ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Καθάρισε με… Αριέλ! *ΒΙΝΤΕΟ*

Κόντρα στην Ηλιούπολη ήταν ο Πάντελιτς. Στην Τρίπολη για τα καλά Χριστούγεννα εγγυήθηκε ο Ιμπαγάσα, που με γκολ στο 86΄έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό!
Καθάρισε με… Αριέλ! (video)
Η χρυσή αλλαγή του Βαλβέρδε, ο Ζαϊρί και ο ηγέτης του φετινού Ολυμπιακού, Ιμπαγάσα έβγαλαν την ομάδα τους από τον κόπο του επαναληπτικού. Νίκη 1-0 στην Τρίπολη επί του Αστέρα και το 2010 κλείνει με τον ιδανικότερο τρόπο! Παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν με δύο πρόσωπα, εξαιρετικό α' μέρος, κακοί στην επανάληψη, όμως παρά το... πάγωμα από την αποβολή του Μέλμεργκ πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου χάρη στο τέρμα του Αργεντινού. 

Αλλαγές- εκπλήξεις!
Πολλές αλλαγές από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, προκαλώντας… έκπληξη με τα πρόσωπα που χρησιμοποίησε. Ο Γκαλίτσιος στα δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και στο κέντρο της άμυνας οι Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Ουρτάδο με τον Μοντέστο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Μιραλάς δεξί χαφ και ο Ριέρα αριστερό. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Πάντελιτς και πίσω του ο Ιμπαγάσα.

Το καλύτερο ημίχρονο, αλλά…
Στη Λάρισα έκανε το καλύτερο εκτός έδρας 20λεπτο (20’-40’), στην Τρίπολη όμως έκανε το καλύτερο εκτός έδρας ημίχρονο. Μπήκε δυνατά από την αρχή, πήρε τον έλεγχο και οι Μιραλάς, Ιμπαγάσα, Ριέρα φρόντισαν να δώσουν ώθηση στη μεσαία γραμμή και να κάνουν τον Ολυμπιακό πιο επικίνδυνο. Το εξαιρετικό τέταρτο (10' -25') είχε ως συνέπεια τη δημιουργία τεσσάρων κλασικών ευκαιριών για γκολ. Ριέρα σε ρόλο δημιουργού και εκτελεστή, Ιμπαγάσα, Μιραλάς και Μοντέστο βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ, όμως Ντεγκρά και… ατυχία στέρησαν από τον Ολυμπιακό την ευκαιρία. 
O Αστέρας Τρίπολης δεν μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, αν και μετά το 35’ κατάφερε να ισορροπήσει το ματς. Μία φάση μόλις πιστώνεται στους γηπεδούχους, αλλά το φάουλ του Μπακασέτα δεν βρήκε στόχο. 

Όπως και στον Κάμπο έτσι και στην Τρίπολη, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αντέξει στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, και ο Αστέρας δειλά δειλά βγήκε στην επίθεση. Τα άκρα δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σωστά, ο Ιμπαγάσα ήταν ο κινητήριος μοχλός, αλλά… ασχολήθηκε και με τα ανασταλτικά καθήκοντα του Ουρτάδο, με συνέπεια να κατεβάσει ταχύτητα. Τρεις… φάσεις έχει να θυμάται ο Ολυμπιακός, δύο σουτ των Ριέρα, Ουρτάδο και ένα πλασέ του Πάντελιτς, τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο. 
Ο Βαλβέρδε πέρασε στο ματς τον Ζαϊρί, ο Ολυμπιακός ανέβηκε, αλλά μόλις για ένα πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με 4-4-2, αφού στο 75’ ο Πάντελιτς έδωσε τη θέση του στον Φουστέρ και ο Μιραλάς πήγε κορυφή.

Τους «ξεπάγωσε» o Ιμπαγάσα!
Ο Ολυμπιακός έδειχνε πιο επικίνδυνος, όμως στο 77’ ο Μέλμπεργκ δεν ήταν προσεκτικός και σε σκληρό μαρκάρισμα αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Βαλβέρδε «πάγωσε», ο Ριέρα αντικαταστάθηκε από τον Ποτουρίδη και οι Πειραιώτες έδειξαν πελαγωμένοι. Όλα αυτά μέχρι το 86’. Ο Ζαϊρί θυμήθηκε τις σούπερ εμφανίσεις στο ίδιο γήπεδο και με εξαιρετική προσπάθεια έδωσε ασίστ στον Ιμπαγάσα, ο οποίος επιβεβαίωσε τον τίτλο του ηγέτη. Το γκολ «ξεπάγωσε» τον Ολυμπιακό, και το έτος κλείνει με +5 από το πρωτάθλημα και με πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου.

MAN OF THE MATCH: Για ακόμα ένα ματς ο Άριελ Ιμπαγάσα πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη, και με το γκολ που πέτυχε έστειλε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Κυρίαρχος του κέντρου, κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, μοίραζε και έκοβε, όμως όλα τα… λεφτά ήταν ο εκπληκτικός συνδυασμός με τον Ζαϊρί και η ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια. 

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Για ακόμα ένα ματς ο Αστέρας Τρίπολης δεν μπόρεσε να απειλήσει. Η επιθετική δυσλειτουργία έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του, ενώ και όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο δεν μπόρεσε να κάνει φάση. Μόνο ο Φράνκο προσπάθησε, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ζαουάντ Ζαϊρί ήταν η χρυσή αλλαγή για τον Ολυμπιακό, αφού φρόντισε μαζί με τον Ιμπαγάσα να βγάλει την ομάδα από τον… κόπο του επαναληπτικού. Θυμήθηκε τα παλιά, όταν… όργωνε τον αγωνιστικό χώρο της Τρίπολης και με μία εξαιρετική προσπάθεια έδωσε την ασίστ για το γκολ που έκρινε την πρόκριση. 




Σχετικά video



Πηγή gazzeta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...