ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ

Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ
Δύο ζευγάρια με ξεκάθαρα-τουλάχιστον στη... θεωρία-φαβορί ανοίγουν απόψε την αυλαία των προημιτελικών του Champions League. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Τότεναμ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και η Ίντερ τη Σάλκε στο «Τζουζέπε Μεάτσα» θέλοντας να απαλύνουν τον πόνο από τις πρόσφατες αποτυχίες τους εντός των συνόρων. Διαβάστε το preview των αγώνων από τοwww.sport-fm.gr. 

Ρεάλ Μαδρίτης-Τότεναμ

Η πολύπειρη Ρεάλ Μαδρίτης και η... πρωτάρα Τότεναμ συγκρούονται με έπαθλο την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η μεν «βασίλισσα» θέλει να φτιάξει μία καλή προίκα εν όψει της ρεβάνς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», ενώ οι Λονδρέζοι έχουν οδηγό τη νίκη επί της Μίλαν στο «Σαν Σίρο» στην προηγούμενη φάση. 

Μετά την ήττα σοκ από τη Χιχόν στο «Μπερναμπέου» και την αύξηση της διαφοράς από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα στους οκτώ βαθμούς, το Champions League είναι... μονόδρομος προς τη δόξα για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ζοσέ Μουρίνιο, που το Σάββατο είδε να τερματίζεται το σερί 150 εντός έδρας αγώνων πρωταθλήματος χωρίς ήττα, θα έχει στη διάθεσή του τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Μαρσέλο, όχι όμως και τον Καρίμ Μπενζεμά που παραμένει τραυματίας. Τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να πάρει ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, καθώς ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, που πλέον είναι υγιής, δεν κρίνεται έτοιμος για να αγωνιστεί σε 90λεπτο. 

Η Τότεναμ μετά την υπέρβαση της πρόκρισης επί της Μίλαν φιλοδοξεί να... φονεύσει έναν ακόμη γίγαντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι Λονδρέζοι προέρχονται από εκτός έδρας ισοπαλία με τη Γουίγκαν (0-0) για την Premiership και βρίσκονται στην πέμπτη θέση. Ο Χάρι Ρέντναπ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα για τη στελέχωση της αμυντικής γραμμής, καθώς εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Κινγκ, Καμπούλ, Χάτον και Γούντγκείτ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γκαλάς. Νοκ άουτ τέθηκε και ο Στίβεν Πίεναρ, ενώ αντίθετα αναμένεται να επανέλθει ο Γκάρεθ Μπέιλ. 

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1984/85 με τη Ρεάλ να κερδίζει 1-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (με αυτογκόλ του Στιβ Πέριμαν στο 15’) και να προκρίνεται στους «4» μετά το 0-0 στη Μαδρίτη. Η «βασίλισσα» φτάνει για 27η φορά στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά πρώτη μετά το 2003 κι έχει προκριθεί στα ημιτελικά 21 φορές. Απέναντι σε αγγλικές ομάδες ως γηπεδούχος μετρά 4 νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και 2 ήττες. Η Τότεναμ επισκέπτεται για τέταρτη φορά την Ισπανία έχοντας στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις επί ισπανικού εδάφους μία ισοπαλία και δύο ήττες. 

Στο όριο των καρτών από πλευράς Ρεάλ βρίσκονται οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Άνχελ Ντι Μαρία, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Ρικάρντο Καρβάλιο και Ραούλ Αλμπιόλ. Από την Τότεναμ κανένας παίκτης δεν διατρέχει τέτοιο κίνδυνο. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ. 

Ίντερ-Σάλκε 

Αφού ξεπέρασε το σκόπελο της Μπάγερν Μονάχου, η Ίντερ θέλει να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τον τίτλο που κατέκτησε τον περασμένο Μάιο στη Μαδρίτη. Οι «νερατζούρι» φιλοξενούν τη Σάλκε, από την οποία δεν έχουν και τις καλύτερες των αναμνήσεων στην Ευρώπη, με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα συναντήσουν το νικητή του αγγλικού εμφυλίου ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι. 

Οι «νερατζούρι» απομακρύνθηκαν πέντε βαθμούς από την πρωτοπόρο Μίλαν μετά τη συντριβή τους με 3-0 στο ντέρμπι του Σαββάτου. Ο Λεονάρντο, που δέχτηκε σκληρή κριτική για τις επιλογές του, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Λούσιο κι έτσι ο Ιβάν Ραμίρο Κόρντομπα αναμένεται να αγωνιστεί δίπλα στον Αντρέα Ρανόκια.

Η Σάλκε την Παρασκευή βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στην έδρα της Ζανκτ Πάουλι στο ντεμπούτο του Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο της, προτού το ματς διακοπεί λόγω τραυματισμού του βοηθού διαιτητή από αντικείμενο. Οι «βασιλικοί μπλε» είναι μόλις ενδέκατοι στην Bundesliga, αλλά έχουν προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου και συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους πορεία. Οι τραυματίες Μάριο Γκαβράνοβιτς και Πέερ Κλούγκε, καθώς και ο Άντονι Ανάν που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, θα απουσιάσουν, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κριστόφ Μέτσελντερ, που υπέστη κάταγμα στη μύτη στον τελευταίο αγώνα της ομάδας του. 

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον διπλό τελικό του Κυπέλλου UEFA το 1997, με τη Σάλκε να νικά 1-0 στο Γκελζενκίρχεν (με σκόρερ τον Μαρκ Βίλμοτς στο 69’), την Ίντερ να επικρατεί με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό του «Μεάτσα» (με σκόρερ τον Ιβάν Ζαμοράνο στο 84’), αλλά τους Γερμανούς να κατακτούν το τρόπαιο με 4-1 στα πέναλτι. Την επόμενη σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα προημιτελικά και η Ίντερ πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 2-1 χάρη σε γκολ του Ταρίμπο Γουέστ στην παράταση. Η Ίντερ, που φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά το τρόπαιο του Champions League διαδοχικές σεζόν, συμμετέχει για 11η φορά στα προημιτελικά μετρώντας 8 προκρίσεις. Απέναντι σε γερμανικές ομάδες ως γηπεδούχος έχει 10 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες. Η Σάλκε, που απέτυχε να προκριθεί στις δύο προηγούμενες απόπειρές της στα προημιτελικά (1958/59 και 2007/08), έχει μία νίκη και τέσσερις ήττες επί ιταλικού εδάφους. 

Στο όριο των καρτών από πλευράς Ίντερ βρίσκονται οι Κριστιάν Κίβου και Τιάγκο Μότα και από πλευράς Σάλκε οι Τζέφερσον Φαρφάν, Κλας-Γιαν Χούντελαρ και Μανουέλ Χουράδο. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Μάρτιν Άτκινσον.

Πηγή sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...