ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Δεν πάει Τρί-καλα…

Δεν πάει Τρί-καλα…
Χωρίς να αποδώσει σπουδαίο ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός έβγαλε με νίκη την τελευταία του υποχρέωση για το 2010. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-2 των Τρικάλων, στο άδειο ΟΑΚΑ και πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Δύο γκολ μετά από… σέντρα δέχτηκαν οι παίκτες του «τριφυλλιού», που τουλάχιστον γλίτωσαν το ταξίδι του επαναληπτικού στην πόλη της Θεσσαλίας και πλέον μπορούν να ασχοληθούν με την άδειά τους. 

Πάντως εκτός από τις εμφανίσεις, δεν ήταν και όλα τα άλλα… μαύρα στον Παναθηναϊκό, καθώς ορισμένοι παίκτες, όπως ο Λέτο και ο Νίνης που για αρκετό καιρό δεν μπορούσαν να βοηθήσουν λόγω των τραυματισμών τους, έδειξαν να βρίσκουν ρυθμό. Και οι δύο βρήκαν δίχτυα (44’ο Νίνης, 45’ ο Λέτο), στο 68’ ο Βύντρα το τρίτο γκολ του «τριφυλλιού», που έδειξε παιδικές ασθένειες, καθώς δέχτηκαν δύο τέρματα με τη σέντρα (45’+1’ Κοντογουλίδης, 70’ Κόρμπος). 


 

Για ένα ολόκληρο ημίχρονο ή για την ακρίβεια 44 λεπτά ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς πως τις δύο ομάδες που παρατάχθηκαν στο ΟΑΚΑ τις χώριζε μια ολόκληρη κατηγορία. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού εμφάνισαν το ίδιο άσχημο πρόσωπο του τελευταίου διαστήματος και ίσως να ήταν καλύτερα για αυτούς που δεν υπήρχε κόσμος στο γήπεδο… 

Έστω κι έτσι, η ομάδα βρέθηκε σχεδόν από το πουθενά να προηγείται με δύο γκολ διαφορά. Όμως όσοι νόμισαν πως κάπου εκεί η Χριστουγεννιάτικη ιστορία τελείωσε, είχαν κάνει λάθος, αφού οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο σκορ και έδωσαν σασπένς και αγωνία στην… υπόθεση. 

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί κανείς να μιλήσει με αισιοδοξία για το μέλλον, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, ο Παναθηναϊκός ακόμη και σε αυτό το παιχνίδι χρειάστηκε να επιστρατεύσει σχεδόν αποκλειστικά βασικούς παίκτες για να πάρει την πρόκριση.

Τουλάχιστον -έστω και χωρίς ιδιαίτερη λάμψη- ήρθε η πρόκριση για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μένει ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου. Όλα όμως δείχνουν πως, όταν με το καλό παίκτες και τεχνική ηγεσία επιστρέψουν από τις προγραμματισμένες διακοπές τους, θα χρειαστεί να χύσουν πολύ ιδρώτα για να βελτιώσουν την εικόνα τους. 

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (40' Χριστοδουλόπουλος), Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Λέτο, Νίνης, Σισέ. 

ΤΡΙΚΑΛΑ: Τόλιος, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Κόρμπος, Χρήστου, Μπριλάκης, Τελκίνσκι (83’ Μπακομήτρος), Μίνγκας, Ρούσεφ (59' Ριζογιάννης), Μανουσάκης, Κοντογουλίδης (79’ Μπαριέντος). 

Πηγή sport-fm Read more!

Καθάρισε με… Αριέλ! *ΒΙΝΤΕΟ*

Κόντρα στην Ηλιούπολη ήταν ο Πάντελιτς. Στην Τρίπολη για τα καλά Χριστούγεννα εγγυήθηκε ο Ιμπαγάσα, που με γκολ στο 86΄έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό!
Καθάρισε με… Αριέλ! (video)
Η χρυσή αλλαγή του Βαλβέρδε, ο Ζαϊρί και ο ηγέτης του φετινού Ολυμπιακού, Ιμπαγάσα έβγαλαν την ομάδα τους από τον κόπο του επαναληπτικού. Νίκη 1-0 στην Τρίπολη επί του Αστέρα και το 2010 κλείνει με τον ιδανικότερο τρόπο! Παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν με δύο πρόσωπα, εξαιρετικό α' μέρος, κακοί στην επανάληψη, όμως παρά το... πάγωμα από την αποβολή του Μέλμεργκ πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου χάρη στο τέρμα του Αργεντινού. 

Αλλαγές- εκπλήξεις!
Πολλές αλλαγές από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, προκαλώντας… έκπληξη με τα πρόσωπα που χρησιμοποίησε. Ο Γκαλίτσιος στα δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και στο κέντρο της άμυνας οι Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Ουρτάδο με τον Μοντέστο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Μιραλάς δεξί χαφ και ο Ριέρα αριστερό. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Πάντελιτς και πίσω του ο Ιμπαγάσα.

Το καλύτερο ημίχρονο, αλλά…
Στη Λάρισα έκανε το καλύτερο εκτός έδρας 20λεπτο (20’-40’), στην Τρίπολη όμως έκανε το καλύτερο εκτός έδρας ημίχρονο. Μπήκε δυνατά από την αρχή, πήρε τον έλεγχο και οι Μιραλάς, Ιμπαγάσα, Ριέρα φρόντισαν να δώσουν ώθηση στη μεσαία γραμμή και να κάνουν τον Ολυμπιακό πιο επικίνδυνο. Το εξαιρετικό τέταρτο (10' -25') είχε ως συνέπεια τη δημιουργία τεσσάρων κλασικών ευκαιριών για γκολ. Ριέρα σε ρόλο δημιουργού και εκτελεστή, Ιμπαγάσα, Μιραλάς και Μοντέστο βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ, όμως Ντεγκρά και… ατυχία στέρησαν από τον Ολυμπιακό την ευκαιρία. 
O Αστέρας Τρίπολης δεν μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, αν και μετά το 35’ κατάφερε να ισορροπήσει το ματς. Μία φάση μόλις πιστώνεται στους γηπεδούχους, αλλά το φάουλ του Μπακασέτα δεν βρήκε στόχο. 

Όπως και στον Κάμπο έτσι και στην Τρίπολη, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αντέξει στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, και ο Αστέρας δειλά δειλά βγήκε στην επίθεση. Τα άκρα δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σωστά, ο Ιμπαγάσα ήταν ο κινητήριος μοχλός, αλλά… ασχολήθηκε και με τα ανασταλτικά καθήκοντα του Ουρτάδο, με συνέπεια να κατεβάσει ταχύτητα. Τρεις… φάσεις έχει να θυμάται ο Ολυμπιακός, δύο σουτ των Ριέρα, Ουρτάδο και ένα πλασέ του Πάντελιτς, τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο. 
Ο Βαλβέρδε πέρασε στο ματς τον Ζαϊρί, ο Ολυμπιακός ανέβηκε, αλλά μόλις για ένα πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με 4-4-2, αφού στο 75’ ο Πάντελιτς έδωσε τη θέση του στον Φουστέρ και ο Μιραλάς πήγε κορυφή.

Τους «ξεπάγωσε» o Ιμπαγάσα!
Ο Ολυμπιακός έδειχνε πιο επικίνδυνος, όμως στο 77’ ο Μέλμπεργκ δεν ήταν προσεκτικός και σε σκληρό μαρκάρισμα αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Βαλβέρδε «πάγωσε», ο Ριέρα αντικαταστάθηκε από τον Ποτουρίδη και οι Πειραιώτες έδειξαν πελαγωμένοι. Όλα αυτά μέχρι το 86’. Ο Ζαϊρί θυμήθηκε τις σούπερ εμφανίσεις στο ίδιο γήπεδο και με εξαιρετική προσπάθεια έδωσε ασίστ στον Ιμπαγάσα, ο οποίος επιβεβαίωσε τον τίτλο του ηγέτη. Το γκολ «ξεπάγωσε» τον Ολυμπιακό, και το έτος κλείνει με +5 από το πρωτάθλημα και με πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου.

MAN OF THE MATCH: Για ακόμα ένα ματς ο Άριελ Ιμπαγάσα πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη, και με το γκολ που πέτυχε έστειλε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Κυρίαρχος του κέντρου, κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, μοίραζε και έκοβε, όμως όλα τα… λεφτά ήταν ο εκπληκτικός συνδυασμός με τον Ζαϊρί και η ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια. 

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Για ακόμα ένα ματς ο Αστέρας Τρίπολης δεν μπόρεσε να απειλήσει. Η επιθετική δυσλειτουργία έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του, ενώ και όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο δεν μπόρεσε να κάνει φάση. Μόνο ο Φράνκο προσπάθησε, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ζαουάντ Ζαϊρί ήταν η χρυσή αλλαγή για τον Ολυμπιακό, αφού φρόντισε μαζί με τον Ιμπαγάσα να βγάλει την ομάδα από τον… κόπο του επαναληπτικού. Θυμήθηκε τα παλιά, όταν… όργωνε τον αγωνιστικό χώρο της Τρίπολης και με μία εξαιρετική προσπάθεια έδωσε την ασίστ για το γκολ που έκρινε την πρόκριση. 




Σχετικά video



Πηγή gazzeta
Read more!

Σκέφτονται Σάντσες στην Ίντερ

Η Ίντερ κινείται για την απόκτηση του Αλέξις Σάντσες από την Ουντινέζε, με τον πρόεδρο της δεύτερης, Τζιαμπάολο Πότζο, να έχει συνάντηση για το θέμα με τον Μάρκο Μπράνκα.


Σκέφτονται Σάντσες στην Ίντερ
Οι «Νερατζούρι» ψάχνουν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Χιλιανού μεσοεπιθετικού και τον έχουν ψηλά στη λίστα τους, καθώς πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες της ηλικίας του στο Καμπιονάτο. Ο 22χρονος άσος ανήκει στην Ουντινέζε από τις αρχές του 2007, αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια και η τιμή του ανέρχεται σύμφωνα με τον πρόεδρο των «Μπιανκονέρι» στα 20 εκατ. ευρώ. 

Ο τεχνικός διευθυντής της Ίντερ, Μάρκο Μράνκα είχε συζήτηση για το θέμα με τον πρόεδρο της ομάδας του Ούντινε, Τζιαμπάολο Πότζο, προκειμένου να προσπαθήσει να ρίξει την τιμή προσφέροντας κάποιους παίκτες ως έμψυχα ανταλλάγματα, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport. Η Ίντερ προσπαθεί φέρεται να προσπαθεί να «κλείσει» τη μεταγραφή για τον προσεχή Ιανουάριο, ενώ ο Σάντσες βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων ακόμη, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η ομάδα του δεν βιάζεται να τον πουλήσει.

Πηγή gazzeta Read more!

Την... ψώνισε ο Μπαλοτέλι

Ο Μάριο Μπαλοτέλι κατέκτησε τον τίτλο του Golden Boy (καλύτερος παίκτης κάτω των 21 ετών) και τόνισε πως καλύτερος στον κόσμο από αυτόν είναι μόνο ο Λιονέλ Μέσι!
Την... ψώνισε ο Μπαλοτέλι
Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι δήλωσε χαρούμενος για το βραβείο, αλλά έδειξε και τη... μετριοφροσύνη του: «Θέλω να γίνω ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Είναι καλό να έχεις φιλοδοξίες. Έχω πει και στο παρελθόν πως δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος για μένα, γιατί ξέρω τι θέλω. Δίνω τα πάντα μέσα στο γήπεδο γιατί σκοπός μου είναι να γίνω ο καλύτερος. Είμαι χαρούμενος που κέρδισα αυτό το βραβείο, αλλά ποιος άλλος να το κέρδιζε; Πριν από δύο χρόνια ήμουν έκτος, το 2009 τέταρτος και τώρα ήταν η σειρά μου. Τώρα στόχος μου είναι η Χρυσή Μπάλα. Η κατάκτηση του Golden Boy ήταν ένας καλός οιωνός. Υπάρχει μόνος ένας παίκτης που είναι πιο καλός από εμένα και αυτός είναι ο Λιονέλ Μέσι. Όλοι οι άλλοι βρίσκονται πίσω μου».
Πηγή gazzeta Read more!

Πάει Φούλαμ ο Ράκιτιτς!

Πάει Φούλαμ ο Ράκιτιτς!
Το δρόμο για την Πρέμιερ Λιγκ παίρνει ο Ιβάν Ράκιτιτς, με τους Βρετανούς να είναι σίγουροι πως ο Κροάτης βρίσκεται κοντά στη Φούλαμ. Έβερτον, Τότεναμ και Ατλέτικο στο «κόλπο».

Στη λίστα του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Ιβάν Ράκιτιτς, ωστόσο η προοπτική της Ελλάδας δύσκολα θα τον τραβήξει, αφού η Πρέμιερ Λιγκ τον διεκδικεί για τα καλά… Σύμφωνα με τη Mirror ο διεθνής Κροάτης είναι κοντά στη Φούλαμ με τους Λονδρέζους να είναι διατεθειμένοι να του δώσουν περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ. Βέβαια, υπάρχει και η Τότεναμ με την Έβερτον που θέλουν τον ποδοσφαιριστή, με την Ατλέτικο να περνά σε… δεύτερη μοίρα!
Πηγή gazzeta Read more!

Χωρίς Χοσέμι στην Κέρκυρα


Εκτός αποστολής για τον αγώνα του κυπέλλου με αντίπαλο την Κέρκυρα, έμεινε ο Χοσέμι. Ο Ισπανός αμυντικός θρηνεί την απώλεια ενός συγγενικού του προσώπου και ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να του δώσει άδεια, ώστε να ταξιδέψει στην Ισπανία. Ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει τον ποδοσφαιριστή για το ματς με τους Φαίακες και πλέον καλείται να καταστρώσει τα σχέδιά του, χωρίς αυτόν στη δι
άθεσή του.
Από εκεί και πέρα, η προετοιμασία του Ηρακλή για το ματς της φάσης των "16" του κυπέλλου Ελλάδος ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με μια τελευταία προπόνηση. Σε αυτή, ο Βουτσιάς συνέχισε το εντατικό ατομικό πρόγραμμα συνέχισε ο Βουτσιάς, ενώ ο Τάσος Κατσαμπής βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας. Ο Χαβίερ Ρόμπλες προπονήθηκε για μια ακόμα ημέρα με τους "κυανόλευκους" και όλα δείχνουν πως θα παραμείνει στο ρόστερ του Ηρακλή έως το τέλος της εφετινής περιόδου.
Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ουζουνίδης ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα της Πέμπτης. Σε αυτή συμμετέχουν οι: Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Αραμπατζής, Σαρακατσάνος, Κανακούδης, Λίμα, Ηλιάδης, Κατσικάς, Κυριαζής, Γκαρσία, Παπαστεριανός, Σίσιτς, Καρλίνιος, Μάρα, Σζοτ, Σολτάνι, Βέλλιος, Ντάνι, Γιάκομπ και Στάμου.
Πηγή novasports
Read more!

Βλοντάκης: Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό


Απάντηση σε όσους είχαν σχολιάσει διαφόρως την απόφαση των παικτών του Ολυμπιακού για αποχή, ήταν η νίκη επί του Παναθηναϊκού σύμφωνα με τον Αντώνη Βλοντάκη. Ο πολίστας των "ερυθρολεύκων" τόνισε πως οι παίκτες σέβονται το όνομα και την ιστορία του συλλόγου, όμως άλλοι δεν σέβονται τους ίδιους τους παίκτες. Επίσης, συμπλήρωσε πως η κίνηση των παικτών να πετάξουν τα σκουφάκια τους στην πισίνα μπορεί να ερμηνευτεί από τον καθένα διαφορετικά. Ο Βλοντάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM". Αναλυτικά δήλωσε:
Για τη συμμετοχή του στο "Just the two of us": "Άγχος δεν υπήρχε για τη συμμετοχή μου στο παιχνίδι, αλλά κούραση. Είχα λίγο χρόνο να ξεκουραστώ και τον αφιέρωσα εκεί. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία και κάτι το διαφορετικό το οποίο με βοήθησε κιόλας. Βοήθησε να ξεφεύγει το μυαλό μου και δεν αναλωνόμουν κάθε μέρα, όπως οι περισσότεροι συμπαίκτες μου, με όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα. Η αλήθεια είναι πως ο Δεληγιάννης στεναχωρήθηκε που αποχώρησα, γιατί κατά τη δική μου άποψη με το να ξεφεύγει το μυαλό μου είμαι καλύτερος αγωνιστικά".
Για την κίνηση των παικτών να αφήσουν, μετά το τέλος του παιχνιδιού, τα σκουφάκια στην πισίνα και την γενικότερη κατάσταση στην ομάδα: "Αυτή η κίνηση ερμηνεύεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και αιτίες. Δεν θεωρώ ότι τα πετάξαμε, το να πετάς είναι σαν να το πετάς στα σκουπίδια, εμείς τα αφήσαμε στο νερό, εκεί που ανήκουν. Μια ερμηνεία θα μπορούσε να είναι ότι τα αφήσαμε για εκείνους που θα έρθουν. Αυτή η ομάδα δεν έχει πλέον να αποδείξει τίποτα. Σε αθλητική ορολογία αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι έχει... cojones. Ακούσαμε διάφορα σχόλια τις τελευταίες μέρες, ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να καταπατούμε ονόματα, όπως είναι του Ολυμπιακού και ότι δεν σεβόμαστε την ιστορία, παρόλο που έχουμε αποδείξει τόσο χρόνια ότι σεβόμαστε το όνομα του Ολυμπιακού, όπως και την ιστορία και το σύμβολο. Δυστυχώς δείχνουμε ότι μόνο εμείς τα σεβόμαστε. Εμείς αποτελούμε μέλος αυτού του μεγάλου συλλόγου και όταν κάποιος σέβεται τον Ολυμπιακό πρέπει να σέβεται και τα μέλη του. Αυτό εμείς δεν το έχουμε εισπράξει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Έχουμε εισπράξει πολλές υποσχέσεις και έχουμε κάνει πολύ υπομονή. Ειλικρινά πιστεύω πως αν κάθε φορά η υπομονή εξαργυρωνόταν με ένα ευρώ, ο σύλλογος δεν θα είχε κανένα οικονομικό πρόβλημα. Δεν έχουμε αποθέματα ψυχικής δύναμης. Δεν θα γινόταν τόσος ντόρος με την ενδεχόμενη αποχή μας αν παίζαμε για παράδειγμα με το Καλαμάκι. Σεβαστήκαμε για μια ακόμη φορά το σκουφάκι που φοράμε και το σύλλογο που υπηρετούμε. Κατεβήκαμε και αγωνιστήκαμε όπως είχαμε χρέος. Παίξαμε με περισσότερο πάθος, απ' ότι σε άλλα παιχνίδια, για να δώσουμε στην ομάδα μας άλλη μια νίκη. Αλλά πλέον μπορώ να παρομοιάσω την ομάδα μου σαν μια κλεψύδρα, η οποία άδειασε από κόκκους. Αν δεν βρεθεί άμεσα ένα χέρι να γυρίσει την κλεψύδρα για να ξαναρχίσει να τρέχει, δυστυχώς τα πράγματα θα είναι μονόδρομος. Έχουμε κάνει γνωστές τις προθέσεις μας. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος νοήμων άνθρωπος να βγει και να κατηγορήσει την ομάδα. Έχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας και πλέον δεν υπάρχει κρασί. Έχουμε αποδείξει ποιοι είμαστε και έχουμε αποδείξει ότι είμαστε οι καλύτεροι αθλητές αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Η ομάδα είναι διαφήμιση για το χώρο του Ολυμπιακού, εντός και εκτός Ελλάδας. Κάποιοι άνθρωποι θα πρέπει να σεβαστούν τη θέση που έχουν και επιτέλους να ξεκινήσουν να βρουν λύσεις".

Για το γεγονός οτι το καλοκαίρι είχε πρόταση από άλλη ομάδα κι εκείνος παρέμεινε στον Ολυμπιακό: "Είχα μια πολύ καλή πρόταση από άλλη ομάδα. Την περίοδο εκείνη ο Ολυμπιακός είχε, όπως και αυτή τη στιγμή, οικονομικά προβλήματα. Αυτό που δήλωσα τότε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ήταν ότι σέβομαι και αγαπάω τον Ολυμπιακό, αλλά έχω και μια οικογένεια. Στην οικογένειά μου είμαι πολύ φάουλ αυτή τη στιγμή, γιατί ακολούθησα την καρδιά και όχι τη λογική μου. Το συγκεκριμένο άθλημα είναι ερασιτεχνικό και δυστυχώς είμαστε ερασιτέχνες και στη νοοτροπία".

Για το μερίδιο ευθύνης των παικτών: "Λάθος που εγώ και οι συμπαίκτες μου αφήσαμε να φτάσουν τα πράγματα εκεί. Λάθος που δεν ξεκινήσαμε τις δικαστικές διαδικασίες πολύ νωρίτερα, όταν το ποσό δεν ήταν τόσο μεγάλο. Δεν μετάνιωσα που έμεινα στον Ολυμπιακό. Είναι τιμή για κάθε αθλητή να αγωνίζεται στο συγκεκριμένο σύλλογο. Αλλά θα πρέπει και η ομάδα να αισθάνεται τιμή που έχει τέτοιους αθλητές και αυτό δεν το βλέπουμε αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ μεγάλο και βαρύ το όνομα του Ολυμπιακού. Έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αλλά και πολλά ελαφρυντικά. Ποτέ η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν είχε δείξει τέτοια αφερεγγυότητα. Δεν πιστεύαμε ότι τα πράγματα θα έφταναν εκεί και την πατήσαμε. Κάποιοι άνθρωποι αποδείχθηκαν λίγοι για τις θέσεις που κατείχαν και έφτασαν την ομάδα να χρωστάει αυτή τη στιγμή σε όσους μιλάνε ελληνικά και πιθανόν και ξένα. Χρωστάνε σε αθλητές που έχουν ματώσει για τη φανέλα και έχουν στερηθεί πολλά πράγματα. Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης για κάποιους αθλητές. Ζητάνε από αθλητές να βρίσκονται μέρα-νύχτα στην πισίνα και κανείς δεν ρωτάει αν έχουν χρήματα για τη βενζίνη. Ποιος ρωτάει τους αθλητές αν γυρνώντας στο σπίτι τους έχουν φαγητό. Κάποιοι αθλητές έχουν δημιουργήσει άλλες πηγές εσόδων, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν τίποτα και ζουν με δανεικά. Έως πότε λοιπόν θα ζουν με δανεικά; Εμείς οι συμπαίκτες τους έως πότε θα μπορούμε να είμαστε αιμοδότες; Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον όρο του τραγικού και έχει πάει παρακάτω.

Αν η κίνηση να αφήσουν τα σκουφάκια ήταν αποφασισμένοι από πριν: "Εμείς στον Ολυμπιακό λειτουργούμε σαν ομάδα και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Ήταν αποφασισμένη η κίνηση μας να αφήσουμε τα σκουφάκια μας, στο τέλος του παιχνιδιού, στην πισίνα. Ελπίζω αυτοί που βιάστηκαν να μιλήσουν να καταλάβουν ότι μιλάνε για ανθρώπους που έχουν τα δικά τους προβλήματα. Γιατί ένα συμβόλαιο ενός μέτριου παίκτη στο ποδόσφαιρο, ξεχρεώνει τον Ερασιτέχνη. Ξέρω ότι είναι δύσκολοι καιροί, αλλά να δούμε έστω αχτίδα φωτός, γιατί αυτή τη στιγμή ζούμε στο σκοτάδι.

Για την απόφαση των παικτών να αγωνιστούν τελικά με τον Παναθηναϊκό: "Δεν το κάναμε για διοίκηση αλλά για εμάς και τους οπαδούς μας. Εγώ προσωπικά δεν το έκανα για να κερδίσω κάποια συμπάθεια. Δεν έχω τέτοια ανάγκη. Έχω αποδείξει και στο παρελθόν αλλά και τώρα ότι αγαπάω την ομάδα".

Για την επικοινωνία που είχε μαζί τους ο κ. Καραχάλιος: "Εμείς τελειώσαμε. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Αυτό ήταν από εμάς, εκτός αν υπάρξει παρέμβαση από τον Άγιο Βασίλη. Πλέον εναποθέτω τις ελπίδες μου σε ένα θαύμα. Δεχτήκαμε συγχαρητήρια από τον κ. Καραχάλιο. Δεν είχε να μας πει τίποτα περισσότερο και αυτό ήταν το χειρότερο. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή. Ελπίζω να γίνει κάτι για να σωθεί το δικό μου άθλημα. Και άλλες ομάδες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Θα είναι μια μαύρη εικόνα για το άθλημά μας, αν σε ένα μήνα κατεβαίνουν μικρές ομάδες. Εύχομαι να μην το δω ποτέ, είναι μια οψιόν όμως και αυτή".
Πηγή Novasports
Read more!

«Κοιτάει» Ταγκόε ο Παναθηναϊκός

«Κοιτάει» Ταγκόε ο Παναθηναϊκός
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Γαλλία και τη Γερμανία, οΠαναθηναϊκός ζήτησε από τη Χοφενχάιμ τον Γκανέζο επιθετικό Πρινς Ταγκόε. Ο παίκτης παραχωρείται από τη γερμανική ομάδα.


Οπως αναφέρει το footmercato και το fussballtransfers, το Τριφύλλι ενδιαφέρεται πολύ θερμά για τον 24χρονο άσο. Ο Γκανέζος διεθνής μπορεί με άνεση να αγωνιστεί και στις πτέρυγες, ενώ έδειξε σημάδια από το πλούσιο ταλέντο του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Όμως με τη Χοφενχάιμ δεν παίζει συχνά και για αυτό το λόγο παραχωρείται.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι Πράσινοι έχουν ζητήσει ως δανεικό τον Ταγκόε από τον σύλλογο της Μπουντεσλίγκα, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από τις Μπορντό, Παρί, Σεντ Ετιέν, Ρεν και Νις.
Πηγή gazzeta
Read more!

Σοφέρ του Ναδάλ ο Φέντερερ!

Σοφέρ του Ναδάλ ο Φέντερερ (pics)
Στα κορτ είναι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι, αλλά εκτός αυτών είναι φίλοι. Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφαελ Ναδάλ απέδειξαν τι σημαίνει ευγενής άμιλλα. Οι δύο τους αναμετρήθηκαν χθες στη Ζυρίχη και θα συναντηθούν απόψε στη Μαδρίτη, σε δύο αγώνες για την ενίσχυση των ιδρυμάτων που έχουν δημιουργήσει και τα οποία παρουσιάζουν πλούσια φιλανθρωπική δράση. 
Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ο Φέντερερ παρέλαβε τον Ναδάλ από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης κατά την άφιξή του στην Ελβετία και οι δυο τους έκαναν μία σύντομη βόλτα μέσα στο πανάκριβο αυτοκίνητο του πρώτου (Mercedes SLS AMG, αξίας περίπου 200.000 δολαρίων) προτού μεταβούν στο γήπεδο για το χθεσινό ματς. 

Ο Φέντερερ επικράτησε χθες του Ναδάλ με 2-1 σετ (4-6, 6-3 και 6-3) μπροστά σε 10.000 θεατές.
Read more!

Τζένοα και Αμβούργο για Γιοβάνοβιτς

Τζένοα και Αμβούργο για Γιοβάνοβιτς
Δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον του Μίλαν Γιοβάνοβιτς στην Λίβερπουλ. Ο 29χρονος μέσος δεν έχει δικαιώσει μέχρι στιγμής τις προσδοκίες των διοικούντων του αγγλικού συλλόγου και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail» θα αποτελέσει παρελθόν. 

Το εν λόγω δημοσίευμα πάει το πράγμα… παραπέρα θεωρώντας πιθανότερους προορισμούς του Γιοβάνοβιτς την Τζένοα και το Αμβούργο. 

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός-ο οποίος έχει αγωνιστεί μόλις 355 λεπτά στην Premier League- κοστολογείται από την Λίβερπουλ 3,4 εκατομμύρια ευρώ. 

Η Τζένοα θέλει έναν ποδοσφαιριστή για την γραμμή κρούσης με τον Γιοβάνοβιτς να θεωρείται μια πολύ καλή λύση.

Την ίδια ώρα η ενδεχόμενη μετακίνηση του Πέτριτς από το Αμβούργο για την Στουτγκάρδη, ανοίγει τον δρόμο για την μεταγραφή του Γιοβάνοβιτς στον γερμανικό σύλλογο. 


Πηγή sport-fm Read more!

Μονιμοποίηση του Κιν στην Μπλάκμπερν

Μονιμοποίηση του Κιν στην Μπλάκμπερν
Από υπηρεσιακός και προσωρινός ο Στιβ Κιν μονιμοποιήθηκε στον πάγκο της Μπλάκμπερν. Η διοίκηση των «ρόβερς» αποφάσισε να διατηρήσει στην τεχνική ηγεσία τον άνθρωπο που προήχθη σε ρόλο πρώτου προπονητή μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Σαμ Αλαρντάις. 

Ο 43χρονος τεχνικός έκανε ντεμπούτο στο 1-1 με τη Γουέστ Χαμ το Σάββατο και φαίνεται να έχει την εμπιστοσύνη των Ινδών ιδιοκτητών του συλλόγου. Η Μπλάκμπερν είναι δωδέκατη στην Premiership με έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και οκτώ ήττες σε 18 αγώνες.

Πηγή sport-fm Read more!

ΠΑΟΚ μέσα σ’ όλα

ΠΑΟΚ μέσα σ’ όλα
Ίδρωσε, αγχώθηκε και απειλήθηκε από έναν εξαιρετικό ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με 2-1, παραμένοντας η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει σε όλες τις διοργανώσεις. 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε ο προβάδισμα με αυτογκόλ του Βάντερσον και ο Κλάους Αθανασιάδης έδωσε αέρα δυο τερμάτων. Η ομάδα του Μάκη Χάβου έκανε τα εύκολα δύσκολα αφού στο δεύτερο ημίχρονο απειλήθηκε από την ομάδα του Ντεμόλ, που μείωσε με τον Μπακαγιόκο και έφτασε πολλές φορές κοντά στην ισοφάριση. 

Πηγή sport-fm Read more!

Πάει για Κορομίνας ο Ολυμπιακός


Για την απόκτηση του 27χρονου μεσοεπιθετικού της Εσπανιόλ, Φεράν Κορομίνας ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης "AS". Δίχως αμφιβολία είναι μια περίπτωση που απασχολεί τους Πειραιώτες.

Ο άσος της ομάδας της Βαρκελώνης δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του και όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές, θα προχωρήσουν στο... διαζύγιο.

Κάπου εκεί μπαίνει και ο Ολυμπιακός, αφού όπως έχει μεταφέρει στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, θέλει έναν παίκτη τύπου Ιμπαγάσα.

Ο Κορομίνας είναι τέτοιου στυλ ποδοσφαιριστής και μάλιστα έχει συνυπάρξει πολύ καλά με τον τεχνικό του Ολυμπιακού, στην κοινή τους θητεία στην Εσπανιόλ.

Δεν αποκλείεται έτσι, τις επόμενες εβδομάδες όπως γράφει και η "AS" να υπάρξει επίσημο ενδιαφέρον από τους "ερυθρολεύκους" για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό.

Ο "Κόρο" ήταν από τους πρωταγωνιστές της Εσπανιόλ όταν πήγε στον τελικό του UEFA με τον Βαλβέρδε στον πάγκο, ενώ τις δύο χρονιές της συνεργασίας τους, είχε 30 και 26 συμμετοχές αντίστοιχα, αλλά και 6 γκολ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Καταλανοί περιμένουν την πρώτη επαφή του Ολυμπιακού, αφού πρόκειται είτε να ζητήσουν λίγα χρήματα, είτε ακόμη και να τον αφήσουν ελεύθερο, αφού το... γυαλί έχει πλέον ραγίσει.

Η "AS" κάνει επίσης ιδιαίτερη αναφορά και στον κολλητό του Κορομίνας, Μοϊσές Ουρτάδο, που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και τους υπόλοιπους Ισπανούς που έχουν δέσει στο μεγάλο Λιμάνι (Ριέρα, Φουστέρ, Πάρντο, Ραούλ Μπράβο).

Να σημειώσουμε πως ο Κορομίνας ξεκίνησε την καριέρα του στην δεύτερη ομάδα της Εσπανιόλ και από το 2003 εώς και σήμερα, αγωνίζεται στους... μεγάλους, έχοντας 165 συμμετοχές και 14 γκολ.

Το δημοσίευμα της "AS":

"Ο Ερνέστο Βαλβέρδε που τον Αύγουστο πήρε στον Ολυμπιακό τον Μοϊσές Ουρτάδο με κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, έχει στην λίστα και το όνομα του Φεράν Κορομίνας για τον Γενάρη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει τόνισε στους ανθρώπους της ελληνικής ομάδας πως θέλει ένα μεσοεπιθετικό, Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει η πρώτη κίνηση, καθώς πρόθεση της Εσπανιόλ και του παίκτη, είναι να λύσουν την συνεργασία τους καθώς δεν υπολογίζεται από τον προπονητή, Μαουρίσιο Ποκετίνο.

Ορισμένες ομάδες όπως η Χιρόνα, έχει ρωτήσει ήδη για τον επιτελικό μέσο. Μια επιλογή είναι να μείνει ο Κορομίνας μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά σίγουρα έξι μήνες χωρίς να παίζει θα είναι ένα πλήγμα για τον ίδιο.

Ο Βαλβέρδε είχε πολύ καλή σχέση με τον Κορομίνας και πίστευε στην ικανότητές τους στις κοινές τους θητείες στην Εσπανιόλ (2006-2008), όπου ο 27χρονος Ισπανός είχε 30 και 26 συμμετοχές αντίστοιχα και 6 γκολ. Ο Κορομίνας ήταν επίσης από τους πρωταγωνιστές της πορείας της Εσπανιόλ στον τελικό του UEFA Cup στην Γλασκώβη, έστω κι αν δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο ματς.

Η Εσπανιόλ, γνωρίζοντας πως η κατάσταση του παίκτη δεν είναι καλή (έχει παίξει μόλις σ' ένα ματς στο πρωτάθλημα), θα διευκολύνει την αποχώρησή ενός ποδοσφαιριστή που είναι απ' τους πιο παλιούς της ομάδας (7 χρόνια παρουσίας). Οι σύλλογοι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν για ένα μικρό χρηματικό πόσο ή ακόμη και ο παίκτης να μείνει ελεύθερος.

Ο ρόλος του κολλητού του (Ουρτάδο) και των Ισπανών

Μια πιθανότητα είναι επικοινωνήσει και ο Μοϊσές Ουρτάδο στον Κορομίνας, αφού οι δύο τους είναι πάρα πολύ καλή φίλοι και ο άσος του Ολυμπιακού του έχει μιλήσει για τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα και την ελκυστικότητα του συλλόγου. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του μάλιστα, ο Ουρτάδο έκανε κάλεσμα στους συμπατριώτες του.

Ο Κορομίνας βέβαια δεν θα έβρισκε στον Ολυμπιακό μόνο τον Ουρτάδο, αλλά και τον Άλμπερτ Ριέρα που ήταν συμπαίκτες για τρίτα χρόνια, αλλά και τους συμπατριώτες του Ραούλ Μπράβο, Ούρκο Πάρντο και Νταβίδ Φουστέρ.

Ο Κορομίνας ίσως αγωνιστεί στον αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Βιθέντε Καλντερόν", μετά από τον τραυματισμό του, που τον άφησε εκτός δράσης για ένα μήνα. Στον θεσμό του Κυπέλλου, ο Κορομίνας τα πάει μια χαρά, αφού είχε σκοράρει στον τελικό του 2006 στο 4-1 επί της Σαραγόσα στο Μπερναμπέου.Οι άνθρωποι της Εσπανιόλ περιμένουν τώρα την πρώτη επαφή με τον ελληνικό σύλλογο. Το μέλλον του "Κόρο" είναι χιλιάδες μίλια μακριά από την Εσπανιόλ".

Πηγή sport24
Read more!

«Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα»

«Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα»
Σε αρκετά καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μίλησε μαζί τους για το πρωτάθλημα και την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα, τα μεταγραφικά, αλλά και τον Παναθηναϊκό…

Η συμπαράσταση…
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετέφερε στους οπαδούς την μεγάλη ικανοποίηση του για την συμπαράστασή τους σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Εκεί που στάθηκε αρκετά ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού ήταν η συμπεριφορά τους. Ο κ. Μαρινάκης είναι ευχαριστημένος καθώς δεν υπάρχουν ακρότητες και σε όσα παιχνίδια, η ΠΑΕ πήρε εισιτήρια για παιχνίδι εκτός έδρας, όσοι οπαδοί το παρακολούθησαν δεν προκάλεσαν προβλήματα. Τους ζήτησε να διατηρήσουν τη συμπεριφορά αυτή –και χωρίς ακρότητες- να συνεχίσουν να δίνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην ομάδα.

Το πρωτάθλημα…
«Δεν έχει τελειώσει τίποτα»… Με τον τρόπο αυτό ο Βαγγέλης Μαρινάκης σχολίασε στους εκπροσώπους των οπαδών την κατάσταση στο πρωτάθλημα. Φυσικά και οι δύο πλευρές δήλωσαν ευχαριστημένες από την πορεία και την κατάκτηση της κορυφής στον πρώτο γύρο, με τον κ. Μαρινάκη, όμως να ξεκαθαρίζει ότι ακόμη υπάρχει ακόμη άλλος ένας γύρος, και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να παραμείνουν όλοι συγκεντρωμένοι, έτσι ώστε στο τέλος η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος να γίνει στο «Καραϊσκάκη».

«Θέλουμε δυνατό τον Παναθηναϊκό»…
Κάπου εκεί η συζήτηση στράφηκε και στον «αιώνιο» αντίπαλο, ο οποίος αυτή την χρονική στιγμή ταλανίζεται από σημαντικά διοικητικά προβλήματα. Η θέση του κ. Μαρινάκη ήταν ξεκάθαρη… «Θέλουμε ισχυρό τον Παναθηναϊκό», υποστήριξε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.
Φυσικά, ο κ.Μαρινάκης υποστήριξε ότι ένας Παναθηναϊκός δυνατός, θα είναι καλό και για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα έχει λόγο να δυναμώνει. «Αυτός είναι ο αντίπαλός μας», πρόσθεσε ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρολεύκων».

Μεταγραφικά…
Στον ίδιο δρόμο που χάραξε η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη το περασμένο καλοκαίρι θα συνεχίσει και σε αυτή του Ιανουαρίου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μετέφερε στους οπαδούς του Ολυμπιακού ότι στόχος είναι η ενίσχυση της ομάδας με ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να προσφέρουν αρκετά και να βελτιώσουν τα σημεία στα οποία υπάρχουν αδυναμίες.

Πηγή sport-fm Read more!

Γόντικας: "Εσείς την μπάλα σας"

Οι Δημήτρης Γόντικας, Κώστας Αντωνίου, Κάρλος Φρέιτας και Στέφανος Ησαΐας με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετέβησαν Παιανία και καθησύχασαν τους ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού". Στόχος τους ήταν να βάλουν τέλος στη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες και κάνει λόγο για πωλήσεις ποδοσφαιριστών, μειώσεις μισθών και οικονομικό πρόβλημα στην εταιρεία.

Ο Α' αντιπρόεδρος των "πρασίνων", μιλώντας προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού τους τόνισε πως το μόνο που πρέπει να κοιτάξουν είναι τη δουλειά τους: "Έγιναν κάποιες διοικητικές ανακατατάξεις και εξελίξεις. Αυτό όμως εσάς δεν πρέπει να σας απασχολεί ή να σας ανησυχεί για κάτι. Οτιδήποτε αφορά εσάς, έχει δρομολογηθεί από την ομάδα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικεντρωθείτε στο ποδόσφαιρο, στη δουλειά σας. Αυτό και τίποτα άλλο.

Να παίξετε ποδόσφαιρο, που είναι η δουλειά σας. Αύριο κερδίστε τα Τρίκαλα και πάρτε την πρόκριση. Έπειτα έχετε διακοπές και θα τα πούμε αργότερα. Οτιδήποτε θελήσετε, εννοείται ότι μέσω εμού ή μέσω του Κώστα και του Κάρλος, ακόμα και του προπονητή, μπορείτε να το μεταφέρετε".

Πηγή sport-fm Read more!

Σε βιβλίο ο Πεντρόσα!

Βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Πεντρόσα εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στην Ισπανία με τίτλο «Δυο ξωτικά-μηχανικοί για τον Ντάνι Πεντρόσα».
Σε μια πράξη φιλανθρωπίας προέβη ο Ντάνι Πεντρόσα. Ο Ισπανός αναβάτης συνεργάστηκε με εκδοτικό οίκο, ώστε να εκδοθεί ένα παιδικό βιβλίο με πρωταγωνιστή τον ίδιο και… δυο ξωτικά, από τα έσοδα του οποίου ορισμένα θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, το «δυο ξωτικά-μηχανικοί για τον Ντάνι Πεντρόσα, όπως ονομάζεται το βιβλίο, έχει ως υπόθεση το ότι ο Πεντρόσα είναι πέντε χρονών και ανοίγει τα δώρα του ανήμερα των Χριστουγέννων για να αποκτήσει την πρώτη μικρή μοτοσικλέτα του για μοτοκρός και μαζί εμφανίζονται δια μαγείας δυο ξωτικά, που έχουν γνώσεις μηχανικών (!), ο Τιμ και ο Τομ, και τον στηρίζουν μέχρι να κατακτήσει το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν η ίδια εταιρεία εκδόσεων έχει κυκλοφορήσει βιβλία με πρωταγωνιστές τον προπονητή της Μπαρτσελόνα, Πέπε Γκουαρντιόλα και την Ολυμπιονίκη της συγχρονισμένης Κολύμβησης, Γκέμα Μενγκουάλ, καθώς και πως το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 μέχρι 12 χρονών.
Πηγή gazzeta
Read more!

ORIGINAL επίσκεψη στον Χιμένεθ!

ORIGINAL επίσκεψη στον Χιμένεθ!
Συγκινητική ψήφο εμπιστοσύνης στον Μανόλο Χιμένεθ έδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ! 

Περίπου 100 μέλη της ORIGINAL έφτασαν μέχρι το σπίτι του Ανδαλουσιανού τεχνικού κοντά στο Λαύριο, προκειμένου να τον στηρίξουν και να του εκφράσουν την πίστη πως μπορεί να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. 

Σχεδόν βουρκωμένος ο τεχνικός της ΑΕΚ, τους τόνισε ότι δεν έχει ξαναζήσει κάτι παρόμοιο και τους ξεκαθάρισε πως δεν επρόκειτο ποτέ να φύγει στα δύσκολα. 

Πηγή sport-fm Read more!

Φρένο Μπιλμπάο στην Μπάρτσα!

Φρένο Μπιλμπάο στην Μπάρτσα!
Τέλος έλαβαν οι διαδοχικές εντυπωσιακές εμφανίσεις τη Μπαρτσελόνα, η οποία έμεινε στο 0-0 στο «Καμπ Νου» με την Μπιλμπάο στο πρώτο ματς της φάσης των 16» του Κυπέλλου Ισπανίας. Στο 1-1 Κόρδοβα-Ντεπορτίβο.
Πηγή gazzeta
Read more!

Στην επόμενη φάση η Τβέντε

 Στην επόμενη φάση η Τβέντε
Στην των οκτώ του ολλανδικού κύπελλου πέρασε η Τβέντε μετά από την μεγάλη και άνετη νίκη επί της Βίτεσε με 5-0 με μεγαλό πρωταγωνιστή τον Τέο Γιάνσεν που πέτυχε δυο τέρματα.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η Τβέντε μια ιστορική για αυτή χρονιά, καθώς διέλυσε την Βίτεσε με 5-0 για την φάση των 16 του ολλανδικού κυπέλλου και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο Τέο Γιάνσεν, που αγωνιζόταν παλιότερα στη Βίτεσε, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς σκόραρε δυο φορές.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τι είχες Χέισλιπ, τι είχα πάντα

Τι είχες Χέισλιπ, τι είχα πάντα
Δεν πρόλαβε να επιστρέψει στη δράση μετά από έναν ακόμη τραυματισμό και τέθηκε ξανά νοκ άουτ ο Μάρκους Χέισλιπ. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ της Κάχα Λαμποράλ υπέστη θλάση στο δικέφαλο του δεξιού ποδιού και θα μείνει εκτός δράσης για τρεις με τέσσερις εβδομάδες. 

Ο Χέισλιπ, που πέρυσι έπαιξε για λίγο στον Παναθηναϊκό, έχει λάβει μέρος μόλις σε 12 παιχνίδια των πρωταθλητών Ισπανίας έχοντας 6,3 πόντους και 1,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην ACB Liga και 4,6 πόντους και 1,2 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα.

Πηγή sport-fm Read more!

Μουρίνιο κατά... Ρεάλ και Μπενίτεθ!

Μουρίνιο κατά... Ρεάλ και Μπενίτεθ!
Η «μπάλα» από το ξέσπασμα του Μουρίνιο για τη διαιτησία του αγώνα με τη Σεβίλλη πήρε και τη διοίκηση της Ρεάλ, ενώ δεν τη γλίτωσε ούτε ο Μπενίτεθ! Ο Πορτογάλος τεχνικός καυτηρίασε την αδράνεια της διοίκησης των Μαδριλένων αναφορικά με τα διαιτητικά λάθη, βάζοντας ουσιαστικά στο στόχαστρο τον Χόρχε Βαλντάνο που αποφεύγει να μιλάει για το θέμα!

«Εχω σε ένα χαρτί σε Word 13 λάθη του διαιτητή. Αν τα αναφέρω, δεν θα κάθομαι στον πάγκο την άλλη εβδομάδα. Την λύση την έχουν βρει. Να τιμωρούν τον Μουρίνιο. Αν κάποιος από την διοίκηση θέλει να το διαβάσει, εδώ είναι το χαρτί. Αν κάποιος δεν θέλει και προτιμά να κρύβεται πίσω από έναν προπονητή που κάθε μέρα μάχεται, τότε τι να πω... Ολα είναι τέλεια. Υποτίθεται πως είμαστε οργανωμένος σύλλογος, με συγκεκριμένη δομή. Δεν γίνεται κάθε φορά να μιλάω εγώ εκ μέρους της ομάδας για την διαιτησία», ήταν το ξέσπασμα του Μουρίνιο ο οποίος αναφέρθηκε με τον δικό του μοναδικό τρόπο και στο αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού με την Σεβίλλη!

«Αν ήμουν θεατής, εγώ δεν θα πλήρωνα ούτε ένα ευρώ για να το δω. Αν ήμουν σπίτι, θα άλλαζα κανάλι και θα έβαζα αγώνα για το πρωτάθλημα Βιετνάμ»!

Ο Μουρίνιο δεν παρέλειψε να αναφερθεί με ειρωνικό τρόπο και στον Ράφα Μπενίτεθ: «Νόμιζα ότι θα μου έλεγε ευχαριστώ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που εγώ χάρισα στην Ιντερ, αλλά δεν έγινε τίποτα. Μιλήστε με τους οπαδούς της ομάδας και θα σας πουν ποιος είναι ο Μουρίνιο και ποιος ο Μπενίτεθ».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μεταβίβασε το ποσοστό του...

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μεταβίβασε το 50% της "Καραϊσκάκης ΑΕ" σε συνεργάτη του.

Στον συνεργάτη του, κ.Ρογκόπουλο, μεταβίβασε τις μετοχές της "Καραϊσκάκης ΑΕ" ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr. Ο κ.Λαυρεντιάδης είχε αγοράσει το 50% του γηπέδου του Ολυμπιακού από τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Το ποσοστό του Σ.Κόκκαλη, όπως είναι γνωστό, θα μεταβιβαστεί στον Β.Μαρινάκη, που είναι πλέον και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η εξέλιξη έχει ενδιαφέρον, καθώς ο Λ.Λαυρεντιάδης που είχε εμφανιστεί προ δυο ετών στο προσκήνιο, φαίνεται να αποστασιοποιείται από τα κοινά των "ερυθρολεύκων". Η εξαγορά του 50% της "Καραϊσκάκης ΑΕ" είχαν φέρει τον επιχειρηματία κοντά στον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να υπάρξει ανάλογη συνέχεια.

Με την εμφάνιση Μαρινάκη, άλλωστε, ο Ολυμπιακός πήγε στα χέρια του 43χρονου εφοπλιστή, που κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να γίνει ο πραγματικός κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Πηγή sport24

Read more!

Θα σβήσει η μαγεία για Γκουαρντιόλα!

Θα σβήσει η μαγεία για Γκουαρντιόλα!
Μια περίεργη δήλωση έκανε ο Πεπ Γκουαρντιόλα για την ομάδα του. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα τόνισε πως αργά ή γρήγορα η μαγεία που βγάζουν οι Καταλανοί στον αγωνιστικό χώρο θα χαθεί.Ο Ισπανός τεχνικός, πάντως, ανέφερε ότι όλα εξαρτώνται από την Μπαρτσελόνα: «Από μας εξαρτάται πόσο θα κρατήσει αυτή η Μπαρτσελόνα, αργά ή γρήγορα πάντως η μαγεία θα χαθεί. Όταν όλα πάνε καλά πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός, γιατί είναι πιο εύκολο κάτι να στραβώσει. Αυτό που μας κάνει να είμαστε προσεκτικοί είναι ο φόβος της ήττας. Την πρώτη χρονιά ως τεχνικός της Μπαρτσελόνα κατηγορήθηκα όταν έβαλα αναπληρωματικούς στο Κύπελλο, κι όμως το κατακτήσαμε. Οι ρεζέρβες δίνουν τίτλους. Πρέπει αν πάρουμε καλό αποτέλεσμα γιατί θα είναι δύσκολο αν πάμε να παίξουμε την πρόκριση στο Σαν Μαμές».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Πάμε φουλ για νταμπλ!

Πάμε φουλ για νταμπλ!
Η χαρά του για την επιστροφή στη δράση, η νίκη στη Λάρισα, το +5 από τον Παναθηναϊκό και το ματς Kυπέλλου με τον Αστέρα είναι τα θέματα για τα οποία γράφει στο μπλογκ του στο «gazzetta» ο Ραούλ Μπράβο.
Γεια σας φίλοι μου,
Eπιτέλους μετά από ένα και πλέον μήνα επέστρεψα στους αγώνες με τον Ολυμπιακό. Έχω ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που με ταλαιπώρησε και νιώθω ξανά δυνατός. Είμαι χαρούμενος γιατί αγωνίστηκα σε όλο το παιχνίδι της Λάρισας χωρίς να νιώσω την παραμικρή ενόχληση. Θα δουλέψω καθημερινά τις ημέρες της διακοπής για να ανακτήσω πλήρως τις δυνάμεις μου και να κάνω έναν σούπερ δεύτερο γύρο. Θα τα δώσω όλα για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να φτάσουμε στην κατάκτηση του νταμπλ.
Στη Λάρισα κάναμε ένα καλό και μυαλωμένο παιχνίδι. Ξέραμε ότι μας περίμενε μια δύσκολη αποστολή απέναντι σε μια καλή ομάδα με δυνατή έδρα. Μπορεί να μην πιάσαμε υψηλά στάνταρ απόδοσης, όμως φτάσαμε στη νίκη που ήταν το ζητούμενο μετά και τις ήττες των υπολοίπων και κυρίως του Παναθηναϊκού.
Η διαφορά των πέντε βαθμών που έχουμε είναι κατά τη γνώμη μου παγίδα. Από τη μια είναι ένα σημαντικό προβάδισμα που σου επιτρέπει να βλέπεις διαφορετικά τη συνέχεια, από την άλλη όμως δεν σου εξασφαλίζει απολύτως τίποτα αφού μια γκέλα είναι αρκετή για να βρεθεί ο μεγάλος μας αντίπαλος σε απόσταση βολής. Προσωπικά θεωρώ υποχρέωσή μας να διατηρήσουμε αυτή τη διαφορά και γιατί όχι να την αυξήσουμε κιόλας. Νιώθουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι και πρέπει να το δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι. Αν το κάνουμε αυτό η διαφορά θα μεγαλώσει.
Σας είχα ενημερώσει στην αρχή του πρωταθλήματος ότι φέτος θα δείτε έναν άλλο Ολυμπιακό, μια ομάδα για μεγάλα πράγματα. Ακόμα δεν έχουμε πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής μας, κάτι όμως για το οποίο δουλεύουμε και πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε στο δεύτερο γύρο. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.
Μας περιμένει τώρα ένα κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι για το κύπελλο. Είναι δύσκολη η έδρα του Αστέρα Τρίπολης αλλά εμείς είμαστε ο Ολυμπιακός και θα πάμε στο σπίτι τους για να κερδίσουμε. Μονάχα αυτό υπάρχει στο μυαλό μας. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και να τελειώνουμε με την υπόθεση πρόκριση για να περάσουμε χαρούμενες γιορτές.
Ευχαριστώ για τα μηνύματά σας,
Tα λέμε σύντομα,
Ραούλ
Πηγή gazzeta
Read more!

Σούπερ Άρης στους «16»

Ο Άρης ήταν πρώτος ακόμη κι αν έχανε. Αλλά γιατί να χάσει; Η ομάδα του Σαρόν Ντρούκερ ήταν εντυπωσιακή στο δεύτερο ημίχρονο και διέλυσε την αποκλεισμένη, αλλά πρωταθλήτρια Ισραήλ, Χάποελ Γκιλμπόα/Γκαλίλ με 91-70. Με ΛεΜαν, Γκέτινγκεν και Γκραν Κανάρια ή Μπουντούτσνοστ ή Μπουντιβέλνικ στο LAST 16 του EuroCup.


Ο Άρης του Πι Τζέι Τάκερ συνεχίζει και στους «16» του EuroCup
Ο Άρης γνώριζε εξ αρχής πως το αποτέλεσμα στην αποψινή αναμέτρηση δεν ήταν αυτοσκοπός. Η πρόκριση, άλλωστε, στους «16» της διοργάνωσης ήταν εξασφαλισμένη. Πλέον μένει μόνο να μάθει ποια εκ των Γκραν Κανάρια, Μπουντούτσνοστ και Μπουντιβέλνικ θα του κάνει παρεά στον ι' όμιλο, αφού η δεύτερη θέση στον δικό τους δεν έχει ξεκαθαριστεί, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που δεν επέτρεψε στην ομάδα του Μαυροβουνίου να «πετάξει» για τα Κανάρια Νησιά (σ.σ. στις 4/1 το τζάμπολ).

Οι «κίτρινοι» θα βρεθούν στην επόμενη φάση με τη φόρα του 5-1, στο οποίο τους έστειλε η νίκη επί της ισραηλινής ομάδος. Για ένα ημίχρονο η κατάσταση δεν υπέρ τους, παρά τις προσπάθειες του πολύ καλού Μπόμπι Μπράουν, ωστόσο, γρήγορα επέβελαν το ρυθμό τους κι έδωσαν στον κόσμο, που βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο, έναν επιπλέον λόγο να τους χειροκροτήσουν.

Σχεδόν με την έναρξη της τρίτης περιόδου, οι Ντάντστον, Μπορόβνιακ, Σλούκας και Τάκερ «έτρεξαν» 16-0 σερί και το 44-47 μετατράπηκε στο 26' σε 60-47 για του Άρη, που είχε βρεθεί μέχρι και το -10 στο 17' (33-43)! Ταπούτος και Τάκερ ανέλαβαν δράση στη συνέχεια, με τη διαφορά να φτάνει και στο +23 (91-68) δευτερόλεπτα πριν από το λήξη, που βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μία επιβλητική νίκη...

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 42-45, 68-55, 91-70
Άρης (Ντρούκερ): Μπράουν 19 (3/8τρίπ., 4ασ.), Ντάνστον 8 (5ρ.), Ταπούτος 9 (1τρίπ., 6ρ.), Τσαϊρέλης 5, Χαραλαμπίδης 10 (1), Σκορδίλης 3, Μπορόβνιακ 13 (6ρ.), Χρυσικόπουλος, Σλούκας 11 (1τρίπ., 6ασ.), Τάκερ 13 (1τρίπ., 5ρ.)
Χάποελ Γκαλίλ/Γκιλμπόα (Λούμπιν): Γκόρντον 1, ΜακΚλίντον 6 (2), Γιβζόρι 10 (2/6τρίπ.), Μίκελ 10, Γκριν 14 (1), Κάρτερ 5, Κοζικάρο 2, Καζαρνόφσκι 14, Γουίλκερσον 8 (4λ.) 

Πηγή gazzeta Read more!

Αποδεικνύει ότι «είναι ομάδα με πολύ συναίσθημα»!

Αποδεικνύει ότι «είναι ομάδα με πολύ συναίσθημα»!
Μια συνεργασία από εκείνες για τις οποίες μπορεί να νιώθει περήφανη ανακοίνωσε την Τρίτη η ΑΕΚ!

Επιβεβαιώνοντας το «η ΑΕΚ είναι ομάδα με πολύ συναίσθημα» -που χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπος των «Γιατρών του Κόσμου», Νικήτας Κανάκης- η «Ένωση» τάχθηκε και επισήμως στο πλευρό της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, παρουσιάστηκε και επίσημα η συνεργασία των δύο πλευρών, που σκοπό θα έχει την ενίσχυση των δράσεων των «Γιατρών του Κόσμου».

Στο πλαίσιο αυτό, οι Δέλλας, Μανωλάς και Μπλάνκο παρουσίασαν την φανέλα που θα κυκλοφορήσει (και θα φέρει το έμβλημα του συλλόγου, της οργάνωσης, αλλά και τις υπογραφές όλων των παικτών) και τα έσοδα από τη διάθεση της θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια.

«Όπως λέει το μότο της ΑΕΚ, η ευτυχία είναι το μοναδικό πράγμα που πολλαπλασιάζεται… όταν διαιρείται», ανέφερε με νόημα ο Σταύρος Αδαμίδης, που τόνισε ότι «όλοι οι παίκτες και οι προπονητές μας θα γίνουν μέλη των Γιατρών του Κόσμου (σ.σ. όποιος θέλει να γίνει μέλος συμπληρώνει μία αίτηση και το κόστος είναι 25 ευρώ) και όλα τα έσοδα θα πάνε για τη δράση τους».

Χαρακτηριστική ήταν, δε και η τοποθέτηση του εκπροσώπου των «Γιατρών του Κόσμου», Νικήτα Κανάκη, ο οποίος, αφού τόνισε πως «άσχετα από οπαδικές προτιμήσεις, η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με πολύ συναίσθημα», κατέληξε:

«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να φανούμε χρήσιμοι. Περνάτε ένα μήνυμα από την ΑΕΚ, σε μία δύσκολη εποχή, και βοηθάτε πραγματικά αυτούς που το έχουν ανάγκη. Ελπίζουμε και εμείς, με τη σειρά μας, να σας φέρουμε γούρι».


Πηγή sport-fm
Read more!

Αν θέλετε θέαμα, να πάτε αλλού!

Αν θέλετε θέαμα, να πάτε αλλού!
Συνεχίζουν να βλέπουν με το σταγονόμετρο τα γκολ οι θεατές του Championnat. Λοριάν και Μονπελιέ «προσέφεραν» ακόμη ένα 0-0 στο ματς που «άνοιξε» την 19η αγωνιστική στη Γαλλία.

Έτσι, ανάμεσα στις δύο ομάδες συνεχίζει να υπάρχει διαφορά δύο βαθμών, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στους 27 και τους γηπεδούχους 25.

Το πρόγραμμα της (19ης) αγωνιστικής:

Τρίτη, 21/12 (22:00)

Λοριάν-Μονπελιέ

Τετάρτη, 22/12 (20:00)

Αρλ-Νις
Μπρεστ-Μαρσέιγ
Καέν-Ρεν
Λιλ- Σεντ Ετιέν
Λιόν-Οσέρ
Μονακό-Σοσό
Νανσί-Παρί Σεν Ζερμέν
Βαλενσιέν-Τουλούζ
Μπορντό-Λανς (22:00)

Πηγή sport-fm
Read more!

Πέρασε με Φαρφάν η Σάλκε!

Πέρασε με Φαρφάν η Σάλκε!
Ανεβάζει ρυθμούς η Σάλκε και μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη ήρθε η ώρα και για… πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου. Εκτός έδρας επιτυχία 1-0 επί της Άουσμπουργκ, νίκη και για τη Χοφενχάιμ!Ένα γκολ του Φαρφάν στο 84’ ήταν αρκετό για τη Σάλκε να περάσει το εμπόδιο της Άουγκσμπουργκ και να προκριθεί στους «8» του κυπέλλου. Μπορεί να μην ήταν το ίδιο εντυπωσιακή όπως στο πρωτάθλημα, ωστόσο ήταν ουσιαστική, διεύρυνε το σερί νικών στα πέντε ματς (σε όλες τις διοργανώσεις) και η ομάδα του Μάγκατ βρίσκεται πλέον στο σωστό δρόμο.

Μεγάλη νίκη και για τη Χοφενχάιμ, η οποία επικράτησε 2-0 της Γκλάντμπαχ και βρέθηκε στα προημιτελικά. Ήταν καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του ματς, ο Σίγκουρντσον στο 35’ και ο Μπα στο 63’ έδωσαν το εισιτήριο στους γηπεδούχους.

Aποτελέσματα

Αουγκσμπουργκ-Σάλκε 0-1

Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ 2-0

Κίκερς Οφενμπαχ-Νυρεμβέργη Αναβλήθηκε

Κόμπλεντς-Καϊζερσλάουτερν Αναβλήθηκε

Κολονία-Ντούισμπουργκ (22/12)

Βόλφσμπουργκ-Κότμπους (22/12)

Άαχεν-Αϊντραχτ (22/12)

Στουτγκάρδη-Μπάγερν (22/12)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Κρίμα και άδικο για ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έπαθε μπλακ-άουτ στα τελευταία λεπτά του αγώνα στο Τρεβίζο με την αδιάφορη Μπενετόν, ηττήθηκε (77-69) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Eurocup, αφού η Εστουντιάντες κέρδισε την Ροάν.
Κρίμα και άδικο για ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ένα σημαντικό ντεσαβαντάζ το παιχνίδι, το οποίο προσπάθησε να καλύψει ο Σούλης Μαρκόπουλος εκ των έσω. Ο Ρόμπερτ Ντόζιερ και ο Ντόνι ΜακΓκραθ έμειναν τραυματίες στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου. Έτσι, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κυνηγήσει την νίκη-πρόκριση χωρίς δυο από τους καλύτερους παίκτες του το τελευταίο διάστημα.

Στα πρώτα λεπτά ο στόχος του «δικεφάλου» να περάσει τη μπάλα κοντά στο καλάθι στους Παπαδόπουλο και Γκετσέφσκι απέδωσε και έτσι μέχρι τις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου το ματς ήταν ισορροπημένο (23-22, 12’). 

Στη συνέχεια ωστόσο, η ιταλική ομάδα παίζοντας γρήγορα έλεγξε το ρυθμό και προηγήθηκε με 38-27 στο 19’. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι Γκρέι και Μάρσαλ ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και μείωσαν σε σε 38-37 τρέχοντας 10-0 σερί.

Το ματς σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου είχε στοιχεία θρίλερ με τα νέα που ερχόντουσαν από την Ισπανία να μην είναι καθόλου ευχάριστα για τους παίκτες του «δικεφάλου». Η Εστουντιάντες κέρδιζε τη Ροάν και έτσι η νίκη επί της Μπενετόν ήταν επιτακτική για τον ΠΑΟΚ.

Η Μπενετόν διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα, αλλά οι Θεσσαλονικείς βρίσκονταν συνεχώς σε απόσταση βολής, έτοιμοι να κλέψουν την νίκη με το τρίο των Γκρέι, Μάρσαλ και Παπαδόπουλου να είναι σε πολύ καλή μέρα. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 61-53 στο 33’, αλλά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε γρήγορα τον αγώνα (70-68, 38’).

Το τελευταίο δίλεπτο ωστόσο ήταν καταστροφικό για τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου. Δέχθηκαν επιμέρους σκορ 7-1 αδυνατώντας να πετύχουν την ανατροπή και έμειναν εκτός από τη συνέχεια του θεσμού χάνοντας με 77-69. 

Με αυτό το αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ ισοβάθμησε στη δεύτερη θέση με την Εστουντιάντες (επικράτησε 87-60 της Ροάν), αλλά λόγω του μειονεκτήματος του στα μεταξύ τους ματς (κέρδισε με πέντε πόντους στην Πυλαία, αλλά έχασε με έντεκα στην Μαδρίτη), έμεινε τρίτος.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 28-37, 45-43, 77-69
Μπενετόν (Ρέπεσα): Σμιθ 11 (1/3 διπ., 1/3 τριπ., 6 ριμπ.), Μάρκοβιτς 7 (1/2 τριπ.), Μπουλέρι 3 (1/3 τριπ.), Μοτεγιούνας 16 (8/11 διπ., 5 ριμπ.), Κουκαρόλο 2, Τζεντίλε 10 (2/4 διπ., 2/5 τριπ.), Πέριτς 14 (6/7 διπ.), Βοϊτσιετσόφσκι 8 (4/5 διπ.), Μπρούνερ 6, Τούλσον.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 18 (4/10 διπ., 2/5 τριπ., 7 ριμπ.), Αράπης, Αποστολίδης 5 (1/1 τριπ., 6 ριμπ.), Δέδας, Γκρέι 18 (1/5 διπ., 3/9 τριπ., 3 κλεψ.), Παπαδόπουλος 14 (7/11 διπ., 10 ριμπ.), Γιαννακίδης 5 (1/3 τριπ.), Καλλές, Γκετσέφσκι 9 (4/9 διπ., 7 ριμπ.), Καλαμπάκας.
Πηγή gazzeta Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...