ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να έχει την υποστήριξη των φιλάθλων του από τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ μαθηματικά θέλει δύο βαθμούς για να εξασφαλίσει και τυπικά την είσοδό του στην κορυφαία πεντάδα του πρωταθλήματος και η διοίκηση στο άκουσμα της ποινής δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια.


Ξεκίνησε ήδη το σχεδιασμό του πακέτου των μίνι διαρκείας, που θα εκδώσει για τους τρεις αγώνες των πλέι οφ. Η διοίκηση θέλει με τις τιμές που θα ορίσει το πακέτο να δώσει το κίνητρο στον κόσμο της ομάδας να αγοράσει τα μίνι διαρκείας. Οι χαμηλές τιμές θα είναι μια επιβράβευση για το λαό του ΠΑΟΚ που και φέτος γέμισε την Τούμπα και δεν άφησε στιγμή μόνη την ομάδα, τόσο στις ελληνικές όσο και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της.


Από την πλευρά του ο κόσμος είναι αποφασισμένος να στηρίξει την ομάδα και τη διοίκηση και παρά τα λάθη που και φέτος έγιναν να σταθεί δίπλα τους και στα πλέι οφ. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι και το ένα ευρώ μετράει, καθώς δεν υπάρχει ο μεγάλος επενδυτής που θα στηρίξει οικονομικά την ομάδα και ότι ο μεγάλος χορηγός για μία ακόμη χρονιά είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Τι καλά; Τρίκαλα!

Τι καλά; Τρίκαλα!
Το… δώρο του Παναιτωλικού δεν το εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα και έχασε 1-0 στα Τρίκαλα που πάτησαν για τα καλά στα play off. O «Άγιαξ» παραμένει πρώτος αλλά με τη διαφορά στους 3 βαθμούς!

Mετά τις Κυριακάτικες γκέλες του Παναιτωλικού εντός έδρας ισοπαλία με την Καλλιθέα και του ΟΦΗ που έχασε στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό, το βαθμολογικό άγχος για τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν μικρότερο!

Ήθελε μια νίκη που θα άνοιγε στο +6 την διαφορά από τους Αγρινιώτες και ουσιαστικά θα σφράγιζε όχι μόνο την άνοδο (που δεν χάνεται από τους Ηπειρώτες) αλλά και τον τίτλο του πρωταθλήματος! Τελικά το μεγαλύτερο κίνητρο τον είχαν τα Τρίκαλα.

Οι γηπεδούχοι που έχουν κάνει έναν δεύτερο γύρο πρωταθλητισμού, ήθελαν οπωσδήποτε την νίκη και το τρίποντο για να… πατήσουν και με τα δύο πόδια στα πλέι οφ, όπου θα κριθεί το 3ο εισιτήριο της ανόδου. Τα κατάφεραν.

Από την αρχή του αγώνα πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και το γκολ του Μίνγκα στο 20’ ήταν αρκετό να δώσει την νίκη. Στην συνέχεια τόσο τα Τρίκαλα, όσο και ο ΠΑΣ έχασαν ευκαιρίες για γκολ αλλά ως το τέλος δεν άλλαξε το 1-0 που πανηγυρίστηκε από τους περίπου 6.000 φίλους των Θεσσαλών που έδωσαν το παρών στο γήπεδο!

Τρίκαλα: Πουρής, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Κόρμπος (87' Γιώτας), Χρήστου, Κοντογουλίδης (70' λ. τρ. Ένοκ), Μανουσάκης, Μίνγκας, Μπριλάκης, Μπαλού (26' λ. τρ. Ριζογιάννης), Σαρακατσάνος.

ΠΑΣ Γιάννινα:
Κηπουρός, Ντάσιος, Μιχαήλ, Πάντος, Κώτσιος, Κειτά (85' Τζημόπουλος), Ανδράλας (30' λ. τρ. Ντε Βινσέντι), Κυριάκος, Σιαλμάς, Σκούφαλης (67' Φουρτάδο), Τζάνης.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Ηλιούπολη - Δόξα Δράμας 0-2
Παναιτωλικός - Καλλιθέα 0-0
Πανθρακικός - ΟΦΗ 1-0
Ιωνικός - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
Διαγόρας - Βέροια 1-0
Αγροτικός Αστέρας - Θρασύβουλος 0-0
Πιερικός - Λεβαδειακός 2-2
Τρίκαλα - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Εθνικός - Εθνικός Αστέρας 0-2

Η βαθμολογία

1. ΠΑΣ Γιάννινα 65
2. Παναιτωλικός 62
3. ΟΦΗ 56
4. Λεβαδειακός 52
5. Τρίκαλα 50
6. Διαγόρας 49
7. Δόξα Δράμας 44
8. Βέροια 37
9. Πανθρακικός 37
10. Πιερικός 34
11. Ιωνικός 33
12. Θρασύβουλος 32
13. Ηλιούπολη 32
14. Εθνικός Αστέρας 32
15. Αγροτικός Αστέρας 31
16. Εθνικός 31
17. Αναγέννηση Καρδίτσας 24
18. Καλλιθέα 18

Επόμενη αγωνιστική

Πανθρακικός - Παναιτωλικός
Καλλιθέα - Ιωνικός
ΟΦΗ - Εθνικός
Αναγέννηση Καρδίτσας - Διαγόρας
Εθνικός Αστέρας - Ηλιούπολη
Βέροια - Τρίκαλα
Δόξα Δράμας - Αγροτικός Αστέρας
ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός
Θρασύβουλος - Πιερικός

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Χαβίτο για Κούπερ και... Champions League!

Χαβίτο για Κούπερ και... Champions League!
Την γνώμη του για τον πρώην προπονητή του, Εκτορ Κούπερ εξέφρασε μέσω του KatiMagiko.gr ο Χαβιέ Χαβίτο που θα αγωνίζεται από το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, με αφορμή τις φήμες που συνδέουν τον Αργεντινο πρώην τεχνικό του Άρη.Πατήστε εδώ για να δείτε τι δήλωσε στο KatiMagiko.gr ο 28χρονος Ισπανός.
Read more!

Το... μπάχαλο απειλεί τον Ζεσουάλδο!

Το... μπάχαλο απειλεί τον Ζεσουάλδο!
Το διοικητικό μπάχαλο και το ανύπαρκτο όραμα ενόψει της νέας σεζόν προβληματίζουν ολοένα και περισσότερο τον Ζεσούαλδο Φερέιρα! Η σιγουριά για το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ, οι διαπιστώσεις για το κλαμπ και οι απαιτήσεις του Πορτογάλου.Αν και δεν έχει κλείσει ούτε ένα εξάμηνο στην Ελλάδα, έχει καταλάβει με τον καλύτερο τρόπο ότι την μία μέρα «μπορεί να είσαι καλός προπονητής» και την επόμενη «το νούμερο ένα πρόβλημα του συλλόγου». Δεδομένα, πάντως, ήταν εκείνος που έβαλε σε μια τάξη το μπάχαλο που συνάντησε και παρουσίασε έναν Παναθηναϊκό ιδανικό για να γυρίσει το πρωτάθλημα.

Χωρίς μισή μεταγραφή, χωρίς μισό άνθρωπο να βρεθεί στο πλευρό του και να τον βοηθήσει. Ειδικά από την ημέρα που αποχώρησε ο Κάρλος Φρέιτας τα πράγματα έχουν γίνει σαφώς πιο δύσκολα για τον Ζεσουάλδο. Και όσο περνά ο καιρός και το διοικητικό μπάχαλο συνεχίζεται, τόσο ο 64χρονος προπονητής θα παρουσιάζει συμπτώματα… Φρέιτας.

Έχει αρχίσει ήδη να προβληματίζεται με την όλη κατάσταση, καθώς δεν βλέπει πλάνο και όραμα για την επόμενη μέρα, για την νέα αγωνιστική περίοδο, όταν θα ήθελε να έχει την ευκαιρία να φτιάξει τον δικό του Παναθηναϊκό. Σκασμένος ήταν ο Φερέιρα αλλά όχι τόσο με την ήττα από τις Σέρρες. Θεωρεί ότι ήταν μια κακή παρένθεση και πως οι παίκτες του στα πλέι-οφ θα βγάλουν την ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εξάλλου με το +3 στην ειδική βαθμολογία, θα πρέπει να γίνει… ομαδική αυτοκτονία για να χαθεί το εισιτήριο. Αυτό που βάζει σε σκέψεις τον Πορτογάλο, όσον αφορά την νέα σεζόν και την παραμονή του, είναι το μπάχαλο που επικρατεί διοικητικά.

Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει κάτσει στο τραπέζι να συζητήσει ένα πλάνο, το γεγονός ότι δεν μπορεί να «χτίσει» αυτό που θέλει και που θεωρεί σωστό. «Ξέρω ότι δεν είμαι και ο πιο εύκολος άνθρωπος. Θέλω όλα να γίνονται στην εντέλεια. Έχω ιδέες, θέλω να φτιάξω κάτι μεγάλο αλλά πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη υποστήριξη. Πρέπει πολλά να αλλάξουν στον Παναθηναϊκό. Όλα είναι τόσο μπερδεμένα» συνηθίζει να λέει στους συνεργάτες του μετά το… φιάσκο του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου.

Είναι ξεκάθαρο ότι όλη αυτή η κατάσταση που έφερε στην πόρτα της εξόδου και με τα χέρια «δεμένα» τους Αντωνίου και Φρέιτας απειλεί τώρα και τον προπονητή. Γιατί σωστή η κριτική όταν παρουσιάζει αυτή την άθλια εικόνα ο Παναθηναϊκός στις Σέρρες αλλά θα πρέπει πρώτα να σκεφτόμαστε και τις συνθήκες.

Για όσους το έχουν ξεχάσει, ο Πορτογάλος ανέλαβε τέλη Νοέμβρη. Στα τέλη Γενάρη έμεινε χωρίς στήριγμα(παραίτηση Φρέιτας) και με μια ομάδα, για την οποία μόνο αυτός δεν ευθύνεται. Για αυτό στον Παναθηναϊκό, αν θέλουν στις πράξεις και όχι μόνο στα λόγια να συνεχίσουν με τον Ζεσουάλδο, να βρουν τρόπους να τον «ζεστάνουν», λύσεις που θα τον βοηθήσει να κάνει καλύτερα την δουλειά του. Αλλιώς ακόμη ένας αξιόλογος τεχνικός θα μοιάζει σαν τον… τρελό του χωριού που ήρθε και δεν ακούμπησε.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Πρόταση για Μήτρογλου η Βέρντερ!

Πρόταση για Μήτρογλου η Βέρντερ!
Οι Γερμανοί της Βρέμης σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr τσέκαραν σε πολλά ματς τον Κώστα Μήτρογλου, ήρθαν σε επαφή μαζί του και θέλουν να τον αποκτήσουν!Στις 11 Ιανουάριου φιξαρίστηκε ο δανεισμός του Κώστα Μήτρογλου στον Πανιώνιο. Ο Τάκης Λεμονής ήθελε πάση θυσία τον διεθνή επιθετικό, γιατί ήξερε ότι με αυτό το... πολυβόλο στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας της Νέας Σμύρνης, η παραμονή θα ήταν απλή υπόθεση. Όπως και έγινε…

Ακόμα και ο Έλληνας τεχνικός που πιστεύει πολύ στο ταλέντο του νεαρού επιθετικού, δεν θα περίμενε τέτοιες επιδόσεις. Σε εννέα συμμετοχές με την κυανέρυθρη φανέλα ο «Γερμανός» πέτυχε οκτώ γκολ και έδωσε μία ασίστ. Επιδόσεις αξιοθαύμαστες που ναι μεν κράτησαν τον Πανιώνιο στην κατηγορία, αλλά έγιναν γνωστές και στην Ευρώπη.

Τι εννοούμε; Τα κατορθώματα του Κώστα Μήτρογλου δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους ανθρώπους της Βέρντερ Βρέμης. Μιας ομάδας που ενδιαφέρθηκε για τον παίκτη τον χειμώνα, αλλά τότε δεν προχώρησε σε επίσημη πρόταση. Το τσεκάρισμα του «Μήτρο» συνεχίστηκε και σε όσα σχεδόν ματς τον είδαν, ο επιθετικός του Ολυμπιακού έβαζε γκολ.

Λέμε σχεδόν, γιατί η τελευταία φορά που ο σκάουτερ της Βέρντερ Βρέμης βρέθηκε στη χώρα μας, ήταν στο παιχνίδι της Εθνικής με την Πολωνία, σε ένα ματς όπου ο «Γερμανός» δεν βρήκε δίχτυα…

Και μπορεί να γράφτηκε –και μπορεί και να ισχύει– ότι ο κατάσκοπος της Βέρντερ τσέκαρε τον Φετφατζίδη, ωστόσο μετά το τέλος του αγώνα με τον παίκτη είχε επαφή με τον Μήτρογλου. Ήθελε να του μιλήσει, ήθελε να μάθει τις απόψεις του. Το ενδιαφέρον της Βέρντερ είναι πλέον έντονο για τον Μήτρογλου και δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη εάν στα γραφεία του Ολυμπιακού έρθει πρόταση για τον παίκτη.

Ξεκαθαρίζουμε ότι επιθυμία του 22χρονου επιθετικού είναι να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, κάτι που επιθυμεί και η διοίκηση των πρωταθλητών. Η πλευρά του «Μήτρο» γνωρίζει ότι αν παραμείνει στον πάγκο των Πειραιωτών ο Ερνέστο Βαλβέρδε, δύσκολα θα βρει χρόνο συμμετοχής. Και για αυτό η ιδέα της Βέρντερ Βρέμης δεν ηχεί άσχημα στα αυτιά του…

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...